Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => Wie is de Mol AVROTROS 2023 => Topic gestart door: Heinz op 14-01-2023, 22:20:36

Titel: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: Heinz op 14-01-2023, 22:20:36
Sarah

Dagboek van de afvaller - aflevering 2 - Een waar genoegen

Als meid van 20 op de toneelschool, organiseerden mijn klasgenoten altijd weekenden “Wie is de Mol?” in een verlaten huis in Utrecht. Het waren de weekenden waar wij als klas altijd naar uitkeken. Ook hier was de regel; rood scherm dan kan je lekker het treintje pakken terug naar huis, wetende dat de rest van je klas nog een heerlijk weekend heeft. De eerste keer kon ik meteen het treintje terug naar Amsterdam pakken. En de tweede keer werd ik (na lang liften in een vuilniswagen op weg naar de finale locatie in het Eye filmmuseum) de verliezende finalist, omdat ik in de file stond met de vuilniswagen.

Maar wanneer mag ik dan voor het echt?
Nou, in 2022 ging de telefoon en stortte ik letterlijk ter aarde toen ik werd gevraagd. Een droom die uitkwam. En drie keer is scheepsrecht, toch? Een keer als eerste eruit, een keer in de finale als verliezend kandidaat en dan nu winnen en met die pot naar huis. Hahaha, ik kan je vertellen dat ik van een hele koude kermis thuis kwam lieve mensen.

We waren vier dagen in het prachtige Zuid-Afrika en hadden al zulke vette en geweldige opdrachten gedaan. Ik was verliefd op iedereen; de groep, de crew, de mensen in Zuid-Afrika. Alles was zo overweldigend en ontroerend. Ik was voor het eerst in Afrika waar een deel van mijn roots liggen en dat had meer impact op me dan ik had verwacht.

Maar, als een echte “Wie is de Mol? fan en door al deze emoties en gevoelens heen, was ik nog steeds kei gefocust. Want het was tijd voor de eerste test en eliminatie. Een zenuwscheut. Wat een nachtmerrie, iemand gaat ons nu al verlaten. Het is gewoon een keihard spel.

Ik had alles uit mijn hoofd geleerd alsof ik diezelfde avond opeens op moest voor een voorstelling. Je kon me alles vragen en ik rolde er zo een A4 uit aan informatie en antwoorden.You got this.
Spreiden, spreiden, spreiden en tijd. Dat dacht ik toen ik achter die laptop zat. Als in een soort van high en in een razend tempo heb ik de test gemaakt. Lievelingseten? Wat? Lievelingsvakantiebestemming? Het zweet breekt mij aan alle kanten uit. Had ik meer moeten vragen aan de groep? Ik wist na vier dagen nog niet wie er van sushi hield en wie toch liever een bord hutspot at. Ik klap die laptop dicht en voel meteen dat het niet goed zit.

Vijf groene schermen gaan mij voor en dan ROOD! In totale shock zeg ik gedag tegen de groep. Pak mijn tas en heb mijn afscheidsgesprek met Rik. En vanaf dat moment ga ik een bus in met de groep juichend op de achtergrond. Ik stap die bus in met een paar crewleden en ik heb denk ik 100 keer gezegd: “Dit is niet waar he? Ik kom terug. Nee Saar, het is echt klaar.” 
We stoppen voor een prachtig hotel, ik sleur met mijn laatste kracht mijn hutkoffer de oprit op, richting de receptie.
“Good evening, I like to check in”, zeg ik.
“What’s your name?”, vraagt de vrouw achter de receptie.
“Sarah Janneh”.
Ze trekt een la open en ik steek mijn hand uit om de sleutel van haar aan te nemen – tenminste dat dacht ik – maar in plaats daarvan krijg ik een envelop met het MOL logo erop. In totale verwarring open ik de envelop en bel het nummer.
“Kans om terug in het spel te komen door geld uit de pot te spelen. Je wordt morgenvroeg opgehaald.”
Van alle spanning begin ik te huilen en ik heb denk ik een kwartier met open mond op die stoel gezeten. Je hebt nog een kans, misschien dan dus toch 3 keer is scheepsrecht?

Met Tupac shirt en rode lippenstift kom ik de volgende dag de loods binnen. Ready to fight. Een zenuwspiraal. Yes! Al die uren Dokter Bibber vroeger zijn dus niet voor niks geweest. ‘Je trekt die hele pot leeg als het moet meid’, denk ik bij mezelf. ‘Je moet in ieder geval die 50% procent halen’. Ik haal zeiknat van het zweet en na veel gevloek en getier de 90%.  Ik beeld mij al in hoe ik als een soort van bad bitch achter een grote deur vandaan kom met mijn koffer nadat ik al mijn groepsgenoten net enorm veel elektrische schokken heb gegeven en ook nog eens de pot leeg heb leeg getrokken. Nu wordt het pas echt leuk, nu gaat spel echt beginnen.

HAHA, geintje lieve mensen. Al had ik de 100% gehaald was ik nog niet teruggekomen. Dit keer geen rood scherm, maar wel voor de tweede keer die deur in mijn gezicht en ik kan je vertellen dat is geen pretje. Nu is het echt klaar. Het avontuur zit er veel te vroeg op en ik was nog maar net begonnen. Maar alles wat ik heb meegemaakt in die paar dagen en alle lieve mensen die ik heb ontmoet dat neemt niemand mij meer af. Stuk voor stuk parels, van groep tot crew tot Afrika.

En dan nu nog voor mijn vrienden, lever je geld maar in want ik was niet de Mol, en dan kunnen we met die pot eens een goed feestje vieren waar jullie mij dan even een avondje mogen uitlachen dat ik er als eerste uitlag.

Dat was hem lieve mensen, tot de volgende! Het was mij een waar genoegen.

Liefs Saar

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-afvaller-aflevering-2-een-waar-genoegen/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 14-01-2023, 22:21:13
Froukje

Dagboek van de afvaller - aflevering 2 - Gedeelde smart

Meedoen aan ‘Wie is de Mol?’, ja dat was toch wel een bucketlistje hoor. Man oh man wat
had ik zin in dit avontuur!

Wekenlang was ik al aan het fantaseren over waar we heen zouden gaan en met wie. Ook het zo lang hebben van een geheim, vond ik een bijzondere ervaring. Tot die ene dag in een lege studio met enkel een telefoon. En daar ontmoette ik ook mijn medekandidaten. Negen geweldige mensen met wie ik dit avontuur zou aangaan. Geen idee hadden we nog wat er allemaal zou gaan gebeuren of dat Everon ons binnen enkele minuten zou gaan vertellen of we als Mol of als kandidaat op reis zouden gaan. Wat een begin!

Niet lang daarna zagen we elkaar weer (undercover) op Schiphol en bleken we naar het prachtige Zuid-Afrika te gaan. Ik genoot van alles wat er gebeurde. Dit is een schoolreis voor volwassenen! De groep is gezellig, het land prachtig, ik ben mee met ‘WIDM?’ en ik ga dit spel spelen! I’m in! Hier kan echt nog heel weinig misgaan, dacht ik nog. Ik moest mezelf soms echt even knijpen of het wel echt was.

Anke en ik hadden meteen een hele leuke band, ze werd mijn roommate en in haar vond ik ook een lotgenoot die zich net als ik in het donker moest opmaken in alle vroegte, omdat op sommige plekken in Kaapstad de elektriciteit altijd 2 uur uitgaat in de ochtend. Mooie herinnering ;)

Het is zo’n geweldig gevoel als je geen enkel idee hebt wat je de volgende dag gaat doen en alleen maar een paar kleine aanwijzingen krijgt: 8.00 uur verzamelen, wandelschoenen aan, lange broek. Check. Op naar het avontuur!

En wat heb ik in die korte tijd toffe dingen mogen doen: een escaperoom in een kist midden in Kaapstad, een adembenemend koor in een historisch gebouw, een verlaten staalfabriek die eruitziet als een filmset, een streetart challenge in Woodstock.

Het voelde als een rollercoaster die heeeeel langzaam omhooggaat, je geniet van het uitzicht en van alles wat er nog komen gaat en ja dan ben je er bijna en dan is daar het hoogste punt en dan, keihard naar beneden... JAAAA... NEE! Stop. Klaar. Rood scherm. Ik kon het gewoon niet geloven. Nee, nee! Schreeuwde alles in mij. Ik houd me rustig maar van binnen woedt er een tsunami. Dit was niet de bedoeling. Zo moest het niet gaan.

In een roes omhels ik al die leuke mensen die ik net heb ontmoet en waar ik nu al van weet dat ik ze ga missen de komende tijd. Inclusief de fantastische, professionele maar bovenal warme crew. Ik heb het afscheidsgesprekje met Rik, zie mijn nieuwe vrienden nog in mijn ooghoek en daar ga ik, het busje in.

Ik voel me verdoofd en ben heel stil. Claudia van de productie probeert nog: “Wil je erover praten?”, maar ik kan alleen maar uitbrengen: “Nee dank je, laat me maar even.” Dan komen we aan bij het prachtige afvallershotel en Saar zit al op me te wachten. “Nee!”, schreeuwt ze en we omhelzen elkaar. Dan komen de tranen.

Ik had nooit verwacht dat dit zo’n impact zou hebben, dat je ergens zó van kan balen. Met Saar heb ik het uitgebreid over het spel, en hoe de afgelopen dagen zijn geweest, voor ons allebei. Zij baalt net zo hard. Iets met gedeelde smart…

Een paar dagen lang ben ik van slag en blijf ik die test maar in mijn hoofd maken. Waar is het nou verkeerd gegaan? Was ik te langzaam? Zat ik zo fout? Ik weet het niet en ga het niet oplossen. Ik vind het gewoon zó jammer.

Na een paar dagen begin ik weer te ontspannen en kan ik het loslaten. Het is wat het is. Samen met Saar en Claudia vermaak ik me prima. We hebben echt heel Kaapstad van links naar rechts leren kennen. Echt, ik kan een city guide maken over deze geweldige en veelzijdige stad.

Ondertussen komen er natuurlijk steeds meer kandidaten die zich bij ons voegen en het leuke is dat we daardoor het spel eigenlijk nog een beetje ‘meespelen’. We horen alle ins en outs en we eten drinken en lachen en kletsen en eten en drinken nog meer. Zo fijn dat je op deze manier toch nog heel erg het gevoel hebt dat je dit allemaal samen beleeft.

Achteraf heb ik van deze tijd enorm genoten, al had ik de afloop natuurlijk liever anders gezien. Nog steeds kan ik het heel jammer vinden dat ik niet langer mee heb kunnen spelen. Maar tegelijkertijd ben ik ook heel erg dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van dit seizoen van ‘WIDM?’.

Dankjewel alle kijkers, wat zijn jullie super betrokken en enthousiast. Dat is echt ongekend en hartverwarmend, nog nooit zoiets meegemaakt.

En dankjewel lieve medekandidaten en crew. Jullie hebben dit voor mij echt tot een onvergetelijke tijd gemaakt!

Froukje

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-afvaller-aflevering-2-gedeelde-smart/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: joligmolletje op 14-01-2023, 22:47:48
Mooie dagboeken! Beide zijn er dus definitief uit. Leuk dat er weer een afvallershotel is!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Molest op 15-01-2023, 12:08:51
Zeker mooie dagboeken! Vooral die van Sarah, tjonge. Die kan schrijven, zeg! Leuk mens.

Sarah
Vijf groene schermen gaan mij voor en dan ROOD!
Oh, dan hebben er dus twee groene schermen de uitzending niet gehaald. ::vergroot::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MollenvangR op 15-01-2023, 12:11:59

Dat was hem lieve mensen, tot de volgende! Het was mij een waar genoegen.
Tot de volgende? ::vergroot:: comeback in een volgend jubileumseizoen wellicht? Zeker met haar verhalen over WIDM spelen?

Verder twee leuke dagboeken weer om te lezen. Ik hoop stiekem wel dat de afvallers dit jaar nog ergens iets van een rolletje krijgen aan het eind van het seizoen en niet zoals met het gemaskerde bal.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 15-01-2023, 12:19:35
Oh, dan hebben er dus twee groene schermen de uitzending niet gehaald. ::vergroot::

Ja, dat gebeurt waarschijnlijk regelmatig. In de montage kan je er altijd wat weglaten als je een kortere exec- eh eliminatie wil.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: widm1992 op 15-01-2023, 12:21:55
Maar is in het verleden ook daadwerkelijk bekend geworden dat dit gebeurt is? Misschien was de reactie van de mol dit keer wel erg slecht voor de televisiekijkers en hebben ze een kunstgreep moeten uithalen door deze er niet in te laten. Zo leggen we een verbinding tussen aflevering 1 en 2. En zijn de kandidaten die wel hun scherm hebben gezien minder verdacht?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Amethyst op 15-01-2023, 12:24:58
Misschien was de reactie van de mol dit keer wel erg slecht voor de televisiekijkers en hebben ze een kunstgreep moeten uithalen door deze er niet in te laten.

Als de Mol niet geloofwaardig kandidaats reageert laat je die weg, lijkt mij ook. Wat m.i. bij Rob Dekay is gebeurd. Kreeg in de edit pas een scherm te zien in aflevering 5.

Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 15-01-2023, 12:27:50
Ik weet nog wel (het staat me bij) dat het vaker gebeurd is maar ik weet niet of we toen het scherm van de Mol wel of niet zagen.

Ik zoek er niet per se iets achter. Het lijkt me maar logisch dat je soms de executie wegens tijdgebrek in de aflevering wat in wil korten.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Molest op 15-01-2023, 12:37:38
Een kandidaat die te duidelijk zenuwachtig is, kun je ook weglaten. Wel slim om wat meer schermen te laten zien, om een selectie te maken voor je uiteindelijke edit.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: joligmolletje op 15-01-2023, 13:00:41
Ik ben trouwens wel heel benieuwd naar wie er bij Sarah in de klas zaten op de toneelschool. Grote kans dat we nog meer van die superfans (met 'ervaring' in het spel) gaan terugzien in WIDM.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MartinJ op 15-01-2023, 23:16:11
Maar is in het verleden ook daadwerkelijk bekend geworden dat dit gebeurt is? Misschien was de reactie van de mol dit keer wel erg slecht voor de televisiekijkers en hebben ze een kunstgreep moeten uithalen door deze er niet in te laten. Zo leggen we een verbinding tussen aflevering 1 en 2. En zijn de kandidaten die wel hun scherm hebben gezien minder verdacht?
Dan zouden we ook kunnen kijken of er behalve de 3 die hun scherm te zien kregen voor Sarah, er nog 2 andere zijn die op het moment dat Sarah haar scherm krijgt minder gespannen zijn dan aan het begin van de eliminatie?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 21-01-2023, 21:33:07
Sander

Dagboek van de afvaller - Aflevering 3 - De vrolijkste afvaller

Rik zegt mijn naam met luide stem. Hij kijkt me indringend aan, zoals alleen Rik dat kan. Dan volgt een rood scherm. Ik lig eruit. Het avontuur is voorbij. De andere kandidaten slaan hun hand voor hun mond en kijken vol ongeloof. “Nee...!”

En toch voel ik een grote glimlach opkomen. Het avontuur mag dan voorbij zijn, maar wat heb ik een mooie tijd gehad. Ik heb genoten van elke seconde. En ik heb héél veel seconden in het spel gezeten.

Als ik even later met Rik aan de kade sta voor het afscheidsgesprek, is hij opeens een andere Rik. Zo streng en serieus als hij was tijdens de spellen, zo vriendelijk was hij nu. Rik is verbaasd om me zo vrolijk te zien. Hij beaamt dat ik de vrolijkste afvaller uit de geschiedenis van Wie is de Mol? ben.

In mijn hoofd trekt een fijne film voorbij. Ik zie alle beelden van onze belevenissen weer voor me. Het moment dat ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen. Onze mysterieuze ontmoeting in een vage loods in Amsterdam, waar we het bloedstollende belletje kregen van de vorige Mol Everon. En dan de eerste opdracht: ik mocht de kist in met Anke. Bij die gedachte schoot ik zelfs in de lach. Rik kijkt nóg verbaasder.

“Sander, je had drie jokers kunnen hebben. Je hoefde alleen maar naar me toe te lopen. Dan was je wellicht doorgegaan naar de volgende ronde.” Ik knik instemmend. Dan had ik wel mijn lieve vriend Nabil én de rest van de groep een gemene streek moeten leveren. Dat wilde ik niet. Ik kón het niet. Ik koos voor eerlijkheid. Bovendien: we hadden al zo veel geld bij elkaar gespeeld. Dit kon weleens een record worden. Dan zouden wij de allerbelabberdste Mol sinds het begin van De Mol hebben. Over een mollenstreek gesproken...! Hoe leuk zou dat zijn.

Lachend nemen Rik en ik afscheid. Ik loop alleen over de kade en besef als nooit tevoren dat ik in Zuid-Afrika ben. Ik ga een héérlijk wijntje nemen. De beste die ik kan vinden…

Sander

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-afvaller-aflevering-3-de-vrolijkste-afvaller/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 28-01-2023, 21:44:45
Annick

Dagboek van de afvaller - Aflevering 4 - Dit is niet eerlijk

Vorig jaar januari werd ik gebeld of ik mee wilde doen aan ‘Wie is de Mol?’. Wat een geweldig telefoontje was dat! Ik zei meteen JA natuurlijk. Acteren is ook doen alsof, dus ik dacht; kom maar op. Ik wilde heel graag de Mol zijn.

Meteen begon het gelieg al. Ik zat op dat moment in de musical ‘Hij gelooft in mij’ over André Hazes. Ik moest vrij vragen. We zouden de weken dat ik weg was in Carré spelen, een plek waar niemand een vrije dag wil opnemen, dus ik moest wat goeds verzinnen waarom ik drie-en-een-halve week weg zou zijn. Ik verzon dat er op televisie een nieuw zangprogramma zou komen wat geheim moest blijven omdat het een zogenaamd nieuw format was wat niet gestolen mocht worden. Het format was: lichte zangers opleiden tot klassieke zangers in een landhuis in Frankrijk. Inclusief verzonnen titel: ‘Hoe licht is klassiek’. Ze trapten erin, ik kreeg vrij bij Hazes. Een goed begin.

En van de zomer gingen we dan. Toen ik de kandidaten zag, was ik meteen op mijn gemak. Wat een leuke groep. En dat is de groep nog altijd voor mij. We hebben een toptijd gehad.

Helaas werd ik niet de Mol, maar kandidaat zijn vond ik ook geweldig. Mijn tactiek was gewoon mezelf zijn, dat vond ik verdacht genoeg. En dat was ook zo. Ik stond alle weken hoog in de peiling. Mijn nieuwe vrienden noemden me Annick Paniek en later bleek dat de kijkers dat ook al snel deden.

Ik was de oudste van de groep die niks ziet zonder leesbril en snel in de stress schiet. Een ultieme combinatie om verdacht over te komen. Toen ik het terugkeek vond ik mezèlf zelfs verdacht. Ik dacht: waarom deel ik de vierkante meters van de huizen bij de eerste opdracht? Er stond optellen. Bleek gewoon de zenuwen die bij het begin hoorden. Ook dat ik op mijn 15de niet uit huis ging maar verkering kreeg, kwam omdat ik te snel reageerde en iets bekends hoorde en dacht: oh dat ben ik vast. De lange noot van 15 seconden is echt wel lang, maar kan ik hier thuis prima, echter had ik door de stress te snel ingeademd. Dus ja, de naam Annick Paniek had ik dubbel en dwars verdiend!

Maar, ik kreeg nog een bijnaam. Mijn nieuwe vrienden noemen me ook al snel complot-Annick. Ik vond het namelijk heerlijk om de Mol te ontmaskeren en zag overal iets verdachts in. Ik dacht dat ik enorme mensenkennis had, dus ik vermoedde steeds te kunnen zien dat iemand loog. Dat begon al bij het ontbijt, als iemand zenuwachtig met zijn voet wiebelde, dan riep ik al: “Jij bent het, waarom wiebel je!” Of als een kandidaat ging bellen en ik zag ook iemand van de productie bellen op datzelfde moment, dan bleef ik achter een boom in de gaten houden of ze misschien tegelijk ophingen. Dus jullie begrijpen het, ik had het er maar druk mee. En ik had het natuurlijk druk met de opdrachten.

VERVOLG HIERONDER
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 28-01-2023, 21:44:50
Het quad rijden vond ik het leukst om te doen. Ik vond het doodeng in het begin, maar Nabil gaf mij wat tips en ineens ging ik. Ik was blij dat ik ook verrassend uit de hoek kon komen en niet altijd degene was die van alles fout deed. Daarna kwam ook nog de opdracht met de betekenis verzinnen voor Afrikaanse woorden, daar was ik helemaal goed in. Kortom, dat was een superdag. Maar eigenlijk was elke dag heerlijk om mee te maken. De band die je opbouwt met elkaar, maar ook met de crew is zo speciaal. En het prachtige land waar we waren was natuurlijk de kers op de taart. Zoveel verschillen in het landschap zie je nergens anders. Ik had het ook goed gevonden als we alleen maar daar hadden rondgelopen of gereden. Je kijkt je ogen uit.

Ik zag naast de schoonheid van het landschap natuurlijk ook de armoede in het land. Wij sliepen dan in een mooi hotel en als je uit je raam keek lagen er mensen onder een stuk plastic. Dat heeft veel indruk op me gemaakt en dat zal ik niet snel vergeten.

De mooiste tijd had ik in de wijn-cottage. Dat was zo een bijzondere plek waarvan ik meteen dacht hier kan je hele mooie opdrachten doen. En dat was ook zo. De opdracht die ik met Daniël deed met de badeendjes en het zweefvliegtuig was geweldig. Met de auto aan de andere kant rijden vond ik doodeng met gênant gegil van mij tot gevolg, maar dat zie ik maar even door de vingers. Uiteindelijk stond ik op een prachtige plek met een telefoon in mijn hand en vloog Daniël in de lucht. Inmiddels vertrouwde ik niet meer iedereen in het spel, dus wilde ik de mensen aanspreken die mij zouden vertrouwen toen ze me belden. Dan zou er geen discussie komen en dat zal tijd winnen, dacht ik. Ook dat kwam weer verdacht over omdat dat uiteindelijk averechts werkte en juist te veel tijd kostte. Ik had op dat moment gewoon meteen moeten gillen MAAK NIET OPEN.

Nou goed, en toen kwam de beruchte test. Ik kreeg een groen scherm. Maar uiteindelijk bleek ik de op een na slechtste en heeft de slechtste mij eruit gewerkt. Dat was het spel, maar toch voelde ik me wel in de maling genomen.

Dus daar ging ik. En nu komt het gênantste moment: ik had wel drie keer in de biecht gezegd dat het gewoon een spel is en ik echt niet zou huilen als ik eruit moest. Maar wat schetst mijn verbazing: ik kom het afvallershotel in, zie Sarah en Froukje en barst in brullen uit met woorden als: dit is niet eerlijk.

Na een dag was mijn teleurgestelde gevoel weg en heb ik ook in het afvallershotel enorm genoten. Ik heb zo met de andere kandidaten gelachen en plezier gemaakt dat ik daar net zo blij was als in het spel. Ik kwam in ieder geval totaal gelukkig en met een verwarmd hart van alles wat ik had meegemaakt weer in Nederland. Met een ervaring in mijn zak die ik nooit meer zal vergeten, en waarvan ik van elk moment heb genoten!! Dank aan alle mensen van de productie, maar zeker ook dank aan Sarah, Nabs, Anke, Daniël, Soy, Jurre, Ranomi, Froukje en Sander voor de geweldige tijd!!

Annick

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-afvaller-aflevering-4-dit-is-niet-eerlijk/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Contraspion op 28-01-2023, 23:20:46
Ik kan me dat gevoel goed voorstellen: je weet dat je de op 1 na slechtste was, en niet de slechtste. Dat moet zo oneerlijk voelen!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 12-02-2023, 00:39:52
Ik krijg het even niet gekopieerd vanaf mijn tablet maar hier is het dagboek van Nabil:

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-afvaller-5-minst-favoriete-kleur/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Michmol op 12-02-2023, 00:42:30
Ik krijg het even niet gekopieerd vanaf mijn tablet maar hier is het dagboek van Nabil:

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-afvaller-5-minst-favoriete-kleur/

Maar je gumfunctie werkt kennelijk nog uitstekend.  :P
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 12-02-2023, 00:53:18
Ja, jij had er iets tussendoor gemopperd dat ze de dagboeken wel mogen afschaffen of zoiets. Dat heb ik ook maar meteen verwijderd (omdat ik nog bezig was het dagboek in delen achter elkaar te plaatsen). ;)

Ik ben dat niet met je eens. Zeker in dit uitgebreide dagboek van Nabil staat veel informatie.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Michmol op 12-02-2023, 00:54:39
Ja, jij had er iets tussendoor gemopperd dat ze de dagboeken wel mogen afschaffen of zoiets. Dat heb ik ook maar meteen verwijderd (omdat ik nog bezig was het dagboek in delen achter elkaar te plaatsen). ;)

Ik ben dat niet met je eens. Zeker in dit uitgebreide dagboek van Nabil staat veel informatie.

Ik mopper niet, ik constateer  ;).
Maar accoord, à propos van dat groene scherm. Maar dat is wel een heel zeldzame uitzondering.    :P
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: tureluurs op 12-02-2023, 00:57:30
Er staat heel veel info in. Ook over zijn verdenkingen en blijkbaar stonden Anke en Ranomi juist helemaal niet hoog op zijn lijstje?!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Michmol op 12-02-2023, 01:16:11
Er staat heel veel info in. Ook over zijn verdenkingen en blijkbaar stonden Anke en Ranomi juist helemaal niet hoog op zijn lijstje?!

Ja, maar wat zegt dat? Soy zat op Nabil...
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MollenvangR op 12-02-2023, 01:43:45
"Ik let natuurlijk ook op alle reacties van alle andere kandidaten. Uiteindelijk blijven de laatste twee over. En er gebeurt meteen iets heel geks. "

Interessant...ze hebben dus de executie aflevering 1 helemaal doorgevoerd tot de laatste 2 en wij zagen niet alles op tv want Sarah was scherm 4.

" We hebben ook ons eigen Wie is de Mol? opgenomen. “Wie is de Mol? afvallers hotel”."
Dit wil ik echt zien  ::rofl:: (hopelijk in Niet de mol). Alleen was Sander niet in het afvallers hotel? (heb ik dat gemist?).
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: joligmolletje op 12-02-2023, 08:41:13
Sander is doorgereisd naar Siera Leone en heeft daar een van zijn projecten bezocht. Wel is hij samen met de groep (en ziek van malaria) naar Nederland gegaan.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 12-02-2023, 08:52:50
De vraag wordt door Nabil gesteld. Hij kon inderdaad niet weten dat Sander toestemming had van de makers.

De kans dat een verdwaalde Nederlandse molloot Sander in Sierra Leone zou spotten, op een moment dat nog geen enkele kandidaat bekend was, en  de locatie van seizoen 23 evenmin, acht ik persoonlijk vrij klein.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: DanielleHaarman op 12-02-2023, 09:17:33
Ik krijg gelukkig het groene scherm. Maar ik laat niks zien. De rest ook niet echt. Alleen Daniël doet meteen zenuwachtig. En zegt: ik heb hem niet, maar degene die het wel heeft moet het toegeven.  Ik heb de hoogste koffer, met 2500,- euro. Annick de laagste 0,- euro.

Ja, maar wat zegt dat? Soy zat op Nabil...

Dit stukje zegt mij dat Soy hier het rode scherm had, dat was aan zijn reactie ook te zien vond ik, maar 100% zeker over het scherm van Nabil was ik nog niet. Die riep zo snel dat hij groen had, dat ik dat verdacht vond.
Daniël heeft blijkbaar gereageerd door te doen alsof hij een koffer met veel geld nodig had. Hebben wij niet gezien. We zagen sowieso weinig van hoe Daniël aan zijn koffer kwam en dat is niet voor niks denk ik. Daniël had 100% zeker groen, hij is de mol ;-)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 12-02-2023, 10:33:25
Ik plaats het dagboek van Nabil toch nog even hier, zodat het bewaard blijft:


Dagboek afvaller #5: Minst favoriete kleur
12–16 minuten

Ik heb altijd tegen mijn manager gezegd, als Wie is de Mol? op mijn pad komt, zeg maar meteen ja!

En dat was het geval.
Ik was zo blij, maar tegelijkertijd gespannen.
Niet om het programma zelf of om de opdrachten.
Maar omdat ik normaal gesproken alles alleen doe, en daardoor ook een soort control freak ben geworden.

Daarbij is slaap heel belangrijk voor mij.
Ik ben een lichte slaper, dus met mensen slapen die eventueel snurken kan effect hebben op mijn deelname.

Maar dat is me allemaal meegevallen. Bizar! Hoe dan.
Ik heb zo’n bizar leuke tijd gehad.

Het begon al bij de eerste opname waarin ons werd gevraagd, kom even langs bij De Hallen in Amsterdam. Wat we gaan doen is een verrassing maar neem je merkloze kleding mee.

Oké top! Ik word gezenderd, oke zal wel.
Ik loop een ruimte binnen, en ik zie Froukje, Soy, en Anke.
Met in het midden een draaitelefoon. O nee! We zijn begonnen.

En ja hoor, de andere zes kandidaten komen semi verward binnen.
En ik besefte eigenlijk steeds bij Froukje en Soy (omdat zij het bekendst zijn) dat het spel begonnen is.

Vervolgens gaat de telefoon, en krijgen we een voor een te horen of je kandidaat bent of de Mol. Jammer genoeg krijg ik te horen kandidaat, maar ik probeer op dat moment zo verdacht mogelijk te kijken nadat ik ook besloten heb om als laatste te gaan.

Maar goed, we gaan stiekem allemaal los van elkaar weg en in mijn auto besef ik pas wat er zojuist gebeurd is.

HET IS BEGONNEN!

Op Schiphol krijg ik pas te horen waar ik naartoe ga. Zuid-Afrika! Omg, dit meen je niet. Dit stond op mijn bucketlist. Ik dacht zelf aan Scandinavië omdat we te horen kregen dat het koud kan zijn maar ook warm. Het is hartje zomer dus het kan niet anders dat het ergens in Scandinavië is.

Want, ja tuurlijk is het in de zomer winter in Zuid-Afrika, maar dan hebben ze al een seizoen gedraaid. 11 uur later komen we aan op Zuid-Afrika airport, we geven elkaar allemaal een knuffel en we gaan naar het hotel waar we een briefing krijgen over de volgende dag.

De eerste dag begint mijn opdracht samen met Rayray, in de volksmond ook wel Ranomi genoemd. We krijgen een cryptische zin in de vorm van blinddoek en kist.

Nou, wij zijn het er allebei unaniem over eens dat we in een kist van een bij twee vierkante meter moeten liggen met slangen. Haha.

Dat blijkt gelukkig niet het geval te zijn. Het is een grote kist met kleuren, quotes en een portofoon waarmee we contact hebben met de andere kandidaten. Gelukkig hebben Ranomi en ik het heel slecht gedaan. Want we zijn als laatste klaar. Zonde!

Vanaf daar begon het avontuur voor mij. Ik was vooral ook blij dat de groep zo leuk was. Maar dat heeft ook een keerzijde.

Wat het eerste dieptepunt begon bij de eerste eliminatie. Dat is super spannend. Je kan zoiets niet uitleggen aan de kijker.
Kijk, zet mij ergens onvoorbereid op een podium voor 50.000 man. Geen probleem. Maar de spanning die ik heb gevoeld bij elke eliminatie is onbeschrijfbaar.

Ik heb nog nooit zoveel van de kleur groen gehouden dan in Wie is de Mol?. Wayow bizar. Maar daar zitten we dan, ergens op het dak van een koloniaal gebouw. Ik krijg al vrij snel een groen scherm en het gevoel van geluk is bizar.

Ik let natuurlijk ook op alle reacties van alle andere kandidaten. Uiteindelijk blijven de laatste twee over. En er gebeurt meteen iets heel geks. Sarah gaat eruit! Neeeee! Ik leerde haar net kennen en had meteen een klik met haar. Iedereen in shock. Inclusief zij natuurlijk. Ze huilt. Wij knuffelen haar. En ze moet meteen weg. De keiharde realiteit van dit spel.

Gemengde gevoelens gaan door mijn lichaam heen. Maar goed, nu zijn er nog maar negen. Gelukkig zit mijn beste mattie Annick er nog in. En ik sluit met haar een bondje. Wij gaan elkaar vertrouwen en open en eerlijk zijn tegen elkaar. Ja, is goed.

Maar in de tussentijd maakt ze me gek. Haha. Het begint al bij de staalfabriek waar ik samen met Soy en haar in een team zit. Ze is zo onhandig bezig. Waardoor ik twijfels krijg.

Huh, is zij het? Ik bedoel, kom op, ze is cabaretière en actrice. Zij kan dit. Maar dit slaat nergens op. Ik bedoel, we moeten eerst stenen ophalen en daarna in een machine gooien, waarna er ijzeren balletjes uitkomen.

Die moeten we via een soort dienblad naar bovenbrengen. Maar nu komt het, je kunt stroomschokken krijgen. Oké ik ben al een keer getazert door een ex, dus kom maar op!

Annick wilde het wel proberen. Nou, ze houdt de schaal nog geen seconden vast en laat al meteen alles vallen. Soy besluit helemaal naar een ander gebouw te lopen, wat niet logisch is. Dus ik doe het wel.

Ik heb zeker tien schokken gekregen waarvan ik dacht, is dit het? Hmmm, verdacht Annick! Uiteindelijk hebben we allemaal 1300,- euro bij elkaar gewonnen voor de pot. Best aardig en reden om het te vieren.

Maar er wordt ons even verteld dat we geld te kort komen. Voor wat? Nou als jullie 1500,- hadden, dan kwam Sarah terug.

NEE!

Ja.

Zij was namelijk in een ruimte hier verderop met een spiraal bezig. Zij is tevens ook degene die jullie de stroom schokken heeft gegeven. Ongelooflijk dit. Maar tegelijkertijd weer zo knap van het redactieteam om na 22 seizoenen het toch weer te flikken; met nieuwe spellen komen. En dit keer vooral spannender. Chapeau!

Maar goed, in het hotel vertelt Annick mij: ik verdenk Froukje. Ik zeg huh? Nee joh, waarom? Kijk en daar begon ik haar complot Annick te noemen. Ze zegt: ja Froukje heeft een ketting met een maan erop.

Ja, en? Mollen houden niet van dag, maar nacht. Hahaha, ben je serieus? Ja, zij is het. Shitzooi, Annick, wat doe je?

Ik begin te twijfelen en besluit toch in aflevering twee om te spreiden en vooral ook op Froukje te zitten. Voor de eliminatie zijn we in een mooi parkje, waar we wachten tot iedereen klaar is.

Wij zijn gezellig met de kandidaten en de productie aan het frisbeeën. Ik zie Froukje even afzonderen en ik denk hmmm misschien heeft Annick toch gelijk. Nou, toen het bij de eliminatie duidelijk werd dat Froukje eruit ging schrok ik me kapot:

1. Omdat het super jammer is en ik ervanuit ging dat zij er lang in zou zitten. Ze is ook nog supertof en lief.
2. Annick! Door jou lag ik er bijna uit, dacht ik. Dus is Annick het niet gewoon?

Kortom, een rollercoaster. Maar toch vertrouw ik Annick als enige.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 12-02-2023, 10:33:45
Aflevering drie was voor mij een hoogtepunt als het gaat om het quad rijden of hoe Annick zo mooi zegt: kwotten. Dat was zo bizar mooi en leuk. En we hebben veel lol gehad en geld binnengehaald voor de pot!

Andere opdracht is op een schip. Dat was ook weer gekkenhuis. En met gekkenhuis bedoel ik... complot Annick. Ik ben dit keer samen met ouwe dibbes, bloed gabber Sander de Kramer een team/duo. Wat overigens heel vlot en goed ging.

Sander is een oprechte man, waarvan ik zeker weet: hij is niet de Mol. Dus hij is officieel nummer twee van de mensen die ik kan vertrouwen. Wij vinden een papier waarop staat: ga je voor het geld of de jokers. Die geven we aan Soy, Daniël, en Jurre.

We komen onderweg Annick weer tegen met Ranomi en Anke. En ja hoor, complot Annick gaat weer. Ja Nabil wat doen jullie hier En ze gaat te keer. En weer denk is ze nou aan het Mollen, of vertrouwt zijn mij niet?

Opdracht is klaar, en de eliminatie begint weer. Ik krijg gelukkig weer een groen scherm. En helaas gaat Sander er dit keer uit. Shit! Ik sliep met hem op een kamer. Wat mij goed bevallen is. En ik heb nou weer een persoon (Annick) die ik kan vertrouwen.

Gek genoeg was hij er oké mee en gaat vanaf nu door het leven als de vrolijkste afvaller ooit. Haha. Aflevering vier is echt pittig. Je merkt dat het spel steeds gekker begint te worden. De badeend naar boven trekken en duwen. Wat mislukte. En vervolgens komen we aan in een koude wijnkelder. Met allemaal kaarsen en koffers. En het scherm. Daar is het belangrijk dat jij je pokerface opzet. Dus als je het rode of groene scherm krijgt, is het belangrijk dat je volledig strak blijft kijken.

Ik krijg gelukkig het groene scherm. Maar ik laat niks zien. De rest ook niet echt. Alleen Daniël doet meteen zenuwachtig. En zegt: ik heb hem niet, maar degene die het wel heeft moet het toegeven.  Ik heb de hoogste koffer, met 2500,- euro. Annick de laagste 0,- euro.

Ik kom er in de tussentijd ook achter – dankzij Anke – dat die drie gasten; Soy, Jurre en Daniël, dus op het schip gekozen hebben voor de jokers. Die kwam wel even binnen.

Maar wat echt een shock is. Is dat Annick nu het rode scherm heeft gekregen. Iedereen schrok, en het was natuurlijk ook heel oneerlijk en zuur, omdat zij in het begin gewoon een groen scherm heeft gehad...

Daar gaat Annick dan. Nu vertrouw ik niemand meer binnen de groep. Als ik Anke en Ranomi hoog op mijn lijstje had staan als Mol, dan had ik ze zeker vertrouwd. Maar ja, vanaf nu scherper zijn.

Aflevering vijf in het Lord Milner hotel, dat was me toch een avontuur. Het begint al bij binnenkomst. Zo’n sinistere Engelse man die het verhaal vertelt over ene Kattie. De dag voordat ze gaat trouwen breekt ze haar nek. En ze zeggen dat haar geest daar nog rondhangt.

Oké, is goed.

We komen aan in een eetruimte. Echt barok achtig. We bestellen eten bij een ober uit de Gouden Eeuw. Vervolgens begint het licht te flikkeren en krijgen we via een schilderij een opdracht. Jurre was bang. En daar hebben we de groep in tweeën gesplitst.

Ik ben samen met Anke en Soy. Daar is zoveel gebeurd. Van sleutels die vallen. Schilderijen die praten. Soy en ik die een klein akkefietje hebben gehad over een joker. Koude slaapkamers. Foto’s van ons. Ik zou het zo weer overdoen.

En daarna natuurlijk de trip met Ranomi en Jurre. We mogen zelf rijden. En we zien weer bizar mooie plekken en bergen. Onderweg naar een struisvogelboerderij. Alles staat in het teken van de struisvogel. Onderweg wat opdrachten laten mislukken. Best wel alles laten mislukken.

We komen ook kisten tegen. Waarop staat: Ben je zeker van je zaak? Ik twijfel eerst. Maar zo arrogant als ik ben, besluit ik toch de kist te pakken. Ook een beetje omdat Jurre zegt ik pak het sowieso niet. En Ranomi wil de kist ook niet.

Tweede kist die we tegenkomen, pakt Ranomi wel. We gooien ze in de achterbak. We hebben ons hoofd nog in het zand gestoken.

Laatste locatie is een soort van grot. Met vleermuizen en ook mensen uit de Prehistorie. Het is daarbinnen klam en warm. En vervolgens zien we de rest van de groep daar ook. Soy en Anke beiden met een kist.

We zien Rik. En die vertelt ons dat we de kist mogen openmaken. Daar zitten stoelen in… Degene die een stoel hebben, zitten in de eliminatie. Jurre en Daniël in shock.

En dan zegt Rik: degene zonder stoel, zijn door naar de volgende aflevering. Zij super blij, wat terecht is. Omg, wij kijken elkaar aan. Er hangt meteen een grimmige sfeer.

En we mogen op het scherm nog vijf vragen invullen. Bij mij is het op dat moment alles of niets. Achteraf natuurlijk super dom. Maar stel dat ik eruit zou gaan omdat ik dus een nieuwe weg ben ingeslagen. Dat zou ik minder snel kunnen verteren. Soy en ik blijven met z’n tweeën over.

Hij krijgt het groene scherm. Ik zie totale verwarring bij hem. Hij mag weglopen. En ik ben daar alleen. En weet al dat ik eruit lig. En daar komt het.

Mijn minst favoriete kleur: ROOD.

Ik mag daarna nog afscheid nemen van iedereen. Sommigen denken dat ik terug ben gekomen en beginnen te juichen. Maar niets is minder waar.

Ik lig eruit!!! Ik baal!

Maar tegelijkertijd ben ik wel blij dat ik zo ver ben gekomen. Ik ging ervanuit dat ik in aflevering een eruit zou liggen. Daar eindigt mijn deelname aan Wie is de Mol?. Maar vanaf daar begint iets nieuws. Namelijk superhard chillen en lachen met de meiden; Froukje, Annick en Sarah. Ik heb veel gelachen in mijn leven. En ook met comedy collega’s. Maar zoveel in een korte periode nog nooit.

Man man man, wat was dit leuk. We zijn van alles gaan doen. Veel uiteten. Tripjes. En dat hotel op Camps Bay was niet normaal. We hebben ook ons eigen Wie is de Mol? opgenomen. “Wie is de Mol? afvallers hotel”.

Annick en Sarah zijn zo talentvol en grappig. Zo kapotgelachen met hen. In de video’s hoor je ons ook alleen maar stuk gaan. Af en toe word ik wel gek door al die tik tok dans video’s van hen.

Ik wil iedereen van productie oprecht bedanken voor deze leuke ervaring en kans. Het is niet normaal hoe wij in de watten zijn gelegd. Er wordt zo goed voor je gezorgd. Ik heb er weer een nieuwe familie bij.

Ik zeg altijd: Vrienden kies je uit, en familie die haat je.

Grapje!

Ik hou van jullie allemaal.

Tot de finale!

- Nabil

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-afvaller-5-minst-favoriete-kleur/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MollenvangR op 12-02-2023, 10:39:48
Sander is doorgereisd naar Siera Leone en heeft daar een van zijn projecten bezocht. Wel is hij samen met de groep (en ziek van malaria) naar Nederland gegaan.
Ah, dan heb ik dat even gemist, thanks  ::ok:: (dat van Malaria had ik wel ergens meegekregen overigens).
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: milliemollie op 12-02-2023, 10:42:35
2 dingen vielen me op: koos voor kistje om Jurre en de zin  'Jurre was bang' in het spookhotel. Ik denk dat hij zich in het afvallershotel achter z'n oren krabt :-)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: xania op 12-02-2023, 11:02:36
Lijkt er inderdaad op dat ze de opdrachten om hebben gedraaid. Ik vond het ook al even vreemd dat ze bij een andere opdracht aankwamen. Dacht huh hebben ze die ene nu overgeslagen.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: joligmolletje op 12-02-2023, 11:38:30
Lijkt er inderdaad op dat ze de opdrachten om hebben gedraaid. Ik vond het ook al even vreemd dat ze bij een andere opdracht aankwamen. Dacht huh hebben ze die ene nu overgeslagen.

Ze doen twee verschillende routes, dus doen de opdrachten ook op een andere volgorde. Nabil vergist zich over die kist. Ranomi pakt de eerste en wilde eigenlijk ook nog een tweede pakken toen Nabil hem kreeg.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: annebeestje op 12-02-2023, 11:55:51
En dus extra info: Nabil had een groen scherm bij de kofferopdracht in de wijnkelder. Dus blijven Soy en Daniël over als opties voor het rode scherm.

Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Michmol op 12-02-2023, 17:11:02

Dit stukje zegt mij dat Soy hier het rode scherm had, dat was aan zijn reactie ook te zien vond ik, maar 100% zeker over het scherm van Nabil was ik nog niet. Die riep zo snel dat hij groen had, dat ik dat verdacht vond.
Daniël heeft blijkbaar gereageerd door te doen alsof hij een koffer met veel geld nodig had. Hebben wij niet gezien. We zagen sowieso weinig van hoe Daniël aan zijn koffer kwam en dat is niet voor niks denk ik. Daniël had 100% zeker groen, hij is de mol ;-)

We zijn het eens, hoor; ook ik denk al een paar weken dat Daniël de mol is. Ik reageerde echter op de opmerking van tureluurs dat uit het dagboek blijkt dat Anke en Ranomi (bijna) niet verdacht werden door Nabil - implicerend dat Nabil een rood scherm kreeg op grond van zijn verdenking jegens Daniël, Soy en/of Jurre, zodat Anke en Ranomi grote(re) kanshebbers zijn voor het molschap. Ik geloof daar niet zo in.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: MartinJ op 14-02-2023, 01:31:30
"Ik let natuurlijk ook op alle reacties van alle andere kandidaten. Uiteindelijk blijven de laatste twee over. En er gebeurt meteen iets heel geks. "

Interessant...ze hebben dus de executie aflevering 1 helemaal doorgevoerd tot de laatste 2 en wij zagen niet alles op tv want Sarah was scherm 4.
Sarah zei in haar dagboek dat er 5 groene schermen waren voordat zij het rode scherm kreeg. Dat klopt dus niet met elkaar. Ik geloof hier Sarah eerder omdat dit bij haar zojuist was gebeurd.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Vonne1968 op 14-02-2023, 01:57:48
Sarah zei in haar dagboek dat er 5 groene schermen waren voordat zij het rode scherm kreeg. Dat klopt dus niet met elkaar. Ik geloof hier Sarah eerder omdat dit bij haar zojuist was gebeurd.
Dit fout, een fout in de volgorde van de kisten... Je gaat je afvragen wat er dan wel klopt. Is hij wel eerlijk over zijn mol waarop hij heeft ingezet?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: xania op 14-02-2023, 07:37:49
Ik denk niet dat hij liegt, maar je maakt nogal wat mee. Is lastig om dat allemaal precies terug te halen achteraf. Vooral als je er lang in zit en dus meerdere executies etc hebt meegemaakt.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: milliemollie op 14-02-2023, 08:12:54
Ik neem aan dat deze teksten door een redacteur worden herschreven en niet ongecensureerd op het internet worden gegooid. Misschien ook om de spanning erin te houden een enkel zinnetje toegevoegd of weggegumd.
Dus niet teveel conclusies trekken :-)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: widm1992 op 14-02-2023, 16:31:06
Dat weet ik niet zo zeker, er zit echt een andere schrijfstijl in elk dagboek en er staan spel- en feitelijke fouten in. Die controle valt dus wel mee/tegen
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 18-02-2023, 21:42:15
Anke

Dagboek van de afvaller #6: Ik liet de tranen komen

Het schrijven van dit dagboek heb ik lang uitgesteld, en nu, na twee reminders van de crew, moet ik er toch echt aan geloven. Deze week krijg ik het rode scherm.

En terwijl ik dit zit te tikken kijk ik naar mijn redactie, die nog geen idee hebben en steeds meer beginnen te denken dat hun hoofdredacteur misschien toch wel de Mol is. Zij leven met mij mee, mijn familie en vrienden leven met me mee en half Nederland leeft mee. Het is nieuw voor mij dat ik op straat, bij mijn koffietentje en zelfs op Schiphol word aangesproken over mijn avonturen in het programma. Maar ik ben het niet jongens!

Ik heb wel de tijd van mijn leven gehad, en hoewel het rode scherm natuurlijk een einde is, is het voor mij ook een nieuw begin geweest van vriendschappen voor het leven en een ervaring die ik voor altijd met me mee zal dragen. Het is voor mij oprecht het grootste cadeau in mijn leven geweest.

Dat cadeau begon allemaal met een e-mail, bijna een jaar geleden. Of ik even kon bellen over een televisieprogramma. Ik googelde de persoon in kwestie en sprong van mijn stoel. Het was de scout voor Wie is de Mol? Na een aantal gesprekken kwam het verlossende appje: ik mocht meedoen aan het 23e seizoen.

Als echte controlfreak begon ik op dat moment meteen met de voorbereiding. Ik investeerde in het beste slaapmasker en de beste oordoppen mogelijk (ik zag het meest op tegen het slapen met een vreemde op een kamer), regelde met een smoes slaappillen via de huisarts, liet mijn modeteam (voor eeuwig dank, Kelly en Famke) een perfecte koffer samenstellen onder het mom van: ‘even wat Instagram-foto’s schieten op vakantie’, waarna ik vervolgens een maand niet op social media te zien was en zij me wantrouwend aankeken toen ik terugkwam.

En dan de eerste draaidag in Nederland, waar ik als eerste de studio in werd geduwd. ‘Ga maar op een wit kruisje staan’ kreeg ik als enige instructie mee. Ik vraag me nog altijd af waarom ik als eerste moest.

Zo ongelooflijk spannend. Na minuten alleen kwam Soy binnen, met een grote glimlach. Vervolgens Froukje, nog een glimlach. Daarna Nabil, nog een glimlach. Ik kon een beetje ontspannen en keek om me heen naar de hele groep toen we alle kruisjes op de vloer bezetten.

Terwijl ik iedereen bekeek dacht ik: we kennen elkaar nu nog niet, maar de komende tijd gaan we elkaar heel goed leren kennen en met sommigen zal ik misschien een band opbouwen voor het leven. En toen was daar het vertrek naar Kaapstad en ik kan niet omschrijven hoe spannend het was om in dat vliegtuig te stappen en geen idee te hebben van wat je gaat doen, hoe laat je gaat slapen, wanneer je mag plassen en hoe laat het überhaupt is.

Mijn mooiste herinneringen heb ik onder andere aan de zangopdracht, zoveel kippenvel bij het horen van het koor en dan ook nog zelf moeten zingen. Ik durfde niet, wilde niet, maar sprong in het diepe, ging ervoor en ging ook nog door. Mijn gezichtsuitdrukkingen die aflevering!

De vele busritjes, de momenten zonder camera waarin we geen afleiding hebben van telefoons en internet, en waar we met de groep vrijwel op dag één de diepte ingaan tijdens gesprekken.

De foto-opdracht die compleet mislukte, onze tijd in de Rijk’s Wine Estate, waar we omringd waren door geweldige natuur en ook nog voor niks een badeend de berg op duwden.

Mijn bondje met Daniël, bij wie ik me vanaf de eerste seconde op mijn gemak voelde en die één van mijn meest dierbare vrienden is geworden.

Mijn eerste joker en vervolgens de roadtrip. De roadtrip met mijn beste maten naast me en achterin. Zoveel gezongen, gelachen en ook nog wat geld verdiend. Daniël die mij uiteindelijk de kist gunde, waarmee ik bijna mijn eigen graf heb gegraven.

En toen waren we nog maar met vijf. We sliepen met elkaar in een villa, aan de kust. De opdrachten werden individueler en nog weer spannender, paragliden omg!

En toen was daar helaas het rode scherm. Het deed pijn. Ik was zo dicht bij de finale en de ontmaskering gekomen. Het afscheid ging snel en voordat ik het wist zat ik in het vliegtuig naar Kaapstad, naar het andere deel van mijn nieuwe familie, de afvallers.

De vliegreis duurde een klein uurtje, ik luisterde muziek (Kiss from a rose van Seal, die hoorden we op de radio tijdens de roadtrip) en liet de tranen komen.

Achter me het avontuur, voor me weer een nieuw avontuur.

Ik heb van begin tot eind een grote glimlach op mijn gezicht gehad. Dank daarvoor aan de medekandidaten, de Mol en alle makers van dit magische programma.

Op altijd ‘ja’ zeggen tegen nieuw avontuur.

Veel liefs,

Anke de Jong

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-afvaller-6-ik-liet-de-tranen-komen/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: joligmolletje op 18-02-2023, 21:53:17
Wat een mooi dagboek, leuk om te lezen!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 18-02-2023, 22:17:07
Het familie-voor-het-leven-gevoel straalt ook in Ankes dagboek er vanaf.

Ben benieuwd naar het dagboek van Soy, volgende week .....:)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Tunneltelevisie op 18-02-2023, 22:40:19
Mooi dagboek inderdaad!  ::bravo::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Contraspion op 19-02-2023, 00:54:59
Mooi dagboek inderdaad, mooi geschreven. Maar ik haal er uit dat het niet na het afvallen geschreven wordt, maar pas net voor de aflevering uitgezonden wordt. Vandaar dat Nabil het niet meer zo scherp had.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: xania op 19-02-2023, 10:39:48
Exact wat ik ook wilde typen. Er zit nogal wat tijd tussen de opnamens en het schrijven inderdaad. Nabil zijn dagboek had veel details. Maar dan kan het idd gebeuren dat je niet alles meer precies weet.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Mol1991 op 19-02-2023, 10:59:42
Mooi dagboek inderdaad, mooi geschreven. Maar ik haal er uit dat het niet na het afvallen geschreven wordt, maar pas net voor de aflevering uitgezonden wordt. Vandaar dat Nabil het niet meer zo scherp had.
oh haha heb je dit nu pas door. Ik wist dit al jaren, want dit was altijd wel duidelijk te lezen in de meeste dagboeken van de afvallers. En volgens mij is dit ooit benoemd door een kandidaat.

Maar zeker mooie dagboek, had haar als wensmol 😊
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 4-03-2023, 21:46:49
Soy

Dagboek van de afvaller #7: Ik weet wie je bent

Shit, ik huil weer.

Lief Mol avontuur,

Tja waar moet je beginnen… já ik weet het. Op het einde.

Ik kom de hotelkamer binnen, alleen, kijk om me heen, schuif m’n koffer naar binnen en ga zitten op het bed. Ik zit in m’n eentje in een hotel, net is de lieve kandidatenbegeleidster Larissa weer vertrokken, terug naar het spel, na een fles champagne samen te hebben gedronken.

Ik kijk naar m’n telefoon, die ik eindelijk weer kreeg en denk: ohja, er is nog een leven gaande naast dit spel. Ik leg hem even weg want dat is te veel. Ik kijk naar het lampje op m’n kamer, naar de saaie grijze vloerbedekking en even uit het raam, maar het is te donker om iets te zien van de zee en kijk dan naar een schilderijtje boven het bed aan de muur wat lijkt op een soort nacht, soort Starry Night van Vincent van Gogh of toch op een lelijke kanarie en ineens begin ik keihard te huilen. Tranen over m’n wangen.

En nee, niet van verdriet dat ik uit het spel lig, maar heel veel tranen van geluk. Puur van geluk. Geluk dat ik dit mooie avontuur heb mogen meemaken, op reis ben geweest zonder idee te hebben op welke geweldige locaties je uitkomt, de mooie crewleden keihard heb zien beuken om het vetste programma neer te zetten, de mooiste natuur van Zuid-Afrika heb gezien en op de meest bizarre locaties ben geweest. Ineens kijk ik om me heen en schiet uit de emotie en denk: zie mij hier nou zitten… jankend op een random hotelkamer ergens in Zuid-Afrika?!

Ik begin keihard om mezelf te lachen en voel het plezier van de afgelopen weken door m’n lijf gieren. Zoveel plezier. Waar zit ik eigenlijk? Waar in Zuid-Afrika ben ik precies? Hoe zal het met de rest van de groep gaan? Ik val in slaap.

De volgende ochtend, om 6 uur in de ochtend, brengt Jeremy (de driver van dienst) mij in een 5 uur durende autorit terug vanuit Wildernis naar Kaapstad. Daar waar de afvallers hun laatste dag hebben voordat we allemaal terugvliegen naar huis: ik ga naar ze toe en vanavond laat terug naar Nederland. We zien onderweg de zon opkomen, we stoppen in the middle of nowhere bij een tankstation voor een koffie en snuif buiten nog even de laatste momentjes Zuid-Afrika in me op. Ik vraag mezelf af tijdens de rit: hoe is dit mis gegaan? Ik had de Mol? Wat een twisten dit seizoen.

En nu lig ik eruit door die verdomde test waarvan ik de toekomst niet heb kunnen “omtwisten”. Eerlijk? Nee, niks is eerlijk in Wie is de Mol? En dat is ook waar ik mezelf vaak overheen heb moeten zetten, zoals twijfelen bij de eerste keer jokers pakken op het schip, maar natuurlijk pak je jokers. Het spel is een spel dat uitdagend gespeeld moet worden en dat heb ik gedaan.

Tijdens de rit moet ik vooral denken aan alle momenten van de afgelopen weken, te veel momenten komen er voorbij… ik denk aan de mooiste roadtrip die ik heb gemaakt met Daniël en Anke.

Vrienden voor de rest van m’n leven geworden. Je kent elkaar eerst niet, zou elkaar niet snel leren kennen in Nederland en ineens weet je bijna alles van elkaar. De grappigste momenten van de roadtrip aflevering zijn trouwens niet uitgezonden: het valse meezingen van Daniël en Anke met de Afrikaanse radio, haha, geweldig, en de zonsopgang gekeken héél vroeg en het lied ‘Kiss From A Rose’ zal voor altijd gekoppeld blijven aan die trip.

Ik moet denken aan lieve Froukje die op een oud muurtje zat, net voor de eerste groepsfoto en ik dacht: haar kan ik volgens mij wel vertrouwen. Ja, klopt: twee dagen erna lag ze er helaas al uit.

Eeuwig zonde. Net als Sarah die gemist werd tijdens de hele reis. Ik denk ineens aan Nabil, die mijn Mol was. Ik heb eigenlijk helemaal niet zo aardig tegen hem gedaan. Shit, ik moet straks sorry zeggen. Ach, hij zal het wel begrijpen.

Ik moet denken aan alle bijzondere opdrachten, de geweldige crew: Shit, heb ik m’n maat Louis van geluid wel dag gezegd? En Ferry? Ik denk aan de grenzen van het onbekende die ik ben overgegaan.

Hoogte. Hike. Ik kreeg álles wat ik op dag een in m’n voorstelvideo zei. Hoe dan? Toeval?

Het meeste denk ik aan het feit dat iedereen van onze groep, ondanks het spel, z’n hart heeft geopend en we elkaar écht hebben leren kennen. Wat een mooie mensen en dierbare gesprekken. Ik zie het bordje ‘Kaapstad’ staan en heb zin om de afvallers te zien.

Shit, ik huil weer.

Lieve Kijkertjes, ik ben dus NIET de Mol. Das schrikken voor veel mensen en app-spelers die nogal wat punten kwijt zijn nu, sorry. Van meest verdachte in de eerste weken naar minst verdachte, maar ineens deze week, nu aflevering negen eraan komt, ben ik juist weer heel verdacht?!

Ik hoorde nog vóór de eerste aflevering een diehard Molloot zeggen: Soy wil veel te graag de Mol zijn! Ja, ik kijk de Mol al vanaf kleins af aan, ik had het gewéldig gevonden al die slinkse dingetjes te hebben gedaan achter iemands rug om en toch VOL op camera, zodat achteraf iedereen ervan kan genieten.

Ik zei trots in mijn Mollicitatie: ik wil een té opzichtige Mol zijn, zodat iedereen denkt: die kán het gewoon niet zijn. Én ik wilde niks weten vooraf, de redacteur keek gek toen, achteraf begreep ik waarom; ze gingen dit jaar de Mol live benoemen. Maar niet mij jongens, ik ben echt NIET de Mol.

Lieve Molloten, jullie máken dit programma. Ik heb genoten van alle theorieën. Van de letter ‘M’ maken met m’n hand nét na het telefoontje in aflevering 1, puur toeval. Hoe heb ik dát ooit gedaan vraag ik mezelf af?! Tot aan een mini ‘M’ in beeld, in ons busje. Ik ging zelf bijna twijfelen of ik het was. Ik wist dat ik als acteur hoog op dat Mollen-lijstje zou staan en dus ik had me erop voorbereid.

Geweldig genoten en gesmuld ervan.

Lieve Vrienden, wat heb ik mensen opgezadeld met problemen, van het liegen van een random Franse film draaien tot aan maanden geen steek erover loslaten. Ik nam het serieus, dus baalde ook heel erg toen – voor de bekendmaking nog – de groepsfoto silhouet uitlekte. Nu vrienden, kunnen we weer gewoon bier drinken en over álles praten.

Lieve Mol, ik weet wie je bent, tering Mol. En nu lig ik eruit door het grootste twist-seizoen dankzij een test waarvan ik de toekomst helaas niet heb kunnen omtwisten.

Het was een kinderdroom om mee te doen aan Wie Is De Mol? en hoe mooi dat ik in het vétste twist-seizoen ooit zat? Ik had graag de Mol willen zijn maar achteraf ben ik dankbaar dat ik in dit avontuur juist alles heb moeten loslaten en in het onbekende moest duiken. In het vliegtuig naar Zuid-Afrika dacht ik: elke dag kan het voorbij zijn, Soy. En met die instelling ben ik zover gekomen, daardoor speel je het spel VOL. Controle loslaten en in het moment zijn, iets wat nu nog steeds elke dag probeer toe te passen in het dagelijkse leven. Shit, niet huilen nu. En nu op naar volgende dromen.

Ik wil later crew lid worden bij Wie Is De Mol? of zo. Haha, als ik later groot ben! Stoer in een Patagonia-jasje en met een porto aan m’n riem rondlopen. Of driver zijn in het volgende land X, want ik heb afgelopen week m’n rijbewijs gehaald. Of desnoods de catering verzorgen terwijl de nieuwe kandidaten alweer in een tunnel zitten. Of ooit de Mol presenteren. Of gewoon de vluchten voor de kandidaten boeken. Shit... ik kan denk ik nog geen afscheid nemen? Maar nu moet het toch echt, dag Wie Is De Mol?

Dag lief Mol avontuur.

Nu stop ik met huilen, beloofd.

- Soy

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-afvaller-7-ik-weet-wie-je-bent/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: xania op 4-03-2023, 23:59:48

En nee, niet van verdriet dat ik uit het spel lig, maar heel veel tranen van geluk. Puur van geluk. Geluk dat ik dit mooie avontuur heb mogen meemaken.


Probeert Soy ons nu iets te vertellen ?  ;)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Contraspion op 5-03-2023, 00:50:43
Haha, wat een geluk zeg!  ::rofl::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 5-03-2023, 08:31:59
Ik moest het 2x lezen. Maar het staat er.....
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Run op 5-03-2023, 09:00:57
En nee, niet van verdriet dat ik uit het spel lig, maar heel veel tranen van geluk. Puur van geluk. Geluk dat ik dit mooie avontuur heb mogen meemaken.


Probeert Soy ons nu iets te vertellen ?  ;)
"Teringmol", daar bedoelt ie vast niet Ranomi mee.  ::vergroot::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: DanielleHaarman op 5-03-2023, 09:31:30
"Teringmol", daar bedoelt ie vast niet Ranomi mee.  ::vergroot::

Nee, hij zit vol op Jurre. Wordt voor hem, net als voor veel molloten, een grote verrassing volgende week als blijkt dat het Jurre toch ook echt niet is.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 5-03-2023, 09:33:43
Ik ken er ook een die verrast zou zijn als Daniël het niet is. :D (Gelukkig maar dat we niet helemaal eensgezind zijn al.)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Tunnelgraver op 5-03-2023, 09:57:38
Ik ken er ook een die verrast zou zijn als Daniël het niet is.


Laat me eens raden: je oogplesiertje?    ;)
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 5-03-2023, 10:03:08
Nee. Hint: het is niet Daniël zijn vrouw.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: DanielleHaarman op 5-03-2023, 10:31:12
Nee. Hint: het is niet Daniël zijn vrouw.
Anke  ::rofl::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 5-03-2023, 10:37:03
 ::rofl::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Bodejos op 6-03-2023, 07:23:41
Ik ken er ook een die verrast zou zijn als Daniël het niet is. :D (Gelukkig maar dat we niet helemaal eensgezind zijn al.)

Is het Waldorf, of is het Statler?


Zit ik er ver náást?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Mol1991 op 13-03-2023, 17:57:04
Dagboeken van de mol, winnaar en verliezer staan nu ook online. Echt heel leuk om te zien dat Jurre dacht dat hij nooit mol zou worden en dat één van de acteurs de mol zou zijn of iedereen. En dat toen hij wist dat hij de mol is, niet geloofde en bij al telefoontjes dacht oh de rest is de mol ook alleen ze spelen het allemaal zo goed. Toen ze allemaal in een aparte kamer zitten geloofde hij het nog steeds pas na 30 minuten ofzo na een gesprek met de redacteur, zij vertelde dat hij echt wel was.

Daniël dagboek ging over hoe hij Jurre ontmaskerd had, voor het eerst twijfels bij de staalfabriek en het grootste bewijs had hij toen Anke afviel, omdat zij op Ranomi en Soy ging.

Ranomi verteld dat ze tot het eind Soy ingevuld heeft als mol, omdat ze nog te veel twijfelde over Jurre en op het eind dus bij het telefoon net de verkeerde conclusie heeft getrekt en op Daniël ging.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 13-03-2023, 18:02:47
Ranomi

Dagboek van de verliezend finalist: Ranomi Kromowidjojo

En dan ineens zit het erop. Het grote avontuur. Al jarenlang zei ik dat ik ooit mee zou gaan doen aan Wie is de Mol?.

Binnen een maand nadat ik was gestopt met topsport werd ik gebeld door het programma. Yes, ik zou meedoen aan seizoen 23!

Supernerveus wat er zou gaan komen, en supernerveus dat iedereen in mijn omgeving het zou opmerken. Voor mijn gevoel was het overduidelijk dat, als ik een aantal weken weg zou zijn, het niet voor een of andere retraite zou zijn.

Dus maandenlang mijn mond gehouden. En dat was goed gelukt! Zelfs mijn schoonouders die om de hoek wonen hadden niet door dat ik op reis was. Misschien was het ook wel een hele goede afleiding dat Ferry net iets eerder was vertrokken op Expeditie. De oplettende kijker had al een filmpje van mij opgemerkt, iets over een fles wijn. Nu kan ik pas vertellen dat het gewoon was om Ferry duidelijk te maken dat ik in Zuid-Afrika zat! (Pas op Schiphol wist ik dat we naar Kaapstad zouden vliegen).

Ik heb alle afleveringen meegemaakt. Alle testen gemaakt. Ben de eliminaties doorgekomen. En nu kan ik het eindelijk zeggen: Lieve mensen, ik ben NIET de Mol. Ik ben een blije en trotse finalist. Niet trots op alles hoor. Ik heb een paar keuzes gemaakt waarvan ik achteraf dacht, maar hoe dan? Want tot aflevering 7 was Soy mijn hoofdverdachte, maar heb ik helemaal niemand ooit uitgesloten.

Vanaf aflevering 7 kwam Jurre in beeld. Het moest Jurre zijn. Maar de test volledig op hem invullen deed ik niet. Op de vraag; Wie is de Mol?, bleef mijn antwoord “Soy”. Waarom heb ik dan toch voor Daniël gekozen? Tja, dat éne superspannende laatste telefoontje van de Mol heeft mij last-minute compleet doen switchen naar Daniël. Error.

De leukste plek waar we verbleven vond ik de Rijks wijncottage. Ook weer zo’n magische plek waar je na een pittige opdracht even kon opladen. ‘s Avonds laat, na de lange draaidagen en wanneer het biechten erop zat, nog mooie gesprekken hebben met elkaar. Hoe kan zo’n reis zo intens en spannend zijn en tegelijkertijd zo’n fijne vibe met de groep, alsof ik ze al jaren kende. Ik kijk onwijs goed terug op het hele Mol avontuur.

Meedoen was tof, de finale halen was natuurlijk mijn echte doel. En daarvoor heb ik mijn topsport ervaring gebruikt; het grotere doel – in de finale komen en de Mol ontmaskeren – niet vergeten. Omdat ik niemand helemaal vertrouwde stond ik constant “aan”. En dat slokte me wel een beetje op. (Maar net als bij een zwemtoernooi dacht ik “focus, rusten komt later wel”).

Richting het einde kwam er soms een error. Zo kon ik niet helemaal precies meer onthouden welke antwoorden ik nou had aangeklikt bij de test. Bij het laser gamen liet ik me echt meegaan in de opdracht. En het abseilen was zo tof, dat ik eigenlijk veel te snel alweer beneden was!

En dan nog die geheimzinnige teksten op de geldbiljetten. Dat was me na de opdracht met de kistjes al opgevallen. Ik ben toen stiekem naar de hotelreceptie geslopen om te vragen of ze me konden helpen vertalen. Al die tijd had ik een briefje met die vertalingen op zak. Niet in m’n molboekje, nee! Stel je voor dat die gelezen zou worden. Daarom schreef ik er ook steeds minder in, en dan bijvoorbeeld omgekeerde lijstjes en volgorden. Geen enkele kandidaat zou 100% zeker weten wat er in mijn hoofd omging! Dat zorgde wel voor een lichte paranoia. En de zogeheten Molmerries, vrijwel iedere nacht droomde ik over de opdrachten en kandidaten.

Maar wat was het een avontuur! De magische locaties, van zandduinen tot oog in oog staan met leeuwen, en van het Zuid-Afrikaanse jeugd koor en die verschrikkelijke hoge en steile rots waar we van gingen abseilen. De lokale mensen die steeds zo vriendelijk waren.

Dank jullie wel Soy, Anke, Nabil, Annick, Sander, Froukje en Sarah. Daniël, jij bent de beste en meest intelligentste kandidaat ooit! En Mol, Jurre (het voelt zo gek dat ik dit mag zeggen) wat heb ik genoten en ik ben zo blij dat ik je heb leren kennen. Jullie allemaal!

Dank aan de fantastische crew, jullie zijn een topteam! En dank aan jullie, lieve kijkers! Dank voor jullie vertrouwen in mij. Sorry dat ik jullie heb moeten teleurstellen, geen Mol en ook geen winnaar, haha! Ik denk dat ik maar een fles Zuid-Afrikaanse wijn opentrek en samen met Ferry ga proosten op het avontuur wat ik heb beleefd!

Veel liefs Ranomi

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-verliezend-finalist-ranomi-kromowidjojo/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 13-03-2023, 18:03:20
Daniël

Dagboek van de winnaar: Daniël Verlaan

"JAAAAAAAAAAAAAAA!" De geluidsdichte deuren van het vergaderhok op de redactie van het RTL Nieuws doen gelukkig hun werk als wordt gevraagd of ik mee wil doen aan het 23ste seizoen van Wie is de Mol?.

Dit is mijn droom. En ik weet het ook zeker: dit is mijn spel. Als journalist ben ik altijd op zoek naar de waarheid en de feiten die het ondersteunen. Op die manier ben ik het spel aangegaan: wie is toch die Mol, en welke feiten ondersteunen dat?

Of, zoals mijn vertrouwenspersoon het zei: je zou misschien een leuke Mol zijn, maar je bent een veel betere kandidaat - onderzoekend, berekenend en vooral: bloedfanatiek.

Toen ik in Kaapstad uit het vliegtuig stapte, begon voor mij gelijk het spel. En dat spel speelt zich vooral af buiten de camera's. De momenten dat je met
elkaar dineert. Dat je met een andere kandidaat op de hotelkamer zit en nog even de opdrachten van de dag nabespreekt. De dag dat je vrij hebt en samen
naar een wijnproeverij gaat. Het is een constante stroom van stukjes informatie die mogelijk naar de Mol leiden.

In dit dagboek wil ik jullie meenemen in hoe ik de Mol heb ontmaskerd. Dit begon bij de opdracht in de staalfabriek. Jurre ging al een bezetene tekeer om de ijzeren balletjes in de kokers te doen. Hij haalde met afstand met meeste geld op. Maar er was een twist: de Mol wist dat hij veel geld moest ophalen omdat de kans dan veel groter was dat Sarah terug zou komen. De ideale opdracht om je als "kandidaats" te gedragen, terwijl Jurre door zijn fanatieke gedrag door vrijwel niemand werd verdacht.

Maar dit was nog geen keihard bewijs. De zogeheten smoking gun kwam in het Lord Milner Hotel bij de morse-opdracht. Ik had daar een plan bedacht: ik noem de morsecode op, Jurre noteert het en dan kunnen we samen de code ontcijferen naar een woord. Ik noemde één voor één de morsecodes op, en Jurre had het woord al na één poging ontcijferd: het was KLEIN. Alleen dat bleek later niet te kloppen. Jurre had in één poging een compleet ander woord van ook vijf letters van de morsecode gemaakt. Het échte woord was namelijk STERK. Dit heet: voorkennis. Dit had je niet als "mollende kandidaat" kunnen doen.

Toen wist ik het zeker: Jurre is de Mol. Ik vulde het gros van de vragen op Jurre in, nog een paar die ik statistisch spreidde, en toen hoefde ik de laatste vijf vragen niet te maken. Ik kreeg een vrijstelling omdat ik geen kist had gekozen, en had geen bevestiging of ik écht goed zat.

Tegen mijn bondje Anke, die door het spel één van mijn meest dierbare vrienden is geworden, vertelde ik alles. Ook over Jurre. Bij de analoge test vulde ik alle vragen die ik wist op Jurre in. Anke zei dat ze ging spreiden op Ranomi en Soy. Toen zij eruit ging, was dat opnieuw de bevestiging dat Jurre de Mol is - maar nu statistisch. Ik ben het niet, Anke ook niet, en Soy en Ranomi ook niet - want Anke vloog er op hen uit.

Als kandidaat heb je maar één smoking gun nodig, één ijzersterk stuk bewijs - net als in de journalistiek. Dan heb je een scoop, nu heb ik de Mol.

Ik heb Wie is de Mol? precies gespeeld zoals ik ben: fanatiek, enthousiast en eerlijk. Ik heb genoten van elk moment, of ik nou op safari, in een piepklein vliegtuigje of op een prachtige roadtrip was. Het is zo'n voorrecht om dit te mogen meemaken, elke aflevering voelde als een cadeautje - en ik was als een kind zo blij om ze open te maken.

Het was geweldig om tactieken te bedenken om de spellen goed te laten verlopen, zoals het bij elkaar blijven bij de quad-opdracht, en grote geldbedragen binnen te halen. Of de eerste testen, die ik zo statistisch mogelijk benaderde met kansberekening.

Met Anke wisselde ik de vragenlijst uit, waarvan ik haar antwoorden 's avonds uit mijn hoofd leerde. Ik vertrouwde haar dat ze niet de Mol was, en kon zo niet één maar twee antwoorden per testvraag wegstrepen.

Ik ben dankbaar dat ik alles van Wie is de Mol? heb mogen meemaken. Niet alleen alle opdrachten, maar ook de geweldige crew en natuurlijk mijn medekandidaten. Je krijgt een enorme band als je constant met elkaar optrekt en er geen afleiding van een telefoon- of televisiescherm is. Je hebt goede gesprekken, leert elkaar écht kennen, gaat van mensen houden en kan ze soms wel achter het behang plakken.

Met Wie is de Mol? heb ik er een hele bijzondere familie bijgekregen. Het spel mag ik dan puur hebben gespeeld met mijn verstand, ik denk eraan terug met mijn hart.

Daniël

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-winnaar-daniel-verlaan/
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 13-03-2023, 18:04:03
Jurre

Dagboek van de Mol: Jurre Geluk

Dag 1: Ik loop totaal onwetend een ruimte binnen.
 
Mijn gedachtes draaien overuren: het begint nu al!? Wat leuk dit.  SOY!
Yes. Lieve mensen, fijne vibe. Geen haantjes. Top.

Iemand oppert de telefoon in het midden. Zouden we nu het belletje krijgen wat we zijn? Ik geloof dat niet. Zo’n risico kunnen ze toch niet nemen? Nou ja, áls het dan zo zou zijn, moet het iemand zijn die écht goed kan acteren. Ik kijk nog eens om mij heen; ik zie veel acteurs, ik dus sowieso niet. Weet je wat er gaat gebeuren? Niets is wat het lijkt!

Meerdere mensen gaan het telefoontje krijgen dat ze de Mol zijn. Of misschien wel iedereen. Ja, dat gaat gebeuren. Plottwist!

De telefoon gaat en Anke gaat als eerste. Ik observeer en er is vrij weinig te zien. Ze reageert koeltjes. Zou ze hebben gehoord dat ze de Mol is? Met dat idee bekijk ik haar nog scherper. Misschien. Zou best kunnen.

Dan ben ik aan de beurt. Omg, ik hoor Everon zijn stem, wat leuk. Ik hoor een goed verhaaltje over mezelf wat tot in de puntjes klopt. De groep kijkt mij aandachtig aan en ik probeer dat te negeren. Ik voel dat het einde van het gesprek nadert. Jij bent … de Mol.

Ja hoor. Top. Mijn script klopt! Zie je nou wel! In een split second bedenk ik mij om toch maar te doen alsof ik opgelucht ben. Ik ga weer terug naar mijn plekje en bekijk de resterende telefoontjes met dezelfde blik. Zie je wel. Iedereen krijgt hetzelfde telefoontje en doet alsof ze het niet zijn. Ik heb het spel nu al door en we zijn pas net begonnen.

Na de opname worden we allemaal verspreid in aparte ruimtes. Er komt een redacteur bij mij naar binnen. Ze feliciteert me. Ik knik sarcastisch en zeg bedankt terug. “Nee echt, onwijs gefeliciteerd!”. Ik knik weer op dezelfde manier met een iets grotere lach en zeg: “Haha ja, super bedankt”. Ondertussen draait mijn hoofd overuren. Hierna vindt er een half uur plaats waarin de redacteur mij er op twintig verschillende manieren van probeert te overtuigen dat ik het echt ben. Als enige. Ik geloof haar gewoon echt niet. Hoezo zou het programma mij voor deze wereldrol uitkiezen? Ze kennen me niet eens. Niet echt. Ja, ik heb dan wel een onwijs grote bek gehad tijdens mijn Mollicitatie, maar toch. Doet niet iedereen dat? Laten ze mij een telefoon opnemen en vertrouwen ze erop dat ik dan wel kan dealen met de mededeling: jij bent de Mol? Hoezo zouden zij óóit met mij, een presentator en geen acteur, zoveel risico durven lopen? Dit kan gewoon niet zo zijn.

Dertig minuten later begin ik het dan toch een klein beetje te geloven en na een face to face gesprek met Everon is een ding mij nu echt zeker: ik ben de Mol. What te fack. Hoe ongelofelijk vet is dit. Mijn droom die ik niet eens écht heb durven dromen, komt uit. Mijn vriend is op het werk en een volle dag lang ijsbeer ik door het huis. Wel dertig keer zeg ik hardop “what the fack gebeurt hier”. Ik ben zo intens blij dat het programma mij deze rol toevertrouwt. Dat idee doet mezelf van binnen groeien. Ik heb zoveel zin om deze rol met beide handen, wat zeg ik, met drie handen aan te grijpen. Mijn vriend komt thuis en we poppen de champagne. Hij had niet anders verwacht zegt hij.

De voorbereiding:

Over een uur komen de hoge piefen van het programma bij mij thuis om alles door te spreken. Ik ben op een goede manier zenuwachtig, alsof ik een auditie heb. Zo’n ik-zal-ze-eens-een-poepie-laten-ruiken-gevoel. Grappig hoe erg ik dat nu al voel, terwijl we nog niet eens zijn begonnen. Ik heb een bananenbrood gebakken, het huis is opgeruimd en heb mijn huiswerk gedaan. Ik heb het hele seizoen met Kees Tol nog eens bekeken, want die vond ik zo’n goede Mol – nog niet wetende dat ook wij naar Zuid-Afrika zouden gaan.

De piefen zijn helemaal niet zo piefelijk, maar heel lief en fijn. Ze leggen uit waarom ze voor mij hebben gekozen als Mol en dat voelt goed en ik snap ze wel; ik ben ook gewoon een Mol. Ik doe altijd lief, maar ondertussen ben ik altijd de beste weerwolf, lukt het mij altijd om mijn vrienden over te halen rare dingen te doen (ik doe dan vervolgens vrolijk mee hoor), én ik hou van in mensen kruipen, in hun gedachtes en beste vrienden worden. Oké, zo ga ik het spelen. Wil ik van a tot z het script weten? Alle opdrachten van voor naar achteren? Nee. Alleen een geraamte en de allerbeste wegen zodat ik op de rest spontaan kan reageren en zo min mogelijk hoef te acteren. Mijn tactiek is bepaald. De basis weet ik en de rest laat ik afhangen van het moment. Alle mogelijke scenario’s zitten in mijn hoofd. Na iedere plottwist weet ik de beste drie scenario’s voor het ophalen van zo min mogelijk geld. Dát is namelijk mijn doel; zo min mogelijk geld ophalen en nog belangrijker; niet ontdekt worden door de groep, alleen zijn daar nog geen scenario’s voor te bedenken. Behalve trouw blijven aan hoe ik ben.

Het spel:

De Mol kiest uiteraard nooit voor geld, als er ook jokers te verdienen zijn. Maar doen alsof ik als kandidaat altijd voor mezelf kies, vond ik het aller moeilijkst. Steevast ging ik voor jokers en kreeg ik ze ook. Of dit toeval was? Tuurlijk niet. Hier stond ik bij mijn medekandidaten ook om bekend. Ik wilde door, no matter what. Maar ik maakte daar ECHT geen vrienden mee. Ik moest goed mijn best doen om het later weer goed te maken. Het zijn van de Mol maakt je toch een beetje een eikel. Dat knaagde soms.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller
Bericht door: Heinz op 13-03-2023, 18:04:08
Iedere minuut van de dag ademen als een kandidaat, terwijl je ondertussen in je hoofd de grootste dubbele agenda hebt. Gaat er iemand in z’n boekje schrijven? Dan ben ik de tweede die ‘m erbij pakt, maar wel goede theorieën opschrijven, want stel dat iemand in je boekje kijkt? Bondjes maken, goede informatie uitwisselen en tijdens het eten tóch iets opgooien over het spel, terwijl het eigenlijk mijn idee was om het er soms ook niet over te hebben.

‘s Nachts naar het toilet gaan om te kijken op mijn geheime tweede telefoon om heel geruststellend mijn scenario’s door te kunnen nemen. Soms wel zes verschillende. Deze moesten zo ongelofelijk goed in mijn hoofd zitten, want het ergens opschrijven wilde ik niet – vanwege het risico dat het gevonden kon worden. Dan maar weer proberen te slapen of toch uren wakker liggen bij Soy in de kamer…

En dan moet je tijdens de opdrachten je ballen bij elkaar rapen en doen wat je zelf in de nacht hebt bedacht. Gaan voor het perfecte nummer één scenario, de aller aller engste met de aller aller beste uitkomst voor de Mol. Hét scenario waarbij je geen geld in de pot brengt en niet verdacht wordt. Of nog beter, dat het lijkt alsof je als kandidaat goed je best doet. Ik wil een Mol zijn die risico’s durft te nemen. Die molt vóór de ogen van de ander, zo overduidelijk dat ze beginnen te twijfelen aan zichzelf.

Een tijdje gaat dit heel goed. Voor mijn gevoel verdenkt niemand mij en ik voel mij kiplekker. Naast de spanning dat ik het zo goed mogelijk wil doen vlieg ik af en toe van geluk. Ik bén het gewoon in het spannendste spel van Nederland. Die gedachte geeft mij vleugels en lef. Ik geniet van mijn dubbelrol en ook van medekandidaten die zich soms verdacht maken.

En dan komt na de opdracht in het spookhotel Meneer Verlaan. Na een avondje mollen met morsecodes voel ik zijn hete adem in mijn nek, dit was een keer te verwachten. Hij geeft mij het gevoel dat hij mij door heeft en er bekruipt mij een raar gevoel. Faal ik nu? Na de opnames sta ik ontspannen bij een haardvuurtje en komt hij naar mij toe. Hij zegt dat hij het vreemd vond; dat woordje ‘klein’ bij Ranomi, en hij kijkt mij met een ontzettend grote verdachte lach aan. Ik beaam dat. Van binnen schreeuw ik het uit, maar met mijn gezicht probeer ik rustig te kijken. Dan doe ik alsof ik het van binnen grappig vind. Alsof het mij goed uitkomt dat hij mij verdenkt, alsof het mij niks boeit. Daniël is een slimmerik en voor hem moet ik uitkijken. Of dit is gelukt weet ik niet. Maar ach, we zijn net over de helft van het spel. Dit brei ik wel recht.

Gelukkig zit ik de volgende dag bij de roadtrip niet bij hem in de auto. Ik kan even rustig ademhalen want Nabil en Ranomi heb ik voor mijn gevoel in de pocket. Dus; ontspannen, het leuk hebben en vooral genieten van elkaar en de mooie natuur. Maar de hete adem van Daniël in mijn nek, is sindsdien gebleven. De rest van het spel is een achtbaan. Ik begin minder te slapen omdat ik steeds meer wil leren. De opdrachten worden complexer en het vergrootglas op mij voelt steeds groter doordat de groep kleiner wordt. Soms word ik van binnen gek van alle geweldige plottwists, omdat dit zorgt voor nóg meer scenario’s die ik uit mijn hoofd wil kennen. Het is alsof ik terug op school zit en moet leren, leren, leren. Stampen. Voor mijn grootste examen ooit.

Tegelijkertijd word ik steeds comfortabeler in het mollen. Ik geniet van het stiekeme en begin steeds meer in mezelf te vertrouwen dat dit mij wel goed afgaat. Dan volgt in aflevering negen, na het telefoontje van de Mol, een interview met “jouw Mol”. Ik voel me raar. Het spel is bijna gedaan en toch moet ik nog één laatste keer volhouden. In Daniël zijn ogen zie ik dat hij het weet, maar ik wil mij niet laten kennen. Laat ‘m nog maar één laatste keer zweten. Ik geef niet toe. Ook niet in de allerlaatste minuten. Tot het einde wil ik dat hij zou kunnen twijfelen en daarom begin ik, wanneer we zijn omgewisseld en hij tegenover mij zit, steevast met een “gefeliciteerd”. Kom daar nog maar eens van terug.

En dan, als kers op de taart: Ranomi, die met Daniël in gesprek wil. Er zijn gewoon 2 finalisten die niet op de Mol zitten! Wanneer maak je dat nou mee?! Van binnen slaak ik een opgeluchte en gelukkige zucht. Volgens mij kan ik nu best even blij zijn.

Tot slot:

Lieve kijkers van het programma, medekandidaten en makers van het spel, bedankt voor dit onvergetelijke avontuur. Ik ben echt totally #blessed. Ik heb zoveel liefde mogen ontvangen.

Dat zou ik iedereen willen gunnen. En ik weet zeker dat ik daar heel lang op kan teren. Dank jullie wel en ik heb nu al extreem veel zin in het volgende seizoen.

XX DE MOL,
Jur

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/dagboek-van-de-mol-jurre-geluk/


Dagboeken van de mol, winnaar en verliezer staan nu ook online.

Geweldig om te lezen! ::ok::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: joligmolletje op 13-03-2023, 18:35:17
Wat een mooie dagboeken! Met name die van Jurre geeft een mooi inkijkje in hoe het is om opeens mol te moeten zijn. Super geschreven!
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: Vonne1968 op 13-03-2023, 19:22:29
Je haalt uit hun dagboeken wel dat ze echt fan zijn van het programma. Maakt het extra leuk.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: Tunneltelevisie op 13-03-2023, 19:52:01
Je haalt uit hun dagboeken wel dat ze echt fan zijn van het programma. Maakt het extra leuk.

Ja, supertof om te lezen!  ::bravo:: Ook mooi om te lezen hoe Jurre zijn rol heeft opgepakt.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: VK op 13-03-2023, 20:52:46
Doe mij maar elk jaar zulke kandidaten! En als het even kan volgend jaar een Jens-je voor Sarah. Of anders bij het volgende jubileum seizoen. Voor haar vind ik het echt sneu.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: MollenvangR op 14-03-2023, 11:42:41
Heel fijn inkijkje in het molschap van Jurre ook  ::bravo::
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: tureluurs op 14-03-2023, 17:21:41
Elk seizoen weer ben ik toch vol bewondering voor degene die de rol van mol heeft gespeeld. Ongeacht hoe het heeft uitgepakt, het wordt toch een beetje onderschat vermoed ik.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: Mol1991 op 14-03-2023, 18:00:30
Elk seizoen weer ben ik toch vol bewondering voor degene die de rol van mol heeft gespeeld. Ongeacht hoe het heeft uitgepakt, het wordt toch een beetje onderschat vermoed ik.
Ja het wordt zeker onderschat.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: Mit op 20-03-2023, 22:45:44
 "De dag dat je vrij hebt en samen naar een wijnproeverij gaat."

hier brak enigszins mijn klomp.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: joligmolletje op 20-03-2023, 23:20:35
"De dag dat je vrij hebt en samen naar een wijnproeverij gaat."

hier brak enigszins mijn klomp.

Want? Mogen ze op hun vrije dag geen uitje doen dan?
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: Mol1991 op 20-03-2023, 23:29:27
Het is toch fijn dat ze even soms niks hebben en soort van kunnen relaxen en zeker met zo’n uitje  :)
Wat voor sommige kandidaten nooit helemaal zou zijn, want die zijn constant met het spel bezig in hun hoofd.
Titel: Re: Dagboek van de afvaller (en winnaar, verliezer en Mol)
Bericht door: wouterv op 22-03-2023, 08:35:48
Het is toch fijn dat ze even soms niks hebben en soort van kunnen relaxen en zeker met zo’n uitje  :)
Wat voor sommige kandidaten nooit helemaal zou zijn, want die zijn constant met het spel bezig in hun hoofd.

Sterker nog, vroeger kwamen er ook vragen in de test over die vrije dagen.