Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => Wie is de Mol AVROTROS 2021 => Topic gestart door: putyourHANSup! op 18-12-2020, 09:57:13

Titel: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: putyourHANSup! op 18-12-2020, 09:57:13
http://www.youtube.com/watch?v=wRydyuxh7LE

Praat mee over het doen en laten van Rocky Hehakaija! Meer weten over deze kandidaat? Klik hier (http://www.wieisdemol.com/widm22-profiel-rocky).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tarbozan op 21-12-2020, 22:02:13
Ken haar van wat voetbal artikeltjes op tv en de training van vrouwen in ik meen zuid afrika. Mooi mens, maar zoals ze zelf al aangeeft misschien te recht voir zijn raap , al zou dat bij widm een mooie dekmantel kunnen zijn.

Voorlopig kandidaat voor eerste afvaller.

Wel mooie hint, gezicht van een spel!  Is de mol per definitie ook nog het gezicht van een spel?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Hadewychisdemol op 21-12-2020, 23:22:19
Open boek, ja dat zal wel ::vergroot::

Kan een blinde vlek zijn, maar juist daarom ook oppassen voor overcompenseren zoals bij Nathan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: RICKDEMOL op 21-12-2020, 23:31:13
Wie weet is het gewoon een typefout en moeten we er niets achter zoeken, maar in haar citaat op de officiële site is de 'i' weggevallen: 'K BEN ECHT EEN OPEN BOEK' staat er.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: keesisdemol op 21-12-2020, 23:48:09
Eerste “hint” dan maar.

Naar aanleiding van de opmerking van Rik dat de mol zich bekend had gemaakt:

Bij Rocky kwamen er alleen maar beelden van haar in een spel en zeggen ze erbij dat ze “het gezicht van een bekend spel is”.

Ze is dus nu als mol het gezicht van het spel “wie is de mol”?

In het kader van “je had het kunnen weten”.

Tevens vrij raar dat ze dit zo als introductie gebruiken en geen video waar ze wat truukjes doet ofzo.

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 22-12-2020, 09:10:02
^ Ja, da's een mooie. Duidelijker hoeven 'hints' ook echt niet te zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joost2 op 22-12-2020, 10:51:53
Ja of ze willen geen sluikreclame maken als publieke omroep richting EA sports en haar virtuele karakter in volta ofwel de straatvoetbal modus van FIFA.

En dan te bedenken dat ik fifa 20 gespeeld heb inclusief volta. Maar ik kende haar verder niet. Ben benieuwd hoe ze WIDM in gaat.  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Pierce_Brosnan op 22-12-2020, 11:21:43
Als tweede naar huis, maar wel in style...

https://m.youtube.com/watch?v=ioE_O7Lm0I4

Lijkt op Maurice (3 op reis, deed mee aan seizoen 14) ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Nicky991 op 22-12-2020, 16:40:32
in style eruit a la Robért denk ik, na heel veel goede inzet bij opdrachten, veel geld in pot gehaald

ze doet mij ook een beetje denken aan die ene meid die aan Robinson heeft meegedaan, Jalou
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 28-12-2020, 22:43:46
Rik heeft het tot twee keer toe over tegenstander, als mol en als concurrent-kandidaat. De tegenstander in het spel.
En aan het einde van de kakafonie hoor je Rocky nog duidelijk twee zinnen zeggen, relatief best veel, o.a. "onbekend met het spel". Maar Rocky gaat ook graag uitdagingen aan.

Edit: Rocky zegt "goede mol kan zijn" daar waar anderen zeggen ik zou een goede mol kunnen zijn.
Rocky is de mol en kan een goede mol zijn. Anderen zouden als ze mol zouden zijn wel een goede mol kunnen zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 2-01-2021, 12:07:48
Rocky's voorstelvideo is denk ik in 2 keer opgenomen, en de fragmenten zijn daarna door elkaar gemixt. Heel grappig hoe haar weelderige haardos telkens heen en weer springt. ;D

Bij mijn andere hoofdverdachten zijn er dingetjes die me niet zo aan staan. Bij Rocky heb ik dat niet. Dus goede molkandidaat, wat mij betreft.

Wie weet is het gewoon een typefout en moeten we er niets achter zoeken, maar in haar citaat op de officiële site is de 'i' weggevallen: 'K BEN ECHT EEN OPEN BOEK' staat er.
De I staat er weer bij, hoor.

Bij Rocky kwamen er alleen maar beelden van haar in een spel en zeggen ze erbij dat ze “het gezicht van een bekend spel is”.
Ze zei het net iets anders, namelijk dat ze haar eigen karakter heeft in een wereldberoemd computerspel. Als dit het antwoord is 'dat de Mol zojuist zelf heeft gegeven', vind ik het niet heel sterk.

Ik had de knoop maar door, en ga voor Rocky. ::jaja:: Mijn derde schot-voor-de-boeg inmiddels. :)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-01-2021, 00:06:05
joker - > kaarttruc, truck klinkt als truc. Gelijk... spel. Voetbaltruc. Gaan we zo beginnen?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: sherlock op 3-01-2021, 05:46:44
Gaan we zo beginnen?

Zou ik niet doen nee
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joost2 op 3-01-2021, 11:07:29
Ik vind Rocky molwaardig na de eerste aflevering. Als mol de meeste bedotten met de jokerkaart, daarmee vanzelfsprekend met de overgebleven anderen (Marije oa) de rechtvaardiging geven het aanbod van de echte joker dan niet af te slaan. Hop geen geld verdient.

Bij lasergamen zag ik ook (gevoel van Remco) hoe Rocky Remco leek af te schieten en sorry daarvoor zei? De mol op de kar in zwart vest kan natuurlijk (we zagen het vaker met Rob) om kandidaten af te schieten. Maar hier gingen alle deelnemers tegelijkertijd het veld in, voor het eerst ooit. Dus kun je prima voor de mededeling van Rik al anderen geniepig uit het spel schieten / buitenspel zetten ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 3-01-2021, 17:02:33
Bij de fietsopdracht zat Rocky in een goede positie, als vierde duo met Renée. Veel onnodige info repeterend onderweg. De overdracht van stellingen op het laatste duo deden ze op volgorde vanaf het begin, wat niet nodig was. En dan de opmerking van Remco, dat wie wel en niet de Mol wilden zijn nou juist datgene was dat heel gefragmenteerd werd aangeleverd. Bij de overdracht stel Renée de vraag, Rocky vult in. Bij 'niet': Rocky en Chalotte. Bij 'wel': Lakshmi, en dan een verhaal dat niet te horen is. Mogelijk zit daar de fragmentatie, en heeft ze de 'wel' in kleinere groepjes aangeleverd? Dat verklaart dan ook de warrige opmerking van Florentijn bij het vinden van de 'wel' van Marije, 'dat het in het begin alleen Lakshmi was'. Remco is te vertrouwen weten we nu, dus als het klopt dat die info gefragmenteerd werd aangeleverd, maakt dat Rocky verdacht.

Wat de andere opdrachten betreft: die aarzeling om de 250 euro wel of niet onder de deur door te schuiven kwam op mij wat gespeeld over. En assertief voor een echte joker hoefde niet, dat deed Marije al. Dus ze kon zich geruisloos aansluiten.
In de laseropdracht is het niet duidelijk of ze Remco nou wel of niet neerschoot. Door zijn toedoen zwaar verdacht gemaakt, maar Remco viel wel af. Dus dan mag dat in de montage. In haar voordeel als mogelijke Mol vind ik dat ze zich bemoeide met de kistjes en de codes, en overbleef. Behoorde niet tot degenen die vonden dat er samengewerkt moest worden. Hield zich eigenlijk erg afzijdig van de meeste discussies, dat vind ik dan wel weer een minpuntje. Is tot nu vrij passief, maar misschien verandert dat nog.

Al met al nog steeds mijn hoofdverdachte, samen met Florentijn en Renée.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: JaccoS op 4-01-2021, 11:44:00
Hmm, ik was heel overtuigd van Marije als Mol, maar ik denk dat ik ga switchen naar Rocky als hoofdverdachte. Precies met dezelfde argumenten als de post boven mij.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 5-01-2021, 20:24:47
Zegt op het voorstel gelijk "dat doen we dus niet". Ze denkt nog even na maar blijft vasthouden aan het eerste gevoel / de eerste gedachte.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Leendert op 5-01-2021, 22:32:10
Ik zag Rocky vooraf totaal niet als potentiële mol, maar de acties bij de laseropdracht brengen met toch richting deze tunnel:

- zit in de ideale positie om op Erik te schieten wanneer hij wordt neergeschoten. We zien ook een groene straal net langs Erik vliegen vlak voor hij neergeschoten wordt en die lijkt globaal uit Rocky’s richting te komen.
- pakt geld, maar in het shot bukt ze vreemd nadat ze het geld heeft. Mogelijk moffelt ze een deel van het geld weg.
- als Joshua voorstelt voor de pot te gaan, reageren verschillende kandidaten instemmend. Rocky is echter niet te horen.
- is volgens Remco als enige in de buurt wanneer Remco wordt afgeschoten. Volgens Remco waren er ook geen schutters in de buurt die hem konden afschieten daar. Als Rocky de mol is, is het opmerkelijk dat dit er zo in gemonteerd wordt, maar aan de andere kant is dit een verdenking van de afvaller richting de mol en die laat de montage er vaak juist wel in.
- Rocky stuurt Lakshmi richting kistje J (die al open is) met de verkeerde code (een code die ogenschijnlijk nergens bij hoort).

Maar ook, in Rocky’s defence:
- Rocky brengt geld binnen.
- Als Marije aan het eind voorstelt nog één run te doen, kapt Rocky dat idee af.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: cinner op 5-01-2021, 22:32:56
Wat ik erg kandidaats vond, was het pakken van een rookpijp (of hoe noem je dat?) en naast het kistje leggen. Ze schijnt erg streetsmart te zijn en dit was een goede zet van een fanatieke kandidaat om niet gezien en dus niet afgeschoten te worden. Than again, ze heeft zo ook geld weg kunnen moffelen misschien, de kandidaten zagen haar ook niet goed.

Verder toch veel mogelijk molse acties. Is de eerste aflevering best op de achtergrond, valt in de groep niet zo op denk ik. Bij het lasergamen leek ze als enige niet te reageren op de (dramatische :D) 'unite' oproep van Yoshua en heeft sowieso weinig interactie met de groep. Wel in de positie om hier en daar zelf een kandidaat uit het spel te schieten. Bemoeit zich niet met het penningmeesterschap. De fietsroute heeft ze een goede molpositie. Zij lijkt degene te zijn die de bundels informatie fragmenteert door erbij aan te geven van welk duo de informatie kwam. Kan trouwens ook fanatisme zijn dat ze dat wil onthouden voor de test.

Nou ja, ze zou een goede mol zijn of prima kunnen winnen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 6-01-2021, 23:06:24
Rocky heet eigenlijk Roxanne.
Roxanne betekent schitterend, morgenstond. Dat kun je samenvoegen tot schitterende morgenstond. En dat is een opkomende oranje/rode zon. De executie aflevering 1 was bij een ondergaande zon achter de kandidaten. Ben benieuwd hoeveel zonsopenondergangen we gaan zien. In aflevering 1 begon het al met het ochtendlicht op een blad. En daarna nog twee keer op/onder - gaande zonnen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: bmol op 7-01-2021, 13:55:55
Rocky heet eigenlijk Roxanne.
Roxanne betekent schitterend, morgenstond. Dat kun je samenvoegen tot schitterende morgenstond. En dat is een opkomende oranje/rode zon. De executie aflevering 1 was bij een ondergaande zon achter de kandidaten. Ben benieuwd hoeveel zonsopenondergangen we gaan zien. In aflevering 1 begon het al met het ochtendlicht op een blad. En daarna nog twee keer op/onder - gaande zonnen.

Zo kun je bij iedere naam wel een betekenis vinden ;)
Florentijn: in de bloei
Renee: wedergeboorte
Lakshmi: licht, geluk en rijkdom
Enzovoort!

Daarnaast zie je ook alle kleuren van de regenboog in de aflevering. Kun je ook weer herleiden naar Splinter en Rocky! En het kaartspel staat in het christendom voor de duivel. Marije en Joshua zijn bijbelse namen..Een splinter bod is een onderdeel van een kaartspel. Zo houden we ons zelf in ieder geval bezig ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 8-01-2021, 13:05:13
Zo een kandidaat waarvan ik bij moment een denk, nee, niet de mol. En dat wordt nu al bevestigd. Maar ik ga nog niet te vroeg conclusies trekken.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 8-01-2021, 19:15:05
8866 HHFF

FiFa? Favela street? HeHakaija?

De hint elders dat de kamer van Rocky de enige is die niet in 'het rijtje' past, alle andere kamers zijn 'gelijk', vind ik redelijk 'verdacht'.

In de kamer: wroeten in de as, als in gitzwart zand. De mol zoekt camouflage?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: DirkDeMol op 9-01-2021, 22:37:42
Een (goede) mol gaat niet voor de lol de pot spekken voor 400 euro, al helemaal als je het zo makkelijk ongezien kan verpesten. Ik hoop tenminste dat een 'jeroentje' een eenmalig iets blijft anders wordt het pas echt koffiedik kijken. Een mol hoort geld uit de pot te spelen, niet geld erin.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Brtdm op 9-01-2021, 22:41:51
Maar toch zie je de mol bijna laltijd in de eerste 2 afleveringen wel ergens onnodig geld in het laatje brengen. Het maakt haar minder verdacht, maar durf haar er niet om af te strepen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Blip op 9-01-2021, 22:43:43
Vooral omdat ze wel in een goede positie zat om foute bordjes door te geven vanuit de truck. Kan haar daarom nog niet afschrijven.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Leendert op 10-01-2021, 10:17:13
Ik vind 400 euro een onnodig hoog bedrag voor de mol om binnen te brengen (gezien de context). Maar het is geen 1500 euro (zoals bij Patrick) dus schrijf haar nog niet helemaal af (maar ze zakt wel naar de achterste regionen van mijn verdachtenlijst).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 10-01-2021, 12:54:48
Patrick was de mol niet dus de 1500 slaat niet op de mol ;-)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 10-01-2021, 14:23:15
Ik vind 400 euro een onnodig hoog bedrag voor de mol om binnen te brengen (gezien de context). Maar het is geen 1500 euro (zoals bij Patrick) dus schrijf haar nog niet helemaal af (maar ze zakt wel naar de achterste regionen van mijn verdachtenlijst).
Patrick Stoof?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Leendert op 10-01-2021, 14:30:03
Patrick was de mol niet dus de 1500 slaat niet op de mol ;-)

Inderdaad. Daarom streepte ik Patrick na die actie dus weg (itt sommige anderen hier). Iets wat ik dus bij Rocky nog niet doe, want het bedrag is lager.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Thiago op 10-01-2021, 16:35:50
Ze pakt 400 euro.
En geeft op deze manier een goed VOORBEELD aan de groep.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Blip op 10-01-2021, 17:09:25
De grens van een acceptabel zo-blijf-ik-onverdacht-bedrag zal voor iedereen op dit forum anders liggen. Bij mij ligt die op grofweg 500 euro, afhankelijk van de omstandigheden. Dit bedrag valt daarbinnen, en als Rocky de Mol is zal ze, gezien haar sportieve imago, toch af en toe met een heroïsche sprint wat geld binnen moeten brengen. Ook al leek het in dit geval nogal onnodig. Dat moet ze dus niet snel nog een keer doen, maar op dit moment schrijf ik haar er niet om af.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 10-01-2021, 19:25:15
Maar als je dan de 125 euro van de eerste laseropdracht erbij optelt dan heeft ze nu al 525 euro verdiend in haar eentje, wat volgens mij op dit moment het meest is van iedereen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 10-01-2021, 21:03:29
Of ze wel of niet teveel geld binnen brengt...

Als ze De Mol is weet ze wat er nog komt. En dus ook of er opdrachten komen waarbij er veel geld de pot uit kan gaan. Zoiets als die veiling uit volgens mij het USA-seizoen...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 10-01-2021, 23:13:12
Maar als je dan de 125 euro van de eerste laseropdracht erbij optelt dan heeft ze nu al 525 euro verdiend in haar eentje, wat volgens mij op dit moment het meest is van iedereen.

Ja, vind ik ook teveel van het goede... Het kán, maar voor nu is het voor mij een reden om haar wat lager te zetten op de lijst. Zeker met de schietende ballerina’s (waarbij ze de enige is die het haalt?) is het onlogisch dat de mol alsnog geld binnenhaalt. Het kan geld zijn om verdenkingen van je af te schudden, maar ik vind dat hier teveel en (door de hoge moeilijkheidsgraad van deze opdracht niet nodig voor de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 11-01-2021, 17:07:46
Of ze wel of niet teveel geld binnen brengt...

Als ze De Mol is weet ze wat er nog komt. En dus ook of er opdrachten komen waarbij er veel geld de pot uit kan gaan. Zoiets als die veiling uit volgens mij het USA-seizoen...
Okay, maar je moet ook kijken welk geld 'noodzakelijk' is en welk niet. Die 125 Euro was misschien wel slim om binnen te brengen. Die 400 Euro van zaterdag had echt niet gehoeven. Ze had zich makkelijk kunnen laten afschieten zonder op te vallen. Of minder dan 400 Euro noemen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 11-01-2021, 21:37:43
Ik zie dat er veel mensen struikelen over de 400 euro bij de blacklight ballerina's. Misschien terecht. Maar ze kon wel de held spelen voor een relatief klein bedrag, en dat doet een Mol ook graag. Bovendien vind ik Rocky verdacht bij de andere twee opdrachten.

In opdracht 1 is ze er nog voordat Rik er iets over zegt, achter gekomen dat Florentijn, en niet zij en Charlotte, de geheime opdrachten doorkreeg. Waarom zou Florentijn haar dat vertellen? Of heeft Rocky er naar gevist? Sowieso niet slim als kandidaat om die informatie niet voor je te houden, maar snel te delen met de groep. Onderdeel zijn van de verdachte groep die 0 euro inbrengt is voor een kandidaat mooi meegenomen. Maar de Mol is daar niet blij mee, en wil dat duidelijk wordt wie er precies schuldig waren aan het fiasco.
In opdracht 3 is het duo Charlotte-Rocky heel verdacht. Doen eerst een verkenningsronde, waarbij Rocky de vinkjes mag spotten zonder dat ze gecontroleerd wordt door Charlotte. Ze spot er vier. Dat lijkt er een teveel, want er waren maar zes goede bordjes te verdelen over beide groepen. Met die verkenningsronde gaat ook nog eens de helft van de beschikbare tijd (ruim 7 van de 15 minuten) verloren. Het laatste bordje met een vinkje (bordje 14, vinkje in beeld) werd volgens mij dan ook niet gehaald wegens tijdgebrek. Charlotte beweert na afloop nl. dat ze 3 goede bordjes hebben doorgegeven. Maar het zou best zo kunnen zijn dat alleen het eerste bordje goed was, en de volgende twee fout.

Als dat zo is, dan was Rocky deze aflevering de held, en heeft netto 400-(2*350)= 300 euro verspeeld.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: cinner op 11-01-2021, 22:30:22
Vind Rocky toch minder verdacht worden. Vooral de ballerina opdracht doet ze erg goed. Zou een Jeroentje kunnen zijn alleen zocht Jeroen ook de aandacht dat hij zogenoemd een held was. Rocky lijkt zich meer te ergeren dat de rest zo onhandig is  ::rofl:: Ze komt op mij steeds meer over als fanatieke kandidaat.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 11-01-2021, 22:50:04
Opvallend ook dat Rocky pas begon met geld te verzamelen, toen iedereen al af was. Als iedereen af is, en alleen jij niet, kun je die held zijn. En ja, 400 euro van de 2.000...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 12-01-2021, 09:13:26
Opvallend ook dat Rocky pas begon met geld te verzamelen, toen iedereen al af was. Als iedereen af is, en alleen jij niet, kun je die held zijn. En ja, 400 euro van de 2.000...
Maar toch blijft 400 Euro veel. Had je met 100 of desnoods 200 Euro aangekomen was je evengoed de held geweest!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 12-01-2021, 09:43:26
Kruis erover. Je kan van een Jeroentje spreken, maar twee keer het meeste geld binnenhalen (en dan nog eens 400 euro tegenover 4 keer 0) is er echt te veel aan. Verder echt helemaal geen molvibes/molfeelings. Echt een sporter die er voor voor gaat.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 12-01-2021, 21:36:30
Opdracht titels?

Vriend of vijand: is een tegenstander een vijand of kan dit ook een vriend zijn?
Om de tuin leiden: schijnbeweging?
Symbolisch bedrag: heb je bij het computerspel bitcoins nodig?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 13-01-2021, 07:24:12
Kruis erover.
Alvast een kadootje als je over een aflevering (of meer) Rocky uit de prullenbak moet halen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: thomasscheper op 13-01-2021, 20:02:23
Rocky is de mol!
https://awwwesome.nl/widm/widm2-3.png
Dit frame vond ik raar:
Want Rocky gaat heel snel een foto maken en geeft Charlotte geen kans om te checken of achterop een vinkje of een kruis is.
Het blijft ook wazig, daarom heb ik er even ter vergelijking een wazig kruis en een wazig vinkje naast gezet. Ook hebben ze dit foto doorgestuurd en werd het "juiste" bord omgereden.
Wat vinden jullie? is het een kruis of een vink?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Theovv op 15-01-2021, 14:39:51
Maar toch blijft 400 Euro veel. Had je met 100 of desnoods 200 Euro aangekomen was je evengoed de held geweest!
Maar dan had je vragen gekregen waarom je niet de hele inhoud van een bakje bij je hebt. Iig Renee wist dat er meer in zat dan 100 a 200 euro

Rocky is de mol!
https://awwwesome.nl/widm/widm2-3.png
Dit frame vond ik raar:
Want Rocky gaat heel snel een foto maken en geeft Charlotte geen kans om te checken of achterop een vinkje of een kruis is.
Het blijft ook wazig, daarom heb ik er even ter vergelijking een wazig kruis en een wazig vinkje naast gezet. Ook hebben ze dit foto doorgestuurd en werd het "juiste" bord omgereden.
Wat vinden jullie? is het een kruis of een vink?
Een vinkje, alhoewel het een beetje op een kruis lijkt omdat het vinkje dubbel is.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 15-01-2021, 16:33:06
Rocky is de mol!
https://awwwesome.nl/widm/widm2-3.png
Dit frame vond ik raar:
Want Rocky gaat heel snel een foto maken en geeft Charlotte geen kans om te checken of achterop een vinkje of een kruis is.
Het blijft ook wazig, daarom heb ik er even ter vergelijking een wazig kruis en een wazig vinkje naast gezet. Ook hebben ze dit foto doorgestuurd en werd het "juiste" bord omgereden.
Wat vinden jullie? is het een kruis of een vink?

Ik denk dat dit een kruis is inderdaad.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: thomasscheper op 15-01-2021, 16:41:52
Ik denk dat dit een kruis is inderdaad.
vooral op de telefoon kun je het nog heel gedetailleerd inzoomen. ik vind zelf ook overduidelijk een kruis.
en als je dan die hele scene nog een keer bekijkt op YT of TV is dit super verdacht: Rocky dwingt Charlotte om naar de telefoon te kijken en niet naar de achterkant van het bord. En dat is een duidelijke mol actie. Want geen kandidaat gaat zo mollen dat niemand dat meekrijgt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 15-01-2021, 17:14:22
Maar dan zou ik je willen vragen of je kunt achterhalen of het laatste bord (nr 14, een goed bord, vlak voor de tijd afloopt, Rocky probeert het te fotograferen maar het lukt niet) een vink is of niet. Als het inderdaad een juist bord is, is dat wel de bevestiging dat ze mols is bezig geweest. (Wel riskant met een kandidaat erbij op schoot...)

Hm, ik vraag me af of de achterkant van hun 'laatste bordje' uberhaupt in beeld is geweest, eerste keer of tweede...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: thomasscheper op 15-01-2021, 17:20:48
Maar dan zou ik je willen vragen of je kunt achterhalen of het laatste bord (nr 14, een goed bord, vlak voor de tijd afloopt, Rocky probeert het te fotograferen maar het lukt niet) een vink is of niet. Als het inderdaad een juist bord is, is dat wel de bevestiging dat ze mols is bezig geweest. (Wel riskant met een kandidaat erbij op schoot...)

Ik weet nu niet of het juiste bord, en het was een goede, wat niet lukt nummer 14 was. Want daarna qil  charlotte het ook nog proberen. En dat kan niet als het 14 was. Maar ik denk dat ook al sturen ze 14 door, het moeilijk wordt om dit om te rijden. En mij valt ook op dat renee heel goed meekijkt maar charlotte totaal niet. Ze geloofd het wel.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 15-01-2021, 17:31:23
fragment waaraan in refereer is op 39:40, vlak voor de tijd afloopt, eind van de tweede run van R&C.
Raar shot daarna trouwens, dat de vrachtwagen van R&C het begin van het parcours van J&R inrijdt...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: thomasscheper op 15-01-2021, 19:16:00
fragment waaraan in refereer is op 39:40, vlak voor de tijd afloopt, eind van de tweede run van R&C.
Raar shot daarna trouwens, dat de vrachtwagen van R&C het begin van het parcours van J&R inrijdt...

Dit is wat ik heb:
1. we kennen bord 3: meteen het eerste bord, bij beide truckteams.
volgens mij wordt niet duidelijk of Rocky en charlotte dit foto sturen. als ja hoor ik het graag!

2. Dit was een bord wat ze door hebben gegeven waarvan ik uitga dat het verkeerd is:
https://awwwesome.nl/widm/widm2-3.png
Het is dus DOORGEGEVEN en zeer waarschijnlijk fout

3. dit bord moet nummer 14 zijn (dat is nadat ik heel vaak naar frames heb gekeken ook zowel de voor dan de achterkant) Dit bord is NIET doorgegeven:
https://awwwesome.nl/widm/3-2-4.png 

4. dit zou dus bord 6 of 8 moeten zijn en het lukt niet om dit te fotograferen:
https://awwwesome.nl/widm/3-2-3.png

Dus we kennen 3 GOEDE borden van Rocky en Charlotte waarvan we zeker weten dat een dubbel is en 2 niet gefotografeerd zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: WillempieW op 15-01-2021, 19:53:39
2. Dit was een bord wat ze door hebben gegeven waarvan ik uitga dat het verkeerd is:
https://awwwesome.nl/widm/widm2-3.png (https://awwwesome.nl/widm/widm2-3.png)
Het is dus DOORGEGEVEN en zeer waarschijnlijk fout


Lijkt mij toch eerder een vinkje dan een kruisje:
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 15-01-2021, 20:10:33
Dit is wat ik heb:

Ik ben erg geneigd het hiermee eens te zijn...

ik krijg trouwens de indruk dat we in het verkeerde topic zijn, en dit beter in het opdracht-topic past, ik begin dubbel te zien...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 16-01-2021, 18:35:33
In aflevering 1 komt een vlinder in beeld. Voor een vlinder een vlinder is, is het eerst o.a. een pop. De Tsjechische vertaling van het woord 'pop' is panenka.

Vroeger was een voetballer die op bijzondere wijze penalty's in het doel schopte. Die techniek heet sindsdien 'een panenka', genoemd naar de ex-voetballer Panenka.

De ballerina's in de speeldoosjes zijn ook poppetjes.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 16-01-2021, 20:13:56
Die ontspannenheid van Rocky zit mij inderdaad ook dwars. Zit wel steeds op interessante/goede plekken om te mollen, alleen de omstandigheden hebben haar in de meeste gevallen haar er toe gedwongen/gebracht om nog geen heel grootse dingen te doen. De ballerina opdracht was daarmee heel interessant, dan is verdenkingen afkopen kennelijk weer een paar honderd euro waard (maar ook vele uit de pot gehouden?).
Die ontspanning zie je ook terug in haar verhaaltje rennen achter bal, rennen langs ballerina vlak voordat ze die 400 euro verdiend.
Ik vind dat een heel mollerig ingestudeerd verhaaltje, het klinkt niet echt.
En dat is al eens eerder gebeurd, bij dat verhaaltje bij het fietsen over de keuze voor 100 euro per persoon in plaats van voor alles of niets. Iedereen was het wel eens met die keuze, maar een mol vind dat jammer. En zo klonk het als een chagrijnige mol. Maar ze bemoeide zich totaal niet met de keuze. Waarom dan zon verhaal?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Sanmol op 16-01-2021, 21:44:16
Als enige die de pot lekker zit te spekken ::rofl::.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joey94 op 16-01-2021, 22:29:43
Als ik het goed beredeneer, kan Rocky niet meer de Mol zijn of de molactie is faliekant mislukt. Ik ga ervan uit dat een Mol weet in welke koker geld zit, dus als je als Mol een abseiler bent en je besluit geld te pakken onderweg naar beneden, zal je dat altijd zelf houden (en niet aan je duopartner geven) om zo de kans te vergroten dat het geld weer verdwijnt. Rocky is nu eigenlijk in haar eentje verantwoordelijk voor 2.000 euro in de pot. En dan maakt het volgens mij niet eens uit dat de andere abseilers niet wisten in welke koker geld zat. Als Mol weet je welke koker geld heeft en dat hou je dan sowieso zelf. Correct me if I'm wrong.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Ralph21 op 16-01-2021, 22:40:59
Daar ben ik het helemaal mee eens. Rocky is de Mol niet. Die 2000 euro zijn vooral door Rocky de pot in gegaan, dat is wel erg veel geld. En ze heeft al eerder als enige geld binnengehaald.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 16-01-2021, 22:45:31
Als ik het goed beredeneer, kan Rocky niet meer de Mol zijn of de molactie is faliekant mislukt. Ik ga ervan uit dat een Mol weet in welke koker geld zit, dus als je als Mol een abseiler bent en je besluit geld te pakken onderweg naar beneden, zal je dat altijd zelf houden (en niet aan je duopartner geven) om zo de kans te vergroten dat het geld weer verdwijnt. Rocky is nu eigenlijk in haar eentje verantwoordelijk voor 2.000 euro in de pot. En dan maakt het volgens mij niet eens uit dat de andere abseilers niet wisten in welke koker geld zat. Als Mol weet je welke koker geld heeft en dat hou je dan sowieso zelf. Correct me if I'm wrong.

Eens, en ik schrijf daarmee renee ook af!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joey94 op 16-01-2021, 22:51:30
Renée kan het denk ik nog heel goed zijn. Als je als Mol wel aan de grond stond, geef je denk ik maar al te graag door in welke koker geld zit, zodat de kans groot is dat je duopartner (de abseiler) het geld pakt en voor zichzelf houdt en daardoor kans maakt op een vrijstelling en geen geld. Ik vind het zelf alleen niet heel logisch om als Mol beneden te staan, omdat je dan veel minder invloed hebt en je dan maar moet gokken dat anderen ook allemaal geld pakken en voor zichzelf houden.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Gadoesja op 17-01-2021, 00:15:21
Rocky is de grootverdiener in het gezelschap. Zelf zegt ze dat ze gaat winnen. Dus spekt ze de pot zoveel mogelijk. Nu afwachten of ze gelijk krijgt. ::jaja::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 17-01-2021, 00:43:38
Rocky is de jokermol.
Volgende week geld uit de pot.

Rocky liet haar muis hangen boven haar eigen naam bij de vraag wie is de mol en klikte toen Joshua aan.
Titel "laten hangen".

En die 2000 euro hebben ze met zijn allen verdiend. Rocky kon niet weten hoe de buisjes verdeeld waren. Rocky lijkt afl. 3 veel geld te verdienen, maar dat is precies wat ze je willen laten zien.
En Rocky maar lachen.
En Rocky was bij beide opdrachten de productie assisent. Hangend aan een touw nog even de opdracht uitleggen. Escaperoom de enveloppe uitleggen. En meteen liegen bij de vraag wie is de mol. Ook verdiende ze in de escaperoom geen geld. De antwoorden die ze goed gaf waren typische antwoorden van een mol, zoals Tatra, de mol gaf aanwijzingen, terwijl iedereen zei dat het een fotograaf was.

Schrijf Rocky maar weer af, het is precies wat de makers willen, maar zij is de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: marvin op 17-01-2021, 01:29:23
En die 2000 euro hebben ze met zijn allen verdiend. Rocky kon niet weten hoe de buisjes verdeeld waren. Rocky lijkt afl. 3 veel geld te verdienen, maar dat is precies wat ze je willen laten zien.
En Rocky maar lachen.


Dat is op zich waar, maar waarom zou je als mol de kans (al is het een kleine) laten liggen om 2000 uit de pot te spelen. Om het moment dat Rocky ervoor koos om het geld aan Renee te geven heeft ze de 2000 euro (of elk ander bedrag) gegarandeerd veilig gesteld.

Er hoeft maar 1 iemand niet mee te gaan voor de vrijstellingen en het geld is binnen, maar als mol ga je die beslissing toch niet maken. Als mol ga je voor die kleine kans dat iedereen het geld zelf neemt en dus 0 euro.

Ik zeg je eerlijk, na de uitzending ging ook enorm door mijn hoofd dat Rocky de mol is, maar na enige tijd nadenken onder andere over dit, toch maar weer losgelaten en verder gegaan op Marije/Lakshmi/Renee. Het is 1 van die 3, maar ben er nog niet uit wie  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 17-01-2021, 02:18:19
Dan denk ik dat je de uitzondering op de regel bent.
Iedereen gaat Rocky nu afschrijven omdat ze 2000 euro heeft "verdiend" volgens wat we te zien kregen.
En voor 500 euro weer een week totaal niet verdacht. Een koopje tegenwoordig.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 17-01-2021, 08:49:07
Rocky liet haar muis hangen boven haar eigen naam bij de vraag wie is de mol en klikte toen Joshua aan.
Titel "laten hangen".
De titel van de aflevering is 'Vanaf hangen'.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 17-01-2021, 10:02:33
Nee, haar kan je volledig afschrijven... Als mol ga je nooit en te nimmer bij opdracht 3 voor de jokers. Nee, je gaat sowieso voor het geld. Dat was de enige manier voor de mol om geld niet in de pot te laten komen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 17-01-2021, 10:22:17
In aflevering 1 komt een vlinder in beeld. Voor een vlinder een vlinder is, is het eerst o.a. een pop. De Tsjechische vertaling van het woord 'pop' is panenka.

Vroeger was een voetballer die op bijzondere wijze penalty's in het doel schopte. Die techniek heet sindsdien 'een panenka', genoemd naar de ex-voetballer Panenka.

De ballerina's in de speeldoosjes zijn ook poppetjes.

Elders al gelezen dat deze vlinder de Cogia Laxmi is (dikkopjes). Dus tja.. kun je ook weer meerdere kanten mee op..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: marvin op 17-01-2021, 10:29:52
Dan denk ik dat je de uitzondering op de regel bent.
Iedereen gaat Rocky nu afschrijven omdat ze 2000 euro heeft "verdiend" volgens wat we te zien kregen.
En voor 500 euro weer een week totaal niet verdacht. Een koopje tegenwoordig.

500 is inderdaad een koopje, maar hier hebben we het toch echt over 2000 euro die ze persoonlijk in de pot gespeeld heeft.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Leendert op 17-01-2021, 10:48:04
500 is inderdaad een koopje, maar hier hebben we het toch echt over 2000 euro die ze persoonlijk in de pot gespeeld heeft.

Als Rocky de andere koker aan Renee had gegeven had er 2000 euro minder in de pot gezeten. Ze had met een simpele actie (die 3 andere kandidaten al gedaan hadden, dus het had niet echt opgevallen) de groep 2000 euro (niet 500 euro) kunnen kosten. Dus ja, ze heeft de pot 2000 euro opgeleverd (bovenop de 125 euro en de 400 euro die ze in eerdere afleveringen al individueel binnen bracht). Case closed lijkt mij.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 17-01-2021, 16:02:06
Als Rocky de andere koker aan Renee had gegeven had er 2000 euro minder in de pot gezeten. Ze had met een simpele actie (die 3 andere kandidaten al gedaan hadden, dus het had niet echt opgevallen) de groep 2000 euro (niet 500 euro) kunnen kosten. Dus ja, ze heeft de pot 2000 euro opgeleverd (bovenop de 125 euro en de 400 euro die ze in eerdere afleveringen al individueel binnen bracht). Case closed lijkt mij.
Deze redenatie klopt niet. Ze moesten eerst de kokers verdelen en daarna werden ze pas opengemaakt. Er was dus geen ad hoc keuze meer. Die keuze had ze boven al gemaakt en gedeeld met de medekandidaten. Rocky zei ik ga niet voor de vrijstellingen en heeft woord gehouden. Hiermee hoopte ze misschien dat anderen voor 2x jokers zouden gaan in plaats van geld, maar helaas luisterden ook de anderen naar de kayakkers en heeft de groep geld gepakt.
Dat is een betrouwbaardere aanpak, dan afhankelijk te zijn van wispelturige Joshua.
Dat Rocky jokers had ipv geld verraste de anderen, dat wisten ze niet van elkaar, alleen Renee wist dat, als vetrouwenspartner.
M. i. ging de groep voor geld en is daardoor het geld verdiend. Als kandidaat heeft ze nu 2 jokers ipv een vrijstelling. Dat zou een kandidaat niet doen. Ook niet als sportieve kandidaat die denkt winnaar te kunnen worden.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Leendert op 17-01-2021, 16:39:21
Deze redenatie klopt niet. Ze moesten eerst de kokers verdelen en daarna werden ze pas opengemaakt. Er was dus geen ad hoc keuze meer.

De verdeling was de keuze. Rocky koos ervoor de koker met geld aan Renee te geven. De ‘keuze’ boven was geen echte keuze maar alleen een afspraak die de kandidaten best konden breken. Rocky leek trouwens de enige die aanstuurde op niet voor de vrijstelling te gaan, wat sowieso ook onmols is maar dat is een andere discussie.

Drie van de vier braken die afspraak dan ook (al dan niet bewust) door de koker met geld te pakken. Rocky hield zich aan de afspraak en daardoor werd er geld verdiend. Natuurlijk kon ze niet weten wat er in de andere groepjes gebeurde, maar haar keuze elimineerde elke kans dat de vrijstellingen het geld weg zouden spelen. Ze wist dus zeker dat haar keuze de 500 euro in de pot zou brengen en door de factoren buiten haar controle maakte haar keuze ook nog eens het verschil voor de volledige 2000 euro. Dat 2000 euro verschil kon ze niet zeker weten maar de kans van dat verschil was wel voorzienbaar. Dus die 2000 euro kunnen we op haar conto schrijven.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: kloas op 17-01-2021, 16:50:14
Rocky wist ook zeker dat haar keuze geen vrijstelling op zou leveren. Tsja ik weet niet wat ik als kandidaat zou doen...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 17-01-2021, 16:54:45
De overzichtspagina van Rocky is bijgewerkt tot en met aflevering 3.

(https://www.realitynet.org/images/widm22/kandidaten/rocky.jpg)
https://www.wieisdemol.com/widm22-profiel-rocky/

Zie je een foutje? Heb je aanvullingen? Meld het in dit topic. :)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Waardenburg op 18-01-2021, 15:46:40
Citaat
Deze redenatie klopt niet. Ze moesten eerst de kokers verdelen en daarna werden ze pas opengemaakt. Er was dus geen ad hoc keuze meer. Die keuze had ze boven al gemaakt en gedeeld met de medekandidaten.

Ze koos er wel voor om in ieder geval 500 euro in de pot te spelen met een redelijke kans dat anderen dat ook zouden doen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MitchK op 18-01-2021, 16:30:34
Ik ga vanaf het begin op Rocky. Maar heb nul argumenten. Krijgt iemand mij deze tunnel weer in?

Want Rocky verdient veel te veel knaken
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 18-01-2021, 16:33:06
Elders al gelezen dat deze vlinder de Cogia Laxmi is (dikkopjes). Dus tja.. kun je ook weer meerdere kanten mee op..
Oh, dat is interessant.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Geel scherm op 18-01-2021, 18:59:06
Ik hoop dat volgende week de pot leeg gaat bij een opdracht.
Dan kunnen we Rocky weer gaan verdenken :).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 18-01-2021, 21:16:35
Na +400 nu +2000, of met wat goodwill 1000. Dit valt niet meer te verdedigen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 18-01-2021, 21:50:17
Nee, de Rocky tunnel is nu wel leeg.
Maar ging ze gewoon voor de (edit:) Jokers en voor de pot, of hetzelfde + dat ze weet wie de mol is en daarom voor het geld/jokers ging, omdat ze denkt te kunnen winnen en al het geld voor de favela's is meegenomen.
Alleen Splinter en Renée hadden een gezicht dat in de plooi werd gehouden. Dat is nog best knap als je zo te kakken bent gezet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 19-01-2021, 12:26:58
Nee, de Rocky tunnel is nu wel leeg.
Maar ging ze gewoon voor de vrijstellingen en voor de pot, of hetzelfde + dat ze weet wie de mol is en daarom voor het geld/jokers ging, omdat ze denkt te kunnen winnen en al het geld voor de favela's is meegenomen.
Alleen Splinter en Renée hadden een gezicht dat in de plooi werd gehouden. Dat is nog best knap als je zo te kakken bent gezet.

Zelf iemand die zo hard volhard in tunnels als jij (wat ik heel knap en moedig vind) is nu weg uit deze tunnel. Dat zegt heel veel.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 24-01-2021, 11:37:34
Charlotte ging de kaart checken en Rocky gaf als antwoord dat 1 en 3 waren gepakt terwijl 2 en 4 waren gepakt.
Vreemd!
Als Rocky de mol is kan dat een poging zijn om alsnog mingeld te gaan pakken. Poging om zichzelf verdacht te maken?

Het zou op zich een goede keus zijn om haar als mol te nemen, want ze komt zo ontzettend naturel over in haar doen en laten.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 24-01-2021, 11:58:04
Liften staan bekend om de elevator pitch. Het woord pitch betekent echter ook voetbalveld. Wie is de voetballer van het gezelschap? Rocky fotografeerde zelfs een grasveld.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 24-01-2021, 12:26:00
En dan hebben we nog die foto die ze nam, waar een joker op stond!
In elke aflevering staan jokers centraal, maar in deze niet behalve dus die foto.

Stel haar tactiek is véél geld verdienen en dat in de laatste opdrachten weer teniet te doen. Het kan!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 24-01-2021, 12:46:53
Ja het kan een tactiek of opdracht zijn, maar echt leuk vind ik het niet als dat zo is. Hoe kun je dan ooit de mol nog vinden..
Maar ze was een stuk verdachter dit keer..maar wil er echt niet aan dat een mol zoveel geld verdient. Dan is de lol er wel af..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Memmymol op 24-01-2021, 14:17:31
Rocky bij opdracht 2: een foto van mezelf. (van gras) Kunnen we mezelf hier vervangen door mol? Rocky speelt immers voetbal op straat en niet op gras. Een mol maakt vaak molshopen in gras.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Leendert op 24-01-2021, 15:45:48
Rocky bij opdracht 2: een foto van mezelf. (van gras) Kunnen we mezelf hier vervangen door mol? Rocky speelt immers voetbal op straat en niet op gras. Een mol maakt vaak molshopen in gras.

Ze veranderde deze foto trouwens later in een giraf (als we de volgorde van de montage mogen geloven).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: klakske op 27-01-2021, 17:21:57
Ze veranderde deze foto trouwens later in een giraf (als we de volgorde van de montage mogen geloven).

Rocky's montage klopt helemaal niet. Ze heeft 3 foto's in dezelfde winkel genomen die op aparte momenten zijn gemonteerd.  Zo lijkt het zoekmoment naar de 'pratende mond' van Marije een laatste ingeving, terwijl de foto gemaakt is in de etalage van de winkel waar ze ook de bunny en de tutu jurk fotografeerde.Je ziet het aan de vloer en de winkelgevel.  Showpony, grasveld, splinter en giraf zijn buitenopnames. Vele bizarre situaties, Rocky kermis (showpony), met onmiddellijk nadien Lakshmi en Joshua die paard met girafpoten fotograferen...3vd 5 'afsluitfoto's' van opdracht zijn van Rocky, tutu jurk foto geënsceneerd voor omgekeerde doos met 70187 op zijn kop....weet niet wat ik er moet van denken...vraag me ook af in hoeverre anderen op de hoogte waren van 'koosnaampjes' tussen haar en Charlotte...indien echt privé zoals biecht laat uitschijnen, niet echt beste keuze want mogelijkheid tot discussie met Marije...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 30-01-2021, 14:49:21
Molboekje

Rocky was erg benieuwd of ze was opgewassen tegen het spel.

Noemt kwaliteiten die je bij een mol verwacht. Kan presteren in benarde situaties, is stressbestendig, doelgericht, blijft dichtbij zichzelf, kan emoties van het spel scheiden. Eigenschappen die ze de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld.

Maakt makkelijk contact met anderen, maar is daarnaast op zichzelf en kan haar rust pakken door zich af en toe af te zonderen.

Belangrijk: is hardstikke fanatiek en wil altijd winnen, maar kan dat ook makkelijk van zich afzetten.


Mol profiel

Fanatieke, sportieve kandidaat die onbekend is het met het spel. Noemt zichzelf een open boek. De regie laat geen moment onbenut om Rocky's kandidaatsheid te benadrukken.


1.1 "Nee, gaan we niet doen". Uitspraak die past bij een mol. Gaat als onwennige kandidaat daarna mee met Marije & Renée en koopt joker. Zo van: doe mij dan ook maar.

1.2 Volgens Remco kon alleen Rocky hem hebben afgeknald vanuit die hoek. We zagen eerder dat het een gericht schot was. Had hij "gelijk"? (afleveringstitel). Remco lijkt haar ondanks dat niet echt te verdenken en mag als 1e naar huis. 

1.3 1e van vele mislukte molacties. Rocky & Renée als voorlaatsten wel op de meest verdachte positie. Is in beeld super kandidaats. Vindt Renée verdacht in 1e testbiecht

2.1 Het gaat mis in Rocky's groepje, maar ze hoefde hier door Joshua's bizarre actie met de porto's niks te doen.

2.2 BL ballerina's. Helemaal stuk kapot geëditte opdracht ..je verwacht het niet. Haalt als enige geld binnen. Rocky & Lakshmi als enige 2 niet afgeknald. Heeft prima buiten beeld kunnen mollen.

2.3 zit samen met Joshua op de 2 beste molposities. Stuurt i.i.g. niet alle foto's goed door.

Afleveringstitel "Voorbeeld". Rocky: Ik kan natuurlijk hard rennen; dat deed ik achter een voetbal aan; nu langs een ballerina. (foxhunter)


3.1 Vult 1e vraag niet naar waarheid in om de anderen mogelijk te beïnvloeden. Hoefde hier dankzij Splinter weinig te doen. Geen 500 euro in de pot

3.2 & 3.3 kiest voor de jokers. Spekt pot met 2000 euro (Renée gaat erin mee), maar Rocky kon denk ik weinig anders door haar kandidaten profiel. Maar snap dat iedereen haar hierom streept.

Als ze deze 2000 moest pakken, dan klopt het wel dat Rocky & Renée hier als laatsten aan de beurt zijn. Extra benadrukken dat Rocky het niet kan zijn.

4.1 Rocky is via "geen goede algemene kennis" makkelijk op molpositie terecht gekomen (foxhunter).

4.2 Splinter bepaalt. Rocky neemt als enige meerdere (3) foto's op dezelfde plek (via klaske). maakt 1 of 2 foto's die op haar molschap kunnen wijzen.

4.3 Wetsuits. Noemt verkeerde volgorde kokers.

Maakt Renée bij ons verdacht bij 4.3. Dat & bondgesprekje met Lakshmi --> suggestie montage dat ze als sluwe kandidaat Lakshmi eruit heeft gewerkt door haar niet op haar mol (Renée) in te laten zetten

Rik zegt dat kandidaten allemaal hun steentje bijdragen o.i.d. Legt opvallend genoeg de nadruk op steentje. steen/rock

in het extra beeldmateriaal lijkt Rocky helemaal stuk te gaan als Lakshmi er niet meer is

Lakshmi op FB "ik was toen ook Harlequinn" ...de vrouw van The Joker. Rocky noemde Lakshmi haar vrouw (via ERdouble D)

5.1 maakt uitgebreide tekeningen, kost veel tijd en dus niet reproduceerbaar voor Charlotte. Veel handiger zou zijn een soort raadsels te tekenen zoals Charlotte en Splinter doen. (foxhunter)

5.2 Is als voorlaatste aan de beurt (stand zon) en kiest als 3e kandidaat 5000 euro zodat het kiesmoment waar Rik het over had wordt omzeilt. Meteen bij de groep met de voorkennis in 5.3 waar het meest te mollen (vertragen) is.

5.3 Rocky telt tot 3 (afleveringstitel) Marije "wagon 1 ..."
Rocky "wagon 2 ...", "wagon 3" (via molE13)

laat deelopdracht slagen als productie assistent omdat Charlotte het echt niet ziet. Rocky lijkt haar moment af te wachten. Heel verdacht shot.

(https://i.makeagif.com/media/2-09-2021/P7LJvX.gif)

6.1 stapt als 1e uit bus

6.2

6.3

verdenkingen afl. 6 hoofdverdachte van Splinter. Rocky tunnelt op Renée

finale opzetje Rocky Splinter Renée?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 30-01-2021, 23:49:01
Voor mij heeft Rocky nog steeds veel te veel geld verdiend in de eerste afleveringen. Zou het echt een zwaktebod vinden als ze nu even 5000 euro eruit heeft gehaald en dat dan dé molactie is terwijl ze hiervoor zich de hele tijd als kandidaat heeft opgesteld.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 31-01-2021, 00:39:26
Voor mij heeft Rocky nog steeds veel te veel geld verdiend in de eerste afleveringen. Zou het echt een zwaktebod vinden als ze nu even 5000 euro eruit heeft gehaald en dat dan dé molactie is terwijl ze hiervoor zich de hele tijd als kandidaat heeft opgesteld.
Is niet uit te leggen nee ...en toch denk ik dat ze het is  ::bloos::

De mol heeft er daar niks uitgehaald. Minimaal 2 kandidaten gingen al voor die 5000. Geen molactie wmb.

Vertragen in de trein zou wel kunnen als molactie. Nog een reden dat de mol ws bij het groepje Charlotte, Rocky & Marije zat. Voor de andere 3 was de opdracht sowieso onhaalbaar.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joost2 op 31-01-2021, 00:52:50
Voor mij heeft Rocky nog steeds veel te veel geld verdiend in de eerste afleveringen. Zou het echt een zwaktebod vinden als ze nu even 5000 euro eruit heeft gehaald en dat dan dé molactie is terwijl ze hiervoor zich de hele tijd als kandidaat heeft opgesteld.

Mja, ik vind die 2000 met abseilen net zo goed toe te schrijven aan Rene, zij stuurt Rocky erop aan dus blijf het discutabel vinden het 100% op conto van Rocky te schrijven. En tja voorkennis he. We hebben mollen gezien die er gebruik van maken. Gek he om te horen wat er max geboden is door de kandidaten dat ook te bieden als mol.

Ik zie in Rocky nog wel een geloofwaardige mol. De groep heeft wie de mol dan ook is gewoon goed gedwarsboomd en de mol kon vanavond iets terug doen. Een makkelijke goedkope manier? Ja. Maar dat verwijt treft de productie. Niet Marije, Charlotte of Rocky om on topic te gaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 31-01-2021, 01:01:10
Mja, ik vind die 2000 met abseilen net zo goed toe te schrijven aan Rene, zij stuurt Rocky erop aan dus blijf het discutabel vinden het 100% op conto van Rocky te schrijven. En tja voorkennis he. We hebben mollen gezien die er gebruik van maken. Gek he om te horen wat er max geboden is door de kandidaten dat ook te bieden als mol.

Renée zegt wel duidelijk in welke koker geld zit en in welke jokers zitten. Rocky had zelf de keuze welke koker ze zou houden en welke ze aan Renée geeft en kiest ervoor om het geld aan Renée te geven en zo eigenhandig 2000 euro te verdienen. Daar had Renée geen enkele invloed op. Sterker nog, Renée zou als mol juist willen benadrukken welke koker geld was omdat ze er mogelijk vanuit gaat dat de kandidaten altijd voor een vrijstelling gaan.

Ik zit verder niet op Renée als mol op het moment, maar dit was echt puur een Rocky actie imo.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Hadewychisdemol op 31-01-2021, 01:10:30
Oei.

Ik vond haar 5000 euro wel echt de meest opvallende. Ik heb het hele seizoen veel geld verdiend dus nu kan de pot wel halveren?

Ze keek rechtuit naar de geldklok en zei er niets van (die zag je op dat moment niet verspringen, maar stond wel al 50 euro lager dan daarvoor), ook geen reactie toen de andere twee dames hem stopzetten.

Ik ben in de war, maar ik denk toch dat ik haar voorlopig nog niet als Mol kan zien omdat ik dan wel echt vind dat ze te veel geld heeft verdiend in de eerste 4 afleveringen. Ik hou haar wel scherp in de gaten.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 31-01-2021, 10:00:30
Ik kreeg het idee dat ze zich voornamelijk verdacht probeerde te maken. Maar toch kan ze bijna niet de mol zijn. Ik blijf gewoon zitten met die 2000 Euro die zij min of meer in haar eentje heeft verdiend bij het abseilen. Je kan wel zeggen dat ze wist van de veiling, zou ze de mol zijn, maar dan nog was dit de makkelijkste kans om geen 2000 Euro in de pot te brengen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 31-01-2021, 10:48:16
Maar net als bij Merel weten we niet hoeveel geld zij gepakt heeft maar wat niet in de pot is gekomen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 31-01-2021, 11:08:16
Dat klopt, maar 2000 Euro os toch wel een beetje te veel van het goede naar mijn smaak. Zou ze de mol geweest zijn, was dit toch de perfecte opdracht om 2000 Euro uit de pot te houden? Niemand die gek had opgekeken als ook zij voor de vrijstelling zou zijn gegaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 31-01-2021, 11:15:32
Dat klopt, maar 2000 Euro os toch wel een beetje te veel van het goede naar mijn smaak. Zou ze de mol geweest zijn, was dit toch de perfecte opdracht om 2000 Euro uit de pot te houden? Niemand die gek had opgekeken als ook zij voor de vrijstelling zou zijn gegaan.
Mee eens, maar voor mij geen bewijs dat ze niet de mol is.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Loezel op 31-01-2021, 11:50:46
Voor mij heeft Rocky nog steeds veel te veel geld verdiend in de eerste afleveringen. Zou het echt een zwaktebod vinden als ze nu even 5000 euro eruit heeft gehaald en dat dan dé molactie is terwijl ze hiervoor zich de hele tijd als kandidaat heeft opgesteld.

Ja, precies. Dat zou ik ook niet echt eerlijk vinden naar de kandidaten die er in de eerste afleveringen uit gingen, want dan wordt het wel heel lastig om je mol te bepalen, als die de eerste paar afleveringen vooral de fanatieke kandidaat speelt en veel geld voor de pot verdient.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 31-01-2021, 12:19:17
Mee eens, maar voor mij geen bewijs dat ze niet de mol is.
Zou ze de mol zijn, mag ik echt hopen dat ze de beste verklaring aller tijden heeft om dit dan goed te praten. Ik bedoel, het gaat niet om een paar honderd Euro...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Pac op 31-01-2021, 15:56:21
Waarom haalt held-voor-de-pot Rocky hier zonder blikken of blozen 5000 euro uit de pot voor drie vrijstellingen, terwijl ze twee afleveringen eerder nog resoluut tegen de groep in ging en zorgde dat er 2000 euro in de pot werd ten koste van vier vrijstellingen? ??? Het is niet bepaald consistent.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 31-01-2021, 15:59:40
De overzichtspagina van Rocky is bijgewerkt tot en met aflevering 5.

(https://www.realitynet.org/images/widm22/kandidaten/rocky.jpg)
https://www.wieisdemol.com/widm22-profiel-rocky/

Zie je een foutje? Heb je aanvullingen? Meld het in dit topic. :)

Waarom haalt held-voor-de-pot Rocky hier zonder blikken of blozen 5000 euro uit de pot voor drie vrijstellingen, terwijl ze twee afleveringen eerder nog resoluut tegen de groep in ging en zorgde dat er 2000 euro in de pot werd ten koste van vier vrijstellingen? ??? Het is niet bepaald consistent.

Misschien omdat ze erg onzeker is over wie de Mol is sinds het vertrek van haar bondgenootje Lakshmi.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Pac op 31-01-2021, 16:12:01
Misschien omdat ze erg onzeker is over wie de Mol is sinds het vertrek van haar bondgenootje Lakshmi.
Ze zal er ongetwijfeld een reden voor hebben (want ze is niet de Mol), maar het contrast met de abseilopdracht laat nog maar eens zien hoe belachelijk hoog een bod van 5000 euro is.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 31-01-2021, 16:14:22
Ja maar bij dit soort blinde biedingen denk je al snel dat iemand anders toch wel hoger of minstens zo hoog biedt. En dat laatste was ook zo.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 31-01-2021, 16:20:31
Ze zal er ongetwijfeld een reden voor hebben (want ze is niet de Mol), maar het contrast met de abseilopdracht laat nog maar eens zien hoe belachelijk hoog een bod van 5000 euro is.
Weet ik niet. Ik ben benieuwd hoeveel de mensen hier op dit forum zouden hebben geboden... Ikzelf zou in ieder geval zeker ook minimaal die 5000 hebben geboden, en waarschijnlijk nog wel meer. Ik bedoel: je wilt toch doorgaan naar de volgende aflevering, en in zo'n geval waarin je een mooi voordeel kunt kopen is geld toch ondergeschikt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: tureluurs op 31-01-2021, 16:25:21
Naarmate de groep kleiner wordt wordt de kans om af te vallen ook groter, eerst zat er nog bijna niets in de pot en nu best wel veel, waarvan best veel ook dankzij Rocky, dus tja. Bovendien, als je weet dat er 3 vrijstellingen te verdienen zijn, wordt de kans om af te vallen wel héél erg groot, en Rocky wil gewoon winnen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: widm1992 op 31-01-2021, 16:30:09
En er zit wel een verschil in de opdrachten: bij het abseilen kun je er voor zorgen dat niemand de vrijstelling krijgt, óf jij en 3 anderen. In dit geval kregen sowieso 3 mensen de (kans op) vrijstellingen. Rocky kon dus hooguit zorgen dat zij er geen kans op maakte, maar niet dat niemand er een kreeg..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: JaccoS op 31-01-2021, 17:29:08
Het feit dat Rocky (of iemand) anders veel geld biedt vind ik niet gek, je wilt immers door naar de volgende ronde. Maar het argument dat Rocky geeft vind ik heel gek, en laat me een beetje twijfelen of ze tóch de Mol is.
Het argument was: omdat ik veel geld heb verdient, mag ik het er ook uit spelen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 31-01-2021, 17:42:30
Prima argument toch om jezelf te overtuigen dat het zo slecht niet is wat je doet?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 31-01-2021, 18:10:46
Het feit dat Rocky (of iemand) anders veel geld biedt vind ik niet gek, je wilt immers door naar de volgende ronde. Maar het argument dat Rocky geeft vind ik heel gek, en laat me een beetje twijfelen of ze tóch de Mol is.
Het argument was: omdat ik veel geld heb verdient, mag ik het er ook uit spelen.
Wat mij betreft mag iedereen dat doen. Ongeacht of hij/zij dat geld zelf verdiend heeft voor de pot.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Goovi op 31-01-2021, 20:03:05
Ik zei gister op de bank ook meteen dat ik €5000 over zou hebben voor een kans op de vrijstelling, dus zo vreemd vind ik het niet.

Wel vreemd vind ik:
- de reden die Rocky geeft om zoveel geld uit te geven
- dat er 3 kandidaten het zelfde bedrag bieden

 ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 31-01-2021, 20:22:57

Misschien omdat ze erg onzeker is over wie de Mol is sinds het vertrek van haar bondgenootje Lakshmi.
Ik heb de testbiechten van afl. 3 t/m 5 nog eens beluisterd en kan niet meteen iets vinden dat daarop wijst.

Na het abseilen dacht ze dat ze "enigszins" in de goede richting zat, maar ze hield er ook rekening mee dat ze een rood scherm zou kunnen krijgen. Ze had er vrede mee als dat zou gebeuren. Dat laatste vind ik nogal wat met die 5000 van nu in het achterhoofd.

We weten van Josh dat Rocky echt niet te overtuigen was om toen voor een vrijstelling te gaan van 500 pp. We weten ook dat Josh goed z'n zin kan doordrammen.
 
Uit de biechten uit afl. 5 kan ik niet halen dat Rocky na Lakshmi's exit in afl. 4 ineens erg onzeker is geworden over het invullen vd test. Ze tunnelt nog steeds vrolijk door op dezelfde 2 namen ...en zegt alweer dat ze andere kandidaten heeft gestreept. Noemt Charlotte wederom als een van hen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: klakske op 31-01-2021, 20:35:26
Iedereen is de 'm' tand van Charlotte opgevallen...maar ook Rocky tekent M's. Bekijk de hoofdjes als publiek bij de Remco acteert tekening.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 1-02-2021, 11:50:07
Ik heb de testbiechten van afl. 3 t/m 5 nog eens beluisterd en kan niet meteen iets vinden dat daarop wijst.

Na het abseilen dacht ze dat ze "enigszins" in de goede richting zat, maar ze hield er ook rekening mee dat ze een rood scherm zou kunnen krijgen. Ze had er vrede mee als dat zou gebeuren. Dat laatste vind ik nogal wat met die 5000 van nu in het achterhoofd.

We weten van Josh dat Rocky echt niet te overtuigen was om toen voor een vrijstelling te gaan van 500 pp. We weten ook dat Josh goed z'n zin kan doordrammen.
 
Uit de biechten uit afl. 5 kan ik niet halen dat Rocky na Lakshmi's exit in afl. 4 ineens erg onzeker is geworden over het invullen vd test. Ze tunnelt nog steeds vrolijk door op dezelfde 2 namen ...en zegt alweer dat ze andere kandidaten heeft gestreept. Noemt Charlotte wederom als een van hen.

Je kan nog zeker zijn dat je goed zit, als je net toevallig buiten de groep met de drie vrijstellingen valt en de mol ook, dan is het twee tegen twee. Als die andere kandidaat dan nog eens op dezelfde mol zit heb je prijs. Ook voor een zekere kandidaat slim om vol voor de vrijstellingen te gaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 2-02-2021, 20:15:25
Bij de liften geeft Rocky aan niet over goede algemene kennis te beschikken en komt op slimme wijze bij de vragenstellers. Daar had je betere invloed op het resultaat.Voorkennis.
Rocky was bij het abseilen de meest opvallende factor door het geld niet zelf te houden. Voorkennis. Het was de bedoeling hier geld te pakken.
Afl. 5 weer biechten van de ultieme kandidaat die blij is dit avontuur mee te maken.
Ook een biecht dat ze het spannend vind, die aankomende test en executie en het winnen van de vrijstelling. Na afloop als een kind zo blij. Maar Rocky is 36 jaar, wat is ze hier aan het uitspoken? Je hebt alle verdenkingen weggespeeld bij de black light balletdanseressen en bij het abseilen en nu je gram gehaald.
Een mol methode waarbij veel molloten al afgehaakt zijn. Ideaal voor dit seizoen. Rocky blijft ook dicht bij zichzelf, ze wil altijd sportief scoren bij iedere opdracht. Des te opvallender is die 5000 euro uit de pot. Waar komt die trendbreuk vandaan? Ik kan hem niet anders rijmen dan als mols. En die sport biechten, zo weer een concurrent eruit. Zit Rocky ons niet keihard uit te lachen? In de leader die lach, dat is Rocky die haar naam zegt. Rokkiieee.
Ook bij het schilderen vermoed ik voorkennis. Altijd rustig op de keuze momenten. Beetje op de achtergrond, in de schaduw.
Bij onder de deur ook de ultieme kandidaat door niet de jokerkaart te kiezen. En rustig als laatste voor de joker te gaan. Ook hier vermoeden van voorkennis.

Schuilt er geen gevaar in dat wij alles op micro/mini/detail niveau uitpluizen? Dat een regisseur denkt, daar stop in geen energie meer in, het wordt toch gevonden. Dat een regisseur dan maar besluit om het mollen naar een hoger niveau te tillen?

Rocky verdiend aflevering twee onnodig 400 euro, aflevering drie grotendeels verantwoordelijk voor de verdienste van 2000 euro. In aflevering vier echt niks te zien, in aflevering vijf, hup 5000 euro uit de pot.
Hiermee trek je het mollen naar grote lijnen, naar tactiek, naar strategisch spelen. En kan je de mol alleen op dit niveau vinden, want op detailniveau is Rocky de ideale kandidaat (sportief, dus zal altijd proberen geld te verdienen, aard van het beestje).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 2-02-2021, 21:53:50
Zie ander topic. De manier waarop Rocky de opdrachten in de trein bespreekt. ((ver)tellend)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-02-2021, 07:32:20
Ik ga hier niet meer weg, en ondertussen wil ik nog wel wat te doen hebben. Daarom:

Afhaalrestaurant Rocky Mountain Pancakes is geopend.
Bestel hier uw pannekoek en sponsor Rockies Foundation en steun de steun in de favela' s.
  ::vlaglinks::  ::rofl:: ::bravo:: ;D  ::feest::  ::confettie:: ::cheerleader:: ::boogie:: ::vlagrechts::

Uw bestelling kan hier: https://www.favela-street.com/donate/
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 3-02-2021, 11:25:15
Aflevering 1: 'Gelijk' Renée en Marije kopen ieder een joker. Als derde is Rocky aan de beurt "ik ook" zegt zij. Ze is gelijk aan een kandidaat.

Aflevering 2: 'Voorbeeld' Rocky noemt een van de geheime opdrachten. Zij geeft een voorbeeld.

Aflevering 3: 'Vanaf hangen' Het wel of niet slagen van de opdracht blijkt af te hangen van de actie van Rocky. Wel geld in de pot maar geen vrijstellingen. De executie is in deze aflevering redelijk eerlijk. De mol weet dat zij later waarschijnlijk minimaal een gelijk bedrag uit de de pot speelt.

Aflevering 4: 'Voor het zeggen' Rocky zegt Lakshmi wie verdacht is. Lakshmi valt voor de flirt van Rocky en moet naar huis.

Aflevering 5: 'Tot drie tellen' Al gezegd. Rocky telt tot drie.

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Emmel op 3-02-2021, 13:07:35
Mocht Rocky de mol zijn, wat ik overigens niet denk en ook niet hoop, dan ben ik wel benieuwd naar haar argument om voor het geld te gaan bij het abseilen. Ik snap die actie niet zo. Ze had gewoon mee kunnen gaan met Joshua zonder dat iemand dat ook maar verdacht zou vinden.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 3-02-2021, 13:44:41
Omdat dat de cliffhanger moest zijn voor het potgraaien de aflevering erna....
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 3-02-2021, 14:40:07
Er zat nog een aflevering tussen.

En dat Rocky 5000 euro biedt vind ik niet eens zo gek. Ze wil winnen, daar is ze nooit geheimzinnig over geweest. Als ze een voorsprong op de anderen kan behalen (zonder direct iemand te benadelen of het vertrouwen van iemand te schenden, dus "eerlijk") zal ze die willen pakken.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-02-2021, 15:30:16
Haar "ik heb veel geld voor de pot verdiend", dus nu kan ik voor mezelf gaan is ook een prima verhaal van een mol met een sportieve inborst. Per saldo valt het wel mee toch?  ;)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 3-02-2021, 15:35:30
Maar dan nog... Het doel van de mol is (naast niet ontdekt te worden) de pot laag te houden. Dan is het toch niet te rijmen dat je (bijna) in je eentje 2000 Euro in de pot doet. Ja, je weet dat er een veiling komt, maar indien de pot die 2000 niet had gehad zou er gerust ook een zeer hoog bedrag geboden kunnen zijn. En juist bij die opdracht was het heel simpel om die 2000 Euro niet in de pot te laten komen. Niemand die je er extra om zou verdenken.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-02-2021, 15:39:14
Maar dan nog... Het doel van de mol is (naast niet ontdekt te worden) de pot laag te houden. Dan is het toch niet te rijmen dat je (bijna) in je eentje 2000 Euro in de pot doet. Ja, je weet dat er een veiling komt, maar indien de pot die 2000 niet had gehad zou er gerust ook een zeer hoog bedrag geboden kunnen zijn. En juist bij die opdracht was het heel simpel om die 2000 Euro niet in de pot te laten komen. Niemand die je er extra om zou verdenken.
Wij pluizen echt alles uit. Die 2000 euro zet ons tenminste echt op het verkeerde been. Mij in ieder geval wel, terwijl ik in een stevige Rocky tunnel zat. Rick zal inzetten op de grote lijnen. Dus een totaal niet verdachte mol en een paar momenten die bepalend zijn voor het verloop van de serie. En eerlijk gezegd we maken het er zelf na, dat Rick niet zo heel veel keuzes meer over heeft. Het doel niet ontdekt te worden wordt behaald. De mol molt alleen onder regie.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 3-02-2021, 15:45:30
Ik mag hopen dat dat niet zo is. Dan vrees ik echt dat er veel 'gewone' kijkers gaan afvallen. Hoe kan je gaan verkopen: "Ja, ik heb alleen buiten beeld gemold. Jullie hadden het dus maar gewoon moeten gokken" Voor hen (de gewone kijker) maakt men toch in eerste instantie een serie? De gewone kijker wil toch na afloop kunnen zeggen: "Yes, dat had ik ook gezien" of "oei, dat ik dat over het hoofd heb gezien."
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-02-2021, 16:39:43
Ik mag hopen dat dat niet zo is. Dan vrees ik echt dat er veel 'gewone' kijkers gaan afvallen. Hoe kan je gaan verkopen: "Ja, ik heb alleen buiten beeld gemold. Jullie hadden het dus maar gewoon moeten gokken" Voor hen (de gewone kijker) maakt men toch in eerste instantie een serie? De gewone kijker wil toch na afloop kunnen zeggen: "Yes, dat had ik ook gezien" of "oei, dat ik dat over het hoofd heb gezien."
De kijkcijfers zijn sky high. Dat blijft alleen zo als de mol niet ontdekt wordt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 3-02-2021, 18:05:10
De kijkcijfers zijn sky high. Dat blijft alleen zo als de mol niet ontdekt wordt.
Dat zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat men na afloop niet wil zeggen: hoe had ik ooit kunnen zien dat die en die de mol was.
En wat is het volgende? Een mol die helemaal niks qua acties meer gaat doen?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 3-02-2021, 19:50:40
Rocky molt net zo veel (of weinig) als de anderen. Dit seizoen is net zo teleurstellend als het jubileumseizoen. Echter zou ik Rocky een leukere mol vinden dan Jeroen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-02-2021, 19:53:34
Dat zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat men na afloop niet wil zeggen: hoe had ik ooit kunnen zien dat die en die de mol was.
En wat is het volgende? Een mol die helemaal niks qua acties meer gaat doen?
Rob Dekay deed ook niks, behalve zijn vingers in een molteken opsteken buiten beeld. En we kijken nog steeds.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 3-02-2021, 20:05:39
Mag ik hier even een gekke vraag opwerpen?
Stel nu even dat Joshua, Lakshmi en Splinter alle 3 een koker met 2 vrijstellingen hadden en Rocky een koker met geld. Rik laat nu achtereenvolgens Florentijn, Marije en Charlotte hun koker openmaken. Drie keer €500. Dan het zinnetje over de aanbieding die hij aan de abseilers heeft gedaan, maar nu met de toevoeging, die geldt natuurlijk ook voor de kajakkers (waarom niet eigenlijk?). Eens even kijken wat er in de koker van Renée zit. Ook €500! Gefeliciteerd, jullie hebben alle 4 een vrijstelling en wat er in de andere kokers zit doet er niet meer toe want er is geen geld verdiend.
Ik wil maar zeggen, het is helemaal niet vanzelfsprekend de abseilers kiezen voor het geld en de mogelijkheid van de vrijstelling. Zelfs zonder Mol is de kans niet heel groot dat een hele groep voor geld kiest. Dan is kiezen voor 2 vrijstellingen wel zo'n veilige optie.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 4-02-2021, 00:12:46
Iemand had laatst opgemerkt dat bij de eerste laseropdracht de lichtstralen van de jagers en de kandidaten niet dezelfde kleur hadden (rood en groen). Eén van de veel genoemde mogelijke Rocky molacties is dat ze een kandidaat (Erik of Remco bijvoorbeeld) zou hebben afgeschoten, maar deze worden in de beelden afgeschoten door een kleur straal dat overeenkomt met de jagers ::vergroot::.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 4-02-2021, 09:57:31
Rob Dekay deed ook niks, behalve zijn vingers in een molteken opsteken buiten beeld. En we kijken nog steeds.

Rob haalde nu wel niet zoveel geld op als Rocky.

Ik vind het heel knap dat er sommige hier blijven tunnelen en zoeken! Voor mij is Rocky echt een uber zuivere kandidaat. Die er echt vol voor gaat, geld wilt verdienen, maar soms egoïstisch kan zijn om het spel te winnen. Zo eentje mag er elk seizoen zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 4-02-2021, 20:09:33
In de westergasfabriek staan de kandidaten in een cirkel met daarboven grote schermen.
Bij een voetbalwedstrijd wordt ook wel eens begonnen met de spelers rond de middencirkel.
In een stadion heb je ook grote schermen met informatie, stand, herhaling van een doelpunt.
Toevallige voetbalsetting?
En zien we Rocky scoren in de replay op de schermen? Wie is de voetballer en wie is er toeschouwer?
Midden in de cirkel staat een stip, net zoals bij de draaischijf voor de lokomotieven remise.
Dat is ook een soort wissel. Voetbal wisselspeler.
Getructe voetbalspeelster, truck, wisseltruc. stemmetjestruc.
En herhaling "ik kan een goede mol zijn". Ik ben de mol en ik kan ook een goede mol zijn. Anderen zouden een goede mol kunnen zijn als ze de mol zouden zijn (maar omdat ze het niet zijn zullen we dat nooit weten).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: ERdoubleD op 5-02-2021, 09:25:58
Klinkt mooi Fox.
Laat ik ook een bescheiden bijdrage doen.

Ik zag net op FB van Lakshmi foto's waarbij ze schreef ik was toen OOK Harlequinn.
Oftewel, had ze idd die rol in widm?
Dan dus als vrouw van the Joker.

Rocky noemde haar "mijn vrouw Lakshmi"
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Taupe077 op 5-02-2021, 11:05:16
Maar dan nog... Het doel van de mol is (naast niet ontdekt te worden) de pot laag te houden.
Wel dat klopt niet ... de mol mag WEL ontdekt worden. Ik begrijp echt waar jullie de info halen dat die niet mag ontdekt worden?
Ja, het is gemakkelijker mollen als je niet ontdekt wordt
Ja, het is leuker voor ons tv-kijker dat de mol niet ontdekt wordt

Ik heb ooit toevallig eens gesproken met de eerste presentator en ik kreeg ook die opmerking. Voor het spel doet het er niet toe dat de mol direct is ontdekt. Het is dan aan de montage om ervoor te zorgen, in de mate van het mogelijke, dat de tv-kijker hem niet vindt.

Dus concreet het kan iedereen zijn behalve Rocky of het heeft echt geen zin ...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 5-02-2021, 11:11:55
Bij de Belgen hebben ze ontdekt dat een mol die verbazendwekkend natuurlijk overkomt, zijn doel niet voorbijschiet. Hun mol presteerde het om rood aan te lopen. Wat dat betreft kan het Rocky zijn, als ze hier ook zo gaan denken.
En Charlotte natuurlijk, misschien duurde daarom het filmpje zo lang, om haar zo authentiek mogelijk op beeld te krijgen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 5-02-2021, 11:20:01
Ik zag net op FB van Lakshmi foto's waarbij ze schreef ik was toen OOK Harlequinn.
Oftewel, had ze idd die rol in widm? Dan dus als vrouw van the Joker. Rocky noemde haar "mijn vrouw Lakshmi"
En Rocky dan als Catwomen. Ze heeft twee katten!  ;D
Bij Catwomen lees je: "often doing the wrong things for the right reasons". Heerlijk mols. ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 5-02-2021, 12:30:57
Wel dat klopt niet ... de mol mag WEL ontdekt worden. Ik begrijp echt waar jullie de info halen dat die niet mag ontdekt worden?
Formeel heb je gelijk want is het doel van de Mol om opdrachten te saboteren en zo min mogelijk geld in de pot te laten zitten. Echter, om dit doel te bereiken is het m.i. nodig dat de Mol NIET ontdekt wordt.
Als iedereen weet wie de Mol is hoeven kandidaten ook geen nep-molacties uit te voeren wat doorgaans geld kost. Dus wordt er meer verdiend en vallen we weer terug op de eerste wet.

En het is ook niet zo interessant of de Mol ontdekt mag worden, maar of de Mol dit wil.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Taupe077 op 5-02-2021, 13:27:14
Formeel heb je gelijk want is het doel van de Mol om opdrachten te saboteren en zo min mogelijk geld in de pot te laten zitten. Echter, om dit doel te bereiken is het m.i. nodig dat de Mol NIET ontdekt wordt.
Als iedereen weet wie de Mol is hoeven kandidaten ook geen nep-molacties uit te voeren wat doorgaans geld kost. Dus wordt er meer verdiend en vallen we weer terug op de eerste wet.

En het is ook niet zo interessant of de Mol ontdekt mag worden, maar of de Mol dit wil.

Op wat basseer je je? Dat is een foute aanname...
Stel van de 5 die nog over zijn dat Charlotte de mol is en Marije heeft door een fout dat al gevonden in aflevering 1 dan is het perfect mogelijk dat Marije net wel gaat mollen om de aandacht op zich te vestigen en weg te houden van Charlotte.

Je denkt in een situatie waarbij ALLE kandidaten weten wie de mol is... dat is nagenoeg niet mogelijk. Als er nu 1 iemand is of zelf 2 dat het weten dan  nog wil dat niet zeggen dat zij alles zullen doen om de opdrachten te doen slagen en de mol tegen te wereken hoor.

Laten we nu aannemen dat het Rocky is. Eerst haalt ze enorm veel binnen om zich niet verdacht te maken en erna gaat ze mee in een opdracht om 5000 gratuit uit de pot te halen. Als die opdracht er toch kwam dan had ze perfect ervoor al kunnen mollen en dat geld NIET binnenhalen.

Vandaag een opdracht laten mislukken en geen geld binnenhalen, is toch een betere strategie dan te denken als ik nu wel goed meedoe dan verdenken ze me niet en dan kan ik "misschien" later geld uit de pot halen omdat ze me niet verdenken.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 5-02-2021, 14:47:46

Laten we nu aannemen dat het Rocky is. Eerst haalt ze enorm veel binnen om zich niet verdacht te maken en erna gaat ze mee in een opdracht om 5000 gratuit uit de pot te halen. Als die opdracht er toch kwam dan had ze perfect ervoor al kunnen mollen en dat geld NIET binnenhalen.

Vandaag een opdracht laten mislukken en geen geld binnenhalen, is toch een betere strategie dan te denken als ik nu wel goed meedoe dan verdenken ze me niet en dan kan ik "misschien" later geld uit de pot halen omdat ze me niet verdenken.

Van de drie dames die voor 5000 euro voor de vrijstelling gaan is Rocky toch mooi degene die nu het minst verdacht wordt. Waarom, omdat ze eerder al geld had verdiend. Per saldo levert dat minder nadeel op voor de pot, maar een beter image voor Rocky dan voor bijvoorbeeld Charlotte en Marije. Die staan meer in de schijnwerpers.

Als je eerst 2000 euro uit de pot speelt en daarna nog eens 5000 euro, dan gaan de anderen toch vrij zeker weten dat jij de mol bent. En dan heb je geen spel meer. Al je acties worden doorzien en geblokkeerd. En dat andere kandidaten geremd worden in geld verdienen doordat de mol nog redelijk onzichtbaar is, is een prima strategie om geld uit de pot te houden. Ze willen niet door de mand vallen als kandidaat, misschien zelf nepmol zijn. Joshua saboteerde per ongeluk en heeft het spel flink beïnvloed door verdenkingen op zich te laden.

Wat mij betreft mogen al die opmerkingen: de mol moet geld uit de pot houden in een apart draadje ergens diep in de kelder van het forum. Het is iedere keer weer dezelfde discussie. Wat deze mensen zeggen is dat de mol op aflevering 1 opdracht 1 al het geld uit de pot moet houden en dusdanig opvallen, dat in aflevering 1 opdracht 2 negen kandidaten deze mol met een touw vastbinden en op de wc zetten en zo lekker met zijn negenen al het geld voor de pot kunnen gaan verdienen wat er maar te verdienen valt. Dat werkt toch niet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 5-02-2021, 15:13:55
Van de drie dames die voor 5000 euro voor de vrijstelling gaan is Rocky toch mooi degene die nu het minst verdacht wordt. Waarom, omdat ze eerder al geld had verdiend. Per saldo levert dat minder nadeel op voor de pot, maar een beter image voor Rocky dan voor bijvoorbeeld Charlotte en Marije. Die staan meer in de schijnwerpers.

Als je eerst 2000 euro uit de pot speelt en daarna nog eens 5000 euro, dan gaan de anderen toch vrij zeker weten dat jij de mol bent. En dan heb je geen spel meer. Al je acties worden doorzien en geblokkeerd. En dat andere kandidaten geremd worden in geld verdienen doordat de mol nog redelijk onzichtbaar is, is een prima strategie om geld uit de pot te houden. Ze willen niet door de mand vallen als kandidaat, misschien zelf nepmol zijn. Joshua saboteerde per ongeluk en heeft het spel flink beïnvloed door verdenkingen op zich te laden.

Wat mij betreft mogen al die opmerkingen: de mol moet geld uit de pot houden in een apart draadje ergens diep in de kelder van het forum. Het is iedere keer weer dezelfde discussie. Wat deze mensen zeggen is dat de mol op aflevering 1 opdracht 1 al het geld uit de pot moet houden en dusdanig opvallen, dat in aflevering 1 opdracht 2 negen kandidaten deze mol met een touw vastbinden en op de wc zetten en zo lekker met zijn negenen al het geld voor de pot kunnen gaan verdienen wat er maar te verdienen valt. Dat werkt toch niet.
Ik denk dat je onderscheid moet maken in de tijd. De eerste aflevering zal de Mol er geen moeite mee hebben om de perfecte kandidaat te spelen door (een kleine hoeveelheid) geld in de pot te spelen. In aflevering 3 €2000 binnen harken als dit niet nodig is een ander verhaal. En hier geldt hetzelfde als voor lijnen: wat er niet aankomt hoeft er ook niet vanaf.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 5-02-2021, 15:40:44
En het is juist die actie waarbij Rocky 2000 euro verdiend, waardoor wij hier Rocky al wekenlang afschrijven. Ik zei het al eerder, we moeten meer op de grote lijnen gaan letten, in plaats van alles microscopisch uit te pluizen. Je gooit 2000 euro in de pot, je haalt er 5000 euro uit en je bent nog steeds niet verdacht anno 2021 bij bijna alle molloten, want je hebt ooit 2000 euro verdiend. O, o , dat kan niet want dat doet een mol niet. En omdat dat meer is dan 200 euro (molloten leggen die grens heel laag) kan je nooit meer de mol zijn.
Ik vind dit mechanisme een leuke verfrissende verrassing voor dit corona seizoen, om ons extra lang op het verkeerde been te houden.

Aan dat hele kayakken en abseilen gebeuren was maar 1 ding opvallend: Er werd 2000 euro verdiend door Rocky 's beslissing voor vertrouwen in Renee. Een dikke vette antimolactie om jou en mij nog even goed op het verkeerde been te houden.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Emmel op 5-02-2021, 16:20:30
Ik zou het nog steeds een vreemde actie vinden, mocht ze de mol wel zijn. Dit was een kans om zonder al te veel op te vallen €2000,- uit de pot te halen. Joshua gaf namelijk al het eerste zetje.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 5-02-2021, 17:57:06
Klinkt mooi Fox.
Laat ik ook een bescheiden bijdrage doen.

Ik zag net op FB van Lakshmi foto's waarbij ze schreef ik was toen OOK Harlequinn.
Oftewel, had ze idd die rol in widm?
Dan dus als vrouw van the Joker.

Rocky noemde haar "mijn vrouw Lakshmi"
Beiden zetten elkaar in vuur en vlam.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: missmolly op 5-02-2021, 18:16:00
Lakshmi zei bij haar afscheid dan ook : Ik ben voor de gek gehouden

door Rocky misschien?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 5-02-2021, 18:48:25
Lakshmi zei bij haar afscheid dan ook : Ik ben voor de gek gehouden

door Rocky misschien?
Ja.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: peterterh op 5-02-2021, 20:07:42
Het leek er zoveel op dat de rest het geld niet zou nemen, het zou dan extreem verdacht zijn dat juist Rocky wel geld uit het kokertje zou halen. Ik denk dat ze dit, als ze de mol is, helemaal verkeerd heeft ingeschat. Ik vind niet dat je kunt zeggen dat zij dus 2000 verdiend heeft. Knullig is het misschien wel, maar het maakt haar juist ook onverdacht. Zo kan ze zich op latere momenten wellicht beter in de goede molposities manoeuvreren.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 5-02-2021, 20:28:55
En het is juist die actie waarbij Rocky 2000 euro verdiend, waardoor wij hier Rocky al wekenlang afschrijven. Ik zei het al eerder, we moeten meer op de grote lijnen gaan letten, in plaats van alles microscopisch uit te pluizen. Je gooit 2000 euro in de pot, je haalt er 5000 euro uit en je bent nog steeds niet verdacht anno 2021 bij bijna alle molloten, want je hebt ooit 2000 euro verdiend. O, o , dat kan niet want dat doet een mol niet. En omdat dat meer is dan 200 euro (molloten leggen die grens heel laag) kan je nooit meer de mol zijn.
Ik vind dit mechanisme een leuke verfrissende verrassing voor dit corona seizoen, om ons extra lang op het verkeerde been te houden.

Aan dat hele kayakken en abseilen gebeuren was maar 1 ding opvallend: Er werd 2000 euro verdiend door Rocky 's beslissing voor vertrouwen in Renee. Een dikke vette antimolactie om jou en mij nog even goed op het verkeerde been te houden.
Rocky nietafschrijven als Mol vanwege die €2000 wil in mijn ogen nog steeds niet zeggen dat ze daarom wel de Mol is.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 5-02-2021, 21:30:07
Daar zijn genoeg andere redenen voor. Genoeg molacties mogelijk. Maar als je niet zoekt omdat je iemand afgeschreven hebt, tsja....
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 5-02-2021, 23:04:25
Rocky zou dan wel een briljante actrice zijn, zo oprecht en spontaan overkomen.
Hoe ze keek om marije haar reactie te checken..en dat ze oplossingen biedt (‘land met D, naast Haïti en de klok in de trein). Kan nog wel even doorgaan. Als ze het is, petje af, behalve dan dat ze zoveel geld heeft binnen gebracht..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 5-02-2021, 23:19:43
Rocky acteert bijna niks. Effe Marije aankijken om haar verdacht maken, heel opzichtig.
Splinter die zou al heel veel emoties hebben moeten acteren als hij de mol is, waarvan ik zeker weet dat hij het niet is. Weet je zeker dat je de goede mol hebt Rozz75? Er is niks molligs aan zijn keuzes, die zijn juist goed.

O en land met D, was dat een vraag van het formulier, of een door Rocky verzonnen vraag? Er stond iets met D, maar onleesbaar wat.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Kip134 op 5-02-2021, 23:29:04
En het is juist die actie waarbij Rocky 2000 euro verdiend, waardoor wij hier Rocky al wekenlang afschrijven. Ik zei het al eerder, we moeten meer op de grote lijnen gaan letten, in plaats van alles microscopisch uit te pluizen. Je gooit 2000 euro in de pot, je haalt er 5000 euro uit en je bent nog steeds niet verdacht anno 2021 bij bijna alle molloten, want je hebt ooit 2000 euro verdiend. O, o , dat kan niet want dat doet een mol niet. En omdat dat meer is dan 200 euro (molloten leggen die grens heel laag) kan je nooit meer de mol zijn.
Ik vind dit mechanisme een leuke verfrissende verrassing voor dit corona seizoen, om ons extra lang op het verkeerde been te houden.

Aan dat hele kayakken en abseilen gebeuren was maar 1 ding opvallend: Er werd 2000 euro verdiend door Rocky 's beslissing voor vertrouwen in Renee. Een dikke vette antimolactie om jou en mij nog even goed op het verkeerde been te houden.

Zou wel ook de afleveringstitel kunnen verklaren, het hing allemaal van Rocky af...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 6-02-2021, 00:44:53
En vergeet niet dat Rocky's verborgen talent is dat ze goed typetjes kan nadoen. ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 6-02-2021, 01:00:32
Afleveringstitel Voorbeeld.
Rocky: Ik kan natuurlijk hard rennen; dat deed ik achter een voetbal aan; nu langs een ballerina.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 6-02-2021, 08:58:41
Rocky acteert bijna niks. Effe Marije aankijken om haar verdacht maken, heel opzichtig.
Splinter die zou al heel veel emoties hebben moeten acteren als hij de mol is, waarvan ik zeker weet dat hij het niet is. Weet je zeker dat je de goede mol hebt Rozz75? Er is niks molligs aan zijn keuzes, die zijn juist goed.

O en land met D, was dat een vraag van het formulier, of een door Rocky verzonnen vraag? Er stond iets met D, maar onleesbaar wat.

Of ik het zeker weet? Tja goeie vraag, soms wel soms niet. Dat maakt het ook zo’n gaaf programma. Ik zou splinter een briljante mol vinden. Maar zie ook bij hem acties die me laten twijfelen, net zoals bij rocky en Charlotte. Het voelt alsof ik van jou niet mag geloven dat het splinter is, je zit er zo bovenop bij iedereen die anders denkt dan jij. Vind ik wel jammer eerlijk gezegd.

Edit: laatste zin verwijdert.
Foxhunter: ik ga terug kijken wat je zegt, want rocky reageert naast natuurlijk ook vaak een soort van ‘onbeweeglijk’. En misschien net te laat. Dat moet ik je meegeven en ik wil me niet afsluiten omdat ik soms wat moeite heb met je manier van reageren. Kan net zo goed aan mij liggen.

Wil overal voor open blijven staan, dus zal haar nog eens bekijken ;-)

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 6-02-2021, 16:22:38
Rocky is de naam van een film.

De opdracht 'Ontspoord' is onderdeel van een plan om de pot te beroven. Vergelijkbaar met de film 'Money train'.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 6-02-2021, 17:11:07
Het voelt alsof ik van jou niet mag geloven dat het splinter is, je zit er zo bovenop bij iedereen die anders denkt dan jij. Vind ik wel jammer eerlijk gezegd.
Wie de mol is volgens jou moet je zelf weten. Ik probeer een tunnel te verdedigen die op zijn minst "kwetsbaar" is doordat Rocky ook geld verdiend heeft. En dat je ook eens op de grote lijnen zou kunnen letten. Maar daar krijg ik geen reactie op, alleen maar posts "ja maar ze heeft geld verdiend dus ze kan het niet zijn". Rick zal dat ook wel weten en er dankbaar gebruik van willen maken. Jeroen verdiende een beetje geld en werd door dit hele forum afgeschreven. Daar hadden we al van geleerd moeten hebben, maar helaas.
Jij post overal dingen dat Splinter de mol is, zonder met nieuwe ideeën te komen [Edit:Sorry]. Ik heb Splinter een week verdacht en ideeën aangebracht waarom hij de mol zou zijn. Maar het is too much too early, alleen maar verdachtmakingen en hij speelt het spel zoals een kandidaat dat zou moeten doen. Bij Charlotte idem 1 week verdacht en nog met een leuk idee gekomen met cijfers en jaar geboortedatum. Werd ook afgescheept want "Splinter is de mol".
En dat je aan mij irriteert; kan; maar weet dat ik mijn uiterste best doe om dat te voorkomen.
Maar wilde je wel een keertje confronteren met je Splinter is de mol, maar waarom eigenlijk? Misschien dat je al je argumenten eens kan oplijsten. Heb ik bij Marije gedaan, maar vond het niet genoeg.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 6-02-2021, 17:24:13
Jammer dat je uit mijn reactie alleen die ene zin pakt en al mijn argumenten en Posts over splinter afdoet als ‘geen argumenten’ en ‘zonder met nieuwe ideeen te komen. Wat een onzin zeg, heb al zoveel argumenten en ideeen gepost. Maar dat wil je blijkbaar niet met open vizier lezen of je ziet niet alles, omdat je zelf zo diep in je tunnel zit. Dat anderen in hun eigen tunnel zitten moet je blijkbaar uit alle macht weerleggen, is niet nodig want mensen zien wat ze willen zien, net als jij.
Ik laat het hier maar bij want je reactie helpt mij zeker niet om open en prettig met elkaar te discussiëren.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: missmolly op 7-02-2021, 01:00:39
voor de Rocky verdenkers

de 3 codes in de trein zijn 311 021 528

Rocky is bij de laatste uitzending 37 jaar, dit zijn dan ook de rekensleutels voor deze codes.

HEHEKAIJA


0 => geen letter verder nemen
7 => plus 7 letters verder nemen
3 => plus 3 letters verder nemen


Ik heb al eerder Joshua gevonden door een puzzel dus het zegt misschien niks.
Misschien kan ik beter kijken naar degene wiens naam uit geen enkele puzzel komt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 7-02-2021, 09:45:15
Wil als eerste uitstappen. Zet daarmee de toon? Probeert het spel naar haar hand te zetten door zich verdacht te maken waardoor iedereen elkaar wantrouwt.

Ze haalt de stoppen weg uit de deur van Renée.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 7-02-2021, 13:44:58
Haalt weer 250 euro binnen. Net als de 2000 en 400 euro eerder. De opdrachten waar ze supergoed haar best doet niet te vergeten. Oh ja, ze had eigenlijk vijf goede foto's bij fotogeniek, als enige.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 7-02-2021, 14:13:25
Haalt weer 250 euro binnen. Net als de 2000 en 400 euro eerder. De opdrachten waar ze supergoed haar best doet niet te vergeten. Oh ja, ze had eigenlijk vijf goede foto's bij fotogeniek, als enige.
Je bedoeld bij die hendels. Er moest minimaal 500 euro in de pot en Rocky pakt dat geld vlak voordat ze afgaat. Vrijstelling gaat door, dat was noodzakelijk.
En bij het ontsnappen haalt ze 1 500 euro uit de pot.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 7-02-2021, 15:17:43
Je bedoeld bij die hendels. Er moest minimaal 500 euro in de pot en Rocky pakt dat geld vlak voordat ze afgaat. Vrijstelling gaat door, dat was noodzakelijk.
En bij het ontsnappen haalt ze 1 500 euro uit de pot.

Goh, dat is relatief. Dat kwam vooral omdat iedereen Marije negeerde en Renée/Charlotte in het begin aan het vertragen waren.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 7-02-2021, 15:49:11
Goh, dat is relatief. Dat kwam vooral omdat iedereen Marije negeerde en Renée/Charlotte in het begin aan het vertragen waren.
Rocky zat de boel anders lekker op te naaien.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Erik Leppen op 7-02-2021, 18:01:25
Ik vond eigenlijk haar leugens over haar bushalte helemaal niet overtuigend. Of ligt dat aan mij? Had het idee dat ze eigenlijk niet zo goed kon liegen daarover, maar misschien is dat vanuit mijn niet-verdenking geredeneerd.

Hoe het ook zij vond ik het raar dat ze niet zei dat ze niet bij 6 mocht uitstappen. Wie bij 6 zou uitstappen, was in de groep toch al besloten, dan kun je dat net zo goed delen, om vollediger en dus eerlijker te lijken.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Uil op 7-02-2021, 18:15:54
Klein leugentje en tegelijk zit ze aan dr schoen te frunniken of zoiets waardoor het mij inderdaad ook nogal gespeeld/leugenachtig overkwam - alsof ze het moment zo snel mogelijk voorbij wilde hebben. Zou ook zeggen dat liegen/achterhouden niet echt nodig was als je wist wat eraan zat te komen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 7-02-2021, 18:26:32
Klein leugentje en tegelijk zit ze aan dr schoen te frunniken of zoiets waardoor het mij inderdaad ook nogal gespeeld/leugenachtig overkwam - alsof ze het moment zo snel mogelijk voorbij wilde hebben. Zou ook zeggen dat liegen/achterhouden niet echt nodig was als je wist wat eraan zat te komen.
Goed toneelspel?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Taupe077 op 8-02-2021, 10:39:09
En het is juist die actie waarbij Rocky 2000 euro verdiend, waardoor wij hier Rocky al wekenlang afschrijven. Ik zei het al eerder, we moeten meer op de grote lijnen gaan letten, in plaats van alles microscopisch uit te pluizen. Je gooit 2000 euro in de pot, je haalt er 5000 euro uit en je bent nog steeds niet verdacht anno 2021 bij bijna alle molloten, want je hebt ooit 2000 euro verdiend.
Nogmaals verdacht of niet doet er niks toe!
Dus -5000 + 2000 = -3000 terwijl dat gewoon -5000 had moeten zijn.
Ik begrijp ook niet dat weerkomend excuus van goodwill.
Goodwill, waarom? Dat is een mogelijkheid dat je dan heel misschien later kan mollen ... maar wat je nu hebt, heb je!
Als je als mol vandaag de kans hebt van 2000 euro uit de pot te halen dan doe je dat! En gaan denken och ik ga het binnenhalen want ik weet dat er later een opdracht komt waar veel geld uit de pot kan, is gewoon ridicuul en zwak.
Wat als nu ook Charlotte en Marije maar 1000 zouden hebben gezegd?
Zou zij dan, mocht ze de mol zijn, wel een bedrag hoger dan 2000 euro kiezen? Dan zet ze zich wel extra in de spotlight....
Ook deze aflevering weer, geld halen in de bus waar niet nodig. Erna in opdracht 3 onnodig 250 euro pakken. Nee, ik ken er echt niet bij dat een mol dit zou doen.
Is misschien omdat ik het helemaal anders zou spelen en elke kans zou aangrijpen om geld eruit te halen met alle risico's vandien.

Perfect mogelijk dat je straks gelijk hebt en ze wel de mol zou zijn maar dan zou ik teleurgesteld zijn weer een zelfde mol na de twee mollen van vorig jaar de Vlaamse mol en de jubileum editie
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 8-02-2021, 16:17:46
Je bedoeld bij die hendels. Er moest minimaal 500 euro in de pot en Rocky pakt dat geld vlak voordat ze afgaat. Vrijstelling gaat door, dat was noodzakelijk.
En bij het ontsnappen haalt ze 1 500 euro uit de pot.

Renee heeft bij de hendels 500 gepakt, de 250 was onnodig. En de vrijstelling noodzakelijk? Dat is een aanname.
Charlotte en renee helpen in de gevangenis, geen invloed bij de bushalte, tot het laatst erin blijven en 250 binnen halen. Ik denk dat ze oprecht zekerheid wilde, vond dat ze al veel had binnen gebracht en daardoor naar zichzelf kon verantwoorden om 5000 te bieden. Ik focus me op haar omdat je ook mooie punten noemt, maar al met al blijft ze in mijn ogen onmols.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 8-02-2021, 21:24:17
Nogmaals verdacht of niet doet er niks toe!
Dus -5000 + 2000 = -3000 terwijl dat gewoon -5000 had moeten zijn.
Ik begrijp ook niet dat weerkomend excuus van goodwill.
Goodwill, waarom? Dat is een mogelijkheid dat je dan heel misschien later kan mollen ... maar wat je nu hebt, heb je!
Als je als mol vandaag de kans hebt van 2000 euro uit de pot te halen dan doe je dat! En gaan denken och ik ga het binnenhalen want ik weet dat er later een opdracht komt waar veel geld uit de pot kan, is gewoon ridicuul en zwak.
Wat als nu ook Charlotte en Marije maar 1000 zouden hebben gezegd?
Zou zij dan, mocht ze de mol zijn, wel een bedrag hoger dan 2000 euro kiezen? Dan zet ze zich wel extra in de spotlight....
Ook deze aflevering weer, geld halen in de bus waar niet nodig. Erna in opdracht 3 onnodig 250 euro pakken. Nee, ik ken er echt niet bij dat een mol dit zou doen.
Is misschien omdat ik het helemaal anders zou spelen en elke kans zou aangrijpen om geld eruit te halen met alle risico's vandien.

Perfect mogelijk dat je straks gelijk hebt en ze wel de mol zou zijn maar dan zou ik teleurgesteld zijn weer een zelfde mol na de twee mollen van vorig jaar de Vlaamse mol en de jubileum editie
Jawel, maar nu is er ook een hint gevonden in de codes op de kleding, alle cijfers los van de spatie vormen S 21 (seizoen 21) en de geboortedatum van ... Rocky.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 8-02-2021, 21:58:58
Die hint is niet waterdicht, dat staat er ook bij uitgelegd.

En hoezo zou deze hint dan beter zijn dan de WIDM bij marije in haar zinnen in de biecht..? Of vinden we hints naar alle kandidaten behalve de mol? Tja..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 8-02-2021, 22:00:48
Maar Run voegt er nog iets nieuws aan toe : S21. Misschien kan Run die S21 versie uitleggen?
Is de Siem versie. Met 521 van Charlotte aan de voorkant, die wordt gelezen als S21. (voeg er maar meteen aan toe s is de 19e letter).
Charlotte had de afwijkende voor en achterkant...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 8-02-2021, 22:14:15
Rocky heeft als talent typetjes nadoen? De Joker deed aan stand-up comedy.

Bijnamen van de Joker: Harlequin of Hate, Ace of Knaves.

Spreek dat uit en vergelijk het met Hehakaija.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 8-02-2021, 22:17:07
Maar Run voegt er nog iets nieuws aan toe : S21. Misschien kan Run die S21 versie uitleggen?
Is de Siem versie. Met 521 van Charlotte aan de voorkant, die wordt gelezen als S21. (voeg er maar meteen aan toe s is de 19e letter).
Charlotte had de afwijkende voor en achterkant...

Mooi gevonden! Blijft dan alleen de ‘7’ nog over?

En ja ik weet natuurlijk dat de S van splinter nr. 19 is haha  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 8-02-2021, 22:20:26
Mooi gevonden! Blijft dan alleen de ‘7’ nog over?

En ja ik weet natuurlijk dat de S van splinter nr. 19 is haha  ;D
Verwijzing naar de 7 doodzonden? Karakter te gebruiken voor een smiley?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 9-02-2021, 07:09:05
Mooi gevonden! Blijft dan alleen de ‘7’ nog over?

En ja ik weet natuurlijk dat de S van splinter nr. 19 is haha  ;D
Of die 7 hoort er niet bij, of we kijken naar Rocky VII (Boksfilms Sylvester Stallone ging maar tot VI), of er is een andere verklaring voor.

Maar dan heb je dus Rocky 28-02-84 S21 22 7. Rocky, geboortedatum, Seizoen 21, Mol 22, en Rocky 7, de beste Rocky film ooit.

In de trein hadden we ook al de bel zoals die in boksring gebruikt wordt dus er wijst meer naar de film Rocky. Over begrijpelijke aanwijzigingen gesproken. ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 9-02-2021, 10:52:56
Maar Run voegt er nog iets nieuws aan toe : S21. Misschien kan Run die S21 versie uitleggen?
Is de Siem versie. Met 521 van Charlotte aan de voorkant, die wordt gelezen als S21. (voeg er maar meteen aan toe s is de 19e letter).
Charlotte had de afwijkende voor en achterkant...
Ik bedoel inderdaad de versie van Siem. Ik wist niet dat het niet waterdicht was. Op zich een opluchting want ik vind haar gedrag té atypisch voor een mol, zo behulpzaam, oplossingen aandragen etc.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 9-02-2021, 11:05:39
Ik ga hier niet meer weg, en ondertussen wil ik nog wel wat te doen hebben. Daarom:

Afhaalrestaurant Rocky Mountain Pancakes is geopend.
Bestel hier uw pannekoek en sponsor Rockies Foundation en steun de steun in de favela' s.
  ::vlaglinks::  ::rofl:: ::bravo:: ;D  ::feest::  ::confettie:: ::cheerleader:: ::boogie:: ::vlagrechts::

Uw bestelling kan hier: https://www.favela-street.com/donate/
Deze tunnel is heel comfortabel al van voor aflevering 1 (met een kleine onderbreking bij het abseilen ::schaam::  ::schaam::), dus nog maar een herhaalde uitnodiging. Dit is de enige tunnel die niet instort.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 9-02-2021, 11:12:50
Ik ben ook weer terug, foxhunter. Heeft iemand nog een goede samenvatting van Rocky's molacties uit afl. 6? Die van opdracht 6.1 in het bijzonder. Ik ben bezig het overzicht aan te passen. Andere aanvullingen of verbeteringen zijn ook welkom. Ik heb nu dit:


Molboekje

Rocky was erg benieuwd of ze was opgewassen tegen het spel.

Noemt kwaliteiten die je bij een mol verwacht. Kan presteren in benarde situaties, is stressbestendig, doelgericht, blijft dichtbij zichzelf, kan emoties van het spel scheiden. Eigenschappen die ze de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld.

Maakt makkelijk contact met anderen, maar is daarnaast op zichzelf en kan haar rust pakken door zich af en toe af te zonderen.

Belangrijk: is hardstikke fanatiek en wil altijd winnen, maar kan dat ook makkelijk van zich afzetten.


Mol profiel

Fanatieke, sportieve kandidaat die onbekend is het met het spel. Noemt zichzelf een open boek. De regie laat geen moment onbenut om Rocky's kandidaatsheid te benadrukken.


1.1 "Nee, gaan we niet doen". Uitspraak die past bij een mol. Gaat als onwennige kandidaat daarna mee met Marije & Renée en koopt joker. Zo van: doe mij dan ook maar.

1.2 Volgens Remco kon alleen Rocky hem hebben afgeknald vanuit die hoek. We zagen eerder dat het een gericht schot was. Had hij "gelijk"? (afleveringstitel). Remco lijkt haar ondanks dat niet echt te verdenken en mag als 1e naar huis. 

1.3 1e van vele mislukte molacties. Rocky & Renée als voorlaatsten wel op de meest verdachte positie. Is in beeld super kandidaats. Vindt Renée verdacht in 1e testbiecht

2.1 Het gaat mis in Rocky's groepje, maar ze hoefde hier door Joshua's bizarre actie met de porto's niks te doen.

2.2 BL ballerina's. Helemaal stuk kapot geëditte opdracht ..je verwacht het niet. Haalt als enige geld binnen. Rocky & Lakshmi als enige 2 niet afgeknald. Heeft prima buiten beeld kunnen mollen.

2.3 zit samen met Joshua op de 2 beste molposities. Stuurt i.i.g. niet alle foto's goed door.

Afleveringstitel "Voorbeeld". Rocky: Ik kan natuurlijk hard rennen; dat deed ik achter een voetbal aan; nu langs een ballerina. (foxhunter)


3.1 Vult 1e vraag niet naar waarheid in om de anderen mogelijk te beïnvloeden. Hoefde hier dankzij Splinter weinig te doen. Geen 500 euro in de pot

3.2 & 3.3 kiest voor de jokers. Spekt pot met 2000 euro (Renée gaat erin mee), maar Rocky kon denk ik weinig anders door haar kandidaten profiel. Maar snap dat iedereen haar hierom streept.

Als ze deze 2000 moest pakken, dan klopt het wel dat Rocky & Renée hier als laatsten aan de beurt zijn. Extra benadrukken dat Rocky het niet kan zijn.

4.1 Rocky is via "geen goede algemene kennis" makkelijk op molpositie terecht gekomen (foxhunter).

4.2 Splinter bepaalt. Rocky neemt als enige meerdere (3) foto's op dezelfde plek (via klaske). maakt 1 of 2 foto's die op haar molschap kunnen wijzen.

4.3 Wetsuits. Noemt verkeerde volgorde kokers.

Maakt Renée bij ons verdacht bij 4.3. Dat & bondgesprekje met Lakshmi --> suggestie montage dat ze als sluwe kandidaat Lakshmi eruit heeft gewerkt door haar niet op haar mol (Renée) in te laten zetten

Rik zegt dat kandidaten allemaal hun steentje bijdragen o.i.d. Legt opvallend genoeg de nadruk op steentje. steen/rock

in het extra beeldmateriaal lijkt Rocky helemaal stuk te gaan als Lakshmi er niet meer is

Lakshmi op FB "ik was toen ook Harley Quinn" ...de vrouw van The Joker. Rocky noemde Lakshmi haar vrouw (via ERdouble D)

5.1 maakt uitgebreide tekeningen, kost veel tijd en dus niet reproduceerbaar voor Charlotte. Veel handiger zou zijn een soort raadsels te tekenen zoals Charlotte en Splinter doen. (foxhunter)

5.2 Is als voorlaatste aan de beurt (stand zon) en kiest als 3e kandidaat 5000 euro zodat het kiesmoment waar Rik het over had wordt omzeild. Meteen bij de groep met de voorkennis in 5.3 waar het meest te mollen (vertragen) is.

5.3 Rocky telt tot 3 (afleveringstitel) Marije "wagon 1 ..."
Rocky "wagon 2 ...", "wagon 3" (via molE13)

laat deelopdracht slagen als productie assistent omdat Charlotte het echt niet ziet. Rocky lijkt haar moment af te wachten. Heel verdacht shot.

(https://i.makeagif.com/media/2-09-2021/P7LJvX.gif)

6.1

6.2

6.3

verdenkingen afl. 6. Hoofdverdachte van Splinter. Rocky tunnelt op Renée

finale opzetje Rocky Splinter Renée?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 9-02-2021, 11:19:15

finale opzetje Rocky Splinter Renée?

Een finale waarin niemand mol Splinter verdenkt dan? Ik betwijfel het ten zeerste.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 9-02-2021, 11:28:45
6.1 Vind Rocky toch verdacht door te beginnen over: Wie doet de eerste? en dat ze dan zelf de eerste vraag - dat is nummer 2 - pakt en de enveloppe met het vraagteken niet te noemen en dat ze bij 6 niet mag uitstappen. De toon is gezet. In een biecht: "Take one for the team".
En verder zelf helemaal geen haltes meer te bezoeken. Dat is toch raar? Kijk naar die jokergeile Splinter, die moet en zal jokers pakken. Ze had de tweede halte waar niks te verdienen viel, dan wil je als kandidaat toch minstens nog een halte doen? Charlotte gunde haar dat wel. Maar toch gebeurd het niet. Nu lijkt het erop dat (mol) Rocky de aftrap van de opdracht doet en tegen de kandidaten zegt spelen jullie je eigen wedstrijd maar, ik ga jullie wel mol-coachen onderweg van uit de bus om vooral haltes te bezoeken. Rocky is lekker aan het praten in de bus. Gaan jullie maar jokers of min-bedragen pakken.

6.2 Die opdracht van Marije met het touw. Zij had ook nog een stok nodig. Met stok en touw daaraan vastgebonden had ze de paal om kunnen trekken en de sleutel pakken. Maar Marije krijgt geen stok, dus de mol weet: jij komt er niet uit.
Vervolgens komt Rocky de sleutel bij haar opeisen die bedoeld is voor de laatste deur die met een sleutel opengemaakt wordt. Hiervoor rent Rocky snel naar beneden naar Marije en hoe Rocky die sleutel bij Marije opeist, getuigd - mijns inziens - van voorkennis. Marije geef die sleutel, ik denk dat die voor boven is.  Rocky: "Maar past die sleutel ergens op, ik breng hem heel even naar boven ja."
Als de bel gaat is Rocky degene die iedereen opjaagt door te roepen: Naar buiten! Je ziet iedereen onrustig worden. Rocky organiseert de knoppen en als het slot opengaat moet je haar gezicht zien als ze roept "deze deur is maar 30 seconden open". Ze jaagt iedereen naar buiten. Renee wilde nog een vraag stellen, Splinter wil Marije nog bevrijden maar weet niet hoe. Iedereen behalve Marije naar buiten gejaagd.
Wat je ziet is dat de andere kandidaten geen voorkennis hebben, en Rocky op meerdere momenten gebruikt maakt van de mogelijkheden die de opdracht bied aan een mol.
Door op te jagen hebben de kandidaten geen rust om te bedenken hoe ze Marije kunnen bevrijden. Renee roept nog "we moeten nog een sleutel zien te vinden", maar is niet duidelijk of ze de sleutel voor Marije bedoeld. Splinter roept nog "Marije is nog niet los, kut". Marije die trouwens heel toevallig uitzicht heeft op de 30 seconden deur.
Met nog zo'n 3 minuten op de klok wordt de timerdeur door Rocky geopend. Dus 2 1/2 minuut essentiële speeltijd weggespeeld. Dat was genoeg geweest voor Splinter als hij aan de stok had gedacht om nog heen en weer te rennen. Maar die tijd is hem dus ontnomen door het opjagen. Rocky heeft deze opdracht subliem gespeeld.   
Dat je bij de executie even wegkijkt, zogenaamd gefrustreerd, maar vooral de blikken vermijden, dat is logisch. Even je emoties van winst en triomf Wegstoppen.
6.3 De mol is in dit spel de ideale kandidaat die zogenaamd voor zichzelf gaat. Die kandidaten onder druk zet door hendels over te halen, ze te besluipen en op te jagen. Charlotte doet dit niet. Splinter laat Charlotte lopen, die is het ook niet. Marije wordt gezien als een gevaarlijke kandidaat en door de medekandidaten snel weggedrukt. Blijven Renee en Rocky over. De mol heeft deze opdracht ook geen geld laten verdwijnen want Rik meldt dat er 750 euro is verdiend. Als er geld verdwenen was dan had hij de kandidaten wel gevraagd of ze geld verdiend hadden en had de mol gewoon nee kunnen zeggen. Dan is het mogelijk dat de mol geld heeft laten verdwijnen. Maar door Rik 's mededeling kan dat niet meer.

Patrick Martens zei het ook al: Rocky krijgt er steeds meer plezier in, het straalt er vanaf.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 9-02-2021, 12:43:08
Dankjewel, foxhunter  ::ok::

Een finale waarin niemand mol Splinter verdenkt dan? Ik betwijfel het ten zeerste.
Splinter de mol? Het laatste extra beeldmateriaal was de druppel voor mij. Zie het niet meer echt. Lijkt echt zo'n moraalridder te zijn ...verder vind ik hem erg leuk hoor. Het zou wel een stunt zijn als ie het is  ::jaja::

Maar goed, ik denk dat je een punt hebt dat Charlotte bijna wel in de finale moet staan.

Rocky, Charlotte, Splinter kan prima... en ga ik denk ik ook op inzetten nu.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Uil op 9-02-2021, 14:01:59
Een finale waarin niemand mol Splinter verdenkt dan? Ik betwijfel het ten zeerste.

Aangezien dat betekent dat Marije en Charlotte nog afvallen, zou Renée op zoek moeten naar een nieuwe Mol en dan voor het eerst in het seizoen op Splinter kunnen uitkomen. Tegelijk zou het dan natuurlijk ook mooier zijn als Splinter volledig overstapt op Rocky als Mol en Rocky op Renée blijft. Of weer zo een finaleversie waarbij we al weten dat Splinter niet de Mol is, Renée niet de verliezer en Rocky niet de winnaar, of iets dergelijks.

Toegegeven, over het hele seizoen genomen vind ik het ook niet heel mooi en heb het liefst een laatste aflevering waarbij ze het alle drie nog kunnen zijn. Splinter en Charlotte lijken een beetje met elkaar verwezen, alleen vervelend dat Splinter ineens een meer uitgesproken verdenking richting Renée krijgt. Rocky komt qua verdenkingen sowieso een beetje uit de lucht vallen en werd eerder eigenlijk alleen verdacht door Joshua (en Erik).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Miem op 9-02-2021, 14:30:19
Nogmaals verdacht of niet doet er niks toe!
Dus -5000 + 2000 = -3000 terwijl dat gewoon -5000 had moeten zijn.
Ik begrijp ook niet dat weerkomend excuus van goodwill.
Goodwill, waarom? Dat is een mogelijkheid dat je dan heel misschien later kan mollen ... maar wat je nu hebt, heb je!
Als je als mol vandaag de kans hebt van 2000 euro uit de pot te halen dan doe je dat! En gaan denken och ik ga het binnenhalen want ik weet dat er later een opdracht komt waar veel geld uit de pot kan, is gewoon ridicuul en zwak.
Dit is wel heel kort door de bocht. Zorgen dat je niet verdacht wordt is het allerbelangrijkste in het hele spel.
Als je voor €2000,- kan zorgen dat je compleet afgeschreven wordt door vrijwel al je medekandidaten, dan doe je dat. Het is een investering die er voor zorgt dat je de rest van het hele spel onder de radar je gang kan gaan. Bijkomend voordeel is dat je die 2000 euro er later weer uit kan halen zonder veel op te vallen, hoe het ook loopt. Die 2000 euro is een lening.

Als Rocky de Mol is, is het niet ridicuul en zwak, maar een slimme tactiek waar je met open ogen bent ingetuind.

Zo hebben eerdere Mollen het ook aangepakt. In het seizoen met Jan was zijn allereerste doel Jean-Marc er in ieder geval van te overtuigen dat hij niet de Mol is. Hij hoeft er niet zoveel voor te doen, maar het zorgt er wel voor dat zijn molactie niet opvalt. Later in het seizoen kan hij voor Olcay's ogen mollen, simpelweg omdat ze niet meer op hem let. Bij de opdracht waar Jan de lampen moet indraaien, in de trein met de pakketjes en bij het raften bijvoorbeeld. Dat zou hij niet kunnen als hij werd verdacht.
Merel heeft onder de neus van Jamie geld verwisseld bij de tuc-tucs en doordat ze niet verdacht werd tijdens de bananentrossen-opdracht werd ze niet gecontroleerd door Sinan.
Al deze molacties zijn puur en alleen gelukt doordat de Mol al was afgeschreven door het grootste deel van de kandidaten.
Terwijl je aan de andere kant ziet dat bijvoorbeeld Anne-Marie en Patrick Stoof het lastig hebben, omdat er altijd een paar ogen op ze gericht is en ze vrij snel al echt verdacht worden.   
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 9-02-2021, 14:44:16
Splinter en rocky zijn als enige onverdacht, rocky wordt wel door splinter verdacht, splinter nog een heel klein beetje door Char. Daardoor zijn zij intussen de laatste twee opties voor mij met splinter nog op 1.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 9-02-2021, 14:51:09
Splinter en rocky zijn als enige onverdacht, rocky wordt wel door splinter verdacht, splinter nog een heel klein beetje door Char. Daardoor zijn zij intussen de laatste twee opties voor mij met splinter nog op 1.
De wielhint (topic hints, misschien is het geen hint maar een organisatorische fout) wijst denk 6e afvaller Renee, 7e Marije, 8e Splinter, 9e Charlotte aan.
Dat Charlotte als winnaar wordt aangewezen vond ik dan wel weer verrassend, want daar had ik Splinter verwacht.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 9-02-2021, 18:01:20
Of die 7 hoort er niet bij, of we kijken naar Rocky VII (Boksfilms Sylvester Stallone ging maar tot VI), of er is een andere verklaring voor.

Maar dan heb je dus Rocky 28-02-84 S21 22 7. Rocky, geboortedatum, Seizoen 21, Mol 22, en Rocky 7, de beste Rocky film ooit.

In de trein hadden we ook al de bel zoals die in boksring gebruikt wordt dus er wijst meer naar de film Rocky. Over begrijpelijke aanwijzigingen gesproken. ;D

Rocky
Rocky 2
Rocky 3
Rocky 4
Rocky 5
Rocky Balboa
Creed
Creed 2

Er worden binnenkort twee nieuwe films verwacht: Rocky 7 en Creed 3.

Rocky 7 is ook de titel van een album van de Vlaamse hiphop-groep 't Hof van commerce. 
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 9-02-2021, 19:20:33
Deze tunnel is heel comfortabel al van voor aflevering 1 (met een kleine onderbreking bij het abseilen ::schaam::  ::schaam::), dus nog maar een herhaalde uitnodiging. Dit is de enige tunnel die niet instort.
Ik pas altijd een tactiek toe bij de WIDM-pool. Ik kies op grond van de introductiefilmpjes een persoon als Mol. Daar blijf ik op stemmen tot de persoon er uit is. Het seizoen in China koos ik gelijk Rob als Mol op grond van dat filmpje. Ik let erg op de mimiek en de ogen... wie valt er op?

Dat had ik dit seizoen met Rocky. Daar was iets mee voelde ik. Te natuurlijk overkomen maar toch even de ogen afwenden. Die 2000 euro lagen me even dwars maar goed.

Tot DE aanwijzing voor mij twee weken terug. In een biecht zei ze iets als "er moet geld verdiend worden". En precies op dat moment keek ze naar rechts terwijl ze linkshandig is... exact hetzelfde deed Rob vorig jaar ook een keer. Kijken naar de andere kant dan waarmee je schrijft op een moment dat hij als Mol moest liegen. En we weten hoe dat afgelopen is...

Sorry maar ik hang erg aan die theorie...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 9-02-2021, 19:40:39
Helaas moet ik je wat teleurstellen, je kunt dit alleen vaststellen door eerst te kalibreren (te testen wat iemands natuurlijke reactie is).

80% reageert zoals ik onderstaand beschrijf, de rest doet het precies andersom. Vandaar altijd eerst testen.

Onze oogbewegingen staan nm in contact met ons brein. Als je iemand aankijkt en die persoon kijkt (vanuit jou gezien) rechts omhoog, dan halen ze een eerder beeld naar boven (ze zien iets voor zich). Rechts zijn allemaal herinneringen. Links naar boven kijken betekent dat ze iets moeten ‘construeren’, ze weten dus nog niet hoe het eruit ziet.
Dit wordt vaak gezien als liegen maar dat hoeft niet (bijv hoe ziet je buurman er in bikini uit..mits je dat niet weet😁).

Rechts opzij kijken is een auditieve herinnering (bijv liedje dat je kent), links opzij kijken is auditief construeren (bijv hoe klinkt een olifant die fluit).

linksonder is gevoel, rechts onder is auditief digitaal (tegen jezelf praten).

Dat was mijn lesje in oogbewegingen lezen haha. Wetenschappelijk onderbouwd trouwens.

Sommige mensen doen dit meer opvallend dan anderen trouwens!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 9-02-2021, 20:15:29
Rocky
.....
Rocky 5
Rocky Balboa

Er worden binnenkort twee nieuwe films verwacht: Rocky 7 en Creed 3.

Met  Rocky 7 bedoel ik natuurlijk WIDM 2021 met Rocky in de hoofdrol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 9-02-2021, 22:00:16
Ik kan jouw onderbouwing prima volgen Rozz, dank voor de uiteenzetting.

Het enige dat ik wilde vertellen is mijn gevoel qua Molkeuze. En waarop ik dat heb gebaseerd. Als ik dit op alle seizoenen van WIDM zou toepassen (en niet zou weten wie de mollen waren in de oude seizoenen) dan zou ik er ongetwijfeld diverse keren naast zitten.

Het is voor mij gewoon lol. Punt. Laat mij lekker in die waan. Als zaterdag Rocky er uit vliegt heb ik in ieder geval heel veel plezier gehad. En ben ik nog steeds benieuwd wie dan wel De Mol is.

Mijn onderbouwing rammelt aan alle kanten, dat weet ik ook wel. Maar ik ben dan ook geen duurbetaalde wetenschapper. Ik ben slechts een simpele leerkracht op een basisschool. Die gewoon met veel plezier zaterdag weer gaat kijken.

Ieder zijn eigen mening toch?  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 9-02-2021, 23:29:36
Sorry als het negatief of belerend over kwam, zo was het zeker niet bedoeld. Leek me leuk om de oogbewegingen bij mensen toe te lichten. Zeker niet dat dat alles zegt want het vergt oefening. Ik ben ook geen wetenschapper maar heb dit kn mijn opelidingen gehad. Ik denk dat je alsnog goed kunt zitten, hoe meer ik naar rocky kijk (met dank aan oa foxhunter) hoe meer ik ook bij haar zie. Ook aan bewegingen/houding. Maar wil splinter nog niet los laten ;-)
Dus excuus en lekker vast houden aan je gevoel!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Gadoesja op 10-02-2021, 00:34:25
Ik kan jouw onderbouwing prima volgen Rozz, dank voor de uiteenzetting.

Het enige dat ik wilde vertellen is mijn gevoel qua Molkeuze. En waarop ik dat heb gebaseerd. Als ik dit op alle seizoenen van WIDM zou toepassen (en niet zou weten wie de mollen waren in de oude seizoenen) dan zou ik er ongetwijfeld diverse keren naast zitten.

Het is voor mij gewoon lol. Punt. Laat mij lekker in die waan. Als zaterdag Rocky er uit vliegt heb ik in ieder geval heel veel plezier gehad. En ben ik nog steeds benieuwd wie dan wel De Mol is.

Mijn onderbouwing rammelt aan alle kanten, dat weet ik ook wel. Maar ik ben dan ook geen duurbetaalde wetenschapper. Ik ben slechts een simpele leerkracht op een basisschool. Die gewoon met veel plezier zaterdag weer gaat kijken.

Ieder zijn eigen mening toch?  ::ok::

En voorlopig sta je wel op plaats 2 in de Pool. Goed gedaan (tot nu toe, dat wel) meester ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 10-02-2021, 10:19:13
Charlotte geeft in de bus een mooie voorzet om Splinter verdacht te krijgen. Ze gelooft hem niet, als hij op halte 8 blijft staan. Rocky gaat er tegenin, ze gelooft hem wel. Splinter moet blijkbaar onverdacht blijven. In de abseil-opdracht ging ze ook al tegen Joshua in, toen die voor de vrijstellingen (en dus geen geld in de pot) wilde gaan. Want ze vertrouwde Renée. En de rest is geschiedenis. Wat heeft Rocky er als Mol voor belang bij om anderen onverdacht te houden? Zeer onmols.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Cool Cat_86 op 10-02-2021, 10:22:32
Ik nestel mij ook (terug) in deze tunnel. Zat vanaf het begin op haar, maar de abseil opdracht heeft mij tijdelijk van haar doen afstappen. Maar na afgelopen aflevering vind ik haar toch echt wel verdacht gedrag tonen. Ze reageert vaak vreemd, niet naturel. Plus staat best vaak op molse posities. En krijgt daarbij ook nog eens het vertrouwen van de groep. Wat ideaal is voor de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 10-02-2021, 10:27:35
Charlotte geeft in de bus een mooie voorzet om Splinter verdacht te krijgen. Ze gelooft hem niet, als hij op halte 8 blijft staan. Rocky gaat er tegenin, ze gelooft hem wel. Splinter moet blijkbaar onverdacht blijven. In de abseil-opdracht ging ze ook al tegen Joshua in, toen die voor de vrijstellingen (en dus geen geld in de pot) wilde gaan. Want ze vertrouwde Renée. En de rest is geschiedenis. Wat heeft Rocky er als Mol voor belang bij om anderen onverdacht te houden? Zeer onmols.

Ja goed gezien! Ik twijfel afentoe over rocky maar als ik dan over dit soort acties nadenk, zou het echt heel bijzonder zijn als ze het is.
De abseil zit me ook nog dwars: stel dat ze de mol is, en om die reden niet voor de vrijstelling gaat en daarmee hoopt dat ook niemand het geld meer pakt maar voor de jokers gaat (want dat zou dan de enige reden kunnen zijn, geld uit de pot houden), waarom zou de dan zelf wel geld in haar duo meenemen? Dan ga je toch voor de jokers, zij 1, renee 2. Of mis ik iets?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 10-02-2021, 11:48:17
[ wegkijk theorie...]

Hoe het ook bekijkt, het belangrijkste aspect is het wegkijken op een cruciaal moment.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 10-02-2021, 14:05:36
En voorlopig sta je wel op plaats 2 in de Pool. Goed gedaan (tot nu toe, dat wel) meester ::bravo::
Zou Rocky de mol zijn zal de winnaar van de pool bekend zijn... Al ga ik nog steeds uit van Charlotte als mol! (ik ben wel weer eens toe aan het winnen van een pool, haha!)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 10-02-2021, 15:58:34
Zou Rocky de mol zijn zal de winnaar van de pool bekend zijn... Al ga ik nog steeds uit van Charlotte als mol! (ik ben wel weer eens toe aan het winnen van een pool, haha!)
Wie dan?   ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 10-02-2021, 20:58:37
Float like a butterfly, sting like a bee.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Regis Filia op 11-02-2021, 21:27:55
Merel heeft onder de neus van Jamie geld verwisseld bij de tuc-tucs en doordat ze niet verdacht werd tijdens de bananentrossen-opdracht werd ze niet gecontroleerd door Sinan.
Al deze molacties zijn puur en alleen gelukt doordat de Mol al was afgeschreven door het grootste deel van de kandidaten.
Terwijl je aan de andere kant ziet dat bijvoorbeeld Anne-Marie en Patrick Stoof het lastig hebben, omdat er altijd een paar ogen op ze gericht is en ze vrij snel al echt verdacht worden.
Merel werd meer verdacht dan Patrick. Ze heeft gewoon geluk gehad dat Sinan, die haar verdacht, haar niet controleerde.
Soms geld verdienen om vertrouwen te winnen is iets wat alle mollen van de latere seizoenen doen, maar 2000 euro is een heel hoog bedrag. Die 1000 euro van Klaas was al te veel.
Voor die 2000 euro was Rocky in haar eentje verantwoordelijk, want zij bepaalde welke koker ze aan Renée zou geven. Door zelf de koker met de jokers te houden, was het gegarandeerd dat er geld werd verdiend en geen vrijstellingen. Hierom hoop ik oprecht dat Rocky niet de mol is, want dan maakt het niet uit of er wel of niet een mol is. Dat Inge geld binnenbracht, omdat ze wist dat er toch een veilig zou komen, was ook echt een minpunt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 11-02-2021, 21:46:58
Merel werd meer verdacht dan Patrick. Ze heeft gewoon geluk gehad dat Sinan, die haar verdacht, haar niet controleerde.
Soms geld verdienen om vertrouwen te winnen is iets wat alle mollen van de latere seizoenen doen, maar 2000 euro is een heel hoog bedrag. Die 1000 euro van Klaas was al te veel.
Voor die 2000 euro was Rocky in haar eentje verantwoordelijk, want zij bepaalde welke koker ze aan Renée zou geven. Door zelf de koker met de jokers te houden, was het gegarandeerd dat er geld werd verdiend en geen vrijstellingen. Hierom hoop ik oprecht dat Rocky niet de mol is, want dan maakt het niet uit of er wel of niet een mol is. Dat Inge geld binnenbracht, omdat ze wist dat er toch een veilig zou komen, was ook echt een minpunt.
Ik hoop stiekem wel dat Rocky de Mol is. Maar dat heeft vooral met de pool te maken.

Zou het een stunt vinden maar dan wil ik graag weten waarom ze dan die 2000 gescoord heeft?

Het enige dat ik mij kan bedenken is dat ze niet wilde dat één van de andere drie een vrijstelling zou krijgen? Mogelijk omdat ze toen al dacht dat één van die drie haar al door had?

Of dat door die vier vrijstellingen de kans groot was dat iemand uit de andere helft er uit zou vliegen die Rocky er bij wilde houden?

Ik ben benieuwd... mocht ze de mol zijn...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 11-02-2021, 21:52:57
Het enige dat ik kan bedenken is dat ze ervan uitging dat mensen voor de jokers zouden gaan ipv het geld omdat ze hadden afgesproken ‘niet voor het geld te gaan’ (zoals ze ook nog eens benadrukt in haar biecht).
Alleen kan ik dan haar eigen actie niet rijmen om wel 500 te pakken, dan had ze kunnen aansturen op alleen de jokers! Dit is ook echt het punt, naast wat andere bedragen die ze binnen brengt, om niet voor haar te kiezen..al vind ik haar reacties wel weer opvallend (maar daar hebben meer kandidaten ‘last’ van).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 12-02-2021, 07:49:18
Het geld bij het abseilen is zo simpel te verklaren. Het gaat om vertrouwen. Als je boven staat en de leidende rol neemt in het vertrouwen van je partner, in dit geval Renée, dan kun je niet beneden komen zonder vertrouwen. Als je wilt opvallen moet je beneden niet voor de jokers gaan. Wat je je kan afvragen: was het zo verstandig om boven te beginnen over vertrouwen? Ja, als je betrouwbaar zijn wilt kopen. Nee, als je geld uit de pot wil.
Er is door Rocky op dure wijze vertrouwen gekocht. Hoe duur bepaalden de anderen met hun bijdrage. Dat is de verklaring. Een foutje is het denk ik niet geweest. Duur ja, maar aflevering 6 is geweest en de verdenkingen zijn ronduit laag.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: klakske op 12-02-2021, 09:52:47
Het geld bij het abseilen is zo simpel te verklaren. Het gaat om vertrouwen. Als je boven staat en de leidende rol neemt in het vertrouwen van je partner, in dit geval Renée, dan kun je niet beneden komen zonder vertrouwen. Als je wilt opvallen moet je beneden niet voor de jokers gaan. Wat je je kan afvragen: was het zo verstandig om boven te beginnen over vertrouwen? Ja, als je betrouwbaar zijn wilt kopen. Nee, als je geld uit de pot wil.
Er is door Rocky op dure wijze vertrouwen gekocht. Hoe duur bepaalden de anderen met hun bijdrage. Dat is de verklaring. Een foutje is het denk ik niet geweest. Duur ja, maar aflevering 6 is geweest en de verdenkingen zijn ronduit laag.

Rocky doet dit wel meer 'voor het team'...vb bij ontsnappen 'helpt' ze Charlotte bij het doorbranden van de kaars. Als je weet dat dit niet helpt om Marije te bevrijden kweekt dit vertrouwen terwijl je eigenlijk misleidt.
Idem met de busrit...ik offer mij op...
Het gedetailleerd tekenen, goed wetende dat dit niet zal worden overgenomen door het 'waar' team...
Geld pakken ipv Renée uit te schakelen...welke kandidaat probeert niet als laatste te eindigen als je daarmee een extra ronde kan winnen?  Allemaal heel subtiel..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 12-02-2021, 09:54:51
Het geld bij het abseilen is zo simpel te verklaren. Het gaat om vertrouwen.

En +2000 euro.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 12-02-2021, 11:10:16
En +2000 euro.
Vertrouwen is veel meer waard dan € 2.000.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Moldo op 12-02-2021, 12:14:05
Het geld bij het abseilen is zo simpel te verklaren. Het gaat om vertrouwen.

Ja, het kan gaan om vertrouwen.

Een andere mogelijke verklaring is dat Rocky niet als mol ontmaskerd wil worden door als enige van de vier abseilers het geld vast te houden terwijl de anderen netjes het geld hebben afgegeven.
Ze wist niet dat de andere drie juist het geld vasthielden tegen de gemaakte afspraak in.

Dis je zou kunnen redeneren dat het juist een molse actie is om het geld af te geven. Een gewone kandidaat zou voor de kans op een vrijstelling zijn gegaan. De mol daarentegen heeft geen vrijstelling nodig en kan zonder problemen het geld afgeven.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 12-02-2021, 12:44:16
Ja, het kan gaan om vertrouwen.

Een andere mogelijke verklaring is dat Rocky niet als mol ontmaskerd wil worden door als enige van de vier abseilers het geld vast te houden terwijl de anderen netjes het geld hebben afgegeven.
Ze wist niet dat de andere drie juist het geld vasthielden tegen de gemaakte afspraak in.

Dis je zou kunnen redeneren dat het juist een molse actie is om het geld af te geven. Een gewone kandidaat zou voor de kans op een vrijstelling zijn gegaan. De mol daarentegen heeft geen vrijstelling nodig en kan zonder problemen het geld afgeven.

Als mol weet je dat zodra je geld in je handen hebt er waarschijnlijk is besloten door de andere groep dat er voor het geld wordt gegaan. Dan is het enige wat je nog rest het geld niet af te geven, anders wordt er sowieso minstens 500, maximaal 2000 euro verdient. Oké, ze komt extreem kandidaats over in deze opdracht nu en dat wint veel vertrouwen bij de groep, maar voor 2000 euro zou het een hele dure grap zijn voor een mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 12-02-2021, 13:16:58
De vier kayakkers hebben het geld in het spel gebracht. En zo bezien kun je de kayakkers alvast belonen met ieder 500 euro verdiend voor de pot. Daarmee is die 2000 nog het beste verklaard. Daarna wordt dat geld weer ter beschikking van de abseilers gesteld.

Het was alles of niets voor een abseilende mol. De kandidaten hebben alles op scherp gezet met hun spel. Dan maar voor vertrouwen winnen. Dan levert het nog wat op. Een investering voor later. En daarom kan je zien dat Rocky wel voorkennis heeft en Marije en Charlotte niet. Die zijn na de trein opdracht bere-verdacht en dat vinden zij prima. Rocky wil daarentegen ook na de trein opdracht niet verdacht zijn, om ook daarna nog ongemerkt te kunnen mollen.

Je ziet trouwens zowel bij het abseilen voor Rik al meteen bij het uit de trein stappen hetzelfde onnozele typetje. En tussendoor in het gewone spel en in de biechten is ze een volwassen stabiele vrouw.

En het molteken met haar armen in het extra materiaal bij het afscheid van Joshua. Zo openlijk, zo uitdagend. Deze mol heeft er zin in.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 12-02-2021, 13:27:09
Allemaal goede punten, ik zie het ook steeds meer.
Maar waarom zou ze dan niet gewoon meegegaan zijn met de keuze voor de vrijstellingen, zo had ze makkelijk geldt uit de
Pot kunnen houden. Alleen voor vertrouwen? Ik vind het lastig, waarom is hier vertrouwen winnen wel belangrijk en speelt ze later wel 5000 weg en interesseert het haar geen moer? Maar haar gedrag is zeker Mols, wellicht is dat belangrijker om naar te kijken.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 12-02-2021, 13:31:31
Allemaal goede punten, ik zie het ook steeds meer.
Maar waarom zou ze dan niet gewoon meegegaan zijn met de keuze voor de vrijstellingen, zo had ze makkelijk geldt uit de
Pot kunnen houden. Alleen voor vertrouwen? Ik vind het lastig, waarom is hier vertrouwen winnen wel belangrijk en speelt ze later wel 5000 weg en interesseert het haar geen moer? Maar haar gedrag is zeker Mols, wellicht is dat belangrijker om naar te kijken.
Als je niet weet wat de anderen kiezen, hoe kan je dan meegaan in hun keuzes?
Dat vertrouwen waarop ze zo zwaar inzet van te voren boven op de flat, daar ging het om. Dit is nog eens een statement: Ik ben betrouwbaar, kijk maar.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 12-02-2021, 14:08:06
Hoezo niet weet? Ze had zo bij josh kunnen aansluiten om voor de vrijstellingen te gaan, dag geld. Nee voor alleen vertrouwen blijf ik het een tunnel argument vinden, ik ben er nog niet uit..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 12-02-2021, 14:18:14
Omdat een Mol mogelijk €2000 in de pot speelt om vertrouwen te winnen, maakt een kandidaat die €2000 in de pot speelt niet automatisch de Mol. Het niet doorstrepen van Rocky als Mol maakt haar nog geen Mol in mijn optiek. Dat laatste proef ik een beetje.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Doctor WidM? op 12-02-2021, 14:43:59
2000 euro voor vertrouwen zou nog tot daaraantoe zijn als daar vervolgens significante sabotages tegenover zouden staan die die 'vertrouwenspunten' weer opgebruiken. Maar die heb ik nog niet gezien. Voor die 5000 euro uit de pot was er geen vertrouwen van de medekandidaten nodig.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 12-02-2021, 15:11:46
2000 euro voor vertrouwen zou nog tot daaraantoe zijn als daar vervolgens significante sabotages tegenover zouden staan die die 'vertrouwenspunten' weer opgebruiken. Maar die heb ik nog niet gezien. Voor die 5000 euro uit de pot was er geen vertrouwen van de medekandidaten nodig.
Voor die 5000 euro uit de pot was er geen vertrouwen van de medekandidaten nodig. Dat klopt, maar wel voor na deze opdracht. Drie Kandidaten die flink in de pot graaien zijn alle drie verdacht. En het argument, ik heb veel verdiend, mag nu wel eens graaien, staat haaks op wat ze verder verkondigd: "ik zie het altijd per wedstrijd, nieuwe ronde nieuwe kansen".

Na Meeliften (wat heeft Rocky hier opgeschreven, we weten het niet), Fotogeniek (mwa mwa foto's), Zekerheid bieden/ontspoord (-5000) en Ontsnappen (-1500) is er alleen een kleine verdenking van Splinter. Bij ontsnappen had je toch enig vertrouwen nodig om de kandidaten tot haast aan te zetten.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 12-02-2021, 16:51:04
Heeft iemand Rocky wel eens in haar molboekje zien schrijven of lezen?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MollenvangR op 12-02-2021, 17:02:12
Ben toch eens op Rocky gaan letten, uit mijn hoofd kom ik tot dit: (let op: ik doe dit puur uit mijn hoofd, dus kan dingen vergeten zijn of onjuist beschreven hebben :P).

1.1 levert geld in voor een joker voor de ogen van de groep pas nadat Marije en Renee dat deden - "Dan ik doe ik het ook" en stond te graven in de open haard (mollen willen graven)
1.2 montage doet ons geloven dat ze Remco afschoot, verder weinig inbreng qua molacties (buiten beeld gesaboteerd:)
1.3 te weinig van gezien tijdens het fietsen want Splinter en Rocky nauwelijks in beeld

2.1 Bij de rondleiding geen geld verdiend (mede door Josh), weinig opdrachten uitgevoerd ook
2.2 400 euro verdiend (buiten beeld nog verder gesaboteerd?)
2.3 Zat op een sleutelpositie met Charlotte, zou hier dingen verkeerd doorgegeven kunnen hebben

3.1 ontsnapt niet uit de escape room met Splinter
3.2/3.3 wint 2.000 euro voor de groep door haar actie

4.1 Staat op een schrijfplek, lijkt dat redelijk goed te doen (maar buiten beeld misschien wel gesaboteerd tijdens het schrijven?)
4.2 Maakt redelijke foto's volgens mij
4.3 zorgt voor verwarring over kokers 1-3 of 2-4, maar corrigeert Marije als die weer meegaat in foute kokertjes plan Charlotte

5.1 Maakt redelijk goede tekeningen, maar 1 tekening is sowieso nooit getoond aan de anderen  ???
5.2/5.3 biedt -5.000 euro, maar lijkt dan degene te zijn die wijst op de lopende klok?

6.1 Bij de bus haalt ze 250 euro op. Wil als eerste, weinig bijzonderheden
6.2 Lijkt heel fanatiek, maar spoort wel aan tot naar buiten gaan (en ook zonder Marije)
6.3 Haalt 250 euro binnen, wat past binnen haar geld ophaal profiel, maar ook mols is als de twist doorgang moet krijgen

Ze haalt veel geld op, misschien met in haar achterhoofd de opdracht waar er geld uit de pot kan gaan. Maar als ze dan wel gemold heeft, zal dat vooral buiten beeld gehouden zijn voor ons. Iets te vaak kom ik tot die conclusie. Rocky nooit verdacht en ergens popt ze door het huidige spelverloop wel op (van ze zal toch niet...), maar ik kan me echt bijna niet voorstellen dat ze het is... Voor een mol allemaal wat magertjes, of ze is echt de fanatieke sportvrouw die vertrouwen wekt en achteraf allemaal heel sluwe dingen gedaan heeft die we in aflevering 10 pas zien. En sabotages zoals niet ontsnappen uit de escape room, dat die dan wel in beeld waren.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 12-02-2021, 20:08:37
Heeft iemand Rocky wel eens in haar molboekje zien schrijven of lezen?
Moltainbiken het begin als Splinter voorleest.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 12-02-2021, 20:20:35
Moltainbiken het begin als Splinter voorleest.
Maar wat schrijft ze?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 12-02-2021, 20:54:40
Ik heb een angstig voorgevoel dat ze gaat afvallen vanwege te weinig stampwerk.  :(
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 12-02-2021, 21:01:47
Ik heb een angstig voorgevoel dat ze gaat afvallen vanwege te weinig stampwerk.  :(
Heeft zij dat nodig?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 12-02-2021, 21:25:17
Moltainbiken het begin als Splinter voorleest.

Yep en in de bespreking aan tafel wie in welke escape room zat ;-)
Maar in haar rol als ijverige kandidaat zou je haar vaker moeten zien schrijven zou je denken? Maar heb er verder ook niet op gelet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 12-02-2021, 23:27:15
Yep en in de bespreking aan tafel wie in welke escape room zat ;-)
Maar in haar rol als ijverige kandidaat zou je haar vaker moeten zien schrijven zou je denken? Maar heb er verder ook niet op gelet.
Hopelijk zien we zaterdag het spreekwoord 'wie schrijft die blijft' eens van toepassing zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 13-02-2021, 09:22:14
Hopelijk zien we zaterdag het spreekwoord 'wie schrijft die blijft' eens van toepassing zijn.
Je bedoelt dat je hoopt dat Rocky de afvaller is?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 13-02-2021, 09:40:01
Olcay Gulsen schreef ook niets op, hoorde ik ergens van de week, en die kwam er ver mee maar niet ver genoeg.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 13-02-2021, 09:51:26
Olcay Gulsen schreef ook niets op, hoorde ik ergens van de week, en die kwam er ver mee maar niet ver genoeg.
Nee, maar die had ook iedereen wijsgemaakt dat Ruben de mol was, daar was ze zelf ook van overtuigd. Dankzij haar niets opschrijven had ze waarschijnlijk net genoeg antwoorden op de juiste mol omdat ze het simpelweg niet wist, en gokte ze zich een weg naar de finale.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 13-02-2021, 10:05:47
Onder druk zetten. Pressie? Tactiek bij voetbal. Play stations?

In de Engelse vertaling van brievenbus zie ik een anagram (deels Engels, deels Nederlands) die verwijst naar Rocky: letterbox = boxer telt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 13-02-2021, 10:16:41
En hoe vertaal je dat precies naar straatvoetbal? Boxer telt, je doelt op boksen?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 13-02-2021, 10:38:35
En hoe vertaal je dat precies naar straatvoetbal? Boxer telt, je doelt op boksen?
Straatvoetbal: Rocky in karakter in het spel FIFA street. Dit speel je op de Play station.

Boxer: ja, boksen. Vanwege de naam Rocky. (Films over een bokser.)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 13-02-2021, 10:49:25
Ah zo, thanks voor de toelichting!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 13-02-2021, 17:30:40
Vertrouwen is veel meer waard dan € 2.000.
Voor een kandidaat wel. Een mol wil, als het hem bijna cadeau wordt gedaan graag die 2000 Euro niet in de pot spelen. Ze had kunnen weten dat de anderen voor de vrijstelling zouden gaan (was min of meer boven besproken) en zo was het een inkoppertje om die 2 mille er niet in te stoppen. Daarbij had niemand haar erop aangekeken dat ze ook voor de vrijstelling ging. (ik bedoel: het is mij niet opgevallen dat de andere 3 wel werden aangekeken op het feit dat zij voor de vrijstelling gingen)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 13-02-2021, 23:38:25
Water stroomt toch altijd naar het laagste punt.  ::wijn:: ::wijn:: ::wijn:: . Ik denk dat ik weet hoe het zit met winnaar en verliezer.
Zoals eerder gezegd is dat de grootste uitdaging dit seizoen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 14-02-2021, 09:16:02
Water stroomt toch altijd naar het laagste punt.  ::wijn:: ::wijn:: ::wijn:: . Ik denk dat ik weet hoe het zit met winnaar en verliezer.
Zoals eerder gezegd is dat de grootste uitdaging dit seizoen.
  ???
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 14-02-2021, 10:45:44
Voor mij is het al 7 afleveringen overduidelijk dat Rocky de mol is, dus dat gaan we eerst vieren. Posten kan later wel. En ik wil Kinglennart nog een plaagstootje geven voor het klassement, die stelde vast dat hij er goed voorstond, maar het is nog niet gelopen. Info die ik daarom niet ga delen.

Dat water naar het laagste punt loopt... vroeg of laat komt iedereen tot de ontdekking dat Rocky de mol is.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 14-02-2021, 11:08:39
Voor mij is het al 7 afleveringen overduidelijk dat Rocky de mol is, dus dat gaan we eerst vieren. Posten kan later wel. En ik wil Kinglennart nog een plaagstootje geven voor het klassement, die stelde vast dat hij er goed voorstond, maar het is nog niet gelopen. Info die ik daarom niet ga delen.

Dat water naar het laagste punt loopt... vroeg of laat komt iedereen tot de ontdekking dat Rocky de mol is.
Ah, zo. Dank.

Ik dacht eerst aan Rocky en Lakshmi.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 14-02-2021, 11:17:38
Jij praat echt in raadselen, Foxhunter... Maar goed, het is mij ook nog steeds een raadsel hoe iemand Rocky verdacht kan vinden...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 14-02-2021, 12:49:41
Jij praat echt in raadselen, Foxhunter... Maar goed, het is mij ook nog steeds een raadsel hoe iemand Rocky verdacht kan vinden...
En die overtuiging heb ik bij de andere drie, stuk voor stuk bewijzen ze iedere week weer kandidaten te zijn.
Aflevering 7 weer drie keer vet gemold door Rocky, dus prima op schema.
Raadsels? Ik zit al zolang te wa chten op meer bijval. Maar dat komt wel vroeg of waarschijnlijk laat. Molacties al beschreven in de opdracht topics.
Toch leuk dat je iedere week effe komt buurten.  ::zwaai::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: tureluurs op 14-02-2021, 13:04:16
Ach seizoen in China bleef je ook zo enthousiast over Miljuschka meen ik me te herinneren ;)
Die was ook zo vet aan het mollen volgens jou.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 14-02-2021, 13:07:15
Ik hoop dat Rocky winnaar wordt, gun het haar van harte, ze speelt fantastisch. Gelukkig heeft ze de feiten nog op een rijtje bleek gisteravond.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 14-02-2021, 13:41:15
Ach seizoen in China bleef je ook zo enthousiast over Miljuschka meen ik me te herinneren ;)
Die was ook zo vet aan het mollen volgens jou.
Ja een week of 3. En nog een weekje Nathan. Maar daarna gewoon weer Rob hoor. Ik vond Rob als mol nogal saai.
Maar nu ben ik overtuigd van Mol Rocky. Dus het tegengeluid blijft.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: tureluurs op 14-02-2021, 14:08:32
Je weet toch hopelijk dat al je oude berichten terug te halen zijn? Want op 8-3-2020 hield je het gewoon nog op Miljuschka in de finalepoll hoor. Niet dat dat erg is. Tegengeluid is prima. Maar het eigen geheugen wil wel eens mollenstreken met je uithalen  ;)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 14-02-2021, 16:03:48
Je weet toch hopelijk dat al je oude berichten terug te halen zijn? Want op 8-3-2020 hield je het gewoon nog op Miljuschka in de finalepoll hoor. Niet dat dat erg is. Tegengeluid is prima. Maar het eigen geheugen wil wel eens mollenstreken met je uithalen  ;)
Je vergeet
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
. Kijk die dan ook even na. Misschien ben ik blijven posten op Mil omdat er een paar zeer onvriendelijk waren bij Rob? Dat zou kunnen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joost2 op 14-02-2021, 16:37:51
Ik help het je hopen Foxhunter. Rocky was mijn schot voor de boeg en zo stem ik nog steeds in de pool. En ja ik zit niet zo enorm met die onnodige 2k in de pot bij het abseilen. Renee heeft daar net zoveel aandeel in en Rocky doet een greep in de kas van 5k. Is dat een mooie molactie? Nee, maar wel effectief.

Toch is Rocky voor mij meer wensmol geworden. Vrees dat Rocky het niet is, maar wel Renee of Splinter. Dus ik hink op twee gedachten. In de pool switch ik niet meer. In de app wel en ook in de poll :P

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 14-02-2021, 17:05:53
Je vergeet
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
. Kijk die dan ook even na. Misschien ben ik blijven posten op Mil omdat er een paar zeer onvriendelijk waren bij Rob? Dat zou kunnen.

Laat je niet doen foxhunter. Het is geweldig dat in elke tunnel harde tunnelaars zitten die koste wat het kost hem rechthouden. Mijn respect heb je.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: RICKDEMOL op 14-02-2021, 17:08:57
Laat je niet doen foxhunter. Het is geweldig dat in elke tunnel harde tunnelaars zitten die koste wat het kost hem rechthouden. Mijn respect heb je.

Scheelt dat jij (en Lo) daar geen last van hebben  ;)

Sommigen zien het als irritant, maar het heeft inderdaad wel wat dat je, wat er ook gebeurt en hoe weinig medestanders ook hebt, voet bij stuk houdt. Heeft ook wel de nodige legendarische momenten op dit forum opgeleverd met o.a. granieten tunnels op Viviënne en Stine (volgens mij was laatstgenoemde ook Lo).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 14-02-2021, 17:10:07
Voor mij is het al 7 afleveringen overduidelijk dat Rocky de mol is, dus dat gaan we eerst vieren. Posten kan later wel. En ik wil Kinglennart nog een plaagstootje geven voor het klassement, die stelde vast dat hij er goed voorstond, maar het is nog niet gelopen. Info die ik daarom niet ga delen.
Plaagstootjes kan ik goed hebben hoor! Ik weet ook wel dat het nog lang geen gelopen koers is... ik geniet er gewoon nog even van dat ik goed sta in het klassement.

Bovendien is mijn bijnaam Mr. Net Niet dus hou er al rekening mee dat ik niet ga winnen  ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 14-02-2021, 18:18:07
@KingLennart: succes!
Voor een keertje Mr. Net.Wel zou leuk zijn.
 
Raar:
In eerste instantie wilde Rocky niet de mol zijn.
Moltalk kickoff. Rocky zegt: ik kan een hele goede mol zijn, want..onbekendheid met het spel.
Als je toch niet wil, dan verwacht ik een vage "zou een goede mol kunnen zijn". Want kunnen kan alleen als je het bent.

Raar: Rocky verdenkt alle afleveringen Renée, maar bij het abseilen vertrouwd ze Renée opeens. Klinkt toch als ik ga zo mijn vertrouwen uitspreken in mijn partner, maakt niet uit wie het is, zelfs haar mol Renée is goed genoeg voor dat doel.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 14-02-2021, 21:30:57
Aflevering 7 begint met een biljart. 3 ballen op een groen laken. Een prachtig, kort gemaaid voetbalveld wordt wel eens een groen laken genoemd.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 14-02-2021, 21:35:27
Maar Rocky voetbalt niet op gras toch? :)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 14-02-2021, 21:44:42
Maar Rocky voetbalt niet op gras toch? :)
Ze is als veldspeelster begonnen. Haalde jong oranje.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 14-02-2021, 21:46:40
OK. Weer wat geleerd.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 14-02-2021, 21:49:27
OK. Weer wat geleerd.
Okay.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Gadoesja op 15-02-2021, 00:07:56
Volgens mij is Rocky NIET de Mol, maar ik zou het erg leuk vinden als zij het toch blijkt te zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 15-02-2021, 11:32:33


Raar: Rocky verdenkt alle afleveringen Renée, maar bij het abseilen vertrouwd ze Renée opeens. Klinkt toch als ik ga zo mijn vertrouwen uitspreken in mijn partner, maakt niet uit wie het is, zelfs haar mol Renée is goed genoeg voor dat doel.
Misschien een heel slimme zet om alle anderen van Renée af te houden. Ik hoop dat ze in de evaluatie met een verklaring komt hierover. Ik ben heel benieuwd hoe de hersens van deze topvoetbalster werken want het is inderdaad dubieus.

Edit: misschien wilde ze Renée laten geloven dat ze die helemaal vertrouwde om dicht bij haar in de buurt te kunnen komen met opdrachten? Renee als mol weet wat de verdenkingen zijn in de groep maar is er toch ingetrapt bij het abseilen en heeft geprobeerd door eerlijk alles te vertellen tijdens het abseilen, Rocky voor het geld te laten kiezen?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: the_wizard op 15-02-2021, 11:49:39
Het verborgen audiofragment tijdens de introductie en de greep van 5000 euro in de pot geven voor mij de doorslag, Rocky is de mol. Zat al vanaf het begin op Rocky maar begon te twijfelen toen ze zo haar best deed, dat is precies wat de makers voor ogen hebben gehad, alle molloten om de tuin leiden. ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 15-02-2021, 13:14:50
Scheelt dat jij (en Lo) daar geen last van hebben  ;)

Sommigen zien het als irritant, maar het heeft inderdaad wel wat dat je, wat er ook gebeurt en hoe weinig medestanders ook hebt, voet bij stuk houdt. Heeft ook wel de nodige legendarische momenten op dit forum opgeleverd met o.a. granieten tunnels op Viviënne en Stine (volgens mij was laatstgenoemde ook Lo).

Lo is heel hard, onvoorwaardelijk, aan het tunnelen zoals gewoonlijk. Ik geef we toe nu in de heel harde anti-Renéetunnel te zitten. Leuk om te battlen tegen harde tunnelaars. Maar als mol laat ik naast Charlotte nog altijd de optie Splinter open.

Rocky is het echt helemaal niet, tenzij het programma 'Wie is de kandidaat heet?'. Maar toch mooi dat iedereen hier blijft Rocky verdedigen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 15-02-2021, 13:53:20
De kandidaat-kandidaten zijn er nu wel uit. Overgebleven zijn de mol en de  nepmollen met veel verdenkingen op zich.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 15-02-2021, 13:56:06
De kandidaat-kandidaten zijn er nu wel uit. Overgebleven zijn de mol en de  nepmollen met veel verdenkingen op zich.

Ik zie eigenlijk nog altijd zelfs geen nepmolacties van Rocky. Alles wat ze doet, actie na actie is echt iets voor een fanatieke kandidaat. Maar dat is hoe ik het zie natuurlijk.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 15-02-2021, 14:27:46
Ik zie eigenlijk nog altijd zelfs geen nepmolacties van Rocky. Alles wat ze doet, actie na actie is echt iets voor een fanatieke kandidaat. Maar dat is hoe ik het zie natuurlijk.
Marije vond Rocky duidelijk verdacht in de mijn. Was duidelijk dat ze daar mogelijk saboteerde.

Rocky hintte er daarna (als mol?) nog op dat kandidaten bij 7.1 misschien wel nepmolden om verdenkingen op zich te laden. Daarna nog eventjes trollen door te noemen dat 099 misschien 660 had moeten zijn ... is prima als mols te zien, toch?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 15-02-2021, 14:34:44
Marije vond Rocky duidelijk verdacht in de mijn. Was duidelijk dat ze daar mogelijk saboteerde.

Goh, iedereen buiten Marije was verdacht. Ik vond de invloed van Charlotte, Splinter en Renée veel groter. Maar ik ga wel akkoord dat Marije er daardoor waarschijnlijk uit op Rocky is gegaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 15-02-2021, 15:33:38
Goh, iedereen buiten Marije was verdacht. Ik vond de invloed van Charlotte, Splinter en Renée veel groter. Maar ik ga wel akkoord dat Marije er daardoor waarschijnlijk uit op Rocky is gegaan.
Charlotte had echt nul invloed in de mijn. Als zij verkeerde kaartjes door had gegeven dan was dat door Rocky gecontroleerd. Zodra ze boven was stond ze onder curatele bij Renee en bood ze Splinter zelfs de kans om rustig kleding uit de lockers te gaan halen.
Beste plek was vooraan of helemaal achteraan.
Rocky heeft plaatjes laten verdwijnen, nummers verkeerd opgenoemd. Splinter was een beetje aan het nepmollen richting Charlotte door traag te zijn met de getallen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Moldo op 15-02-2021, 16:41:41
Nog iets voor de Rocky-tunnelaars.

Hoe kijken de kandidaten als ze een bod mogen doen op de kans op een vrijstelling. Daar moet je over nadenken.

Gaan je ogen in de denkstand naar rechts of naar links? Rocky is de enige die naar links kijkt als ze nadenkt over het uit te brengen bod.

De theorie hierover is dat oogbewegingen naar rechts worden gestuurd door de linker hersenhelft, het logische deel van het brein. De meeste kandidaten zijn hier blijkbaar aan het redeneren met zichtzelf wat ze gaan doen. Lijkt mij normaal.

Wie naar links kijkt, beoordeelt de informatie op emotionele gronden. Nu is de rechter hersenhelft actief, de emotionele kant van het brein.
Ook wordt hiervan vaak gezegd dat iemand zich iets probeert te herinneren.
Heeft Rocky als enige voorkennis van deze opdracht?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 15-02-2021, 16:58:08
Laat Rozz het niet zien  ::hypocriet::

Heel interessant, Moldo.

Ik vind Rocky nog steeds het meest verdacht daar. Moest zelfs een biecht aan te pas komen om het geloofwaardig neer te zetten (als je het vanuit een Rocky-tunnel bekijkt :P)

De vraag van Rik die ze wel geloofwaardig beantwoordt zou je ook op kunnen vatten als een antwoord op haar functioneren als mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 15-02-2021, 20:19:30
Laat Rozz het niet zien  ::hypocriet::


Nou moet ik wel reageren ;-)

Goed gevonden, ik had daar
(Uiteraard) ook naar gekeken en baalde eerlijk gezegd dat splinter ook links kijkt (van boven naar beneden, eerst ziet hij iets voor zich, daarna voelt hij -links onder kijken- of het ok is). Zo’n 80% vd mensen kijkt op deze manier. Je ziet dit dus de meesten ook doen. Behalve josh en rocky! Josh kijkt rechts boven, ziet het dus voor zich in herinnering. Dus kan zijn dat hij het al voor zichzelf bepaald had. Rocky kijkt ook rechts net als josh, zij beweegt heel klein (sommige mensen bewegen hun ogen opvallend, anderen onopvallend). Bij josh en rocky zie je weinig wat er aan vooraf ging, je weet dus helaas niet of ze voor dit shot wel eerst links hebben gekeken. Of dat ze andersom kijken en dus bij de 20% horen die omgekeerd kijken.
Dus tja, blijft lastig. Ik zal nog eens terug kijken hoe rocky dit doet als ze zich ‘normaal’ gedraagt en of het bij de anderen ook overeenkomt.

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 15-02-2021, 22:53:04
Zei Rocky nou in het extra stukje na de executie dat ze wat uit de minibar had meegenomen om het behalen van de volgende ronde te vieren??

Geen idee of dit serieus was maar waarom zou ze dat doen...  ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 15-02-2021, 22:55:31
De crew schenkt alleen aanmaaklimonade?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 15-02-2021, 23:25:57
De crew schenkt alleen aanmaaklimonade?
Ik denk alleen Molito's  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 16-02-2021, 08:25:48
Charlotte had echt nul invloed in de mijn. Als zij verkeerde kaartjes door had gegeven dan was dat door Rocky gecontroleerd.
Daar zie jij het toch echt heel anders... Rocky was in de tunnel aan het hakken met Marije. Charlotte kreeg in het begin de nummers inderdaad door geroepen van de dames, en ging daarmee weer richting de uitgang om ze door te geven. Daarbij is duidelijk in beeld minimaal 1 fout gemaakt (1199/1191), en die heeft Rocky nooit meegekregen. Daarnaast kwam Charlotte later, terwijl de dames nog steeds aan het hakken waren met een stapel nummerplaatjes aanzetten bij de portofoon. Dus kon zij ook daar heel makkelijk zonder door Rocky of Marije gecontroleerd te worden verkeerde nummers doorgeven.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 16-02-2021, 23:41:49
Het lijkt mij veel molser om codes niet te vinden dan gevonden codes te verdraaien...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 17-02-2021, 17:21:46
We zien Rocky meermalen buffelen om plaatjes te hakken in de mijn. Mooie sfeerbeelden. Maar Rocky is een slimme vrouw van toen 36, waarom zou ze dat doen? Als slimme kandidaat weet je dat je hier niet moet zijn. Maar wat doet ze, ze probeert meerdere malen Charlotte weg te sturen, dan kon Marije de plaatjes doorgeven en Rocky had dan vrij spel om plaatjes of hele brokken stenen weg te gooien. Er waren vast nog veel meer plaatjes te vinden.
Als mol weet je dat het vinden van een locker even gaat duren en kun je er op aandringen dat Charlotte weggaat om te helpen. Dat is voorkennis.
Charlotte had heel fijn de stapel kaartjes laten liggen op volgorde. Je weet nog ongeveer welke code als eerste was gevonden en daar ergens begin je door te geven. Dan ontdek je welke getal nog niet is doorgegeven. Bingo. Vanaf daar hoef je alleen nog maar foute getallen door te geven. Misschien onthoudt je als mol ook wat alternatieve codes met bestaande lockers en geef je die door. Daarmee verklaar verwisselingen en niet omhooggehaalde kleding.
Marije moest nog wat te bikken hebben, aan de bezigheidstherapie om haar weg te houden. Daarom vind Marije nog wat. Rocky had nog een paar stenen laten liggen.

5 minuten voor tijd ging ze naar de kleedkamer. Haar taak zat erop. ⚽
Edit:
Ze hijst nog een blauw kledingstuk op douchekop hoogte.  ::trots::

Ik zie een mol met een plan en wederom prima uitgevoerd.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Haifischz op 17-02-2021, 22:33:15
Weet niet of deze al was gepost hier (uit het gif-jes topic)

https://i.imgur.com/n2CIbrm.gif

Rocky reageert wel erg laat,  lijkt ook meer op een reactie op Marije's reactie
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Geel scherm op 18-02-2021, 01:19:26
Rocky...

...verdient 125 euro bij de laseropdracht en dit kwam niet duidelijk in beeld dat ze dit heeft gevonden. Als ze de mol was hadden de makers dit wel getoond denk ik.
...het idee wordt gewekt in de montage dat Rocky als enige Remco af had kunnen schieten.
...verdient 400 euro bij de ballerina's.
...verdient 2000 euro bij het abseilen door het geld niet zelf te houden maar aan Renee te geven.
...krijgt slot los bij vlotopdracht die Renee niet los kreeg.
...pakt 250 euro bij de schakelaars
...maakt duidelijke schilderijen bij die seinopdracht
...ontdekt regelmatig een oplossing bij de treinopdracht, zo gaf ze bijvoorbeeld bij de klokken een tip aan Charlotte waardoor zij die puzzel op kon lossen.

Wel veel geld en goede acties voor een Mol.

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: RICKDEMOL op 18-02-2021, 12:56:40
Als ik zijn filmpjes op YouTube zo bekijk denk ik dat 'Foxhunter' afgelopen seizoen zelf nog meedeed aan WIDM, net als eerder in seizoen 8  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 18-02-2021, 13:00:04
Als ik zijn filmpjes op YouTube zo bekijk denk ik dat 'Foxhunter' afgelopen seizoen zelf nog meedeed aan WIDM, net als eerder in seizoen 8  ;D
Filmpjes op YouTube? Die zijn niet van mij.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: RICKDEMOL op 18-02-2021, 13:13:45
Filmpjes op YouTube? Die zijn niet van mij.

Nee, maar Patrick Martens is ook zeer overtuigd van Rocky ;)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: kloas op 18-02-2021, 13:25:40
Tygo ook volgens mij, maar ja het ligt er ook wel erg dik bovenop dit seizoen.  :) ;)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 18-02-2021, 13:32:06
Inge Ypenburg heeft ook  Rocky als mol aangewezen in Moltalk.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: kloas op 18-02-2021, 13:41:09
Stuk voor stuk kenners dus. Ja er kunnen nog zoveel rookgordijnen opgeworpen worden, maar als je daar eenmaal doorheen kijkt zie je de rode draad van dit seizoen in de persoon van Rocky toch heel duidelijk.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Taupe077 op 18-02-2021, 13:56:19
Rocky...


...verdient 400 euro bij de ballerina's.
...verdient 2000 euro bij het abseilen door het geld niet zelf te houden maar aan Renee te geven.
...ontdekt regelmatig een oplossing bij de treinopdracht, zo gaf ze bijvoorbeeld bij de klokken een tip aan Charlotte waardoor zij die puzzel op kon lossen.


Alleen al deze drie en zeker die 2000 euro ... wat zou dat zijn? Dat kan toch echt niet ... Je vergeet nog de 250 euro bij Wegstoppen in afl 6.
Wat is het nu als mol? 0,0!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Delightz op 18-02-2021, 14:07:09
Stuk voor stuk kenners dus. Ja er kunnen nog zoveel rookgordijnen opgeworpen worden, maar als je daar eenmaal doorheen kijkt zie je de rode draad van dit seizoen in de persoon van Rocky toch heel duidelijk.
Patrick lag er in het Renaissance seizoen voortijdig uit en ook Tygo zat tot de finale fout in zijn verdenking.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 18-02-2021, 14:31:50
Alleen al deze drie en zeker die 2000 euro ... wat zou dat zijn? Dat kan toch echt niet ... Je vergeet nog de 250 euro bij Wegstoppen in afl 6.
Wat is het nu als mol? 0,0!

Inderdaad, 0,0 van Rocky is kandidaat van de zuiverste soort. Leuk dat hier zelfs altijd hard op getunneld wordt.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 18-02-2021, 17:50:02
Ik zag haar druk schrijven in het extra beeldmateriaal, ik zet haar weer als winnaar.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 20-02-2021, 21:29:05
Charlotte: Renée is de mol (2 jokers)
Renée: Rocky is de mol (3 jokers)
Rocky: Renée is de mol (0 jokers)
Splinter: Renée is de mol (2 jokers)

Conclusie: Rocky is de mol
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: tureluurs op 20-02-2021, 22:11:48
In het begin zei Rik dat er nog een persoon moest afvallen voor de finale, en iemand zou winnaar zijn en iemand verliezer. De enige die toen niet in beeld kwam was Rocky. Zou ze dan toch de mol zijn?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 20-02-2021, 22:14:14
De enige die toen niet in beeld kwam was Rocky.
Ja, verdacht. Later zat ze niet aan tafel.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 21-02-2021, 08:58:58
Charlotte: Renée is de mol (2 jokers)
Renée: Rocky is de mol (3 jokers)
Rocky: Renée is de mol (0 jokers)
Splinter: Renée is de mol (2 jokers)

Conclusie: Rocky is de mol

Waarom die conclusie? Splinter kan gewoon meer fouten hebben gemaakt op Renée, of Charlotte kan ook gewoon de mol zijn.

Ik heb haar in ieder geval deze aflevering alleen maar kandidatengedrag zien uitdragen. Vooral bij opdracht 1. Zij gaf immers perfect en zeer duidelijk de doorgegeven coördinaten door...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 21-02-2021, 09:19:00
Ik heb haar in ieder geval deze aflevering alleen maar kandidatengedrag zien uitdragen. Vooral bij opdracht 1. Zij gaf immers perfect en zeer duidelijk de doorgegeven coördinaten door...
Bij wat we gezien hebben ja. In deze opdracht hoeft er maar 1 foute wissel te zijn geweest. Kan natuurlijk ook op de grond zijn geweest bij Renee, maar als Rocky 1 verkeerd nummer doorgeeft ben je er al...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: hamsterdam op 21-02-2021, 09:21:51
Bij wat we gezien hebben ja. In deze opdracht hoeft er maar 1 foute wissel te zijn geweest. Kan natuurlijk ook op de grond zijn geweest bij Renee, maar als Rocky 1 verkeerd nummer doorgeeft ben je er al...

Maar dat is niet gebeurt in ronde 1. Alle wisselingen zijn goed gegaan...gek is dat 1 puzzelstuk (E2; al verwisseld met B3) daarna nog een keer is verwisseld (met D2)...maar dat kun je Rocky echt niet aanrekenen
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 21-02-2021, 09:35:34
Bij wat we gezien hebben ja. In deze opdracht hoeft er maar 1 foute wissel te zijn geweest. Kan natuurlijk ook op de grond zijn geweest bij Renee, maar als Rocky 1 verkeerd nummer doorgeeft ben je er al...
Van wat ik Splinter heb horen doorgeven heeft Rocky volgens mij alles correct doorgegeven aan Renée...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: hamsterdam op 21-02-2021, 09:39:27
Van wat ik Splinter heb horen doorgeven heeft Rocky volgens mij alles correct doorgegeven aan Renée...

Klopt! Je kunt dit ook makkelijk checken bij het eindshot. Rocky heeft alles goed doorgegeven. Iemand (Renee of Splinter) heeft daarna nog een fout gemaakt met 1 vd stukken uit die reeks, maar geen fout van Rocky
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 21-02-2021, 09:51:47
Waarom die conclusie? Splinter kan gewoon meer fouten hebben gemaakt op Renée, of Charlotte kan ook gewoon de mol zijn.

Ik heb haar in ieder geval deze aflevering alleen maar kandidatengedrag zien uitdragen. Vooral bij opdracht 1. Zij gaf immers perfect en zeer duidelijk de doorgegeven coördinaten door...
De duidelijkheid werd vooral gegeven door Splinter die het namen alfabet gebruikt. Dat deed Rocky niet.

Test en executie is vaak misleidend maar ik heb nu het idee én gevoel dat het wél iets zegt.

Geen jokers, minder samen met Renée (dan Charlotte & Splinter) en Charlotte (dan Renée & Splinter) en dan toch door naar de finale.

Charlotte won het nu van Splinter op geluk (meer contact met Rocky c.q. meer kennis over haar). Renée heeft Rocky door.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: hamsterdam op 21-02-2021, 09:57:39
Rocky verbeterde Renee zelfs nog toen die een fout maakte...eerste ronde is vlekkeloos gegaan. Als mol wil je op de grond en die keuze kreeg ze zelfs van Splinter. In de lucht geen enkele fout maken is gewoon onmols. Ga dan op z’n minst panikeren zoals Charlotte
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 21-02-2021, 09:59:17
De duidelijkheid werd vooral gegeven door Splinter die het namen alfabet gebruikt. Dat deed Rocky niet.
Maar waarom dan bij een opdracht als deze niet een simpele fout? Zij gaf exact door wat Splinter zei, en zo zou het dus kunnen gebeuren dat er wel 1500 Euro in de pot was gegaan.
Nee, zij heeft veel te veel kansen laten liggen gedurende het spel om te mollen/om geld uit de pot te laten.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Geel scherm op 21-02-2021, 10:02:11
Maar waarom dan bij een opdracht als deze niet een simpele fout? Zij gaf exact door wat Splinter zei, en zo zou het dus kunnen gebeuren dat er wel 1500 Euro in de pot was gegaan.
Nee, zij heeft veel te veel kansen laten liggen gedurende het spel om te mollen/om geld uit de pot te laten.

Rocky als mol na de ontknoping:
Ik heb overal lekker geld in de pot gebracht, want in aflevering 5 heb ik dat weer uitgegeven door 5000 euro te bieden!

Nee ik geloof er ook niet in. xD
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Sjeel op 21-02-2021, 10:10:47
Charlotte had echt nul invloed in de mijn. Als zij verkeerde kaartjes door had gegeven dan was dat door Rocky gecontroleerd. Zodra ze boven was stond ze onder curatele bij Renee en bood ze Splinter zelfs de kans om rustig kleding uit de lockers te gaan halen.
Beste plek was vooraan of helemaal achteraan.
Rocky heeft plaatjes laten verdwijnen, nummers verkeerd opgenoemd. Splinter was een beetje aan het nepmollen richting Charlotte door traag te zijn met de getallen.
Zeui

Grappig dat bij het zien van dezelfde beelden, mensen toch compleet wat anders kunnen zien.  :-* ik denk dat Charlotte hier juist enorm veel invloed had. Zoals zij bij meer opdrachten had.
De hints naar Rocky zou ik wel kunnen plaatsen, maar molacties dan weer niet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 21-02-2021, 10:23:02
Charlotte: Renée is de mol (2 jokers)
Renée: Rocky is de mol (3 jokers)
Rocky: Renée is de mol (0 jokers)
Splinter: Renée is de mol (2 jokers)

Conclusie: Rocky is de mol
Splinter spreidde! Ik vond het heel gek dat hij opeens Rocky erbij ging verdenken, in deze fase! Dom dom dom. Hij had voluit op Renee moeten gaan. Nu ligt hij eruit. De rest ging vol op 1 persoon.
Conclusie: Renée is de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 21-02-2021, 10:58:53
Splinter noemt rocky al heel lang! Niet pas nu..of bedoel je dat niet?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 21-02-2021, 11:19:18
Splinter noemt rocky al heel lang! Niet pas nu..of bedoel je dat niet?
Dat kan, maar ik vind het vreemd dat hij nog steeds zo twijfelde, en ging spreiden. Dat zei hij letterlijk. Dat is gewoon niet slim, vlak voor de finale want de anderen zetten vol in op 1 persoon in deze fase en met spreiden zit je dan altijd fout als de anderen allemaal goed zitten. Het is in deze fase alles of niets en het gaat om wie de meeste vragen goed heeft.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 21-02-2021, 13:27:48
Dat kan, maar ik vind het vreemd dat hij nog steeds zo twijfelde, en ging spreiden. Dat zei hij letterlijk.
Heb ik niet gehoord.

Rocky is het hele seizoen qua zichtbare molacties inderdaad niet verdacht. Er zijn genoeg momenten waarop ze iets had kunnen doen. Dat wil niet zeggen dat ze niet elders iets heeft gedaan. Charlotte zou ik te opvallend vinden. Het domme blondje uithangen vind ik niet zo leuk.

En Renée? Ik onthou mij maar van commentaar.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: tureluurs op 21-02-2021, 20:01:33
Splinter spreidde! Ik vond het heel gek dat hij opeens Rocky erbij ging verdenken, in deze fase! Dom dom dom. Hij had voluit op Renee moeten gaan. Nu ligt hij eruit. De rest ging vol op 1 persoon.
Conclusie: Renée is de mol.

Eerlijk gezegd denk ik dat Splinter ook 100 % op Renée is gegaan. Maar Rocky zit al heel lang op Renée en als zij gewoon 20 vragen goed scoort in een hele snelle tijd doen die jokers van anderen er helemaal niets meer toe. 20 vragen goed is 20 vragen goed. Ik zie Rocky ervoor aan dat zij dat kan, ze zit al heel lang op die ene persoon en is daar helemaal op gefocust. Ik denk toch ook wel dat het Renée moet zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Jezet op 21-02-2021, 20:18:53
In deze fase met een Mol in het vizier kan je weinig fouten maken over wat de Mol gedaan heeft en waar die was. Fouten kunnen ontstaan bij de groepsfoto. Maar de kans is aanwezig dat ze alledrie op 20 antwoorden zaten. De twijfelaar zal dan de langzaamste tijd hebben. Als dit zo is horen we dat volgende week.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mosquito op 22-02-2021, 00:48:38
De Mol staat niet voor joker.

Renee en Rocky staan niet voor joker in de eerste opdracht (afl.1).

Echter in de opdracht voor joker staan is Rocky de enige die niet voor de joker staat tijdens het spel.

Rocky de mol?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 22-02-2021, 12:55:56
Zou het zo simpel zijn dat de kandidaten altijd voor de joker (mol) staan?
Rocky staat altijd achter de andere kandidaten!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 22-02-2021, 20:19:02
Hmm interessant. Naast splinter had ik alleen rocky nog een beetje als verdachte (mede dankzij foxhunter) maar begon door de laatste afl te twijfelen aan rocky, kwam heel kandidaats over. Dit sterkt me weer wat richting rocky ;-)
Mij ook ...een beetje. Ik mag van mezelf nog fout zitten. Als Rocky in de finale door niemand wordt genoemd ga ik sowieso nog switchen, maar ik vind de 'de mol staat nooit voor joker'-hint eigenlijk veel te mooi.

Daarnaast deed ze er bij 8.3 nou niet echt alles aan om in de finale te komen ...en vertrouwde ze Charlotte ineens ...die ze eerder nog heel treffend (Josh: "Jij ziet het dus ook(!)"  ::rofl:: ) typeerde als terror bunny  ::rofl::

Tuurlijk ga je op zo'n moment zo iemand vertrouwen.

Ging ze bij 8.2 tussen 2 oud-mollen in zitten en maakte Renée nog even verdacht bij Splinter & Char met die opmerking over Renée en theaters. En miste ze steeds dat Paula Udondek een vrouw was.

Ja... in het zweefvliegtuigje leek ze onverdacht. Maar wat zei ze achteraf in een biecht? Dat er overal gemold had kunnen zijn, maar dat ze toch het idee :P had dat iedereen ontzettend z'n best had gedaan. Was misschien ook wel zo. Als mol weet je dat, anders niet. Het leek me trouwens een bijna onhaalbare opdracht als je geen voorkennis had. Ben geen fan van dat soort opdrachten, maar kun je als mol wel rustig aan doen ...verdenkingen wegspelen. De opdracht mislukt toch wel  ::)

http://www.youtube.com/watch?v=H5qRpYVerA4
^ 22:00
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 22-02-2021, 21:54:38
Rocky zegt bij het Rad tegen char: ‘zal ik in 1 keer.. BAM’ (iets in die trant). Char herhaalt het.
Afl titel?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 23-02-2021, 08:15:48
Rocky zegt bij het Rad tegen char: ‘zal ik in 1 keer.. BAM’ (iets in die trant). Char herhaalt het.
Afl titel?
Mooie ja ...niet zo obvious als dat geklap van Renée, maar toch prima uitlegbaar.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 23-02-2021, 15:02:49
Ik heb een theorie waarom Rocky zei voor de abseilopdracht dat ze Renée helemaal vertrouwde. Ze zat toen al vol op Renee, was doorgegaan, zat dus, misschien toevallig, in de juiste tunnel en kon daarom zeggen dat ze Renée helemaal vertrouwde. Om de anderen op het verkeerde been te zetten. Ze komt al vanaf afl 1 superverzekerd over, je ziet haar nooit twijfelen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 23-02-2021, 15:53:58
Ja dat kan een theorie zijn, dat ze gewoon zeker weet wie de mol is. En is aannemelijk, al past het niet bij mij voorkeur dat renee niet de mol is  ::rofl::

Of Rocky is het zelf en is daarom zo zelfverzekerd? Tja..
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 23-02-2021, 17:00:32
Als je als slimme speler al weet wie de mol is maak je die niet bij anderen verdacht. Deed Rocky wel ...verschillende keren. O.a. bij Charlotte die Splinter toen nog meenam in de test.

Ben je nog met 3 Renée verdenkers over, waarvan Char deels op Splinter zit, ga je die verder de Renée tunnel in douwen  ???
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 23-02-2021, 17:09:30
Dat zou er dan voor pleiten dat rocky de mol is en probeert de anderen op renee te krijgen. Zie ik dat goed?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 23-02-2021, 18:11:11
Lijkt me wel, want Rocky is niet dom of naïef.

"Het straatvoetbal heeft me veel gebracht. Niet alleen in mijn werk, maar het was bijvoorbeeld ook heel handig tijdens mijn Wie is de Mol?-avontuur. Omdat ik street wise ben en door de jaren heen veel verschillende soorten mensen ben tegengekomen, heb ik veel mensenkennis opgedaan."

https://www.womenshealthmag.com/nl/persoonlijke-blogs/a35392658/rocky-hehakaija-favela-street/

Dat ze Charlotte vertrouwde (soort van) vind ik bijvoorbeeld helemaal niet bij haar passen. Je hebt er niet eens veel mensenkennis voor nodig om te zien dat die over lijken gaat (niks ten nadele van Char, ik vind haar hardstikke leuk).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 23-02-2021, 18:29:17
Ja kan er helemaal inkomen, ze doet ook steeds heel aardig, opmerkingen tegen anderen van ‘geeft niet joh’, ‘ja snap ik’, ‘volgende keer beter’ etc etc. Altijd zo vriendelijk en vergevingsgezind. Ze heeft een winnaarsmentaliteit maar niet om geld te winnen maar door niemand verdacht te worden. Gaat r goed af. Ja ik blijf bij rocky ;-)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 24-02-2021, 09:44:44
Als je als slimme speler al weet wie de mol is maak je die niet bij anderen verdacht. Deed Rocky wel ...verschillende keren. O.a. bij Charlotte die Splinter toen nog meenam in de test.


Dan maak je jezelf net wel verdacht, want jij zit goed en de rest misschien nog niet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 24-02-2021, 11:11:05
Als je als slimme speler al weet wie de mol is maak je die niet bij anderen verdacht. Deed Rocky wel ...verschillende keren. O.a. bij Charlotte die Splinter toen nog meenam in de test.

Ben je nog met 3 Renée verdenkers over, waarvan Char deels op Splinter zit, ga je die verder de Renée tunnel in douwen  ???
Ze denkt dat de overwinning daar is en kiest haar eigen medespelers uit voor de finale.  ::rofl:: Ongelooflijk!!! Ze zegt letterlijk tegen Charlotte: ik hoop dat we samen naar de finale gaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: nikespits op 24-02-2021, 11:17:26
De Mol staat niet voor joker.

Renee en Rocky staan niet voor joker in de eerste opdracht (afl.1).

Echter in de opdracht voor joker staan is Rocky de enige die niet voor de joker staat tijdens het spel.

Rocky de mol?

Letterlijk gezien staat Renée niet voor joker, want ze is alleen bezig met de achterkant, waarbij het hoofd van de joker het verst van haar is en de voeten het dichtsbij.
Ze staat dus eigenlijk eerder achter de joker dan voor de joker (draai het bord maar even in gedachten terwijl ze aan het werk is, dan staat ze erachter).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 24-02-2021, 12:56:27
Ze denkt dat de overwinning daar is en kiest haar eigen medespelers uit voor de finale.  ::rofl:: Ongelooflijk!!! Ze zegt letterlijk tegen Charlotte: ik hoop dat we samen naar de finale gaan.

Haar verbazing als mol Charlotte bekend wordt gemaakt gaat dan ook geweldig zijn ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 24-02-2021, 13:16:36
^ je kon het niet laten  ::rofl::

Ze denkt dat de overwinning daar is en kiest haar eigen medespelers uit voor de finale.  ::rofl:: Ongelooflijk!!! Ze zegt letterlijk tegen Charlotte: ik hoop dat we samen naar de finale gaan.
Ongelofelijk ja ::wijn::

Rocky zei in afl. 6 of zo nog dat ze elke aflevering als een wedstrijd zag. 'Eerst deze winnen!' Nu wil ze Char per se in de finale hebben ...ja, als mol wil je dat. Char heeft Rocky nog nooit verdacht ...die wil je erbij  ::helderziend::

Doe je als kandidaat niet als je niet weet of Splinter gaat spreiden. Doe je ook niet als er nog vrijstellingen in het spel kunnen komen.


Dan maak je jezelf net wel verdacht, want jij zit goed en de rest misschien nog niet.
Oneens ... omdat Charlotte Rocky nooit heeft verdacht... gestreept zelfs. Dat pik je echt wel op als je zo veel mensenkennis hebt als Rocky. (Ik doe even of ze allebei niet de mol zijn ...maar de biechten zijn helder. Ze liggen elkaar en hebben elkaar allebei gestreept)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 24-02-2021, 13:25:22

Doe je als kandidaat niet als je niet weet of Splinter gaat spreiden. Doe je ook niet als er nog vrijstellingen in het spel kunnen komen.
Rocky zou zelf vrijstellingen nog gaan uitdelen als ze die had, zo zeker is ze van haar zaak! Ze heeft noch jokers noch vrijstelling nodig. Als je vanaf afl 1 op dezelfde mol zit, en alle vragen op die persoon hebt ingevuld, niet bent afgevallen, dan mag je verzekerd zijn van de winst. Gezien haar zelfverzekerde gedrag en het uitdelen van jokers wat ze doet, denk ik dat dit het geval is.


Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 24-02-2021, 13:42:07
Buddy had maar 2 afleveringen nodig om 39 van de 40 vragen erin te plonken. Rocky wordt geframed als 'onbekend met het spel' ...dus ja, het zou kunnen, maar volgens mij is ze slim genoeg.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 24-02-2021, 13:49:14
Ik lees regelmatig dat ‘de tand van Charlotte’ bij het schilderen een M is. Maar Rocky doet precies hetzelfde, misschien nog wel een duidelijkere M?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Moldo op 24-02-2021, 14:07:12
Er van uitgaande dat een mol nooit uit een escaperoom ontsnapt waarmee geld is te verdienen, dan kan nu alleen nog maar Rocky de mol zijn. ???
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 24-02-2021, 14:22:16
Haha ja inderdaad Moldo!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 24-02-2021, 16:46:36
In de extra beelden "onfortuinlijk" zegt Rocky in de biecht "heel jammer dat sprinter ons heeft moeten verlaten" -weer een link naar de sport...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 24-02-2021, 18:00:55
Ik lees regelmatig dat ‘de tand van Charlotte’ bij het schilderen een M is. Maar Rocky doet precies hetzelfde, misschien nog wel een duidelijkere M?
Dat zijn geen M's maar molshopen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 24-02-2021, 20:28:54
Haha ja dat kan ook 😁
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 25-02-2021, 11:04:32
De hints bij Rocky zijn in orde. Nu nog de molacties of de verklaringen waarom ze nagenoeg zoveel perfect doet als kandidaat.

- Rocky verdient 2000 euro samen met Renée bij het abseilen...
- 400 euro bij de ballerina's
- Geeft in het vliegtuigje alles perfect door
- Gaat als een speer door de trein
- Goede foto's
- Doet elk opdracht het eigenlijk gewoon goed
- Doet ook vaak weinig haar best echt invloed uit te oefenen
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: KingLennart op 25-02-2021, 11:45:38
De hints bij Rocky zijn in orde. Nu nog de molacties of de verklaringen waarom ze nagenoeg zoveel perfect doet als kandidaat.

- Rocky verdient 2000 euro samen met Renée bij het abseilen...
- 400 euro bij de ballerina's
- Geeft in het vliegtuigje alles perfect door
- Gaat als een speer door de trein
- Goede foto's
- Doet elk opdracht het eigenlijk gewoon goed
- Doet ook vaak weinig haar best echt invloed uit te oefenen
Dit is gewoon eng. Je hebt mij bijna uit mijn Rocky-tunnel  ::rofl::

Ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Hoop voor mijn pool nog steeds dat Rocky het is, maar ze kunnen het mijns inziens alle drie nog zijn. Ik denk trouwens dat wie het ook is dit jaar, ze hebben heel veel hulp gekregen van mollende kandidaten. Ik sluit niet uit dat De Mol bij sommige opdrachten bijna niks heeft hoeven doen omdat er al voor ze gemold werd...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Molest op 25-02-2021, 11:50:41
Ik sluit niet uit dat De Mol bij sommige opdrachten bijna niks heeft hoeven doen omdat er al voor ze gemold werd...
Ben ik niet helemaal met je eens... Ik denk juist dat de Mol zwaar tegenslag heeft gehad doordat anderen zo voor de groep gingen. Of omdat ze botte pech had (verscheidene keren snel uitgeschakeld). Of omdat ze op de huid gezeten werd door iemand die haar verdacht. En dus alles bij elkaar veel doorzettingsvermogen moest hebben.
Maar ja, het is maar net uit welke tunnel je het bekijkt hier. :)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MitchK op 25-02-2021, 12:12:34
De hints bij Rocky zijn in orde. Nu nog de molacties of de verklaringen waarom ze nagenoeg zoveel perfect doet als kandidaat.

- Rocky verdient 2000 euro samen met Renée bij het abseilen... De mol kon hier kiezen om mee te gaan met het verhaal of er tegenin gaan zoals Rocky deed in de hoop dat iedereen het geld liet liggen. Foutje, maar kon ook heeeel goed uitpakken
- 400 euro bij de ballerina's
- Geeft in het vliegtuigje alles perfect door Dat laten de beelden zien. Er zit een muziekfragment onder de doorgegeven code van E2 en daar gaat het fout. Waarom zou je zoals Charlotte ALLES fout doen of zoals Renée een puzzelstuk omwisselen én met de portofoon kloten?
- 400 euro bij de ballerina's Deze kan ik moeilijk beargumenteren. Echter kan ik dat ook niet bij Renee haar +500 ipv -250 bij de busopdracht of Charlotte die voor 500 euro uit de escaperoom ontsnapt. Dan is 400 het minst van deze 3 voorbeelden
- Gaat als een speer door de trein De trein kan je snel door, want uiteindelijk gaat het om de zandzak. En dan vergeet je ook nog eens de tablet uit te drukken
- Goede foto's Ze waren beter dan de rest, maar de kans dat haar foto's kwamen was elke keer 20%. Prima opdracht om juist goed je best te doen. Splinter had echt als een van de weinigen slechte foto's en bleek kandidaat
- Doet elk opdracht het eigenlijk gewoon goed Alleen de bovenstaande opdrachten. Ze doet ook veel dingen fout. -5000 euro bieden, Renée aangeven dat ze op 2000 euro staat en als kandidaat die tegenover haar mol staat doe je dat niet. Ontsnapt niet uit de escaperoom etc.
- Doet ook vaak weinig haar best echt invloed uit te oefenen Rocky gaat in mijn ogen op de juiste momenten in op bepaalde keuzes
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 25-02-2021, 14:07:23

- 400 euro bij de ballerina's Deze kan ik moeilijk beargumenteren.
Als Rocky de mol is hebben ze de molacties gewoon niet getoond. Geld verdienen, maar er meer uitspelen zoals Merel. Dat lieten ze ook niet zien. (Oké... het was te herleiden, maar was een foutje in de montage)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MitchK op 25-02-2021, 14:15:27
Als Rocky de mol is hebben ze de molacties gewoon niet getoond. Geld verdienen, maar er meer uitspelen zoals Merel. Dat lieten ze ook niet zien. (Oké... het was te herleiden, maar was een foutje in de montage)

Ja en hoe goede kandidaat ben je als je als enige overblijft en geld binnenhaalt. Ik vind 400 daarentegen wel hoog, maar nogmaals: Renée en Charlotte brachten soms ook onnodig veel geld in de pot ::jaja::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 25-02-2021, 14:43:21
Ja en hoe goede kandidaat ben je als je als enige overblijft en geld binnenhaalt. Ik vind 400 daarentegen wel hoog, maar nogmaals: Renée en Charlotte brachten soms ook onnodig veel geld in de pot ::jaja::

Oké, maar Charlotte en Renée brachten bij de escaperoom samen 500 euro binnen/2 = 250. Op het geld van Renée ga ik niet ingaan, dat is heel veel. Ik snap dat Rocky hier als enige geld verdient om uberkandidaat te spelen. Maar was 400 euro echt nodig? Een beetje geld wegstoppen had ook wel gekund. Die 500 euro van de escaperoom bijvoorbeeld viel niet meer echt aan te sleutelen.

De 250 euro van Rocky bij de hendels was ik ook nog even vergeten.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MitchK op 25-02-2021, 14:59:22
Oké, maar Charlotte en Renée brachten bij de escaperoom samen 500 euro binnen/2 = 250. Op het geld van Renée ga ik niet ingaan, dat is heel veel. Ik snap dat Rocky hier als enige geld verdient om uberkandidaat te spelen. Maar was 400 euro echt nodig? Een beetje geld wegstoppen had ook wel gekund. Die 500 euro van de escaperoom bijvoorbeeld viel niet meer echt aan te sleutelen.

De 250 euro van Rocky bij de hendels was ik ook nog even vergeten.

Charlotte zei zelf 21. Dat hoefde helemaal niet...

Maar nogmaals, van alle drie de kandidaten zijn genoeg molse en kandidaatse acties te noemen. Het lijstje van jou over Rocky kan ik net zo goed voor Renée en Charlotte maken
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 25-02-2021, 15:38:10
Charlotte zei zelf 21. Dat hoefde helemaal niet...

Renée antwoorde wel ook gewoon mee juist en noemde ook random getallen die de random rekensom die tot 21 kwam hielpen. Ze doet geen enkele moeite Charlotte te verhinderen tot de oplossing te komen.

Citaat
Maar nogmaals, van alle drie de kandidaten zijn genoeg molse en kandidaatse acties te noemen. Het lijstje van jou over Rocky kan ik net zo goed voor Renée en Charlotte maken

Akkoord, maar bij Rocky is het toch heel vaak echt kandidaatse acties. Ze lijkt echt als kandidaat in de flow van het spel te zitten. Ze komt eerlijk over en gaat meestal vol voor het geld, met af en toe een tikkeltje egoïsme. Maar als jij in haar een mol ziet kan ik me daar ook in vinden. Iedereen ziet elke kandidaat anders.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MitchK op 25-02-2021, 16:00:42
Ik zie Renée ook zeker nog de mol zijn hoor. Het is niet dat ik niet open sta voor andere mollen, maar voor mij is het Rocky. Mede doordat ik vanaf dag 0 op Rocky zit in de app hahahahha ::rofl::

Charlotte geef ik persoonlijk maar 0,1% kans op het zijn van de mol ::regenboog::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 25-02-2021, 16:32:00
Ik zie Renée ook zeker nog de mol zijn hoor. Het is niet dat ik niet open sta voor andere mollen, maar voor mij is het Rocky. Mede doordat ik vanaf dag 0 op Rocky zit in de app hahahahha ::rofl::

Charlotte geef ik persoonlijk maar 0,1% kans op het zijn van de mol ::regenboog::

Oh, dat is sympathiek. Dat is maar kans dat ik Rocky geef ;) ::hypocriet::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: vanderMol op 26-02-2021, 10:01:51
Er van uitgaande dat een mol nooit uit een escaperoom ontsnapt waarmee geld is te verdienen, dan kan nu alleen nog maar Rocky de mol zijn. ???
Als je kijk naar GELD klopt dat wel. Maar als je kijkt naar VOORKENNIS (die alleen de mol heeft) valt een andere kandidaat enorm op. Sterker nog, voor mij is dit DE aanwijzing van 2021 (en dus niet naar Rocky). En die moest dan ook wel ontsnappen (en ook beetje geld pakken dus), anders wisten wij kijkers niet dat hier sprake was van voorkennis. Niet het vinden van het antwoord, maar het sturen naar een alternatieve rekensom (waar geen normaal mens op zou komen) was het molgedrag.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 26-02-2021, 14:24:47
De hints bij Rocky zijn in orde. Nu nog de molacties of de verklaringen waarom ze nagenoeg zoveel perfect doet als kandidaat.

- Rocky verdient 2000 euro samen met Renée bij het abseilen...
1) Ze moest hier in haar eentje zorgen dat de vrijstellingen nog niet vergeven werden want dan was de volgende aflevering bij voorbaat zinloos, waar was de veiling en treinopdracht dan over gegaan?
2) Ze komt met deze actie super betrouwbaar over naar Renee in de eerste plaats en de andere kandidaten
- 400 euro bij de ballerina's
>verdacht dat het haar klaarblijkelijk als enige wèl lukt de juiste muziekdoosjes te openen zonder te worden afgeschoten. Niemand controleert haar dus er kan van alles zijn gebeurd hier. 400 is in aanloop naar de -5000 een klein bedrag
- Geeft in het vliegtuigje alles perfect door
klopt volgens wat we te zien krijgen, maar Splinter heeft toch 4 codes doorgegeven? dan hoeft ze ook niets fout te doen...
- Gaat als een speer door de trein
>de aanwijzing om de oplossing van de klokken te lezen als 3 grote cijfers kwam mij in ieder geval heel raar over, ze was totaal met iets anders bezig, draait zich even om, en zegt, 'misschien moet je ze groot lezen' (vrij vertaald), mijns inziens kandidaat Charlotte en Marije op gang brengen...
- Goede foto's
Die giraffe en terrorbunny waren iets tussen haar en Charlotte, iets waar Marije niets van af wist. Haar vinger die een naald vasthoudt tegen een getekende vinger is misschien een subtiele poging zelf in beeld te komen, plus dat ze gras fotografeert
- Doet elk opdracht het eigenlijk gewoon goed
van heel veel opdrachten hebben we heel weinig gezien, het zou mij niets verbazen als we volgende week allemaal beelden zien van deze opdrachten waar Rocky aan het mollen is (bijv. laseren remco afschieten)
- Doet ook vaak weinig haar best echt invloed uit te oefenen
>fantastische strategie, de groepsdynamiek het werk laten doen, en geniepig ingrijpen op onverwachte plekken.

Ik zit niet in een Rockytunnel, maar de de Charlottetunnel verdient wat meer tegengeluid
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Jezet op 26-02-2021, 15:27:06
Het argument dat de Mol veel kon verdienen omdat de veiling er aan komt deugt volgens mij niet, stel dat de groep niet verder als 1500 was gegaan, dan val je als Mol wel erg op als je dan 5000 bied. Dan het forum hier los denk ik.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 26-02-2021, 15:32:50
Mijn indruk is dat de Mol voldoende speelruimte had om het verdiende geld in de veiling te zien verdwijnen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 26-02-2021, 18:13:49
Ik zit niet in een Rockytunnel, maar de de Charlottetunnel verdient wat meer tegengeluid

En de tunnel van Renée.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 26-02-2021, 18:23:50
Mijn indruk is dat de Mol voldoende speelruimte had om het verdiende geld in de veiling te zien verdwijnen.
Dan heb ik nog een raadsel voor je.
Weet je waarom je in de jungle altijd 2 zware balken bij je moet hebben?
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 26-02-2021, 19:06:21
Rocky is de enige van wie het gedrag tijdens de serie constant is. Ze is niet meer gaan mollen, werd niet uitbundiger of iets dergelijks. Renée en Charlotte zijn enorm veranderd, lieten meer zogenaamd verdachte dingen zien. Dat doet de mol niet. Die gaat niet meer of minder opvallen. Zeker niet door het vertrek van een kandidaat.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 26-02-2021, 23:38:51
^ ook iets dat opvalt, ja. Ik weet nog steeds niet op wie ik deze week in ga zetten (ik snap niet dat zo veel mensen zeker van hun mol zijn...) , maar deze puntjes vind ik wel naar Rocky wijzen:

Ik vind het wel bizar dat de kandidaten dat soort info delen. Je gaat toch niet een andere kandidaat willen meenemen en die op de juiste mol zetten. Rocky is altijd blij dat er iemand afvalt, want dan is zij verder in het spel. Dan ga je toch niet nog iemand op de juiste mol zetten, want de kans is dan groter dat je afvalt. Zeker als je dan als enige zonder jokers valt, en vlak voor de finale. Vreemd hoor.

Wat ik ook vreemd vond was dat momentje uit het extra beeldmateriaal van een tijdje geleden. Gringa had het er op de andere site nog over.

Zit je ramvast op je mol Renée, ga je kandidaats een ellenlange discussie met haar aan over een voordeeltje dat Splinter zou hebben bij de test. Waarom zou je daar je mol mee lastig vallen als je al zeker bent dat ze het is?

Wat zei Renée ook alweer? Dat ze daar 's nachts uren over hadden liggen praten of zo?

Je kan het als kandidaats uitleggen, omdat Renée het aan tafel in de groep gooide ...maar dan kun je wel heel goed manipuleren als je al wist dat ze dat ging doen. Ik had toch het idee dat Rocky een beetje schrok toen Renée dat zei.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 27-02-2021, 11:52:26
- Rocky verdient 2000 euro samen met Renée bij het abseilen... De mol kon hier kiezen om mee te gaan met het verhaal of er tegenin gaan zoals Rocky deed in de hoop dat iedereen het geld liet liggen. Foutje, maar kon ook heeeel goed uitpakken
Dat is dan wel heel naïef. De kans dat helemaal niemand geld ging pakken was nagenoeg 0. Het enige juiste dat zij had kunnen doen was hetzelfde als de andere abseilers. Dat was de enige grote kans om ervoor te zorgen dat er geen geld in de pot kwam. Daarbij kon ze na de gesprekken op de flat wel weten dat de anderen voor de vrijstelling zouden gaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 27-02-2021, 17:11:35
Rocky is de enige van wie het gedrag tijdens de serie constant is. Ze is niet meer gaan mollen, werd niet uitbundiger of iets dergelijks. Renée en Charlotte zijn enorm veranderd, lieten meer zogenaamd verdachte dingen zien. Dat doet de mol niet. Die gaat niet meer of minder opvallen. Zeker niet door het vertrek van een kandidaat.

Dat is ook waar.  ::ok:: Ik zit niet in een Rocky-tunnel, maar zou het wel geweldig vinden als ze het toch blijkt te zijn. Ze lijkt niet zo op te vallen, lijkt een beetje weg te vallen in de groep, maar dat kan natuurlijk een prima eigenschap zijn voor een mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 17:58:22
Dat is ook de reden dat ik het bij rocky hou (na hard uit de splinter tunnel gevallen te zijn). Ze is constant in haar gedrag en bijzonder relaxed. Laatste aflevering leek ze minder Mols maar de andere twee zijn zo erg verandert en opvallend gaan mollen dat ik me niet kan voorstellen dat zij het zijn, ze willen graag door de anderen verdacht worden.

Weet iemand een hint naar de afl titel ‘voor het zeggen’ naar rocky? Want de sterkste vind ik naar char wijzen hier omdat ze in de lift ‘vooreinde, achtereinde, ...het’ zegt..dat maakt me wel weer aan het twijfelen! Nog nooit gehad dat ik het bij afl 9 nog niet zeker wist!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 18:00:06
Oja, wat ik wel echt opvallend vindt is de opstelling bij de voorstel aflevering, doet me denken aan de foto’s op rockys site (favela):
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 27-02-2021, 18:10:19
Dat is dan wel heel naïef. De kans dat helemaal niemand geld ging pakken was nagenoeg 0. Het enige juiste dat zij had kunnen doen was hetzelfde als de andere abseilers. Dat was de enige grote kans om ervoor te zorgen dat er geen geld in de pot kwam. Daarbij kon ze na de gesprekken op de flat wel weten dat de anderen voor de vrijstelling zouden gaan.

Groot gelijk. Alle hints naar Rocky allemaal goed en wel, maar hier haalt ze 2000 euro onnodig binnen (samen met Renée). Echt gewoon onbegrijpelijk als mol. Dit valt niet goed te praten. Als we hierbij nog eens het gebrek aan molacties, geldwegspelen en het vele geld verdienen nemen, valt Rocky echt kei hard af te schrijven.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 27-02-2021, 18:30:31
Groot gelijk. Alle hints naar Rocky allemaal goed en wel, maar hier haalt ze 2000 euro onnodig binnen (samen met Renée). Echt gewoon onbegrijpelijk als mol. Dit valt niet goed te praten. Als we hierbij nog eens het gebrek aan molacties, geldwegspelen en het vele geld verdienen nemen, valt Rocky echt kei hard af te schrijven.
Niets is wat het lijkt? Trust nobody.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 27-02-2021, 20:01:12
Groot gelijk. Alle hints naar Rocky allemaal goed en wel, maar hier haalt ze 2000 euro onnodig binnen (samen met Renée). Echt gewoon onbegrijpelijk als mol. Dit valt niet goed te praten.
Als productie, bedoel je. Moet je bij Rick zijn als ze het is. Die is wel vaker door vreemde hoepels gesprongen ...daarom sluit ik het niet uit.

Op die 2000 na valt het allemaal wel mee hoe onmols ze is. De echte anti-mol vind ik Renée. Die presteerde het bij het rad nog om Splinter 2 keer op rij niet uit te laten spelen op 0 euro (met het risico op 2000 euro aan plusgeld) Zo kun je bij Renée wel bezig blijven.


Dat is ook de reden dat ik het bij rocky hou (na hard uit de splinter tunnel gevallen te zijn). Ze is constant in haar gedrag en bijzonder relaxed.
Ja, ik ook. Ondanks de twijfel ga ik nog een keertje voor Rocky (met Charlotte als backup)


Weet iemand een hint naar de afl titel ‘voor het zeggen’ naar rocky? Want de sterkste vind ik naar char wijzen hier omdat ze in de lift ‘vooreinde, achtereinde, ...het’ zegt..dat maakt me wel weer aan het twijfelen!
Heb alleen een paar gare voorbij zien komen. Dat ze "het voorzegde" of zoiets (dat ze Haïti noemde als land naast de Dominicaanse Republiek) ...of dat ze als 1e iets zei in die aflevering (in een biecht, denk ik).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 27-02-2021, 20:10:18
Dan heb ik nog een raadsel voor je.
Weet je waarom je in de jungle altijd 2 zware balken bij je moet hebben?
Als er een leeuw op je afkomt gooi je die balken weg, dan kun je veel harder rennen.

Hihi  ::proostbier:: 
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 27-02-2021, 20:11:31
Weet iemand een hint naar de afl titel ‘voor het zeggen’ naar rocky? Want de sterkste vind ik naar char wijzen hier omdat ze in de lift ‘vooreinde, achtereinde, ...het’ zegt..dat maakt me wel weer aan het twijfelen! Nog nooit gehad dat ik het bij afl 9 nog niet zeker wist!
Aflevering 1 'Gelijk'

Rocky ".... meteen ...." Meteen is een synoniem voor gelijk.

Rocky leest het aanbod van de mol en zegt gelijk "nee".

Na opdracht 1 "ja, ik dan ook" op de vraag of zij voor € 250 een joker wil kopen. Ze is gelijk aan kandidaten.

Aflevering 2 'Voorbeeld'

Rocky vertelt over de geheime opdrachten die Joshua in de oren van Floris brulde. Zij noemt een voorbeeld.

Aflevering 3 'Vanaf hangen'

Het slagen (in dit geval mislukken) van de opdracht hangt af van wat Rocky doet. Zij houdt 2 vrijstellingen.

Aflevering 4 'Voor het zeggen'

Rocky in gesprek met Lakshmi. Zij zegt iets voor, maar het klopt niet.

Aflevering 5 'Tot drie tellen'

Marije zegt "Wagon 1". Daarna zegt Rocky "Wagon 2 ..." en "Wagon 3"
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 27-02-2021, 20:24:24
breaking

Rocky zojuist in de bumper voor de ster : op de vraag van Renée, 'dan ben jij de mol' ...-"ja" zegt Rocky!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 27-02-2021, 20:30:50
Ik blijf alvast hier hoor. Ik zie bij de andere 2 te veel opvallend molgedrag, Rocky veel neutraler.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 27-02-2021, 21:39:22
Of het nu Rocky of Renée is. Het programma heeft zijn dieptepunt bereikt. Proficiat als deze tunnel goed bleek te zijn. Ik ga tot het laatste moment mij verzetten tegen Renée. Ik ga jullie helpen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 21:40:48
Ben blij dat ze er nog inzit, en vond haar weer heerlijk mols vandaag! Niet ruilen met de stept/mountainbikes, kaart met kaars wegleggen en gewoon zeggen ‘ja klopt’ bij het gesprekje met Rick! Te leuk dit!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 27-02-2021, 21:45:12
Ben blij dat ze er nog inzit, en vond haar weer heerlijk mols vandaag! Niet ruilen met de stept/mountainbikes, kaart met kaars wegleggen en gewoon zeggen ‘ja klopt’ bij het gesprekje met Rick! Te leuk dit!

Met hoe Rocky het gespeeld heeft, met haar type mol, kan ik nog leven. Aan mij heb je een partner de komende week.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: JeroenR op 27-02-2021, 21:46:18
Als Rocky de Mol is zou Splinter niet zijn afgevallen in aflevering 8
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 27-02-2021, 21:47:07
Als Rocky de Mol is zou Splinter niet zijn afgevallen in aflevering 8

Splinter zat vol op Renée hoor.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: JeroenR op 27-02-2021, 21:50:24
Splinter zat vol op Renée hoor.

Dat haal ik niet uit zijn voice-over als hij de test maakt. En mocht hij vol op Renée zitten dan zou Charlotte beter de test hebben gemaakt dan Splinter terwijl Charlotte Rocky nooit heeft verdacht?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 27-02-2021, 21:51:13
Blacklight ballerina's: ik ga sprinten, want ik kan heel hard rennen.
Nu, ruil je mountainbike voor 100 euro en ren tot de finish. Ja, Charlotte, loop jij maar, ik fiets wel.  ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rinusoide op 27-02-2021, 21:53:52
Dat haal ik niet uit zijn voice-over als hij de test maakt. En mocht hij vol op Renée zitten dan zou Charlotte beter de test hebben gemaakt dan Splinter terwijl Charlotte Rocky nooit heeft verdacht?

Ja, en als ik het goed begrepen heb wilde Marije in aflevering 7 afstappen van Charlotte en voor een ander gaan, maar dat ze tijdens de test een error in haar hoofd had. Ik ga er dus van uit dat ze een deel op Charlotte heeft gezet en een deel op haar nieuwe mol. Afgaande op de aflevering moet dit Rocky wel zijn, bovendien vulde ze een vraag in die betrekking had op Charlotte, Marije & Rocky. Dus dit pleit ook niet voor Rocky als mol
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 22:03:28
Aflevering 1 'Gelijk'

Rocky ".... meteen ...." Meteen is een synoniem voor gelijk.

Rocky leest het aanbod van de mol en zegt gelijk "nee".

Na opdracht 1 "ja, ik dan ook" op de vraag of zij voor € 250 een joker wil kopen. Ze is gelijk aan kandidaten.

Aflevering 2 'Voorbeeld'

Rocky vertelt over de geheime opdrachten die Joshua in de oren van Floris brulde. Zij noemt een voorbeeld.

Aflevering 3 'Vanaf hangen'

Het slagen (in dit geval mislukken) van de opdracht hangt af van wat Rocky doet. Zij houdt 2 vrijstellingen.

Aflevering 4 'Voor het zeggen'

Rocky in gesprek met Lakshmi. Zij zegt iets voor, maar het klopt niet.

Aflevering 5 'Tot drie tellen'

Marije zegt "Wagon 1". Daarna zegt Rocky "Wagon 2 ..." en "Wagon 3"

Dank voor de opsomming. Helaas staat ‘voor het zeggen’ er niet bij, maar doet er al niet meer toe ;-)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 27-02-2021, 22:05:56
Dank voor de opsomming. Helaas staat ‘voor het zeggen’ er niet bij, maar doet er al niet meer toe ;-)
Dat staat er wel bij. Nota bene vet gedrukt.

Wie had er weer een mooie joker-outfit aan?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 22:10:15
Of het nu Rocky of Renée is. Het programma heeft zijn dieptepunt bereikt. Proficiat als deze tunnel goed bleek te zijn. Ik ga tot het laatste moment mij verzetten tegen Renée. Ik ga jullie helpen.

Dieptepunt? Er is nog nooit zoveel verdeeldheid geweest op het laatst...althans, ik heb nog nooit tot de finale getwijfeld!
En ik vond de opdrachten en setting echt fantastisch. Maar fijn dat je deze tunnel nog even komt versterken  ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Lonneke*L op 27-02-2021, 22:11:03
Rocky is voor mij van alle deelnemers het meest kandidaats. Als zij de mol is eet ik net als Jon van Eerd een bezem op. ::jaja::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 22:11:43
Dat staat er wel bij. Nota bene vet gedrukt.

Wie had er weer een mooie joker-outfit aan?

Oohhh sorry haha, hoe kan ik zo kippig zijn!! Goeie aanwijzing, top thanks!!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 27-02-2021, 22:12:14
Dieptepunt?

Als Renée de mol is, zeker!

Oohhh sorry haha, hoe kan ik zo kippig zijn!! Goeie aanwijzing, top thanks!!
You ar welcome.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 27-02-2021, 22:14:08
Rocky zou zeker een verdiende winnaar zijn ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 27-02-2021, 22:14:49
Rocky zou zeker een verdiende winnaar zijn ::bravo::
Ze is niet de winnares.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 27-02-2021, 22:15:34
Ze is niet de winnares.
Denk het wel ::jaja::, kan geen molacties bedenken bij Rocky (Had Renée trouwens ook moeite mee tijdens haar finaletest ;D)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molton op 27-02-2021, 22:18:27
Veel verder dan die 5000 euro bieden kwam ze inderdaad niet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Lonneke*L op 27-02-2021, 22:19:48

Als Renée de mol is, zeker!
 You ar welcome.

Ik heb dat juist andersom. Zou het zeer ongeloofwaardig vinden als Rocky de mol is.
Na vanavond is het voor mij nog duidelijker geworden dat Renée de mol is.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Pierce_Brosnan op 27-02-2021, 22:20:40
Rocky zij dat ze nog ff door moesten bij tweede sleutel kluis terwijl ze ook voor 603 had kunnen gaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 27-02-2021, 22:23:19
Ik heb dat juist andersom. Zou het zeer ongeloofwaardig vinden als Rocky de mol is.
Na vanavond is het voor mij nog duidelijker geworden dat Renée de mol is.

Dat komt omdat je haar niet verdacht en dus totaal niet op haar hebt gelet. Als je terug gaat kijken zie je werkelijk fantastische acties! Als ze het is is ze de beste mol ooit. Renee zou ik echt saai vinden met het onnozele gedrag.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 27-02-2021, 22:28:14
Denk het wel ::jaja::, kan geen molacties bedenken bij Rocky (Had Renée trouwens ook moeite mee tijdens haar finaletest ;D)

Ja, dat viel me ook op.  ;D Ik denk ook dat het Renée moet zijn.

Rocky is nu mijn wensmol; geweldig als ze het toch zou zijn.  :) Met al haar fanatisme.  ::ok:: Die 5000 is verdacht. En ook dat ze die escaperoom kamer niet uitkwam.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 27-02-2021, 22:28:59
Veel verder dan die 5000 euro bieden kwam ze inderdaad niet.

Ze heeft tijdens het lasergame spel, uit het zicht van de anderen, geld uit kistjes gehaald.

Heeft bij de ballerina's een zelfde streek uitgehaald.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: wieowie op 27-02-2021, 22:38:24
Rocky is voor mij vanaf het begin nooit de mol geweest. Een zinnetje van haar uit afl 1 is wel de hele tijd blijven hangen bij mij: "Dan ik ook" op het moment dat Marije en Renee al hebben togehapt op het jokeraanbod van Rik. Hoezo die "dan"? Als kandidaat maakt het je toch niet uit wat de rest doet? Je wil die joker kopen of je wil dat niet? Als mol daarentegen wil je hem alleen kopen als de rest het ook doet, anders zie je er zo verdacht uit.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Sjeel op 27-02-2021, 22:41:09
Denk het wel ::jaja::, kan geen molacties bedenken bij Rocky (Had Renée trouwens ook moeite mee tijdens haar finaletest ;D)

Er zijn best veel hints die op Rocky wijzen. De jokerkaart met hahaha, de spelersbus elke aflevering, 021 vul je zo bij de toto in etc. Toen ze aan dat tafeltje zaten, de laatste avond, dacht ik even dat Rocky zou gaan zeggen dat het als mol een eer was om tegen deze 2  tegenstanders te mogen spelen. Ze heeft wel eens eerder zo'n opmerking gemaakt, over haar wedstrijd gevoel. Maar idd welke molacties heeft Rocky dan op haar naam?  De duidelijke kwamen toch meer van Renée en nog het meest van Charlotte, 7000 euro in 2 opdrachten, maakt  haar de beste reserve mol ooit.  :-\\
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 27-02-2021, 22:42:42
Er zijn best veel hints die op Rocky wijzen. De jokerkaart met hahaha, de spelersbus elke aflevering, 021 vul je zo bij de toto in etc. Toen ze aan dat tafeltje zaten, de laatste avond, dacht ik even dat Rocky zou gaan zeggen dat het als mol een eer was om tegen deze 2  tegenstanders te mogen spelen. Ze heeft wel eens eerder zo'n opmerking gemaakt, over haar wedstrijd gevoel. Maar idd welke molacties heeft Rocky dan op haar naam?  De duidelijke kwamen toch meer van Renée en nog het meest van Charlotte, 7000 euro in 2 opdrachten, maakt  haar de beste reserve mol ooit.  :-\\

Hints vind ik persoonlijk ook niet heel veel zeggen, juist omdat er naar elke kandidaat vaak wel leuke hints zijn te bedenken die ook geheel op toeval gebaseerd kunnen zijn ::jaja::.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 27-02-2021, 23:12:03
Heeft niks met Rocky's molschap te maken, maar vond het wel interessant dat Rik zei dat Rocky's medekandidaten haar die 5000 euro niet in dank afnamen. Zo lang was dat tekstje niet en dan juist dat benoemen  :-\\

Ik denk dat er meer is gebeurd dan we mochten zien.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: peterterh op 27-02-2021, 23:32:57
Mogelijke molacties:
- Bij de vrachtwagens eerst een rondje laten rijden en dan pas foto’s nemen (we weten nu dat Charlotte daar geen mol was, dus wie heeft deze bijzondere werkwijze bedacht?)
- Marije wegsturen omdat er geen stenen met codes meer zouden zijn, wat niet zo blijkt te zijn.
- Bij de escaperoom als eerste een fout antwoord geven, wetende dat iedereen dit kon zien. En zo de schroom bij anderen wegnemen zodat zij wellicht ook fout gaan antwoorden en minder kans op ontsnapping hebben.
- Bij de liftopdracht hints geven waardoor antwoord wellicht afgekeurd zou kunnen worden (op de site staat dat de vraag maar 1 maal gesteld mag worden, dus aanwijzingen zullen ook wel niet hebben gemogen).
- 5000 euro bieden bij de veiling.
- De klok niet stilzetten in de trein.
- Zonder Marije ontsnappen uit de gevangenis.
- In de silent disco geen duidelijke uitbeelding van de nummers doen en geen enkel nummer raden.
- Zorgen dat de oud kandidaten niet allemaal op de goede plek zitten.
- Zorgen dat Renee voor de joker gaat en dus geen geld draait.
- Vanaf het begin vertragen bij de 6 km tocht, en er geen probleem mee hebben dat Renee langzaam is. Later 350 laten liggen.

Maar er is ook nog genoeg niet duidelijk. Waarom 2000 euro is het grootste vraagteken.Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: joligmolletje op 27-02-2021, 23:37:39
Wauw wat een lijst peterterh! Ik begin bijna te twijfelen aan Rocky. Sowieso: als Renee niet de mol is, heeft ze het grote voordeel dat ze zichzelf niet hoeft te verdenken. Verdacht zijn heeft dan zo zijn voordelen.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 27-02-2021, 23:47:53
Blacklight ballerina's: ik ga sprinten, want ik kan heel hard rennen.
Nu, ruil je mountainbike voor 100 euro en ren tot de finish. Ja, Charlotte, loop jij maar, ik fiets wel.  ::rofl::

Dat is vreemd inderdaad.  ::ok:: En is hier echt al het geld meegenomen of is er wat verloren onderweg?  ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 28-02-2021, 00:06:42
Mogelijke molacties:
- Bij de vrachtwagens eerst een rondje laten rijden en dan pas foto’s nemen (we weten nu dat Charlotte daar geen mol was, dus wie heeft deze bijzondere werkwijze bedacht?)
- Marije wegsturen omdat er geen stenen met codes meer zouden zijn, wat niet zo blijkt te zijn.
- Bij de escaperoom als eerste een fout antwoord geven, wetende dat iedereen dit kon zien. En zo de schroom bij anderen wegnemen zodat zij wellicht ook fout gaan antwoorden en minder kans op ontsnapping hebben.
- Bij de liftopdracht hints geven waardoor antwoord wellicht afgekeurd zou kunnen worden (op de site staat dat de vraag maar 1 maal gesteld mag worden, dus aanwijzingen zullen ook wel niet hebben gemogen).
- 5000 euro bieden bij de veiling.
- De klok niet stilzetten in de trein.
- Zonder Marije ontsnappen uit de gevangenis.
- In de silent disco geen duidelijke uitbeelding van de nummers doen en geen enkel nummer raden.
- Zorgen dat de oud kandidaten niet allemaal op de goede plek zitten.
- Zorgen dat Renee voor de joker gaat en dus geen geld draait.
- Vanaf het begin vertragen bij de 6 km tocht, en er geen probleem mee hebben dat Renee langzaam is. Later 350 laten liggen.

Maar er is ook nog genoeg niet duidelijk. Waarom 2000 euro is het grootste vraagteken.

Dank en er is nog meer maar dit is al meer dan genoeg 😊
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 28-02-2021, 00:32:26
Zagen jullie ook dat Rocky Renée op het laatst niet lang aan durfde te kijken? Ze keek een paar keer weg  ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 28-02-2021, 01:06:12
Of het nu Rocky of Renée is. Het programma heeft zijn dieptepunt bereikt. Proficiat als deze tunnel goed bleek te zijn. Ik ga tot het laatste moment mij verzetten tegen Renée. Ik ga jullie helpen.
Eens met het eerste en gelukkig hebben we de Belgische Mol nog.
Maar Rocky als Mol zou nog erger zijn. Ik had echt een teiltje nodig toen ik in de uitzending het argument voorbij zag komen dat de Mol misschien wel €2000 in de pot had gestort om het er later weer uit te halen. Rocky heeft met die veiling niks uit de pot gehaald. Het was Marije die als eerste €5000 bood. Rocky had hier net zo goed €0 kunnen bieden. Maar nu moet ik stoppen want ik voel me weer niet goed worden.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 28-02-2021, 01:16:08
Zagen jullie ook dat Rocky Renée op het laatst niet lang aan durfde te kijken? Ze keek een paar keer weg  ::vergroot::
Over dat wegkijken gesproken. Wat mij al eerder was opgevallen is dat Rocky heel vaak wegkeek bij de nabespreking van een (mislukte) opdracht. Kijk die maar even terug.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 28-02-2021, 08:51:23
Rocky is voor mij vanaf het begin nooit de mol geweest. Een zinnetje van haar uit afl 1 is wel de hele tijd blijven hangen bij mij: "Dan ik ook" op het moment dat Marije en Renee al hebben togehapt op het jokeraanbod van Rik. Hoezo die "dan"? Als kandidaat maakt het je toch niet uit wat de rest doet? Je wil die joker kopen of je wil dat niet? Als mol daarentegen wil je hem alleen kopen als de rest het ook doet, anders zie je er zo verdacht uit.

Haar gedrag is daar gelijk aan dat van kandidaten.
Dat is vreemd inderdaad.  ::ok:: En is hier echt al het geld meegenomen of is er wat verloren onderweg?  ::vergroot::

Er is geld ingeleverd uit aflevering 1 (lasergame).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 28-02-2021, 08:59:34
Dat is vreemd inderdaad.  ::ok:: En is hier echt al het geld meegenomen of is er wat verloren onderweg?  ::vergroot::
Toen Renée afging had ze deels het geld uit 1 bakje. Ze riep nog dat er nog in zat, ze had niet alles kunnen pakken. Even later ging ook Splinter af, die stond achter Renée in beeld, en gaf aan ook geld te hebben. De rest uit Renée haar bakje? Florentijn en Erik hadden geen geld.
Rocky zegt dat ze bijna alle bakjes heeft gehad en ze komt aan met 400 euro, de inhoud van 1 bakje. Lijkt me toch iets misgegaan onderweg dan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 28-02-2021, 09:14:03
Toen Renée afging had ze deels het geld uit 1 bakje. Ze riep nog dat er nog in zat, ze had niet alles kunnen pakken. Even later ging ook Splinter af, die stond achter Renée in beeld, en gaf aan ook geld te hebben. De rest uit Renée haar bakje? Florentijn en Erik hadden geen geld.
Rocky zegt dat ze bijna alle bakjes heeft gehad en ze komt aan met 400 euro, de inhoud van 1 bakje. Lijkt me toch iets misgegaan onderweg dan.
Ja, zou angst voor ballerina's kunnen zijn maar ik denk dat ze gewoon niet alles heeft ingeleverd.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Geel scherm op 28-02-2021, 10:58:36
Mogelijke molacties:
- Bij de vrachtwagens eerst een rondje laten rijden en dan pas foto’s nemen (we weten nu dat Charlotte daar geen mol was, dus wie heeft deze bijzondere werkwijze bedacht?)
- Marije wegsturen omdat er geen stenen met codes meer zouden zijn, wat niet zo blijkt te zijn.
- Bij de escaperoom als eerste een fout antwoord geven, wetende dat iedereen dit kon zien. En zo de schroom bij anderen wegnemen zodat zij wellicht ook fout gaan antwoorden en minder kans op ontsnapping hebben.
- Bij de liftopdracht hints geven waardoor antwoord wellicht afgekeurd zou kunnen worden (op de site staat dat de vraag maar 1 maal gesteld mag worden, dus aanwijzingen zullen ook wel niet hebben gemogen).
- 5000 euro bieden bij de veiling.
- De klok niet stilzetten in de trein.
- Zonder Marije ontsnappen uit de gevangenis.
- In de silent disco geen duidelijke uitbeelding van de nummers doen en geen enkel nummer raden.
- Zorgen dat de oud kandidaten niet allemaal op de goede plek zitten.
- Zorgen dat Renee voor de joker gaat en dus geen geld draait.
- Vanaf het begin vertragen bij de 6 km tocht, en er geen probleem mee hebben dat Renee langzaam is. Later 350 laten liggen.

Maar er is ook nog genoeg niet duidelijk. Waarom 2000 euro is het grootste vraagteken.

Ze heeft mensen afgeschoten bij de laseropdracht in aflevering 1. Remco gaf ook al aan dat alleen Rocky dat kon hebben gedaan vanuit zijn oogpunt. "

Wel heftig inderdaad als Rocky de mol is en straks zegt dat ze overal geld in de pot heeft gebracht omdat ze bij het bieden het er weer uit heeft gehaald. Dan verliest het programma wel een deel van z'n charmes.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 28-02-2021, 12:22:11
Zo'n beetje dit hele seizoen zit ik er blijkbaar naast  ::rofl::. Mijn verstand zegt nu dat Renée de mol moet zijn, maar mijn gevoel zegt Rocky.
Het is bizar dat, als Renée de mol is, Charlotte is doorgegaan en niet Splinter (wat hier ook al een keer is gezegd volgens mij). Splinter zat al langer op Renée dan Charlotte en had, net als Charlotte 2 jokers.

Wat mij ook dwars zit is de escaperoom. Rocky zei tegen Splinter dat het niet erg was dat hij had gelogen. Vanuit mijn Splinter-tunnel dacht ik toen dat Rocky Splinter totaal niet verdacht (goed gemanipuleerd van Splinter  ;D ). Maar ja, we weten dat Splinter de mol niet is. Voor een mol is het natuurlijk ook niet erg dat een kandidaat liegt (als dat nodig is om de opdracht niet te halen).  ::rofl::

En ook wat mocemole hierboven zegt: de vraag is, wat gaat er onderweg mis met het geld? En de vrachtwagen, wat Geel scherm aangeeft: waarom eerst een rondje rijden en dan pas foto's maken? Ik vond dat een rare strategie die Charlotte bedacht, maar ja: die is niet de mol.

Ik ga nog even goed nadenken.
Edit: Ik hoop gewoon dat dit de juiste tunnel is. Al weet ik niet of dat een goed teken is dat ik hier kom, aangezien ik al twee andere tunnels heb zien instorten.  ;)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Blinde vink op 28-02-2021, 12:51:14
Over dat wegkijken gesproken. Wat mij al eerder was opgevallen is dat Rocky heel vaak wegkeek bij de nabespreking van een (mislukte) opdracht. Kijk die maar even terug.

Vanaf het begin de reden dat ik op Rocky zit. Dat ongemakkelijke wat je bij haar af en toe ziet. Maar goed.....nog ff wachten tot de laatste aflevering.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: missmolly op 28-02-2021, 22:28:06
Zo'n beetje dit hele seizoen zit ik er blijkbaar naast  ::rofl::. Mijn verstand zegt nu dat Renée de mol moet zijn, maar mijn gevoel zegt Rocky.

Hier hetzelfde .. ik heb een aantal puzzels opgelost en daar mijn keuze op gebaseerd.
Charlotte moest het wel zijn, dacht ik...

Nu ga ik toch voor Rocky, gewoon omdat het een raar seizoen is.

Wat ik nog niemand heb horen noemen is dat JOKER een anagram is van ROKEJ

De puzzel van de codes bij wegdrukken heb ik opnieuw bekeken met Rocky en Renee in mijn achterhoofd.
Alleen voor Rocky kan ik een oplossing vinden.

Als je haar cijfers weghaalt hou je de cijfers over van haar geboortedatum.
Bovendien is haar geboortedatum opgeteld 22 => 22e mol

Wat betreft de C en de Y die ontbreken in het anagram:
Als je de codes met de spaties neerzet die op de shirts zichtbaar zijn, dan komt het aantal cijfers op 156. De kleinste gemene deler (!!) is 3, gedeeld door 3 is 52.
Omgekeerd is dat 25 = Y en 3 = C
Het getal 3 komt niet voor in de codes bovendien!

Het is een poging die misschien gelijk afgeschoten kan worden maar dat het getal 3 dit seizoen wel heel erg vaak voorkomt is zeker!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Memmymol op 28-02-2021, 22:47:33
Grappig, ik heb vandaag ook aan een anagram gedacht van Rocky haar naam. Wissel de Y en r om en er staat yockr. Als je dit fonetisch uitspreekt:
Yo klinkt als jo
ck klinkt als    k
r   klinkt als      er
Samen joker  ;D

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 1-03-2021, 09:41:05
Leuk gevonden!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: WillempieW op 1-03-2021, 11:40:21
Wat ik nog niemand heb horen noemen is dat JOKER een anagram is van ROKEJ


Die is anders gelijk na de 1e aflevering al genoemd:

De joker stond centraal in deze opdracht.


JOKER -> ROKEJ


(klinkt bijna als Rocky  )
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 1-03-2021, 18:42:59
Wat vreemd is, is dat ze de envelop met de aanwijzing voor de mol pakte a 250 euro. Dat past niet in het beeld van de pot spekken. Ik hou 0,01 procent mogelijkheid open dat ze de mol is hierom.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 1-03-2021, 18:45:17
Wat vreemd is, is dat ze de envelop met de aanwijzing voor de mol pakte a 250 euro. Dat past niet in het beeld van de pot spekken. Ik hou 0,01 procent mogelijkheid open dat ze de mol is hierom.
Dat is ook nooit haar doel geweest.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 1-03-2021, 18:52:02
Dat is ook nooit haar doel geweest.
Of ze heeft hier, voor het eerst, niet goed nagedacht.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 1-03-2021, 18:58:44
Of ze heeft hier, voor het eerst, niet goed nagedacht.
Ze liet ook 100 euro liggen in opdracht 9.1, als je de rest afdoet als naïef of onoplettend gedrag. Kun je zeggen dat ze Renée wilde controleren, maar die liet ze eerder alleen met Char. Ze leek me ook niet te vermoeid om dat laatste stukje nog te rennen. Dat is toch gek?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 1-03-2021, 19:02:25
Ze liet ook 100 euro liggen in opdracht 9.1, als je de rest afdoet als naïef of onoplettend gedrag. Kun je zeggen dat ze Renée wilde controleren, maar die liet ze eerder alleen met Char. Ze leek me ook niet te vermoeid om dat laatste stukje nog te rennen. Dat is toch gek?
Dat was ook zo'n moment. Ik had het idee dat ze in deze aflevering extra alert was om geen fouten te maken, en dan pak je toch de envelop omdat je bang bent dat je essentiele informatie mist en je gaat niet lopen omdat er onderweg nog iets kan komen wat tijd kost.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molton op 1-03-2021, 19:08:29
Wat vreemd is, is dat ze de envelop met de aanwijzing voor de mol pakte a 250 euro. Dat past niet in het beeld van de pot spekken. Ik hou 0,01 procent mogelijkheid open dat ze de mol is hierom.
Als ze de Mol is telt het geld van de gepakte enveloppen van de Mol niet mee.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 1-03-2021, 19:09:14
Dat was ook zo'n moment. Ik had het idee dat ze in deze aflevering extra alert was om geen fouten te maken, en dan pak je toch de envelop omdat je bang bent dat je essentiele informatie mist en je gaat niet lopen omdat er onderweg nog iets kan komen wat tijd kost.
Pakken van informatie? De kaars? Dit was gewoon weer een molactie: € 250 uit de pot.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 1-03-2021, 19:41:35
Juist, die 250 gaat gewoon uit de pot! Goed gedaan rocky!
En dan nog even geen steps ruilen, een fiets inleveren, en 350 (brug renee) laten zitten omdat je snel moet doorfietsen! Echt geweldig spel van rocky!
Ze heeft al zo vaak op deze manier veel geld uit de pot gehouden (denk aan gevangenis), en dan nog blijven mensen zeuren over die 2000 (wat je ook als 500 kunt wegzetten bij alle kandidaten want iedereen koos voor 500, abseilend en kajakkers).
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 1-03-2021, 20:11:53
Ze heeft al zo vaak op deze manier veel geld uit de pot gehouden (denk aan gevangenis), en dan nog blijven mensen zeuren over die 2000
En de opdracht 'vriend of vijand'.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 2-03-2021, 08:27:21
Juist, die 250 gaat gewoon uit de pot! Goed gedaan rocky!
Volgens mij was er door Rik gezegd dat mingeld gepakt door de mol niet uit de pot hoefde... Dus als ik hem goed begrijp: de 250 Euro van Rocky dan wel Renée gaat er in het geval zij de mol is niet uit de pot.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 2-03-2021, 09:29:37
Of ze heeft hier, voor het eerst, niet goed nagedacht.

Voor het eerst ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 2-03-2021, 11:22:31
Volgens mij was er door Rik gezegd dat mingeld gepakt door de mol niet uit de pot hoefde... Dus als ik hem goed begrijp: de 250 Euro van Rocky dan wel Renée gaat er in het geval zij de mol is niet uit de pot.

Min geld ging alleen over de kaartjes, niet over het aanbod van de mol. Dus rocky heeft slim 250 uit de pot gespeeld voor niets! Duidelijker kan niet ;-)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molton op 2-03-2021, 12:03:36
Dus rocky heeft slim 250 uit de pot gespeeld voor niets!
Dat heb ik me meteen na de aflevering ook afgevraagd, maar het kan eigenlijk niet dat dit uitgegeven geld wel mee zou tellen. Dan zou er effectief gewoon 250 euro minder met deze opdracht te verdienen zijn. Daar hoef je het spel niet "slim" voor te spelen als mol.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: frankhuiskamp op 2-03-2021, 12:22:19
Vind het heel erg leuk gemonteerd hoor, van de beste mensen, door ons te laten denken dat Rocky voor niets 250 euro uit de pot haalt. Maar 100 procent zeker dat Rocky oprecht niet snapte wat de hint was en dacht: oké, een kaars in een envelop, great. Nou ja, dan maar niet.

That's all there is.

Alleen de bizarre verdenking van Renee en vooral de redenering moet toch enige hoop op Rocky als Mol toch wel hebben weggevaagd. Wel een ongelofelijk toffe vrouw en overduidelijk iemand die - voor iemand die niets wist van de Mol - een bijzonder goed (en vroeg) gevoel had voor raar gedrag.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 2-03-2021, 12:38:59
Maar 100 procent zeker dat Rocky oprecht niet snapte wat de hint was en dacht: oké, een kaars in een envelop, great.
Ja, heel geloofwaardig dat Rocky zo'n simpele hint niet snapt ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: frankhuiskamp op 2-03-2021, 12:57:14
O for crying out loud.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 2-03-2021, 16:57:26
Mooie hints naar Rocky.  ::ok::
Ik kom hier voorzichtig tunnelen, ondanks dat mijn verstand zegt dat Renée de mol moet zijn.  ;D Die rare draai naar Rocky is mega-verdacht van Renée. Tenzij ze deze aflevering opeens het licht heeft gezien, dat zou natuurlijk ook kunnen.

Rocky toch echt wel verdacht, deze aflevering. Heel raar dat ze voor 250 euro een hint koopt waar ze vervolgens niks mee doet.
Als Rocky het is, hulde voor iedereen die op tijd in deze tunnel zat.  ::bravo::
Voor de laatste aflevering is niet bepaald op tijd he.  ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rowan1 op 2-03-2021, 17:40:38
Mogelijke molacties:
- Bij de vrachtwagens eerst een rondje laten rijden en dan pas foto’s nemen (we weten nu dat Charlotte daar geen mol was, dus wie heeft deze bijzondere werkwijze bedacht?)
- Marije wegsturen omdat er geen stenen met codes meer zouden zijn, wat niet zo blijkt te zijn.
- Bij de escaperoom als eerste een fout antwoord geven, wetende dat iedereen dit kon zien. En zo de schroom bij anderen wegnemen zodat zij wellicht ook fout gaan antwoorden en minder kans op ontsnapping hebben.
- Bij de liftopdracht hints geven waardoor antwoord wellicht afgekeurd zou kunnen worden (op de site staat dat de vraag maar 1 maal gesteld mag worden, dus aanwijzingen zullen ook wel niet hebben gemogen).
- 5000 euro bieden bij de veiling.
- De klok niet stilzetten in de trein.
- Zonder Marije ontsnappen uit de gevangenis.
- In de silent disco geen duidelijke uitbeelding van de nummers doen en geen enkel nummer raden.
- Zorgen dat de oud kandidaten niet allemaal op de goede plek zitten.
- Zorgen dat Renee voor de joker gaat en dus geen geld draait.
- Vanaf het begin vertragen bij de 6 km tocht, en er geen probleem mee hebben dat Renee langzaam is. Later 350 laten liggen.

Maar er is ook nog genoeg niet duidelijk. Waarom 2000 euro is het grootste vraagteken.

Voor de +2000 euro bij het abseilen heb ik nog wel een theorie:

De €2000 zou alleen uit de pot blijven als álle kandidaten de koker met het geld voorzichzelf zouden houden, er zou dan geen geld in de pot komen.
De abseilers hebben met elkaar afgesproken (zoals in de aflevering te zien) dat zij niet voor de vrijstellingen zouden gaan, maar voor het geld in de pot, door de jokers voor zichzelf te houden.
Dit betekent dus dat Rocky als mol had verwacht dat alle kandidaten ook voor de jokers in eigen koker zouden gaan, als zij dit als enige niet zou doen, dan zou dat opvallend zijn.
Het is eerder vreemd dat alle andere kandidaten uiteindelijk toch voor de jokers in de koker zijn gegaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: tureluurs op 2-03-2021, 17:49:37
Vind het heel erg leuk gemonteerd hoor, van de beste mensen, door ons te laten denken dat Rocky voor niets 250 euro uit de pot haalt. Maar 100 procent zeker dat Rocky oprecht niet snapte wat de hint was en dacht: oké, een kaars in een envelop, great. Nou ja, dan maar niet.

That's all there is.

Eens hoor. Voor aanvang van de opdracht hoort Rocky dat Charlotte als enige al eens een mogelijke aanwijzing naar de mol in handen heeft gehad en ook al is Charlotte heel verbaasd (want ze heeft nooit beseft dat het ergens naar wees), voor Rocky gaan de alarmbellen af, heeft Charlotte misschien een belangrijke voorsprong voor de komende test? Je kan als kandidaat nog zo zeker zijn, maar wat als dit is wat je wel móet zien, omdat je concurrent het ook al heeft gezien. Logisch dat ze toehapt bij de verleiding van de mol, maar vervolgens niet snapt wat ze ermee kan. 7 Andere kandidaten gingen haar al voor. Bij Charlotte daarentegen had misschien wel een lichtje opgegaan als ze die kaars had gezien. Mogelijk had ze dan de kaars op de tafel herinnerd. Vraag me nu ook af of dit het vraagteken was op het rad: een envelop met een kaars  ::vergroot::

En dan: hoe vanzelfsprekend is het dat Renée zomaar wel snapt dat je met een kaars misschien iets onzichtbaars zichtbaar kunt maken?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunnelgraver op 2-03-2021, 18:06:36
Goeie analyse!  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 2-03-2021, 18:33:41
Ik zou er bij de eerste opdracht ook niet aan gedacht hebben om de enveloppe bij de kaars te houden, omdat er gewoon geen aanleiding toe was. Die is er nu wel, ik zou het zeer vreemd vinden mocht Rocky het niet begrepen hebben. Er staat dus letterlijk dat de aanwijzing op deze enveloppe zit. Je krijgt er een kaars bij, als je het dan niet snapt.
Als Renée de mol was hadden ze de verdenkingen wel aangepast zodat ze of op Charlotte ging, of al eerder meer naar Rocky neigde. Ik denk dat ze de laatste dagen de dingen heeft opgeteld en tot de conclusie kwam dat ze wel heel gemakkelijk die 2 vrijstellingen kreeg. En dan Rocky die aan tafel zo brutaal was om "ja" te antwoorden op de vraag van Renée of zij het dan was. En daarachter fijntjes "of jij".
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 2-03-2021, 18:41:02
Ja, lijkt me voor iedere willekeurige finalist vanzelfsprekend. Wat moet je er anders mee?

Je banjert door een grottenstelsel verlicht door kaarsjes ...en krijgt een aanbod van de mol; een envelop met een aanwijzing en een kaars. Overal rond je heen kun je die kaars makkelijk aanmaken.

Dus goh ja, wat zou de bedoeling zijn?
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunnelgraver op 2-03-2021, 18:51:10
Dus goh ja, wat zou de bedoeling zijn?

In de fik steken?  :P
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 2-03-2021, 20:22:26
Volgens mij was er door Rik gezegd dat mingeld gepakt door de mol niet uit de pot hoefde... Dus als ik hem goed begrijp: de 250 Euro van Rocky dan wel Renée gaat er in het geval zij de mol is niet uit de pot.
Klopt, ze verdient ook geen geld.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Jezet op 2-03-2021, 20:24:28
Volgens mij was er door Rik gezegd dat mingeld gepakt door de mol niet uit de pot hoefde... Dus als ik hem goed begrijp: de 250 Euro van Rocky dan wel Renée gaat er in het geval zij de mol is niet uit de pot.
Rik zegt stellingen die door de mol meegepakt worden tellen niet mee. Over de info-enveloppe heeft Rik het niet
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 2-03-2021, 20:32:34
Rik zegt stellingen die door de mol meegepakt worden tellen niet mee. Over de info-enveloppe heeft Rik het niet
Daarover zegt hij alleen dat iemand de verleiding niet kon weerstaan.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: foxhunter op 3-03-2021, 15:38:59
Ik heb net deze podcast beluisterd over Rocky.
https://player.fm/series/fc-afkicken/ep-159-podcast-met-petersen-met-rocky-hehakaija
Duurt vrij lang, je hoort e.e.a. over haar knieblessure.

Ze was te lief voor handbal, daarvoor moet je toch wat meer een krengetje zijn, wat Rocky absoluut niet in zich had, daarom was ze gaan voetballen. Verbaal staat ze inmiddels wel haar mannetje, maar haar karakter maakt haar dan wel tot ideale kandidaat, heel sportief image maar niet meer zo sportief, omdat dat niet kan. En dat heeft haar ver gebracht. Ze is te lief om te liegen of om een leugen lang vol te houden.

Ontsnappen uit de gevangenis zonder Marije zal dan wel een vergissing zijn geweest, hoe overtuigend dit ook in beeld is gebracht dat Rocky iedereen de tijd ontnam om Marije te bevrijden.

Ik kan geen argument meer vinden waarom Rocky meer verdacht zou zijn dan Renee, dus tijd om er een punt achter te zetten.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Amethyst op 3-03-2021, 17:07:11
Mooi passende mogelijke aanwijzing bij het mountainbiken. via MolNancyM op widm.nl


"De mol (Rocky) wilde in 1e instantie Lakshmi (dus kandidaat) zijn."

"Rocky wilde in 1e instantie niet de Mol zijn."


Renée wilde de mol wel zijn. Daarnaast weten we dat Rocky bedenktijd nodig had (Molboekje)

Kan dus dat de rol van mol niet echt bij haar paste, foxhunter, maar dat ze uiteindelijk toch ja heeft gezegd ::wijn::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 4-03-2021, 19:31:53
Min geld ging alleen over de kaartjes, niet over het aanbod van de mol. Dus rocky heeft slim 250 uit de pot gespeeld voor niets! Duidelijker kan niet ;-)
Of Renée heeft misschien iets minder slim 250 Euro uit de pot gespeeld. Minder slim, maar wel veel interessanter voor de laatste aflevering. Er staat iets op de enveloppe, en de kijker wil dat iets weten. En ja, Renée als mol laat ons dat iets zien... Toch veel interessanter voor de kijkers dan de manier van Rocky.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 4-03-2021, 20:16:24
Ja kan ook, al kijk ik niet alleen naar deze actie maar ook het niet pakken van de 350 met de brugopdracht (snel doorfietsen), geen step inruilen a 50 pp maar wel mountainbikes kopen a 100 pp, en niet op het laatst rennen voor 100 pp. en dan nog 250 voor de molkaart maar die had renee ook.
Er wijst genoeg naar renee maar ook naar rocky. Ik blijf bij haar maar het is een super onzeker jaar ;-)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 4-03-2021, 23:26:46
Of Renée heeft misschien iets minder slim 250 Euro uit de pot gespeeld. Minder slim, maar wel veel interessanter voor de laatste aflevering. Er staat iets op de enveloppe, en de kijker wil dat iets weten. En ja, Renée als mol laat ons dat iets zien... Toch veel interessanter voor de kijkers dan de manier van Rocky.

Dat is waar... Dat wijst naar Renée.
Alleen zit die rare 'knip' bij Rocky mij dwars. Ze loopt inderdaad zo weg, zonder die envelop verder open te maken. Tsja, bij Renée is alles meer duidelijk en het is niet vreemd als ze de mol is. Maar toch... Het zou me niks verbazen als er toch nog extra beelden van Rocky zijn, met een close-up dat ze toch die kaars vastpakt.  ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 5-03-2021, 08:48:21
Ik denk ook dat we dat te zien gaan krijgen. Rocky die terugloopt en de kaars aansteekt, waarbij we te zien krijgen dat zij de mol is. De onthulling.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 5-03-2021, 10:12:10
Één van de soundtracks van deze aflevering (Naas het weer terugkerende The Crown) was uit "Battle:LA".
Ik vind het toch wel veel aanwijzingen naar Rocky, met al die 'tegenstanders' en 'wedstrijden'.
Ik besef ook dat 'Battle:la' op de vrouwenstrijd kan slaan (vrouwelijke 'la')...
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 5-03-2021, 11:18:17
Ik denk ook dat we dat te zien gaan krijgen. Rocky die terugloopt en de kaars aansteekt, waarbij we te zien krijgen dat zij de mol is. De onthulling.

Laten we het hopen. Dat zou fantastisch zijn.  ::ok::

Ik blijf in deze tunnel (nou ja: blijven? het is natuurlijk ook dat Splinter en Charlotte zijn afgevallen dus ik zit maar heel kort op dit spoor  ::schaam:: ), ondanks dat alles naar Renée lijkt te leiden. Renée is verreweg het meest verdacht in beeld, maar Rocky lijkt wat subtieler.

Het is alleen dat abseil/kajak-moment dat ik heel raar vind voor een mol, maar ook dat gaat tussen Renée en Rocky.  ???

Heel onlogisch moment blijft het, Rocky en de kaars. En dat kan onhandigheid zijn (te snel willen zijn) voor kandidaat Rocky; zo op het laatst is dat niet zo heel vreemd. Wat het wel vreemd maakt, is dat we Rocky eigenlijk nooit op een ondoordachte actie kunnen betrappen. Als Mol Rocky zou dit juist weer geniaal zijn. Ook hier leidt het spoor naar Renée (we denken dat ze haar eigen envelop opent), maar het is wel erg overduidelijk als ze echt de mol is. Dus dan maar de omgekeerde psychologie hier: Rocky als onverdachte mol. En eigenlijk ook veel mooier als het waar is: Rocky die toch de envelop openmaakt en haar naam onthult.

En dat zou voor mij ook verklaren dat Charlotte alvast bekend is gemaakt als verliezer; de focus van het publiek moet bij Rocky en Renée zijn. De meerderheid lijkt voor Renée te gaan en dan... Toch Rocky. Wie weet.  :D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 5-03-2021, 14:41:21
Mocht Renée niet zo duidelijk hebben doorgegeven in welke koker geld zat en in welke jokers, had Rocky kunnen veinzen dat ze niet wist wat in welke koker zat en toch het geld houden. Dan kon ze de schuld, nog maar eens, bij Renée leggen, want tja, hoe kon ze nu weten wat wat was. En eerst heel kandidaats niet voor de vrijstellingen gaan.

Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 5-03-2021, 23:07:18
Mocht Renée niet zo duidelijk hebben doorgegeven in welke koker geld zat en in welke jokers, had Rocky kunnen veinzen dat ze niet wist wat in welke koker zat en toch het geld houden. Dan kon ze de schuld, nog maar eens, bij Renée leggen, want tja, hoe kon ze nu weten wat wat was. En eerst heel kandidaats niet voor de vrijstellingen gaan.
Lijkt mij niet slim om je medekandidaten op het spoor van jouw Mol te zetten. Of je moet er hier vanuit gaan dat een slimme kandidaat juist niet eerlijk vertelt wat er in welke koker zit.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 5-03-2021, 23:13:28
Lijkt mij niet slim om je medekandidaten op het spoor van jouw Mol te zetten. Of je moet er hier vanuit gaan dat een slimme kandidaat juist niet eerlijk vertelt wat er in welke koker zit.
Maar dat is nu toch net wat Rocky doet. Iedereen op Renée zetten. Niet slim als kandidaat, wel als mol. Ze zet zelfs Charlotte nog volledig op Renée.
Rocky zegt, helemaal aan het begin dat ze als mol zal doen alsof ze het programma niet goed kent, dit past volledig in dat opzet.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 5-03-2021, 23:24:20
Maar dat is nu toch net wat Rocky doet. Iedereen op Renée zetten. Niet slim als kandidaat, wel als mol. Ze zet zelfs Charlotte nog volledig op Renée.
Rocky zegt, helemaal aan het begin dat ze als mol zal doen alsof ze het programma niet goed kent, dit past volledig in dat opzet.
Als Rocky de Mol is dan zijn er bij de Voor Joker Staan toch wel een aantal nep-mollen bezig geweest, want Rocky en Splinter zijn wel de enige twee die deze opdracht kandidatengedrag vertoonden.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: mocemole op 5-03-2021, 23:40:54
Als Rocky de Mol is dan zijn er bij de Voor Joker Staan toch wel een aantal nep-mollen bezig geweest, want Rocky en Splinter zijn wel de enige twee die deze opdracht kandidatengedrag vertoonden.
Niet in beeld, maar Rocky kan hier wel Renée de zogenaamde driehoekswissel hebben laten uitvoeren. 2 wissels, en dan maar doen alsof Renée niet goed luistert.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Belgian Mol op 6-03-2021, 09:53:00
Niet in beeld, maar Rocky kan hier wel Renée de zogenaamde driehoekswissel hebben laten uitvoeren. 2 wissels, en dan maar doen alsof Renée niet goed luistert.


Al heeft ze toch een molactie gedaan vanuit het vliegtuigje, dan nog vind ik het knapper dan aan de grond buiten beeld even een blokje wisselen, of een driehoekswissel zoals het in het Renéewoordenboek staat.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Kriekendiek op 6-03-2021, 10:55:01
Heb m ook bij de opdracht geplaatst... ik zie boven de tekst 'de mol' een gezicht. In mijn ogen is dit Rocky
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 6-03-2021, 12:33:07
Lijkt mij niet slim om je medekandidaten op het spoor van jouw Mol te zetten. Of je moet er hier vanuit gaan dat een slimme kandidaat juist niet eerlijk vertelt wat er in welke koker zit.

Het past wel weer in het goudeerlijke beeld dat Rocky weet neer te zetten, denk ik.  ::vergroot::
Tja, alles schreeuwt Renée, maar dit zou zomaar de juiste tunnel kunnen zijn. Het zou mooi zijn dat ze als goudeerlijke kandidaat weet te winnen, maar ik geloof dat bij Rocky toch niet helemaal.

Wat ik mij ook afvraag: Is het ook niet zo dat de mol vaak in afl. 9 nog een beetje verwarring zaait en zich kandidaatser opstelt (om mensen nog in twijfel te brengen)? Volgens mij werd vorig jaar hier nog iets over gezegd, nav een interview.
In dat opzicht ook bijzonder dat Renée zeer opzichtig lijkt te mollen en dat Rocky subtieler lijkt (meer kandidaats, vind ik).
En, o de aardige Rocky, telkens heen en weer fietst om geld binnen te harken (en Charlotte lekker laat rennen, dat zelf niet doet, hm). Doet zo haar best... En ach, wat onhandig met die envelop. Maak je echt als kandidaat zo'n fout van 250 euro?  ???

Het zou mij niet verbazen dat Renée alsnog de mol is hoor. Maar eigenlijk houd ik meer rekening met een ander scenario. Ik krijg vooral de indruk dat de montage (en inderdaad: ook Rocky zelf  ::vergroot:: ) ons de Renée-tunnel wil induwen. Het gaat interessant worden vanavond.  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Kriekendiek op 6-03-2021, 13:09:58
Ook hier nu de foto. Ik heb geprobeerd om ook het haar te omlijnen zodat het makkelijk zichtbaar wordt waar ik het gezicht dan zie. Ik kan t niet, niet meer zien zeg maar ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Regis Filia op 6-03-2021, 19:07:59
Ik schuif hier ook aan. Ik heb het dit seizoen toch fout, dus het maakt niet uit. (het pas goed hebben na aflevering 8 of 9 telt niet)
Charlotte bekendmaken als verliezend finalist zou een vreemde keuze zijn als Renée de mol is. Rocky heeft, als ze de mol is, wel wat uit te leggen over het geld dat ze heeft binnengebracht, maar ze is wel veel minder verdacht dan Renée.
Ik wil ook gewoon niet dat het Renée, omdat de montage dan echt bizar is. Veel verdacht worden als mol is pech hebben, maar over de montage hebben ze wel controle. Ik heb eigenlijk ook veel minder zin in het volgende seizoen als Renée de mol is, omdat dit seizoen dan echt vreemd in elkaar zit.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rozz75 op 6-03-2021, 20:15:09
Een beetje tijdens, en sowieso direct na het vertrek van splinter, in deze tunnel beland. Ik ga nu vol voor rocky nadat ik me over de abseil opdracht heen heb gezet ;-). Ik zou het echt geweldig vinden dus dat speelt ook mee. We gaan het zien, veel plezier vanavond!!
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 6-03-2021, 20:18:42
Ik heb eigenlijk ook veel minder zin in het volgende seizoen als Renée de mol is, omdat dit seizoen dan echt vreemd in elkaar zit.
Mee eens.

 :\'(  :\'(  :\'(
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rinusoide op 6-03-2021, 20:51:40
21 seconden sneller ::oink::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 6-03-2021, 21:00:07
Wauw, wat knap! Fantastisch gedaan Rocky!  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 6-03-2021, 21:35:06
 ::ok:: Goede actie van Rocky om dat geld weg te geven aan Favela street!  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunneltelevisie op 6-03-2021, 21:40:46
::ok:: Goede actie van Rocky om dat geld weg te geven aan Favela street!  ::ok::

Eens! Supertof van haar.  ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Daisy op 6-03-2021, 21:43:37
Felicitaties aan Rocky, goede speler en een mooie winnaar ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: D*N op 6-03-2021, 21:54:59
Goeie winnaar ::bravo:: en mooi dat ze het geld doneert :)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: snugger op 6-03-2021, 21:57:17
Eerlijkheid duurt het langst. Prachtig dat Rocky wint, en de buit toebedeelt aan haar stichting. Fantastisch gedaan  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Hadewychisdemol op 6-03-2021, 22:00:53
Goed gespeeld en een mooie bestemming voor het geld ::ok::

Buiten het spel had ze wel iets minder eerlijk mogen zijn, de afgelopen week heb ik haar meerdere weken zien verklappen dat ze de winnaar is en niet de Mol. Kun je allemaal omgekeerde psychologie op toepassen natuurlijk maar vind ik toch een beetje jammer.

Verder wel heel fijn om weer een keer een winnaar te hebben die een groot deel van haar pot zelf verzameld heeft! :D
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: cinner op 6-03-2021, 22:01:49
Eens. Fanatieke en recht door zee kandidaat, terecht gewonnen en wat een mooi doel! (En wat zag ze er goed uit!)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Starlight op 6-03-2021, 22:08:48
Terechte winnaar en heel mooi dat ze de pot doneert ::bravo::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 6-03-2021, 22:09:44
Dank je wel Rocky !!  ::respect::  de winst is voor jou ::cheerleader:: en dus je straatvoetbalstichting, mooi gebaar!  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: JeroenR op 6-03-2021, 22:10:45
Terechte winnaar! Zeker als je vanaf aflevering 1 de Mol expliciet noemt bij het maken van de test.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Rinusoide op 6-03-2021, 22:12:10
Zeker een echte speelster en terechte winnares  ::ok:: ::jaja::
En een heel mooi gebaar dat ze de pot doneert  ::bravo:: ::love::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 6-03-2021, 22:16:41
Van mij had ze het geld ook lekker zelf mogen houden. Toffe winnaar. ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: snugger op 6-03-2021, 22:22:43
Van mij had ze het geld ook lekker zelf mogen houden. Toffe winnaar. ::ok::
Niet zeuren, Heinz
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Heinz op 6-03-2021, 22:30:41
Niet zeuren, Heinz

Ik zeur niet. ;D Ik vind dat het geen gewoonte hoeft te worden voor de winnaar om het geld te doneren. Mag wel, maar ik vind je net zo'n goede winnaar als je het lekker in je eigen zak steekt. ;)
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Mollem op 6-03-2021, 22:35:03
Ik denk alleen wel dat er in 2020 een precedent is geschapen waar we niet vanaf gaan raken  8)
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: Joost2 op 6-03-2021, 22:43:13
De verdiende winnares. Sportief dat ze het geldbedrag inzet voor de stichting.  ::bravo:: Maar nee het is aan de winnaar om te bepalen wat er met de prijzenpot gebeurd.
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: DRenziboy op 6-03-2021, 22:46:17
Ik denk alleen wel dat er in 2020 een precedent is geschapen waar we niet vanaf gaan raken  8)

Dit is misschien wel een idee dat de productie zelf mee zou moeten nemen, beetje hetzelfde als widm jr. waarbij iedere kandidaat voor een goed doel speelt, maar hiermee draaf ik te ver van het topic af.

Rocky is een fantastisch mens en een terechte winnaar, toch eerlijk gespeeld en hetzelfde pad als Nathan voor haar gelopen. Beide leveren het bewijs: "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel."

Edit: Net als bij Nikkie vorig seizoen is er een actie opgezet om de inhoud van de pot te verdubbelen en dit aan Favela Street te schenken.
https://www.doneerdoel.nl/actie/3221/favela-street-foundation
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: jokeJD op 7-03-2021, 07:21:24
Ik denk alleen wel dat er in 2020 een precedent is geschapen waar we niet vanaf gaan raken  8)

Hoop eigenlijk toch van niet. Heb altijd gedacht dat ze, toen het met bners werd, niet overgestapt zijn op spelen voor goede doelen omdat dat het molschap een onethisch tintje geeft. 3 weken je best doen om zo weinig mogelijk geld aan de minderbedeelden der aarde te geven klinkt toch niet als een leuke taak....

On-topic: het dagboek van Rocky gelezen? Prachtig!
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 7-03-2021, 08:31:31
Het blijkt dat ze helemaal geen tactiek had, alleen winnen en het eerlijk spelen, alsof ze in een voetbalwedstrijd zit. Het is bijvoorbeeld dubieus dat ze de ene keer niet voor een vrijstelling wil spelen maar voor geld in de pot, en de andere keer 5000 euro over heeft voor een vrijstelling.
Ik denk dat het helemaal van het moment af hangt wat ze doet met een neiging tot tegendraadsheid, ook bij voetballen belangrijk, niet doen wat je tegenstander verwacht.
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 7-03-2021, 08:58:12
Ik denk alleen wel dat er in 2020 een precedent is geschapen waar we niet vanaf gaan raken  8)
In 2006 werd het ook al gedaan.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: LdHmolletje op 7-03-2021, 09:20:09
Goed gespeeld! Als je al zo vroeg de juiste mol in het vizier hebt, ben je de terechte winnaar!
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: molE13 op 7-03-2021, 09:35:28
 ::ok:: Mooi verhaal in het dagboek!  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: Tunnelgraver op 8-03-2021, 12:53:53
Hoop eigenlijk toch van niet. Heb altijd gedacht dat ze, toen het met bners werd, niet overgestapt zijn op spelen voor goede doelen omdat dat het molschap een onethisch tintje geeft. 3 weken je best doen om zo weinig mogelijk geld aan de minderbedeelden der aarde te geven klinkt toch niet als een leuke taak....

Maar dat is toch eenvoudig op te lossen? Laat ALLE 10 de kandidaten vooraf een goed doel aanwijzen. De pot gaat dan naar het goede doel van de winnaar en al het geld dat de Mol uit de pot wist te houden gaat naar het goede doel van de Mol.

Verder wil graag nog even opmerken dat ik Rocky een zeer goede winnaar vond! Dat je met fair play niet alleen de finale haalt, maar ook nog eens de winnaar wordt, is fantastische reclame voor het spel. En ook voor Rocky. Leuk mens!
 ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Rocky Hehakaija
Bericht door: keek op 8-03-2021, 17:50:11
Maar dat is toch eenvoudig op te lossen? Laat ALLE 10 de kandidaten vooraf een goed doel aanwijzen. De pot gaat dan naar het goede doel van de winnaar en al het geld dat de Mol uit de pot wist te houden gaat naar het goede doel van de Mol.

Dat deden ze bij het tweede seizoen van WIDM Junior.
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: sherlock op 8-03-2021, 19:00:45
Het is bijvoorbeeld dubieus dat ze de ene keer niet voor een vrijstelling wil spelen maar voor geld in de pot, en de andere keer 5000 euro over heeft voor een vrijstelling.
Ik denk dat het helemaal van het moment af hangt wat ze doet met een neiging tot tegendraadsheid, ook bij voetballen belangrijk, niet doen wat je tegenstander verwacht.

We kunnen natuurlijk niet in haar hoofd kijken, maar ik zou het wel logisch kunnen verklaren. Als Rocky bij het abseilen Renee al als hoofdverdachte had, dan was haar keuze een win-win situatie. Geld in de pot en Renee een stukje minder verdacht voor Rocky haar tegenstanders.
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 8-03-2021, 23:02:48
We kunnen natuurlijk niet in haar hoofd kijken, maar ik zou het wel logisch kunnen verklaren. Als Rocky bij het abseilen Renee al als hoofdverdachte had, dan was haar keuze een win-win situatie. Geld in de pot en Renee een stukje minder verdacht voor Rocky haar tegenstanders.
Hoe zo Renée een stukje minder verdacht? Het is Rocky die bepaalt welke koker ze aan Renée geeft. Het feit dat Renée eerlijk heeft vertelt wat er in iedere koker zat maakt haar in mijn ogen juist meer verdacht. Om geen geld in de pot te krijgen moeten alle abseilers namelijk de koker met geld pakken en daar hebben ze de juiste informatie voor nodig. Foutieve informatie of geen informatie geven vind ik juist heel erg kandidaats.
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: sherlock op 9-03-2021, 02:14:48
Voor ons als tvkijker heb je daar gelijk in, maar de overige 6 kandidaten zien en onthouden alleen dat er door de combi Rocky-Renee wel geld en geen vrijstellingen worden verdiend.
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: Run op 9-03-2021, 11:49:01
Opvallend dat Florentijn na zijn exit in het vliegtuig tot de conclusie kwam dat het Renée moest zijn. Blijkbaar kwam hij tot de conclusie dat de mol bij de kanoërs moest zitten, met het doel geld in handen van de abseilers te krijgen. Wie had daartoe aangestuurd? Renée. Jammer dat hij dit niet bedacht voordat hij de test maakte.
Titel: Re: [de winnaar] Rocky Hehakaija
Bericht door: MartinJ op 10-03-2021, 00:29:21
Opvallend dat Florentijn na zijn exit in het vliegtuig tot de conclusie kwam dat het Renée moest zijn. Blijkbaar kwam hij tot de conclusie dat de mol bij de kanoërs moest zitten, met het doel geld in handen van de abseilers te krijgen. Wie had daartoe aangestuurd? Renée. Jammer dat hij dit niet bedacht voordat hij de test maakte.
Sorry, maar ik blijf het vreemd vinden dat sommigen toch naar een andere aflevering hebben gekeken dan ik. In de aflevering die ik heb gezien hadden de kanoërs niks te kiezen en konden ze afspreken wat ze willen totdat ze een ons wegen. Ik denk eerder dat Florentijn, die het als kandidaat als enige uitstekend speelde, door alleen te zeggen pakken / laten hangen, (na de opdracht) heeft gehoord dat Renée het nodig vond om te kwekken over de inhoud van elke koker. Met het doel uiteraard om de abseilers de kokers met geld te laten kiezen, wat ook bijna was gelukt. Enfin je snapt hem.