Auteur Topic: Die dag op de helpdesk  (gelezen 375200 keer)

Offline Mandelstam

  • Forumlid
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1360 Gepost op: 18-02-2016, 23:40:58 »
Ten eerste is 't AlbertO. En ten tweede was Marianne wèl de Mol. Oké, dat heeft heel wat voeten in de molshopen gehad, maar met montage, gelijk we zeggen, kan alles. Alles? Ja, alles. Trouwens alle bovenburen weten toch al lang wie de Mol is. John is de Mol. En Linda, zijn zus ook. Waiting for daylight. En nog iets. Blondine denkt nog altijd dat ik in het land van olé, cerveza en olijfolie woon. Liefste Blondine, het is niet omdat ik dat op mijn gezichtsboekje post, dat dat ook waar is. Kwestie van het goevernement te koejonneren. Kijk ook maar eens naar de rest van mijn profiel. Dat klopt immers ook langs geen kanten. 'Ik ben toch niet gek?'
Nope, mijn woonplaats als ik niet ergens ben, is uiteraard, zo voor de hand liggend, het dorpje MOrtseL. Hasta mañana, zoals ze hier in de buurt zeggen.

Offline Dragonius

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • ...hoe meer ik weet, hoe meer ik twijfel...
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1361 Gepost op: 19-02-2016, 00:12:07 »

Maar een muzikaal intermezzo gaat er bij de Blondine altijd in als zoete koek.

Awel, dat is toevallig, bij mij ook.
Zo tussen twee gangen van de maaltijd door denk ik dan wel eens, terwijl het maagje al knort van verwachting naar het volgende gerecht: "Wat zouden ze nu spelen door die geluisinstallatie?" EN soms denk ik ook wal eens "En past dat wel bij de sfeer hier? Hadden ze niet beter een ander airke opgezet? Of doen ze 't speciaal?"
Een DJ, dat hebben we hier nog nodig. Of een soundtrackspecialist. Eenentwintigletterwoord. Wat dan weer een drieëntwintigletterwoord is.
Rozemarijn en palmwijn, Monnikslatijn in kwatrijn, Rare pipo in woestijn, Hiero, daaro, toto, tricot...

Offline Dragonius

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • ...hoe meer ik weet, hoe meer ik twijfel...
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1362 Gepost op: 19-02-2016, 14:10:29 »


En omdat vandaag de tijd erg kort was om nog te reageren op mijn uitdaginkje zet de Blondine de uitdaging voor volgende week nu al in de etalage :

De afvaller in aflevering 4 is... HANNE !

Wie durft de uitdaging aan ?



Ik participeer met graagte aan deze uitdaging. Meer nog, ik wil er een schepje bovenop doen.
Ik duik met evenveel plezier namelijk met mijn bakkes in de modder als het niet anders kan.
De drie (3) volgende afvallers, in volgorde:
Hanne
Issabel
Cathy

Waardoor het spelleke op de wagen zit en tegelijk een mannenzaak wordt...

« Laatst bewerkt op: 20-02-2016, 14:04:08 door Dragonius »
Rozemarijn en palmwijn, Monnikslatijn in kwatrijn, Rare pipo in woestijn, Hiero, daaro, toto, tricot...

Offline Mandelstam

  • Forumlid
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1363 Gepost op: 19-02-2016, 16:46:20 »
Oeeeee, Dragonius. Weet ge wel hoe diep ge kunt vallen als ge zo hoog op uwe sokkel staat? En dan op uwe smikkel slaat? Het ging niet over de winnaars, maar over de afvalligen/afgevallenen/die van hun dingen afgevallen zijn zoals uedele. U vergist zich toch niet in uw waarzeggerij? Hanne, Issabel en Cathy ribbedebie? De producenten van bewegende beelden zouden er in zo'n geval wel een stok in de spaak steken of ervoor, om te vermijden dat we met een volledig mannelijk peloton naar de eindmeet trekken. Ziet ge't al gebeuren? De la Tourette op kop (jong en sportief), nek aan nek met Stinus Limburgensis, een betere voetballer weliswaar, maar kan ook op het vélooke zijn streng trekken. Daarachter dan Bruine ursus Bruno, om af te sluiten met Tiboteus, maar die heeft een excuus, want zijn band was wederom plat. Neeje, dakanni. Saharahengelaars zouden wel gek zijn om al het feminien gespuis eruit te laten bonjouren. Slecht voor de kijkcijfers/kijkvijvers en that's toch nog altijd wat (samen met money) makes the world go round. En vraag me nu niet hoe ze dat dan wel zouden moeten gedaan hebben. Of ik zet een boom, wat zeg ik, een BOS op over productionele ingrepen in (onder andere) programma's die Waes versus Wauters heten. Want onthou het nu voor 1s en voor immer: Niets is wat het lijkt. Niets is overigens ook voor altijd, maar dat was weer een ander verhaal. Allez, ga uw huiswerk nu maar opnieuw maken. Hanne gaat eruit als ze geen vrijgesteldheid ontvangt. En de volgende kan terug naar zijn Charlotte, want al bij al was dat het droevigste stukske dat ik tot nu toe in heel dit feuilleton heb mogen moeten aanschouwen: Stinus L. die ontdekt dat zijn koeketien niet antwoordt als hij telefoneert vanuit het verre Argentinië. Na een week is die trien al elders een weide aan het zoeken om zich op te vermeien en ook om zich te laten verwennen door andere Limburgers dan de hare. Zal ik ook een muzikale voorspelling doen? We zitten in Argentinië, en dat is het land van Pausen, voetbal, gaucho's en paarden (lekker!). Maar vooral bovenal toch van de Tango. Vreemd dat we daar nog niets van gezien of gehoord hebben of toch niet bijna. Dat komt dus nog. Remember le très bel Carlos Gardel, el zorzal criollo. Of zoek het op, of vraag het aan de helpdesk. Als ze den dienen er niet bijhalen, kijk ik nooit meer. Het nummerke dat ze zullen draaien (waarschijnlijk tijdens de paardenraces van volgende maandag) zal 'Por una Cabeza' zijn. Wat ongeveer betekent: 'met een hoofdlengte'. Het is een verhaal van een mens die verslaafd is aan paardenkoersen, zoals gij en ik verslaafd zijn aan vrouwen. Ontelbaar zijn de tango's met sportieve thema's: van de dromen van het jonge voetballertje (El sueño del pibe) odes aan voetballers en boksers en vooral aan paardenrennen (el turf). Gardel zelf had paarden waaronder 1 heel beroemd. Toen toch. Het heette 'Zotteke', Lunático. Maar zet Por una Cabeza eens op. Ge gaat zien: ge kent het wel.

Offline Tarbozan

  • Forumlid
  • Isidoor is yesteryears dog I’m here to stay
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1364 Gepost op: 20-02-2016, 03:01:19 »
Blondine mag ik u op dit nachtelijk uur om een gunst vragen namens t pluche beest en hem van de konijnenburcht. Zoudt gij zo vriendelijk willen zijn om de postduif van RN namens de groep te willen repliceren? Dit Alles in voorbereiding van t personneelsuitje en voornoemd manifest.


Offline Dragonius

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • ...hoe meer ik weet, hoe meer ik twijfel...
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1365 Gepost op: 20-02-2016, 12:30:34 »
..Maar vooral bovenal toch van de Tango. Vreemd dat we daar nog niets van gezien of gehoord hebben of toch niet bijna. Dat komt dus nog. Remember le très bel Carlos Gardel, el zorzal criollo. Of zoek het op, of vraag het aan de helpdesk. Als ze den dienen er niet bijhalen, kijk ik nooit meer. ..

Mijn vermetele voorspelling heeft dus stof doen opwaaien tijdens de gesprekken aan het koffiemachien. Zozeer dat de CEJO overweegt om daar ook een tikklok te zetten, omdat hem is opgevallen dat de monologen al eens uitlopen.
We gaan dus stiekem moeten te werk gaan.

Beste Mandelstam, misschien heb je iets gemist, maar Carlos Gardel is al aan de beurt gekomen. Om niet te zeggen dat hij de aftrap heeft gegeven van de match. Ere wie ere toekomt.
Misschien moet ik toch eens zelf inbellen bij de helpdesk, en met mijn beste Spaans trachten uit te mollen wat "Tortazos" betekent.
« Laatst bewerkt op: 20-02-2016, 22:30:21 door Dragonius »
Rozemarijn en palmwijn, Monnikslatijn in kwatrijn, Rare pipo in woestijn, Hiero, daaro, toto, tricot...

Offline Mandelstam

  • Forumlid
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1366 Gepost op: 20-02-2016, 14:58:01 »
Dank Dragonius. Daar zijn helpdesks dus voor. Omdat het ene plezier het andere waard is, Tartazos is een taart in iemand zijn smoel gooien. Graag gedaan.

Offline Tarbozan

  • Forumlid
  • Isidoor is yesteryears dog I’m here to stay
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1367 Gepost op: 21-02-2016, 11:01:20 »
Heb de boodschap van de engelse zanger gelezen en ik laat de beslissing omtrent de gevolgen ervan, met weemoed in t hart bij blondine. Had misschien de latte met driedubbele suiker toch niet moeten testen( Maar hij was ook zo verdraaid lekker, merci perlut).

Met suiker wordt voor een diabeet t zicht slechter en daalt t energienivo sneller Dan t vochtgehalte op de zoutvlakte  stijgt. Dus even een paar passen op de plaats al past dat weer niet in het stappenschema van een tango.

Ik ga kijken of ik op de zoutvlakte nog iets kan waarnemen , kwestie van dat daar minder suiker is.   Dus als ik er even niet helemaal bij Ben of zelfs helemaal ondergronds verdwijn, weet dat ik niet doe uit hoofde van aflatende commitment aan de TRH of de zoektocht, Maar uit zelfpreservatieve overweging ( al Dan niet medisch ingegeven)

Offline Dragonius

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • ...hoe meer ik weet, hoe meer ik twijfel...
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1368 Gepost op: 21-02-2016, 12:33:04 »
KOFFIEMACHIEN ?!! Durft gij KOFFIEMACHIEN zeggen tegen onze eminente koffieDAME met hightech koffieKAR ?!!

Dragonius, waarde vriend, ge zijt écht niet goed bezig ! Als ge op die manier Perlut tegen zijn koffiekar rijdt, begint U dan al maar serieuze zorgen te maken...

Over Perlut gesproken trouwens, mijnheer Williams, die van de bovenste rij van 't klavier, heeft een antwoord in zijn meelzak. En voor jullie ligt er ook iets klaar...

Alweer verschoning, mijn beste Blondine. Naarmate mijn pensioensgerechtigde leeftijd nadert, merk ik dat ik aloude gewoontes steeds moeilijker kan afleggen. Ik merk ten moede dat ik ook hier blijft steken in de herinnering aan de oude percolator met zijn pekachtige vloeistof die we destijds "koffie" noemden.
En ik moet bekennen dat mijn gezichtsvermogen erop achteruit gaat, zodanig dat ik het woordje "Barista" eerst gelezen had als "Watisda". Wat dan weer overeen kwam met mijn eerste gedacht toen ik een van Perlut's kunstig gebrouwde Latte's in handen kreeg.
Ondertussen weet ik wel beter, en heb ik heel het gamma van Longo's, Espresso's, Macchiata's al met veel genoegen uitgetest.
Rozemarijn en palmwijn, Monnikslatijn in kwatrijn, Rare pipo in woestijn, Hiero, daaro, toto, tricot...

Offline #Goedemorgen

  • Forumlid
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1369 Gepost op: 21-02-2016, 22:51:38 »
Dank, duizendmaal maal dank voor het hartelijke welkom hier. Dat een ‘goedemorgen’ leidt tot een-twee-drie in Gods handen had ik tevoren niet bevroed. Die ‘goedendag’ die een (al dan niet Grijze)(Mol-) jager in vroeger tijden mensen deed neerzijgen als een Thibaud aan de brug was me wel bekend. Wellicht ben ik wat vooringenomen: blij als ik ben met een helpdesk als deze, werp ik over het algemeen de gehele industriële samenleving (behalve dan de koffiejuffrouw/-meneer, of eh.. barista), het CEJO-, CFO-, dan wel bedrijfsleidersgehalte verre van mij. En aangezien in de afgelopen afleveringen bij monde van diezelfde Thibaud al twee keer duidelijk is gemaakt dat hij zeker weet wie ‘het’ is, durf ik de stelling wel aan dat Thibaud vertrekt vóór Hanne. Van die betweters zonder oorversierselen... ach gut. Verder waag ik het te voorspellen dat als de Dikke van Dale ooit bewegende beelden opneemt, de Blondine vdH een eervolle vermelding krijgt bij hetzij Gilles de la Tourette, hetzij bij ‘vloeken in de kerk’.

Offline Blondine VdH

  • Forumlid
  • De Mol ? Die zoeken we even voor U op !
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1370 Gepost op: 22-02-2016, 19:30:24 »
Beste vrienden taalfans,

De Blondine heeft U droevig nieuws te melden. Aangezien er al sinds het ontstaan van de TRH wrijvingen zijn met andere RN-gebruikers en die niet opgelost geraken heb ik besloten van een punt te zetten achter mijn deelname aan dit RN-topic.

Ik vind het enorm spijtig dat mensen, enkel en alleen omwille van hun taalgebruik, onder vuur liggen.

We hebben steeds geprobeerd om een positieve bijdrage te leveren aan RN, bvb door het organiseren van een MFD, maar blijkbaar werd dat zo niet begrepen.

Het heeft dan ook geen zin om verder te doen want de irritatie zou dan enkel nog groter worden en daar zijn we niet op uit.

Ik zal ook al mijn "aanstootgevende" berichten verwijderen en dus na deze post volledig stoppen met berichten te plaatsen.

Groeten van de Blondine   
Fantasie opent de deuren die realisme sluit...

Offline Tarbozan

  • Forumlid
  • Isidoor is yesteryears dog I’m here to stay
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1371 Gepost op: 22-02-2016, 20:07:29 »
Jammer. . Voor wat t waard is ik heb er geen aanstoot aan genomen.  En vind ik t spijtig dat er geen gelukte communicatie naar RN heeft kunnen plaats vinden.

Ook ik zal geen mededeling meer doen in de helpdesk.




Offline Mandelstam

  • Forumlid
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1372 Gepost op: 22-02-2016, 20:15:41 »
Nounou. Ik heb zo ook eens afscheid genomen van een praatforumding. Ieder doet natuurlijk wat hij/zij wil (met Blondine was ik nooit zeker van het juiste genus). Maar omwille van 1 zeikstraal die het niet kan velen dat wij onszelve wat amuseren er de brui aan geven, ... Moet kunnen, natuurlijk. Alleen: si tous les dégoutés s' en vont, il n'y a que les dégoutants qui restent. En dan liever hier zwelgen in ons wat wollig taalgebruik dan elders wat roepen wie en waarom er allemaal mollen zijn. 't Is pertang heel eenvoudig: iedereen is een mol in 't diepst van zijn/haar gedachten. En stoort men zich op andere fora daaraan? Ochere, ocharme. Dat ze daar eerst eens zonder fouten leren schrijven, want daar stoor ik mij aan. Zo zijn we allemaal ook nog eens iemand anders zijn stoorzender.
'Het is maar een spel', heb ik onlangs nog gehoord. Dat de andere kindjes in hun tuintje gaan spelen en ons met rust laten. Ik ga ook in hun hofke de plantjes niet kapot doen of achterlijke opmerkingen maken genre 'U voelt zich precies boven de anderen verheven'. Blondine, ik vrees wel dan het bedrijfsfeestje er zonder u niet gaat komen. Er is niemand die zich nog gaat willen inzetten om dit toch aan te pakken op de manier die jij voor ogen had. (Tenzij ik me vergis, natuurlijk en er meteen honderden malloten rechtveren en roepen van 'Ikke, ikke. Ik zal dat wel organiseren ende in goede banen geleiden en heel Kortrijk en groot omstreken sturen naar de Mollenburcht waar vroeger kornijnen huisden. Dulle dan nog'.
Maar bon, het zij zo. U weet mij op andere manieren te bereiken, neem ik aan. Er kan ook zonder Gordiaanse conundrum (da's gewoon om die andere te koejonneren) een roemer van 't een of 't ander worden scheefgeslagen. In een locatie naar keuze.
Het ga je verder goed, in het geval ik niet meer met de Blondine te maken krijg. It was (wat) fun while it lasted. Want echt helemaal als vroeger was het - vreemd genoeg - niet meer. Ondanks alle vooruitgang op technisch en technologisch gebied voelde het niet meer zo kroegachtig aan. We waren niet meer de baas in ons kot, wat zelfs ons kot niet meer was. Een strenge huisbaas daarenboven.
Everything that changes is for the worst.
Jammer.  

Offline Marisa

  • Forumlid
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1373 Gepost op: 22-02-2016, 21:56:19 »
Spijtig, al weet ik niet precies wat de achterliggende redenen zijn. Mij was de afwisseling welkom.
Ik hoop u elders nog eens te ontmoeten.

Offline Perlut

  • Forumlid
  • Aan elk een goedendag (net zoals in 1302)
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1374 Gepost op: 23-02-2016, 01:53:32 »
Spijtig, heel spijtig.
We hebben dertien jaar gewacht, en na 4 weken is het alweer voorbij.
Wat ben je met een bedrijfsuitstapje als iedereen uit het bedrijf stapt? Hopelijk herziet de huisbaas zijn huisregelment, maar ondertussen trek ik ook de pries uit mijn koffiemachine.

Offline Dragonius

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • ...hoe meer ik weet, hoe meer ik twijfel...
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1375 Gepost op: 23-02-2016, 11:03:45 »
Na een woelige en slapeloze nacht, met dromen over leugens en vrijstellingen, is Dragonius wakker geworden met een idee.
Zullen we onze helpdesk gewoon outsourcen en ergens anders gaan vergaderen?
Ik wil hier best het initiatief voor nemen, en zal de nieuwe locatie dan doorgeven.
Maar dan wil ik eerst wel minstens 2 werknemers hebben in ons nieuw bedrijfje. Wie gaat er mee?
Liefst een hoogblonde dame met voorliefde voor zoete bubbels, een ervaren Barista voor de koffie, een diabetische Tarzan en hopelijk ook de rest van ons onovertroffen helpdesk team.

Toe, nog 1 antwoordje, Blondine...
« Laatst bewerkt op: 23-02-2016, 11:09:12 door Dragonius »
Rozemarijn en palmwijn, Monnikslatijn in kwatrijn, Rare pipo in woestijn, Hiero, daaro, toto, tricot...

Offline Tarbozan

  • Forumlid
  • Isidoor is yesteryears dog I’m here to stay
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1376 Gepost op: 23-02-2016, 12:32:00 »
ik neem aan als iemand blondine persoonlijk kan bereiken dat zij er best wel oren naar zal hebben. zeker als het een honk is waar we de sfeer van ons oude klooster kunnen laten herleven zonder de echo van de klokken die ons uit onze slaap kon houden, maar wel met de nodige versnapering die ons in slaap kan doen sukkelen.

als mij een leuk adresje aan de hand kan worden gedaan, ben ik wel te porren om daar de boel te komen vol kletsen met mn bekende gewauwel

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Re: Die dag op de helpdesk
« Reactie #1377 Gepost op: 23-02-2016, 13:19:03 »
Als moderator stel ik voor dat jullie dit verder via pb's afhandelen, of via een andere creatieve manier (bijvoorbeeld per brief).

« Laatst bewerkt op: 23-02-2016, 13:49:08 door Dolfie »
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.