Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => WieIsDeMol.Com Forum AVRO serie 2005 => Topic gestart door: ceetje op 1-03-2005, 22:54:06

Titel: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 1-03-2005, 22:54:06
Aangezien ik geen geschikt bestaand topic kan vinden (Han13, als jij er wel een weet, verplaats je het maar, hoor ;)) open ik een nieuw topic.

Ik heb de afgelopen dagen weer eens zitten bladeren in discussies van voorgaande jaren en dat riep, behalve leuke herinneringen aan oude mollen(streken), bij mij ook de vraag op of wij niet iets vreselijk over het hoofd zien. Want ik heb nog geen zwarte handschoenen gezien, geen Elise of George met pruik, geen koker met foto, etc. En ik kan me niet voorstellen dat ze ons dat dit jaar onthouden. Het zal toch niet bij getallen en letters blijven? :-\\

Dus: Wat zien wij over het hoofd?  ???  ::vergroot::

Iemand suggesties? Ik dus niet, want mijn hoop dat Elise (of Gijs, ik geef het toe ;)) de Mole messenger was, is ook al vergaan.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Botje op 1-03-2005, 23:24:13
Tsja, die Mole Messenger. Misschien dat we nog een terugkeer van hem/haar kunnen verwachten? (en spreekt ie nu opeens vloeiend baha indonesia  ::rofl:: ) Of van Tante Anka? (niemand die het raar vindt dat Isabelle zonder telefoon zomaar toevallig haar tante tegenkomt)

Maar ik ben het met je eens, dat er iets moet zijn dat we over het hoofd zien. Ik gok op iets dat zó groot is, of zó voor de hand liggend, dat niemand er überhaupt bij stilstaat. Helaas, ik kan er ook de vinger niet op leggen.

Iemand??
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Cosma op 1-03-2005, 23:37:29

Maar ik ben het met je eens, dat er iets moet zijn dat we over het hoofd zien. Ik gok op iets dat zó groot is, of zó voor de hand liggend, dat niemand er überhaupt bij stilstaat.

Helemaal mee eens.

Ik denk dat we misschien teveel focussen op alleen de beelden, en we misschien moeten spitten in wat we niet gezien hebben maar wat daar wel gebeurd kan zijn door deze of gene (en dat is nu wat makkelijker nu er een aantal zijn afgevallen) die in een bepaalde groep zat waar iets misging.

Bv de oriëntatie-opdracht, we zien vnl Yvon en Lottie en zij komen erg verdacht over, als de info klopt (en daar ga ik vanuit) was de groep van MM met een slecht lopende Gijs al ruimschoots voor de anderen bij het Hilton, en hebben de rechtsen over ongeveer dezelfde afstand (terwijl zij wel konden rennen) dus veel langer gedaan.
We hebben helaas alleen flarden gezien van de Links en de Rechts groep, maar misschien door verder te spitten in wat daar nu precies is gebeurd komen we tot iets (in dit geval Isabelle want Sander en Jim liggen eruit).

In de achteraf beelden zal er vast het nodige te zien zijn wat we nu alleen kunnen vermoeden, dus moeten we veel verder zoeken dan de beelden op tv, wie zat waar en met wie, wie liggen er nu uit, en waar ging wat mis, ik denk ook dat we dingen over het hoofd zien, misschien wel heel voor de hand liggende dingen.

Of misschien zijn wel alle duidelijke MM-acties de hints naar de mol, in dat geval hebben we genoeg info gehad.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 1-03-2005, 23:48:02
Hoewel dit voor mij de eerste keer is, denk ik ook al tijdje dat we iets heel simpels over het hoofd zien.
Maar juist omdat het de eerste keer is weet ik nog niet zo goed waar op te letten.

Ik wilde toch al de afleveringen nog eens bekijken, miss dat iemand met meer molervaring tips heeft ?? Wie weet komen we er dan samen uit  ;)

(P.s. molstreken van andere seizoenen gaan bekijken gaat me echt teveel tijd kosten,sorry)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 1-03-2005, 23:56:22
Ik denk zelf in de richting van rode draden. Bijv. kledingstukken (zoals die zwarte handschoenen) die terugkomen, muziekjes die bij bepaalde personen kunnen horen (heb al in andere topics Mozart geopperd vanwege Amadeus, maar nog niemand heeft dat gehoord). Maar wellicht zitten de hints dit jaar in heel andere dingen. In die vogelgeluiden bijvoorbeeld.  ;D :-\\
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 2-03-2005, 00:15:01
Ik ga erop letten, thanks.
Wat betreft Mozart etc...
Er is wel een keer over klassieke muziek gesproken, en de grote hints dit jaar... tja de vogels blijven terug komen   ;D
Ga morgen toch maar eens mijn vader, de Mozart expert, bellen, wie weet of het iets oplevert. Baat het niet dan schaadt het niet   ;)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Botje op 2-03-2005, 01:34:59
Heb opeens zitten denken:
die foto van Jim die Marc-Marie achteroverdrukte, zonder dat iemand het gezien had. En waarover hij doodleuk zit te vertellen dat hij dat gedaan heeft om het spel wat spannender te maken. Waarop hij ook nog heeft geschreven "... groeten, de M".

Is dit niet gewoon de aanwijzing die way TOO OBVIOUS is, en daarom door iedereen als een grap wordt gezien??
Waarvan iedereen zich achteraf voor z'n kop slaat dat ie het niet eerder heeft bedacht. Die de productie doodleuk weer in beeld brengt en zegt: jullie hadden het kunnen weten als jullie beter GEKEKEN hadden.  ::vergroot::

Terwijl ik helemaal niet zeker weet of MM de mol is (nog steeds twijfel tussen Lottie, MM en Yvon) vind ik dit nou typisch zoiets om over het hoofd te zien, terwijl je er al die tijd recht tegenaan kijkt.

(bij nader inzien: MM die op het strand openlijk toegeeft dat hij de opdracht wel even zelf gaat interpreteren (met de eigenschappen), valt misschien wel onder dezelfde categorie)

Time will tell.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: muldvarp op 2-03-2005, 07:44:44
Misschien toch iets met kleding (het hoeft niet perse hetzelfde kledingstuk te zijn); hebben we dit ook al eens bekeken bij de ander kandidaten dan MM.
Bij MM bijvoorbeeld bij de krokodillen opdracht: het hoedje met krokodil
Het koken van de rijst: het sweet rice shirt. zijn er zo misschien nog meer aanwijzingen.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sjoois op 2-03-2005, 08:56:54
Ik denk dus ook dat we iets heel voor de hand liggends over het hoofd zien. Ik merk ook dat ik de meest simpele dingen niet echt als een aanwijzing zie, omdat ik dan denk dat het 'zo simpel niet kan zijn'.

Bijv. met de duikopdracht... Dan zie je Lottie de foto's pakken en alleen bij Yvon zie je de 8erkant van de foto met het MOL-Logo... en dan denk ik... Hmzzz... hint?
Maar das voor mij dan weer te simpel.

Ik ga eens denken.
(  ::oink:: )
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 2-03-2005, 09:04:15
isabelle met haar blauwe buiktasje wat ze overal mee naar toe sleept, en haar puma polsbandje wat ze ook altijd om heeft misschien

en marc marie die vooral gsus (hmzz misschien wil hij toch echt naar lourdes) draagt en bij zich heeft (tas)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Tweety op 2-03-2005, 10:06:45
Probleem vind ik wel dat je naar alle kandidaten wel hints kunt vinden. Hoe kom je er nou achter welke wel een echte hint is en welke niet?
Vorig jaar stond er op de .nl site bij een aflevering een kop "verraad hing in de lucht" toen Ron in een helicopter zat die aflevering. Vette hint zou je denken, maar nee dus. Eerlijk gezegd denk ik eigenlijk dat het onmogelijk is om echt 100% zeker de mol te vinden, vandaar dat er ook veel verdeeldheid is. Voor iedereen zijn er wel aanwijzingen te vinden en ook de muzikale hints zijn altijd naar meerdere personen toe uit te leggen....

zuch... waar is de tijd gebleven dat Angela aan het eind van de serie doodleuk uitlegde:
"Kijk, het is natuurlijk heeel simpel, Foke stemde op Robin en Foke vloog er uit. Dan kan Robin dus nooit de mol zijn"... 

::)  :-\\ ;D ;D
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 2-03-2005, 11:30:50
Wat ik ook al in andere topics schreef:

Wat ik verdacht vondt, is het gebaar dat MM in afl 7 duidelijk maakt richting de camera, na de uitspraak dat de onrust in de groep kwam door Jim en Gijs. Ongeveer de 3e minuut, nadat Angela had gebeld over de eerste opdracht.

Kan iemand mij hiermee helpen miss ?? Ziet iemand dit ook of juist niet....
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 2-03-2005, 11:40:14
Misschien toch iets met kleding (het hoeft niet perse hetzelfde kledingstuk te zijn); hebben we dit ook al eens bekeken bij de ander kandidaten dan MM.
Bij MM bijvoorbeeld bij de krokodillen opdracht: het hoedje met krokodil
Het koken van de rijst: het sweet rice shirt. zijn er zo misschien nog meer aanwijzingen.

Ja, dat zou nou een mooie aanwijzing zijn! ::ok:: Had ie dat Von Dutch shirt soms ook in de Hollandse club aan? Ik ga maar weer eens afleveringen kijken.  ;D

[edit]
Ik heb gekeken en nee dus:

(http://www.realitynet.nl/images/widm/aflevering3/3-92.jpg)

weg aanwijzing.  :(
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: dopey op 2-03-2005, 14:26:01
Ik blijf zitten met dat malle petje van MM. Het lijkt me een beetje zo'n avonturiers hoedje, voor ouwe vissers ofzo. Maar dat doe je toch niet op als je denkt dat je gaat borrelen... weken voor het werkelijke vertrek.

Ik vind zowiezo dat MM vreselijk veel hoedjes, petjes etc bij zich heeft. Als je 3 weken weggaat zijn hoedjes toch niet je eerste prioriteit?
-witte malle hoedje
-bruin rib petje
-blauwe pet
wat nog al niet meer?



Aan de andere kant Roeland had ook hetzelfde shirt aan in Lisse als in Australie...
(ps en ik wil niet horen dat Roeland de tweede mol zou zijn geweest!!!)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 2-03-2005, 14:29:19
misschien zit er idd wel een code in: wel mollen, niet mollen, enne...
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: dopey op 2-03-2005, 14:38:17
Zoiets dat als Yvonne eruit gaat, heeft Yvonne bruine schoenen aan en ik dus een bruin petje bij de executie??

kan...
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Ongewensd Persoon op 2-03-2005, 15:04:58
Ik geloof niet in MM, maar dat hoedje zou wel een hint kunnen zijn. Misschien dat als hij het (witte) hoedje opheeft, dat hij dan zijn mollenstreken uithaalt?  ???
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Pierce_Brosnan op 2-03-2005, 15:18:33
Lottie die een keer roept,dat het gezellig word vanavond.
Lottie die een rode kopt krijgt bij wie van de drie als er word gezegd dat ze een Actrise is.

Lottie en MM die als enige nog over zijn van de vrachtwagen opdracht.

Isabell die als laaste oversteekt en naar een rode auto lijkt te kijken.
Een witte auto,die totaal drie keer langs rijd in het groepje van Isabell.

Jaspers die naar rechts kijkt in de Australiese praxis.
Jaspers kreeg als enige een filmpje van de 1ste reeks van Wie is de Mol te zien.
Jaspers kwam als enige met een foto in beeld met op de achterkant het wie is de mol log,echter denk ik dat dit haar vrij pleit,want de anderen hebben dit ook,maar we zien het niet. Maar meschien is het wel een aanwijzing dat ze op de Mol zit en de winaar word en dat hoop ik ook.

MM,die op de trein naar iets of iemand zwaait.  ::zwaai::
MM en Sander die samen in de auto zitten en het rode stopt ligt in slowmotion in beeld komt.  ::zwaai:: ::zwaai::

Dat de dame bij wie van de drie,meschien de zus van Elise is.  ::jaja::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lautjuh op 2-03-2005, 16:18:43
Ik blijf zitten met dat malle petje van MM. Het lijkt me een beetje zo'n avonturiers hoedje, voor ouwe vissers ofzo. Maar dat doe je toch niet op als je denkt dat je gaat borrelen... weken voor het werkelijke vertrek.

Ik vind zowiezo dat MM vreselijk veel hoedjes, petjes etc bij zich heeft. Als je 3 weken weggaat zijn hoedjes toch niet je eerste prioriteit?
-witte malle hoedje
-bruin rib petje
-blauwe pet
wat nog al niet meer?

lijkt me wel een hoge prioriteit, zeker met de australische en indonesische (of hoe tiep je dat? :P) zon (als mol zijnde)
en anders was het waarschijnlijk een wilde gok dat de zon zou schijnen en een petje handig zou zijn :P

o ik heb de hint al gevonden, het is het feit dat MM zoveel petjes bij zich heeft :P (met voorbedachte rade.. ;))
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Poekie op 2-03-2005, 16:31:10
Heb gisteren alle afleveringen in vogelvlucht nog eens bekeken, met dat knagende gevoel van..wat oh wat is er wel, maar zie ik absoluut niet. Zoals hier al beschreven eigenlijk.
Ik heb het gevoel dat het iets heel eenvoudigs is (misschien wil ik dat gewoon wel), maar kan het niet vinden.

Dacht, misschien vind je iets bij de volgorde waarin de kandidaten in beeld worden gebracht bij de test. En ja...joepie er leek een patroon in te zitten, van de overgebleven kandi's komt MM ALTIJD als laatste in beeld, althans dat leek zo, want bij de laatste aflevering is het dus niet zo. Zelfde geldt voor Isabelle, die werd -van de overgebleven kandi's- steeds als eerste in beeld gebracht bij de volgorde van de tests, maar weer niet in aflevering zes. Pffff. dus nog niks. Dan maar eens de momenten met dat irritante gefluit, noteren, kijken of daar een hele eenvoudige lijn in te ontdekken is, nee dus, weer niets echt concreets.

Toch denk ik dat er wel wat met dat gefluit aan de hand is, maar wat dan (dit hoort bij een ander topic, maar goed)?

Wat, ja wat zien we over het hoofd....

Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 2-03-2005, 16:37:08
even om te reageren op de titel wat zien we over het hoofd???

bij gijs stond de eerste keer in zijn dagboek, dat hij iets over het hoofd had gezien..
zou dit dan een hint zijn naar de petjes van mm??? neej dat zou toch te simpel zijn.. of toch niet? ik weet het niet meer hoor   :-X
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 2-03-2005, 16:52:27

Dacht, misschien vind je iets bij de volgorde waarin de kandidaten in beeld worden gebracht bij de test. En ja...joepie er leek een patroon in te zitten, van de overgebleven kandi's komt MM ALTIJD als laatste in beeld, althans dat leek zo, want bij de laatste aflevering is het dus niet zo.

Dit dacht ik dus idd ook, en heb het niet gepost vanwege de laatste afl... idd

Ik ga na vrijdag alles helemaal terugkijken, gezien het bijna vrijdag is doe ik het nu nog niet, scheelt miss weer 1 kandidaat om op te letten...

In ander topic ook gezet: Bij hints afl 4 is nu intervieuw met Yvonne te zien ipv de beelden die bij de hints horen  ???.
Op widm.nl

Ben benieuwd, hou jullie op de hoogte...
P.s. korte samenvatting hier maar neerzetten ??

En kan iemand please kijken naar mijn vorige hint... als jullie het ook zien weet ik meer waar ik op moet gaan letten of niet  ;)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Goovi op 2-03-2005, 17:10:35
Wat ik ook al in andere topics schreef:

Wat ik verdacht vondt, is het gebaar dat MM in afl 7 duidelijk maakt richting de camera, na de uitspraak dat de onrust in de groep kwam door Jim en Gijs. Ongeveer de 3e minuut, nadat Angela had gebeld over de eerste opdracht.

Kan iemand mij hiermee helpen miss ?? Ziet iemand dit ook of juist niet....


Dat gebaar kan twee dingen betekenen:
1) hij had gewoon jeuk en had in de gaten dat er iemand dichterbij kwam (de camera) en keek even die kant uit.
2) het lag dus niet aan Gijs of Jim, knipoog (trekkend aan het oog:"hebben jullie, de kijkers, goed opgelet") maar aan de mol = MM??
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 2-03-2005, 17:10:59
misschien zit er toch een hint de cadeaus dan.. ik kan dat niet bekijken op mijn pc misschien dat iemand de cadeau's neer kan zetten en namen er achter ofzo iets in die richting
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: claiirree op 2-03-2005, 19:32:23
Dit vind ik nou een mooi topic! ::ok:: Gewaagde dingen mis ik nogal. Ik heb ook t gevoel dat er nu alleen maar gediscusseerd word over lettertjes en cijfertjes. Kwam er maar zoiets als vorig seizoen! Toen er onverwachts een filmpje werd gepost van de mol in dat huisje toen met die enge stem en beeld! Dat is nou iets gewaagds! ::jaja:: Nu word er alleen maar gekeken naar hoe mensen reageren op dingen enzo... Ik weet niet of er iets heel voor de hand liggends achterzit, maar ik hoop het zeker, dan hebben ze ons zeker allemaal te pakken! Maaaaar, ik heb het gevoel dat aanstaande vrijdag echt een vette aflevering wordt met die opdracht waar ze elkaar vragen gaan stellen! Hier weet de mol niet wat hem/haar te wachten staat! Ik kan niet wachten!  ::bravo::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Tomás op 2-03-2005, 19:53:28
Volgens mij is er iets aan de hand met dat roze konijn en/of tante anka.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Milk op 2-03-2005, 20:07:38
Wat zou het erg zijn als DE hint niet werd opgepikt...

Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ~*Alma*~ op 2-03-2005, 21:05:12
Wat zou het erg zijn als DE hint niet werd opgepikt...



Ik kan het mezelf nog steeds niet vergeven dat ik die handschoenen vorig seizoen niet opgemerkt heb ::)

Ben benieuwd of er dit keer weer zoiets in zit!
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Annuh op 2-03-2005, 21:57:13
Misschien moeten we eens in de richting van de Titanic gaan denken?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 2-03-2005, 22:11:05
::jaja::  ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Quuipo op 3-03-2005, 00:51:15
lottie heeft veel verwijzingen naar george in haar uitspraken en acties.
bv het fietsen, het 'als ze me prikken wordt ik rood' etc. Ook kwam zij meteen in beeld nadat george werd geintroduceerd in de eerste aflevering. Het lijkt of ze allerlei dingetjes van voorgaande mollen in zich heeft geintegreerd. Ook bv het 'chack' van de krokodillen (haar uitspraak waarom ze bang is voor kroko's is bijna letterlijk de uitspraak van de kandi van WIDM I die echt bang was voor krokodillen)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Cosma op 3-03-2005, 00:57:07
Hoe zit het eigenlijk met die kleur oranje?

Deze mensen dragen meer oranje dan mij lief is, of dan ik ooit in een volle Kalverstraat op zaterdagmiddag ben tegengekomen.

Zitten er ook bij die nooit oranje droegen?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 3-03-2005, 01:02:12
Was dat niet gewoon de modekleur?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Anzjie op 3-03-2005, 01:06:14
Hoe zit het eigenlijk met die kleur oranje?

Deze mensen dragen meer oranje dan mij lief is, of dan ik ooit in een volle Kalverstraat op zaterdagmiddag ben tegengekomen.

Zitten er ook bij die nooit oranje droegen?

 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Cosma op 3-03-2005, 02:34:42
Kunnen we inmiddels wat meer met deze hint (nu er wat mensen exit zijn):

Naambordjes bij de koffertjes opdracht

De volgorde waarin ze in de serie in beeld komen:

Sander: 15-6 OF
Isabelle: 10-21-12-12-9-5 JULLIE
Lottie: 7-5-5-4 GEEN
Jim: 8-9-5-18 HIER
Gijs: 22-15-15....... VOO (...R?...)
Yvon: 19-15-13-19 SOMS
Victoria: 26-25-14 ZIJN
Yvonne 23-5-12 WEL
Marc-Marie: 3-12-15-21-19 CLOUS

Dat word dus:
HIER ZIJN VOO JULLIE GEEN CLOUS, OF WEL SOMS.

De R is de 18e letter in het alfabet. De R ontbrakt bij de zin HIER ZIJN VOO JULLIE GEEN CLOUS, OF WEL SOMS.

Opvallend is dus het ontbreken van de letter r.

De juiste volgorde (om te zin kloppend te maken) moet zijn:

Jim: 8-9-5-18 HIER
Victoria: 26-25-14 ZIJN
Gijs: 22-15-15....... VOO (...R?...)
Isabelle: 10-21-12-12-9-5 JULLIE
Lottie: 7-5-5-4 GEEN
Marc-Marie: 3-12-15-21-19 CLOUS
Sander: 15-6 OF
Yvonne 23-5-12 WEL
Yvon: 19-15-13-19 SOMS

Die ontbrekende R, en de volgorde waarin de kandidaten moesten staan (en dus de overgebleven kandidaten nog staan), daar moet toch iets van te maken zijn?
Deze hint was er toch niet voor niets?

even wat pogingen:

Lottie als enige geen R in de naam is nog steeds een mogelijkheid.
De R die mist bij Gijs plaatsen bij degene die na hem komt (bij de juiste volgorde) Isabelle wordt Isabeller (Isa=beller-> telefoontjes van de mol?)

Indien de cijfers er later ingemonteerd zijn (dus pas toen de winnaar, verliezer en mol bekend waren) dan staan in het midden mooi de drie: Isabelle, Lottie en Marc-Marie.

Het is ook raar dat er niet staat: hier is voor jullie geen clou of wel soms?
Als er geen enkele clou inzit, dan zeker geen meerdere.

Ik ga er nog even over nadenken.

Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Gotcha op 3-03-2005, 08:27:31
Misschien zoeken we het te ver.
Jim staat rechts van Gijs.
Bij Gijs ontbreekt de de letter "R" (voo ipv voor).
Misschien is het gewoon de "R" van Rechts van mij staat de dader.
Grappig gevonden van de crew, dat wel.

Anderzijds staat er idd clous ipv clou.
Misschien eenmaal rechts kijken voor de dader tijdens de opdracht en 2x rechts kijken voor de Mol.
Dus weer Lottie ?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 3-03-2005, 13:10:01
heb gisteravond nog even de krokodillen uitzending gekeken, en wat mij opviel is dat isabelle hier met een blikje pepsi of iets dergelijks in haar biecht te zien was, en dat ze ook al cola bij zich had tijdens de laatste test...
misschien dat iemand anders zich nog kan herinneren dat dit al vaker is geweest...??
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: dopey op 3-03-2005, 15:45:48
Misschien moeten we eens in de richting van de Titanic gaan denken?

Lottie zat in de scheepsjongens van Bontekoe!!

Plus op deze site http://www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=267060 staat een stukje van het moldagboek...
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 3-03-2005, 19:48:48
Ik blijf zitten met dat malle petje van MM. Het lijkt me een beetje zo'n avonturiers hoedje, voor ouwe vissers ofzo. Maar dat doe je toch niet op als je denkt dat je gaat borrelen... weken voor het werkelijke vertrek.

Ik vind zowiezo dat MM vreselijk veel hoedjes, petjes etc bij zich heeft. Als je 3 weken weggaat zijn hoedjes toch niet je eerste prioriteit?
-witte malle hoedje
-bruin rib petje
-blauwe pet
wat nog al niet meer?

Ik heb gecheckt of er een code in zou kunnen zitten bij de executie, maar zie niets opvallends: afl. 1 geen executie, wit petje; afl. 2 Gijs 1e executie, wit petje met capucon erover; afl. 3 Roeland ziek, geen executie, beige petje; afl. 4 Yvon eruit, wit petje; afl. 5 Victoria eruit, blauw petje; - en toen ben ik maar gestopt omdat ik geen regelmaat zag.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: dopey op 4-03-2005, 12:16:48
Ik heb gecheckt of er een code in zou kunnen zitten bij de executie, maar zie niets opvallends: afl. 1 geen executie, wit petje; afl. 2 Gijs 1e executie, wit petje met capucon erover; afl. 3 Roeland ziek, geen executie, beige petje; afl. 4 Yvon eruit, wit petje; afl. 5 Victoria eruit, blauw petje; - en toen ben ik maar gestopt omdat ik geen regelmaat zag.

Nou ja we hebben het iig geprobeerd   ::jaja::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: muldvarp op 4-03-2005, 12:31:07
Toch heeft ie voor zichzelf een hoedje gekocht met daarop een palmboompje en waar stond MM in de 1e opdracht, juist tussen de palmbomen. ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 4-03-2005, 12:35:13
Ja, maar Isa loopt op gegegeven moment ook met iets met een groen beest. Dat zijn gewoon souvenirs. Het wordt pas interessant als hij door het petje laat zien dat hij al weet wat de volgende opdracht inhoudt.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 4-03-2005, 15:51:57
ik weet eigenlijk  niet zo goed in welk topic ik dit moet zetten, maar ik heb net even de verdenkingen en vrijpleitingen uitgerekend en iedereen is qua verdacht gedrag aan elkaar gewaagd,
(dit is wat er hier op de site staat he)
Marc marie verdenkingen: 17
           vrijpleitingen: 5       dus 12 verdachte dingen
Yvon verdenkingen 21
     vrijpleitingen 5              dus  16 verdachte dingen
Lottie verdenkingen 18
       vrijpleitingen 9            dus 9 verdachte dingen
Isabelle verdenkingen 19
       vrijpleitingen 9            dus 10 verdachte dingen

bij de vrijpleiten springen lottie en isabelle uit, maar qua verdachte dingen staat yvon bovenaan, ik denk dus dat je gewoon in het midden moet zitten als mol en dan zit marc marie als mol het gunstigst

(hoop dat het allemaal nog een beetje te volgen is)

Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Ongewensd Persoon op 4-03-2005, 15:54:46
Goed gedaan, maar waar je wel rekening mee moet houden is dat de ene vrijpleiting zwaarder weegt dan de ander en dat geldt ook voor de verdachtmakingen.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 4-03-2005, 16:04:00
klopt, daarom mag je het eigenlijk ook niet van elkaar aftrekken, maar ik was toch wel eens nieuwsgierig naar de uitslag..... en voor mij komt hij deze keer weer gunstig uit, ik zit al vanaf afl 1 op dezelfde mol maar nu tegen de laatste uitzendingen ben ik heel erg aan het twijfelen, dus ik ben nog steeds naar "bewijs" aan het zoeken.....
ik hoop dat vanavond mijn 2 mol eruit gaat, maarja wie niet he
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: tureluurs op 4-03-2005, 16:06:04
Bovendien kan iets dat eerst als een vrijpleiting wordt aangegeven achteraf juist een mollenstreek geweest blijken te zijn.
Omdat we niet alles in de juiste context te zien krijgen kun je hier niet helemaal van op aan.
Daarnaast zal elk "foutje" van een gewone kandi juist in beeld worden gebracht als zijnde verdacht. Terwijl alles dat van de mol dat op de kijker over kan komen als vrijpleiting ook als zodanig in beeld zal komen.
Zoals je al zegt : de mol zal in het midden zitten. Lottie zit daar wel heel erg netjes met 9 om 9 !!!
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 4-03-2005, 17:00:13
Even kleine tussenstand van opvallende dingen bij terugkijken alle afl.gelet op kleding executie:

Marc-Marie draagt altijd wit shirt en/of wit of blauw hoedje.

Isabelle heeft altijd iets groens, polsbandje, hoofddoek, shirt. Kan het alleen bij afl 4 niet ontdekken....

(ga morgen weer verder speuren... als iemand aanvullingen heeft en deze hint kan ontkrachten, please let me know  ;) )
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 4-03-2005, 21:30:12
Ik denk dat het hem zit in de hoedjes van MM, helemaal waterdicht is hij nog niet, ga ik vanacht/morgen helemaal uitzoeken.

Iemand geroepen om mee te zoeken ??
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Ongewensd Persoon op 8-03-2005, 10:21:55
Ik heb eindelijk tijd gevonden om afleveringen terug te kijken. Afl. 4 en 5 gezien en dit viel me op. (Het is zo een stuk relaxter kijken, je hoeft maar op 3 mensen te letten:

Afl.4
-Lottie zet een monstertijd neer, maar waarom stopt ze af en toe?
-MM rijdt heel erg snel, maar denkt zelf maar 2 pionnen te hebben omgereden. Als hij dit echt denkt, dan heeft hij (niet bewust) een mollenstreek uitgehaald.
-Tijdens de koffertjesopdracht komt MM met het geweldige idee om bij Pete aan tafel te gaan zitten en net zolang de koffertjes om te wisselen totdat Pete volledig in de war is. Dit briljante idee wordt echter van de hand gedaan.
-De volgorde waarin de test wordt gemaakt, wordt afgesloten met de volgorde: Yvon, Lottie en MM
-Angela zegt letterlijk: '1 van jullie heeft de afgelopen tijd de mol geassisteerd.' Dit waren er echter meer (minimaal 2).

Afl.5
-Lottie doet de uitspraak: 'Ik wordt ook blij van binnen als iemand mij ondervraagt of ik de mol ben.'
-De speaker in het stadion zegt: 'Ze zingen niet 'Three Blind Mice'. Er zijn echter 4 kandidaten, 3 blinde muizen en 1 blinde mol?
-Gijs beheert de pot, maar Yvon pakt het geld van Angela aan na de kunstopdracht.
-Lottie en Yvon pushen zo hard dat zij de controlfreaks worden
-Lottie geeft een voorzet door de pleinen door elkaar te gooien, uiteindelijk stuurt Yvon Jims groep naar Whitmore Square en Gijs' groepje naar Hurtle Square. Dit moest echter andersom zijn.
-Yvon zegt de opdracht te hebben uitgelegd aan Jim. Jim ontkent dit, terwijl hij de mol iig niet is.
-Yvon zegt tegen Jim 'Forming of Art centre?' Jim: 'Ja, dat is die school.' Even later zegt Yvon het te hebben gehad over het 'Art Museum'.
-MM zegt dat hij de aanwijzing op een kaartje van de mol heeft gevonden, Lottie vergeet dit.
-Het groepje van MM vindt de aanwijzingen sneller dan het groepje waarvan we zeker zijn dat er geen mol in zit.
-In het controlcentrum komt Lotttie erachter dat de aanwijzingen een telefoonnummer vormen.
-MM komt (net als in afl.4) met een briljante ingeving. Een nummer moet worden omgedraaid om tot het juiste telefoonnummer te komen.
-Yvon drukt de telefoon uit, Lotttie vertrouwt haar niet meer en pakt de telefoon af.
-Pas als er nog maar 12 minuten over zijn, komt Lottie erachter dat iedereen naar het controlcentrum moet komen.
-Jim noemt Yvon zijn tweede mol. (Montage suggereert dat Gijs' zijn eerste mol is.). Jim stemde de keer erop niet op Gijs. Stemde hij op Yvon toen hij eruit vloog?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: magicalme2 op 8-03-2005, 11:41:09
2 dingen die een hint kunnen zijn uit afl 8:
De petjes van MM idd,die terwijl hij ghetzelfde blauwe outfit aanhoud wel de petjes omwisselt,in blauw en beige.

Tijdens het laseren zei hij dat hij blij was dat hij met isabella zat ,en dat de andere 2 de vechters waren,MM wil dus bewust niet dat hij samen zit met Yvonn en Lotti,als MM het boekje van isabella heeft gepakt die 2 keer dan weet hij precies wat er voor nodig is om niet op te vallen bij haar en haar vertrouwen te winnen,ik zie hem ook bewust de volgende afvaller kiezen.
En tijdens de executies draagt MM zeer vaak wit met een natuurlijk wit petje en waarom opeens volgende week rood? :o
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Eat Your Heart Out op 8-03-2005, 11:50:07
Mooi stukje werk Chriz ::ok::. Wanneer heb je tijd om de andere afleveringen voor ons te analyseren ;D?

Maar als ik dit zo lees zie ik goede argumenten om MM weg te strepen:

Citaat
-MM rijdt heel erg snel, maar denkt zelf maar 2 pionnen te hebben omgereden. Als hij dit echt denkt, dan heeft hij (niet bewust) een mollenstreek uitgehaald.

Citaat
Tijdens de koffertjesopdracht komt MM met het geweldige idee om bij Pete aan tafel te gaan zitten en net zolang de koffertjes om te wisselen totdat Pete volledig in de war is. Dit briljante idee wordt echter van de hand gedaan.

Citaat
MM komt (net als in afl.4) met een briljante ingeving. Een nummer moet worden omgedraaid om tot het juiste telefoonnummer te komen

Zoals gezegd doet me goed om dit te lezen. Yvon is ook al zo'n fanatieke kandidaat, dus dan blijft mijn molletje over :P
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Botje op 8-03-2005, 12:55:14
... als MM het boekje van isabella heeft gepakt die 2 keer ...

Tja, dat boekje nog een keer. Nu Isabelle eruit ligt, heeft ze duidelijk niet zelf haar eigen boekje ontvreemd (waarom zou ze).
Maar wáárom, o waarom, wordt dat boekje ergens in het begin van de serie gejat, en waarom wordt dat zo prominent in beeld gebracht terwijl het voor de rest van de aflevering geen speciaal nut heeft.

Dit móet toch haast een hint zijn zou je zeggen (zeker na het boekjes-incident met Sander in Abcoude...)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 8-03-2005, 12:57:37
dat van die koffertjes wisselen is op zich wel een goed idee, maar als ze dat doen wat mm zegt, dan is het wel heel moeilijk (ook voor de kandidaten) om te raden wie nu als laatste het koffertje heeft gewisseld...
en er mocht nie dubbel gewisseld worden dus heel veel onduidelijkheid word er geschept als ze dit gaan doen
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: muldvarp op 8-03-2005, 19:21:30
Marc-Marie die in afl. 7 na de duikopdracht zegt nooit meer met Isabelle in een groepje te willen zitten, maar dan in afl. 8 zonder dralen toch weer samen met Isabelle de laser-opdracht doet  ???

Dat hij in afl. 7 bij de fietsopdracht eigenlijk in de auto wil samen met Lottie, dat daar door Yvon en Isabelle fel op gereageerd wordt en dat ie eigenlijk moet kiezen (het opofferen door hem). Dat ie dus op de fiets gaat samen met Lottie, iets ontgaat me hier in dit stukje als ze daar aan tafel over beslissen maar ik weet niet wat, het lijkt me niet helemaal te kloppen maar ik kan zo ook niet zeggen wat ::oink::  Iemand?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Cosma op 8-03-2005, 19:32:39

Dat hij in afl. 7 bij de fietsopdracht eigenlijk in de auto wil samen met Lottie, dat daar door Yvon en Isabelle fel op gereageerd wordt en dat ie eigenlijk moet kiezen (het opofferen door hem). Dat ie dus op de fiets gaat samen met Lottie, iets ontgaat me hier in dit stukje als ze daar aan tafel over beslissen maar ik weet niet wat, het lijkt me niet helemaal te kloppen maar ik kan zo ook niet zeggen wat ::oink::  Iemand?

Hij wil per sé bij de heldere blik, en ook nog eens met Lottie, oftewel hij wil bepalen uit wie die groep bestaat.

Maar aangezien Isabelle zich al eerder had opgeofferd delft hij het onderspit en moet hij in de andere groep en mag als bonus dan toch met Lottie oid.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: magicalme2 op 8-03-2005, 19:38:25
wel een goeie btw,dat MM zei absoluut niet meer met isabella te willen zijn en dan opeens voila in de laser game kiest hij bewust voor de pasieve ? isabella??/
Makkelijk prooi,slachtoffer om op te schieten?want let op in mijn  mening heeft Yvonn haar maar 1 keer neer geschoten ,en bij de laatste sprint waarin MM iedereen afknalt doet hij wederom net of hij niet weet dat ze al 2 levens kwijt was dus op dat moment dat MM schiet dat ze af is,hij was het dichtst bij haar in de buurt ,en dat zog vallen bij die ton was ook niet nodig in mijn ogen ::vergroot::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Cosma op 8-03-2005, 19:42:30

-MM rijdt heel erg snel, maar denkt zelf maar 2 pionnen te hebben omgereden. Als hij dit echt denkt, dan heeft hij (niet bewust) een mollenstreek uitgehaald.

Grote kans dat hij doet alsof, bovendien is hij op die positie gemanouvreerd en is heeft hij het in handen of de opdracht lukt danwel mislukt en niet Lottie.

Citaat
-Tijdens de koffertjesopdracht komt MM met het geweldige idee om bij Pete aan tafel te gaan zitten en net zolang de koffertjes om te wisselen totdat Pete volledig in de war is. Dit briljante idee wordt echter van de hand gedaan.

Dat is waar, maar bij de uitleg kijkt hij heel ongeďnteresseerd weg (zie foto op deze site afl. 4 foto compilatie) plus wanneer Isabelle, Lottie, MM en Sander mét telefoon wegrennen, stuurt MM Isabelle terug voor een koffertje (gaat heel snel, maar je hoort wanneer ze wegrennen MM roepen dat ze een koffer moeten hebben.
Bovendien staat hij op gegeven moment net voor die vuilnisbak waarachter Isabelle viel (zie foto's) mogelijk heeft hij wel degelijk gezien dat Jim wisselde, en dus de koffer met het laagste bedrag nu bij Pete was.

Citaat
-De volgorde waarin de test wordt gemaakt, wordt afgesloten met de volgorde: Yvon, Lottie en MM
-Angela zegt letterlijk: '1 van jullie heeft de afgelopen tijd de mol geassisteerd.' Dit waren er echter meer (minimaal 2).

Het was Yvon niet gelukt om geld uit de pot te houden, Jim kwam pas in actie bij de zangopdracht.

Citaat
-Het groepje van MM vindt de aanwijzingen sneller dan het groepje waarvan we zeker zijn dat er geen mol in zit.

MM vindt geen van de aanwijzingen, en hangt de telefoon op nadat hij 5 keer is overgegaan (zegt dan: in gesprek).
 
Citaat
-MM komt (net als in afl.4) met een briljante ingeving. Een nummer moet worden omgedraaid om tot het juiste telefoonnummer te komen.
-Yvon drukt de telefoon uit,

Het rare is dat MM niet zegt dat hij werd weggedrukt, maar dat het nummer is gesprek is (terwijl wij zien dat hij vaak overging).
Wij moeten blijkbaar geloven dat Yvon die telefoon wegdrukte, terwijl grote kans dat MM ophing zodra hij Yvon hoorde.

Ik vind ze ook alledrie verdacht, maar vond MM teveel buiten beeld in deze samenvatting van verdenkingen.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 8-03-2005, 19:46:18
MM vindt geen van de aanwijzingen, en hangt de telefoon op nadat hij 5 keer is overgegaan (zegt dan: in gesprek).
 
Het rare is dat MM niet zegt dat hij werd weggedrukt, maar dat het nummer is gesprek is (terwijl wij zien dat hij vaak overging).
Wij moeten blijkbaar geloven dat Yvon die telefoon wegdrukte, terwijl grote kans dat MM ophing zodra hij Yvon hoorde.

Dat is gewoon montage. MM heeft ook andere, foutieve nummers gebeld. Het kan net zo goed zijn dat er daar een van in gesprek was.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: aless039 op 8-03-2005, 19:57:37
Dat van Amadeus: Marc-marie gaat in een nieuwe produktie spelen die met Mozart/Amadeus te maken heeft, samen met Jeroen Krabbe. 10 cc duidt ook op een man.
Het moet MM zijn.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 8-03-2005, 20:00:50
Dat van Amadeus:

Hoe bedoel je? Waar heb je Amadeus voorbij zien komen?  ???
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: aless039 op 8-03-2005, 20:03:58
Iemand had t daarover, heb t zelf niet gezien, ik dacht dat ik dat had gemist. ;)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lautjuh op 8-03-2005, 20:13:46
ik geloof dat we over t hoofd horen dat er in een nummer van hillsongs een hint naar de mol zit, ik hoor namelijk allemaal wazig gepiep uit mijn koptelefoon, het klinkt als marc-marie met een verdraaide stem :P
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 8-03-2005, 21:41:11
Iemand had t daarover, heb t zelf niet gezien, ik dacht dat ik dat had gemist. ;)

Nee dus. Ik heb ergens opgemerkt dat als MM de Mol is, ik dan Mozartmuziek zou verwachten, maar niemand heeft die tot nu toe gehoord.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Rat op 8-03-2005, 22:05:50
Ik volg die hints niet zo erg... dus dit zou allang besproken kunnen zijn...
Yvon is mijn mol, maar deze hints slaan beide op MM.

1. Is al over gesproken... Tijdens het praatje wat Angela met Victoria heeft als ze af is gevallen, zie je MM er achter lang lopen (of iemand die heel erg op hem lijkt.) Meerdere keren. (Ze ziten waarschijnlijk in de lobby van een hotel dus dat kan ook een verklaring zijn... maar ja, niets is wat het lijkt.)

2. In aflevering 8 zitten ze op een gegeven moment in een busje, waar achter op het logo van IDTV geplakt is. Later (van binnen uit) wordt dit in eens afgedekt met een waas (die er later over is gezet.) Misschien was hierin een hint verwerkt... (Misschien stond ipv het echte IDTV logo wel het logo dat MM op zijn jogging sweater had in de trein opdracht er op... en omdat we er toen al diep op in zijn gegaan, ze ons nu die hint niet meer willen geven.)

Maar ja... MM is niet mijn mol.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Gotcha op 8-03-2005, 23:00:39
wel een goeie btw,dat MM zei absoluut niet meer met isabella te willen zijn en dan opeens voila in de laser game kiest hij bewust voor de pasieve ? isabella??/
Makkelijk prooi,slachtoffer om op te schieten?want let op in mijn  mening heeft Yvonn haar maar 1 keer neer geschoten ,en bij de laatste sprint waarin MM iedereen afknalt doet hij wederom net of hij niet weet dat ze al 2 levens kwijt was dus op dat moment dat MM schiet dat ze af is,hij was het dichtst bij haar in de buurt ,en dat zog vallen bij die ton was ook niet nodig in mijn ogen ::vergroot::
Om het met de woorden van MM te zeggen: "Hij wou ze omleggen"  ::rofl:: ;D ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Anzjie op 9-03-2005, 01:14:35
wel een goeie btw,dat MM zei absoluut niet meer met isabella te willen zijn en dan opeens voila in de laser game kiest hij bewust voor de pasieve ? isabella??/
Makkelijk prooi,slachtoffer om op te schieten?want let op in mijn  mening heeft Yvonn haar maar 1 keer neer geschoten ,en bij de laatste sprint waarin MM iedereen afknalt doet hij wederom net of hij niet weet dat ze al 2 levens kwijt was dus op dat moment dat MM schiet dat ze af is,hij was het dichtst bij haar in de buurt ,en dat zog vallen bij die ton was ook niet nodig in mijn ogen ::vergroot::

Hij wilde volgens mij bij Isabelle in de groep om haar eruit te knallen..Hij schoot niet voor niets op haar..Isa noemde hem nog "matennaaier" Hij wilde bij Isa in de groep om haar af te knallen, zodat hij met zijn eigen groepje door kon gaan. Ik denk hier dus aan een 'pact' tussen MM, Yvon en Lottie..Vandaar ook dat Lottie Yvon die vrijstelling gunde, zij had immers al ooit een vrijstelling gewonnen..

Ook de blijdschap van de drie overgeblevene..Nog voordat Isa weg was deed MM al heel blij tegen Lottie, Isa was toen nog haar spullen aan het pakken, achter haar rug deed hij al zo blij, zo van het is gelukt...Ik denk dus dat ze bewust Isa eruit gewerkt hebben.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: kwarkje op 9-03-2005, 07:16:20
In het begin van elke aflevering zien we een nieuwe groepsfoto, Lottie staat meestal naast of dichtbij de afvaller van die aflevering. Toeval?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: tomhaze op 9-03-2005, 08:22:28
In het begin van elke aflevering zien we een nieuwe groepsfoto, Lottie staat meestal naast of dichtbij de afvaller van die aflevering. Toeval?

Ja! ::jaja::


M-M is de mol ::trots::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: limone op 9-03-2005, 10:17:31
Nee dus. Ik heb ergens opgemerkt dat als MM de Mol is, ik dan Mozartmuziek zou verwachten, maar niemand heeft die tot nu toe gehoord.

Wel dus!!  ::jaja:: Er komt een productie over Mozart en Marc-Marie gaat Mozart spelen! Alessandra heeft het wel goed gehoord hoor!! (werd verteld in Boulevard).
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 9-03-2005, 10:59:07
Wel dus!!  ::jaja:: Er komt een productie over Mozart en Marc-Marie gaat Mozart spelen! Alessandra heeft het wel goed gehoord hoor!! (werd verteld in Boulevard).

Ja, dat is zo, maar daar gaat mijn antwoord niet over. ;) Ik zei dat we ongetwijfeld Mozartmuziek als hint zouden hebben gekregen als MM de Mol is, juist vanwege deze productie. En niemand heeft in WIDM nog Mozart gehoord. 
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Lady C op 9-03-2005, 10:59:31
"Amadeus" samen met Jeroen Krabbé. Is al even bekent. Maar ik denk dat Ceetje bedoeld dat we nog geen Mozart muziek hebben gehoort als hint  ;)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: limone op 9-03-2005, 11:13:20
Ja, dat is zo, maar daar gaat mijn antwoord niet over. ;) Ik zei dat we ongetwijfeld Mozartmuziek als hint zouden hebben gekregen als MM de Mol is, juist vanwege deze productie. En niemand heeft in WIDM nog Mozart gehoord. 

Oke, ik had het denk ik dan niet goed gelezen. Sorry de snorry  :)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: magicalme2 op 9-03-2005, 12:26:44
Maar ja in 1 afl in de auto was er wel klassieke muziek,het zou natuurlijk super opvallen als het daad werkelijk Mozart zou zijn lijkt me,het moet toch een beetje raden blijven.
Want idd MM zit inde productie Mozart en helaas kan ik er zelf niet heen,snik is mijn bevallingsdatum,maar mijn zusje gaat,en dus is het een algemeen bekend iets en om dat opeens steeds mozart te draaien,verpest in mijn ogen wel deze leuke gesprekken want dan is alles zo klaar als een klontje ;)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ceetje op 9-03-2005, 19:35:43
Maar ja in 1 afl in de auto was er wel klassieke muziek,het zou natuurlijk super opvallen als het daad werkelijk Mozart zou zijn lijkt me,het moet toch een beetje raden blijven.
Want idd MM zit inde productie Mozart en helaas kan ik er zelf niet heen,snik is mijn bevallingsdatum,maar mijn zusje gaat,en dus is het een algemeen bekend iets en om dat opeens steeds mozart te draaien,verpest in mijn ogen wel deze leuke gesprekken want dan is alles zo klaar als een klontje ;)

ach, een paar noten in de begintune zou al genoeg zijn...
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 9-03-2005, 19:44:37
of als achtergrond muziek in isabelles inteview bij schiffers  ;)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Rat op 10-03-2005, 19:31:46
In aflevering 1, bij het introductiegesprek met lottie is er achter de ruit heel kort een man te zien die op George(?) lijkt. (Ik heb zelf die mol serie niet gezien, dus ik ben er niet heel zeker van...)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Heinz op 10-03-2005, 19:42:05
In aflevering 1, bij het introductiegesprek met lottie is er achter de ruit heel kort een man te zien die op George(?) lijkt. (Ik heb zelf die mol serie niet gezien, dus ik ben er niet heel zeker van...)

Dat is George niet. :D
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: oompah loompah op 10-03-2005, 20:32:04
Met het oog op dingen die TE makkelijk zijn.
Er was een SANDERgrove
Ik zag net op een plaatje dat er ook iets in bali was dat JIMboree of iets dergelijks heet.
VICTORIA bier

Het zou toch niet zoooo makkelijk zijn?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: tartarus op 11-03-2005, 10:56:43
Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is iets zoals die kerving in de boom bij George.

Aangezien ik nog steeds MMH verdacht zou het ook de vorm kunnen hebben van een T-shirt van een toevallige passant, of strandgast of zo. ::vergroot::
(t-shirt van een voorstelling van MMH of iets dergelijks)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: dopey op 11-03-2005, 12:13:08
Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is iets zoals die kerving in de boom bij George.

oh jaaa, how zat dat ook alweer?
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: tartarus op 11-03-2005, 13:41:35
de initialen waren ingekerft in een boom die een prominente rol speelde in een opdracht. (weet even niet meer wat die opdracht was)
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Gotcha op 11-03-2005, 15:18:07
oh jaaa, how zat dat ook alweer?
Met zijn bijl...remember... die George was echt wel gedurfd en ongeloooooooflijk goed
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: muismuizenis op 11-03-2005, 21:01:33
hoedje MM: als hij de mol is draagt hij een hoedje, als hij zichzelf is (zoals bij beantwoorden persoonlijke vragen) niet

hij is mijn mol

we zullen zien, nog een paar minuten!
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sjoois op 11-03-2005, 23:26:12
Ik denk dus ook dat we iets heel voor de hand liggends over het hoofd zien. Ik merk ook dat ik de meest simpele dingen niet echt als een aanwijzing zie, omdat ik dan denk dat het 'zo simpel niet kan zijn'.

Bijv. met de duikopdracht... Dan zie je Lottie de foto's pakken en alleen bij Yvon zie je de 8erkant van de foto met het MOL-Logo... en dan denk ik... Hmzzz... hint?
Maar das voor mij dan weer te simpel.

Ik ga eens denken.
(  ::oink:: )

Beter luisteren naar dat stemmetje, Sjoois! Voortaan beter luisteren. BETER. LUISTEREN.
 :P
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: nilsma op 12-03-2005, 08:12:18
IN in de aflevering met het vliegerspel,had yvon de vlieger vast ,waarop stond MOL.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Shira op 12-03-2005, 08:43:23
Ik denk niet dat we veel over het hoofd hebben gezien, maar gewoon te ver zochten  ::rofl::
"het kan toch niet zooooooo simpel zijn?"  :-X

abcoude, bij een boer vond ik nog wel de meest duidelijke!  Maar jah, het kon toch niet zo simpel zijn? lol.
Onthouden voor volgend jaar, niet te ver zoeken  ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Leendert op 12-03-2005, 10:20:22
De meest obvious sabotage: de links-rechts opdracht. Daar gaf ze weinig informatie door en schoof de schuld af op Jim. Daar drukte ze de telefoons vaag weg en schoof de schuld af op Lottie. Het gebeurt allemaal gewoon in beeld dat is het erge. Toen ik deze aflevering terugkeek, nam ik Yvon als mol weer serieus in overweging.
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 12-03-2005, 12:29:08
het ergste wat ik over het hoofd heb gezien is de opdracht met de heldere blik:
yvon nam de foto's steeds als ze er al voorbij waren dat betekend dat ze zich omdraaide naar achter toen ze de foto maken wat gebeurd er dan dus: een gebouw wat (normaal gesproken als je gewoon recht vooruit kijkt) rechts staat staat dan ineens aan de linker kant(als je je omdraait zie je het dus via een andere kant, maar op de foto is nix te zien je moet dus ineens rechts een weg in ipv links) dit is een heel simpel truukje, maar ik had het dus gewoon over het hoofd gezien dom dom dom
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ikkuhbender op 12-03-2005, 12:35:23
ja klopt sneakej!!! ::jaja:: ::joehoe:: Hoe simpel willen ze het ons maken, en hoe DOM zijn we dat we het niet zien ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: ~*Alma*~ op 12-03-2005, 13:45:57
haha, dat is mij idd ook niet opgevallen.
Als dit zo is zou het echt een goede streek zijn!!!  ;D  ::rofl::
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Sneakiej op 12-03-2005, 19:10:12
wat me eigenlijk ook al heel de serie bezig heeft gehouden is een soort sticker ofzo op de notebook waar de kandidaten de test op maakten

er stond een soort van halve ronde met 2 pijltjes aan het einde  en als je die 2 keer doet heb je het logo van zig zag, maar ik weet juist niet zeker of yvon dit heeft gepresenteerd

http://www.realitynet.nl/images/widm/aflevering4/4-90.jpg
Titel: Re: Wat zien wij over het hoofd?
Bericht door: Eat Your Heart Out op 12-03-2005, 19:48:56
wat me eigenlijk ook al heel de serie bezig heeft gehouden is een soort sticker of zo op de notebook waar de kandidaten de test op maakten

er stond een soort van halve ronde met 2 pijltjes aan het einde  en als je die 2 keer doet heb je het logo van zig zag, maar ik weet juist niet zeker of yvon dit heeft gepresenteerd

http://www.realitynet.nl/images/widm/aflevering4/4-90.jpg

Yvon heeft zeker zig/zag gepresenteerd, volgens mij is zij nog steeds de presentatrice.