Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
421 gasten en 2 vaste bezoekers (D*N, Brtdm)
Activiteitenagenda
6 Juli
Forum Zomersoap
9 September
Tweestrijd Online
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight
Pagina's: 1 ... 8 9 10 [11]
  Print  
Auteur Topic: Het "Hint-vrije" topic  (gelezen 26223 keer)
Erik Leppen
Offline Offline

Geslacht: Man

Follow the molpunten

« Antwoord #200 Gepost op: 12.03.2018, 13:24:11 »

Het grootste gedeelte van dit forum lijkt toch vooral op zoek te zijn naar hints.
Misschien kan iemand een poll opzetten met de vraag "hoe zoek jij de mol" (via hints vs via molacties), om te kijken hoe de verdeling echt is. Dan hebben we wat data waar we mee kunnen verder denken. Nu blijft het toch speculeren. (Bovendien, de mensen die liefst hints zoeken, kijken waarschijnlijk niet in deze topic om hun stem te laten horen, waardoor er hier een schijn-eensgezindheid is).
Gelogd

Maar ze gaan natuurlijk niet zeggen van, de mol is, eh, Klaas
D*N
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt spellenforum, Winnaar Expeditie Robinson pool 2014
Online Online

Geslacht: Man

Get Free

« Antwoord #201 Gepost op: 12.03.2018, 13:35:18 »

We hebben bij de enquete van vorig jaar gevraagd over de toevoeging van dit topic en daaruit was de verdeling positief/interessant 43%, negatief/niet interessant 57% Wink. Dat geeft denk ik wel een beeld van hoe de verdeling is.
Gelogd

Sometimes it feels like I've got a war in my mind. I want to get off, but I keep riding the ride
hulpdakdekker
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt De Mol
Offline Offline

Geslacht: Man

Babbelt maar wat

« Antwoord #202 Gepost op: 12.03.2018, 13:46:06 »

Ik zie dat d*n hetzelfde al inhaken.. nou ik laat m'n tekst lekker staan Grin

Vorig jaar was er de enquête, waarbij een vraag was hoe interessant een spoiler/hint-vrij topic zou zijn.
Hierbij was ongeveer een 60/40 verdeling; 60% leek het (helemaal) niet zo interessant; en 40% vond het (heel) interessant.
Dus we hadden vooraf al de verwachting dat dit topic slechts een minderheid van de forummers zou aanspreken.
Wat daarentegen mee woog om het toch te proberen, was dat het weinig ingrijpend was (als je het niets vond, was het met 1 topic makkelijk te omzeilen), en dat het ook weinig werk was om bij te houden. Een topic openen, op blijven letten dat mensen niet alsnog hints/spoilers posten, en je bent er al.

Dus ik mik dat er niet genoeg draagvlak is voor een hele ommezwaai naar dat alles in principe hintvrije is, behalve anders aangegeven.
Maar dit is gewoon iets waar we onze weg in moeten vinden, en dingen af en toe kunnen proberen om te kijken of het beter bevalt dan eerder. On that note was inderdaad deze manier van structureren ook heel interessant:

Verder vond ik de tegenhanger van dit topic (het verborgen hints topic) zeker een goede aanwinst. Ik zit hier nu mijn 4e seizoen en ondanks dat er weinig uitkomt, blijven verschillende speurders gefascineerd door bepaalde shots waar ze dan iets lijken te herkennen dat naar een kandidaat wijst. Dat die nu allemaal gebundeld worden en buiten kandidaat- en opdrachtentopics blijven, vind ik zeer positief.

En verder kan een hint uit een kandidaattopic die veel aandacht krijgt voor mij makkelijk een eigen topic krijgen. Ik denk maar aan de schaakhint, de spaties, de woordzoeker die in de leader al vrij zichtbaar was of uit eerdere seizoenen de boeien met nummers in 2016 of de fotogeluidjes uit 2014.Ik mik dat een hintvrij topic niet bestaansrecht ontleend aan dat het iets totaal anders doet dan andere topics.
Maar eerder dat het wat consistentere en gerichtere zoekbenadering is en dat het een soort vrijhaven zou kunnen zijn voor mensen die, uit angst voor spoilers, de rest van de topics vermijden. (Wat een minderheid is, maar wederom, als je die met weinig moeite eveneens iets interessants kunt bieden, waarom niet)
Gelogd

Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.
suuuus
Offline Offline


« Antwoord #203 Gepost op: 12.03.2018, 21:40:56 »


Maar eerder dat het wat consistentere en gerichtere zoekbenadering is

Dit denk ik ook. Ik hou ook van hints zoeken maar ik zie door alle hints door het forum niet de molacties meer overzichtelijk. En daar draait het toch om, hints zijn toch wat meer bijzaak.

En helemaal na wat Rick vanavond in de chat zei, dat ze zich echt heel bewust zijn van het gespeur op het forum en dat ze er daarom geen grote hints meer in durven doen denk ik dat de nadruk wel wat van de hints af mag hier.
Gelogd
Pac
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #204 Gepost op: 5.04.2018, 21:22:42 »

Dit topic heb ik vrijwel het hele seizoen achterwege gelaten. Vooral omdat je eigenlijk geen idee hebt wat je in een 'hintvrij' topic te zoeken hebt, aangezien er ook heel veel opdrachtanalyses al staan op het forum. Ik zou dus zoeken naar een goede titel. 'Hintvrije Analyses' of '[Hint-vrij] Uitgebreide analyses' of zoiets? Om inderdaad de structuur iets duidelijker te maken.

Verder denk dat vooral een speciaal Hints-topic kan helpen ::jaja: Ik heb er nu een geopend bij De Mol VIER en ik geloof dat daardoor het grootste gedeelte van de hints naar dit topic komt. Duimen omhoog! De rest blijft daardoor meer op de opdrachten gefocust. Ik denk wel dat dit mede komt omdat De Mol een kleiner forum is en ook minder op de kleine hintjes gericht is.

Ik denk dat het te moeilijk wordt om de opdrachttopics hintvrij te houden. Vooral omdat je daarvoor te veel gaat moeten 'handhaven' en daar zit volgens mij niemand op te wachten. Je kunt op zich wel een soort richtlijn voor de topics geven, maar echt eraan houden zal nooit iedereen doen.
Gelogd

...óf niet!
putyourHANSup!
Winnaar The Amazing Race 2017
Offline Offline


Gaudeamus!

« Antwoord #205 Gepost op: 6.04.2018, 00:21:46 »

Ik mik dat een hintvrij topic niet bestaansrecht ontleend aan dat het iets totaal anders doet dan andere topics.
Maar eerder dat het wat consistentere en gerichtere zoekbenadering is en dat het een soort vrijhaven zou kunnen zijn voor mensen die, uit angst voor spoilers, de rest van de topics vermijden. (Wat een minderheid is, maar wederom, als je die met weinig moeite eveneens iets interessants kunt bieden, waarom niet)
Ik behoor zeker tot die minderheid Volmondig Ja Zwaai
Ik ben voor het terugkeren van een hintvrij-topic of aanverwant iets volgend seizoen!
Gelogd
Lama1997
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #206 Gepost op: 6.04.2018, 10:10:59 »

Het omgekeerde 'een hint-vrij-forum', met alleen een hints in een bepaald topic is wat mij betreft niet echt reëel denk ik. Als er een spoiler terechtkomt in dat topic, zal dat ook onbedoeld een uitwerking hebben in andere topics, met name bij de verschillende polls.

Ik vind dit topic dus een goed alternatief  Duimen omhoog!
Gelogd

Mol Online 2018. Vanaf 1 april!
Pagina's: 1 ... 8 9 10 [11]
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.284 seconden met 21 queries.