Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => WieIsDeMol.Com Forum AVRO serie 2003 => Topic gestart door: Han13 op 22-03-2003, 23:00:22

Titel: Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 22-03-2003, 23:00:22
In dit topic kun je alles kwijt over aflevering 2.  :)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: kareltje80 op 22-03-2003, 23:04:00
De eerste aflevering vond ik nog vrij saai.
Vandaag echter heb ik weer als vanouds genoten, en heb ik ook weer het gevoel dat ik er echt in zit!
Mijn mol is na deze aflevering nog steeds Ferdi. Alhoewel ik een beetje twijfel omdat het er een beetje dik boven op ligt.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: scarface op 22-03-2003, 23:06:19
Wie stemden er tegen het doorgaan van de executie?

Aafke, Elise, &&
sorry niet opgenomen :)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 22-03-2003, 23:07:43
Ik vond deze aflevering al 'n heel stuk leuker dan die van vorige week. Leuke opdrachten, leuke verwikkelingen tussen de kandi's en 'n verassende executie.

Ik vond 't trouwens wel orgineel dat de aflevering weer begon met 'n fragment waarbij Angela de mol toespreekt. Angela wees hier al op de mogelijkheid om tijdens de executie 'de grootste slag te slaan in molgeschiedenis', natuurlijk doelend op de mogelijkheid om de gehele potinhoud in te leveren om iedereen in 't spel te houden. Elise wilde wel erg graag de potinhoud inleveren, hoewel ze zelf al wist dat ze mocht blijven.  :-\

Bij 't maken van de test wist ik al zeker dat Julien 't veld moest ruimen, want hij was de enige die niet vertelde welke kandi('s) hij verdacht. Jammer dat ik net de afvaller had veranderd. Ik had 'm namelijk eerst op Julien gezet.  :-[







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 22-03-2003, 23:10:50
Zat ik potverdrie toch goed met mijn interpretatie van een mogelijke aanwijzing van vorige week!
Uit het 'Aanwijzingen'-topic:

Of het een aanwijzing is weet ik niet, maar in het begin van de uitzending als Angela de mol toespreekt en ze heeft het over de 'verliezer' dan zie je volgens mij foto's van Louis en Julien in beeld. En aangezien Louis al is afgevallen, vraag ik me af of dit een aanwijzing is dat Julien wellicht de volgende is die moet vertrekken of de verliezend finalist zal zijn.

Helaas voor mezelf heb ik hem als verliezend finalist ingevuld in de pool en niet als afvaller. :'( Misschien moeten we dat stukje uit afl. 1 met de mol en de foto's toch nog maar weer een keertje analyseren... Maar ja, het kan ook zijn dat dit het enige was dat eruit te halen viel natuurlijk. Of toeval, maar dat denk ik eerlijk gezegd niet.

Wat me verder in eerste instantie is opgevallen dat er weer (bij de introductie van de kandidaten) een vage achtergrond bij het stilstaande beeld bij Chandrika werd getoond en dat bij Patricia (en volgens mij nog iemand) beelden uit afl. 1 werden gebruikt.

Wel blij dat ze dat muziekje van Ugo Farell weer gebruikt hebben. Geeft me het altijd een echt molgevoel. :)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Sjimmy op 22-03-2003, 23:10:52
Leuke aflevering!!
Begin me alleen steeds meer te ergeren aan Aafke  >:( brrrr
Misschien gemeen, maar ik hoop dat zij de volgende is die eruit vliegt.
Mijn mol Chandrika zit er nog in. En ik verdenk haar nog steeds!
Vindt het alleen wel erg teleurstellend dat ze wel heel veel opdrachten missen  :-\ Ze mogen best af en toe eens iets winnen....







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Udel op 22-03-2003, 23:12:38
Wat ik ook altijd jammer vind is dat je aan de introductiefilmpjes kunt zien wie er zeker nog blijven. Zo wist je aan het begin van de aflevering al dat Julien al een grote kans maakte om af te vallen omdat hij een van de twee mensen was bij wie het intruductiefilmpje niet uit aflevering 3 of later was gehaald. Jammer dat hij er uit is, ik had liever die iritante Aafke zien vertrekken.

Gr.

Udel







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Lucille op 22-03-2003, 23:20:29
Damn, nu ben ik mijn Mol kwijt (Julien stond namelijk als de numero uno op mijn mollenlijstje)!!! :( Ik zat dus best wel een beetje op een fout spoor... :(  

Voor de rest vond ik het een leuke aflevering. Vooral die opdracht, waarin Ron, Astrid en Chandrika moesten uitvogelen van wie de spullen uit de bagage waren, leek me heel erg moeilijk. Erg knap dat ze er toch enigzins in geslaagd waren om een paar koffers terug te brengen.

Ik zag nu toch wel een paar mollenacties in deze aflevering. Ferdi is nu verdacht voor mij, en ook voor de groep. Hij was heel erg vaag bij het beantwoorden van wat hij had ingevuld bij de vraag over wat zijn hartenwens was. Iedereen moest letterlijk bij hem drammen om zijn antwoord, het leek net alsof Ferdi opeens Oostindisch doof was geworden. Toch verdacht, alhoewel het wel een stunt kan zijn van Ferdi, om zich verdacht te maken bij iedereen (wat toch een beetje dom zou zijn, waarom zou hij geld uit de pot willen verliezen als hij niet de Mol zou zijn).

En die bagage-opdracht met Ron, Astrid en Chandrika, daar was ook wel wat verdachts aan. Waarom was Astrid omgereden? Ze had toch een kaart, en daarmee zou zelfs ik niet gauw de weg kwijtraken! En waarom wachtte Chandrika tot Astrid met haar koffer kwam? Er moesten toch wel drie fietsen zijn, of niet? Want zowel Ron als Astrid waren met de fiets onderweg, waarom zou Chandrika dan niet onderweg kunnen en moeten wachten tot óf Ron óf Chandrika terugkwam met hun fiets zodat Chandrika hun fiets kon overnemen? Dat vond ik maar raar, hoor.

Ook de boot-opdracht was verdacht. Toen Ferdi en Ron in dat museum de antwoorden moesten opzoeken (nadat Angela hen een vraag had gesteld), vond ik het wel verdacht dat ze beiden sommige vragen (die toch wel erg makkelijk waren) niet uit het hoofd wisten! Zeker toen hen gevraagd werd wie de kapitein van de Titanic was (Edward J. Smith), en ze het antwoord hadden opgezocht. Want toen ze terug bij Angela kwamen, waren ze het beiden vergeten en kon Ferdi weer even opnieuw terug gaan. Nou ja! Dat nam wel veel tijd in beslag, zeg!

Hmm... dat was voorlopig mijn speech over de verdachte acties en/of personen. Ik post straks even mijn nieuwe "Wie Is De Mol" lijstje (want mijn Mol, Julien, is weggevallen), nadat ik de mogelijkheid heb gekregen om de dagboeken en de hints te lezen op de officiële site van "Wie Is De Mol?" (Want daar staat toch ook wel nuttige informatie.) :)

Groetjes,

Lucille







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 22-03-2003, 23:26:48
Effe weer wat interessante rijtjes.  :)

Volgorde in introductiefilmpje:
Ron
Astrid
Rene
Chandrika
Patricia
Julien
Aafke
Ferdi
Elise

Volgorde maken test:
Julien
Astrid
Rene
Elise
Aafke
Ferdi
Chandrika
Ron
Patricia

Volgorde bij executie:
Rene
Elise
Patricia
Aafke
Astrid
Chandrika
Julien

Ron en Ferdi zijn dus niet aan bod gekomen.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Molfen op 22-03-2003, 23:32:33
Goed..
eventjes de dingen waar ik mijn kanttekeningen bij heb gezet.

1. Hoe dom ben je als je niet meer weet wat jouw diepste geheime wens is.. (FERDI) en sorry het excuus vond ik erg lomp
2. Waarom lieten Ferdi en Ron de mensen op de boot uitzoeken hoe oud DiCaprio is? Ze hadden een auto en waren vlak bij de ´stad´ en hadden nog tijd! zei hadden toch nog even kunnen zoeken
3. In het begin werden tips aan de mol gegeven.
Tip 1. De telefoon
Tip 2. Nummer 28
Verdachten bij tip 1:
Astrid (liep meteen naar de telefoon)
Patricia en Julien (hadden de telefoon op de boot)
Julien en Ron (hadden de telefoon in het museum'
Én wie zei nou dat hij het erg verdacht vond dat Astrid er meteen met de telefoon vandoor ging??? Daar was immers goed mee te mollen.
Verdachten bij tip 2:
Rene (hij kwam erop dat DiCaprio 28 was'
Patricia (zij trok zich nix aan van wat Rene had gezegd, en ging voor 30 jaar ipv. 28)

Er waren inderdaad maar 2 fietsen, dus Chandrika moest wel wachten totdat er iemand terug kwam met een fiets.
Dat Ron en Ferdi de voornaam van Kapitein (edward dachtik) J. Smith vergaten was lomp!

Verder merk ik dat Ferdi wel erg vaak nu in het verdachtenplaatsje komt...

Ohjah!
Wat mij opviel (was ik de enige?) was dat Rene (die toch dachtik zn bagage kwijt was)
Na de executie met een rugtas op wegliep!!!
Ben ik de enige die dat zag?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 22-03-2003, 23:33:17
Nog wat losse gedachten:








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 22-03-2003, 23:39:34
Julien en Ron (hadden de telefoon in het museum'
Ferdi en Ron. ;) En het was vooral Ferdi die met de rest belde. Maar ik vraag me wel af wat daar te mollen viel. Als hij iets verkeerds zou willen doorgeven stond Ron daar elke keer met z'n snufferd op.

Verder moet ik ook nog eens kijken wie er nu allemaal vóór en tegen het afkopen van de executie waren.
Iig voor: Astrid, Patricia, Ferdi

Tegen: Aafke, Chandrika

Weet iemand de rest nog? Stemde Julien nu voor? En Ron?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Lucille op 22-03-2003, 23:40:55
  • Astrid is een beetje de Jantien/Inge uit de groep, maar dan wat harder.
Haha, ik vond Aafke juist meer een soort Jantien of Karin (dus die uit het vorige seizoen). ;D

Groetjes,

Lucille







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 22-03-2003, 23:44:18
Haha, ik vond Aafke juist meer een soort Jantien of Karin (dus die uit het vorige seizoen). ;D

:D

Ik bedoelde eigenlijk met zichzelf verdacht proberen te maken. Dat deed Jantien en Inge al helemaal. Aafke is daar toch iets minder mee bezig, als ik het zo bekijk.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Lucille op 22-03-2003, 23:47:50
:D

Ik bedoelde eigenlijk met zichzelf verdacht proberen te maken. Dat deed Jantien en Inge al helemaal. Aafke is daar toch iets minder mee bezig, als ik het zo bekijk.

Oh, op die manier! ;) Maar als je het zo zegt, is die Astrid ook wel een beetje een Karin. ;) Karin zei vorig jaar namelijk, in een vlaag van woede: "Nou, dan doen ze het maar zonder mol!" (Die one-liner van haar staat in mijn geheugen geprint. :D)

Lucille







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 22-03-2003, 23:54:38
Verder moet ik ook nog eens kijken wie er nu allemaal vóór en tegen het afkopen van de executie waren.
Iig voor: Astrid, Patricia, Ferdi

Tegen: Aafke, Chandrika

Ferdi stemde juist tegen geloof ik en juist Elise wilde dolgraag de executie afkopen, terwijl ze zelf al wist dat ze mocht blijven. (ze had al 'n groen scherm gehad) Julien wilde 't niet op z'n geweten hebben dat de groep zoveel geld zou verliezen om hem in 't spel te houden en hij stemde dus ook tegen.

Volgens mij stemde 't overgrote deel tegen en wilde dus dat de executie gewoon doorging.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 22-03-2003, 23:59:02
Ferdi stemde juist tegen geloof ik en juist Elise wilde dolgraag de executie afkopen, terwijl ze zelf al wist dat ze mocht blijven.
Sorry, ik heb 'voor' en 'tegen' omgedraaid. Stom! :-[

Voor afkopen: Aafke, Chandrika, Elise

Tegen afkopen: Ferdi, Astrid, Patricia, Julien

Ik meen me te herinneren dat het vijf (tegen afkopen) tegen vier (voor afkopen) was. Wie was de 5e die tegen afkopen was? René of Ron?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Udel op 23-03-2003, 00:25:05

Ik meen me te herinneren dat het vijf (tegen afkopen) tegen vier (voor afkopen) was. Wie was de 5e die tegen afkopen was? René of Ron?

Rene







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Pierce_Brosnan op 23-03-2003, 00:35:01
Heb net gekeken wat ik heb opgenomen en het verbaast mij echt niet dat ze die 18.000 niet hebben ingeleverd.
Is toch 39,600 gulden en dat is een hoop geld.
Was toch wel een spannende aflevering moet ik zeggen,ben wel een beetje wijzer geworden aan de ene kant,maar ook niet.

Ron,Astrid en Chandrika deden hun best,maar het gevaar voor hun zelf is dat ze dan niet alles goed in de gaten kunnen houden.

Rene wist dat Dicaprio 28 was en wij hier ook omdat in het begin van de uitzending werd gezegd dat er met het getal 28 gesjoemeld moest worden.
zo'n gevoel had ik teminste wel toen ze dat vroegen van Dicaprio dacht ik meteen daar aan terug.

Patricia deed ook mollig,maar merkbaar ik hou er nog ff als mol deze week.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 23-03-2003, 00:36:57
BTW, Astrid pakte dan wel gelijk die telefoon aan, maar ik heb haar er later niet meer mee gezien, of wel?

Oh, en is de conclusie gerechtvaardigd dat het feit dat er vanavond wél iemand is afgevallen, terwijl de mogelijkheid bestond dat dat niet zou gebeuren, dat er straks sowieso een aflevering komt zonder afvaller? Lijkt me wel, omdat het vantevoren i.v.m. de opdrachten, vast moet staan hoeveel afleveringen er komen.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 23-03-2003, 00:56:22
Volgorde bij executie:
Rene
Elise
Patricia
Aafke
Astrid
Chandrika
Julien

Ron en Ferdi zijn dus niet aan bod gekomen.

Ok, laat ik hier eens een theorietje op loslaten. Het is de opdracht van de mol om de pot zo klein mogelijk te houden, dus zou je denken dat de mol vóór afkopen zou moeten stemmen. Om te zorgen dat die dat met een gerust hart kon doen, kun je redeneren dat de mol nog niet aan bod moest zijn gekomen bij de executie op het moment van stemmen over het afkopen. Als ik het goed heb werd het voorstel gedaan nadat Aafke's naam was ingetypt, dus dan blijven over: Astrid, Chandrika, Ron en Ferdi.
Degenen die daarna ook echt vóór afkopen stemden waren: Aafke, Chandrika, Elise en Ron.

En als je die 2 lijstjes dan naast elkaar legt, dan blijven alleen Chandrika en Ron over. Dat zijn dus de enige 2 voor wie het logisch was om vóór afkopen te stemmen (want ze waren nog niet aan bod geweest) en die dat ook daadwerkelijk gedaan hebben.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 23-03-2003, 08:02:26
En als je die 2 lijstjes dan naast elkaar legt, dan blijven alleen Chandrika en Ron over. Dat zijn dus de enige 2 voor wie het logisch was om vóór afkopen te stemmen (want ze waren nog niet aan bod geweest) en die dat ook daadwerkelijk gedaan hebben.

Dit vind ik 'n erg goede redenatie Jayne. De mol zou op deze manier kunnen 'mollen' zonder dat 't al te veel zou opvallen, want hij/zij kon natuurlijk ook gewoon de executie willen afkopen omdat hij/zij niet zeker is over zijn/haar mol.

Maar wat ik vreemd blijf vinden is dat er mensen die al wisten dat ze door gingen zo sterk voor 't afkopen van de executie waren. Zij hadden er toch eigenlijk geen belang bij? Als je toch al weet dat je 'n aflevering verder komt, waarom dan nog 18.000 euro opgeven om er voor te zorgen dat alle andere mogen blijven? Zeker in dit stadium met nog zo veel kandi's is 't toch niet zo heel erg als er 1tje afvalt? Dat lijkt me zelfs eigenlijk 'n voordeel. :-\







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: D**n op 23-03-2003, 08:52:47
Elise had het overgezellig nog twee daagjes met z'n allen.... dat zou haar motief zijn...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Momferdina op 23-03-2003, 09:46:57
Vind het ook erg interessant... Niet zozeer dat duidelijk is wie de mol nou is, maar meer dat ik meer aanwijzingen gezien heb wie het niet is...
Astrid bijvoorbeeld zei in het haar intro in afl. 1 dat ze voor het geld ging en ze stemt dan ook tegen. Dat is geheel logisch voor haar als kandidaat.

 Vervolgens moest de mol liegen waar hij liegen kon. Na de opdracht met de cijfersloten komen de 3 weer terug bij de anderen en wordt gevraagd wie van hen nou als wens had, ooit te trouwen. Alle 3 zeggen ze dat ze dat niet waren. Astrid lijkt me ook niet dat ze dát als wens heeft... blijven over Chandrika (waar volgens mij het mediteren bij hoorde) en Ron....
Waarom liegen ze daarover? (om misschien ook verdacht te doen, maar als je daarover liegt, komt dat wellicht uit)
Zat de mol dan bij die 3?
Als de mol bij de andere groep zat... is het dan interessant om achteraf te weten van wie die vraag was?? Nee, want de mol weet dat immers wel... Is er een reden voor de mol om dat op te rakelen? (dus wie wilde dat zo graag weten??)
En de voiceover zegt dat de laatse 3 vragen hoorde bij de personen die er niet waren.. was dat daadwerkelijk ook zo? Weet iemand nog wat de exacte vragen waren?








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 23-03-2003, 10:32:22
Zeker in dit stadium met nog zo veel kandi's is 't toch niet zo heel erg als er 1tje afvalt? Dat lijkt me zelfs eigenlijk 'n voordeel. :-\
Daar heb je helemaal gelijk in. Hun keuze is heel vreemd en daarom misschien wel meer mols. Ik vroeg me alleen af of de crew de volgorde bij de executie zo gearrangeerd zou hebben dat de mol vóór afkopen kon stemmen zonder al te veel op te vallen. Ze moesten immers ook al zorgen dat Julien niet bij de eerste 4 zat.

Ik heb het in een tabelletje proberen te zetten:

Kandidaten logisch om te stemmen wat gestemd? mols/onmols
Renétegentegenonmols
Elisetegenvoorerg mols
Patriciategentegenonmols
Aafketegenvoorerg mols
-----------------
Astridvoortegen erg onmols
Chandrikavoorvoormols
Julienvoortegen erg onmols
Ronvoorvoormols
Ferdivoortegen erg onmols

Hierbij ben ik er dus vanuit gegaan dat de Mol de executie zou willen afkopen. Ferdi en Astrid (en Julien :P) zijn hier erg onmols bezig, omdat ze makkelijk vóór konden stemmen, maar dat niet deden. En in eerdere series is gebleken dat letten op sterk onmols gedrag een goede manier is om de mol op te sporen (omdat de Mol zelden dat gedrag vertoont).

Een kanttekening die je hierbij kunt plaatsen is dat het voor de kandidaten die bij de executie reeds aan bod waren gekomen   wellicht iets minder logisch was om 'egoistisch' te stemmen dan voor degenen die nog moesten. Die wisten immers al dat ze zelf door waren. Als de kandidaat in kwestie het geld eigenlijk niet zo belangrijk vindt is vóór afkopen stemmen dan makkelijk uit te leggen als 'barmhartigheid'. Hiervan kan de Mol natuurlijk ook handig gebruik maken, maar het is imho toch minder onlogisch dan 'tegen' stemmen als je nog niet aan bod bent geweest (hetgeen dus heel ONmols is, naar mijn mening). Ingewikkeld verhaal misschien, maar ik hoop dat jullie het kunnen volgen. ;)

Verder kun je misschien voorzichtig concluderen dat de Mol wel degelijk voor afkopen heeft gestemd. De verhouding was 5 tegen 4, dus als de Mol 'tegen' heeft gestemd, heeft die een enorme kans laten liggen. Zijn/haar stem had de balans dan immers naar de andere kant kunnen laten doorslaan. Ik zou me kunnen voorstellen dat, als bij het eerste overleg was gebleken dat de meerderheid sowieso tegen was, de Mol ook 'tegen' zou hebben gestemd om niet teveel op te vallen. Maar niet zoals de verhoudingen nu lagen. Eigenlijk was het nu zo dat Julien voor zijn eigen ondergang heeft gezorgd.








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Alive and Kicking op 23-03-2003, 12:37:34
ik vond de afl van gisteren ook alweer stukken beter dan de eerste maar ik heb niet echt een verdachte. Voorlopig hou ik het op Ron omdat hij tegelijk zich inzet maar zich ook wel afzijdig houdt soms. Ferdi is out of the game voor mij, dat is gewoon de mannelijke versie van Inge. Het kan niet zijn dat Avro hun mol zo in de verf zouden zetten. Voor de rest vond ik het maar wat raar dat Astrid doodleuk vertelde dat ze verkeerd gereden was en zo veel tijd verspild had. Lijkt me niet iets om als mol aan het kijkend publiek zomaar te vertellen. Chandrika deed echt haar best bij die kofferopdracht, toen ze daar alleen achtergebleven was, kon ze eezy de verkeerde code ingevuld hebben maar ze vond de juiste dus.

Ik blijf voorlopig op Ron







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Doris op 23-03-2003, 12:53:46
vorig jaar zei george dat een mol zich vaak inspant voor een opdracht, maar het dan aan het einde net laat afweten.
deze aflevering vond ik dat heel erg het geval bij ferdi (wel de achternaam smith, niet z'n voornaam, wel redelijk actief zoeken naar het graf, maar weinig aandacht besteden aan het uiteindelijke antwoord, zich inspannen om de sloten los te maken maar maar wat aan kloten)
en patricia (bij iedereen navraag gaan doen, maar dan toch haar eigen pad volgen)
bij de rest heb ik het niet zo heel erg gezien. ferdi is niet mijn hoofdverdachte, omdat ik nog heel erg twijfel of het wel logisch is om je mol zo duidelijk te laten saboteren, maar hij vertoond wel het meest verdachte gedrag en voldoet mi het meest aan het profiel van een mol (voor zover dat er is)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: tureluurs op 23-03-2003, 13:18:11
Wie kunnen er allemaal gelogen hebben over de "geheime wens = trouwen".
Alleen de ongetrouwden, lijkt mij.
Er zijn 3 samenwonenden, t.w : Ron, Ferdi en Elise.
Er is 1 alleenstaande, t.w.: Chandrika
En Astrid is gescheiden, misschien wil ze wel nog eens trouwen.
De overigen zijn allemaal getrouwd.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Quuipo op 23-03-2003, 13:53:21
Astrid heeft de koker geopend. Aafke ook.

In ieder geval - zou het niet kunnen dat er in de koker iets staat van als je lekker gaat mollen deze keer krijg je een vrijstelling? Of iets in die richting? ik bedoel het hoeft niet hetzelfde te zijn als de belgische mol met die kokers.

Hoe dik kan het er bovenop liggen bij ferdi.. zo dik dat niemand het meer gelooft en dat hij het dan uiteindelijk toch is?? in deze aflevering is hij vaak in verband gebracht met de mol. Met de speelgoedmol, I quote:
chandrika: "en die mol, bij wie moet die nou?"
astrid: "het zou me niets verbazen als die bij ferdi hoorde"
chandrika: "ja maar daar heeft hij al gelegen"
astrid: "ferdi heeft toch mollen gevangen en uitgezet enzo?" (en dat is dan een reden waarom je een speelgoedmol mee gaat nemen??)

daarna bij de executievragen nog een keer, ik meen als ferdi over chandrika vertelt, dat hij haar verdenkt, zie je haar weer met die mol in haar handen staan.








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: ovide op 23-03-2003, 14:02:26
Ik was met net iets aan het bedenken. Waarom werd er zo de nadruk gelegd op dat getal 28. Het zou me niet verbazen als dat er achteraf ingemonteerd is.
Voor de bootopdracht waren namelijk zes gegevens nodig om de juiste locatie te vinden. Het maakte op zich niet uit welk gegeven fout was om de koers te verzieken. Verder kon op de boot ook vanalles fout gaan. Kaart verkeerd intekenen, verkeerd sturen, te langzaam varen etc. Nu wordt alles gefocust op die laatste vraag, terwijl er meer mogelijkheden waren om te mollen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat het voor de opnamen beter was als ze in ieder geval de goede richting zouden vinden. Anders zoden ze met de camera's op de verkeerde plek staan natuurlijk...

Hmm. ik ben vaag, probeer er maar iets van te begrijpen als het gaat.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Milk op 23-03-2003, 14:12:34
Omdat ik geen tijd meer had om de 1e aflevering te bekijken en voordat het allemaaaal weeeeeer begooooooohoooooooon met een blinde gok (pen pakken en richten maar ;)) Julien als mol had, ben ik nu een mol kwijt.. maar ik had al door tijdens de aflevering dat hij af ging vallen...hij was te vaak in beeld.. maar goed, nu moet ik op zoek naar een andere mol en ja... aaaaaaaargh..

Maar goed, ik vond het een leuke aflevering, ik heb ook het idee dat de mensjes een beetje beginnen te ontdooien (voor zover dat kan in die kou ;)).

Verder..ja ik heb eigenlijk niets toe te voegen, de vage dingen etc. die jullie al hebben neergezet had ik ook opgemerkt (echt waar ja :P) dus ja.. nog maar es afl. 2 kijken en opnieuw blind gokken.. waar is me pen toch..  :P ;D :P







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 23-03-2003, 14:21:42
Leonardo diCaprio werd pas 11 november 28 jaar, de vraag is op welke datum is deze opdracht gespeeld, want het getal '28' kan zomaar een hint zijn. Omgezet in alfabet is 28 de 'B'. Als Leonardo diCaprio nog geen 28 jaar was, maar 27 jaar, dan is 27 in het alfabet de letter 'A'. De opnames waren toch begin november??????







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: ovide op 23-03-2003, 14:26:57
Als dat waar is Chriz, dan vraag ik me helemaal af waar ze zich druk om maakten. Stel je leest wel eens wat blaadjes, maar je bent niet echt een fan van Leo. Dat zou op veel mensen kunnen slaan, we lezen allemaal wel eens 'de bladen'. In ieder geval; dan heb je wel de kans dat er iemand bij zit die het weet. Maar als het nou ook nog eens net zijn verjaardag is geweest, dan is de kans al helemaal klein dat iemand het goed heeft omdat ie het weet.
Een hint zou dus wel een mogelijkheid zijn imo.

Patricia had trouwens wel gelijk denk ik door te beweren dat mensen die ongeveer dezelfde leeftijd hebben vaak weten hoe oud iemand is. Als ik naar mezelf kijk, klopt dat wel.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 23-03-2003, 14:35:20
Ja, maar wat dan wel weer raar is, is dat als René 28 zegt, dat zij dan zegt: Nee, dat kan niet. Dat verschilt toch maar 1 jaartje met Elise's antwoord???

(,maar het ligt er te dik bovenop)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: tureluurs op 23-03-2003, 14:36:03
Maar als het nou ook nog eens net zijn verjaardag is geweest, dan is de kans al helemaal klein dat iemand het goed heeft omdat ie het weet.
Een hint zou dus wel een mogelijkheid zijn imo.

Patricia had trouwens wel gelijk denk ik door te beweren dat mensen die ongeveer dezelfde leeftijd hebben vaak weten hoe oud iemand is. Als ik naar mezelf kijk, klopt dat wel.

Dit verklaart ook Elise's antwoord; zij zei "27" en dat ze dit wist omdat zij en Leonardo van dezelfde leeftijd waren. (inderdaad onthoud ik ook altijd welke bekende mensen van mijn leeftijd zijn). Zou dan een onmolse actie zijn van Elise, zelfs nu het antwoord fout was.

Wat betreft een hint, Ferdi is volgens het voorstellingsfilmpje 27, maar volgens de Avrobode 28. Hij is de enige bij wie dus ook die 2 leeftijden genoemd worden.
Iets anders zou ik zo gauw niet kunnen verzinnen  ::)

BTW, is er iemand die de juiste geboortedata weet van de kandi's?
Er was vorige week ook een vraag in de test : heeft de mol een eigen website. Is iemand alhier al achter websites van kandi's gekomen?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 23-03-2003, 14:40:49
volgens mij komt dat omdat de site de leeftijden gebruikt van tijdens de opnames en de AVRO-bode van de leeftijden nu.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Quuipo op 23-03-2003, 15:50:30
Dit verklaart ook Elise's antwoord; zij zei "27" en dat ze dit wist omdat zij en Leonardo van dezelfde leeftijd waren. (inderdaad onthoud ik ook altijd welke bekende mensen van mijn leeftijd zijn). Zou dan een onmolse actie zijn van Elise, zelfs nu het antwoord fout was.

Wat betreft een hint, Ferdi is volgens het voorstellingsfilmpje 27, maar volgens de Avrobode 28. Hij is de enige bij wie dus ook die 2 leeftijden genoemd worden.

dus ferdi is dezelfde leeftijd als diCaprio en hij heeft helemaal geen idee van zijn leeftijd?? Dat vind ik nog molser.

Overigens heb ik nog niemand gehoord over het lijstje met de nummers van de kandi's bij de cijfersloten.
Het viel mij op dat Ferdi nr 1 was.
De 3 'kofferzoekers' hadden nr 7 8 en 9. Wat toevallig dat zij ook als laatste op het lijstje staan? Daar is dus over nagedacht.








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Timjor op 23-03-2003, 16:57:41
Ik denk vanaf deze 2e afl. de ontknoping over winnaar, verliezer, eerstvolgende afvaller en DE MOL ontplozen te hebben. Daar ik het wel erg eigenwijs vind staan om daar nu al met 100% zekerheid hard over de daken te gaan schreeuwen geef ik nu in ieder geval mijn mol en de eerstvolgende afvaller prijs. Mocht dit (die afvaller dan) volgende week ook uitkomen dan durf ik met nog meer zekerheid volgende week veel meer uitgebreide info te geven.

Mijn mol; Elise (het is haast te genant voor woorden maar als je erop let dan spatten de bewijzen hiervoor van je tv scherm)
Eerstvolgende afvaller; Ron.

Klopt dit dan volgt volgende week zoals gezegd alle bewijzen en mijn theorieen.

Oh ja nog iets; de ontknoping van de mol 2003 wordt een algehele vrouwen aangelegenheid ;D

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen..........







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: tureluurs op 23-03-2003, 17:59:23
volgens mij komt dat omdat de site de leeftijden gebruikt van tijdens de opnames en de AVRO-bode van de leeftijden nu.

Dat begrijp ik Chriz.
Maar we hebben hier wel te maken met de enige mogelijke kandi met hetzelfde geboortejaar als de heer DiCaprio. Natuurlijk uitsluitend indien Ferdi aan het eind van het jaar jarig is (dus na of tijdens de opnames en vóór januari) en indien de '28' als hint bedoeld is.
Ik begrijp inmiddels dat er ook een vraag was over geboortedata tijdens de test? Ik had dat nog niet gezien, maar lees het hier op het forum. Wel opvallend, juist nu een leeftijd zo van belang was bij een opdracht...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 23-03-2003, 18:17:17
Ja, dat klopt. Dat was een vraag van mij. Tijdens de executies was er een vraag op welke dag is de Mol geboren (of jarig)? Julien (tenminste na Juliens verdenking) klikte daar op 'de 14de', ik was erg benieuwd wie er op de 14de jarig is, want ik denk dat Julien op dat persoon heeft gestemd.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: CALIMERO op 23-03-2003, 18:45:55
Ja, dat klopt. Dat was een vraag van mij. Tijdens de executies was er een vraag op welke dag is de Mol geboren (of jarig)? Julien (tenminste na Juliens verdenking) klikte daar op 'de 14de', ik was erg benieuwd wie er op de 14de jarig is, want ik denk dat Julien op dat persoon heeft gestemd.

Zou interessant nieuws zijn want die persoon is dus niet de mol


Een ander punt is toch wel die introduktiefilmpjes aan het begin van de uitzending, waaraan je kon zien dat Julien (bezig op dat schip )zou gaan afvallen , want bij de andere kandi's waren filmpjes uit de volgende afleveringen te zien. Op basis van de introduktie van volgende week zou ik Aafke als de volgende exit tippen. Ze staat met een walkie talkie in de hand in een opdracht die idd in de volgende afdeling aan de beurt komt. Bij andere kandidaten zie je andere filmpjes uit afleveringen die waarschijnlijk daarna nog moeten komen(of althans zeker enkelen daarvan)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Lauren op 23-03-2003, 18:50:46
Op basis van de introduktie van volgende week zou ik Aafke als de volgende exit tippen.

Oohh eindelijk.....Hope so...Ja sorry maar ik erger me dood aan dat mens....







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 23-03-2003, 18:56:22
Ronde 3:

Mol: Chandrika
Winnaar: Ferdi
Verliezer: Astrid
Afvaller: Ron

De afvaller wordt Ron, Patricia of Aafke, omdat de anderen allemaal filmpjes hebben uit opdrachten die (waarschijnlijk) volgende week niet komen.  ;)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Tetra op 23-03-2003, 19:44:08
ik heb precies hetzelfde in de pool ingevuld als vorige week, want mijn afvaller viel niet af. Maar Timjor ik ben erg benieuwd hoe jij erbij komt dat je alles weet .







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Daisy op 23-03-2003, 19:48:27
Eventjes nog mijn analyse over het afkopen. Degene die voor het afkopen waren Elise, Ron, Chandrika en Aafke. Tegen waren Julien (afvaller), Ferdi, Patricia, René en Astrid. Stel de mol zit tussen dit 5-tal (eigenlijk 4, als je Julien niet meerekent), dan heeft hij/zij een grote kans laten liggen op €18.000,= uit de pot te halen. Als de mol voor het afkopen had gestemd, dan was het geld foetsie geweest. Als er nou meer tegen het afkopen waren geweest, had de mol zich gedeist kunnen houden, maar dat was nu niet zo. Ik zoek dus nu de mol in het 4-tal Elise, Chandrika, Aafke en Ron.

(nu even mijn onderschrift veranderen  ;D)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Tetra op 23-03-2003, 19:56:35
Chandrika is de mol!
Niet zoveel in beeld, geniepige uitstraling, voor de executiestop stemmen...








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: CALIMERO op 23-03-2003, 20:47:58
Eventjes nog mijn analyse over het afkopen. Degene die voor het afkopen waren Elise, Ron, Chandrika en Aafke. Tegen waren Julien (afvaller), Ferdi, Patricia, René en Astrid. Stel de mol zit tussen dit 5-tal (eigenlijk 4, als je Julien niet meerekent), dan heeft hij/zij een grote kans laten liggen op €18.000,= uit de pot te halen. Als de mol voor het afkopen had gestemd, dan was het geld foetsie geweest. Als er nou meer tegen het afkopen waren geweest, had de mol zich gedeist kunnen houden, maar dat was nu niet zo. Ik zoek dus nu de mol in het 4-tal Elise, Chandrika, Aafke en Ron.

(nu even mijn onderschrift veranderen  ;D)
Waarom Daisy? Er wordt door Agela in het begin van de uitzending 2 (te) duidelijke hints gegeven. De eerste is het getal 28 , de tweede is de grootste slag van de mol ooit in de molgeschiedenis doelend op afkoping in de executie. Ik denk dat hiermee weer een grote groep mensen het bos wordt ingestuurd. Mensen die redeneren zoals jij dat de mol gezocht moet worden onder de afkopers. Deze hint is er zo duidelijk door Angela zelf ingezet dat ik durf te stellen dat dit de grootste dwaalspoor ooit in de molgeschiedenis is. Als je nuchter nadenkt zit het zo : Is het programma er mee gebaat dat er na 2 afleveringen 0 centen in kas zitten , dan zeg ik nee , het programma is gebaat bij spectakel en verrassende wendingen. De mol hoeft niet bij de 4 te zitten die jij noemt, integendeel zelfs.








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: tomhaze op 23-03-2003, 21:07:42
De mol hoeft niet bij de 4 te zitten die jij noemt, integendeel zelfs.


Integendeel zou ik niet te snel zeggen, ik vond het ook al te duidelijke hints maar zeg gewoon nooit nooit! maar inderdaad over die shots in het beginstukje. Ferdi en Chandrika komen denk ik ver, en aafke en Patrcia denk ik niet...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 23-03-2003, 21:13:38
Ik ben het wel met je eens, Daisy. Had hetzelfde hiervoor ook al in dit topic gepost. De belangrijkste opdracht van de mol (na niet ontdekt worden) is de pot zo laag mogelijk te houden. Zo op het oog heeft de mol derhalve, indien hij/zij tegen afkopen heeft gestemd, een enorme kans laten liggen. Inderdaad zou zijn/haar stem de doorslag hebben gegeven.

Als mensen hier beweren dat de Mol wellicht om andere redenen wel 'tegen' heeft gestemd, dan zeg ik 'je kunt gelijk hebben'. Het kan zijn dat de Mol al teveel verdacht werd, of zich teveel bekeken voelde en daarom gekozen heeft om de pot hier niet te saboteren. Dat kan. Maar zeggen dat het 'mols' is om tegen te stemmen is onzin, imho. Het kan de Mol niks schelen of er iemand naar huis moet en wie dat dan is. Het hele programma draait om een saboteur die probeert om de groep zo weinig mogelijk geld te laten verdienen. Als dat element eruit verdwijnt, naar wie moeten we dan op zoek?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: bertha531 op 23-03-2003, 21:21:29
Ik vond m erg leuk deze afl! :)

Bij 't maken van de test wist ik al zeker dat Julien 't veld moest ruimen, want hij was de enige die niet vertelde welke kandi('s) hij verdacht. Jammer dat ik net de afvaller had veranderd. Ik had 'm namelijk eerst op Julien gezet.  :-[

Wat ik trouwens wel wonderlijk vond was dat de Julien/kandidaten zo goed meewerkten met de regie, want Julien wilde zelf al niet zeggen op wie hij ging stemmen en alle andere kandidaten weer wél. Maar van te voren was niet duidelijk natuurlijk wie er zou afvallen...
Vond ik wel apart...

Oh, en is de conclusie gerechtvaardigd dat het feit dat er vanavond wél iemand is afgevallen, terwijl de mogelijkheid bestond dat dat niet zou gebeuren, dat er straks sowieso een aflevering komt zonder afvaller? Lijkt me wel, omdat het vantevoren i.v.m. de opdrachten, vast moet staan hoeveel afleveringen er komen.

Lijk mij ook. En wat dus ook dan wel zo moet zijn is, wat ik bij eerdere opdrachten in andere series wel eens dacht, dat het van te voren voor de makers niet altijd duidelijk is hoeveel kandidaten aan mee doen. Mss zien wie de komende aflevering ook wel wat 'kromme' opdrachten (mbt het aantal deelnemers)...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Heinz op 23-03-2003, 21:37:27
Aan de introfilmpjes hadden we kunnen zien dat of Julien of Patrcia er uit moest in aflevering 2. We zien:

RON: paintball ng
ASTRID: zaagt boom ng
RENE: waterval af ng
CHANDRIKA: danst ng
JULIEN: zeilboot ag
PATRICIA: rennend ag
FERDI: paintball ng
ELISE: auto ng

ag= al gezien
ng = niet gezien







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: manon op 23-03-2003, 21:59:33
Is iemand het volgende opgevallen?

Bij de executie, nadat er besloten was om door te gaan, zei Chandrika op een gegeven moment: Doe mij maar. Volgens mij was ze er van overtuigd dat zij eruit zou gaan.

Toen zij een groen scherm kreeg schrok zij zich een ongeluk en keek direct daarna naar links achter met een blik in haar ogen van: dus ik zat toch goed? Als je dit fragment langzaam afspeelt kun je het erg goed zien. Links achter zaten Rene en Ron.

Een van die beide heren zou dan de mol kunnen zijn. Mijn verdachte is Rene maar meer aanwijzingen dan deze heb ik nog niet.

Groetjes Manon







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Lauren op 23-03-2003, 22:15:52
Wat ik trouwens wel wonderlijk vond was dat de Julien/kandidaten zo goed meewerkten met de regie, want Julien wilde zelf al niet zeggen op wie hij ging stemmen en alle andere kandidaten weer wél.

Maar dat kan er toch ook uitgeknipt zijn?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Arco Mol Fan op 23-03-2003, 22:59:55
Ik vond de aflevering heeeeel vet, en ik ga um morgenavond nog ff een x kijken, ff alles nog nachecken!! Nu eerst slapen!! 8)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 23-03-2003, 23:26:13
Ik vond m erg leuk deze afl! :)Wat ik trouwens wel wonderlijk vond was dat de Julien/kandidaten zo goed meewerkten met de regie, want Julien wilde zelf al niet zeggen op wie hij ging stemmen en alle andere kandidaten weer wél.

Ik heb de aflevering zojuist nog 'n keer bekeken en ik heb toch 'n beetje 't idee dat dit weer creatieve montage is geweest waarbij wat fragmenten uit de biecht van vorige week en van deze week omgewisseld zijn. We horen Julien namelijk zeggen dat hij niet wil mededelen wie z'n mol is aangezien hij er nog helemaal niet zeker over is. Nadat hij is afgevallen horen we 'm waarempel tegen Angela zeggen dat hij dacht dat hij wel goed zat qua mol en ook absoluut niet verwacht had dat hij moest vertrekken. Dit is dus 't tegenovergestelde dan wat hij ons bij de biecht wist te melden.  :-\

En dan nog iets wat ik gek vond. Bij de cijferslot-opdracht ging Patricia rondvragen wie er allemaal getrouwd was. Ik vind 't persoonlijk erg vreemd dat ze dat na 4 dagen nog niet weten van elkaar. Dat is toch 1 van de eerste persoonlijke feiten die je met elkaar uitwisseld lijkt me zo? Er wordt immers altijd wel 'n keer de vraag gesteld of de mol getrouwd is bij de test.  :-\







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Blubber op 23-03-2003, 23:32:54
Zou het niet zo kunnen zijn dat geen van de kandidaten als wens heeft opgegeven te willen trouwen? Dat zou dan betekenen dat het eerste cijfer een nul had moeten zijn.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: bertha531 op 23-03-2003, 23:39:36
Ik heb de aflevering zojuist nog 'n keer bekeken en ik heb toch 'n beetje 't idee dat dit weer creatieve montage is geweest waarbij wat fragmenten uit de biecht van vorige week en van deze week omgewisseld zijn. We horen Julien namelijk zeggen dat hij niet wil mededelen wie z'n mol is aangezien hij er nog helemaal niet zeker over is. Nadat hij is afgevallen horen we 'm waarempel tegen Angela zeggen dat hij dacht dat hij wel goed zat qua mol en ook absoluut niet verwacht had dat hij moest vertrekken. Dit is dus 't tegenovergestelde dan wat hij ons bij de biecht wist te melden.  

Ah! Ja idd. Dit is duidelijk weer het aloude geknip en geplak van de AVRO dus. Ik had het kunnen weten natuurlijk...

Zou het niet zo kunnen zijn dat geen van de kandidaten als wens heeft opgegeven te willen trouwen? Dat zou dan betekenen dat het eerste cijfer een nul had moeten zijn.

Zou kunnen natuurlijk, maar zou wel flauw zijn. Hadden ze minstens erbij moeten zeggen dat niemand: 0 was. Maar die optie stond er niet bij dacht ik.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Gotcha op 24-03-2003, 06:56:45
Ok, laat ik hier eens een theorietje op loslaten. Het is de opdracht van de mol om de pot zo klein mogelijk te houden, dus zou je denken dat de mol vóór afkopen zou moeten stemmen. Om te zorgen dat die dat met een gerust hart kon doen, kun je redeneren dat de mol nog niet aan bod moest zijn gekomen bij de executie op het moment van stemmen over het afkopen. Als ik het goed heb werd het voorstel gedaan nadat Aafke's naam was ingetypt, dus dan blijven over: Astrid, Chandrika, Ron en Ferdi.
Degenen die daarna ook echt vóór afkopen stemden waren: Aafke, Chandrika, Elise en Ron.

En als je die 2 lijstjes dan naast elkaar legt, dan blijven alleen Chandrika en Ron over. Dat zijn dus de enige 2 voor wie het logisch was om vóór afkopen te stemmen (want ze waren nog niet aan bod geweest) en die dat ook daadwerkelijk gedaan hebben.

Hier ben ik het dus volledig mee eens.
Als je bovendien bedenkt dat de Mol in het begin de foto van Louis opzij schoof, dan kan je ervan uitgaan dat de getoonde dossiers in aflevering 1 allemaal tegenstanders zijn van de Mol en dat zijn/haar eigen dossier er niet bij zat.
De dossiers (of foto's) van Chandrika, René en Patricia werden niet getoond.

De enige van deze drie die het geld wilde inleveren is dus Chandrika.
Zij is voorlopig dan ook, zonder verdere aanwijzingen, mijn Mol.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Sjimmy op 24-03-2003, 10:51:09
Citaat
RON: paintball ng
ASTRID: zaagt boom ng
RENE: waterval af ng
CHANDRIKA: danst ng
JULIEN: zeilboot ag
PATRICIA: rennend ag
FERDI: paintball ng
ELISE: auto ng

Aafke niet te zien geweest in intro???

Heeft iemand gezien in de vooruitblik naar volgende week wat voor opdrachten er uitgevoerd moeten gaan worden? Ik heb de vooruitblik gemist.  ::)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Han13 op 24-03-2003, 11:17:17
Heeft iemand gezien in de vooruitblik naar volgende week wat voor opdrachten er uitgevoerd moeten gaan worden? Ik heb de vooruitblik gemist.  ::)

Ik heb iig 't exact gelijke beeld van Ron tijdens 't introfilmpje gezien in 't filmpje van volgende week. Verder zag ik Chandrika en Elise geloof ik in 'n supermarkt.  :-\







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ville op 24-03-2003, 11:31:44
Bij het afkopen van de executie denk ik dat je ook moet kijken naar de plek waar de mol het beste kan gaan zitten als je weet dat zoiets eraan gaat komen. MI is het verstandig om op de achterste rij plaats te nemen en dan nog het liefst aan de buitenkant zodat je goed overzicht hebt en evt. kan reageren op hoe er gestemd gaat worden. Dan valt Ron mij het meeste op die zich zoals gewoonlijk weer afzijdig houdt maar in de beste positie zit om te reageren op hetgeen er gebeurt...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Blitzkat op 24-03-2003, 12:35:29
Ik heb tot nu toe niks kunnen teruglezen over wat op het graf stond waar de laatste aanwijzing voor de zeilopdracht lag, tijdens de uitzending bedacht ik me te laat dat hier een aanwijzing aan verbonden kon zijn en mijn video heeft alleen een zwart scherm opgenomen. Wie wilt de moeite nemen om te kijken en te vermelden wat op dit graf geschreven stond. Alvast bedankt!!!







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: appie op 24-03-2003, 12:50:44
Ik heb misscien een hint:
Toen de mensen in de boot gingen eten, is er aan het begin een raar geluid te horen, net of er iets heel langzaam wordt afgespeeld. Kan iemand er naar luisteren wat dat is?








Titel: Trouwwens afl. 2
Bericht door: Vyper op 24-03-2003, 13:02:38
Als ik het goed gezien heb, dan moest de "trouwwens" (waar Ferdi zo vaag over deed), bij een van de "tassenzoekers" vandaan komen, dus Astrid, Chandrika of Ron.

Aan het einde van de aflevering, wordt door een van de geketenden aan de tassenzoekers gevraagd wiens wens het is om te trouwen. Alledrie zeggen ze dat dat niet hun wens is.

Toevallig zijn ze (zie kandidaatinfo) volgens mij ook alledrie (Astrid, Ron, Chandrika) niet getrouwd. Jammer (voor mollenvangers), want anders had je een mogelijke leugenaar kunnen wegstrepen.

Feit is, dat de trouwwens als ik het goed begrepen heb bij een van de tassenzoekers vandaan moet komen, en dat er dus eentje liegt.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Vyper op 24-03-2003, 13:40:06
Overigens, bijna alle antwoorden op de vragen voor de gekentenden zijn te vinden in de omschrijvingen van de kandidaten op www.wieisdemol.nl - behalve die trouwvraag ...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 24-03-2003, 14:01:09
Overigens, bijna alle antwoorden op de vragen voor de gekentenden zijn te vinden in de omschrijvingen van de kandidaten op www.wieisdemol.nl - behalve die trouwvraag ...

Volgens mij is het dan ook niet zoveel moeite om uit te zoeken wie dat is, want volgens mij kwam elke kandidaat 1 keer voor. Alleen weet ik de vragen niet meer precies...  :-\







Titel: Vraagteken op plattegrond
Bericht door: appie op 24-03-2003, 14:08:08
Wie weet wat er op de vraagteken hoort te staan op de plattegrond van shred!?!? de plaats waar de tweede opdracht plaats vindt. Deze vraagteken staan rechtsboven in, boven rondje 27.
Wat komt daar te staan????







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Vyper op 24-03-2003, 14:12:09
Volgens poeha.com/demol zijn dit de vragen. Het zijn er 11, dus niet iedere kandidaat 1x. Let op, ik weet niet of de informatie hieronder 100% correct is, wie vult er aan?

Wie vindt dat hij/zij de natuurlijke charme mist om mensen mee te krijgen?
Antwoord: Julien (niet in bio)

Wie verzamelde ooit miniatuuruilen?
Antwoord: Aafke (in bio).

Wie is er dol op gebakken ganzenlever?
Antwoord: Ferdi (niet in bio).

Wie is er in het bezit van een fierljep-medaille?
Antwoord: Elise (in bio).

Wiens ultime droom is een etentje met Harvey Kietel?
Antwoord: Patricia (in bio).

Wie speelde er vroeger piano?
Antwoord: ??? (niets in bio's over piano's)

Wie draagt er in de winter sokken in bed?
Antwoord: ??? (niets in bio's over sokken in bed)

Wie loopt er nooit onder een ladder door?
Antwoord: ??? (niets in bio's over ladders en bijgeloof)

Wie houdt van mediteren?
Antwoord: ??? (niets in bio's over mediteren)

Wiens geheime wens is het om te trouwen?
Antwoord: ??? (niets in bio's over trouwen)

Wie leest er de hele tijd de leesmap bij zijn moeder?
Antwoord: ??? (niets in bio's over leesmap)

Wie vult eraan, vanuit geheugen, videoband of Avrobode?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ongewensd Persoon op 24-03-2003, 14:15:00
meditheren was Chandrika of Elise







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Sophie op 24-03-2003, 14:26:37
Bij de beschrijvingen op de site staan vaak dingen als: Het liefts zou hij/zij......
Zijn dit de geheime wensen?
Als dit zo is kun je wel afleiden wie de leugenaar is. Bij iedereen staat namelijk zo'n soort wens behalve bij: René, Louis, Julien en Astrid. Louis was er al uit, René en Julien zijn getrouwd, dan blijft er over: Astrid!
Of is dit vergezocht?  ;)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Postman op 24-03-2003, 14:28:34
Is het dezelfde kaart als deze? Want hier staat ook een 27 op ongeveer dezelfde plek...

kaart (http://www.halifaxinfo.com/WaterfrontHRMt.pdf)

Nee volgens mij hebben ze deze gewoon gebruikt voor die kaart...
http://www.halifaxinfo.com/HalifaxDartmouth.pdf (http://www.halifaxinfo.com/HalifaxDartmouth.pdf)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Heinz op 24-03-2003, 14:40:20
Aafke niet te zien geweest in intro???


Oh ik was Aafke effe vergeten. Zij is te zien met een telefoontje en ik weet niet of dit al eens is uitgezonden... :-\







Titel: Re:Trouwwens afl. 2
Bericht door: jackaroo op 24-03-2003, 23:09:24
Als ik het goed gezien heb, dan moest de "trouwwens" (waar Ferdi zo vaag over deed), bij een van de "tassenzoekers" vandaan komen, dus Astrid, Chandrika of Ron.

Aan het einde van de aflevering, wordt door een van de geketenden aan de tassenzoekers gevraagd wiens wens het is om te trouwen. Alledrie zeggen ze dat dat niet hun wens is.

Toevallig zijn ze (zie kandidaatinfo) volgens mij ook alledrie (Astrid, Ron, Chandrika) niet getrouwd. Jammer (voor mollenvangers), want anders had je een mogelijke leugenaar kunnen wegstrepen.

Feit is, dat de trouwwens als ik het goed begrepen heb bij een van de tassenzoekers vandaan moet komen, en dat er dus eentje liegt.

Ik denk dat een van de kandi's die niet in de loods aanwezig waren liegt. Weet iemand welke drie vragen bij dit laatste slot hoorden. Misschien komen we via eliminatie bij de leugenaar uit.

N.B. Angela Groothuizen heeft volgens mij zo'n trouwwens







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: CALIMERO op 24-03-2003, 23:30:12
Over dat trouwen -> Astrid liegt want ze heeft in afl 1 gezegd dat ze graag wou trouwen.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: jackaroo op 24-03-2003, 23:55:11
Over dat trouwen -> Astrid liegt want ze heeft in afl 1 gezegd dat ze graag wou trouwen.

In de volgende aflevering zegt ze dat ze weet wie de mol is. Dat weet de mol altijd, niet waar!







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Kukai op 25-03-2003, 06:33:19
Bij de beschrijvingen op de site staan vaak dingen als: Het liefts zou hij/zij......
Zijn dit de geheime wensen?
Als dit zo is kun je wel afleiden wie de leugenaar is. Bij iedereen staat namelijk zo'n soort wens behalve bij: René, Louis, Julien en Astrid. Louis was er al uit, René en Julien zijn getrouwd, dan blijft er over: Astrid!
Of is dit vergezocht?  ;)

Het lijkt mij toch wel duidelijk dat Ferdi hier de leugenaar is geweest. Hij zegt dat hij lang twijfelde of hij "wilde trouwen" of "wilde promoveren" en zegt uiteindelijk voor promoveren te hebben gekozen. Wel heel toevallig dat er dan nog een kandidaat zou zijn die ook een trouwwens had, en die het nu ook niet toe zou willen geven. Ferdi heeft dus gewoon een trouwwens, en heeft gelogen dat hij wilde promoveren.








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Vyper op 25-03-2003, 07:48:23
Het lijkt mij toch wel duidelijk dat Ferdi hier de leugenaar is geweest. Hij zegt dat hij lang twijfelde of hij "wilde trouwen" of "wilde promoveren" en zegt uiteindelijk voor promoveren te hebben gekozen. Wel heel toevallig dat er dan nog een kandidaat zou zijn die ook een trouwwens had, en die het nu ook niet toe zou willen geven. Ferdi heeft dus gewoon een trouwwens, en heeft gelogen dat hij wilde promoveren.

Het is nog veel ingewikkelder. Volgens www.wieisdemol.nl is de droomwens van Ferdi nl. iets heel anders:

Ferdi droomt van een baan als uitvinder, maar zou ook graag zijn eigen huis ontwerpen en bouwen. Hij is naar eigen zeggen altijd bereid meerdere wegen te bewandelen en is nergens bang voor. Hij dicht zichzelf een groot incasseringsvermogen toe, maar vindt zichzelf niet stressbestendig. Wel heeft hij een goed geheugen.

Over promoveren wordt helemaal niets gezegd. En Ferdi wist opeens niet meer dat hij uitvinder wilde worden? Heel raar. En als hij inderdaad een goed geheugen heeft, dan is dat niet te merken. Maar als hij de Mol is, dan geeft hij zichzelf wel heel makkelijk weg met zulke leugens.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: majornono op 25-03-2003, 09:53:11
Ik vraag me af hoe zwaar we moeten tillen aan een verkeerd antwoord van Ferdi, als dat al zo is.

Hoe lang zit er tussen het invullen van die vragenlijst en de opnames? Ik kan me voorstellen dat als Ferdi idd een paar grote wensen heeft, hij niet meer kan vertellen wat hij heeft ingevuld.
Stel dat iemand mij een paar maanden geleden, zeg twee, zoiets gevraagd heeft, dan zou ik een wens genoemd hebben die inmiddels is vervuld en ik waarschijnlijk nu iets compleet anders zou zeggen.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Kukai op 25-03-2003, 17:30:52
Ik vraag me af hoe zwaar we moeten tillen aan een verkeerd antwoord van Ferdi, als dat al zo is.


Hij liegt in ieder geval, gedraagt zich daar bij ook heel raar. Hij had namelijk ook kunnen zeggen dat hij zich vergist had, maar hij koos ervoor om een verklaring te geven die zo lek was als een mandje.

Ook op het moment dat ze hem de vraag over zijn wens stelden (toen hij aan het slot aan het sleutelen was), gedroeg hij zich nogal vaag en ontwijkend. Hij wilde het goede antwoord niet geven, maar had misschien even geen goed leugentje bij de hand.









Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: m o ll i g op 25-03-2003, 18:52:29

RON: paintball ng
ASTRID: zaagt boom ng
RENE: waterval af ng
CHANDRIKA: danst ng
JULIEN: zeilboot ag
PATRICIA: rennend ag
FERDI: paintball ng
ELISE: auto ng

Aafke niet te zien geweest in intro???

Heeft iemand gezien in de vooruitblik naar volgende week wat voor opdrachten er uitgevoerd moeten gaan worden? Ik heb de vooruitblik gemist.  ::)

Hoe weet jij zo zeker dat Ron aan het paintballen is??
1. Ferdi liep in het bos en Ron op een open veld.
2. Ferdi heeft een leger pak aan en Ron niet.
3. Ron heeft geen geweer bij zich (of vergis ik me?? :-[)


Vooruitblik volgende week:
1. in een winkel.
2. Ron aan het rennen.
3. bungee jump van brug af.
Wat ben ik vergeten?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Heinz op 25-03-2003, 19:06:34
Nou, misschien is dat geen paintball, maar het gaat in ieder geval aanstaande zaterdag getoond worden; dit is -zo als je zelf al schrijft- te zien in de vooruitblik. :)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Ziet op 25-03-2003, 19:09:56
Ik denk niet dat het zo belangrijk is dat ferdy 'gelogen' heeft over zijn trouw wens...
Misschien wil hij juist wel als mol verdacht worden, zodat anderen op hem gaan stemmen bij de executie (en hij dus minder de kans loopt om af te vallen!)

en daarbij denk ik ook niet dat de molmakers het spel al zo vroeg uit handen geven.
voor mij valt ferdy dus af.
maarja, je weet maar nooit...







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Momferdina op 25-03-2003, 20:51:51
Even een opmerking over de vraag bij het graf van J. Dawson. Ze vroegen de leeftijd van de man die hem tot leven wekte in de film. Maar dat is in werkelijkheid helemaal niet zo. Het graf is van Joseph Dawson en de maker van de film heeft de naam J (voor Jack) Dawson verzonnen. Later bleek er daadwerkelijk een J. Dawson aan boord te zijn geweest. Maar het verhaal is dus verzonnen. Zouden de makers van de mol dat niet geweten hebben?
Denk niet dat het wat te maken heeft met het ontmaskeren van de mol. Maar ik wou gewoon dit even kwijt.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Heinz op 25-03-2003, 20:54:52
Goed opgemerkt. Maar waarschjinlijk gewoon een foutje van de makers. :-\







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Cora Bora op 26-03-2003, 08:55:52
Even een opmerking over de vraag bij het graf van J. Dawson. Ze vroegen de leeftijd van de man die hem tot leven wekte in de film. Maar dat is in werkelijkheid helemaal niet zo. Het graf is van Joseph Dawson en de maker van de film heeft de naam J (voor Jack) Dawson verzonnen. Later bleek er daadwerkelijk een J. Dawson aan boord te zijn geweest. Maar het verhaal is dus verzonnen. Zouden de makers van de mol dat niet geweten hebben?
Denk niet dat het wat te maken heeft met het ontmaskeren van de mol. Maar ik wou gewoon dit even kwijt.

klopt ik hoorde ook dat dat hele verhaal verzonnen is....
wel een beetje dom dan.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Master3L op 26-03-2003, 10:09:51
Nog even over dat getal 28. In mijn eerdere reactie in dit topic zei ik dat voor mij René afvalt omdat hij juist 28 zei toen de leeftijd gevraagd werd. Omdat ik ervan uit ging dat de mol juist geen 28 zou zeggen (dankzij de aanwijzingen van Angela) valt/viel René voor mij dus af als mol.

Maar.... in topic Hoteldebotel opperde de kastelein (Knudde dus) dat die aanwijzingen weleens NA de opdracht gegeven kon zijn... En een extra mogelijkheid zou zelfs kunnen zijn dat de mol er überhaupt niet eens bij was, bij die aanwijzingen.... Oftewel (en ik citeer weer): pure montage en manipulatie!

Dat zou juist betekenen dat René, die nu overduidelijk (voor mij althans) als niet-mol in beeld werd gebracht, juist extra verdacht wordt. Maar dat betekent óók dat alle theorieën over of de mol nu wel of niet tijdens de executie voor of tegen heeft gestemd of al wel of niet aan de beurt was geweest, overboord gekieperd kan worden. En zijn we dus weer terug bij af....  :-\







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Chelly op 26-03-2003, 15:55:05
Citaat
Ferdi droomt van een baan als uitvinder, maar zou ook graag zijn eigen huis ontwerpen en bouwen. Hij is naar eigen zeggen altijd bereid meerdere wegen te bewandelen en is nergens bang voor. Hij dicht zichzelf een groot incasseringsvermogen toe, maar vindt zichzelf niet stressbestendig. Wel heeft hij een goed geheugen.

Over promoveren wordt helemaal niets gezegd. En Ferdi wist opeens niet meer dat hij uitvinder wilde worden? Heel raar. En als hij inderdaad een goed geheugen heeft, dan is dat niet te merken. Maar als hij de Mol is, dan geeft hij zichzelf wel heel makkelijk weg met zulke leugens.
Citaat

FF een opmerking. Wat studeer Ferdi ook alweer? Want als je docters titel haalt op de universiteit heet dat ook promoveren. Misschien dat ie dat bedoelde? Dan ben je in principe ook een wetenschapper/uitvinder??? Tis maar een optie, maar ik denk dat t gewoon een beetje een vage actie was van onze Ferdi...  ;D







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Kukai op 26-03-2003, 16:28:34
Ik denk niet dat het zo belangrijk is dat ferdy 'gelogen' heeft over zijn trouw wens...
Misschien wil hij juist wel als mol verdacht worden, zodat anderen op hem gaan stemmen bij de executie (en hij dus minder de kans loopt om af te vallen!)

Daar ben ik het wel mee eens. Daarom begin ik ook steeds meer tot de conclusie te komen dat het bijna onmogelijk is om uit te vinden wie de mol is. Iedereen haalt mollenstreken uit, iedereen wordt verdacht gemaakt.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: kaneel op 26-03-2003, 16:30:37
Ik vond die hele actie van Ferdi zo ontzettend opzichtig, dat ie voor mij gewoon afvalt als mol.
Wanneer je als antwoord hebt gegeven dat je graag wilt trouwen, dan weet je dat echt nog wel. Vooral als het op deze manier wordt gevraagd.
Als je nou moest zeggen wat je daar een aantal maanden geleden hebt ingevuld, dan kan ik me voorstellen dat het je ff niet te binnen wil schieten. Maar als er gevraagd wordt wiens geheime wens is het om te trouwen, dan weet je dat nog. Zeker als je van jezelf beweert dat je een goed geheugen hebt.

Daar komt nog bij dat Angela zei, aan het begin van het programma, dat de mol niet op moest vallen.....laat anderen het werk doen.











Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: idefix op 26-03-2003, 16:48:39
Ferdi droomt van een baan als uitvinder, maar zou ook graag zijn eigen huis ontwerpen en bouwen. Hij is naar eigen zeggen altijd bereid meerdere wegen te bewandelen en is nergens bang voor. Hij dicht zichzelf een groot incasseringsvermogen toe, maar vindt zichzelf niet stressbestendig. Wel heeft hij een goed geheugen.

Over promoveren wordt helemaal niets gezegd. En Ferdi wist opeens niet meer dat hij uitvinder wilde worden? Heel raar. En als hij inderdaad een goed geheugen heeft, dan is dat niet te merken. Maar als hij de Mol is, dan geeft hij zichzelf wel heel makkelijk weg met zulke leugens. FF een opmerking. Wat studeer Ferdi ook alweer? Want als je docters titel haalt op de universiteit heet dat ook promoveren. Misschien dat ie dat bedoelde? Dan ben je in principe ook een wetenschapper/uitvinder??? Tis maar een optie, maar ik denk dat t gewoon een beetje een vage actie was van onze Ferdi...  ;D

Ferdi studeert managementwetenschappen. En als hij het heeft over promoveren is hij waarschijnlijk bezig met zijn doctoraal, wat zijn leeftijd als student kan verklaren.

Als hij dus promoveert, dan is hij Doctor. (Dr. Ferdi dus)
Je bent dan dus zeker wetenschapper, maar uitvinder??
In elk geval niet in de zin die Ferdi denk ik zelf bedoelt.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Merel op 27-03-2003, 11:36:54
Ferdi noemt zichzelf student, en is derhalve nog niet afgestudeerd. Promoveren doe je als je klaar bent met je universitaire studie. Je zal jezelf zeker geen student noemen als je aan het promoveren bent!  ;)
Maar onderzoeker of AIO (assistent in opleiding) of OIO (onderzoeker in opleiding)  8)







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: idefix op 27-03-2003, 13:13:58
Ferdi noemt zichzelf student, en is derhalve nog niet afgestudeerd. Promoveren doe je als je klaar bent met je universitaire studie. Je zal jezelf zeker geen student noemen als je aan het promoveren bent!  ;)
Maar onderzoeker of AIO (assistent in opleiding) of OIO (onderzoeker in opleiding)  8)

nou ik ken een paar doctoren, en je tegen totale leken (ouders, grootouders, neven nichten, noem maar op) uit leggen wat je doet, hebben die zoiets van, ik studeer.
Als OIO of AIO verandert je leventje niet opzienbarend tov je studententijd (zeker niet als je aan je eigen uni kan blijven)
dus ik kan me goed voorstellen als je voor zoiets opgeeft dat je studeert. Want dat doe je in feite ook, je krijgt er alleen een heel klein beetje voor betaald.


Het zou zo kunnen zijn dat hij na zijn doctoraal graag zou willen promoveren en dat dat een grote wens van hem is.
Dat kan ook.
als je het echt wil weten, kom je daar wel achter bij de KUN denk ik.








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: ishtara op 28-03-2003, 11:55:45
Er heeft iemand bij geheime wens trouwen ingevuld bij zijn of haar inschijfformulier maar heeft dat niet toegegeven, wie o wie?
Volgens mij moest er op het formulier (waaruit een hoop bij de kandidatenbeschrijvingen op .nl staat) zowel geheime wens als droomberoep ingevuld worden. Is Ferdi inderdaad verdacht?
Ferdi:Ferdi droomt van een baan als uitvinder, maar zou ook graag zijn eigen huis ontwerpen en bouwen. Eerste droomberoep, tweede geheime wens? Dan was dat dus geen trouwen...
René en Aafke zijn volgens mij al getrouwd dus die hebben dat niet ingevuld.
Chandrika, Astrid en Ron zaten niet in deze opdracht maar kunnen er natuurlijk wel over gelogen hebben na afloop.
Van Chandrika staat er volgens mij een droomberoep bij de kddb en bij Astrid niks dus die kunnen gelogen hebben over het trouwen. Ron heeft als geheime wens schilderen in ierland, geen trouwen dus.
Patricia wil een etentje met ene Keitel (moeten we die niet eens gaan screenen op aanwijzingen?) en heeft dus niet gelogen over trouwen.
Blijft over Elise, die in een musical wil spelen, kan zowel droomberoep als geheime wens zijn maar ze was erg onopvallend in deze opdracht aanwezig, ze heeft hem kunnen saboteren.
Overgebleven verdachten van het liegen: Elise, Astrid, Chandrika en eventueel Ferdi.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Trisch op 28-03-2003, 17:33:08
Citaat
Angela zegt in het begin: laat de anderen het werk maar doen...
diegene die je in deze uitzending andere het werk laten doen is te zien is RENÉ.

Hij houdt zich bij beide opdrachten errug afzijdig en laat inderdaad andere het werk doen¡¡¡¡¡¡¡¡

Verder heb ik nog niemand gehoord over het feit dat wanneer patricia de boot rond gaat om te vragen welke leeftijd di caprio heeft je wel steeds RENÉ OP DE ACHTERGROND ziet staan. Hij wist dus al voordat ze bij hem kwam dat niemand het getal 28 had genoemd¡¡¡¡
Het inmiddels beruchte getal waar iedereen het over heeft. Ook heeft hij info over de kandidaten en weet hij dat ze waarschijnlijk zijn antwoord van de hand zullen wijzen.

Volgens René zei Patricia gelijk 'dat kan niet' toen hij 28 suggereerde¡¡¡¡¡¡¡
Alleen heb ik Patricia dit nooit horen zeggen.
Volgende shot... bij Rene, dan dringt ze aan omdat de tijd dringt... nou hoe oud, NU!... Hierop antwoord Rene: 28, waar op Patricia, integenstelling tot wat Rene beweert, letterlijk zegt: "weet je 't zeker of gok je maar wat?" René zegt in dat tussen stukje dat ze zegt dat dat niet kan, maar dat zegt ze niet!

RENÉ zou dus heel goed juist het goede antwoordt kunnen hebben noemen ipv gana sjoemelen met het getal 28. Niemand was immers zeker van de zaak en het risico dat ze dus juist zijn getal zouden nemen was dus al klein¡¡¡¡¡







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 17:08:52
Er heeft iemand bij geheime wens trouwen ingevuld bij zijn of haar inschijfformulier maar heeft dat niet toegegeven, wie o wie?
Ik heb helaas deze week geen tijd gehad om afl. 2 nog eens te bekijken, maar tijdens de uitzending kreeg ik de indruk dat het Ron moest zijn geweest die de geheime trouwwens had. Maar ik heb het hem niet zien toegeven, inderdaad.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Quuipo op 5-04-2003, 09:46:01
nav het antwoord op de vraag van daisy op de wieisdemol.nl site het volgende..

(haar vraag was of het de bedoeling was dat er niemand zou afvallen in ronde 2 en dat ze het dan hadden op moeten lossen in een volgende ronde)

angela zegt dat het idd de bedoeling was geweest dat de kandi's het geld gingen inleveren en dat niemand afviel. EN dat ze verrast waren dat de kandi's voor het geld gingen ipv de groep.
Dus dit is bij deze officieel bevestigd.

Ik vind dit nogal belangwekkend nieuws aangezien iedereen die niet voor het inleveren van de pot stemde nu echt afvalt als mol - de mol wist dat het de bedoeling was dat niemand afviel dit keer dus zou nooit voorstemmen ook al zou hem/haar dat minder verdacht maken.

ik weet dat dit al eerder naar voren is gebracht maar toen wisten we nog niet dat er in de planning stond dat er niemand af zou moeten vallen deze aflevering en konden 'niet molse' stemmen nog worden verklaard door eventueel wel of niet verdacht willen worden.

goed, ik heb gezegd, op naar aflevering 4 :)








Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Kukai op 5-04-2003, 10:15:33
Ik heb helaas deze week geen tijd gehad om afl. 2 nog eens te bekijken, maar tijdens de uitzending kreeg ik de indruk dat het Ron moest zijn geweest die de geheime trouwwens had. Maar ik heb het hem niet zien toegeven, inderdaad.

Alleen kandidaten die bij het ontsnappingsspel betrokken waren hadden een reden om te zwijgen over hun wens. Het lijkt mij overigens logisch dat Ferdi degene is met een trouwwens. Zijn uitleg suggereert dat hij heeft getwijfeld bij het invullen van de gegegevens tussen "trouwen" en "promoveren" en dat hij voor promoveren heeft gekozen. Dat "trouwen" staat dan dus gewoon nergens, tenzij Ferdi heeft gelogen.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 5-04-2003, 10:31:39
angela zegt dat het idd de bedoeling was geweest dat de kandi's het geld gingen inleveren en dat niemand afviel. EN dat ze verrast waren dat de kandi's voor het geld gingen ipv de groep.
Dus dit is bij deze officieel bevestigd.

Ik vind dit nogal belangwekkend nieuws aangezien iedereen die niet voor het inleveren van de pot stemde nu echt afvalt als mol - de mol wist dat het de bedoeling was dat niemand afviel dit keer dus zou nooit voorstemmen ook al zou hem/haar dat minder verdacht maken.
Ja, dat zou je nu misschien wel voorzichtig mogen concluderen dan... Vond het zelf altijd al de meest logische uitleg, maar je moet toch ook in je achterhoofd houden dat  altijd in de laatste aflevering kan blijken dat de mol om de één of andere reden op het laatste moment toch tegen moest stemmen.

Maar goed, als je dat voorbehoud buiten beschouwing laat, dan blijven dus over: Aafke, Elise, Ron en Chandrika. Aafke en Elise stemden voor afkopen terwijl ze al een groen scherm hadden gehad, terwijl Ron en Chandrika nog in onzekerheid zaten.
Als je er vanuit gaat dat de mol in afl. 3 (omdat Julien toch 'onverwacht' was afgevallen in afl. 2) dus zéker moest zorgen dat er niemand afviel, hoe kunnen we het gedrag bij het al of niet springen dan uitleggen?
Aafke zegt gelijk dat ze niet gaat. Als ze de mol is vergroot ze daarmee de kans dat de potentiele afvaller spring wel ietsje, maar ze is de controle daarover wel gelijk compleet kwijt.
Elise daarentegen besluit pas als laatste om zich 'op te offeren'. Dat is dus veel verdachter. Stel dat ze de mol is en ze merkt tijdens de discussie dat de kandidaat die de test het slechtst gemaakt had op het punt staat zich terug te trekken uit de 'spring-groep', dan kon ze dat dus voorkomen door zichzelf terug te trekken.
Ron en Chandrika springen wel. Daarover kun je weinig zeggen. Ook zij kunnen als mol net zo lang gewacht hebben tot ze zeker wisten dat de potentiele afvaller wél zou springen. Als één van hen de mol is, weet die dus dat Elise dat niet is, dus grijpt niet in als zij zich terug wil trekken. Als een ander (de afvaller) had gedreigd zich terug te trekken, had hij/zij zich dan op het laatste moment toch opgeofferd?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: swatje op 5-04-2003, 11:49:47
Zou het niet logisch zijn dat Angela de vraag over het inleveren van geld stelt vóórdat de mol een groen scherm heeft gehad, zodat de mol zonder verdenking kan stemmen voor het inleveren van het geld, zodat de kans groter was dat er niemand uit zou gaan, zoals de programmaleiding dat wilde? Dus dat zou betekenen dat Elise en Aafke afvallen als mol.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 5-04-2003, 12:17:53
[edit] laat maar. Ik was even vergeten dat Ferdi ook nog niet aan bod was geweest. :-[ [/edit]







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: CALIMERO op 5-04-2003, 17:19:09
Zou het niet logisch zijn dat Angela de vraag over het inleveren van geld stelt vóórdat de mol een groen scherm heeft gehad, zodat de mol zonder verdenking kan stemmen voor het inleveren van het geld, zodat de kans groter was dat er niemand uit zou gaan, zoals de programmaleiding dat wilde? Dus dat zou betekenen dat Elise en Aafke afvallen als mol.

Nogmaals , ik denk dat hiermee een dwaalspoor is uitgezet . Door op de logische weg te beredeneren blijven alleen diegenen die nog moeten stemmen en die voor het afkopen zijn , over als mogelijke mol. Dan blijven er maar 2 opties over . Ik geloof daar niet zo in.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: hardcoremol op 5-04-2003, 18:34:24
ik denk niet dat de mol tijdens de spring opdracht wist wie er het slechts gescoord had tijdens de test. De mol het productieteam hebben immers geen contact met elkaar tijdens het spel...toch?







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: CALIMERO op 5-04-2003, 18:37:24
ik denk niet dat de mol tijdens de spring opdracht wist wie er het slechts gescoord had tijdens de test. De mol het productieteam hebben immers geen contact met elkaar tijdens het spel...toch?

Dat was aflevering 3. Dit ging om het vrij kopen van de executie van Julien in afl 2







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: hardcoremol op 5-04-2003, 19:35:28
ik raak ook helemaal de weg kwijt in al die topics  ???
maar ik reageerde eigenlijk ook op dit stukje op de vorige pagina:


Als je er vanuit gaat dat de mol in afl. 3 (omdat Julien toch 'onverwacht' was afgevallen in afl. 2) dus zéker moest zorgen dat er niemand afviel, hoe kunnen we het gedrag bij het al of niet springen dan uitleggen?
Aafke zegt gelijk dat ze niet gaat. Als ze de mol is vergroot ze daarmee de kans dat de potentiele afvaller spring wel ietsje, maar ze is de controle daarover wel gelijk compleet kwijt.
Elise daarentegen besluit pas als laatste om zich 'op te offeren'. Dat is dus veel verdachter.







Titel: Re:Aflevering 2
Bericht door: Jayne op 6-04-2003, 17:46:31
ik denk niet dat de mol tijdens de spring opdracht wist wie er het slechts gescoord had tijdens de test. De mol het productieteam hebben immers geen contact met elkaar tijdens het spel...toch?

De mol krijgt wel degelijk informatie door, waardoor hij of zij de beste positie kan bepalen. Tussen de test de dag ervoor en de springopdracht is er vast wel een moment geweest waar iets doorgegeven kon worden. Ik ben er iig van overtuigd dat de mol wel wist wie de test het slechtst gemaakt had.

Maar terug naar aflevering 2:

Er zijn nu (na afl. 4) dus nog maar 3 kandidaten over die vóór afkopen van de executie stemden: Ron en Chandrika die tijdens de executie nog niet aan bod waren gekomen en Elise die al een groen scherm had gehad.