Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
266 gasten en 1 vaste bezoeker (D*N)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
24 Juli 20:00
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
Pagina's: 1 2 3 4 [5]
  Print  
Auteur Topic: [Aflevering 2] - Opdracht 1: Jagen op Joke  (gelezen 4404 keer)
Lonneke*L
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #80 Gepost op: 14.04.2018, 12:26:44 »

Bedankt voor de foto´s Moedermol. Ik neig er dan toch naar dat Pieter hier iets gedaan heeft. Hij was de eerste die eraan zat en heeft ook allerlei andere verdachte dingen gedaan, maar vaak wel subtiel. Steve dat is volgens mij een nepmol of anders een hele slechte mol. Kan me dat echt niet voorstellen Zeker niet!.

De brander zou natuurlijk ook nog gewoon kapot geweest kunnen zijn....maar dat denk ik toch niet.
« Laatste verandering: 14.04.2018, 12:28:57 door Lonneke*L » Gelogd
Molzkovicz
Offline Offline


« Antwoord #81 Gepost op: 14.04.2018, 12:38:23 »

Wat ik niet in het Molvoordeel van Bahador vind spreken, is dat hij bij het branden zegt: 'Wij zijn het Molteken aan het warmmaken.' Het lijkt mij dat je als Mol heus wel onthouden hebt dat het om het euroteken gaat omdat je deze schijfjes op de een of andere manier uit het spel wilt houden. Het komt op mij eerder over als een vergissing van een kandidaat.

Waar is bij het branden dan een verdachte actie van Pieter te zien? Ja, hij draait de brander weer dicht, maar meldt dit gewoon, toch?
Gelogd

'Niets is wat het lijkt. Alles is zo voorbij. Toch wil ik Alles of Niets. Niets is zo gebeurd. Want Alles is Niets wat het lijkt.' (Kim Feenstra)
Mollenjager-DT
Offline Offline

« Antwoord #82 Gepost op: 14.04.2018, 19:24:28 »

Misschien hebben ze hier gewoon ook heel wat uitgeknipt en dezelfde beelden opnieuw gebruikt net om deze kandidaten verdacht te maken. Dat is toch ook een optie?
Gelogd
tureluurs
Offline Offline


« Antwoord #83 Gepost op: 15.04.2018, 11:30:14 »

Wat goed gespot dat het om dezelfde beelden gaat. Het zou kunnen dat het erop moet lijken dat ze flink gestunteld hebben met die brander, terwijl het in werkelijkheid maar om heel even gaat.
Gelogd
MoleBuster
Offline Offline

Geslacht: Man

De “Cruijff Turn”

« Antwoord #84 Gepost op: 15.04.2018, 16:01:26 »

...
22.23 we zien Steve nogmaals branden en vloeken zelfde shot ( en vloek) als bij 20.19
...

Prima gespot Moedermol  Duimen omhoog!. Toch raar dat ze eenzelfde shot gebruiken...
Ik heb in de HD-versie nog even gekeken of ik überhaupt een vlam kon zien maar ik zag niks. Heeft iemand misschien nog een screenshot van een vlam bij Steve, Baha of Pieter kunnen maken?

EDIT:
Ik ben zelf maar even op zoek gegaan in de video van aflevering 2 of ik wat screenshots kon maken van de vlam waarmee Joke succesvol was en de paardengroep (Baha/Pieter/Steve) niet. Waar Joke net de brander heeft aangezet (1e shot) kon ik niet zien wat voor vlam er uit kwam. Maar na gegoogeld te hebben weet ik dat de heetste vlam uit deze soort branders een smalle blauwe vlam moet zijn. Dat moet bij Joke dus het geval geweest zijn aangezien zij de afdrukken op de houten schijven kreeg. In het 2e shot is duidelijk te zien dat Steve en Baha een in elk geval een verkeerde vlam hebben die veel minder heet is dan zo'n blauwe vlam: n.l. oranje en veel te flakkerig. Daar krijg je het brandijzer nooit heet mee. Dus Steve kon met het ijzer op de schijven drukken wat hij wilde (hard/zacht) maar dat is kansloos met zo'n koud brandijzer.

@Lonneke*L en Moedermol (een paar berichten terug):

Als we er inderdaad vanuit gaan dat Pieter (dat is althans wat we zien in de uitzending: zie 1e shot van Moedermol) als eerste aan de brander zat kan hij er zeker iets mee gedaan hebben. De info via google van branders laat ook zien dat er een ring of ventiel op deze branders zit waarmee de temperatuur van de vlam zelf gereguleerd kan worden: van warm (blauwe vlam dus) naar een minder hete vlam (oranje).  Zo'n ventiel of ring verstellen is natuurlijk lekker makkelijk te doen buiten het zicht van de andere twee (Baha/Steve).


* Goedevlam_Joke_2.png (1423.94 KB, 1280x720 - bekeken 418 keer.)

* Foutevlam_Steve_Baha_2.png (1343.59 KB, 1280x720 - bekeken 422 keer.)
« Laatste verandering: 15.04.2018, 16:24:45 door MoleBuster » Gelogd
Jur
Offline Offline

« Antwoord #85 Gepost op: 16.04.2018, 15:56:58 »

Dat is wel een mooi subtiele molactie om de temperatuur te verlagen, maar er is de mogelijkheid dat de vlam standaard op een lage temperatuur staat zodat die goed zichtbaar is als je hem aansteekt. Tijdens scheikundepractica waarbij je een brander gebruikte moesten wij de vlam ook oranje zetten als je hem eventjes niet nodig had tijdens je experiment.

Edit: als Joke aankomt bij de eerste tafel lijkt de brander wel meteen op de warmste stand te staan en moet ze die aansteken met een aansteker, de tweede keer is het niet duidelijk in beeld. Bij Steve/Pieter lijkt de brander een knop te hebben om de vlam aan te steken en een draaiknop voor de gastoevoer die Pieter minstens 1x verstelt. Er lijkt ook geen aansteker op tafel te liggen.
« Laatste verandering: 16.04.2018, 16:24:25 door Jur » Gelogd
MoleBuster
Offline Offline

Geslacht: Man

De “Cruijff Turn”

« Antwoord #86 Gepost op: 19.04.2018, 00:16:09 »

Beetje late reactie, maar ik lees de topics nogal kriskras doorelkaar.
Klopt. De brander waar Steve en Baha mee bezig zijn is er een met een knop voor elektrische vonkontsteking. Die van Joke had dat blijkbaar niet. Het mooiste zou zijn dat de brander van de paardengroep gesaboteerd is met b.v. een stukje kauwgom in de luchtaanvoergaatjes of zoiets.  Smiley
Gelogd
Betonmol
Offline Offline


« Antwoord #87 Gepost op: 19.04.2018, 11:16:06 »

Als zo'n brander geen blauwe vlam geeft klopt er m.i. sowieso iets niet.
Zou me niet verbazen dat we in het eindoverzicht van de mol hier een sabotage zullen zien.
Voorlopig zijn de drie musketiers allemaal nog potentiële mollen
Gelogd
Tarballs
Offline Offline

« Antwoord #88 Gepost op: 19.04.2018, 12:32:15 »

Gekeken naar de tijden... (Ik kom altijd wat laat op gang bij De Mol, omdat de kandidaten onbekend zijn en de opdrachten vaak nogal gelaagd, dus nu ga ik spammen  Hilarisch)

De helicopter heeft nog voor 11:30 brandstof als de mannen met de paarden aankomen. Joke is dan nog niet bij het tweede stadje. Dat betekent dat de paarden sowieso langzaam waren, want zo groot was de voorsprong van Joke niet. De helicopter is weg als de pickup bij Joke aankomt. Hoelang het overleg geduurd heeft met Joke weten we niet, maar in beeld toch een minuut of drie. Dat is dus het minimum, want er kunnen delen in de montage gesneuveld zijn. Dat betekent ook dat drie paardrijders (drie!!!) minstens een kwartier hebben gedaan hebben over het aan de praat krijgen van een gasbrander.

Wat ik me afvraag... Was geld en jokers binnenhalen een optie? Dan is het een blunder van formaat dat de pickup het brandijzer niet had. Joke meenemen, de schijven half om half branden (helft geld, helft pasvragen), pasvragen eerlijk verdelen en alles binnenbrengen. Alleen 1 geweer uit de heli had Joke dan af kunnen schieten, maar zij was door drie mensen af te schermen geweest.

Mol op paard is op zich ideaal. Een brander die er veel te lang over doet met een vervoermiddel dat veel te traag is. Zij zouden nooit voor Joke aankomen en daarmee alle anderen met het dilemma schieten-niet schieten opzadelen en zelf buiten schot blijven. Er waren maar twee opties: heel veel pasvragen of Joke dood. Beide was niet wenselijk voor welke kandidaat dan ook.

Lloyd krijgt de schuld, maar vergeet niet dat Jeffrey steeds roept: knallen. En dat zelfs Joke een idioot voorstel doet. 1-1-1 en zijzelf 4. En bij een tegenvoorstel zegt: schiet me dan maar dood. Ze vroeg er ook om. Is ze hier stiekem toch Mols? En... Wat als de afvaller de envelop had gehad en niet Joke? Was er nog een twist geweest? Of kozen ze voor de enige zekerheid: de Mol krijgt de envelop en de rest mag (hoe symbolisch) jagen?

Pieter en Baha dringen er nog op aan om door te geven dat schieten geen geld betekent, al komt Pieter (verdacht) pas na afloop met de goede tactiek: Joke blijven achtervolgen. Baha zeer passief. Steve zeer knullig.
Gelogd
Niuno
Offline Offline

Geslacht: Man

Sla is zeg maar echt mijn ding

« Antwoord #89 Gepost op: 19.04.2018, 14:50:37 »

En... Wat als de afvaller de envelop had gehad en niet Joke? Was er nog een twist geweest? Of kozen ze voor de enige zekerheid: de Mol krijgt de envelop en de rest mag (hoe symbolisch) jagen?


Dan was de enveloppe waarschijnlijk gegaan naar de kandidaat met de één na beste tijd bij de cliffhangeropdracht.

Gelogd

Neen, ik zit niet in een tunnel. Het is gewoon mr. X!
Luc
Offline Offline

« Antwoord #90 Gepost op: 13.05.2018, 11:06:39 »

Er is wel duidelijk gezegd dat het spel stopt wanneer Joke is neergeschoten. Alle pasvragen is zij dan kwijt en het geld in de kruik komt in de pot.
Gelogd
VK
Offline Offline

« Antwoord #91 Gepost op: 13.05.2018, 11:36:07 »

Nu ben ik vandaag wat lui. Ik wacht nog ruim 11 uur. Een uurtje langer dan alle Belgen en Nederlanders in Antwerpen. Maar als ik het mij goed herinner moest het geld in de kruik op de eindbestemming zitten op het moment dat Joke neer werd geschoten om het in de pot te krijgen.
Idee was dus m.i. Geld in de kruik, Joke opwachten en vlak voor de finish neerknallen. Had met wat organisatie ook gemakkelijk gekund.


Maar daar heb jij niets aan  Tandpasta Smiley

 
« Laatste verandering: 13.05.2018, 11:44:33 door VK » Gelogd
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #92 Gepost op: 13.05.2018, 11:53:57 »

Klopt. Op het Vlaamse forum is men afgelopen week ook met deze vraag bezig geweest. De regels van deze opdracht waren wat onduidelijk. Er is een transcriptie gemaakt van de uitleg van Gilles en de voiceover bij het begin van de opdracht en daar werd niet gezegd dat het spel eindigt als Joke afgeschoten was.

Het blijkt echter pas gezegd te zijn op het moment dat de drie mannen aankomen op de locatie waar ze geld kunnen branden.

Citaat
De bedoelde regel van geld moet in de kruik bij de haciënda vooraleer Joke afgeschoten is, wordt door GDC in voice-over gezegd als de paardengroep begint aan het branden - tenminste de poging daartoe - in het dorpje El Varal.
Gelogd
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #93 Gepost op: 13.05.2018, 12:42:41 »

Bedankt voor de opheldering Moedermol. Ben ik gelukkig niet helemaal gek Tongue

Graag gedaan Wink

De vraag blijft natuurlijk wel wat de makers verwacht hadden en welke rol de mol hierin zou hebben. Waarschijnlijk dacht men dat er meer strijd zou zijn over geld verdienen en pasvragen branden of deze Joke afhandig maken.

Steve dwarsboomt deze gedachte meteen al door niet voor het geld te willen gaan.
Men wil zo snel mogelijk Joke vinden en dat gebeurt ook door Channy en Pascale. Katrien en Jeffrey dwarsbomen iedere vorm van overleg. Zij zijn allemaal al naar huis en dus niet de mol.

Bahador en  Pieter deden absoluut niet hun best om geld te branden. Dat kan mols zijn maar dat lijkt me ook niet het plan van de makers. Joke zou met de helicopter en pick up sowieso snel gevonden zijn en zonder geld in de pot valt er niet te onderhandelen. Bovendien hebben de drie mannen geen invloed op het verloop behalve dan dat Pieter de telefoon heeft maar hij werd door Katrien buiten spel gezet.

Lloyd stelt 3x voor om te overleggen maar Katrien en Jeffrey gaan daar niet in mee. In eerste instantie vond ik het gedrag van Lloyd hier kandidaats en ben ik overgestapt naar Joke. Het gedrag van Lloyd past echter veel beter in de verwachtingen van de makers. De groep van 3 mannen zet zichzelf buiten spel. Daarnaast worden zij in de montage nogal verdacht gemaakt.
Gelogd
lilith
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

all ears

« Antwoord #94 Gepost op: 13.05.2018, 13:06:41 »

Zo voor de finale nog even wat opnieuw bekeken en ik denk dat ik snap wat de makers bedoelden toen ze zeiden dat de opdracht heel anders was verlopen dan verwacht. Luister nog maar eens goed naar de uitleg van Gilles:

- Joke verzilvert al haar pasvragen als ze aankomt bij de haciënda zonder neergeschoten te worden.
- De groep verdient geld door geldschijven in de kruik te stoppen. Dit geld wordt alleen verdiend als ze Joke afschieten voor ze de haciënda bereikt.

Er wordt dus helemaal nooit gezegd door Gilles dat het spel is afgelopen zodra Joke is neergeschoten! Verbaasd Steve en Channy doen deze aanname die verder niet meer wordt tegengesproken Hilarisch

Dus als ik het goed begrijp kan er nog geld gebrand/verdiend worden nadat Joke dood is?
Als dat klopt zie ik hier een mollenstreek van Pieter die suggereert dat het spel dan afgelopen is.
Gelogd

"waar rook is wordt een fikkie gestookt"
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #95 Gepost op: 13.05.2018, 13:10:27 »

Dus als ik het goed begrijp kan er nog geld gebrand/verdiend worden nadat Joke dood is?
Als dat klopt zie ik hier een mollenstreek van Pieter die suggereert dat het spel dan afgelopen is.

Nee, het geld is pas verdiend als het in de kruik op de hacienda is vóórdat Joke  afgeschoten is.

Op het moment dat Joke is afgeschoten valt er geen geld meer te verdienen.
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 4 [5]
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.359 seconden met 23 queries.