ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
297 gasten en 3 vaste bezoekers (D*N, kolko, Moni)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

Macht

Door: D*N

punaise

 

punaise
Aflevering 4: “Macht”

Vorige week zagen we dat Carolina als enige geen vrijstelling werd gegund door de groep. Gelukkig was haar scherm groen en mocht ze blijven. Deze week zal er een machtig wapen in het spel terugkeren, de zwarte vrijstelling.


Aangekomen bij de eerste opdracht begint Art een paar plaatsen op te noemen die ons herinneren aan het Hollandse koloniale verleden. Zeven in totaal om precies te zijn. Ze moeten een portret van één of meerder kandidaten fotograferen bij de plaats en krijgen hier drie kwartier voor. Per goede foto verdienen ze 250 euro. Viktor: “Iedereen was aan het begin van de opdracht de helft alweer kwijt en dan slaat bij ons de chaos toe”. Martine, Margriet en Chris zien een teken van de VOC en maken een foto met Margriet en Martine erop. De andere kandidaten zijn bezig met het vragen naar de weg. De drie komen aan bij het historische museum en maken een foto met Martine en Chris erop. Rik, Ajouad en Carolina komen aan bij de Nederlands hervormde kerk en zien een bordje dat iedereen met minder dan twee tatoeages op de foto moet. Na de foto van Martine en Chris lezen ze het bordje en merkt Chris op dat kukelpapa zijn bijnaam is. Margriet is spruitje en ze missen dus alleen nog muis. Viktor en Marlijn maken snel een foto terwijl Martine via de porto vraagt wie muis is. Rik en Ajouad gaan op de foto omdat zij geen twee tatoeages hebben. Op het moment dat Rik zegt dat hij muis is, geeft Chris door aan iedereen dat er bij elk monument een bordje staat met wie er op de foto moet staan. Marlijn en Viktor hebben dit niet gedaan en gaan terug naar het hotel waar ze op zoek zijn naar voormalig inspecteur hondenbelasting. Dit is Viktor en ze maken een foto. Ajouad heeft genoemd dat ze een foto hadden waarop de mensen staan met minder dan twee tatoeages. Marlijn en Viktor bedenken zich dat zij ook op die foto hadden moeten staan. Ze laten de foto schieten en iedereen gaat door.


Margriet, Martine en Chris komen aan bij een foto waar alle parool lezers op moeten en Marlijn en Viktor bij één waar alle mensen met New York als favoriete stad op moeten. Viktor weet niet meer zeker wat hij heeft ingevuld, Marlijn heeft wel New York. Net als Margriet, Rik en Carolina die zo snel mogelijk naar het moon bastion lopen. Ajouad en Martine lezen het parool en gaan op de foto. Chris dacht dat hij het als tweede had ingevuld en gaat voor de zekerheid ook op de foto met de twee anderen. Ze gaan door en vinden de vraag wie als lievelingskoekje de krakeling heeft. Viktor en Margriet moeten naar de vuurtoren maar maken eerst nog de New York foto mét Viktor. Dan is de tijd op. Uiteindelijk verdienen ze 750 euro aan de bijnamen, de parool lezers en de inspecteur hondenbelasting.


Wanneer iedereen ‘s avonds rustig aan de tafel zit wil Marlijn de pot eens bekijken. Rik wil graag penningmeester worden en wil dat Margriet de pot afgeeft. Martine: “Kukelpapa, wat vind jij ervan dat ze willen dat spruitje de pot afgeeft”?

Dag 7:


Art: “Achter mij zien jullie een dagoba, een boeddhistische tempel die je bijna overal hier ziet in Sri Lanka”.  Er staan twaalf schaaltjes rond deze dagoba met inhoud die de kandidaten wel van pas kan komen. We zien onder andere jokers, vrijstellingen en de zwarte vrijstelling. Ze mogen zelf weten waar ze beginnen, maar wanneer ze een schaaltje voorbij lopen mogen ze niet meer terug. Je mag de inhoud van één schaaltje meenemen. Eén van de schaaltjes bevat een bom, als je die tegenkomt dan lig je uit het spel en is het over. Er worden staafjes getrokken om te bepalen in welke volgorde de kandidaten zouden gaan. Je mag namelijk dingen doorvertellen aan degene na jou. Martine mag als eerste en komt bij twee jokers uit, ze pakt ze gelijk. Ze zegt tegen de andere dat ze naar rechts moeten gaan. Ajouad is als volgende en volgt haar advies op en vind vijf jokers. Die pakt hij gelijk. Hij keert terug naar de groep en zegt: “Don’t be too greedy”. Marlijn probeert anderen uit te horen. Carolina pakt twee jokers. Viktor twijfelt waar hij heen gaat en kiest uiteindelijk verkeert, hij gaat naar zeven en loopt tegen de bom aan. Hij is hier eerlijk over tegen de groep na wat groepsdruk. Marlijn: “Viktor is de labrador van wie is de mol 2015”. Marlijn pakt 500 euro voor de groep. Ze zegt tegen Chris waar niets ligt. Chris pakt ook 250 euro en daarbij is de opdracht afgelopen. Martine bluft na de opdracht dat ze de zwarte vrijstelling heeft, die ze niet heeft. We zien dat Rik drie jokers heeft gepakt. Hij maakt een deal met Martine dat als ze de zwarte vrijstelling niet inzet dat ze een joker krijgt na de executie.


De volgende dag krijgen ze van Art een privé eiland. Hij heeft ook wat mensen uitgenodigd voor een borrel die ze wat beter moeten leren kennen. Ze moeten er voor zorgen dat ze zoveel mogelijk mensen leren kennen bij hun voornaam. Wanneer ze het eilandje betreden zijn er dansers en muziek en worden ze verwelkomt door de mensen. Ze delen zich op in groepjes en gaan met mensen praten. Rik zegt dat ie met Ajouad op pad zou gaan maar die trok zijn eigen plan en ging achter alle vrouwen aan. Ajouad gaat socializen met alle vrouwen op het eiland. We zien de kandidaten moeite hebben met de namen en hun uitspraak. Marlijn en Margriet hebben een systeem waarbij ze een associatie verzinnen op de naam. Margriet: “Nice to meet you washandje”. Chris komt bij een groepje jongens die hele lastige namen hebben waarvan hij er één niet eens kan uitspreken. Hij heeft de grootste lol. Na drie kwartier is het feest voorbij en moeten de kandidaten de mensen een afscheidscadeau meegeven met hun naam erop. Er waren 75 mensen dus het zou te doen mogen zijn. Carolina: “Uiteindelijk stond of iedereen bij de tasjes of iedereen bij de mensen op de trap, er was totaal geen overzicht”. Ajouad kon vrijwel elk meisje bij haar naam noemen: “Omdat het beeld mooi is, heb ik niet erg veel moeite om het te onthouden”. De gasten zijn naar huis en nu moeten de kandidaten inschatten hoeveel ze goed hebben ingeschat. Ze krijgen een paar categorieën. Ze moeten goed gokken om het geld te krijgen anders krijgen ze nul euro. Ze twijfelen tussen de categorieën 30 tot 50 en 50 tot 75. Margriet, Chris en Ajouad stemmen voor de laatste, dus het wordt tussen de 30 en de 50. Ze onderschatten zichzelf want ze hebben er 65 goed, geen geld in de pot. Daarnaast stond er een foto van de mol in de villa. Niemand heeft dit opgemerkt. 


Rik en Martine maken hun deal en Martine zegt dat ze de zwarte vrijstelling niet gaat inzetten. Daarnaast geeft hij een joker aan Marlijn omdat hij wil dat ze erin blijft zitten. Toch blijft ze hem verdenken tijdens de test. Ajouad houdt rekening met de zwarte vrijstelling en zet één joker in en Margriet knalt de zwarte vrijstelling erin. Het werd haar te heet onder de voeten. Art geeft bij de executie aan dat er heel veel jokers zijn ingezet en haalt de zwarte vrijstelling tevoorschijn: “Hij is ingezet”. We kijken als eerste naar het scherm van Ajouad, voor de allereerste keer krijgt hij zijn scherm te zien. Het scherm is……Rood!


Ajouad valt af en Chris wordt geëmotioneerd achtergelaten. Ajouad denkt dat hij toch net teveel op één persoon heeft ingezet. Hij had vijf jokers maar heeft ze niet ingezet, het had ook niet uitgemaakt met de zwarte vrijstelling. Martine geeft toe dat ze de zwarte vrijstelling niet heeft ingezet en Carolina wordt verdacht: “Omdat ik zwart ben”? reageert ze. Volgende week mist de groep geld uit de pot, maar hoe dat komt? Dat zien we volgende week!
 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.235 seconden met 13 queries.