Auteur Topic: Molduel: Cathy versus Gilles  (gelezen 56826 keer)

Offline Pac

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • That's Amole!
Re: Molduel: Cathy versus Gilles
« Reactie #60 Gepost op: 21-03-2016, 20:27:53 »
Zout: Allebei even mols
Lama's: Cathy wil een witte vangen, kan moltactiek zijn, tegelijkertijd ook niet. Gilles vangt hier twee lama's. Onverdacht blijven? Per ongeluk? Onopvallend expres misgooien lijkt me moeilijk.
Brug: Cathy motiveert Stijn. Tegelijkertijd: ze is wel net tot allerverdachtste gebombardeerd
Ruth bevrijden: Gilles heeft een heel dubbelzinnige rol, maar wie weet wilde hij ook niet verantwoordelijk zijn voor Ruths vertrek? Of hij heeft geniaal gemold met de nv/bvba-wisseltruc. Nochtans vreemd dat hij Nokia noemde.
Bananenboot: weinig uit op te maken, beiden verdacht.
Berg: Hier heeft Gilles de perfecte molactie: ik las ook dat hij helemaal niet iets verwisselde wat ze gemist hadden? Anyway, ook Cathy valt te verdedigen, ze wil de kapel in en gaat dan maar wegfietsen.
Schutters: Cathy schakelt zich gelijk uit (verdacht, maar ook weinig tijdrovend) en Gilles weet naast tijd te rekken toch ook een schakkelaar uit te zetten.
Ketting: Allebei dezelfde moltactiek
Muziek: Gilles koopt een plan, vind gauw de partituren en noemt het graf van Evita een wilde gok. Al doet hij ook mee met foute suggesties. Cathy is hier fel in het geven van verkeerde antwoorden.
Paarden: Gilles houdt zich afzijdig, Cathy wordt gelijk beschuldigd door Hanne. Vooral opmerkelijk is hoe Cathy de verdenking niet gelijk teruggooit naar Hanne. Als kandidaat een vrij logische reactie, als Mol iets om te vermijden?
Schilderij: Gilles heeft hier een in details goed gelijkend schilderij terwijl Cathy allerlei dingen erbij verzint.
Schieten: Gilles heeft hier de mooiste positie door 4000 euro uit de pot te houden. Cathy weet zich ook af te laten schieten. (In haar positie de beste molactie nochtans)
Duivenkot: Hier heeft Cathy haar allereerste onmolse actie: ze wil op het meer blijven waardoor Bruno uiteindelijk de duivenmelker spot. Toch kiezen ze (met hulp van Hanne) de verkeerde duif. Gilles heeft hier één van zijn finest moments: door iets te traag te rijden, verliezen ze de pizzabezorger nét uit het oog als er een tweede bijkomt. Hij wijst 'zomaar' de verkeerde koerier aan, zodat ze die gaan volgen en de opdracht mislukt.
Verhoring: Cathy heeft hier een heel slechte pokerface. Was de Mol niet juist goed voorbereid? Soms lijkt het toch even alsof ze reageert, maar de geluidsfragmenten zijn dan ook grappig. Gilles laat hier zijn voorkennis zien door de benoemde met de ogen te volgen. Het liplezen van een liedje lijkt mij dé methode om je gedachte ergens anders op te concentreren.
Pasvragen: Gilles zorgt voor discussie waardoor uiteindelijk de opdracht mislukt. Of zou de Mol zich gewoon niet aan de afspraak houden en lekker onder de radar blijven?
Vogels: Gilles let hier op de tijd, waardoor de finish nipt bereikt wordt. Veel geld verdiend, maar ook een 1000-eurofles, een schapenraadsel en een gespotte gans laten liggen. Zou de Mol weten dat deze opdracht moest slagen? De laatste afleveringen waren niet heel productief, en er lag een geldloze opdracht in het verschiet. De gaucho's waren te sturen. Cathy komt niet in de juiste positie maar weet nog wel een foute foto te laten zien.

Al met al is Cathy hier wel heel perfect bezig. Gilles heeft een paar cruciale momenten waar je hem op grote mollenstreken kan betrappen (de berg, de pizza en de verhoorvoorkennis). Wie van die twee het is? Geen idee. De finale zal superspannend worden in ieder geval ::regenboog::

Ik ga voor Gilles, omdat nu nog switchen ietwat laat zou zijn. Hopelijk zijn de afvallersverdenkingen en het verhoor genoeg om Gilles terecht als Mol aan te wijzen ::hyper::
...óf niet!

Offline Pac

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • That's Amole!
Re: Molduel: Cathy versus Gilles
« Reactie #61 Gepost op: 21-03-2016, 23:36:57 »
Ik ga voor Gilles, omdat nu nog switchen ietwat laat zou zijn. Hopelijk zijn de afvallersverdenkingen en het verhoor genoeg om Gilles terecht als Mol aan te wijzen
::zweet:: ::hyper::
...óf niet!