Auteur Topic: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend  (gelezen 6857 keer)

Offline Sanne97

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • molerige mollooten mollen meer
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #80 Gepost op: 16-09-2020, 09:55:31 »
Ik ben ongetwijfeld de dertiende die het zegt, maar: de Mol wil hier natuurlijk zo véél mogelijk jokers in het spel brengen. Hoe meer jokers, hoe aantrekkelijker het aanbod van de zwarte vrijstelling straks. Alleen die ene joker voor Patrick is natuurlijk funest gebleken want daardoor koos hij alsnog voor het geld. Wie bracht die naar binnen? En wie die van Horace? ::vergroot::

weet niet of je al antwoord had op deze vraag, maar Peggy pakte die van Horace, maar werd afgeschoten (de joker is op de kist blijven liggen). De eerst volgende die langs die kist kwam (Tygo) heeft de joker erin gegooit. Die van Patrick is ergens daarna gepakt (dus door Tygo, Horace, Nadja, Ellie of Jeroen).
"niets is wat het lijkt"

Online widm1992

 • Forumlid
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #81 Gepost op: 16-09-2020, 10:30:58 »
Bij deze opdracht is denk ik het probleem voor de kandidaten dat de focus op de kist komt te liggen, want die moet en zal zo snel mogelijk over die streep komen. Daardoor 'vergeet' je in de spanning ook de kist te vullen. Dit is een prima moltactiek. Zo snel mogelijk die kist richting de streep zorgt er immers voor dat deze zo min mogelijk gevuld is. Je ziet ook dat de kandidaten die later alsnog veel geld/troeven vinden niet meer bij de kist kunnen komen om dit veilig te stellen. Mol wil dus waarschijnlijk in de eerste of tweede run gaan.
Mol is 'm again.

Online Tarballs

 • Forumlid
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #82 Gepost op: 16-09-2020, 10:47:19 »
Een tactiek kan net zo goed zijn om af te wachten wat de kandidaten in de kist stoppen en pas op het laatst besluiten om de kist wel of niet binnen te laten komen. Ze konden immers meekijken in de controlekamer.

Offline Gadoesja

 • Forumlid
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #83 Gepost op: 16-09-2020, 11:55:53 »
Ron had de tang in zijn hand. Nikkie wilde de boobytrap niet doorknippen omdat zij dacht dat ze dan misschien af zou gaan. Daarna passeerde Ron soepel als een prima ballerina de draad. Daar vraag ik mij werkelijk af waarom die kniptang niet is gebruikt. Moet ik eens terugkijken.
Voor zover ik heb kunnen zien had Ron de tang niet meer toen hij onder de draad doorschoof.

Mijn punt is: Wie heeft die tang meegenomen en bij Nadja op de kist gelegd. Er is niet te zien of die tang al op de kist lag toen zij aan de beurt was.

Offline AvOgadrO

 • Forumlid
 • Nikkie Nikkie
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #84 Gepost op: 16-09-2020, 12:49:59 »
Voor zover ik heb kunnen zien had Ron de tang niet meer toen hij onder de draad doorschoof.
Hij zei dat ie niet durfde de draad door te knippen (wat mols is). En hij schoof niet onder de draad door, maar hij huppelde er overheen.
Nikkie is de Mol!

Offline Gadoesja

 • Forumlid
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #85 Gepost op: 16-09-2020, 15:20:29 »
Hij zei dat ie niet durfde de draad door te knippen (wat mols is). En hij schoof niet onder de draad door, maar hij huppelde er overheen.
Ja je hebt gelijk! Hij ging na een onbeholpen poging om onder de draad door te gaan er overheen. Hij huppelde op zijn manier, da's waar!
Je kon wel zien dat hij de tang in zijn hand had onder het wapen.
« Laatst bewerkt op: 16-09-2020, 23:22:29 door Gadoesja »

Offline Uil

 • Forumlid
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #86 Gepost op: 16-09-2020, 19:10:17 »
Het actief fouilleren op het eind wordt (terecht) afgebroken (al blijft het tussen Jeroen en Tygo tamelijk vriendelijk en met een lach als je het zo terug kijkt), maar daarmee lijkt de kous ook af. Waarom doen ze eigenlijk niet verder hun best en moet iedereen laten zien dat de zakken leeg zijn? Is er nog een stuk discussie weggelaten - voor de 'gezelligheid' - of wordt het vergeten na de eerste hevigheid?

Als kandidaat met lege handen kan je dit toch niet zomaar over je kant laten gaan? Of bang om al te kandidaats over te komen? Jeroen gaat er in eerste instantie iets te vol in: te enthousiast in te tonen dat hij wél een kandidaat is (en dus niet de Mol)?

Offline Mollem

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Il sole non vide mai nessuna ombra
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #87 Gepost op: 17-09-2020, 10:28:35 »
Meeslepend weer eens bekeken. Wat me opviel:

-Ellie verandert in haar biecht in één adem 'troeven' in 'jokers', het gaat daarna alleen over jokers
-Na Ron is de tang weg. Tot de beurt van Horace. De anderen hebben niet naar de tang gevraagd tot Horace er wel een punt van maakt in de controlekamer. 'Laat dat jullie missie zijn' zegt Jeroen sturend. Daarna zal de de tang wel boven water zijn gehaald.
-Patrick zegt in zijn biecht dubbele dingen: de eerste 10 meter had hij geen aandacht voor de jokers en geld, om daarna alleen maar met het pakken van geld en jokers (Max. 4 als je alles optelt) bezig te zijn. Hij zegt het, maar er is niets van te zien, terwijl we bij andere kandidaten het wel zien als ze iets pakken.
-Patrick verschanst zich naast de lockers, maar zit op die plek helemaal niet verdekt, laat hij zich makkelijk afschieten?
-In diezelfde run doet Peggy rare dingen: ze kruipt omslachtig onder een draad door ('ben ik laag genoeg Patrick?') tegen de richting van het parcours in. Om in het volgende moment de kist helemaal aan het eind van de tweede gang neer te zetten, waar Patrick inderdaad niet bij kan. Ga ervan uit dat dat onder de draad door een re-take van de scene was (wat mij betreft weer afbreuk doet aan de echtheid van wat we te zien krijgen)
-tygo neemt de kist van Peggy over en neemt daarbij de buitenste route, waar is het schema een gearceerd vlak is, ik neem aan dat dat 'extra risico afgeschoten te worden' betekent. Wordt daar inderdaad makkelijk afgeschoten.
-Ellie en Jeroen lijken totaal geen oog te hebben voor geld/jokers, de biljetten liggen letterlijk bijna onder hun neus.
-Toch zijn jokers en geld op sommige plekken te zien, moeilijk verstopt, in een autoband bijvoorbeeld. Daar loop je makkelijk voorbij in de hectiek. Zo blijft er van de 1000€ veel liggen.

Ik vind zelf Patrick/Peggy het meest verdacht hier.
(avatar gebruikt met permissie)

Offline m0ll0m

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #88 Gepost op: 18-09-2020, 12:23:26 »
Ik denk dat deze opdracht zo in elkaar zat dat elke kandidaat uit het spel gehaald kon worden. Het viel mij op dat de pakken van de 'afgeschoten' kandidaten vrij snel weer aan gingen. Ik vraag me af hoe lang een productie-schutter uit het spel was na te zijn geraakt - het zou me niet verbazen als het redelijk vrij schieten was.
Dat zou betekenen dat alleen een boobytrap ervoor zou kunnen zorgen dat de kist niet over de finnish kwam. De mol kan vrij haar of zijn gang gaan. Prioriteit heeft dan (a) mingeld in de kist en (b) plusgeld wegmoffelen. Of bij de aansturing vooral heel veel focus leggen op de voortgang door het parcours en waar op gelet moet worden qua schutters. Voor mijn gevoel heeft de Mol vrij lang in dit spel een rol gespeeld.

Offline Gadoesja

 • Forumlid
Re: [Aflevering 2] - Opdracht 2: Meeslepend
« Reactie #89 Gepost op: Gisteren om 16:56:53 »
::ok::Wat lief!!

Pagina 3
Was vandaag n voorbij.
Een kennis die op bezoek (geen kijker van WIDM) was riep:
"Op de muur staat MOL 7."
Hij bedoelde de tekst op de muur links van de engeltjes.
Wie ziet het ook?
Als dit klopt en idd een hint is wordt hier Peggy bedoeld.
7e van links op de groepsfoto en 7e in het molboekje.