Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
470 gasten en 7 vaste bezoekers (Silvermaiden, MollenvangR-Art, Niuno, Pjotr1992, wouterv, Nieky, RoyL)
Activiteitenagenda
9 September
Tweestrijd Online
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight
Pagina's: 1 2 [3] 4
  Print  
Auteur Topic: [Aflevering 9] 20 mei - de terugblik  (gelezen 3228 keer)
Bodejos
Offline Offline

Geslacht: Man

De quote van het jaar

« Antwoord #40 Gepost op: 21.05.2018, 09:59:16 »

De productie weet natuurlijk wie wat heeft gestemd. En zo wisten ze ook dat Lloyd en Baha verbluffend snel op het juiste spoor zaten. Dat bood mogelijkheden om de strategie voor Pieter bij te sturen. Ik vraag me af of dit werkelijk gebeurd is, dus of de oorspronkelijke strategie is aangepast om Lloyd en Baha alsnog de verkeerde kant op te sturen.
« Laatste verandering: 21.05.2018, 13:48:31 door Bodejos » Gelogd

Wij zijn niet in Kiev, vriend!
MoleBuster
Offline Offline

Geslacht: Man

A Goat Too Far

« Antwoord #41 Gepost op: 21.05.2018, 10:57:16 »

Nou, in de 1e plaats omdat hun stamper geen pasvragen had kunnen branden natuurlijk.  Wink ...

Haha natuurlijk  Duimen omhoog! het geldteken was het.  Roll Eyes
Gelogd
joligmolletje
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #42 Gepost op: 21.05.2018, 13:11:17 »

"Hallo, spreek ik met de Mol?"

Dat was ik. Serieus waar. Mijn vrouw kan het bevestigen. Hilarisch Grin boogie

Wat cool, Heinz! Vorig jaar zat je toch ook al in de slotaflevering met een bericht op dit forum?

Ik heb net de laatste twee afleveringen pas kunnen bekijken en ik vond ze toch wel cool als ik eerlijk ben. Bizar dat Lloyd al vanaf aflevering 1 goed zat met zijn mol; wat heeft Pieter gedaan dat hij zo opviel? (Ik kreeg als kijker ook meteen molkriebels bij Pieter, maar dat hij al zó snel ontmaskerd is is toch bijzonder.) Ik vond de molacties wel leuk, ook hoe hij zijn eigen broer gewoonweg heeft voorgelogen. Alle molacties zijn daadwerkelijk in beeld geweest en ik heb ze ook daadwerkelijk gespot, jeeh. En Pieter heeft dus alle prikkels van tevoren uitgetest, dus is net zo op de proef gesteld als de andere kandidaten. Joke is trouwens officieel de Jochem van dit seizoen (voor degenen die de Nederlandse mol niet hebben gezien: Jochem had een gelijkspel in de eerste aflevering en heeft het tot de finale geschopt door geheel mis te zitten).

Ik vond dit een mooie en fijne afsluiting van een mooi molseizoen! Ja, de vorige twee seizoenen waren veel memorabeler qua opdrachten en situaties, maar het was een mooi seizoen waar ik enorm van heb genoten.
Gelogd
Soes
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #43 Gepost op: 21.05.2018, 15:00:02 »

Joke is trouwens officieel de Jochem van dit seizoen (voor degenen die de Nederlandse mol niet hebben gezien: Jochem had een gelijkspel in de eerste aflevering en heeft het tot de finale geschopt door geheel mis te zitten).

Behalve dan dat Joke het niet tot de finale heeft geschopt (en ook niet tot de halve finale), dus die vergelijking gaat niet echt op. Wink
Gelogd
Lo
Offline Offline


En Ron was (en Olcay IS) mijn WENSmol!!

« Antwoord #44 Gepost op: 21.05.2018, 16:04:37 »

Ja leuk dat Heinz in de uitzending zat. Maar was dat bellen na het uitkomen? Ik bedoel, je was niet een van de eersten dan denk ik maar in de grote groep? Schijnbaar hebben een paar honderd mensen gebeld, het knapste is natuurlijk diegene die er zelf heel vroeg achterkwamen.
Gelogd

Jan is de witte koning!
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #45 Gepost op: 21.05.2018, 18:25:22 »

Ik was erbij toen het nummer ontdekt werd. Ik volgde het op de voet sinds de eerste cijfers gespot werden. Maar ik belde wat later pas nog eens (wat je nu hoorde) naar de voicemail om mijn nummer in te spreken. Of de Mol me even terug kon bellen. Dat stukje hebben ze niet in de aflevering gedaan, uiteraard. Wink
Gelogd
Luc
Offline Offline

« Antwoord #46 Gepost op: 21.05.2018, 21:17:16 »

Ik moet eerlijk bekennen dat ik opzettelijk Heinz dwars heb gezeten. Vorig jaar zat ik op Eline maar vanwege zijn betoog koos ik tenslotte voor Annelies. Eerder dit jaar duwde hij mij in de Simone-tunnel waardoor ik geen rekening hield met Jan (en ik had geen tijd om alle afleveringen opnieuw te bekijken) en nu ging hij voor Pieter maar zijn argumentatie was minder overtuigend en voor Pieter vond ik geen hints (wel voor Lloyd en in mindere mate Bahador), het fluiten kon ik niet aan hem koppelen en hij zat - wat ik eerder zei - vaak in een positie waar hij weinig of geen invloed op de winst had. Maar dit keer had Heinz bij het rechte eind.

Uiteindelijk vind ik de molacties van Pieter vrij mager vergeleken met de vorige twee Vlaamse mollen en Jan maar misschien had ik te hoge verwachtingen. Sommige acties (jacht op Joke, Mexican standoff, racebaan bv.) waren grotendeels ook te danken aan de andere kandidaten, het kopen van pasvragen, gaan voor een vrijstelling op de trappen, alle geiten inzetten in de vrijstellingszone had ik als gewone kandidaat ook gedaan. Vreemd ook dat hij voor de quad koos, kost weliswaar € 1500 euro maar hierdoor slaagt de opdracht (€ 2000 in de pot) omdat de derde binnen de tijd was.

Wat zijn grootste molactie moest zijn nl. de koffers in de luchthaven mislukte door toedoen van Bahador. De acteerprestaties van Pieter staan buiten kijf en hij had ook gevoel voor humor maar als je als mol snel door twee kandidaten wordt verdacht zit je niet bepaald in een comfortabele positie en ben je eerder bezig met de verdenkingen weg te werken. Pieter kon ook niet terecht komen in de finale met de kaars (waar ik de mol verwachte en wat wellicht gepland was) omdat de drie overgebleven kandidaten hem verdachten (ik had geen rekening gehouden met dit scenario).

Ik kan de kritieken wel begrijpen dat de opdrachten vaak te moeilijk zijn waardoor de kandidaten sneller gaan nepmollen omdat ze inschatten dat die opdrachten niet gehaald worden zoals bv. de sombrero's (bizar dat daar de mol werd ingezet) waar Pascale wist dat de opdracht niet zou lukken en maar ging gokken (grote kans dat het de verkeerde zijn) en deed alsof zeker was van haar keuze. Die tactiek werkte want Katrien vloog eruit op haar. Voor Pascale is het de meest dramatische exit want zij zat ook vrij snel op de goede mol maar strandde op een zucht van de finale door een slechtere tijd.

Al bij al toch genoten van deze reeks, van de kandidaten (Lloyd terechte en sympathieke winnaar, hij zat als eerste op de mol) en vooral de prachtige beelden.
« Laatste verandering: 21.05.2018, 21:26:16 door Luc » Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #47 Gepost op: 21.05.2018, 21:48:28 »

Als mijn Vlaamse mollenvangpatroon zich voortzet moet je volgend jaar weer tegen me in gaan Luc. (Ik kijk namelijk vanaf serie 3 en toen zat ik fout. Serie 4 goed vanaf afl. 2. Serie 5 fout en serie 6 weer goed vanaf afl. 1.) Wink
Gelogd
D*N
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt spellenforum, Winnaar Expeditie Robinson pool 2014
Offline Offline

Geslacht: Man

Get Free

« Antwoord #48 Gepost op: 22.05.2018, 02:18:45 »

Geweldige slotaflevering weer Bravo!, erg fijn hoe ze alles zo uitgebreid doorlopen Volmondig Ja.
Gelogd

Sometimes it feels like I've got a war in my mind. I want to get off, but I keep riding the ride
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #49 Gepost op: 22.05.2018, 09:25:00 »

Een hele leuke slotaflevering van een prachtig molseizoen. Ik heb er weer van genoten. Ik ben het eens met veel reacties hierboven, was niet onder de indruk van de molacties maar Heinz had ze ook allemaal al ontdekt. Bravo!
Van 1/3 van de opdrachten hebben we niets  gezien en dat waren eigenlijk ook de opdrachten waarin ik Pieter onmols vond zoals  het “ wie ben ik”, de cliffhanger, de sombrero, worstelopdracht, de gracht van fortuin, kaarsjes opdracht, Daarnaast dus de opdrachten die zodanig opgezet waren dat de mol niet veel hoefde te doen zoals de pasvragen en de geitjesopdracht ( inderdaad ook een kandidaat zou hier zijn geitjes inzetten zoals Baha deed) Pieter blijkt geluk te hebben gehad dat hij op bepaalde posities terecht kwam zoals bij het racen en de beproevingen en het feit dat Steve zijn rondjes in de rollercoaster niet kon maken maar zonder geluk vaart niemand wel zeggen we hier. Vreemd ook de montagedingetjes.

De indeling van de kisten bij het levend begraven is inderdaad gegaan zoals we al dachten en dat heeft ook goed uitgepakt. De rol van Pieter bij het zoeken naar de locatie van Joke en Steve is zo te zien groter geweest dan dat we in de aflevering gezien hebben, ik kan me niet herinneren hem in aflevering 1 zoveel met die kaart te hebben zien lopen. Prima molacties bij het jagen op Joke, baseball, koeriersopdracht, de lift, de drive inn, Mexican stand up. Geweldig hoe Baha hem een hak zette bij de koffertjesopdracht.

Heel goed gespeeld van Lloyd en Baha en ook Pascale!  Duimen omhoog! De rest viel allemaal af omdat ze een verkeerde mol in gedachten hadden. Er kan maar één winnaar zijn maar  Baha had het zeker ook verdiend. Bravo!
Gelogd
Lo
Offline Offline


En Ron was (en Olcay IS) mijn WENSmol!!

« Antwoord #50 Gepost op: 22.05.2018, 14:08:07 »

Ik ben het met drie dingetjes niet helemaal eens, namelijk de gracht van fortuin zei Pieter op een beslissend moment weldegelijk de verkeerde letter. Het grootste bedrag ging uit de pot maar helaas herstelde Lloyd dat met de joker. Natuurlijk wist hij toen al dat Pieter de mol was, dus vandaar dit ingrijpen, gelijk Baha met de koffertjes.

De geitjesopdracht, daar komt het er weldegelijk op aan zoveel mogelijk geiten te hebben om die dan te verkopen voor Pasvragen. Waren ze bij de dames bijv. gekomen dan waren er veel minder Pasvragen gekocht.

En de stand off vond ik dan weer een afknapper. Pieter zei dat hij maar gewoon gegokt heeft. Hij wist niet of Baha wel een winkelwagentje had en ook niet of iemand anders Baha ook al schoot ofzo. Dus een gewone gok die goed uitpakte. Niet erg mols daar.
Gelogd

Jan is de witte koning!
de_witte
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #51 Gepost op: 22.05.2018, 18:43:41 »

Ik zie hier veel mensen zeggen dat ze Pieter een goede mol vonden, maar is dat eigenlijk wel zo als je door 3 kandidaten (waarvan twee al heel vroeg in het spel) ontdekt wordt? schijnheiligerd
Gelogd

Wit is ook een kleur!
Convans
Offline Offline


« Antwoord #52 Gepost op: 22.05.2018, 18:50:55 »

Ik zie hier veel mensen zeggen dat ze Pieter een goede mol vonden, maar is dat eigenlijk wel zo als je door 3 kandidaten (waarvan twee al heel vroeg in het spel) ontdekt wordt? schijnheiligerd

Ik vond hem gewoon goed, niet heel goed. Lloyd was meer geluk dat hij Pieter verdacht en van Baha, tja die speelde het sterker dan de mol, rien a fait zeker.. Hij heeft toch ook 6 mensen compleet om de tuin geleid en subtiel het spel gestuurd dus daarvoor verdient hij wil credits.

Het is geen Jan of Gilles, maar hij mag in de goede middenmoot terechtkomen.  Duimen omhoog!
Gelogd
Tunnelgraver
Offline Offline


« Antwoord #53 Gepost op: 22.05.2018, 19:21:11 »

Wat een fantastisch programma was het weer. Ik heb meermaals spontaan geapplaudisseerd tijdens afleveringen. Iets dat me bij de Nederlandse mol (waar ik toch echt ook fan van ben) al vele jaren niet meer overkomt. Hulde voor de makers, en zeker ook voor de kandidaten en de mol.
Gelogd
kevin174
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #54 Gepost op: 22.05.2018, 20:44:35 »

Ik vind vooral de opdrachten sterk aan de Belgische reeks. De koffertjesopdracht en de prikkelopdracht waren de hoogtepunten.
Aan de Nederlandse reeks vind ik vooral de verborgen dingen sterk, zoals bij wil je nu al weten wie de mol is en de mogelijkheid om de mol te zien in de laatste opdracht.
De opening van beide seizoenen was erg sterk.

Beide series hebben hun sterke kanten. Het feit dat de Belgische met onbekende is vind ik ook wel een belangrijk pluspunt.
Gelogd

J(e)an (Marc) de mol 2018
Tarbozan
Offline Offline


niet schrikken maar kicken

« Antwoord #55 Gepost op: 22.05.2018, 21:01:52 »

Wat mij t meeste zal bij blijven is iets wat baha in deze aflevering zei, namelijk dat hij niet begreep hoe ze zo makkelijk meegingen met t plan van Pieter bij de jacht op Joke.8 kandidaten die allemaal dat plan van Pascale zomaar overboord gooien en accoord gaan met een plan waarmee je zeker niet voor de snelste manier van geld verdienen kiest.

Het lijkt wel of ze door de euforie vh spel niet helder kunnen nadenken. Je staat erbij en je laat t gebeuren. Hier molde dus niet alleen Pieter maar faalde de hele groep..

En de mooiste actie van t seizoen is voor mij de zet van bahador bij de koffertjes, geniaal. Hij reageert op een reactie van pieter en zet de mol volledig buitenspel.
Gelogd
Tunnelgraver
Offline Offline


« Antwoord #56 Gepost op: 22.05.2018, 21:46:47 »

En de mooiste actie van t seizoen is voor mij de zet van bahador bij de koffertjes, geniaal. Hij reageert op een reactie van pieter en zet de mol volledig buitenspel.

Inderdaad. Op grond van die geniale actie en het feit dat hij op dat moment de Mol volledig door had en ook begreep dat Jeffrey ging afvallen en dus het spel op geniale wijze volledig doorgrondde, had hij het verdiend om de winnaar te worden. Bijzonder intelligent gespeeld! Daarnaast ook een sympathieke gast.
 Duimen omhoog!
Gelogd
Luc
Offline Offline

« Antwoord #57 Gepost op: 22.05.2018, 22:48:54 »

Wat mij t meeste zal bij blijven is iets wat baha in deze aflevering zei, namelijk dat hij niet begreep hoe ze zo makkelijk meegingen met t plan van Pieter bij de jacht op Joke.8 kandidaten die allemaal dat plan van Pascale zomaar overboord gooien en accoord gaan met een plan waarmee je zeker niet voor de snelste manier van geld verdienen kiest.

Het lijkt wel of ze door de euforie vh spel niet helder kunnen nadenken. Je staat erbij en je laat t gebeuren. Hier molde dus niet alleen Pieter maar faalde de hele groep..

Volledig eens, het waren Jeffrey (en ook Steve) die onmiddellijk Joke wilde afknallen zonder te denken aan geld of pasvragen. Als kandidaat zou ik samen met Joke zoveel mogelijk pasvragen branden en verdelen. Bahador had gelijk toen hij zei dat die groep niet nadenkt.
Gelogd
Molzkovicz
Offline Offline


« Antwoord #58 Gepost op: 22.05.2018, 23:06:37 »

De Mol 6 zat wat mij betreft weer vol prachtige momenten, zoals de seizoensopener en de koffertjesopdracht. De easter egg met het telefoonnummer van De Mol vond ik ook zeer geslaagd. De makers hebben een behoorlijk risico genomen, want als opdrachten zouden uitvallen of verwisseld moesten worden, gaf het ongetwijfeld nogal wat rompslomp om dan alsnog de juiste chronologie van het vaststaande nummer te behouden. Er waren uiteindelijk maar twee verborgen aanwijzingen. Omdat ik meer van dergelijke hidden secrets had verwacht, gaf afl. 9 mij toch een ietwat onbevredigend gevoel. Raar ook dat die pluim en de verwijzingen naar Lot dus helemaal niets te betekenen hadden. Maar goed, zout erover. De liefde van de makers voor het programma vind ik uit van alles blijken. Neem bijvoorbeeld die leuke podcast of de spannende aankondiging van het afgelopen seizoen. Op naar seizoen 7! Hopelijk wordt dat weer net na WIDM uitgezonden: zou ik ideaal vinden.
Gelogd

'Niets is wat het lijkt. Alles is zo voorbij. Toch wil ik Alles of Niets. Niets is zo gebeurd. Want Alles is Niets wat het lijkt.' (Kim Feenstra)
Lo
Offline Offline


En Ron was (en Olcay IS) mijn WENSmol!!

« Antwoord #59 Gepost op: 23.05.2018, 10:30:18 »

Inderdaad. Op grond van die geniale actie en het feit dat hij op dat moment de Mol volledig door had en ook begreep dat Jeffrey ging afvallen en dus het spel op geniale wijze volledig doorgrondde, had hij het verdiend om de winnaar te worden. Bijzonder intelligent gespeeld! Daarnaast ook een sympathieke gast.
 Duimen omhoog!
Ja maar de winnaar zelf had dus ook zo'n momentje he, toen bij het Rad. Dus die was ook weldegelijk bij de vinken. Kleiner, zeker. Maar in de basis hetzelfde: uitschakelen van een molactie. Dus voor mij verdient Lloyd het net zo hard.
Gelogd

Jan is de witte koning!
Pagina's: 1 2 [3] 4
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.331 seconden met 19 queries.