ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
208 gasten en 6 vaste bezoekers (Gupp, FrankLapidus, belg, Joey94, Heinz, de_witte)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

Zinloos

Door: Daisy

punaise

 

punaise
De exit van Martine hakt er in. Maar de kandidaten beseffen zich dat langzaam het einde van het spel nadert. Er zijn nu nog maar 4 kandidaten in het spel: Rik, Chris, Margriet en Marlijn. Één van hen is de mol. En één van hen moet Wie Is de Mol nog voor het einde verlaten. En niemand wil die laatste afvaller zijn. Het alledaagse realiteit van eerlijk en moreel verantwoordelijk bezig zijn is bij sommige kandidaten verder te zoeken.
Rik: “Ik heb er alles aan gedaan om te overleven. Dit is Wie Is de Mol, niet de echte wereld, dus in dat geval, mag het wel.”
Marlijn: “Het feit dat je ineens in aflevering 9 zit is echt wel een kick.”

Het is weer tijd voor een opdracht. De kandidaten staan samen met Art om een ronde tafel. Art heeft een doosje bij zich. Art legt één voor één een item op tafel. De kandidaten mogen het item pakken als ze willen, maar dan liggen ze verder uit het spel. Art begint met een joker …. en een joker. Uiteindelijk hapt Chris toe, twee jokers voor hem. Hij mag verder niet meedoen.
Chris: “Normaliter ga ik voor wat het meest onbekend is. Maar toen begon ik te denken … Weet je, soms moet je ook tevreden zijn met iets wat je wordt aangeboden.”
Rik: “Als ik één ding heb geleerd van jarenlang naar Wie Is De Mol kijken is dat je nooit als eerste iets moet pakken. Het komt je altijd duur te staan.”
Art gaat verder. Hij legt weer een joker op tafel … en er komt weer een joker. Dit keer kiest Margriet eieren voor haar geld. Marlijn en Rik zijn nog over. Kunnen zij nog meer jokers winnen? Art legt nu echter een briefje van €500,- neer. Marlijn twijfelt, maar besluit voor het geld te gaan. Er komt €500,- extra in de pot.
Marlijn: “Ik raakte in paniek, wat als hij hoog zet en steeds minder wordt.”
Margriet: “500 euro?”
Marlijn: “Dit is Wie Is De Mol, daar gaat het altijd anders.”
En dan Rik nog. Art legt een briefje op tafel. Een briefje met een vraagteken. Rik kijkt, denkt na, twijfelt … en pakt uiteindelijk het briefje.
Chris: “Dat had twee mogelijkheden. Iets dat fantastisch is of iets dat desastreus is.”
Rik mag het briefje voorlezen. Het blijkt dat hij twee jokers mag stelen van een andere deelnemer. Dat laat hij zich geen twee keer zeggen en binnen 2 seconde jat hij de jokers van Chris. En zo staat Chris met lege handen.
Chris: “Het was iets fantastisch, maar niet voor mij.”
De uitslag van de opdracht valt Chris zwaar. Er staat een test voor de deur. Nog één iemand moet weg. En zonder jokers kan dat zomaar fataal zijn…

 
Marlijn en Rik babbelen nog even voor de test. Marlijn legt de nadruk erop dat zíj er voor gezorgd heeft dat er geld in de pot is bijgekomen. En ze krijgt het wéér voor elkaar, Rik geeft haar één van de jokers.
Rik: “Wat wij soort hebben is een repeterende breuk. Ik haal de jokers binnen, en deel ze dan met Marlijn.”
Marlijn: “Het jokervrouwtje. Ik vind ze gewoon héél erg fijn.”

Tijd voor de test. Er moet nog één iemand weg en dat wordt de finale gespeeld.
Marlijn: “Ik wil naar de finale, dus het enige wat erop zit is vol op mijn mol te gaan. Fingers crossed.”
Rik: “Ik wil gewoon de finale na al dat gedoe.”
Margriet: “Ik ben er redelijk zeker van en haal dat redelijk maar weg. Mijn hoofdverdachte nummer één: Rik.”
Chris: “Ik ga vol op één persoon, dat kan niet anders, de enige manier om de finale te halen.

Dan volgt de executie. Allereerst krijgt Margriet haar scherm te zien … GROEN! Ze staat in de finale. Dan volgt Marlijn … GROEN! Beide dames hebben het gered. Dat betekent dat Rik of Chris weg moet. De heren wensen elkaar succes, Chris krijgt zijn scherm te zien en die kleurt … ROOD!
Chris is in tranen. Van blijdschap, zijn woorden. Ook de groep is aangeslagen.
Marlijn: “Chris was gewoon een heerlijk mens om bij te zijn.”
Margriet: “Een totale tombola van emoties.”
Rik: “Het was een geweldige mede-kandidaat.”
Chris praat nog even na met Art. Hij heeft genoten van het spel en baalt natuurlijk van zijn gestolen jokers, maar dat is het spel. En dat moet hij gaan. Hij was zo dichtbij. Maar Chris staat niet in de finale. En hij is ook niet de mol…

 

Die moeten we zoeken onder Marlijn, Margriet en Rik. Er is nog één opdracht te spelen. De kandidaten gaan naar een Sri Lankaanse markt. Voordat ze beginnen krijgt Marlijn, de nieuwe penningmeester, nog €2000,- van Art. Nu Chris is uitgevallen en iet de mol is, komt dit geld er dus bij n.a.v. de verkiezingsopdracht uit aflevering 7. Dan het spel. De kandidaten worden verspreid over de markt. Ze hebben boodschappen van de mol voor zichzelf en de anderen, maar die zitten door elkaar. Ze moet naar elkaar de teksten doorschreeuwen en een bericht voor zichzelf vormen. Is de volledige tekst juist, is per kandidaat €500,- te verdienen. Ze hebben in totaal 15 minuten om de boodschappen door te schreeuwen.
De opdracht begint. Rik staat in het midden, links van hem staat Margriet en rechts van hem Marlijn. Hij vormt het communicatie knooppunt tussen de dames.
Rik: “Het was wel een prettige plek, omdat je alle informatie die binnenkomt kunt beheren.”
Maar met de lawaai op de markt is het wel een lastige plek. De kandidaten kunnen elkaar maar lastig verstaan. Maar in het begin gaat het niet slecht. Door deze berichten komt Margriet erachter dat Rik voor €750,- uit de pot twee jokers bij de Mol kocht. Marlijn heeft een nieuwe boodschap voor Margriet. Rik noteert de boodschap, maar Margriet eist de aandacht op en Rik vergeet de boodschap door te geven.  Rik blijft echter schrijven en schreeuwen.
Rik: “Met de finale voor de deur wilde ik vooral geld verdienen. Wel zo aardig, ik heb vooral geld uit de pot gehaald dus ik voelde me een beetje schuldig.”
Terwijl de tijd weg tikt, worden de kandidaten heser en wordt het rumoer op de markt heviger. Ze kunnen elkaar nog nauwelijks verstaan. Marlijn verstaat hele andere dingen dan er geroepen worden, al wijdt ze dat aan haar zangcarrière. De zin die ze doorkrijgt, leek haar echter meer voor Rik bestemd.
De kandidaten zetten echter door. Dan is de tijd om.

De kandidaten verzamelen zich bij Art. Rik leest als eerste zijn verhaaltje in. Er zitten wat schoonheidsfoutjes in, maar de grootste fout is, dat de laatste zin verkeerd is. Geen geld voor Rik. De tekst van Marlijn bevat één zin te veel. Ook geen geld. En Margriet heeft maar 3 zinnen doorgekregen. De laatste opdracht eindigt dus in stijl: de groep verdiend helemaal niks.

Dan is het tijd voor de finale test. Wie is nou toch die mol? De finalisten denken het te weten.
Marlijn: “Ik ga inzetten op Margriet. Ik heb haar vanaf het begin scherp in de gaten gehouden, omdat ik dacht, dat zou een te gekke mol zijn.”
Margriet: “Ik heb veel opdrachten met Rik gedaan, waaronder pakketten ophalen. Rik was stellig dat we twee pakketten moesten meenemen. Moesten die niet naar Geldrop?”
Rik: “Ik heb Margriet zéér goed in de gaten gehouden en eigenlijk deed zijn alles wat een goede mol zou doen. Ze was altijd op een plek waarbij ze dingen kon manipuleren of kon sturen.”

 

Dan is het klaar. Het spel is voorbij. De finalisten hebben 40 vragen op hun mol ingevuld. Één van hen mag zich straks winnaar noemen van een historisch lage pot. Één iemand gaat naar huis met alleen een geweldige ervaring. En de andere persoon heeft 9 weken lang de boel om de tuin geleidt. Dat is de mol. Maar wie is wie? De finalisten verzamelen zich bij Art. Rik mag naast Art plaats nemen. De dames staan tegen over hen. Art vertelt nog wat over het spel. Heeft het verbondje Rik/Marlijn slim gespeeld en gaat er nu één van hen met de winst vandoor. Of is Margriet hen te slim af en is ze helemaal niet de mol? Heeft er iemand binnen het verbond niet eerlijk gespeeld en is onze nieuwslezer de mol … of zou het toch misschien Marlijn zijn?

Tsja, en zoals we dat gewend zijn … dat zien we volgende week! Live vanuit Vondel CS met Art en alle kandidaten.
 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.239 seconden met 12 queries.