ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
218 gasten en 3 vaste bezoekers (Heinz, de_witte, kwkw)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

Fotofinish

Door: NextGP

punaise

 

punaise

Na een reis van bijna drie weken is die dag die je wist dat zou komen eindelijk hier: de finale van Wie is de Mol? Na het vertrek van Taeke Taekema zijn er nog drie deelnemers in het spel, waarvan er nog twee in de race zijn om het geldbedrag in de wacht te slepen. Maar voor het zover is, hebben Klaas, Annemieke en Tim, team KAT (het eerste woord, letterlijk), nog twee opdrachten waarin zij dit geldbedrag kunnen verhogen – en hebben de kijkers nog één uur om uit te maken wie de Mol is tussen de kandidaten.

De aflevering begint met een 9-uurdurende busreis waarin Tim zijn molboekje uit z’n hoofd leert. En dat is maar goed ook, want Tim deelt een kamer met Klaas van Kruistum, een tweepersoonsbed en een doorkijkspiegel. Die doet dus geen oog dicht die nacht.

De kandidaten reizen naar een vissersdorpje waar zij de eerste opdracht zullen spelen. Art heeft een prikbord met daarop vijf foto’s van het dagelijkse leven uit de Domincaanse Republiek. Team KAT moet binnen één uur de foto’s reconstrueren. Per juist-geïmiteerde foto verdienen zij €200, met een bonus van €500 wanneer alle foto’s juist zijn. De kandidaten stuiten al vrij snel op een café waarin de foto van ‘een alcoholiste met vuilniszak’ is gemaakt. Een bereidwillige Dominicaanse schone wil als model op hun foto staan. Terwijl zij zich in een geel t-shirt wurmt, gaat Annemieke opzoek naar bretels, maar realiseert zich enkele minuten later dat zij haar eigen riem voor kan gebruiken. De Dominicaanse schone wordt vervolgens keurig gepositioneerd, gelijk aan de foto. De Dominicaanse moest eigenlijk al een half uur thuis zijn, maar de Nederlanders lieten haar niet gaan. Nadat zij de vrouw hebben gefotografeerd, wordt een zoektocht gestart naar de tweede stop: de viswinkel. De eigenaar wordt overgehaald om op de foto te komen staan, Klaas en Annemieke kiezen een visje uiten Tim jat een brommer. De tweede foto wordt gemaakt. De kapsalon van het vissersdorpje is de locatie voor de derde foto. De eigenaar van de viswinkel wordt terug opgehaald en moet plaats nemen in de kappersstoel. Snel maken de deelnemers een foto.

De vierde foto is, lekker sfeervol, genomen op een begraafplaats. Tim wil de eerste ‘chick’ meenemen die ze tegenkomen en ook Annemieke vindt dit een goed idee. Een 12-jarig Dominicaans meisje wordt voor een graf met een groot wit kruis(tum) gezet en een nieuwe foto wordt gemaakt. De laatste foto, aan de andere kant van het vissersdorpje, wordt gekenmerkt door een honkbalteam. Klaas roept dat zij nog slechts één minuut hebben, maar Annemieke en Tim trekken zich er niets van aan. De laatste foto wordt niet genomen en daarmee is de beloofde bonus van Art ook verdwenen.

Art heeft ondertussen de foto’s nagekeken. De foto op de begraafplaats is goed. De viswinkel is daarentegen fout. Art verklaarde dit doordat de vis verkeerd om hing en dit was toch wel een ‘belangrijk onderdeel van de foto’. Het was niet de verkeerde broek die de eigenaar aan had, maar de vis die verkeerdom hing. De foto in de kapsalon is goed, ookal waren het andere mannen en hebben zij een andere haarkleur, maar dit vindt Art geen belangrijk onderdeel. De foto van de vrouw in de bar is ook goed, ook al droeg zij in het origineel een blouse en op de replica een t-shirt, maar dit vindt Art ook geen belangrijk detail. Al met al komt er dankzij deze opdracht €600 in de pot. De kandidaten concluderen enthousiast dat ze meer geld hebben dan de kandidaten groep van WIDM2015, maar Annemieke geeft vervolgens aan dat er mogelijk geld uit haar tas is gejat omdat deze open stond.

Art verklapt het geheim van de veelgenoemde zinsnede ‘Het spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug’. Wanneer je alle geldbiljetten omdraait en naast elkaar legt, ontstaat er het portret van de Mol. Art geeft aan alsof dit de grootste plottwist is in de geschiedenis van WIDM en dat de kandidaten heel dom zijn dat ze dit niet hebben gezien. Art is even vergeten dat Cecile enkele afleveringen terug het geld heeft gestreken om zo op haar bed de puzzel van het silhouet van de Mol uit te leggen – en dat zij dit vervolgens heeft gedeeld met de rest van de groep.

Annemieke biecht vervolgens op dat er veel resorts zijn op de Dominicaanse Republiek en dat al die resorts een bar hebben. In een van zulke resorts (met bar) staat Art, voor de allerlaatste opdracht. Hij heeft iemand nodig met ‘ogen op zijn rug’ en twee personen met ‘een vooruitziende blik’. Tim zegt Art dat Klaas ogen op zijn rug heeft, wat betekent dat Annemieke en Tim de personen met de vooruitziende blik worden. Al snel krijgt Klaas een camera op zijn buik. Klaas moet vanuit de lobby van het resort naar het strand lopen: zonder te stoppen en zonder ook maar één toerist in beeld te krijgen op zijn buik-camera. Onderweg mag Klaas geld pakken dat verstopt ligt in het resort. Tim en Annemieke moeten Klaas begeleiden naar het strand. Art verdubbelt het bedrag dat zij winnen wanneer zij van ieder van team KAT minimaal twee biljetten meenemen naar de finish. Op de biljetten van Klaas staat €10, op die van Tim €20 en op Annemieke €500.

De opdracht begint en Annemieke dacht dat ze in The Walking Dead waren belang. Ze was namelijk bang voor de andere toeristen in het resort. Om Klaas een vrij pad naar het strand te laten hebben, besloot Annemieke om alle zombies weg te sturen. Klaas en Tim zijn net lekker op weg (Klaas is ondertussen een natuurdocumentaire aan het maken van heggetjes, eenden en fontijnen in het resort) als plots een zombie uit de bosjes springt. Ze moeten overnieuw beginnen. De tweede keer verloopt soepeler: Tim commandeert, Klaas luistert en Annemieke verjaagt zombies. Al snel zijn ze op het strand, maar zonder geld. Een zombie springt plots om de hoek en de kandidaten worden opgegeten.

Vervolgens vraagt een hele lieve zombie aan Annemieke of er bekende mensen aankomen, want waarom wordt er anders gefilmd? Annemieke zegt dat ze zelf degene is met grote bekendheid en dat ze het zombie-echtpaar niet gunt om mee te genieten van haar roem. Ze stuurt ze heel snel weg. Niet veel later vinden de deelnemers een stapeltje geld en Annemieke pakt dit enthousiast van tafel (terwijl alleen Klaas geld mocht pakken!). Na nog wat gestuntel, gekruip en gehuppel van krabbetje Klaas vindt het drietal eindelijk geld (en gelukkig pakt Klaas dit!). Met €50 zoeken zij de laatste vijf minuten wanhopig naar Art. Een eindsprint van Klaas zorgt ervoor dat er €50 in de pot komt. De eindstand: €13.020

En zo komt het zestiende seizoen van Wie is de Mol? ten einde. Voordat de kandidaten de laatste test invullen en de ontknoping plaatsvindt, drinken Annemieke, Klaas en Tim champagne op het strand. Ze denken terug aan gevallen strijders: Airen, Remy, Ellie, Marjolein, Cécile, Rop en Taeke. Allerlei fantastische opdrachten passeren de revue. Surrealistische decorbouwers, chaotische restauranteigenaren en avontuurlijke rotsklimmers – deze finalisten hebben alles meegemaakt. Ze hebben een programma gemaakt voor de Dominicaanse televisie, ze zijn gevlucht voor vliegende laserdrones en hebben angsten uitgestaan in een verlaten vakantieresort – waar de piccolo’s bloeddorstige moordmachines bleken. Een magisch klooster zorgde voor veel ophef, evenals Ellie’s etherdiscipline. Cécile zorgde voor grote hilariteit of ze nu op een fiets reed, in een kano zat of een witte legging droeg. Zwetend hebben deze finalisten acht executies overleefd en 7 anderen naar huis zien gaan. Nog één test, nog 40 vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Nog één maal staat Art tegenover ons dappere drietal en kijkt ze aan. Hij stelt die ene vraag waar iedereen het antwoord op wil weten. Wie… Is… De Mol?

Dat ziet U volgende week.

 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.236 seconden met 14 queries.