Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => WieIsDeMol.Com Forum AVRO serie 2003 => Topic gestart door: Knudde op 24-03-2003, 14:38:52

Titel: Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-03-2003, 14:38:52
Nu het lyrische klooster der Vlaamse Promoliaten definitief veer en inkt heeft neergelegd, lijkt het mij wel aangewezen om bij onze gastvrije Noorderburen een nieuw stekkie te openen. Mijn lodder oog is gevallen op een knus hotelletje midden in de stad welke ik heel toepasselijk “HOTELDEBOTEL” wil dopen. Dit ter verering van de vroeger ook bij ons graag geziene doch meestal soms onzichtbare Andre, maar vooral ook om op een luchtige en frivole wijze de Nederlandse mol van boven of onder de Moerdijk te helpen ontmaskeren.

Kastelein Knudde zal hierbij uw gastheer zijn en nodigt elkeen uit wiens dichter of letterzetter in zich wil loslaten om hier tegen een zéér democratisch prijsje een kamer af te huren en in de lounge zijn reisverhalen uit het verre Canada te komen vertellen.
Dronkemanspraat over rondleidingen in Quebec kunnen we ondertussen missen als kiespijn, maar illustere rondreizigers met sappige anekdotes zullen hier zeker hun gading vinden.

Open: 24u op 24, aanmelden aan de receptie bij Miss Polly (U herkent haar vast aan haar gebeitelde ontvangstzin: “Hoe maakt U het vandaag? Alive and kicking mag ik hopen?”) en voor de rest kan ik best nog wat hulp in de keuken en een chef sommelier gebruiken...


{Edit: Titel topic omgezet in kleine letters. - Malcolm}







Titel: Re:HOTELDEBOTEL
Bericht door: D**n op 24-03-2003, 14:53:55
gØdemiddØg,
ik bØn kuk Kukkeluk en bØn werkelØs, hØft u tØvallØg een jØb vØØr mØi?
bork bork bork







Titel: Re:HOTELDEBOTEL
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 15:06:37
ik had mezelf een iets comfortabeler lounge voorgesteld, het tocht hier nl, of is dat mijn opzettende griep.

Ik zou me willen opwerpen als bellboy van dienst.(voor echte filmfreaks een soort theodore uit de film 4 rooms van quentin tarantino)

Verder wil ik meteen mijn sollicitatei kracht bijzetten met de uiteenzetting over de stuurvrouw op de true North(let wel deze naam komt ook terug op de muts van een van de deelnemers (north face, ik meen bij rene)). Aafke staat bekwaam te draaien aan een goudkleurig stuur te midden van een groene en een rode Bol(dingen aan touwen, katrollen????).

De koers die ze varen gaat eerst naar het ontmoetingspunt toe (Come) en dan er weer vandaan (GO)

En speciaal voor de keuken op kamer 28 moet er nog soep zijn...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2003, 15:21:39
*meldt zich aan voor chef sommelier*

Ik heb een heuse wijnkelder in de tuin (wel van mijn vader maar bon) en wordt er elk weekend en elke woensdag mee geconfronteerd. Ik begin dus wel wat van wijn te kennen. Bovendien is mijn achternaam Wynen, what more do you want?
En laten we niet vergeten dat ik de wijnfles in de compilatie aflevering opgemerkt had. De fles die mogelijk een hint bevatte, odmat ze even later weer verdwenen was.

Wanneer komt de château Petrus 1978 aan?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 24-03-2003, 15:31:53
Graag meld ik me bij Miss Polly ("Uitstekend, dank u wel") maar dan graag als gast, aangezien ik tamelijk lui ben aangelegd.
Voordat ik me terugtrek op mijn kamer, neem ik even plaats in de lounge en leg daar mijn oor te luisteren. Misschien zijn er wel slimme mensen met een gedegen Canada-kennis te vinden.
Robbie: een rode graag.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 15:34:30
zie daar de eerste gast, en iemand die canadese kennis zoekt. Zoeken wij dat niet allemaal.

Reisverhalen vanuit het verre en vochtige canada, waar de onderkruiper dit jaar huishoudt tussen 9 niets vermoedende mensen.

Weest allen welkom en ook de bellboy van dienst lust wel een wijntje hoor.

we hebben denk ik ook nog ruimte voor een dj van dienst.  iemand voor de parking, enz.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 24-03-2003, 15:40:59
Laten we daar de bellboy hebben.
Ik zou graag mijn bagage naar mijn kamer gebracht zien worden. Graag een beetje voorzichtig met die koffer met wieltjes, die heeft op een vorige reis nogal wat te lijden gehad.
Ik weet niet hoe nieuwsgierig je bent, maar proberen te openen zal je niets opleveren aangezien er 6 gedegen cijfersloten opzitten.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Jet op 24-03-2003, 15:44:06
Ik werk in het dagelijkse leven al in de toeristische industrie dus ik kom hier ook aan als gast. Het zal mij benieuwen.... het ziet er comfi uit in ieder geval! Doe mij ook maar een rode Robbie, en niet in een vingerhoedje! ;)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-03-2003, 15:44:10
Wel, wel, Kastelein Knudde loert eens vanachter zijn Victoriaanse bar en ziet dat het goed is. De vacatures worden vlot ingevuld en met enthousiasme omfloersd terwijl de eerste (knappe!) gaste zich heeft aangemeld. Ik noteer: één fles van de onze beste Pomerol voor kamer 4. Da's die met bubbelbad en relaxzeteltjes op het terras welke uitgeeft op Hallifax Harbour. Wie zou daar het roer in handen hebben? Knudde heeft nog geen tijd gehad om de stad te verkennen en trekt zijn overjas aan. Het hotel is momenteel toch in goede handen. Alleen,... die Zweedse kok, daar kan nog herrie van komen...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-03-2003, 15:48:09
Et voilà, Knudde langs de ene zijde van de draaideur naar buiten en al onmiddellijk wordt een roodharige passionele volbloed langs de andere wentel het hotel ingezogen. Eén druk op de bel en ze geeft meteen van jetje.
Volgens mij staan sommelier Robby hier nog mooie tijden te wachten...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 15:51:20
eh de combinatie van de cijfersloten leek verdacht veel op de sloten die we afgelopen zaterdag zagen aand e deelnemers, ik heb ze geprobeerd, maar helaas er gingen er geen 6 open...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Blubber op 24-03-2003, 15:58:30
Ik zal het wel weer niet helemaal begrijpen, maar hoort dit topic niet in de huiskamer thuis?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Rocky op 24-03-2003, 16:01:00
Bij deze meldt de Heer Flintersteen uit Bedsteen zich aan, mocht er nog iemand nodig zijn voor wat hak- en breekwerk in het nieuwe etablissement. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan wat graafwerk, nodig indien er een knaagdier met slecht zicht opgespoord dient te worden...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 24-03-2003, 16:05:59
Ik zal het wel weer niet helemaal begrijpen, maar hoort dit topic niet in de huiskamer thuis?
NØ! dØt tØpic is een Øterst ØntØpic tØpic. WØi wØrden hier verwØcht Øm Øp een Øndere mØnier te discussieren over de mØl en dØrgelijke.

de sØep op kamer 28 kØmt eraan....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Jet op 24-03-2003, 16:13:11
Is er hier ook een kledingwinkel in de buurt? Want al die leuke zomerjurkjes zijn toch ietwat te koud hier. Ik moet wat thermisch ondergoed en lange winterjassen gaan aanschaffen. Wellicht kan iemand de verwarming repareren?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Rocky op 24-03-2003, 16:19:21
Is er hier ook een kledingwinkel in de buurt? Want al die leuke zomerjurkjes zijn toch ietwat te koud hier. Ik moet wat thermisch ondergoed en lange winterjassen gaan aanschaffen. Wellicht kan iemand de verwarming repareren?
Verwarming?? Hier vraagt iemand mij iets te repareren wat ik niet ken. Wat is dat? Ik geloof dat ik maar eens wat rookkanalen en open haarden ga creëren om de temperatuur in dit etablissement enigszins op niveau te houden... Vervolgens vraag ik Bambam wel even wat hout  te verzamelen, zodat niemand in dit etablissement kou hoeft te lijden.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 16:34:15
de bellboy gaat de soep naar kamer 28 brengen en is verward, kamer 28 blijkt de goede kamer te zijn, maar toch is degene die de soep besteld heeft niet meer op kamer 28.

Is degene die vanuit kamer 28 de bestelling heeft gedaan dan slim en getruct te werk gegaan , door ervan uit te gaan, dat de groep nooit de soep zo heet wilde eten als op kamer 28, maar liever op bv kamer 30..

Let wel mensen , als we met het hotel niet wensen af te zakken naar de begane grond van de lounge, zullen we het af en toe over de Mol moeten hebben.

De zwart wit gevlekte moderator hier is behoorlijk sterk.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 24-03-2003, 16:38:40
De mØl? TjØ, vØlgens mØi kan bijna iederØØn de mØl wel zijn...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 16:44:30
Na mislukte experimenten in het correct voorspellen van de Graver, durft onze kok geen voorspellingen meer te doen over de Mol? Hij durft zich enkel nog proffessioneel bezighouden met dode beesten en wel voor het vergenoegen van onze gasten?









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 24-03-2003, 16:45:29
Baziel Flauwtie heeft het al lang in de gaten, hier is dringend nood aan een expert-maître d'hotel de bottle.
Gezien mijn jarenlange ervaring in een gelijkaardig etablissement met al even extravagante klandazie denk ik dat mijn expertise hier goed van pas komen.
Allez waar zit de Manwel nu weer ? Zeker in de tuin aan het graven naar die vree ambetante beestjes die heel de hoteltuin in rep en roer zetten.
Daar zullen we subiet eens direct korte metten mee maken...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 17:12:36
is de heer BF van belgische komaf, of is dat de achterdochtigheid van de Bellboy, die hem nu danig parten speelt.

Ik ga met Manwel mee mollen zoeken







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: molsnol op 24-03-2003, 17:39:46
*er komt een zeer extravagnant geklede gast met een grote piepende (??) kist binnen*

Hij begint wat in de het engels (zowel schotse als australische invloeden) te lullen:

"Ik ben hier voor het vrijdag-avonds-amusement-programma met mijnen mollen. Ik begreep dat er een kamer gereed gemaakt is voor mij en voor mijn mollen. Oh ja, heeft U misschien ook nog wat wormen en fruit voor mijn molletjes?, ze hebben al een jaar niks meer gegeten... ;)"

*Deze gast is niet iemand die je in deze extreem chique contreien zou verwachten maar naar verluidt schijnt hij goed overweg te kunnen met mollen en er de gasten mee te kunnen amuseren. Om te voorkomen dat zijn mollen niet zullen ontsnappen krijgt deze ongeschoren jongeman de kelder als kamer toegewezen omdat het daar het donkerst is voor zijn mollen. De gasten zijn zeer benieuwd naar zijn mollenstreken...*







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-03-2003, 17:41:43
Ondertussen heeft kastelein Knudde wat digitale frisse lucht opgesnoven in het 'nieuwe Schotland' waar ook regelmatig het geluid van doedelzakken doorheen het landschap van de oude Appalachen weerklinkt. De grote vrouw des huizes heeft er blijkbaar een boontje voor.
Een ander boontje welke er te rapen viel, vertelde mij dat de oudste maar volgens mijn kennersoog toch knapste dame samen met de jongst aanwezige snaak er een eigen controlerende taktiek op na houden en dus voor de volle winst gaan.
De kaartlegster komt plots uit haar schulp gekropen terwijl de ontwerper der grafstenen zijn naam alle eer aandoet en maar wat rond holt als een kip zonder kop. Ik leg hen vast op de gevoelige plaat -  geen digitale want die vertoont grijsgepijde trekjes - en pin ze aan het memobord in de foyer. Deze moet ik de volgende dagen maar eens goed in de gaten houden indien ze hier voorbij passeren...

Bellboy! Er staan nog gasten aan de deur. Help ze even met hun koffers wil je? Of hebben ze die niet bij zich?












Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2003, 17:44:34
Met enige vertraging kom ik u toch nog de wijn brengen! En om eens lekker op te warmen in het koude Canada, krijgt u er nog een glühwein van het huis bij.

Ik ben hier nog wel een groene riem tegengekomen, ik vrees dat de bellboy hem vergeten mee te nemen is. Van wie is die riem?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2003, 17:49:30
Is er hier ook een kledingwinkel in de buurt?
Er is wel een hele gezellige supermarkt, net over de brug, waar je o.a. staples kan kopen. Ik vermoed dat dat nietjes zijn. Maar ze zullen er ook wel kleren hebben. ;)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 24-03-2003, 18:03:02
Toevalligerwijze is Baziel Flauwtie in een vroeger leven nog vertegenwoordiger geweest in thermisch ondergoed, winterkleding,Schotse whisky,hutkoffers, sneeuwkettingen en caoutchouc botten.
In het hotelwinkeltje, dat is naast de fitnesszaal,kan je dus vanaf nu terecht voor modieuze Damartjes in lange en korte versie.
En onze vrienden in het Hoge Noorden zullen ze kunnen gebruiken, zeker als ze niet met de billen bloot willen gaan...
En is daar de Mol nu net niet op uit ?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 18:29:58
een groene riem, nee mij kostuum bevat niet de kleuren red gold or green..Dus mijn riem is het niet.

en baas ben niet bevreesd ik heb geen Mol laten ontsnappen, dus ook dit keer zijn er geen 2 Mollen in het spel.

Tot op heden heb ik nog geen speelkaarten ergens gevonden , dus is onze bruggenspelende jonkvoruwe hier niet gesignaleerd.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 18:32:32
eh nogmaals baas, waar is het prikbord in de foyer te vinden, vroeg een gast mij. Tot mijn spijt kon ik hem geen antwoord geven.

Dus dit doet mij 2 zaken gewaar worden. enige uitleg bij de lokatie van het prikbord, graag? en
2) misschien dat we een gids nodig hebben in het hotel of anders goede richtingsbordjes..

De kamers kan ik al wel vinden hoor, vooral zo rond kamer 28, erg lastige klanten daar hoor.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Parrot007 op 24-03-2003, 18:33:45
Does anybody know wher the toilets are ?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 18:39:09
zie je baas, i rest my case, ik heb die vriendelijke mijnheer al een bedpan gegeven hoor.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 24-03-2003, 19:28:03
Oei oei oei, al vanaf dag één een ware toeloop. Miss Polly komt zot tussen al haar administratief werk. En daarnet stond er nog ene als een zot op die bel te drukken omdat hij de toiletten niet vond. Eens ff zien of er niemand wat 'wegwijzers' wil maken. Enfin, voor de dringende plassers: eerste gang rechts, dan direct links, de trap op naar boven, 2 deuren verder de trap naar beneden en dan heb u op uw rechterkant onze fantastische toiletten.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-03-2003, 21:12:51
Het prikbord wacht op een passend nageltje, doch puntje komt slechts morgenvroeg bij paaltje. Dan wordt het definitief opgehangen en net als de menukaart tijdig opgefrist. Bel dit even naar de gasten boy, zodat ze niet nodeloos kriskras door het hotel lopen te hollen op zoek naar ene Smith of Jones.
En breng ondertussen wat apenootjes naar de mollen van meneer Arjan zodat ze zich koest houden tot vrijdag. Daarna mogen ze hun dansje opvoeren.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 24-03-2003, 21:47:15
*geeuw* Is er hier niemand die Miss Polly voor de nacht vervangt? Zo vanaf een uur of 11 misschien?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 22:36:19
ook de bellboy hoeft nu niet meer te werken in de stoffige boekenkasten en heeft dus meer vrije tijd, die hij invult met hetz oeken naar Mollen,







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2003, 22:44:11
Oh er kwam net nog iemand vragen of er hier ergens een wedding chapel was, want de ultieme wens van die persoon was om te trouwen. Maar ik heb de naam niet goed begrepen... (http://www.compuart.nl/YaBBImages/undecided.gif)

Weet er iemand of er eentje in de buurt is?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Rocky op 24-03-2003, 22:47:08
De alom verzochte wegwijzerbordjes zullen morgen opgehangen worden... Is er nog een speciale lounge voor discussies met betrekking tot de zoektocht naar de Mol? Ook het prikbord zal ik dan van een passend nageltje voorzien, zodat ook die zichtbaar bij de receptie opgehangen zal worden...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 22:47:47
ja buiten het hotel staan er richtingaanwijzers naar de chiesa de san antonio. op 500 meter van het hotel, zeg dat maar tegen Ron.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 24-03-2003, 22:49:37
zoekt en gij zult vinden Rocky, als Bellboy kom ik in alle kamers(vnl in kamer 28) maar overal fluisteren de muren me theorien in, dus roept u maar. Zelfs de muren hebben hier oren.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Manwel op 25-03-2003, 14:08:47
Aaah :o nee toch?? Toch geen oren aan de muren?
Er gebeuren hier rare dingen. Eerst die mollen in die mooie (koude) tuin en nu dit weer...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 25-03-2003, 14:19:07
Kastelein Knudde likt zijn eerste wonden en beseft dat de smaak nog meevalt.
In de lounge prijkt ondertussen het prikbord (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl.html?1048596800040) aan de muur waarop één grijnzende boeventronie de nieuwsgierige blikken in hun kopje troost koffiedik doet kijken. Er werd nogal wat geld over de balk gegooid en daar had hij uiteraard een vinger in. Maar een kinderhand is vlug gevuld en telt nog steeds vijf vingers. Benieuwd welke er afgelikt dient te worden na het laatste avondmaal.
Knudde zet de radio op en luistert afwezig naar de klanken van een schizofrene boy. Nee, niet onze bellboy, alhoewel die ook soms wat rare trekjes vertoont, maar wel die andere, die vorig jaar ook al het hotel op stelten wist te zetten met zijn zenuwachtig gefrunnik. Ondertussen valt Celine Dion in herhaling. Is die trouwens niet afkomstig uit Canada? Ik ga straks eens navraag doen in het dorp.
Knudde is iig niet van plan om zich deze keer door cryptische intermezzo's een rondje in de tuin te laten maken. Daardoor heeft hij in het verleden al genoeg in het gras gebeten zonder dat er een mol zijn kop op stak.
En terwijl ik dan toch in het dorp ben, kan ik zowel nog een bak Bass Premium opdoen; niet dat er nog vraag naar is - de smaak blijft nooit lang hangen - maar je weet maar nooit dat er nog één van de gasten de boer wil opgaan. Dan zal zijn dorst wel vlug gestild zijn...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 25-03-2003, 15:44:33
Idd is de zangeres die nog even in Belgie wilde wonen van Canadese komaf. Haar man deelt de voornaam met een van de kandidaten en 1 van haar backing vocalistes die met een andere kandidate.

De bellboy had vandaag een rsutige dag. de man die op kamer 28 de soep had besteld is blij met het gehele zootje op kamer 30, alleen er is geen geld gewonnen(nee de bellboy heeft het geld niet), maar of de man van kamer 28 daar ontevreden mee is???







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Fernand Tempesta op 25-03-2003, 15:51:11
Onze Fernand neemt voorzichtig zijn hoed af en wacht tot de spring in het veld aan de receptie komt. Hij kijkt hoofdschuddend naar de tv waar Bush zijn saop zich afspeelt. ts ts ts in het klooster wat verderop was het heel wat rustiger. Hij duwt ongeduldig een tweede maal op de bel.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 25-03-2003, 15:58:10
de Bellboy doet niet de bel hoor, die brengt koffers(valiezen) etc naar de kamers. en eten vanuit de keuken.

de bel dat hoort bij de schone deerne vand e receptie en de chef d hotel..

Maar ja dat is familie van de portier van het klooster en die was wat hardhorend , dus







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 25-03-2003, 16:35:24
Wie zeep zaait, zal woestijnstorm oogsten, mijn beste Fernand. Komt binnen en maak het U gemakkelijk. Konijneige gasten hoeven niet eerst te bellen. U vindt de weg wel, I presume? De kamer met zicht op de jachthaven zoals gewoonlijk; een glaasje ijswijn van de Cabernet Franc staat er trouwens al op U te wachten.

Vergeet en passant ook niet de mededelingen op het prikbord (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl.html) te lezen. Ze zijn totaal van geen nut maar misschien kunnen ze wat spiritus rechtvaardigen.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Quofsh op 25-03-2003, 17:22:12
Looking for ee rat? Ee Chineeze chamster?

Nauwelijks had ik mijn koffers gepakt ter wegvluchting uit het klooster, of ik stuitte op een fris en lekker chaotisch chotelletje. Vraag is: is de zolderkamer nog vrij? Mag men hotelkamerdieren houden? En zo ja, wat staat er zoal op het menu heden avond? (Ik ben allergisch aan Waldorff salade doch een goede Duitse schnitzel kan er altijd in)

met zonnige groeten,
uw aller Quofsh







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 25-03-2003, 17:36:12
eh huisdieren dacht het wel, ben al geregeld mollen tegen gekomen , vooral in de onderaards gelegen kamers.

Verder hoor ik ook regelmatig gepiep in diverse kamers, maar of dat een geluid is wat door dieren gemaakt wordt???

Het menu dat is iets wat u aan de zweedse kok , zult moeten vragen??







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 25-03-2003, 17:46:16
vØndaag Øp het menu:

vØØrgerecht:
Waldorf Salad a la bØrk bØrk bØrk

HØØfdgerecht:
gebakken kwØrgh

Nagerecht:
ChØcolate MØØse







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 25-03-2003, 18:17:35
Er komt een stuntelige jongeman binnenlopen.
"'lo, ik ben Elmar. Ik zoek een baantje en ik hoorde dat jullie nog iemand nodig hebben om 's avonds de schone deerne van de receptie te vervangen."







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 25-03-2003, 18:40:09
HlØ menØØr, ken ik Ø niet ergØns van?
de Ønderen zijn ØllemØl Øven weg, mØr, hØe kan ik Ø van dienst zijn?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2003, 19:00:55
De wijn voor vanavond is de frisse fruitige Nova Scotia wijn. Deze wordt geproduceerd  in het Nine Mile River gebied, zo'n 40 minuutjes van Halifax.

Hope you like it!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Fernand Tempesta op 25-03-2003, 19:02:14
Wel wel, nietegenstaand mijn oude botten er van kraken doe ik het vriendelijk aangeboden wijntje van die jongeman die de baas blijkt te zijn open. Best gezellig kamertje is dat hier ...tv waar men olland kan ontvangen ...de techniek staat niet stil...Ik leun achterover in de schommelstoel en geniet van het zicht op de haven....die kok spreekt wel een beetje raar...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 25-03-2003, 19:07:48
....die kok spreekt wel een beetje raar...
NØ ja zØg!
kwØrdt hØr zomØØr beledigd....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: ovide op 25-03-2003, 20:21:59
*ting ting

Een ietwat verwarde dame meldt zich bij Miss Polly ('Gut meid, wat zit je haar leuk').

Ik ben op zoek naar een kamer, maar niemand mag weten dat ik hier zit, het is geheim (!?). Andere mensen proberen mij te ontmaskeren en dat mag niet. Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben. Jullie staanin ieder geval bekend om jullie goede keuken en wijnkelder, dus wat dat betreft zal ik het hier een hele tijd kunnen uitzingen. Geef me maar een onopvallend kamertje. O ja, en ik heb natuurlijk wel mijn geliefde kater meegenomen om mij te vergezellen.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 25-03-2003, 21:13:24
Nou, je kan kamer 353 nog in als je dat wenst. Hier is de sleutel alvast en nog een prettig verblijf !
Miss Polly verzekert je alvast een anoniem verblijf!

Crap, wat een volkstoeloop zeg ! Dat is wat anders dan dat klooster van voordien. Van de rust , de drukte in. Maar toegegeven het is grappig.

Nou, Miss Polly bekijkt haar nagels nog eens en ziet dat ze er daarnet eentje gescheurd heeft bij het vijlen. Misschien zou ze toch wat beter op die bel letten in plaats van de hele tijd te staan zingen.

enfin, voor de rest van de avond beschikbaar en als ik me niet vergis is er daarnet een jongeman binnengeweest die haar wil vervangen.

Kleine boodschap aan haar medemens: indien ik niet achter mijn lieflijke desk sta, gelieve een berichtje na te laten met deze pen op dit papier. ga gerust ergens iets drinken of verken de streek, Miss Polly regelt uw kamer of wensen wel.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 25-03-2003, 22:11:22
Zeg Miss Polly, heb jij zojuist kamer 353 aan die dame gegeven?
Want de onopvallende kamer is kamer 350... :-\







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 26-03-2003, 00:19:19
en de bellboy is teruggekeerd van kamer 353, daar heeft een eerder gast ons verblijdt met een boodschap ter algemeen nut..

hierbij een korte edoch directe bloemlezing uit dat werk.
"HoteldeBotel werd gezien als een voortzetting van het Orakel der promoliaten. Dit Orakel werd gekenmerkt door een zoektocht naar een graafdier, maar dan wel overgoten met een niet altijd even serieus, maar toch wel een crytisch sausje(even dacht ik dat de kok hier aan het werk was geweest).

Op dit moment is de verblijfplaats van ons hotel nog temidden van de vele informatiebronnen  die de AVRO ons aanreikt. Echter indien de werknemers en de klanten zich niet af en toe bedienen van theorien ende uitlatingen over het door ons gezochte graafdier, zullen we genoodzaakt zijn uw verblijfplaats tijdelijk om te moeten toveren tot een lounge.

was getekend C R W."

Weest niet getreurd mede-werknemers en gasten laten we stemmen wat we wensen, een verblijf alhier maar dan met de wens van het loslaten van onze theorien, al dan niet in een heerlijk sausje overgoten(of weggespoeld met de heerlijke wijn) Of een verblijfplaats nabij de oorlogshaarden van Iraq, de molshoop etc.., ook wel bekend als de Huiskamer.















Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Lowprofile op 26-03-2003, 00:23:44
Hallo, ik ben Varist Vers, journalist bij het Laagste Nieuws.
Vers van de pers, zeg ik altijd maar. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Varist, journalist.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Heeft U nog een kamer ?
Maar wel met adsl en 2 telefoonlijnen dan ?
Is dat geen leuk snoetje aan de receptie ?
U ? Nee dat blondje daar. Waar gaat ze naar toe ?
Mag ik niet mee ?
Heeft u een sommelier, hier ? Kan ik een Chateau de la Pompe krijgen ?
U heeft toch TV op de kamer ? En is daar de Tros en VTM op te krijgen ?
Kunt u mij ook alle info over De Mol bezorgen ?
Of ik voor dat doel hier ben ? Hoe raadt u dat zo ?
Is de gsm-ontvangst hier OK ?
Zeg die dame van kamer 353 ken ik die niet ergens van ?
*flits* Foto's storen u toch niet, hoop ik ? *flits*
Stuurt u de rekening naar de krant ?
Ik praat toch niet te luid, hoop ik ?
Wilde u ook wat zeggen ?
Hoe is het eten hier ? Zweeds ? Zweeds ? Zweeds !
En heeft u ook een goeie dokter ?
Bent u verzekerd ?
*flits*
Heeft u het gsm-nummer van dat blondje dat hier net zat ?
Wie is de vader zegt U ? Aha !
De kamer toch niet te hoog, alstublieft ?
Heeft u een lift ? Een iemand om mijn spelconsole te dragen ?
Heeft u iemand om mijn bandjes vannacht uit te typen?
Typt U zonder fouten, toch ?
Kunt u mij Vlaamse carbonaden bezorgen op de kamer ?
*flits* Heeft u sigaren ?
Nu naar mijn kamer gaan ? Maar u bent er straks toch nog ?
De nachten zijn zo triest zonder gesprekspartner, vindt u niet ?








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 26-03-2003, 01:51:56
op dit laate tijdstip wil ik de heer van de krant met liefde en plezier zijn spelconsole dragen en zijn sigaren. De carbonades dat zal helaas niet meer lukken daar de keuken na 11 uur is gesloten.

Fotos storen mij in het geheel net en de charmante jonge dame achter de balie al evenmin. De wijn kan ik u nog wel bezorgen denk ik, maar zal dat even moeten nazien. Helaas zult u voor de ontvangst van u gsm en andere technische vragen echt de baas moeten spreken, ik verwacht hem morgen weer hier.

De prijs voor deze totaal service is enkel dat u hier af en toe uw hart lucht over Molse zaken en aangelegendheden die ons kunnen verblijden in onze zoektocht naar dit dier ( en nee ik bedoel niet de getrainde mollen van arjan in de basemen, maar meer de acties van een zeker politieagent uit zeeland, die een koffer wil dragen en linksaf gaat waar rechtaf beter is)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Cora Bora op 26-03-2003, 08:59:47
<<coor komt even om het hoekje kijken en vraagt zich af of hier wat te feesten valt>>

.....op zoek naar robbie dan maar.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 26-03-2003, 09:15:46
Terwijl de kastelein geboeid (...) de aanvang van de tweede aflevering nogmaals herkauwt waarbij de Engel der begoede vastgoedmakelaars uit een laptop springt, veegt hij de laatste spatten Nova Scotia weg op zijn (be)toog en denkt terug aan de geanimeerde gesprekken die tot een stuk in de nacht voor zijn lodder oog werden gevoerd.
Veel koetjes en kalfjes ter begroeting en een voorlopig vredig installeren in de kamers, maar toch ook meteen een soort onderlinge meeting, wat geritsel hier en daar, en een gedrum rond de bellboy om toch maar naar de mooiste kamer te worden geleid. Zelfs in dit bescheiden hotelletje lijkt manipulatie schering en inslag te worden.
Deze gedachtengang leidt Knudde fronsend richting Engel. Manipulatie. Dat woord kennen ze ook wel ginder op het flikkerend schermpje. Net als 'montage'. En dan klaart het plots in Knudde's bovenkamer welke geen nummer draagt trouwens. Werden de tips aan de grijsgepijde medegedeeld vóór dat hij aan de opdracht begon? Neen, natuurlijk niet. Deze werden er pas bij gemonteerd nadat het hele verhaal zich had afgespeeld wat impliceert:

- de inhoud van de tips aan de ondergraver zijn gebaseerd op wat er zich eerst heeft afgespeeld en niet omgekeerd!

Dus zou het fout zijn om te denken dat de saboteur gehandeld heeft zoals hij werd opgedragen. De Engel wil ons maw doen blindstaren maar met één blindganger hebben we al meer dan genoeg!
Dat de bewoner van kamer 28 hierbij een grote rol speelt, hoeft geen betoog aan de toog. Het was de enige kamer zonder uitzicht en dus donker als de nacht. En waaraan denken we dan bij deze laatste vergelijking? Juist, ja.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 26-03-2003, 10:02:25
"Een heel goede morgen allemaal toegewenst!"

Master3L komt breed glimlachend vanwege het fantastische weer op de receptie aflopen. "Ja dank je, ik maak het prima. Gelukkig wel ja. Heeft u een mooi kamertje voor me vrij waar ik gedurende de door-de-weekse dagen me kan verpozen in deze jachtige wereld?"

"Heeft u ook een ontbijtje voor me klaar staan?"







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 26-03-2003, 12:40:12
Maître d'hotel Baziel bedankt de kastelein voor zijn behulpzame medewerking voor het fotootje van ons nederig stulpje. Nu kan iedereen zien waar ons hotelletje zich bevindt.
Kamer 28 is trouwens aan de achterkant,dus niet te zien. Maar dat zal wel de bedoeling zijn zeker, nietwaar, beste Aafke ?
 







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 26-03-2003, 13:13:08
Aafke? Aafke?
In het register staat wat anders. Hier staat dat in die kamer een politieagent, afkomstig uit het plaatsje Zeeland in de lage landen, genaamd Rene verblijft.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Jet op 26-03-2003, 13:26:50
Aafke?? Rene?? Ik was juist voor een partijtje bridge in kamer 28 uitgenodigd door ene Patricia.... duistere praktijken!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 26-03-2003, 13:28:23
Fotos storen mij in het geheel net en de charmante jonge dame achter de balie al evenmin.
NØtuurlijk stØØrt men zich nØt aan de dØme achter de bØlie, is dat mogelijk, dØn?
Ik zØg dat Øp kØmer 28 een blonde vrØØw aanwezig is... Øs dat die ØØfke of die rØne







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 26-03-2003, 13:41:32
tot nu toe  heb ik slechts 1 kamer 28 gezien, de blonde studente is de buuv van kamer 27; Waar aafke verbleef, weet ik niet, heb geen aafke gezien met haar koffers;;;







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: idefix op 26-03-2003, 14:13:42
(frans accent) goedemiddag, ik ben mlle sjappozjoon en ik en mijn hondje idefix zouden zeer genegen zijn mochten wij met z'n 2en kamer 14 mogen betrekken.
Mijn hondje is zeer ervaren in het opsporen van molletjes, (al zeg ik niet dat hij ze ook altijd vindt :-\) En ik bied hierbij dus gaarne mijn diensten en die van Idefix aan.

Sommelier, een Chateau d'Yquem graag.











Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Manwel op 26-03-2003, 14:15:04
NØtuurlijk stØØrt men zich nØt aan de dØme achter de bØlie, is dat mogelijk, dØn?
Ik zØg dat Øp kØmer 28 een blonde vrØØw aanwezig is... Øs dat die ØØfke of die rØne
De Mol? Is dat die rare televisieserie? Erg leuk enzo hoor, maar wie is die mol dan?
Is het die Aafke? met d'r hoogtelijnen? Zelf vind ik haar te verdacht over komen, iets subtieler mag ook wel...
Of Ferdi? de trouwgraage? Opzich lijkt hij me wel een leuke vent, maar de mol? Misschien... ik sluit het niet uit... Patricia zat bij de bootopdracht wel te suffen hoor... dat kán beter... Een mollenstreek? Of gewoon onhandigheid?
Nuja, kamer 28 is bezet, en de man betaalt, dat is genoeg, toch?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 26-03-2003, 14:30:00
Nuja, kamer 28 is bezet, en de man betaalt, dat is genoeg, toch?
dØ mØn ØF VrØw...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 26-03-2003, 14:32:18
 ???

Volgens het computer staat er nu helemaal niemand meer geregistreerd in kamer 28.
Reden van vertrek: Drie "vrienden" hebben mijn bagage kwijtgemaakt.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 26-03-2003, 16:23:09
Uh... dat ontbijt dat ik vanochtend had besteld? Maak d'r maar een diner van.... Als het maar wel vanavond nog wordt bezorgd. Is er al een kamer voor mij vrijgemaakt?

Graag vervoeg ik mij aan de stamtafel der mollenvangers en discusseer ik gaarne met mijn mede-hotelgasten. Wat die drie "vrienden" betreft: volgens mij heb ik die net nog gezien. Als ik het goed hoorde, hadden ze het over een plan waarin ik de volgende woorden opving: "metalen ton.... bagage erop.... explosieven in ton.... fout antwoord.... explosie..." of iets van gelijke strekking. Eveneens hoorde ik ze mompelen over iets van "leuke idee van vorig jaar" Iemand die weet wat ze zouden kunnen bedoelen?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 26-03-2003, 19:25:48
Uh... dat ontbijt dat ik vanochtend had besteld? Maak d'r maar een diner van.... Als het maar wel vanavond nog wordt bezorgd. Is er al een kamer voor mij vrijgemaakt?
Ø, jee, dØt ontbØt, hØlemØØl vergØten...
Ik mØØt niet zo vØØl aan Øndere dØngen dØnken... ::)




Poll







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 26-03-2003, 19:28:19
En wat voor andere dingen zijn dat dan wel niet, beste kok?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 26-03-2003, 19:34:34
Kauwgom doet wonderen wanneer men achter de balie van een hotel staat. Verschilllende check-in's vandaag en één speciale check-out. Miss Polly vraagt zich af waar die lekkere Ron naartoe gegaan is. Zo zwaar zeulen met die koffer zeg. En dan verdween ie nog stiekem in de koffer van een geblendeerde auto.
En dan had je nog die persfotograaf. Die bleef maar foto's maken (niet dat Miss Polly zich daar aan stoort hoor, zolang ze maar niet kwijtraken) en vragen stellen. Waar zou dat voor geweest zijn?

Het lijkt er alvast op dat het een drukke avond wordt in ons restaurant. Mijn beste Zweedse kok, maak je Miss Poll even wat lekkers klaar? Dan kan ze dat samen verorberen met Elmar en jezelf erbij, ze houdt de desk van aan de tafel wel in de gaten.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Chelly op 26-03-2003, 20:05:55
Joehoeeeee!!! Goh die meid achter de receptie is wel erg ver van de wereld zeg. Oh he eindelijk.. Eh ja ik wou graag een kamer, zijn die nog vrij? Ik heb begrepen dat in dit hotel de geheimen aan het licht komen.. Dus ik wil graag een centrale kamer zodat ik iedereen in de gaten kan houden. En een glas witte wijn gaat er altijd in..  ;D

Welke kamer kan ik betrekken? En doe voorzichtig met die bagage jongen, daar zit allemaal opsporingsapparatuur in. Hier heb je 5 euro, alvast bedankt voor met mijn bagage slepen (jaja 2 koffers en een weekendtas, dat valt niet mee)








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 26-03-2003, 20:14:41
Mevrouw, het spijt me maar miss Polly is hard aan het blokken voor een examen van morgen. Maar ik, haar collega, ben er om het van haar over te nemen.
Ik zie dat kamer 14 en kamer 2 nog vrij zijn.
Beide kamers liggen centraal, maar kamer 14 heeft uitzicht op de haven en kamer 2 heeft uitzicht op de binnenplaats.
Kiest U maar.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Rocky op 26-03-2003, 20:36:41
Elise, die blonde buuv uit kamer 27 kwam naar mij toe met een wel heel vreemd verzoek; of ik met mijn Giant Dino even de tuin wou afgraven. Dit vanwege het feit dat zij haar bagage kwijt was en hoopte dat die in de tuin gevonden kon worden. Aangezien ik niet het idee had dat er na vrijdag in gespit was, heb ik haar doorverwezen naar de supermarkt en naar de winkel van Baziel Flauwtie...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Chelly op 26-03-2003, 20:57:45
Kamer twee dan graag. Misschien dat die binnenplaats nog wat voordelen oplevert.

Verder verzoek ik dat er gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd, zodat we de kandi.. eh gasten wat beter kunnen leren kennen. Misschien dat de eigenaar hierop iets kan verzinnen.

De kamer ziet er trouwens prima uit, mijn complimenten







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 26-03-2003, 22:14:14
Mevrouw, het spijt me maar miss Polly is hard aan het blokken voor een examen van morgen. Maar ik, haar collega, ben er om het van haar over te nemen.

Miss Polly laat ff een zucht à la : kijk-nou-eens-wat-lief-zeg en beseft dat het tegenwoordig nog moeilijk is om goede collega's te vinden. Gelukkig is dit één vrolijke bende. Het is haar opgevallen dat meerdere gasten graag de tuin bezoeken en die molshopen daar gaan volgen. Rare snuiters...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Rocky op 26-03-2003, 22:18:18
Miss Polly laat ff een zucht à la : kijk-nou-eens-wat-lief-zeg en beseft dat het tegenwoordig nog moeilijk is om goede collega's te vinden. Gelukkig is dit één vrolijke bende. Het is haar opgevallen dat meerdere gasten graag de tuin bezoeken en die molshopen daar gaan volgen. Rare snuiters...
Oh, is het hierom dat blonde buuv Elise haar verzoek aan mij deed om met Giant Dino de tuin af te doen graven...?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 26-03-2003, 22:29:25
Miss Polly vermoedt van wel. Pas op met je Dino trouwens, je zou toch niet die lieve molletjes willen vermorzelen?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: idefix op 27-03-2003, 08:27:59
mlle sjappozjoon wil van Elmar weten of de administratie wel in orde is, omdat zij toch al eerder om kamer 14 had verzocht.
We hebben hier met een zeewaardige mol van doen, dus een kamer met zicht op de haven lijkt mij dan niet verkeerd.
Mijn hondje idefix houdt het graven in de tuin wel in de gaten.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Fernand Tempesta op 27-03-2003, 09:30:28
Ik had nog zo gezegd dat rene de foto's van de reunie der oudstrijders zwart-wit moest ontwikkelen, miljaar....ik heb ze in het konijnekot gesmeten voor wie ze wil zien...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 27-03-2003, 10:26:08
mlle sjappozjoon wil van Elmar weten of de administratie wel in orde is, omdat zij toch al eerder om kamer 14 had verzocht.
We hebben hier met een zeewaardige mol van doen, dus een kamer met zicht op de haven lijkt mij dan niet verkeerd.
Mijn hondje idefix houdt het graven in de tuin wel in de gaten.
Mes excuses monsieur.
Dan staat er een fout in de computer, ik zal het gelijk aanpassen. Ah kijk, ik zie het al. U staat ingeschreven in kamer 28... ???
What the... Alweer die kamer 28... Wie zou dat gedaan hebben? Ik heb alleen Manwel een tijdje met de computer alleen gelaten. Die zou toch niet...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 27-03-2003, 11:32:38
Amai,amai, denkt Baziel, als dat volk hier zo blijft toestromen gaan we in de problemen geraken.
Subiet wordt er nog gevochten voor kamer 28.
En dat terwijl kamers 5:10,22,122 en 135 nu leeg staan na het vertrek van die gezellig mollige Belgische toeristen.
Misschien moeten we de kamerprijs een stukje verhogen en in de tuin een hoekje vrij maken en daar een camping van maken. En in hoogste nood kunnen we in de kajuit van Baziel zijn 2 privé zeiljachten in de jachthaven, die luisteren naar de melancholische namen " De Woestijnvisser" en "De Zandhengelaar" nog enkele veldbedjes opstellen en die verhuren aan democratische prijzen.
Zodoende kan Aafke rustig verpozen in het luxe waterbed van Kamer 28. Ze zal haar rust kunnen gebruiken, want er zijn 'important days ahead' voor Mrs.Mol...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Gotcha op 27-03-2003, 12:15:08
Man-wel
Syb-il
Bas-il









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 27-03-2003, 12:22:15
En wat wilt u hier mee zeggen, mr. Gotcha?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: idefix op 27-03-2003, 13:01:42
Mes excuses monsieur.
Dan staat er een fout in de computer, ik zal het gelijk aanpassen. Ah kijk, ik zie het al. U staat ingeschreven in kamer 28... ???
What the... Alweer die kamer 28... Wie zou dat gedaan hebben? Ik heb alleen Manwel een tijdje met de computer alleen gelaten. Die zou toch niet...

excuses acceptees.
seulement c'est mademoiselle. oh, la, la, quelle maison de fous
maar ik ben de beroerdste niet, vergissen is menselijk...

misschien moet ik toch eens iets aan mijn kapsel doen??








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 27-03-2003, 16:05:51
eh ik ben niet aan de pc van de baas geweest en heb manwe;l er ook niet in buurt gezien, dat hondje idefuix heb ik echt bij kamer 14 afgezet.

En ik ben nu mijn welverdiende 5 euro aan het verbrassen. Ik ga er een glas voor kopen om tegen de muur van kamer 28 te houden want er hangt iets over hetgat wat ik gister in de muur had geboord.


Is niet voor niks een politieman die daar huis houdt he







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 27-03-2003, 19:40:38
crap, tegenwoordig moet Miss Polly al deftig frans praten ook hier achter die desk. Geen toffe duitser of engelsman? Goed dat Elmar er is om in te springen. Die trok zijn plan wel goed. En al die administratie lijkt wel Latijn voor haar.

Daarnet is die mooie man van gisteren nog langsgeweest. Doe vroeg om kamer 784. Miss Polly wist wel dat er vele verdiepingen waren maar kamer 784? Kan niet hoor. En toen liep hij zomaar de kelder in en deed het licht uit.

Ongelooflijk rare snuiters die hier rondlopen...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 27-03-2003, 21:35:38
Misschien moet Knudde ondertussen nog maar eens een weddingschapje afsluiten met schlemiel Baziel. Ron versus Aafke. Dan valt er wellicht nog wel een T-shirtje te winnen. Of een shortje, tegen de koude billen. Tussen die twee kan het iig nog alle kanten op. En dan heb ik het niet over de billen natuurlijk...
Verder nog een tweetal buitenstaanders die voorlopig nog geen zakgeld genoeg verdiend om zelfs maar een glimp van ons mansardekamerke te mogen ontdekken. Maar misschien komt dit nog wel, de Nicola-aardappeltjes indachtig. We wachten weeral gelaten af tot het weekend wat meer soelaas brengt. En nog gekkere snuiters...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: ovide op 27-03-2003, 21:46:58
Ehh, Miss Polly? Ik had toch gezegd dat ik zo anoniem mogelijk wilde blijven. Daar werd op de deur geklopt en plotsklaps stonden er drie koffers  voor mijn deur. Toen ik uit het raam keek, zag ik nog net een knappe jongeman weg fietsen. Hij sleurde nog een koffer op wieltjes met zich mee. Rare mensen hier in Canada...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 27-03-2003, 21:50:42
Zeg meid, Miss Polly hefet niks gezegd hoor. Moet jij maar je dagboek niet laten rondslingeren!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Gotcha op 28-03-2003, 06:32:42
Man-wel
Syb-il
Bas-il

En wat wilt u hier mee zeggen, mr. Gotcha?

lol

Manuel, Sybil & Basil.
Er is er maar eentje gezond.

lol








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 28-03-2003, 11:51:27
Ah juist ja. En die andere twee moeten verzorgd worden ofzo?
Breng ze maar naar de EHBO...


[color=F7FFEE]Ik snap echt niet wat je hier nu mee bedoelt.[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 28-03-2003, 11:57:16
Maître d'hotel Baziel duikt onder de desk en haalt een oud beduimeld woordenboek Frans-Nederlands-Engels-Vlaams boven. "Dat kan hier nog van pas komen voor Miss Polly en haar assistent Elmar" denkt Baziel.
Zeker nu er hier zoveel buitenlandse gasten rondwaren, die blijkbaar meedoen aan een soort paranormale quiz over mollen, want ze lopen allemaal te speurneuzen in de tuin.
En er zitten enkele rare snuiters tussen :
Een knotsgekke journalist van het Laagste Nieuws,
een zwartharige dame die superanoniem wil blijven en een grote vogel die dan weer geel en dan weer blauw van de kou ziet, maar die heel mooi op Vlaamse plaatjes gekiekt staat.
Verder is er nog een circusartiest met een zingend mollenkoor, een dame die drinkt en klinkt als een straalvliegtuig en nog een andere dame met een naam die net terug is van een Paradijseiland.
En dan zijn er natuurlijk die 8 andere dwaze kwieten die nog veel gekkere dingen doen, zoals hele tochten lang hun bagage over berg en dal meezeulen, terwijl ons hotel een bagageservice heeft ! Gratis dan nog wel !
Of ze laten zich opsluiten in een ongerieflijke hotelkamer waar het licht langzaam uit gaat. Niet bij ons zo hoor, Baziel betaalt de electriciteitsrekening altijd stipt op tijd...
Naast zijn favoriete geelblauwe vogel heeft Baziel bij dat laatste groepje Kierewieten 1 favoriet. En dat is de dame van 40 die graag met Jo met de Banjo en Billy Halliday door de wildernis struint. Waarom ? Wel, omdat niks is wat het lijkt...          







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 28-03-2003, 14:38:39
Baziel ik ben blij dat die rare kwieten toen ze nog met 10 waren, zelf hun bagagae zeulden, anders had ik me een hernia getild. Maar ja aan de andere kant had ik dan misschien wel meer engelse tips verdiend en een betere manier kunnen vinden om te horen wat er zich in kamer 278 afspeelt.

Oja en ik hoor uit een kamer steeds maar trouwmuziek komen maar weet niet wie daar verblijft.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 28-03-2003, 15:11:50
Baziel is voorlopig niet voor een weddingschap te vinden. Eén orakel bleek al voldoende om het zodanig in Aken te horen donderen dat de wolven opgeschrikt werden van de konijnen en alras het hazepad kozen.
Knudde zal er hem zondag nog eens over aanspreken; dan staan we alweer een stap verder en kan de situatie alweer op niets meer lijken wat hij eerder nooit geweest zou zijn.
Ondertussen hangen we wat voorover aan de toog en bladeren nog eens vol weemoed terug in ons fotoboek (http://www.geocities.com/knudde2003/MFD.html). Die konden nog eens een hotel op stelten zetten...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 28-03-2003, 15:43:36
Hoewel best gezellig, hangt hier toch een vreemd sfeertje in dit hotel.....

Ik kom genoeg andere gasten tegen, maar zij mompelen aldoor in zichzelf over graafdiertjes, cijfercombinaties, trouwplannen, ik kan er geen koffie van zetten.
Misschien een kwestie van in de stemming komen?
Schijnbaar staat er morgen rond 21:15 iets te gebeuren waar de gasten hier zich enorm op verheugen. Ik zal eens proberen dit ook mee te pikken zodat ik ook mee kan praten in de lounge.

BTW: de tuinstoelen op het terras vallen in zeer goede aarde!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: idefix op 28-03-2003, 15:56:02
gezellig!!

K&#966;k, zorg jij voor kaas-en-worst?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 28-03-2003, 16:50:28
Vallende tuinstoelen, doet me er aan denken dat hector de laatste klusjesman al tijdje dood is chef.. Nieuwe klusjesman/vrouw zich melden bij de dame achter de receptie of haar vervanger.

ik heb zojuist fotos bekeken op het ;prikbord en ben van bellboy gepromoveerd tot kerel, wow...  How a boy turns old very soon.

Laatste gerucht uit de wandelgangen. de laatste cijfer combinatie zou een combinatie van 789 moeten zijn, laat dat nu net 24 zijn, de kamer waar een bridgespelend persoon haar troefkaarten nog steeds in haar hand houdt, gaat ze onvoorziens met het geld lopen..











Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Talpa op 28-03-2003, 19:06:27
Talpa wil hier ook graag komen logeren. Is er nog een kamer met uitloop naar het dakterras vrij? Een kamer in de buurt van de tuin is ook goed.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: ovide op 28-03-2003, 19:11:02
Goedeavond,

Ben vandaag druk bezig geweest die manspersoon op te sporen die zijn koffers bij mij vergeten is...Oh wat zeg ik nu?...waarvan ik de koffers voor de deur vond. Ik ben ook zo verstrooid.

Ow ja, Miss Polly, mn dagboekske, waar is dat eigenlijk. Ik was het al kwijt. Volgens mij heeft iemand het moedwiilig ontvreemd. Waat een vreemde streek.

Voor vanavond wil ik een plaatsje in de pianobar reserveren. Ik ga dan vanachter mijn krantje eens rustig de andere hotelgasten observeren.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Chelly op 29-03-2003, 11:17:33
Ik neem aan dat er vanavond een gezamenlijke plek is waar we de zeer intrigerende mollenjacht kunnen volgen? Ik zou graag even willen weten waar ik dan moet zijn..

(ik hoop dat iedereen aanwezig is, ik moet iedereen even goed in de gaten houden, weet je..)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 29-03-2003, 12:16:58
Vanavond kan je op 2 plaatsen terecht voor dat rare evenement. De 8 Kierewieten hebben de bibliotheek afgehuurd en aldaar is iedereen welkom voor een beeldje met een hapje en een drankje, en op het terras aan het zwembad is er vanaf 21u een Mollenbezichting gepland op groot scherm,tenminste als het weer het toelaat.We zouden natuurlijk niet willen dat onze gasten omwille van een flinke rukwind met groot scherm en al en dik tegen hun zin enkele baantjes gaan trekken in ons semi-olympisch zwembad...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 29-03-2003, 13:41:26
Miss Polly haalt het dagboek van de gaste die wil onbekend blijven boven en overhandigt het haar. Het lag in de bibliotheek, mijn beste. Der staan zelfs aantekeningen in (niet dat Miss Polly gekeken heeft ofzo hoor).
Enfin, 't was laat gisterenavond op het feestje in de zaal wat verderop. Af en toe viel de muziek uit, maar het licht gelukkig niet. Een nieuwe portie mol mag eraan komen, het is nodig.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 29-03-2003, 13:44:19
Gødendøg, wøt is het møstig bøten zøg, nømand wøøt høe of wøt, het øs øllemøøl erg vaøg... møsschiøn dat het vanøøf wat dødelijker wordt....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 29-03-2003, 14:37:50
Mist? Buiten? Ik zie het niet, ik zie alleen maar wolken...

[color=F8FFF1]Zeg Miss Polly, ik zie dat je wat moe bent van gisteravond. Misschien is het beter als je een beetje uit de drukte blijft. Ik hou voor vanavond wel een kamer met breedbeeldtelevisie vrij. Dan kunnen we daar kijken.[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: molsnol op 29-03-2003, 14:47:52
*Arjan, de mollen-dresseur, komt in paniek naar de recptie gerend.*

"Ik ben twee mollen kwijt!  :o Ze zijn weg, foetsie. Toen ik uit Nederland vertrok had ik ze nog. :'( Het waren twee franse mannetjesmollen, met mooie franse namen. Ze kunnen toch niet zomaar weggelopen zijn!
Misschien zijn ze weggepest door die brutale mol, die vond ik al vanaf het begin erg vreemd doen. Nou ja, ik hoop dat ik vanavond toch nog mijn mollendressuur-programma kan laten zien na afloop van die TV-serie van de AVRO. Is mijn avondshow al aangekondigd ik ben al een aantal dagen in de kelder met m'n mollen aan het oefenen maar ze halen toch de hele tijd weer mollenstreken uit. Het blijven mollen..."

*kijkt weer naar de receptiemevrouw ;)

"Heeft U ze echt niet gezien? En de andere hotelgasten? Nou ja, ze waren ook niet erg geschikt voor het mollenvak  ;) "

*Arjan loopt weg, een bedankje mompelend tegn de receptiemevrouw en loopt in gedachten verzonken tegen een andere gast op....









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Manwel op 29-03-2003, 14:49:37
=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+
         Huishoudelijke mededeling
In verband met schoonmaken en dergelijke van de kamers wordt iedereen (dus ook het personeel) verzocht om de molaflevering buiten te gaan kijken. We gaan een aantal giftige stoffen gebruiken, waardoor het dus uiterst gevaarlijk wordt om binnen te komen. Dit in verband met een ziekte die nu in de buurt hoedt: Molfanatisme. Deze ziekte is uiterst besmettelijk en alles wordt ontsmet.
Dank u
=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+
[color=fffff1]hehehe..: p[/color]
Dit vond ik in de foyer....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 29-03-2003, 14:52:04
Wat waren de namen van deze Mollen? Louis en Julien? Ik heb vanochtend namelijk twee mollen in kamer 124 gevonden, en ze hadden halsbandjes met deze namen erop aan.
Ik heb ze per luchtpost naar hun huisadres gestuurd (dit stond ook op hun halsbanden) aangezien er niemand in dit hotel geregistreerd was met dat huisadres...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 29-03-2003, 14:52:26
Jøa, døt wøst øk, vønavønd øøk gøøn avøndetøn, u moøt møør ergøns ønders heøn gøøn....
sørry...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 29-03-2003, 18:29:49
Miss Polly kijkt op de klok. Langzaam aan gaan alle gasten richting uitgang om in de tuin te gaan graven. De één gewapend met een schop, de ander gewoon met een notitieboekje. Daarnet was er hier zelfs iemand die mollen kwijt was en Miss Polly 'receptiemevrouw' noemde. Dat was toch wel lachen geblazen.

Hmm, best wel verlaten hier. Zoveel te beter. Miss Polly steekt de tv aan en zet zich met een sjaal in de Belgische driekleur ervoor. De kreet: 'Go Emile' ontsnapt af en toe, in de hoop dat hij zijn shirt uittrekt als hij scoort. En daarna gaat ze toekijken hoe de mensen jagen in de tuin. Wisten ze maar dat het Ron was.
[color=F7FFEE]Dat is geregeld Elmar[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 29-03-2003, 20:25:19
Verbeten kijkt miss Polly naar het zwarte t-shirt van Emile. De boodschap "niets is wat het lijkt" blinkt pijnlijk op de heupen. Het werd idd niets en de aanhang zag lijkbleek. Binnen een uurtje echter wordt het molzwart en tasten we verder in het... niets.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: molsnol op 29-03-2003, 22:19:46
*De mollenmeneer Arjan begint met zijn mollenshow


"Dames en heren, zie hier acht mollen. Zij zijn weliswaar blind maar (met behulp van een GPS systeem  ;)) vinden zijn hun weg door deze kamer."

*Arjan deelt lintjes uit aan het publiek die aandachtig naa de mollenshow kijkt

"Zou U dit lintje willen pakken?" "Mooi"

*Arjan laat de mollen los op zoek naar het eindpunt."

Verscheidene mensen gillen het uit van paniek als de mollen hun weg vinden door de tuin van het hotel. Slecht vier mollen halen het eindpunt. "Ik had deze truc beter moeten oefenen." denkt Arjan. "Misschien hebben ze elkaar misleid of is eentje opzettelijk langs het eindpunt gelopen..."

*Arjan praat aan een stuk door over zijn mollen en komt bij de finale truc.

"En nu de spectaculairste mollentruc aller tijden: de mollensprong!"

*Arjan pakt vier mollen die gaan springen maar ze willen allemaal wel (er worden jaloerse blikken uitgewisseld tussen de mollen: "Ze hoeven niet per se op de kniëen maar ze kunnen toch wel dankjewel zeggen..." ;) )

"En hier springen ze: mijn supermolletjes: Chandrika, ROn, René en Astrid. Geef ze een applaus."

*De mollen springen van een plateau recht een bakje water in.

*applaus applaus applaus

Arjan zegt: "Dankuwel: nu gun ik mijn mollen weer een weekje rust. Tot de volgende week maar weer!"

*Arjan stopt zijn mollen weer in een doos en buigt. Hij loopt weer richting de kelder en geeft nog een knikje richting de receptiemevrouw ;D







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2003, 22:38:40
Ik liep daarstraks nog even langs de supermarkt, om nog wat wijnvoorraad in te slaan. Toen zag ik daar een bruine dame die twee dezelfde flessen wijn meenam. Terwijl ik begrepen had dat ze geen dubbele producten mocht kopen.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 29-03-2003, 22:39:37
Hey, dat is wel gek...

Vanochtend heeft de gast van kamer 26 uitgecheckt. Hij zou vanavond weg zijn, maar ineens is het alsof hij zijn vertrek nooit heeft aangekondigd. Ik kan het nergens terug vinden.

[color=F8FFF1]Zeg miss Polly, bent u een beetje uitgerust?[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: broer op 30-03-2003, 01:20:39
NØ! dØt tØpic is een Øterst ØntØpic tØpic. WØi wØrden hier verwØcht Øm Øp een Øndere mØnier te discussieren over de mØl en dØrgelijke.
Dat neemt natuurlijk in het geheel niet weg dat dit topic gewoon in de Huiskamer hoort.

Maar ja, als ik dat doe, zet jij hem natuurlijk gewoon weer terug...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 30-03-2003, 09:49:13
Dat neemt natuurlijk in het geheel niet weg dat dit topic gewoon in de Huiskamer hoort.

Maar ja, als ik dat doe, zet jij hem natuurlijk gewoon weer terug...
ø, nøø, ik zøu nøot dørvøn.... (en nøt kønnen ::) )
Krøgen we nøu wøør hetzølfde prøbløim øls høt kløøster vørderop?
De bøllbøy høøft nøg støøds contøct møt de vøerhøurdørs vøn døt pønd, øn øk øøk..zølang høt høør "øntøpic" bløft møgen wø hiør zøtten...

øk schrøk wøl vøn øøn van diø røre kørnuiten die zijn møl een B-actøer in Gøede Tøiden Sløchte Tøiden vøndt, wøt nøu øls zø de møl hølømaal niøt øs? øf die røre snøitørd diø zølf øønbøød niøt tø sprøngen øn døn diøgøne diø wøl sprøngt egøistøsch vøndt....øk ørgerdø mø døød...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 30-03-2003, 11:08:19
Eindelijk ben ook ik helemaal gegrepen door de mol.....Het was alleen van achteren dus ik kon niet zien wie het was.
Aan de grip te voelen was het een man, maar het zou ook een struise dame geweest kunnen zijn.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 30-03-2003, 11:16:26
Miss Polly vindt het jammer dat ze niet mocht deelnemen als mini-mol. 250 euro besteden in een winkel, dat zou iets voor haar geweest zijn. Opdracht of niet, smijt maar bij, je mocht het toch houden. En wiens hartslag gaat er nu sneller van winkelen? Dat leek haar érg verdacht. Of die toffe meneer Ron die een huisje tegenkomt en er doodleuk voorbijloopt. Doodnormaal, alsof je elke dag een opdracht doet met lintjes, je een eindpunt moet zoeken, een huisje vindt en er dan niet opkomt dat je daar misschien moet zijn. En achteraf komt hij daar dan op z'n gemakjes binnen en zet hem aan tafel ipv uit te roepen 'hé, ik ben hier al geweest', zoals de waard gisteren tegen Miss Polly zei. Nuja, der stond een vertrek gepland gisteren maar alle kamers blijken om de één of andere reden nog bewoond.
Dat wordt weer wat volgende week...
[color=F7FFEE]Helemaal uitgerust[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 30-03-2003, 11:20:27
Knudde kijkt schuddebollend van achter zijn bar hoe de broer van Baziel terug het hotel verlaat. Het is altijd al wat geweest tussen die twee. Jaloezie en onbegrip liggen steeds weer aan de basis maar vooral het  gebrek aan humor speelde broertje al altijd parten. En dit terwijl dit hotelletje alle gasten herbergt die hetzelfde doel nastreven: het speuren naar de sleutel van de Kamer der Duistere Dossiers. Dat die speurtocht niet altijd even soepel verloopt, ligt niet aan hen maar wel aan de gebrekkige informatie die slechts met mondjesmaat via de virtuele postbode wordt in gelepeld. Dat is trouwens ook duidelijk merkbaar in de ons omringende gebuurten.
Jaloezie en onbegrip. Het kenmerkte ook de bende rare snuiters die ons gisterenavond met een bezoekje vereerden. Ze waren op doortocht tijdens een wekenlange avonturentocht maar van enige ontspanning was geen sprake, integendeel. Kregelig vitten en pedante achterklap waren schering en inslag tegen een pittoresk maar koud decor. Ter afkoeling gingen ze dan maar op de stoep wat gifgroene plaatjes bekijken. De afloop was even boeiend als voorspelbaar.
Ondertussen heeft Knudde reeds de sleutel van de Kamer der Duistere Dossiers in iemands achterzak zien prijken. Het kan hem voorlopig echter niet echt bekoren. Een nieuwe Nico-mol is opgestaan; even flets, even slecht acterend. Heimelijk hoopt Knudde dat het de sleutel van het achterpoortje is...




Eindelijk ben ook ik helemaal gegrepen door de mol.....Het was alleen van achteren dus ik kon niet zien wie het was.

Euhh, Pinootje...
Dit is dan wel het klooster niet meer, maar gelieve uw exalterende uitspattingen niet zo luidkeels van achter mijn toog te willen verkondigen. En dat na één aperitiefke.
Zie de mensen nu kijken naar U...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 30-03-2003, 11:47:23
Pinootje...
Zie de mensen nu kijken naar U...

(http://belgonet.be/e-cafe/YaBBImages/smiles/no.gif)Maar Knudde, hoe kun je nu zó over mij denken....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 30-03-2003, 12:04:39
(http://belgonet.be/e-cafe/YaBBImages/smiles/no.gif)Maar Knudde, hoe kun je nu zó over mij denken....

Een knappe donker gevederde uit Sesamstraat nippend aan glaasje porto met dezelfde naam. Het leverde twinkelende oogjes op in de buurt van het boos konijn. Zelfs iemand met een laag profiel was er niet ongevoelig voor. De fantasie borrelt dan ook rijkelijk op uit de alcoholische dampen en vertekent het beschreven beeld. Maar niets is dus wat het lijkt. Zo blijkt.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 30-03-2003, 12:53:31
Miss Polly ging gisterenmiddag een filmpje gaan bekijken in de nabijgelegen bioscoop en wat zag ze daar in de trailers van andere filmpjes?

"Nothing is what it seems it is..."
"she's a mole"

als dat geen toeval was...

gisteren was het alvast geen 'zij' maar een 'hij'.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 30-03-2003, 13:21:54
Wat voor nu heeft het rennen voorbij boshutten, beladen vol  linten, indien gij het eindpunt niet kunt of wilt zien. Gij verdient edoch gij verliest daar niets mee.

Als deelnemer voorwaar een slecht iets, maar als Mol is het enkel de hoeveelheid lintjes die gij kwijtspeelt. Maar waarom dan niet beide doen, en veel lintjes nemen en op tijd binnen komen. De mollen achter u tasten voorwaar nogmaals in het duister en zullen het licht niet tijdig zien en er zijn extra veel lintjes in de aftrek betrokken.

Verder heb ik kort flitsen gezien op het grote scherm in de kroeg en leek het net of onze bruggenspelende mevrouw lintjes weghaalde in plaats van hing. Was er verder iemand met geld van andere aan het winkelen die en niet kon rekenen en dubbele producten meenam.
Was er een jonge studente die de weg duidelijk meermaals kwijt was, maar toch precies op tijd het eindpunt kon vinden.

Wat me helemaal verbaast is dat ik de al eerder aangemelde patricia geloof als  ze zegt dat Chandrika misschien wel eens niet de laatste was.(weet niet exact waarom maar heeft iets te doen met bouwwerken van ferdi).

Verder mag de heer psycholoog in het gezelscahp wel heel snel naar het hutje zijn gerend, zijn uitspraken over ee B actuer uit goede tijden zou ik niet als reclamebord voor mijn grijze graver willen hebben als producent van de serie.
laat hij maar heel snel naar huis rennen, die Ferdi







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: broer op 30-03-2003, 13:36:54
Knudde kijkt schuddebollend van achter zijn bar hoe de broer van Baziel terug het hotel verlaat.

Van verlaten was geen sprake. Van 'terugverlaten' al helemaal niet. Waar je die aanname vandaan haalt is mij nogal onduidelijk. Het misverstand is echter snel uit de weg te nemen door mijn hoofd even om het hoekje te steken.
 

Citaat
Het is altijd al wat geweest tussen die twee. Jaloezie en onbegrip liggen steeds weer aan de basis maar vooral het  gebrek aan humor speelde broertje al altijd parten.

Ah, dat verklaart een hoop. Dankjewel. Ik was al tijden op zoek naar iemand die mij in een oneliner wist te analyseren. En verdomd: ik loop min of meer per ongeluk een hotel binnen en word op mijn wenken bediend. De service is goed in dit hotel.

Ik heb het hotel vannacht trouwens even bekeken. De fundering is niet helemaal goed, wisten jullie dat wel? Het staat iets te hoog op zijn poten. Maar daar waren jullie natuurlijk al lang achter en de klusjesmannen zijn zeker al onderweg. Toch?

En nu ik met slechts één opmerking toch al je volledige haat op me geprojecteerd heb, kan het zeker ook geen kwaad als ik de rest van het hotel even doorloop op zoek naar beestjes achter het behang, schimmel in de douche of dragende muren met een fout aangebrachte deur erin? Laat me maar weten of ik mijn inspectie moet stoppen. Kom ik er gezellig bij zitten in de bar. :)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 30-03-2003, 13:37:27
Een knappe donker gevederde uit Sesamstraat nippend aan glaasje porto met dezelfde naam. Het leverde twinkelende oogjes op in de buurt van het boos konijn. Zelfs iemand met een laag profiel was er niet ongevoelig voor. De fantasie borrelt dan ook rijkelijk op uit de alcoholische dampen en vertekent het beschreven beeld. Maar niets is dus wat het lijkt. Zo blijkt.

Amai zeg! ;)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 30-03-2003, 13:51:41
En nu ik met slechts één opmerking toch al je volledige haat op me geprojecteerd heb, kan het zeker ook geen kwaad als ik de rest van het hotel even doorloop op zoek naar beestjes achter het behang, schimmel in de douche of dragende muren met een fout aangebrachte deur erin?

Miss Polly schrikt even. Haat is zo'n lelijk woord zeg. Het waren maar wat woordspelingen hoor beste broer. Geen kwaad opzet ofzo. Zoek alvast maar goed verder , der lopen enige mollen rond, maar er is er maar eentje die een roze tongetje heeft.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 30-03-2003, 14:37:14
Miss Polly schrikt even. Haat is zo'n lelijk woord zeg.

Och, trek het U niet aan, Miss Polly. Woordspeelwisselingen maken onlosmakend deel uit van dit gebeuren en het gewicht der interpretaties is navenant doch subjectief relatief.
De familievetes tussen Chef Baziel en zijn broer zijn ondertussen legendarisch en de vermelding hiervan is dan ook niet meer dan dat.
Laat de inspectiemolen maar draaien. De oren zijn vakkundig in de muren verwerkt en het geluid komt nog steeds geruisloos uit het behang terwijl achteraan de smid zijn snode plan wel trekt. De kamers zullen hoe dan ook hun geheimen prijsgeven, zij het met mondjesmaat en na veel gefluister en gelispel.
Kastelein Knudde zal er iig over waken dat het beheer van dit hotel in goede banen wordt geleid. Met een maitre als Baziel is dat zeker geen overbodige luxe...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 30-03-2003, 14:43:37
en met een receptiemevrouw als Miss Polly kan natuurlijk niets verkeerd gaan. Nuja, the show must go on maar de vraag is welke show het precies is. Hé kijk, 8 mollen ! Ja oké, maar wie kan er nu wèl goed acteren en wie niet?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 30-03-2003, 20:31:23
Terwijl kastelein Knudde de glazen droog wrijft, denkt hij nog even na over de flarden gesprekken die hij het voorbije etmaal in de lounge wist op te vangen. Het waren soms verhitte discussies over rode lintjes en dito wijn, over hoe hard een hart kan in de supermarkt of hoe moeilijk het precies is om iemand een warm hart toe te dragen als het stukken uit de grond aan het vriezen is. Over wegwijzers die weg waren en blokhutten die al dan niet gemonteerd waren. Over een brug afspringen terwijl bruggen opgeblazen worden en iedereen groen licht kreeg om door te gaan. Over een saboteur die zich verstopt in het kreupelhout terwijl een paar anderen hun uiterste best doen om de eerste prijs als Canadian Lookalike in de wacht te slepen.
Knudde heft het laatste glas omhoog en tuurt in de weerspiegeling. Zo klaar als een klontje, zo helder als wat. Het glas wel te verstaan. De inhoud blijft nog wat troebel. Daar moet vanaf morgen maar nog eens in geroerd worden.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 31-03-2003, 15:28:34
Nu de mollenshow weer is afgelopen en pas a.s. zaterdag een nieuwe show komt met 8 mollen (waar haalt de mollenman zo gauw 2 mollen vandaan?) neem ik graag plaats in de lounge. Om de tijd te doden heb ik een schaakbord bij me. Iemand interesse in een partijtje? Om alle zwarte pionnen zit een rood lint. U speelt met wit; het is de bedoeling om al mijn zwarte pionnen te slaan om het rode lint te veroveren. Voor elke witte pion die aan het eind van het spel nog over is, krijg ik 100 Euro van u.

Iemand die durft?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Chelly op 31-03-2003, 15:35:22
Joehoe miss Polly??? Ik heb zo ongeveer 25 rode lintjes gevonden. Op een zeer merkwaardige plek overigens. Lagen zomaar in de tuin onder een paar takken gestopt. Ik geloof dat die lintjes van 1 van die acht merkwaardige (en slechte acteurs!) gaten zijn.. Maar van wie? Weet iemand dat?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 31-03-2003, 15:45:59
Nu u erover begint...
Ik zag gisteren een van die slechte acteurs met een tiental lintjes voorbij het hotel rennen. ???







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Chelly op 31-03-2003, 15:48:48
Citaat
Nu u erover begint...
Ik zag gisteren een van die slechte acteurs met een tiental lintjes voorbij het hotel rennen.

Ohoh en hij bleef maar rondjes rennen zeker? En onderweg lintjes verliezen? Want dan zijn die lintjes misschien van hem...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 31-03-2003, 16:25:44
Ook Knudde wou zich vandaag nog eens vergewissen van de schelmenstreken in de tuin maar de camera van de videobewaking vertoonde rare streken. Veel beweging zonder beweging, zwarte schimmen ipv kleurrijke figuren en megahertzen die om ter hardst probeerden te balanceren op de hoogste golven. Ik kreeg er zowaar koppijn van en vergreep mij aan een paracetamolleke. Niet langs achteren zoals Pino placht te doen maar gewoon met een glaasje water. Het werkte verhelderend en noopte mij tot volgende vaststellingen op het prikbord (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl34.html).

Indien één of andere storing mij zou gestoord hebben, gelieve een post-it note aan te brengen, svp.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 31-03-2003, 19:45:46
Miss Polly neemt de lintjes van Chelly aan en bestudeert ze grondig. Zou een snuffelhond hier iets mee aankunnen? De twijfel rijst toch meer en meer. Teveel van de gasten nemen Ron als mol...
[color=F7FFEE]waar is de sleutel van kamer 665?[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 31-03-2003, 19:49:39
Het zou natuurlijk wel kunnen, dat Ron de Mol is. Zo stekeblind dat hij voorbij het eindpunt rent...
[color=F8FFF1]Zeg miss Polly, ik heb die sleutel nog bij me, van afgelopen zaterdag.[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Groenenman op 31-03-2003, 19:51:49
Nu de mollenshow weer is afgelopen en pas a.s. zaterdag een nieuwe show komt met 8 mollen (waar haalt de mollenman zo gauw 2 mollen vandaan?) neem ik graag plaats in de lounge. Om de tijd te doden heb ik een schaakbord bij me. Iemand interesse in een partijtje? Om alle zwarte pionnen zit een rood lint. U speelt met wit; het is de bedoeling om al mijn zwarte pionnen te slaan om het rode lint te veroveren. Voor elke witte pion die aan het eind van het spel nog over is, krijg ik 100 Euro van u.

Iemand die durft?

Kom maar op !!!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 31-03-2003, 21:35:21
Miss Polly noteert wat dingen op een blad en overloopt het even. Teveel gokken op Inge, dus geen dierenarts als mol. Teveel gokken op Ron, dus geen Ron als mol. Langs de andere kant heeft ze al evenveel jagers gezien die achter de andere mollen aanliep, dus die kant kan ze ook niet uit. Complicated game but still one mole. Geen Ferdi, geen Patricia, onmogelijk. Chandrika lijkt wat te jong. Miss Polly schrijft in grote letters RON op haar blad, wegens geen andere mogelijkheid...voorlopig nog, niks is natuurlijk wat het lijkt.
[color=F7FFEE]ha, daar is de sleutel dus... tv uitgezet?[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 31-03-2003, 21:39:35
Ik vind toch nog steeds dat Astrid verdacht is. Hoe kun je je nu vergissen bij het omrekenen van Canadese dollars naar Euro's. En dan terwijl het niet mag (zonder er bij na te denken misschien) twee gelijke producten meenemen.
Nouja, de voorraad van het hotel moest toch weer een beetje bijgevuld worden, dus ik ben allang blij dat die twee boodschappen gedaan hebben. Het was anders mijn beurt geweest.
[color=F8FFF1]Oeps, vergeten... Ga je even mee, om hem uit te doen. Gewoon voor de gezelligheid.[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: D**n op 31-03-2003, 22:05:16
Waren niet twee dezelfde producten, waren 2 verschillende wijnen....
en ik kan het weten...
bork,bork,bork







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 1-04-2003, 01:10:18
Maître d'hotel Baziel houdt wel van een bordje schaak en ook wel van zwart/wit. Grijs vindt hij namelijk maar een mollig kleurtje.
Terwijl je zou gaan denken dat eerder zongebruind de kleur van deze mol is. Het ritje door de Albert Heyn van Saint-John bracht Aafke en Astrid namelijk geen halve euro,juist omgerekend 0,76 Canadese dollar op. En dat was vooral te danken aan Astrid die de koopwoede aardig verknoeide. Ons komisch duo Aafke&Astrid deed Baziel sterk denken aan Luc&Marie-Rose uit de Mol 2 van VRT. Die kregen dezelfde hap voorgeschoteld en bakten er evenmin iets van. Maar ze waren geen van beiden de Mol...
Dus toch Chandrika maar ? Die liep als laatste het Trailparcours, vond geen lintjes en kreeg er bijgevolg ook geen als beste spoorzoeker van de klas. Goed gedaan als Mol uiteraard...
Maar ook Elise negeerde straal de toen nog aanwezige natuurwegwijzers van toneeldeskundige Ferdi die alles maar een slecht geregisseerd toneelstukje met derderangs acteurs vond.De Mol als toneelcriticus die zichzelf afbreekt tot op het bot nadat ie het boeltje gesaboteerd heeft door de strategisch geplaatste lintjes voor de neus van de anderen weg te snoepen ?
Zou kunnen, maar hoe komt Ron dan zo snel aan de blokhut ? Zo snel zelfs dat ie zichzelf nog een uitgebreid ommetje gunt door een stukje woeste natuur dat niet bezoedeld is met rode lintjes...
Geknoei van de bovenste plank bij de opdrachten, maar eigenaardig genoeg weten ze bijna allemaal zeker wie de Mol is, als je hun uitspraken mag geloven,uiteraard. Dat mag, maar Baziel neemt de zoutstrooier uit de keuken en strooit een flinke korrel van het witte spul over het hele zooitje.
"Niets is wat het lijkt..." denkt Baziel en houdt een oogje in de zeilen van Aafke,Astrid en Chandrika.
"Die gaan Baziel hier niet beetnemen op deze aprilse vismarktdag" neemt Baziel zich geheid voor.
Geen schaakmat op de schaakmat...
 







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Marigold op 1-04-2003, 03:20:45
Marigold houdt het op Elise. En niet zonder reden.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: idefix op 1-04-2003, 10:29:08
bij mlle sjappozjoon is de verwarring toegeslagen, en ook haar hondje idefix is het noorden een beetje kwijt. Doelloos loopt ze door het hotel te slenteren op zoek naar concrete aanwijzingen. Ze baalt er ook een beetje van dat het nog steeds zo druk is in het hotel, ze had gedacht dat er iemand naar huis was gegaan.
De mol die zij op het oog had, blijkt een irritant en arrogant beestje te zijn, en dat is niet wat zij zoekt in een mol. Maar toch.. die aanwijzing in het begin...
mlle sjappozjoon ligt er wakker van....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 1-04-2003, 12:04:59
Er zijgen 2 tegenstanders tegen over Master3L achter het schaakbord neer: een groen mannetje en Maître d'hotel Baziel.

Hoewel de regels het verbieden, starten beiden met het verzetten van een witte pion. Zo rukken er al twee witte pionnen op naar het centrum, richting de zwarte pionnen met rode linten....

Het zwarte paard springt al blazend op de witte pionnen af.... trappelend van ongeduld om elke mogelijke mol te vermorzelen onder z'n hoeven....

Hoe loopt dit spel vol intriges en spanningen af?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 1-04-2003, 14:11:59
Er zijgen 2 tegenstanders tegen over Master3L achter het schaakbord neer: een groen mannetje en Maître d'hotel Baziel.

Hoewel de regels het verbieden, starten beiden met het verzetten van een witte pion. Zo rukken er al twee witte pionnen op naar het centrum, richting de zwarte pionnen met rode linten....

Hoe loopt dit spel vol intriges en spanningen af?

Het verplaatsen van mijn witte pion was eigenlijk maar een aprilgrapje. Net als de aankondiging van kastelein Knudde op het prikbord dat Ron de Mol is. Een echte kapoen, die Knudde, en zeker op een dag als vandaag...
Nee, mijn eerste echte zet zal een poging zijn tot uitschakeling van De Rode Loper, gevolgd door een frontale aanval op de Koningin van de Nacht.
De Zwarte Toren zal vervolgens buitenspel gezet worden en via de Rocade Est rukt het witte leger op naar de poorten van het Koninklijk Paleis van Majesteit Mol. De paarden worden achtergelaten en die galopperen er van door, terug huiswaarts.Met op hun rug een bazige dame die angstig " Ik kan niet paardrijden zonder de teugels in handen te hebben !" gilt.

"Dit plan ziet er goed uit" denkt Baziel tevreden, "Nu maar afwachten tot zaterdag, en kijken of de juiste gast het hotel verlaat".
Baziel gokt op de dame die in het penthouse verblijft.

Jaja, wie hoog spel speelt, kan heel diep vallen...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 1-04-2003, 16:39:01
Nog voor het witte leger goed en wel op gang is gekomen, storten de eerste dappere witte strijders met angstgeschreeuw van het bord. De velden tussen het witte en zwarte leger zijn ondergraven door een mol!

Een witte loper en toren zijn de eerste slachtoffers van de mol. Zij verkeken zich teveel op de zwarte stukken en hielden daardoor niet de mol in de gaten....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 1-04-2003, 16:59:08
ach de lintjes, ik heeb er al zoveell over gehoord. Mensen zouden liintjes hebben verstopt, waarom vraag ted de bellboy zich dan af? wat is het nut van het versstoppen van lintjees.

1 van de ophanggers zou ze er afgehaaald hebben??/ Net of de aandere dat niett door zou hebben.

Dan hebbenn we de blinde ron die gewoon doorrent met veel lintjes op zaak wat is daaarvan het nut, je kunt als Mol toch beterr veel weghalen en met dat binnenkomen, gaat er lekker veel geld af.

Verder is er nog steeds een hhardnekkig gerucht dat er iets niet juuist is met de volgorde van de lopers. Ik heb het biij het bekijken op het grote scherm met de R rechtssboven in niet kunnen zien. Iemand anders misschien.










Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 1-04-2003, 17:06:09
Elise gaat naar huis?

Nee hoor, ik denk dat je het mis hebt, beste bellboy!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 1-04-2003, 18:43:32
Elise gaat naar huis?
Nee hoor, ik denk dat je het mis hebt, beste bellboy!

Baziel vreest ook dat de bellboy dwaalt. Niet door het Grote Rodelintjesbos, maar door de gangen van Hotel De Botel.
Op zoek naar Engelse fooien die mogelijk achtergelaten zijn door de Grijze Graver.
Baziel raadt de bellboy dan ook een blik in de papiermand aan als alle Kierewieten weer eens op pad zijn voor hun bizarre opdrachten. Wie weet heeft er iemand een kattebelletje achtergelaten als geheugensteuntje?
Verder heeft Baziel ook het gastenboek nog eens doorgenomen. En wat blijkt ? In het penthouse woont geen Elise die een studentenleven zonder lijden wil leiden in Leiden, maar een wetenschappelijke dame uit Mokum die Engelse bruggen in kaarten brengt en zowat iedereen tegen zich in het harnas jaagt.
Misschien moet Baziel zijn trouwe dienaar Manwel maar eens op speurtocht sturen richting penthouse.
Maar dan mag de bellboy de lift natuurlijk niet blokkeren op de eerste verdieping om vervolgens ongestoord de bagage van de bewoners aldaar aan een minutieus onderzoek te onderwerpen.
Wat een mens tegenwoordig allemaal niet moet doen om  een Mol te vangen...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 1-04-2003, 18:59:07
Waren niet twee dezelfde producten, waren 2 verschillende wijnen....
en ik kan het weten...
bork,bork,bork
Maar beste kok, ik kan het ook weten, ik ben drie jaar sommelier geweest in een 4-sterrenrestaurant. En naar mijn beste weten, pakte ze drie flessen wijn. Als u het niet geloven wilt, komt u maar eens langs om het na te kijken.

[color=F8FFF1]Kamer 665...[/color]







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 1-04-2003, 19:09:01
Na mijn avontuurtje met de mol afgelopen zaterdag heb ik met verschillende wazige figuren die hier ronddolen een dialoog gehad over zijn/haar identiteit maar ik word er enkel meer verward door. Nog even en ik me zal me hier moeten uitchecken om bij de buren (instituut voor vreemde zusjes) in te checken(http://www.nbproducties.nl/smilies/waaromnou.gif)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 1-04-2003, 21:31:48
Baziel is eens op bezoek gegaan bij de buren en heeft daar een filmpje gezien dat hem zwaar aan het denken heeft gezet.
Het filmpje stond in het rubriekje "Hints" op het webstekje van Mevr. Groothuizen en haar snode vrienden en het ging over de shoppingtrip van Aafje en Astrid.
Daarbij liet Astrid zich iets ontvallen dat hoogst merkwaardig is voor een dame met haar talenten en kwaliteiten.
Ze zei op het einde van de proef en als antwoord op de financiële onrust van Aafke, voor heel kijkend Nederland en Vlaanderen, dat de wisselkoers 0.65 $cent per euro bedraagt, terwijl dat net omgekeerd is, nl.0,65€ per 1$. Tot zover niks wereldschokkend zou je zo zeggen, even afgezien van het feit dat het hen wel op voorhand werd verteld welke de juiste koers was.
Nu is de Canadese hamvraag : Waarom wordt dit getoond in de rubriek "hints" op Widm.nl ?
Toch zeker niet omdat Astrid de Mol is ?
Want Aafke&Astrid gingen al van in het begin de mist in met hun monetaire omrekeningen,dus dat moet niet echt meer in de verf gezet worden.
Nee , veeleer is het een hint naar wie de Mol niet is.
En dat is nu wel duidelijk voor Baziel.
Astrid en Aafke vallen af als potentiële Mol.
Dus zal Baziel op zoek moeten gaan naar andere aanwijzingen.
Misschien toch in het Grote Rodelintjesbos van die excentrieke poenschepper ?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 1-04-2003, 21:32:00
Knudde schudt meewarig het hoofd wanneer Baziel voor de zoveelste keer zijn Toverfluit bovenhaalt en de koningin der nacht begint te bezingen. Heeft hij na één Shadiaans avontuurtje nu nog niet zijn les geleerd? Blijkbaar niet maar dat is nog niet het ergste. Dat moet nog komen: de billen van Baziel!! Daar sneuvelen meteen alle pionnen door op het schaakbord, slaan de paarden van op hol en stuiken de twee torens van ineen zonder dat daar ook maar één vlieg bij te pas komt! Maar goed, we weten uit welke richting de wind komt en we kennen Baziel natuurlijk allen als seniel debiel, dus het zij hem vergeven.
De goudvis in de ronde bokaal van de kastelein mag dan ondertussen wel een boterbriefje op zijn rug dragen, hetgeen erop geschreven staat is lang geen onzin. De volgende afvaller komt trouwens waarschijnlijk toch uit het rijtje springers en als dat niet die ondeugend monsterende sales manager wordt, kan alles plots al veel duidelijker worden, billen incluis, maar dat geldt dan helaas ook voor de kastelein...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 1-04-2003, 21:38:42
En hups! Daar komt Baziel alweer als een kieken zonder kop de klapdeuren door gestoven! Hij heeft weer eens iets opgevangen waardoor zijn verwilderde haren opnieuw alle kanten uitwijzen. Tss, tss, tss...
Uit de kamer der Duistere Dossiers weerklinken geruchten, okee, maar dat zijn dan ook alle mogelijke geruchten die op de muren reeds geprojecteerd werden en nu netjes één voor één langs het sleutelgat worden los gelaten. En Baziel daar maar achteraan met zijn vangnetje. De gasten kijken hem verweesd na. Dit hotel heeft toch echt wel zijn naam niet gestolen...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 1-04-2003, 22:35:42
Hupla, de maître is de keuken nog maar in of hij komt alweer naar buiten. En maar roepen en denken en wijn drinken en schaken. Miss Polly checkt af en toe eens even haar rug want noch de kastelein noch de maître valt te betrouwen. Potentiële mollen maar er zelf één vangen is natuurlijk een ander paar mouwen.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 1-04-2003, 22:56:18
eh de geheime boodschap in het vorige bericht is totaal verward overgekomen. Elise gaat naar huis staat er maar dat huis staat niet per se in Leiden.  

Er zijn iglos op de Noordpool, Paalwoningen in Sumatra, Bolwoningen in den bosch en Boshutten in Canada.

En juist in dat laatste is het te doen, daar wordt het geld weggenomen van de 8 doldwaze-avonturen belevers. Dus daar moet je binnen gaan en niet langslopen.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 1-04-2003, 23:02:42
Alle bagage heb ik al uitgepluisd dus dat hoef ik niet meer te doen, Ik zou de bagage opdracht dan ook feilloos kunnen doen. Ik ben nu nog bezig om een boek proberen  te bemachtigen en dat is een heel psychologisch werk over theorien en aliassen en over derde rangs B-actuers die zichzelf herkennen in elk profiel.

Zo zal elk mens volgens dat boek zichzelf ontmaskeren. Ik wil het gelezen hebben voordat ik bij het oud vuil kan leggen, er is al zo weinig te lachen in deze wereld, buiten het hotel.


De bruggenspeelster zou geen speelmakkers vinden, het kan kloppen, mar ik wijzig toch mijn gok niet, heb er die 5 euro op gezet die ik hier verdiend heb en dat olgens een piramide systeem waarbij elke wijziging geld kost. Maximale opbrengst dus bij niet wijzigen.

En ik moet toch ergens mijn geld vandaan halen...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 1-04-2003, 23:50:00
Baziel heeft een probleem. Kastelein Knudde is het, zoals steeds, weer eens fundamenteel oneens met Baziel.
Hopelijk gaat de kastelein van het zeventiende molsgat het deze keer wel eens bij het rechte eind hebben.
Daarom bedenkt Baziel het volgende voorstel :
Als kastelein Knudde met zijn Ron het bij het rechte eind heeft nodigt Baziel hem uit om samen een reisje te maken.
En wel het volgende : We vertrekken vanuit de zeehaven van Bredene met een zeilboot naar het zuiden, laveren doorheen de Frans-Spaanse Golf der Stormen, ronden de rotsige Britse enclave en doorkruisen de Meditterannée om uiteindelijk aan wal te gaan in de Franse Pausenstad.
Daar overnachten we bij de artistieke clochards onder de brug die de kastelein zo nauw aan het hart ligt en bij het licht van de volle maan en duizenden flonkerende sterren kraken we een Dame Jeanne goedkope landwijn en brengen we een Ode aan de Vriendschap, onder de vorm van een muzikale serenade.Beginnende met Au clair de la Lune en Sous le pont d'.... over Marina en Dolce Paula van Rocco.G om te eindigen met een toepasselijke klassieker van Beethoven.
Fur Elise, inderdaad...

Benieuwd wat Kastelein Knudde daar op te zeggen heeft...

Miss Polly kan dan misschien eens contact opnemen met onze goede vriendin Quofsh, want we moeten wel een flinke portie van haar productie meenemen naar ginder.
Kwestie van niet te hard op te vallen tussen die krolse katers en jankende katinnetjes...    








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 2-04-2003, 10:58:33
Makeda, de koningin van het schaakbord, controleert haar voorraad Whiskas, en ziet dat die niet zal volstaan. Een nieuwe bestelling mag nog even op zich laten wachten tot de klokken naar het zuiden trekken en van daaruit hun boodschap over Nova Scotia laten bimbambeieren. Immers, ook de kastelein heeft nog zo zijn twijfels uiteraard. De irritante kaartlegster houdt misschien nog enkele troeven achter de hand terwijl ook de hoedster van Isis en Cleopatra echt wel de uitstraling van een Canadian digger heeft. Of zou haar fond de teint mij enigszins misleiden??
Anyway, hangt de kastelein aan de juiste lijn, dan wordt de ballade pour Adeline er inderdaad wellicht eentje fur Elise. Of toch tenminste een ereplaatsje op de tribune. In het andere geval zal ook de wijn weer anders smaken. Zuur man!









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 3-04-2003, 15:38:05
Baziel heeft het erg druk vandaag. Auto poetsen, dakkoffer installeren, een nieuwe outfit aanschaffen, het troetelkonijn naar haar vakantiebestemming brengen,de sleutel van de brievenbus bij de buren deponeren,valiezen vullen en in de auto proppen, het hoort er allemaal bij vandaag.
Want Baziel vertrekt morgenvroeg op vakantie ! Een welverdiende vakantie mag Baziel wel zeggen, want na de drukke weken die achter de rug liggen mag hij er wel eens een weekje tussenuit.
Nee, niet naar een mondain ski-oord in de Alpen of DolleMietjes,want zoiets loopt toch nefast af voor Baziel, maar een lekker gezonde uitwaaivakantie. En waar kan je nu beter gaan uitwaaien dan op een winderig Waddeneiland ?
Inderdaad, Baziel trekt naar Nederland, naar Texel meer bepaald ! Ginds aangekomen gaat de auto op stal en doen we alles met de fiets.
Het weer dat er aankomt schijnt mee te vallen,dus leute is verzekerd.
Tot binnen een weekje, luitjes, en... Miss Polly, hou een oogje op kastelein Knudde en laat geen rare gasten binnen zonder eerst te vragen of ze de Mol zijn of niet.
Je weet maar nooit...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Talpa op 3-04-2003, 15:59:24
In de tuin zat Talpa rustig thee te drinken toen ze een inval kreeg. Bij de test op de avro-site had ze namelijk een vraag gekregen over de hut. De hut in het bos is een van de buitenverblijven van JR Hearst. En was er vorig jaar niet een aanwijzing met een schilderij dat op George sloeg? Talpa vraagt zich af wie deze JR Hearst is en of Google de oplossing biedt waar ze naar op zoek is. Maar eerst drinkt ze haar thee op.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Master3L op 3-04-2003, 16:42:41
Master3L zit nog steeds in gedachten verzonken achter het schaakbord. Die witte ronde loper, die precies doet wat van 'm verwacht wordt, namelijk lopen, lopen en nog 's lopen... die ronde loper... Ron de loper... die moet in de gaten worden gehouden!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 4-04-2003, 21:50:39
Miss Polly noteert goed wat Baziel gezegd heeft en vraagt elke binnen- en buitenlopende gast of ze de mol al dan niet zijn. Enkelen antwoorden niet, sommigen kijken mysterieus en anderen kijken alsof Miss Polly een ruimtewezen is. Het wordt tijd dat er een nieuwe graaftocht gestart wordt. Morgenavond, same time, same place...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 5-04-2003, 10:12:21
Man, man, man! Moet vanavond alles in gereedheid gebracht worden om de volgende gast uit te wuiven en wat gebeurt? Baziel, onze zogenaamde 'Maitre d'Hotel' is sinds gisteren op zijn gemakske gaan fietsen op de wadden - ook daar zal hij weer flink tegenwind krijgen, veronderstel ik  ;) - en Miss Polly heeft ook al aangekondigd dat ze vanaf maandag er een weekje op uit trekt. Om nog maar over de rest van het personeel te zwijgen! Sommelier Robbie ligt zelf uitgeteld in zijn kelder, de Zweedse kok ligt op @peg@pen achter zijn fornuis en het reservehulpje voor achter de desk zit lusteloos in de tuin te wroeten. Hoog tijd dus dat er wat herrie in de keet wordt geschopt!








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 6-04-2003, 13:41:36
oeioeioei
Miss Polly valt ook bijna in slaap achter haar desk... Zo weinig beweging in het hotel zeg ! Gisteren nog volop gewroet in de tuin maar daar bleef het ook bij. De winkeldame vloog eruit maar een potentiële mol bleek ze al niet echt. Iedereen loopt er wat verdwaasd bij. Veel dichter zijn ze niet gekomen maar ieder z'n mol had wel weer een reden om net dat tikkeltje meer mol te zijn.

Miss Polly haalt nog een extra paar kousen uit. Morgen verlaat ze het hotel voor een 6tal dagen, hopelijk doet Elmar het goed...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 7-04-2003, 18:21:57
Hee waar is dat aardige meisje van de receptie gebleven?
Ach, die jongen doet het ook wel leuk alleen snap ik niet wat hij allemaal staat te mompelen daar, het klinkt als iets van: "nee, niet met een B, het moet met een D", maar ik heb geen idee wat hij daarmee kan bedoelen....
Verder moet ik zeggen dat de zaterdagen hier mee steeds beter gaan bevallen. Die rare groep mensen die zo hun best doen het eindbedrag in een pot zo hoog mogelijk te krijgen, ga ik steeds sympathieker vinden. Er schijnt zich onder hen ook iemand te begeven die wel heel erg zijn best doet, maar met een hele andere motivatie... Ik ben er nog niet achter wie dat is (http://belgonet.be/e-cafe/YaBBImages/smiles/denk.gif)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 7-04-2003, 21:15:52
Het is MFD, niet MFB

He? Sorry, meneer... uh.. mevrouw, ik was even met mijn gedachten ergens anders.
Kan ik u ergens mee helpen? Ik zal kijken wat ik kan doen.

MFD...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 7-04-2003, 21:28:37
Het huisorkest zet weer zijn  beste beentje voor maar zoals onze hippe Pineau-nippende gaste zeer gevat heeft opgemerkt, is er idd eentje bij die een valse noot aan het spelen is. (http://www.smilies.nl/muziek/musicboohoo.gif)

Ik vermoed nog steeds de ontwerper der grafzuilen alhoewel de ranke studente uit Leiden flink wat punten gesprokkeld heeft op de bochtige omloop. Alleen, het zou net iets té duidelijk geweest zijn. Zichzelf naar voor schuiven, een geviseerd medespeler kiezen om hem daarna zo te manipuleren dat na flink wat influisterwerk door de engel met de rieten muts, het gezwoeg der medekandidaten negatief beloond wordt? Het ligt er weer net iets te dik bovenop.

Terwijl het leven deze week iets rustiger verder kabbelt dan anders door allerlei omzwervingen, keuvelt de kastelein lustig verder met de ranke juffrouw die het gezelschap in de omringende bars wel weet te apprecieren.
Wie weet, misschien groeit er wel iets moois (http://www.smilies.nl/remybussi.gif) en komt er nog iets anders van. Een massageke bijvoorbeeld, of een bubbelbad met Champagne en een lekker etentje achteraf. Terwijl Baziel van huis is...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 8-04-2003, 16:09:45
Het werd een gewoon gezellig etentje gisterenavond waarbij alle gebeurtenissen van de voorbije weken nogmaals lekker werden herkauwd. De kap en de kloostermuur, de verzuchtingen bij het booskijkend konijn, de nieuwe lichting Quebec-fans...
De kaarsen werkten inspirerend maar brachten geen echt nieuwe feiten aan het licht. Enkel wat verse bespiegelingen welke ik haar wou toelichten op mijn balkon.
Helaas, eenmaal aan de deur van mijn kamer (http://www.geocities.com/knudde2003/index.html) gekomen, was ze plots weg. Gevlucht als een dief in Sesamstraat...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 8-04-2003, 17:46:35

Helaas, eenmaal aan de deur van mijn kamer (http://www.geocities.com/knudde2003/index.html) gekomen, was ze plots weg. Gevlucht als een dief in Sesamstraat...


Had je haar een kopje koffie aangeboden Knudde?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: mollemans op 8-04-2003, 18:41:00
de bellboy is terug van een weekje werken voor andere bazen... (ja eindelijk geen ww meer). Ik heb horen fluisteren dat naast de schoot pc waarop angela geprojecteerd wordt aan het begin van afl 2, de koker te zien is met een stukje tekst, dus een geopende koker.

Volgens andere geluiden zijn we tot nu toe nog maar van 1 actieve deelnemer op de hoogte dat haar koker open is. Zou dan toch de dunne plakken snijdster de Mol der mollen zijn???









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 8-04-2003, 20:43:43
Had je haar een kopje koffie aangeboden Knudde?

Vreemd. Pino begint retorische vragen te stellen. Zou ze zich gisterenavond niet meer herinneren? Die paar glaasjes Chablis kunnen haar geheugen toch niet in die mate...
Waarom zegt ze nu dingen die vroeger anders klonken? Is zij zo verdiept in het spel dat ook bij haar de schizofrenie de bovenhand haalt? Een mens zou natuurlijk voor minder. Of zou ze een zonnebad genomen hebben in die ijzige wind? Allemaal aanlokkelijk maar niet gezond uiteraard. En waarom was ze zo plotseling verdwenen? Weet ze het zelf wel nog of lag het aan de koffie? Het ruikt er hier nochtans nog altijd naar.
Veel vragen; slechts een paar antwoorden. De sfeer der voorbije weken, zeg maar. En Lolita Pino voelt zich daar blijkbaar goed bij...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Elmar op 8-04-2003, 21:16:07
Ow... ik wou dat Miss Polly hier was. Ik kan het allemaal niet meer bijhouden. Het gaat allemaal zo snel. Voorheen was het nog te doen, maar nu ik haar taak er ook nog bij heb gekregen... Ik word gillend gek.

En toen bedacht ik mij (in een van mijn gekke buien) dat het mij opviel dat je elke zaterdag als eerst (na het filmpje van de Mol met de instructies van Angela) Astrid in een biecht ziet... Kan toeval zijn, maar het is mss iets om op te letten.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 10-04-2003, 21:08:04
Het valt niet mee om hier in mijn eentje die zeven rare kwieten op hun wenken te bedienen. Van Baziel kan ik welhaast vermoeden dat zijn oren er zo ongeveer moeten zijn afgevroren en net nog heeft Miss Polly een berichtje laten geworden vanuit het grote bos dat ze er niet op zoek is naar zwarte beestjes maar wel en vooral naar zichzelf. En ze heeft zichzelf blijkbaar al tegen gekomen ook! Nog twee keer slapen en dan is ze terug, net op tijd om de volgende kwiet uit te wuiven. Wordt het met gebarentaal, onder polite-escorte of reikhalzend richting Isis en Cleopatra? Hangt ervan af hoe zwart zwart is. De één sluit iig de ander uit, en dat maakt het nu net zo moeilijk...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 11-04-2003, 13:15:53
En waarom was ze zo plotseling verdwenen? Weet ze het zelf wel nog of lag het aan de koffie?
Hoewel dol op massages, valt koffie meestal verkeerd. Zelfs koffie verkeerd.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 11-04-2003, 21:09:54
Baziel steekt de valiezen in de wasmachine,stoft z'n pantoffels af, neemt een krant van Hollands allooi bij en een Duvels lekker biertje in de hand en ploft neer op de sofa, moe maar tevreden dat hij terug thuis is na het uitwaaiweekje tussen Noord-Hollandse duinen en Texelse vuurtorenschapen.
En gewaaid heeft het, daar kan Baziel van meespreken. Die fietsroute langs de Waal en Burgerdijk staat voor eeuwig en 3 dagen in zijn geheugen gegrift.
Walen heeft Baziel er niet veel ontmoet, Burgers des te meer.Vooral met ham...
Maar het begrip 'winderigheid' heeft voor Baziel vanaf nu een andere dimensie gekregen...

Baziel heeft zodoende dus tussen lamsstoofpot en cranberrypint het laatste nieuws gemist, maar de bellboy wist hem te vertellen dat de beleidsdame zich heel collegiaal heeft opgesteld met Baziel en eveneens haar valiezen heeft gepakt.
Een beetje spijtig, maar onvermijdelijk,helaas.
Haar naïeve spontaneïteit heeft haar blijkbaar de schapenwollen das omgedaan.
Baziel zijn oordeel is nu een beetje gefundeerd op duinenzand, maar zoals het er nu uitziet is Beethovens klassieke lieveling niet weg te branden van de oevers van het Molse Zilvermeer.
De jacht op de goudschat gaat dus onverminderd verder.
Maar waar zit Piet Piraat ?...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 11-04-2003, 21:24:54
Momenteel te zien op het kleine scherm in de ruime lounge:

"Met zijn schip 'De Scheve Schuit' schuimt Piet Piraat de grote wateren af, op zoek naar de schat!
Samen met zijn vreemde bemanning maakt Piet Piraat de gekste avonturen mee op zijn zoektocht. Het enige wat Piet Piraat weet is dat de schat begraven ligt op Nova Scotia en een smerige onderkruiper er als bewaker rond doolt.
Maar ... wie is die onderkruiper??
Alle hens aan dek voor Piet Piraat en zijn gekke bende! "


Iedereen ondertussen nog een kopje? Of zie ik het verkeerd?
En Baziel: door die aanvallen van acute winderigheid staat uw haar nog steeds richting Maas. U weet wel, die van het glippend net.

 








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 12-04-2003, 18:15:14
Gehuld in piratenbroek en piratenhemd, zit ik helemaal klaar voor avondje uit. Ik ga naar een restaurant uit een land waar ze er niet voor schromen knaagdieren op het menu te zetten. Wie weet kom ik er ook nog ondergrondse tegen.
Hierdoor mis ik wel de avonturen van die andere kornuiten, maar wellicht valt hier aan de receptie te regelen dat er een kopietje voor me op de balie ligt bij thuiskomst? Dan kan ik het later nog even kijken, onder het genot van een heerlijk kopje.
Thee  ;)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 13-04-2003, 11:02:30
Forget about the ratrace, Pino.  Het kopijtje aan de desk zal nog even op zich laten wachten omdat ook Knudde andere oorden heeft opgezocht. Doelgericht, dat wel, doch het doelhout wees de verkeerde richting uit en ene Zsa Zsa zond dan wel rooksignalen uit maar die bleven enkel in de kleren hangen.  Hierdoor dus de uittocht gemist maar die is blijkbaar compleet de mist in gegaan waardoor het weer koffiedik blijft kijken. Of wordt het theeblaadjes staren?  ;)









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 13-04-2003, 12:05:11
Inmiddels het kopietje ontvangen én bekeken. Heb wel mijn twijfels over de kwaliteit. De schelmjas die ik zocht lijkt opeens veel vrouwelijker en blonder...een illegale kopie wellicht?
(http://www.ashford.gov.uk/images/tealeafs.gif)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 13-04-2003, 13:49:50
Baziel heeft van uit zijn luie fauteuil, met een glaasje cranberrywijn losjes in de hand en een Romeo y Julieta sigaartje uit Havana,Cuba nonchalant tussen de lippen geklemd,alles bekeken en vastgesteld dat de makers van het Hollandse spelletje de zaken wel lekker commercieel beginnen te spelen.
Wordt vervolgd... ?
Zal wel zeker,maar krijgen we dan volgende week 2 executies voor de prijs van 1 ?
Of bieden ze de wellustig toeschouwende kijkcijfertjes een ultiem toetje met een extra aflevering ? Blijkbaar is niets wat het lijkt...

Baziel heeft zich als gediplomeerd salsa,tango en onlinedancer wel vergenoegd in het geklungel van zowel de klompendansers als de zogeheten experts, want die konden ook wel een extra lesje gebruiken.
Het enthousiasme van Ron,Chandrika,Ferdi en Patricia droop van het scherm en maakte een lelijke vlek op het Perzische tapijt van de TV-lounge.
En het zogezegd oerHollandse spelletje van 'ik ga op reis en ik neem mee' kwam Baziel ook nogal bekend voor. VRT Mol 2 had ook zo'n spelletje,alleen mocht de Franse heldin uit Avignon het daar alleen,en met succes, proberen op te lossen, terwijl hier Ron én Chandrika gezamelijk de Quebecoise mist ingingen omdat ze een nertsje niet konden vinden.
Chandrika vond wel een originele eikel, met name Ron.En laat dat nu net de man zijn die zich steeds meer opwerpt als de piraat die de goudschat verborgen wil houden van de Kwieten die er naar zoeken.
Maar wat nu gedacht van Astrid, de Prinses van de Nacht ?
7.000 euro is een lekker bedragje om mee naar huis te nemen, zeker als je weet dat je niet het beste bent in het beantwoorden van de selectievragen.
Als Baziel in haar plaats zou zijn zou hij eieren voor zijn geld kiezen en er met een stukje van de grote goudschat vandoor gaan.
Dat de anderen daardoor 7.000 euro verliezen zou enkel een spijtig nevengegeven zijn.We zullen zien...

Baziel houdt het voorlopig toch nog steeds op Chandrika, de exotische schoonheid die in de kathedraal in de wijnkelder én de annalen van Père Gilbert verdween en zich toch steeds weer verdacht weet te maken,echter steeds ook weer zonder te overdrijven.
'On ne soit qui mal y pense', om het met de woorden van een Quebecois te zeggen...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 14-04-2003, 12:01:18
Miss Polly is alweer helemaal geïnstalleerd op haar kamer en bemerkt de grote papierberg op de desk. Blijkbaar had Elmar het wat moeilijk met de grote reeks gasten. Tussen de paperassen vindt ze ook nog een zwarte pootafdruk met wat boomblaadjes en een eikel. Dat moet zeker van die charmante meneer Ron zijn die zich vrijwillig als eikel opofferde in de wetenschap dat ze toch geen nerts zouden vinden.
Tenzij de mol natuurlijk wist dat je nergens nerts zou kunnen vinden...
Chandrika is ook verdacht veel langsgekomen. Onze allerliefste Angela zei immers dat de mol goed kon saboteren indien hij/zij zijn belminuten liet vallen. Ron of Chandrika? Of was de taak té lastig om even het thuisfront niet te horen?








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 15-04-2003, 16:11:11
Het leek wel uit de oude doos te komen: een lekker zoete ballroom-blitz met als toetje het on line verlaten van de catwalk onder het wervelend geschitter der gemonteerde spotlights. Zéér verblindend, maar voor wie?

Kastelein Knudde heeft ondertussen een nieuw velletje (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl56.html?1050414451670) aan het prikbord opgehangen over de laatste verwikkelingen. Er lijken logische gevolgtrekkingen te worden geconstateerd maar lijken hebben soms iets niets in toom. En dat blijft al eens knagen. Zoals de vraag of de moeke van Isis en Cleopatra daar twee dagen aan een stuk heeft lopen joggen dan wel dat ze nog iets anders heeft uitgespookt...

Iig blijft Knudde trouw aan zijn ontwerper der grafzuilen maar kan hij de visie van Baziel wel bijtreden. Niet echt gezond wellicht maar ieder mens moet toch eens zijn heldere momenten kennen.

Overigens, de juffrouw die in een vorig avontuur er niet zo wel bij gevaren heeft, heeft hier in de straat een nieuw boetiekske geopend.
Als ge aan de gevel deze lichtreclame ziet hangen:
"Chez SANDRA"[/b] (http://www.geocities.com/knudde2003/Sandra.html), wip dan maar eens binnen!










Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 16-04-2003, 10:19:02
Miss Polly bekijkt de nieuwe jeans die ze zich aangeschaft heeft en is er tevreden over. Zit gemakkelijk, ook al staat ze veel recht achter haar desk. Ze vraagt zich trouwens af waarom Ron die tweede koker uiteindelijk toch nog uit de rotsen plukte. Mocht de opdracht slagen, in de wetenschap dat Astrid misschien toch weggaat?

En zoals kastelein Knudde al opmerkte: wat heeft ze toch 2 dagen lang gedaan? Het lijkt Miss Polly niet echt aangenaam om op je eentje zo afgezonderd te zijn. Stijn deed het haar al voor, maar hij maakte deel uit van een opdracht. Astrid mocht...joggen.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 19-04-2003, 13:10:03
Baziel vindt dat dit nu toch wel een beetje te ver gaat. Een mollig spelletje in het hoge, koude en onherbergzame Canada, OK, als je daar kierewiet genoeg voor bent dan ga je daar het molletje uithangen voor een weekje of 3.
Maar om dan hier in een deftig hotel de boel op stelten te zetten door alle deuren op slot te doen zodat er niemand meer binnen kan, dat gaat Baziel toch wel een beetje boven zijn niet-alledaagse petje. "Aha, Sabotage, onmiskenbaar" denkt Baziel en haalt zijn oude speurneus uit de mottenbollen.
Want 3 dagen lang heeft Baziel geprobeerd om binnen te komen, en uiteindelijk heeft hij een ruitje van het souterrain moeten kapot slagen met een vuile ruitjeshanddoek ( precies zoals in de film ! )om dan via de wijnkelder naar de receptie te sluipen om aldaar vast te stellen dat Miss Polly eindelijk terug was en dat de Prinses van de Nacht, weliswaar in joggingpak, nog steeds rustig in een zetel naar de TV zat te kijken. Weliswaar een hele kleine, maar toch. Naar de beursberichten keek ze volgens Baziel, want het ging over geld en winnen of verliezen en al dan niet van een rare beurs verdwijnen na een verrassend faillissement.
Als er nu één ding is waar Baziel niet bang voor is , dan is het wel een faillissement van Hotel De Botel.Met zulk fantastisch personeel, een kei van een kastelein en een waslijst van excentrieke gasten gaat Hotel De Botel nog wel een hele tijd door.Minstens tot het gaatje waaruit dat grijze graafbeestje onvermijdelijk zal opduiken.
Maar wie zal het zijn ?...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 19-04-2003, 20:50:55
Zo meteen gaan er een paar deuren open daarboven. Eentje die al half ingetrapt is en eentje met een strikje om. Misschien dat er dan weer wat meer leven in de brouwerij wordt geschopt, geklaverd, geruit of behartigd. Iig, er wordt vanavond weer een kaartje gelegd in de lounge. Benieuwd wie de beste kaarten dan wel de hoogste bluf heeft...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 20-04-2003, 12:43:54
Baziel keert deze keer tevreden terug, alhoewel het alweer met een stevig vuja dé gevoel is. Je weet wel, het gevoel dat je krijgt als je iets nog nooit gezien hebt maar toch al kent en weet hoe het gaat aflopen.


Maar eerst wil Baziel de groetjes doen aan Charles de Saccoches et Comieques, een goede vriend én Franse edelman/epicurist die uitweek naar Quebec om aldaar zijn taalgenoten de knepen van de echte Franse hostellerie en gastronomie bij te brengen.
Jarenlang niet meer van hem gehoord en nu plots verschijnt hij in een glimp aan Baziel zijn geestesoog in een populair TV-programma.
Zijn hotel is een pareltje én die ligging : fenomenaal ! Maar vooral de naam was heel frappant : Hotel Sacocomie... heb je hem ?
Baziel besluit dan ook om volgend jaar Hotel Sacocomie en zijn goede vriend Charles, aldaar gehuisvest, met een bezoekje te vereren.
Dit geheel terzijde gezegd zijnde gaat Baziel over naar de orde van de dag.
 
Want er is aardig wat informatie gelost tijdens deze prachtige sightseeing trip.
1. Astrid kiest, zoals door Baziel voorspeld, eieren voor haar euro's en gaat er vandoor met 7.000 piasters. Groot gelijk heeft ze, ene Dominiek uit Mol zal dat ongetwijfeld beamen.

2. Tijdens het filmpje met de Mol zegt Angela dat de Mol zich bij de zoektocht naar het bootje afzijdig moet houden. Betekent dat dat René en Elise van de wasservice afvallen als mogelijke Mollen?

3. Ron knalt met volle overtuiging Elise af, die nochtans samen met haar liefste René alle moeite van de wereld deden om het koffertje tot bij hem te dragen.Hugo de Mol deed hem dit al eerder voor,dus de hamvraag is deze keer of die redenering hier ook gevolgd werd. Eén vrijstelling in de pocket voor Ron en 10.000 € weg. En even later ook Patricia weg. Het bezoekje aan het knusse optrekje van Charles de Saccoches et Comieques is haar blijkbaar slecht bevallen en heeft haar niet geïnspireerd tot het correct invullen der vragen. Pech hé...

4. René en Elise beginnen een hecht stel te worden. Zouden ze gaan samenwerken om samen naar de finale te gaan, of is één van hen de mol en weet de andere het en mollen ze samen de anderen ?

5. Chandrika klungelde vandaag zo enorm aan dat het aandoenlijk was om zien. Hierdoor verliest ze echter heel wat Molse credibiliteit,want dat was er ver over. Ferdi liep er tussendoor maar blijft eigenaardig genoeg toch in het spel, ondanks zijn keuze voor Chandrika als Mol. Raar...

Conclusie : Baziel denkt dat Ron en René zich vandaag toch wel verdacht opgesteld hebben, en dat het meer en meer begint te lijken op mollig gedrag van de Zeeuwse politieman.
Maar we zullen zien want naar goede gewoonte is niets wat het lijkt...

 







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 20-04-2003, 20:21:50
Een waard die zijn eigen staminee niet binnen raakt. Het kan natuurlijk alleen Baziel overkomen. En in plaats van gewoon eens op het ruitje te tikken, dient hij het zo nodig te verbrijzelen want scherven brengen geluk beweert hij. Tss, tss, wat een excuus om zijn aanwezigheid in de wijnkelder te verklaren. En blijkt daar nu net onze maitre sommelier voor het laatst te zijn opgemerkt vooraleer hem het zwijgen werd opgelegd. Miss Polly had meteen de juiste diagnose gesteld; "murder", she wrote. De spanning wordt plots voelbaar. Hoog tijd voor kastelein Knudde om heel dat Sacocomie-gedoe eens wat scherper onder de loep te nemen. Wat een idee overigens: een rondleiding op een eiland organiseren in een onderzeeboot en dan maar hopen dat er iemand het raampje zal opendraaien om naar buiten te kijken.
Gelukkig was het decor weer schitterend, alleen niet goed voor de 'rheumatiek' van onze mol. Deze koos dan ook terecht voor een zalig warm bed boven een nachtje in het vochtige gras. De dagvergoeding was tegen dan dan toch al opgesoupeerd terwijl het souper lekker dampend stond te wachten. "Ga maar lekker fietsen, Angela", zal hij wel gedacht hebben, al zal Baziel over dat 'lekker' wel een andere mening hebben.

Veel zwartkijkers hebben we overigens niet meer over tenzij we eens met een slimme politie agent zouden te maken hebben, maar bestaan die eigenlijk wel? Bij ons iig niet maar misschien wel in Nederland?









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 21-04-2003, 19:14:15
Miss Polly doet haar slippers aan. Scherven mogen dan wel geluk brengen, liefst niet in haar voetzool...
Ze heeft Basiel zien binnenkomen en is verheugd over het feit dat zowel hij als de kastelein zich achter haar mening scharen. Het moét gewoon Ron zijn.
'De boot ligt in het water. Doe alsof je van niks weet.'

Even nadenken, geen geld te verdienen maar wèl een lekker warm bed. Of natuurlijk een nachtje in je nat pak slapen op een eiland waar het bijna vriest.
Geef hier die boot...
'En zorg ervoor dat ze je vertrouwen.'
Hupla, Ron in de helikopter en weg 10000 euro.

Het kan gewoon niet anders meer...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 22-04-2003, 13:56:15
Kastelein Knudde wrijft even zijn ogen uit. Leest hij het goed? Zou Baziel dan toch enigszins durven de mening van Knudde delen? Dat zou pas wereldschokkend nieuws zijn! Misschien schuilt de verklaring hiervoor wel in het feit dat Baziel tot voor kort nog aan de rand van de afgrond stond maar vrij vlug daarna een grote stap voorwaarts heeft gezet. Met alle gevolgen vandien...

Maar goed, het kamermeisje ligt ondertussen uitgeteld en afgepeigerd vanwege het dubbele werk en Knudde voorziet een nieuw blaadje voor aan het prikbord (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl56.html?1051011692160).
Hopelijk heeft hij deze keer geen last van het dierendoktersyndroom...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 22-04-2003, 22:01:49
Miss Polly is er gerust in. Geen syndromen noch palindromen deze keer want nu volgt de kastelein de meid en niet omgekeerd. Girl Power noemden ze dat in de vorige eeuw. De vraag is hoeveel girl power er nog gaat overblijven éénmaal het zwarte beestje nogmaals toeslaat. Ferdi is o zo zeker van zijn Chandrika. Boek maar al je vliegtuig jongen. Maar ook de anderen laten zich blijkbaar om de tuin leiden door vrouwelijk schoon.
Het is Ron mensen. Want money? Get Ron...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-04-2003, 15:52:21
Het valt Knudde op dat allen die in een vorig leven de kap over de haag gegooid hebben en /of daarna een hotelkamer al dan niet hebben geboekt, ondertussen een draad terug hebben opgepikt die hen back in real force hebben gesleurd.
Oververzadigd of het stellen van prioriteiten of de wetten van de baas in huis wellicht. Het kan natuurlijk niet eeuwig feest zijn maar de massale sterfte begint zo stilaan Sars-dioxine afmetingen te krijgen. Zéér besmettelijk dus en dan vindt Miss Polly het nog eens noodzakelijk om volgende week de streek van Umbrie eens te gaan verkennen in een utopische drang om nog enige leftovers der promoliaanse plebejers te ontdekken. Vijgen na Pasen lijken hier plots een heel andere dimensie te krijgen, maar daar stoort ze zich niet aan. Net zo min als de rest van het personeel hier dat hun katten blijft sturen waardoor het hier hoe langer hoe meer op een dierenasiel begint te lijken. Het is me wel wat.
Binnen twee dagen is er weer bowlingavond en wordt er weer eentje weg gekegeld. Dat gaat misschien nog wat volk trekken hier naartoe. Kwestie van de ontzetting op het gezicht van Ferdi te ontwaren. Dat moet ontegensprekelijk één van de hoogtepunten uit de serie worden. Boem. Pats. Gedaan. Ga terug naar AF. Jammer, zo'n sympathieke jongen; zegt altijd vriendelijk gedag als hij hier voorbij passeert. Ik zal hem missen. Ik alleen wellicht...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 25-04-2003, 14:14:09
Het is wat....
Boek je voor een kleine 3 maanden een kamer in een hotel, en ben je er bijna niet te vinden. Zonde van het geld (zou mijn moeder zeggen).
Aan het gezelschap ligt het niet, hoewel ik de visie van de meeste andere gasten niet (meer) deel.
Morgen kom ik iig hier naar de bowlingzaal!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Rocky op 25-04-2003, 19:17:29
Hé, gaan we bowlen..? Fred is hier zeker voor in en zal zijn buurman Barney daarvan zeker op de hoogte stellen...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 25-04-2003, 19:57:04
Miss Polly begint haar zak al te pakken want ze gaat idd terug naar Umbrië. De sfeer nog eens gaan opsnuiven. Misschien vindt ze ergens wel een koker of een dagboek...

Bowlen? Hmm, dat zal haar misschien wel goed vergaan. Naar het schijnt is de kastelein daar niet echt goed in. Reumatiek in de vingers af en toe ofzo.

anyway, she shoots, she scores. Alle 10 de kegels in 1 keer. Net zoals een mol. Net zoals Ron.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 26-04-2003, 00:13:25
"Oef" denkt Baziel, "wat is dat toch met die sleutels hier ?" De deuren zaten nog maar eens op slot en Baziel is deze keer door het keldergat naar binnen gekropen.
Om dan vast te stellen dat kastelein Knudde en de lieftallige geelblauwe vogel van plan zijn om te gaan bowlen. Bowlen ? We hebben helemaal geen bowlingzaal in Hotel de Botel !
Ze zullen toch zeker niet het snode plan hebben opgevat om de magnifique parketvloer van de danszaal om te toveren in een bowlingbaan ??
Dat zal dan toch buiten de waard gerekend en over het lijk van Baziel zijn !
In de danszaal wordt gedanst, salsa,tango,merengue maar liefst van al de country & western linedance. Vraag dat maar aan die 2 Kwietenjongens. Dansen dus morgenavond, en niet bowlen in de danszaal. Op wiens graf er gedanst zal worden is een andere vraag, maar het zou wel eens dat van Ferdi kunnen zijn...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 26-04-2003, 10:25:17
De lijkwade van Nova Scotia verbleekt bij het aanschouwen van een heftig rond zich heen gesticulerende Baziel. Die heeft zelfs geen geboend parket nodig om zijn 'Cowbiaan&Indiboy-kunstjes' aan elkeen die het wil zien te vertonen.
Gelukkig konden de Bridge-tafeltjes terug achter slot en grendel - die kaarten kunnen het wel schudden - en kwam er zo wat plaats vrij voor een hond in een kegelspel. Die zal vanavond een flink stuk uit de broek bijten. Of dat een rode of een bruine wordt, laat ik aan het oordeel van Baziel over, maar een astonishing strike ligt in de mogelijkheden en dat wilen we niet missen. Zelfs de knappe met de geelblauwe veren in haar hoed niet, ook al heeft haar tijdelijke afwezigheid een paar spinraggen in haar kamer doen woekeren. Doch het weze haar vergeven; wat kamillethee zal haar bovenkamer wel weer op orde brengen en de nevelslierten die haar het zicht op de haven belemmeren, doen opklaren.
"Let's dance", tiert Baziel.
"Let's roll", kaatst de kastelein.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 26-04-2003, 18:07:55
Tsja, dit levert mij als vrouw natuurlijk wel een levensgroot probleem op: wat doe ik in godnaam vanavond aan?
Natuurlijk de hoed met de blauw-gele veren, maar wat nog meer? Gaan we in de strakke broek, hemd met initialen (PdV)en rood-wit-blauwe schoenen of toch in een wat moderner outfit met elegante dans-muiltjes?
Ferdi weet het al: ik hoor hem hier over de gangen zingen:
These boots are made for walking, and that's just what I'll do...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 27-04-2003, 10:54:18
Geen hond in het kegelspel te bespeuren. Enkel een muis gebaard. En die had er dan nog geen kaas van gegeten...
Eén ding is alvast duidelijk: het is ofwel de ontwerper der grafzuilen ofwel de ranke studente. En nog een extra weekje uitgekokerd respijt. Een extra weekje om conclusies te trekken, al moeten we daarvoor rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 27-04-2003, 20:54:16
Een slippertje kan nog door de beugel meestal, twee daarentegen... en toch werd de slipper van de prinses goedgekeurd én het werd haar toegestaan om nog een slippertje te maken bij het wisselen van foto's. Wil ze verdacht worden of is zij het gewoon?
Ron daarentegen kan plots niet meer kloklezen en is z'n koker jammergenoeg vergeten...

Om mol te zijn, moet je niet persé in een auto raken met de mol. Tijd genoeg buiten de opdrachten. Miss Polly weigert te gaan wankelen. Ron it must be.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 29-04-2003, 16:44:51
Met veel vertrouwen hangt de kastelein een nieuw velletje (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl78.html) aan het prikbord.
Niks veel nieuws onder de zon, een paar gemonteerde opmerkingen in zijn eigen achtertuin kunnen steek houden en ook weer niet, doch er blijft wel één addertje onder de graszoden meeschuiven in de persoon van de ranke blonde studente uit Leiden. Geen blondenmoppen over haar iig; daar is ze te clever voor. Maar leidt ze om de tuin of tuint ze ze erin? That's the question. Over het deficit bestaat geen twijfel meer: daar heeft de grafdelver reeds een metersdiepe put voor gegraven.

Overigens: Elise was een knappe bell-girl; veel meer innemend iig dan onze bell-boy, want die laat van zijn pluimen. En ow baai dewee: over pluimen gesproken, blauw-rode dan nog; de kastelein wordt plots intriestig, want dit lag vanmorgen op de dansvloer:

(http://www.geocities.com/knudde2003/PinoPluimvee.jpg)


Het is plots een heel stuk killer op straat...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 29-04-2003, 21:22:16
Baziel staat versteld van de gevolgen van de ziekte die onze gevederde vrienden pest.
Sesamstraat ontruimd en die liefogende Pino die de gehaktmolen in gaat, het is niet waar...

Nu meent Baziel dat Sesamstraat,net als Hotel de Botel, gelegen is halfweg tussen het Mediapark in Hilversum en het Horizonpark in Zaventem, dus eigenlijk is de kans groot dat ook ons oord van taalkundig vertier weldra verplicht gesloten zal worden wegens geleidelijke ruiming van de nog resterende Kierewieten. Deze zeldzame soort heeft enorm veel noten op hun zang en fluit altijd het hoogste lied. Behalve één bepaald ras, de Grijze Kierewiet meerbepaald, want die zwijgt in alle toonaarden en maakt een nest diep onder de grond.

En het is juist naar die rare vogel dat Baziel het Land tussen Maes en Waal heeft uitgevlooid.

Voorlopig zonder echt groot succes, akkoord, maar dat komt nog wel. Nadat Ferdi vertrokken is, bijvoorbeeld, want Angela begint wel een beetje te overdrijven met haar uitstel van executie.

3 keer is in dit geval geen scheeprecht,maar te veel van het goede...

En hopelijk overleeft Pino het ritje door de vleesmolen, want wat zou kastelein Knudde doen zonder haar ?



 







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 30-04-2003, 17:04:42
No worries!
Je mag als grote blauwe vogel toch wel eens een kinky feestje bezoeken he?!
Je moet gewoon je grenzen kennen! Dus...ik heb het overleegd, ben zogezegd: alive and well. Om niet te zeggen kicking.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 1-05-2003, 13:48:00
"Kicking"...
Als het op zijn Vlaams geinterpreteerd is Pino, vind ik deze kiekegoed gevonden  ;)

Maar ondertussen zijn de Kierewieten in het hotel zich gisteren plots heel vreemd beginnen te gedragen. Lepelden massaal oranje ijs naar binnen en waren ook helemaal oranje getooid en geschilderd. Daarna trokken ze de straat op om deze volledig in het oranje te versieren. Kastelein Knudde waande zich eventjes in de Efteling waar trollen en mollen de scepter zwaaien. Waarschijnlijk ben ik even kierewiet aan het worden...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 3-05-2003, 13:51:01
"Kicking"...
Als het op zijn Vlaams geinterpreteerd is Pino, vind ik deze kiekegoed gevonden  ;)

.....túúrlijk Knudde, je kent me he.........

Ik had hier twee dagen geleden ook al geprobeerd een berichtje achter te laten, maar de dame bij de receptie vond mij blijkbaar niet zo leuk, ik werd zonder pardon het hotel uitgesmeten!
Inmiddels m'n veren weer afgestoft voor een nieuwe poging.

Iemand zin in een potje bowlen?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 4-05-2003, 10:52:31
Lucky strike!

Ferdi met heel zijn Chandriboetiek het spel uit gekegeld, Elise bijna in zijn val meesleurend. Oh, oh, isn't it iRONic? Zo zelfzeker van de toren blazen om dan in de kasteelgracht te tuimelen. En hoogst frappant: niemand die op de echte mol zit te stemmen; het lijkt wel een typisch Nederlands fenomeen te worden. Zelfs Chandrika bezingt hem in alle toonaarden maar beseft het zelf (nog) niet:
"Keep on RONning..."  8)









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 4-05-2003, 13:47:52
Zo, die blaaskaak is er uit gekegeld!
En verder ook genoten van de mooie aflevering. Schitterend die wilde paarden, zo zonder zadel, teugels en oogkleppen. Helaas kunnen we dat laatste van onze kastelein (nog) niet zeggen.
(En van de eerste twee weet ik het niet  :D )







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 4-05-2003, 16:11:16
Baziel keert nogmaals tevreden terug. Zijn voorspelling kwam wederom uit. Ferdi mocht opkramen en dat bezorgde Baziel toch wel een snuifje leedvermaak. De man die het al lang wist en eens snel dat spelletje zou gaan winnen mag de sleutel van kamer 28 zonder toeters,bellen of toetjes,maar eerder met bloemen of kransen, inleveren op de receptie.

Baziel vindt ook dat het optreden van gisteravond heel eigenaardig was. Zomaar vrank en vrij werd het geheime onderonsje tussen de slimmerik en de Blondine op een presenteerblaadje aangeboden aan al wie maar zien wou. Wat baten kaars en bril dan nog ?
Bij nader toezien en na het broodnodige hersengekronkel kan Baziel hier maar tot enkele verrassende conclusies komen :
1. Aangezien de beelden getoond werden betekent dat dat de filmcrew en de regie op de hoogte waren van het kleine maar fijne complotje dat Ferdi wou gaan smeden met Elise toen hij merkte dat het ijzer heet genoeg was. Maar dit betekent tegelijkertijd dat Ferdi & Elise wisten dat de Mol van hun mooie plannetje zou op de hoogte gebracht worden. "Redelijk dom" denkt Baziel, want zoiets loopt nooit goed af. En wat als Elise de Mol zou zijn ? Dan zou dit complot toch nooit in beeld gebracht zijn, want de Mol is een solist, een einzelgänger, een Lone Ranger met een missie...
Nee, Baziel schrapt Elise definitief van zijn lijstje.

2. Ferdi stemde, sinds het begin en tot zijn einde en stug volhardend,zelfs gisteren ook samenzweringsgewijs tegen Elise, steeds op Chandrika.
Ferdi's einde stond echter gisteravond plots en voor hem totaal onverwacht voor zijn kamerdeur onder de vorm van Mollige Angela ( die de honneurs waarnam voor Magere Hein ) die Ferdi besprenkelde met een scheutje rood scherm.
Logische deductie : Chandrika is niet de Mol. Hupsa, weer een naam schrappen van het lijstje zou je dan denken.
Maar is dat wel zo ? Wordt vervolgd.... in puntje 4.

Baziel is namelijk niet zo'n pilarenbijter die de vrouwen tot het puntje van hun stoel drijft en de Mannen Op De rand Van Een Zenuwinzinking brengt.
Neenee, Baziel kent zijn Pappenheimers, en hij beseft dat Morgen, Maandag Alles Beter Kan.

3. Flikken zijn meestal integere mensen, maar zoals René met volle overtuiging knoeide in de voorbije opdrachten, daar kan zelfs de Antwerpse politie nog een puntje aan zuigen.
Het reinigen van de stallen,de autosleutels, het minutenlange gedoe met Elise over het paardrijden, je zou voor minder de titel van Ereburger van Mol krijgen.
Maar het belangrijkste moet nog komen. Inderdaad... in puntje 4.

.4 Tijdens zijn ritje in de manège op een toch ietwat aftands uitziend ros manoeuvreerde René zich langs de letters M,O en L. MOL dus.
Ook hier weer, zeer eigenaardig, wordt dit uitvoerig getoond en de regisseur laat Chandrika het zelfs declameren voor Haarlem, Leiden en de rest van Nederland en Vlaanderen.
Wederom logische deductie : MOl is geen hint, maar een grapje en René is geen Mol,want hij haalt quasi moeiteloos de eindstreep.En hij pakt de poen.
Combineer nu dit met de gegevens uit opmerking 2 en wat rolt er uit de bus ?
Ferdi gaat heen en neemt er geen, René en Elise worden geschrapt van het lijstje.Wat blijft ?
Ron en Chandrika...
En dan kiest Baziel, bij zijn volle verstand en nooit opgenomen in enige psychiatrische instelling , voor Chandrika.
Waarom ? Omdat ze het zelf zei in de manège,daarom.

              MOL...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 4-05-2003, 21:19:42
En dan kiest Baziel, bij zijn volle verstand en nooit opgenomen in enige psychiatrische instelling , voor Chandrika.

Er moet voor alles een eerste keer zijn natuurlijk... 8)

Vergeten we de vorige gaste namelijk niet die hier tot een gat in de nacht in de kaarten probeerde te kijken, maar helaas een troefkaart miste. Ook zij zat op de Ferdi-express toen die hopeloos ontspoorde. En indien iedereen maar dan ook iedereen zijn wagonnetje aan dezelfde trein had vast gehaakt, zou er nog een opening zijn, maar die is helaas muurdicht gemetseld.

Nee, nee, lieve Pino. Gaat gij maar op uw lauweren rusten, dan breng ik U alvast een theekransje en een bidprentje van de heilige Angelique, patRONes der knuddige ridders wiens oogkleppen onder één of ander kazuifel zijn blijven steken. Daarop zult ge wel vinden wat er te zoeken valt. En dan..
is er koffie!








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 5-05-2003, 19:12:09
Beste kastelein, bedoelde jij met die vorige gaste mij? dacht je dat ik op Ferdi zat??? Nee toch? Elise it was and Elise it will be.

En op m'n lauweren rusten? I wish! Nee, ik speur lekker verder, maar bijt me vast op mijn mol. Dat is zo mijn gewoonte he, wat dat betreft had mijn nick beter Pitbull kunnen zijn.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 6-05-2003, 09:54:31
Mijn Westvlaamse tongval brengt je in verwarring, lieve Pino. Ofwel ben je nog niet bekomen van die recente slag van de gehaktmolen. Met die vorige gaste en haar kaartspel doelde ik uiteraard op Patricia die zich ook expliciet vastgepind had op Chandrika, maar zelfs met deze kennis van zaken bleef Ferdi met oogkleppen rondhossen.
Net als onze Baziel overigens die weer als een veroordeelde kip zonder kop de kamers der Kierewieten plat loopt om dan, betrapt zijnde tijdens zijn speurtocht door hun rommelige kleerkasten vertwijfeld uitroept: "Checking the walls, just checking the walls!". Alsof die oren zouden hebben; dan hadden die hem al lang iets anders ingefluisterd...

Elise, it will be? Mja, kastelein Knudde durft niet echt meer in de clinch gaan hierover. Daarvoor brengen Ron en Elise de laatste tijd teveel tijd door op dezelfde kamer. De Kamer der Duistere Dossiers, weet je nog wel? Daar hebben ze beiden op hun manier al flink wat verblindend stof doen opwaaien.
Overigens gaf een toevallige voorbijgangster in het gezelschap van haar moeder ook al flink van Jetje toen het onderwerp 'Leiden(s)de studenten' werd aangesneden. En ik wil jullie wel bijtreden, ware het niet dat het hele gebeuren dan flink van buiten uit georchestreerd werd en er voor de mol dan eigenlijk maar een figurantenrol meer was weg gelegd.
Nee, ik blijf bij de grafdelver met de brave boeventRONie. Al was het maar dat er niks leuks aan is als iedereen op dezelfde golflengte zit. Dan zouden we die gieter al kunnen opbergen...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 6-05-2003, 11:10:09
Ondertussen heeft de postbode weer de gebruikelijke informatie op mijn thuisadres afgeleverd.
Een nieuw nageltje voor het prikbord (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl78.html?1052211773580) werd meegeleverd. zij het dan met een andere bedoeling. Maar dat lees je onderaan wel bij de gebruiksaanwijzing...











Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 6-05-2003, 14:18:08
Met die vorige gaste en haar kaartspel doelde ik uiteraard op Patricia die zich ook expliciet vastgepind had op Chandrika, maar zelfs met deze kennis van zaken bleef Ferdi met oogkleppen rondhossen.
(http://www.kurts-smilies.de/hammer2.gif)Ach ja, maar natuurlijk(http://opkikkertje.nl/smilies/februari/3stom.gif)
Die extra nagel...is dat een subtiele hint naar de prachtig roze gelakte nagels van Elise?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 6-05-2003, 19:29:11
(http://www.kurts-smilies.de/hammer2.gif)Ach ja, maar natuurlijk(http://opkikkertje.nl/smilies/februari/3stom.gif)
Die extra nagel...is dat een subtiele hint naar de prachtig roze gelakte nagels van Elise?

Die zou idd wel eens de spreekwoordelijke nagel aan mijn doodskist kunnen zijn  ;)








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 7-05-2003, 09:15:50
(http://belgonet.be/e-cafe/YaBBImages/smiles/new_gmorning.gif)Volgens mij is dit hotel niet helemaal lekker geegaliseerd, het staat te zuchten en te kreunen in z'n voegen. Ik kon er gewoon niet van slapen vannacht. Alle gasten lopen hier maar te ijsberen, terwijl er een paar zotten buiten nederlandstalige liedjes lopen te schreeuwen. Er is er eigenlijk maar eentje bij die een beetje fatsoenlijk zingt, volgens mij is zij in de huid van een ander gekropen.
*zucht* Waarom lust ik nou geen koffie.....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 7-05-2003, 16:40:02
Baziel schenkt zichzelf een zuinig glaasje Isle of Jura in. Zuinigjes ja, want die Isle of Jura is niet echt goedkoop en Baziel is er snel van in de wind.
Over wind gesproken, er zijn er een paar van de Kierewieten die daar blijkbaar ook wel wat last van hebben. Kou, sneeuw, stalmest,wilde paarden en zelfs Angela Gruuthuuze kunnen hen niet afschrikken, maar van de wind hebben ze blijkbaar allemaal last, want ze wentelwieken als dolgedraaide torenhanen rond hun Mollige slachtofferkeuze.

Wie stemde er nu op wie ?
René had een oogje op Elise en bleef.
Chandrika vond Elise een goeie keuze en bleef ook.
Ron verdacht René en ging door.
Elise twijfelde tussen Chandrika en René, maar bleef. We weten echter niet op wie ze stemde.
Ferdi ging al heel de tijd voor Chandrika en vloog er uit.
Als,( Baziel bedenkt hierbij dat kastelein Knudde zijn degens al begint te slijpen...),en slechts als Ferdi de waarheid heeft gesproken tegen Elise dan kennen we de winnaar van het spel.

Want dan wordt de Leidse schlagerzangeres, de Zangeres Met Naam, de grandioze overwinnaar.

Dan wordt het geen Requiem für Elise maar een Ode aan Elise. Een Ode an die Freude lijkt het Baziel hier dan  wel te zullen worden.

Alleen zou het wel eens helemaal anders kunnen lopen en zou er wel eens addertje onder het gras kunnen zitten. Zo'n klein bruin addertje dat zich plots omtovert in een grote Grijze Kierewiet.

De bewegende beelden zullen uiteindelijk uitsluitsel brengen maar ondertussen blijft Baziel trouw aan zijn laatste idee : CHAFOMO ! !

Al is het alleen al maar voor haar mooie glimlach...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 7-05-2003, 20:48:00

Al is het alleen al maar voor haar mooie glimlach...

Jah, die is uitermate betoverend én ontwapenend. Nog mooier haast dan die van de schone van Avignon. Die wist ermee de kastelein in haar netten te strikken en die vond het zelfs zalig om deel uit te maken van de misleiding.
Maar dat Baziel zich zo zou bekeren??? Die boetedoening tussen de transparante muren der kloosterorde heeft hem toch echt geen deugd gedaan. (http://opkikkertje.nl/smilies/boink/boink014.gif)

Nu ja, elk op zijn beurt dan maar... (http://opkikkertje.nl/smilies/diversen/schud.gif)









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 7-05-2003, 22:10:43
Miss Polly smeert zich een laatste keer in met zonnecrème, al was het maar voor de geur en de gedachte. Ze heeft een aflevering gemist, maar de kastelein houdt haar goed op de hoogte.

Ondertussen beginnen er wat broeken af te zakken, elk op z'n beurt een beetje meer. De vraag is alleen wie er een onderbroek aanheeft en wie niet...
Miss Polly alvast wel, met Ron als mol, kunnen je billen niet blootgaan.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 10-05-2003, 10:58:51
Miss Polly alvast wel, met Ron als mol, kunnen je billen niet blootgaan.

...tenzij het orkest het overneemt van de zanger.

De lumberjackproef blijft namelijk door het hoofd van de kastelein spoken. Indien deze proef namelijk niet mocht slagen, kon hij enkel gesaboteerd worden door de aanwezigen op de beautyfarm, zijnde Ferdi en Elise. En deze laatste gaf zich presto subito op als vrijwilligster om in afzondering te gaan. Daarna hoefde het orkest haar enkel nog te vertellen hoeveel opdrachten de anderen hadden doen slagen en de vrijstelling deed de rest; namelijk de proef doen mislukken. Maar dit kon dus enkel door de mol in een strategische positie te plaatsen; de rest was peanuts.

Vandaar mijn vrees: indien het werkelijk zo zou zijn georchestreerd, dan heeft de Mol geen mol meer nodig. Dan heeft deze zijn ziel verkocht aan het orkest en wordt zijn rol gedegradeerd tot figurant. Dan kan men bij wijze van spreken iedere kandidaat 1000 persoonlijke €uro's beloven voor het doen mislukken van de proef.
Indien het zo zou zijn, natuurlijk. Indien het bvb waar zou zijn dat het orkest tot op het laatste moment nog steeds geen mol had en er eentje noodgedwongen heeft moeten telegeleiden. Knudde hoopt van niet, anders hoeft er idd geen volgende mol meer op te staan.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 12-05-2003, 14:20:53
Even binnenwippen voor een berichtje aan de gasten alhier:
Heb van een mysterieuze houthakker, luisterend naar de naam Bob, met frans accent, die verdacht veel weghad van onze kastelein de opdracht gekregen hier even m'n gezicht te laten zien.
Bij deze dus.








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 12-05-2003, 14:46:34
Het zicht was prachtig, net als de herinnering.
En was het nu Bob die Frans sprak, dan wel Frans die Bob was; da's een vraag die zal blijven hangen tot het eind onzer moldagen.
RONning with the devil, but the devil is in disguise...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 12-05-2003, 15:13:38
En het einde van onze moldagen nadert met rasse schreden... :'(
Kan ik dit hotel vast afhuren voor een afscheidsfeestje, Miss Polly?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 12-05-2003, 16:57:32
Breng alvast maar toeters en bellen mee, my dear Pino, want die kleine weet hoog van de toren te blazen.
En we zullen heel collegiaal meeneurien op het afscheidslied Fur Elise. Of wordt het toch een ballade? Ik denk eerder aan een fotofinish; met héél mooie plaatjes...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 12-05-2003, 18:12:00
We kunnen er natuurlijk een hele karaoke show van maken.
Voor de kastelein heb ik Da doo Ron Ron Ron aangevraagd.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 12-05-2003, 20:08:03
Miss Polly noteert alvast dat het hotel afgehuurd is door de mevrouw die zich als een blauwe vogel gedraagt. Miss Polly trakteert als het Ron is...of liegt ze?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 12-05-2003, 21:34:28
Ondertussen staat de kastelein kletsnat achter zijn toog want Bette Middler heeft net de pannen van het dak gespeeld.

Maar het deert hem niet Heel nonchalant (hand losjes in de pocket; hemd uit de broek) wandelt hij richting blauwgevederde engel en stelt haar een duet voor waar ze gretig op in gaat. Een krachtig nummer van PJ Harvey:

He could think of nothing but her name 'ELISE'
God is the sweat RONning down his back
The water soaked her blonde hair black
He got burned by the sun
His face so pale and his hands so worn
 Said a prayer, and cried, 'It's a perfect day Elise'


Zou het dan toch? iig, voor de liefhebbers, hierbij een foto (http://www.alphane.com/polly/pol008.htm) van ons uniek optreden in hoteldebotel...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 13-05-2003, 09:20:01
 ;DAlweer vroeg uit de veren, echter nog een beetje schor, kom ik even een kijkje nemen in de ontbijtzaal.
Manwel werkt hier blijkbaar niet meer, maar gelukkig is Miss Polly niet te beroerd om een paar sinaasappeltjes voor me uit te persen. Als tegenprestatie zal ik haar pak ophalen bij de stomerij. Ik ga zo meteen toch een eindje paardrijden.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 13-05-2003, 13:44:13
Kastelein Knudde kijkt ondertussen grinnikend naar het koppel in de lounge van wie de vrouw vol bewondering haar eigen zoon aanschouwt terwijl de verbouwereerde man diezelfde jongeman verwart met zijn opa.
De cijfers op de prijslijst naast de deur dansen één keer teveel voor zijn ogen waardoor hij nogmaals uit de maat valt en zijn zenuwachtig getokkel op de piano in de hoek bezorgt hem enkel wat luchtledige blikken.
Met een korte lendenruk wendt de vrouw zich af om bij Miss Polly aan de balie voor 400€ af te rekenen. Daarna stappen ze de bus op richting Terminus, een klein café aan de haven. Daar telt je geld of wie je bent plots weer mee.

Ondertussen zit de knappe blauwgevederde stevig in het zadel op haar bRONc en fluistert hem zachtjes iets in het oor. Het paard snuift diep en buigt het hoofd. Uit respect of uit medelijden? Het verschil blijkt een dunne lijn te zijn.
De kastelein aanschouwt gelaten het schouwspel terwijl zijn gedachten afdwalen naar de beer op de Pool. Die is even het Noorden kwijt en vraagt zich af of hij zich nu naar onderen dan wel naar boven toe aan het bewegen is.









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 13-05-2003, 20:29:31
Baziel stapt eveneens op de bus richting Café annex Frituur Terminus. Dat wordt immers ook al eens gefrequenteerd door rare vogels die soms ook huizenhoge discussies voeren over de meest onwaarschijnlijke onderwerpen. Een Contradictio In Terminus dus eigenlijk...
Baziel heeft een dikke bundel biljetjes op zak, samen zo'n 30.000 Europeaantjes.
Neen, Baziel is niet van de couponnetjestrein uit Luxemburg gestapt, en hij heeft ook het ABN-AMRO kantoor in Bunnik niet beroofd. De oplossing is heel simpel : Bij zijn vertrek uit Hotel De Botel heeft die stoere Zeeuwse politieman zijn zwarte sok leeggemaakt want die 30.000 Europeaantjes waren niet langer aan hem besteed,ze gingen aan zijn politionele speurneus voorbij. Aangezien de anderen in geen velden,wegen,hotellounges of Raadszalen te bespeuren waren zag René, met een laatste Stella Artois in de hand, geen andere mogelijkheid. "Allo,Allo" riep hij nog en gelukkig hoorde Baziel zijn smeekbede.
En zo komt het dus dat Baziel nu met die lekkere flapjes in zijn zak op die raadselachtige bus zit.
Die verdorie steeds maar trager rijdt,wat is dat nu weer voor een gedoe ?
Zo gaat Baziel nooit op tijd zijn voor het volgende optreden in de Terminus.
Dat van een jonge, getalenteerde charmezangeres, met de allures van een Herr Flick van de Gestapo die zelfs de speurders in spé van de Brusselse Staatsveiligheid laat verbleken in haar aanschijn.Zij brengt een klassiek werkstukje ten berde,Prélude Fur Elise genoemd, als Baziel zich niet vergist. Mooi,mooi,mooi allemaal, maar Baziel twijfelt nog of hij er naar toe gaat.
Want zaterdagavond is er namelijk ook tennis op TV. En een finalespelletje heen en weer tussen een Indian Welles en een Oerhollandse Nietes gaat er bij Baziel steeds in als zoete koek...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 13-05-2003, 20:52:32
Bij sommige bezoekers hier in het Hotel heb ik enigszins moeite te verstaan wat ze zeggen. Zoals ik onlangs ook tegen een aardige postbode zei, die samen met mij een konijn in een charmant Vlaams plaatsje bezocht: U zou eigenlijk met teletekstpagina 888 moeten rondlopen....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 14-05-2003, 13:09:22
Pietje Puk is helaas al een tijdje met pensioen en zijn jonge opvolger durft zich al eens van gleuf vergissen...

Een laatste woordje van toelichting kan misschien wat helderheid scheppen. Tenzij de boodschapper deze in het duister en dus op de tast heeft geschreven.
Meer info, U weet wel: Het prikbord (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl90.html?1052910392310)








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Kukai op 14-05-2003, 13:18:57
Een kamer met TV en videorecorder graag!







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 14-05-2003, 13:43:43
Wie steken ze hier nu nog zo laat binnen? ::)

Zijt gij blijven concerteren in het naburige klooster misschien, mijn waarde Verdi?








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Kukai op 14-05-2003, 14:13:46
Wie steken ze hier nu nog zo laat binnen? ::)

Zijt gij blijven concerteren in het naburige klooster misschien, mijn waarde Verdi?


Het Vlaamsche leven is overvloedig en uitbundig. Er gingen echter al langere tijd geruchten over een mooi hotel met een pianobar....  







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 14-05-2003, 19:36:33
Wees gezeten op het krukje, strekt uw armen en masseer uw oude kneukels, mijn waarde Verdi, en geef ons uw beste vertolking van La traviata ('de verdwaalde') ten gehore.
Kwestie van de dame met de blauwe veren in haar hoed op het juiste spoor te twingoën...

(http://www.rcwinterthur.ch/twingo_klein.gif)









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Kukai op 14-05-2003, 20:52:32
Ach Parijs..... een klein stukje dan. Nog geen kamer toegewezen gekregen en nu al verzoeknummers. Het is immers maar een kleine vergoeding voor Uw grote gastvrijheid. Is de bellgirl er nog?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 15-05-2003, 10:47:12
Enkele toevallige passanten met soms heel Oosterse doch bekende namen hebben de kastelein met weinig poeha (.com) maar met zin voor sympathie erop gewezen dat er enkele anomalische contradicties in het interieur van zijn bar te bespeuren vielen. Enkele flessen die hun etiket onderling verwisseld hadden, de Bourbon die niet duur genoeg geprijsd stond, de muziek die iets luider mocht,... dat soort akkefietjes.
Dus hebben we ons best gedaan om onze trouwe klanten op hun wenken te bedienen, werd de pot verf zelfs ook nog eens bovengehaald zodat het uithangbord (http://www.geocities.com/knudde2003) weer in goede staat, klaar en duidelijk staat waar het voor staat.
Met dank aan deze trouwe toogplakkers die uiteraard een gratis glaasje van het huis kregen aangeboden.

Kastelein Knudde heeft ondertussen van de gelegenheid maar eens gebruik gemaakt om zijn prijslijst wat op te smukken. Hier komt ie:

RON:

Afl2: 5000€ uit de pot vergokt (coördinatenproef) + 3000€ kwijt met de bagage
Afl3: lintjes te laat binnen gebracht (-2100€)
Afl5: de trailopdracht lukt maar net ondanks Rons getreuzel en het reisspel kan zowel door Ron als Elise zijn gesaboteerd
Afl6: Ron in de meest strategische positie in de eilandproef (-5000€) en met de paintballopdracht 10000€ door de neus geboord
Afl7: Ron geeft verkeerde uur door (metro-opdracht met George): 3000€ foetsie
Afl8: ondanks getalm van Ron toch geslaagd
Afl9: veel foutieve antwoorden in het begin van de busopdracht ingetikt waardoor veel geld verloren ging

ELISE:

500€ lintjes
6000€ met de lumberjackproef waar zij de meest strategische positie kreeg toegewezen
1000€ met de autoproef
1000€ bij de graanliften
10000€ door haar vrijstelling


Dit zijn de bedragen waarvan we zeker zijn dat ze door Ron of Elise zelf werden verspeeld. Verder waren er uiteraard nog andere omstandigheden maar waarvan momenteel nog niet met zekerheid kan gesteld worden dat ze aan de mol kunnen worden toegeschreven:
- Ron vindt in afl1 de kortste tunnelweg maar natuurlijk veel te laat (-5000€)
- Ron doet wél de benjisprong (+2000€) maar vermijdt hierdoor een zekere verdenking
- Ron verslaat de boomklimkampioen (-1000€) maar was hierin afhankelijk van Elise en Ferdi
- Bij de foto-opdracht gaat 2000€ verloren, maar geen echte mollenstreek
- 1000€ verloren bij de zangopdracht, maar hier speelde het toeval een grote rol
- Bij de parkeeropdracht in afl9 waren er verschillende mollen bezig...


En tot slot: wie droeg er zijn koker niet bij zich? (Rene), Ron en Elise...


Het lijkt wel of we met twee mollen van doen hebben... 8)












Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 16-05-2003, 22:08:23
Miss Polly checkt even de kamernummers en wijst vervolgens kamer 3 toe aan Verdi. Nog 3 kandidaten over, 3 letters in mol, 3x7 (geluk?) = 28 en 2 kansen op 3 om met je billen bloot te gaan.

Geen ontknoping morgen, alleen maar verwarring. Zolang het je haar niet is, maakt het niet zoveel uit. Een weekje extra spanning, een weekje extra discussie en een weekje je afvragen of het nu dan toch Ron is, of als Elise dan toch zo'n goeie actrice is. Worden we met verstomming geslagen of wordt het een 'zie je wel, kwist het al lang'-ervaring ?








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 17-05-2003, 13:30:53
Baziel is er bijna klaar voor.Hij heeft vanmorgen zijn beste pak afgehaald bij de stomerij, zijn vlinderdasje netjes gestrikt en zijn zondagse schoenen blinkend gepoetst. Nu nog een verkwikkende douche, tandjes poetsen, een kam door de weerbarstige haren halen en een vleugje aftershave en dan mag de show gaan beginnen.
De Laatste Show...

Maar bij nader toezien blijkt nu dat de Laatste Show iets voor volgende week zal zijn.
 Angela Gruuthuuze hangt het hier nu wel echt serieus uit,zo vindt Baziel, zo kan hij ook een aantal zatte zomerse zaterdagen zalig zwammen zonder zich zelf zwaar voor zot te zetten.

Want wat gaat Baziel vanavond dan te zien krijgen vraagt hij zich luidop af. Een executie ? Dat zou nog wat zijn, het met luide trom georchestreerde vertrek van Ron die met stille trom én de ondergaande noorderzon vertrekt. En Elise en Chandrika die dan volgende week onder elkaar uitmaken wie wie Molt en wie wint.
Eén ding is voor Baziel echter zo klaar als een klontje. Elise is niet de Grijze Kierewiet, dat staat als een Middelkerkse verdwaalpaal boven een ondergelopen Bredense potpolder.
Wie dan wel ? Ron ? Chandrika ? Angela ? Kastelein Knudde ? Of is het toch Miss Polly of Manwel ?
Come and see next week for the finally final episode of the most engaging TV-soap of the 21st century...
Misschien moet Baziel zijn naam toch eens wijzigen...
Baziel Schamp(er) of Baziel S(ch)langen, het klinkt wel goed...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 18-05-2003, 20:21:03
Geen slecht idee, mijn beste Baziel. Nooit gedacht dat deze geniale hersenkronkel aan uw gestoord brein zou kunnen ontspruiten!
Misschien kunnen we een duo vormen: "Stamper en Schamper", de spindokters. Dit fenomeen hangt namelijk al een tijdje nauw samen met de hedendaagse televisiecultuur. Mannentjesmakers die de kleding van hun klanten bepalen, die zeggen hoé iets moet gezegd worden en vaak ook wàt er moet gezegd worden. En zo onstaan dan de 'zwevende kiezers' die geen trouw vertonen in hun kiesgedrag maar zich eerder baseren op tijdsgebonden, gevoelsgebonden elementen en van daaruit op het laatste moment beslissen welke kant ze opgaan. In dit geval: Upstairs met de bellgirl of ronning down under.
Alhoewel we het nu wel voor één keer met elkaar eens kunnen zijn zeker Baziel: de kastelein en zijn bedrijvige assistente Miss Polly zaten er vanaf de eerste keer pats boem op. Daar valt geen pluim meer tussen te steken; zelfs geen roodblauwe... (http://opkikkertje.nl/smilies/zwaaien/zwaai004.gif)










Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 18-05-2003, 23:51:55
Baziel grinnikt even en mompelt binnensmonds een sloganesk lampje dat begint te branden. Geen rood,blauw,paars of groen lichtje want dat past niet echt in het serene kader van Hotel De Botel maar een spotje mét inhoud. Het gaat over beren, vellen en schutters die een bontwinkel beginnen maar vergeten zijn van in het bos op jacht te gaan.
Indiaantjes spelen immers soms spelletjes die in het vlakke land van Maes en Waal niet de facto zo herkend worden.

Interessant is wel wie op wie gestemd heeft.
Chandrika kiest Ron, Elise kiest Chandrika en Ron kiest voor Elise. Het perfecte triumviraat, zo lijkt het Baziel. Maar van deze 3 valt er één volledig uit de boot. Weg perfectie, byebye dagdroom, welkom luchtkasteel.

En wie zal die ongelukkige vermaledijde zijn ?
Als Baziel uitgaat van de Keuze Van De Kastelein moet dat Elise zijn.
En daar wringt Baziel zijn vierenveertigertje.
Want Elise is veel te slim en sluw om zich zo in de doeken te laten doen door Ron.
Nee hoor, superspeurneus Elise heeft het al lang begrepen en heeft Chandrika door en heeft er alles aan gedaan om Ron ( maar ook René ) losjes aan het handje rond de immense tuin, die Canada wel is, te leiden.
Met succes. En tant pis voor brave Ron...
Enfin, de Zjuul Cézar heeft het al zo'n dikke 2000 jaar geleden ook al begrepen. Alea jacta est én het is niet anders dan het zal zijn...

Maar met één ding moet Baziel wel instemmen. Hij ziet die spindoktersgrap wel zitten. Maar dan niet als kleer-of mannetjesmakers maar als bedenkers van originele TV-programma's.

Baziel heeft daar al een heel goed ideetje voor klaar staan. Nu het nog aan de man of vrouw brengen...

Misschien kan Kastelein Knudde zijn uitermate charmante, geelblauwgevederde vriendin onder de arm nemen om een handje toe te steken bij de promotie van onze nieuwe kaskraker ?
 







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 19-05-2003, 10:42:22
De enige grijze kierewiet die ik hier zie ben ik zelf op dit moment(http://belgonet.be/e-cafe/YaBBImages/smiles/new_Eyecrazy.gif) want kierewiet word je wel van!
Gelukkig is de afspraak met de kapper al gemaakt en zal het grijs weer als sneeuw voor de zon verdwijnen, en misschien zal de mist voor jullie dan ook optrekken zodat het voor iedereen weer helder wordt:
en laat het dan tóch Elise zijn!








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 19-05-2003, 11:10:35
Iemand nog een Charonnay?  :-[







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 19-05-2003, 15:32:24
Nou nou nou, kijk kijk kijk, wie we dáár hebben zeg!
Weken hebben we dorst moeten lijden, op een houtje moeten bijten. Twintig kilo afgevallen (en bedankt nog) maar daar issie weer!!!!

Lekker wijntje? Straks misschien. Ik kom later nog wel even naar de lounge.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 19-05-2003, 17:39:36
Iemand nog een Charonnay?  :-[

Dat kwam zich dan aanmelden als Chef-Sommelier! Weet ondertussen zelfs al niet meer hoe Chardonnay gespeld wordt, man, man, man...
Durft dan nog op het einde zijn hoofd eens binnen steken om een fooi te vangen. Nou, het zal bot zijn!
Nog een geluk dat hij qua ondergrondelijk inzicht de zijde van de kastelein gekozen heeft, anders diende hij bij afscheid nog met blote billen te vertrekken, maar dit zij ons gelukkig bespaard...

Ondertussen heeft de kastelein nog flink wat werk aan de winkel, wegens een klacht over huisjesmelkerij. Daar zal Baziel wel weer voor iets tussen zitten, tss, tss.
De charmante roodblauwgevederde is namelijk uit financiele noodzaak - het vliegtuig terug heeft wegens barre weersomstandigheden een weekje vertraging opgelopen - bij het knalgele kierewietje met de veel te grote voeten  en haar collega die steeds van jetje geeft, gaan hokken en dat zinde Baziel wellicht niet.
Het gevolg is nu wel dat dit trio Houdini aan elkaar vastgeketend zit en uit protest luidkeels "Fur Elise" zitten te kwelen.

Kastelein Knudde loopt voorzichtig de trappen op en schuift een verontschuldigend briefje (http://www.geocities.com/knudde2003/molintronl90.html?1053357721960) onder de deur. Al was het maar om de goede orde te bewaren en het gele gevaar af te weren. Het zou zonde zijn zo net voor sluitingsuur...









Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Jet op 20-05-2003, 00:40:49

De charmante roodblauwgevederde is namelijk uit financiele noodzaak - het vliegtuig terug heeft wegens barre weersomstandigheden een weekje vertraging opgelopen - bij het knalgele kierewietje met de veel te grote voeten  en haar collega die steeds van jetje geeft, gaan hokken en dat zinde Baziel wellicht niet.
Het gevolg is nu wel dat dit trio Houdini aan elkaar vastgeketend zit en uit protest luidkeels "Fur Elise" zitten te kwelen.
wij kwelen dat slechts als duo de knalgele wil graag nog een charRONay....







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Gotcha op 20-05-2003, 03:16:28
Today our hotel will be closed due to illness of the owners.

Sib-ill
Bas-ill
Man-well

Best regards,
Manuel







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 20-05-2003, 09:33:47
wij kwelen dat slechts als duo de knalgele wil graag nog een charRONay....

Een heel vat zelfs als het moet! Maar onze sommelier heeft naast een vreemd spraakgebrek met een baard van drie weken ook zijn wijngevoeligheid verloren.
Loopt constant te koop met blauwe flesjes bRONwater, heeft al mijn flessen Gin en Wodka vervangen door RON Bacardi en heet zichzelf sedertdien een afstammeling van de baRON de Sacacomie. Gelukkig had hij nog voldoende invloed om het gele gevaar te keren!








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 20-05-2003, 22:31:29
Miss Polly zag daarnet Baziel een riem of tien RONd zijn broek binden. Hij murmelde iets van met de billen bloot gaan ofzo. Ze blijft hem nog steeds een rare man vinden...

Anyway, de afspraak met haar kapper voor zaterdagmorgen staat genoteerd zodat ze , zoals steeds weer, stralend voor de dag kan komen als ook de mol zijn kop boven aarde steekt. Het is nogal een leventje, altijd op de afgRONd van één of andere dul konijnenpijp komen te staan en er dus RONd moeten graven.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Robbieazerty op 20-05-2003, 23:01:41
Nou nou nou, kijk kijk kijk, wie we dáár hebben zeg!
Weken hebben we dorst moeten lijden, op een houtje moeten bijten. Twintig kilo afgevallen (en bedankt nog) maar daar issie weer!!!!

Lekker wijntje? Straks misschien. Ik kom later nog wel even naar de lounge.

Lust u misschien een Côte du Rôn?
Of bent u meer een liefhebber van de wijnen, gebrouwen in de buurt van de Champs Elisées?







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 21-05-2003, 12:50:25
Lust u misschien een Côte du Rôn?
(http://belgonet.be/e-cafe/YaBBImages/smiles/wolfje_puke.gif)

Citaat
Of bent u meer een liefhebber van de wijnen, gebrouwen in de buurt van de Champs Elisées?
(http://www.kurts-smilies.de/trink5.gif)







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 21-05-2003, 16:26:08
Lust u misschien een Côte du Rôn?

(http://www.opkikkertje.nl/smilies/applaus/applaus.gif)(http://opkikkertje.nl/smilies/applaus/applaus005.gif)(http://opkikkertje.nl/smilies/applaus/applaus004.gif)
(http://opkikkertje.nl/smilies/applaus/1appl.gif)



Citaat
Of bent u meer een liefhebber van de wijnen, gebrouwen in de buurt van de Champs Elisées?

(http://www.opkikkertje.nl/smilies/boink/boink018.gif)(http://www.opkikkertje.nl/smilies/duimen/duimneer.gif)










Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 21-05-2003, 16:28:15
Oh baaidewee:
onlangs nog in het kamertje binnen geweest, lieve Pino, waar het bordje 'Elise is (niet) de mol' aan de deur hangt?  8)








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 22-05-2003, 12:14:31
Baziel denkt dat het stilaan tijd wordt dat Kastelein Knudde de meubelen van ons geliefde etablissement gaat redden.Baziel zag vanmorgen immers een stel ratten die het hotel uit slopen en in de vijver sprongen.Als dat geen spreekwoordelijkerwijs slecht omen is...
Het kan ook moeilijk anders,als je een Chef Sommelier hebt die beweert dat wijn gebrouwen wordt. Waarschijnlijk heeft die tijdens zijn studie voor oenoloog zich sterk geconcentreerd op het eerste deel van de eretitel en veel minder op de rest van de inhoud.
Tja, het zij zo, Baziel laat er zijn slaap niet voor, maar hij vindt dat in de wijnkelder ook een plaatsje mag gereserveerd worden voor de nieuwe wereldwijnen, bvb uit Indië,Pakistan of Indonesië.
Vol van smaak en kleur, zongerijpt en een biologisch perfect boeket.
Not another bloody Charronay,geen Champs d'Elisées maar de kleine,stralende smiley uit het verre continent.
Laat maar komen, Greetje...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 24-05-2003, 11:06:34
Kastelein Knudde heeft bemerkt dat de knappe blauwroodgevederde er deze week een rimpeltje heeft bij gekregen. De rond tikkende wijzer die wijzer moet maken. Helaas zullen er nog flink wat rondjes moeten afgemaald worden om haar zover te krijgen.
In afwachting krijgt ze alvast een glaasje port aangeboden door de kastelein die dromerig in de walm der uitgeblazen kaarsjes staart. Geen port vanavond, wel champagne ter afsluiting van een meeslepend stukje levensfilosofie. Het wordt een mooie afsluiter; daar is hij nu al zeker van, met of zonder beer.
Daarna nog wat troostende woorden, een zalvend afscheid en tenslotte het zwarte gat. Neen, niet dat van de wild om zich heen mixed-double meppende Sesamdame die het bewuste ding liet vallen, alhoewel...
De wijzers der tijd zullen wel uitwijzen...








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 25-05-2003, 09:49:50
Met haar wijsvinger veegt de blauwgevederde het condens van de spiegel achter de bar.
Het is stil daar, de kastelein heeft in zeer opgewonden staat het hotel verlaten, "Sorry, got to ron" , alleen de beslagen spiegel achterlatend.

Pino knipoogt naar haar spiegelbeeld, de extra rimpel staat haar goed.

Neuriend loopt zij naar haar kamer om haar koffer te pakken.







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 25-05-2003, 18:07:37
Miss Polly pakt verontwaardigd haar koffers. Ze neemt ontslag punt uit. Ze gaat niet naar Parijs gaan flaneren op de Champs Elisées,ze gaat ook niet naar één of ander exotisch land, noch naar een streek waar ze Côte du Ron maken. Ze keert gewoon terug naar België en gaat daar meedoen aan de préselecties van Eurosong om hen volgend jaar naar de 1e plaats te leiden. Al tweemaal na elkaar laat ze zich in de luren leggen door een klein zwart beestje (nee, geen rat) en nu is het wel genoeg geweest. So long, vaarwel, auf wiedersehen, adieu...







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 25-05-2003, 20:24:52
Diep ontgoocheld schrijdt de kastelein terug naar binnen. Even naar adem happen was de boodschap en een kwartiertje namijmeren deden hem alleen nog maar dieper zuchten. Sportief als hij echter is, ontkurkt hij de Champagne en deelt ze kwistig uit aan de supersonische gevederden.

Met een wrang gevoel in de maag bekijkt hij op het prikbord het velletje dat hij er na aflevering vier had achter gelaten:

"Dus enkel vanuit de positie van de 'verwenden' kon de mol het maximum puren en daar heeft Elise resoluut zelf voor gekozen. Ferdi werd als tweede gelukkige slechts aangeduid.
Het mysterie wie de mol is, lijkt bij deze opgelost, alleen..., zou dit volgens mij gewoon té duidelijk zijn..."


Het spook van de lumberjack dat hem al die weken achtervolgde, heeft dan toch toegeslagen. Het maakt de kastelein een beetje mistroostig, immers: het vel van de beer is al lang niet meer wat het ooit geweest is.
De leidse studente had nochtans voldoende potentieel om de rol te dragen maar werd helaas door de makers gedegradeerd tot een ‘marionettenmol’. Een mol die zelf weinig hoefde toe te voegen aan het geheel maar van op afstand geleid werd door de intriges heen. De constatatie doet pijn: de ziel van de mol is verkocht, de formule is opgebrand. Enkel een paar jaar van herbronning kunnen nog redding brengen, maar voor de kastelein hoeft het niet meer. Het is fijn geweest. Nog een laatste borrel om de eerste emoties door te spoelen en dan morgen hier de boel opkuisen...













Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Baziel op 26-05-2003, 00:33:37
Acta est fabula...
Baziel kijkt met lede ogen toe hoe Kastelein Knudde langzaam verdrinkt in zelfmedelijden en Bubbels van Epernay.
Baziel had hem nochtans voorspeld dat die bontwinkel met een solden van ongeschoten berenvellen geen goed idee was, maar ja... Wederom wou hij niet luisteren en daardoor zit de kastelein nu met zijn billen bloot en zijn broek op zijn enkels in een redelijk genânte houding wat mistroostig te wezen.

Maar ook Baziel trekt het boetekleed aan want Chandrika bleek ook al geen te beste keuze te zijn. Tenminste toch niet als Mol, want haar prachtige glimlach doet het ijs in de champagnekoeler die naast Knudde op de sofa staat sublimeren in een stomende wolk van oosterse schoonheid.Die vervolgens condenseert op de spiegel achter de bar,waar Kastelein Knudde aansluitend met een vol gemoed en een hard werkende lever een gebroken hartje in grift.
Zielloos staart hij voor zich uit en vraagt zich af, terwijl hij een opwellend traantje wegpinkt,waar en wanneer dit verhaal zal eindigen...
 
Maar één ding moet Baziel Kastelein Knudde wel nageven. Zijn analysetalent is nog steeds niet afgebot en zijn eindoordeel is van een pertinente, vlijmende scherpte.
Want Baziel deelt zijn mening en hij kijkt naar de uitgeperste citroen die doelloos op het zilveren schaaltje op de bar ligt.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden...

Plots komt Miss Polly met 2 zware koffers de lounge binnen gestoven, haar mascara uitgelopen en duidelijk over haar toeren.
" Ik ga meedoen bij Eurosong én Idool 2004,want zo kan het hier echt niet verder" gilt ze met overslaande stem.

Meteen gaat er bij Baziel een lichtje branden.
"BV-manager,da's nog iets voor hem,daarmee gaat hij zijn blues kunnen verdrijven" denkt Baziel.

Maar als Miss Polly dan een superster geworden is, zal ze dan nog eens terugdenken aan Baziel ?

Misschien moet Baziel toch maar eens ernstig nadenken over het opstarten van een eigen productiehuis. Want zijn TV-Idee zal inslaan als een bom en heeft alles om een echte blockbuster te worden, daar is hij van overtuigd.
Audaces fortuna javat...

En dik tegen mijn goesting maar zonder spijt in het hart en met een goed gevoel :


           Ave atque vale amicos...





 

 







Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 29-05-2003, 10:26:01
De kastelein wuift Baziel uit die binnensmonds in de woestijn aan het mompelen lijkt. Het klooster annex hotel vormden zijn pleisterwerk de voorbije maanden; benieuwd welke horizonten vanaf heden zijn decor zullen vormen...

Manwel en co hebben ondertussen een vaste stek gevonden in de gezellige underground waar ook Miss Polly haar vaste stamkroeg heeft gevonden.
Misschien moet de kastelein er ook maar eens een pint gaan pakken; wie weet ziet hij er de charmante blauwgevederde nog eens terug. Haar spiegelbeeld kleeft nog steeds aan het laatste glas dat hij dient af te wassen.

Kastelein Knudde heeft zijn laatste conclusies getrokken en gooit ze hier (http://www.geocities.com/knudde2003/conclusieNL.html) ten berde.
Het voorjaar is mooi geweest; laat de zomer nu maar beginnen; het was al koud genoeg de voorbije weken...










Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Alive and Kicking op 29-05-2003, 10:40:40
Plots komt Miss Polly met 2 zware koffers de lounge binnen gestoven, haar mascara uitgelopen en duidelijk over haar toeren.
" Ik ga meedoen bij Eurosong én Idool 2004,want zo kan het hier echt niet verder" gilt ze met overslaande stem.

Meteen gaat er bij Baziel een lichtje branden.
"BV-manager,da's nog iets voor hem,daarmee gaat hij zijn blues kunnen verdrijven" denkt Baziel.

Maar als Miss Polly dan een superster geworden is, zal ze dan nog eens terugdenken aan Baziel ?

tut-tut-tut
Miss Polly dient bezwaar in. In een vorige leven was ze kloosternon maar toen dat klooster gesloten werd, zocht ze toevlucht in het hotel. Het faillisement kwam er al langer aangeslopen maar ze hield vol en zelfs in het hotel zag ze haar vroegere broeders en zusters af en toe eens passeren en ze heeft nooit geweigerd om hen goeiedag te zeggen dus als ze superster wordt, waarom zou ze hen dan plots vergeten? Integendeel, met al haar geld kan ze een villa kopen in Quebec, met een overvloed aan champagne en bronwater, om een gezellige reünie te houden.
Ze kent trouwens ook wat latijn. En de woorden die ze Baziel horode mompelen, stonden haar niet aan. Dat is hier geen uitvaart hoor.

Anyway ( Miss Polly traint haar engels accent al), ze heeft een nieuwe garderobe en haar velletje kan nog wel een straaltje zon gebruiken dus bye bye my friends. Hope to see you soon ! *zwaait zoals een superster vooraleer ze het verblindende licht instapt*








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Pino op 29-05-2003, 12:40:46
Misschien moet de kastelein er ook maar eens een pint gaan pakken; wie weet ziet hij er de charmante blauwgevederde nog eens terug. Haar spiegelbeeld kleeft nog steeds aan het laatste glas dat hij dient af te wassen.
Nog niet in staat alles in een keer los te laten, besluit Pino nog eens een wandelingetje langs het hotel te maken. Van een afstandje lijkt het uitgestorven, maar dichterbij gekomen, ziet zij nog een klein lampje branden. Het is bij de hotelbar waar de kastelein dromerig een glas staat te poetsen tot het spiegelt. Pino tikt zachtjes op het raam, de kastelein kijkt verstoord op maar glimlacht bij het zien van de blauwe veertjes.
Pino wenkt: "Sta hier toch niet zo sip te kijken, kom, ik weet een huiselijke bar waar het goed toeven is."
(http://users.skynet.be/fa217736/smiley/lach.gif)








Titel: Re:Hoteldebotel
Bericht door: Knudde op 29-05-2003, 15:13:18
Pino wenkt: "Sta hier toch niet zo sip te kijken, kom, ik weet een huiselijke bar waar het goed toeven is."

De kastelein wikt en weegt, knikt en veegt. De laatste kruimels weg. De kaars dooft wel van zelf.
Veel overredingskracht was hier niet nodig. De charmante dame uit Sesamy Street betekende een verademing na al het bombastisch gedonder welke de kloosterklokken ten berde plachten te brengen en waardoor de luchter in het hotel er iets... luchtiger ging uitzien.
Verandering van spijs doet eten; verandering van bar...
Misschien kom ik er nog wel een stoot tegen. Een plaagstoot wel te verstaan.  8)