ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
299 gasten en 3 vaste bezoekers (D*N, kolko, Moni)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

Verslag aflevering 3

Door: Stormpie

punaise

Een zware keuze

punaise
‘Jongens momentje, we moeten beleggen’ klinkt het als de overgebleven acht molkandidaten in de bus zitten. Aan de stem te horen is het Freek die het 'verstuur geld naar de toekomst' probleem nog maar weer eens aankaart. Verwarring alom, want hoe gaat dat geregeld worden als niemand elkaar vertrouwt? Dat er weinig in de pot zit is volgens Aaf een probleem. Het levert namelijk niet zoveel op. Maar, er zijn meerdere enveloppen en zo denkt Sophie dat het prima is als zij in ieder geval een deel van de pot veilig gaat stellen. Freek stelt Sophie dan voor om samen alles te versturen, nieuwsgierig als hij is naar de naam op haar envelop. Zo gezegd zo gedaan, Sophie en Freek verdelen de verdiende €2400,- en sturen beiden een envelop aan iemand waarvan zij verwachten dat hij of zij in aflevering 9 nog in het spel zit. Freek stuurt zijn envelop aan Jennifer en Sophie stuurt haar envelop aan Susan. Een mini-verbondje is geboren.

 
Dag 5.
Vandaag gaan de kandidaten twee verschillende gezichten van Hong Kong leren kennen... en ...  elkaar.
Aaf en Daphne bevinden zich met een telefoon in een appartement ‘ergens’ in Hong Kong. De andere kandidaten zijn opgesplitst in 2 teams. Ieder team heeft de beschikking over een busje, omgerekend €10,- aan geld en een telefoon. Sophie, Freek en Jan-Willem vormen het ene team (team 1), het andere team (team 2) bestaat uit Susan, Jennifer en Tygo. De opdracht voor beide trio’s is om binnen 1 uur de plek te vinden waar Daphne en Aaf zich bevinden.
Ze mogen zich door het busje naar een strategische startpositie laten brengen. Overlegd wordt wat de beste strategie is. Gezamenlijk wordt besloten dat het ene team aan de ene kant van de rivier en het andere team aan de andere kant van de rivier een uitgangspositie zal kiezen. Ondanks die slimme tactiek laten beide teams zich op het allerlaatste moment aan dezelfde en tevens de verkeerde kant van de rivier afzetten.  Team 2 met Tygo bij de Clock Tower en team 1 met Freek bij het hoogste hotel van de wereld, want volgens Freek kon team 2 als ze toch aan de overkant moesten zijn vanaf de Clock Tower heel snel het pontje pakken.  Dan volgt er een klein dilemma. Achter in het busje staan 2 stuks bagage en 1 daarvan moet meegenomen worden. De keus is tussen een attachékoffertje en een plunjezak. De eerste weegt nauwelijks iets, de tweede is loodzwaar. Freek en Jan-Willem kiezen voor het koffertje en na enig twijfelen gaat Sophie akkoord. Team 2 met sterke Tygo kiest voor de zware plunjezak, want die levert vast meer op! Daar hebben ze wel wat sjouwen voor over.

 
Dan gaat de telefoon en de tijd gaat lopen .. Met Sophie.. Daphne legt kort en bondig uit waar Aaf en zij zich bevinden en al gauw is duidelijk dat dit aan de overkant van het water is. Het blijkt zo'n 20 minuten lopen naar de pont en vol goede moed gaat team 1 op pad.
Aaf belt met team 2 en krijgt Tygo aan de telefoon. Ook team 2 snapt waar Aaf en Daphne zich bevinden en dat zij naar de overkant moeten. Zonder tijd te verliezen gaan ook zij richting pontje.
Team 1 ziet al vrij snel in dat lopen naar de ferry teveel tijd in beslag gaat nemen en zij kijken of de trein een oplossing is. Op dat moment belt Daphne die het bericht voor kennisgeving aanneemt en zegt dat ze zo snel mogelijk richting het eindpunt moeten.
Aaf besluit om dan team 2 ook maar op te bellen om te vertellen dat de ferry er lang over doet en dat de onderwatertrein een optie is. Team 2 zit dan al bijna op de boot en twijfelt.
Team 1 loopt na een splitsing de verkeerde kant op en eindigt op een doodlopende weg.
Team 2 neemt toch de ferry en bereikt in vrij korte tijd de overkant. Terwijl het andere team zich terug spoedt, beginnen Susan en Jennifer te zeuren over de bagage.. de plunjezak is te zwaar, helt over.. hadden ze nu maar het kleine koffertje meegenomen. Dan laat Jennifer de telefoon vallen.. helemaal uit elkaar.
Team 1 is het nummer kwijt, loopt ver achter en weet inmiddels wel dat ze het niet gaan halen.
Team 2 vindt het juiste gebouw, racet naar boven en hoort in euforische stemming dat ze 2 minuten te laat zijn.. De teleurstelling is groot! In de plunjezak bevond zich €1000,- en veel rijst.

 
Na afloop van de proef, gezellig aan een biertje, laat Sophie de envelopbom vallen en meldt dat al het geld is opgestuurd. Verontwaardiging alom. Dit zou in overleg gaan, besproken worden, niet op eigen houtje.. Daar is Sophie het niet mee eens. Ieder heeft een envelop en zij heeft die van haar op de post gedaan. Dan meldt Freek dat hij die van hem ook heeft verstuurd en langzaam valt het kwartje dat de pot nu op de post naar de toekomst is.
’s Middags komen de kandidaten aan op een strandje. Sophie verheugt zich op een middagje poedelen. Tygo ziet zichzelf al zwemmen, maar wie staat daar?? ART.. naast een prachtige drakenboot. De kandidaten krijgen de opdracht om binnen het kwartier 8 mensen te zoeken die goed kunnen roeien.  Zonder twee keer denken wordt direct aangenomen dat Art hiermee 8 sterke kerels bedoelt en vol enthousiasme worden de op het stand aanwezige spierbundels gevraagd om mee te doen. In no time is er een sterk team bij elkaar gesprokkeld en voor Daphne voelt dat alsof de winst al binnen is.
Maar dan komt Art met het volgende deel van de opdracht. Het wordt een wedstrijd tussen de Molkandidaten in het kandidatenteam en het zojuist door de kandidaten bijeen gesprokkelde team van Art. Er is €1000,- voor de winnaar en… er mag gegokt worden met de inhoud van de pot! Helaas.. die is er niet meer. Volgens Susan een topMolactie! De inzet blijft dus €1000,-
Een verloren wedstrijd tegen het sterke team van Art.. of toch niet? Sophie blijkt een roeiverleden te hebben en trakteert de anderen op een stoomcursusje. Het gaat om gelijk en hetzelfde tempo en langzaam komt het vertrouwen terug. 5 vrouwen, 2 mannen en 1 homo.. zouden die het kunnen winnen van 8 sterke Chinezen. Alles draaide om ‘slagklaar’ – de peddel in het water en wachten op start. Aaf geeft het tempo aan op de trom en na 100 meter is de winst binnen. Bekaf, maar met €1000,- voor de pot.

 
Na gedane arbeid is het goed genieten.. lekker even ontspannen in het water..

’s Avonds stelt Daphne een vrouwenverbond voor waardoor de vrouwen langer in het spel zouden kunnen blijven. De bedoeling is om van te voren met de 5 vrouwen de vragenlijst door te nemen.
Jennifer vindt het wel gezellig en gaat er in mee.. ‘een pact is een pact’, Sophie zucht een beetje.. vrouwenverbond?? Het is altijd een beetje ingewikkeld met vrouwen. En Susan noemt het een schijnbondje. Heel gezellig, maar het stelt verder niet zoveel voor.
Dag 6.
De kandidaten verzamelen zich bij het Design Instituut, een prachtplek voor een nieuwe groepsopdracht. Maar in plaats daarvan is er… Test en Executie!! 20 vragen over de Mol.
Daphne heeft Aaf als mol.
Tygo spreidt zijn verdenkingen over Aaf, Jennifer en Sophie en daarbij is Sophie is zijn molletje.
Sophie op haar beurt kiest voor Tygo, Susan en Aaf.
Aaf kiest voor Susan, Sophie en Freek.
Freek heeft Jennifer op zijn lijstje.
Jennifer houdt Sophie, Tygo en Daphne in haar lijstje.
Jan-Willem heeft Daphne, Aaf en Jennifer.
Susan zet haar kaarten op Tygo, Jennifer en Sophie. Ze gebruikt ook haar vrijstelling.
 
Dan zegt Art dat er tweetallen gevormd moeten worden en goed na te denken over met wie je dat doet omdat maar één van de twee het scherm te zien krijgt. Na veel gehakketak zijn er 4 duo’s. Voor Jennifer en Freek mag Susan het zeggen en uiteindelijk moet Jennifer haar scherm zien en dat is groen. Dan volgt het duo Daphne en Aaf en opnieuw mag Susan kiezen. Het scherm van Aaf is groen. Het herenduo Tygo en Jan-Willem hebben voor Aaf gekozen en Jan-Willems scherm is groen. Als laatste het duo Susan en Sophie waarvoor Daphne mag kiezen. Daphne kiest Susan degene die waarschijnlijk haar vrijstelling had ingezet. Op deze manier blijven alle 8 bij elkaar en hoeft er niemand naar huis! Niet iedereen is het eens met de beslissing van Daphne maar zoals ze zelf ook zegt.. zij  moest kiezen en het blijft
een zware keuze
 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.212 seconden met 12 queries.