ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
213 gasten en 6 vaste bezoekers (FrankLapidus, belg, Joey94, Heinz, de_witte, kwkw)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
Door: D*N

punaise

Aflevering 3: “Wie schrijft die blijft”

punaise
Vorige week zagen we hoe de zoutkarren opdracht helemaal fout ging, we zagen de oud mollen tips geven en dat Annemiek en Rop een bondje sluiten. Airen viel als eerste af.



Marjolein verteld wat het is om mee te doen aan wie is de mol, het is totaal loslaten. Rop: “Het is een soort snelkookpan,  het is veel te intiem met mensen die je eigenlijk niet kent maar wel iets mee moet”. De kandidaten worden in tweetallen en één drietal gedropt ergens in de stad. Ze hebben een derde van een geldbiljet. De opdracht is om deze compleet te maken. Ze kunnen maar 1 biljet in hun handen hebben, dus als ze een biljet van een paal af pakken dan moeten ze een ander biljet terug hangen. Klaas stelt voor om eerst contact te zoeken met de anderen en wordt op hetzelfde moment gebeld door Taeke. Hij verteld dat ze een briefje van 500 en 1000. Tim en Klaas hebben 500 en 250. Tim stelt voor om de 500 achter te laten zodat Taeke en Annemiek deze compleet kunnen maken. Annemiek en Taeke raken wel de weg kwijt. Cecile, Remy en Marjolein zijn het trio. Ellie is met Rop, ze verdenkt Rop en wil hem uit testen door zelf niets te doen. Remy vraagt wat Rop en Ellie op de paal hebben, maar deze zien ze niet. Remy heeft de 250 en deze willen Klaas en Tim krijgen. Tim leert ondertussen een paar locals hoe ze ‘groetjes’ zeggen. Tim is tijd aan het rekken door lol te maken. Klaas ziet het aan. Rop en Ellie komen aan op het plein waar de groepsfoto was genomen, dit was niet het juiste plein. Na lang zoeken komen Annemiek en Taeke aan bij de derde 500. Rop en Ellie komen ze tegen. Ze sturen hun door naar het goede plein. Dan komen ze erachter dat ze geen drie briefjes mogen bezitten en een extra persoon nodig hebben. Ze belt Rop terug. Tim en Klaas komen aan op het plein waar Marjolein, Remy en Cecile al de hele tijd rondhangen. Marjolein, Remy en Cecile maken de 250 compleet. Tim en Klaas gaan nu voor de 1000 en vragen de “groetjes” locals. Rop geeft eindelijk toe en maakt samen met Annemiek en Taeke de 500 compleet. Ellie gaat verder. Ze pakt de 1000 en ze zoeken nu nog het biljet dat ondergronds ligt. De tijd is op en ze hebben 750 euro verdiend.



Na de opdracht vraagt Tim aan Klaas om het geld te laten zien. Dit doen ze regelmatig. Ze zoeken naar hints op de biljetten en merken de achterkant op. Misschien staat er wel een portret op vervolgt Rop. Ze denken in ieder geval dat er een hint in zit, wat dus ook zo is.



’s Nachts staan ze in het donker bij een fort. Het doel is om bij het fort te komen. Maar het gevaar komt van alle kanten. Ze moeten 1500 euro verdelen over de kandidaten, iedereen die het haalt levert dus geld op. Daarnaast zijn er verdubbelaars in het spel, pak je deze dan verdubbel je het bedrag wat je bij je hebt. Ze willen Ellie als hoofdprijs, maar Marjolein vertrouwd haar niet en wil Taeke als hoofdprijs. Daarnaast doen ze een verkenner inzetten omdat ze niet weten waar ze voor moeten uitkijken. Tim wordt de verkenner. Hij merkt op dat er wat zoomt, het blijken twee drones te zijn die naar beneden schieten. Tim geeft netjes door waar de verdubbelaars liggen. Naast de drones zijn er ook scherpschutters die bij het fort zitten. Dan is hij af. Klaas en Annemiek gaan als tweede. Remy geeft aan dat ze veel moeten zigzaggen en moeten variëren in hoogte. Annemiek pakt een verdubbelaar, ze beweegt niet genoeg. Dan zet ze het op het sprinten en wordt ze net voor het einde afgeschoten. Klaas gaat ook snel en pakt een verdubbelaar mee. Hij haalt het. Remy en Taeke gaan als volgende. Ze gaan kruisend over het veld heen, Taeke pakt de derde verdubbelaar. Ze komen beide aan bij het fort. Rop en Ellie gaan als volgende. Rop: “Ik kan best wel rennen”. Voor hij het weet ligt hij als een forel in een net. “Ik ben nachtblind, was ik vergeten te zeggen”. Rop zet het uiteindelijk wel op het rennen en wordt afgeschoten. Ellie zegt dat ze veel van deze dingen inderdaad ook bij de politie krijgen. Ze grijpt naar de verdubbelaar, maar krijgt hem niet mee. Ze haalt het einde wel. Als laatste gaan Marjolein en Cecile. Marjolein vindt het echt kicken. Rop moet lachen om Cecile die ooit een meldpunt heeft opgezet voor witte leggings omdat dit de grootste modeblunder is volgens haar. Ze had nu een strakke witte broek aan en een gestreept vestje, waardoor ze er “toch een beetje als een hockeymoeder uitzag”. Marjolein wordt geraakt, Cecile trippelt door. Ze pakt de verdubbelaar mee en haalt het einde. Ze maakt nog even duidelijk dat ze geen witte legging aan had maar een witte skinny jeans. Ze verdienen uiteindelijk 1700 euro. Remy zegt dat ze de mol ‘te kakken’ hebben gezet en die zich wel mag schamen. Ze vieren het in de bus. Ellie: “een overwinningsmoment vraagt natuurlijk om Anita Meijer”. Ze feesten op “Tell me why”. Klaas wordt elke ochtend wakker door het harpspel van Remy. Hij heeft een mini harp meegenomen omdat hij moet blijven oefenen.






Art vertelt dat de oud mollen ze nog hebben gewaarschuwd, het maakt de mol niet uit als er af en toe geld in de pot komt. Voornamelijk niet als er snel een mogelijkheid volgt om dit er weer uit te spelen. Ze komen aan bij een oud landhuis. “Tijd voor de test”. Maar één van de kandidaten krijgt de macht over de test. Hij of zij mag zelf kiezen welke vijf vragen niet meetellen voor iedereen. Het is een strategisch wapen. Ze mogen hier op bieden met het geld uit de pot zonder te overleggen. Het op één na hoogste bedrag gaat geaccepteerd worden. Ellie zegt dat ze niet heel hoog hoeft in te zetten, ook Marjolein gaat niet hoog bieden. Taeke en Rop willen wel hoog bieden. Tim bedenkt zich dat hij het wapen niet perse hoeft, maar ook niet wil dat iemand anders het krijgt. Ook Annemiek denkt zo. Remy gaat niets geven aan de mol en vult in 0 euro.

Dan gaan ze de test maken. Ellie verdenkt Rop. Rop verdenkt Annemiek. Taeke zegt dat hij spreidt maar hij verdenkt Ellie het meest. Marjolein verdenkt Rop, Ellie en Annemiek en voegt Remy hier aan toe. Klaas zit op Tim als mol. Cecile noemt dat als zij een verdubbelaar kan pakken, dat Ellie het ook kan, verdacht. Tim verdenkt Annemiek. Annemiek verdenkt Tim en Klaas. Art zegt dat 2345 het op één na hoogste bod was. Het is ook een erg raar bedrag. Art rond het af op 2340, omdat ze geen briefjes van vijf hebben. Eerste kandidaat, Ellie……Groen! Taeke……Groen! Tim……..Groen! Remy……..Rood! Remy is de tweede afvaller. Art benoemd nog dat hij 0 euro heeft geboden, hij heeft hier geen spijt van.

 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.294 seconden met 16 queries.