Tunnelvisie

 

Het begon allemaal voor aflevering 1 van start ging. De WIDM-pool 2015 werd geopend.
Voor 1 januari moest ik mijn schot voor de-boeg-mol invullen. Altijd lastig want je hebt nog weinig informatie. Martine die kan zo goed typetjes nadoen, Marlijn en Chris zijn acteurs, Margriet is een pittige tante, het zou ook best weer eens een presentator kunnen zijn. Je kunt eigenlijk niemand echt afstrepen. Ik koos voor Chris en kukelpapade al een beetje mijn tunnel in omdat ik ook meteen dacht het is vast een man dit jaar (elke doorgewinterde molloot weet dat een mol niet op geslacht wordt gelecteerd).


Na aflevering 1 t/m 3 lijken de acties van mijn, op intuïtie gekozen, mol eigenlijk best in het molplaatje te passen. In mijn eigen molboekje noteer ik wel bij de afleveringstitel "Lezen en schrijven"  Margriet?
Ik noteer de drie M's samen met Rik en Chris al na aflevering één als de potiëntele mollen.
 
Ik zie Margriet Viktor afblaffen op het perron, maar ik zie Marlijn en Chris allebei twee keer 100 euro uit de pot kijken en interpreteer de afleveringstitel als drie keer (binnenlopen) is scheeprecht en ik zie in aflevering tien Chris al met een grote grijns de zaal voor de derde keer betreden. Ik zie niet dat Margriet anderen juist aanspoort om te gaan kijken zonder zelf te gaan.

Margriet neemt heel vastberaden het penningmeesterschap in handen. Voor de jokers denk ik.  Ik zie Chris laden en lossen en denk dat is geen goede molpositie. Margriet, Rik en Carolina zijn aan het klooien en Rik beklaagt zich zelfs over Margriet dat ze hem niet helpt.

Chris wordt afgeschoten zonder geld, verdacht natuurlijk. Margriet wordt door Martine in de rug geschoten. Hilarisch natuurlijk. Rik en Chris op Bentota ja dat was de ultieme molactie van Chris vond ik. Meesterlijk hoe Chris Rik daar afleidde en op het verkeerde been zette..Zou het dan zo zijn dat ik met mijn schot voor de boeg  dit jaar gewoon in één keer goed zit?

Na aflevering 4 met de bijnamen zie ik tot mijn schrik kukelpapa na de executie van Ajouad in tranen. Nee..... dit doet een mol niet, ik post op het forum: het kan Chris niet meer zijn
Dat hij kukelpapa als eerste ontdekt, dat zie ik zelfs als verdacht. Maar in mijn molboekje noteer ik: Chris onmols: ontdekt de bijnamen.
De tunnelvisie begint ernstige vormen aan te nemen.

Wat een fantastische mol denk ik. Zoals hij lachend namen verzamelt op dat kleine eilandje. Om vervolgens de goede optie te kiezen maar toch geld uit de pot te spelen. Hij deed daar echt vreemd bij het stemmen. Kijk maar goed hoe hij aarzelend zijn hand opsteekt! (reactie op het forum kort samengevat: welnee je ziet spoken).

De tranen van Chris zijn erg snel opgedroogd en in de afleveringen 5 t/m 8 vergeet ik de andere topics goed te lezen en stort mij volledig op mijn Chris-is-de-mol-overtuiging.
In aflevering 6 weet ik het zeker: Chris zit in de helikopter en dat is de beste molpositie ook al zegt hij hele kandidaatse dingen zoals: "die E is heel belangrijk".
Margriet die verantwoordelijk is voor het leggen van de E en ook op de 9 aandringt, dat zie ik als goedbedoeld. Net als het feit dat ze roept "we lenen een auto". Een molactie pur sang!
Het stemmetje uit de tunnel roept Chris! Hij verzint Abba en Edo en het WK ter verwarring! (Maar hoe kon Chris weten dat het euro betekende zelfs niet als hij de mol was, denk ik nu.)

Na de aflevering 'spoorloos' ben ik het spoor ook bijster geraakt. Dat wil zeggen: het spoor mijn tunnel uit.
Het geld werd gezocht in de juiste wagon. Dat betekent dat alle vragen goed zijn beantwoord. Dus als Chris alleen de trein uitstapt en met 35 roepie als antwoord komt is dat gewoon goed en is hij niet aan het mollen. En als hij uitlegt dat het geld waarschijnlijk in één van de koffers heeft gezeten is dat een slimme, niet molse uitleg. Maar ik weet het nog steeds zeker: Chris heeft gezorgd dat het geld niet gevonden werd.

Bij de theeplantageopdracht denk ik Margriet je bent stom bezig om al die briefjes mee te nemen. Chris laat al lachend de telling mislukken. Chris waarom ben je steeds alleen op pad bij het logo's zoeken? De montage wil hem vast verdacht maken.  Marlijn zegt dat Margriet tijd aan het rekken was. Maar Margriet is degene die 500 euro pakt bij dat parcours met die camera's. Chris pakt toch ook 250 euro? Ja een mol pakt wel eens 250 euro om zich minder verdacht te maken maar 500 euro nee...Chris zit nog altijd in het spel na 8 afleveringen!

En dan zie ik een nieuw topic over hints naar moppermol Margriet. Heerlijk Helder Heinz heeft alles op een rijtje gezet met foto's en al. Ik begin te lezen en dit gaat ergens over. Dit klinkt heel aannemelijk. Ik voel de grond langzaam onder mijn voeten vandaan zakken. Ik protesteer en probeer wat tegen te sputteren. Als ik zie hoe subliem alle afleveringstitels naar Margriet leiden maak ik een vrije val mijn tunnel uit.
Ik stem nog wel voor aflevering 9 op Chris in de pool maar zal voor de finale toch echt Margriet in moeten vullen......