Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
251 gasten en 1 vaste bezoeker (D*N)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
24 Juli 20:00
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10
  Print  
Auteur Topic: De Mol in de media (2018)  (gelezen 11057 keer)
Arco Mol Fan
Offline Offline

Geslacht: Man
« Antwoord #80 Gepost op: 16.04.2018, 10:11:21 »

Waar is de allereerste aflevering van Cafe de Mol terug te vinden waar de kandidaten gepresenteerd werden? Hij staat niet tussen de andere afleveringen.

Ik heb deze op m'n website beschikbaar.

https://surfdrive.surf.nl/files/index.php/s/Un7kDoDIpjTVucI

Wachtwoord: GILLES
Gelogd

ff off-topic: tijd om je sig aan te passen Arco...
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #81 Gepost op: 16.04.2018, 16:48:42 »

Ik heb deze op m'n website beschikbaar.

https://surfdrive.surf.nl/files/index.php/s/Un7kDoDIpjTVucI

Wachtwoord: GILLES
Dat lukt me niet een twee drie. Hij zal toch wel ergens op internet staan? Wat ik wil weten is wie als laatste drie aan bod kwamen. De laatste was Pieter, en daarvoor zaten Lloyd en Pascal maar ik ben de volgorde vergeten.
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #82 Gepost op: 16.04.2018, 16:55:50 »

Dat lukt me niet een twee drie. Hij zal toch wel ergens op internet staan? Wat ik wil weten is wie als laatste drie aan bod kwamen. De laatste was Pieter, en daarvoor zaten Lloyd en Pascal maar ik ben de volgorde vergeten.

Hier staan ze allemaal.
Gelogd
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #83 Gepost op: 16.04.2018, 17:14:49 »

Hier staan ze allemaal.
Winnaar verliezer mol: Pascal, Lloyd, Pieter!
Gelogd
Lukie4
Forum Moderator
*****
winnaar WIDM-pool 2018
Offline Offline

Geslacht: Man

Als je alles geeft, verlies je niets

« Antwoord #84 Gepost op: 16.04.2018, 18:10:00 »

bedoel je deze?

https://www.vier.be/video/cafedemol/cafe-de-mol-ontdek-alles-over-de-kandidaten-van-de-mol
Gelogd

Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #85 Gepost op: 16.04.2018, 18:49:45 »

Jaja. laatste drie zijn Pascal, Lloyd en Pieter. Ik verwacht dat Pascal en Lloyd ver komen en nu kan dat rijtje wel eens kloppen!  Joehoooeee
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #86 Gepost op: 16.04.2018, 21:51:04 »

Hoera! Er komt weer een pareltje van een molartikel aan in HUMO! Hier al te lezen voor abonnees:

http://www.humo.be/humo-archief/389321/achter-de-schermen-van-de-mol-humo-sprak-met-de-makers

 ~~feest~~
Gelogd
Cosmic Fool
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #87 Gepost op: 18.04.2018, 16:48:03 »

Hoera! Er komt weer een pareltje van een molartikel aan in HUMO! Hier al te lezen voor abonnees:

http://www.humo.be/humo-archief/389321/achter-de-schermen-van-de-mol-humo-sprak-met-de-makers

 ~~feest~~

Voor de niet-abonnees post ik hier het integrale artikel. Gisterenavond heb ik het ook al eens geprobeerd, maar ik geraakte dan niet op het forum.


Zuid-Afrika werd Mexico, maandag werd zondag, en januari werd maart. Maar wie de kandidaten van ‘De mol’ als vanouds weer ziet struikelen door opdrachten met schier sadistische spelregels, het wantrouwen tegenover hun collega’s leesbaar in de ogen blikkerend, weet: aan een succesformule raak je niet. Toch heeft er zich in de aanloop naar het derde seizoen, hoewel het op het scherm uit geen enkel shot af te leiden valt, achter de schermen een ingrijpende stoelendans voorgedaan. Op jaarlijkse koffiekrans bij de makers van ‘De mol’: ‘Natuurlijk kijken wij ook naar ‘Café De mol’, we willen weten of ze het juist hebben.’


Van de vijf meesterbreinen die we vorig jaar nog spraken over hun magical mystery tour naar Zuid-Afrika, vertrok dit jaar alleen regisseur Mathias De Neve naar Mexico. De rest ging andere projecten achterna, volgde traumatherapie en probeerde twee jaar slaapgebrek goed te maken. Naast Mathias neemt vers bloed plaats: Sam Devriendt draait na een jaartje opleiding in de vorige ploeg dit jaar op volle kracht mee, Kelly Van den Bleeken maakt na twee jaar kandidaten selecteren nu deel uit van de leiding achter de televisionele klopjacht, en Anthony Lievens ruilde het interne productiehuis van VTM in voor Woestijnvis. Samen vormen de vier – aangevuld met regisseur Koen Warlop, producers Corine Appelmans en Hanne Hauquier, en reporters voor het realitygedeelte Olga Baerten en Ischa Clissen – de denktank achter ‘De mol’, uw en ons pleziertje op zondagavond.
HUMO Ongelukkigen! Hadden jullie de geruchten dan niet gehoord over de onmenselijke werkuren die bij ‘De mol’ horen, en de nefaste gevolgen voor je privéleven?
Anthony Lievens «Toch wel, en ze blijken ook allemaal waar te zijn (lacht).»
Mathias De Neve «Heel wat collega’s van de kernploeg hebben hun kinderen een tijdlang vaker via Skype gezien dan in het echt. Wij hebben er geen: dat maakt het verwaarlozen van je privéleven alvast een klein beetje minder ingewikkeld. Al moet je na een tijdje wel nog altijd vaststellen dat je geen vrienden meer overhoudt (lacht).»
Kelly Van den Bleeken «Je collega’s worden je vrienden, hè. Je brengt zoveel tijd met hen door. De samenhorigheid is enorm. Iedereen hier op de redactie weet meer van mij af dan mijn ‘echte’ vrienden.»
Sam Devriendt «Ik kan gelukkig op heel wat vertrouwen rekenen van mijn vriendin. Maar ‘De mol’ maken zou het perfecte alibi kunnen zijn voor een affaire: je bent dagenlang van huis, en als iemand vraagt waar je was en wat je gedaan hebt, antwoord je gewoon dat je niets mag zeggen (lacht).»
HUMO Mathias, jij bent nu de enige overblijvende kernredacteur die de drie nieuwe seizoenen van ‘De mol’ heeft meegemaakt, van het ruwste idee tot de laatste aflevering. Wordt het na drie seizoenen niet een beetje routine?
De Neve «Nee, dat niet. Je weet de derde keer wel beter waar je aan begint, maar routine bestaat niet bij ‘De mol’. Het blijft druk, het blijft zwaar. Die stress is eigen aan het format, weet ik nu. Of je nu het derde of het tiende seizoen maakt. Maar: het blijft ook even leuk. Alleen zal het nooit een programma zijn dat je in elkaar steekt tussen tien en zes. Het volgende seizoen zal ik een keertje overslaan, dat heb ik al beslist. Maar daarna zal ik er weer met evenveel plezier aan beginnen.»
HUMO Het volgende seizoen? Zijn daar dan al plannen voor?
Van den Bleeken «Er wordt al aan gewerkt, ja. Ruwe ideeën. Niet dat we zo zeker zijn dat het volgend jaar al op het scherm komt. Maar aan de andere kant: als ze bij VIER beslissen dat ze dat willen, dan willen we ook niet van nul moeten beginnen.»
Gelogd
Cosmic Fool
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #88 Gepost op: 18.04.2018, 16:49:10 »

HUMO Eerst toch nog even bij dit seizoen stilstaan: dit jaar werd ‘De mol’ gepromoveerd naar eerste klasse. Jullie zijn nu op zondagavond te zien.
De Neve «Dat was een gedurfde zet van VIER, maar ik vind het de juiste. ‘De mol’ blijft toch het ideale zondagavondprogramma. Wie zich het origineel nog herinnert, weet dat dat destijds óók op zondag uitgezonden werd.»
Devriendt «Je kunt er ook niet omheen dat zondagavond het mooiste podium blijft voor wie televisieprogramma’s maakt. En dat ‘De mol’ gewoon op dat podium thuishoort.»
HUMO Wel handig: zo werd de moordende concurrentie van VTM, dat bij het vorige seizoen ‘Blind getrouwd’ lijnrecht tegenover jullie programmeerde, uit de weg gegaan.
Van den Bleeken «Misschien wel, maar het was volledig aan de zender om daarover te beslissen. Zondag of maandag, voor ons maakte dat eigenlijk niet uit. We proberen ‘De mol’ gewoon altijd zo goed mogelijk te maken. En hopelijk kijken er dan veel mensen, maar daar hebben we niet echt vat op.»
HUMO Op dat vlak zit het anders wel snor: op de zondag van Parijs-Roubaix moest ‘De mol’ alleen de wedstrijd zelf laten voorgaan qua kijkcijfers. ‘De drie wijzen’ en ‘Gevoel voor tumor’ op Eén moesten het die avond met minder stellen: zondagavond is plots niet meer zo vanzelf- sprekend het terrein van de VRT.
Van den Bleeken «Ik zou nu opnieuw kunnen zeggen dat de zender zich daar maar om moet bekommeren, maar we gaan nu ook niet ontkennen dat het ons iets doet. Natúúrlijk interesseert het ons hoeveel mensen de laatste aflevering hebben gezien. Maar eigenlijk doen de reacties ons het meeste: of er nu 700.000 mensen gekeken hebben of een miljoen, het belangrijkste voor ons is nog altijd dat ze gráág gekeken hebben.»

De Neve «Al zou ik toch voor het miljoen gaan als ik mocht kiezen (lacht). Over die kijkers gesproken: uit de reacties blijkt ook dat er opvallend veel kinderen naar ‘De mol’ kijken. Eén van hen is de dochter van onze cameraman. Hij heeft haar moeten verbieden om nog te kijken op zondagavond zelf, ze kan anders niet slapen. Te veel prikkels (lacht).»
HUMO Zij is dan één van de velen die de schade nadien inhalen. Bij de herlancering werd er gedacht dat ‘De mol’ het ideale programma was om live te bekijken, maar er wordt dit seizoen evenveel of zelfs méér uitgesteld gekeken.
Van den Bleeken «Volgens de cijfers wel, maar je moet onthouden dat ‘uitgesteld’ ook gewoon ‘iets later diezelfde avond’ kan betekenen. Als je letterlijk vijf minuten later voor een aflevering gaat zitten om zo de reclame te kunnen doorspoelen, dan ben je volgens de cijfers ook al uitgesteld aan het kijken.»
HUMO Dat zullen ze dan weer niet zo graag hebben bij VIER: allemaal advertentie-inkomsten die de zender zo misloopt. En ‘De mol’ is al geen goedkoop programma om te maken.
Van den Bleeken «Ook dat is gelukkig onze zorg niet (lacht). Maar daartegenover staat dan weer dat de afleveringen van ‘De mol’ blijkbaar buitengewoon vaak online bekeken worden. De eerste aflevering van dit seizoen is op dit moment al meer dan 140.000 keer aangeklikt: dat zijn zotte cijfers, en die moet je óók nog eens bij je kijkcijfers tellen.»
Lievens «Ook niet vergeten dat we tot ver buiten Vlaanderen scoren. Gilles De Coster kreeg op Twitter onlangs bericht van een paar Canadezen die lieten weten een podcast te maken waarin ze elke aflevering van onze versie van ‘De mol’ analyseren.»
Gelogd
Cosmic Fool
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #89 Gepost op: 18.04.2018, 16:49:52 »

Devriendt «Blijkbaar circuleren er hele afleveringen van ‘De mol’ online met Engelse ondertitels. Geen idee wie die heeft gemaakt, maar zo wordt je programma wel plots overal ter wereld opgepikt. Reacties van mensen uit Australië hebben we ook al gekregen. Zelfs in Bangkok zitten er mensen naar ‘De mol’ te kijken.»
HUMO De vorige seizoenen waren eigenlijk net iets te duur voor een Vlaamse zender, zeiden jullie vorig jaar. Wil dat zeggen dat er dit seizoen beknibbeld moest worden?
Van den Bleeken «Als het op plannen en bedenken aankomt, hebben we in elk geval nog altijd even groot gedroomd als daarvoor, hoor. En toen gebeurde het ook weleens dat de mensen van de productie, die alles uitwerken in de praktijk, ons weer met de voetjes op de grond moesten zetten.»
HUMO Het contrast tussen de eerste aflevering van dit seizoen en die van het vorige viel in elk geval op: toen hadden jullie elf BMW’s rond een startensklaar vliegtuig in een luchthavenhangar, nu was er een lege woestijn met tien kisten in de grond. De impact was even groot, maar de prijs van die planken en nagels zal wel lager gelegen hebben.
Devriendt «Dat contrast met vorig jaar was ook een beetje de bedoeling. Dit idee was veel simpeler, maar tegelijk heel filmisch.»
Van den Bleeken «En de prijs ervan heeft zeker niet meegespeeld bij het bedenken van die proef. Integendeel zelfs, over weinig opdrachten is vooraf zo nagedacht als over die eerste.»
De Neve «Die allereerste opdracht blijft dan ook van levensbelang: je moet je kandidaten zo snel mogelijk voorstellen aan de kijker, en tegelijk moet de toon meteen gezet zijn voor de rest van het seizoen. Ik wil maar zeggen: je kunt niet beginnen met een spelletje baseball.»
Van den Bleeken «Al gebeurt het natuurlijk soms dat we onze plannen moeten bijsturen als het écht te duur wordt. Bij de opdracht uit de tweede aflevering, bijvoorbeeld, waarbij Jokeals voortvluchtige gevangen moest worden door de rest van de deelnemers. Daar hadden we oorspronkelijk het idee om de helikopter twee uur lang te laten cirkelen boven de groep. Maar de producers sloegen nét iets te bleek uit toen ze de prijs hoorden (lacht). ‘Je krijgt twintig minuten,’ zeiden ze. Dat kwam al bij al nog goed uit: we hebben die beperking zelfs deel laten uitmaken van de proef.»
Lievens «Langer had toch niet gekund: de piloot van de helikopter bleek dezelfde dag dringend een andere klant te moeten gaan ophalen in Mexico City. Twintig minuten was al krap voor hem (lacht).»
HUMO Over die eerste opdracht: hoe krijg je je kandidaten zover dat ze zich levend laten begraven in een Mexicaanse woestijn?
Lievens «Door hun dat niet op voorhand te vertellen (lacht). Dat was een groot risico, want je kunt wel alle mogelijke scenario’s voorbereiden, maar als er iemand een paniekaanval krijgt in zo’n kist, moet je improviseren.»
Van den Bleeken «Elke deelnemer was die dag apart en geblinddoekt naar de plaats van de opdracht gebracht, waar ze door ons bij de arm werden genomen en, zonder dat ze het wisten, begeleid werden tot bij hun graf. ‘Oppassen, nu komt er een stapje naar beneden!’ (lacht)»
De Neve «Een heel speciaal moment was dat: iedereen lag in de grond, de allereerste opname kon starten, maar het was doodstil. Niemand mocht praten, om de verrassing te bewaren. We stonden met zeventig man in die woestijn, maar je kon een speld horen vallen.»
Lievens «Voor de ploeg was dat ook een sleutelmoment: iedereen besefte dat zodra Gilles aan zijn uitleg begon, we weer vertrokken waren voor drie weken. En als je eenmaal begonnen bent, is er geen weg meer terug, je kunt niet meer stoppen.»

De Neve «Maanden voor we naar Mexico vertrokken, hadden we die eerste proef al een keer uitgeprobeerd, door kandidaten uit het vorige seizoen te begraven in de tuin van onze decorman. Tot argwaan van zijn buurvrouw, die op den duur kwam kijken wat die tien putten in het gazon te betekenen hadden (lacht). Gelukkig liet ze zich snel afwimpelen.»
Devriendt «Al is zelfs een goede voorbereiding niet zaligmakend. Toen we die opdracht uitprobeerden, liep alles nog vlot, maar toen we uiteindelijk begonnen te graven in de woestijn, viel dat toch wat tegen: na een meter los zand bleek de bodem uit één grote steenlaag te bestaan. De graafmachine die we meegebracht hadden, liep erop kapot, en zelfs met drilboren raakten we er amper door. Een hele nacht heeft het decorteam gekapt om tien gaten te maken die diep genoeg waren voor een doodskist. En niet te vergeten: de twee fopgaten waar uiteindelijk niemand in bleek te liggen.»
Gelogd
Cosmic Fool
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #90 Gepost op: 18.04.2018, 16:50:58 »

Patattenzakken
HUMO Dit seizoen werd later in het jaar uitgezonden dan de vorige twee. Hier en daar werd al gedacht dat het niet op tijd af raakte, een persbericht over ‘de complexe montage’ leek dat te bevestigen.
Van den Bleeken «Dat was in elk geval de reden niet: bij ‘De mol’ is de montage altijd complex (lacht). Het was bij het begin al de bedoeling dat we pas in maart op antenne zouden komen. We zijn daarom ook pas in november vertrokken naar Mexico, later dan bij de vorige reizen.»
Devriendt «Al hebben we dit jaar toch voor het eerst het tempo íéts lager gelegd. We hebben deze keer bijvoorbeeld de tijd genomen om in de kerstvakantie vrijaf te nemen, zodat we die twee weken niet moesten zitten monteren terwijl onze familie thuis zat.»
Van den Bleeken «En de werkdagen zelf hebben we ook wat ingekort, zodat onze monteurs niet meer elke dag van negen uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts zitten te werken. Nu houden ze het bij een kleine elf tot twaalf uur per dag (lacht). Ook al een verbetering.»
HUMO Door hoeveel uur materiaal moeten jullie zich dit jaar worstelen?
De Neve «Iets meer dan negenhonderd. Ongeveer evenveel als bij het vorige seizoen, al is het aantal camera’s wel gestegen: deze keer hadden we er meer dan zestig mee, twintig meer dan in Zuid-Afrika. Dat zijn dan vijf volledige cameraploegen, en de rest waren kleine camera’s die je kunt ophangen en meegeven met de kandidaten.»
Van den Bleeken «En geen enkele te veel: bij de eerste opdracht hebben we ze volgens mij allemaal al gebruikt. En in de proef in dat flatgebouw in de aflevering van vorige zondag had echt iederéén met een hand vrij een camera vast. We kregen van de eigenaar van dat gebouw namelijk maar drie uur om alles te doen: opzetten, filmen, afbreken. Dan moet het meteen goed zijn, natuurlijk. Dat zijn momenten waarop je geen seconde hebt om stil te staan bij wat je doet.»
Lievens «Soms tot wanhoop van Mathias, die als regisseur wel het overzicht moet zien te bewaren.»
De Neve «Veel denkwerk is dat. Denk ook aan die baseballproef, of de rally van twee weken geleden: normaal gezien worden zulke sportwedstrijden door gespecialiseerde ploegen uit alle hoeken in beeld genomen, en wij moeten dat dan even goed zien te doen. Maar goed, ik vind dat het wel gelukt is.»
HUMO De geruchten wezen eerst in de richting van Azië als bestemming, maar het werd dus Mexico. Wat maakt een plek tot een goeie locatie voor ‘De mol’?
Van den Bleeken «Ideaal voor ons is dat het land heel gevarieerd is, dat je zowel in een stad als in de natuur kunt gaan draaien. Maar tegelijk moet het land ook een eigen smoel hebben, en die heeft Mexico. Je kunt wel vinden dat er veel clichés over Mexico de revue passeren in ‘De mol’, maar ze zijn allemaal gewoon wáár. Of het nu de Día de los muertosis, waarop die proef met de doodskisten gebaseerd was, of piñatas en tequila: je kunt er echt niet omheen daar. Tijdens de opnames werden we soms omvergelopen door de vele mariachibands op straat. Ze zijn erg trots op hun cultuur.»
De Neve «En ook belangrijk voor ‘De mol’: mooi weer. Niet per se voor ons, maar dat licht is nu eenmaal erg belangrijk voor de opnames. En het maakt je kandidaten goedgezind.»
Devriendt «Het heeft nochtans niet veel gescheeld of het was allemaal wat minder opgewekt geweest: we zijn in november begonnen met de opnames, kort na die grote aardbeving die heel wat gebouwen heeft doen instorten in Mexico City. Ik was op dat moment al in Mexico om aan prospectie te doen. Ik zat op mijn hotelbed een verslag voor de redactie te typen toen ik plots alles voelde bewegen. ‘Te veel gedronken,’ dacht ik eerst – tot de kast tegen de muur en de lamp naast me ook begonnen te daveren. Dan zie je plots de andere kant van al die mooie natuur: ze kan zich evengoed tegen je keren.»
HUMO Was dat dan nodig, zo’n prospectie vooraf?
Devriendt «Zeker wel. Je kunt hier wel ideeën op tafel gooien, maar die zijn niet altijd even makkelijk uit te voeren ter plaatse. We hadden bijvoorbeeld het idee om iets met een trein te doen, maar in Mexico een trein vinden is blijkbaar niet zo eenvoudig als bij ons. Gelukkig werkten we samen met een Mexicaans productiehuis, die mensen waren erg behulpzaam. Al hebben ze vast meer dan eens ‘crazy Belgians’ gezucht.»
HUMO Vloek je dan niet als na maanden plannen een opdracht totaal anders uitdraait dan verwacht? Die achtervolging van Joke was erg grootschalig, helikopter of niet, maar heel snel voorbij door slecht overleg tussen de deelnemers.
Devriendt «Die opdracht is inderdaad niet helemaal uitgedraaid zoals we gepland hadden (lacht). Maar in plaats daarvan kreeg je wel die scène waarin Joke gevat werd en begon te onderhandelen terwijl ze onder schot werd gehouden. Dat maakte veel goed voor ons. De proef was kort, maar gelukkig ook krachtig.»
Gelogd
Cosmic Fool
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #91 Gepost op: 18.04.2018, 16:51:53 »

HUMO Na die opdracht waren de gemoederen behoorlijk verhit. Riskeer je niet dat je je kandidaten al vroeg uit elkaar speelt als je ze jacht laat maken op elkaar?
Van den Bleeken «Alles hangt ervan af wannéér je zulke proeven plant. De dag nadien hebben we hun dan ook wijselijk wat verenigende opdrachten gegeven, zoals dat baseballspel. Zo werden ze weer een groep.»
De Neve «En daarbij: discussie mag, hè. Ruzie wil je natuurlijk liefst vermijden, maar discussie levert net interessante momenten op.»
HUMO Over de opdrachten gesproken: zitten die dit jaar écht ingewikkelder in elkaar, of lijkt dat maar zo?
Van den Bleeken «Ingewikkeld is het verkeerde woord, denk ik. Ik zou ze ‘gelaagd’ noemen. Die lagen zorgen voor extra spelregels, maar ze zijn nodig: ze maken de proeven speelbaar. Als er niets is waarover de kandidaten kunnen vallen, heb je geen proef die het spelen waard is.
»Neem nu die proef van twee afleveringen terug, met de koffers en de verschillende geldbedragen. Die leek op het eerste gezicht ingewikkeld, maar we hebben ze op voorhand twee keer uitgeprobeerd en ondervonden dat elke regel nódig was. Voor de zekerheid laten we onze montages ook altijd zien aan een panel van mensen die niets met televisie te maken hebben. Eén van de vragen die we hun na afloop stellen is: ‘Kun je de proef nog eens uitleggen in je eigen woorden?’ Dat is een goede maatstaf, vind ik.»
Lievens «Je mag niet vergeten dat de kijkers die uitgekiende proeven ook zijn gaan verwachten van ons, hè. Al spelen we soms wel met het idee om Gilles eens te laten zeggen: ‘Beste vrienden, daar liggen tien lege patattenzakken. Wie als eerste springend over de finish komt, wint een vrijstelling’ (lacht).»
Van den Bleeken «Dán zou iedereen pas teleurgesteld zijn.»
Verkeerde cactus
HUMO Vorig jaar noemden jullie sociale media nog dé achilleshiel van de geheimhouding rond ‘De mol’. Dit jaar is er ‘Café De mol’, waarbij het gespeculeer op die sociale media na iedere aflevering nog eens uitvergroot wordt. Maakt dat het nog moeilijker voor jullie?
De Neve «Niet noodzakelijk. Je moet ‘Café De mol’ een beetje zien als een simulatie van de gesprekken die mensen hebben als ze in groep naar ‘De mol’ kijken. Het is maar normaal dat mensen napraten over een programma als dit.»

Devriendt «Het is een beetje als een analyse na een voetbalwedstrijd, hè. Sommige mensen houden daarvan omdat ze zo inzicht krijgen in de match, terwijl het voor anderen dan weer niet hoeft, omdat het voor hen om de beleving zelf gaat.»
HUMO Kunnen jullie met ‘Café De mol’ de aandacht van de kijker niet nog makkelijker wegsturen van de échte mol?
Van den Bleeken «Nee, wij hebben geen enkele zeggenschap over wat er in ‘Café De mol’ wordt besproken. Dat wordt gemaakt door een volledig onafhankelijke ploeg die niet meer weet dan de kijker zelf. We kunnen dus niets censureren wat misschien een aanwijzing kan zijn voor de identiteit van de mol.»
Devriendt «Het kan dus gebeuren dat er iets voorbijkomt in hun uitzending waar we het een beetje warmer van krijgen (lacht). Daarom kijken we zelf ook naar ‘Café De mol’, om te zien wat er gevonden is en of ze op het juiste spoor zitten.»
HUMO Hebben jullie al een theorie voorbij zien komen die het bij het juiste eind had?
Van den Bleeken «Geen commentaar. Of wat dacht je?»
Gelogd
Cosmic Fool
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #92 Gepost op: 18.04.2018, 16:52:41 »

HUMO Zitten er eigenlijk nog wel tips in dit seizoen? Vorig seizoen twijfelden jullie om die er nog in te steken, omdat ze sowieso ontdekt en gedeeld worden.
Van den Bleeken «En toch zitten er opnieuw tips in. Al wordt het elk jaar iets moeilijker om er nog te bedenken.»
Lievens «En voor de duidelijkheid: we stoppen nooit valse tips in de afleveringen. We weten dat er in ‘Café De mol’ heel wat te doen was rond de T-shirts van Jeffrey, die zogezegd de toekomstige proeven zouden voorspellen. Maar daar was dus niets van aan, zoals wel duidelijk werd toen Jeffrey afviel.»
HUMO En toch, is ‘De mol’ maken niet een beetje met vuur spelen? Moet het ooit niet verkeerd aflopen?
Devriendt «Op dat vlak kunnen we rekenen op de heel goeie band die we hebben met al onze kandidaten en de ploeg hier. We hebben enorm veel vertrouwen in elkaar, net omdat we er allemaal met zoveel goesting aan werken. Dan wil je het ook niet verzieken voor de rest.»
Van den Bleeken «De kandidaten zijn aan het eind van het avontuur ook echt vrienden geworden van ons, en die durven we dus in vertrouwen te nemen. Voorlopig werkt dat goed. En geef toe: je wilt als kijker toch ook niet écht vroegtijdig te weten komen wie de mol is?»
HUMO Dit jaar waren er opnieuw meer inschrijvingen dan bij de vorige edities. Waarom blijft ‘De mol’ de mensen zo boeien?
Van den Bleeken «Opvállend meer inschrijvingen zelfs: meer dan tienduizend, terwijl we er vorig jaar nog maar een goeie zesduizend hadden. Maar hoeveel het er ook zijn: ze worden nog altijd één voor één bekeken. Daar maken we een erezaak van.»
Devriendt «Het is niet moeilijk om dat succes te verklaren, denk ik. Kijk alleen nog maar naar de opdrachten: dat zijn kinderdromen, hè. Je kunt er moeilijk onbewogen bij blijven. En daarnaast: eens drie weken weg zijn van alles wat je kent en je in een avontuur storten, wie zou dat niet willen?»
Van den Bleeken «Als je het zo verwoordt, klinkt het inderdaad erg aanlokkelijk (lacht).Konden wij dat zelf ook maar eens meemaken.»

HUMO Dat doen jullie toch?
De Neve «Niet op dezelfde manier, dat kan ik je verzekeren. Soms zetten we bij het opstellen van een opdracht de camera’s al aan, nog voor de kandidaten er zijn. Die beelden komen we dan tijdens de montage weer tegen. Onze gezichten! Doodvermoeid, en één en al stress (lacht). Geloof me, het contrast met die jolige groep deelnemers kan niet groter zijn als je weer eens een nachtrust van amper twee uur hebt gehad.»
Devriendt «Dan gebeurt het natuurlijk weleens dat de zenuwen strak gespannen staan. Tijdens het draaien van de opdracht met de klifafdaling uit de eerste aflevering, heb ik de toen al doodvermoeide ploeg verloren doen lopen. Die klif was niet te bereiken met de auto, en omdat ik er al op prospectie was geweest, dacht ik de weg wel te kennen te voet. Misschien iets te overmoedig (lacht). We zijn toen op de terugweg een uur verloren omdat we bij de verkeerde cactus afgeslagen waren. Pittig moment was dat.»
Lievens «Hoewel de heenweg tegelijk ook één van de mooiste momenten was. Daar liepen we dan, in een lange stoet door die kloof en met ons materiaal op muilezeltjes, terwijl aan de horizon de zon opkwam. Práchtig. Maar ja, alleen jammer van de terugweg (lacht).»
De Neve «Dat is naast ‘Wie is de mol?’ misschien nog de vraag die we het vaakst krijgen: of wij als makers eigenlijk wel iets te zien krijgen van het land waar we gaan filmen. Ik vind alvast van wel. Ja, we zijn voortdurend gehaast en gestresst. Maar we beleven en zien dingen die je als toerist nooit te zien zou krijgen.»
Gelogd
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #93 Gepost op: 19.04.2018, 08:25:20 »

Petje af voor de makers. Je denkt dan: een Mexicaan die alles weet van het land leidt ze naar een goed bereikbare klif, maar ze zoeken blijkbaar alles zelfstandig uit.
Gelogd
joligmolletje
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #94 Gepost op: 19.04.2018, 10:18:17 »

Mooi artikel! Echt heel leuk dat ze de fans zo'n kijkje achter de schermen gunnen! Ook leuk om te lezen dat Café de mol echt onafhankelijk is en dat de makers met samengeknepen billen kijken,
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #95 Gepost op: 19.04.2018, 11:22:10 »

HUMO Vloek je dan niet als na maanden plannen een opdracht totaal anders uitdraait dan verwacht? Die achtervolging van Joke was erg grootschalig, helikopter of niet, maar heel snel voorbij door slecht overleg tussen de deelnemers.
Devriendt «Die opdracht is inderdaad niet helemaal uitgedraaid zoals we gepland hadden (lacht). Maar in plaats daarvan kreeg je wel die scène waarin Joke gevat werd en begon te onderhandelen terwijl ze onder schot werd gehouden. Dat maakte veel goed voor ons. De proef was kort, maar gelukkig ook krachtig.»

Leuk dat dit ook bevestigd wordt. Het idee was helemaal niet om de opdracht zo snel te laten eindigen. Ik had die opdracht ook wel eens willen zien als de auto voor geld ging en de paarden achter Joke zaten. Had leukere en spannendere tv opgeleverd misschien.
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #96 Gepost op: 19.04.2018, 11:53:03 »

Ik had die opdracht ook wel eens willen zien als de auto voor geld ging en de paarden achter Joke zaten. Had leukere en spannendere tv opgeleverd misschien.

Als de makers ook zo gedacht hebben en voor dit doel de Mol ingeschakeld hebben als hun handlanger kan je beargumenteren dat Pieter en Baha die Pascale's plan omgooiden juist onmols bezig waren.
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #97 Gepost op: 19.04.2018, 14:16:52 »

Als de makers ook zo gedacht hebben en voor dit doel de Mol ingeschakeld hebben als hun handlanger kan je beargumenteren dat Pieter en Baha die Pascale's plan omgooiden juist onmols bezig waren.

Pascale's plan was zeker en vast iets wat de makers graag hadden gehad. Het had een langere opdracht opgeleverd met geldgewin en ook meer schermtijd voor de geldploeg (die nu onderbelicht werden).
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #98 Gepost op: 19.04.2018, 15:12:37 »

Van een tijdje terug maar nog wel aardig om te posten nu Pieter hier hoofdverdachte is, uit Dag Allemaal:

Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #99 Gepost op: 22.04.2018, 12:24:22 »

Het Nieuwsblad

Voor eens en voor altijd: wordt de montage van ‘De Mol’ last minute aangepast aan onze verdachtmakingen?
16/04/2018 om 16:46 door Ewoud Huysmans

Je hoort het wel eens van gefrustreerde mollenjagers die zondagavond net hún verdachte kandidaat naar huis zien gaan. “De mol? Onmogelijk te ontmaskeren, want de montage wordt elke week bijgestuurd om ons op het verkeerde been te zetten.” Maar klopt dat wel? Het Nieuwsblad vroeg het aan ‘De Mol’-maker en -presentator Gilles De Coster zelf.

“Aflevering zeven is net afgewerkt”, antwoordt Gilles De Coster als we hem zondagavond vragen of er soms last minute bijsturingen in de montagekamer plaatsvinden. “Zo kort op de bal te spelen doen we dus niet. Het zou praktisch ook niet lukken, want de afleveringen moeten na de montage nog kleurcorrecties krijgen, geëxporteerd worden … Processen die tergend lang duren. Dan kan je niet op het laatste moment nog dingen zitten aanpassen.”

Niet fair

En zelfs al zou het praktisch lukken om in laatste instantie nog wat aan te passen, dan nog zou De Coster zich niet laten beïnvloeden door de theorieën die op Twitter, Facebook, gespecialiseerde mollensites of aan de koffiemachine leven. Omdat ze nu eenmaal deel van het spel uitmaken. “Vorig jaar waren er ook kijkers die Eline (die uiteindelijk de mol bleek, red.) vanaf aflevering 1 verdachten. Maar daar hebben we nooit rekening mee gehouden. Het zou niet zo fair zijn naar de kijkers toe.”

Risico

Fair enough, maar lopen de makers dan geen groot risico? Wie constant met zijn neus op dezelfde beelden zit, ziet misschien na een tijdje het bos door de bomen niet meer - of het grasveld door de molshopen. “We doen er alles aan om het evenwicht in de afleveringen te bewaren”, aldus nog De Coster. “Wat we wel hebben, is een klein testpubliekje aan wie we elke afgewerkte aflevering laten zien. Als na hun visie blijkt dat een opdracht nog niet duidelijk genoeg is, of als plots iedereen in de richting van één kandidaat wijst, dan kunnen we nog bijsturen. Maar vaak gebeurt dat niet.”
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.383 seconden met 22 queries.