ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
215 gasten en 4 vaste bezoekers (Joey94, Heinz, de_witte, kwkw)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

Het laatste woord, letterlijk

Door: Daisy

punaise

 

punaise
Rop, Klaas en Annemieke kregen vorige week hun scherm te zien. En die was groen. Dus gaan we met 9 kandidaten en 1 Mol verder naar aflevering 2. Maar deze week moet er op zeker iemand naar huis.

Airen is blij dat de groep nog compleet is. Ze omschrijft de karakters. "Rop de is entertainer, Ellie probeert structuur aan te brengen, Annemieke is heel intelligent, Marjolein stelt altijd alle vragen … plus nog meer, Tim is de kwajongen, Taeke de mannelijke kracht, Cecile de modekoningin." Kunnen al deze verschillende persoonlijkheden goed samenwerken? We gaan het zien, want de eerste opdracht staat voor de deur. De kandidaten moeten 4 verschillende soorten zout vinden; keukenzout, strooizout, mineraalzout en zeezout. Deze kunnen ze vervoeren met karren die her en der op een rails staan. Ze moeten deze binnen 45 minuten naar het startpunt brengen. Lukt dat, wordt er €2000,- verdiend voor de pot.

 
De proef begint. Tim: “We maakte de grootste beginnersfout; we zijn gaan rennen als idioten.” Remy: “Totale paniek, de chaos brak los.” De kandidaten rennen maar wat rond. Annemieke vindt de keukenzout. De keukenzoutkar is geblokkeerd, iedereen probeert de kar vrij te krijgen, maar de structuur is ver te zoeken. Dan maar een kruiwagen scoren. Ook het portofoon verkeer is één grote bende. Ellie probeert de kandidaten op één lijn te krijgen. “Als het gaat om het portofoonverkeer, vereist dat discipline.” Ellie probeert de kandidaten ‘etherdiscipline’ bij te brengen, maar of dit ook echt helpt … Klaas gaat op aanwijzingen van Airen het water in om zeezout te scheppen. De kandidaten lijken met van alles bezig te zijn. Cecile: “Als had ik me nog zo voorgenomen, houd je waardigheid, houd je haar in de plooi en houd je jurk kreukvrij, ’t is meteen misgegaan.” Taeke en Tim rennen naar het eind van het speelveld, om de overige 2 zoutsoorten te zoeken. Al snel vinden ze de mineraalzout en ook het strooizout is snel gevonden. Rob en Ellie gaan het mineraalzout scheppen. Inmiddels is de eerste kruiwagen met keukenzout gevuld. Remy komt helpen, maar binnen no-time ligt de kar omver. Annemieke: “Ik weet dat ie goed is met z’n handen en met een harp, maar van een kruiwagen moet ie echt afblijven.” Cecile: “Zit je nou te mollen of ben je echt zo’n stuntel zoals je beweert dat je bent. Ik vermoed dat laatste.” Klaas en Marjolein nemen ondertussen alle tijd om het zeezout te scheppen. Marjolein: “Even naar mijn mollen kijken.” Ellie, Rop en Tim proberen een volle kruiwagen met mineraalzout vooruit te duwen, maar deze is veel te zwaar. Ze hebben een kar nodig. Klaas begint zonder nadenken aan een kar te trekken. Ellie probeert ondertussen een brug te maken om de kar met zout verder te krijgen. Dan is daar Klaas met een kar … de verkeerde. Uiteindelijk besluiten ze m toch maar te gebruiken en later het zout over de kiepen in de juiste.
Nog 10 minuten te gaan. De kandidaten sjouwen zich een ongeluk. Annemieke en Taeke brengen het zeezout naar het startpunt. De strooizoutkar met mineraalzout is ook onderweg. Ook het keukenzout wordt snel vooruit geduwd. Het mineraalzout wordt over geschept, maar het is te weinig. Maar dan is de tijd om. Art: “De chaos was compleet. Ik weet niet wat jullie tactiek was, maar als die bestond uit totale verwarring zaaien zijn jullie geslaagd.” Of, zoals Tim het vertaald: “Jullie zijn ongelooflijke losers  zonder toekomst in dit spel.” Geen geld voor de pot. Dankzij de mol, of dankzij de kandidaten zelf?

De kandidaten gaan een hapje eten. Ellie grijpt de gelegenheid aan om de groep opnieuw de ‘etherdiscipline’ bij te brengen. Remy: “Een woord waarvan ik nog nooit had gehoord.” Ze krijgt echter het tegenovergestelde voor elkaar, binnen no-time heeft iedereen de slappe lach.

Dag 4. Tijd voor een nieuwe opdracht. De kandidaten gaan naar een plein vol dansers, muzikanten en toeschouwers. De toeschouwers zitten op een trap. De kandidaten krijgen 5 minuten de tijd om te onthouden wie waar zit. Daarna maakt Art een foto. Daarna wordt iedereen van de trap weggehaald en moet de groep de foto reconstrueren. Airen: “Hoe gaan we dit onthouden.” De tijd gaat in. Remy neemt de leiding. Nou ja, een soort van, want binnen no-time praat iedereen weer door elkaar, vooral Marjolein en Tim proberen continue hun mening te verkondigen. Uiteindelijk komt Rop met een goede suggestie. Verdeel de trap in 9 blokken en laat iedereen zijn deel onthouden. Dat plan wordt uitgevoerd. Marjolein blijft over en moet het totale overzicht bewaren. Ze heeft geen idee wat ze moet doen, maar Remy heeft daar wel z’n redenen voor. “Omdat ze een ontzettende fanatieke speelster is die heel veel in de gaten heeft en tegelijkertijd tijdens de opdrachten een gigantische stoorzender kan zijn. En als ze de mol is, valt er niet zoveel te mollen.” Iedere kandidaat heeft zijn eigen tactiek op zijn groep mensen te onthouden. Klaas en Annemieke kijken naar het soort kandidaat, Cecile kijkt naar de kleren, Rop bedenkt een code en Ellie prent de gezichten in haar hoofd. Dan is de tijd om. De kandidaten gaan vooraan zitten en Art maakt de foto.

 
De mensen verlaten de trap. Het is één grote chaos. De kandidaten hebben in totaal 15 minuten om iedereen weer op de juiste plek te krijgen. Het gaat redelijk goed. De meesten vinden als snel ‘hun’ mensen. Marjolein probeert de mensen die beneden staan uit te horen waar ze bij horen. Klaas is als eerste klaar, en ook Taeke en Annemieke zijn snel klaar. De sfeer is goed. Maar er staan nog steeds een paar personen beneden. Ruim binnen de tijd hebben ook die een plekje gevonden. De kandidaten hebben er vertrouwen in. Dan komt Art tevoorschijn en legt uit hoe het geld verdiend kan worden. Hij kijkt per rij of de mensen op de juiste plek zitten. Er zijn 10 rijen, per juiste rij is er €100,- te verdienen. Zit iedereen goed, wordt het eindbedrag verdubbeld.” De eerste twee rijen zijn goed, maar in de derde zit een fout. Airen: “We hebben per vak gewerkt en niet per rij. Toen Art al de rijen afging, wist je dus niet of de fout in jouw vak zat, of in degene links of rechts van je.” Uiteindelijk blijken er 7 rijen goed en wordt er in totaal €700,- verdiend. Taeke: “Dat is 30%, da’s niet voldoende.” Ellie baalt er van dat er 2 fouten in haar blok zaten. Cecile: “En dat verbaast me. Ze heeft nog geen enkele opdracht tot een goed einde gebracht. Als er iemand gewoon nog heiliger is dan moeder Teresa, dan is het Ellie wel. Maar stiekem heeft Ellie er gewoon niks van gebakken.”
Later die middag zijn de kandidaten terug in het hotel. Tijd om even uit te rusten en de molboekjes bij te werken. Annemieke heeft het idee dat bijna alle kamergenoten een bondje hebben, en besluit dat ze ook een bondje met haar kamergenoot Rop wil. Die staat daar niet afwijzend tegenover. Rop: “Annemieke wil zich zo graag niet verdacht maken tegenover mij, dat ik het een beetje begin te wantrouwen.”. Uiteindelijk gaat Rop akkoord. “Ik kan het bondje gewoon aangaan, en in de test nog steeds op haar stemmen.”

Later die middag eten de kandidaten gezamenlijk op het dak van het hotel. Remy ziet de bediende met een envelop dichterbij komen. Zodra deze op tafel ligt, grist Remy deze van tafel en maakt hem open. De kandidaten gaan vanavond in duo’s naar een klooster. Ze kunnen kiezen om te gaan met iemand die ze blind vertrouwen, maar ze kunnen ook iemand kiezen, die ze niet vertrouwen. Al snel worden de duo’s gevormd.

Die avond melden Taeke en Tim zich als eerste bij het klooster. Art doet hen een voorstel. Één mag straks het 10 minuten in klooster rondkijken. De ander moet buiten blijven, maar die krijgt wel twee jokers. Ze mogen ook samen naar binnen, maar dan hebben ze maar 5 minuten en zijn de jokers weg. Tim en Taeke vertrouwen elkaar. Tim gaat naar binnen en Taeke krijgt de jokers. Tim geeft naderhand Taeke informatie, in ruil voor een joker. Het is aardig donker in het klooster. Om hem heen hoor Tim allemaal stemmen. In 5 witte glazen bollen zijn de gezichten te zien van 5 oud mollen: Margriet, Susan, Kees, Anne-Marie en Dennis. Zij geven tips hoe de Mol te vangen. Nuttige en handige tips, maar ze allemaal zeggen: “Het spel verandert altijd achter je rug.”


 
Na 10 minuten staat Tim weer buiten. Tim houdt zijn woord en vertelt wat ie gezien heeft. Taeke geeft hem een joker. Hij schaadt het vertrouwen niet. Klaas en Cecile zijn de volgende. Zij vertrouwen elkaar duidelijk niet, en besluiten beiden naar binnen te gaan. Ze hebben dus maar 5 minuten om info te verzamelen. Eenmaal binnen splitsen ze zich op en nemen ze de informatie tot zich. Cecile: “Het klinken allemaal als logische tips, hallo, open deur, maar we krijgen deze informatie niet zomaar.” Eenmaal buiten zijn ze ‘spontaan vergeten’ wat ze hebben gezien, ze willen elkaar niks wijzer maken. Rop en Annemieke vertrouwen elkaar wel. Annemieke krijgt de jokers en Rop gaat naar binnen. Na 10 minuten vertelt hij aan Annemieke wat hij gezien heeft. Tijd voor duo 4. Marjolein is duidelijk, zij wil wel voor de jokers gaan. Ellie gaat naar binnen. Maar ook Ellie is op zoek naar iets; ze denkt dat er misschien wel meer te vinden is. In plaats van naar de boodschappen van de oud-Mollen te luisteren, gaat ze op zoek naar vrijstellingen. Maar ze vindt helemaal niks. Eenmaal buiten vertelt ze Marjolein dat ze niks gevonden heeft. De opdracht eindigt met het duo Airen/Remy. Airen gaat voor de jokers en Remy gaat naar binnen. Remy neemt het tot zich en maakt een deal met Airen; informatie voor één joker. Airen gaat akkoord met de deal en Remy vertelt wat ie weet. En zo komt deze opdracht tot een einde. Maar of ze nu weten wat 'het spel verandert altijd achter je rug' betekent is maar de vraag ...

 
Dag 5. De kandidaten zitten aan het ontbijt. Ellie start de discussie over de avond ervoor. Remy zegt dat Airen en hij beiden binnen zijn geweest. Annemieke denkt dat iedereen binnen is geweest. Remy begint ronduit te vertellen, terwijl hij door Ellie wordt uitgehoord. Marjolein hoort het aan. Ze weet nu bijna net zoveel als de kandidaten die binnen geweest zijn, maar ze heeft als enige wel 2 jokers...

Dan is het tijd voor de test. De test die bepaalt wie als eerste van deze groep naar huis gaat. Ellie: “Wat mij betreft zou het het allermooiste zijn als de Mol een fout maakt. Bij de politie is het soms geduld hebben en moet je wachten op een fout van de ander; en dat is waar ik op wacht.” Tim gaat spreiden en zet zijn joker in; hij is niet zeker van zijn zaak. Annemieke begint Remy te verdenken. Remy speelt het spel, wie is niet de Mol en wil door eliminatie van kandidaten de Mol vangen. Airen heeft geen strategie; ze wil spreiden, maar soms vergeet ze dat. Cecile vindt Airen verdacht, ze kan geen hoogte van haar krijgen. Maar ze sluit ook Klaas niet uit. Klaas spreidt tussen Tim, Airen en Marjolein. Ook Marjolein heeft 3 verdachten: Ellie, Annemieke en Rop. Taeke vindt Rop mysterieus, hij heeft de ware Rop nog niet kunnen ontdekken. En Rop spreidt nog steeds en probeert de vragen in blokken van 5 in te vullen.

De groep heeft zich bij Art verzameld. Het is tijd voor de uitslag van de test. Marjolein krijgt als eerste haar scherm te zien … GROEN! Ze mag blijven. Airen is de volgende. En haar scherm kleurt … ROOD! Sommige kandidaten zijn in shock, terwijl Airen afscheid neemt van de groep. Zelf is ze niet verrast; ze had geen idee wie de Mol was. Maar balen is het wel.

En zo is Airen dus de eerste afvaller en gaat de groep met 8 kandidaten en 1 Mol door naar aflevering 3!

 
 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.255 seconden met 14 queries.