ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
293 gasten en 3 vaste bezoekers (Moni, D*N, kolko)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

Aflevering 1 - Lezen en schrijven

Door: Dolfie

punaise

Lezen en schrijven

door: Dolfie
punaise

Een nieuw seizoen Wie Is De Mol. De serie is opgenomen in Sri Lanka met als beginpunt Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.
De aflevering begint met het afleveren van een grote doos in het hotel waar de deelnemers verblijven. Op een briefje staat vermeld dat de inhoud van deze doos over 2 kamers moet worden verdeeld. Ondertekend: De Mol. De inhoud bestaat uit 2 enveloppen en 2 paarse lotusbloemen.
Dag 1 - Colombo
De 10 deelnemers verzamelen zich voor het treinstation van Colombo en krijgen van Art de uitleg voor het 1e spel.
5 foto’s van reizigers die tussen 5 en half 6 de trein gaan pakken. 4 van de 5 hebben een envelop met geld bij zich met een totaalbedrag van € 2000,-,  1 heeft 2 vrijstellingen bij zich.
De vrijstellingen mogen behouden worden, de enveloppen moeten worden ingeleverd bij Art.
Honderden mensen krioelen door elkaar op het station.
Marlijn stelt voor setjes van 2 te maken. Iemand (Pieter?) vraagt nog: “Wat doen we met de vrijstellingen? Die is gewoon voor degene die hem vindt?”
Evelien stuurt de setjes naar de diverse perron. Chris en Ajouad, Martine en Pieter, Caroline en Marlijn, Evelien en Rik, Margriet en Viktor zijn de setjes.
Alle mensen lijken op elkaar, volgens Viktor hebben de mannen zelfs allemaal hetzelfde “playmobil kapsel”.
Ajouad en Chris, die naar het achterste perron zijn gegaan, waar het volgens Ajouad het slimste is om bij de in-/uit-gang te gaan staan omdat daar alle mensen binnenkomen.
Na een paar stappen valt Ajouad een man op met een kuiltje in zijn kin. Hij krijgt direct de 2 vrijstellingen in zijn handen gedrukt van die man.Hij voelt zich net “Inspector Gadget”. Chris wil de deal met Ajouad sluiten om de vrijstellingen eerlijk te delen, waarop Ajouad Chris een vriendschappelijk gebaar maakt en hem op zijn schouders klopt.
De andere koppels lopen als “een debiel” rond op het station en vragen iedereen of zij degenen zijn die op de foto’s staan. Rik krijgt zelfs een keer het advies om een advertentie te plaatsen in de krant, om de vermiste personen te vinden.
Op een gegeven moment stapt Viktor zelfs een trein in, wat volgens Margriet een hopeloze zaak is omdat ze onmogelijk in de trein kunnen zitten. Paniek alom.
We zien de mensen van de foto’s één voor één de diverse treinen in stappen, met de enveloppen met het geld.
Geen van de kandidaten houdt zich nog aan de afspraken en zo vertrekken om 17.30 u. de treinen, en daarmee dus ook € 2000,-.
Evelien gaat zelfs zo ver dat ze de tas van Rik gaat doorzoeken op enveloppen met geld. Het wantrouwen is al snel toegeslagen.
Chris en Ajouad vertellen de overige kandidaten niets over de gevonden vrijstellingen,
Art vraagt, nadat de tijd is verstreken, om de enveloppen. Ajouad stapt dan wel naar voren met de 2 gevonden vrijstellingen. Bij doorvragen door de kandidaten staat Chris een beetje onhandig te schutteren, en doet net alsof hij van niks weet.
Met deze eerste opdracht brengen de kandidaten Art nul euro in de pot
Bij aankomst in het hotel liggen er 5 kamersleutels op de balie. Viktor grist meteen een sleutel weg: kamer 2. Chris geeft aan dat hij met Ajouad op een kamer wil, en begint meteen te vragen naar de vrijstelling. Op het perron heeft hij namelijk te horen gekregen dat hij er 1 zou krijgen van Ajouad. Nu komt Ajouad met het verhaal dat iemand op het perron hem heeft benaderd, die heeft gezien dat hij de vrijstellingen heeft gekregen. “Ik heb het ook gezien, dus het is 1-1”, aldus Chris. Waarom wel aan die ander geven? “Omdat die ander mij misschien de tip heeft gegeven om die persoon aan te spreken”, zegt Ajouad. Lijkt een sterk verhaal, zegt Chris in de biecht.Margriet en Martine delen ook samen een kamer, en vinden op het bed een envelop met een lotusbloem. In die envelop lezen ze een bericht van De Mol. “Als één van jullie erin slaagt om penningmeester te worden krijgen jullie allebei een joker bij de test. Maar vergeet niet, voor wat hoort wat. Ik wens jullie een goede nachtrust. De Mol.”
Viktor en Marlijn delen ook een kamer en vinden eveneens een brief en een lotusbloem.
“In de bureaula van kamer 3 liggen 2 jokers voor aflevering 1. Als jullie deze vinden mogen jullie ze inzetten bij de test. Maar vergeet niet, voor wat hoort wat. Jullie zijn de enigen met dit aanbod. Ik wens jullie een goede nachtrust. De Mol.”  In kamer 3 slapen Evelien en Carolina.
Marlijn en Viktor spreken af dat Marlijn doet alsof ze haar sleutel is vergeten, en gaat de reservesleutel halen bij de receptie.
Tijdens het borrelen/eten, ziet Marlijn dat Viktor hun kamersleutel pakt en ineens verdwijnt.
Viktor moest naar het toilet en komt langs kamer 3. Hij voelt aan de deur, en die blijkt open te zijn. Hij gaat de kamer in, en trekt de laatjes open: geen jokers te vinden. Toen hij even alleen was met Marlijn vertelde hij wat hij gedaan heeft. Marlijn vertrouwt het niet en gaat ook de kamer in en trekt de laatjes open. Ze vindt daar wel de 2 jokers. Ze delen de jokers dan toch samen maar.
Dag 2 - Colombo
De kandidaten staan bij een voormalig, verlaten, politiebureau.
Binnen staat een aantal televisiemonitoren opgesteld. Op de eerste monitor zien ze het startpunt, op de laatste monitor € 2000,-- Molgeld.
“Zorg ervoor, dat er een ononderbroken rode lijn, van de eerste naar de laatste monitor loopt.” Ze mogen 45 minuten over deze opdracht doen.
In de controlroom zien ze 11 monitoren staan. Er moeten camer’s op rode lijnen gericht worden. Die rode lijnen vinden ze her en der door het hele gebouw. “Eitje, koekie, zou je denken”, volgens Viktor.
Margriet en Pieter blijven in de controlroom, en de rest gaat in duo’s op zoek naar de rode strepen.
Via portofoons neemt Margriet de leiding.

Ajouad en Marlijn vinden al snel de eerste rode lijn en maakt melding hiervan. Evelien roept ook al snel door de portofoon dat ze een rode lijn heeft gevonden. Inmiddels sluit Marlijn zich aan bij Chris en vindt daar nog een rode lijn. Er moeten camera’s gehaald worden in de controlroom en die moeten gericht worden op de rode lijnen, zodat het juiste shot gemaakt kan worden.
Verwarring in de controlroom: wie heeft welke camera, en wie staat bij welke lijn?
Helaas, na 45 minuten is er geen ononderbroken lijn te zien op de monitoren. Weer Art nul euro in de pot.
Tijdens de nababbel kan de conclusie worden getrokken dat camera’s verplaatst zijn en afspraken niet werden nagekomen.

In een tussenshot zien we dat Marlijn aan Rik vertelt dat ze een joker in haar bezit heeft. Ze doet haar hele verhaal aan Rik, en maakt Viktor daarbij redelijk verdacht. Het weggrissen van de kamersleutel en  het niet vinden van de jokers.
Test en Executie (Gangarama tempel)

De 9 kandidaten en De Mol maken achtereenvolgens de test. Vreemd is wel dat Viktor zijn joker niet inzet, terwijl die alleen geldig is voor aflevering 1. Marlijn zet de joker wel in en vertelt in de biecht dat ze niet bang is voor de tegenprestatie die ze misschien moet leveren voor De Mol.

Art zit inmiddels klaar met zijn laptop en vertel Ajouad dat hij doorgaat naar aflevering 2 vanwege zijn vrijstelling.
Marlijn krijgt als eerste een groen scherm te zien. Als tweede krijgt Viktor een groen scherm en vervolgens Evelien. De vierde is Carolina: ook een groen scherm. Dan is Pieter aan de beurt: helaas een rood scherm voor hem. Pieter is de eerste afvaller van de 15e serie van Wie Is De Mol.
Er wordt afscheid genomen en Pieter wordt als eerste afvaller op het vliegtuig terug naar Nederland gezet.


 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.242 seconden met 12 queries.