Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
234 gasten en 1 vaste bezoeker (RoyL)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 9
  Print  
Auteur Topic: [kandidaat] Pieter  (gelezen 11107 keer)
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #60 Gepost op: 9.04.2018, 18:25:48 »

En weer benadrukte Pieter voor het geld te gaan. Tijdens opdracht 3.3 (de eliminatie):

Pieter: "We zijn nu allemaal in ons eigen voordeel aan het peizen, terwijl het punt echt is dat we het geld mee moeten krijgen."
Joke: "Het is stom, we hebben er zo voor gewerkt."
Pieter: "Ja."

Om vervolgens zonder blikken of blozen 1000 euro uit de pot te halen voor pasvragen. schijnheiligerd
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #61 Gepost op: 9.04.2018, 18:31:41 »

Om vervolgens zonder blikken of blozen 1000 euro uit de pot te halen voor pasvragen. schijnheiligerd

Maar loop je dan achteraf niet te veel in de kijker? Hij doet geen moeite om te verbergen dat hij er 2 heeft uitgenomen (wat ongetwijfeld verdenkingen naar hem toe trekt) en uiteindelijk is het voor de Mol toch gewoon belangrijker dat vooral die 3000 euro er niet in komt?

Is het als Mol niet beter om uiteindelijk niet actief geld uit de pot te halen, maar dat eigenlijk door het spelopzet 'te laten gebeuren'?
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #62 Gepost op: 9.04.2018, 18:35:18 »

Je hebt ook als Mol maar beperkt invloed op de verdeling en wat je zelf in handen krijgt. Anderen geld weg laten spelen is een mogelijke strategie maar op het moment dat je zelf 3000 in handen krijgt is een derde daarvan wegspelen in mijn ogen wel gedurfd maar ook weer niet meteen té verdacht. Bovendien heeft hij meteen een excuus (als hij dus de Mol is) klaar: hij zou nee geantwoord hebben op die vraag en bang zijn geweest af te vallen.
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #63 Gepost op: 9.04.2018, 18:37:18 »

Ja, het is bij hem niet zo erg als bij Steve, maar toch weet ik niet of je als Mol het hoogste bedrag gaat uitgeven. Dat loopt net iets te veel in de kijker.
Gelogd
Brtdm
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #64 Gepost op: 9.04.2018, 18:38:39 »

Ik vond hem wel wat angstig kijken bij de laatste opdracht. Of hij vond het gewoon vervelend om te weten dat Jeffrey nu naar huis moest. Laten we voor het gemak uitgaan van dat laatste.
Gelogd

Mollen zijn ook maar mensen.
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #65 Gepost op: 9.04.2018, 19:49:05 »

Ik vond hem wel wat angstig kijken bij de laatste opdracht. Of hij vond het gewoon vervelend om te weten dat Jeffrey nu naar huis moest. Laten we voor het gemak uitgaan van dat laatste.

Ik vond hem al nerveus toen Gilles vertelde dat de afvaller "Nee: had ingevuld op de vraag of de mol kinderen heeft. Na het afvallen van Jeffrey leek hij zich vooral schuldig te voelen en werd hij getroost door Joke.

Ook al is Pieter mijn Mol, ik moet zeggen dat de Mol beter bij de muziek of drank kon zitten want die Sombrero-opdracht leek toch al gedoemd te mislukken.

Lloyd en Baha wilden meteen naar de drank opdracht waarna Pieter "merci" antwoorde. Zoals het gemonteerd is maakte Pieter
(alweer, met zoals in aflevering 2) de verdeling voor de opdrachten. Hij plaatste zichzelf bij de sombrero opdracht.
Gelogd
Tarbozan
Offline Offline


niet schrikken maar kicken

« Antwoord #66 Gepost op: 9.04.2018, 20:38:58 »

Dat Pieter een priester is, is inmiddels wel bevestigd. Niet zo n stijve priester zoals de meeste voor ogen zien als ze aan een priester denken. Ik denk ook dat als alle priesters zo stijf zouden zijn de teloorgang van de katholieke kerk niet te stoppen is. Vandaar dat pieter en priester en godsdienstleraar is en nieuwe methodes zoekt om t geloof weer in de aandacht te brengen op een positieve manier.

Verder een opmerking over de baseball opdracht± de regel verplichte loop was niet van kracht, het was aan de deelnemers zelf om te bepalen of zij dachten dat t zin had  om te gaan lopen. Je hoort en ziet regelmatig mensen dat mensen de ander aanraden niet te gaan lopen.

Tegen hem als Mol te veel in de niet ideale positie, oa bij de abseil (verkeerde kant). niet in de pickup groep
Voor hem als Mol± Inpraten op jeffrey bij de koffertjes, vaak op laatst nog t plan veranderen of nog wijzigen. snel klaar met verdenking naar anderen
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #67 Gepost op: 9.04.2018, 20:40:28 »

Hij komt met 1000 uit zijn kist.

500 slechts.

Bij Joke zoeken had hij geen enkele invloed.

Hij had juist behoorlijk wat invloed. Hij kaapte de leiding van Pascale waardoor haar goede plan (geld met pick-up ophalen) niet doorging en het geld met de paarden opgehaald moest worden waar niets van terechtkwam.

Hij slaat als enige een homerun.

De held! 300 euro maarliefst.

Hij zit in de opdracht sowieso gedoemd te mislukken.

Nou ja, één sombrero goed in de gaten houden had al 500 euro opgeleverd. Misschien was dit dus nog wel makkelijker dan 500 bij elkaar sprokkelen bij de muziekopdracht die maar 250 opleverde.

Hij heeft geen invloed dat hij op het dak van de auto komt (toegegeven, wel de beste positie Grin )

Hij stuurde wel degelijk subtiel door tegen Jeffrey te zeggen dat hij de persoon moest kiezen naar wie hij het best kon luisteren, nadat Baha voorstelde de persoon te kiezen met wie Jeffrey het best kon samenwerken. (Hier kan ook best geknipt zijn heb ik het idee!) Mogelijk vermoedde hij al dat hij dat zou zijn. 
« Laatste verandering: 9.04.2018, 20:44:05 door Heinz » Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #68 Gepost op: 10.04.2018, 12:22:42 »

we hebben ook nog "wie ben ik" en het "abseilen"

Op "wie ben ik?" heb ik ook nog wel een antwoord: Pascale begon over "het land van Donald Trump" waarna Pieter besloot om te vragen of hij president en daarna dus Donaldo Trumpo (Grin*) was. (*Hij wist best dat je dat zo niet zegt want hij lachte eerder om Pascale's Trumpo, maar de clown uithangen past mooi bij zijn imago van vriendelijke grapjas.) Als Mol koos hij er vast voor om de voorzet van Pascale niet te negeren om niet te verdacht te worden zo vroeg in het spel. Hij zegt ook (bijna teleurgesteld, maar dat is tunnelvisie) "dat is omdat jij de aanzet gaf". En daarmee was de opdracht nog niet geslaagd. Het is omdat Steve eerst Pfaff raadt en daarna blijft hameren op "die met haar dikke borsten, Pamela Anderson" dat de deelopdracht uiteindelijk maar net op tijd slaagt.

Wat betreft het abseilen: Katrien zegt dat ze alleen het tweede deel van de quote heeft gehoord die Pieter doorgaf. We horen hem wel de hele quote roepen dus dit lijkt niet Pieters fout te zijn.
« Laatste verandering: 10.04.2018, 12:31:57 door Heinz » Gelogd
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #69 Gepost op: 10.04.2018, 15:36:11 »

Onzinopmerking? Pieter gooit Pascale's hele plan om. En dat was toch zo gek nog niet? Het is voor de duidelijkheid Baha die we als eerste horen opperen om met de paarden het geld te gaan verzamelen. Eerder was het dus Pascale die dit met de wagen wilde doen tot Pieter plots de leiding over leek te nemen. Het is geen honderd procent molactie meteen maar volgens mij wel iets wat de Mol zou doen: voorkomen dat Pascale's goede plan wordt uitgevoerd. Vervolgens staat Pascale de eerste tien minuten van de opdracht buitenspel omdat ze wacht met het vertrekken met de heli (omdat die maar voor 20 minuten brandstof heeft). Het lijkt erop dat Pieter haar in de heli plaatst.

De man heeft volgens mij meer in de pap te brokkelen dan op het eerste gezicht lijkt. Dit terwijl hij wel een van de grapjassen van de groep blijft, zo eentje die uitstraalt te vertrouwen te zijn.
Je kan wel eens gelijk hebben. Het was een heel vreemde opmerking nadat net een goed plan is gelanceerd.
Ik vond dat hij in de laatste aflevering het leuk leek te vinden om twee pasvragen te kopen. Hij kon haast niet wachten met het te zeggen maar nam de nodige tijd in acht. Daarna schuldbewust koppie.
Ik kan me voorstellen dat een priester dol en dolgraag eens een mol wil spelen. Opzet kan zijn: in eerste aflevering veel hints richting het geloof maar hij doet alles goed. Daarna subtiel laten mollen. En veel vloeken natuurlijk want daar is een priester ook wel eens aan toe.  Tandpasta Smiley

Verder waren Jeffrey en Pieter maatjes, waarschijnlijk heeft Jeffrey geen vragen op Pieter ingevuld.
« Laatste verandering: 10.04.2018, 15:55:58 door Run » Gelogd
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #70 Gepost op: 10.04.2018, 19:09:23 »

Ik zit in deze tunnel sinds waarschijnlijk is dat een verkeerd bordje omhoog is gehouden tijdens de race. En ik heb de laatste opdracht nog eens bekeken en Pieter lijkt te balen dat hij geen 6000 kan krijgen. Wanneer Pascale voorstelt dat Jeffrey en Bahador de rest mogen verdelen, gaat hij daar meteen op in en stelt voor dat ze dat omstebeurt doen. Eerst geeft Jeffrey aan Lloyd 6000 euro. Dan zegt Pieter: Bahador? En Bahador geeft dan Pieter 3000 euro is die daarmee zeer in zijn nopjes is. Hij zegt waarschijnlijk Bahador? Omdat hij weet dat Bahador hem ook niet verdenkt.
« Laatste verandering: 10.04.2018, 19:12:00 door Run » Gelogd
Tarbozan
Offline Offline


niet schrikken maar kicken

« Antwoord #71 Gepost op: 10.04.2018, 21:26:00 »

Ik zit in deze tunnel sinds waarschijnlijk is dat een verkeerd bordje omhoog is gehouden tijdens de race. En ik heb de laatste opdracht nog eens bekeken en Pieter lijkt te balen dat hij geen 6000 kan krijgen. Wanneer Pascale voorstelt dat Jeffrey en Bahador de rest mogen verdelen, gaat hij daar meteen op in en stelt voor dat ze dat omstebeurt doen. Eerst geeft Jeffrey aan Lloyd 6000 euro. Dan zegt Pieter: Bahador? En Bahador geeft dan Pieter 3000 euro is die daarmee zeer in zijn nopjes is. Hij zegt waarschijnlijk Bahador? Omdat hij weet dat Bahador hem ook niet verdenkt.
. Hmm. Een mol die blij is met 3000 euro in zn koffer.? Dat geloof ik niet, een mol wil geld om pasvragen te kopen maar met 3000 in zin koffer weet de mol zeker dat die 3000 niet bij de afvaller zit. Het liefst wil de mol veel geld bij de afvaller en minimaal genoeg geld in zn koffer voor 1 of 2 pasvragen. De mol heeft echt niks aan zelf een hoog bedrag.
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #72 Gepost op: 10.04.2018, 21:29:31 »

. Hmm. Een mol die blij is met 3000 euro in zn koffer.? Dat geloof ik niet, een mol wil geld om pasvragen te kopen maar met 3000 in zin koffer weet de mol zeker dat die 3000 niet bij de afvaller zit. Het liefst wil de mol veel geld bij de afvaller en minimaal genoeg geld in zn koffer voor 1 of 2 pasvragen. De mol heeft echt niks aan zelf een hoog bedrag.

Maar uiteindelijk zijn Baha en Jeffrey de enigen die de verdeling echt bepalen. Alles wat voor Jeffrey zijn "Ik neem wel 0 euro" gebeurt, is van ondergeschikt belang. Als Baha de Mol niet is, dan moest de Mol sowieso content zijn met wat hij kreeg.
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #73 Gepost op: 16.04.2018, 00:07:33 »

Makkelijk afleveringetje (4) voor Pieter. Volledig je best doen en jezelf opofferen zonder dat het een cent oplevert. Grin
Gelogd
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #74 Gepost op: 16.04.2018, 00:11:21 »

Makkelijk afleveringetje (4) voor Pieter. Volledig je best doen en jezelf opofferen zonder dat het een cent oplevert. Grin

Dat maakt ook dat ik deze week niet verder ga komen in mijn Baha-Pieter-dilemma. Het geld werd er uit gehouden door moeilijke opdrachten, kandidaten zonder goede tactiek en een kandidaat die voor een vrijstelling wil gaan.
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #75 Gepost op: 16.04.2018, 00:13:46 »

Iedereen wilde voor de vrijstelling gaan en Pieter nam maar mooi de leiding in dit gezamenlijke besluit. Waarna ie zich mooi op kon offeren.
Gelogd
Mollenmania
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #76 Gepost op: 16.04.2018, 00:20:03 »

Pieter zorgt er voor dat de pasvragenkopers op een relatief lage verdieping de lift uit moeten (oh wat nobel van hem). Dat zijn Steve en hij, waardoor de kans dat de atletischere kandidaten Joke en Lloyd bovenaan komen groter wordt en er dus geen geld in de pot komt. Natuurlijk beantwoordt hij wel even zijn vraag goed.
Gelogd
Run
winnaar WIDM-pool 2017
Offline Offline

« Antwoord #77 Gepost op: 16.04.2018, 06:55:09 »

Eens met Hulpmol, Heinz en Mollenmania.  Duimen omhoog!
Bij de worstelopdracht is het voor een mol vrij makkelijk om twee figuren door elkaar te halen door een arm of been net iets anders te doen zodat het lijkt op een andere figuur.
Er leek in het voorfilmpje meer te zien dan in de aflevering zelf van het oefenen met worstelen. In het voorfilmpje zien we Pieter nogal stuntelen. De Mexicaanse instructeur zegt op een bepaald moment tegen Pieter: are you an actor? Omdat ie zich nogal aanstelt waarschijnlijk.  Cheesy
« Laatste verandering: 16.04.2018, 07:01:08 door Run » Gelogd
D*N
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt spellenforum, Winnaar Expeditie Robinson pool 2014
Offline Offline

Geslacht: Man

Get Free

« Antwoord #78 Gepost op: 16.04.2018, 10:55:17 »

Erg verdacht maar ergens hoop ik dat ie het niet is omdat hij wel erg vaak voor de gemakkelijkste positie lijkt te gaan als mol. Bijvoorbeeld bij de sombrero opdracht, die toch wel fout zou gaan.
Gelogd

Sometimes it feels like I've got a war in my mind. I want to get off, but I keep riding the ride
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #79 Gepost op: 16.04.2018, 10:57:26 »

Bovendien zou het (en dit is natuurlijk los van zijn capaciteiten als Mol) een teleurstelling zijn als die "Heb je mij geMISt", de verhuizing naar zondag en al die kruisen een hint blijken te zijn, want dat zijn verre van geniale hints natuurlijk.
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 9
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.33 seconden met 22 queries.