Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => WieIsDeMol.Com Forum AVRO serie 2003 => Topic gestart door: Han13 op 29-03-2003, 21:10:59

Titel: Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 21:10:59
In dit topic kun je alles kwijt over aflevering 3, die over 'n paar minuutjes zal gaan beginnen.  :)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Lene op 29-03-2003, 22:13:52
Nou, ik weet het allemaal niet hoor... Straks sowieso nog een keer kijken maar de sfeer is er in ieder geval niet beter op geworden.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Oli-4 op 29-03-2003, 22:15:21
Spannende aflevering, maar het wordt er niet minder moeilijk om. Vooral omdat er nu nog steeds 8 kandidaten in de groep zitten...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Heinz op 29-03-2003, 22:19:33
De opdrachten vond ik erg leuk, vooral de lintjesopdracht was goed bedacht. Ook de sneeuw maakte het geheel erg sfeervol.

Jammer dat de stemming in de groep dan weer verpest wordt door Patricia en Ferdi bij de laatste opdracht... ik vond dat echt niet kunnen wat ze deden.

En de Mol? Dat is gewoon Astrid, dat kan niet anders! ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: japjer op 29-03-2003, 22:21:34
1. Ferdi is niet de mol, wel irritant. Als ie de mol toch is, heeft ie alles te duidelijk gedaan, is ie het niet, dan zit ie het spel te verzieken door als kandidaat molstreken te plegen, je mag best een beetje mysterie om je heen bouwen, maar als ie de opdrachten expres vern**kt, is gewoon niet leuk.

2. Patricia mag druit, wat ze op het einde zei,kon gewoon niet, in zo'n onnozele stem, maar oh zo vals!

3. Aafke back in buissness (sp?)!! Aafke was misschien wat onnozel in de eerste opdracht, maar ze heeft het helemaal goed gemaakt in die 2e. Aafke zou een goede mol zijn.

Mijn mol na deze afl: nog steeds ron. Langs dat huis lopen, niet eens ff kijken. EN hij heeft gesprongen, hij heeft er zelfs voor gezorgd dat niemand het hem verweet, goed gedaan ron!

Edit:Kan iemand hier neerzetten wat creepy-mol-stem nou precies zei?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: McPhisto op 29-03-2003, 22:23:21
Sjonge jonge, gezellige sfeer daaro. Kunnen ze i.p.v. een gewone executie niet de groep iemand laten wegstemmen? Tot ziens, Ferdi! ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Marmer14 op 29-03-2003, 22:23:24
Spannende aflevering, maar het wordt er niet minder moeilijk om. Vooral omdat er nu nog steeds 8 kandidaten in de groep zitten...

inderdaad! ik vind het steeds moeilijker worden, op het moment vind ik al weer iedereen verdacht >:(







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tetra op 29-03-2003, 22:26:05
ik vond aafke in tegenstelling tot de vorige aflevering erg sympathiek en patricia een regelrechte bee-yatch.
Ik ga dus mooi in de pool invullen dat patricia de volgende afvaller is want ik vind haar het niet waard om er nog langer in te blijven. Weeeeeet iemand wat de mol zei in zijn filmpje? Het is misschien lui, maar ik heb geen zin om het helemaal te ontleden en in 1 keer verstond ik het niet bepaald zo goed...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Siebrand op 29-03-2003, 22:27:05
Ik heb me goed vermaakt met de aflevering van vanavond. De winkelopdracht vond ik het minst interessant, bovendien kende ik hem al van de tweede Belgische Mol.

De spoorzoekopdracht was een van de betere die ik heb gezien. Eigenlijk hadden alle deelnemers hier wel een kans om te mollen, dus ik moet straks de video nog maar eens bekijken of ik wat wijzer kan worden.

De brugopdracht was een interessant psychologisch spel over groepsbelang en persoonlijk belang. Al met al wordt de sfeer in de groep er bepaald niet beter op.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Marmer14 op 29-03-2003, 22:27:22
ik weet trouwens ook niet wat ik moet denken van dat filmpje waarin de mol spreekt, heeft iemand hier iets uit kunnen opmaken?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: aggie op 29-03-2003, 22:27:33
Deze mol wordt weer leuk als Ferdie en Patricia weg zijn. Volgens mij hebben ze beiden duidelijk laten zien niet de mol te zijn. Dan gedraag je je zo niet. Of is dit een nieuwe AVRO tactiek? Aafke was vandaag goed bezig als mol. Iedereen die sprong is bij mij even niet meer verdacht...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 22:28:23
Er viel me iets heel vreemds op dat ik graag zou willen terugzien/horen, maar net vanavond had ik besloten iets anders op te nemen i.p.v. de Mol. :'(

Bij de lintjes-opdracht vertrekt Ron als 2e (toch?). Dat hoor je Angela ook zeggen, maar de naam klonk een beetje anders, niet als 'Ron'. De ondertiteling voor doven (ja, die zet ik er meestal bij aan om niks te missen :P) vertaalde het ook als 'Roel'. ???
Heel vreemd, maar helaas kan ik het dus nu niet terugkijken. Misschien dat iemand die het wel heeft opgenomen dat moment nog eens kan opzoeken? Zegt ze wel 'Ron', maar spreekt ze het een beetje raar uit, of noemt ze hem ineens 'Roel'? Of (en dit lijkt me wel onwaarschijnlijk, maar goed...) zegt ze misschien stiekem 'de mol'? :o







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Heinz op 29-03-2003, 22:29:03
Uit dat filmpje zal niet veel te halen zijn denk ik.. Maar misschien wel een hele moeilijke verstopte hint of zo. :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Molfen op 29-03-2003, 22:36:35
Aflevering 3.

Wat een onwijze aflevering weer.. maar de sfeer is er niet beter op geworden.
Dat Rene en Patricia nu juist samen moesten werken terwijl ze t nie zo goed konden vinden..
En inderdaad dat wat patricia zei op t eind dat kon echt niet door de beugel!

Opdracht 1:
Boodschappen doen:
Lompe berekening van Astrid en Aafke... Mollenstreek?

Opdracht 2:
Spoorzoeken:
Patricia.. ging achter rene lopen om 'te kijken of je de lintjes wel goed zag' ging ze ze niet gewoon verplaatsen/weghalen (sorry kheb geen bewijs!)
Waarom bleven patricia en Rene de rest niet buiten opwachten? Tis opzich logisch dat je makkelijk langs dat huisje loopt...
Ferdi haalde teveel lintjes op! Lomp
Ferdi maakte idiote aanwijzingen.. het was een zanderig pad.. maak dan pijlen!!!
Hoe kan patricia nou zeggen dat ze denkt dat Chandrika als een van de eersten is vertrokken.. dat wéét ze niet!

Opdracht 3:
Bungee jumping:
Chandrika, Rene, Ron en Astrid sprongen
Patricia, Ferdi, Aafke en Elise niet.
Waarom als patricia er zo zeker van was loopt ze zich daar zo over op te winden?

Degene die een rood scherm had gekregen zat in de groep Chandrika, Rene, Ron en Astrid.

Njah over dat berichtje van de mol aan de groep konnik weinig opmaken.. :s verstond er weinig van en herkende er nog minder in..

Lufs








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 22:38:47
ik vond aafke in tegenstelling tot de vorige aflevering erg sympathiek en patricia een regelrechte bee-yatch.
Helemaal mee eens! En Ferdi wordt nu ook heeeel irritant! En ik ben het ook eens met de mensen die zeggen dat dit niet het gedrag van de mol is. Maar dan moet ik er ook bijzeggen dat ik Aafke's gedrag, hoe sympathiek dat nu ook is, ook niet bij de mol vind passen. Maar misschien vergis ik me.

Nog wat andere dingen:

In de montage zag je dat Patricia, toen ze terugliep om te kijken of de linten te zien waren, een lintje van een tak afhaalde. Dit kan een aanwijzing zijn dat ze de mol is, maar ik houd het er op dat WIDM haar hier een beetje verdacht wilde maken.

Ron's gedrag bij de lintjes-opdracht was heel dubieus, inderdaad. Het huis voorbijlopen? Vrij mols, al ligt het er wel een beetje dik bovenop misschien. Maar wel vreemd dat de groep hem helemaal niet lijkt te verdenken, dus misschien kwam het op hun toch niet zo verdacht over. Eén ding is zeker: als Ron de mol is, is Elise wel een hele goede spoorzoeker dat ze toch nog binnen de tijd aankwam!








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 22:39:00
Erg leuke aflevering dit. Ik heb weer ouderwets WIDM-genoten.  :)

De opdrachten vond ik stuk voor stuk erg leuk. Ik had verwacht dat die bungeejump-opdracht wat saai en zo onorgineel als ik weet niet wat zou worden, maar 't feit dat er maar 4 moesten te springen en er 'n vrijstelling te verdienen viel bracht veel leuke intriges. Ferdi en Patricia hebben zich nogal belachelijk gemaakt en zijn nu denk ik idd definitief mol-af. Ik vond Ferdi eigenlijk deze hele aflevering al erg vreemd en onsympathiek overkomen. Ook 't moment waarop hij in de biecht zegt dat 't wel erg duidelijk is dat Chandrika de mol is. Hij zegt dan zoiets van dat 't 'm wel erg gemakkelijk gemaakt wordt en dat hij er eigenlijk niets voor hoeft te doen om te kunnen winnen.  :-\

Ik moet de aflevering nog 'n paar keer kijken, want er gebeurde te veel in om alles gelijk in me op te nemen. (bovendien moest ik alles van de opdrachten goed noteren om de opdrachten voor de opdrachten top 5 te kunnen invullen, waardoor ik sommige andere dingen misschien gemist heb  ;) )







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ziet op 29-03-2003, 22:39:23
ik denk dat de mol bij de springers zat (kans dat er dan iemand een exit misloopt wordt daardoor kleiner).

aangezien ik ron en rene verdacht als mol, ben ik dus niks opgeschoten door die 2e opdracht  ???

maar bij de eerste opdracht met de lintjes vond ik het ten eerste erg raar dat ron het hutje voorbij rende.
ten tweede zegt patricia iets over een lintje dat weg is (die bij het hutje lag) en vroeg aan ferdy of hij die had weggehaald.
hij niet.
(of hij moet liegen)
ik denk dus dat ron die heeft weggehaald, aangezien de andere kandidaten (elise en chandrika) nog lang niet in beeld waren.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 22:43:08
Ron's gedrag bij de lintjes-opdracht was heel dubieus, inderdaad. Het huis voorbijlopen? Vrij mols, al ligt het er wel een beetje dik bovenop misschien. Maar wel vreemd dat de groep hem helemaal niet lijkt te verdenken, dus misschien kwam het op hun toch niet zo verdacht over. Eén ding is zeker: als Ron de mol is, is Elise wel een hele goede spoorzoeker dat ze toch nog binnen de tijd aankwam!

Misschien heb ik 't verkeerd begrepen hoor, maar ik dacht dat Ron gewoon meegeteld was alsof hij op tijd binnen gekomen was omdat hij wel bij 't huis was geweest. Ik meende namelijk dat iemand tegen Ron iets zei van: 'als jij niet binnen de tijd hier was gekomen, hadden we nog meer geld verloren'. Hieruit concludeerde ik eigenlijk 'n beetje dat Ron ook gewoon op tijd binnen was.....althans dat hij als op tijd gerekend werd.  :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 22:44:04
Over dat filmpje van de mol:

Ik had dus de ondertiteling aan staan en ook daar stond voor het grootste gedeelte 'ONVERSTAANBAAR' bij. En wát er te verstaan was, was niet erg bijzonder, tenminste naar mijn mening. Er is me in ieder geval niks bijgebleven waarvan ik dacht 'Hee, daar kan ik wat mee'.

Ferdi nam wel heel veel lintjes mee bij die opdracht en die aanwijzingen van hem waren ook bijzonder slecht. Wie legt er nu een boomstam dwars over de weg, als je wilt aangeven dat men rechtdoor moet? Of een losse tak, die geen elke bepaalde richting aanwijst. Maar kom op jongens, dat is toch echt te lomp voor de mol, of niet??







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2003, 22:44:08
Leuk dat ze die lintjesopdracht gedaan hebben! Die had ik bij de 3e Noorweegse Mol gezien, maar toen begreep ik de bedoeling helemaal niet! En nu dus wel  :D dankje NL Mol makers! ;)

Ohw en herinneren jullie NL Mol 2 met Nico? De opdracht waar Nico en Sigrid een halsketting moesten stelen. Er was een hint in verborgen, want als je de muziek van die opdracht achteruit draaide, hoorde je 'Nico is de mol'. Laat dat nou exact dezelfde muziek zijn die ze bij het brugspringen gebruikt hebben! Eerlijk waar. Nu kan je zeggen dat ze niet 2 keer hetzelfde gaan doen, maar er zij ner veel die niet eens meer weten dat het juist tijdens die muziek was. En het zou leuk zijn om dat in de laatste aflevering te laten zien van "We hebben weer precies dezelfde truuk gedaan met precies dezelfde muziek!" *fragmentje van NL Mol 2* *fragmentje van brugspringen*

Ik heb geen idee hoe ik kan terugspoelen met geluid nog op, maar mensen die het wel kunnen, check het eens ;)


(en het beeld was absoluut knudde bij mij  >:( )







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Vyper op 29-03-2003, 22:47:44
Te lui om op te zoeken:

Aangezien de afvaller Chandrika, Rene, Ron, of Astrid is, wie hebben zij als Mol in gedachten?

Overigens, als de Mol afvallers wil (en dat wil hij vast), dan zou de Mol zelf moeten springen, om de kans dat de afvaller niet springt te vergroten. Of had de Mol al te horen gekregen wie de afvaller was?








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 22:48:03
Misschien heb ik 't verkeerd begrepen hoor, maar ik dacht dat Ron gewoon meegeteld was alsof hij op tijd binnen gekomen was omdat hij wel bij 't huis was geweest.
Oh, dat zou best kunnen. (Waarom heb ik deze aflevering nu niet op video? :'()
Maar misschien kan iemand die beter heeft opgelet :P e.e.a. uit de doeken doen? Want ik had namelijk begrepen dat als niet allevier de kandidaten op tijd binnen waren, juist de linten die wél op tijd binnen waren van de pot werden afgetrokken. Ik dacht namelijk 16 van Ferdi en 5 van Elise, samen 21. 100 Euro per lint, dus 2100 Euro van de pot.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: danielkruyt op 29-03-2003, 22:48:47
Ik snap niet waarom jullie de actie van Ron dom vinden want er stonden meerdere huisjes zoals volgens mij duidelijk te zien was dus waarom zou die dan precies bij dat huisje gestopt aaangezien het lintje waarschijnlijk al weg was, ik denk trouwens dat het lintje gewoon weggewaaid is of dat patricia zei dat ze een lintje hadden neergelegd maar dat ze dat niet hebben gedaan want ze hadden toen ze bij het huisje aankwamen er nog 1 over en die hebben ze volgens mij mee naar binnen genomen , maar ik denk dat het logisch is dat als ze een lintje neerleggen dat het weg kan waaien, wat ook een mollenstreek kan zijn want ik zou wel weten dat je dat lintje ergens aan vast moet binden omdat die anders wegwaait. groeten daniel kruyt







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Dee- op 29-03-2003, 22:51:21
Oh, dat zou best kunnen. (Waarom heb ik deze aflevering nu niet op video? :'()
Maar misschien kan iemand die beter heeft opgelet :P e.e.a. uit de doeken doen? Want ik had namelijk begrepen dat als niet allevier de kandidaten op tijd binnen waren, juist de linten die wél op tijd binnen waren van de pot werden afgetrokken. Ik dacht namelijk 16 van Ferdi en 5 van Elise, samen 21. 100 Euro per lint, dus 2100 Euro van de pot.

Juist. De linten die WEL binnen waren als niet alle kandidaten binnen waren worden met 100 euro van de pot afgetrokken. Ron was niet op tijd in het huis, dus zijn linten telden niet mee voor aftrek.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Vyper op 29-03-2003, 22:52:28
Heel flauw:

Rene rookte "een lekker sigaartje" in de lodge. Dat is wel erg mollig ... zie links.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Elisefan op 29-03-2003, 22:52:57
 ;D snap het nou. Elise is de mol, ze kwam net op tijd aan om de verdenking niet op haar te laten vallen!

[edit]
Offtopic plaatje proberen te verwijderen. Compu? :-[ - Broer
Hoofdletters omgezet in kleine letters. - Malcolm
Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: DomienVerschuuren op 29-03-2003, 22:55:15
Ik weet t allemaal niet meer hoor! Mijn eerste idee was dat Patricia de Mol was (aflevering van vorige week >> noord-west ipv noord-oost), maar nu begin ik Ferdi te verdenken. Hij doet gewoon overdreven sneaky, maar maybe is dat juist wel zijn bedoeling.

Patricia blijft verdacht. Haar houding, haar ehm, ja... houding in de groep, beetje naar 8eren.

Wat me irriteerde was dat Aafke (volgens mij) meteen zei dat zei op dat filmpje te zien was, ik weet niet, maar de manier waarop ze het zei, zo van "ik zég het, dan verdenken ze me niet, omdat ik het zo opvallend zeg...!"  :-\

Ferdi kan het niet zijn, een Mol is veel sneakyer, dat is wel duidelijk  :-P

You see; veel verstand er van hebbik niet, maar Patricia is voorlopig nog ff mijn mol  :-D
http://www.dse.nl/~hotshot/flash/demol.swf







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Parrot007 op 29-03-2003, 22:55:33


Ohw en herinneren jullie NL Mol 2 met Nico? De opdracht waar Nico en Sigrid een halsketting moesten stelen. Er was een hint in verborgen, want als je de muziek van die opdracht achteruit draaide, hoorde je 'Nico is de mol'. Laat dat nou exact dezelfde muziek zijn die ze bij het brugspringen gebruikt hebben! Eerlijk waar. Nu kan je zeggen dat ze niet 2 keer hetzelfde gaan doen, maar er zij ner veel die niet eens meer weten dat het juist tijdens die muziek was. En het zou leuk zijn om dat in de laatste aflevering te laten zien van "We hebben weer precies dezelfde truuk gedaan met precies dezelfde muziek!" *fragmentje van NL Mol 2* *fragmentje van brugspringen*

Ik heb geen idee hoe ik kan terugspoelen met geluid nog op, maar mensen die het wel kunnen, check het eens ;)


(en het beeld was absoluut knudde bij mij  >:( )


Sorry Robbie , maar dat stukje van "Nico is de mol"
was uit de scene dat het beeld naar het kasteel ging over het water , het fort verdedigings spel.









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ziet op 29-03-2003, 22:56:17
ik snap ook niet waarom ron er niet bij was toen het filmpje van de mol gekeken werd...
lag hij op bed ofzo?
wel raar dat iedereen geroepen is, behalve ron...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 22:57:28
Oh, dat zou best kunnen. (Waarom heb ik deze aflevering nu niet op video? :'()
Maar misschien kan iemand die beter heeft opgelet :P e.e.a. uit de doeken doen? Want ik had namelijk begrepen dat als niet allevier de kandidaten op tijd binnen waren, juist de linten die wél op tijd binnen waren van de pot werden afgetrokken. Ik dacht namelijk 16 van Ferdi en 5 van Elise, samen 21. 100 Euro per lint, dus 2100 Euro van de pot.

Ja klopt idd. Ik had begrepen dat de linten die niet binnen waren van de pot afgetrokken zouden worden  en ik begreep daarom ook niet hoe ze aan de 2.100 euro kwamen.  :-\

Bedankt voor de verheldering. Ik moet straks dringend de aflevering nog maar 'n keer bekijken....  ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:02:21
Chandrika valt voor mij nu toch ook een beetje af als mol. Ze zit voor mijn gevoel ook elke keer net niet in de goede positie om te mollen.

Heel blij zijn na haar sprong van de brug en dan heel verdrietig na de reactie van Ferdi en Patricia. Vooral dat laatste dan... De mol zou zich toch niet zo van zijn/haar stuk laten brengen, denk ik...

En het feit dat ze als laatste moest vertrekken bij de speurtocht. Ok, dan kun je er wel voor zorgen dat je te laat binnen bent, maar wel een gevaarlijke positie voor de mol. Stel nu dat de anderen ongelooflijk goede aanwijzingen hadden achtergelaten hoe ze moest lopen, dan was ze misschien gelijk door de mand gevallen. Het is dan toch waarschijnlijker dat (als de mol bij de spoorzoekers zat) hij/zij eerder zou zijn vertrokken om het parcours een beetje te saboteren, zou ik denken. Bovendien is er dan kans (zoals nu eigenlijk) dat er meerderen niet op tijd binnen zijn, zodat de verdenking een beetje gespreid wordt.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 23:02:47
ik snap ook niet waarom ron er niet bij was toen het filmpje van de mol gekeken werd...
lag hij op bed ofzo?
wel raar dat iedereen geroepen is, behalve ron...

Ja vond ik ook erg vreemd en vooral erg onsympathiek van de groep. Je gaat toch niet met z'n allen naar zo'n filmpje kijken met de wetenschap dat iemand op bed ligt en 't niet mee kan krijgen? Zeker na de eerste keer te kijken en zeker te weten dat 't om 'n filmpje van de mol ging, zouden ze er toch wel aan denken om Ron ook de kans te gunnen om 't te bekijken? Ik begrijp er eerlijk gezegd niets van dat niemand eraan gedacht heeft Ron effe te wekken.  :-[







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Siebrand op 29-03-2003, 23:03:35
Te lui om op te zoeken:

Aangezien de afvaller Chandrika, Rene, Ron, of Astrid is, wie hebben zij als Mol in gedachten?
Dit zijn de verdenkingen, die ik gehoord heb:

Elise: geen verdenking genoemd.
Aafke: verdenkt Ferdi.
Astrid: verdenkt Ferdi.
Patricia: verdenkt Chandrika.
Ferdi: verdenkt Chandrika.
Chandrika: verdenkt Ferdi.
René: verdenkt Astrid en eventueel Ferdi.
Ron: verdenkt Elise en eventueel Ferdi.

Ik vreesde even dat dit halverwege de aflevering al een vette hint was dat Elise eruit ging, maar dat was gelukkig niet het geval.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:05:33
Vond ik ook heel raar (Ron niet wekken bedoel ik). Ze riepen toch ook Aafke erbij, terwijl die op de slaapkamer was?
Maar ja, Ron leek er niet zo erg mee te zitten. En omdat ik Ron een beetje verdenk, vraag ik me af of die zich misschien slapende heeft gehouden, omdat hij er niet bij wilde zijn. Klink wel onwaarschijnlijk hoor, maar goed... :P







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:06:32
Ik vreesde even dat dit halverwege de aflevering al een vette hint was dat Elise eruit ging, maar dat was gelukkig niet het geval.

Maar ja, het zou wel een aanwijzing kunnen zijn dat Elise er volgende week uitvliegt.  :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Lucille op 29-03-2003, 23:07:17
Shit, niemand d'r uit! :( Ik had liever dat er wél iemand uit moest, dat maakte het allemaal voor mij nl. wat gemakkelijker, maar ja. Ik moet maar geduld hebben tot volgende week. :)

Maar toch was het wel een leuke aflevering. :) 't Lijkt me wel eng om in het donker in dat bos naar de lintjes te zoeken. :S Doet me teveel aan "The Blair Witch Project" denken.... :S

In ieder geval zat degene die de test 't slechtst had gemaakt, ook bij de springers. Die persoon was dus: Chandrika óf René óf Ron óf Astrid. Ik denk dat het Ron geweest moest zijn. Chandrika en Astrid vind ik veel te slim om te falen, want zij werken allebei met mensen en hebben dus veel mensenkennis, dus ik denk dat zij met die kennis redelijk lang in het spel kunnen blijven. Zij kunnen de test onmogelijk slecht gemaakt hebben.

Ook René kon de test onmogelijk slecht gemaakt hebben; hij is slim, en ook vindingrijk, als politieman. En aangezien hij naar mijn mening de Mol is (zie mijn lijstje van vorige week en deze week), maakt het feit dat hij van de brug af sprong, mijn mening over hem alleen nog maar sterker. Want als de Mol bij de springers zit, wordt de kans dat de persoon (die de test 't slechtst heeft gemaakt) een exit misloopt, kleiner. Logisch natuurlijk dat de Mol van de brug af wou springen. En aangezien René mijn Mol is en heeft gesprongen, ben ik er dus alleen maar zekerder van dat hij de Mol is. :)

Na deze aflevering met veel verdenkingen, heb ik mijn lijstje moeten bijstellen (ik stel mijn lijstje logischerwijs na iedere aflevering bij). Zo ziet het er nu uit:


WIE IS DE MOL?

1.  René.
2.  Ferdi.
3.  Patricia.
4.  Ron.
5.  Astrid.
6.  Aafke.
7.  Chandrika.
8.  Elise.


Alhoewel ik denk dat Ron degene was die de test fout heeft gemaakt, heb ik hem toch maar op de 4e plaats staan, omdat ik het toch verdacht vond dat hij het huis was voorbijgelopen....

René vind ik echt een misselijke vent, hij kijkt zo kwaad en onverschillig! :mad: Ook toen bij dat bandje waar de Mol zich verkneukelde, vertrok hij geen spier. Alsof hij niet eens verrast was. Ik vind toch echt wel dat hij de Mol moet zijn....

Groetjes,

Lucille







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ziet op 29-03-2003, 23:08:25
of dat elise misschien wel mol is ???







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: DomienVerschuuren op 29-03-2003, 23:09:05
Leuk dat ze die lintjesopdracht gedaan hebben! Die had ik bij de 3e Noorweegse Mol gezien, maar toen begreep ik de bedoeling helemaal niet! En nu dus wel  :D dankje NL Mol makers! ;)

Ohw en herinneren jullie NL Mol 2 met Nico? De opdracht waar Nico en Sigrid een halsketting moesten stelen. Er was een hint in verborgen, want als je de muziek van die opdracht achteruit draaide, hoorde je 'Nico is de mol'. Laat dat nou exact dezelfde muziek zijn die ze bij het brugspringen gebruikt hebben! Eerlijk waar. Nu kan je zeggen dat ze niet 2 keer hetzelfde gaan doen, maar er zij ner veel die niet eens meer weten dat het juist tijdens die muziek was. En het zou leuk zijn om dat in de laatste aflevering te laten zien van "We hebben weer precies dezelfde truuk gedaan met precies dezelfde muziek!" *fragmentje van NL Mol 2* *fragmentje van brugspringen*

Ik heb geen idee hoe ik kan terugspoelen met geluid nog op, maar mensen die het wel kunnen, check het eens ;)


(en het beeld was absoluut knudde bij mij  >:( )

Het fragment van het brugspringen hebbik ff gedownload van de site en volledig gerewind en ehm, naja, ik zelf hoor niets verdachts! Iemand anders?

http://www.dse.nl/~jeteye/audio/Springen.mp3 (http://www.dse.nl/~jeteye/audio/Springen.mp3)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:12:51
Eigenlijk twijfel ik er aan of de mol er wel in geďnteresseerd is om iemand naar huis te laten gaan. Dat is niet de opdracht, natuurlijk. De opdracht is om zoveel mogelijk geld uit de pot te houden en niet om de anderen naar huis te sturen. Ok, dat laatste gebeurt nou eenmaal, maar ik vraag me dus af of het wel zo logisch is dat de mol per se moet hebben gesprongen.

Maar goed, mijn mol is op dit moment Ron en die heeft inderdaad wel gesprongen. Bovendien maakte hij het nog even spannend door eerst toch niet te durven. Gespeeld? Wat zou er gebeurd zijn als hij het op het laatste moment niet gedaan had? Had dan alsnog één van de anderen gemogen? Hoe dan ook zou dat een veel te opvallende mollenstreek zijn geweest natuurlijk.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 29-03-2003, 23:14:27
* als ron de aanwijzing van van Ferdi niet duidelijk vond dan had hij toch een lintje terug kunnen hangen? en zo onduidelijk was het schijnbaar ook niet want hij rende in record tijd (en stilletjes) het huisje voorbij...

* Heeft iemand bij de loop van chandrika die aanwijzingen van Ferdi gezien? Kunnen we zeker zijn van de volgorde van kandidaten?

* Tja en dan de reactie van Ferdi en Patries... als je het vanuit hun oogpunt wilt bekijken is het misschien wel logisch... zij verdenken Chandrika, ze zou hoogtevrees hebben en mevrouw springt toch. Zij hebben een mogelijk vrijstelling opgeofferd. Vervolgens komt Chandrika opgetogen en super enthousiast terug, echt, heb haar nog nooit zo zien stralen!! ze had gewoon een heel ander gezicht... tja, dat kán dan in een verkeerd keelgat schieten...
en vervolgens ook nog bijna in tranen... duh!

Pfff... maar was een mooie aflevering... moet m echt nog een keer bekijken voordat ik alles in me op genomen heb en dat er dan misschien iets duidelijker wordt.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Arco Mol Fan op 29-03-2003, 23:14:52
Absoluut een hele goeie aflevering!!  8) 8) 8)

Ik heb um weer opgenomen, ff snel een x terugkijken, want er moet gewoon iets te vinden zijn!!!  :o







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Arco Mol Fan op 29-03-2003, 23:16:07
Absoluut een hele goeie aflevering!!  8) 8) 8)

Ik heb um weer opgenomen, ff snel een x terugkijken, want er moet gewoon iets te vinden zijn!!!  :o

Edit: Ron zei na het springen: Een achtbaan is er niks bij!! :D :D :D (laat ik net van achtbanen houden!! ;))







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ziet op 29-03-2003, 23:22:11
ik zat ook al te denken aan de volgorde bij de lintjesloop...

dat ferdy als eerste vertrokken is, dat geloof ik wel...
maar als hij de eerste was en er zoveel heeft meegenomen, dan is het wel erg knap dat ron nog zo snel bij (en voorbij) het huisje was...

en daarbij (ik denk nu ff hardop)
als ron ook zoveel lintjes heeft gevonden onderweg
en er vervolgens geeneen meer vindt (namelijk na het huisje) dan ga je toch rechtsomkeert lijkt mij...
en hij was met daglicht bij het huisje en komt kweet niet hoelaat in het donker aan met de auto...

dan nog chandrika en elise...
als die volgorde klopt, dan is de aankomst wel ok, maar als elise toch nog als laatste vertrokken is, en ze komt voor chandrika binnen, dan is dat wel erg verdacht...
zeker als er nog maar zo weinig lintjes te vinden zijn...








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:29:27
als ron ook zoveel lintjes heeft gevonden onderweg
en er vervolgens geeneen meer vindt (namelijk na het huisje) dan ga je toch rechtsomkeert lijkt mij...
en hij was met daglicht bij het huisje en komt kweet niet hoelaat in het donker aan met de auto...

Ja, viel mij ook op en dat vind ik ook heel verdacht. Of hij moet wel ontiegelijk verdwaald zijn, maar nog zo iets: waarom zagen we geen beelden meer van Ron nadat hij bij het huisje was geweest?

En nog iets dat me net te binnen schoot:
De kandidaten wisten niet in welke volgorde ze vertrokken, maar Elise vraagt als ze bij het huisje aankomt of Ron er nog niet is. Wist zij dan wel dat hij voor haar vertrokken was?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: KING2003 op 29-03-2003, 23:30:20
Ik heb een paar keer deze aflevering vage geluiden gehoord, waarvan ik me afvraag of het hints zijn of niet. Ik heb het niet opgenomen dus misschien kan iemand anders het terugluisteren.
Ik d8 dat ik wat hoorde toen chandrika van de brug sprong. Het kan ook zijn dat het haar stem was die was vertraagd toen ze sprong, maar dat was bij de andere kandi's ook niet het geval.

En over die tape van de mol zelf. Ook al was de stem vervormt, ik vond hem toch verd8 veel op die van aafke lijken. En die actie in de supermarkt was wel heel dom. Je hartslag kan je makkelijk omhoog halen, dus die opdr8 is heel makelijk om te laten mislukken.

Verder vind ik Ferdi en Patricia erg onsympathiek, dus denk ik niet dat die de mol zijn. Ferdi vond ik de vorige aflevering al erg nep doen, om zichzelf verdacht te maken. De echte mol gaat zich ook niet verdacht maken en dan in de camera zeggen dat ie het expres doet. Dat past niet bij de formule van het programma. Net als vorig jaar bij dat ene mens (ben d'r naam ff kwijt), die zei dat het programma het maar zonder mol moest doen als ze wegging. Dat zou de mol nooit zeggen. De mol is subtiel, zowel met zijn acties als opmerkingen.

Ik twijfel eraan of de mol nou juist wel of niet is gesprongen 1. hij/zij springt wel om zich minder verdacht te maken en om de kans te vergroten dat er iemand uit moet. 2. hij/zij springt niet om de kans te vergroten dat er niemand uit moet. Dit laatste denk ik, omdat vorige keer ook al een kans werd geboden om iedereen in de groep te houden. Dus het lijkt wel of de Avro gewoon 1 aflevering wil hebben dat er niemand uitgaat (zal wel beter uitkomen ivm planning/opdrachten ofzo). Daarnaast maakt het de mol opzich niet uit of er mensen uitgaan. Hoe meer mensen, des te meer chaos, des te moeilijker om de mol eruit te halen. Ook is het moeilijker om opdrachten te halen met meer mensen.

Als ron de mol zou zijn, had ie beter later binnen de tijd toch nog terug kunnen komen met de lintjes. Dan was er meer van de pot afgegaan. Maar opzich wist ik van tevoren als dat deze opdracht niet ging slagen. Dit loopt eigenlijk vanzelf al fout door de kandi's. Als Patricia de lintjes verkeerd had gehangen, had denk ik niemand de bestemming gevonden en was het heel erg opgevallen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Alain_Durand op 29-03-2003, 23:31:01
Er was een aanwijzing die Ron sterk verdacht maakt. Hij rent allereerst het huis voorbij. Ten tweede is hij niet bij het uitzenden van de videoband aanwezig (Zou deze opgenomen zijn toen hij doorgerend is???). Bij de aftiteling zien we een shot van Ron waarin hij bungelend aan zijn touwtje met zijn duim omhoog zit. Even later zie je een shot van de mensen die staan te kijken naar de laatste springer. Je ziet op dat moment ook iemand met zwarte handschoenen een duim opsteken. De rest van het lichaam zie je niet, maar het is duidelijk dat dit Ron is.

Het lijkt er dus sterk op dat dit een aanwijzing zou kunnen zijn.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 23:32:01
* Heeft iemand bij de loop van chandrika die aanwijzingen van Ferdi gezien? Kunnen we zeker zijn van de volgorde van kandidaten?

Ik heb bij Ron, Elise én Chandrika de takken zien liggen, dus Ferdi zal wel echt als eerste zijn gegaan. Ik vond die aanwijzingen trouwens ook niet bepaald duidelijk. Wat wilde hij nu met die stronk die hij dwars op 't pad legde en er vervolgens keien op stapelde?  :-\

dan nog chandrika en elise...
als die volgorde klopt, dan is de aankomst wel ok, maar als elise toch nog als laatste vertrokken is, en ze komt voor chandrika binnen, dan is dat wel erg verdacht...
zeker als er nog maar zo weinig lintjes te vinden zijn...

Elise is als derde vertrokken en Chandrika als laatste. 't is dus niet zo vreemd dat Elise eerder bij 't eindpunt aankwam als Chandrika. Ik kreeg trouwens 't idee dat 't gewoon toeval was dat Elise nog 't huisje heeft gevonden. Ze wist ook totaal niet wat de route was en heeft denk ik gewoon wat rondgezworven in 't bos en is toen op 't licht afgegaan.  :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:35:08
2. hij/zij springt niet om de kans te vergroten dat er niemand uit moet. Dit laatste denk ik, omdat vorige keer ook al een kans werd geboden om iedereen in de groep te houden. Dus het lijkt wel of de Avro gewoon 1 aflevering wil hebben dat er niemand uitgaat (zal wel beter uitkomen ivm planning/opdrachten ofzo).

Dit klinkt inderdaad heel plausibel, KING2003. Alleen dat de mol die ik op het oog heb wel gesprongen is. :P







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ziet op 29-03-2003, 23:37:01
whaaa! ik wordt gek geloof ik...

ik herinner me dat ferdy bij de boomstronk keien legde.
als elise er later overheen stapt liggen er helemaal geen keien meer!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 29-03-2003, 23:40:15
ik herinner me dat ferdy bij de boomstronk keien legde.
als elise er later overheen stapt liggen er helemaal geen keien meer!

Is dat zo?? :o

Ik begin geloof ik steeds meer spijt te krijgen dat ik die film vanavond opgenomen heb i.p.v. de mol. Ron wordt steeds verdachter... Al vraag ik me ook af hoe ik zelf een stronk dwars over de weg met een paar keien geďnterpreteerd zou hebben. :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 29-03-2003, 23:42:37
Ik begin geloof ik steeds meer spijt te krijgen dat ik die film vanavond opgenomen heb i.p.v. de mol.

Je hebt vrijdag om 11.00 uur nog 'n herkansing Jayne. (dan is de herhaling van deze aflevering) Moet je wel nog effe 'n paar daagjes wachten, maar daarna kun je weer uitgebreid aan de slag met 't uitpluizen van deze aflevering.  ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: EqYoTee op 29-03-2003, 23:53:56
toen (volgens mij Chandrika de brug opdracht wou gaan doen zag ik op de brug iets staan. Er stond iets van h 1d roy (of iets in die richting) kan iemand dit even nakijken wat er precies stond en of dit een hint kan zijn of dat het gewoon met graffity is gedaan? Zelf vond ik het trouwens ook zeer verdacht dat ik Patricia een lintje zag weghalen, maar dat kan ook montage zijn geweest.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: KING2003 op 29-03-2003, 23:55:41
Dagboek Angela:

"zitten met 6 man opgesloten in een onverwarmd houten hutje. Door de gordijnen zien we Ron twee uur later voorbij rennen. Bijna alle kandidaten raken verdwaald in het donkere bos en de opdracht kost ze veel geld. "

Zat angela bij rene en patricia in het hutje of niet? Anders hadden ze ron wel even kunnen roepen lijkt me (rene en patricia dan). Tenzij rene en patricia ron niet zagen lopen (lijkt me sterk).

Mja ron bleef idd wel erg lang weg, das wel verdacht opzich. En als je doorloopt en je komt niks meer tegen, dan ga je toch terug naar dat hutje lijkt me. Maar hij dacht natuurlijk dat de eindbestemming verder weg was (Ferdi kwam ook erg snel aan)...

En ik vond het ook vreemd dat hij niet echt kwaad was dat hij de tape niet had gezien. Aangezien je aan het tempo van spreken, woordgebruik etc. toch wel wat extra informatie over de mol kan halen lijkt me.








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: KING2003 op 29-03-2003, 23:59:51
Zelf vond ik het trouwens ook zeer verdacht dat ik Patricia een lintje zag weghalen, maar dat kan ook montage zijn geweest.

Later zag je haar d8 ik weer een lintje ophangen. Ze heeft denk ik wat lintjes verplaatst. Ze liep immers achter rene aan om te kijken of de lintjes goed te zien waren. En Ferdi kon de weg goed vinden, dus haar actie zou dan mislukt zijn.

Weet iemand of het aantal lintjes van de kandi's klopte met het totaal aantal lintjes in het begin. Want er is natuurlijk een mogelijkheid dat patricia lintjes weg heeft gepakt, om zo geld achter te houden.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Pierce_Brosnan op 30-03-2003, 00:52:23
Wat een aflevering zeg.
Ruzie,geen Executie en veel mollen streken of toch niet.

Chandrika,Rene,Ron en Astrid hebben gesprongen en een van hun had de vragen het slechts gemaakt dus,bleek dus iets later.
Ik dacht nog steeds dat dat Ron was.
Chandrika had ik als Winaar aangewezen.
De vraag op: Heeft de Mol gesprongen ? is dat andwoord ja dan is Astrid of Rene de mol.
Zo nee,dan is Elise,Aaafke,Patricia of Ferdi de mol.

Mijn verdacht mol Patricia had behoorlijk wat streken uitgevoerd.
Ferdi is aan de enen kant een soort Sandra uit de Belgiese reeks waardoor je hem minder snel zou gaan verdenken,maar aan de andere kant is dat meschien de ideaalen positie voor de mol.
Elise en het zelfde geld voor Aafke ze hebben weinig mollen streken gedaan volgens mijn gevoel en Elise en Aafke zijn ook te lief.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: broer op 30-03-2003, 00:55:00
Helemaal mee eens! En Ferdi wordt nu ook heeeel irritant! En ik ben het ook eens met de mensen die zeggen dat dit niet het gedrag van de mol is.
Marc (in België) zei dat hij vaak gedrag 'kopieerde'. Zo was hij niet verdacht, want hij begon niet, maar kreeg hij wel wat hij wilde.

Iets dergelijks kan er ook aan de hand zijn bij Patricia en Ferdi op de brug. De een kan het gedrag van de ander hebben gekopieerd. Met welk doel dan ook...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Quuipo op 30-03-2003, 09:38:20
mijn gedeeltelijke analyse:

rene en patricia hebben een enorme hekel aan elkaar. Patricia vind dat rene het werk maar moet doen en wil checken of hij de lintjes wel goed ophangt. Vervolgens zien we haar een lintje weghalen MAAR ook weer terughangen. Ze is ook heel gestresst of het wel goed lukt met de lintjes en oprecht pissig als lintjes blijken te missen of dat ferdi er teveel heeft weggehaald. Niet mols.

Dan zie je Ferdi er zoveel weghalen en "intelligente" richtingaanwijzers neerleggen. Tsja, is hij daardoor de mol? Hij zegt later dat hij wist dat het sowieso zou gaan mislukken dus dan maar veel linten weghalen. Waardoor er dus veel van de pot afgaat omdat meneer zoveel linten bij zich had. Voegt toe dat het is om zich zelf verdacht te maken. Als hij de mol was zou hij dan richtingaanwijzingen maken, hoe vaag ook? gewoon linten weghalen en doorlopen is toch veel efficienter?

Daarna komt Ron rennend (waarom rennend?) en hij loopt feilloos de route, alsof hij die al weet. Je ziet hem bij zo'n tak bij de driesprong zonder aarzelen rechtsaf gaan, later zie je elise daar rechtdoorlopen, wat op zich logisch is, als je lintjes zoekt loop je gewoon rechtdoor en je gaat niet zomaar rechtsaf als daar een tak ligt.

later klaagt ron dat de aanwijzingen van ferdi zo onduidelijk waren! terwijl hij er geen problemen mee had zo te zien.

elise is oprecht aan het zoeken en vind het uiteindelijk binnen de tijd ook nog. Als mol is het toch veel makkelijker om het niet te vinden of net te laat binnen te komen? genoeg redenen om geloofwaardig het niet gevonden te hebben.

Dan de molstape.
ze krijgen een doos met apparatuur. Dan roept ferdi aafke en zegt: we hebben een aanwijzing! een echte!
Hoe weet hij dat het een aanwijzing is? misschien is het wel angela die op tape een nieuwe opdracht komt geven? vind ik vreemd.

Ron slaapt "toevallig" en niemand maakt hem wakker. De rest sliep niet en werd erbij gehaald. In het dagboek vd mol staat: ik wist precies wanneer de tape bij de kandidaten binnenzou komen en kon me dus uitgebreid verkneukelen. In bed zeker! Zien ze je ook niet raar een zenuwachtig rondlopen.

Alle kandi's kijken ingespannen naar de tape om iets te kunnen ontmaskeren of snappen, en m.i. duidelijk dat ze dat echt voor het eerst zien. Alleen aafke kijkt een beetje vaag met een lachje, alsof ze het al kent?

"jullie zijn nu al een aantal dagen bij elkaar, alleen ik heb een andere opdracht - de boel saboteren. Tot nu toe ......... als ik een keer in mijn vingers knip gaat het goed, als ik twee keer in mijn vingers knip ......" (en nog wat meer maar dit weet ik nog zo uit mijn hoofd)

Is er iemand die dit op kan nemen en dan door allerlei geluidsfilters kan halen zodat de stem duidelijker wordt?

Later bij de biecht vind ferdi dat het er zo dik bovenop lag dat die molstape zo naar hem wees. Was dat zo? ik vond nl helemaal niet dat het naar hem wees maar goed.

meerdere kandi's klagen vandaag dat "het er te dik bovenop lag". Aafke over Ferdi en ferdi over chandrika ("slechte b acteur in gtst").

goed hier laat ik het even bij  ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Groenenman op 30-03-2003, 09:59:41
Het was weer een hele enerverende aflevering. Voor mij kunnen er nu door deze aflevering wel meer mollen zijn. Het is in ieder geval erg verwarrend allemaal  :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 30-03-2003, 09:59:48
Dagboek Angela:

"zitten met 6 man opgesloten in een onverwarmd houten hutje. Door de gordijnen zien we Ron twee uur later voorbij rennen. Bijna alle kandidaten raken verdwaald in het donkere bos en de opdracht kost ze veel geld. "

Zat angela bij rene en patricia in het hutje of niet? Anders hadden ze ron wel even kunnen roepen lijkt me (rene en patricia dan). Tenzij rene en patricia ron niet zagen lopen (lijkt me sterk).

Ik denk dat je 't dagboek van Angela niet helemaal goed gelezen hebt. Er staat namelijk dit:

Na een half uur door adembenemende natuur gereden te hebben, stappen we -nu diepgevroren-  uit. De Hearst lodge verwelkomt ons met een haardvuur, heerlijk!!! Maar niet voor ons. Na twee minuten worden we door Marieke, onze andere regisseur, eruit gemieterd want "wie weet komen de kandidaten er zo aan".  We zitten met 6 man opgesloten in een onverwarmd houten hutje.

Angela zit dus met 'n aantal andere crewleden in 'n ander houten hutje dichtbij de Heart Lodge waar 't eindpunt van de opdracht was om zo onopvallend 'n oogje op de aankomst van de kandi's te kunnen houden.  :)


toen (volgens mij Chandrika de brug opdracht wou gaan doen zag ik op de brug iets staan. Er stond iets van h 1d roy (of iets in die richting) kan iemand dit even nakijken wat er precies stond en of dit een hint kan zijn of dat het gewoon met graffity is gedaan?

Ik heb 't ook zien staan, maar ik zag er meer 'Hi Boy' of zoiets in. Straks tijdens 't herbekijken van de aflevering nog maar 'ns goed bestuderen.  :-\

't was iig iets van graffity, maar dat betekent nog niet dat 't geen aanwijzing kan zijn natuurlijk.  ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: DarkJester op 30-03-2003, 10:40:52

elise is oprecht aan het zoeken en vind het uiteindelijk binnen de tijd ook nog. Als mol is het toch veel makkelijker om het niet te vinden of net te laat binnen te komen?

Ja, maar door op tijd binnen te komen moeten ze wel extre geld inleveren.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: D**n op 30-03-2003, 10:42:56
Ja, maar door op tijd binnen te komen moeten ze wel extre geld inleveren.
idd, soort van George actie vorig jaar....
En mss heeft ze ook wel een hele hoop lintjes kwijtgemaakt waardoor Chandrika het niet kon vinden... Neej, niet meteen afschrijven...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Suske op 30-03-2003, 11:20:48
Het was zeker een leuke aflevering, heb genoten.
Had het opgenomen want wou voetbal ook niet missen. :)

Ben ervan overtuigd dat de mol zich bevondt onder de kandi's die meededen aan de lintjesopdracht.

Patricia en René hebben die boel niet zo erg kunnen saboteren. Als 1 van hun de mol is dan kunnen ze niet echt saboteren omdat er nog iemand anders bijstaat die op zijn/haar handen kijkt.

Wat wel verdacht was dat Patricia erg traag deed. Bij het 1e lintjes liep ze helemaal terug om te kijken of het lintje wel zichbaar was.

Dan blijven Elise, Ron, Ferdi en Chandrika over. Ferdi begon als 1e (dat werd ook gezegd) en hij neemt te veel lintjes mee -> verdacht?. Ook legt hij aanwijzingen neer op de weg die nou niet echt fantastisch zijn.

Elise heb ik niet veel gezien. Volgens mij vertrok zij als 3e of 4e omdat het bij haar al dacht ik een beetje donker was toen ze vertrok. Dit geldt ook voor Chandrika.

Dus Ron moet als 2e zijn vertrokken, maar is nooit aangekomen. Hij loopt het huisje voorbij. Misschien neemt hij ondertussen een aantal lintjes mee zodat Elise/Chandrika de weg niet meer kunnen volgen.

Elise komt nog net op tijd binnen om misschien de verdenkingen op haar te laten verdwijnen.

Ron en Chandrika zijn de meeste verdachten in deze opdracht vind ik.
------------------------------------------------------
De boodschappenopdracht kan ik weinig mee.
Wel verdacht is dat de koers fout wordt uitgerekend wat toch de opdracht kost.
Maar geen echte andere molacties gezien.
-------------------------------------------------------
Dan de springopdracht. Lijkt mij duidelijk dat de mol zich bevindt onder de springers omdat de mol dan misschien 1 iemand kunnen laten vertrekken als een andere kandi de meeste fouten heeft in de test.

De springers waren Chandrika/Ron/Astrid en René.
Als ik kijk naar de verdachten uit opdracht 1 zitten hier weer Ron en Chandrika bij. En Astrid was bij mij al een beetje verdacht. Ik kan dus niet zoveel met deze opdracht.

Wat me nog meer opviel was dat Ron in bed lag tijdens dat filmpje in dat huisje. Als ik de mol zou zijn en ik moet me eigen filmpje zien dan zou ik het heel moeilijk vinden om het niet op te laten vallen. Ik zou een brok in me keel krijgen en zenuwachtig zijn.
Misschien heeft Ron dit proberen te voorkomen en is in bed gaan liggen.









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 30-03-2003, 11:51:01
Lijkt mij duidelijk dat de mol zich bevindt onder de springers omdat de mol dan misschien 1 iemand kunnen laten vertrekken als een andere kandi de meeste fouten heeft in de test.


Vind ik helemaal niet zo logisch, want dat kan de mol namelijk niet zoveel schelen. Dat is de opdracht niet. En bovendien moet je ook in gedachten houden dat de AVRO duidelijk 1 aflevering zonder afvaller had gepland. Dat had vorige week al kunnen gebeuren als de executie afgekocht was, maar nu dat niet werd gedaan moest er redelijk snel een andere aflevering komen waarin er niemand vertrok. De opdrachten zijn natuurlijk allemaal al gepland en veel daarvan vereisen een bepaald aantal kandidaten. Hoe dichter je bij de finale komt, hoe vervelender het voor de opdrachten is als er constant 1 kandidaat 'te weinig' is.

Let wel, ik zeg dus niet dat de mol absoluut bij de niet-springers moet hebben gezeten. Ik acht het zeer waarschijnlijk  dat de mol op de hoogte is gebracht over wie de test het slechtst gemaakt had. Wellicht was de opdracht van de mol om er binnen de mogelijkheden alles aan te doen om diegene te laten springen. Als diegene sowieso zou gaan springen, kon de mol ook springen als hij/zij de mogelijkheid kreeg. Als de persoon van de slechtste test dreigde buiten de boot te vallen, zou de mol zijn/haar positie eventueel kunnen hebben opgeofferd.

Mijn persoonlijke conclusie: de mol kan in beide groepen gezeten hebben, maar ik denk niet dat de opdracht hier was te zorgen dat er iemand vertrok.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: CALIMERO op 30-03-2003, 11:54:37


Mijn persoonlijke conclusie: de mol kan in beide groepen gezeten hebben, maar ik denk niet dat de opdracht hier was te zorgen dat er iemand vertrok.

Helemaal meeens, het is voor het verrassingselement dat er niemand naar huis gaat.Maar ons was het niet echt een verrassing toch?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Pino op 30-03-2003, 11:58:23
Op zich ben ik het met je eens Jayne, maar stel:
Ron is de mol, Chandrika heeft de test het slechtst gemaakt. Ron heeft de opdracht gekregen ervoor te zorgen dat er niemand naar huis moet, hij weet dat C. een rood scherm zou krijgen, dus zij moet springen.
Er willen er 5 springen, 1 teveel dus. Iemand moet zich terugtrekken, C. offert zich op. Wat kan Ron dan nog doen, de gentleman uithangen en zich in haar plaats opofferen? Zou dat niet teveel opvallen? Nu offerde Elise zich op, schijnbaar met niet zoveel moeite (als je haar reaktie vergelijkt met die van Ferdi en Patricia).
In jouw gedachtengang lijkt Elise dan het molste bezig te zijn geweest, of niet?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Cora Bora op 30-03-2003, 11:59:56
Helemaal meeens, het is voor het verrassingselement dat er niemand naar huis gaat.Maar ons was het niet echt een verrassing toch?

ik ben het daar niet mee eens. we zagen toch echt dat patricia rene een heel end naar voren liet lopen om zo genaamd te testen of de lintjes zichtbaar zouden zijn. dat zou bij uitstek natuurlijk een goede manier zijn om te saboteren en wat lintjes mee te nemen......







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: CALIMERO op 30-03-2003, 12:02:21
ik ben het daar niet mee eens. we zagen toch echt dat patricia rene een heel end naar voren liet lopen om zo genaamd te testen of de lintjes zichtbaar zouden zijn. dat zou bij uitstek natuurlijk een goede manier zijn om te saboteren en wat lintjes mee te nemen......

Wat heeft dat met dat springen te maken?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Cora Bora op 30-03-2003, 12:06:30
Wat heeft dat met dat springen te maken?
;D  ;D per ongeluk verkeerd gequot, dit ging over de opmerking dat de mol waarschijnlijk in de loopgroep zat en dat erbij rene en patries niet veel te saboteren viel....sorry!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 30-03-2003, 12:06:44
In jouw gedachtengang lijkt Elise dan het molste bezig te zijn geweest, of niet?
Ja, dat zou je zo kunnen zeggen, al is Elise mijn mol niet. Probleem is natuurlijk altijd dat we nooit alles zien en het is ook zo dat de mol nooit alles naar zijn/haar hand kan zetten.

In de uitzending werd bijvoorbeeld gezegd dat Aafke gelijk zei dat ze niet zou gaan. Ik vind dit sowieso onmols omdat ze zo helemaal geen invloed meer op de opdracht zou hebben, tenzij ze (als mol) heeft gedacht 'Ok, ik trek me terug en we zien wel hoe het loopt'. Maar stel nu dat ze een gewone kandidaat is en ze had de test het slechtst gemaakt. Dan had de mol geen invloed meer kunnen hebben op het al dan niet vertrekken van een kandidaat. Té opvallend aandringen zou ook verdacht kunnen zijn.

Ik denk dan ook dat als er ook deze aflevering onverhoopt iemand zou zijn afgevallen, dat er bij de volgende executie iets was gedaan waardoor er zéker niemand weg zou gaan.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Sophie op 30-03-2003, 12:10:29
Op het nl-forum hebben ze het over een cijfercode op een boot toen Ron aan het springen was.
Het ging om de code: 634-8987
Misschien kan iemand hier iets mee?!
Ik in ieder geval niet.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Milk op 30-03-2003, 13:01:03
Ik lees best vaak dat mensen het een leuke aflevering vonden, maar ik vond em helemaal verpest door dat schijteinde, gatverdamme zeg!

Ik hoop dat Ferdi er snel uitflikkert met zijn arrogante GTST B-acteur ideeen en zijn ''superieure'' houding (mocht hij de mol zijn, is het nu al de slechste kloterigste serie ooit) en Patricia mag er snel achteraan (joh doe es iets nieuws, een dubbele executie of zo), gatverdamme!

Het enige echte leuke vond ik het boodschappenspel, ik heb erg moeten lachen om Aafke (Astrid, ga jij die kip even scoren?).

Verder vond ik dat filmpje met de mol ook niet zo boeiend, ik vond die stem eerder creepy dan dat ik dacht ''he leuk''..

Sorry voor mijn woordgebruik, maar ik ben gewoon best teleurgesteld dat deze serie degene van vorig jaar moet opvolgen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Suske op 30-03-2003, 13:05:13
Ik vond dat boodschappen doen ook wel leuk.
Typisch voor Astrid en Aafke.

Vonden jullie het eigenlijk niet toevallig dat Patricia en René bij elkaar werden gedaan.

Ervoor werd gezegd dat ze elkaar niet konden uitstaan :)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Suske op 30-03-2003, 13:06:11
En Ferdi was ook zeer irritant bezig.
Met ze GTST B-Acteur etc..

Nou ben benieuwd of hij gaat winnen.
Hij weet toch zo goed wie zijn mol is.

Ferdi is de mol iig niet ..







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Milk op 30-03-2003, 13:06:13
Ik vond dat boodschappen doen ook wel leuk.
Typisch voor Astrid en Aafke.

Vonden jullie het eigenlijk niet toevallig dat Patricia en René bij elkaar werden gedaan.

Ervoor werd gezegd dat ze elkaar niet konden uitstaan :)

Volgens mij staat er in het dagboek van Angela dat ze dat expres hebben gedaan.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 30-03-2003, 13:10:12
Nou ja, ik vond het wel een leuke aflevering. Dat je sommige dingen ziet terugkomen vind ik niet zo'n probleem. Het programma heeft gewoon een aantal basis-ideeen (mol, executie, vrijstelling, pot e.d.) waarmee steeds gevarieerd moet worden.

Het enige waar ik mijn twijfels een beetje bij heb zijn de kandidaten van deze serie. Angela zei in de terugblik-aflevering over de 3e serie dat ze bij aankomst van de kandidaten op de stuwdam iets had van 'Ze zijn een beetje té gezellig'. Kennelijk hebben ze daar iets aan proberen te doen, want deze kandidaten zijn zeker NIET geselecteerd op hun gezelligheid. :-\  Dat men geen serie wil waar iedereen steeds krom van de slappe lach over elkaar heen valt, ok, maar zo grimmig als nu hoeft ook weer niet. Het is toch ook belangrijk dat er een paar mensen tussen zitten die je sympathiek vindt, zodat de kijker zich met ze kan identificeren. Heb ik nog niet echt tot nu toe, maar misschien komt dat nog...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Milk op 30-03-2003, 13:19:14
Nou ja, ik vond het wel een leuke aflevering. Dat je sommige dingen ziet terugkomen vind ik niet zo'n probleem. Het programma heeft gewoon een aantal basis-ideeen (mol, executie, vrijstelling, pot e.d.) waarmee steeds gevarieerd moet worden.

Het enige waar ik mijn twijfels een beetje bij heb zijn de kandidaten van deze serie. Angela zei in de terugblik-aflevering over de 3e serie dat ze bij aankomst van de kandidaten op de stuwdam iets had van 'Ze zijn een beetje té gezellig'. Kennelijk hebben ze daar iets aan proberen te doen, want deze kandidaten zijn zeker NIET geselecteerd op hun gezelligheid. :-\  Dat men geen serie wil waar iedereen steeds krom van de slappe lach over elkaar heen valt, ok, maar zo grimmig als nu hoeft ook weer niet. Het is toch ook belangrijk dat er een paar mensen tussen zitten die je sympathiek vindt, zodat de kijker zich met ze kan identificeren. Heb ik nog niet echt tot nu toe, maar misschien komt dat nog...

Mwjah, ik vind gezelligheid ook veel waard. Ik bedoel, ze waren er vorig jaar toch niet minder fanatiek om? Het had juist een meerwaarde, vind ik. Ben toch wat teleurgesteld (zal ik ook wel blijven :S).







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Daisy op 30-03-2003, 13:25:33
Aafke is na vandaag absoluut mijn mol. De lintjesopdracht is bij voorbaad al gedoemd te mislukken, dus is het nog niet eens zo'n slecht idee om boodschappen te doen. Ron kwam ook verdacht in beeld, maar een mol wil geld uit de pot, dus als hij de mol was, zou hij wel teruggekeerd zijn neem ik aan. Verder lijkt het mij ook logischer dat de mol niet springt. Als mol wil je het liefst natuurlijk zoveel mogelijk tegenspelers, dus elke persoon die je erin kan houden is meegenomen. Dus als de mol niet springt, is er er weer een extra kans dat degene die de test het slechste maakt mag blijven. Chandrika, Astrid, Ron en René streep ik voorlopig door.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Doris op 30-03-2003, 13:45:50
k vond t einde ook wel heel erg jammer, kreeg daar n beetje n big brother gevoel bij  :-\ verder vond k de aflevering trouwens wel heel leuk, vooral erg gelachen bij die boodschappenopdracht. t is wel spijtig dat patricia en ferdi zo deden, ik snap dat echt niet hoor, eerst willen ze zich per se opofferen en daarna gaan ze lopen zeiken...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: mollemans op 30-03-2003, 13:47:50
Wat heeft een Mol aan de bosloopopdracht met linten. De Mol moet zorgen dat er of weinig geld in de pot komt(het huis dus niet bereiken) of veel beter zorgen dat er geld afgaat(het huis wel bereiken en liefst met veel lintjes).

Ron loopt het huis voorbij en als hij echt de tweede was , weet hij perfect dat er al veel linten weg zijn en waarom dan niet binnengaan.

Elise daarentegen zou zonder al te veel hulp van de linten , het huis hebben bereikt en daardoor hebben gezorgd dat er geld afging , maar met maar 5 linten bij (hadden de anderen er teveel weggenomen ??). Of is de Mol gewoon niet hier aanwezig geweest??

Dan kijken we dus naar bv Patricia die echt linten wegneemt en er wel terughangt maar in welke verhouding. of naar Astrid die erg udielijk verkeerd rekent en twee dezelfde wijnflessen meeneemt.

En mensen ik ga de video nogmaals bezien maar er is iets met de aanwijzingen van ferdi, ron spreekt erover(hij heeft ze dus gezien), en als Elise komt zijn ze er nog wel maar al anders(stenen weg etc). Ik denk dat het niet zo raar is om te denken dat er iets is gefoefeld met de volgorde van lopers.

Als producent van een tv programma vind ik dat je uitspraken als een slecht B -acteur en ik ben zwaar teleurgesteld niet kunt maken. Tenzij Ferdi hier over zichzelf spreekt.(dat ga ik een dezer dagen nog eens terugzien).

Verder de videotekst, als ik eenmaal met mijn vingers knip is het ruzie, slaat dus op een manipulatief en dominant persoon(hierdoor vallen er heel wat mensen weg), helaas ook mijn verdachte..








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: mrs.X op 30-03-2003, 14:02:29
Nog even over het aantal lintjes. Rene en Patricia vertellen dat ze 60 (!) lintjes hebben.Ferdi en Elise hebben er samen 21 binnengehaald. Ron had volgens mij (weet het niet helemaal zeker) er 15.Dat betekent dat er nog 24 lintjes over zijn. Volgens mij moet het dan niet zo moeilijk te vinden zijn. Daarom verdenk ik Chandrika nu ook meer, alhoewel ze niet boven aan mijn lijstje staat.  







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2003, 14:18:41
Sorry Robbie , maar dat stukje van "Nico is de mol"
was uit de scene dat het beeld naar het kasteel ging over het water , het fort verdedigings spel.
Daar was het ook ja. Het is 2 keer gebruikt. Eén keer bij de museumkraak op het nummer Baby uit de film "The Devil's Advocate".
En een keer bij dat beeld over het water naar het kasteel met het nummer The Assignment uit de film "American History X"

Maar iemand heeft het al gecheckt en er is idd niets te horen.


MAAR nu is me nog iets opgevallen! Ik keek zojuist nog eens en in het introfilmpje zie je Ron lopen met zo'n helmcamera. Het beeld komt dus uit deze aflevering waarin hij op een pad loopt op zoek naar lintjes. Maar je hoort daarbij een hoop gejuich. Dat kan niet, want Ron liep daar alleen.
Toen is me opgevallen dat er bij iedere kandidaat gejuich en geroep is, behalve bij Patricia, Aafke en Ferdi. De rest wordt allemaal toegejuichd en aangemoedigd.
Op zich zou ik dat niet een hint vinden, maar nu dus wel, omdat er bij Ron's filmpje in de aflevering zelf geen gejuich was omdat hij alleen was.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Pino op 30-03-2003, 14:21:17
Dát is het!!!
Ik zat gistermiddag al de intro-filmpjes opnieuwe te bekijken omdat ik het gevoel had dat er een aanwijzing in moest zitten. Ik dacht dat het iets te maken had met welke kandi's wel of niet iets zeiden tijdens hun stukje. Maar daar kwam een raar lijstje uit waar ik geen chocola van kon maken. Maar de achtergrondgeluiden.....daar had ik nog niet aan gedacht. Nog maar een keer kijken (en luisteren)dus!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2003, 14:35:48
Wat zijn er een paar trouwens toch afschuwelijk zelfverzekerd. "De mol is maar een B-acteur, ik vind dat ze slecht bezig is." "Ik weet wie de mol is!"

Die gaan naar mijn bescheiden mening VET op hun bek vallen.


Ohw en dit klinkt negatief, maar het is niet denigrerend bedoeld tegenover de kandi's. Ik ben zelf niet erg zelfzeker en als je dan met zo'n uitspraken afkomt vind ik het zelf vrij 'hoog uit de lucht'-gedrag.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 30-03-2003, 14:47:18
Ik denk dan ook dat we uit het (uitzenden van) Ferdi's commentaar over een B-acteur kunnen opmaken dat ofwel Ferdi zelf de mol is, ofwel (een van) de volgende afvaller(s) omdat hij gewoon op de verkeerde zit.

Als hij op de juiste mol zit (Chandrika) zend je zoiets toch niet uit?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ongewensd Persoon op 30-03-2003, 14:56:45
Nee, dat denk ik ook niet, Tweety. Ik denk dat ze het vooral hebben uitgezonden om te laten zien dat arrogante Ferdi straks hard op zijn bek gaat.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Doris op 30-03-2003, 14:56:59
ik weet niet of dat zo is tweety, sigrid in NL 2 zat al vanaf afl. 2 op nico en werd daar ook steeds overtuigder van. dat lieten ze ook gewoon op tv zien.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Daisy op 30-03-2003, 14:57:44
Tweety, helemaal mee eens. Ik denk dat Chandrika er eerder uitvliegt dan Ferdi, want als Ferdi eerst weg moet, weten we allemaal dat Chandrika het ZEKER NIET is.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: D**n op 30-03-2003, 14:58:04
Jawel, maar toen kraakte ze Nico niezzo af....







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2003, 14:58:38
Maar Sigrid zei niet dat Nico maar een domme slechte mol was.

EDIT: wat D**n zei dus ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Daisy op 30-03-2003, 15:02:54

MAAR nu is me nog iets opgevallen! Ik keek zojuist nog eens en in het introfilmpje zie je Ron lopen met zo'n helmcamera. Het beeld komt dus uit deze aflevering waarin hij op een pad loopt op zoek naar lintjes. Maar je hoort daarbij een hoop gejuich. Dat kan niet, want Ron liep daar alleen.
Toen is me opgevallen dat er bij iedere kandidaat gejuich en geroep is, behalve bij Patricia, Aafke en Ferdi. De rest wordt allemaal toegejuichd en aangemoedigd.
Op zich zou ik dat niet een hint vinden, maar nu dus wel, omdat er bij Ron's filmpje in de aflevering zelf geen gejuich was omdat hij alleen was.

Zouden wij hier een aanwijzing te pakken? Tot nu toe heeft geloof ik altijd wel een aanwijzing in de introfilmpjes gezeten (het abseilen van Nico en de samenopdrachten van John, Jantien en George). Ik zie het wel zitten, Aafke is mijn mol, en ik zie in Ferdi en Patricia niet echte mollen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Doris op 30-03-2003, 15:12:41
Jawel, maar toen kraakte ze Nico niezzo af....

ja dat klopt, had k ff niet aangedacht :) k dacht ff dat t dr alleen over ging of iemand zo duidelijk liet zien wie zijn/haar mol was (en dat uiteindelijk ook bleek te kloppen)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Lene op 30-03-2003, 15:13:45

Wat me nog meer opviel was dat Ron in bed lag tijdens dat filmpje in dat huisje. Als ik de mol zou zijn en ik moet me eigen filmpje zien dan zou ik het heel moeilijk vinden om het niet op te laten vallen. Ik zou een brok in me keel krijgen en zenuwachtig zijn.
Misschien heeft Ron dit proberen te voorkomen en is in bed gaan liggen.



Ik denk persoonlijk dat de mol daar wel boven kan staan.. Hij zal wel vaker geconfronteerd worden met dit soort dingen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Heinz op 30-03-2003, 16:59:54
MAAR nu is me nog iets opgevallen! Ik keek zojuist nog eens en in het introfilmpje zie je Ron lopen met zo'n helmcamera. Het beeld komt dus uit deze aflevering waarin hij op een pad loopt op zoek naar lintjes. Maar je hoort daarbij een hoop gejuich. Dat kan niet, want Ron liep daar alleen.
Toen is me opgevallen dat er bij iedere kandidaat gejuich en geroep is, behalve bij Patricia, Aafke en Ferdi. De rest wordt allemaal toegejuichd en aangemoedigd.
Op zich zou ik dat niet een hint vinden, maar nu dus wel, omdat er bij Ron's filmpje in de aflevering zelf geen gejuich was omdat hij alleen was.

Oei oei oei! :o Dit zou best wel eens een hint kunnen zijn naar de drie finalisten! Ik hoop het niet, want mijn mol zit er niet tussen! Het kan natuurlijk ook een valkuil zijn...  :-X







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tuindwerg op 30-03-2003, 17:03:51
De boodschappen-opdracht:
Beide dames zitten ontzettend te mollen met het rekenen. Het lijkt mij dat je na anderhalf uur toch wel de tijd hebt gehad om dit duidelijk uit te rekenen, kom dan even bij elkaar en reken het goed uit. Het ging nu heel erg chaotisch. Beide dames hebben overigens er duidelijk plezier in om weer te gaan winkelen!  :)

Bungeejumpen:
Aafke meldt direct dat ze niet gaat, waarom was dit? Had ze hoogtevrees? Dan had ze dat wel eerder mogen melden. Vervolgens melden Ferdi en Patricia bijna in koor "dat zij dan ook niet gaan". Erg vreemd.
Er blijven er 5 over, van Elise is het redelijk logisch/niet vreemd dat zij zich dan afmeldt.
Dan springt de eerste, ik geloof Chandrika. Ferdi en Patricia reageren opeens heel agressief, dan vinden ze het opeens wel erg! Ik vind het heel erg vreemd dat Ferdi en Patricia zo reageerden. Daarbij, in de aflevering werd het ook al gezegd: waarom wordt er alleen zo gereageerd bij Chandrika en Astrid?  ???

De lintjes opdracht, tja, daar ben ik zelf nog niet helemaal uit, denk ik nog even over na.

Er was nog iets opvallends met Ferdi, ik kan er alleen even niet meer opkomen.









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Heinz op 30-03-2003, 17:05:34
Oei oei oei! :o Dit zou best wel eens een hint kunnen zijn naar de drie finalisten! Ik hoop het niet, want mijn mol zit er niet tussen! Het kan natuurlijk ook een valkuil zijn...  :-X

Heb net even bij aflevering 2 gekeken, maar ook bij Julien zit geen gejuich... Dat maakt de kans op een hint naar de drie finalisten al wat kleiner gelukkig. :)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: dopey op 30-03-2003, 17:22:04
Mijn idee is dat de mol bij de springers was. Niet alleen om zo een vrijstelling minder te kunnen weggeven, maar zeker ook om de anderen het idee te geven dat hij zelf niet zo zeker is van wie de mol is.

Verder denk ik, zoals eerder vermeld, dat de mol zich bevond onder de lopers. En wel bij de vier volgers. Omdat hier de meeste kansen waren om de boel te laten mislukken. (Rene en Patricia hebben niet gemold, want zowel de eerste als de derde vertrekker hebben het doel behaald.)

Overigens denk ik ook dat de mol er zeker voor gezorgd heeft dat hij/zij NIET zonder bagage kwam te zitten (aflevering 2)

Blijven dus over: Ron en Chandrika







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Anzjie op 30-03-2003, 17:49:00
iets klopt er niet met de lintenopdracht....Ron vertrekt als tweede en heeft het hele parcour gerend, volgens Angela...
Dan zou hij Ferdi toch ingehaald moeten hebben??? Hij vertrok een kwartier later dan Ferdi....Ferdi heeft gewoon gelopen en nog wat " constructies" gebouwd...Raar dat hij Ferdi dan niet heeft gezien onderweg   ???







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: mollemans op 30-03-2003, 17:58:13
Ron heeft veel meer lintjes, we kunnen slechts gedeeltelijk mee tellen omdat de camera er niet bijblijft maar het zijn er echt veel.

Later zien we ze netjes opeengestapeld, maar het is niet duidelijk of dat enkel de lintjes van ron zijn.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Arco Mol Fan op 30-03-2003, 18:13:40
Hahaha, die Ferdi mag bijna niemand, heeeeeerlijk!! :D :D :D

Houden jullie je wel in tijdens de Molfandag dan??? ;) :P







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: ParacetaMOLLETJE op 30-03-2003, 18:55:47


Wat me nog meer opviel was dat Ron in bed lag tijdens dat filmpje in dat huisje. Als ik de mol zou zijn en ik moet me eigen filmpje zien dan zou ik het heel moeilijk vinden om het niet op te laten vallen. Ik zou een brok in me keel krijgen en zenuwachtig zijn.
Misschien heeft Ron dit proberen te voorkomen en is in bed gaan liggen.



Dat denk ik niet, je zou toch kunnen verwachten dat de anderen je wakker zullen maken als er zo'n band wordt afgespeeld?? (Trouwens erg raar dat er niemand van die 7 kandidaten hem wakker maken ???)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 30-03-2003, 19:16:56
Hahaha, die Ferdi mag bijna niemand,  ;Dheeeeeerlijk!! :D :D :D

Houden jullie je wel in tijdens de Molfandag dan??? ;) :P

Hoezo vind je dat heerlijk??
Hij is misschien wat zelfverzekerd op zijn manier...
Lees hier ook steeds commentaren dat deze serie niet zo geweldig is als de vorige en dat men hoopt dat het nog leuker gaat worden...
Je zal als kandidaat er maar aan mee doen dan. Hij zorgt in ieder geval nu wel voor wat spanning  ;D











Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Barbara op 30-03-2003, 19:28:37
he he, gelukkig iemand die niet zo negatief is! Ben het met je eens hoor !!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Parrot007 op 30-03-2003, 19:36:02
Tja ... of je Ferdi nu wel of niet mag , het program is al lang opgenomen en misschien zal hij nu ook wel achter zn hoofd krabben.
Het is een spel wat al gespeeld is en de mol is alleen maar leuk als er kleurrijke figuren in zitten , je kunt nu eenmaal niet iedereen te vriend houden.
Ik bewonder Ferdi juist om zijn uitspraken zoals ik andere mensen weer om andere dingen bewonder , iedereen heeft wel iets op deze manier.

Slechte reeks ? D8 het niet , het is juist boeiend.
En complimenten voor de makers , er is een kleurrijke groep samengesteld , toppie hoor.

En Robbie , goed gevonden van het intro filmpje.
Misschien zit er ook een aanwijzing in het stukje van wat er de volgende week komt.








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2003, 19:38:41
Oh ik haat Ferdi niet ofzo. Ik vond zijn uitspraken gewoon een beetje té.
Maar daar komt nog eens bij dat we ook maar elke keer 1 uur beelmateriaal van de volledige 48 of meer uut te zien krijgen en hij dus buiten die drie uitspraken een super vriendlijke man is. En het is ook maar een spel, iedereen speelt een rol.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Milk op 30-03-2003, 19:49:47
Ik vind mensen afzeiken nou niet echt kleurrijk hoor. Eerder nogal goedkoop. En ik erger me gewoon aan dat arrogante toontje. Dan kan het best spraakmakend zijn, maar ik zie toch gewoon liever een groep die misschien ondanks enkele (kleine) twistpunten het toch gezellig hebben onderling ipv anderen afzeiken.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: CALIMERO op 30-03-2003, 20:29:16
Mensen zoals ferdi maken de serie nu juist kleurrijk en aantrekkelijk om naar te kijken. Wij nederlanders staan er toch bekend om dat we altijd zeggen wat we denken. Deze serie begint nu pas echt , echt prachtig gefilmd met interactie tussen mol en angela via filmpjes. En het zit weer boordevol dwaalsporen , sommige kandi's worden wel erg mollerig in beeld gebracht . Je zou haast zeggen dat er wel 4 , 5 mollen in het spel zijn  toch is er maar 1 mol. Aan ons de taak om de juiste eruit te halen. Het belooft wat deze serie , ik ga er eens goed voor zitten.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: zoekertje op 30-03-2003, 20:43:02


Slechte reeks ? D8 het niet , het is juist boeiend.
En complimenten voor de makers , er is een kleurrijke groep samengesteld , toppie hoor.

Ben ik helemaal mee eens. Ik vind het berespannend! Volgens mij hebben ze deze keer twee mollen geselecteerd. En er zijn toch wel een paar kanidaten sympathiek, of niet?









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Parrot007 op 30-03-2003, 20:46:15
Maar daar komt nog eens bij dat we ook maar elke keer 1 uur beelmateriaal van de volledige 48 of meer uut te zien krijgen en hij dus buiten die drie uitspraken een super vriendlijke man is. En het is ook maar een spel, iedereen speelt een rol.

Daar heb je een goed punt , hoe word iemand neergezet.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Le_chef op 30-03-2003, 21:56:44
elke keer 1 uur beelmateriaal van de volledige 48

hier kon je wel eens een punt hebben.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Doris op 30-03-2003, 22:02:25
ik zat gister wel ff te schelden op ferdi, maar aan de andere kant heeft ie toch ook wel zn grappige dingen en als ex-favo kandi verdient ie toch wel wat meer krediet van mij vind k... maar goed, het is idd zo dat dr maar n heel klein stukje uitgezonden wordt, misschien is het bij ferdi wel net zo als bij inge, zij werd erg slecht neergezet terwijl ze in het echt juist heel erg aardig enzo was.
ik heb iig besloten om geen mensen meer heel erg af te zeiken, want das ook niet leuk als je leest dat mensen zo over je denken enzo (als het onterecht is dan vooral he, en het is niet controleerbaar of het al dan niet terecht is want wij waren er niet bij en weten niet hoeveel er gemanipuleerd is)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Wiske op 30-03-2003, 23:01:13
In dit topic is de boodschappenopdracht nog niet zo goed geanalyseerd, maar daarin heeft Astrid zich behoorlijk verdacht gemaakt, vind ik...

Aafke berekent het bedrag waarvoor ze boodschappen moeten doen verkeerd. Astrid zegt dat het klopt, terwijl ze later toch als beste van de twee om blijkt te kunnen rekenen. Bovendien, dat twee mensen zo'n belangrijke berekening voor het slagen van de opdracht allebei niet goed uitrekenen, is toch best verdacht.

Als Aafke er uiteindelijk (te laat) achter komt dat hun berekening niet klopt, laat ze Astrid op de juiste manier omrekenen voor hoeveel euro ze nu boodschappen aan het doen zijn. Astrid komt volgens een juiste berekening uit op "iets meer dan 100 euro". Dan zegt Aafke, terecht: "Dan klopt het dus niet!" (immers, ze moeten voor 250 euro boodschappen doen, wat Astrid heus wel weet). Waarop Astrid reageert met een zogenaamd verbaasd: "Hoezo klopt dat niet?" Een poging om Aafke alsnog te verwarren of tijd te rekken of zich zogenaamd dom te houden?

Nu weten ze dus dat ze zo snel mogelijk nog zoveel mogelijk boodschappen moeten doen om die 250 euro als nog te halen. Maar bij de wijn zegt ze "Nee, die is zonder alcohol, die neem ik niet." Waarna Aafke weer terecht opmerkt dat het daar helemaal niet om gaat! Probeert Astrid hier opnieuw tijd te rekken om de opdracht te laten mislukken?

Door deze opdracht vind ik Aafke dus juist een stuk minder verdacht en Astrid juist wel behoorlijk verdacht.

Bovendien: uit strategisch oogpunt van de regie is het misschien slimmer om de mol niet bij de lintjesopdracht te plaatsen; die opdracht mislukt heel gemakkelijk vanzelf en roept allerlei verwarrende verdachtmakingen op voor de kandidaten (en de kijkers) omdat niemand zeker weet in welke volgorde ze gestart zijn. Dus veel potentiele mollen, terwijl de echte mol misschien wel subtiel de boodschappenopdracht probeerde te laten mislukken?

B.t.w. als de mol wel bij de lintjesopdracht zit, is Ron voor mij de mol!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 30-03-2003, 23:14:57
Oh, ik vind het zeker een boeiende serie en toch weer anders dan andere series die ik gezien heb. Komt ook door het landschap en het winterweer. Ik vind dat toch ook wel eens leuk bij de mol, al vond Angela het minder. :P Het enige dat ik tot nu toe mis is een beetje meer humor, of gezelligheid zo je wilt. Maar dat kan nog wel komen denk ik (hoop ik), naarmate de kandidaten elkaar beter leren kennen.

Alleen die uitspraken van Ferdi, he... Het voegt misschien ook wel wat toe, maar toen ik zat te kijken had ik ook gelijk iets van 'zo zo, jij bent wel héél erg zeker van je zaak dat je zo durft te praten'. En tja, ik kan er niks aan doen, maar dan ga ik onbewust toch hopen op dat moment dat hij met een beteuterd gezicht naar een rood scherm zit te staren. ;D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 30-03-2003, 23:22:43
Bovendien: uit strategisch oogpunt van de regie is het misschien slimmer om de mol niet bij de lintjesopdracht te plaatsen; die opdracht mislukt heel gemakkelijk vanzelf en roept allerlei verwarrende verdachtmakingen op voor de kandidaten (en de kijkers) omdat niemand zeker weet in welke volgorde ze gestart zijn. Dus veel potentiele mollen, terwijl de echte mol misschien wel subtiel de boodschappenopdracht probeerde te laten mislukken?

De lintjesopdracht was zeker moeilijk om te laten slagen, maar de boodschappenopdracht nog meer vond ik. Zelfs als ze gelijk het goede bedrag berekend zouden hebben, zou het heel moeilijk zijn geweest om precies goed uit te komen, lijkt mij. En We kunnen wel speculeren over dat er misschien een marge was, maar Angela heeft het er niet over gehad. Bovendien waren ze met z'n tweeen. Als de één precies het goede bedrag in haar karretje heeft en de ander (de mol) heeft ineens voor veel meer of veel minder dan ze gezegd had, dan zou het wel heel erg opvallen. Ik bedoel dat er dus niet veel kans was om subtiel te saboteren.
En ook: de boodschappenopdracht was nu vanaf het begin al gedoemd te mislukken omdat ze gewoon verkeerd rekenden. Stél dat dat een mollenstreek was, dan was de kans toch best groot geweest dat de ander gelijk had gezegd 'dat klopt niet'? Als die ander een beetje kon rekenen dan. :P







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2003, 23:32:30
ivm het winterweer vind ik dat je gelijk hebt jayne! Het geeft er een beetje een extra dimensie aan. Het maakt het soms mysterieuzer zo'n neerdwarrelende sneeuw. En op die brug waar ze van af moesten springen, lijkt het me ook enger. Dat water is dan echt superkoud, als er dan iets misgaat...
Het is natuurlijk sowieso niet goed als je in dat water valt, ik weet niet of je het in de zomer ook zou overleven, maar in de winter ben je meteen onderkoeld daar!

(en nee niet dat ze echt ooit in het water vallen, maar het zou wel in je hoofd kunnen springen als je dat ijskoude water daaronder ziet kolken en het zou je banger kunnen maken)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: mollemania op 31-03-2003, 10:50:01
Na het zien van aflevering 3 vraag ik mij af welk risico de regie van Wie is de Mol? heeft genomen door de kandidaten te laten bepalen hoeveel afleveringen van Wie is de Mol er dit jaar zullen zijn. ???
Want stel tussen de niet-springers zit de uitvaller. Dan zou er in aflevering 4 nog maar 7 deelnemers zijn enz.
Nu zijn er in aflevering 4 nog 8 deelnemers.
Aangezien ik zelf ook bezig ben met een Wie-is-de-Mol activiteit te organiseren, geloof ik niet dat je als organisator je teveel door toeval laat lijden. Je moet alles strak organiseren. Denk maar aan de volgende spellen. Hoeveel personen plan je steeds voor elk spel.
Daaruit trek ik de conclusie de mol zit tussen de springers......... ::) ::) ::)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: thie op 31-03-2003, 12:06:31
Na het zien van aflevering 3 vraag ik mij af welk risico de regie van Wie is de Mol? heeft genomen door de kandidaten te laten bepalen hoeveel afleveringen van Wie is de Mol er dit jaar zullen zijn. ???

Dat risico is nihil lijkt mij. Aangezien niet bekend wordt welke kandidaat de test als slechtste heeft gemaakt kan de regie er gewoon voor zorgen dat, ongeacht wie er niet springen, zij allemaal een groen scherm krijgen, en er dus niemand afvalt.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 31-03-2003, 12:59:44
Daaruit trek ik de conclusie de mol zit tussen de springers......... ::) ::) ::)
Die conclusie snap ik niet in samenhang met wat je daarvoor zegt. ??? Het enige dat voor de makers van belang was, was dat de potentiele afvaller bij de springers zat. Wat de mol deed, deed hier niet zoveel terzake. De opdracht was toch bijna niet te saboteren zonder dat het veel te opvallend was (ik bedoel dus dat er te weinig zouden springen en dat het geld verloren zou gaan).







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Daisy op 31-03-2003, 14:35:45
1x is wel genoeg hoor  ;)  ;D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Master3L op 31-03-2003, 15:49:38
Even over Ferdi: ik mag 'm juist wel! Hij kan juist zulke stevige uitspraken, waardoor blijkt dat-ie vierkant staat achter hetgeen hij zegt. Ikzelf zou niet de term B-acteur e.d. gebruiken, maar verder vind ik het juist een goede kandidaat.

Dan de discussie over of de mol nu wel of niet zou springen. Evenals Jayne ben ik van mening dat de mol niet gesprongen moet hebben: hoe meer kandidaten erin blijven, hoe moeilijker het wordt voor de overige kandidaten om de juiste mol te pakken te krijgen. Er zijn immers meer mensen waarop gelet moet worden! (helaas geldt dat ook voor ons; daarom hoopte ik dat er toch iemand uit zou gaan!).

Als we dat idee vasthouden (dat de mol dus niet gesprongen heeft), dan zou het meest logische zijn dat de mol DOET alsof hij twijfelt aan zijn mollenkeuze (en dus graag voor de vrijstelling wilt gaan) maar dan heel genereus zijn of haar plaats afstaat aan iemand die nog harder twijfelt. De enige die daarvoor in aanmerking komt, is Elise. Zij wil eerst springen, maar staat haar plaats alsnog af als laatste.

Het enige 'probleem' aan deze theorie is dat Elise niet mijn mol is....  :-\

Je kunt ook andersom redeneren: de mol kan ook juist wel gesprongen hebben om bovenstaande redenen... en zich zo minder verdacht te maken.

Het probleem aan al onze redenaties (geldt ook voor bijvoorbeeld de discussie omtrent het afkopen van de executies): je kunt voor elke actie bedenken wat het beste is voor de mol om te doen, maar evenzogoed kun je beweren dat de mol dat dan juist NIET doet om onmols gedrag te vertonen... Oftewel: voor iedereen is een mols gedrag en onmols gedrag te verzinnen... Tsja, zo blijven we nog wel even bezig!  ::)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: @miesh op 31-03-2003, 16:01:27
Ik vont ut ook un erg leuke aflevering, het oude Molgevoel kwam weer! 8)

Ik vont het opvallend dat Patricia en Ferdi ineens zoveel met elkaar om gaan:

1. In het begin al, werd de onenigheid tussen René en Patricia besproken. En Patrica werd ergens niet bij betrokken en ze zei toen in de biecht: 'Dat heb ik via Ferdi gehoord'
2. Ze stemmen allebei op Chandrika
3. Ze doen allebei niet aardig bij de spring-opdracht tegen Chandrika en Astrid van tevoren afgesproken? ::)
4. Dr was nog iets, maar dat ben ik ff vergessen...

Nouja, allemaal niet zo heel abnormaal natuurlijk, maar t viel me gewoon un beetje op... Misschien zijn er wel twee mollen in het spel :-X Of, soort zoekt soort natuurlijk. ;)

En ik denk aan de ene kant dat Patricia en Ferdi de mol niet zouden kunnen zijn omdat ze zo 'lullig' doen,., Maar hier werd ook al eerder gezegd dat ze misschien nu geen zich op de achtergrond houdende Mol willen maar un onruststoker... Angela zei ook in het filmpje aan het begin tegen de Mol:
"De sfeer is grimmig, maak er gebruik van..."

Whatever, de boodschappenopdracht vonk ook erg leuk, denk niet dat de Mol daar in zat. Astrid en Aafke zijn nou niet de slimsten van de groep denk ik, wel un leuk stel overigens! ;D

De lintjes opdracht vond ik ook leuk, Ferdi was té verdacht, Ron ook wel beetje. Maar zo gek lijkt het me ook niet dat hij het huis voorbij rende omdat er volgens mij redelijk veel huisjes in het bos stonden maar zeker weten doe ik het niet

Leuke aflevering, maar jammer dat er niemand afviel! Ferdi bij voorkeur...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Master3L op 31-03-2003, 16:23:50
Wat ik wel goed vind van de programmamakers: 4 personen een vals gevoel van veiligheid geven (want zij hebben in ieder geval de test NIET het slechts gemaakt, maar dat wil nog niet zeggen dat hun molkeuze ook daadwerkelijk goed is!) en 4 personen een vals gevoel van mogelijk fout-zitten (want van de springers weet niemand of hij of zij degene was die de test het slechts gemaakt heeft).

Dus wat kan er gaan gebeuren:

Maar de kandidaten beseffen dat uiteraard ook, wat de verwarring en onzekerheid alleen maar groter maakt!

Sublieme actie van de regie!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Sjimmy op 31-03-2003, 17:01:26
Ik vind in de lintjes opdracht Ron veel verdachter als Ferdi.
Ferdi neemt lintjes mee als het kan, en maakt andere aanwijzingen.
Ron naam om-en-om een lintje mee!! Dat vind ik behoorlijk fout. Dat Ferdi het goed had gedaan blijkt wel uit Ron die in ene keer goed loopt.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 31-03-2003, 18:14:49
Na het zien van aflevering 3 vraag ik mij af welk risico de regie van Wie is de Mol? heeft genomen door de kandidaten te laten bepalen hoeveel afleveringen van Wie is de Mol er dit jaar zullen zijn. ???
Want stel tussen de niet-springers zit de uitvaller. Dan zou er in aflevering 4 nog maar 7 deelnemers zijn enz.
Nu zijn er in aflevering 4 nog 8 deelnemers.
Aangezien ik zelf ook bezig ben met een Wie-is-de-Mol activiteit te organiseren, geloof ik niet dat je als organisator je teveel door toeval laat lijden. Je moet alles strak organiseren. Denk maar aan de volgende spellen. Hoeveel personen plan je steeds voor elk spel.
Daaruit trek ik de conclusie de mol zit tussen de springers......... ::) ::) ::)
Een goede organisator heeft een plan B en een plan C klaarliggen. Als er wel iemand uit zou liggen, hadden ze waarschijnlijk dezelfde opdracht. Maar nu is ie wat aangepast.
Bovendien stond het gewoon al helemaal op voorhand vast dat er een extra aflevering zou zijn, want ze probeerden in de 2e aflevering al om iemand in het spel te laten blijven. Als ze de pot toen wel afgegeven hadden en Julien was gebleven, dan hadden ze het 'Als je springt en je bent de slechts-scorende, mag je blijven' truukje NIET meer gedaan, omdat er toen al eens iemand ingebleven was.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tureluurs op 1-04-2003, 02:33:21
Wat zou ik doen als ik de mol was bij de lintjesopdracht?
Ik zou als 3e starten. Waarom? :
Het doel is zoveel mogelijk lintjes binnen krijgen en ervoor zorgen dat minstens 1 kandi het niet haalt. Dit betekent het meeste verlies voor de pot.
Als 3e loper kan ik inschatten hoeveel lintjes mijn voorgangers al moeten hebben binnengebracht, zodat ik precies weet wat een redelijk, onverdacht, aantal zal zijn om zelf mee te nemen. (Elise: "Ik heb zelfs lintjes teruggehangen" !!!!!!!)
Ik kan tot het laatste moment afwachten met binnenkomen zodat ik zeker weet dat de kandi die na mij komt niet op tijd is. Zo heb ik tot het einde aan toe in de hand dat de opdracht zal mislukken én geld zal kosten. Om dit een handje te helpen kan ik de route een beetje erg moeilijk gaan maken voor de 4e loper, want ik hang natuurlijk liever de held uit door het nét wél te halen.  ;D
Elise verspreekt zich ernstig wanneer ze verbaasd vraagt of Ron er nog niet is. Viel dit buiten haar plannetje? (veel gemiste lintjes)

Oke, tot zover 1 theorie.

Waarom wachtten Ferdi en Ron niet gewoon op de volgers? Is 1 van hen soms de mol? Maar als zij gewone kandi's zijn weten zij immers niet hoeveel lintjes er zijn en als hoeveelste zij gestart zijn...dan kun je dus maar beter doorgaan!

Waarom gingen René, Patricia en Ferdi Elise juist aanmoedigen om het te halen? Dat ging toch geld kosten, ze hadden er beter aan gedaan haar juist tegen te houden en aan te sporen niet op tijd binnen te komen! Tenzij de mol in dát groepje (R, P & F) zit natuurlijk...

Waarom rende Ron voorbij? Omdat hij de mol is? Maar hij heeft de pot juist geld bespaard door niet binnen te komen...

Als laatste loper kun je natuurlijk ook prima saboteren. Je komt gewoon niet op tijd binnen, klaar.  :P

Patricia kon lintjes achterhouden, maar da's niet de meest logische actie. Beter ervoor te zorgen dat niet iedereen het zou kunnen halen, terwijl er wel veel lintjes gepakt kunnen worden.

René tenslotte zat toch wel in een positie waarin je heel goed kan mollen. Je maakt gewoon de weg naar de hut 3x langer dan bedoeld en zo heb je eigenlijk veel te weinig lintjes om de hele weg goed voor iedereen aan te geven....
(en Ron was per ongeluk de korte route gerend???, wie zal het zeggen....ik heb hem in ieder geval nooit dat bos in zien gaan???)

Kortom....Ik weet het niet meer !!!  :-\ ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: mols_hoop op 1-04-2003, 09:31:37
Ik vind in de lintjes opdracht Ron veel verdachter als Ferdi.
Ferdi neemt lintjes mee als het kan, en maakt andere aanwijzingen.
Ron naam om-en-om een lintje mee!! Dat vind ik behoorlijk fout. Dat Ferdi het goed had gedaan blijkt wel uit Ron die in ene keer goed loopt.

Oké, even evalué overflakkee! Rene en Patricia hangen in totaal 60 lintjes op (ervan uitgaande dat ze alles ophangen).
Ferdi start als eerste en neemt 16 lintjes mee; zijn er dus nog 44 over. Als Ron beweert dat hij om en om een lintje meeneemt dan zou hij er dus circa 22 moeten hebben (hij heeft er maar 15 ofzo). Liegt hij of hanger er na Ferdi nog maar 30 lintjes (dus min 14, waar zijn die gebleven???)
Is het inderdaad niet mogelijk dat iemand eerder start, lintjes weghaalt en vervolgens wacht met naar het huisje te gaan. De kandidaten weten immers niet van elkaar wanneer ze gestart zijn.
De mol weet dan immers dat 1. er in ieder geval al een groot aantal linten weg zijn (dus geld inleveren) en kan 2. zorgen dat hij/zij te laat binnen komt waardoor de opdracht in ieder geval mislukt is.

Aangezien Chandrika mijn mol is betekent dit dat zij zich een tijd in de bossen opgehouden heeft en pas later naar het huisje is gegaan.... ??? ???

Tja, je moet wat.
Na deze aflevering ben ik wel danig in de war. Want het boodschappenspel zag er misschien allemaal wel gezellig en onschuldig uit, maar het was wel een enorme misser!! Zo dom kunnen die meiden toch niet zijn?? Blijft toch verdacht.

Wat arro-Ferdi en bitchy-Patricia betreft: leuk toch!! Valsigheid en intriges... Wie heeft gezegd dat het spelen van het spel alleen maar gezellig moet zijn? Denk wel dat we de mol niet bij Ferdi of Patricia moeten zoeken: de mol zou zijn/haar hoofd niet zover boven het maaiveld uitsteken. Toch????

Blijf toch nog steeds bij onze slechte B-actrice als mol, maar begin hevig te twijfelen  ??? :'(








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 1-04-2003, 09:45:36
Oké, ik heb misschien wat dingen gemist ofzo hoor, maar:

Elise verspreekt zich ernstig wanneer ze verbaasd vraagt of Ron er nog niet is. Viel dit buiten haar plannetje? (veel gemiste lintjes)

Wanneer vraagt Elise dat dan? Het enige wat ik heb gehoord is dat Patricia vraagt aan Elise of Ron ook bij haar is.
Volgens mij begonnen de wachters (Rene, Pat en Angela) bij de blokhut eigenlijk wel behoorlijk ongerust te worden omdat het al zo donker werd, en daarom vroegen ze aan Elise met hoeveel ze was, en of Ron daar ook bij zat (Angela had Ron toen immers al voorbij zien lopen....)

Als Ron beweert dat hij om en om een lintje meeneemt dan zou hij er dus circa 22 moeten hebben (hij heeft er maar 15 ofzo).

Wanneer worden de lintjes van Ron dan geteld? Volgens mij is alleen bekend dat hij er veel heeft maar niet precies hoeveel....?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 1-04-2003, 10:54:24
Oké, ik heb misschien wat dingen gemist ofzo hoor, maar:Wanneer vraagt Elise dat dan? Het enige wat ik heb gehoord is dat Patricia vraagt aan Elise of Ron ook bij haar is.
Volgens mij begonnen de wachters (Rene, Pat en Angela) bij de blokhut eigenlijk wel behoorlijk ongerust te worden omdat het al zo donker werd, en daarom vroegen ze aan Elise met hoeveel ze was, en of Ron daar ook bij zat (Angela had Ron toen immers al voorbij zien lopen....)

Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik heb 't fragment gisteren ook nog 'n keer bekeken en ik hoor toch ook alleen Patricia vragen of Ron bij Elise is en dit is nadat ze riepen of ze met z'n drieen waren. Hier antwoorde Elise niet direct op, dus toen vroeg Patricia of Ron erbij was. 't is dus ook niet zo gek dat Ferdi, Rene en Patricia in eerste instantie Elise aanmoedigden om snel te komen. Ze dachten waarschijnlijk dat de drie kandi's bij elkaar waren en dat de opdracht nog gehaald kon worden.

Ik krijg trouwens sterk 't vermoeden dat 't toeval was dat Elise nog 't eindpunt bereikte. Als ik haar verhaal hoor, kon ze de lintjes totaal niet vinden en denk ik dat ze gewoon wat rondgedwaald heeft in dat bos. Toevallig zagen de anderen haar licht en riepen haar toe zodat ze 't eindpunt toch nog kon bereiken.


Citaat
Wanneer worden de lintjes van Ron dan geteld? Volgens mij is alleen bekend dat hij er veel heeft maar niet precies hoeveel....?

Dat heb ik geloof ik ook gemist.  :-\

Maar al had hij 15 lintjes, dan nog is dat toch niet zo gek? Oke, hij verklaarde wel om en om 'n lintje mee te zullen nemen, maar ik kan me goed voortellen dat dit niet helemaal gelukt is omdat hij langs plaatsen kwam waarvan hij 't toch beter vond om 't lint te laten hangen. Als hij net 'n lintje zou willen pakken volgens 't om en om principe, maar dat lintje hangt op 'n cruciale plaats dan is 't toch vrij logisch om 't toch te laten hangen? Dan neem je 't volgende lint wel weer mee. Op die manier zou hij dan aan 15 lintjes kunnen zijn gekomen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tijgertje op 1-04-2003, 10:56:14
(Elise: "Ik heb zelfs lintjes teruggehangen" !!!!!!!)

Waarom gingen René, Patricia en Ferdi Elise juist aanmoedigen om het te halen? Dat ging toch geld kosten, ze hadden er beter aan gedaan haar juist tegen te houden en aan te sporen niet op tijd binnen te komen! Tenzij de mol in dát groepje (R, P & F) zit natuurlijk...

Als Elise expres net op tijd binnen zou komen had ze wel meer lintjes meegenomen (en dus helemaal niet lintjes terug gehangen). Daarom is zij dus volgens mij NIET de mol.

Misschien wist de groep niet dat de tijd bijna op was. Ze zagen volgens mij in de verte nog een lichtje en dachten misschien wel dat ze het toch gingen halen?







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Coen op 1-04-2003, 12:02:39
Misschien wist de groep niet dat de tijd bijna op was. Ze zagen volgens mij in de verte nog een lichtje en dachten misschien wel dat ze het toch gingen halen?

Ik vond het gegeven dat de tijd precies op was toen Elise binnen kwam gestormd sowieso nogal vreemd. Misschien was het stom toeval, maar Angela zei vlak nadat Elise binnen kwam ook iets als: "De tijd is nu zo ongeveer wel om". Dat gaf me het idee dat er niet echt precies met de tijd om is gesprongen. Zijn er onder jullie geen anderen die dat vermoeden ook hadden?

Ik weet niet precies wat ik van die lintjes-opdracht denken moet. Ten eerste lijkt het bij een opdracht als deze heel erg makkelijk om gewoon op elkaar te wachten. Er werd nergens gezegd dat dat niet mocht. Bovendien zou een rennende Ron de volop bouwende Ferdi toch wel ingehaald hebben? Daarnaast is er het feit dat Ron de hut gewoon voorbij rent, en vervolgens ook door blijft rennen, ondanks het feit dat er geen linten of cameras meer te bekennen zijn. Waarom keer je dan niet terug naar het laatstgevonden lintje (voor de hut, dat blijkt uit de conversatie tussen Ferdi en Patricia). Ook kreeg ik, net als iemand hier, het idee dat Elise per toeval de hut vond en eerst flink had lopen dwalen. Maar als ze werkelijk heeft lopen dwalen, waarom is ze dan Chandrika niet tegengekomen, die toch ook flink aan het zoeken was (althans, dat leek zo). En hoe groot is dan de kans dat ze werkelijk vlak voor de tijd verstrijkt nog de hut weet te vinden? Waarom zie je Chandrika aan het begin van het filmpje zomaar ineens van de weg afstappen, zonder aanwijsbare reden?

Zoveel vragen zonder antwoord, en ook zoveel mogelijke theorieen. Het zou natuurlijk kunnen dat het team de mol eerder heeft weggestuurd dan op het filmpje te zien is en dat daardoor de opdracht al de mist in ging voordat Ferdi begon te lopen. Dat zou echter erg flauw zijn van het team, en dat zie ik ze ook niet doen.

Ook is het mogelijk dat Ferdi expres meer linten heeft weggehaald dan nodig om zo de opdracht in de war te sturen, met als argument dat hij weet wie de mol is en zo de anderen in verwarring te brengen. Dat is echter verre van logisch, want als hij de mol niet is, en hij weet zo zeker wie dat wel is, dan zou het juist in zijn belang zijn dat er zoveel mogelijk geld in de pot komt en dat er dus zoveel mogelijk opdrachten slagen.

Meest voor de hand liggend lijkt toch de theorie dat Ron de mol is. Dat haal ik niet zozeer uit het feit dat hij de hut voorbij loopt (dat kan gebeuren), maar wel uit het feit dat hij niet terugkeert naar het laatstgevonden lintje, alwaar hij dus de wachters wel zou treffen. Bovendien stond het hutje op een veldje, en zouden er toch iig lintjes hebben moeten hangen waar hij weer het bos in zou hebben gemoeten als dat niet de eindbestemming was geweest. Daar komt nog eens bij dat hij de opdracht flink heeft kunnen verstieren voor Elise en Chandrika, die er inderdaad totaal niet meer uitkwamen.

Elise lijkt me ook een goede molkandidaat. Ze zat in de ideale positie om ervoor te zorgen dat Chandrika het niet kon halen, maar door op tijd binnen te komen met slechts een vijftal lintjes lijkt ze niet verdacht. Het is evenzeer goed mogelijk dat ze er veel meer heeft weggegooid of begraven of iets dergelijks.

Chandrika zou natuurlijk ook kunnen. Ze verstiert de opdracht sowieso door niet op tijd binnen te komen en ze weet dat er voor haar altijd een aantal lintjes zijn weggehaald.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 1-04-2003, 14:18:16
Ow jongens, ik heb weer zo'n moment van vertwijfeling.... Dacht ik net mijn mol gevonden te hebben (Ron), nu blijkt hij echt overal als hoofdverdachte te staan, en daardoor ga ik juist weer twijfelen.

Toen dacht ik opeens: en die onschuldige René dan? Misschien wees dat navigator-ding helemaal niet naar rechts, dwars door het bos en een steile helling. Misschien wist Rene wel dat er verderop netjes een pad naar rechts zou komen die keurig bij dat huisje uitkwam. (Er moet toch ergens een echt pad naar dat huisje lopen).  En toen dacht René, heee, hier is het mooi bossig en onbegaanbaar, laat ik hier eens rechts gaan.

Kan ook nog. Dus ik twijfel. Alweer. :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2003, 15:24:50
Ik vind Rene's opmerking uit aflevering 1 ook nog altijd onwijs wazig.
Bij die laserproef, dat hij in de biecht zei:"Ja ze vroegen wel of ik harder wou fietsen, zodat ze beter licht hadden, maar ik snap de bedoeling daar niet van."
Als je een beetje nadenkt weet je toch dat jij voor licht zorgt als je fietst? En vooral achteraf als je moet gaan biechten ben je toch helemaal ingelicht? Maar hij liet het overkomen alsof ie nog steeds niet wist wat daar de bedoeling van was...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 1-04-2003, 15:39:40
Mmmm, ja.  Hoewel ik ook wel eens de indruk heb dat ze in de 1e aflevering nog helemaal niet met elkaar praten.  ...Elise die er pas bij de tent achter komt dat ze in een rondje gelopen hebben....maar ja, die is wel blond...

 ;) :D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2003, 15:45:39
Maar ja, de anderen wisten het ook niet zo zeker denk ik. Iemand zei namelijk ook 'Op een gegeven moment had ik het gevoel dat we een rondje gelopen hadden.' Maar dat was dus een gevoel. En Elise had dat gevoel ook maar wou het niet zeggen om al meteen slecht over te komen (ofzo  ??? )

En tja ze is ook wel blond, maar volgens mij speelt ze dat. :p







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 1-04-2003, 15:47:25
Ow jongens, ik heb weer zo'n moment van vertwijfeling.... Dacht ik net mijn mol gevonden te hebben (Ron), nu blijkt hij echt overal als hoofdverdachte te staan, en daardoor ga ik juist weer twijfelen.

Toen dacht ik opeens: en die onschuldige René dan? Misschien wees dat navigator-ding helemaal niet naar rechts, dwars door het bos en een steile helling. Misschien wist Rene wel dat er verderop netjes een pad naar rechts zou komen die keurig bij dat huisje uitkwam. (Er moet toch ergens een echt pad naar dat huisje lopen).  En toen dacht René, heee, hier is het mooi bossig en onbegaanbaar, laat ik hier eens rechts gaan.

Kan ook nog. Dus ik twijfel. Alweer. :-\

Tis helemaal vreemd want hij wou dat ding niet eens hebben... dat vond ik ook een raar stukje, nu ik er weer aan denk, Patricia had dat ding maar leek m niet te willen... en René had toen zoiets van.. nou vooruit dan maar. Terwijl inderdaad je met het uitzetten van de route mooi kunt mollen... pffff...'t wordt er niet duidelijker op. Of was dat nou een gevolg van dat die 2 elkaar niet mogen en de een niet een opdracht van de ander aan wou nemen...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: vlaming op 1-04-2003, 17:43:42
ik heb gisteren naar de opname gekeken van zaterdag, dacht dat er iets met de cassette loos was,  maar blijkbaar werd het gewoon zo op de kabel gegooid.....allemaal lijnen, en op bepaalde momenten zat ik zelfs met 2 beelden, het was dus moeilijk om te volgen op die manier :-X....maar het einde zag er iig niet mooi uit met die banale ruzie :( vrijdag nog maar es een poging doen :'(







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Nouky op 1-04-2003, 18:08:31
Als ik de Mol was.... zou ik gewoon niet alle lintjes ophangen!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tureluurs op 1-04-2003, 23:53:21
Als ik de Mol was.... zou ik gewoon niet alle lintjes ophangen!

Ik zie daar de logica niet van? Dan kunnen de kandi's toch niet zo veel lintjes meenemen en dan gaat er ook niet zoveel geld uit de pot! (ervan uitgaande dat de proef sowieso moet mislukken)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tureluurs op 1-04-2003, 23:56:07
Oké, ik heb misschien wat dingen gemist ofzo hoor, maar:Wanneer vraagt Elise dat dan? Het enige wat ik heb gehoord is dat Patricia vraagt aan Elise of Ron ook bij haar is.
Volgens mij begonnen de wachters (Rene, Pat en Angela) bij de blokhut eigenlijk wel behoorlijk ongerust te worden omdat het al zo donker werd, en daarom vroegen ze aan Elise met hoeveel ze was, en of Ron daar ook bij zat (Angela had Ron toen immers al voorbij zien lopen....)Wanneer worden de lintjes van Ron dan geteld? Volgens mij is alleen bekend dat hij er veel heeft maar niet precies hoeveel....?

O dat zou kunnen, moet ik voor de zekerheid nog maar weer even naar kijken dan.
Ik had de z.g. verdachte uitspraak van Elise eerlijk gezegd hier in het forum gelezen. (ik vermoed in het topic Elise is (niet) de mol).







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tureluurs op 2-04-2003, 00:20:52
Als Elise expres net op tijd binnen zou komen had ze wel meer lintjes meegenomen (en dus helemaal niet lintjes terug gehangen). Daarom is zij dus volgens mij NIET de mol.


Nee dat lijkt mij dus juist niet. Als mol wil je immers absoluut niet verdacht worden door de kandi's.
Gaan we uit van de hypothese Elise = Mol, zal zij alle lintjes wel hebben weggenomen, om met zekerheid de proef te laten mislukken. Aan het eind kan ze kijken hoeveel lintjes ze heeft (zij is dan ook de enige van de lopers die weet hoeveel er zijn!). Heeft ze er 50, kan ze rustig met 20 lintjes binnenkomen zonder verdacht te zijn. Echter, Ferdi en Ron hebben er al heel veel weggenomen, dus ze zal er maar zo'n 30 hebben. Om niet verdacht te worden moet ze dus een redelijk aantal zogenaamd laten hangen voor eventuele lopers na haar. Bovendien zal ze ervan uitgaan dat de al weggenomen lintjes al binnen zullen zijn en dus geld gaan kosten.
Vandaar vind ik die 3e positie ook de meest molse. Je hebt alles in de hand en geen mens die het hoeft te merken. Je kunt minstens 2 lopers voor je ook nog gemakkelijk de schuld geven van weghalen van teveel lintjes.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Gotcha op 2-04-2003, 05:38:05
...Vandaar vind ik die 3e positie ook de meest molse. Je hebt alles in de hand en geen mens die het hoeft te merken. Je kunt minstens 2 lopers voor je ook nog gemakkelijk de schuld geven van weghalen van teveel lintjes.

Ik vind persoonlijk dat de beste positie om te mollen de eerste of de laatste positie is.

Ik vraag me trouwens af waarop de keuze van Angela voor Patricia en René gebaseerd is. Ik dacht me te herinneren dat Angela een "sterke man" en een "slimme vrouw" vroeg.

Wat heeft dat "sterk" te maken met de opdracht om lintjes te hangen ? Slim, ja dat kan ik nog wel begrijpen, maar sterk...
De logica van de "sterke man" ontgaat me dus volledig.
Indien Angela dit idd zo heeft gezegd, waarom wou ze dan absoluut dat René bij de lintjeshangers was, want het was Angela die René heeft gekozen en niet de groep ?

Wou Angela hem misschien de kans bieden om te Mollen.
Heeft René gemold door Ron niet op te merken toen ze in de blokhut zaten te wachten?
Indien René de mol is krijgen we in de extra aflevering waarschijnlijk te zien hoe René in de blokhut Patricia afleidt(ik zeg wel duidelijk afleidt en niet verleidt) terwijl net op dat moment Ron voorbij de blokhut liep.
Want het viel me wel op dat René en Patricia buiten stonden toen Ferdi arriveerde, maar ze zelfs niet naar buiten keken door het raam toen Ron voorbijkwam. Dit is dus erg onlogisch, zeker indien je er rekening mee houdt dat de kandidaten vrij kort na elkaar op pad werden gestuurd.
Verder ben ik ervan overtuigd dat Patricia een lintje heeft gelegd nabij de blokhut, maar dat René dit meer dan waarschijnlijk heeft weggenomen.

Volgens mij heeft René dus niet gemold bij het ophangen van de lintjes, maar voornamelijk door afleidingsmanoeuvre met Patricia.
Ik vermoed dat Angela zich op dat moment heeft moeten inhouden om zich niet een breuk te lachen.

Knap werk WIDM...maar spijtig genoeg nu reeds ontmaskerd.








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: idefix op 2-04-2003, 08:10:55
ik denk niet dat je veel aandacht moet schenken aan die 'sterke' man. Ze hadden een man en een vrouw nodig, en dat hebben ze gewoon voor de vorm zo gezegd.
Ze hebben Rene en Patricia natuurlijk gekozen omdat die met elkaar overhoop lagen.
De keus wordt meestal half en half (?) aan de groep over gelaten, nu kreeg de groep niet eens de kans om zich kandidaat te stellen.









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tomhaze op 2-04-2003, 08:30:18
Volgens mij ben ik nu terug bij af, ik dacht eerst chandrika, maar ook ron en n komt elise erbij, Rene zou ook de mol kunnen zijn, het lijkt wel alsof er alleen maar mollen in het spel zitten :o







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 2-04-2003, 08:46:41

Want het viel me wel op dat René en Patricia buiten stonden toen Ferdi arriveerde, maar ze zelfs niet naar buiten keken door het raam toen Ron voorbijkwam. Dit is dus erg onlogisch, zeker indien je er rekening mee houdt dat de kandidaten vrij kort na elkaar op pad werden gestuurd.

Om die reden houd ik er zelf nog sterk rekening dat het een ander huisje was waar Ron voorbij kwam, maar dat men ons wil doen geloven dat hij het huisje voorbij liep waar hij moest zijn.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 2-04-2003, 08:48:55
Verder ben ik ervan overtuigd dat Patricia een lintje heeft gelegd nabij de blokhut, maar dat René dit meer dan waarschijnlijk heeft weggenomen.

Ik begrijp echt niet waarom iedereen zulke moeilijke verklaringen gaat zoeken voor 't feit dat 't lintje bij de blokhut weg was. 't eerste wat ik dacht toen ik de aflevering zag zaterdagavond was dat Ron dat wel zou hebben meegenomen. Hij was immers al voorbij 't huis gekomen en zou 't hoogstwaarschijnlijk hebben gepakt. Waarom zo moeilijk doen dat Rene ongemerkt naar buiten is geslopen om 't weg te pakken als 't ook makkelijk kan?

Ferdi heeft ook toegegeven te hebben gemold in die opdracht, dus ook nog grote kans dat hij 't toch gepakt heeft maar ontkende tegenover Rene en Patricia. Ook 'n zeer plausibele verklaring zou ik zeggen.

Ik ben er van overtuigd dat de traject uitzetters weinig kans hadden om te mollen en als ze dit al hadden er niet goed gebruik van hebben gemaakt. Ferdi kon immers 't eindpunt makkelijk vinden.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 2-04-2003, 09:09:32
allemaal lijnen, en op bepaalde momenten zat ik zelfs met 2 beelden, het was dus moeilijk om te volgen op die manier :-X....
?? Ik denk dat het toch aan de band lag, Vlaming. Ik heb in ieder geval niets gemerkt van lijnen en dubbele beelden. (Maar de ruzie was in ieder geval niet fraai...da's waar)

Ik vraag me trouwens af waarop de keuze van Angela voor Patricia en René gebaseerd is. Ik dacht me te herinneren dat Angela een "sterke man" en een "slimme vrouw" vroeg.
Volgens mij zetten Angela Rene en Patricia gewoon bij elkaar omdat ze daarvoor onenigheid hadden gehad. Dat schrijft Angela tenminste min of meer in haar dagboek

Citaat
Indien René de mol is krijgen we in de extra aflevering waarschijnlijk te zien hoe René in de blokhut Patricia afleidt(ik zeg wel duidelijk afleidt en niet verleidt) terwijl net op dat moment Ron voorbij de blokhut liep.
Goed gevonden. Maar het kan natuurlijk ook andersom :-X
Citaat
Knap werk WIDM...maar spijtig genoeg nu reeds ontmaskerd.
Kijk uit, je klinkt als Ferdi... :P







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Quuipo op 2-04-2003, 10:46:50
MI wilden ze perse dat de mol bij de lintjesrapers was omdat hij zo de moltape ongemerkt kon opnemen (ik blijf erbij dat de moltape is opgenomen die dag) Het kan natuurlijk ook eerder zijn opgenomen, direct na de exit van louis in de hotelkamer terwijl de rest zit te biechten en het 'angelafilmpje' door de redactie met iemand met een zwarte handschoen aan maar dan gaat mijn gehele theorie de mist in

daarom hebben ze dit keer gewoon kandi's aangewezen en ze niet zelf laten kiezen wat te doen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ville op 2-04-2003, 11:46:26
Er wordt ook nergens duidelijk hoe de indeling van de supermarkt opdracht tot stand is gekomen. Er wordt enkel verteld dat Astrid en Aafke boodschappen moeten doen. Ik vraag me af of ze daarvoor gewoon aangewezen zijn of dat de groep heeft moeten beslissen wie er voor die opdracht in aanmerking kwamen.

Ook zie je steeds meer mensen naar elkaar toe trekken. Astrid en Aafke lijken goed met mekaar op te kunnen schieten.
Chandrika en Elise trekken ook meer naar elkaar toe.
En Rene en Ferdi zie je ook steeds meer samen. Alleen Ron en Patricia zijn meer eenlingen. Tenminste, zo komt het op mij over. En dat bevestigt voor mij weer dat Ron de mol is  ;D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Siebrand op 2-04-2003, 13:56:38
Ik heb vandaag de derde aflevering nog eens bekeken. Ik heb vooral de lintjesopdracht bekeken en opgeschreven wat er in deze opdracht gebeurd is. De tijden hieronder zijn de tijden die in beeld zijn en ik ben er vanuit gegaan dat deze ongeveer kloppen.

2:00:00 Start van de opdracht. René en Patricia hebben 1 uur om de route uit te zetten met behulp van de lintjes.

1:51:52 René en Patricia hangen hun eerste lintje op. Patricia geeft de GPS-ontvanger aan René en loopt terug om het lintje te controleren en haalt hem weer los.

1:15:03 René en Patricia zijn op het punt dat ze de weg verlaten en het bos in moeten. Ferdi start op dit tijdstip.

1:00:03 Patricia en René komen aan bij de Hearst Lodge. Ze hebben er dus een uur overgedaan. Ron start met lopen.

0:45:00 Ferdi loopt door het bos. Elise begint met lopen.

?:??:?? Ferdi komt aan bij de hut. Hij heeft er dus 30 tot 45 minuten over gedaan.

?:??:?? Ron loopt langs de hut. Dit is inderdaad de Hearst Lodge:
Dat laatste beeld is van voren genomen. Als je aanneemt dat Ron op dat moment het laatste lintje wegneemt, kan de cameraploeg inderdaad even de tijd gehad hebben om door te lopen en dat beeld te maken.

Ron heeft er 15 tot 30 minuten over gedaan om de hut te bereiken. Dat komt overeen met de 15 tot 20 minuten die hij zegt dat hij erover gedaan heeft. Waarschijnlijk komt Ron net na Ferdi bij de hut aan als de rest de lintjes van Ferdi telt.

0:30:00 Chandrika begint met lopen. Patricia ondervraagt Ferdi over het lintje voor de hut.

0:00:30 Elise rent naar de hut toe en komt na drie kwartier net op tijd binnen.

Ron en Chandrika worden pas later met de auto teruggebracht naar de hut.

Ik blijf bij mijn gedachte dat Ron de Mol is. Als je een half uur lang geen lintje tegenkomt, zou je toch teruglopen naar het punt waar je het laatste lintje gezien hebt.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ville op 2-04-2003, 14:07:41
Mooie samenvatting Siebrand. Wat mij opvalt is dat Chandrika dus maar een half uur had om het eindpunt te bereiken. Terwijl de andere veel meer tijd kregen doordat zij eerder konden starten. Als ik deze tijden zo zie, dan moet je aardig doorlopen om het in een half uur te vinden. Dus als laatste starten met maar een half uur om binnen te komen in een parcours wat al behoorlijk 'leeggehaald' is door de andere kandidaten, lijkt me een bijna onmogelijke opgave...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Master3L op 2-04-2003, 14:21:30
Inderdaad Ville! Het is wel erg raar dat Chandrika een half uur de tijd kreeg om een route in het donker te lopen met nauwelijks nog aanwijzingen (want de meeste lintjes waren al weggehaald) terwijl de programmamakers wisten dat je dat rennend met voldoende aanwijzingen en met voldoende daglicht maar nauwelijks in een half uur gedaan kreeg (zie immers Ron).

Ik zou niet weten hoe Chandrika dat ooit voor elkaar had moeten krijgen. Op z'n best als alle kandidaten voor haar alle lintjes had laten hangen misschien??? En zelfs dan nog!

Blijft een rare opdracht....  ???







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: atrus op 2-04-2003, 14:52:51
Volgens mij is dit ook een gevolg van het getreuzel van vooral Patricia bij het uitzetten van de route. De groep kreeg volgens mij twee uur de tijd voor de hel opdracht. Wanneer Rene en Patricia de route snel uitzetten, was er meer tijd voor het vinden van de route, dacht ik. Maar ik kan het ook helemaal mis hebben, hoor, want ik heb het pas een keer gezien en dan gebeurt er zo veel dat je het bijna net bij kunt houden! :)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 2-04-2003, 15:17:22
?? Ik denk dat het toch aan de band lag, Vlaming. Ik heb in ieder geval niets gemerkt van lijnen en dubbele beelden.
Hmmnee het lag niet aan zijn band. Ik heb het live gezien en had hetzelfde probleem. Lees jij mijn posts in de molshoop bar dan niet?  :'(
Daar had ik een voorbeeldje gepost van hoe ik het zag: (2 beelden door elkaar (hier chandrika die springt en een of andere wielerwedstrijd en veel lijnen en strepen)
(http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=78266)

Wel grappig want na een tijdje verschenen er door dat dubble beeld allemaal letters op de achtergrond en ik maar naar een hint zoeken  8)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: idefix op 2-04-2003, 15:44:40
een probleempje met de verbinding naar Belgie?
storinkje op de lijn ofzo







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 2-04-2003, 16:03:33
Lees jij mijn posts in de molshoop bar dan niet?  :'(

Ehm nee, die lees ik eigenlijk niet. Maar wees gerust darling, ik lees ze van niemand!  :D  Ik kom eigenlijk alleen in de bar bij speciale gelegenheden (verjaardagen enzo) ;)  Waarom? Gewoon tijdgebrek!

Maar goed, ik denk dat het inderdaad dan aan de (satteliet?)verbinding naar Belgie lag, want ik heb echt geen streepjes en/of dubbele beelden gezien. Misschien zat er net een kruisraket in de weg ofzo..

Maar anyway, waar ik nog wel even mee zit is de opmerking van Angela dat ze na 2 uur Ron voorbij ziet komen. Ik ga er even van uit dat Angela & Crew in een hutje ernaast zitten. Zij moet daar dan al minstens een half uur voor het vertrek van René en Patricia hebben gezeten.... kweetniet. Wel zielig dan...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: tureluurs op 2-04-2003, 16:13:02
Dank je wel voor die duidelijke samenvatting Siebrand.
Gezien de tijd die Ferdi en Elise nodig hadden om de route te lopen en de veel te korte tijd die voor Chandrika nog beschikbaar was, gaat het er al meer op lijken dat de route opzettelijk te lang is gemaakt?.

René probeert in het begin Patricia met de GPS te laten lopen, is dit een vorm van manipulatie van hem? Is Patricia zo iemand die juist niet gaat doen wat haar gezegd wordt en weet hij dat, maakt hij daar gebruik van? Ik denk hierbij ook meteen weer aan het juiste antwoord op de boot (28) dat door Patricia onmiddellijk opzij geschoven wordt.
De mol maakt handig gebruik van zijn kennis van de kandi's?
Het getreuzel van Patricia lijkt er niets mee te maken te hebben want Ferdi start immers al voordat ze bij de blokhut zijn gearriveerd, dus waarschijnlijk op een al van tevoren vaststaand tijdstip. Het lijkt er gewoon op dat de route te lang is.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 3-04-2003, 14:03:41
Ah, het was dus zeker wel de goeie hut waar Ron voorbij liep!

Nou ja, dat lijkt wel heel erg verdacht, nietwaar? Een beetje té...  :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 3-04-2003, 15:55:29
Het was inderdaad écht de goeie hut (Hearst Lodge) kijk maar:
(excuses voor de slechte kwaliteit)
Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Talpa op 3-04-2003, 16:24:12
Als je bij Google Hearst en mole intikt, krijg je een heleboel uitkomsten. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit hoe het de zaak precies in elkaar zit. Ene William Randolph Hearst was een bekende canadese mediamagnaat.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 3-04-2003, 18:11:03
Van de site over de Hearst Lodge:

The Fundy Trail's "Hearst Lodge"

A recent addition to the Fundy Trail experience is the Hearst Lodge. The lodge, with four bedrooms plus two adjacent cabins, was built as a fishing lodge on a dramatic site above salmon spawning pools on the Big Salmon River by newspaper magnate J. Randolph Hearst. The Hearst Lodge, about 2.8 kilometres from the Interpretive Centre, is accessible on a four-hour guided hike, including gourmet lunch, via a scenic footpath along the river. Future plans for the Lodge include offering overnight and weekend facilities as well as wilderness camping trips. A second suspension bridge is being planned to enhance the day and multi-day adventure programs at the Hearst Lodge.


zelf nalezen en foto van de lodge:

http://www.fundytrailparkway.com/index2.asp?id=43








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Talpa op 3-04-2003, 18:13:36
Dank je wel, Momferdina. Ik ga het zeker uitpluizen binnenkort. :D

Er is alvast een ding dat ik niet snap: op deze site heet hij J Randolph Hearst en in Google vind ik alleen William Randolph Hearst. Waar staat de J dan voor?








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tijgertje op 3-04-2003, 18:23:00
Toch vreemd Rene iedereen door het bos stuurt terwijl er gewoon een pad ligt (lijkt mij tenminste logisch voor een vakantiehuisje ::))







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: bertha531 op 3-04-2003, 21:51:01
Ze moesten de route volgen die de GPS aangaf.

Tja die aflevering 3; erg hoog soap-gehalte (http://www.realitynet.org/forum/index.php?topic=4316.0), maar wel een interessante/leuke aflevering verder... Het wordt per aflevering leuker dus dat gaat wel goed.

Maar over dat 'geruzie' ik denk ook niet dat de mol zich daarmee bezig zou houden, ook niet om gedrag te 'kopieeren' zoals Marc dat wel gedaan had, dat ging meer over dingen die betrekking hadden op het spel...

Opvallend dat Chandrika bij de interviews op het laatst niet in beeld kwam...









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Robbieazerty op 3-04-2003, 22:32:47
Even terugkomen op die foto van tweety. Het is wel héél erg overdreven in beeld gebracht dat hij voorbij 'HEARST LODGE' loopt. Echt helemaal langs dat bordje enzo. Lijkt wel alsof het achteraf opzettelijk opnieuw gefilmd is.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Tweety op 3-04-2003, 22:41:14
Even terugkomen op die foto van tweety. Het is wel héél erg overdreven in beeld gebracht dat hij voorbij 'HEARST LODGE' loopt. Echt helemaal langs dat bordje enzo. Lijkt wel alsof het achteraf opzettelijk opnieuw gefilmd is.

Dat vind ik dus ook ja. Daarom kan ik me toch echt nauwelijks voorstellen dat Ron daar zomaar voorbij loopt, zonder ook maar op het idee te komen om eens door een raam te kijken.
Zeker omdat er verder toch geen enkel lintje meer hangt, voorbij die Lodge.......het kan gewoon echt geen toeval zijn :-\







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: intikker op 4-04-2003, 14:22:17
Ik vind het ook zwaar verdacht dat Ron gewoon doorloopt, maar ik zou het zwaar stom vinden van de WIDM-Crew als ze dat zo breed uitgemeten zouden laten zien in de uitzending... Het is namelijk wel heel duidelijk een lompe actie van Ron, je hoort mij niet zeggen dat het een mollensteek is, daarvoor vindt ik het te opvallend... Als het een echte mollenstreek was geweest hadden ze het anders in beeld gebracht (mag ik hopen).







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 4-04-2003, 20:53:39
wat ik ook vreemd vond is dat voordat Ferdi aankomt je Patricia en Rene aan die tafel ziet zitten met een stapeltje lintjes op tafel. Die hadden ze dan toch buiten kunnen vast maken? Het is sowieso stom dat ze die niet opgehangen hebben. Dus ze hebben niet eens 60 opgehangen. Als ze bijna bij het huisje zijn vraagt Pat. ook hoeveel Rene er nog heeft. Hij weet dan gelijk 7 te noemen. Vind ik ook niet echt logisch, een antwoord als "moet ik even tellen" had me logischer geleken.

had dit bij Ron neergezet maar dat moet hier maar even...









Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 4-04-2003, 21:57:23
Volgens mij hebben ze alle lintjes gewoon gebruikt. Als ze bij de Hearst Lodge staan, zegt 1 van de 2 namelijk dat ze nog maar 1 lintje hebben en die hebben ze dan ook voor 't huisje opgehangen of neergelegd.

En dat Rene precies wist dat 't er nog 7 waren, vind ik op zich niet zo vreemd. Ze moesten er voor zorgen dat ze precies uitkwamen, dus waarschijnlijk hebben ze tussendoor regelmatig geteld om in te kunnen schatten of ze 't nog zouden halen tot 't eindpunt en zo te kunnen bepalen hoe 'zuinig' ze moesten omspringen met de lintjes. Rene had dus waarschijnlijk net voordat Patricia vroeg hoeveel  ze er nog hadden de lintjes geteld.

Edit: Bericht van 't Ron-topic naar hier verplaatst.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 4-04-2003, 22:21:11
Nee, echt Han kijk het nog maar eens na, voordat Ferdi binnen is liggen er al een aantal lintjes op tafel... ik dacht dat de eerste keer al te zien en heb er vanmorgen extra op gelet...







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: intikker op 4-04-2003, 22:21:48
Volgens mij hebben ze alle lintjes gewoon gebruikt. Als ze bij de Hearst Lodge staan, zegt 1 van de 2 namelijk dat ze nog maar 1 lintje hebben en die hebben ze dan ook voor 't huisje opgehangen of neergelegd.

En dat Rene precies wist dat 't er nog 7 waren, vind ik op zich niet zo vreemd. Ze moesten er voor zorgen dat ze precies uitkwamen, dus waarschijnlijk hebben ze tussendoor regelmatig geteld om in te kunnen schatten of ze 't nog zouden halen tot 't eindpunt en zo te kunnen bepalen hoe 'zuinig' ze moesten omspringen met de lintjes. Rene had dus waarschijnlijk net voordat Patricia vroeg hoeveel  ze er nog hadden de lintjes geteld.

Edit: Bericht van 't Ron-topic naar hier verplaatst.

Leuk he  ;D het zoeken naar de mol!!







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Han13 op 4-04-2003, 23:42:54
Nee, echt Han kijk het nog maar eens na, voordat Ferdi binnen is liggen er al een aantal lintjes op tafel... ik dacht dat de eerste keer al te zien en heb er vanmorgen extra op gelet...

Ik zal 't nog 'ns na gaan kijken. Maar dat zou wel betekenen dat ze op dat laatste stuk midden door de wildernis erg weinig lintjes hebben gebruikt. Toen Rene verklaarde er nog 7 te hebben, leken ze me nog niet zo dicht bij 't huisje dat ze er nog maar 1 of 2 hoefden te gebruiken.  :-\

Citaat
Leuk he ;D het zoeken naar de mol!!

Zekers!  ;D  Maar zeg nou zelf: zonder al die onzekerheden zou er toch niks aan zijn? Dan hadden we binnen no-time de mol ontmaskerd en konden alleen nog maar gissen wie de winnaar van 't spel zou worden. 't programma heet tenslotte niet voor niks 'Wie is...de mol?' en niet 'Wie is...de winnaar?'  ;)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: intikker op 5-04-2003, 00:01:01
't programma heet tenslotte niet voor niks 'Wie is...de mol?' en niet 'Wie is...de winnaar?'  ;)

Het zou eens zo wezen... Dan wist ik helemaal niet meer waar ik het zoeken moest  :P... Maar bij mij is het zo dat het maar goed is dat morgen de volgende aflevering weer op de stapel staat... Mijn theorieen beginnen echt absurt te worden  ;D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: bertha531 op 5-04-2003, 01:33:57
Nee, echt Han kijk het nog maar eens na, voordat Ferdi binnen is liggen er al een aantal lintjes op tafel... ik dacht dat de eerste keer al te zien en heb er vanmorgen extra op gelet...

Wat ik nog vreemd van van al de linten enzo, ze tellen op den duur alle linten, we weten niet hoeveel Ron er heeft gehaald, wel dat Ferdi er 16 had; en dan hoor je Elise zeggen (dus bij het tellen): 'ik zei toch dat er minder dan 20 hingen' !

En aangezien Ferdi er 16 gepakt had, moet Ron er wel ruim 20 hebben gepakt als er maar minder dan 20 voor Elise overbleven. Patricia zei ook: "het is maar goed dat je niet binnen de tijd was."

Dit doet me allemaal vermoeden dat Ron er enorm veel had, maar de mensen van de montage willen ons niet vertellen hoeveel het er nu waren.

Maar er was ook een vraag: Hoeveel linten had de mol meegenomen oid en bij de antwoorden stond als hoogste optie: 16-20.

Dus Ron had niet meer dan 20 mee? Anders waren er wel meer opties (onafhankelijk van of ie de mol is of niet)?

Maar dan waren er voor Elise toch nog (60-16-20=) 24 linten...

Merkwaardig allemaal.... :)







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Gotcha op 5-04-2003, 10:33:57
Tenzij de volgorde van de kandidaten niet klopt, zoals reeds geďnsinueerd door Patricia.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 5-04-2003, 10:44:28
Wat ik nog vreemd van van al de linten enzo, ze tellen op den duur alle linten, we weten niet hoeveel Ron er heeft gehaald, wel dat Ferdi er 16 had; en dan hoor je Elise zeggen (dus bij het tellen): 'ik zei toch dat er minder dan 20 hingen' !

[knip]

Maar dan waren er voor Elise toch nog (60-16-20=) 24 linten...


Het kan natuurlijk ook nog best dat Elise er een paar over het hoofd heeft gezien. Vergeet niet dat het al hartstikke donker was geworden, dus dan zie je ze misschien niet allemaal hangen. Ik kreeg ook het idee dat ze echt per toeval het huisje alsnog vond, gewoon omdat ze op de enige lichten afging die ze kon zien. Natuurlijke reactie als je door een donker bos loopt *bibber*.

Omdat het in de vraag stond, kunnen we er denk ik wel vanuit gaan dat de mol iig niet méér dan 20 linten heeft gepakt.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Jayne op 5-04-2003, 12:04:04
Viel me trouwens tijdens de herhaling op dat men kennelijk op dag 6 niks gedaan heeft, behalve reizen. Je ziet ze ('s ochtends?) de dag na de lintjesopdracht vertrekken en als ze aankomen is het alweer bijna donker en moeten ze de test maken.

Hebben ze idd zo'n grote afstand afgelegd? Lijkt me eigenlijk sterk, daar men op dag 5 al in St. John was (boodschappenopdracht) en de spring-opdracht op dag 7 op een brug over de St. John rivier was, bij dat Fundy-gebied waar de lintjesopdracht was. Maar ja, het kan natuurlijk best dat het toch een eind weg was, maar ik heb helaas nog geen duidelijk kaartje gezien.

Wat ik me nu eigenlijk afvroeg was of, als Julien niet was afgevallen in afl. 2, de springopdracht op dag 6 vóór de test zou zijn gehouden. Zou wel het meest logische zijn, denk ik. Ook zou er dan natuurlijk geen vrijstelling mee te verdienen zijn geweest, want dan had er wél iemand naar huis gemoeten om de planning niet in de war te gooien. De hele opdracht zou er dan heel anders uit hebben gezien, denk ik.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: hardcoremol op 5-04-2003, 13:30:38
ja dat denk ik ook. Dat klopt ook met het feit dat angela zei dat ze erop gerekend hadden dat tijdens de executie in afl. 2 de meerderheid vóór afkopen zou zijn.
Julien viel af dus moesten ze er voor zorgen dat er de volgende aflevering niemand uit ging.

Oh, en misschien hebben ze wel gewoon een rustdag ingebouwd.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: bertha531 op 5-04-2003, 14:01:25
Het kan natuurlijk ook nog best dat Elise er een paar over het hoofd heeft gezien. Vergeet niet dat het al hartstikke donker was geworden, dus dan zie je ze misschien niet allemaal hangen. Ik kreeg ook het idee dat ze echt per toeval het huisje alsnog vond, gewoon omdat ze op de enige lichten afging die ze kon zien.

Ja oke, maar afgaande op haar reactie: 'ik zei toch dat er minder dan 20 linten hingen' moeten ze bij het tellen erachter zijn gekomen dat er méér gepakt waren dan 40.
Maar als Ron er 'maar' 20 had, had haar reactie moeten zijn: 'Oh ik dacht dat er minder dan 20 hingen maar blijkbaar heb ik doordat het donker was heb ik ze niet allemaal meer zien hangen, maar er waren dus wel meer dan 20.'

Maar dat zei ze niet. Mijn enige verklaring is dat ze haar eigen linten ook meetelt. Dan bedoelt ze dat er minder dan 20 hingen voor Chandrika. Maar echt logisch vind ik dat niet... :)








Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Siebrand op 5-04-2003, 22:41:36
Viel me trouwens tijdens de herhaling op dat men kennelijk op dag 6 niks gedaan heeft, behalve reizen.

Aan het begin van aflevering 4 zie je een krantenartikel met de kop "Saint John wind blows The Mole off schedule". De springopdracht kon dus wel eens van dag 6 naar dag 7 verplaatst zijn.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Siebrand op 5-04-2003, 23:42:06
Aan het begin van aflevering 4 zie je een krantenartikel met de kop "Saint John wind blows The Mole off schedule".

En dat stond dus in de Saint John Telegraph-Journal, te bereiken via http://www.canadaeast.com (http://www.canadaeast.com). Zoeken op "Mole" in het archief levert nog een paar artikelen op, alleen kost het $2,95 per stuk om ze te lezen. :(







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: muismuizenis op 7-04-2003, 00:02:12
Vond ik ook heel raar (Ron niet wekken bedoel ik). Ze riepen toch ook Aafke erbij, terwijl die op de slaapkamer was?
Maar ja, Ron leek er niet zo erg mee te zitten. En omdat ik Ron een beetje verdenk, vraag ik me af of die zich misschien slapende heeft gehouden, omdat hij er niet bij wilde zijn. Klink wel onwaarschijnlijk hoor, maar goed... :P

Er is een spreekwoord "Slapen als een mol"....







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Anzjie op 7-04-2003, 00:06:31
Er is een spreekwoord "Slapen als een mol"....
Je bent in de war met geen slapende mollen wakker maken  :D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: dopey op 7-04-2003, 00:09:12
Twee mensen verdacht voor mij in aflevering drie

Ron, hij loopt het huisje voorbij, neemt en passant het ene lintje buiten nog even mee en slaapt wanneer de mol spreekt.

Elise, hoe weet zij dat Ron voor haar loopt? Waarom vraagt ze niet "is Chandrika er nog niet?" of "zijn de anderen er nog niet?"







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: zoekertje op 7-04-2003, 12:10:17
nou, deze vraag is al tien keer beantwoord: het was PATRICIA die vroeg of ron er ook bij was en niet elise.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Ongewensd Persoon op 2-05-2003, 14:31:08
Nu Astrid, Aafke en Patricia verdwenen zijn is het handig om weer eens te gaan kijken naar de lintjesopdracht. Wie had hier echt de beste molkansen?

René plaatst in eerste instantie alle lintjes, maar bij de hut gaat hij even naar buiten en ontsnapt aan 'Patricia's wakende oog'. Haalt hij daar lintje(s) weg, waardoor Ron de hut voorbij loopt.

Ferdi moet als eerste weg en neemt veel lintjes mee. Hij maakt ook vage hints. Ferdi geeft in een 'interview' ook toe dat hij aan het mollen was, na eigen zeggen om verwarring te stichten.

Ron neemt ook veel lintjes mee, maar loopt de hut voorbij. Daardoor loopt de opdracht mis, maar maakt Ron zichzelf ook verdacht. Als hij gewild had dat er veel geld uit de pot verdween had Ron juist wel moeten binnenkomen. Voor Elise en Chandrika was het bijna onmogelijk om de weg te vinden, omdat zowel Ron als Ferdi veel lintjes hadden meegenomen. Daarbij is het van Ron ook niet zo slim om te laten zien hoeveel lintjes hij wel niet had meegenomen. Iemand anders beschuldigen is makkelijker.

Elise maakt hier een sublieme molactie. Door op het laatste moment binnen te komen met lintjes en wetende dat Ron en Chandrika er nog niet zijn, verdwijnt er geld uit de pot.

Chandrika komt ook niet binnen. De lintjes zijn bijna allemaal weg en het is donker. Maar aan de andere kant natuurlijk ook een mooie kans om te mollen, omdat ze de schuld aan anderen kan geven. Daarbij maakt Chandrika een beetje een vage actie door opeens van het pad af te gaan lopen, de boesboes in.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Suske op 2-05-2003, 14:38:23
Ik vind niet dat we verder komen met de lintjesopdracht.
Patricia is weg, maar die liep geen eens want plaatste de lintjes.
Voor de rest liepen Elise, Ferdi, Chandrika en Ron en die zijn nu ook nog in het spel.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Daisy op 2-05-2003, 16:22:01

Chandrika komt ook niet binnen. De lintjes zijn bijna allemaal weg en het is donker. Maar aan de andere kant natuurlijk ook een mooie kans om te mollen, omdat ze de schuld aan anderen kan geven. Daarbij maakt Chandrika een beetje een vage actie door opeens van het pad af te gaan lopen, de boesboes in.

Misschien had iemand wel een vals lintje opgehangen? Als de mol gelopen heeft, en daar ga ik vanuit, dan zou hij/zij naast lintjes eraf gehaald hebben, ook wel eens lintjes op valse plaatsen hebben opgehangen. Dat spreekt dan weer tegen Ron en Elise. Maar dat zullen we wel in de terugblik afleverign zien.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 2-05-2003, 16:28:52
Misschien had iemand wel een vals lintje opgehangen? Als de mol gelopen heeft, en daar ga ik vanuit, dan zou hij/zij naast lintjes eraf gehaald hebben, ook wel eens lintjes op valse plaatsen hebben opgehangen. Dat spreekt dan weer tegen Ron en Elise. Maar dat zullen we wel in de terugblik afleverign zien.

Elise zegt zelf (als excuus dat ze zo weinig heeft) dat ze lintjes terug gehangen heeft. Dat is natuurlijk al verdacht als ze de weg niet weet, hoe weet ze dan waar ze ze terug moet hangen.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: dopey op 2-05-2003, 16:35:44
Elise zegt zelf (als excuus dat ze zo weinig heeft) dat ze lintjes terug gehangen heeft. Dat is natuurlijk al verdacht als ze de weg niet weet, hoe weet ze dan waar ze ze terug moet hangen.
Je pakt een lintje, zet 5 stappen en denkt oops, loopt 5 stappen terug, hangt het lintje op en vervolgt het pad.







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: Momferdina op 2-05-2003, 16:38:32
Je pakt een lintje, zet 5 stappen en denkt oops, loopt 5 stappen terug, hangt het lintje op en vervolgt het pad.

sorry... ;D maar ze was verdwaald, komt er achter dat ze verdwaald is, hangt vervolgens lintjes terug... maar ja je kunt natuurlijk gelijk hebben dat ze na 5 stappen al verdwaald...  ;D







Titel: Re:Aflevering 3
Bericht door: dopey op 2-05-2003, 16:49:55
 ;D