Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => Wie is de Mol AVROTROS 2020 => Topic gestart door: SpacyColours op 12-01-2020, 00:07:40

Titel: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 12-01-2020, 00:07:40
Ik vind het altijd wel handig om bij te houden wie wie verdenkt, ik zal hier ook regelmatig de openingspost updaten. :)

Vertrouw zeker niet 100% op deze informatie, wanneer verdachten worden genoemd hoeft dat niet per se te betekenen dat ze in de test zijn ingevuld. Maar het kan een leidraad zijn.



Aflevering 1:

Anita: Miljuschka, Tina, Rob. (In de WidM Podcast zegt ze iets opvallends: "Toen ik de aflevering keek dacht ik: "Oh? Waren dat mijn verdachten?" Het was me helemaal ontgaan, één van de namen die erbij zaten" ).
Buddy: Leonie
Claes: Tina (testvraag: mol zat bij foto's in vrachtwagen (=Tina/Claes))
Jaike: Buddy, Miljuschka, Anita (ze zei: "ik heb al een idee wie m'n mol is, maar ik moet spreiden") (testvraag: mol stond op voorste rij groepsfoto aflevering 1 (=Buddy/Mil/Anita/Jaike/Tina(/¿Claes?)))
Johan: Anita (met heel veel overtuiging) (testvraag: mol is Anita)
Leonie: Tina, Anita, Johan en Buddy (testvraag: mol koos geluk (=Buddy/Anita/Claes/Johan/Nathan/Mil)
Miljuschka: Nathan (dit is haar gut feeling)
Nathan: Zit in de vrouwenhoek, en eentje springt er voor hem uit: Tina. (testvraag: mol is vrouw (=Anita/Jaike/Leonie/Mil/Tina)
Rob: ? ( “Ik heb het gevoel dat er al mensen zijn die al denken dat ze weten hoe het zit. Er moet iemand zijn in de groep die niet gaat spreiden. En ik doe dat absoluut nìet. Dat geeft mij ergens wel een goed gevoel.”) Oftewel, Rob heeft gespreid maar we weten niet op wie. (testvraag: mol had teken 2 bij vrachtwagenopdracht (=Jaike/Johan)
Tina: (Verdenkt NIET: Nathan, Jaike. Ze zegt ook: "Johan zou de mol kúnnen zijn, maar ik denk dat hij te chaotisch is. Hij zou het kunnen maar of hij het is, dat betwijfel ik...") (testvraag: mol = penningmeester (=Johan)). Heeft hier 'enorm gespreden', zegt ze later in de WIDM podcast.

Aflevering 2:

Buddy: Tina, Nathan, Johan, Leonie (testvraag: mol zat bij station blauw in opdracht 'Kleurwerk' (=Tina/Johan)) (noemt in extra beelden verdachten: Leonie/Mil
Claes: "Er zijn nog mensen die ik vorige keer verdacht, die staan nu wat lager op m'n lijst. Er zijn ook nieuwe verdachten bij gekomen. Ik moet een keuze maken: op hoeveel spreid ik en op wie precies?" (testvraag: mol zat in controlroom (=Johan/Leonie))
Jaike: Miljuschka (testvraag: mol stapte in 5e taxi (=?))
Johan: Vooral vrouwen; Leonie, Miljuschka, Tina, en ook een beetje Rob. (testvraag: kleurkanon van mol ging niet af (=Leonie/Nathan/Mil))
Leonie: ?
Miljuschka: Tina, Leonie (testvraag: Mol is vrouw (=Jaike/Leonie/Mil/Tina))
Nathan: ? (Tina? wordt gezegd in aflevering 3)
Rob: ? (noemt in extra beelden verdachten: Mil/Johan. Niet Nathan.
Tina: Heeft haar mollen gereduceerd. (zegt in WIDM Podcast dat ze keihard in een tunnel zat en crashte, maar ook dat ze in de test in de war raakte en van persoon naar persoon ging. Wilde hier ook spreiden, had hier ook een indeling voor bedacht, maar tijdens de test nam haar gevoel het over, dacht "ik heb de mol!")

Aflevering 3:

Buddy: Leonie (testvraag: mol = Leonie). Zet niet meer in op Claes, Jaike & Mil.
Claes: Verdenkt Buddy het meest, maar wil spreiden - weet niet of hij alles op Buddy durft in te zetten. Noemt ook Leonie, Mil & Johan (testvraag: mol = Buddy)
Jaike: 4 verdachten, maar in test op 2 ingevuld. (testvraag: mol begon in hovercraft (=Mil/Buddy)
Johan: Spreiden: Miljuschka, beetje Leonie, klein beetje Buddy, nog kleiner beetje Rob. (testvraag: mol zat einde opdracht in Lijn 3 (=Jaike/Johan/Buddy/Leonie/Claes)
Leonie: verdenkt Buddy.
Miljuschka: kan alleen Claes en Jaike uitsluiten. (testvraag: team van mol plaatste eerste serviesstuk (=Mil/Johan) (zegt eerder screwed te zijn als Buddy de mol is)
Nathan: neemt Mil mee.
Rob: noemt Buddy. (testvraag: mol = man (=Buddy/Claes/Johan/Nathan/Rob))

Aflevering 4-9:

Klik (https://www.wieisdemol.com/forum/2020/?topic=68471.msg2241418#msg2241418)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 12-01-2020, 01:29:50
De laatste jaren krijgen we weinig informatie over wie door wie verdacht wordt. Logisch, want je kan er veel informatie uit halen. Tot mijn verbazing echter kregen we nu in de eerste aflevering al meteen veel verdenkingen te horen. Daarom leek het me wel handig om toch een topic te starten over wie wie verdenkt, met een lijstje die ik elke keer bij zal houden in de openingspost.

Vertrouw zeker niet 100% op deze informatie, want er wordt soms handig geknipt en sommige uitspraken worden uit hun context gehaald. Wanneer ik ergens aan twijfel zal ik dat er ook bij zetten.

In de eerste aflevering hebben we van bijna iedereen verdenkingen gehoord, en mij leken de meeste verdenkingen wel oprecht te zijn.

Aflevering 1:

Anita: Miljuschka, Tina, Rob
Buddy: Leonie
Claes: Tina
Jaike: Buddy, Miljuschka, Anita (ze zei: "ik heb al een idee wie m'n mol is, maar ik moet spreiden")
Johan: Anita (met heel veel overtuiging)
Leonie: Tina, Anita, Johan en Buddy
Miljuschka: Nathan (dit is haar gut feeling)
Nathan: Zit in de vrouwenhoek, en eentje springt er voor hem uit: Tina.
Rob: ? (Hij zei alleen dat hij niet niet ging spreiden ;D)
Tina: (Verdenkt NIET: Nathan, Jaike. Ze zegt ook: "Johan zou de mol kúnnen zijn, maar ik denk dat hij te chaotisch is. Hij zou het kunnen maar of hij het is, dat betwijfel ik...")

Wat was ook alweer die eerste test theorie die elk jaar blijkt te kloppen?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Michmol op 12-01-2020, 01:37:12
De laatste jaren krijgen we weinig informatie over wie door wie verdacht wordt. Logisch, want je kan er veel informatie uit halen.

Dat valt volgens mij wel mee. Als teveel kandidaten op dezelfde verdachte zitten vraagt de productie gewoon "Waarom zou [andere kandidaat] ook de mol kunnen zijn?", om vervolgens dat antwoord in de uitzending te gebruiken. De mol wordt door de montage ontzettend geholpen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: tumtum op 12-01-2020, 01:40:23
Wat was ook alweer die eerste test theorie die elk jaar blijkt te kloppen?

Was dat niet dat de mol altijd bij degenen zit die een verdenking uitspreekt in de eerste aflevering? Maar dat weet ik niet helemaal zeker. Als dat het was, en het geldt dit jaar weer kunnen we dus dit jaar alleen Rob afschrijven.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 12-01-2020, 01:42:15
Klopt, dit is wat Jelsir zei vorig jaar:

Een grappige theorie, en ben benieuwd wat jullie hiervan denken.

In alle eerste afleveringen van alle seizoenen met BN'ers horen wij de Mol tijdens de test zijn verdenking uitspreken over een specifieke kandidaat. Niet altijd alle kandidaten doen dit standaard tijdens de test, maar toevalligerwijs de Mol al wel ieder seizoen in de eerste aflevering.

Dit kan mijn inziens twee redenen hebben:
- De Mol probeert een dwaalspoor te creëren door anderen verdacht te maken en hier maakt de montage dan ook gretig gebruik van.
- Kandidaten willen zich misschien tijdens de eerste aflevering in de biecht niet al te veel in de kaarten laten kijken, omdat ze nog aan het spreiden zijn.

Een overzicht van wie de Mol verdacht tijdens iedere eerste aflevering van dat betreffende seizoen.

In 2005 verdenkt de Mol: Isabelle.
In 2006 verdenkt de Mol: Geert
In 2007 verdenkt de Mol: Renate.
In 2008 verdenkt de Mol: Joris.
In 2009 verdenkt de Mol: Hans.
In 2010 verdenkt de Mol: Barbara en Erik.
In 2011 verdenkt de Mol: Anna, Karin, Pepijn en Soundos.
In 2012 verdenkt de Mol: William en Hadewych.
In 2013 verdenkt de Mol: Ewout, Paulien en Carolien.
In 2014 verdenkt de Mol: Daphne.
In 2015 verdenkt de Mol: Carolina.
In 2016 verdenkt de Mol: Anne-Mieke en Airen.
In 2017 verdenkt de Mol: Roos, Vincent en Jeroen.
In 2018 verdenkt de Mol: Loes, Olcay, Ron, Emilio en Jean-Marc.

Toeval of niet. Het is aannemelijk dat dit betekent voor dit seizoen dat de Mol dus Merel, Jamie, Nikkie of Sinan is.

Merel verdenkt Evi.
Jamie verdenkt Rick-Paul.
Nikkie verdenkt Evi, Niels en Evelien
Sinan verdenkt Evelien, Nikkie en Sarah.

De laatste 3 seizoenen zien we dat de Mol meerdere kandidaten opsomt. Dit zou betekenen dat het dus Nikkie of Sinan is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 12-01-2020, 01:51:20
Dat valt volgens mij wel mee. Als teveel kandidaten op dezelfde verdachte zitten vraagt de productie gewoon "Waarom zou [andere kandidaat] ook de mol kunnen zijn?", om vervolgens dat antwoord in de uitzending te gebruiken. De mol wordt door de montage ontzettend geholpen.
Ja, precies, maar daarom juist viel het mij nu op dat de biechten heel concreet waren. Normaal gaat het niet veel verder dan: "Ja, Piet deed in die opdracht ook wel een beetje verdacht" of "Ik weet niet zo goed wat ik van Henk moet denken". Nu was het echt: "Huppelepup is mijn mol. Ik verdenk die en die." De enige die er nog een beetje vaag over deed was Miljuschka.

@Sanmol: interessante theorie. Wat ik ook wel interessant vind om te weten is hoe vaak de mol zelf genoemd wordt als verdachte in de eerste test. De enige kandidaten die door niemand zijn genoemd zijn Claes en Jaike (die laatste is zelfs al afgeschreven door Tina). Voor mij is dat dan weer verdacht, want zolang niemand op de goede mol zit, kunnen ze elkaar verdenken wat ze willen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molest op 12-01-2020, 10:56:50
Rob: ? (Hij zei alleen dat hij niet niet ging spreiden ;D)

Rob zegt letterlijk: “Ik heb het gevoel dat er al mensen zijn die al denken dat ze weten hoe het zit. Er moet iemand zijn in de groep die niet gaat spreiden. En ik doe dat absoluut nìet. Dat geeft mij ergens wel een goed gevoel.”

Hieruit maak ik op dat hij juist wèl ging spreiden.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 12-01-2020, 11:00:34
Rob zegt letterlijk: “Ik heb het gevoel dat er al mensen zijn die al denken dat ze weten hoe het zit. Er moet iemand zijn in de groep die niet gaat spreiden. En ik doe dat absoluut nìet. Dat geeft mij ergens wel een goed gevoel.”

Hieruit maak ik op dat hij juist wèl ging spreiden.

Ja, hij ging spreiden, want iemand anders zou toch wel niet doen (spoiler alert: iedereen spreid).
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Coretteket op 12-01-2020, 11:06:25
Citaat
Anita: Miljuschka, Tina, Rob

Best leuk als de afvaller letterlijk op al jouw verdachten zat.  :-\\
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: B&W op 12-01-2020, 11:39:49
Rob en Tina zijn dus eigenlijk het minst verdacht volgens de wie-verdenkt-wie-theorie.

- Beiden spreken niet een letterlijk een verdachte uit
- Beiden worden verdacht door Anita

Gisteravond waren dit m’n twee topverdachten, maar ik ga het moeten herzien ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Hulpmol op 12-01-2020, 11:44:15
Rob en Tina zijn dus eigenlijk het minst verdacht volgens de wie-verdenkt-wie-theorie.

- Beiden spreken niet een letterlijk een verdachte uit
- Beiden worden verdacht door Anita

Gisteravond waren dit m’n twee topverdachten, maar ik ga het moeten herzien ::rofl::

Maar is dat niet juist een voordeel? Zoals hierboven al aangehaald zit de eerste afvaller al wel eens vaker (volgens de biecht) op de Mol terwijl de rest (ook weer volgens de biecht) helemaal nog niet op de Mol zit.

Net daarom zou het wel eens kunnen dat de Mol ofwel Rob, ofwel Tina, ofwel Miljuschka is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: B&W op 12-01-2020, 11:54:09
Maar is dat niet juist een voordeel? Zoals hierboven al aangehaald zit de eerste afvaller al wel eens vaker (volgens de biecht) op de Mol terwijl de rest (ook weer volgens de biecht) helemaal nog niet op de Mol zit.

Net daarom zou het wel eens kunnen dat de Mol ofwel Rob, ofwel Tina, ofwel Miljuschka is.
Maar mocht het Tina of Rob blijken te zijn, dan kunnen we dus de twee (mijns inziens) meest logische redenaties over de test rustig de prullenbak in gooien. Het zou dan meer gaan lijken dat de productie er alles aan zal doen om ons het fout te laten hebben, of niet? En daar ga ik niet vanuit. Maar goed, de verdachten bij de test zijn nooit heel betrouwbaar geweest om op af te gaan.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 12-01-2020, 12:24:56
Rob zegt letterlijk: “Ik heb het gevoel dat er al mensen zijn die al denken dat ze weten hoe het zit. Er moet iemand zijn in de groep die niet gaat spreiden. En ik doe dat absoluut nìet. Dat geeft mij ergens wel een goed gevoel.”

Hieruit maak ik op dat hij juist wèl ging spreiden.
Dat staat er ook, in een dubbele ontkenning, maar ik zal het nog even verduidelijken. ;)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 12-01-2020, 12:28:25
Jelsir had hier een 100% correcte statistiek maar ik zei toen al, dat zal komende keer precies anders uitpakken. Want de crew leest hier mee dus zullen precies het omgekeerde doen.

'Deksels, moet je zien, we hebben een routine waar we ons niet bewust van waren'. Zo hebben ze gedacht.

Kortom, uit deze contraire gedachtengang kan dan nog maar 1 mol te halen zijn. Rob.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Jcw op 12-01-2020, 12:43:00
Als je spreid dan is t niet echt slim om de vraag 'is de mol de penningmeester' met ja te beantwoorden (kans van 1 op 9).
Was dit Leonie ? Denkt ze niet na of is ze zelf de mol
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 12-01-2020, 12:57:06
Als je spreid dan is t niet echt slim om de vraag 'is de mol de penningmeester' met ja te beantwoorden (kans van 1 op 9).
Was dit Leonie ? Denkt ze niet na of is ze zelf de mol

Tina deed dit, en ik dacht nog oh nee Tina dit is echt een hele slechte beslissing. Echt heel dom om die vraag niet voor nee te beantwoorden.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 12-01-2020, 19:19:04
Ja inderdaad. Dan is zij maar mijn afvaller in de pool :o
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 12-01-2020, 21:58:33


Anita: Miljuschka, Tina, Rob

-Sven schreef in het Anita Witzier topic dat Anita in de podcast zei dat ze helemaal vergeten was dat ze een van die drie kandidaten verdacht.

Lijkt me belangrijk genoeg om hier ook te melden. ;)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 13-01-2020, 16:31:01
-Sven schreef in het Anita Witzier topic dat Anita in de podcast zei dat ze helemaal vergeten was dat ze een van die drie kandidaten verdacht.

Lijkt me belangrijk genoeg om hier ook te melden. ;)
Dank! ::ok::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 16-01-2020, 12:01:30
Tina deed dit, en ik dacht nog oh nee Tina dit is echt een hele slechte beslissing. Echt heel dom om die vraag niet voor nee te beantwoorden.

Dat zijn stomme fouten die jaar na jaar worden gemaakt. Met een beetje statistisch nadenken heb je een hele grote kans om de eerste en zelfs tweede aflevering te overleven. Met een voldoende wiskundige basis zelfs de derde/vierde. Maar goed, op enkele uitzonderingen na (Diederik, Maarten, etc.) is dit niet bepaald het kandidatenpubliek van wie is de mol. Dat neemt niet weg dat praktisch iedereen domme fouten als deze van Tina kan vermijden. Tenzij Tina de mol is en ze er een random (dan door de productie dom gekozen) testscherm er hebben tussengeplakt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: B&W op 16-01-2020, 14:29:49
Ze maken die schermen naderhand. Het hoeft dus niet per se te betekenen dat Tina ook écht “Ja” heeft geantwoord op die vraag.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Vermoljoen op 16-01-2020, 22:29:20
Ik dacht juist dat ze de beelden later opnemen met de antwoorden die ze effectief hebben gegeven.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 17-01-2020, 11:03:30
Ik dacht juist dat ze de beelden later opnemen met de antwoorden die ze effectief hebben gegeven.

Dat dacht ik ook. Anders zou het heel flauw en ook gewoon een dom testbeeld zijn van de productie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 17-01-2020, 12:51:50
Maarten hanteerde ook de wiskundige methode maar lag er toch als tweede uit. En die testschermen zijn er voor de sier,  of om te benadrukken dat ze Johan verdenkt. Het zegt niet dat Tina ook daadwerkelijk dat antwoord gaf.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Brtdm op 17-01-2020, 13:28:48
Normaal gesproken zou je de eerste aflevering met de wiskundige methode wel door moeten komen. Tenzij iedereen dat doet, natuurlijk. Maarten had wat pech dat de opnames een dag later startten dan gepland en veel mensen Anne-Marie toen al (gedeeltelijk) in het vizier hadden.

En ik dacht ook dat de testbeelden dan wel later zijn gemaakt door de productie, maar dat ze in principe wel overeenkomen met de gegeven antwoorden van de kandidaten. Is diet niet ooit gevraagd in de chat met Rick?

Citaat van: Rick
De testbeelden worden in de montage gemaakt en zijn de echte vragen en de echte antwoorden, maar we doen dat vanwege kwaliteitsnormen....
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Qicksel op 17-01-2020, 14:48:55
Zo'n teet, en zeker de eerste is natuurlijk zenuwslopend. Als je Johan in je hoofd hebt, is ja snel ingevuld ook al is het niet tactisch.

Ik kan me nog herinneren uit 2016 dat in de eerste test (nog voordat er een opdracht was), Aaf haar eigen lengte had ingevuld als antwoord.
Ook geen tactische zet, maar in de stress van zo'n test volledig begrijpbaar.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 17-01-2020, 18:02:05
Normaal gesproken zou je de eerste aflevering met de wiskundige methode wel door moeten komen. Tenzij iedereen dat doet, natuurlijk. Maarten had wat pech dat de opnames een dag later startten dan gepland en veel mensen Anne-Marie toen al (gedeeltelijk) in het vizier hadden.

En ik dacht ook dat de testbeelden dan wel later zijn gemaakt door de productie, maar dat ze in principe wel overeenkomen met de gegeven antwoorden van de kandidaten. Is diet niet ooit gevraagd in de chat met Rick?

Dat noem ik dan geen pech maar eerder slecht opletten. Hoe kan het dan dat hij haar niet doorhad en de rest wel? Nee je moet m.i. nooit voor de wiskundige methode gaan.

En wat Rick zegt zou ik niet zomaar voor waar aannemen. Er was volgens Julien destijds in 2004 veel doorgestoken kaart, denk ook aan hoe Chandrika haar finaleverdachte compleet bij elkaar is gemonteerd. En ik denk niet dat 2004 nou net een toevallige uitzondering is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 17-01-2020, 18:31:17
Maarten viel trouwens als derde af, en volgens mij was hij op dat punt inderdaad de enige die nog niet op de goede mol zat (Marit van Bohemen was de volgende en zij zat bij haar test volgens mij al op Anne-Marie).

In vrijwel elk ander seizoen had het hem misschien nog wel verder kunnen brengen, maar ik denk die tactiek bij lang niet alle vragen toepasbaar is. Volgens mij zijn er ook vaak vragen met voor elke deelnemer een apart antwoord. Dus dan blijft het uiteindelijk gokken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 17-01-2020, 20:02:20
Maarten viel trouwens als derde af, en volgens mij was hij op dat punt inderdaad de enige die nog niet op de goede mol zat (Marit van Bohemen was de volgende en zij zat bij haar test volgens mij al op Anne-Marie).

In vrijwel elk ander seizoen had het hem misschien nog wel verder kunnen brengen, maar ik denk die tactiek bij lang niet alle vragen toepasbaar is. Volgens mij zijn er ook vaak vragen met voor elke deelnemer een apart antwoord. Dus dan blijft het uiteindelijk gokken.

In een seizoen als bij
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
waar de mol tot de voorlaatste aflevering van de radar blijft kan een wiskundige methode je enorm ver brengen. Je kan spreiden op een manier dat je op elke kandidaat wel x goeie vragen invult. Je weet op voorhand natuurlijk niet de vragen en de vragen worden ook steeds moeilijker, maar bij een mol die relatief lang van de radar blijft kan het je heel ver brengen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Pjotr1992 op 19-01-2020, 12:48:49
Vraag: Kun je de theorie van de Mol verdenkt altijd iemand ook op aflevering 2 toepassen?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 19-01-2020, 13:08:30
Opvallend dat we van weinig kandidaten weten wie ze verdenken. :-\\

Ik had gisteren trouwens het gevoel dat we bij Miljuschka maar twee van haar verdachten mochten weten. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze Nathan van haar lijstje heeft gehaald. Ze vond hem immers nog verdacht in opdracht 2.1 en normaal spreid je in deze fase nog op meer dan twee kandidaten, lijkt me.

Als ze de mol is is het mogelijk, maar dan vind ik het nog steeds een vreemde keuze van de productie om haar geen verdenking naar Nathan uit te laten spreken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 19-01-2020, 14:11:36
Interessant wat Tina in de podcast zegt. Tina: "Ik was gewoon op iemand gegaan die heel erg deed alsof ie de Mol was." (...) "Echt zo hard getunneld."

Dat lijkt op Leonie te wijzen. (En niet zozeer op mijn Mol Nathan met wie Tina haar laatste opdracht uitvoerde.)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 19-01-2020, 14:18:08
Interessant wat Tina in de podcast zegt. Tina: "Ik was gewoon op iemand gegaan die heel erg deed alsof ie de Mol was." (...) "Echt zo hard getunneld."

Dat lijkt op Leonie te wijzen. (En niet zozeer op mijn Mol Nathan met wie Tina haar laatste opdracht uitvoerde.)


Johan zou ik ook niet uitsluiten.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 19-01-2020, 14:18:41
Ja, er zijn meerderen die aan dat profiel voldoen inderdaad.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 19-01-2020, 14:51:20
Zo, pfff, ik dacht... misschien wel interessant om de in beeld gebrachte testvragen/antwoorden ook in het lijstje te verwerken, en op welke kandidaten die zouden kunnen slaan. Is er niet ergens iemand die per opdracht bijhoudt wie in welk groepje zit en zo?? Ik heb hier echt een dagtaak aan. ::zweet:: Wie zat er in team blauw bij de kleurenvuurwerk opdracht? En wie er in de 5e taxi stapte weten we denk ik niet.

Goed, er vallen nu wel een paar dingen op.

- Rob vulde in aflevering 1 een vraag in op Jaike of Johan.
- Claes vulde in aflevering 2 een vraag in op Leonie of Johan.
- Er zijn er wel meer die 'niet slim spreiden'.
1. Tina koos in aflevering 1 bij penningmeester 'Ja'.
2. Claes koos in aflevering 1 voor "de mol zat in het fotobusje", waar hij nota bene zelf in zat. Als hij zelf niet de mol is, was dit antwoord dus (blijkt nu Tina eruit is) sowieso fout.
3. Claes weer in aflevering 2, kiest voor controlroom.

Het kan, ik hoop gewoon heel erg dat dit inderdaad de antwoorden zijn die ze hebben gegeven, en dat het geen misleiding van de regie is. Anders eis ik dat ze het blokje "test maken" uit het programma slopen en die vijf minuten vullen met nuttige opdrachtinformatie. :P
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: xanneweetwel op 19-01-2020, 15:06:09
Wie zat er in team blauw bij de kleurenvuurwerk opdracht?

Buddy en Jaike = geel.
Mil, Nathan, Leonie = groen.
Rood stond beneden in het shot tijdens de uitleg, dus Rob en Claes.
Blauw dus Tina en Johan
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 19-01-2020, 21:22:31
Super interessant topic trouwens. Helemaal als je het zo goed bijhoudt als je nu doet Spacy, en alle kleine beetjes informatie verzamelt. Wat dat betreft nog een snipper: in de podcast zegt Tina ook dat ze "heel erg gespreden (sic)" heeft in de eerste test. (Dus het noemen van Johan en die testvraag die we te zien krijgen zeggen niet zoveel.)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 19-01-2020, 21:32:05
Super interessant topic trouwens. Helemaal als je het zo goed bijhoudt.

Ver weg de leukste topic. De laatste jaren valt hier wel minder uit te halen, maar het blijft een leuke manier om naar de mol te speuren.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 19-01-2020, 21:38:36
Vorig jaar was er juist veel uit te halen. Bij de test hoorden we vorig jaar amper Merels naam genoemd worden terwijl uit andere scènes (waaronder extra beeldmateriaal) bleek dat ze een stuk meer verdacht werd. Zo kon je dus merken dat ze bij de test uit de luwte werd gehouden.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 19-01-2020, 21:40:57
Vorig jaar was er juist veel uit te halen. Bij de test hoorden we vorig jaar amper Merels naam genoemd worden terwijl uit andere scènes (waaronder extra beeldmateriaal) bleek dat ze een stuk meer verdacht werd. Zo kon je dus merken dat ze bij de test uit de luwte werd gehouden.

Het is maar hoe je het bekijkt. De seizoenen tot en met Margriet kon je op basis van de test echt afleiden wie het was. Vanaf Klaas is net meer de tendens dat wie wat wordt weggelaten, maar wel verdacht is in de groep de mol kan zijn. Dus in die zin is de informatie inderdaad ook bruikbaar.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: foxhunter op 19-01-2020, 21:48:59
Misschien kunnen we zien hoe de vlag er dit jaar bij staat aan de hand van de verdenking van Johan over Rob. Johan zei dat Rob mensen tegen elkaar uitspeelt. Hoe dan? Waar dan? Johan noemde het een beetje verdacht, maar wel heel opzichtig. Wij hebben dat gedrag van Rob niet gezien, omdat het te opzichtig is en Rob verdacht moet blijven?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 20-01-2020, 01:26:15
Buddy en Jaike = geel.
Mil, Nathan, Leonie = groen.
Rood stond beneden in het shot tijdens de uitleg, dus Rob en Claes.
Blauw dus Tina en Johan
Thanks, ik heb het geupdate! ::ok::

Super interessant topic trouwens. Helemaal als je het zo goed bijhoudt als je nu doet Spacy, en alle kleine beetjes informatie verzamelt. Wat dat betreft nog een snipper: in de podcast zegt Tina ook dat ze "heel erg gespreden (sic)" heeft in de eerste test. (Dus het noemen van Johan en die testvraag die we te zien krijgen zeggen niet zoveel.)
Dank! :) Het is ook altijd handig om na elke nieuwe afvaller weer even alle verdenkingen uit eerdere afleveringen terug te kunnen lezen. Ik vrees wel dat ik binnenkort tegen die vermaledijde 5000 tekens aanloop. ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Muldvarpen op 20-01-2020, 02:21:04
in plaats van alleen te kijken p[ wie men zegt te zitten, kun je ook kijken naar het gedrag.
Zo zou ik uit de ruil van Buddy en Miljouska het volgende willen halen. (met uiteraard kilo's voorbehoud)
- Buddy en Miljouska vertrouwen elkaar,
- en verdenken elkaar zeker niet
- ze verdenken Leonie en /of Johan
- en willen niet zomaar ruilen...neen....ze willen bij Leonie en/of Johan.
- gegeven ook het feit, dat ze in de eerste opdracht daarna bij precies dezen in de auto zitten.
(maar dan omgekeerd)

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 23-01-2020, 11:28:46
in plaats van alleen te kijken p[ wie men zegt te zitten, kun je ook kijken naar het gedrag.
Zo zou ik uit de ruil van Buddy en Miljouska het volgende willen halen. (met uiteraard kilo's voorbehoud)
- Buddy en Miljouska vertrouwen elkaar,
- en verdenken elkaar zeker niet
- ze verdenken Leonie en /of Johan
- en willen niet zomaar ruilen...neen....ze willen bij Leonie en/of Johan.
- gegeven ook het feit, dat ze in de eerste opdracht daarna bij precies dezen in de auto zitten.
(maar dan omgekeerd)

Nu Tina weg is gaan ze mogelijk nog dieper tunnelen. Buddy lijkt naar Rob te neigen als derde verdachte terwijl Mil dat doet naar Nathan. Wat er met dit zestal gebeurt de volgende afleveringen kan belangrijke indicaties geven. Als Jaike of Claes afvallen worden we niet heel veel wijzer. Jaike zit nu op twee kandidaten. Mogelijk gaat ze de volgende test op een kandidaat en valt ze af. Claes hebben we nu ook niets meer van gehoord en wordt ook niet verdacht door de groep. Ook geen grote bron van informatie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Geel scherm op 23-01-2020, 19:16:43
Nu Tina weg is gaan ze mogelijk nog dieper tunnelen. Buddy lijkt naar Rob te neigen als derde verdachte terwijl Mil dat doet naar Nathan. Wat er met dit zestal gebeurt de volgende afleveringen kan belangrijke indicaties geven. Als Jaike of Claes afvallen worden we niet heel veel wijzer. Jaike zit nu op twee kandidaten. Mogelijk gaat ze de volgende test op een kandidaat en valt ze af. Claes hebben we nu ook niets meer van gehoord en wordt ook niet verdacht door de groep. Ook geen grote bron van informatie.

Buddy verdenkt Rob amper zei hij in het extra beeldmateriaal. Buddy zit vooral op Nathan, Leonie en Miljuschka.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: FS op 23-01-2020, 20:41:59
Buddy verdenkt Rob amper zei hij in het extra beeldmateriaal. Buddy zit vooral op Nathan, Leonie en Miljuschka.

Je moet echt niks geloven van wat Buddy hardop zegt tegen anderen. Dat is een te slimme speler om daar de waarheid over te spreken naar zn tegenstanders.

Als hij hardop zegt tegen iemand dat hij op Leonie zit.. zit hij dus niet op Leonie  ;)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Theovv op 24-01-2020, 17:52:48
Ik weeg zelf alleen de verdenkingen mee die de kandidaten daadwerkelijk uitspreken voor de test. Wat ze lijken in te vullen en wat ze andere kandidaten vertellen vertrouw ik niet.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 26-01-2020, 11:55:56
Ik heb de beginpost weer geupdate. ::ok::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 26-01-2020, 12:44:17
Ik heb de beginpost weer geupdate. ::ok::

Top! :)

Ik vermoed trouwens dat Jaike op Buddy en Mil heeft ingezet.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 26-01-2020, 18:10:03
Jaike zegt in de podcast dat ze wist op wie Tina all in is gegaan, en dat ze dus één verdachte kon wegstrepen. Zelf is ze ook all in op iemand gegaan, dus ik vermoed dat dus Mil of Buddy is geweest. Kunnen we dus concluderen dat Tina niet all in op Mil of Buddy is gegaan, anders gaat Jaike niet die vraag aanklikken.

Tina is dus all in gegaan op Nathan, Leonie, Johan, Rob of Claes.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 26-01-2020, 20:02:46
Jaike zegt in de podcast dat ze wist op wie Tina all in is gegaan, en dat ze dus één verdachte kon wegstrepen. Zelf is ze ook all in op iemand gegaan, dus ik vermoed dat dus Mil of Buddy is geweest. Kunnen we dus concluderen dat Tina niet all in op Mil of Buddy is gegaan, anders gaat Jaike niet die vraag aanklikken.

Tina is dus all in gegaan op Nathan, Leonie, Johan, Rob of Claes.

Het kan wel dat Tina all-in is gegaan op Mil en nu Jaike op Buddy (of omgekeerd). Aangezien Jaike al stevig in een Mil-Buddy tunnel zat, lijkt me dat waarschijnlijk.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 26-01-2020, 20:04:12
Interessant trouwens dat Nathan door geen 1 kandidaat meer wordt genoemd in de edit   ::)

en dat na die opvallende actie van hem, die ook niet meer ter sprake komt. Moet dat zijn too obvious gemol compenseren? Miljuschka lijkt hem zwaar te verdenken, dus dat we het bij haar niet mogen weten is wel heel opvallend.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 26-01-2020, 20:11:16
Interessant trouwens dat Nathan door geen 1 kandidaat meer wordt genoemd in de edit   ::)

en dat na die opvallende actie van hem, die ook niet meer ter sprake komt. Moet dat zijn too obvious gemol compenseren? Miljuschka lijkt hem zwaar te verdenken, dus dat we het bij haar niet mogen weten is wel heel opvallend.

Het lijkt wel alsof de productie hier iets wilt verbergen. De nadruk wordt hier vooral op Buddy als verdachte gelegd.'
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: tureluurs op 26-01-2020, 22:59:21
Het kan wel dat Tina all-in is gegaan op Mil en nu Jaike op Buddy (of omgekeerd). Aangezien Jaike al stevig in een Mil-Buddy tunnel zat, lijkt me dat waarschijnlijk.

Ik vermoed dan omgekeerd, omdat bij de stemming wel/niet gokken geld of theeservies Jaike met de niet-gokkers meegaat (o.a. Buddy), i.p.v. met de wel-gokkers (o.a. Mil). Het lijkt me hier logisch niet mee te gaan met wie je als mol verdenkt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 26-01-2020, 23:10:55
Ik vermoed dan omgekeerd, omdat bij de stemming wel/niet gokken geld of theeservies Jaike met de niet-gokkers meegaat (o.a. Buddy), i.p.v. met de wel-gokkers (o.a. Mil). Het lijkt me hier logisch niet mee te gaan met wie je als mol verdenkt.

Jaike wil juist gokken..
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: tureluurs op 26-01-2020, 23:15:29
Jaike wil juist gokken..

Oeps ja, dat is ook zo. Buddy, Claes, Johan en Nathan willen het geld. Dan zou Tina inderdaad all-in op Mil zijn gegaan eventueel.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Jelsir op 27-01-2020, 21:03:32
Ik ben benieuwd of mijn 'de Mol in aflevering 1 altijd uitspreekt, wie die verdenkt' (https://www.wieisdemol.com/forum/2019/?topic=67188.msg2160978#msg2160978)-theorie nog overeind blijft staan na dit seizoen.  ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: KiWi0501 op 27-01-2020, 21:11:52
Interessant trouwens dat Nathan door geen 1 kandidaat meer wordt genoemd in de edit   ::)

en dat na die opvallende actie van hem, die ook niet meer ter sprake komt. Moet dat zijn too obvious gemol compenseren? Miljuschka lijkt hem zwaar te verdenken, dus dat we het bij haar niet mogen weten is wel heel opvallend.

Ik vond dit dus ook zo bij Moltalk. Sanne wilde eigenlijk zeggen Nathan maar ze zei toen uhmmm...ik meen dat ze Johan als Mol noemde.
Ik beweer al sinds Moltalk niet meer ondergronds is, dat echt alles in de programma is geregiseerd. Dus wat weet ik? Johan is in elk geval niet de Mol.  ::vergroot:: >:D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Theovv op 29-01-2020, 00:04:02
Ik ben benieuwd of mijn 'de Mol in aflevering 1 altijd uitspreekt, wie die verdenkt' (https://www.wieisdemol.com/forum/2019/?topic=67188.msg2160978#msg2160978)-theorie nog overeind blijft staan na dit seizoen.  ::rofl::
Omdat 9 kandidaten hun verdachte hebben uitgesproken in de 1e aflevering is die kans vrij groot ;) Jammer dat dit aantal niet lager lag, want het is een sterk patroon.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 29-01-2020, 07:52:07
Ik vond dit dus ook zo bij Moltalk. Sanne wilde eigenlijk zeggen Nathan maar ze zei toen uhmmm...ik meen dat ze Johan als Mol noemde.
Ik beweer al sinds Moltalk niet meer ondergronds is, dat echt alles in de programma is geregiseerd. Dus wat weet ik? Johan is in elk geval niet de Mol.  ::vergroot:: >:D

Johan is zowiezo niet de mol, want op Instagram heeft op Renate haar Instagram een comment gepost dat hij haar seizoen heeft gekeken ter voorbereiding voor de mol. Dit kwam echt heel oprecht over, en dit geloof ik ook zo. Als hij de mol was dan hadden ze zeker aanbevolen om één van de recentere seizoenen te bekijken. Om dezelfde redenen heb ik Milouschka ook afgeschreven.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 29-01-2020, 11:44:54
Johan is zowiezo niet de mol, want op Instagram heeft op Renate haar Instagram een comment gepost dat hij haar seizoen heeft gekeken ter voorbereiding voor de mol. Dit kwam echt heel oprecht over, en dit geloof ik ook zo. Als hij de mol was dan hadden ze zeker aanbevolen om één van de recentere seizoenen te bekijken. Om dezelfde redenen heb ik Milouschka ook afgeschreven.

Vooral niet op basis van zo een redenen kandidaten afschrijven. Kees Tol had ook amper afleveringen gezien.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 4-02-2020, 10:17:51

Afl. 4:

Best wel opvallende testresultaten als we de beelden mogen geloven.

Claes verdenkt Buddy, Leonie en Miljuschka
Rob verdenkt Buddy, Johan en Leonie
Nathan verdenkt Miljuschka, Johan, Leonie en Buddy
Johan verdenkt Leonie, Miljuschka en Buddy
Buddy verdenkt Leonie en Johan
Leonie verdenkt Miljuschka, Buddy en Johan
Miljuschka verdenkt Nathan
 
Op grond van logisch redeneren op basis van deze verdenkingen is Miljuschka waarschijnlijk de mol.

Blijkbaar is het voor 6 van de 7 deelnemers na 4 afleveringen duidelijk dat Nathan niet de mol is.
Die ene afwijkende mening is dus waarschijnlijk van de mol.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Luc op 8-02-2020, 12:31:24
Het valt mij op dat Nathan maar één keer vernoemd wordt (door Mil) en Rob zelfs helemaal niet net als Claes.
Zou dit erop wijzen dat één van hen de mol is (Claes verdenk ik niet)? De productie wil de mol zoveel mogelijk afschermen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Erik Leppen op 8-02-2020, 13:34:49
Ik was voor mijn molpunten toch aan het tellen, en had dus ineens gegevens wie wie verdacht in afleveringen 1 tot en met 4.

Dus ik dacht, kijken of ik dat ook ineen diagrammetje kan weergeven. Ik ben er nog niet uit qua vormgeving, maar de data is al heel interessant.
(http://www.erikleppen.nl/widm2020/molverdenkingen2020aflevering4.png)
Je moet het zo lezen:

Ik ga alleen af op wat kandidaten zeggen bij de test in de aflevering zelf. Dus niet het extra materiaal, de podcast, muisklik-beelden, opmerkingen in de rest van de aflevering, etc.

Dingen die mij opvallen in dit schema:
Voor mij zijn dit aanwijzingen dat we op Claes, maar vooral op Rob moeten letten.

Nog interessanter vind ik:
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: JaccoS op 8-02-2020, 14:09:03
Nog interessanter vind ik:
  • De enige afvaller waarvan we verdenkingen hebben is Anita; die verdacht Miljuschka, Rob en Tina, en zij moest naar huis. Daarmee lijken ze te willen suggereren dat deze 3 de mol niet zijn. Voor mij is dat juist een aanwijzing dat één van hen het wèl is. Wederom zit Rob hierbij.
Anita zei dat ze was vergeten bij de test dat ze 1 van haar verdachten verdacht. Ze heeft dus ingezet op 2 mensen. Er is best een kans dat dat Rob is. Ze heeft dan niet op hem ingezet maar hem wel genoemd in de biecht.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Syllie10 op 8-02-2020, 17:13:57
Leuk overzichtje zo :D  ::bravo::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Gadoesja op 8-02-2020, 19:48:41
Het is mij een raadsel dat Rob door niemand verdacht wordt. Geloof dat ook niet omdat er genoeg redenen zijn hem wel te verdenken. Speelt 8) de regie hier een rol in?https://www.realitynet.org/Smileys/widm/cool.gif
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 9-02-2020, 00:53:45
Aflevering 4:
Buddy: Hoofdverdachte = Leonie. Johan ook heel erg verdacht.
Claes: Verdenkt Buddy. Verdenkt Leonie, maar iets minder. Vraagtekens bij Mil. (testvraag: mol = man (=Buddy/Claes/Johan/Nathan/Rob))
Johan: Spreidt: Vooral Leonie, beetje Mil, beetje Buddy. (testvraag: taak mol = chauffeur (=Buddy/Claes/Leonie/Nathan))
Leonie: Verdachten: Buddy/Mil/Johan
Miljuschka: Mol = Nathan. (testvraag: mol = Nathan)
Nathan: Verdenkt Mil, Johan, Leonie & Buddy. (testvraag: mol koos €450-stok (=Mil/Rob))
Rob: Zijn mol is Buddy. Verdenkt ook Johan & Leonie. Heeft zichzelf beloofd te spreiden tot er nog vijf mensen in het spel zitten. (testvraag: mol ging alleen door parcour (=Buddy))

Aflevering 5:
Buddy: (ziet Johan waarschijnlijk als tegenstander dus niet mol). Mol = Leonie. Gaat nog niet all-in, maar wel meer risico nemen. (testvraag: mol startte bij DVD's (=Leonie))
Claes: Verdenkt Buddy. Spreidt niet. (testvraag: mol ging niet af in opdracht 1 (=Buddy/Claes/Leonie/Rob))
Johan: Verdenkt Mil, Buddy & Leonie. Verdenkt NIET Claes, Nathan & Rob. (testvraag: mol kwam als 3e bij Rik in opdr. Lezen & Schrijven (= ¿Buddy?)) (Volgens Leonie zei Johan tegen haar dat hij vol op Mil ging)
Leonie: Zit op Mil & Buddy. (testvraag: mol = Miljuschka)
Miljuschka: (lijkt Buddy te vertrouwen). Heeft Leonie als mol. (testvraag: geboortedatum mol = 28-09-1980 (=Leonie))
Nathan: Spreidt op vier: Leonie, Buddy, Johan & Mil (testvraag: mol haalde letters L&E (= Buddy/Mil))
Rob: Verdenkt Buddy (testvraag: mol = Buddy) (gaf in afleveringbiecht aan Claes en Nathan te vertrouwen)

Aflevering 6:
Buddy: Verdachte = Leonie. (testvraag: mol vond NIET 3e telefoon (=Buddy/Claes/Leonie/Mil/Rob(?)))
Claes: Weet niet of hij Mil kan vertrouwen. LIJKT nog op Buddy te zitten. (testvraag: mol ging als 2e naar binnen in opdr 3 (=Buddy))
Leonie: (Zegt in biecht: zat vanaf begin op Mil & Buddy, NIET Nathan, Rob & Claes) Verdenkt nog steeds Mil & Buddy. (testvraag: mol had kleur wit in opdr 2 (=Mil))
Miljuschka: Heeft heel lang op Nathan gezeten. Denkt nu van niet, denkt óf Rob, óf Leonie. (testvraag: mol = Leonie)
Nathan: Nog steeds spreiden. Niet meer Johan; nu alleen Buddy, Leonie en voor de zekerheid Mil. (testvraag: mol = Mil)
Rob: Zou spreiden tot top 5. Gaat nu Claes en Nathan er iets meer uit houden (!) Meer spreiden op Mil, Leonie & Buddy. (testvraag: mol = man (=Buddy/Claes/Nathan/Rob))

Aflevering 7:
Buddy: Zit vanaf aflevering 1 in tunnel op dezelfde (hij noemt geen naam maar dit moet Leonie zijn) (testvraag: mol = Leonie)
Leonie: Verdenkt NIET Nathan. Verdenkt wel Rob en heel erg Mil. (testvraag: mol gaf NIET eerste wagenkleur door (=Buddy/Leonie/Nathan/Rob))
Miljuschka: Leonie met stip op 1, neemt Rob ook mee. (testvraag: mol = vrouw (=Leonie/Mil))
Nathan: Spreidt op Buddy, Leonie & Mil. (testvraag: mol = ? (er wordt geen antwoord gekozen))
Rob: Op twee mensen inzetten. Twijfelt over Buddy. Zegt dat Leonie een goede mol zou kunnen zijn. (het is allemaal erg vaag). (testvraag: Mol wil Bruno Mars zijn (=?))

Aflevering 8:
Buddy: 100% all-in op Leonie (testvraag: mol had 3 punten na vraag 10 in opdr 2 (=Leonie?)) (testvraag: mol = Leonie)
Leonie: Spreidt over twee. (testvraag: mol = ?)
Miljuschka: Leonie (testvraag: mol heeft 1 keer tafel gedraaid (=Leonie?)). "Lieve schat, you got this" (testvraag: mol = Leonie)
Nathan: VAGE BIECHT over dat hij heel vaak Leonie heeft ingevuld in testen, daarna nog meer vage biechten over Leonie (testvraag: mol fietste op blauwe en oranje fiets (=Leonie?)) (testvraag: mol = Leonie)
Rob: VAGE BIECHT over dat Leonie de mol zou kunnen zijn. (testvraag: mol begon bij kist 240 euro (=Leonie)) (testvraag: mol = Leonie)

Aflevering 9:
Buddy: Rob
Miljuschka: Rob
Nathan: Rob
Rob: Buddy
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waardenburg op 9-02-2020, 01:08:37
Wat kunnen we ermee?

Nathan verdenkt vier mensen van de zeven. Een van hen is Johan. De vijfde is hij zelf. Hij sluit twee dus  mensen uit en gaat door.

Het aardige is, dat Johan die andere drie ook noemt en niet doorgaat. Als dit klopt, zou het voor Nathan ingewikkeld worden om door te gaan.

Hij is de mol, hij heeft iets beter beantwoord dan Johan (en wordt daardoor gered) of de montage heeft alles door elkaar gegooid. Het enige waarin hij consequent is (of in beeld wordt gebracht) is dat hij Mil verdenkt en invult. Mil zelf switcht volledig. Het zou bijvoorbeeld Theepot en Verkeer(d) prima verklaren.

Ik gok op finale voor allebei.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Luc op 9-02-2020, 10:33:47
Johan verdenkt Claes, Rob en Nathan niet en viel af. Die drie werden in de test ook nergens vernoemd. Dat wijst erop dat één van die drie de mol is (maar Claes verdenk ik niet).
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Juuls247 op 9-02-2020, 10:41:57
Eindelijk Rob en een getoond scherm ;-) Dat was te verwachten.

Typisch dat ze Johan laten zeggen Nathan, Rob en Claes niet te verdenken.
Ik vond dat schouwspel bij de picknick ook apart. Dat Leonie/Buddy gaan zeggen: oh Rob raakt nu in paniek hoor...Is dat bedoeld als: 'hij is het niet, en raakt in paniek omdat hij nu achter loopt met het ontdekken van de mol', of een sneer in de zin van 'hij is de mol en straks is hij door iemand ontmaskert' Apart schouwspel.

Ik zet dit even hier neer omdat ik door dit soort momenten soms nog meer denk dat we niet de echte verdenkingen horen die passen bij die afleveringen. Kandidaten laten in die 'tussenmomentjes' meer zien hierin...over wie ze eigenlijk verdenken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 9-02-2020, 14:03:13
De verdenkingen die we bij de testen zien en horen, kunnen ingedeeld worden naar mate van juistheid en waarschijnlijkheid.

1. Onjuiste verdenkingen
Een verdenking op een afvaller is per definitie onjuist.

2. Dubieuze verdenkingen
Een verdenking van een afvaller op een deelnemer die nog steeds meedoet is opmerkelijk.

3. Normale verdenkingen
Een verdenking van een deelnemer die nog meedoet op een andere deelnemer die nog meedoet is "normaal".   

Naarmate er meer afleveringen zijn geweest en er dus meer afvallers zijn, wordt het aantal onjuiste verdenkingen en het aantal dubieuze verdenkingen steeds groter.

Nu, na vijf afleveringen, zien we al een patroon ontstaan.

Miljuschka ontvangt veel verdenkingen, maar daar zijn ook veel dubieuze verdenkingen bij.
Nathan en Claes hebben weinig verdenkingen ontvangen, maar geen enkele dubieuze verdenking.
Rob heeft weinig verdenkingen, maar wel een paar dubieuze.

In bijgaande tabel staan per ronde alle verdenkingen per kandidaat, gerangschikt naar onjuist, dubieus en normaal.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 9-02-2020, 19:01:46
Buddy zit al vanaf het begin op Leonie. Dat wordt ook steeds in de uitzendingen duidelijk kenbaar gemaakt. Die valt dus vlak voor de finale af als ik de bedoeling van de regie volg. Claes zit niet op Leonie, die valt volgende week af. En de rest zit ook gewoon op Leonie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 9-02-2020, 20:28:39
Ja dat ben ik eens, zo zie ik de bedoelingen van de regie ook. Iedereen zit op haar dus Leonie valt af voor de finale. Alleen volgende week nog even Claes die haar niet noemt. Dan zit je alleen nog met die allerlaatste afvaller.

Buddy die steeds op Leonie zat moet herbezinnen en zal dan verkeerd gaan. Mil volgen en op de mol uitkomen? Dat zal Mil niet willen. Zij gaat voor de kill.... bondje voorbij. Of toch Rob die afvalt maar Rob wordt wel erg neergezet als de subtiele mol. Grote kans dat hij de finale wel haalt. Dus Mil/Rob/Nathan in de finale.... jammer voor mijn pool dan want ik had steeds Buddy als winnaar hahah.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 9-02-2020, 20:38:44
Iedereen zit op haar dus Leonie valt af voor de finale.

Iedereen zit op haar omdat zij de Mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: LdHmolletje op 10-02-2020, 13:53:49
Iedereen zit op haar omdat zij de Mol is.
Inderdaad, en gezien de overtuiging van sommige kandidaten in Leonie als mol zie ik een finale van haar met Buddy en Mil komen!
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 10-02-2020, 14:18:30
gezien de overtuiging van sommige kandidaten in Leonie als mol zie ik een finale van haar met Buddy en Mil komen!

Ik denk daar een tandje extra door. Mil wordt een beetje opgewerkt naar haar komende exit. Buddy wordt heel de serie neergezet als voor Leonie gaande. Ja, en die valt dan als laatste voor de finale af, denk ik dat dat waarom is. Alsof de mensen het niet door zouden hebben dat Nathan en Rob ook op Leonie zitten.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 11-02-2020, 13:52:11
Het scenario is vrij simpel. Claes zal er binnenkort wel uitvliegen gevolg door Rob (zitten allebei fout). Nathan zal Buddy aftroeven voor de finaleplek, door een groepsvrijstelling of door toch nog Leonie op het spoor te komen. Alleen gaat de regie nooit meer in beeld brengen dat hij Leonie vol verdenkt. Het 'wie verdenkt wie'-schema kan niet anders dan naar Leonie of Buddy als mol wijzen. En Buddy de mol? Nee.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: wouterv op 11-02-2020, 13:54:12
Het scenario is vrij simpel. Claes zal er binnenkort wel uitvliegen gevolg door Rob (zitten allebei fout). Nathan zal Buddy aftroeven voor de finaleplek, door een groepsvrijstelling of door toch nog Leonie op het spoor te komen. Alleen gaat de regie nooit meer in beeld brengen dat hij Leonie vol verdenkt. Het 'wie verdenkt wie'-schema kan niet anders dan naar Leonie of Buddy als mol wijzen. En Buddy de mol? Nee.

Tenzij er een jaar is zoals bij Thomas/Jan/Dennis waar er pas vrij laat op de mol gestemd wordt
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 11-02-2020, 14:05:22
Tenzij er een jaar is zoals bij Thomas/Jan/Dennis waar er pas vrij laat op de mol gestemd wordt

Dat kan natuurlijk altijd, maar daar heb ik mijn twijfels over. De verdenkingen komen nu zo nadrukkelijk in beeld, dat er duidelijk bruggetjes worden gebouwd. De jaren van Thomas/Jan/Dennis werden de verdenkingen veel vager gehouden, om de niet-mollen verdachter te maken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 11-02-2020, 15:02:48
Gevolg door Rob (zitten allebei fout).

Ik denk dat Rob al vanaf de eerste aflevering vol op Leonie zit. En ik denk dat hij denkt dat inmiddels iedereen op Leonie zit. En op Claes na klopt dat waarschijnlijk, denk ik. Check! (Zowel bij Leonie als Rob is dat een dingetje; een van de twee heeft dat gekopieerd van de ander, denk ik.)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 11-02-2020, 17:13:36
Ik ben wel benieuwd naar hoe de verdenkingen zich gaan ontwikkelen. Mijn verwachting is niet dat iemand op Rob gaat zitten, maar wie weet. Ik verwacht eigenlijk een finale met Mil, Nathan en Rob/Buddy waarin of Mil en Buddy samen op Nathan zitten, of waarin alleen Mil op Nathan zit (en heel misschien Rob ook, maar waarschijnlijk gaat hij dan toch op Mil zitten aangezien hij Nathan al afgestreept lijkt te hebben)... Als Nathan en Mil samen in de finale zitten, denk ik dat Nathan op Mil gaat zitten, aangezien hij haar vanaf het begin al noemde als verdachte en hij nooit Rob heeft genoemd. Buddy zal Nathan ook altijd boven Rob verkiezen denk ik, aangezien hij al eerder duidelijk heeft gemaakt dat Nathan een plekje in zijn vizier heeft, hij Rob nooit als verdachte heeft genoemd en hij al eens gezegd heeft dat hij denkt dat Rob vooral zelf graag door wil. Mil en Buddy verdenken elkaar verder totaal niet, dit zie ik ook niet omslaan.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: molton op 11-02-2020, 17:48:28
De verdenkingen komen nu zo nadrukkelijk in beeld, dat er duidelijk bruggetjes worden gebouwd.
Wie verdenkt wie gaat toch over wie de kandidaten verdenken en niet de kijkers (die de beelden ziet).
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molest op 12-02-2020, 13:37:16
Bij de waaier-opdracht zegt Johan: 'Het is sowieso, een lang ding, van 7'. Hij dacht dat hij Leonie had gezien in een tekstje, maar had niet gevonden wat hij zocht. Ook de manier waarop hij het zegt doet me vermoeden dat hij zocht naar Miljuschka (die had 4 karakters, + 3 karakters voor 'is de Mol' = 7).

Buddy had minder karakters in zijn naam, toch? Dan zou Mil wel eens de hoofdverdachte van Johan kunnen zijn geweest.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 12-02-2020, 15:05:32
interessant punt in de vlog van Siem

aantal verdenkingen tot nu toe in de test

Claes 0
Rob 2
Nathan 3
Buddy, Miljuschka, Leonie allemaal 14 keer

2015: werd de mol 17 keer genoemd als verdachte, in 1 aflevering niet (afl. 1)
2016 werd de mol 20 keer genoemd, in alle afleveringen genoemd
2017 8 keer genoemd, in 4 afleveringen niet (in afl. 2,3,4 en 5 werd Thomas niet genoemd als verdachte) *
2018 8 keer genoemd, in 2 afleveringen niet (afl. 1 en 7)
2019 de mol werd 13 keer genoemd, in 2 afleveringen niet (afleveringen 1 en 2)



* in 2017 werden er überhaupt weinig verdenkingen getoond



m.a.w. normaal is de mol Mil, Buddy of Leonie, tenzij Nathan of Rob ineens veel meer worden genoemd als verdachte in de volgende afleveringen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 12-02-2020, 16:10:12
Op zich interessant, maar ik weet niet of het heel veel zegt. En we hebben pas 5 afleveringen gehad he. Tenzij ze nu alledrie afvallen, zullen Buddy, Leonie en Mil nog wel een aantal keer worden genoemd, dan wordt hun aantal wel erg hoog. En Rob en Nathan kunnen nog wel een paar keer worden genoemd, dan komen ze ook al gauw aan 8.

Ook al wordt er misschien veel in gestuurd door de regie, uiteindelijk is het wel berust op waarheid. Margriet, Klaas en Merel werden vaak genoemd, omdat ze ook wel redelijk opvielen en bij veel mensen daadwerkelijk verdacht waren. Bij Jan en vooral Thomas was dit minder.

Hetzelfde zou nu kunnen gelden. Als Buddy, Leonie of Miljuschka de mol is, werd hij of zij blijkbaar veel verdacht, en als Nathan, Rob of zelfs Claes de mol is, was hij blijkbaar niet zo verdacht.

Ik vind het dan wel interessanter om niet alleen naar de namen die we horen, maar ook de argumenten. Bijvoorbeeld: Mil's naam wordt even vaak genoemd als Buddy en Leonie, maar ik hoor eigenlijk bijna niemand echt over haar van "Zo, wat ze nóu weer heeft gedaan! Dat was echt verdacht!" Voor mijn gevoel worden Buddy en Leonie veel meer in de kijker gezet, en zijn zij ook de twee hoofdmollen, en is Mil meer een 'bijmol'.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 13-02-2020, 13:32:58
Ja, klopt. Siem ging nog veel verder. Te ver, vond ik. Vooral Nathan kan nog prima imo, maar dan verwacht ik vanaf nu wel dat ze af en toe een (zachte) verdenking gaan tonen. 1 per aflevering mag wel, vind ik.  :P

We weten bijv niet of Miljuschka nu echt vol op Leonie zit. Mil zei in afl. 4 "nog steeds Nathan"  maar in afl. 2 en 3 werd dat niet getoond en in afl. 2 zat ze (ook of vooral(?)) op Tina en Leonie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 13-02-2020, 13:43:44
We weten bijv niet of Miljuschka nu echt vol op Leonie zit.

Miljuschka twijfelde misschien nog over Johan, maar die ligt er nu dus uit. Ik denk niemand zit op Nathan.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Luc op 14-02-2020, 18:14:24
We zeggen hier vaak dat de mol niet of nauwelijks genoemd zal worden in de verdenkingen, maar dat blijkt de afgelopen jaren helemaal niet het geval te zijn, in tegendeel. Dat zou betekenen dat juist Mil, Buddy of Leonie de mol is. Nathan en Rob worden niet of nauwelijks genoemd als verdacht.

https://www.youtube.com/watch?v=lIk7rr0aVok&t=8s Vanaf 12.38
Klopt niet, in 2017 en 2018 werd de juiste mol pas vernoemd in de aflevering voor de finale en het is in WIDM zelfs voorgekomen dat een kandidaat pas in de finale op de juiste mol zat.
Al kwam het ook voor dat de juiste mol al vanaf het begin door de meeste kandidaten werd verdacht nl. Anne-Marie in 2012 (om die reden had ik haar juist doorgestreept) en Margriet (2015) werd ook vrij snel voor velen verdacht.

Met andere woorden: de afleveringen en de mollen met elkaar vergelijken is geen goed idee (die fout maakte ik vroeger ook).

Ik geloof veel meer in een mol die weinig in de pot brengt en daardoor verdachte dingen doet of moet doen maar door de kandidaten nauwelijks wordt verdacht (Nathan, Rob) dan een mol die relatief veel geld in de pot brengt maar door velen wordt verdacht (Buddy en in mindere mate Mil). Wij zijn tenslotte maar halfweg de reeks, als de mol na 5 afl. al 14x in de test is vernoemd is het geen goede mol.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Luc op 14-02-2020, 20:12:09
Er zijn seizoenen dat de mol juist vrij veel als 1 van de verdachten wordt genoemd waar kandidaten op spreiden.
Dat heb ik ook gezegd (met name seizoen 12 en 15) maar het is beslist niet zo dat de mol alle seizoenen veel verdacht wordt. Je kunt de seizoenen gewoon niet met elkaar vergelijken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Theovv op 14-02-2020, 20:17:34
Dat heb ik ook gezegd (met name seizoen 12 en 15) maar het is beslist niet zo dat de mol alle seizoenen veel verdacht wordt. Je kunt de seizoenen gewoon niet met elkaar vergelijken.
Dat is niet het punt. Het punt is dat hier mensen vaak zeggen dat kandidaten die niet genoemd worden als verdachten bij de test de mol kunnen zijn, omdat de mol nooit als verdachte wordt genoemd. Uit de feiten blijkt echter dat dat niet klopt, dus we moeten ons niks aantrekken van of kandidaten wel of niet als verdachte worden genoemd.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Luc op 14-02-2020, 20:54:18
Margriet werd na 5 afl. 11 keer vernoemd en Klaas 9x, dat is nog altijd minder dan de 14 van Buddy, Leonie en Mil.
Maar het is wel opmerkelijk dat Nathan en Rob door de kandidaten nauwelijks verdacht worden (al mag je niet teveel op de verdenkingen focussen, ze worden beslist gemanipuleerd) en door de kijkers (zeker op dit forum) des te meer.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 16-02-2020, 01:35:28
Aflevering 6:
Buddy: Verdachte = Leonie. (testvraag: mol vond NIET 3e telefoon (=Buddy/Claes/Leonie/Mil/Rob(?)))
Claes: Weet niet of hij Mil kan vertrouwen. LIJKT nog op Buddy te zitten. (testvraag: mol ging als 2e naar binnen in opdr 3 (=Buddy))
Leonie: (Zegt in biecht: zat vanaf begin op Mil & Buddy, NIET Nathan, Rob & Claes) Verdenkt nog steeds Mil & Buddy. (testvraag: mol had kleur wit in opdr 2 (=Mil))
Miljuschka: Heeft heel lang op Nathan gezeten. Denkt nu van niet, denkt óf Rob, óf Leonie. (testvraag: mol = Leonie)
Nathan: Nog steeds spreiden. Niet meer Johan; nu alleen Buddy, Leonie en voor de zekerheid Mil. (testvraag: mol = Mil)
Rob: Zou spreiden tot top 5. Gaat nu Claes en Nathan er iets meer uit houden (!) Meer spreiden op Mil, Leonie & Buddy. (testvraag: mol = man (=Buddy/Claes/Nathan/Rob))
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 16-02-2020, 16:07:05
Op basis van de testbiechten wordt het na aflevering 6 onwaarschijnlijk dat Leonie de mol is. Claes verdacht Leonie en is afgevallen, zoals ook Johan is afgevallen terwijl Leonie één van zijn verdachten was.
 
Buddy, Leonie en Miljuschka ontvangen veel verdenkingen, maar zijn ook door veel afvallers als mogelijke mol genoemd.

Nathan en Rob ontvangen weinig verdenkingen.
Tot nu toe is Nathan de enige deelnemer zonder dubieuze verdenkingen. Sterker nog, een aantal afvallers dachten juist dat hij niet de mol is.

Dit kan natuurlijk allemaal in de montage zijn gemanipuleerd, maar we moeten het nu eenmaal doen met wat we te zien en te horen krijgen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 16-02-2020, 16:26:52
Op basis van de testbiechten wordt het na aflevering 6 onwaarschijnlijk dat Leonie de mol is. Claes verdacht Leonie en is afgevallen, zoals ook Johan is afgevallen terwijl Leonie één van zijn verdachten was.
Claes ging in afl. 5 (bijna?) all-in op Buddy.

Nu leek het alsof dat nog zo was (zie post van Spacy hierboven). Maar hoeft idd niet. Kan ook een troll zijn van de regie.


Ik vind dat we te weinig info hebben om Buddy en Leonie te strepen. Bij Johans exit vond ik het veel duidelijker dat die ws vooral op Miljuschka zat.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 16-02-2020, 17:51:10
Nu ben ik al helemaal benieuwd naar hoe de verdenkingen zich gaan ontwikkelen.  ::tandpastasmiley::
Mil verdenkt Nathan niet meer maar Rob wel. Nathan lijkt Mil als hoofdverdachte te hebben en lijkt Rob niet te verdenken. Buddy heeft Leonie als hoofdverdachte... maar wie gaat hij verdenken als zij afvalt, wat toch waarschijnlijk in de volgende aflevering wel gaat gebeuren? Heeft hij dezelfde mening als Mil, aangezien zij erg close is met Buddy?
Mil is in mijn ogen wel echt een finaliste... van Buddy verwacht ik echter dat hij gaat afvallen voor de finale, maar ik krijg door deze verdenkingen toch de indruk dat het veel logischer zou zijn als de finale uit Buddy, Mil en Rob gaat bestaan.  ??? Maar Nathan kan er ook nog ingeknald worden door een groene vrijstelling?  ;D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: molton op 16-02-2020, 18:02:45
Ik denk dat Miljuschka vanaf nu ook niet meer het achterste van haar tong gaat laten zien in haar bondje met Buddy. Als Buddy niet zelf tot de conclusie komt dat Rob de Mol is ligt hij er uit in één van de komende twee afleveringen. Ik denk dat er een verhaallijn van het bondje tussen Miljuschka en Buddy in de laatste twee afleveringen wordt opgezet omdat dit een dramatische ontknoping krijgt als Buddy afvalt omdat Miljuschka toch (ook) voor haar zelf kiest. Ik vermoed dat de regie dit wil opzetten als "Miljuschka is de Mol" vlak voor de finale.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 16-02-2020, 18:04:44
Claes ging in afl. 5 (bijna?) all-in op Buddy.

Nu leek het alsof dat nog zo was (zie post van Spacy hierboven). Maar hoeft idd niet. Kan ook een troll zijn van de regie.


Ik vind dat we te weinig info hebben om Buddy en Leonie te strepen. Bij Johans exit vond ik het veel duidelijker dat die ws vooral op Miljuschka zat.

Ja, ik vond dit heel raar. Gisteren in een ander topic al geschreven dat ik heel benieuwd was  naar de verdenkingen van Claes. Ik heb gisteravond de letterlijke tekst er bij gezocht.:

Aflevering 5:
Ik denk dat Buddy de Mol is omdat ik vaak gedrag heb gezien...  wat ik gewoon heel verdacht vind. Dat spreiden, daar ben ik klaar mee. Ik wil gewoon weten of ik goed zit.  En dan zit ik misschien fout, maar dan ga ik terug...  met een gevoel van: nou, ik heb alles gegeven.

Aflevering 6:
Ik weet niet hoe goed ik Miljuschka kan vertrouwen. We hebben na de laatste opdracht een beetje zitten filosoferen over hoe en wat.  Ik heb haar vooral wat vragen gesteld: Wat vind jij? Zij vindt hetzelfde als ik, dat Buddy ongelooflijk heeft lopen mollen.Ja, vertrouwen? Vertrouw niemand.

Het lijkt wel of ze de 2 testbiechten hebben omgedraaid...... Bij zijn exit gesprek zei Claes dat hij de test lastig vond en veel moest gissen
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 16-02-2020, 18:36:21
Volgens mij verdenkt inmiddels iedereen Leonie, maar Leo nie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nijntjelief op 16-02-2020, 20:56:46
@Moldo, top, je schema. Precies wat ik nodig had! Niet dat de keuze ermee opschiet, hoor... Ik kan nog steeds niet kiezen wie de mol is  ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 18-02-2020, 09:35:21
Citaat van: Saskiaax95
Buddy heeft Leonie als hoofdverdachte... maar wie gaat hij verdenken als zij afvalt, wat toch waarschijnlijk in de volgende aflevering wel gaat gebeuren?

Ik heb dit nu al zoveel gehoord over Leonie en over eerdere afvallers (en dat bleek te kloppen). Ik weet ook dat er een spoiler gaande is, maar niet welke. Wat ik wel weet is dat spoilertopic lezers het niet kunnen laten deze te doen uitschijnen. Dit is geen perdoonlijke beschuldiging, maar stop er gewoon allemaal met die spoilers zo op te dringen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: FS op 18-02-2020, 09:43:01
Er is geen Leonie spoiler
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 18-02-2020, 11:03:41
Ja idd, er is geen enkele aanwijzing bekend dat Leonie de volgende keer afvalt. De finalisten zouden bekend zijn bij sommigen (o.a. een NOS-journalist in Beijing) maar zijn gelukkig niet gelekt

Toen in afl. 2 de verdenkingen van Leonie, Nathan en Rob als enige 3 niet werden getoond bij de test zou dat een hint naar de 3 finalisten kunnen zijn.**

Opvallend wel dat Rob en Nathan sinds afl. 3 of 4 verdachter in de edit zitten dan Leonie. Nathan sws ook vanaf het begin verdacht in de montage. (ik weet dat daar anders over wordt gedacht)

Van Buddy wordt ons al vanaf het begin gevoerd dat ie zwaar op Leonie zit. Als ze de mol is valt die dus nog af.


** Leonie, Nathan en Rob zijn ook eigenlijk de enige 3 die nog kunnen op basis van de getoonde verdenkingen. Claes zat vol op Buddy en verschillende andere afvallers op Mil.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 18-02-2020, 11:14:24
Ik denk nog even aan afl. 1, Tina: verdenkt NIET: Nathan....

Nathan verdenkt Tina wel.

Dan Rob, waarover niets gemeld wordt. Tot nu toe staat de 100% theorie nog dat je dan de mol niet bent.

Conclusie: Nathan is de mol, niet Rob.

Leonie vliegt eruit omdat iedereen op haar zit en eruit vloog, niet vanwege een spoiler.

Ik denk dat haar vertrek een grote switch zal veroorzaken. Immers nu verdenkt niemand nog Nathan en is hij de grote vertrouweling. Met Leonie eruit zullen de kaarten opnieuw geschud worden. Dat was de laatste weken niet het geval met Niemand eruit en onverdachten Johan en Claes eruit.

Dit wordt dus een spannend topic hier ::jaja::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 18-02-2020, 11:35:53
Ja idd, er is geen enkele aanwijzing bekend dat Leonie de volgende keer afvalt. De finalisten zouden bekend zijn bij sommigen (o.a. een NOS-journalist in Beijing) maar zijn gelukkig niet gelekt

Oké, mijn excuses dan. Alle vorige afvallers waren gewoon door veel leden heel accuraat voorspelt door assumpties die op die van Saskia lijken. Ook dus helemaal geen schuld naar jou toe, was louter een voorbeeld.

Ik denk nog even aan afl. 1, Tina: verdenkt NIET: Nathan....

Leonie vliegt eruit omdat iedereen op haar zit en eruit vloog, niet vanwege een spoiler.


Johan en Claes zaten vooral op Mil en Buddy. Er is heel weinig indicatie dat ze op Leonie zaten. De rest zit ondertussen ook al gewoon op Leonie, dus zelfs als ze Johan en Claes goed zaten impliceert dit nog altijd niet dat Leonie niet de mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: suuuus op 18-02-2020, 11:44:03
Ik heb dit nu al zoveel gehoord over Leonie en over eerdere afvallers (en dat bleek te kloppen). Ik weet ook dat er een spoiler gaande is, maar niet welke. Wat ik wel weet is dat spoilertopic lezers het niet kunnen laten deze te doen uitschijnen. Dit is geen perdoonlijke beschuldiging, maar stop er gewoon allemaal met die spoilers zo op te dringen.

Er zijn nu helemaal geen spoilers meer, dit is een jaarlijk terugkomend iets. Ik hou er persoonlijk wel van maar snap dat als je er voor kiest om niet te weten dat het dan vervelend is maar er is niet echt aan te ontkomen doordat iedereen bij een spoiler op die bepaalde afvaller stemt.


De verdenkingen zijn lastig dit jaar. Ik heb Mil en Buddy met hun bondje hoog zitten als finalisten, niet als mollen.  Leonie zou wat betreft verdenkingen prima de mol kunnen zijn, die vult die twee in de test in. Als Rob of Nathan de mol is vliegt ze er volgende aflevering waarschijnlijk uit.

Als Rob de mol is zou Nathan er wel eens uit kunnen vliegen de volgende ronde omdat hij die nu niet meer meeneemt

En Nathan zou in mijn ogen ook nog steeds prima de mol kunnen zijn omdat hij ook op Mil en Buddy (en Leonie) zit.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 18-02-2020, 11:48:49
Er zijn nu helemaal geen spoilers meer, dit is een jaarlijk terugkomend iets. Ik hou er persoonlijk wel van maar snap dat als je er voor kiest om niet te weten dat het dan vervelend is maar er is niet echt aan te ontkomen doordat iedereen bij een spoiler op die bepaalde afvaller stemt.

Daarom dat ik ook uit de topic 'wie is de afvaller' en 'wie is de mol niet' blijf. Ik heb gewoon de indruk dat er dit jaar meer uit de spoilers is gelekt dan de andere jaren. Ik kan niemand iets kwalijk nemen, maar er mag soms iets meer rekening gehouden worden met mensen die de spoiler topic niet lezen. Maar goed, terug on-topic.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 18-02-2020, 12:05:32
Oké, mijn excuses dan. Alle vorige afvallers waren gewoon door veel leden heel accuraat voorspelt door assumpties die op die van Saskia lijken. Ook dus helemaal geen schuld naar jou toe, was louter een voorbeeld.
Dat was Saskiaax95, maar snap als je dit forum leest de frustatie als je ervoor kiest om geen spoilers te lezen. Gelukkig is het nu hopelijk klaar en houden mensen die meer weten over de volgende afvallers hun kaken op elkaar tot na de finale.

Nee, ik doel niet op mensen hier maar die rukkers van die incel mannen site die de spoilers hebben verspreid.



Leonie vliegt eruit omdat iedereen op haar zit en eruit vloog, niet vanwege een spoiler.
Iedereen die Leonie als hoofdverdachte heeft zit er nog in. :P



 Nathan lijkt Mil als hoofdverdachte te hebben
Is dat zo, of willen ze dat we dat denken? Nathan noemt Leonie als 1e en Buddy als 2e, maar neemt toch Mil "voor de zekerheid" nog mee.

De testvraag die Nathan op Mil invult is minder (niet) betrouwbaar.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Convans op 18-02-2020, 12:07:23
Ik had ook bewust de spoilers niet gelezen, maar het was wel al duidelijk waar de spoiler naartoe ging en welke 5 kandidaten overbleven. Zonde toch dat zo'n dingen uitlekken..
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 18-02-2020, 12:28:20
Dat was Saskiaax95


Oei, die bedoelde ik. Even vergeten dat Saskia ook bestond ::schaam::.


Iedereen die Leonie als hoofdverdachte heeft zit er nog in. :P


Niet volgens Lo haar logica. (sorry, flauwe woordspeling).


Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 18-02-2020, 13:49:10
Ik had ook bewust de spoilers niet gelezen, maar het was wel al duidelijk waar de spoiler naartoe ging en welke 5 kandidaten overbleven. Zonde toch dat zo'n dingen uitlekken..
Same. Gelukkig kon ik met wat goede wil mezelf nog wel een tijdje voor de gek houden, maar eigenlijk wist ik al na aflevering 1 hoe de vork in de steel zat, puur aan de hand van bepaalde overheersende ideeën in diverse topics. Desalniettemin dank aan iedereen voor het in elk geval niet direct noemen van spoilers, maar indirect ontkom je er inderdaad niet aan op zo'n forum.

Maar... betekent dit dat de spoiler nu over is? Staan we nu allemaal quitte? Gaat het spel nu echt beginnen? Kan ik weer veilig overal het forum op?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: suuuus op 18-02-2020, 13:51:35
Lo haar logica.

zijn


Maar... betekent dit dat de spoiler nu over is? Staan we nu allemaal quitte? Gaat het spel nu echt beginnen? Kan ik weer veilig overal het forum op?

 ::jaja::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 18-02-2020, 17:57:17
Suuuuus leuk dat jij ook een envelop hebt!!!!!  ::bravo::

Lo is onzijdig trouwens :-[.

Volgende week komt onze envelop, alleen naar Belgian Mol een week later want dat is zo'n ver land  ::tandpastasmiley::

Maarre, ja Spacy, het bal is begonnen..... Wie is de Mol. Alias Wie verdenkt Wie?

En ik denk dat niemand de mol nog verdenkt maar als Leonie er nu eens uitgaat: WEL.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 18-02-2020, 18:01:43
Suuuuus leuk dat jij ook een envelop hebt!!!!!  ::bravo::

Lo is onzijdig trouwens :-[.


Ik zal het onthouden. Voortaan is het 'het' Lo.

Citaat
Volgende week komt onze envelop, alleen naar Belgian Mol een week later want dat is zo'n ver land  ::tandpastasmiley::


Eer dat de enveloppen over al die duizenden kilometers woestijn en oceaan is, zou ik eerder een paar maanden denken.

Citaat

En ik denk dat niemand de mol nog verdenkt maar als Leonie er nu eens uitgaat: WEL.

Heb je ook al een hypothese klaar voor als Leonie niet afvalt?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: B&W op 18-02-2020, 18:28:36
Moldo, wat een mooi vormgegeven en interessant schema heb je gemaakt, complimenten ::joehoe::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 19-02-2020, 14:06:12
Het schema is aangepast. Na het nogmaals bekijken van alle testverklaringen kwam ik een paar kleine foutjes tegen. Die zijn hersteld.

Een grote verandering is om nu ook de uitsluitingen mee te nemen in de telling. Dat geeft ook belangrijke informatie.
Het blijkt dat Nathan best wel vaak wordt uitgesloten als mol door de andere deelnemers.

Door deze systeemverandering zakt Nathan op de lijst van percentage meest verdacht.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waardenburg op 19-02-2020, 14:52:34
Buddy en Mil die, als we het goed zien, elkaar steeds maar weer uitsluiten... Dat past toch prachtig in een finale?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 19-02-2020, 15:36:32
Buddy en Mil die, als we het goed zien, elkaar steeds maar weer uitsluiten... Dat past toch prachtig in een finale?
Zeker.
Het lijkt erop dat zij nu samen vol voor Leonie  gaan.
Als dat klopt is Leonie de mol en gaat zij samen met Buddy en Miljuschka de finale in.
Rob en Nathan zijn dan de eerstvolgende afvallers.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waardenburg op 19-02-2020, 16:32:31
Ik denk dat ook Leonie nog afvalt en Nathan overblijft. Dan heb je een finale met verdenkingen over en weer, mensen die elkaar uitsluiten, discussie over het theeservies etcetera. Gelet op wat we te zien hebben gekregen, verwacht ik zoiets.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: suuuus op 19-02-2020, 16:40:28

Lo is onzijdig trouwens :-[.


Excuus, ik dacht altijd dat je een vrouw was omdat je altijd een avatar van Anniek was en toen ben ik ook verbeterd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 19-02-2020, 16:56:05
Dit forum gaat echt ontploffen als Leonie niet afvalt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: D*N op 19-02-2020, 17:55:34
Dit forum gaat echt ontploffen als Leonie niet afvalt.
Valt wel mee toch? Eerder als Rob of Nathan wél afvalt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 19-02-2020, 18:44:50
Valt wel mee toch? Eerder als Rob of Nathan wél afvalt.

Dat zou een logisch gevolg zijn van Leonie die niet afvalt. Buddy en Mil worden duidelijk neergezet als (halve) finalisten.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 19-02-2020, 18:47:50
Mil wel, Buddy niet, die wordt consistent neergezet als de nepmol plus het tonen dat Claes in aflevering 5 vol op Buddy zat.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 19-02-2020, 18:57:40
Het lijkt erop dat zij nu samen vol voor Leonie  gaan.

Ik denk dat Miljuschka aan het twijfelen is over Buddy.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: D*N op 19-02-2020, 23:29:11
Dat zou een logisch gevolg zijn van Leonie die niet afvalt. Buddy en Mil worden duidelijk neergezet als (halve) finalisten.
Maar niets is wat het lijkt ;)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 20-02-2020, 04:50:46
Mil is toch van Nathan overgestapt op Rob als meest verdacht inmiddels? Dat is iets vreemds in dat bondje. Je zou denken dat ze beiden op dezelfde verdachten zouden zitten maar dat lijkt niet zo te zijn. Of spelen ze net zo met de kijker als met de kandidaten?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 20-02-2020, 23:57:29
Mil is toch van Nathan overgestapt op Rob als meest verdacht inmiddels? Dat is iets vreemds in dat bondje. Je zou denken dat ze beiden op dezelfde verdachten zouden zitten maar dat lijkt niet zo te zijn. Of spelen ze net zo met de kijker als met de kandidaten?
Ja Mil zou het toch wel eens kunnen zijn. Mil verdenkt het hele seizoen al de kandidaten die haar het meest verdenken. Leo zit al heel het seizoen op haar, en andersom.

Rob heeft haar nu ws als hoofdverdachte en ze zet meteen op hem in. ::fluit::

Nathan zat eerst zwaar op haar, en zij toen op hem. Nu neemt hij haar alleen "voor de zekerheid nog mee" in de test (als 3e verdachte ...de testvraag Mol=Mil is fake af, want hij zegt iets heel anders) ...en ze laat hem helemaal vallen.

Hadden ze iets anders kunnen editen denk ik.

Krijgen we ook nog extra beeldmateriaal te zien waar ze zegt te denken dat Nathan de finale niet gaat halen.

Ja, ik ga weer eens switchen van mol  ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 21-02-2020, 04:56:05
Ja Mil zou het toch wel eens kunnen zijn.
Ja, ik ga weer eens switchen van mol  ::rofl::

Hm. Ik verdenk juist Nathan en overtuig jou nu per ongeluk van Mil  ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 21-02-2020, 08:58:10
Hm. Ik verdenk juist Nathan en overtuig jou nu per ongeluk van Mil  ::rofl::
ik moet iemand kiezen he  ::schaam:: ::rofl::


Het verdachte aan Mil is dat ze als enige van de hele groep

- Nathan lang als hoofdverdachte heeft gehad (maar nu helemaal niet meer verdenkt)

- Rob ineens zwaar verdenkt (die lijkt nu haar hoofdverdachte)

De rest van de groep neemt en nam die 2 niet serieus als Mol verdachten, dat is wel duidelijk nu. Mil was de enige van de hele groep. En ze zit of zat er dus met 1 van hen iig naast.

Hoe kan iemand met zo veel mensenkennis als Mil Nathan hebben afgeschreven als die de mol is? Of, als ie dat niet is, waarom zat ze dan een half seizoen op hem? En als Rob de mol zou zijn, waarom neemt ze hem dan nu pas mee?

De timing van d'r verdenkingen op Nathan en Rob is ook erg verdacht.

Mja, we gaan het zien. Ik durf niemand meer af te schrijven.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 21-02-2020, 16:16:52
ik moet iemand kiezen he  ::schaam:: ::rofl::


Het verdachte aan Mil is dat ze als enige van de hele groep

- Nathan lang als hoofdverdachte heeft gehad (maar nu helemaal niet meer verdenkt)

- Rob ineens zwaar verdenkt (die lijkt nu haar hoofdverdachte)

De rest van de groep neemt en nam die 2 niet serieus als Mol verdachten, dat is wel duidelijk nu. Mil was de enige van de hele groep. En ze zit of zat er dus met 1 van hen iig naast.

Hoe kan iemand met zo veel mensenkennis als Mil Nathan hebben afgeschreven als die de mol is? Of, als ie dat niet is, waarom zat ze dan een half seizoen op hem? En als Rob de mol zou zijn, waarom neemt ze hem dan nu pas mee?

De timing van d'r verdenkingen op Nathan en Rob is ook erg verdacht.

Mja, we gaan het zien. Ik durf niemand meer af te schrijven.

Dat ligt wel.wat genuanceerder:

Miljuschka afl. 1: Nathan (dit is haar gut feeling)

Miljuschka afl. 2: Tina, Leonie (testvraag: Mol is vrouw (=Jaike/Leonie/Mil/Tina))

Miljuschka afl.3: kan alleen Claes en Jaike uitsluiten. (testvraag: team van mol plaatste eerste serviesstuk (=Mil/Johan) (zegt eerder screwed te zijn als Buddy de mol is)

Miljuschka afl. 4: Mol = Nathan. (testvraag: mol = Nathan)

Miljuschka afl.5: (lijkt Buddy te vertrouwen). Heeft Leonie als mol. (testvraag: geboortedatum mol = 28-09-1980 (=Leonie))

Miljuschka afl. 6: Heeft heel lang op Nathan gezeten. Denkt nu van niet, denkt óf Rob, óf Leonie. (testvraag: mol = Leonie)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: ERdoubleD op 21-02-2020, 16:50:49
Ik blijf het vreemd vinden dat ze bij afl.3 op zichzelf en johan invult
(Enige uitzondering als ze vol op Johan zou zitten, masr dat lijkt niet t geval)
Als je wil spreiden kun je nog beter bij vraag 20 op johan gaan toch? En bij deze vraag een ander groepje kiezen...
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 21-02-2020, 17:22:18
Probeer met die lastige vragen maar eens bij te houden hoeveel je al op wie gespreid hebt als je eenmaal met de test bezig bent. Misschien had ze voor haar gevoel nog te weinig op Johan ingevuld.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 21-02-2020, 18:33:21
Dat ligt wel.wat genuanceerder:

Miljuschka afl. 1: Nathan (dit is haar gut feeling)

Miljuschka afl. 2: Tina, Leonie (testvraag: Mol is vrouw (=Jaike/Leonie/Mil/Tina))

Miljuschka afl.3: kan alleen Claes en Jaike uitsluiten. (testvraag: team van mol plaatste eerste serviesstuk (=Mil/Johan) (zegt eerder screwed te zijn als Buddy de mol is)

Miljuschka afl. 4: Mol = Nathan. (testvraag: mol = Nathan)

Miljuschka afl.5: (lijkt Buddy te vertrouwen). Heeft Leonie als mol. (testvraag: geboortedatum mol = 28-09-1980 (=Leonie))

Miljuschka afl. 6: Heeft heel lang op Nathan gezeten. Denkt nu van niet, denkt óf Rob, óf Leonie. (testvraag: mol = Leonie)
Dat was wel erg zwart/wit gesteld ja, maar het klopt in grote lijnen wel. In afl. 4 zegt Miljuschka "nog steeds Nathan". Dan ga ik ervan uit dat ze in afl. 3 ook meer op hem zat dan op de rest.

Leonie had ik in die post niet genoemd, maar daarboven wel. Had erbij gemoeten.

Eigenlijk valt alleen die ene verdenking op Tina uit de toon. Voor de rest zie ik eigenlijk dat Mil eerst Nathan en Leonie afwisselend als hoofverdachten had en nu Rob, met Leo als bij-molletje. Opvallend wel dat die nu net als enige 2 kandidaten Mil als eerste noemen bij de test.


Antwoorden op testvragen neem ik zelf niet mee, omdat die onbetrouwbaar zijn gebleken. Ik ga alleen uit van wat de kandidaten zeggen. (En dan moet je nog maar afwachten of ze die biechten onder de juiste afl. hebben gemonteerd)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 21-02-2020, 19:07:37
Ik heb toevallig laatst eens teruggekeken in de Wie verdenkt Wie-topics van de afgelopen jaren (t/m 2015), om steeds te kijken wie de verdachten van de mol waren gedurende het spel. Ik vond het resultaat uiteindelijk niet interessant genoeg om te posten, want er bleek niet echt een lijn in te trekken te zijn. De mol kan stemmen op zowel afvallers als finalisten, en zowel heel verdachte/vaak genoemde personen in de groep als minder verdachte personen. Maar, in tegenstelling tot wat ik eerder dacht, heb ik wel meer het idee dat de meeste verdenkingen van de mol van tijdens het spel zijn, dus niet later pas worden bedacht. Dit is ook logisch, want het zou in elk geval voor kandidaten die het programma kijken opvallen als de mol ineens heel andere verdachten noemt op tv.

Ik zou dus niet direct willen zeggen dat dit verdacht is van Mil (als dit is wat je bedoelt, Amethyst). Maar het kan natuurlijk wel. Dat Mil op Nathan zat in de eerste paar afleveringen was duidelijk te merken in de opdrachten. Maar het kan wel zijn dat Nathan de volgende afvaller is, en dat die opmerking van Mil over dat ze van mol wisselt een montagetruc is om te verklaren dat zij doorgaat.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 21-02-2020, 20:05:35
Ik zou dus niet direct willen zeggen dat dit verdacht is van Mil (als dit is wat je bedoelt, Amethyst). Maar het kan natuurlijk wel. Dat Mil op Nathan zat in de eerste paar afleveringen was duidelijk te merken in de opdrachten. Maar het kan wel zijn dat Nathan de volgende afvaller is, en dat die opmerking van Mil over dat ze van mol wisselt een montagetruc is om te verklaren dat zij doorgaat.
Ja idd, het hangt voor mij echt van Nathan af.

Ik dacht aan zo'n montagetruc, maar mss schat ik Mils mensenkennis te hoog in. Ik weet het niet. Ik vond dat ze er nogal lang over deed om van Nathan af te stappen. Heb haar nogal hoog zitten namelijk.

Wat ze er over zei kan natuurlijk. Dat ze Nathan steeds beter leerde kennen, maar dan vind ik het raar dat ze in afl. 4 hem nog als #1 verdachte had. En wat gaf dan ineens de doorslag om hem helemaal te strepen?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 21-02-2020, 20:18:48
Ik keek vaak terug op wiewasdemol.nl  daar stonden alle verdenkschema's van voorgaande seizoenen. Volgens mij is de site uit de lucht, de link die ik had geeft sinds vorig jaar aan "under construction" en ik kan het nu niet meer terug vinden. Inderdaad alle varianten zijn voor gekomen maar ook montagetrucs komen voor.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 21-02-2020, 21:39:39
Ja idd, het hangt voor mij echt van Nathan af.

Ik dacht aan zo'n montagetruc, maar mss schat ik Mils mensenkennis te hoog in. Ik weet het niet. Ik vond dat ze er nogal lang over deed om van Nathan af te stappen. Heb haar nogal hoog zitten namelijk.

Wat ze er over zei kan natuurlijk. Dat ze Nathan steeds beter leerde kennen, maar dan vind ik het raar dat ze in afl. 4 hem nog als #1 verdachte had. En wat gaf dan ineens de doorslag om hem helemaal te strepen?
Ik begrijp haar wel. ;D Ik zat ook eerst op Nathan tot aflevering 5. Toen deed hij vrij onmolse dingen als zichzelf af laten gaan in die cirkel, zelfde in de letteropdracht en vervolgens geld pakken. Zij zat toen ook met die vazen bij Rob, misschien is hij daarom verdacht geworden bij haar.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 21-02-2020, 21:47:34
Maar Mil laat Nathan echt niet zomaar los. Ze zit 24 uur per dag op zijn huid en verdenkt hem niet meer terwijl wij uit een filmpje van drie minuten zouden kunnen afleiden dat Nathan Mil mooi tuk heeft? Ik geloof er niks van.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 21-02-2020, 22:35:08
Om even te vergelijken:
Ik had nog een  bestandje van vorig jaar.
Verdeñkingen in  afl. 6

Sarah:Rick Paul, Merel,Jamie
Merel: Rick Paul, Jamie
Rick Paul: Jamie, Merel, Sinan
Jamie:Rick-Paul
Sinan: Niels, Rick Paul
Niels: Sinan, 2.5 personen

En even ter herinnering de mogelijke hint van Jelsir:
In alle eerste afleveringen van alle seizoenen met BN'ers horen wij de Mol tijdens de test zijn verdenking uitspreken over een specifieke kandidaat. Niet altijd alle kandidaten doen dit standaard tijdens de test, maar toevalligerwijs de Mol al wel ieder seizoen in de eerste aflevering. ::)



Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 21-02-2020, 22:42:38
Klopt, maar ik heb zo'n idee dat ze ook weleens op het forum meelezen. ;)

Het zou me niks verbazen als net dit jaar (een jaar na de ontdekking van Jelsir) de Mol voor het eerst geen verdenking uitspreekt in aflevering 1.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 22-02-2020, 05:31:20
ik moet iemand kiezen he  ::schaam:: ::rofl::

Het verdachte aan Mil is dat ze als enige van de hele groep

- Nathan lang als hoofdverdachte heeft gehad (maar nu helemaal niet meer verdenkt)

- Rob ineens zwaar verdenkt (die lijkt nu haar hoofdverdachte)

De rest van de groep neemt en nam die 2 niet serieus als Mol verdachten, dat is wel duidelijk nu. Mil was de enige van de hele groep. En ze zit of zat er dus met 1 van hen iig naast.

Hoe kan iemand met zo veel mensenkennis als Mil Nathan hebben afgeschreven als die de mol is? Of, als ie dat niet is, waarom zat ze dan een half seizoen op hem? En als Rob de mol zou zijn, waarom neemt ze hem dan nu pas mee?

De timing van d'r verdenkingen op Nathan en Rob is ook erg verdacht.

Mja, we gaan het zien. Ik durf niemand meer af te schrijven.

Ja daar zit ik ook mee. Ik schat Mil erg hoog in en zij was steeds een soort extra bevestiging dat Nathan meest verdacht is. Aan de andere kant zit zij ook gewoon in een spel waar niets is wat het lijkt en je jezelf hele dagen gek maakt met opletten, onthouden en inschatten.

Bovendien gaat ze niet alleen veel met Natan om maar ook met Rob, over beiden zegt ze dat ze goed bevriend met ze is geraakt. (En Jaike bleek ze een fantastische roommate gevonden te hebben, voor Claes gaat ze zoals afgesproken lekker koken, is ze niet bevriend met iedereen? :) ). Nathan maakt zichzelf uitdrukkelijk niet verdacht (wat voor een kandidaat nogal vreemd is maar hij wellicht verklaart door te liegen dat hij het programma nooit gezien heeft), Rob doet dat (inmiddels) wel. Tel daarbij op dat Nathan in aflevering 5 twee keer er een puinzooi van lijkt te maken en dan ook nog als enige 250 euro pakt terwijl Rob mysterieus zit te doen, zou Nathan haar zomaar afgeschud kunnen hebben. Ik bedoel, dat klinkt niet volslagen absurd ende onmogelijk.

Het kan ook verdacht van Mil zelf zijn maar die kan ik gewoon niet als Mol in beeld krijgen eerlijk gezegd.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 22-02-2020, 11:16:52

En even ter herinnering de mogelijke hint van Jelsir:
In alle eerste afleveringen van alle seizoenen met BN'ers horen wij de Mol tijdens de test zijn verdenking uitspreken over een specifieke kandidaat. Niet altijd alle kandidaten doen dit standaard tijdens de test, maar toevalligerwijs de Mol al wel ieder seizoen in de eerste aflevering. ::)

Zou mooi zijn als dit doorbroken wordt, maar dat Rob de mol is vind ik vooralsnog vrij onwaarschijnlijk.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 22-02-2020, 13:15:46
Ja daar zit ik ook mee. Ik schat Mil erg hoog in en zij was steeds een soort extra bevestiging dat Nathan meest verdacht is. Aan de andere kant zit zij ook gewoon in een spel waar niets is wat het lijkt en je jezelf hele dagen gek maakt met opletten, onthouden en inschatten.

Bovendien gaat ze niet alleen veel met Natan om maar ook met Rob, over beiden zegt ze dat ze goed bevriend met ze is geraakt. (En Jaike bleek ze een fantastische roommate gevonden te hebben, voor Claes gaat ze zoals afgesproken lekker koken, is ze niet bevriend met iedereen? :) ). Nathan maakt zichzelf uitdrukkelijk niet verdacht (wat voor een kandidaat nogal vreemd is maar hij wellicht verklaart door te liegen dat hij het programma nooit gezien heeft), Rob doet dat (inmiddels) wel. Tel daarbij op dat Nathan in aflevering 5 twee keer er een puinzooi van lijkt te maken en dan ook nog als enige 250 euro pakt terwijl Rob mysterieus zit te doen, zou Nathan haar zomaar afgeschud kunnen hebben. Ik bedoel, dat klinkt niet volslagen absurd ende onmogelijk.

Het kan ook verdacht van Mil zelf zijn maar die kan ik gewoon niet als Mol in beeld krijgen eerlijk gezegd.
Ja klopt maar Mil zegt dat door hun persoonlijk contact komt dat ze m heeft gestreept. Dan moet ie haar daar ook hebben overtuigd. Het zal een combinatie zijn. Ik vind het  niet zo heel ver gezocht idd. Niet absurder dan dat slimme Mil een obvious kandidaat zo lang erg verdacht vond iig.

Heb minder tijd om shots terug te kijken dan normaal, maar heb wel gelezen dat Miljuschka nogal kandidaats was bij opdracht 6.3. Dat ze haar verdachte Leonie aan het testen was o.a.

Ik neig ook weer naar Nathan vandaag ...hij hint ook echt op een finaleplek met die posts steeds op z'n IG

https://www.instagram.com/p/B8o3xbOFjBq/

met de hashtag #opzoeknaarbowser steeds

Bowser is de eindbaas in Super Mario Bros

Ik vind die posts nogal mols. Kan er niet echt m'n vinger op leggen. Meer een gevoel dan iets anders. :-\\
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Contraspion op 22-02-2020, 13:43:00
In ieder geval wordt het vanavond een interessante aflevering! Wie valt er af, en welke verdenkingen krijgen we voorgeschoteld!
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: ERdoubleD op 22-02-2020, 15:13:16

met de hashtag #opzoeknaarbowser steeds

Bowser is de eindbaas in Super Mario Bros

Vind het juist meer kandidaats... dat hij nog op zoek naar de "slechterik" is, die hij in de finale moet pakken..
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 22-02-2020, 15:58:39
Eindbaas? Misschien is het einde in zicht voor 'm. :P
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 22-02-2020, 19:32:38
Heb je Blips finalistentheorie gemist, Heinz? Nathan is er dan gewoon bij. Winnaar of molletje ::cheerleader::

*hoop ik*  ::fluit::

Vind het juist meer kandidaats... dat hij nog op zoek naar de "slechterik" is, die hij in de finale moet pakken..
Kan idd ook prima zonder dubbele bodem, maar dan is Buddy de mol denk ik en Nathan de winnaar. Ben inmiddels weer geswitcht naar Buddy trouwens.  ::rofl::

De finalistentheorie (Nathan, Buddy, Rob) moet haast wel kloppen. Rob als Mol vind ik dan minder ws. Omdat Nathan op z'n IG zo benadrukt dat ie op mollenjacht is vind ik dat ook veel meer passen bij een mol of winnaar, dan bij een verliezend finalist of afvaller. Nathan verdenkt Rob niet en zal dan normaal voor Buddy gaan.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Rinusoide op 22-02-2020, 19:44:09
De finalistentheorie (Nathan, Buddy, Rob) moet haast wel kloppen. Rob als Mol vind ik dan minder ws. Omdat Nathan op z'n IG zo benadrukt dat ie op mollenjacht is vind ik dat ook veel meer passen bij een mol of winnaar, dan bij een verliezend finalist of afvaller. Nathan verdenkt Rob niet en zal dan normaal voor Buddy gaan.

Die heb ik gemist denk ik. Waar kan ik deze theorie terugvinden? :)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 22-02-2020, 19:46:31
Die heb ik gemist denk ik. Waar kan ik deze theorie terugvinden? :)
https://www.wieisdemol.com/forum/2020/?topic=68316.msg2247738#msg2247738

reactie #489
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 22-02-2020, 20:05:13
Ja klopt maar Mil zegt dat door hun persoonlijk contact komt dat ze m heeft gestreept. Dan moet ie haar daar ook hebben overtuigd. Het zal een combinatie zijn. Ik vind het  niet zo heel ver gezocht idd. Niet absurder dan dat slimme Mil een obvious kandidaat zo lang erg verdacht vond iig.

Heb minder tijd om shots terug te kijken dan normaal, maar heb wel gelezen dat Miljuschka nogal kandidaats was bij opdracht 6.3. Dat ze haar verdachte Leonie aan het testen was o.a.

Ik neig ook weer naar Nathan vandaag ...hij hint ook echt op een finaleplek met die posts steeds op z'n IG

https://www.instagram.com/p/B8o3xbOFjBq/

met de hashtag #opzoeknaarbowser steeds

Bowser is de eindbaas in Super Mario Bros

Ik vind die posts nogal mols. Kan er niet echt m'n vinger op leggen. Meer een gevoel dan iets anders. :-\\

Ha die zie ik net pas langskomen.

We zullen het zo zien. Nog een minuutje of 25
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Rinusoide op 22-02-2020, 20:21:47
https://www.wieisdemol.com/forum/2020/?topic=68316.msg2247738#msg2247738

reactie #489

Thanks!

Leuke theorie, we gaan straks zien hoe het uitpakt  ::vergroot::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Contraspion op 22-02-2020, 21:44:41
En weer bijna niemand die Rob of Nathan verdenkt!  ::oink::

En wel heel veel Leonie.  ::ohno::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: suuuus op 22-02-2020, 22:00:06
Iedereen zit (vooral) op Leonie behalve Nathan die is nog aan het spreiden  ???

Dacht echt dat hij hierdoor af zou vallen, omdat hij de enige was die niet uitsprak op wie hij zat. Mooi gedaan zo met die spanningsopbouw.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 00:03:32
Aflevering 7:
Buddy: Zit vanaf aflevering 1 in tunnel op dezelfde (hij noemt geen naam maar dit moet Leonie zijn) (testvraag: mol = Leonie)
Leonie: Verdenkt NIET Nathan. Verdenkt wel Rob en heel erg Mil. (testvraag: mol gaf NIET eerste wagenkleur door (=Buddy/Leonie/Nathan/Rob))
Miljuschka: Leonie met stip op 1, neemt Rob ook mee. (testvraag: mol = vrouw (=Leonie/Mil))
Nathan: Spreidt op Buddy, Leonie & Mil. (testvraag: mol = ? (er wordt geen antwoord gekozen))
Rob: Op twee mensen inzetten. Twijfelt over Buddy. Zegt dat Leonie een goede mol zou kunnen zijn. (het is allemaal erg vaag). (testvraag: Mol wil Bruno Mars zijn (=?))

@Contraspion: Mwah. Rob wordt toch door twee van de vier anderen genoemd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: FS op 23-02-2020, 00:04:42
Vooral weer gesprekjes in beeld dat Nathan absoluut de mol niet kan zijn  ::)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Chardo op 23-02-2020, 00:26:52
Twee dingen

1. De biecht van Leonie komt mij heel vaag over. Ze zat voorheen altijd op Buddy, maar die lijkt ze nu afgestreept te hebben of interpreteer ik dat verkeerd?

2. Leonie en Mil zitten deels op Rob, Nathan en Buddy niet. De laatste twee krijgen een groen scherm. Is het dan veilig te stellen dat Rob nu ook de Mol niet meer kan zijn? Ik ga hier niet uit van een knip in de biecht, want Buddy en Nathan hebben in voorgaande afleveringen ook Rob nooit genoemd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 23-02-2020, 00:42:54
Vooral weer gesprekjes in beeld dat Nathan absoluut de mol niet kan zijn  ::)

::rofl:: Ja, ze pikken de mooiste uitspraken er uit. Sarah werd ook niet verdacht door de kandidaten en daarvan was nu juist geen beeldmateriaal..
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 02:01:46
2. Leonie en Mil zitten deels op Rob, Nathan en Buddy niet. De laatste twee krijgen een groen scherm. Is het dan veilig te stellen dat Rob nu ook de Mol niet meer kan zijn? Ik ga hier niet uit van een knip in de biecht, want Buddy en Nathan hebben in voorgaande afleveringen ook Rob nooit genoemd.
Ja... nu je het zegt... ja. Wauw.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 23-02-2020, 02:10:25
Buddy kan Rob als tweede verdachte hebben, aangezien Mil zei in haar biecht voordat ze Buddy uitkoos om zijn scherm te zien dat Buddy en zij op dezelfde mensen (meervoud dus) zitten. Waarschijnlijk zitten zij dus allebei op Leonie en Rob en niet op Nathan en elkaar.

Dat gezegd hebbende... blijft het alsnog raar dat Nathan dan door is ja, aangezien alle kandidaten naar mijn idee op Rob lijken te zitten, behalve Nathan.. dan lijkt het inderdaad onwaarschijnlijk dat Rob de mol is.

Anderzijds hebben testbiechten in het verleden ons ook van alles wijs geprobeerd te maken (vorig jaar werd de suggestie gewekt dat Sarah op Sinan zat in de aflevering waarin hij afviel bijvoorbeeld, terwijl ze toen al 100% op Merel zat..), dus ik denk dat we hier ook weer niet te zwaar aan moeten tillen.

Edit: sowieso is het heel raar eigenlijk dat Nathan nu nog over 3 kandidaten spreidt. Hij gaat voor Buddy, Leo en Mil. Buddy is het niet, we weten dat Claes een tunnelvisie had op hem en die is naar huis gegaan (terwijl Mil, die Buddy al afleveringen lang vertrouwt, Buddy niet eens op haar radar heeft staan en nog in het spel zit). Dan blijven van de 3 namen die Nathan noemt Mil en Leo over als mogelijke mollen. Aangezien de rest over 2 personen lijkt te spreiden en iedereen op Leo zit, is het dan wel vreemd dat Nathan er nog inzit als zij de mol is (aangezien je dan zou verwachten dat hij de minste vragen goed zou hebben...). Alleen als Mil de mol is, zou het nog kunnen dat Nathan door is gegaan met deze tactiek, aangezien niet iedereen op Mil zit. Maar we weten dat meerdere afvallers Mil ook als hoofdverdachte hadden onder wie Johan (en Buddy verdenkt haar al niet meer sinds aflevering 3, dus hoe zit hij er dan nog in als zij de mol niet is?). Hoe dan ook... ik denk dat nog steeds dat we naar een finale waarin Mil, Rob en Nathan zitten toegaan.  ;D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 23-02-2020, 05:10:57
Denk ongeveer hetzelfde als Saskiaax95.

Plus dat Nathan nogal zonderling kiest als hij de groene kaart heeft. Hij heeft/geeft geen reden om Mil te kiezen maar geeft een reden om Rob niet te kiezen. Hij zegt dan dat Rob spel tactisch dingen heeft gedaan die goed waren voor Rob maar tegen Nathan in gingen. (Omdat Nathan de mol is?)

Denk dat de verdenkingen volgende week heel anders zullen komen te liggen. Buddy en Mil hadden volgens mij verwacht dat Nathan een rood scherm zou krijgen (denk ook aan het extra beeldmateriaal van de week), Buddy zakt zowat in een depressie als hij de rode kaart gepakt blijkt te hebben. Nathan kreeg groen, dat zal zowel Buddy als Mil aan het twijfelen brengen hoe goed hun eigen bondje tactiek was. Mil gooit Buddy bovendien stuurs maar toch snoeihard onder de bus. Buddy heeft wat heroverwegingen te doen en Mil zal dat zeker ook doen. Rob was duidelijk teleurgesteld in Nathan omdat die zijn groene kaart aan Mil gaf. Daarmee komt Nathan wellicht nu wel in beeld bij Rob. Waarschijnlijk denkt Mil dat Nathan haar groen geeft omdat hij Rob verdenkt en zal ze of steviger op Rob komen te zitten of Nathan terug in het vizier krijgen (ik denk het laatste). Leonie lijkt amper wat mee te krijgen van de veranderende groepsdynamiek (komt nog wel) en lijkt alleen maar blij te zijn dat ze door is door Rob en indirect Nathan.

Ook vreemd van Nathan. Hij lijkt erg opgetogen te zijn dat iedereen is losgeweekt en solo verder zal spelen. 1. Waar is zijn groepsgevoel ineens gebleven? 2. Waarom is voor hem niets verdacht en blijft hij spreiden om het spreiden? En zoals opgemerkt, hoe kan hij daarmee door gaan?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: foxhunter op 23-02-2020, 07:52:05
De verdenkingen bij de executie van aflevering 7 zijn stuk voor stuk vals. Tijdens de aflevering zie je 4 kandidaten, die weten wie de mol is , waarbij ik vermoed dat Buddy een handje geholpen is. Rick heeft Buddy nodig om het 20e seizoen te redden en blijkbaar lukt dat vrij aardig.
De verdenking van Leonie is van aflevering  8, dus Buddy volgende week eruit.
En Rob die had de test het slechtst gemaakt, daarom krijgt Leonie van Rik een groene kaart, zodat zij deze aan Rob kon geven, anders was hij afgevallen en dat zou flauw zijn, want Buddy is op het goede spoor geholpen.
En Nathan met twee groene kaarten.
In deze fase geef je je groene kaart aan de mol, niet aan een andere kandidaat. Nathan moest een groene kaart krijgen.
En Buddy kreeg de rode kaart van Mil, omdat Rick zo nodig de Leonie fixatie van Buddy wil uitmelken om dit seizoen te redden.
Fake News van Rick deze executie en verdenkingen.
(er zullen ongetwijfeld opmerkingen komen over dan Nathan geen rode kaart kan krijgen als voetballer, maar helaas zo zit het dus niet in elkaar).
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Brtdm op 23-02-2020, 09:32:48
Volgens mij zit ongeveer iedereen hoofdzakelijk op Leonie. En ik denk dat ze binnenkort wel zal afvallen. Wat heel interessant kan worden als dat pas in afl.9 gaat gebeuren, vlak voor de finaletest.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 23-02-2020, 09:44:34
Volgens mij zit ongeveer iedereen hoofdzakelijk op Leonie. En ik denk dat ze binnenkort wel zal afvallen. Wat heel interessant kan worden als dat pas in afl.9 gaat gebeuren, vlak voor de finaletest.
Nathan noemde Buddy als 1e in z'n rijtje. Ik geloof wel dat Miljuschka en Rob vooral op Leonie zitten

Leo zit vol op Buddy denk ik. Haar testbiecht gaf me knip-en-plakwerk vibes. Er miste iets.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sven. op 23-02-2020, 12:28:50
Deze executie was vooral ook om Rob heel erg úít het zonnetje te plaatsen als mogelijke mol.

Mil --> Leonie + Rob als bijmol
Leonie --> Buddy + Rob als bijmol
Nathan --> spreiden over iedereen behalve Rob
Buddy --> Leonie

Rob --> de dames

Nathan en Buddy hebben een groen scherm dus die heb ik even weggestreept. Blijft over dat Rob, Leonie of Mil kon afvallen. Als één van hen af zou vallen is het een grote ontkrachting van Rob als mol. Vandaar denk ik dat een en ander aan elkaar is geknipt bij de testbiecht en de daadwerkelijke afvaller hier helemaal niet op Rob heeft gestemd (indien Rob de mol is). Het zou ook nog kunnen zijn dat dit à la seizoen 10 is, waarin het met geen andere mogelijkheid kon dan dat Arjen af zou vallen als je nu zo terugkijkt (hij was de enige die niet op Kim zat), maar hij was toch door. Voelt heel erg alsof dit gedaan is om ons uit de Rob richting te laten gaan.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waardenburg op 23-02-2020, 12:33:06
De enige die hier beschermd wordt, is de persoon met een rood scherm. En aangezien we niet weten wie dat was, moeten we gokken waarom mensen tot hun keuze kwamen. Een kandidaat wil bij een ander een rood scherm zien, lijkt me. Dat betekent informatie en bevestiging. Wat de Mol wilde weten we niet. Zelfs niet of het iets uitmaakte.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 23-02-2020, 12:37:51
Deze executie was vooral ook om Rob heel erg úít het zonnetje te plaatsen als mogelijke mol.

Mil --> Leonie + Rob als bijmol
Leonie --> Buddy + Rob als bijmol
Nathan --> spreiden over iedereen behalve Rob
Buddy --> Leonie

Rob --> de dames

Nathan en Buddy hebben een groen scherm dus die heb ik even weggestreept. Blijft over dat Rob, Leonie of Mil kon afvallen. Als één van hen af zou vallen is het een grote ontkrachting van Rob als mol. Vandaar denk ik dat een en ander aan elkaar is geknipt bij de testbiecht en de daadwerkelijke afvaller hier helemaal niet op Rob heeft gestemd (indien Rob de mol is). Het zou ook nog kunnen zijn dat dit à la seizoen 10 is, waarin het met geen andere mogelijkheid kon dan dat Arjen af zou vallen als je nu zo terugkijkt (hij was de enige die niet op Kim zat), maar hij was toch door. Voelt heel erg alsof dit gedaan is om ons uit de Rob richting te laten gaan.

Ja, ik vind dit ook wel opvallend en iets om in ons achterhoofd te houden inderdaad. Meestal wordt de mol niet makkelijk weggegeven via de verdenkingen bij de test.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: molton op 23-02-2020, 12:43:54
Wat de Mol wilde weten we niet. Zelfs niet of het iets uitmaakte.
Geen rode schermen: geen bevestiging of ontkrachting van vermoedens over wie de mol is.
Met zoveel mogelijk door: maakt het voor de mol makkelijker om zich te  "verstoppen".
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 23-02-2020, 12:57:39


Aflevering 7:
Buddy: Zit vanaf aflevering 1 in tunnel op dezelfde (hij noemt geen naam maar dit moet Leonie zijn) (testvraag: mol = Leonie)
Leonie: Verdenkt NIET Nathan. Verdenkt wel Rob en heel erg Mil. (testvraag: mol gaf NIET eerste wagenkleur door (=Buddy/Leonie/Nathan/Rob))
Miljuschka: Leonie met stip op 1, neemt Rob ook mee. (testvraag: mol = vrouw (=Leonie/Mil))
Nathan: Spreidt op Buddy, Leonie & Mil. (testvraag: mol = ? (er wordt geen antwoord gekozen))
Rob: Op twee mensen inzetten. Twijfelt over Buddy. Zegt dat Leonie een goede mol zou kunnen zijn. (het is allemaal erg vaag). (testvraag: Mol wil Bruno Mars zijn (=?))

Er zijn twee mensen die hun scherm te zien kregen en die waren niet de slechtste met hun antwoorden: Buddy en Nathan.

Laten we even de opties afgaan:

Leonie is de mol: Het is dan logisch dat Buddy niet een rood scherm kreeg maar ook Nathan heeft haar als mogelijkheid dus dat kan het groene scherm van Nathan verklaren. Lenonie is dus afgaand op de verdenkingen van deze aflevering een optie.
buddy is de mol: Het is dan weer logisch dat Buddy een groen scherm krijgt maar ook Nathan heeft op hem gespreid. Buddy kan dus op basis hiervan de mol zijn
Nathan is de mol Het is dan logisch dat Nathan een groen scherm krijgt maar ook buddy is niet de enige die niet heeft ingezet op Nathan. Dit is dus zeker mogelijk.
miljuschka is de mol Nathan heeft gespreid op Miljuschka dus hij kan heel goed een groen scherm krijgen. Buddy heeft niet ingezet op Miljuschka maar ook Rob heeft in ieder geval niet letterlijk gezegd dat hij op Miljuschka heeft ingezet. Dit is dus ook nog een optie.
Rob is de mol" Dit is volgens deze verdenking in theorie uitgesloten. De enige die niet inzetten op Rob zijn Nathan en Buddy. Als Rob de mol zou zijn dan zou één van deze twee een rood scherm te zien hebben gekregen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 23-02-2020, 13:00:41
Leonie blijft moeiteloos op kop qua verdenkingspercentage.

Opmerkelijk dat Nathan en Rob zo weinig verdacht worden door de andere deelnemers, als we geloven wat we in de testbiechten te zien en te horen krijgen. ;)

De verdenkingspercentages van alleen aflevering 7 vergroten de verschillen verder uit.

Leonie 100% verdacht
Nathan 0% verdacht
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nat007 op 23-02-2020, 15:24:34
Zit de oude afleveringen weer terug te kijken en in afl. 1 gaat Anita er als eerste uit door op.. Rob in te zetten.. Als we de verdenkingen mogen geloven uiteraard. Maar dat spreekt dan in theorie ook tegen Rob. Ze zegt: "Ik denk op dit moment aan Miljuschka, aan Tina en aan Rob."
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Joost2 op 23-02-2020, 15:29:24
Zit de oude afleveringen weer terug te kijken en in afl. 1 gaat Anita er als eerste uit door op.. Rob in te zetten.. Als we de verdenkingen mogen geloven uiteraard. Maar dat spreekt dan in theorie ook tegen Rob. Ze zegt: "Ik denk op dit moment aan Miljuschka, aan Tina en aan Rob."

Geert ging met jokers op zak eruit en stemde op Milouska. Geloof dat zelfs Ewout op Kees had gestemd en er toch uit lag. Daarnaast monteren ze de verdenkingen zo om ons kijkers te sturen. Zo kon je op basis van de verdenkingen in 2012 niet weten dat praktisch iedereen op Annemarie stemden bv.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nat007 op 23-02-2020, 15:35:34
Geert ging met jokers op zak eruit en stemde op Milouska. Geloof dat zelfs Ewout op Kees had gestemd en er toch uit lag. Daarnaast monteren ze de verdenkingen zo om ons kijkers te sturen. Zo kon je op basis van de verdenkingen in 2012 niet weten dat praktisch iedereen op Annemarie stemden bv.

Maar gingen zij ook als allereerste eruit door op de daadwerkelijke mol te spreiden?

Klopt maar dat seizoen met Annemarie was ook een drama, toen zat iedereen al vanaf ronde 2 ofzo op haar. Daar moesten ze wel mee goochelen  :-\\
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 23-02-2020, 15:41:45
Maar gingen zij ook als allereerste eruit door op de daadwerkelijke mol te spreiden?

Klopt maar dat seizoen met Annemarie was ook een drama, toen zat iedereen al vanaf ronde 2 ofzo op haar. Daar moesten ze wel mee goochelen  :-\\

Volgens de testbiecht wel, bij Geert iig. Ewout weet ik niet.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nat007 op 23-02-2020, 15:48:33
Volgens de testbiecht wel, bij Geert iig. Ewout weet ik niet.

Ok thanks. Lang geleden dat ik dat seizoen van Milouska zag, dacht altijd dat er maar heel weinig op haar zaten.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waardenburg op 23-02-2020, 15:53:49
Citaat
En Rob die had de test het slechtst gemaakt, daarom krijgt Leonie van Rik een groene kaart, zodat zij deze aan Rob kon geven, anders was hij afgevallen en dat zou flauw zijn, want Buddy is op het goede spoor geholpen.

Kan. Maar hoe wist Leonie dat Rob de afvaller was? Waar had de rode kaart van Mil had niet naar Rob kunnen leiden? Dan hadden we een rood scherm gezien.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 23-02-2020, 18:04:27
Ik lees hier heel veel. Ik ga enkele conclusies bijstaan of proberen te ontkrachten.

1) Rob is waarschijnlijk niet de mol.
- Hier ga ik mee akkoord. Buddy kan nog op Rob zitten, maar Nathan spreidt al op drie waar Rob niet bij zit en die is door.
2) Leonie is waarschijnlijk niet de mol.
- Niet akkoord. Iedereen zit minstens half op Leonie, buiten mogelijk Nathan. Hoewel Nathan op drie kandidaten spreidt, is het niet persé onmogelijk dat dit 50-25-25 of een andere verdeling is. Zo vulde Sanne in aflevering 7 ook nog drie vragen op Thomas in en spreidde ze dus ook nog op drie in een zo late fase (en dus niet 33-33-33). We weten wie dat seizoen won.
3) Nathan doet molse dingen.
- Niet akkoord. Op drie spreiden klinkt heel kandiddaats. De mol laten ze in deze fase twee namen noemen. Ook zogezegd afvaller Mil redden lijkt me vreemd. Zoals Mil terecht opmerkt maakt dat totaal geen steek en komt hij zo ineens uit het niets bij meerdere kandidaten serieus in beeld als mol. Als dit moest van de productie hebben ze het hier in ieder geval goed verpest. Ik zie hier voorlopig gewoon een ondoordachte keuze van een kandidaat in.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 19:28:27
Nathan doet me al het hele seizoen denken aan Taeke Taekema. Die spreidde in de laatste test voor de finale nog. Maarten van der Weijden had ook al een opvallende tactiek om de test te maken. Misschien is dat dus wel gewoon typisch iets voor sporters.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 23-02-2020, 19:51:29
Nathan doet me al het hele seizoen denken aan Taeke Taekema. Die spreidde in de laatste test voor de finale nog. Maarten van der Weijden had ook al een opvallende tactiek om de test te maken. Misschien is dat dus wel gewoon typisch iets voor sporters.

Dat is niet heel zeker. Teake zei meer dingen in de aard van 'en Tim zou ook een goede mol zijn'.

Maarten deed het op basis van kansrekening en statistiek. Op zich een tactiek waar je heel ver komt, maar niet ik een seizoen met de makkelijkste mol ooit voor de kandidaten. 
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nijntjelief op 23-02-2020, 22:08:03
Ik heb het al eerder ergens gepost, maar ik vond het heel vreemd dat de biecht van Buddy zonder beeld was. Alleen zijn stem was te horen. Alsof het later (of eerder?) of opnieuw is opgenomen en eronder is geplakt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Chardo op 23-02-2020, 22:46:18
Nathan doet me al het hele seizoen denken aan Taeke Taekema. Die spreidde in de laatste test voor de finale nog. Maarten van der Weijden had ook al een opvallende tactiek om de test te maken. Misschien is dat dus wel gewoon typisch iets voor sporters.

Ik denk eigenlijk momenteel dat Nathan misschien helemaal niet zo erg spreidt als dat zijn biecht doet vermoeden. Ze laten trouwens niet zien op wie hij inzet. Je ziet zijn muisklik, that's it.

Oké, laten we wel wezen, hij zit niet op Rob. Maar wellicht zit hij meer op Leonie dan wij denken en is hij daarom wel door. Ik zie niet zo goed in waarom ze de Mol in het ongewisse laten over zijn verdenking. Nu is het zoiets van 'Huh, maar hoe is Nathan dan eigenlijk door als hij nog zoveel spreidt? Mega verdacht!', terwijl, als Mol kun je toch lekker meegaan op de algemene groepsverdenkingen, Leonie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 24-02-2020, 05:09:34
1) Rob is waarschijnlijk niet de mol.
- Hier ga ik mee akkoord. Buddy kan nog op Rob zitten, maar Nathan spreidt al op drie waar Buddy niet bij zit en die is door.
Deze moet je even uitleggen. Waarom is Rob niet de mol omdat Nathan op hem stemt en een groen scherm krijgt?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 24-02-2020, 05:39:30
Deze moet je even uitleggen. Waarom is Rob niet de mol omdat Nathan op hem stemt en een groen scherm krijgt?

Ik ben Belgian Mol niet. Maar omdat iedereen deels op Rob zit behalve Nathan. is Rob de mol, zou Nathan afgevallen moeten zijn.

Er vanuit gaande dat alles in de testbiechten en verdenkingen klopt althans.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 24-02-2020, 06:26:08
Ik ben Belgian Mol niet. Maar omdat iedereen deels op Rob zit behalve Nathan. is Rob de mol, zou Nathan afgevallen moeten zijn.

Er vanuit gaande dat alles in de testbiechten en verdenkingen klopt althans.
Dan moet in 'Nathan spreidt al op drie waar Buddy niet bij zit' de naam van Buddy worden vervangen door de naam van Rob.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Hippie op 24-02-2020, 08:33:11
Buddy kan Rob als tweede verdachte hebben, aangezien Mil zei in haar biecht voordat ze Buddy uitkoos om zijn scherm te zien dat Buddy en zij op dezelfde mensen (meervoud dus) zitten. Waarschijnlijk zitten zij dus allebei op Leonie en Rob en niet op Nathan en elkaar.

Dat gezegd hebbende... blijft het alsnog raar dat Nathan dan door is ja, aangezien alle kandidaten naar mijn idee op Rob lijken te zitten, behalve Nathan.. dan lijkt het inderdaad onwaarschijnlijk dat Rob de mol is.

Anderzijds hebben testbiechten in het verleden ons ook van alles wijs geprobeerd te maken (vorig jaar werd de suggestie gewekt dat Sarah op Sinan zat in de aflevering waarin hij afviel bijvoorbeeld, terwijl ze toen al 100% op Merel zat..), dus ik denk dat we hier ook weer niet te zwaar aan moeten tillen.

Edit: sowieso is het heel raar eigenlijk dat Nathan nu nog over 3 kandidaten spreidt. Hij gaat voor Buddy, Leo en Mil. Buddy is het niet, we weten dat Claes een tunnelvisie had op hem en die is naar huis gegaan (terwijl Mil, die Buddy al afleveringen lang vertrouwt, Buddy niet eens op haar radar heeft staan en nog in het spel zit). Dan blijven van de 3 namen die Nathan noemt Mil en Leo over als mogelijke mollen. Aangezien de rest over 2 personen lijkt te spreiden en iedereen op Leo zit, is het dan wel vreemd dat Nathan er nog inzit als zij de mol is (aangezien je dan zou verwachten dat hij de minste vragen goed zou hebben...). Alleen als Mil de mol is, zou het nog kunnen dat Nathan door is gegaan met deze tactiek, aangezien niet iedereen op Mil zit. Maar we weten dat meerdere afvallers Mil ook als hoofdverdachte hadden onder wie Johan (en Buddy verdenkt haar al niet meer sinds aflevering 3, dus hoe zit hij er dan nog in als zij de mol niet is?). Hoe dan ook... ik denk dat nog steeds dat we naar een finale waarin Mil, Rob en Nathan zitten toegaan.  ;D

Ik denk Nathan, Rob en Leonie in de finale. Leonie zei in een ontspannen gesprekje tegen Rob “Nathan is de mol,” en Rob knikte alsof zij dit samen allang eens zijn. Rob en Leo hebben Nathan door (ik ga er even vanuit dat hij de mol is) en Nathan weet dat. Mil en Buddy zitten in een Leonietunnel. Mil had de meeste antwoorden op Leonie goed en was eigenlijk de afvaller. Nathan moest haar redden bij de executie.

Waarom? Dat kan om 3 redenen:
1. De spectaculaire opdracht die niet doorging (de foto opdracht kwam ervoor in de plaats) is uitgesteld en alleen leuk met 5 personen. Dat zal die met de Mollandse gerechten zijn.
2. Leo en Rob verdenken Nathan zo openlijk dat zonder het tegenwicht van het bondje Mil en Buddy dat op Leo zit het voor de montage onmogelijk wordt om Leonie nog langer als reserve mol voor de kijker neer te zetten. Ook verdachte Mil zijn ze dan kwijt.
3. Het was vanaf het begin opzet deze gok te nemen in aflevering 7.

Dat laatste denk ik niet, het was te duidelijk geregiseerd. Optie 1 lijkt mij de meest logische.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 24-02-2020, 09:07:54
1. De spectaculaire opdracht die niet doorging (de foto opdracht kwam ervoor in de plaats) is uitgesteld en alleen leuk met 5 personen. Dat zal die met de Mollandse gerechten zijn.

Dat kan. Maar toen zaten ze toch nog in een andere stad? Zouden ze dan alles voor die opdracht mee hebben verhuisd? En de reden was toch dat het te warm was? Dan verwacht je een fysieke opdracht. Die opdracht met Hollandse gerechten had toch ook wel bij warm weer gekund?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 24-02-2020, 10:51:51
afvaller Mil redden lijkt me vreemd. Zoals Mil terecht opmerkt maakt dat totaal geen steek en komt hij zo ineens uit het niets bij meerdere kandidaten serieus in beeld als mol. Als dit moest van de productie hebben ze het hier in ieder geval goed verpest.
Ik weet niet of het goed verpest is. En niks zal 'moeten'..... de mol kiest zelf. Hij zal alleen het advies hebben gekregen het rode scherm te redden. Ik ga ervan uit dat er tenminste nog eerlijk getrokken moest worden, dus hij had ook rood kunnen trekken. In dat geval kies je voor 1 van de 3 die een groen scherm had.

De conclusies zijn dus te snel. Buddy was net zo van slag als Rob. Confuus over de gemaakte keuzes van Mil en Nathan. Bondjes ploffen. Het wordt hard gespeeld. Dat komt allemaal erg kandidaats over. Rob zal kwaad zijn en alleen maar meer denken dat Nathan kandidaat is. Een overkoepelend effect is dat iedereen zich realiseert hoe solistisch het spel is. Dit speelt de mol in de kaart. Je hebt graag 5 eenlingen want de mol is sowieso altijd een eenling.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 24-02-2020, 12:03:17
Ik denk Nathan, Rob en Leonie in de finale. Leonie zei in een ontspannen gesprekje tegen Rob “Nathan is de mol,” en Rob knikte alsof zij dit samen allang eens zijn. Rob en Leo hebben Nathan door (ik ga er even vanuit dat hij de mol is) en Nathan weet dat. Mil en Buddy zitten in een Leonietunnel. Mil had de meeste antwoorden op Leonie goed en was eigenlijk de afvaller. Nathan moest haar redden bij de executie.
Huh, ze verdenken Nathan juist helemaal niet. Rob eet zijn hoed op als hij het is, en Leonie knipt Nathans matje eraf ;D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 24-02-2020, 13:46:20
Dan moet in 'Nathan spreidt al op drie waar Buddy niet bij zit' de naam van Buddy worden vervangen door de naam van Rob.

Inderdaad, excuseer. Foutje. Moet uiteraard logischerwijs Rob zijn.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: kevin174 op 27-02-2020, 16:06:33
Even wat gedachtenspinsels vanuit meerdere hoeken.
Buddy en Nathan hebben hun scherm gezien. Voor de drie die hun scherm niet gezien hebben geldt dat indien ze Buddy of Nathan niet verdenken dat ze naast degene die ze wel verdenken de andere af zouden moeten strepen (omdat ze anders zelf eruit zouden gaan, als ze denken dat de mol het scherm niet gezien heeft is er 50% kans dat ze afgevallen zouden zijn).

Vanuit oogpunt Mil: Leonie is de mol. Dus dan was Rob afgevallen als ze ervan overtuigd is dat ze goed zit. Ze lijkt Rob wel mee te nmen.
Vanuit oogpunt Buddy: Als hij echt volledig op Leonie ingezet heeft is het ook hier aannemelijk dat Rob was afgevallen. Als Leonie niet de mol is dan zal hij waarschijnlijk de test minder slecht gemaakt hebben dan Miljuschka en lijkt Rob dus af te vallen als mogelijke mol.
Vanuit oogpunt Leonie: Rob of Mil moet afgevallen zijn. Dus als ze Mil verdenkt dan is Rob de afvaller als ze dat zelf niet is.
Vanuit oogpunt Rob: Vond het zelf nogal vaag op wie hij nou de test heeft ingevuld.
Vanuit oogpunt Nathan: Veel gespreid en toch door. Dus of zijn er anderen die fout zitten, of hij is zelf de mol.

Als Buddy de mol is: niet gek dat Nathan doorgaat omdat bijvoorbeeld Miljuschka waarschijnlijk minder op Buddy heeft ingezet. Kan dus zo zijn. Waarschijnlijk was Miljuschka dan afgevallen en anders denk ik eerder Leonie dan Rob.
Als Miljuschka de mol is: gek de Buddy door is, dan zit dus Rob of Leonie verder fout dan Buddy.
Als Nathan de mol is: dat Buddy door is kan dan omdat ook anderen niet echt op Nathan lijken te zitten. Leonie had mogelijk het rode scherm gehad maar zou evengoed een van de twee anderen kunnen zijn.
Als Rob de mol is: Buddy en Nathan is door terwijl die volgens mij niet op Rob zaten. Leonie en Miljuschka lijken hier meer rekening mee te houden. Kleine kans dat dit dan zo is.
Als Leonie de mol is: Dan heeft Rob Leonie niet meegenomen en was hij afgevallen. Miljuschka heeft dan meer overlevingskans dan Nathan, en die heeft groen gehad.

Als ik dit zo zie streep ik Rob en ook een beetje Miljuschka af, denk ik dat Rob degene was die afgevallen was en neig ik zelfs naar Nathan als mol al blijft Leonie mijn hoofdverdachte. Maar uiteraard is niets wat het lijkt en kunnen mensen dus op anderen de test hebben ingevuld dan dat het lijkt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 27-02-2020, 16:52:51
Even wat gedachtenspinsels vanuit meerdere hoeken.

Mooi gedachtespinsel. Ik kom ook ongeveer op dezelfde conclusies uit. Ook opvallend dat net Leonie de waarschijnlijke afvaller Rob redt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Contraspion op 28-02-2020, 12:44:25
Door dezelfde gedachtespinsels rond de wie verdenkt wie heb ik Rob laten zakken naar verdachte nummer 2, en is Nathan nummer 1 geworden.

De gedachtespinsels vanuit mijn optiek: Mil zou zijn afgevallen, en Nathan redt haar, om pas een aflevering verder de grote schok te laten plaatsvinden, en de verwarring 1 aflevering langer door te trekken. Want als er niks verandert, en Mil valt morgen af, dan schrikt Buddy zich een ongeluk. En moet opnieuw gaan zoeken. Dan wordt het een spannende aflevering 9!

Maar goed, morgen wordt er meer duidelijk.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 28-02-2020, 14:23:07
Door dezelfde gedachtespinsels rond de wie verdenkt wie heb ik Rob laten zakken naar verdachte nummer 2, en is Nathan nummer 1 geworden.

De gedachtespinsels vanuit mijn optiek: Mil zou zijn afgevallen, en Nathan redt haar, om pas een aflevering verder de grote schok te laten plaatsvinden, en de verwarring 1 aflevering langer door te trekken. Want als er niks verandert, en Mil valt morgen af, dan schrikt Buddy zich een ongeluk. En moet opnieuw gaan zoeken. Dan wordt het een spannende aflevering 9!

Maar goed, morgen wordt er meer duidelijk.

Het enige wat volgens mij echt een shock veroorzaakt is Leonie die afvalt, want daar zit iedereen op. Mil is enkel de hoofdverdachte van Leonie tot zover wat we kunnen afleiden.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 29-02-2020, 04:28:48
Viel me nu pas op in aflevering 7, dat Rob zegt dat hij Nathan en Mil er een beetje tussenuit haalt en meer richt op Leonie en Buddy. Dat betekent dat hij eigenlijk steeds op iedereen heeft geprobeerd te spreiden en dat nog steeds doet (Maarten van der Weijden tactiek?). Lijkt mij vrij kandidaats om te doen (en zou Mil gelijk kunnen hebben dat Rob was afgevallen).

Vermoed verder toch dat Nathan boven verwachting geslaagd is de verdenkingen (van vooral Mil en Buddy) van zich af te krijgen door als enige niet naar de waaiers te gaan kijken om zogenoemd ter compensatie voor eerder falen wat geld in de pot te brengen. (Iets waar hij in zijn biecht een geheel andere verklaring voor geeft). Hoewel de verdenking van Nathan niet elke aflevering in de test biechten zit, vernemen we tot aflevering zes wel elke aflevering  ergens dat Mil en ook Buddy Nathan erg verdenken. Dat stopt abrupt in aflevering 6, dan ineens wordt Nathan alleen nog genoemd als "die kan het niet zijn". De hamvraag blijft dan: was het een opzet van Nathan waarin hij ruim geslaagd is?

Of zien wij van iedereen de uitspraak 'Nathan kan de mol niet zijn' omdat ze elkaar op het verkeerde been willen zetten en worden wij daarmee op het verkeerde been gezet?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Erik Leppen op 29-02-2020, 10:54:49
Maar weer even een overzichtje:
(http://www.erikleppen.nl/widm2020/molverdenkingen2020aflevering7.png)

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 29-02-2020, 11:44:18
Maar weer even een overzichtje:

Oranja! Als ik naar de kleuren kijk zo.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 29-02-2020, 21:49:47
Wie had het meest overeen met Leonie?  ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Contraspion op 29-02-2020, 21:59:23
Ja, dat zou je zeggen. Mil is de mol, want die is ook een vrouw en sliep op dezelfde kamer als Leonie?

Of we krijgen niet te zien hoe het werkelijk zit...

De verrassing na de executie was wel groot bij iedereen! Alleen Nathan vond ik niet zo veel reageren. Het gezicht van Rob was echt prachtig, die geschrokken uitdrukking! En ook bij Buddy, maar die is een acteur. En Mil reageerde ook vrij levensecht.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mol-Cooper op 29-02-2020, 22:07:52
Iedereen verdachte Leonie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 29-02-2020, 22:14:15
Maar wie verdacht Leonie zelf?

Vorige aflevering noemde ze Buddy in het geheel niet. Nathan viel voor haar af als mol. Hield ze over Mil en Rob.

Deze aflevering spreidde ze over 2 man, naar eigen zeggen (ook nog tegen Rik dus dit is geen misleiding van de montage). Grote kans dat ze idd op Mil en Rob heeft gespreid, volgens mij heeft ze wel vaker gezegd dat het niet Nathan is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: keesisdemol op 29-02-2020, 22:28:10
Het meest eerlijke antwoord vind je in het gesprek met Rick.

Ze had absoluut geen idee
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 29-02-2020, 22:34:26
In haar dagboek schrijft/zegt Leonie dat ze wel overtuigd was van haar Mol.

Citaat van: Leonie
Dus toch tunnelvisie op de verkeerde.

En:

Citaat van: Leonie
Ondertussen raak ik steeds meer in een tunnel waar ik niet meer uit kan komen. Ik ben overtuigd van mijn mol. De verkeerde mol.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: rubes op 29-02-2020, 22:36:41
In haar dagboek schrijft/zegt Leonie dat ze wel overtuigd was van haar Mol.

En:

Dan liegt ze tegen Rik.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Contraspion op 29-02-2020, 22:39:43
Of ze liegt in haar dagboek.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 29-02-2020, 22:40:32
Het dagboek wordt toch pas veel later geschreven? Misschien herinnert ze zich het nu anders.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: keesisdemol op 29-02-2020, 22:41:22
Op je meest kwetsbare moment, net nadat je eruit vliegt en niet meer "hoeft" te liegen, lieg je echt niet.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 29-02-2020, 22:51:44
Ze zegt tegen Rik:

Ik heb het hard gespeeld. Dus de kans was, weet je... Ik ben op 1 iemand... Niet niet tunnelvisie maar ik heb gewoon niet genoeg gespreid. Ik ik wist het ook echt niet. Ik zat op twee mensen.

Niet genoeg gespreid, dus wel veel op 1 persoon maar ook iemand anders er in meegenomen. Dus het is een beetje twijfelachtig.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 29-02-2020, 22:57:26
De laatste keer zat ze op Mil en spreidde op Rob. Dat heeft ze nu denk ik ook weer gedaan.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: tureluurs op 29-02-2020, 23:01:31
De laatste keer zat ze op Mil en spreidde op Rob. Dat heeft ze nu denk ik ook weer gedaan.

Dan heeft Leonie dus sowieso testvragen over het fietsen heel anders ingevuld dan de Leonie-verdenkers. Maakt Nathan weer wat waarschijnlijker ten opzichte van Rob.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: suuuus op 29-02-2020, 23:02:52
Je kan ook heel goed jezelf wijsmaken dat je geen last van tunnelvisie hebt ::hypocriet:: ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: molton op 29-02-2020, 23:07:01
Ze zegt tegen Rik:

Ik heb het hard gespeeld. Dus de kans was, weet je... Niet niet tunnelvisie maar ik heb gewoon niet genoeg gespreid. Ik ik wist het ook echt niet. Ik zat op twee mensen.

Niet genoeg gespreid, dus wel veel op 1 persoon maar ook iemand anders er in meegenomen. Dus het is een beetje twijfelachtig.
Nu ik het lees denk ik dat ze wil zeggen dat ze twee mensen verdenkt, maar de test maar op één heeft ingevuld en dus niet gespreid heeft. Dit zou dan toch kunnen kloppen met wat ze in het dagboek van de afvaller schrijft.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 1-03-2020, 00:29:16
Nu ik het lees denk ik dat ze wil zeggen dat ze twee mensen verdenkt, maar de test maar op één heeft ingevuld en dus niet gespreid heeft. Dit zou dan toch kunnen kloppen met wat ze in het dagboek van de afvaller schrijft.

Quote aangepast. Ze zegt tussendoor ook nog "Ik ben op 1 iemand..." dus lijkt er idd op dat ze toch op 1 iemand veel heeft ingezet.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mosquito op 1-03-2020, 00:30:20
Raar dat Nathan nu opeens wel een verdachte noemt.., en wel diegene die vertrekt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Avogadro op 1-03-2020, 07:26:07
Het is duidelijk dat iedereen op Leonie zat.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 1-03-2020, 09:50:55
Door het afvallen van Leonie zijn de verdenkingspercentages compleet veranderd.
Nathan en Rob staan nu aan kop.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Geel scherm op 1-03-2020, 10:44:31
Geen verrassing hier.
Jaike zat op Mil
Johan zat op Leonie
Claes zat op Buddy, tunnelvisie (is meerdere afleveringen bevestigd en ook in opdrachten)
Leonie zat op Mil, tunnelvisie (is meerdere afleveringen bevestigd). Ze verdacht nog een tweede en dat is Buddy, ze beschuldigde hem ook steeds van liegen etc.

Rob en Nathan blijven over. Als ik per afl kijk wat de verdachte van de afvaller gemeen had met Rob of Nathan, dan is dat vaker met Nathan dan Rob. Dus volgens die theorie is Rob de mol.

Enige verschil is afgelopen aflevering, maar toen zat de verdachte van de afvaller (Mil) voornamelijk alleen, waardoor bij de Leonie-verdenkers een spreiding is ontstaan bij de test doordat Rob/Nathan ook in die categorie vielen.

Dit allemaal terwijl de rest fout zat of aan het spreiden was. Mil of Buddy kan de mol echt niet zijn.

De regie heeft er veel aan gedaan om ons te doen lijken dat Leonie ook Rob verdacht, maar al haar uitspraken spreken dit tegen. Leonie vindt Rob een fanatieke kandidaat die haar vaak met een indringende blik aankijkt als zij iets verkeerd doet en die ze makkelijk op de kast denkt te jagen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 1-03-2020, 10:50:16
Ik ben het helemaal met je laatste twee punten eens. ::jaja::

En dit is ook interessant:

Als ik per afl kijk wat de verdachte van de afvaller gemeen had met Rob of Nathan, dan is dat vaker met Nathan dan Rob. Dus volgens die theorie is Rob de mol.

Maar hoe uitgebreid heb je dat gedaan? Zoiets blijft wel lastig.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 1-03-2020, 11:41:27
Raar dat Nathan nu opeens wel een verdachte noemt.., en wel diegene die vertrekt.
Wat Nathan zei past bij een vraag als "noem iets verdachts van Leo" of "waarom zou Leo de mol kunnen zijn?"

Ik hoorde er geen verdenking in. 

Nathan zit m.i. vol op Mil 

Alweer mol en winnaar vibes bij hen ...vorige week bij de executie met vrijstellingen, nu vooral bij Je Draai Vinden. Trouwens een erg leuke dynamiek tussen M&N.  ::love::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: KiWi0501 op 1-03-2020, 12:00:46
Hoe kan Buddy al lang alles inzetten op Leo en er niet uitliggen? ::vergroot::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Daisy op 1-03-2020, 12:08:06
Er zijn eerder ook andere kandidaten all in gegaan (iig Claes) en dan hangt het er maar net om wiens verkeerde mol meer overeenkomsten heeft met de echte mol. Wellicht is er ook wel eens iemand op tijd uitgegaan.  ::jaja::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Needatkloptja op 1-03-2020, 12:14:25
Iedereen zit op Leonie en Leonie naar huis.

Het lijkt wel of ze naar huis moest vanwege mooie televisie en zodat de kandidaten nu een andere mol moeten kiezen?

Zou wel lullig zijn voor Leonie, maar volgens mij gebeurd dit vaker?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Miss Marvel op 1-03-2020, 12:20:10
Welnee.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Brtdm op 1-03-2020, 12:26:13
Het gebeurt wel vaker dat ieders mol eruit moet. Maar ze laten niet iemand naar huis gaan niet de minste vragen goed had.

Alle kandidaten zitten op A. A zelf zit op B, maar C is de mol.
Als in de test A en C meer overeenkomsten hebben dan B en C, is het logisch dat A af gaat vallen.


Hoe kan Buddy al lang alles inzetten op Leo en er niet uitliggen? ::vergroot::
Als meerdere kandidaten all-in verkeerd zitten, kan er toch maar één afvallen. Zo kan het zijn dat je er volledig naast zit en toch in de finale beland. Ik noem een seizoen 8, een Jochem van Gelder en een Olcay Gulsen. (En nog meer)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Q_TALPA_E op 1-03-2020, 12:35:40
De kandidaten zitten allen op Leonie en gaan desondanks door naar aflevering 9. Dat betekent dat meer van hun antwoorden op de mol slaan dan Leonies antwoorden, die op Miljuschka (en op Buddy/Rob?) zit. Sommige antwoorden moeten dus zowel op Leonie slaan als op de mol. Heeft iemand enig idee met wie Leonie vaak samenwerkte in een opdracht? Dit zou mogelijk naar de mol wijzen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: vveerraak op 1-03-2020, 12:37:04
De kandidaten zitten allen op Leonie en gaan desondanks door naar aflevering 9. Dat betekent dat meer van hun antwoorden op de mol slaan dan Leonies antwoorden, die op Miljuschka (en op Buddy/Rob?) zit. Sommige antwoorden moeten dus zowel op Leonie slaan als op de mol. Heeft iemand enig idee met wie Leonie vaak samenwerkte in een opdracht? Dit zou mogelijk naar de mol wijzen.
Iemand tijd voor een Excelletje?  ;D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 1-03-2020, 13:09:25
Nathan:

"Ik heb in de test heel vaak Leonie als mijn mol ingevuld."

"Ik heb echt opgerecht het gevoel dat ze nu echt wel haar best doet om de opdrachten goed uit te voeren, maar ook in de opdrachten blijft zij soms nog wel er doorheen komen en wat verwarring zaaien, waardoor, ja, soms dingen niet duidelijk zijn."

"Ik denk bij mezelf, ja..."



Vinden jullie dit genoeg om ervan uit te gaan dat Nathan in afl. 8 op Leonie heeft ingezet?

Lijkt me een montage dingetje. Hij zegt het nergens.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 1-03-2020, 13:36:08
Nathan:

"Ik heb in de test heel vaak Leonie als mijn mol ingevuld."

"Ik heb echt opgerecht het gevoel dat ze nu echt wel haar best doet om de opdrachten goed uit te voeren, maar ook in de opdrachten blijft zij soms nog wel er doorheen komen en wat verwarring zaaien, waardoor, ja, soms dingen niet duidelijk zijn."

"Ik denk bij mezelf, ja..."



Vinden jullie dit genoeg om ervan uit te gaan dat Nathan in afl. 8 op Leonie heeft ingezet?

Lijkt me een montage dingetje. Hij zegt het nergens.

Dit idd. Dat geeft me het idee dat de montage de echte en volledige verdenking van Nathan niet wil tonen. Dat maakt Nathan waarschijnlijk een kandidaat in mijn ogen want de mol kunnen ze gewoon alles laten zeggen wat ze willen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: molton op 1-03-2020, 13:37:20
Nathan inmiddels op Rob waarschijnlijk.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 1-03-2020, 13:42:13
Dit idd. Dat geeft me het idee dat de montage de echte en volledige verdenking van Nathan niet wil tonen. Dat maakt Nathan waarschijnlijk een kandidaat in mijn ogen want de mol kunnen ze gewoon alles laten zeggen wat ze willen.

Precies, eens.
Ik ben om. Helaas, Nathan is het waarschijnlijk niet. Al hoop ik er nog wel op natuurlijk.  :P
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 1-03-2020, 14:17:25
In haar dagboek schrijft/zegt Leonie dat ze wel overtuigd was van haar Mol.

Leonie in de podcast net nadat ze afviel: "(...) je kan tunnelvisie hebben maar dat het mij zou overkomen? Ik denk nee. Spreiden, spreiden, spreiden. Maar nu was ik zo overtuigd van het feit dat één iemand de Mol was. En daar ben ik gewoon mee onderuit gegaan. Ik heb het wel een beetje gespreid over twee mensen maar het was niet goed, niet genoeg."
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Tunneltelevisie op 1-03-2020, 16:11:32
Nathan inmiddels op Rob waarschijnlijk.

Ik krijg zo’n vermoeden dat hij als enige de juiste mol verdenkt. (Beredeneerd vanuit de Miljuschka-tunnel), hij heeft er 2x voor gezorgd dat Mil een vrijstelling heeft gekregen. Als Nathan kandidaat is, is het het meest gunstig dat je zelf, of anders de mol, een vrijstelling bemachtigt.  ::vergroot::

Dus ik denk juist dat hij Mil (gedeeltelijk) verdenkt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Thiago op 1-03-2020, 16:20:03
Leonie in de podcast net nadat ze afviel: "(...) je kan tunnelvisie hebben maar dat het mij zou overkomen? Ik denk nee. Spreiden, spreiden, spreiden. Maar nu was ik zo overtuigd van het feit dat één iemand de Mol was. En daar ben ik gewoon mee onderuit gegaan. Ik heb het wel een beetje gespreid over twee mensen maar het was niet goed, niet genoeg."

In de biecht zei ze niet 2 mensen.
Daar zegt ze 2 man...
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molekule op 1-03-2020, 16:24:36
Ik denk ook dat Nathan (groten)deels op Mil zit. De dubbele groene vrijstelling maar ook zijn blik richting Mil vlak voor hij zijn scherm zal zien in afl 7 sterkt dat vermoeden.
Wat Leonie betreft, in haar podcast schrijft ze:

DAGBOEK VAN DE AFVALLER - AFL. 8
Dus toch tunnelvisie op de verkeerde. Vlak voordat mijn scherm rood wordt weet ik dat ik diegene ben die eruit zal vliegen. Op de drempel van de finale.

Dat wordt bevestigd door haar lichaamstaal vlak voor ze haar rode scherm ziet.
Op basis hiervan heeft het er alle schijn van dat ze op Rob heeft ingezet.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: LdHmolletje op 1-03-2020, 16:31:21
Op basis hiervan heeft het er alle schijn van dat ze op Rob heeft ingezet.
Als je haar eerdere verdenkingen ook terug kijkt dan moet het wel Rob of Mil geweest zijn op wie ze eruit is gevlogen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 1-03-2020, 16:32:01
DAGBOEK VAN DE AFVALLER - AFL. 8
Dus toch tunnelvisie op de verkeerde. Vlak voordat mijn scherm rood wordt weet ik dat ik diegene ben die eruit zal vliegen. Op de drempel van de finale.

Dat wordt bevestigd door haar lichaamstaal vlak voor ze haar rode scherm ziet.
Op basis hiervan heeft het er alle schijn van dat ze op Rob heeft ingezet.

Niet per se, want in de podcast verduidelijkt ze dat ze dacht dat ze rood zou krijgen omdat ze het volgens haar niet zo zouden doen dat de afvaller als laatst overgeblevene zijn rode scherm zou krijgen. (Nu is dat weleens gebeurd, maar dat maakt niet uit. Leonie zag het zo.)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: kevin174 op 1-03-2020, 18:15:44
Grote kans dat Leonie bij de vorige test de afvaller zou zijn geweest.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molekule op 1-03-2020, 18:28:48
Grote kans dat Leonie bij de vorige test de afvaller zou zijn geweest.

Niet noodzakelijk, want de vorige keer had ze meer gespreid in tegenstelling tot deze executie - zegt ze ook in de podcast.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Q_TALPA_E op 1-03-2020, 18:33:48
Rob doet een aantal verdachte uitspraken rondom de executie van aflevering 8.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: mocemole op 1-03-2020, 18:42:47
Nathan:

"Ik heb in de test heel vaak Leonie als mijn mol ingevuld."

"Ik heb echt opgerecht het gevoel dat ze nu echt wel haar best doet om de opdrachten goed uit te voeren, maar ook in de opdrachten blijft zij soms nog wel er doorheen komen en wat verwarring zaaien, waardoor, ja, soms dingen niet duidelijk zijn."

"Ik denk bij mezelf, ja..."



Vinden jullie dit genoeg om ervan uit te gaan dat Nathan in afl. 8 op Leonie heeft ingezet?

Lijkt me een montage dingetje. Hij zegt het nergens.
Ik vind dat ook best een vreemde zin. En ik twijfel er aan dat Nathan voor Leonie ging, Met deze zin lijkt hij te zeggen dat hij haar best wel verdacht heeft, maar dat hij dat nu niet meer doet. Ook Rob zijn verdachte is niet duidelijk, hij zegt wat over Mil, over Buddy, en over Leonie: "Als ik een mol mag uitkiezen, zou ik voor Leonie gaan".


Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 1-03-2020, 20:46:19
Ik vind dat ook best een vreemde zin. En ik twijfel er aan dat Nathan voor Leonie ging, Met deze zin lijkt hij te zeggen dat hij haar best wel verdacht heeft, maar dat hij dat nu niet meer doet. Ook Rob zijn verdachte is niet duidelijk, hij zegt wat over Mil, over Buddy, en over Leonie: "Als ik een mol mag uitkiezen, zou ik voor Leonie gaan".
Ja idd... ook Rob geeft het niet aan. 💣

Interessant.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 1-03-2020, 22:56:02
Lijkt me weer duidelijk als je naar de verdenkingen van alle afleveringen kijkt dan is daar maar één logische verklaring voor en dat is dat Nathan de mol is:

Miljuschka:
Rob:
Buddy:
Nathan:
Wordt door niemand ooit verdacht. Sterker nog verschillende mensen hebben aangegeven hem absoluut niet te verdenken. Dit kan verklaren waarom sommige mensen in het spel blijven zitten ondanks dat ze duidelijk op de verkeerde mol zitten.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 1-03-2020, 23:17:14
Lijkt me weer duidelijk als je naar de verdenkingen van alle afleveringen kijkt dan is daar maar één logische verklaring voor en dat is dat Nathan de mol is:

Miljuschka:
  • Aflevering 1: Anita gaat uit het spel terwijl ze onder andere Miljuschka verdenkt.
  • Afevering 3: Jaike gaat uit het spel terwijl ze eerder heeft aangegeven dat ze op Miljuschka zat.
  • Aflevering 5: Johan viel af terwijl hij op Miljuschka zat.
  • Aflevering 6: cleas valt af terwijl hij aangaf dat hij Miljuschka niet kan vertrouwen.
  • Aflevering 8: Leonie valt af terwijl ze nog in aflevering 7 heeft aangegeven Miljuschka te verdenken. Ook in Aflevering 8 verteld ze op de kamer dat ze Miljuschka verdenkt.
Rob:
  • Aflevering 1: Anita valt af terwijl ze aangeeft dat ze Rob verdenkt
  • Aflevering 7: Nathan en Buddy geven beide niet aan op Rob te zitten terwijl leonie en Miljuschka Rob wel verdenken. Nathan en Buddy krijgen groen scherm.
Buddy:
  • Aflevering 3: Jaike heeft eerder aangegeven Buddy te verdenken maar valt toch af.
  • Aflevering 5: Johan valt af terwijl hij aangeeft op Buddy te zitten.
  • Aflevering 6: Cleas valt af terwijl hij aangeeft op Buddy te zitten.
Nathan:
Wordt door niemand ooit verdacht. Sterker nog verschillende mensen hebben aangegeven hem absoluut niet te verdenken. Dit kan verklaren waarom sommige mensen in het spel blijven zitten ondanks dat ze duidelijk op de verkeerde mol zitten.

Meer valt inderdaad niet te zeggen. Nu is het duidelijk.

Nathan heeft mogelijk nog gespreid op Mil of Buddy, maar het is hoe dan ook duidelijk dat minstens een van de twee verdachten van Leonie Mil is. Enkele vragen juist op Mil was voldoende geweest. Ik denk dat we hieruit kunnen concluderen dat Mil waarschijnlijk niet de mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 1-03-2020, 23:54:56
Meer valt inderdaad niet te zeggen. Nu is het duidelijk.

Nathan heeft mogelijk nog gespreid op Mil of Buddy, maar het is hoe dan ook duidelijk dat minstens een van de twee verdachten van Leonie Mil is. Enkele vragen juist op Mil was voldoende geweest. Ik denk dat we hieruit kunnen concluderen dat Mil waarschijnlijk niet de mol is.

Ik weet niet of je hebt gelezen wat ik geschreven heb maar volgens mij kan alleen maar de conclusie zijn dat Nathan als mol de enige optie is die over blijft. Alle andere opties zijn niet mogelijk als we af mogen gaan op de verdenkingen die in beeld zijn geweest.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: MolstopperNL op 2-03-2020, 00:01:48
Ik weet niet of je hebt gelezen wat ik geschreven heb maar volgens mij kan alleen maar de conclusie zijn dat Nathan als mol de enige optie is die over blijft. Alle andere opties zijn niet mogelijk als we af mogen gaan op de verdenkingen die in beeld zijn geweest.

Maar dan ga je er ook van uit dat alle verdenkingen in beeld kloppen. Er zijn meerdere seizoenen geweest waar achteraf door kandidaten werd gezegd dat de mol vrijwel bekend was bij de laatste 4 a 5 mensen, maar ook in die seizoenen werd de mol altijd beschermd door de montage
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 2-03-2020, 00:18:43
Lijkt me weer duidelijk als je naar de verdenkingen van alle afleveringen kijkt dan is daar maar één logische verklaring voor en dat is dat Nathan de mol is:

Rob:
  • Aflevering 1: Anita valt af terwijl ze aangeeft dat ze Rob verdenkt
  • Aflevering 7: Nathan en Buddy geven beide niet aan op Rob te zitten terwijl leonie en Miljuschka Rob wel verdenken. Nathan en Buddy krijgen groen scherm.
Nathan:
Wordt door niemand ooit verdacht. Sterker nog verschillende mensen hebben aangegeven hem absoluut niet te verdenken. Dit kan verklaren waarom sommige mensen in het spel blijven zitten ondanks dat ze duidelijk op de verkeerde mol zitten.
De eerste afvaller noemt wel vaker de mol in een biecht. Dat betekent niet dat ze meer dan een paar vragen op de mol hebben ingevuld. Nathan werd in eerdere afleveringen verdacht door Mil en Buddy. En Arjen kreeg in seizoen 10 een groen scherm toen hij als enige ervoor koos zijn scherm te zien terwijl hij als enige op de verkeerde mol zat, dus groene schermen bij zulke executies vertrouw ik niet meer.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 00:22:23
Maar dan ga je er ook van uit dat alle verdenkingen in beeld kloppen. Er zijn meerdere seizoenen geweest waar achteraf door kandidaten werd gezegd dat de mol vrijwel bekend was bij de laatste 4 a 5 mensen, maar ook in die seizoenen werd de mol altijd beschermd door de montage

Tja, als er niets van klopt en de redactie laat alleen maar dingen zien die niet kloppen dan kan je net zo goed niet kijken. Ik kijk nog niet zo heel lang fanatiek "Wie is de mol?" maar alle afleveringen die ik tot nog toe heb gezien klopte volgens mij wel. Ja, het is logisch dat ze niet alles laten zien maar ze gaan niet zeggen dat een kandidaat een bepaald persoon moet verdenken als hij die persoon echt niet verdenkt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waaromisdemol op 2-03-2020, 00:36:13
Leonie verdacht Rob niet.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 2-03-2020, 00:41:25
Tja, als er niets van klopt en de redactie laat alleen maar dingen zien die niet kloppen dan kan je net zo goed niet kijken. Ik kijk nog niet zo heel lang fanatiek "Wie is de mol?" maar alle afleveringen die ik tot nog toe heb gezien klopte volgens mij wel. Ja, het is logisch dat ze niet alles laten zien maar ze gaan niet zeggen dat een kandidaat een bepaald persoon moet verdenken als hij die persoon echt niet verdenkt.
Er wordt in de biecht gevraagd wat ze verdachte acties vonden. Dus Hanneke zegt bijvoorbeeld: 'Piet was wel heel verdacht toen hij dat geld niet zag.' En die quote monteren ze onder de beelden van Hanneke die de test aan het maken is, waardoor het lijkt alsof Hanneke de test invult op Piet, terwijl dat helemaal niet zo is.
In seizoen 11 had Jan zogenaamd op Soundos gestemd toen hij een rood scherm kreeg, want ze hadden Jan die de naam van Soundos zegt erin gemonteerd. Jan verdacht Soundos alleen totaal niet en had al vanaf het begin tunnelvisie op Art.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 00:47:27
Leonie verdacht Rob niet.

Quote van Leonie in aflevering 7 bij de verdenkingen: “Rob en heel erg mil.”

Edit:

Er wordt in de biecht gevraagd wat ze verdachte acties vonden. Dus Hanneke zegt bijvoorbeeld: 'Piet was wel heel verdacht toen hij dat geld niet zag.' En die quote monteren ze onder de beelden van Hanneke die de test aan het maken is, waardoor het lijkt alsof Hanneke de test invult op Piet, terwijl dat helemaal niet zo is.
In seizoen 11 had Jan zogenaamd op Soundos gestemd toen hij een rood scherm kreeg, want ze hadden Jan die de naam van Soundos zegt erin gemonteerd. Jan verdacht Soundos alleen totaal niet en had al vanaf het begin tunnelvisie op Art.

Sorry, Ik heb die afleveringen niet gezien en ik ga ze ook niet in zijn geheel terug kijken om te zien hoe die is gemonteerd. Ik keek al iets langer maar ik ben fanatiek gaan kijken vanaf Amerika met Thomas als mol. Mocht je in die afgelopen seizoenen een dergelijk voorbeeld hebben dan ben ik bereid om dit terug te zoeken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Waaromisdemol op 2-03-2020, 01:18:23
Quote van Leonie in aflevering 7 bij de verdenkingen: “Rob en heel erg mil

Dat was de vorige aflevering, voordat Rob haar een groene vrijstelling gaf. Ook zegt Leonie: Er zijn 4 mensen en 1 mol en ik ben niet de mol, dus zijn er nog 3 over (???). Dat zijn in mijn geval Nathan, Rob en Mil (betekent dit dan Buddy?). Nathan is het ook al niet... Rob, en heel erg Mil. Vet vaag dus, en je ziet in de interacties dat Leonie, Rob vertrouwt en het zelfs vervelend vind als Rob haar misschien niet vertrouwt. Rob was haar bondje.

Het is ook weer niet zo dat de regie altijd loopt te kutten, maar bij afvallers wordt het logischerwijs wat vager gehouden, anders wordt het wel heel erg makkelijk.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Geel scherm op 2-03-2020, 01:21:13
Dat was de vorige aflevering, voordat Rob haar een groene vrijstelling gaf. Ook zegt Leonie: Er zijn 4 mensen en 1 mol en ik ben niet de mol, dus zijn er nog 3 over (???). Dat zijn in mijn geval Nathan, Rob en Mil (betekent dit dan Buddy?). Nathan is het ook al niet... Rob, en heel erg Mil. Vet vaag dus, en je ziet in de interacties dat Leonie, Rob vertrouwt en het zelfs vervelend vind als Rob haar misschien niet vertrouwt. Rob was haar bondje.

Het is ook weer niet zo dat de regie altijd loopt te kutten, maar bij afvallers wordt het logischerwijs wat vager gehouden, anders wordt het wel heel erg makkelijk.

Bovendien zat Leonie de afleveringen ervoor nog op Buddy en Mil, dus ik denk niet dat dit zoveel is veranderd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 01:35:57
Dat was de vorige aflevering, voordat Rob haar een groene vrijstelling gaf. Ook zegt Leonie: Er zijn 4 mensen en 1 mol en ik ben niet de mol, dus zijn er nog 3 over (???). Dat zijn in mijn geval Nathan, Rob en Mil (betekent dit dan Buddy?). Nathan is het ook al niet... Rob, en heel erg Mil. Vet vaag dus, en je ziet in de interacties dat Leonie, Rob vertrouwt en het zelfs vervelend vind als Rob haar misschien niet vertrouwt. Rob was haar bondje.

Het is ook weer niet zo dat de regie altijd loopt te kutten, maar bij afvallers wordt het logischerwijs wat vager gehouden, anders wordt het wel heel erg makkelijk.

Ik snap dat ze niet direct aan het begin van het seizoen de oplossing van de puzzel willen geven. Ik snap ook dat het om 20 vragen gaat en dat je dus kan afvallen zelfs als je weet wie de mol is. Als je de vragen niet goed beantwoord ga je alsnog naar huis. Zeker in het begin van het seizoen zijn alle slimme kandidaten nog lekker aan het spreiden en dan kan het zeker zo zijn dat een een verkeerd antwoord er toe kan leiden dat je afvalt ook al ben je bewust aan het spreiden op 4 kandidaten waarvan ééntje achteraf de mol blijkt te zijn.

Ja, het klopt dat Leonie zich verteld heeft en ik had ook het gevoel dat Leonie het best zwaar had. Haar korte termijn geheugen was heel slecht wat meestal duidt op slecht slapen. Toch valt moeilijk te ontkennen dat ze ook had ingezet op Rob. Toch krijgt Buddy en Nathan een groen scherm. Volgens mij was het in ieder geval wel duidelijk dat Buddy helemaal op Leonie had ingezet. Nathan gaf ook heel duidelijk aan dat hij ging spreiden op 3 mensen en daar zat Rob niet bij. Miljuschka geeft heel duidelijk aan wel Rob mee te nemen. Tja, dan valt op basis hiervan Rob af. Natuurlijk moet je altijd een slag om de arm houden omdat je nooit weet hoe goed de vragen beantwoord zijn, maar aan de hand van de verdenkingen wijst het allemaal naar slechts één persoon. Dan kan het natuurlijk altijd alsnog zo zijn dat die persoon de mol niet is, maar dat is dan niet op basis van de verdenkingen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 2-03-2020, 05:45:42
Kan me wel in de redenering van RazorBlade vinden. Ook omdat Leonie zich in aflevering 7 in een bondje met Rob laat verleiden om meer van Rob te weten te komen, niet omdat ze zeker is dat hij de mol niet zou zijn (zoals ze over Nathan zegt) en ze hem tomeloos vertrouwd. Rob wil om dezelfde reden dat bondje, om meer van Leonie als mol te weten te komen.

Bovendien heeft Nathan geen enkele keer Rob in de test meegenomen en is hij in aflevering acht het meest veranderd, van Buddy en Mil naar vol of bijna vol op Leonie. Als Nathan kandidaat is, heeft hij geen reden om in de biechten alles aan elkaar te liegen daarover. Dan had hij bij Mil kunnen blijven en had het geleken alsof Leonie minder vragen goed had op Mil dan Nathan.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 2-03-2020, 10:30:13
Ervaringen hebben mij ook geleerd de verdenkingen met een grote korrel zout te nemen. Uiteindelijk klopt het (deels) wel maar je kunt er niet uit afleiden wie de mol is.

Vorig jaar switchte Sarah in aflevering 8 nog naar Sinan terwijl ze in aflevering 7 alles had ingezet op Merel en toen zeker wist dat Merel de mol was.  Dat vertelde ze achteraf en dat zien we ook in de verdenkingen van Sarah. Die switch was heel vreemd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 11:30:05
Ervaringen hebben mij ook geleerd de verdenkingen met een grote korrel zout te nemen.

Zoals ik al zeg heb ik niet zoveel seizoenen gezien als sommige anderen op dit forum maar mijn ervaring is dat het wel klopt wat er gezegd wordt in de verdenkingen. Natuurlijk proberen ze je op het verkeerde been te zetten door heel selectief informatie niet uit te zenden maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de informatie die wel duidelijk gegeven wordt niet zou kloppen. Ook als dit jaar Nathan de mol zou blijken te zijn dan kloppen de verdenkingen weer 100%.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 2-03-2020, 11:45:52
Leonie heeft in haar dagboek en exit interview met Rik aangegeven dat ze steeds verder in een tunnel belandde en uiteindelijk op twee "mensen" de test heeft ingevuld.

Uit de testbiechten van eerdere afleveringen kan het haast niet anders dan dat ze op Buddy en Miljuschka zat. Maar in de testbiecht van aflevering 7 horen wij haar Buddy helemaal niet noemen en klopt het aantal deelnemers dat ze noemt ook niet.  ???

Hoogstwaarschijnlijk is Buddy uit haar testbiecht geknipt. In mijn fantasie is er ongeveer het volgende in werkelijkheid gezegd. Tussen aanhalingstekens staat wat we horen. Vet gedrukt staat wat er mogelijk is uitgeknipt, zodat de hele redenering wel logisch wordt in plaats van onzinnig.

"Ja er is één mol en er zijn vier mensen. Ik ben zelf niet de mol. Er is iemand anders de mol."
(knip)
Voor mij is de mol al heel lang Buddy. Ik verdenk hem al vanaf het begin. Misschien moet ik gaan spreiden.
(knip)
"Dan blijven er nog drie kandidaten over. Dat zijn in mijn geval Nathan, Rob of Mil. Nathan valt af. Rob en heel erg Mil."
(knip)
Ik denk dat ik ga spreiden op Buddy en Mil.
(knip)


 
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: keesisdemol op 2-03-2020, 12:12:03
Als Buddy en Miljushka beide op Leonie zaten vanaf het begin, vraag ik mij nog steeds af waarom Buddy maar groene schermen bleef krijgen in de laatste afleveringen. Miljushka heeft amper een scherm gezien en was zichtbaar geschokt dat Leonie eruit ging, Buddy wat minder.

Tevens zat Jaike op Buddy in de eerste aflevering en ging ze door. Toen Jaike en buddy samen een opdracht deden, is ze er denk ik helemaal vanaf gestapt. Deze opdracht hadden ze samen goed gedaan, behalve dan die kabels waar Buddy mee lag te klooien en Jaike zichtbaar gefrusteerd werd ;D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 13:41:59
Als Buddy en Miljushka beide op Leonie zaten vanaf het begin, vraag ik mij nog steeds af waarom Buddy maar groene schermen bleef krijgen in de laatste afleveringen.

Dat is heel simpel. Nathan is de mol en niemand heeft hem tot nog toe verdacht dus iedereen zat fout. Dan is het gewoon een soort van random als mensen afvallen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 2-03-2020, 14:07:52
Zoals ik al zeg heb ik niet zoveel seizoenen gezien als sommige anderen op dit forum maar mijn ervaring is dat het wel klopt wat er gezegd wordt in de verdenkingen.
En de ervaring van mensen die al 20 seizoenen hebben gezien is dus dat het vaak niet klopt ;) Alleen in seizoen 1 kon je de mol achterhalen door naar de verdenkingen uit de testbiechten te kijken, daarna is dat nooit meer mogelijk geweest. En terecht, want dat zou veel te makkelijk zijn.

Ze knippen en plakken met de biechten zodat je vaak niet zeker kunt weten of iemand de test daadwerkelijk heeft ingevuld op de namen die hij noemt in de testbiecht. En soms zegt iemand in de testbiecht bijv. dat hij gaat spreiden, en vergeet hij dit vervolgens. Zo heeft Anita aangegeven in de podcast dat ze vergeten is om in te zetten op één van de personen die ze heeft genoemd in de biecht.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 2-03-2020, 14:20:43
Leonie was in de war na het afvallen van Johan:

"Kijk, ik ben mijn bondje nu kwijt, ik kon met Johan alles bespreken. We hadden op onze kamer natuurlijk heel veel privegesprekken... maar het ging ook veel over het spel. Nu ben ik dus helemaal alleen.  Alle mensen om mij heen zijn 'bondjes', zijn close.  Ik moet nu Miljuschka in de gaten gaan houden. Ik moet Buddy in de gaten houden. Maar ik krijg Rob niet in mijn hoofd, echt niet.  En Nathan ook niet en Claes ook niet. Dat is dus heel lastig, om die open blik weer te krijgen... om een stap naar achteren te zetten en te denken: Oke, iedereen is opnieuw verdacht. Vind ik heel moeilijk.  Nathan is toch niet de Mol?  Nee, die is niet de Mol. Kan niet.  Ik denk echt nog steeds Miljuschka en Buddy. Vanaf het begin heb ik op die twee ook wel gezeten".

Dat klopt met haar verdenkingen in de eerdere afleveringen. Bovendien laat ze in een gesprek met Rob weten dat ze de mat van Nathan er afknipt als hij de mol is. Leonie blijft in aflevering 6 Buddy en Mil verdenken en vult de testvraag in op Mil. In aflevering 7 zit opeens die rare knip waar Buddy uit haar verdenkingen is verdwenen, Nathan is het niet ze zegt wel "Rob en heel erg Mil"  Ze overleeft met deze verdenkingen ook aflevering 6. Aflevering 7 hoeft ze haar scherm niet te zien.

In aflevering 8 spreekt ze geen namen uit: " Weet niet wat ik moet doen.  Moet ik vol, tunnelvisie gaan, op EEN iemand? Want als ik zeker weet dat diegene het is zit ik wel goed... en ben ik sowieso door. Maar als ik ernaast zit vlieg ik eruit. Maar ja. Ik ga het over twee man doen".

Het is duidelijk dat we niet mogen weten op wie ze is afgevallen, gezien bovenstaande (en haar gesprekje met Mil op de hotelkamer) vermoed ik dat Mil haar hoofdverdachte is en dat ze ook heeft ingezet op Rob.

Zo langzamerhand komt er een opmaat naar de finale en zien we Rob meer in de verdenkingen. In aflevering 6 en 7 spreiden Nathan en Rob over Buddy, Leonie, Mil. Rob laat in aflevering 7 Mil vallen en zet in op 2 mensen vult de testvraag in op Buddy. En zij zijn door. Mil laat Nathan vallen en verdenkt Leonie en Rob. Ze heeft echter 2x achter elkaar haar scherm niet gezien en is door met een vrijstelling.....

En Buddy tunnelt vanaf afl 1 al op Leonie  ::rofl::

We zien in de vooruitblik bij de laatste opdracht alleen Nathan en Rob. Dat wekt de suggestie dat Mil of Buddy gaan afvallen. Ik denk Mil, die zit fout met haar verdenkingen. Buddy is de mol, hij moet  na het instorten van zijn tunnel een nieuwe mol  zoeken, zul je zien dat dat Nathan wordt en zo  verdenken de finalisten wederom elkaar.
Ik denk  Nathan->Rob  Rob->Buddy  Buddy->Nathan  ::zwaai::




Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 14:31:34
En de ervaring van mensen die al 20 seizoenen hebben gezien is dus dat het vaak niet klopt ;)

Prima, ik heb het gevolgd sinds Amerika. Zover ik me kan herinneren heeft het altijd geklopt. Geef dus maar aan in welk seizoen vanaf Amerika het niet klopte en ik zal alle verdenkingen van dat seizoen nalopen vanavond. Als het vaak gebeurd dan betekend dat toch in ieder geval dat je wel met een paar voorbeelden kan komen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 2-03-2020, 15:18:22
Ik heb het wel een beetje gespreid over twee mensen
"Verdenkt wel Rob en heel erg Mil."

Ja met een beetje Rob invullen was het al genoeg geweest als Rob de mol was geweest (dan was Buddy naar huis gegaan).

Eens dus met Razorblade dat er maar 1 conclusie kan zijn. Een kwestie van wegstrepen. Nathan is de mol.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 2-03-2020, 15:32:52
"Verdenkt wel Rob en heel erg Mil."

Ja met een beetje Rob invullen was het al genoeg geweest als Rob de mol was geweest (dan was Buddy naar huis gegaan).

Eens dus met Razorblade dat er maar 1 conclusie kan zijn. Een kwestie van wegstrepen. Nathan is de mol.

Maar sinds wanneer zijn de verdenkingen tijdens de test betrouwbaar en leiden die ons naar de mol dan? Zoals al is gezegd hier, is eerder het tegenovergestelde het geval.
Ik denk niet dat de productie ons zo makkelijk 2 kandidaten af laat strepen. In Leo’s testbiecht van aflevering 7 noemt ze Buddy als enige niet, terwijl ze tijdens haar testbiecht in aflevering 6 zei dat ze vanaf het begin al een tunnelvisie heeft op Buddy en Mil. Door haar testbiecht in aflevering 7 moeten we denken dat ze op Rob en Mil inzette in aflevering 8 terwijl ze waarschijnlijk is blijven hangen in haar tunnelvisie op Mil en Buddy en ze in aflevering 7 en in aflevering 8 op hen stemde. Als we de testbiechten van aflevering 7 moeten geloven kan Rob de mol ook niet meer zijn (want hoe kregen Buddy en Nathan anders een groen scherm, zij leken als enige niet op Rob ingezet te hebben). Ik denk echter dat het rode scherm voor Leo geweest moet zijn toen aangezien ze helemaal niet op Rob inzette. Dat nu de indruk wordt gewekt aan de hand van testbiechten dat Rob de mol niet meer kan zijn ondersteunt m.i. slechts dat Rob wél de mol is, al helemaal omdat het erop lijkt dat Leo’s biecht gemanipuleerd is om het te doen lijken dat ze o.a. op Rob eruit is gevlogen.

Vergeet niet dat de regie het deed lijken alsof Sarah op afvaller Sinan zat in aflevering 8 om haar verdacht te maken terwijl ze toen al 100% op mol Merel zat. Tot dit soort manipulatie is de regie in staat. ::)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 15:37:43
Vergeet niet dat de regie het deed lijken alsof Sarah op afvaller Sinan zat in aflevering 8 om haar verdacht te maken terwijl ze toen al 100% op mol Merel zat. Tot dit soort manipulatie is de regie in staat. ::)

Ik zal alle verdenkingen van vorig seizoen nakijken of het klopt of niet. Ik ben heel benieuwd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Overalsterretjes op 2-03-2020, 15:57:43
Maar sinds wanneer zijn de verdenkingen tijdens de test betrouwbaar en leiden die ons naar de mol dan? Zoals al is gezegd hier, is eerder het tegenovergestelde het geval.
Ik denk niet dat de productie ons zo makkelijk 2 kandidaten af laat strepen. In Leo’s testbiecht van aflevering 7 noemt ze Buddy als enige niet, terwijl ze tijdens haar testbiecht in aflevering 6 zei dat ze vanaf het begin al een tunnelvisie heeft op Buddy en Mil. Door haar testbiecht in aflevering 7 moeten we denken dat ze op Rob en Mil inzette in aflevering 8 terwijl ze waarschijnlijk is blijven hangen in haar tunnelvisie op Mil en Buddy en ze in aflevering 7 en in aflevering 8 op hen stemde. Als we de testbiechten van aflevering 7 moeten geloven kan Rob de mol ook niet meer zijn (want hoe kregen Buddy en Nathan anders een groen scherm, zij leken als enige niet op Rob ingezet te hebben). Ik denk echter dat het rode scherm voor Leo geweest moet zijn toen aangezien ze helemaal niet op Rob inzette. Dat nu de indruk wordt gewekt aan de hand van testbiechten dat Rob de mol niet meer kan zijn ondersteunt m.i. slechts dat Rob wél de mol is, al helemaal omdat het erop lijkt dat Leo’s biecht gemanipuleerd is om het te doen lijken dat ze o.a. op Rob eruit is gevlogen.

Vergeet niet dat de regie het deed lijken alsof Sarah op afvaller Sinan zat in aflevering 8 om haar verdacht te maken terwijl ze toen al 100% op mol Merel zat. Tot dit soort manipulatie is de regie in staat. ::)

Helder uitgelegd  ::ok:: ik blijf lekker in m'n Rob-tunnel  :)

En wat betreft de verdenkingen van vorig seizoen - dat kan ik me inderdaad ook herinneren. Sara gaf aan Sinan te verdenken. Ze zei ook dat ze de aflevering ervoor vol op 1 persoon was gaan zitten en een groen scherm kreeg. En dus wel goed moest zitten. Haar verdenkingen in de aflevering ervoor waren heel vaag gehouden. Sinan gaf aan Merel te verdenken maar ging naar huis. Conclusie die we volgens de montage zouden moeten trekken is dat Merel het dus niet kon zijn. 
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 2-03-2020, 16:04:12
Helder uitgelegd  ::ok:: ik blijf lekker in m'n Rob-tunnel  :)

En wat betreft de verdenkingen van vorig seizoen - dat kan ik me inderdaad ook herinneren. Sara gaf aan Sinan te verdenken. Ze zei ook dat ze de aflevering ervoor vol op 1 persoon was gaan zitten en een groen scherm kreeg. En dus wel goed moest zitten. Haar verdenkingen in de aflevering ervoor waren heel vaag gehouden. Sinan gaf aan Merel te verdenken maar ging naar huis. Conclusie die we volgens de montage zouden moeten trekken is dat Merel het dus niet kon zijn.
Precies, en Sarah had in de aflevering daarvoor waar ze het over had alles op Merel ingezet (dit heeft ze later ook zelf bevestigd maar dat is nooit in de uitzending getoond voordat de mol bekend was gemaakt). Was al helemaal vergeten dat Sinan als enige zei op Merel te zitten toen hij eruit vloog (en hij zat ook op haar), goed opgemerkt! Nou, als dit geen sterke aanwijzing is dan dat Rob wél de mol is (aangezien het nu door de verdenkingen bij de test lijkt dat hij het niet meer kan zijn), weet ik het ook niet meer.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: DRenziboy op 2-03-2020, 16:04:56
Helder uitgelegd  ::ok:: ik blijf lekker in m'n Rob-tunnel  :)

En wat betreft de verdenkingen van vorig seizoen - dat kan ik me inderdaad ook herinneren. Sara gaf aan Sinan te verdenken. Ze zei ook dat ze de aflevering ervoor vol op 1 persoon was gaan zitten en een groen scherm kreeg. En dus wel goed moest zitten. Haar verdenkingen in de aflevering ervoor waren heel vaag gehouden. Sinan gaf aan Merel te verdenken maar ging naar huis. Conclusie die we volgens de montage zouden moeten trekken is dat Merel het dus niet kon zijn.

Maar dit is ook zeker te zeggen voor Mil, misschien nog wel sterker, omdat de montage stelt da Leonie volgens het hotelkamergesprek dat eerder gevoerd werd op Mil zou zitten. Dat ze dit dan ook zegt in de aflevering waar ze haar scherm niet te zien krijgt...

als ze dan daadwerkelijk op Rob splitst en tja overlappende vragen:
In welke hotelkamer zat de mol?
Is de mol een man/vrouw?

Ik weet niet meer wat ik ervan moet maken. En ik ben daarom des te blijer dat ik gekozen heb voor een objectieve kijk dit jaar, waarbij dat ik geen enkele tunnel induik en gewoon de golf van het programma volg.

Het enige wat ik doe is advocaat van de duivel spelen...  >:D
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 2-03-2020, 16:07:38
Maar dit is ook zeker te zeggen voor Mil, misschien nog wel sterker, omdat de montage stelt da Leonie volgens het hotelkamergesprek dat eerder gevoerd werd op Mil zou zitten. Dat ze dit dan ook zegt in de aflevering waar ze haar scherm niet te zien krijgt...
Dat is waar, daar heb je een punt. Maar ik vind dat het wel nog iets sterker voor Rob geldt omdat het in aflevering 7 leek alsof de enige mensen die Rob niet noemden bij de test wél doorgingen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 2-03-2020, 16:25:45
Prima, ik heb het gevolgd sinds Amerika. Zover ik me kan herinneren heeft het altijd geklopt. Geef dus maar aan in welk seizoen vanaf Amerika het niet klopte en ik zal alle verdenkingen van dat seizoen nalopen vanavond. Als het vaak gebeurd dan betekend dat toch in ieder geval dat je wel met een paar voorbeelden kan komen.
Er zijn dan ook al meerdere voorbeelden gegeven, zowel van vorig jaar als eerdere seizoenen. Daarnaast tellen voorbeelden natuurlijk ook gewoon mee als jij ze persoonlijk niet gezien hebt. We zitten ze niet bij elkaar te liegen om jou voor de gek te houden ofzo :-X
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: DRenziboy op 2-03-2020, 16:29:47
Maar ik denk dat de vaagheid bij de test van Leonie uit de vorige aflevering erin is gedaan om te doen lijken of ze Buddy niet meer verdenkt..

Technisch gezien is hetgeen wat ze zegt dan niet incorrect, maar zat ze op 3 en heeft ze Bud of Mil, uit haar verdachten gehaald...
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 2-03-2020, 16:51:30
Dat is heel simpel. Nathan is de mol en niemand heeft hem tot nog toe verdacht dus iedereen zat fout. Dan is het gewoon een soort van random als mensen afvallen.
Nogmaals:
Nathan werd in eerdere afleveringen verdacht door Mil en Buddy.
Ze hebben hem allebei als hun verdachte genoemd. En als je alle biechten over potentiële molverdachten gelooft, verdachtten ze Nathan dus ook echt.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Marimol op 2-03-2020, 17:00:45
Kortom de  verdenkingen zijn vanuit iedere tunnel uit te leggen   ;D

Met de tekst die onder het maken van de test gemonteerd is zijn nog genoeg escapes ingebouwd  voor de volgende aflevering. Vooral wat betreft Nathan en Rob. Rob en Nathan hebben elkaar nog nooit verdacht. Mil en Buddy  verdenken  Leonie en  zoals de vooruitblik is gemonteerd gaat één van de twee afvallen. Voor mij is dat Mil!

Rob:
Als ik het zo bekijk... Mil heeft wel wat Mol-dingetjes. Maar dat is heel erg opzichtig. Ik schat Mil hoog in.  Als zij de Mol is zou ze het niet zo spelen. Buddy doet ook verdacht. Maar denk ik in de rol van superfanatieke kandidaat. Nathan, nogmaals, ik vreet m'n hoed op als je 't bent.  Ik ben het natuurlijk niet.  En Leonie heeft eigenlijk niets anders gedaan... dan warrigheid veroorzaken. Met een glimlach, een prachtige glimlach zelfs...  wegkomen met fouten, met onhandige dingen.  Ja...

Buddy:
Leonie is mijn Mol. Dat is ze al een behoorlijke tijd. En aangezien ik er nog ben heb ik vertrouwen dat ik goed zit. Ik ga 100 procent all-in.  Ik denk dat je op dit moment in het spel niet meer kunt spreiden. Als er EEN iemand niet spreidt...dan ben je naar huis.

Mil:
Mijn Mol is Leonie. Ze is superslim. Maar op een of andere manier, bij alle opdrachten...weet ze 't klaar te spelen om geen geld binnen te halen. En dan doet ze altijd zo: 'Ja, ik snap 't gewoon niet.'  'Ik kan niet goed rekenen, het was te ver...  ik snapte de kaart niet.' Dus eh... zij is mijn meest logische Mol tot nu toe.

Nathan:
 Ik heb in de test heel vaak Leonie als mijn Mol ingevuld. Ik heb oprecht het gevoel dat ze nu wel goed haar best doet...  de opdrachten goed uit te voeren. Maar ook in de opdrachten blijft ze soms er doorheen komen... en wat verwarring zaaien. Waardoor soms dingen niet duidelijk zijn. Dan denk ik bij mezelf: ja.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 17:15:47
Er zijn dan ook al meerdere voorbeelden gegeven, zowel van vorig jaar als eerdere seizoenen. Daarnaast tellen voorbeelden natuurlijk ook gewoon mee als jij ze persoonlijk niet gezien hebt. We zitten ze niet bij elkaar te liegen om jou voor de gek te houden ofzo :-X

We snappen allemaal hoe het spelletje werkt. De kandidaten krijgen 20 vragen over de mol. Het is niet zo dat als je weet wie de mol is dat je dan automatisch de test goed hebt gemaakt. Als er wordt gevraagd naast wie de mol in de bus zat en je weet dat niet dan kan je de vraag ook niet beantwoorden. Er bestaat altijd een kans dat je de test als slechtste maakt terwijl je wel weet wie de mol is. De kans is alleen veel kleiner dat iemand er uit vliegt als die persoon bewust heeft ingezet op de daadwerkelijke mol dan als die persoon bewust niet op die mol heeft ingezet. Het kan dus heel goed zo zijn dat er iemand af en toe er uit vliegt terwijl die persoon wel op de mol heeft ingezet. De kans wordt ook weer aanzienlijk kleiner als dat meerdere keren per seizoen gebeurd.

Het is dus niet zo dat ik denk dat er mensen complete onzin vertellen maar ik ben dan wel benieuwd wat precies de context was. Is het één keer gebeurd in een paar jaar tijd of is dit iets dat ieder seizoen een paar keer voorkomt? Als ik 10 seizoenen terug moet graven om een voorbeeld tegen te komen dan zegt dat iets over het aantal keer dat zoiets daadwerkelijk voorkomt.

Als Nathan niet de mol is en het is Rob dan moet het dus in één seizoen al twee keer zijn voorgekomen. Immers Anita heeft op Rob ingezet terwijl hij de mol zou zijn geweest en in aflevering 7 zou of Nathan of Buddy een rood scherm moeten hebben gehad als Rob de mol zou zijn geweest. Natuurlijk blijft dat altijd nog steeds mogelijk maar als doorgaans dit maar één keer voorkomt in de paar jaar dan is dit toch wel een sterke aanwijzing dat het niet Rob is maar Nathan. Over een paar weken weten we het natuurlijk zeker maar ik schat nu de kans heel groot in dat Nathan de mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 2-03-2020, 17:30:13
Het is dus niet zo dat ik denk dat er mensen complete onzin vertellen maar ik ben dan wel benieuwd wat precies de context was. Is het één keer gebeurd in een paar jaar tijd of is dit iets dat ieder seizoen een paar keer voorkomt? Als ik 10 seizoenen terug moet graven om een voorbeeld tegen te komen dan zegt dat iets over het aantal keer dat zoiets daadwerkelijk voorkomt.

Als Nathan niet de mol is en het is Rob dan moet het dus in één seizoen al twee keer zijn voorgekomen. Immers Anita heeft op Rob ingezet terwijl hij de mol zou zijn geweest en in aflevering 7 zou of Nathan of Buddy een rood scherm moeten hebben gehad als Rob de mol zou zijn geweest. Natuurlijk blijft dat altijd nog steeds mogelijk maar als doorgaans dit maar één keer voorkomt in de paar jaar dan is dit toch wel een sterke aanwijzing dat het niet Rob is maar Nathan. Over een paar weken weten we het natuurlijk zeker maar ik schat nu de kans heel groot in dat Nathan de mol is.
Dat de biechten niet kloppen met op wie ze stemmen is al veel vaker gebeurd, maar die uit seizoen 11 was gewoon heel duidelijk en dat heeft Jan toen zelf ook gezegd. In seizoen 13 klopten ze ook niet, maar dat was vanwege een afvallershint (de afvaller wijst de volgende afvaller aan).
Vergeet ook niet dat de biechten worden opgenomen vóór ze de test maken (als de biechten tenminste bij de juiste aflevering worden gebruikt), en kandidaten tijdens de test opeens kunnen besluiten heel anders te gaan stemmen. Volgens mij had de eerste afvaller van seizoen 6, Geert, mol Milouska als verdachte, maar heeft hij vervolgens geen vragen op haar ingevuld in de test.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 2-03-2020, 17:38:18
Ja, in 2006 noemde eerste afvaller Geert Milouska. En dat de eerste afvaller de Mol noemde is daarna nog vier keer voorgekomen. Ik had het laatst opgezocht en hier (https://www.wieisdemol.com/forum/2020/?topic=68361.msg2243336#msg2243336) in het topic van Rob geplaatst.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 2-03-2020, 18:34:18
Het is dus niet zo dat ik denk dat er mensen complete onzin vertellen maar ik ben dan wel benieuwd wat precies de context was. Is het één keer gebeurd in een paar jaar tijd of is dit iets dat ieder seizoen een paar keer voorkomt? Als ik 10 seizoenen terug moet graven om een voorbeeld tegen te komen dan zegt dat iets over het aantal keer dat zoiets daadwerkelijk voorkomt.
Het is iets wat ieder seizoen gebeurt en vrijwel elke aflevering. Ze monteren de testbiechten zo dat je niet met zekerheid kunt afleiden op wie iemand daadwerkelijk stemt en op wie hij eruit gaat. Meestal is dat gewoon een kwestie van goed knippen en plakken (bijv. iemand die zegt: "Pietje was echt enorm verdacht tijdens opdracht 3, maar ik denk dat hij nepmolt, dus ik stem op Jantje" en dan plakt de montage alleen dat eerste deel in de biecht). Soms zijn het verdenkingen uit andere afleveringen. En soms klopt het wel gewoon, maar kun je er niets uit afleiden.

Natuurlijk worden kandidaten soms minder waarschijnlijk als mol als meerdere kandidaten erop uit lijken te vliegen, maar je krijgt de mol niet op een presenteerblaadje aangeboden door naar de verdenkingen te kijken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molekule op 2-03-2020, 20:19:01
Maar ik denk dat de vaagheid bij de test van Leonie uit de vorige aflevering erin is gedaan om te doen lijken of ze Buddy niet meer verdenkt..


Ik denk dit ook. Ze noemt de mol, zichzelf en 3 kandidaten (Nathan, Mil, Rob). We lijken niet te mogen weten dat Buddy haar hoofdverdachte was, ergo Buddy is niet de mol.
Het wordt handig doorgeschoven naar Mil, in beide afleveringen (“heel erg Mil” in aflevering 7 en “jij bent mijn mol” op de kamer in aflevering 8. Ergo ...
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 2-03-2020, 20:35:27
Ik denk dit ook. Ze noemt de mol, zichzelf en 3 kandidaten (Nathan, Mil, Rob). We lijken niet te mogen weten dat Buddy haar hoofdverdachte was, ergo Buddy is niet de mol.
Het wordt handig doorgeschoven naar Mil, in beide afleveringen (“heel erg Mil” in aflevering 7 en “jij bent mijn mol” op de kamer in aflevering 8. Ergo ...

Doet me toch denken dat Mil misschien nog af gaat vallen eigenlijk.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nijntjelief op 2-03-2020, 20:52:35
Helder uitgelegd  ::ok:: ik blijf lekker in m'n Rob-tunnel  :)

En wat betreft de verdenkingen van vorig seizoen - dat kan ik me inderdaad ook herinneren. Sara gaf aan Sinan te verdenken. Ze zei ook dat ze de aflevering ervoor vol op 1 persoon was gaan zitten en een groen scherm kreeg. En dus wel goed moest zitten. Haar verdenkingen in de aflevering ervoor waren heel vaag gehouden. Sinan gaf aan Merel te verdenken maar ging naar huis. Conclusie die we volgens de montage zouden moeten trekken is dat Merel het dus niet kon zijn.

Dit is eigenlijk wat nu met Leonie en Mil gebeurde. Het lijkt alsof Leonie all-in op Mil is gegaan en daardoor is afgevallen. Maar misschien heeft zij juist wel Mil geschrápt, en is ze op bijv. Buddy gegaan en daardoor afgevallen. Het lijkt door de montage dus alsof ze op Mil is gegaan.

En over de montage: ik ben blij dat ze dit doen! Het zou toch wat zijn als we allemaal in aflevering 4 al wisten wie de mol is doordat de biechten niet geknipt en geplakt worden? Dan zou er niet veel meer aan zijn! ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molekule op 2-03-2020, 21:03:20
Doet me toch denken dat Mil misschien nog af gaat vallen eigenlijk.

Dat kan, maar dat zou me eerlijk gezegd verwonderen/verrassen. Er wordt al de hele reeks opvallend veel moeite gedaan om de indruk te wekken dat Mil de mol niet kan zijn, door verschillende afvallers haar naam te laten noemen bij hun verdenkingen. Johan is hier bij monde van Leonie het meest sprekende voorbeeld van. Waarom die moeite voor een kandidaat die in de laatste aflevering afvalt?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 2-03-2020, 21:24:49
Dat kan, maar dat zou me eerlijk gezegd verwonderen/verrassen. Er wordt al de hele reeks opvallend veel moeite gedaan om de indruk te wekken dat Mil de mol niet kan zijn, door verschillende afvallers haar naam te laten noemen bij hun verdenkingen. Johan is hier bij monde van Leonie het meest sprekende voorbeeld van. Waarom die moeite voor een kandidaat die in de laatste aflevering afvalt?

Tja, ik verwacht eerder een kandidaat over wie wat meer onzekerheid bestaat over of diegene de mol is of niet bij de laatste 3. Misschien gaan kijkers nu Mil juist meer verdenken omdat getoond wordt dat afvallers op haar zaten, dat kan, dat vind ik zelf ook niet meer dan logisch eigenlijk want de productie heeft al vaker getoond dat of gedaan alsof (slechts) de afvaller op de mol zat. Maar het kan ook een teken zijn dat Mil nog af gaat vallen omdat ze nu weg te strepen lijkt te zijn als mol (de verdenking van de afvaller is vaker duidelijk getoond wanneer de kandidaat die de afvaller verdacht toch de volgende aflevering eruit vloog). Voor mij is ze in ieder geval geen verdachte en dit maakt haar voor mij daarom ook niet verdachter. Aangezien wat mij betreft alleen nog Buddy of Mil af kan vallen en mogelijk is verdoezeld dat Buddy bij de Vrijstellingsroute 500 euro pakte omdat tot het einde spannend moet blijven of hij de mol is kan Mil prima nog sneuvelen m.i.



Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Molekule op 2-03-2020, 21:43:40
Tja, ik verwacht eerder een kandidaat over wie wat meer onzekerheid bestaat over of diegene de mol is of niet bij de laatste 3. Misschien gaan kijkers nu Mil juist meer verdenken omdat getoond wordt dat afvallers op haar zaten, dat kan, dat vind ik zelf ook niet meer dan logisch eigenlijk want de productie heeft al vaker getoond dat of gedaan alsof (slechts) de afvaller op de mol zat. Maar het kan ook een teken zijn dat Mil nog af gaat vallen omdat ze nu weg te strepen lijkt te zijn als mol (de verdenking van de afvaller is vaker duidelijk getoond wanneer de kandidaat die de afvaller verdacht toch de volgende aflevering eruit vloog). Voor mij is ze in ieder geval geen verdachte en dit maakt haar voor mij daarom ook niet verdachter. Aangezien wat mij betreft alleen nog Buddy of Mil af kan vallen en mogelijk is verdoezeld dat Buddy bij de Vrijstellingsroute 500 euro pakte omdat tot het einde spannend moet blijven of hij de mol is kan Mil prima nog sneuvelen m.i.

Bij mij geeft vooral proef 6.2 (vakwerk) de doorslag maar de verdenkingen bevestigen toch wel het rookgordijn rond haar. Is inderdaad wel al eerder gedaan, maar ik betwijfel dat dit tot een massale verdenking leidt.

EDIT: als de redactie Buddy wil beschermen en verdenking doorschuift naar Mil die nog afvalt voor de finale dan was deze hele maskerade toch niet nodig? Verdenking op haar mol Buddy, heel erg Mil mee spreiden en beetje Rob in Afl 7 en dan (zoals nu “jij bent mijn mol”) twijfel zaaien in Afl 8 voor wie ze nu hoofdzakelijk gegaan is (Buddy of Mil).
Als dan blijkt dat Mil afvalt zal iedereen kunnen concluderen dat ze er op Mil is uitgegaan en blijft Buddy verdacht.
Daarom denk ik dat er een andere reden is dat ze Buddy weggeknipt hebben: het mistgordijn rond Mil.

Wat me ook opviel: Mil haalt tijdens de executie opgelucht adem bij het groene scherm van Nathan en lijkt niet echt in shock als Leonie het rode scherm heeft in tegenstelling tot Nathan en Buddy. Vreemd toch.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: RazorBlade op 2-03-2020, 22:39:46
@Saskiaax95

Ik heb nu alle verdenkingen van vorig seizoen terug gekeken en het klopt dat de redactie inderdaad in aflevering 8 behoorlijk sneaky de boel verdraait. Eerst hoor je Sarah zeggen dat ze Sinan verdenkt en even later hoor je dat ze vol op één persoon zit. Je denkt dan uiteraard dat dit Sinan is maar dat blijkt Merel te zijn.

Ik snap natuurlijk ook de redactie wel. Aan de verdenkingen kan je heel makkelijk terug herleiden wie de mol zou kunnen zijn en dus moeten ze af en toe wat streken uit halen.

De verdenkingen is overigens niet de enige reden dat ik nu denk dat het Nathan is. Ik heb in totaal 4 redelijk sterke aanwijzingen. De verdenkingen is daar één van. De tweede was de actie van Nathan met het theeservies. Niemand weet de echte waarde van het servies behalve de mol. Hierdoor kan hij door zijn keuze van het geld mollen zonder dat anderen dit door kunnen hebben. Een kandidaat die bewust molt om verdacht te lijken doet dat nooit op een moment dat niemand het ziet. De derde verdenking is de alles kenners opdracht. Daar heb ik meer dan genoeg over geschreven in dat onderwerp. De vierde verdenking vind ik de vestnummers tijdens de laser opdracht. Ook hier is er niemand van de andere kandidaten die dat opgevallen kan zijn.

Verdachte acties van mollen of kandidaten die iedereen ziet tellen wat mij betreft niet mee want de kandidaten hebben op dat moment minstens net zo veel reden om verdacht te zijn als dat de mol heeft om geld uit de pot te houden.

Ook de motivatie die ik hier heel vaak hoor en dat is dat iemand niet de mol zou kunnen zijn omdat de redactie iets verdacht in beeld brengt vindt ik geen sterke. Dat zou betekenen dat je iemand verdacht kan vinden omdat iemand helemaal geen verdachte dingen doet. Ik heb Rob bijvoorbeeld helemaal niet zo veel verdachte dingen zien doen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 3-03-2020, 13:49:01
Buddy heeft vanaf aflevering 3 al Mil als mol verlaten. Je kan zoveel zeggen over de waarheid van verdenkingen als je wil. Alles wijst er dit jaar op dat we eruit kunnen afleiden dat Mil niet de mol is. Idem voor Buddy en Rob, maar dan in mindere mate.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 3-03-2020, 13:52:48
Vorig jaar was het met toen met Sarah klip en klaar duidelijk dat ze gewoon nog op Merel zat. Dat bleek met het abseilen ook. Dat heb ik altijd gezegd, dus ik zat daar goed. Ik heb het dan ook nooit zo ervaren dat Sarah op Sinan zou zitten. Je moet wel een onderscheid maken tussen wat losse flarden die de edit laat horen en wat er daadwerkelijk plaatsvindt.

En wat is de lange lijn dit jaar? Leonie zat steeds op Buddy inderdaad. Maar dan valt Claes af. Opeens hoor je haar niet meer over Buddy. Ik denk dat zij dit van Claes geweten heeft en daarom op Rob/Mil getest heeft.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 4-03-2020, 14:25:01
Wie zal wie gaan verdenken?
Ik denk dat Buddy en Mil voor Rob gaan.
Nathan voor Mil?
Rob voor Buddy? (Op hem vulde hij in aflevering 7 nog een testvraag in, dat leek zo althans)

Het zou toch wel leuker/spannender zijn wanneer zo veel mogelijk kandidaten door minimaal één iemand verdacht worden. ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 4-03-2020, 16:31:05
Ik mag wel hopen dat minimaal Rob voor Nathan zal gaan. Ik vind het moeilijk te verantwoorden bij Nathan als mol te blijven als zelfs in een finale van 4 er nog niemand op de mol zit. We hebben echt nog die 9e aflevering nodig, met hopelijk een giga-penningmeester truc.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 4-03-2020, 16:58:17
Ik mag wel hopen dat minimaal Rob voor Nathan zal gaan. Ik vind het moeilijk te verantwoorden bij Nathan als mol te blijven als zelfs in een finale van 4 er nog niemand op de mol zit. We hebben echt nog die 9e aflevering nodig, met hopelijk een giga-penningmeester truc.

Ik vind het vooral moeilijk te begrijpen op wie jij nu zit ;). Ik zou het net super cool vinden als niemand de mol verdenkt in de finale.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: MartinJ op 4-03-2020, 21:20:23
Lijkt me weer duidelijk als je naar de verdenkingen van alle afleveringen kijkt dan is daar maar één logische verklaring voor en dat is dat Nathan de mol is:

Miljuschka:
  • Aflevering 1: Anita gaat uit het spel terwijl ze onder andere Miljuschka verdenkt.
  • Afevering 3: Jaike gaat uit het spel terwijl ze eerder heeft aangegeven dat ze op Miljuschka zat.
  • Aflevering 5: Johan viel af terwijl hij op Miljuschka zat.
  • Aflevering 6: cleas valt af terwijl hij aangaf dat hij Miljuschka niet kan vertrouwen.
  • Aflevering 8: Leonie valt af terwijl ze nog in aflevering 7 heeft aangegeven Miljuschka te verdenken. Ook in Aflevering 8 verteld ze op de kamer dat ze Miljuschka verdenkt.
Rob:
  • Aflevering 1: Anita valt af terwijl ze aangeeft dat ze Rob verdenkt
  • Aflevering 7: Nathan en Buddy geven beide niet aan op Rob te zitten terwijl leonie en Miljuschka Rob wel verdenken. Nathan en Buddy krijgen groen scherm.
Buddy:
  • Aflevering 3: Jaike heeft eerder aangegeven Buddy te verdenken maar valt toch af.
  • Aflevering 5: Johan valt af terwijl hij aangeeft op Buddy te zitten.
  • Aflevering 6: Cleas valt af terwijl hij aangeeft op Buddy te zitten.
Nathan:
Wordt door niemand ooit verdacht. Sterker nog verschillende mensen hebben aangegeven hem absoluut niet te verdenken. Dit kan verklaren waarom sommige mensen in het spel blijven zitten ondanks dat ze duidelijk op de verkeerde mol zitten.
Dit was ook mijn redenatie en ik had behoorlijk de pest in omdat mijn Mol al vanaf het begin Miljuschka is. Dus ik ben daarom ook gaan neigen naar Nathan. Ik baal hier eigenlijk heel erg van want nu zijn er twee mogelijkheden. Nathan blijkt inderdaad de Mol te zijn maar ik wil dit niet af kunnen leiden uit de verdenkingen (of een MOL CF KLAAS hint).
Miljuschka is toch nog de Mol en zat ik dus goed en heb ik mijn onnodig zorgen gemaakt.
Kortom, laat ze in vredesnaam ophouden met al die verdenkingen, want het doel hiervan is toch altijd om NIET prijs te geven wie de Mol is. Waarvoor dienen ze dan? Om ons op het verkeerde been te zetten?
Ik vertrouw die verdenkingen dit jaar voor geen meter (zeker die van de laatste paar weken). Voor mij is het zo duidelijk dat Leonie zat te nep-mollen. Dat moeten toch wel één of twee kandidaten hebben opgepikt?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 4-03-2020, 21:35:16
Aflevering 8:
Buddy: 100% all-in op Leonie (testvraag: mol had 3 punten na vraag 10 in opdr 2 (=Leonie?)) (testvraag: mol = Leonie)
Leonie: Spreidt over twee. (testvraag: mol = ?)
Miljuschka: Leonie (testvraag: mol heeft 1 keer tafel gedraaid (=Leonie?)). "Lieve schat, you got this" (testvraag: mol = Leonie)
Nathan: VAGE BIECHT over dat hij heel vaak Leonie heeft ingevuld in testen, daarna nog meer vage biechten over Leonie (testvraag: mol fietste op blauwe en oranje fiets (=Leonie?)) (testvraag: mol = Leonie)
Rob: VAGE BIECHT over dat Leonie de mol zou kunnen zijn. (testvraag: mol begon bij kist 240 euro (=Leonie)) (testvraag: mol = Leonie)
Beetje mosterd na de maaltijd inmiddels, maar heb het lijstje geupdate.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 4-03-2020, 21:45:54
Nee hoor, geen mosterd. Super dat je het zo mooi bijhoudt. ::ok::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: D*N op 5-03-2020, 00:54:01
Mosterd blijft ook lang goed ::jaja::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 6-03-2020, 18:41:55
super cool vinden als niemand de mol verdenkt in de finale.
Ja, maar dat is dus de Uber Wensmol. Ik moet uiteindelijk wel uitkomen bij de echte mol.

Een Uber Wensmol is too good to be true. Is het echt true dan heb ik er graag een ingestorte tunnel voor over, sterker nog, daar leef ik voor!!!!!  ::bravo::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Blip op 6-03-2020, 19:12:46
Ik heb de wie-verdenkt-wie-topics van de afgelopen vijf jaar nog eens doorgenomen en daar het onderstaande overzichtje uit gedistilleerd:

(https://i.postimg.cc/QdBkKbq2/Verdenkingen-afl1-2015-2019.png) (https://postimg.cc/0zsJL7Fn)

In 80-100% van de gevallen zagen we in de eerste aflevering van het seizoen dit:

Ik heb nog niet geprobeerd om het bovenstaande op het huidige seizoen toe te passen. Maar in het theoretische geval dat deze trend zich nu doorzet: wie zouden dan op basis van de verdenkingen die we horen de meest waarschijnlijk winnaar, verliezer en mol zijn?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: wouterv op 6-03-2020, 23:19:57
Wel:

-afvaller werd door min. 1 persoon verdacht (check, want Anita werd verdacht door Jaike, Johan en Leonie)
- Mol verdacht de eerste afvaller (gaat al niet meer door)

- verliezer en winnaar verdachten niet de mol
- mol verdacht niet de winnaar.

Dat wordt moeilijk: want Buddy en Nathan verdachten enkel afvallers én Rob was onduidelijk.
Mil vernoemde Nathan.

dus volgens jouw statistiek:
Rob als mol: kan
Buddy als mol: kan
Nathan als mol: kan niet want Mil wint of is verliezer als Nathan de mol is.
Mil als mol: Nathan wint niet.

Moeilijker maakt het natuurlijk dat er 4 finalisten zijn ipv 3.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 6-03-2020, 23:30:59
@Heinz & D*N: Gelukkig!

(https://i.postimg.cc/QdBkKbq2/Verdenkingen-afl1-2015-2019.png) (https://postimg.cc/0zsJL7Fn)
Props voor het overzichtelijke lijstje! ::ok::

Maar om eerlijk te zijn, kunnen we er voor dit seizoen niet echt iets uit concluderen denk ik. :P
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 7-03-2020, 21:20:34
Nathan: Rob
Milouschka: Rob
Buddy: Rob
Rob: Buddy

 ::vergroot::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Mollenmania op 7-03-2020, 21:21:58
Straks horen we Rik zeggen: Rob, jij, bent niet de mol. Krijg een Leonie gevoel bij deze testbiechts ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Syllie10 op 7-03-2020, 21:23:39
Straks horen we Rik zeggen: Rob, jij, bent niet de mol. Krijg een Leonie gevoel bij deze testbiechts ::rofl::
Precies mijn gedachte  ::rofl::

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: xanneweetwel op 7-03-2020, 21:33:34
Ik mis de ''dat ziet u volgende week''  ::oink::

vond dat ook opvallend  ::oink::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: keesisdemol op 7-03-2020, 22:19:20
Straks horen we Rik zeggen: Rob, jij, bent niet de mol. Krijg een Leonie gevoel bij deze testbiechts ::rofl::

Stel je voor als Rik zegt: Rob, jij, bent niet de mol, maar, ook niet de winnaar ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Nicv op 7-03-2020, 22:46:07
Er zijn nu 2 verdachten genoemd: Rob en Buddy. Het lijkt mij dat de makers het tot op het laatste moment zo spannend mogelijk willen houden, met nog zoveel mogelijk verdachten in het spel, ook omdat ze graag verdachte molacties willen benoemen van de "niet-mollen". Ik vraag me af of de mol zich zou aansluiten bij de andere 2 "Rob-verdenkers". Als Nathan bijvoorbeeld de mol is, denk ik dat hij juist voor Mil als verdachte zou kiezen om meer spreiding te krijgen. Ik denk dus dat het inderdaad Rob is...
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: joost2014 op 7-03-2020, 22:51:02
Er zijn nu 2 verdachten genoemd: Rob en Buddy. Het lijkt mij dat de makers het tot op het laatste moment zo spannend mogelijk willen houden, met nog zoveel mogelijk verdachten in het spel, ook omdat ze graag verdachte molacties willen benoemen van de "niet-mollen". Ik vraag me af of de mol zich zou aansluiten bij de andere 2 "Rob-verdenkers". Als Nathan bijvoorbeeld de mol is, denk ik dat hij juist voor Mil als verdachte zou kiezen om meer spreiding te krijgen. Ik denk dus dat het inderdaad Rob is...

 ::jaja::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 9-03-2020, 11:58:39
Na de finale test heeft Rob het hoogste verdenkingspercentage.

Ben benieuwd of dit gaat kloppen met de ware identiteit van de mol.  :-\\
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: joligmolletje op 9-03-2020, 13:37:29
Dit seizoen wordt super duidelijk in beeld gebracht wie de deelnemers verdenken. In aflevering 8 zien we iedereen inzetten op Leonie (op Leonie zelf dan). En dan zien we in aflevering 9 drie verdenkingen op Rob en 1 verdenking op Buddy. Hoewel ik zelf ook al enkele afleveringen op Rob zit, verbaast me dit wel. Stel Rob is de mol, dan is er toch geen enkele spanning meer? Waarom is dit zo duidelijk getoond? We krijgen Rob als mol bijna op een presenteerblaadje aangeboden.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 9-03-2020, 14:06:12
Omdat bijna iedereen daar helemaal paranoïde van wordt. ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Blip op 9-03-2020, 14:19:14
Precies. Onze eerste reactie als iemand door het merendeel van de kandidaten en/of het publiek verdacht wordt: "Dan is hij/zij vast niet de mol."
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 9-03-2020, 15:05:58
Oh, ik dacht dat het de lithium was die ik slik.  ::hand:: Nee, maar ik denk af en toe wel eens dat ze het erom doen. Die kritiek die er al op een seizoen is nog verder oppoken. Tikkeltje poeren, beetje aanwakkeren. En heb ik ze zelfs verdedigd af en toe ...de productie dan he? En dit is de dank die je dan krijgt, als trouwe kastjeskijker met een kastje die dan ook nog week na week trouw veel te veel kijkers opgeeft?  ::niet-ok::

Nee, maar echt. Als troll vind ik 'm serieus niet zo sterk (ongeacht welke mol het is die een bootlading verdenkingen tegen zich krijgt in een finale met 4)

Hoe gaan ze dat rechtlullen als Rob de mol is? Jubileum seizoen. Iedereen zit op z'n honger. De twist komt in de live-finale, echt. Kan niet anders, toch? Ja, tuurlijk.

Troll: er komt geen twist. Nou ja, behalve dat Nathan eigenlijk al veel langer Rob verdacht.

Epic.


de productie:

(http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/07/laughter.gif)



Nou ja, eerst maar eventjes afwachten wat ze nog uit de ranzige hoed van Rob toveren. ::zweet::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Chardo op 9-03-2020, 16:00:59
Precies. Onze eerste reactie als iemand door het merendeel van de kandidaten en/of het publiek verdacht wordt: "Dan is hij/zij vast niet de mol."

Je kunt altijd overal dubbele opzet achter zoeken. Maar verdenkingen zo duidelijk in beeld brengen is geen mooie WidM televisie. Een "Niets is wat het lijkt" is toch nog altijd beter voor het programma dan een "Haha we zeiden het toch".

Ik zal het hier ook maar zeggen, ik geloof niet dat ze in de finale de Mol zo in de kijk zetten door drie kandidaten op Rob te zetten. Dat kunnen ze veel mooier monteren en iedere kandidaat heeft wel een biecht over de andere drie.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 9-03-2020, 16:48:59
Waarom is iedereen toch spontaan vergeten dat ze altijd in de finale de echte verdenkingen in beeld brengen? ??? Ja, het lijkt nu wat veel omdat er een 3e finalist is die ook Rob verdenkt. Maar het is wel vaker gebeurd dat de laatste afvaller voor de finale ook op de mol zat en we dit eigenlijk ook wel wisten. Daarop heb ik ook nooit commentaar gezien, dus ik snap niet zo goed waarom het nu ineens zo'n gigantisch probleem is behalve dat mensen gewoon veel te hoge verwachtingen hebben voor seizoen 20, en ze tegelijkertijd wel de mol willen kunnen ontmaskeren want anders is er te weinig in beeld maar toch ook van hun stoel willen vallen als de mol bekend wordt gemaakt

(ik geloof trouwens dat ik dit inmiddels in elk topic zit te herhalen dus ik ga proberen in het vervolg op m'n tong te bijten)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 9-03-2020, 17:00:50

(ik geloof trouwens dat ik dit inmiddels in elk topic zit te herhalen dus ik ga proberen in het vervolg op m'n tong te bijten)
Ja, sorry, zal ik ook proberen te doen. Ik had weer hoop gekregen na de finale, waar Rob zich wel heel makkelijk liet wegzetten door Buddy.

Vind wel nog steeds dat ze niet voor een een live-uitzending met 4 moeten gaan als de hele bups op de mol zit. Dan was een extra executie in afl. 9 beter geweest.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 9-03-2020, 17:13:49
Ja, sorry, zal ik ook proberen te doen. Ik had weer hoop gekregen na de finale, waar Rob zich wel heel makkelijk liet wegzetten door Buddy.

Vind wel nog steeds dat ze niet voor een een live-uitzending met 4 moeten gaan als de hele bups op de mol zit. Dan was een extra executie in afl. 9 beter geweest.
Ja, ik vind verder de "twist" van 4 personen in de finale ook niet direct heel goed uitpakken en ik heb zeker wel weer genoeg feedback voor het feedbacktopic achteraf ;D Maar Rob heeft het echt niet slecht gedaan qua verdenkingen (en ook niet qua molacties) als hij inderdaad de mol is, dus die kritiek vind ik erg onterecht. Ik snap dat veel mensen op Nathan hopen, maar als hij niet de mol is weten we helemaal niet hoe hij het had gedaan als mol. Misschien had hij het dan wel helemaal niet zo kunnen spelen als waar we nu allemaal op hopen.

En daarnaast denk ik dat veel mensen gewoon te hoge eisen stellen aan de mol, en verschillende "oppermollen" uit het verleden in de huidige tijd ook veel te duidelijk/opzichtig/verdacht zouden vinden :-X Maar dat is misschien een keer een discussie voor een ander topic, want hier gaat het wel heel offtopic :P
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: joligmolletje op 9-03-2020, 18:06:52
Ik weet dat in de laatste aflevering altijd de echte verdenkingen worden genoemd. Daar gaat het mij ook niet om. Het gaat mij om de nadruk die erop ligt. We horen driemaal hoe verdacht Rob is, inclusief een heel lijstje met redenen (inclusief fragmenten). Dat hadden ze ook wat minder 'in your face' kunnen monteren. Nu wordt mol Rob ons op een presenteerblaadje aangereikt, waardoor het voor de reguliere kijker nauwelijks nog anders kan zijn dan dat het Rob is. De molloten hier beginnen juist weer te twijfelen, want zou het niet té obvious zijn? Maar voor de normale kijker is elke verrassing er af, mocht Rob daadwerkelijk de mol zijn. Ik vraag me af waarom ze daarvoor hebben gekozen? Niet dat ik teleurgesteld ben - Rob is al heel wat afleveringen mijn mol - maar het verbaast me gewoon. Ik probeer - mede door mijn vraag in dit topic - uit te vinden waarom hiervoor is gekozen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Heinz op 9-03-2020, 18:11:29
Dat kunnen alleen de makers achteraf vertellen. Maar ik zie het bezwaar niet omdat er dus toch wel wat achter gezocht wordt en ik zie het voordeel wel: dat het eerlijk is naar de kandidaten toe die (als Rob het idd is) uiteindelijk toch de juiste Mol aan weten te wijzen. Dat daar molacties van Rob bijhoren lijkt me logisch.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Starlight op 9-03-2020, 18:24:11
Die fragmenten van mogelijke molacties doen ze ook al langer in de finale. Als ze er nu vanaf waren geweken hadden we er vast ook wat achter gezocht, want daar zijn we goed in als forum ::rofl:: Ze hadden er misschien voor kunnen kiezen om de verdenkingen nu vaag te houden en dan volgende week nog te laten zien, maar dat was dan weer van de zendtijd afgegaan die we als forum massaal liever zien gaan naar aandacht voor molacties en hints.

Daarnaast kan de reguliere kijker er blijkbaar nog prima omheen, want voor zover de appgebruikers representatief zijn voor de reguliere kijker zitten die in ieder geval nog steeds meer op Nathan dan op Rob.

Misschien een goede vraag achteraf voor de chat waarom ze hiervoor hebben gekozen :)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 9-03-2020, 18:32:11
Nathan geeft feitelijk geen molacties van Rob maar fouten van zichzelf aan.

Persoonlijk zou het ik het nogal flauw vinden. Omdat als Rob de mol is, een finale met 4 op deze manier helemaal niet leuker of dynamischer is zoals Rick eerder heeft gezegd. Te meer omdat drie van de vier niet door hadden dat ze al in de finale stonden. Het opmerken dat er in aflevering 10 nog iemand afvalt voor de bekendmaking, is ook niets als Rob de mol is. Dat is alleen spectaculair en spannend als Rob afvalt.

Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: FS op 9-03-2020, 18:39:29
Nathan geeft feitelijk geen molacties van Rob maar fouten van zichzelf aan.

Persoonlijk zou het ik het nogal flauw vinden. Omdat als Rob de mol is, een finale met 4 op deze manier helemaal niet leuker of dynamischer is zoals Rick eerder heeft gezegd. Te meer omdat drie van de vier niet door hadden dat ze al in de finale stonden. Het opmerken dat er in aflevering 10 nog iemand afvalt voor de bekendmaking, is ook niets als Rob de mol is. Dat is alleen spectaculair en spannend als Rob afvalt.

Ja hè.. erg verwarrend dit  ???

Voor al die “factoren van buiten” had ik m echt al afgeschreven precies om jouw bovengenoemde reden.

En dat ligt niet aan dat Rob het niet goed gedaan zou hebben. Hij heeft t prima gedaan.
Het is echt de teleurstellende manier waarop ze t nu op n presenteerblaadje leggen wat voor de anti climax zorgt

Arme Rob.. prima mol als hij t is  ::bravo::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 9-03-2020, 22:23:52
Nathan geeft feitelijk geen molacties van Rob maar fouten van zichzelf aan.

Persoonlijk zou het ik het nogal flauw vinden. Omdat als Rob de mol is, een finale met 4 op deze manier helemaal niet leuker of dynamischer is zoals Rick eerder heeft gezegd. Te meer omdat drie van de vier niet door hadden dat ze al in de finale stonden. Het opmerken dat er in aflevering 10 nog iemand afvalt voor de bekendmaking, is ook niets als Rob de mol is. Dat is alleen spectaculair en spannend als Rob afvalt.
Ik denk dat heel veel mensen dat flauw zouden vinden ja, als ze een hele show gaan bouwen (met nieuw spelelement) rond een door 3 finalisten ontdekte mol.

Een groot aantal Rob verdenkers zal er de humor wel van in kunnen zien. Snap ik echt wel, maar ze maken het programma voor een veel breder publiek, dat dan ws met zo'n slow clap-reactie komt, als toen Klaas zich bekend maakte als mol.

Als Rob de mol is hadden ze de verdenkingen al aan kunnen zien komen toen Leo naar huis moest. Dan was er al echt iets voor nodig geweest om niet door iedereen te worden verdacht.

Vervolgens zou de mol dan de eerstvolgende opdracht (9.1) heel slecht hebben uitgevoerd. Alle ogen op de Mol. Kan, maar lijkt me een horrorscenario voor de productie, die het liefst een live-uitzending met 4 wil. Dan is dat het moment om daar vanaf te zien, lijkt me. Maar dat deden ze dus niet.

Voor mij een reden om terug met de beentjes op de grond toch weer in de kunde van de productie te vertrouwen. Want die weten echt wel wat ze doen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 10-03-2020, 13:12:11
De wie verdenkt wie-informatie leidt hou dan ook naar Nathan dit jaar. Meerdere afvallers of mogelijke afvallers (met de kaarten) zaten mogelijks op Rob.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: anoniem 30784 op 10-03-2020, 13:15:52
De wie verdenkt wie-informatie leidt hou dan ook naar Nathan dit jaar. Meerdere afvallers of mogelijke afvallers (met de kaarten) zaten mogelijks op Rob.

Door de montage leek het ook alsof Sinan de enige was die op Merel zat toen hij in de voorlaatste aflevering afviel terwijl dat niet waar was... ;)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 10-03-2020, 13:39:34
manipulatie van de regie wijst op Mil, zeg ik vanuit die tunnel.   ::hypocriet::

Het heel erg benadrukken dat Leonie erop die finalist is uitgegaan (zonder dat Leo dat daadwerkelijk zei ...ja, tegen Mil, maar dat kan alleen het testen van een van haar verdachten zijn geweest)

...is mega verdacht.  ::jaja::


Leo's vertrouwenspersoon Merel zei ergens dat ze op dezelfde kandidaat zat als haar. Ik weet niet meer waar ik dat las of hoorde. 

Merel zei vervolgens bij Moltalk dat ze vanaf het begin 3 mannen heeft verdacht. Rob, Nathan en Buddy. Ze noemde die in die volgorde ...heb het net teruggekeken, Merels nieuwe hoofdverdachte is Buddy. We weten ook dat Leonie Nathan niet verdacht.

Zou Leonie vooral op Rob hebben ingezet? 💣


(Ja, ik weet dat Johan er op Mil is uitgegaan, maar dat was Johan.)
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 10-03-2020, 14:45:51
De wie verdenkt wie-informatie leidt hou dan ook naar Nathan dit jaar. Meerdere afvallers of mogelijke afvallers (met de kaarten) zaten mogelijks op Rob.
De enige afvaller die als verdachte Rob noemde tijdens de test waarin ze afviel, was Anita. En zij zei vervolgens in de podcast dat ze haar een naam hoorde noemen die ze zich niet kon herinneren.

Ik heb nog even opgezocht wat Anita hier letterlijk zei:

Tijdens de test: "Ik denk op dit moment aan Miljuschka, aan Tina en aan Rob."

Tijdens de podcast:
Anita: "Toen ik naar de eerste aflevering keek (...), toen dacht ik: "Oh? Waren dàt mijn verdachten?"
Annemieke: "Oh, je beleeft het natuurlijk zó anders, als je er tussen loopt!"
Anita: "Maar echt... ik had... bedacht... maar dit, deze (?)... was me hélemaal ontgaan, één van de namen die erbij zaten."
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Thiago op 11-03-2020, 21:27:36
Bij Mol talk zat Merel afgelopen week
Zij was de vertrouwenspersoon van Leonie.

Vorige week zaten zij beiden bij Jinek
Ze vertelde dat tijdens de opnames, zij iedere dag contact hadden. Leonie vertelde dat ze al vrij vroeg in een tunnel zat en dat beaamde Merel
En Merel ging daarin mee en dacht dat Leonie wel goed zat.

Bij Moltalk zegt Merel dat voor haar Buddy de Mol is en dat ze hiervoor constant op Nathan zat.

Zat Leonie in de Nathan tunnel waardoor ze er nu uit is?

Weet Merel dondersgoed wat zij met Leonie bij Jinek hebben gezegd en liegt ze over haar Mol Buddy?
Oftewel zat Leonie gewoon vol op Buddy?
En zegt Merel gewoon Buddy om dit te verbloemen?

Merel weet iig zeker dat 1 van de kandidaten niet de Mol is omdat Leonie in een tunnel op die persoon zat. 
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: wouterv op 11-03-2020, 23:51:20
Ik zou er niet teveel aandacht aan schenken. Als mol weet Merel wat ze wel of niet kan zeggen.

Patrick hield bvb. in DWDD een heel betoog waarom Paulien de mol was in S13, terwijl die letterlijk Kees geholpen heeft in zijn voorbereidingen
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Blinker op 12-03-2020, 10:22:36
Ik zou er niet teveel aandacht aan schenken. Als mol weet Merel wat ze wel of niet kan zeggen.

Patrick hield bvb. in DWDD een heel betoog waarom Paulien de mol was in S13, terwijl die letterlijk Kees geholpen heeft in zijn voorbereidingen

Precies.

Dus de vraag is nu... liegt Merel over haar hoofdverdachte Buddy?
Omdat ze weet dat Leonie eruit is gegaan omdat zij vol op Buddy zat?

In Moltalk kon je tussen regels horen dat ze eigenlijk op Mil zit als Mol.

Interessant om Moltalk nog even terug te kijken.


Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Amethyst op 12-03-2020, 12:08:14
Precies.

Dus de vraag is nu... liegt Merel over haar hoofdverdachte Buddy?
Omdat ze weet dat Leonie eruit is gegaan omdat zij vol op Buddy zat?

In Moltalk kon je tussen regels horen dat ze eigenlijk op Mil zit als Mol.

Interessant om Moltalk nog even terug te kijken.
Interessant ...ga ik doen. Ik kijk Moltalk alleen live, als ik al aangeschoten ben. ::wijn:: Uit dat fragmentje wat ik nuchter heb teruggekeken kon ik het niet halen.

Ik had blijkbaar ook gemist (dank, Thiago) dat Merel zei dat ze eerst lang op Nathan zat. Past he-le-maal niet bij dat verhaal van d'r dat ze op dezelde kandidaat zat als Leonie, want Leo heeft Nathan nooit verdacht.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 12-03-2020, 12:14:00
Precies.

Dus de vraag is nu... liegt Merel over haar hoofdverdachte Buddy?
Omdat ze weet dat Leonie eruit is gegaan omdat zij vol op Buddy zat?

In Moltalk kon je tussen regels horen dat ze eigenlijk op Mil zit als Mol.

Interessant om Moltalk nog even terug te kijken.

Leonie heeft gespreid, al is het maar enkele vragen, de rest zat op haar, dus de twee kandidaten waarop ze zat zijn niet de mol. Dit zijn er sowieso twee uit Mil, Buddy en Rob met heel grote waarschijnlijkheid sowieso Mil.

Rob was dus een mogelijke verdachte van afvaller Leonie.
Rob was ook een verdachte van een van de twee waarschijnlijke afvallers in de executie met de kaartjes, namelijk Mil en Leonie.
Dat Rob een mogelijke verdachte was van Anita is bijzaak, maar op basis van de executies zouden we dit jaar zwaar (veel zwaarder dan normaal) misleidt zijn als Rob de mol is. Ik geloof nog altijd in de eerlijkheid van de productie en sluit op basis van de verdenkingen Rob uit als mol. Als Rob toch de mol blijkt te zijn, dan zijn ze echt te ver gegaan en laat ik mijn favoriete topic maar achterwege volgend seizoen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: FS op 12-03-2020, 14:05:50
Ik kijk Moltalk alleen live, als ik al aangeschoten ben. ::wijn::

 ::rofl::

Waarschijnlijk de enige manier waarop t dragelijk is
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Michmol op 12-03-2020, 14:08:15
::rofl::

Waarschijnlijk de enige manier waarop t dragelijk is


 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Uil op 12-03-2020, 14:27:41
Leonie heeft gespreid, al is het maar enkele vragen, de rest zat op haar, dus de twee kandidaten waarop ze zat zijn niet de mol. Dit zijn er sowieso twee uit Mil, Buddy en Rob met heel grote waarschijnlijkheid sowieso Mil.

Rob was dus een mogelijke verdachte van afvaller Leonie.
Rob was ook een verdachte van een van de twee waarschijnlijke afvallers in de executie met de kaartjes, namelijk Mil en Leonie.
Dat Rob een mogelijke verdachte was van Anita is bijzaak, maar op basis van de executies zouden we dit jaar zwaar (veel zwaarder dan normaal) misleidt zijn als Rob de mol is. Ik geloof nog altijd in de eerlijkheid van de productie en sluit op basis van de verdenkingen Rob uit als mol. Als Rob toch de mol blijkt te zijn, dan zijn ze echt te ver gegaan en laat ik mijn favoriete topic maar achterwege volgend seizoen.

Hierbij neem je wel aan dat iedereen all-in op Leonie is gegaan in die ene aflevering, en de montage wil je dat ook een beetje doen geloven. En dat kandidaten ook de vragen 'goed' beantwoorden. Puzzelen met de verdenkingen heb ik al lang geleden opgegeven omdat het al helemaal niet de bedoeling is dat we de Mol daaruit kunnen opmaken. Ben geen specialist wat dat betreft hoe het in vergelijking met andere seizoenen is, maar misschien was de puzzel in dit seizoen zo dat toch wat gekunsteld werd.
Het valt me dit jaar dan vooral op dat Buddy al zolang op Leonie zegt te zitten. Hij lijkt degene met de meest extreme (foute) tunnel. Het is zo opvallend dat ik het bijna een antimol-hint ga vinden :P Maar zo zou meest logische zijn dat hij de Mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 13-03-2020, 12:42:45
Hierbij neem je wel aan dat iedereen all-in op Leonie is gegaan in die ene aflevering, en de montage wil je dat ook een beetje doen geloven. En dat kandidaten ook de vragen 'goed' beantwoorden. Puzzelen met de verdenkingen heb ik al lang geleden opgegeven omdat het al helemaal niet de bedoeling is dat we de Mol daaruit kunnen opmaken. Ben geen specialist wat dat betreft hoe het in vergelijking met andere seizoenen is, maar misschien was de puzzel in dit seizoen zo dat toch wat gekunsteld werd.
Het valt me dit jaar dan vooral op dat Buddy al zolang op Leonie zegt te zitten. Hij lijkt degene met de meest extreme (foute) tunnel. Het is zo opvallend dat ik het bijna een antimol-hint ga vinden :P Maar zo zou meest logische zijn dat hij de Mol is.

Zelfs al zat Nathan(deels) op Rob, was de afvaller nog altijd niet Buddy. Deze executie spreekt gewoon tegen Rob als mol in alle mogelijke scenario’s.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 13-03-2020, 13:42:07
Rob was dus een mogelijke verdachte van afvaller Leonie.
Rob was ook een verdachte van een van de twee waarschijnlijke afvallers in de executie met de kaartjes, namelijk Mil en Leonie.
Dat Rob een mogelijke verdachte was van Anita is bijzaak, maar op basis van de executies zouden we dit jaar zwaar (veel zwaarder dan normaal) misleidt zijn als Rob de mol is. Ik geloof nog altijd in de eerlijkheid van de productie en sluit op basis van de verdenkingen Rob uit als mol. Als Rob toch de mol blijkt te zijn, dan zijn ze echt te ver gegaan en laat ik mijn favoriete topic maar achterwege volgend seizoen.
Ik kan, puur op basis van de verdenkingen, alleen Buddy en Mil afstrepen. Die zijn allebei zó vaak genoemd door de afvallers, dat ze het gewoon onmogelijk kunnen zijn.

Bij verdenkingen over en van Rob en Nathan valt juist op dat het allemaal wat vaag is, en heb je het idee dat er info is achtergehouden. Dat maakt ze alleen maar verdachter.

Bij Rob was er natuurlijk die biecht van Anita, maar omdat het meer klonk als een gewone biecht, en ze niet zei dat ze zijn naam zou invullen in de test (plus haar opmerking in de podcast), maakt dat ik juist vermoed dat de productie dit er expres in heeft gezet om de verdenkingen van Rob af te halen. Maar niet zodanig overtuigend dat je Rob meteen kan afstrepen.

Alleen vind ik de testbiecht van Leonie uit Aflevering 7 nog wel interessant. Ik heb hem nog even letterlijk opgezocht:

"Ja... er is één mol. Er zijn vier mensen. Ik ben zelf niet de mol, er is iemand anders wel de mol, er blijven nog drie kandidaten over. Dat zijn in mijn geval nu Nathan, Rob of Mil. Nathan valt ook al af. Rob... en heel erg Mil."

Ze doet net alsof Buddy van de aardbodem verdwenen is. Óf ze bedoelt dat hij al volledig is afgestreept, óf hij is heel vanzelfsprekend haar hoofdmol, en heeft het in deze biecht enkel over anderen die ze nog in de test zou kunnen meenemen. Dat laatste is wel een stuk logischer op basis van haar eerdere verdenkingen, steeds op Buddy & Mil. Dat zei ze nog letterlijk in een biecht in de aflevering ervoor, waarin ze ook nog zei dat Rob en Nathan het níet waren.

En in de finale wordt Rob natuurlijk wèl volop genoemd.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Blip op 13-03-2020, 14:38:09
Zelfs al zat Nathan(deels) op Rob, was de afvaller nog altijd niet Buddy. Deze executie spreekt gewoon tegen Rob als mol in alle mogelijke scenario’s.

Tijdens de test van aflevering 8 werd er erg vaag gedaan over de andere verdachte van Nathan. We moesten geloven dat hij vol op Leonie zat. In de finale blijkt nu dat Rob zijn andere verdachte was. Als Rob niet de mol is, waarom mochten we dat toen dan niet weten? En als Rob al het hele seizoen aan het nepmollen is, gaan Mil en Buddy toch niet alleen op basis van Cijferkunst ineens vol op Rob zitten? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij al langer op hun verdachtenlijstje stond. Net als we vorig jaar tot aan de finale niet mochten weten dat sommige (halve)finalisten al lang op Merel zaten. Ik heb de indruk dat het vooral door de finale met vier finalisten komt dat het er bij Rob nu te dik op lijkt te liggen.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: cinner op 14-03-2020, 04:46:46
Tijdens de test van aflevering 8 werd er erg vaag gedaan over de andere verdachte van Nathan. We moesten geloven dat hij vol op Leonie zat. In de finale blijkt nu dat Rob zijn andere verdachte was. Als Rob niet de mol is, waarom mochten we dat toen dan niet weten? En als Rob al het hele seizoen aan het nepmollen is, gaan Mil en Buddy toch niet alleen op basis van Cijferkunst ineens vol op Rob zitten? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij al langer op hun verdachtenlijstje stond. Net als we vorig jaar tot aan de finale niet mochten weten dat sommige (halve)finalisten al lang op Merel zaten. Ik heb de indruk dat het vooral door de finale met vier finalisten komt dat het er bij Rob nu te dik op lijkt te liggen.

Niet lijkt, lijkt me. Het ligt er erg dik bovenop. Te dik. Waarom zou het programma dat doen. De twist is dat we je in aflevering negen alvast naar de mol gestuurd hebben middels de verdenkingen? Als Rob wel de mol is, begrijp ik daar weinig van.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 14-03-2020, 13:23:42
Tijdens de test van aflevering 8 werd er erg vaag gedaan over de andere verdachte van Nathan. We moesten geloven dat hij vol op Leonie zat. In de finale blijkt nu dat Rob zijn andere verdachte was. Als Rob niet de mol is, waarom mochten we dat toen dan niet weten? En als Rob al het hele seizoen aan het nepmollen is, gaan Mil en Buddy toch niet alleen op basis van Cijferkunst ineens vol op Rob zitten? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij al langer op hun verdachtenlijstje stond. Net als we vorig jaar tot aan de finale niet mochten weten dat sommige (halve)finalisten al lang op Merel zaten. Ik heb de indruk dat het vooral door de finale met vier finalisten komt dat het er bij Rob nu te dik op lijkt te liggen.

In de aflevering met de kaartjes noemde Nathan drie namen waarop hij ging spreiden, wat nog vrij veel is in die fase van het spel. Hier zat Rob niet bij. Het lijkt me bijna onwaarschijnlijk dat hij Rob toen al verdacht. De aflevering erna is een ander verhaal, daar heeft hij mogelijk gespreid op Rob en Leonie door die actie op de brug.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 14-03-2020, 17:56:53
Ik ben het hier zeldzaam genoeg eens met Belgian..... ik snap ook niet hoe Rob de mol nog kan zijn middels de Wie verdenkt Wie theorie, maar hij is het wel  :-[ :-\\ ::ohno:: ::pinokkio:: :-X
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Gadoesja op 14-03-2020, 18:12:34
::rofl::

Waarschijnlijk de enige manier waarop t dragelijk is
Proost vast voor de finale! ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Belgian Mol op 15-03-2020, 09:04:48
Nu er de afgelopen jaren beterschap leek aan te komen, is het inmiddels terug een zwarte zondag voor dit topic. Volgend jaar blijf ik hier weg.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Joost2 op 15-03-2020, 09:14:17
Nu er de afgelopen jaren beterschap leek aan te komen, is het inmiddels terug een zwarte zondag voor dit topic. Volgend jaar blijf ik hier weg.

Ik doe al jaren niks meer met de info uit dit topic en het follow the money topic. Beide zijn niet langer te vertrouwen in een programma waarin niets is wat het lijkt het motto is.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 15-03-2020, 13:24:23
De grootste teleurstelling vind ik dat Buddy de finalist is terwijl hij consequent 100% de verkeerde kandidaat heeft verdacht.
Alleen maar omdat Rob toevallig  vaak in hetzelfde groepje als Leonie zat.
Dan is er toch iets serieus mis met de testvragen.
Misschien moet het antwoord op de test vraag Wie is de mol? veel zwaarder wegen dan de testvragen zoals Zat de mol links of rechts aan de ontbijttafel?
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: SpacyColours op 15-03-2020, 14:49:19
Waar komt al die verontwaardiging precies vandaan? ??? Op basis waarvan hebben jullie Rob dan afgestreept?

De grootste teleurstelling vind ik dat Buddy de finalist is terwijl hij consequent 100% de verkeerde kandidaat heeft verdacht.
Alleen maar omdat Rob toevallig  vaak in hetzelfde groepje als Leonie zat.
Dan is er toch iets serieus mis met de testvragen.
Misschien moet het antwoord op de test vraag Wie is de mol? veel zwaarder wegen dan de testvragen zoals Zat de mol links of rechts aan de ontbijttafel?
Maar iedereen zat het hele spel lang consequent 100% verkeerd. Alle finalisten zijn eigenlijk in de finale gekomen meer op basis van geluk dan wijsheid. Ik snap je punt dus ook niet helemaal.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Moldo op 15-03-2020, 16:52:09
Misschien ook omdat ik niet hou van kandidaten die nepmollen in plaats van geld verdienen voor de pot. Waar is dat voor nodig? Speel gewoon het spel.
Alleen de mol heeft als opdracht om de opdrachten te laten mislukken.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Sanmol op 16-03-2020, 20:34:32
Aflevering 5:
Buddy: (ziet Johan waarschijnlijk als tegenstander dus niet mol). Mol = Leonie. Gaat nog niet all-in, maar wel meer risico nemen. (testvraag: mol startte bij DVD's (=Leonie))
Claes: Verdenkt Buddy. Spreidt niet. (testvraag: mol ging niet af in opdracht 1 (=Buddy/Claes/Leonie/Rob))
Johan: Verdenkt Mil, Buddy & Leonie. Verdenkt NIET Claes, Nathan & Rob. (testvraag: mol kwam als 3e bij Rik in opdr. Lezen & Schrijven (= ¿Buddy?)) (Volgens Leonie zei Johan tegen haar dat hij vol op Mil ging)
Leonie: Zit op Mil & Buddy. (testvraag: mol = Miljuschka)
Miljuschka: (lijkt Buddy te vertrouwen). Heeft Leonie als mol. (testvraag: geboortedatum mol = 28-09-1980 (=Leonie))
Nathan: Spreidt op vier: Leonie, Buddy, Johan & Mil (testvraag: mol haalde letters L&E (= Buddy/Mil))
Rob: Verdenkt Buddy (testvraag: mol = Buddy) (gaf in afleveringbiecht aan Claes en Nathan te vertrouwen)


Vind het wel frappant hoe Johan heeft gezegd dat hij er op Nathan uit is gegaan, maar dit klopt totaal niet met zijn biecht  ::vergroot::.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 17-03-2020, 18:24:55
Ik doe al jaren niks meer met de info uit dit topic en het follow the money topic. Beide zijn niet langer te vertrouwen in een programma waarin niets is wat het lijkt het motto is.
Ik blijf het toch een leuk topic vinden MITS je er maar je eigen interpretatie in meeneemt van hoe de kandidaten met elkaar omgaan. Niet simpel afgaan op wat de regie knipt. Kijken wie de penningmeester is (Nathan was de mol niet), hoe de bondjes gaan (Mil en Buddy zetten keihard als waar duo in en zijn het dus niet) dan kom je er ook wel.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Regis Filia op 17-03-2020, 21:15:13
De mol is in meerdere seizoenen penningmeester geweest, dus daar kun je niet echt veel uithalen. Follow the money was dit jaar wel een goede manier om de mol te vinden, want Rob stond uiteindelijk onderaan. De eerste afvaller noemt vaak de mol ook al heeft die persoon de test niet op de mol ingevuld en dat klopte dit jaar ook.
Titel: Re: Wie verdenkt wie?
Bericht door: Lo op 17-03-2020, 23:14:33
George was de laatste die nog penningmeester was in de finale, dat was dus 17 jaar geleden en zal niet meer gebeuren. Het was voor mij de reden uiteindelijk de goede mol te kiezen. Dus de Wie verdenkt Wie heeft hier uitstekend gewerkt. Je kunt er gewoon als koud feit uithalen hoe de verdenkingen werkelijk liggen. Dat valt niet kapot te editten en knippen. We weten er gewoon mee dat Nathan 100% vertrouwd werd in de groep en derhalve streepte ik hem als mol.