Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => Wie is de Mol AVROTROS 2023 => Topic gestart door: Pac op 4-01-2023, 21:57:28

Titel: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Pac op 4-01-2023, 21:57:28
Alles wat je over het programma, de presentator, de crew en de kandidaten in de media tegenkomt, kun je kwijt in dit topic.

Er staan weer een paar interviews met kandidaten in de verschillende tv-gidsen. Interessant: voordat bekend was dat hij deel zou nemen, had Sander met zijn kinderen een codenaam afgesproken om het toch over WIDM te kunnen hebben in het bijzijn van anderen. De naam: 'Project Kleine Potjes'. Gaan we het zo makkelijk maken dit jaar? ::vergroot:: :P
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 5-01-2023, 14:25:27
Het zijn vaak zulke korte artikeltjes dat ik ze in de kiosk snel even lees.

Het Veronica Magazine heeft de leukste molcover met een tekening van "supermol" Dennis Weening erop. Die dan "zijn diepste molgeheimen" zou prijsgeven of iets dergelijks, wat natuurlijk erg tegenvalt. (Anekdotes die de molloten al kenden.) De andere twee supermollen volgens dat magazine zijn Jeroen en Merel, wat een beetje willekeurig lijkt.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Amethyst op 5-01-2023, 15:37:47
Sander loopt helemaal leeg over WIDM. (Ik overdrijf.) Leuk interview inderdaad, Pac. Hij komt in de VARAgids terug op een uitspraak uit het Molboekje. Van: ik hoefde niet meer te liegen, ik was echt in Afrika o.i.d. Nu iets uitgebreider.

Sander: "Ik ga regelmatig naar Afrika, dus is het niet gek als ik een tijdje weg ben, dat komt vaker voor. Iedereen vond het geloofwaardig. Uiteindelijk bleek dat we met Wie is de Mol? naar Zuid-Afrika gingen. Dus ik had niet eens gelogen, want ik ging ook echt naar Afrika. Ik had zelfs een shirt meegenomen, een blauw T-shirt dat ik vaak draag, met een afdruk van het Afrikaanse continent inclusief Madagaskar."


In de Avrobode en Televizier een kort interview met Ranomi en Froukje. Geven allebei aan niet makkelijk te liegen. Froukje wel genuanceerder: "makkelijk liegen, nee, dat is het woord niet, je moet de hele tijd nadenken over wat je ook alweer hebt gezegd."

Froukje zei dat ze al iets had teruggezien.

Morgen een interview met Jurre in de Telegraaf, denk ik. Staat nu online achter een betaalmuur. Clickbait titel: "Ik ben geschrokken van mezelf".

Kort duo interview met Sander en Soy in de TV krant. Sander die op de foto vaderlijk een arm om hem heen slaat ::rofl::

Kon ik weinig mee. Soy zei nog wel dat-ie de 1e nacht al met een Molboekje onder z'n kussen sliep. "Iedereen is voorzichtig met informatie."
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 5-01-2023, 18:17:09
De Volkskrant:

‘Zuid-Afrika is een land dat vraagt om toelichting’

Het succesprogramma Wie is de Mol? speelt zich dit seizoen voor de tweede keer af in Zuid-Afrika. Presentator Rik van de Westelaken legt uit waarom opnieuw voor dit land is gekozen, en welke vernieuwingen het programma heeft doorgevoerd.

Abel Bormans 5 januari 2023, 14:00

 Zaterdag begint het 23ste seizoen van Wie is de Mol?, sinds 1999 op televisie. Bij de vorige editie, die zich vanwege de pandemie in het Europese Albanië afspeelde, keken naar de begin- en slotaflevering meer dan drie miljoen mensen. De locatie deze keer: Zuid-Afrika, hetzelfde land als in 2013, al is nu voor de West-Kaap en de Garden Route – een bij toeristen geliefde kustroute in het zuiden – gekozen.

‘We hebben een lijst voorwaarden waaraan een land moet voldoen’, zegt presentator Rik van de Westelaken aan de telefoon. ‘Het moet een visueel aantrekkelijk en afwisselend land zijn, veilig, goed te bereizen, we moeten medewerking en vergunningen van de autoriteiten krijgen en met kwalitatief vaardige lokale producers aan de slag kunnen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan kom je op een niet zo heel lange lijst van bestemmingen uit. Zuid-Afrika is zo’n groot en fascinerend land, het was voor ons geen moeilijke keuze om er opnieuw naartoe te gaan.’

Elk jaar probeert het programma te vernieuwen. Zo kwam er deze keer een verdiepende podcast waarin de cultuur en geschiedenis van het land worden besproken met deskundigen.

‘Dit is een land dat vraagt om toelichting’, zegt Van de Westelaken. ‘Er kijken veel jonge mensen naar ons programma. Zij krijgen op school niet altijd les over de geschiedenis van Zuid-Afrika. In een van de opdrachten gaan we met de Afrikaanse taal aan de slag. We willen onze kijkers uitleggen dat de Nederlanders daar een complexe, dubieuze rol hebben gespeeld.’

Als publieke omroep heb je de plicht om daar aandacht aan te besteden, vindt Van de Westelaken. ‘De podcast begint met een aflevering waarin de eerste ontmoeting wordt besproken tussen Nederlanders en de Khoikhoi, de oorspronkelijke bewoners van de West-Kaap. De Nederlanders hadden schipbreuk geleden en kwamen er dus per toeval terecht. Ze werden gastvrij ontvangen door de Khoikhoi en kregen onderdak, eten en drinken. Dat beviel blijkbaar uitstekend, want niet veel later keerden de Nederlanders onder leiding van VOC-voorman Jan van Riebeeck terug om zich daar land toe te eigenen. Zo is het begonnen. Alsof jij je huis openstelt voor gasten en die vervolgens denken: goh, leuk huis, nu is het van mij. Ongelooflijk stuitend.

‘Het is goed dat we eerlijker naar onze geschiedenis gaan kijken en met de podcast en het programma hopen we daar een klein steentje aan bij te dragen.’

Ook programma-inhoudelijk werden wijzigingen doorgevoerd. Nieuw dit jaar is dat alle kandidaten ten overstaan van elkaar het telefoontje krijgen waarin hun wordt verteld of ze wel of niet de Mol zijn. Van de Westelaken: ‘Ook voor ons spannend. Een eerste test of de Mol een pokerface kan houden.’

De presentator verklaart het langdurige succes van het programma. ‘Het is elk jaar weer een mysterie dat veel mensen bezighoudt: wie is de grote saboteur? Alle kandidaten worden in een groot avontuur ondergedompeld, en ik denk dat veel kijkers zich afvragen: hoe zou ik dat hebben gedaan? Daar wordt onderling over gepraat. Een miljoen mensen spelen onze app, waarin ze kunnen raden wie de Mol is. Het is een gezamenlijke beleving die je denk ik niet meer zo vaak hebt bij een televisieprogramma.’

https://www.volkskrant.nl/recente-producties/zuid-afrika-is-een-land-dat-vraagt-om-toelichting~b3db19dc/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 5-01-2023, 18:23:05
Annemiekes A-Lunch, NPO Radio 2:

Rik van de Westelaken doet (mol)boekje open over nieuw seizoen Wie Is De Mol?

Aankomende zaterdag start een nieuw seizoen van Wie Is De Mol?. En wie kun je dan beter Prominent Aanwezig hebben dan Rik van de Westelaken?

Presentator Rik van de Westelaken is bij Annemiekes A-Lunch aangeschoven om te praten over het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol?, dat zich dit jaar afspeelt in Zuid-Afrika. Volgens hem is het ieder seizoen weer een feestje om te mogen maken, en verheugt hij zich al op de uitzendingen op tv:

"Alsof je je vakantiefilm weer terug ziet"
Rik van de Westelaken

Dit jaar ging het selecteren van de Mol iets anders dan in voorgaande seizoenen. Vroeger werd elke kandidaat van tevoren tijdens een privégesprek met de makers gevraagd of ze liever mol of kandidaat willen zijn. Nu werd er telefonisch tegen de kandidaten gezegd of ze de mol of een kandidaat waren… Waar alle andere deelnemers bij waren! Hoe goed hebben de kandidaten hun pokerface op weten te zetten?
Vernieuwde Wie Is De Mol? podcast

Naast een nieuw seizoen op tv, komt er ook weer een nieuwe Wie Is De Mol? podcast. Ook de opzet daarvan is dit jaar anders. In de vernieuwde podcast neemt Rik van de Westelaken je mee langs alle opnamelocaties en geeft hij meer achtergrondinfo over historische plekken, gedenkwaardige gebouwen en de adembenemende natuur.

Annemieke in gesprek met Rik: https://content.omroep.nl/arla/p/npo/visualradio/nporadio2_vsr/2023/1/5/nporadio2_vsr-20230105-130540-0083jd.mp4
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 5-01-2023, 18:28:30
Ook leuk, Heemsteder.nl:

Onderzoek: Nederlander snakt weer massaal naar vakantie

Met de passage:

"De snelst opkomende vakantiebestemming van 2022 is Albanië. Marleen Rompen: “Afgelopen jaar was Albanië de bestemming van het tv-programma ‘Wie is de Mol’. Dit zou de opkomende populariteit van dit land kunnen verklaren.”

https://www.heemsteder.nl/onderzoek-nederlander-snakt-weer-massaal-naar-vakantie/
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Brtdm op 5-01-2023, 19:02:06
Ik had afgelopen zomer 'gewoon' een balkantrip gemaakt. Niet specifiek Albanië vanwege widm, maar wel even bezocht natuurlijk.

Het viel inderdaad wel op hoeveel Nederlanders er verbleven in het hotel waar de kandidaten sliepen in aflevering 1 in Shkodër. (Waar ik per toeval heb gegeten)
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Lo op 6-01-2023, 00:15:20
Ik vond het wel geinig dat Anniek in haar laatste optreden in de Slimste Mens de vraag kreeg (nadat de anderen het niet wisten) wat dactylogram is "logo van Wie is de Mol" dus ik neem haar maar weer als avatar:

dactylogram
dakˈtiləˌgram
NOUN
plural -s
an impression taken from a finger : fingerprint
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Michmol op 6-01-2023, 11:01:27
Een vreemde en nogal macabere eend in de bijt, maar ik weet niet of en waar dit elders past: voormalig kandidaat Jantien de Boer (seizoen 2003 in Portugal) komt als journaliste van de Leeuwarder Courant ruimschoots aan het woord in met name de vierde aflevering van de (neerslachtig stemmende) documentaireserie 'De Moord op Marianne Vaatstra'. Deze vierdelige reeks is in de zomer van 2021 gemaakt voor Discovery+ maar nu (ook) te zien op HBO Max.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 6-01-2023, 11:16:49
Dat heeft inderdaad wel erg weinig met WIDM te maken. Overigens is Jantien (want zo mogen wij molloten haar natuurlijk gewoon noemen ;)) al wel vaker op tv geweest om over haar boek Landschapspijn te praten.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Michmol op 6-01-2023, 11:28:21
Dat heeft inderdaad wel erg weinig met WIDM te maken. Overigens is Jantien (want zo mogen wij molloten haar natuurlijk gewoon noemen ;)) al wel vaker op tv geweest om over haar boek Landschapspijn te praten.

Dat realiseer ik me, vandaar mijn voorbehoud. Ik zag het hier echter nog nergens vermeld, en ik zie hier wel vaker berichten als WIDM-veteranen over een ongerelateerd onderwerp in de media opduiken. Maar verwijder het bericht vooral als het in strijd is met het Handvest.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 6-01-2023, 11:32:05
Geen probleem hoor. Het had misschien beter in het WIDM-off-topic-topic gepast, maar hier kan ook.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Pac op 6-01-2023, 12:16:16
Bij Jan-Willem Start Op was Rik vanochtend ook te gast. (Hier vanaf 2:49:18 (https://www.nporadio2.nl/uitzendingen/janwillemstartop/f89884dc-dbf1-4da9-9249-ddc90306308c/2023-01-06-jan-willem-start-op).) Hij gaf aan dat het telefoontje van Everon zo'n twee weken voor vertrek is opgenomen, en dat de kandidaten elkaar daar voor het eerst zagen. Verder gaf hij aan dat alles 'anders dan anders' is dit seizoen en Zuid-Afrika als land en de podcast werden besproken.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 6-01-2023, 13:12:45
Alles weer anders dan anders? Good old WIDM dus.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: MollenvangR op 6-01-2023, 13:22:38
Lavezzi gaat weer Mollenstreken doen (https://www.televizier.nl/amusement/lavezzi-rutjes-keert-ook-dit-jaar-terug-met-mollenstreken-wie-is-de-mol-avrotros)
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: MartinJ op 6-01-2023, 13:35:48
Mij viel het volgende op in het interview met Sander in de VARA gids. Sander zegt hier ongevraagd het volgende:
"Vanaf het begin heb je meteen het gevoel: er zit er hier een te liegen, maar wie is het? Of ben je het zelf?"

Die toevoeging "Of ben je het zelf?" is in mijn optiek onlogisch. Hij heeft het over zichzelf. Hij zelf hoeft zich niet af te vragen of hij de Mol is want dat weet hij. Hij verplaatst zich hier van zijn eigen standpunt naar het standpunt van de andere kandidaten / kijkers in vrijwel dezelfde zin.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 6-01-2023, 14:42:55
Klinkt als iemand die zichzelf graag verdacht maakt. Maar ja, je kan het omkeren net zo vaak als je wil.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Delightz op 6-01-2023, 17:56:27
Vanavond in Op1, 22:00 uur op NPO1.

Hila Noorzai en Marije Knevel over een nieuw seizoen van Wie is de Mol?

Jokers, vrijstellingen en natuurlijk de gevreesde test en executie. Morgen worden fans getrakteerd op alweer het 23e seizoen van Wie is de Mol? Wie houdt dit jaar zijn medekandidaten voor de gek en wie weet de mol als eerste te ontmaskeren? We bespreken het vanavond met oud-kandidaten Marije Knevel en Hila Noorzai
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: foxhunter op 6-01-2023, 20:03:42
Bij Jan-Willem Start Op was Rik vanochtend ook te gast. (Hier vanaf 2:49:18 (https://www.nporadio2.nl/uitzendingen/janwillemstartop/f89884dc-dbf1-4da9-9249-ddc90306308c/2023-01-06-jan-willem-start-op).) Hij gaf aan dat het telefoontje van Everon zo'n twee weken voor vertrek is opgenomen, en dat de kandidaten elkaar daar voor het eerst zagen. Verder gaf hij aan dat alles 'anders dan anders' is dit seizoen en Zuid-Afrika als land en de podcast werden besproken.
Rik zei ook dat het een van de betere seizoenen was, net zoals hij dat vorig jaar ook zei. (En dat was gewoon een goed seizoen).
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: hrvdg7 op 6-01-2023, 21:08:50
Sander was in hlf8. Ging ook nog deels over widm. Hij lijkt me niet de Mol.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Amethyst op 6-01-2023, 22:41:13


Er staan weer een paar interviews met kandidaten in de verschillende tv-gidsen.

Heeft iemand interviews van Annick, Sarah, Daniël en Anke kunnen vinden? In kranten mag ook.

Van Jurre is er een premium artikel op de site van de Telegraaf. Gisteren online gezet. Heb vandaag een krant doorgebladerd maar het stond er nog niet in.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Delightz op 6-01-2023, 22:57:07
In Op 1 denken Marije en Hila dat Ranomi de mol is. Hila zegt dat Kim-Lian een kaart heeft gelegd waar Ranomi uit kwam. Hila hoopt dat het Sander is vanwege zijn liefdadigheidswerk.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Amethyst op 7-01-2023, 00:02:26
In Op 1 denken Marije en Hila dat Ranomi de mol is. Hila zegt dat Kim-Lian een kaart heeft gelegd waar Ranomi uit kwam. Hila hoopt dat het Sander is vanwege zijn liefdadigheidswerk.

Bedankt voor de tip! Het keek wel lekker weg.

Beide dames weten meer. Hila die hoopte dat er dit seizoen weer een afvallershotel was. Hoopte  ;D
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Molzkovicz op 7-01-2023, 12:11:44
Froukje en Nabil gaven een dubbelinterview aan Metro (https://www.metronieuws.nl/televisie/2023/01/wie-is-de-mol-froukje-de-both-nabil-aoulad-ayad/).
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Lo op 7-01-2023, 18:36:30
Sander was in hlf8. Ging ook nog deels over widm. Hij lijkt me niet de Mol.
Ik zag hem eerder al in een talkshow, leek mij ook meteen al niet de mol.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Theovv op 7-01-2023, 18:39:46
En waarom dan niet? Ben wel benieuwd naar de argumenten. En zouden die juist niet maken dat hij een goede mol zou kunnen zijn (wordt niet snel verdacht)?
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: MoleBuster op 7-01-2023, 20:07:15
Deze interviews met 4 deelnemers stonden in Het Parool van vandaag:


Vier potentiële saboteurs
Wie is de Mol? Kandidaten over het nieuwe seizoen

Er is nog geen minuut uitgezonden of er gaan al wilde theorieën rond over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? dat vandaag begint. Vier potentiële saboteurs over hun smoezen en tactieken.

HANNEKE VAN HOUWELINGEN

Daniël Verlaan (33)
Wie? Techjournalist bij RTL Nieuws. Deed onder meer onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en kinderporno op het dark web. Dringt regelmatig aan op het wijzigen van je wachtwoorden. Twee jaar geleden hackte hij de Erasmusbrug en liet deze roze kleuren.

Wilde theorie: In november werden de nieuwe kandidaten bekendgemaakt via een spel. De aanwezige oud-Mollen droegen een sleutelhanger bij zich met de afbeelding van een badeendje. Een duidelijke hint, vonden fans. Een rubber ducky is namelijk een USB-stick die door hackers wordt gebruikt om een computer leeg te trekken. Verlaan: "Soms gooien hackers zo'n USB-stick over het hek van een bedrijf, in de hoop dat een medewerker hem vindt en in zijn laptop stopt. Een gemakkelijke manier om aan wachtwoorden en bitcoinadressen te komen." Hij vindt de theorie 'goed gevonden'. "Maar het eendje kan evengoed naar Ranomi verwijzen."

Smoes: De techjournalist vertelde zijn omgeving dat hij een maand naar Zuid-Afrika ging (dat bleek waar) voor zijn Videolanddocumentaire, omdat in dat land veel cybercriminelen opereren (niet waar). Eén scherp familielid vroeg zich later af waarom in de documentaire, die kort erna uitkwam, met geen woord over Zuid-Afrika werd gerept.

Wie is de Mol-effect: Waar Verlaan normaal een teruggetrokken leven leidt - 'meestal ga ik met capuchon over straat' - wordt hij nu weleens herkend. "Ik word nageroepen op straat, maar ik krijg ook privéberichtjes met teksten als 'ik hou je in de gaten'. Doodeng!"

Tactiek: "In het begin kan iedereen de Mol zijn. Daarom heb ik bij de eerste test mijn punten op zoveel mogelijk medekandidaten ingezet. Pure kansberekening. Ook probeerde ik me niet te laten leiden door een onderbuikgevoel. Als journalist ben ik altijd op zoek naar feiten. Mijn aanpak wordt door sommigen een Diederik Jekeltje genoemd, naar de natuurkundige die in 2017 meedeed. Tja, hij behoort tot mijn bloedgroep, ook een nerd."

Soy Kroon (27)
Wie? Soy Kroon is een duizendpoot. Hij acteert, zingt en presenteert. Bekend van de film Costa!! en musical Mamma Mia! Hij won vorig jaar Make Up Your Mind en was de jongste Jezus ooit in The Passion.

Wilde theorie: Onder molloten, de fans van Wie is de Mol?, staat Kroon bovenaan het verdachtenlijstje. Acteurs zijn namelijk uitstekende saboteurs. Dat bewees GTST-acteur en Mol van vorig jaar, Everon Jackson Hooi, die iedereen - behalve zijn schoonmoeder - in de maling nam. Zijn potentiële opvolger zou ook iets verdacht hebben gezegd tijdens de zogenoemde 'mollicitatie', een voorgesprekje met alle kandidaten. Kroon zei daar: 'Mijn pokerface staat aan.' Hintte hij op het officiële Molboekje, waarin de tekst 'pokerface' opdook? De acteur houdt wijselijk zijn mond: "Alles wat ik zeg ligt onder een vergrootglas."

Smoes: Tegen vrienden en familie zei Kroon dat hij voor een 'nieuwe, niet zo boeiende speelfilm' naar Frankrijk moest. Niemand vroeg door. Zo kon hij afgelopen zomer ongezien naar Zuid-Afrika voor de opnames van Wie is de Mol?. Zijn moeder, met wie hij al van jongs af aan naar het programma kijkt, was compleet verrast. "Het eerste dat ze zei was: 'Dan kan ik niet meedoen aan de Wie is de Mol-poule op mijn werk.' Haar collega's zullen denken dat zij de uitkomst weet."

Vertrouweling: Vriendin en actrice Holly Mae Brood was de enige die wist waar Kroon deze zomer uithing. Zij speelde een van de bedriegers in programma De Verraders. Hebben de twee tactieken uitgewisseld? Kroon: "Nee, omdat het toch echt een ander spel is. Bij De Verraders moet je constant op je hoede zijn. Bij Wie is de Mol? spraken we meteen bij de start af: als we 's avonds uit eten zijn, praten we niet over het spel. Dus geen gesmiespel!"

Anke de Jong (35)
Wie? Hoofdredacteur van modetijdschrift Elle. Ook regelmatig te zien als modedeskundige bij RTL Boulevard. Wilde in Wie is de Mol? niet alleen vormloze safarikleding dragen, dus stopte ze modieuze, kleurrijke setjes in haar koffer.

Wilde theorie: Van de tien kandidaten is ze misschien niet de bekendste, maar onderschat De Jong niet. Haar naam dook volgens fans op een zéér verdachte plaats op. Dat zat zo: eind november werden molloten opgeroepen om naar vijf plekken in het land te reizen voor een spel. Hadden zij de ingewikkelde opdrachten goed, dan werden de namen van de nieuwe kandidaten onthuld. Wie de coördinaten van die vijf locaties met elkaar verbond, zag bovendien een grote M (van Mol) op de landkaart staan. En wiens naam werd onthuld in het midden van die M? Precies!

Smoes: De Jong was zo'n lange tijd offline afgelopen zomer dat haar tante bezorgd contact opnam. "Gaat het goed met je, vroeg ze. Ben je aan het afkicken? En gaat het wel goed in je relatie?" Geen zorgen, tante! Uw nichtje heeft beslist geen drank-, drugs- of relatieproblemen. Ze was ook niet in een yogacentrum in Italië, de smoes die ze iedereen op de mouw speldde.

Tactiek: Weet u nog hoe Kees Tol, de Mol in 2013, tijdens een touwtrekopdracht achter de rug van zijn mede-kandidaten stond te lachen? Hij trok niet mee. Op dit soort klassieke mollenstreken is De Jong voorbereid. "Ik ga vaker over mijn schouder kijken, wanneer anderen dat niet doen."

Ranomi Kromowidjojo (32)
Wie? Ex-topzwemmer. Drievoudig Olympisch kampioen. Nadat ze vorig jaar een punt heeft gezet achter haar topsportcarrière geeft ze lezingen en trainingen op het gebied van persoonlijke groei. Al jaren groot Wie is de Mol-fan. Tijdens haar huwelijksreis in Amerika bezocht ze Oregon, waar het spelprogramma in 2017 werd opgenomen.

Wilde theorie: Soms liggen de hints voor het oprapen. Denk aan Milouska Meulens, de Mol in 2006, die rondliep met een grote M op haar T-shirt. Zo zou het gele badeendje dat onlangs opdook heel goed kunnen verwijzen naar Kromowidjojo. Badeendje, water, zwembad... Al vinden we de badeendjestheorie over Daniël Verlaan ook briljant gevonden.

Smoes: Sinds Kromowidjojo is gestopt met zwemmen, weet haar omgeving vaak niet waar ze uithangt. Vroeger was het simpel: ze was op trainingskamp, bij een wedstrijd of thuis. Maar afgelopen jaar maakte ze veel reizen. Niemand had door dat de ex-zwemster in Zuid-Afrika was. Hoewel? Haar schoonmoeder had lichte argwaan. Die wilde voorbereidingen treffen voor het huwelijk van haar aanstaande schoondochter en zoon Ferry Weertman, dat een paar maanden later zou plaatsvinden, maar Kromowidjojo had steeds geen tijd. "Mijn schoonmoeder zei later: dat je ons zó voor de gek hebt gehouden."

Vertrouweling: Normaal zou Kromowidjojo haar man en tevens ex-topzwemmer Ferry Weertman in vertrouwen hebben genomen over haar deelname, maar het toeval wilde dat Weertman zelf een geheime missie had. Hij deed mee aan Expeditie Robinson en mocht geen telefoon meenemen naar het onbewoonde eiland. "Onze opnames overlapten deels. Zo gebeurde het dat zijn vrienden mij appten: heeft Ferry een nieuw nummer? Of zit hij op een eiland? Hij werd mijn bliksemafleider." Haar broer werd haar zogenoemde vertrouweling, de thuisblijver met wie ze tactieken kon doorspreken.

Tactiek: "Ik ben heel open het spel ingegaan. Ik wilde vooral geen tunnelvisie ontwikkelen."
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: MoleBuster op 7-01-2023, 20:11:17
Opvallend: alleen bij Soy werd niet over tactiek gesproken.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Bodejos op 7-01-2023, 21:24:04
Telefoontje van de Telegraaf vanmiddag, resulteerde in een artikel online. Ik heb vooralsnog alleen de foto's ervan.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Lo op 10-01-2023, 02:51:10
En waarom dan niet? Ben wel benieuwd naar de argumenten.
Wij zien in hem een heel open kandidaat die alles wil delen. Daar is de mol helemaal niet bij gebaat. Die moet sowieso een hoop onder het tapijt houden. Hoe opener de groep wordt, hoe slechter het is voor de mol.

En warempel, laat nu precies Daniel dit mooi verwoorden na de eerste opdracht. Hij vertelt dat Sander, Anke en Froukje als een gek alles willen delen. Later horen we bij de test Anke zeggen dat ze Ranomi en Daniel niet verdenkt. Ik denk dus dat deze 5 hele open mensen zijn. Absolute kandidaten. Nabil is echt het type gesloten persoonlijkheid.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Molzkovicz op 11-01-2023, 11:08:15
Twee crewleden gaan bij RTV Drenthe (https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15259364/drentse-broers-brengen-wie-is-de-mol-in-beeld-je-draagt-een-groot-geheim-met-je-mee) in op hun werkzaamheden, in woord en beeld.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 11-01-2023, 12:58:18
Leuk!
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: joligmolletje op 11-01-2023, 23:24:26
Heel leuk kijkje achter de schermen!
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Run op 12-01-2023, 10:35:36

Tactiek: "In het begin kan iedereen de Mol zijn. Daarom heb ik bij de eerste test mijn punten op zoveel mogelijk medekandidaten ingezet. Pure kansberekening. Ook probeerde ik me niet te laten leiden door een onderbuikgevoel. Als journalist ben ik altijd op zoek naar feiten. Mijn aanpak wordt door sommigen een Diederik Jekeltje genoemd, naar de natuurkundige die in 2017 meedeed. Tja, hij behoort tot mijn bloedgroep, ook een nerd."

Daniel klinkt hier als iemand die uitlegt waardoor hij gewonnen of bijna gewonnen heeft. Je gaat niet pochen over je nerd-aanpak als je er na twee afleveringen al uit lag.
Anke en Ranomi lijken niet zo ver te zijn gekomen. Soy: redelijk ver.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Pac op 14-01-2023, 15:50:31
Kort duo interview met Sander en Soy in de TV krant. Sander die op de foto vaderlijk een arm om hem heen slaat ::rofl::
Ik heb nu Sander als Mol en Soy als winnaar in de pool ;D Zou wel leuk zijn als ze samen een interview geven voor aanvang van het spel.

Is overigens al vaker gebeurd: voor seizoen 10 werden Frits en Kim samen geïnterviewd door RTL Boulevard, bij Serious Request 2013 kwamen Sofie en Susan samen langs met een veilingitem. Nog meer voorbeelden? ::vergroot::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: hrvdg7 op 14-01-2023, 19:53:54
Op Instagram staat dat je tot het begin van de aflevering nog de punten kan veranderen. Daarna niet meer. Dat was vorige week toch niet zo?
Sarah terug? Punten terug?
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Molekule op 14-01-2023, 19:59:22
Op Instagram staat dat je tot het begin van de aflevering nog de punten kan veranderen. Daarna niet meer. Dat was vorige week toch niet zo?
Sarah terug? Punten terug?

Of een afvaller in het begin van afl 2: Sarah of de 2e slechtste kandidaat van de eerste eliminatie.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Bodejos op 14-01-2023, 20:26:06
Jullie hebben nog 3 minuten om de app in te vullen.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: JP1999 op 6-02-2023, 18:29:58
Ik kwam een artikel tegen van afgelopen 7 januari waarin Yvonne van seizoen 2 (!) is geïnterviewd. Ik ben heel benieuwd hoe ze terugkijkt op haar avontuur van 20 jaar terug. Heeft iemand een abonnement op De Limburger?

Titel: Yvonne (55) uit Koningsbosch was de eerste Limburgse deelnemer aan ‘Wie is de Mol?’: ‘Ik werd zelfs in Vietnam en Australië herkend’
Link: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230107_93216240
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 6-02-2023, 19:22:03
Leuk, dat zou ik ook graag lezen. :)
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Memmymol op 6-02-2023, 20:04:21
Heel leuk! Zou ik ook graag lezen!   :D
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: molton op 6-02-2023, 20:35:55
https://archive.is/dT8ay
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Tunnelgraver op 6-02-2023, 20:42:07
Dankjewel!  ::ok::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 6-02-2023, 20:58:31
 ::bravo::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: tureluurs op 6-02-2023, 21:51:33
Wat leuk. Onvergetelijke kandidaat  ::joehoe:: ::bravo::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Bodejos op 6-02-2023, 22:53:18
Die naam heb ik enkele weken geleden doorgegeven aan een journalist van De Limburger, het artikel heeft begin dit jaar online in de krant gestaan, en ik vroeg me al af wanneer het in de papieren versie zou komen.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: vveerraak op 8-02-2023, 15:51:08
Ah super dat interview met Yvonne! Nog altijd een van mijn favoriete kandidaten.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: JP1999 op 13-02-2023, 15:21:48
Op de insta van Anke staat een hele toffe studio-groepsfoto! Cover van de Elle.

Heel cool, ik vind dat ze vaker zulke shoots ook wel kunnen doen ter promotie van een nieuw seizoen  ::jaja::


https://www.instagram.com/ankedejng/
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Mollem op 13-02-2023, 16:19:15
Is dat een nieuw woord of bestaat het al langer?
"Molgenoten" ...de lotgenoten met wie je in een seizoen widm heb gezeten neem ik aan
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Bodejos op 13-02-2023, 19:47:42
Bestaat al langer, hoor.



Ik heb zaterdag weer van Wie is de Mol genoten.......
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Mollem op 13-02-2023, 20:26:47
 ::rofl::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Amethyst op 15-02-2023, 23:19:22
Deze interviews met 4 deelnemers stonden in Het Parool van vandaag:

Vier potentiële saboteurs
Wie is de Mol? Kandidaten over het nieuwe seizoen

Daniël, Anke, Soy, Ranomi. Hoe toevallig...

Krijgen we weer een finale met vier?
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Tunnelgraver op 16-02-2023, 00:41:39
Ja, inderdaad best wel toevallig dat ze de Mol niet hebben geïnterviewd.   ;)
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 16-02-2023, 16:37:45
Op de insta van Anke staat een hele toffe studio-groepsfoto! Cover van de Elle.
Heel cool, ik vind dat ze vaker zulke shoots ook wel kunnen doen ter promotie van een nieuw seizoen  ::jaja::
https://www.instagram.com/ankedejng/

Ik heb net voor het eerst van mijn leven de ELLE gekocht want het stuk over WIDM is lekker uitgebreid. Interviewtjes met alle kandidaten en natuurlijk grote foto's waarin ze de meest dure uitdossingen dragen.

Jurre zegt wel twee interessante dingen. Het eerste dat hij weleens iets deed ("iemand naaide") zodat anderen hem zouden verdenken. En het tweede dat hij sluwer en valser is dan hij dacht.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: widm1992 op 16-02-2023, 18:31:00
Klinkt beide erg kandidaats  ::ok::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 16-02-2023, 18:51:20
Ik heb hem nog niemand zien "naaien" om verdacht over te komen.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Bodejos op 16-02-2023, 19:09:34
Dan is hij de mol niet.

Want je weet: een naaimachine naait, en een nietmachine niet.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Gadoesja op 16-02-2023, 23:25:48
 ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: VK op 27-02-2023, 19:41:54
Vandaag op de radio (NPO): Je hebt molloten en malloten. Deze mevrouw behoort duidelijk tot de laatste categorie, lijkt het. En ze heeft in ieder geval dit jaar (ws) ook nog eens hartstikke ongelijk. Gelukkig weten wij beter  :) ;) :D

https://youtu.be/4VQ9gqduln0
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: MollenvangR op 27-02-2023, 20:06:04
Vandaag op de radio (NPO): Je hebt molloten en malloten. Deze mevrouw behoort duidelijk tot de laatste categorie, lijkt het. En ze heeft in ieder geval dit jaar (ws) ook nog eens hartstikke ongelijk. Gelukkig weten wij beter  :) ;) :D

https://youtu.be/4VQ9gqduln0
Jeetje wat een zure column dit  ::rofl:: maar goed, zoveel mensen, zoveel meningen natuurlijk.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 27-02-2023, 20:07:40
Gewoon een leuke column in de stijl van Marcel van Roosmalen (die ook al eerder WIDM heel leuk afkraakte). Ik kan me de verbazing over sommige dingen heel goed begrijpen. (Maar dat de Mol onvindbaar is, dat is een stelling die dit jaar écht niet op lijkt te gaan. ::rofl::)
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 10-03-2023, 18:35:52
Dan nu een laaiend enthousiaste column van Maaike Bos in Trouw:

https://www.trouw.nl/cultuur-media/van-het-succes-van-de-mol-kan-john-de-mol-alleen-dromen~b0b122fe/

Stuk eruit:

Citaat van: Maaike Bos
Laat John de Mol eens komen met iets wat je begrip juist overstijgt, in plaats van onderschat. Iets als Wie is de Mol bijvoorbeeld – al is dat AVROTROS-programma niet te evenaren en ook voor SBS6 niet per se geschikt. Maar het avontuurlijke spel vol psychologische dilemma’s bestaat sinds 1999, trekt steevast zo’n drie miljoen kijkers en is ook dit 23ste jaar weer verbijsterend origineel.

Alleen al het begin. De vorige mol belde iedere kandidaat op en gaf één van hen ter plekke de rol van mol – de saboteur. Dat is bijna niet te geloven. Je moet degene die de groep stelselmatig moet misleiden, toch uitgebreid casten en voorbereiden?

Even brutaal als geniaal bedacht, was het gesprekje dat de finalisten Ranomi Kromowidjojo, Daniël Verlaan en Jurre Geluk met hun ‘verdachte’ mochten hebben. Het vereiste stalen zenuwen om zo recht in het gezicht te liegen. Als ze dan weer een verkleedpartij moesten doen op een keihard varende boot, kregen niet alleen zij, maar ook wij thuis de slappe lach.

Bij eerdere finales in Vondel CS liep het al storm en keken mensen in vijfentwintig bioscopen mee. Dit jaar hebben ze het voorterrein van Paleis Soestdijk maar besproken zodat iedereen er vrij heen kan. Ik vermoed dat alleen de weergoden nog het record kunnen dwarsbomen.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Molzkovicz op 11-03-2023, 12:45:36
In een kort ANP-interview (https://www.welingelichtekringen.nl/beroemd-2/3948321/rik-van-de-westelaken-de-mol-is-weer-voluit-gegaan.html) gaat Rik in op het afgelopen seizoen, op zijn rol in het programma en op De Mol.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Brtdm op 12-03-2023, 01:00:10
https://www.telegraaf.nl/entertainment/1975834987/wie-is-de-mol-2023-makers-hebben-meer-hun-best-gedaan-dit-seizoen

Er schijnt een bekende in te zitten.  ::vergroot::

Ik vind het wel een leuk stukje geworden.
Klein foutje in een qoute, waardoor je het anders kan opvatten. Maar kon erger.  ;D
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Pac op 12-03-2023, 01:51:22
Ik vind het wel een leuk stukje geworden.
Ik ook ::bravo::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Heinz op 12-03-2023, 07:59:10
 ::ok::
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Amethyst op 12-03-2023, 09:08:29
Goed gedaan, Brtdm. Leuk om te lezen.

Grappig dat Max door z'n werkgever wordt gematst. Die zat zoals ik op Daniël, maar er wordt met geen woord over gerept  : )

Ik hoopte al een tijdje dat ze het bij Media Inside over de ontknoping van WIDM zouden gaan hebben. Vanavond de laatste aflevering van het seizoen, maar ik weet eerlijk gezegd niet of Marcel en Gijs er iets mee kunnen. De ontknoping van WIDM was vooral nietszeggend, vond ik. Niet iets waar je je lekker aan kon ergeren.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Maarten20 op 25-03-2023, 13:34:10
https://www.mediacourant.nl/2023/03/bridget-maasland-wil-in-wie-is-de-mol-maar-mag-niet-van-rtl-4/


Toch opvallend aangezien er geregeld RTL mensen te zien zijn geweest de afgelopen jaren (Merel, Roderick, Miljuschka, Arno, Loretta, Jan K, Marjolein, Olcay, Buddy, Everon, Daniel, Froukje).

Maar blijkbaar doet RTL lastig met exclusieve presentatoren.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Pac op 25-03-2023, 13:37:17
Misschien een smoesje om te verhullen dat ze wel degelijk binnenkort meedoet. Ze was afgelopen seizoen ook al gespot in de studio van Moltalk. Opvallend in elk geval.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Maarten20 op 25-03-2023, 14:11:13
Zou ook kunnen inderdaad. Maar het is opvallend dat ze bij SBS minder moeilijk lijken te doen over exclusieve presentatoren uitlenen (Airen Mylene, Kim-Lian en Victor Brand bijvoorbeeld) voor Wie is de Mol dan bij RTL.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: joligmolletje op 25-03-2023, 14:47:41
Dat vind ik helemaal niet zo gek. SBS loopt als zender veel minder goed dan RTL. De (gratis) reclame van hun sterren in WIDM is van harte welkom. Kijkers die Victor Brandt heel leuk vonden stemmen nu immers sneller af op zijn programma's. Dit effect is er bij RTL veel minder, aangezien die programma's sowieso al meer kijkers trekken. Bridget Maasland is een gevestigde naam. Als zij op tv komt, trekt ze gegarandeerd kijkers. Dat gold minder voor Airen, Kim-Lian (die volgens mij ook nog steeds verbonden is aan de Avro?) en Victor.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Maarten20 op 25-03-2023, 15:39:08
Dat zal zeker een rol spelen. Toch waren de namen die ik eerder noemde in de tijd van hun deelname allemaal verbonden aan RTL en was dat blijkbaar geen probleem:

Merel Westrik (RTL Nieuws)
Roderick Veelo (RTLZ)
Miljuschka Witzenhausen (RTL Boulevard)
Arno Kantelberg (RTL Boulevard)
Loretta Schrijver (RTL Nieuws)
Jan Kooijman (GTST)
Marjolein Keuning (GTST)
Olcay Gulsen (RTL Boulevard,Beter laat dan Ooit)
Buddy Vedder (The Masked Singer)
Everon Jackson Hooi (GTST)
Daniel Verlaan (RTL Nieuws)
Froukje de Both (Eigen Huis en Tuin)

Toch apart dus dat er zo moeilijk over een deelname van Bridget wordt gedaan.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: Vonne1968 op 25-03-2023, 15:51:50
Misschien dat het verschil zit of je als freelancer bij rtl werkt of dat het je werkgever is. Over freelancers  zullen ze minder te zeggen hebben.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: joligmolletje op 25-03-2023, 16:19:36
Misschien dat het verschil zit of je als freelancer bij rtl werkt of dat het je werkgever is. Over freelancers  zullen ze minder te zeggen hebben.

In dit rijtje zitten veel mensen die geen exclusief contract hebben. Buddy presenteert ook regelmatig voor de Avro (met name kindertelevisie), Jan Kooijman presenteert ook in België, Miljuschka presenteert ook kookprogramma's voor die speciale zender etc. Ik denk dat dat het grote verschil is. Bridget heeft exclusiviteit weggetekend (en krijgt daar ook een vergoeding voor), wat niet handig is als ze toch wat uitstapjes zou willen doen.
Titel: Re: Wie is de Mol? in de media
Bericht door: MollenvangR op 26-03-2023, 00:13:48
Misschien een smoesje om te verhullen dat ze wel degelijk binnenkort meedoet. Ze was afgelopen seizoen ook al gespot in de studio van Moltalk. Opvallend in elk geval.
Komende maanden in de gaten houden of ze ineens verdwenen is  ::vergroot::