Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => WieIsDeMol.Com Forum AVRO serie 2002 => Topic gestart door: vlaming op 21-03-2002, 15:40:21

Titel: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 21-03-2002, 15:40:21
we zijn 6 afleveringen ver en dit topic werd nooit aangemaakt. ??? is Ellen dan zo onverdacht? laten we ons allemaal in de luren leggen door de exit van Erik in aflevering 1?

aanwijzingen naar Ellen kun je vanaf nu hier kwijt. suc6!

we beginnen met een vondst van OkeeGoedIdee :

De laatste 3 afleveringen is het steeds Ellen die als laatste deelnemer de ruimte binnenkomt waar de executie plaatsvindt.








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 15:42:54
dit topic bestond wel, ik heb em welles voorbij zien komen, maar wat ermee gebeurd is? ik ben benieuwd hoeveel mensen nu nog denken dat ellen de mol is







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 15:47:53
dit is de theorie van OkeeGoedIdee:
Citaat
De laatste 3 afleveringen is het steeds Ellen die als laatste deelnemer de ruimte binnenkomt waar de executie plaatsvindt.

Wie weet of dit in eerdere afleveringen ook het geval was?

Dit kan een hint van de mol zijn aan de kijkers; het is vrij eenvoudig voor de mol, en onopvallend voor de overige deelnemers, om steeds te proberen als laatste binnen te komen.

Ik moet toegeven dat ik erop ben gaan letten omdat Ellen mijn mol is, en  ik haar gezicht goed in de gaten wil houden bij de executies; kortom, ik heb mijn theorie ook opgesteld aan de hand van de aanname dat ik weet wie de mol is.

Vanaf het moment dat Ellen in de eerste aflevering als enige (op Schiphol!) zei dat het haar leuk leek om naar Portugal te gaan, terwijl de overige kandidaten lieten blijken nog niet de bestemming te weten, is zij voor mij de Mol.

ik dacht, ik zet em hier maar neer, kunnen we hier weer verderm ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt OGI?
Doris







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 21-03-2002, 15:54:52
hier nog enkele verdachte zaken (als ik hier post wil dat niet zeggen dat ellen mijn mol is maar ik neem akte van alle aanwijzingen / gedrag , niet alleen van m'n Mol die ik in gedachten heb)

*Ketting van Ellen loopt af bij het fietsen

*Maakt John verdacht bij het waterfietsen (terecht?)

*Verslaat Prince bij het paintballen, ze krijg hiervoor een vrijstelling, maar moet waarschijnlijk geweten hebben dat dit ten koste ging van €10.000

*Haar beelden bij 1ste introduktie zijn opgenomen in Portugal, je ziet ze ook in de grond duiken als ze met een vlieger aan het spelen is

*Ze droomt op een laag bedje

*Ze verzamelt maar een klein bedrag bij de geldwagenproef

*Haar naam staat op de weg in het rood bij fietsproef, ook in het rood staat "HUP HUP MOL"

*Bleef afzijdig bij het raden van de liedjes

*Zat in de groep die de sleutel te laat vond.


dat is alles wat ik nu kan bedenken , waarschijnlijk is deze topic tijdverlies maar je weet maar nooit  ;)

greetz
vlaming











Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 15:58:54
tijdverlies he? als ik het zo eens lezen vind ik het wel een beetje molachtig, vooral dat introfilmpje en het water fietsen. john: ik heb me echt helemaal gegeven oid. tuurlijk john... of ellen?
ik krijg toch weer m'n twijfels over ellen, maar volgens mij is ze het niet... toch vreem...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Knudde op 21-03-2002, 15:59:35

Citaat


dat is alles wat ik nu kan bedenken , waarschijnlijk is deze topic tijdverlies maar je weet maar nooit  ;)



Een mens moet zich toch ergens mee bezig houden, nietwaar?  ;) ;D








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 16:03:24
voor konijn een herhaling van mijn stukje in de andere ellen topic.
maar ff iets over iedere keer hetzelfde: weten jullie nog vorig jaar bij nl bij sigrid, haar naam werd consequent als 2e ingetypt... dat was geloof ik ook een misleiding, of was het een hint dat ze 2e werd (dan zou de 1e de mol zijn...)
nu jij weer konijn








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Gotcha2002 op 21-03-2002, 16:06:48
nu je alles zo op een rijtje zet .... oei oie oei  :-*
het wordt tijd dat we eens nader onderzoek doen naar Ellen ...

Drie grote lead in dit geval :

die waterfiets had sneller kunnen gaan als Ellen haar snelheid had aangepast aan John! je neemt altijd het tempo van de traagste, anders moet je constant corrigeren.  John moet niet HARDER, zij moet TRAGER.

is de ketting van haar fiets eraf gelopen of zat ze tussen de achterste tandwielen.  als het laatste het geval is wil dit zeggen dat ze achteruit getrapt heeft terwijl ze schakelde. Dat soort versnellingen loopt dan helemaal in de knoop ...

Wat zij deed bij het paintballen is exact hetzelfde dat Hugo (de laatste vlaamse mol) deed met een bijna identieke opdracht ...

vlaming ... je doet je nick alle eer aan  ;D








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 16:12:51
iemand nog meer ideeën richting ellen? misschien heb je dan toch gelijk gehad in je droom vlaming... zijn de muzikale aanwijzingen aan haar te koppelen? wat ik verdacht vond aan haar in aflevering 6 was dat ze tegen john zei: zeg het nog maar even niet tegen hem. want als ze niet tegen john had gezegd dat ze het woord al wist, had hij ook niets kunnen zeggen. ik zou zo'n test nl. gewoon voor mezelf houden, dan ben je zelf de enige die zoiets weet, maar als je de mol bent maakt dat niet zoveel uit. ik denk trouwens dat ze zo'n w in de vlucht stoppen van iemand van wie ze dachten dat ie niet zou gaan, jantien bijvoorbeeld, omdat het een essentiele letter zou moeten zijn (wat het dus niet bleek te zijn, maar goed). ik vind het nl. tamelijk aannemelijk dat de piloot per persoon opdracht kreeg een bepaalde route te vliegen...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Dunga op 21-03-2002, 16:18:24
Ellen was ook mijn mol totdat ik de stemronde van aflevering 1 nogmaals bekeek, daar zegt Erik letterlijk: "Ellen is mijn mol". Het zou kunnen zijn dat de programmamakers ons op het verkeerde spoor proberen te zetten met dit stukje, maar dan kunnen we wel ophouden met zoeken, want dan is ieder fragment te manipuleren en kan alles anders zijn dan wij zien, het lijkt mij voldoende dat de mol zijn streken uithaalt en niet de programmamakers. Ik ga dus af op de feiten: Ik heb het Erik dus letterlijk horen zeggen!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: WCEend op 21-03-2002, 16:23:56
Maar zoals vlaming al zegt: we moeten ons niet in de lurenlaten leggen. Misschien had hij wel Ellen als mol goed, maar beantwoordde hij de vragen over haar fout - ligt hij er alsnog uit...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 16:25:41
ik denk dat je na aflevering 1 gewoon nog niet veel weet van de mensen, en om dan te gaan zitten beantwoorden wat iemands lievelingsdrank is of hoeveel kinderen iemand heeft... het kan best zijn dat je dat na twee dagen nog niet weet, lijkt mij niet zo heel raar... als ellen niet de mol is, wat ik denk, lijkt me dat nog niet de reden om haar af te schrijven. ik denk dat je pas na 2 dagen wat meer zicht krijgt op de situatie en je mol ed. bovendien weet je dan waar je op moet letten en wat voor vragen er gesteld worden







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Dunga op 21-03-2002, 16:35:41
Ik heb altijd begrepen, dat de vraag :Wie is de mol? de belangrijkste vraag is bij de test, en dat daarna gekeken wordt naar de overige vragen. Het lijkt me trouwens heel onwaarschijnlijk dat iemand die de mol goed heeft de overige vragen vrijwel allemaal fout heeft, een aantal vragen vul je dan toch in gericht op jouw mol.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Gotcha2002 op 21-03-2002, 16:39:48
heeft er aub iemand een antwoord op de ketting-vraag ?? ik denk dat die wel eens belangrijk kan zijn ... ik heb geen opnames ...

is ze van het voorste of van de achterste tandwielen gedraaid ????







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Mary op 21-03-2002, 16:40:17
Je kan toch ook worden weggestuurd ook al heb je op de ECHTE mol gestemd? Dat zegt Angela toch ook in iedere aflevering?
Verder heb ik Ellen altijd al verdacht gevonden. Een zogenaamde vrijstelling verkiezen boven geld in de pot (paintballen), vind ik behoorlijk verdacht.... ???







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: WCEend op 21-03-2002, 16:40:22
Citaat
Het lijkt me trouwens heel onwaarschijnlijk dat iemand die de mol goed heeft de overige vragen vrijwel allemaal fout heeft, een aantal vragen vul je dan toch in gericht op jouw mol.

Lijkt mij ook niet logisch m.b.t. de eerste aflevering, maar het kan wel. Neem bijvoorbeeld Kerstin die afgesloten wordt van de rest (ontvoerd)... kan ze de mol misschien wel goed hebben, maar de vragen fout.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 21-03-2002, 16:43:06
*ze is te herkennen op het plaatje dat bij de fiets geplakt werd (afl 2)

(http://www.cornelia-k.com/mol/fotomol.jpg)

let ook op de afgeplakte ogen (blind als een Mol) (foto met dank aan CORA BORA)

*ze probeert Prince verdacht te maken bij de vliegopdracht, dat terwijl ze misschien zelf een letter gemist heeft (ze raadt wel het woord voor het einde, maar kan geinterpreteerd worden als een positieve aktie omdat ze door heeft dat de opdracht toch niet meer kan lukken)


(later meer)

doris : tijdverlies, tsja ik zit nog altijd met die eerste executie hé  :-/







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: WCEend op 21-03-2002, 16:45:56
Vlaming: ik ga straks nog maar 's heel goed naar dat plaatje kijken... :D

Ik lees net bij de verdachtmakingen bij aflevering 1 (hier te vinden (http://www.kyrandia.nl/wieisdemol/aflevering1.shtml)) het volgende:

Citaat
Leest uit Harry Potter voor, terwijl die dag daarna het coördinatieteam de vraag moet beantwoorden 'wie houdt er van Harry Potter'. Dit blijkt niet Ellen, maar Prince te zijn.


Ik denk zelf dat het vrij weinig zegt (dit is ook al eerder besproken), maar toch voor de volledigheid :).







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: OkeeGoedIdee op 21-03-2002, 16:48:22
Alles goed en wel, maar:
weet iemand hoe de volgorde van binnenkomst van deelnemers bij de executie in de eerste 3 afleveringen was?

of beter nog: wie kwam er als laatste de ruimte in?








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Dunga op 21-03-2002, 16:49:09
Ik ben denk ik zelf zo blind als een mol: ik zie helemaal niets in die foto!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Hondje op 21-03-2002, 16:52:55

Citaat

Je kan toch ook worden weggestuurd ook al heb je op de ECHTE mol gestemd? Dat zegt Angela toch ook in iedere aflevering?


Volgens mij ook. Trouwens, als je de traagste bent met antwoorden heb je ook meer kans eruit te gaan. Erik had misschien alles tegen, ondanks zijn juiste molkeuze.
Voor de liefhebber: 8) 8)
ciaooo!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Hugo op 21-03-2002, 17:12:52

Citaat

Verder heb ik Ellen altijd al verdacht gevonden. Een zogenaamde vrijstelling verkiezen boven geld in de pot (paintballen), vind ik behoorlijk verdacht.... ???


Ligt er aan hoe je het bekijkt. Als ik mee zou doen met de mol en ik krijg de kans om een vrijstelling te verdienen en zo twee dagen verder kan komen dan zou ik het ook doen.
Vooral als je nog niet helemaal zeker van je mol bent en dus niet durft te gokken op het antwoorden van de vragen.

Is Ellen de mol? Volgens mij niet.

Hugo







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 21-03-2002, 17:14:50
Citaat

Je kan toch ook worden weggestuurd ook al heb je op de ECHTE mol gestemd? Dat zegt Angela toch ook in iedere aflevering?


Angela zegt dat idd al 3 weken na elkaar, alsof het een sein is naar ons dat we ellen niet mogen schrappen uit ons lijstje

Citaat
Verder heb ik Ellen altijd al verdacht gevonden.


in topic "gevoel over de Mol" heb ik een paar weken geleden nog geschreven dat zij me een Mol-type leek, gewoon op het gevoel leek ze me meest geschikt tot het vervullen van die rol

Citaat
Een zogenaamde vrijstelling verkiezen boven geld in de pot (paintballen), vind ik behoorlijk verdacht.... ???


hier ging veel geld verloren (ttz 10.000€)

nog enkele aanwijzingen =

*de vorige Mol was een man

* ik droomde dat ellen de mol is, dit is toch wel raar, zeker ook omdat ik ze van m'n lijstje geschrapt had na aflevering I

*geluidsaanwijzingen :

ze gaat australisch naar beneden (ook nog mols btw, ttz tijdverlies)
ze fietst 2 maal
ze draagt steeds een petje
...wat waren de andere aanwijzingen alweer?

*ze maakt Jantien verdacht bij de porto-opdracht (hoogst waarschijnlijk onterecht!)

*ze haalt 50€ op bij de geldopdracht , mogelijks krijgt ze meer dan 1 coupure

...........................
als ik nog een tijdje doorga ga ik nog geloven dat ze de Mol is
............................







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 18:51:49
als ellen de mol is kan je waarzegger worden vlaming... maar als ik dit lijstje eens bekijk en het lijstje op pagina 1 van dit topic, ga ik zowaar ook nog geloven dat ze de mol is, maar, maar, maar.... maar hoe moet het dan met ons slangentheorietje  :-[? maar vlaming, je hebt gelijk, ze is wel een mollig typje, maar ik vind dat ze al meteen erg verdacht gemaakt werd door dat HP boek... misschien doen ze dat wel om de mol al zo snel verdacht te maken dat we gewoon niet meer denken dat ze de mol is (zoals wij nu dus denken), of anders is ze het gewoon niet. ik denk het laatste, want op de een of andere manier heb ik er moeite mee om onze ellen als mol te zien... over twee afleveringen zullen we het weten...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: aggie op 21-03-2002, 21:01:31
Veregeet niet dat Ellen veel te veel onmolse acties heeft uitgevoerd.
En met onmols bedoelen we dat er geld met de acties van Ellen is gewonnen. Enkel Harry scoort hoger als niet-mol :)
En bij de geldwagenopdracht mag je er van uitgaan dat ze idd 50 euro kreeg, want John stond naast haar, omdat hij de auto was gevolgd.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Anzjie op 21-03-2002, 21:06:18
Mijn vriend heeft tien minuten naar de mol gekeken, toen met de berg opfietsen en roept sindsdien dat Ellen de mol is.. :-/
Ojee als hij gelijk heeft wat zal die me uitlachen :(







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 21:07:21
ja, maar john was misschien niet met haar meegegaan om het geld te halen. en over onmolse acties: ik heb nico bijna geen acties zien plegen vorig jaar, dus als ze hetzelfde principe hebben als vorig jaar, wat ik niet hoop, maar je weet het maar nooit, kan ellen nog steeds best de mol zijn. tenzij ze er in afl. 8 uitgaat...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: aggie op 21-03-2002, 21:25:31
Doris, geen molse acties uitvoeren is wat anders dan on-mols zijn.
Bij het laatste doet de kandidaat zijn/haar best om geld te winnen ;) Zie desbetreffende topic van Vlaming, trouwens. Nico was vorig jaar zeker niet actief in het slagen van opdrachten, hoewel ik dan wel weer de inbraak met Sigrid zie als tegenargument ;)
Ellen is samen met Harry de topper in on-mols zijn. Dus anders bezig dan Nico.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 21-03-2002, 21:31:33
ik vond nico vorig jaar ook onmols hoor, en veel molse acties heeft ie ook niet uitgevoerd (was ook niet nodig...)







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 21-03-2002, 21:54:21
ik sprak vandaag ook iemand die ervan overtuigd is dat ellen de mol is (trouwens ook iemand die er overtuigd van is dat jantien de mol is)... ik ben ermee eens dat ellen een goede mol zou kunnen zijn: slim, oplettend, beheerst en in staat de dingen van bovenaf te bekijken. tegelijkertijd zijn dat dezelfde eigenschappen die een goede molvanger hoort te hebben!  :P

kiezen voor de vrijstelling hoeft niet mols te zijn, zeker in dit geval zou ik het ook gedaan hebben. bovendien heeft ze veel bijgedragen aan opdrachten die gelukt zijn... maar belangrijker nog, heeft ze mogelijkheden om opdrachten te laten mislukken juist niet benut  :-/ (afgezien van de paintbalopdrcht)

leuk hoor, hoe langer we bezig zijn hoe moeilijker het wordt! :D









Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: imka op 22-03-2002, 01:03:51

Citaat

Alles goed en wel, maar:
weet iemand hoe de volgorde van binnenkomst van deelnemers bij de executie in de eerste 3 afleveringen was?

of beter nog: wie kwam er als laatste de ruimte in?


executie 1 : John - Kerstin - Harry - Prince - Karen - Erik - Dick - Jantien - Ellen - George - Paméla
ex.2 : Prince - John - Harry - George - Karen - Jantien - Paméla - Dick - Ellen - Kerstin
ex. 3 : Dick - John - Kerstin - Harry - Karen - George - Jantien - Prince - Ellen
ex. 4 : Prince - John - Ellen - Jantien - Harry - George - Kerstin - Karen
ex. 5 : Kerstin - Prince - John - Jantien - Harry - George - Karen - Ellen heeft vrijstelling
ex. 6 : John - Harry - Ellen - Prince - Jantien - George - Karen

Nu ik hier alles getypt heb, besef ik plots dat dit niet is wat je wil weten. Jij bedoelt waarschijnlijk de volgorde waarin ze allen samenkomen bij Angela.
zucht - enfin, getypt, dus ik stuur het maar door - misschien heeft iemand hier iets aan.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: bertha531 op 22-03-2002, 02:05:45
Ook blijf erbij dat Ellen eenvoudigweg de mol niet meer kan zijn omdat Erik op haar heeft gestemd. (Netzoals waarschijnlijk Dick gedaan heeft en Jantien die de volgende aflevering gaat doen??)

Laat dat tussen haakjes maar zitten.

Maar het is nog nooit voorgekomen in de NL-serie dat:
-Iemand eruit ging die op de mol stemde, terwijl er nog door anderen op een niet-mol gestemd werd.

Zou dat deze serie wel gebeuren zal ik zacht gezegd, zeeeer onaangenaam verrast zijn. Ze zullen dan met en goeie verklaring moeten komen waarom Erik er wel uit gegaan is. En anders... ik heb al eens eerder genoemd wat er met mn videobanden zal gebeuren....  ;)

Gr. B.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: aggie op 22-03-2002, 08:09:00
Wie weet dat iemand de mol goed had en er toch uitvloog.
Maar dat zou ik unfair vinden tegenover die personen, omdat ze op het goede spoor zaten. En in het programma moet de mol toch worden gevonden ???
Maar verder: als iemand de juiste mol had, dan zou die toch al snel een aantal vragen goed hebben (was de mol een vrouw, bijvoorbeeld). Waarschijnlijk zo veel vragen dat hij/zij niet meer als eerste moet verdwijnen.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: OkeeGoedIdee op 22-03-2002, 09:09:19

Citaat


executie 1 : John - Kerstin - Harry - Prince - Karen - Erik - Dick - Jantien - Ellen - George - Paméla
ex.2 : Prince - John - Harry - George - Karen - Jantien - Paméla - Dick - Ellen - Kerstin
ex. 3 : Dick - John - Kerstin - Harry - Karen - George - Jantien - Prince - Ellen
ex. 4 : Prince - John - Ellen - Jantien - Harry - George - Kerstin - Karen
ex. 5 : Kerstin - Prince - John - Jantien - Harry - George - Karen - Ellen heeft vrijstelling
ex. 6 : John - Harry - Ellen - Prince - Jantien - George - Karen

Nu ik hier alles getypt heb, besef ik plots dat dit niet is wat je wil weten. Jij bedoelt waarschijnlijk de volgorde waarin ze allen samenkomen bij Angela.
zucht - enfin, getypt, dus ik stuur het maar door - misschien heeft iemand hier iets aan.

Ik bedoel inderdaad de volgorde waarin ze verzamelen bij Angela voor de executie; dus de volgorde waarin ze de ruimte betreden en waarna ze gaan zitten om de executie af te wachten.
Welk rijtje namen heb jij hierboven neergezet? Waar heeft die volgorde betrekking op?







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Han13 op 22-03-2002, 09:11:20

Citaat

Welk rijtje namen heb jij hierboven neergezet? Waar heeft die volgorde betrekking op?

Ik geloof dat dit de volgorde is waarin we de kandidaten telkens de test zien maken.  :)







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: OkeeGoedIdee op 22-03-2002, 09:16:06

Citaat


Maar het is nog nooit voorgekomen in de NL-serie dat:
-Iemand eruit ging die op de mol stemde, terwijl er nog door anderen op een niet-mol gestemd werd.

Zou dat deze serie wel gebeuren zal ik zacht gezegd, zeeeer onaangenaam verrast zijn. Ze zullen dan met en goeie verklaring moeten komen waarom Erik er wel uit gegaan is.

Ik denk dat je hier te stellig in bent: er wordt immers wekelijks gezegd dat het totaalresultaat van de test doorslaggevend is, en niet alleen de juiste naam van de mol. Dat is slechts 1 vraag van de 20.

Hiermee dwingt Angela de kandidaten om iedereen goed te observeren en van iedereen veel te weten te komen (over hobby's, verleden etc.) Alleen dan kan je de test goed invullen.
Dit maakt het voor de kandidaten erg lastig, want ze moeten van begin af aan zich in iedereen gaan verdiepen, en opletten bij alle opdrachten; je weet immers dat als je de naam van de mol goed hebt, maar op alle andere vragen noodgedwongen moet gokken, je er toch uit kan vliegen.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Cora Bora op 22-03-2002, 09:31:37
veel wijst inderdaad richting ellen. alleen ging iedereen er vanuit dat zij het niet kon zijn vanwege erik. persoonlijk vond ik het al vreemd dat widm ons al zo een kadootje gaf in afl 1.
daar moet in mijn ogen een luchtje aan zitten. en ja hoorsinds een paar afleveringen hoor ik angela zeggen dat je best op de goede mol kan stemmen maar toch de test het slechtst kan maken. daar komt ze nu mee.................................??
wat we moeten doenis al het bestaande bewijsmateriaal op ellen gaan toepassen.

inderdaad vlaming die foto van die fiets leek het meest op ellen, dat hadden we toen ook al bedacht, alleen toen konden we er niets mee. degene op die foto heeft een wit shirt aan.
ellen ook op haar widm-foto.
bijna geen twijfel mogelijk.

maar hoe kunnen we die muzikale aanwijzingen plaatsen??

de eerste zou dus kunnen verwijzen naar die foto met die fiets.

maar de rest???
HELP?








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Momferdina op 22-03-2002, 10:34:10
okee Cora Bora ik ben er even ingedoken. Die muzikale aanwijzingen. Eerst even een uitleg over hoe ik de aanwijzingen interpreteer. Ik ga ervan uit dat het een aanwijzing is naar een OPDRACHT waar evt molse akties inzitten en dat het dus een hint is waar we opletten moeten. Dus niet dat de hints naar een bepaald persoon verwijzen en algemeen zijn. De fragmenten verwijzen dus naar de aflevering waar ze gegeven worden. Nou dan komt nu mijn uitleg, ook al verdacht ik Ellen niet:
Fragment 1
verwijst naar wie achterstevoren abseilt dit zijn: Harry, John, Pamela, Kerstin Ellen en Prince
Fragment 2 :
waterfiets: Ellen en John of raadt zoetemelk: Harry
Fragment 3:
Iedereen. (aanwijzing enigeechtemol is "rode letters" en in het rood stond de naam Ellen)
Fragment 4
(hier neem ik de aanwijzing "over het water", in tegenstelling tot anderen hier) "over het water" gingen:
Karen Kerstin Jantien George Harry Ellen
Fragment 5
(ook hier heb ik een andere visie: "hooded man" slaat volgens mij op de kappen uit de paintball opdracht) dit waren:
Karen Kerstin EllenPrince John Harry
Verdachten molse aktie: Prince en Ellen
Fragment 6
"ik KON liegen" wie loog er dus zeker niet:
Prince, Jantien en Ellen

Dit is EEN uitleg... !

(volgens mij is het "vet" schrijven nu gelukt thanks  :D)







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: konijn op 22-03-2002, 10:47:20
Met enige vertraging en enige miscommunicatie hier nog een discussie uit een topic dat dood dient te bloeden. Discussie vond plaats naar aanleiding van het als laatste binnenkomen van Ellen bij de executies 4,5 en 6 (en wellicht ook 1,2 en 3)

Doris schreef:
Citaat
ja vlaming, daar wilde ik em ook plaatsen, maar ook ik kon em niet vinden dus plaatste ik em maar bij afl. 6. maar ff iets over iedere keer hetzelfde: weten jullie nog vorig jaar bij nl bij sigrid, haar naam werd consequent als 2e ingetypt... dat was geloof ik ook een misleiding, of was het een hint dat ze 2e werd (dan zou de 1e de mol zijn...)  
Konijn antwoordde:
Citaat
Ik neem aan dat je hier bedoelt, dat het intypen van haar naam telkens als tweede werd uitgezonden? Bij de opnamens wisten ze namelijk nog niet wie er tweede ging worden?! Hint naar de mol lijkt me op deze manier trouwens heeeeeeeeeel erg doorzichtig.
Reply Doris:
Citaat
het kan er toch ook ingemonteerd zijn? ik weet niet hoe, maar het kan toch? ik noemde het ook alleen maar als voorbeeld dat dat soort dingen volgens mij meestal geen hints zijn, maar je weet het maar nooit met widm...


Gaan we hier weer verder:
Ja het kan gemonteerd zijn. Maar dan moet Sigrid dan altijd getest zijn.










Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Han13 op 22-03-2002, 10:49:39

Citaat

(hoe krijg ik die b-tjes nou weg?)

Ik weet niet hoe je 't voor elkaar krijgt, maar je hebt ze precies verkeerd om staan. Als je op de meest links knop van de bovenste regel met knopjes klikt, komt er dit te staan: (b)en (/b) (waarbij ( en ) is [ en ] )Tussen deze dingetjes zet je dan 't woord dat vetgedrukt moet.  :)

Zo dus!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 22-03-2002, 11:40:38
nog een verdacht feit voor Ellen =

*aflevering 2, opdracht herkennen van Kerstin / Karen

aan het eind vd aflevering zegt Ellen :

"ik verdenk nog steeds John, OK, hij herkend Karen dan wel in die ton bij de druivenstampers, maar dat kan hij gedaan hebben om anderen op het verkeerde been te zetten"

bedenking : hoe weet ze dit????

ze zat nl. bij de ANDERE groep , ze moest nl . Kerstin herkennen bij het druiven plukken

team 1 = Jantien, John, Paméla en Harry
team 2 = Prince, George, Ellen en Dick

yours
vlaming







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: konijn op 22-03-2002, 11:48:05

Citaat

bedenking : hoe weet ze dit????
ze zat nl. bij de ANDERE groep , ze moest nl . Kerstin herkennen bij het druiven plukken

Twee mogelijkheden (er zijn er misschien nog meer):
Ze konden de andere groep zien en horen terwjl die bezig was.
(Kan trouwens alleen als ze in de eerste groep zat, want toen groep 2 begon wisten ze niet wie al herkend was.)
Ze heeft na afloop met mensen van de andre groep gesproken, hoe het daar gegaan is.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Han13 op 22-03-2002, 11:52:48

Citaat

Ze heeft na afloop met mensen van de andre groep gesproken, hoe het daar gegaan is.

En aangezien ik John er wel voor aan zie om luidkeels te vertellen dat hij 't was die haar herkend had, is 't niet zo vreemd dat Ellen 't ook weet.   ;)







Titel: Re:
Bericht door: vlaming op 22-03-2002, 11:54:23
Citaat

Ze konden de andere groep zien en horen terwjl die bezig was. (Kan trouwens alleen als ze in de eerste groep zat, want toen groep 2 begon wisten ze niet wie al herkend was.)


lijkt me onwaarschijnlijk maar het zou idd. een verklaring kunnen zijn. dan moeten de opdrachten idd in omgekeerde volgorde zijn uitgezonden

Citaat

Ze heeft na afloop met mensen van de andre groep gesproken, hoe het daar gegaan is.


dit sluit ik uit , ze zegt nl letterlijk "dat leek me niet moeilijk" , ze moet het dus gezien hebben

greetz
vlaming







Titel: Re:
Bericht door: konijn op 22-03-2002, 11:58:36

Citaat

dit sluit ik uit , ze zegt nl letterlijk "dat leek me niet moeilijk" , ze moet het dus gezien hebben

Misschien relateerde ze het wel aan het feit dat het hen was gelukt om Kerstin te vinden. Karen vinden was makkelijker, want die is groter en heeft een lichter huid, dus zodoende leek het haar niet moeilijk.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 22-03-2002, 12:00:20
Citaat

Misschien relateerde ze het wel aan het feit dat het hen was gelukt om Kerstin te vinden. Karen vinden was makkelijker, want die is groter en heeft een lichter huid, dus zodoende leek het haar niet moeilijk.



klopt, maar ik blijf het verdacht vinden en het past dus wel in deze topic  ;)

groetjes
vlaming







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Ongewensd Persoon op 22-03-2002, 12:21:51
Ellen is al vanaf afl. 2 mijn hoofdverdachte. Alleen de muziekfragmenten kon ik nog niet in haar richting plaatsen. Dankzij Morfima (ofzo iets) wel!

Nog wat tips/weerleggingen:
1. Fragment 5: Ellen werkt bij Mamma Cash. Dit is te vergelijken met Robin Hood. Het wordt ook wel een 'Robin Hoodbedrijf' genoemd.
2. Erik heeft gezegd veel vragen niet ingevuld te hebben. Sommige vragen waren in het Portugees.
3. Degenen die gaan afvallen zeggen nooit in duidelijke woorden. Naam is de Mol. Alleen Erik wel. Hij zei duidelijk: 'Ellen is mijn mol.' Valt op, niet?
4. Ellen haalt de meeste Mollenstreken uit.
-Paintball. Express winnen
-Fietsen
-Prince verdacht maken bij het vliegen
-Erik zenuwachtig maken bij abseilen
5. www.wieisdemol.be heeft uitgewezen dat Ellen heeft gezorgd voor het minste geld in de pot!!!!
6. De tip: Hup Mol! stond in het rood, Ellen ook. Andere namen in het wit.
7. Bovenstaande tip staat niet bij de aanwijzingen op www.wieisdemol.nl
8. Jantien is er nog steeds niet uit. Prince ook niet. Zij verdenken Ellen (een beetje)
9. Slangentheorie kan worden aangepast. De slang kan opeens naar boven kronkelen. Jantien eerst, dan Harry, dan Prince, dan George, dan John en dan Ellen.








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Ongewensd Persoon op 22-03-2002, 12:27:38
Trouwens nog wat tips die er , maar al wel eerder in andere topics genoemd:

-De vlieger waarmee Ellen vliegert in de introductie heeft de kleuren van Portugal.
-Zij vondt de sleutel zodat ze niet verdacht leek bij Jantien, maar wist dat ze al veels te laat was.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Gotcha2002 op 22-03-2002, 12:56:12
kan er nu iemand even kijken (op video) naar de fietsopdracht.
Loopt de ketting er vooraan of acheraan af ?????

Als ze er vooraan afloopt kan dit per ongeluk gebeuren.

Als de ketting vastloopt in de 'derailleur' zoals we zeggen (achteraan dus) ligt dit waarschijnlijk aan 'schakelen en achteruittrappen' wat een gemakkelijke mollentruuk is :-)

dit zou wel een redelijk belangrijke hint kunnen zijn en ik zou het appreciëren als iemand hierover uitsluitsel kan geven ...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: vlaming op 22-03-2002, 13:13:44

Citaat

2. Erik heeft gezegd veel vragen niet ingevuld te hebben. Sommige vragen waren in het Portugees.


beste chriz
wanneer en waar heeft hij dit gezegd? graag bronvermelding.
dank bij voorbaat
mvg
vlaming







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Cora Bora op 22-03-2002, 14:01:17
ik kan mij daar ook niets van herrineren. van die vragen in het portugees bedoel ik dan.

wel wil ik even zeggen dat ik nu officieel van mol geswitcht be.
eerst was het george maar nu.........................................
ellen ellen   ellen  ellen ellen







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Blubber op 23-03-2002, 03:15:24
Nog een paar aanwijzingen richting Ellen:
1. Bij het abseilen was Ellen bij de laatste drie die de bagage moesten inpakken. Ook was zij een van de mensen die de bagage van twee medekandidaten "opblies".
2. We zien de kandidaten eigenlijk alleen als ze met een opdracht bezig zijn. Waarom was er dan een cameraman aanwezig toen Ellen voorlas uit Harry Potter?
3. Bij de portopdracht klaagde George erover dat er een etiket was verdwenen. Ellen zat bij hem in de groep.
4. Ellen won het paintballen, maar ze zat aan alle kanten onder de verf. 's Avonds bij het liedjes raden droeg ze (als enige kandidaat) nog steeds het paintball-T-shirt en in het laatste shot draaide ze met haar rug naar de camera. Het is voor mij onmogelijk te geloven dat ze het paintballen heeft gewonnen sinds ik de voltreffer op haar rug heb gezien.
5. De belangrijkste aanwijzing vind ik nog steeds de geldopdracht. Daar is al door meerdere mensen op gewezen. Er was tienduizend euro te verdienen op zeven posten. Het kan er bij mij niet in dat op een van die posten maar vijftig euro wordt opgehaald.
6. Op de .nl-website wordt verwezen naar een vreemde website, waarop een foto van Ellen is te zien. Deze website heeft verder niets met het programma van doen.

Deze en andere aanwijzingen (de naam op het wegdek, de waterfiets, de ketting die er afliep, het niet raden van de liedjes en de (slecht geacteerde) vondst van de sleutel) hebben mij ervan overtuigd dat zij de mol is.

En dan nog even dit: andere molfanaten hebben de beginbeelden van Angela over de groepsfoto geprojecteerd en daar allerlei wilde theorieën op losgelaten. Ik denk dat dat de drie finalekandidaten de drie mensen zijn die onbedekt blijven: Ellen, Jantien (zou ook een goeie mol zijn) en Harry.

Meer kan ik nu even niet bedenken.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 10:18:05
dat van harry klopt niet en jantien kan mogelijk ook niet bedekt zijn.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Ongewensd Persoon op 23-03-2002, 10:20:49
De opdracht waarbij het meeste geld kon worden verloren was de opdracht met de uitspraken van de kandidaten. Hier is 12.000 Euro verloren. Ellen kreeg geen bezoek van vaders, maar kon er wel om lachen, anderen zoals Harry en George waren er kapot van!

Duidelijke Mollenstreek!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Mahtob op 23-03-2002, 10:22:53

Citaat

dat van harry klopt niet en jantien kan mogelijk ook niet bedekt zijn.


Nogal botte reactie op een goed onderbouwde mening Door!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: highwaykind op 23-03-2002, 10:27:00
Nu de theorie ERIK-PAMÉLA-DICK-KERSTIN-KAREN-ELLEN-JANTIEN-JOHN-HARRY-GEORGE-PRINCE
met harry Goerge en Prince als laatste 3 overgebleven kandidaten is gesneuveld omdat prince afviel hier mijn volgende theorie: Ellen staat netjes in het midden, de eerste 5 vielen in deze volgorde af en nu gaat het verder van achter af aan  Prince nu, George de volgende keer, dan harry met John Jantien en Ellen als laatste 3 en Ellen als mol.. ik maak hier even een nieuw topic van denk ik







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Hondje op 23-03-2002, 10:28:42

Citaat

Nu de theorie ERIK-PAMÉLA-DICK-KERSTIN-KAREN-ELLEN-JANTIEN-JOHN-HARRY-GEORGE-PRINCE
met harry Goerge en Prince als laatste 3 overgebleven kandidaten is gesneuveld omdat prince afviel hier mijn volgende theorie: Ellen staat netjes in het midden, de eerste 5 vielen in deze volgorde af en nu gaat het verder van achter af aan  Prince nu, George de volgende keer, dan harry met John Jantien en Ellen als laatste 3 en Ellen als mol.. ik maak hier even een nieuw topic van denk ik


Ja, laten we vooral een nieuwe soortgelijke theorie bedenken, nu blijkt dat elke theorie nergens op slaat! Geestig.
Sorry, leedvermaak... :-X







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 10:29:14
om eerlijk te zijn vind ik alle bewijs tegen ellen nogal magertjes hoor. ze zou een goede mol kunnen zijn, omdat ze over de juiste eigenschappen beschikt... maar die eigenschappen horen ook bij een goede winnaar!
los daarvan, ze heeft veel bijgedragen aan opdrachten die gelukt zijn, kiest strategisch voor een vrijstelling als ze die kans krijgt en die rugzakopdracht vind ik u juist geen aanwijzing dat ze de mol is... ze had met een gerust hart kunnen weigeren, geld kunnen verliezen en niemand die het haar had kwalijk genomen. maar nee, zij (en harry) kiezen voor het geld en laten de rugzakken ontploffen!
het vinden van het woord waaghals, het australisch abseilen, het feit dat ze bij de dromers zat... no way dat ellen de mol is! en anders eet ik mijn toetsenbord op  :)







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Mahtob op 23-03-2002, 10:31:35
Mollestreken:


Is het toeval dat het fout gaat...of is het toeval dat het goed gaat!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 10:35:54
george, jantien, ellen en harry betaalden allemaal 3000 euro. als de mol daarbij zat kon hij zonder verdenking meedoen met de rest. en zat hij daar niet bij, dan verloor hij in ieder geval geen geld.

trouwens, kregen ze ook geld als ze het wel goed hadden?  ???







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Mahtob op 23-03-2002, 10:36:06

Citaat

en anders eet ik mijn toetsenbord op  :)


Lijkt me een leuk optreden voor op de molfanatendag.  :P









Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 10:38:21
dat is afgesproken  ;)







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 23-03-2002, 10:59:17
Vanaf vandaag is Ellen officieel mijn mol. Ze stond al een tijdje op P2, maar nu Prince exit is, staat ze op 1. Mollenstreken heeft Ellen genoeg gedaan (Harry Potter, paintballen, rugzakken opblazen, 50 euro halen) maar er zijn eigenlijk 2 dingetjes die mij nu echt richting Ellen drijven











Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 11:02:53
vooral met dat laatste heb je een punt. ook al zouden de filmpjes van harry en george letterlijk in de uitzending komen, dan zijn zij misschien met z'n drieën de finalisten. maar dat ellen de mol is, dat begin ik ook steeds meer te denken, ze is gewoon erg verdacht met allemaal kleine dingetjes en ze heeft toch ook wel een echt molkarakter, al weet ik dat je je molkeuze daar niet op moet baseren...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 23-03-2002, 11:06:16

Citaat

vooral met dat laatste heb je een punt. ook al zouden de filmpjes van harry en george letterlijk in de uitzending komen, dan zijn zij misschien met z'n drieën de finalisten. maar dat ellen de mol is, dat begin ik ook steeds meer te denken, ze is gewoon erg verdacht met allemaal kleine dingetjes en ze heeft toch ook wel een echt molkarakter, al weet ik dat je je molkeuze daar niet op moet baseren...


Dat zou kunnen, maar dat lijkt me sterk. Jantien zit al vanaf aflevering 1 op Ellen en is erg zeker van haar zaak. Als Ellen de mol is, lijkt het me sterk dat ze de finale niet haalt, want zijn weet zowat alles van haar. En inderdaad het zijn die kleine dingetjes. Erik bangmaken bij het abseilen, het mogelijk laten verdwijnen van het etiket tijdens de port-opdracht (kan in theorie ook George of Jantien nog zijn) en het ophalen van 50 euro (ze moest wel, want John was in de buurt). Ellen is de mol.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 11:10:21

Citaat

Vanaf vandaag is Ellen officieel mijn mol. Ze stond al een tijdje op P2, maar nu Prince exit is, staat ze op 1. Mollenstreken heeft Ellen genoeg gedaan (Harry Potter, paintballen, rugzakken opblazen, 50 euro halen) maar er zijn eigenlijk 2 dingetjes die mij nu echt richting Ellen drijven


harry potter was verdacht maar misschien wel heel toevallig... de makers maakten er niet voor niks zo'n ophef over! alle verkeerde aanwijzingen die heel duidelijk zijn worden breed uitgemeten door de makers.

paintballen en gaan voor een vrijstelling, als je kan winnen door een vrijstelling te nemen zou ik dat ook doen.

rugzakken opblazen leverde geld op, ze had ook kunnen weigeren... geld kunnen verliezen zonder zioch verdacht te maken!

ze vond het woord waaghals toen er nog twee letters ontbraken, ze ging australisch naar beneden, ze zat bij de dromers (daar zat de mol imho niet bij... de overige dromers zijn bovendien al naar huis), had dilemma van prince goed, gaat als speer door parallel opdracht.... need i say more?







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: aggie op 23-03-2002, 11:12:30
50 euro ophalen omdat John in de buurt is.
Sorry hoor, maar dit snap ik niet ???
Juist omdat John erbij was, moest Ellen wel geld cashen. En dat bleek slechts 50 euro te zijn. John was getuige.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 11:13:03
dat ze bij de dromers zat vind ik juist verdacht: alle dromers zijn naar huis, behalve ellen. dat is toch juist vreemd...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Han13 op 23-03-2002, 11:14:09
Wat mij nog opviel tijdens de uitspraken-van-familie-opdracht, was dat Jantien meerdere keren aan Ellen vroeg of zij geen 'vraagbaak' was, maar Ellen iedere keer dat resoluut van de hand wees. Ik dacht nog dan zal dadelijk natuurlijk blijken dat die uitspraak wel bij Ellen hoorde en net zo was 't.

Als Ellen de mol is, heeft ze dit wel slim gespeeld omdat zo en 't antwoord van zichzelf en 't antwoord van Jantien fout was. En ze had kunnen voorspellen dat Jantien ook wel haar moeder wilde zien dus nog 'ns 6.000 euro uit de pot verdwijnen......  







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 11:14:13
aggie, als john nou niet mee naar binnen is geweest in dat benzinestation, kan ze toch alsnog geld hebben verduisterd?







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 23-03-2002, 11:16:45
De mol heeft gisteren voor bijna 20.000 euro schade aangericht. Als ellen dat woord niet geraden had, was de pot zowat bijna in de min gekomen. Dat wil je als mol toch niet op je geweten hebben. Verder kan van dat woord ook nog hagelslag gemaakt worden, ik dacht tenminste dat dat het was. Ellen had zich de aflevering ervoor behoorlijk verdacht gemaakt, en probeert door het woord te raden (en Prince verdacht te maken) de verdenking van zich af te halen. Ellen is de mol, George is een schatje, maar moet denk ik a.s. vrijdag weg  :'(








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: aggie op 23-03-2002, 11:19:08
Klopt Doris, ellen zou het dan gemeen gespeeld kunnen hebben.
Maar ik ben er bijna zeker van dat John naast haar stond. Helaas heb ik de tape van afl 2 niet meer.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 23-03-2002, 11:20:46

Citaat

dat ze bij de dromers zat vind ik juist verdacht: alle dromers zijn naar huis, behalve ellen. dat is toch juist vreemd...


Heb je weer een punt. Ellen raadde de fiets en ging waterfietsen, bicycle race. Als Ellen weet dat de denkers en doeners al een fout onderwerp hadden, kan ze gerust een aantal foto's goed raden, want het is toch al mislukt.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 11:21:48
Citaat
George is een schatje, maar moet denk ik a.s. vrijdag weg  

ja, is ie idd, nou ja: lief, maar kan af en toe hard zijn (ja, dat hebben we wel gemerkt met die kunstenaar, zelfs toen hij wist dat het een kunstenaar was). ik heb idd ook zo'n vermoeden dat hij er volgende week uit gaat, maar dat wil ik helemaal niet want george is echt een top kandidaat!







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 11:28:49
* het woord kon geen hagelslag zijn, want dan zou prince drie letters hebben moeten vinden. en toe die w er eenmaal was moest het wel waaghals worden.

* ellen zat bij de dromers wat een bijna onmogelijke positie is om de boel te saboteren (bent altijd afhankelijk van de plaatjes die de anderen zien, probeer dan maar eens wat anders te zeggen zonder verdacht te worden)... de denkers en doeners hadden het veel makkelijker

* voor ellen zijn eigenlijk alleen verborgen aanwijzingen te vinden, en weinig gedragsaanwijzingen.








Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 23-03-2002, 11:31:02

Citaat


ja, is ie idd, nou ja: lief, maar kan af en toe hard zijn (ja, dat hebben we wel gemerkt met die kunstenaar, zelfs toen hij wist dat het een kunstenaar was). ik heb idd ook zo'n vermoeden dat hij er volgende week uit gaat, maar dat wil ik helemaal niet want george is echt een top kandidaat!


Ik denk dat George weg moet, omdat


Kan please dat stierenvechten volgende week komen?







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 11:36:06
tenzij ellen niet de mol is, dan kunnen zowel ellen als jantien weg. maar als we het er eens op houden dat ellen wel finalist is, maar geen mol, dan kan jantien nog steeds weg. was harry ook te zien in het stierenvechten? als we de slangetjes theorie achterstevoren gaan doen, krijg je het volgende
prince     george
harry      john
jantien    ellen
prince-george-john-harry-jantien-ellen. harry verliezer, jantien mol en ellen winnaar of ellen mol en jantien winnaar...
harry is er behoorlijk van overtuigd dat de mol een vrouw is (tenminste, dat zegt hij), dus dat hij in de finale kan komen is denk ik een redelijke kans. volgens mij sprijd hij zijn kansen tussen jantien en ellen...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 11:37:41
* george gaat volgende week weg (die stemt op jantien)
* daarna jantien (die stemt op ellen, samen met harry) in die aflevering hebben we ook de stierengevecht opracht
* laatste aflevering stemt harry op ellen (en verliest), stemt ellen op john (en wint) en is john de mol

eventueel kunnen harry en jantien worden omgewisseld







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Jayne op 23-03-2002, 11:44:20

Citaat

Maar ik ben er bijna zeker van dat John naast haar stond.
Nee, Ellen gaat alleen naar binnen bij het benzinestation en komt naar buiten met de mededeling dat het maar 50 Euro is.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 11:48:35
wel tricky om in de nabijheid van een ander geld weg te moffelen, ook al stond hij buiten?  ???

john was zich daar behoorlijk aan het uitsloven om ellen te helpen, omdat hij even daarvoor zijn deel van de opdracht had laten mislukken... ellen verdacht hem toen al de mol te zijn.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 11:51:01
als je het eens objectief bekijkt en niet met john als mol in je achterhoofd, dan kan het toch best. ik vind ellen toch wel een mol....







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 23-03-2002, 12:54:57
ik heb er inderdaad moeite mee om alles objectief te blijven bekijken zonder john als mol in mijn hoofd  ;)

maar dan nog, john was steeds behoorlijk aanwezig bij opdrachten die mislukten, toch? hij heeft naar mijn gevoel twee keer echt bijgedragen... door te beginnen over zijn zwakke maag (wat weg te beredeneren is als hij dacht dat het beentje van harry toch al fout was) en tja... de familie opdracht van gisteren  :-/

ellen heeft veel vaker bijgedragen, of in een positie gezeten waarbij zinvol saboteren moeilijk was... en als dat wel zo was (rugzakken) saboteerde ze niet. of ging voor een vrijstelling...  :-/







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 13:14:05
maar, back to ellen. er schoot me net iets te binnen over ellen en aflevering 1 en het harry potter boek. de meeste meeste mensen dachten dat het boek in de handbagage zat, maar dat lijkt mij niet, en als het er al in zat dan mag je het niet eens meenemen, snap je. ellen is van de drie mensen die nog op de brug stonden de enige die over is. zij is dus, naast de crew, de enige geweest die het in de tas heeft kunnen stoppen, want prince heeft dat gewoon niet gedaan. toen ze dat gedaan had kon ze snel naar beneden zodat ze niet verdacht zou worden omdat ze de laatste was. voor mij is het duidelijk: ellen is de mol.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Mahtob op 23-03-2002, 13:58:38
Het eerste wat Ellen zei tegen haar vader: "maar pa, ik ben toch geen vraagbaak", op licht geïrriteerde toon.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 14:05:47
ja, en: mijn vader kent me helemaal niet...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: manon op 23-03-2002, 16:30:19
OK. George is de mol en John moet er volgende week uit, MAAR: Ellen heeft in deze aflevering heel erg duidelijk gezegd dat ze Karen als mol had. Dit is niet waar, Ellen stemde tot nu toe op John!!! Dit viel me echt op en vind ik raar.
Hoe denken jullie hierover?????????







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: WCEend op 23-03-2002, 17:08:33
Dat is zeker raar. Maar ze kan ook dubbelstemmen (ik weet niet of ze dit heeft gedaan, maar het kan wel :))... en dan beantwoord ze dus vragen met Karen & John in haar achterhoofd. Ik denk het niet, ik denk dat het gewoon raar is...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Doris op 23-03-2002, 17:38:13
ik denk dat ze gewoon de mol is. we zullen het zien als jantien of george eruit gaat







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: charlotte22 op 23-03-2002, 19:04:16

Citaat

OK. George is de mol en John moet er volgende week uit, MAAR: Ellen heeft in deze aflevering heel erg duidelijk gezegd dat ze Karen als mol had. Dit is niet waar, Ellen stemde tot nu toe op John!!! Dit viel me echt op en vind ik raar.
Hoe denken jullie hierover?????????


Ik dacht dus dat ik haar hoorde zeggen dat ze tot nu toe alle keren op een vrouw heeft gestemd, dit viel me op omdat ik dacht dat ze op John stemde. Is dit nog iemand op gevallen? Wat is hier aan de hand?







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 23-03-2002, 19:14:18

Citaat

Wat is hier aan de hand?


Hier is sprake van mollengedrag  ;D

Effe serieus, ik vind het maar raar. Altijd John is de mol zeggen en opeens zeggen dat je alle weken op Karen hebt gestemd, vaag...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: WCEend op 23-03-2002, 21:26:59
Volgensmij is ze gewoon haar geheugen kwijt na die ontmoeting met haar vader... ;D







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 24-03-2002, 12:19:25

Citaat

Volgensmij is ze gewoon haar geheugen kwijt na die ontmoeting met haar vader... ;D


;D







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 24-03-2002, 12:26:42
imho, ik denk dat ellen al die tijd dezelfde strategie als george toe heeft gepast... inzetten op twee mollen en kreeg john uiteindelijk de voorkeur al het ging om de vraag wie is de mol... en waarschijnlijk heeft ze vorige keer toch de voorkeur toch gegeven aan karen. op een andere manier kan ik ook  niet verklaren waarom ze zei altijd op karen stemde  ???

welnu, de vroige keer viel karen af en zat er niet veel anders op om verder te gaan met john. viel me trouwens ook op dat zij niet zo zenuwachtig zat te lachen als john, prince en harry toen karen afviel... zij waren echt van slag. ellen had nog een alternatief achter de hand







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 24-03-2002, 12:30:24
Mmm, bijna weer aan deel 2 toe. Effe een vraagje. 'Mama Cash' zit gevestigd in Amsterdam, misschien aan een gracht?







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Daisy op 24-03-2002, 12:33:46
Even ter vergelijking

Citaat

dit topic bestond wel, ik heb em welles voorbij zien komen, maar wat ermee gebeurd is? ik ben benieuwd hoeveel mensen nu nog denken dat ellen de mol is


JIJ ;D

(en ik nu ook  ;))







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: heike op 24-03-2002, 12:41:11

Citaat

Mmm, bijna weer aan deel 2 toe. Effe een vraagje. 'Mama Cash' zit gevestigd in Amsterdam, misschien aan een gracht?


weet ik eigenlijk niet, hoezo? heel toevallig zag ik ellen gisteren wel over het leideplein lopen trouwens.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: el_topo op 24-03-2002, 19:00:45
Kon je haar niet even vragen of ze de mol was?  :P

Nog even over het stemgedrag van Ellen. Volgens mij heeft ze in de aflevering waarin Karen afviel (of was het in de aflevering ervoor?) heel duidelijk gezegd dat ze al heel lang twijfelde tussen John en Karen en haar vragen over hen gespreid had. Ook zegt ze in dat zelfde stukje dat ze "nu er steeds minder mensen overblijven" dat te gevaarlijk gaat vinden en dat ze nu maar "moet gaan kiezen".
Ellen heeft dus al die tijd op Karen EN John gestemd en heeft de vorige aflevring één van de twee gekozen. Het meest aannemelijke is dan dat ze deze aflevering op John heeft gestemd, maar dat hoeft natuurlijk niet.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Moo op 24-03-2002, 19:51:08
Is het jullie ook opgevallen dat Ellen de uitspraak IS EEN VRAAGBAAK VOOR ANDEREN niet wilde hebben? Achteraf bleek die uitspraak bij haar te horen. Volgens mij klopt dat wel als je DE MOL bent. Want ...

In de Van Dale staat bij VRAAGBAAK: PERSOON TOT WIE MEN ZICH OM DE OPLOSSING VAN MOEILIJKE VRAGEN WENDT.
Nou, de moeilijkste vraag voor de kandidaten is 'Wie is de mol?' En de mol is de enige die het antwoord weet en is dus degene tot wie de deelnemens zich moeten wenden. ELLEN IS DE VRAAGBAAK. En dat wist ze wel, maar ze speelde die uitspraak terug naar Jan10. Ze regisseerde de rest van de opdracht en had haar mollenstreek weer geleverd.







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Jayne op 25-03-2002, 17:43:14

Citaat

Mmm, bijna weer aan deel 2 toe. Effe een vraagje. 'Mama Cash' zit gevestigd in Amsterdam, misschien aan een gracht?
1e Helmersstraat 17

(http://pigakrt.geodan.nl/cgi-bin/pigastr/pigainet.exe?id=1&scalelevel=3&cx=120262&cy=486348)

Vlak bij de Stadhouderskade en niet ver van de bekende grachten, maar ook niet echt aan de grachten...







Titel: Re: Ellen is de Mol (deel 1)
Bericht door: Compuart op 25-03-2002, 23:18:58
vol = vol :P Maar hier kan 't gewoon verdergaan (http://www.kyrandia.nl/cgi-bin/WieIsDeMol_Forum/YaBB.cgi?board=general&action=display&num=1017094620)