Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => Wie is de Mol AVROTROS 2019 => Topic gestart door: Hulpmol op 13-01-2019, 10:15:16

Titel: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 13-01-2019, 10:15:16
De dagboeken van de afvallers:

Evi (aflevering 2) (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-afvaller-afl-2-2/)
Nikkie (aflevering 4) (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-afvaller-afl-4-2/)
Evelien (aflevering 4) (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-afvaller-afl-4-3/)
Robèrt (aflevering 5) (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-afvaller-afl-5-1/)
Jamie en Rick Paul (aflevering 7) (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-afvaller-afl-7-1/)
Sinan (aflevering 8 ) (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-afvaller-afl-8-1/)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Joost2 op 13-01-2019, 10:33:33
Bewust op een persoon ingezet. Dan neem je in aflevering 2 een risico dat je er uit ligt. En zo geschiedde. Maar als je inderdaad niet mee wil in het mentale aspect 24/7 snap ik dat je er horendol van kunt worden. ::hug::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 13-01-2019, 10:34:11
Het dagboek van de eerste afvaller:

“Opgelucht”, dat was mijn reactie toen Rik me vroeg hoe ik me voelde nadat ik als eerste uit het programma vloog.

Versta me niet verkeerd, ik heb veel gelachen en stuk voor stuk bijzondere mensen leren kennen, maar het psychologische aspect van het spel had ik totaal onderschat.

Ik had er zo’n 20 jaar naar uitgekeken om deel te nemen aan Wie Is de Mol - De eerste Vlaamse versie was toen op televisie - en daarom was het ook zo raar om te merken dat het programma, waar ik zo hard fan van was, toch echt niks voor mij bleek te zijn. Ik vond het heel verwarrend om mezelf voortdurend de vraag te moeten stellen of iemand nu oprecht geïnteresseerd was, of gewoon informatie van me wilde. Ook bleek ik veel minder fanatiek te zijn dan de rest van de groep. ’s Ochtends aan het ontbijt al met het molboekje in aanslag, ‘s middags noteren wie er kip of vlees bestelde, ‘s avonds de kamernummers checken…

Ik kon er niet in mee gaan en dat maakte me natuurlijk ook kwetsbaar. ’s Avonds vroeg ik ook aan de groep of we het misschien voor 1 keer niet over De Mol konden hebben… Gek genoeg werd ik daardoor hoofdverdachte nummer 1, waardoor ik een beetje buiten de groep viel…Of zat dat alleen maar in mijn hoofd? Om niet compleet gek te worden, heb ik bij de laatste vragenronde heel bewust beslist om op 1 persoon te stemmen. Ik wist dat ik daarmee een enorm risico nam, maar ik had er ook vrede mee als ik er op die manier uit zou moeten. En dat gebeurde ook. Die nachten daarna was ik compleet in de war. Want ik lag dan wel uit het spel, in mijn hoofd bleef ik maar zoeken naar De Mol.

Langzaam kan ik dat rare spel een plekje geven. Al zal ik pas écht opgelucht zijn als ik samen met de rest van Nederland in maart zal ontdekken wie de Mol is….

Evi.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: BigBoots op 13-01-2019, 11:36:42
Het was een (bijna) alles of niets poging die ik kan begrijpen. Blijkbaar werd het bij Evi erg onrustig in het hoofd.  He je het fout, dan ben je er van af. Kies je toevallig de juiste, dan scheelt dat ook weer wat stress voor het verdere verloop.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: vveerraak op 16-01-2019, 20:48:31
Die arme Evi. Stel dat haar hoofdverdachte (Evelien?) de mol was, dan had ze er tot het einde in moeten blijven.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Loebas op 26-01-2019, 22:40:05
DAGBOEK VAN DE AFVALLER - AFL. 4
Dromen worden werkelijkheid. Al zo’n beetje mijn hele jeugd keek ik naar Wie is de Mol?. Ik liet mijn gedachten graag dansen met het idee dat ik misschien ooit mee mocht doen aan dit magische programma. Of beter zelfs: de Mol mocht zijn.

2018 was een wervelwind aan ervaringen, met de Mol als hoge hoogte, en het verlies van mijn kleine broertje als diep dal. Elke avond stuurde mijn moeder me netjes verslagen met hoe het met ‘m ging. Ik voelde me sterk, helder en dat mensen mij dan ook nog eens verdachten was helemaal lekker meegenomen! Tot 2 avonden voor mijn exit. Mijn moeder hield opvallend haar mond als ik vroeg hoe het thuis ging. In het spel leken dingen voor me met het uur duidelijker te worden. Maar van binnen wist ik; thuis klopt iets niet.

Ik zal nooit zeggen dat ik destijds 100% duidelijkheid in m’n hoofd had over wie ons nou zat te belazeren, maar dat ik op de goede weg zat wist ik wel. Toch besloot ik op gevoel te gaan en onbewust even een paar vragen meer in te vullen op kandidaten waarvan ik eigenlijk wel wist; zij kunnen het bijna zéker niet zijn.

Die avond tik ik mijn naam in, neem een laatste diepe adem, en de hemel kleurt rood. De kleur van Mikai, de kleur van mijn kleine broertje. Het was goed zo.

Dromen worden werkelijkheid. Het feit dat ik Wie is de Mol? in het echt heb mogen meemaken is iets wat me de rest van mijn leven dierbaar zal zijn. Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van mijn deelname als ik!

P. S. Ja, ik stond echt élke dag anderhalf uur eerder op dan de rest voor al die Gamma blikken foundation!

Nikkie.

Edit; <3
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 27-01-2019, 09:56:14
Nu ben ik toch wel heeeeeel nieuwsgierig geworden naar het dagboek van Evelien.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 27-01-2019, 10:33:23
Nu ben ik toch wel heeeeeel nieuwsgierig geworden naar het dagboek van Evelien.

Ik neem aan dat ze nu even Nikkie nog het moment van de dag gunnen en dat we het dagboek van Evelien morgenvroeg pas krijgen.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 27-01-2019, 10:44:57
Ik zou het niet beter kunnen zeggen, maar ik ben er nieuwsgierig naar...….
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 27-01-2019, 10:51:15
Ik zou het niet beter kunnen zeggen, maar ik ben er nieuwsgierig naar...….

Iedereen wel denk ik. ;D
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 28-01-2019, 16:05:39
Alsof er een luik werd opengetrokken en ik minstens 300 meter naar beneden viel.

Zo voelde ik me, toen Rik zei dat mijn joker niet geldig was. En tijdens die val wist ik ook: ik ga ‘rockbottom’ halen, oftewel: dat rode scherm is voor mij.

En dat terwijl het best lekker ging. Ik haalde geen cent binnen voor de pot, wat me de twijfelachtige status van ‘meest gemakkelijke mol ooit’ opleverde binnen de groep. Precies dat zag ik als een voordeel. Want zolang iedereen maar dacht dat ik de mol was, kwam ik wel verder. Tot zover mijn tactiek.

Want het is echt waar. Niets is wat het lijkt in Wie is de Mol?. Je kan nog zo denken dat je intuïtie, een scherpe blik, of je vermogen om goede vragen te stellen je verder zal helpen, het is niet zo. Je bent net zo’n sneeuwbol die door elkaar wordt geschud. Uiteindelijk daalt de sneeuw daarin weer naar de grond en vindt zijn plek, maar ik kreeg daar de tijd niet voor.

Zo is het spel. Dat moet je, tranen eenmaal weggeveegd, accepteren. In het vliegtuig naar huis heb ik “Had ik maar….” verbannen uit mijn hoofd en Candy Crush gedownload. Dat kan ik tenminste wel winnen ;-)

De restverschijnselen? Ik droom nog wel eens dat ik mag terugkeren in het spel. Of dat ik even mag kijken hoe de groep het verder doet. Heerlijk. De werkelijkheid is dat ik maar mooi heb meegedaan met Wie is de Mol?, het tofste programma ooit. Ik kijk net zo stuiterend en enthousiast uit naar de finale als toen ik eraan begon. Nu vanaf de zijlijn.

Kijk je mee? Ik denk trouwens dat ik weet Wie de Mol is….

Evelien.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: joligmolletje op 28-01-2019, 16:42:37
Wauw, wat een mooi dagboek van Evelien! Erg mooi om te lezen hoe ze haar vertrek heeft ervaren en hoe ze nog steeds geniet van het programma.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: m0lmuis op 28-01-2019, 16:56:48
Evelien,  ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: DigiMol op 28-01-2019, 17:16:21
Wauw, wat een mooi dagboek van Evelien! Erg mooi om te lezen hoe ze haar vertrek heeft ervaren en hoe ze nog steeds geniet van het programma.

Dat vind ik ook!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Tunnelgraver op 28-01-2019, 17:44:58
Bijzonder sportief, want geen woord over Niels. Maar goed, bij haar is het natuurlijk onderussen allang allemaal bezonken. Ik hoop dat de collectieve verontwaardiging bij veel kijkers haar goed doet.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Lukie4 op 28-01-2019, 18:44:01
collectieve ?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: m0lmuis op 3-02-2019, 09:51:41
Een rood scherm. Ja, daar ga je dan menneke. Ik had al zo’n voorgevoel, voelde me een stuk minder zeker van mijn zaak dan vorige keren.

En zonder joker ga je die test dan toch niet zo lekker in. Die vragen zijn ook zo lastig! Zie alles maar eens te onthouden: Wie heeft bij de lunch een kop koffie gedronken? Wie had daar en daar z’n handen over elkaar? Etc. Bovenop alle andere indrukken van de reis, is het bijna niet te doen om al die details op te slaan.

Er gaat van alles door me heen. Was ik maar sneller geweest met invullen. Had ik maar zus, had ik maar zo… Uiteindelijk denk ik dat ik te veel mijn kansen heb gespreid. Als ik het opnieuw mocht doen, zou ik veel meer op Sinan inzetten. Of op Rick Paul. Of op Jamie… Man, het is zo’n psychologisch spelletje, op een gegeven moment verdenk je iedereen!

Gek ook wel om nu zo weggetrokken te worden uit het spel. Niet nog even napraten of afscheid nemen, gewoon in één keer naar huis zonder te weten hoe het verder gaat. Maar ik ga met opgeheven hoofd naar huis – ik was in ieder geval niet de eerste! – en denk met veel plezier terug aan de groep en alle belevenissen. Ik denk niet dat de collega’s thuis ooit hadden gedacht mij te zien salsadansen… En die laatste opdracht, het abseilen van die waterval: superzwaar, ik was kapot! Maar ik vond het geweldig, en het zal ook wel spectaculaire beelden hebben opgeleverd. Ik kan niet wachten om ze te zien – en eindelijk antwoord te krijgen op alle vragen die nog steeds door mijn hoofd spoken.

Robèrt.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 3-02-2019, 10:25:54
En zo is Robèrt precies "thuis" op het moment dat Heel Holland Bakt zijn finale heeft.

Alsof het zo moest zijn.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: SanderFMC op 3-02-2019, 10:33:42
Merkwaardig: in het gesprek met Rik geeft Robert aan dat hij de vragen te veel op een iemand heeft ingevuld, maar in het dagboek zegt hij juist te veel te hebben gespreid
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Daisy op 3-02-2019, 10:35:32
Merkwaardig: in het gesprek met Rik geeft Robert aan dat hij de vragen te veel op een iemand heeft ingevuld, maar in het dagboek zegt hij juist te veel te hebben gespreid

Of hij heeft juist teveel op 1 persoon ingezet, en dat is dan niet één van deze 3. En die persoon is dan niet de mol. Mmm...


Ach, alles kan. ;D
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 3-02-2019, 10:38:24
Het een sluit het ander niet uit.

Het kan natuurlijk zijn dat hij over het algemeen veel vragen op verschillende kandidaten heeft ingevuld, en de laatste test op 1 persoon.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: xania op 3-02-2019, 10:41:44
Vreemd dat hij nu Sinan noemt ipv Merel.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Tunneltelevisie op 3-02-2019, 12:26:08
Robèrt...  ::bravo::
Toch vooral een fijne kandidaat dus...

Als ik het zo lees, had hij weinig verdenkingen op Sinan, maar denkt hij daar achteraf anders over. Ik weet niet of hij daarmee goed zit. Ik denk dat hij vooral de details niet heeft kunnen onthouden. Super jammer dat hij het spel heeft moeten verlaten.

Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Lukie4 op 3-02-2019, 18:51:26
Merkwaardig: in het gesprek met Rik geeft Robert aan dat hij de vragen te veel op een iemand heeft ingevuld, maar in het dagboek zegt hij juist te veel te hebben gespreid
in de podcast zegt hij dat hij op 4 spelers zat
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Gadoesja op 4-02-2019, 12:56:07
Jammer Robèrt! Je hebt het goed gedaan en het was leuk geweest als je er nog wat langer in was gebleven! Succes met je programma's!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: m0lmuis op 17-02-2019, 10:10:54

"Gister het rode scherm. Ik voel zoveel, maar het is moeilijk helder te krijgen door alle tegenstrijdigheden." Niet één, maar twee dagboeken in aflevering 7...

Dagboek 1.

Een dag onderweg

Gister het rode scherm. Ik voel zoveel, maar het is moeilijk helder te krijgen door alle tegenstrijdigheden. Intens geluk en een niet te evenaren dankbaarheid worden in bijna hetzelfde moment overgenomen door verslagenheid, heimwee, ongeloof en leegte. Mijn droom om mee te doen aan Wie is de mol? is aan de ene kant volledig gerealiseerd door tot aflevering 7 gekomen te zijn en 21 van de vermoedelijk 27 opdrachten gedaan te hebben, maar aan de andere kant is het ook definitief voorbij. Het komt nooit meer terug, ik heb iets gedaan wat ik nooit meer zal doen, terwijl ik het eigenlijk nog 1000 keer wil doen en ergens ook nooit meer.

Ik geloof dat dit dichtbij de definitie van verwarring komt. Een geestelijke staat die ik me eigenlijk niet kon voorstellen, maar nu wel ervaar.

Ik kan eindeloos genieten van wat me allemaal is overkomen tijdens deze reis, terwijl een minstens dertig minuten durende huilbui me enorm dwars zit. Als kots na te veel alcohol. Ik ben zo moe dat ik het liefst drie dagen slaap, terwijl ik nog steeds bijna niet kan stil zitten op m’n stoel door de overdaad aan prikkels.

Ik doe een seconde m’n ogen dicht en talloze momenten flitsen voorbij. De hoogtepunten, waar het spel, het land, de medekandidaten of ikzelf op z’n best waren. Om de volgende seconde m’n maag te voelen draaien, de spieren in m’n gezicht te voelen aanspannen doordat alle zware momenten zich weer afspelen. De spanning voor het constante onbekende, de zenuwen voor de altijd om de hoek wachtende executie en de leugens van je medekandidaten dringen voor om weer herbeleefd te worden.

Ik weet niet waar ik uit moet kiezen, ik weet niet wat in de toekomst de overhand zal krijgen. Wat blijft me bij; dat ik ziplinend over een ravijn bordjes heb onthouden waardoor ik zo m’n eigen verblijf heb verdiend en daarna voldaan met een glas wijn aan de rand van het zwembad zat, uitkijkend over het oudste koloniale dorpje van Colombia. Of de dag na de tweede executie waar ik de hele dag een steek in m’n borst bij m’n hart heb gevoeld. Spierpijn ergens bij m’n ribben van urenlang een onmenselijk hoge hartslag. Ik schrijf dit, terwijl ik iemand niet zou geloven als ie het me zou vertellen. Het is verdomme maar een spelletje…

Het is een zeldzaam gevoel om je eigen geschiedenis te schrijven in de tegenwoordige tijd. In het nu te beseffen dat wat je doet voor altijd bij je zal blijven. Want dat is me gelukt, daar twijfelde ik nooit aan; Wie is de Mol? zal altijd deel uit gaan maken van mijn geschiedenis en dat voelde ik zelfs op momenten dat ik midden in de meest idiote opdrachten zat. Ik zal op vele momenten kunnen tappen uit verschillende ‘wie is de mol? vaten’. Zenuwen zullen zeer overkomelijk zijn denkende aan het moment alleen bovenop de wolkenkrabber, kan ik nog gespannen zijn voor iets onbekends na dit? En als het gaat om m’n gelukkigste momenten zal er dan niet stiekem iets van Wie is de Mol? langsflitsen als criterium, en zal ik me herinneren dat zich dit ook vaak nog eens op een en dezelfde dag afspeelde. Van de hel naar de hemel in minder dan een uur, God doet het me niet na!

Nu terug naar de normale wereld. Een slap aftreksel van waar ik vandaan kom. Maar wel écht!

Jamie.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: m0lmuis op 17-02-2019, 10:11:34
Dagboek 2

Ik zat er helemaal klaar voor, nog nooit voelde ik zo weinig zenuwen voor een executie. Het kon bijna niet misgaan, zeker niet met mijn gekregen joker van die lieve Niels! En toen werd Jamie zijn scherm rood...

Ik zakte meteen weg door de grond en mijn hart bonsde in mijn keel! Hoe kan dit? Nee, niet Jamie!! Meteen besefte ik dat het tweede scherm dan wel voor mij moest zijn.

Het snelle afscheid van de groep, het praatje met Rik en daarna meteen de andere kandidaten weg zien scheuren naar een volgende locatie. Dat vond ik misschien nog wel het meest afschuwelijke, binnen 10 seconden werd ik uit die geniale bubbel gerukt. Het ene moment was ik nog middelpunt van een bloedstollend spel en het volgende telde ik niet meer mee en was het over. Bikkelhard. Gelukkig hadden Jamie en ik elkaar nog, een unieke situatie, twee afvallers. Heel dankbaar was ik daarvoor.
Nu konden we onze verbazing en ongeloof met elkaar delen.
Tunnelvisie op elkaar hebben en er beide uit liggen, ja dat is toch ook wel echt Wie is de Mol? Daar konden we ook wel om lachen. Een beetje...

Maar hoe is het zover gekomen, hoe kwam ik op Jamie... Hoe kon ik ook denken dat hij het was? Naar mijn eigen gevoel blijven luisteren, dat was mijn opdracht aan mezelf aan het begin van dit programma. Uiteindelijk is dat niet gelukt.

Mijn bondje en vriendschap met Niels heeft me door vele momenten heen gesleept, maar over de vraag wie de mol is had ik beter alleen naar mijn eigen gevoel kunnen luisteren. Want op het moment dat ik mijn rode scherm zag, wist ik wel meteen wie het dan wel zou moeten zijn... Iets wat ik al veel langer vermoedde, maar ja toen deed die kennis er niet meer toe. Het zal misschien nog wel een paar jaren duren voordat ik dat gevoel kan loslaten vrees ik. Haha!

Ik voel me gezegend dat ik dit programma mee heb mogen maken, met deze heerlijke groep en fijne mensen, die me in korte tijd enorm dierbaar zijn geworden. Man, wat was het leuk en spannend! Een erg bijzondere ervaring die regelrecht mijn hart is ingedoken!

Rick Paul.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 17-02-2019, 10:25:16
Goede dagboeken! Jamie weet indringend te beschrijven wat WIDM en zo'n executie met je doen, met fysieke reacties en al.

Rick Paul lijkt volledig op Jamie te hebben ingezet.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Harko op 17-02-2019, 11:08:38

Mijn bondje en vriendschap met Niels heeft me door vele momenten heen gesleept, maar over de vraag wie de mol is had ik beter alleen naar mijn eigen gevoel kunnen luisteren. Want op het moment dat ik mijn rode scherm zag, wist ik wel meteen wie het dan wel zou moeten zijn... Iets wat ik al veel langer vermoedde, maar ja toen deed die kennis er niet meer toe. Het zal misschien nog wel een paar jaren duren voordat ik dat gevoel kan loslaten vrees ik. Haha!



Dit is wel een interessant stukje vind ik, hij heeft zich echt door Niels laten overhalen om op Jaimie te stemmen.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 17-02-2019, 11:12:07
Dit is wel een interessant stukje vind ik, hij heeft zich echt door Niels laten overhalen om op Jaimie te stemmen.

En die persoon waarvan ie meteen wist dat die het wel moest zijn zal dan Merel zijn. (Wat natuurlijk niet zegt dat Merel het ook is. Wat interessanter is is dat er bij de test gedaan wordt alsof Rick Paul nog steeds ook op Merel inzette. Hierdoor wordt ze minder verdacht gemaakt.)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Tunneltelevisie op 17-02-2019, 12:07:05
Mooie dagboeken!  ::bravo::

Vanuit de Niels-tunnel intrigeert ‘die lieve Niels’ van RP mij wel. We hebben al gezien (o.a. met die jokerwissels) dat Niels toch niet zo lief is.  ;D
Misschien totaal verkeerde inschatting van RP om meteen een verbond te willen met de mol?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Blip op 18-02-2019, 12:21:10
Ik herinner me Robèrt nog die zei dat hij de gitaar van Niels op zou eten als die de mol blijkt te zijn. Als er tijdens de finale een gesuikerde gitaart (oh yes, pun intended) van onze meesterbakker op tafel staat weten we genoeg.  ;D
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: m0lmuis op 24-02-2019, 11:32:46
DAGBOEK VAN SINAN

Alles ging zoals ik het een beetje had voorzien: Al mijn energie zat in het observeren van de andere kandidaten, dat was mijn tactiek vanaf minuut één.

Als je altijd achterop loopt, heb je gewoon het beste overzicht, zie je wie expres steken laten vallen of zich verdacht gedragen. Dan kun je steeds op het juiste moment toeslaan. Mijn tactiek werkte, dat merkte ik, want ik ging steeds een ronde verder. Ik heb het spel heel erg risicovol gespeeld.
In het begin van het spel heb ik heel veel geluk gehad, want de eerste twee uitzendingen zat ik vol op Evelien. Daarna zette ik in op de kandidaat die de Mol moet zijn, die de Mol wás, want ik ging steeds een ronde verder. En dan weet je dat je goed zit. Ik hield ook geen molboekje meer bij, het was eigenlijk heel overzichtelijk, ik hoefde maar één iemand in de gaten te houden. Mijn Mol had dat op een gegeven moment ook door, want in de laatste ronde werd ik getrakteerd op desinformatie.
Het waren geweldige weken, met een mooie groep mensen: de kandidaten en de mensen die het programma maken. Iedereen zat er met veel energie en hartstocht in. En wat gaat Sinan doen? Die eindigt vóór de drempel van de finale. Of ik in de finale had gewonnen, dat zal ik helaas nooit weten. Hoop dat iedereen een beetje heeft genoten, ik in ieder geval wel. Ook al leek het vaak dat ik er geen zin in had, dat was dus allemaal tactiek. Ik vertrek met opgeheven hoofd en een grote glimlach richting Nederland. En hoop dat het een spetterende finale wordt.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: SanderFMC op 24-02-2019, 11:41:14
Sinan zat dus al sinds aflevering drie één iemand. Dat zal dus Merel geweest zijn. Heel veelzeggend dat dat de laatste afleveringen grotendeels buiten beeld is gehouden, maar het in de aflevering dat hij afvalt wel duidelijk getoond wordt.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MollenvangR op 24-02-2019, 11:45:10
Heerlijk die zelfspot van die man  ::respect:: hij heeft het anders durven spelen, echt jammer dat hij de finale niet gehaald heeft.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Amethyst op 24-02-2019, 11:56:44
Heerlijk die zelfspot van die man  ::respect:: hij heeft het anders durven spelen, echt jammer dat hij de finale niet gehaald heeft.
Zonder die joker actie van Merel had hij daar gestaan, denk ik. Echt heel jammer. :\'(

En wat Sander zegt... Sinan zat dus vanaf aflevering 3 op Merel. Benieuwd of Merel haar medefinalisten ook op desinformatie heeft getrakteerd.. ::)
 
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Harko op 24-02-2019, 11:58:10
Mijn Mol had dat op een gegeven moment ook door, want in de laatste ronde werd ik getrakteerd op desinformatie.


Ben benieuwd wat dit dan was, zo jammer dat we zoveel niet te zien krijgen.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Daisy op 24-02-2019, 12:47:48
Leuk dagboek om te lezen. Kende Sinan voor dit programma helemaal niet. Heeft het op zijn manier gespeeld, en dat heeft m ver gebracht. ::ok::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Lukie4 op 24-02-2019, 12:58:39
hij zegt dat hij geen molboekje meer bij hield.
maar bij het ontbijt (keurig verzorgd door Niels) was hij toch echt aan het schrijven.
Bezig met een roman?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Convans op 24-02-2019, 13:01:14
Fantastische man. Ik ben echt blij dat er ook zo'n deelnemers meedoen, ze zorgen toch altijd voor iets mysterieus. Je denkt wel dat ie niet de mol kan zijn, maar helemaal afschrijven durf je nooit.

Zou wel grappig zijn als ie gewoon al sinds aflevering 3 vol op de verkeerde zat
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Nicky991 op 24-02-2019, 13:02:52
en daar gaat ook mijn tweede molverdachte eruit, na vorige week molverdachte 1 voor mij rick-paul eruit nu ook mijn molverdachte 2 sinan

niet bepaald een goed jaar wie is de mol voor mijzelf want meestal zit ik wel goed, misschien kreeg ik nu tunnelvisie of zo
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Belgian Mol op 24-02-2019, 13:42:50
Het feit dat ze zijn verdenking richting Merel hebben weggehouden is toch meer een indicatie naar Mol Merel. We weten gelukkig nog niet zeker dat hij vol op Merel zat. Het kan ook op Sarah zijn.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 24-02-2019, 13:53:35
Mooi dagboek.

Zoals ik tussen de regels door meen te kunnen lezen, lijkt dit dagboek, en misschien wel allemaal, recent te zijn geschreven. Anders kan ik het niet verklaren dat hij die opmerking ''Dat was dus tactiek'' erin geschreven heeft. Of hij moet een ver vooruitziende blik hebben gehad, en hebben geweten dat de kijkers zijn manier van spelen als lui of ''te passief om een mol te kunnen zijn'' zouden kwalificeren.

Voor de rest: het geeft weer eens aan dat er 1001 manieren zijn om verder te komen.

Sinan observeerde, en kwam daarmee bijna tot de finale.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Denils op 24-02-2019, 14:03:34
Inderdaad mooi dagboek en lijkt me ook een hele fijne sympathieke vent.
Het lijkt me ook recent geschreven gezien de 'wat gaat Sinan doen' referentie, kan zijn dat het bewust een recent schrijfsel is om verdere speculatie over zijn observatie gedrag te stoppen.

In het dagboek schrijft Sinan dat hij ten prooi is gevallen aan desinformatie...
Mijn gedachten gaan naar de kamerverdeling, lijkt me dat Niels en Sarah nog steeds hokken en dat Sinan nu met Merel op een kamer zat.
Vanuit dat oogpunt denk ik dat Merel zeker de desinformatie kan hebben gegeven.

Andere optie is Niels, als 'jongens' onder elkaar... met koffie/thee bij de ontbijttafel  ;D
En Niels kan toch wel lekker de boel een beetje op scherp zetten, haha...
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MollenvangR op 11-03-2019, 22:11:38
Verrassing!

Dagboek van de verliezer
 (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-verliezend-finalist-2/)

Dagboek van de winnaar  (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-winnaar-2/)

en... Dagboek van de mol  (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-mol-2/):D
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 11-03-2019, 22:13:41
Verrassing!

Dagboek van de verliezer
 (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-verliezend-finalist-2/)

Dagboek van de winnaar  (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-winnaar-2/)

en... Dagboek van de mol  (https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/artikel/dagboek-van-de-mol-2/):D

Staan al in de topics van de 3 kandidaten. ;D

Ik wilde ze hier ook zetten, maar dan zag ik dat ik het topic "Dagboek van de afvaller" genoemd heb.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MollenvangR op 11-03-2019, 22:16:59
Staan al in de topics van de 3 kandidaten. ;D

Ik wilde ze hier ook zetten, maar dan zag ik dat ik het topic "Dagboek van de afvaller" genoemd heb.
Oh  ::rofl:: haha sorry, had even niet in die topics gekeken :P maar goed, niet heel erg dat ze ook hier staan denk ik.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Hulpmol op 11-03-2019, 22:22:02
Oh  ::rofl:: haha sorry, had even niet in die topics gekeken :P maar goed, niet heel erg dat ze ook hier staan denk ik.

Nee, zeker niet. ::ok::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Starlight op 12-03-2019, 11:10:18
Ik vind het wel fijn dat ze ook hier staan, kan ik tenminste hier zeggen ipv in elk individueel topic dat ik ze alledrie tof geschreven vind ::bravo::