Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => WieIsDeMol.Com Forum VRT serie 2003 => Topic gestart door: bertha531 op 22-01-2003, 02:07:31

Titel: Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: bertha531 op 22-01-2003, 02:07:31
Vaak is het lastig om er achter te komen wat nu een mol-actie is geweest. Bij deze opdracht wordt het ons echter op een presenteerblaadje gegeven. Daarom moeten we deze kans niet onbelut laten om die molactie dan eens grondig te analyseren. Dit is een opdracht die de mol met de crew van te voren goed doorgesproken moet hebben en heftig over nagedacht moeten hebben. Dan kunnen ze immers in de afsluitende aflevering triomfantelijk melden hoe ze ons bij de neus hebben genomen. Daarom verwacht ik, helemaal van de Belgen, dat achter deze opdracht een groot masterplan zit. Vandaar deze analyse.
De mol kende de punten als volgt toe:
Corry: 10
Walter: 8
Nicole: 7
Shadia: 6
Sandra: 5
Marc: 4
Inge: 3
Stijn: 2
Bruno: 1
Christophe: 0

*Er wordt veel gezegd over de puntentoekenning per persoon. Maar het is zo dat pas als de groep de opdracht haalde, de punten toegekend zouden worden. Daarom moet je denk ik daar naar kijken. Die is als volgt:

Stijn: 2 (raadsel)
Bruno en Inge: 4 (striptekenen)
Corry, Sandra en Marc: 19 (hindernissen)
Walter, Nicole en Shadia: 21 (slapen)

Het lijkt mij zo dat de mol in deze opdracht graag de touwtjes in eigen handen heeft en daarom is de slaapgroep ideaal om te saboteren, immers er moesten 26 punten van de 46 gehaald worden om de opdracht te doen slagen,  de slaapploeg vertegenwoordigt 21 punten: "toevallig" precies genoeg om de hele opdracht te doen mislukken. Het maakt totaal niet uit wat alle andere kandidaten presteerden, immers als de slaapopdracht niet gehaald wordt, mislukt de hele opdracht.
Daarom is mijn (voorbarige) conclusie dat de mol zich in in deze groep bevonden heeft.

*Walter, Nicole en Shaida kregen respectievelijk 8, 7 en 6 punten; de "opvallende" 10 zat hier niet bij.
*Enige minpunt is dat de mol in deze groep niet alle touwtjes in handen kan hebben, omdat je onafhankelijk van elkaar slaapt. Maar toch vermoed ik dat de mol in deze groep gezeten moet hebben, want die 21 punten is mij net iets té toevallig.

Dan nog het volgende: Dat de kandidaten nog een kandidaat mochten wisselen (en niet de punten) is als je dit alles bekijkt volkomen logisch. Immers als die mogelijkheid er niet was kon de mol degene die de opdracht "niets doen" had simpel de 10 punten kunnen toekennen en zo eenvoudig kunnen "saboteren". Maar dat heeft een laag masterplan-gehalte; vandaar deze logische mogelijkheid.
De volgende stap is dan natuurlijk dat diegene met 0 punten omgewisseld wordt met degene die "niets doet" in dit geval Shaida (die 6 punten kun je natuurlijk niet laten liggen). De mol hoeft zich niet in die discussie te mengen, want de groep zal dit logischerwijs beslissen.  Maar dit hadden de bedenkers van deze opdracht natuurlijk allang van te voren kunnen bedenken. "Toevallig" is de slaap-groep hier weer bij betrokken en zodoende krijgt de slaap-groep de ietwat "toevallige" samenstelling van 8,7 en 6 punten.
Ik denk echter dat de mol allang had bedoeld dat die punten zó verdeeld zouden worden.

Het mooiste zou natuurlijk zijn dat Shaida de mol zou zijn, immers eerst kiest ze voor het "niets doen". Toch iets wat niet bij een mol past, maar door "toeval" komt ze ineens terecht bij de slaapgroep die dan ineens "toevallig" 21 punten heeft.
Maar dan zal er een verrekte goede verklaring moeten zijn voor het feit dat ze maar liefst 25 minuten bijelkaar slaapt en het op wonderbaarlijke wijze toch voor elkaar krijgt dat de opdracht mislukt. (Mischien slaaptrainingen gehad om in REM-slaap te komen, wetende op wonderlijke wijze dat de andere 2 dat niet (lang) zouden kunnen? Bedenk iets geks!)
Het zou de mol-actie van de eeuw zijn áls die verklaring er is. (Al had enen Hollander er niet achter moeten komen natuurlijk  ;D)

Persoonlijk denk ik niet dat die verklaring er is en vind ik het knap dat ze 25 minuten kan slapen, daarom valt ze voor mij af.
De opmerking van Walter dat hij de hele tijd geslapen heeft vind ik niet bij een mol passen, omdat daarna blijkt dat hij maar 2 minuten geslapen heeft. (Mischien zat hij alleen in een hele lichte slaap?)  
Makkelijker is het voor een mol om te zeggen dat je gewoon erg wakker was en niet kón slapen (=niet ongeloofwaardig) ->Nicole. We zien Nicole ook wat teugen Sherry (?) nemen; bekend is dat je van alcohol wel makkelijker slaapt, maar de slaap dan slechts oppervlakkig is (en niet geregistreerd wordt door de apperatuur?)
Walter nam geloof ik ook een slok, Shadia (!) niet.

Voorlopig ga ik dus vooral Nicole, maar ook Walter (en een beetje Shaida) goed in de gaten houden...

Dus.
Wat denken jullie ervan? :)

Gr. B.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Gotcha op 22-01-2003, 04:36:10
Knap werk, Bertha.

Wat mij wel opvalt is dat men de slaapopdracht "net" niet heeft gehaald.
Dat zagen we ook regelmatig in andere Mol-series waarin soms wat "geknoeid" was via montage met resterende die onderaan in beeld werd gebracht tijd voor bepaalde opdrachten.
Ook het paralellen in de laatste Nederlandse reeks was erg spannend (gemaakt).

Ik ga niet beweren dat het spel niet eerlijk verloopt, maar wie controleert de resultaten van het slapen ? Zeker de kandidaten, niet.
Men kan dus steeds zeggen dat "de slaapproef net niet is geslaagd". Zoals je reeds hebt aangegeven was de slaapproef cruciaal bij het al dan niet slagen van deze opdracht.
Misschien heeft Walter echt wel goed geslapen (ipv. 2 minuten). Zo maakt men die persoon bovendien verdacht. En zoals jij reeds opmerkte : Stel dat Walter niet goed had geslapen, zou hij zich dan al vanaf aflevering 1 op deze (te) opvallende manier verdacht willen maken. Ik verwacht van de kandidaten, nu we toch al aan een 6e benelux-serie zijn, toch een beetje meer subtiliteit. Nicole doet het duidelijk veel beter dan Walter op dat vlak.

Wat ik uiteindelijk bedoel is dat het WIDM team deze opdracht steeds kan laten mislukken, ongeacht de punten die de Mol zichzelf toebedeeld.
Ik ben dus eerder geneigd de Mol te zoeken onder de kandidaten met de laagste kwoteringen ipv de hoge punten.

Kan iemand zich vinden in deze redenering of denken jullie dat het toeval is dat de slaapopdracht echt "net niet" lukte ?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: WCEend op 22-01-2003, 07:47:26
Bertha: Waarom zou de mol niet kunnen zitten in het team van de hindernissen? Het is namelijk tamelijk makkelijk om iemand uit z'n slaap te krijgen als je aan het schieten bent?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Tweety op 22-01-2003, 08:01:23
Zeer interessante theorie Bertha. 'T is inderdaad opvallend dat er bij het slapen zoveel punten verdiend konden worden, maar misschien was dit ook al ingeschat als de moeilijkste opdracht.

Als ik tussen de 3 slapers moest kiezen zou ik Nicole kiezen. Eigenlijk mede omdat ze bij opdracht 1 ook al "aan het roer" stond.
Shadia's 25 minuten slaap is een typische niet-mol actie, en zoals Walter roepen dat je heerlijk geslapen hebt valt veel te veel op.
Nicole is zeker verdacht...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 22-01-2003, 08:50:05
Drie bedenkingen:

de switch (Christophe<->Shadia) die ze doorgevoerd hebben, was niet doordacht. Want het was duidelijk precies wat de mol wou, nl. dat alles afhing van de cruciale slaapproef. Hadden ze ten andere Inge geruild voor Shadia, dan zou de ganse opdracht wel gelukt zijn!

Gezien de punten verdeling en het mislukken van het raadsel, had de tekenopdracht geen enkel belang! Bruno en/of Inge hadden daar beter van geprofiteerd om zich verdacht te maken zonder dat het geld koste. Tenzij één van de 2 de mol is natuurlijk.

Stijn-de-mol heeft zichzelf maar 2 punten gegeven, wat heel onmols lijkt. Maar die 2 punten zijn wel cruciaal: Door die te verknoeien moest niet alleen de slaapproef lukken, maar ook de schietproef. Het was heel goed ingeschat van hem dat wel één van de twee niet ging lukken.










Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: highwaykind op 22-01-2003, 10:38:36
Waarom heeft iedereen het over de REM slaap ?
(http://www.bennink.info/mol/slaap.jpg)
Gedurende de slaap worden de hersengolven regelmatiger, langzamer en groter ( naarmate de slaap dieper is ), REM slaap patroon lijkt op dat van waaktoestand, en als ik het goed onthouden heb duurt het enige tijd voordat de REM-fase komt .. ik dacht niet dat dat binnen een half uur te halen is, maar verbeterme als ik het fout heb.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: baseboy op 22-01-2003, 10:55:15
Some nice thinking !

Toch enkele bedenkingen...

* Ik ben misschien naiëf, maar ik geloof nog altijd dat Woestijnvis het beste met z'n kijkers voorheeft en ga er dus vanuit dat er NIET geknoeid is met de testresultaten en bijbehorende analyze van de slaapproef

* Wat de rol van De Mol betreft in deze proef : ik denk dat er inderdaad veel denkwerk aan deze proef vooraf gegaan en dat de makers van De Mol zowat alle mogelijke scenario's die uit de bus zouden kunnen komen bestudeerd heeft.
Er zijn nl. een aantal zaken in deze complexe - maar oh zo machtig uitgedachte - proef die de makers/Mol zelf in de hand hebben en een aantal die ze niet zelf in de hand hebben.
Wat zij zelf in de hand hebben is de puntenverdeling , maar...pas nadat de kandidaten zelf beslist hebben hoe ze zich verdeeld hebben. De slaapproef is een proef die moeilijk op voorhand in te schatten valt; slapen is nl. iets wat je moeilijk bewust kan controleren ( en zeker terwijl men op 20m van je bed met een luchtkarabijn staat te schieten! )
De Mol kan wel een aantal zaken op voorhand inschatten :
- bij de tekenproef wist men dat de groep voor Bruno zou kiezen ( logisch toch )  
- de Mol voorzag ook dat de persoon die hij/zij 0 punten zou toekennen, gewisseld zou worden met diegene die in de groep als 'nietsdoener' werd aangeduid en stuurde daarom de toekenning van de punten zo dat de slaapproef sowieso bepalend was voor het lukken van de gehele opdracht indien 1 van de deelopdrachten zou mislukken.

Volgens mij heeft De Mol dus de opdracht gekregen bij deze proef zeker niet verdacht uit de hoek te komen + opdracht mocht volgens mij lukken mits een spannende afloop

My Guess : Inge = De Mol

Inge zorgt de bij de groepenverdeling bij Bruno terecht komt en kent hem daarom 1 punt toe. Ze kent zichzelf 3, dus een middelmatig aantal punten ( low profile )
Inge weet dat de proef met het raadsel eerst komt; als deze proef lukt denk ik dat we een heel wat mindere Inge gezien zouden hebben bij de tekenproef aangezien het lukken van het raadsel zou betekenen dat bij verlies van de tekenproef de andere twee proeven moesten lukken.
Dit scenario volgde ze niet aangezien Stijn faalde. De tekenproef was dan eigenlijk 'plotseling' van geen belang meer omdat de andere twee deelproeven sowieso moesten slagen om de gehele opdracht te doen lukken. Inge kan zich dus perfect uitleven en doet het supergoed omdat ze weet dat haar prestatie toch geen invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. De proef slaagt dus.
Blijven er nog over; de behendige groep en de slapers. De slapers moeten hun opdracht sowieso winnen voor het slagen van de ganse opdracht. De groep van de behendigen is volgens mij van geen belang in deze proef. Het lot ligt dus in handen van de slapers en vlgens mij wist Woestijnvis verdomd goed dat het kantje boordje zou worden ( voorafgaande tests zullen zeker gedaan zijn ). Het is net niets geworden dus......proef net niet gelukt.

Conclusie :
-onze Mol heeft alles het best mogelijke gedaan wat hij kon doen
-een superspannende proef die net niet slaag
-nog wat psychologische oorlogsvoering van Inge ( ...gaat bij de behendigen staan en mengt zich lekker in de conversatie door een aantal maal erop te wijzen dat Sandra het maar niet kan en toch zo moe aan het worden is...)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 22-01-2003, 11:12:49
De remslaap (paradoxale slaap) komt als eerste. Vervolgens wisselen REM, lichte en diepe slaap elkaar af gedurende de nacht (ongeveer ieder vier keer). Het is bekend dat oudere mensen moeilijker in slaap komen en dan korter en onregelmatiger slapen dus het is niet raar als de mol hier de oudste kandidaten voor probeert te paaien, hoewel hij er geen echte invloed op uit kan oefenen.

Maar even los daarvan. De analyse van Broer is sterk waar het gaat om het rekenwerk maar is niet valide in de conclusie dat de mol in de slaapgroep moet zitten. Het is namelijk voor de mol makkelijker om de slaapgroep te saboteren als hij/zij daar niet bij aanwezig is, namelijk met geweerschoten. Een mol in de slaapopdracht had ook waarschijnlijk helemaal niet geslapen, gezien het feit dat je niet zeker weet of je snel weer wakker zult worden.

Hypothese:
De mol zet de slapers in de hoogste puntenposities en de schutters in de op een na hoogste puntenpositie m.u.v. haar/hemzelf. In dat geval is Corry de mol. Ze heeft dan namelijk de kans twee opdrachten tegelijk te laten mislukken waardoor maar liefst 40 punten verloren worden.









Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: baseboy op 22-01-2003, 11:23:47
Hypothese:
De mol zet de slapers in de hoogste puntenposities en de schutters in de op een na hoogste puntenpositie m.u.v. haar/hemzelf. In dat geval is Corry de mol. Ze heeft dan namelijk de kans twee opdrachten tegelijk te laten mislukken waardoor maar liefst 40 punten verloren worden.
Akoord, door te schieten helpt ze het de slapers behoorlijk lastig maken.
Maar wat ik dan niet kan plaatsen in die gedachtengang, is dat Conny de behendigheidsproef laat lukken. Door ze niet te laten lukken, zou ze immers onmiddelijk zekerheid hebben dat de ganse proef mislukt !?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 22-01-2003, 11:29:00
Ze heet trouwens Corry.

Het was denk ik ook niet haar bedoeling om de opdracht te laten lukken. Je kunt proberen alleen de andere twee te laten schieten, waardoor de schietopdracht zeker zou mislukken. Omdat Marc haar echter over de muur DWONG, besloot ze vervolgens een kwartiertje mis te gaan schieten, met als bijkomend voordeel dat er gedurende bijna het gehele uur van de opdracht knallen waren om de oudjes uit hun slaap te houden. Overigens zou het mij ook niet verbazen als later blijkt dat mol alle kandidaten 's ochtends al op koffie getracteerd heeft (is ook nog wel eens gedaan bij de hartslagproef in engeland).







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rose op 22-01-2003, 13:53:53
Mijn theorie:
Omdat de mol niet in een paar seconden een strategie voor de puntenverdeling kan verzinnen ga ik er van uit dat de punten van tevoren verdeeld zijn over de opdrachten:

Opdracht 1 en 2 kunnen heel goed lukken dus de laagste punten gaan daar naar toe 1,2 en 3. Het puntentotaal komt op 6.

De minst moeilijke opdracht nr. 3 krijgt 19 punten waarmee men nèt niet de 26 haalt!

De moeilijkste opdracht krijgt de overgebleven 21 punten.

Omdat men 1 keer mag ruilen zorgt de mol ervoor dat er in de slaapgroep iemand zit met 0 punten. En dat degene die niets doet 6 punten krijgt.

Alleen als de laatste opdracht lukt kan men winnen anders niet. Hoe zorg je er als mol voor dat de laatste opdracht niet lukt?

Je wordt slaper en gaat vervolgens niet slapen…
Bezwaren: Iedereen heeft geslapen (risico dat je niet op tijd weer wakker wordt)
Je kan niet weten of de andere twee een half uur bij elkaar zullen slapen, want die kun je zelf niet wakker houden als je doet alsof je slaapt.

Je speelt het behendigheidsspel en zorgt ervoor dat jij en je teamgenoten de slapers met geweerschoten wakker houden.
Hierbij is het dus ook van belang om te verliezen want stel dat de slapers het toch halen…
--> Corry (maar geef je jezelf dan 10 punten waardoor je wel in de picture staat?)
--> Sandra (maakt gelijk een goede onmolse indruk!)
--> Marc (maar dan had ie Corry wel laten zitten lijkt me)

Je neemt plaats in een team waarbij je èn een goede (onmolse) indruk kan maken en daarna zorg je vanaf de zijlijn dat je de mensen aanspoort om te gaan schieten om de slapers wakker te houden.
--> Inge (had de opdracht eventueel ook kunnen laten mislukken om te zorgen dat beide zware opdrachten gehaald moesten worden...)
--> Bruno (kon hierbij absoluut niet mollen, zouden de makers zo’n opdracht verzinnen als Bruno de mol was?)

Omdat je maar weinig punten verliest wordt er door de anderen niet veel aandacht aan je besteed… maar de twee moeilijkste opdrachten moeten nu wel allebei gehaald worden!
Vanaf de zijlijn kun je de mensen aansporen om te gaan schieten om de slapers wakker te houden.
--> Stijn

Ik vind zowel Inge als Stijn op dit moment het meest verdacht.








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Compuart op 22-01-2003, 14:21:22
Als de mol bij de slapers zat heeft'ie vast via een van de slangetjes doorgekregen van de redactie wanneer hij/zij weer wakker moest worden (stroomstootje?? ;D) om het zo te laten lijken dat de opdracht net niet gehaald is. Zo beschouwd kan de mol bij alle drie slapers zitten (maar ook bij Corry natuurlijk, die een heel aantal schoten nodig had).







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Xandragon op 22-01-2003, 14:29:38
Beste,

Shadia moest niet meer drinken want haar opzet was al geslaagd doordat Nicole in naïviteit samen met Walter gedronken hadden. Zij kon dus rustig een dutje doen, wetende dat de andere NIET zouden slapen. En ze dacht zelf maar 5 minuten geslapen te hebben...Ze was blijkbaar vermoeider dan gedacht want mol zijn is vermoeiend.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: wolfje op 22-01-2003, 14:37:38
sorry als ik een domme/reeds veel gestelde vraag stel, maar waarom werden er aan niemand 9 punten toegekend en springt met van 8 naar 10?  ???







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Xandragon op 22-01-2003, 14:39:14
Waarschijnlijk omdat iemand de nul moest krijgen en dan moet er wel een cijfer verdwijnen. Liefst een hoog cijfer hé (mols gezien)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: wolfje op 22-01-2003, 14:43:01
jamaar, waarom is dan het hoogst toe te kennen cijfer 10 en niet 9?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Xandragon op 22-01-2003, 14:47:29
Ja, daar heb ik ook geen verklaring voor.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 22-01-2003, 15:21:46
Je neemt plaats in een team waarbij je èn een goede (onmolse) indruk kan maken en daarna zorg je vanaf de zijlijn dat je de mensen aanspoort om te gaan schieten om de slapers wakker te houden.
--> Inge (had de opdracht eventueel ook kunnen laten mislukken om te zorgen dat beide zware opdrachten gehaald moesten worden...)
Nadat Stijn het raadsel niet oploste, mocht Inge inderdaad heel actief zijn voor de tekenproef: die had toch geen enkel belang meer voor het eindresultaat. Maar anderzijds is het bijzonder onmols van Inge om zichzelf in een proef in te delen waar er maar heel beperkte sabotage mogelijkheden zijn: Bruno had de proef heel waarschijnlijk op zijn eentje kunnen volbrengen.

Omdat je maar weinig punten verliest wordt er door de anderen niet veel aandacht aan je besteed… maar de twee moeilijkste opdrachten moeten nu wel allebei gehaald worden!
Vanaf de zijlijn kun je de mensen aansporen om te gaan schieten om de slapers wakker te houden.
--> Stijn
Dat is precies wat ik ervan denk: Stijn is de mol en het is heel subtiel om "slechts" twee puntjes te verknoeien. Maar bij narekenen merkt men dat die twee puntjes wel cruciaal zijn.

LaCanta







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: highwaykind op 22-01-2003, 17:46:53
Ik denk eigenlijk ook niet dat de mol bij de slapers zit ...
De 9e letter van het alfabet is trouwens een I ( van Inge.. ).. maar ik denk niet dat dat wat is .. waarschijnlijk gewoon 1 getal er uit gelaten en misschien dat die 10 voor ene puntentelling belangrijk was ..
Ik verdenk Inge trouwens niet .







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: tureluurs op 22-01-2003, 18:10:03
Nog een paar gedachten in mijn koppie...

ten 1e : niet echt slimme kandi's dat er geen een op het idee is gekomen de behendigheidsproef te laten voor wat ie is. Een beetje rekenaar had toch kunnen berekenen dat het niets uitmaakte of het gehaald werd of niet en dat de slapers gebaat zouden zijn met stilte.

ten 2e : kwam shadia niet met een muziekbandje aanzetten of zoiets, ik meen me te herinneren dat ze 'slaapliedjes' zei.
Ik moet even de band terugkijken om te checken, maar ik meen ook oordopjes bij haar gezien te hebben?
Ik meen wel eens gelezen te hebben dat bepaalde muziek de hersengolven kan beinvloeden. Misschien hoorde je wel muziek waar je hersenen heel wakker op blijven (en dus Nicole en Walter ook), maar had Shadia intussen echte slaapmuziek in haar oortjes  ;D
Natuurlijk niet langer dan 25 minuutjes hè 8)

Ik vind het verschil gewoon te groot om geloofwaardig te zijn, begin al meer naar Shadia als mol te neigen.








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: ambijans op 22-01-2003, 18:29:48
Bruno had de proef heel waarschijnlijk op zijn eentje kunnen volbrengen.
LaCanta
[/i]
Inge bracht wel de meeste info over de kandi's aan, terwijl Bruno gewoon tekende. Ik had de indruk dat Bruno niet al te veel achtergrond had over de bezigheden van z'n medemollers.

niet echt slimme kandi's dat er geen een op het idee is gekomen de behendigheidsproef te laten voor wat ie is. Een beetje rekenaar had toch kunnen berekenen dat het niets uitmaakte of het gehaald werd of niet en dat de slapers gebaat zouden zijn met stilte.
Dit vind ik een zeer clevere opmerking. Hadden ze vooraf een beetje gerekend dan hadden ze sowieso voor de opdracht moeten gaan die hen het meeste zekerheid kon geven om erin te slagen.
Van de andere kant: misschien waren ze wel verplicht om alle opdrachten uit te voeren of om tenminste een poging te doen!







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Doris op 22-01-2003, 18:33:24
volgens mij mogen ze gewoon zo'n opdracht weigeren hoor.

maar goed, als ik in hun schoenen zou staan, zou ik waarschijnlijk ook niet gerekend hebben. niet dat dat heel veel zegt, maar ik denk niet dat ik de enige ben die dat zou doen: degene die dit opmerkte was de eerste die dat deed, waarschijnlijk ook een van de weinigen die er in die situatie opgekomen was...

niet echt clever van de kandi's, idd, maar een mollenstreek is t niet :)

oh, btw: als kandi wil je toch zoveel mogelijk opdrachten doen, wie weet lig je dr na afl. 1 gelijk al uit en dan is het zonde om minder opdrachten gedaan te hebben dan kon...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Han13 op 22-01-2003, 18:51:19
niet echt slimme kandi's dat er geen een op het idee is gekomen de behendigheidsproef te laten voor wat ie is. Een beetje rekenaar had toch kunnen berekenen dat het niets uitmaakte of het gehaald werd of niet en dat de slapers gebaat zouden zijn met stilte.
Dit vind ik een zeer clevere opmerking. Hadden ze vooraf een beetje gerekend dan hadden ze sowieso voor de opdracht moeten gaan die hen het meeste zekerheid kon geven om erin te slagen.
Van de andere kant: misschien waren ze wel verplicht om alle opdrachten uit te voeren of om tenminste een poging te doen!

Ze zijn 't idd niet verplicht denk ik, maar volgens mij wisten ze van te voren nog helemaal niet wat de precieze inhoud van de opdrachten zou zijn. Volgens mij heeft Michiel alleen gezegd dat er iemand 'n raadsel moest oplossen, er 2 kandi's moesten tekeken, 3 moesten gaan slapen en 3 'n fysieke opdracht kregen. Ik denk dat ze hierdoor te weinig info hadden om te kunnen inschatten welke opdracht zeker zou kunnen lukken.

Bij de slaapopdracht hebben zij misschien in eerste instantie ook gedacht aan de droomopdracht die we vorig jaar bij de Nederlandse serie hadden en die was redelijk eenvoudig.  :-\







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: tureluurs op 22-01-2003, 19:27:38
pfff ik zie het alweer hoor ik zit zelf nog te maffen geloof ik.
de behendigheidsproef moest wel slagen want tekenen en slapen enkel was te weinig (1 + 3 + 6 + 7 + 8 = 25)

excusé  :-[

hoe dan ook het is ontzettend slim berekend door molletje en crew, zoveel is zeker  :D
waardoor stijn weer erg verdacht wordt want al dat hij hoefde te doen is misraden en ze waren allemaal de klos ?!
(en dan te bedenken dat ik stijn alleen maar verdacht vond omdat hij 'toevallig' als een bruin (aardekleurig) molshoopje, o pardon, bolletje over de kaart van Venetie liep  ;)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Alive and Kicking op 22-01-2003, 19:59:29
btw: het was nicole dacht ik die oordopjes in had, want shadia sliep met haar kussen op haar hoofd







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Tizik op 22-01-2003, 21:49:07
Laat me het even omdraaien en nagaan hoe je deze proef het best kan winnen om van daaruit tot de beste sabotage te komen...

De puntenverdeling:
Door de verdeling van de punten was het zo dat de slaapopdracht moest gewonnnen worden. Het is logisch dat de mol daar de meeste punten op heeft gezet omdat slapen op commando zowiezo niet gemakkelijk is. (Alhoewel iedereen gemiddeld 'maar' tien minuten moest slapen).
Bovendien 'lijkt' het alsof de twee eerste deelproeven 'makkies' zijn met een 'student' en een 'tekenaar' en zou het vreemd zijn om daar veel punten aan te geven.

Beste situatie:
Als de eerste twee opdrachten (6ptn.) gewonnen worden, wordt het al een heel stuk gemakkelijker :
Er hoeft niet geklommen en geschoten te worden, enkel geslapen (21 ptn.)

Als dit niet lukt moet er in deel 2 zo weinig mogelijk geschoten worden om de slapers zo weinig mogelijk te storen en dit bovendien op een zo kort mogelijke tijdsperiode.

Het slapen kan in het beste geval reeds gewonnen worden als er één iemand meer dan een half uur slaapt.

Sabotage mogelijkheden:
Als (deel)opdracht één of twee mislukt saboteren de 'schutters' zowiezo de slapers.
- Stijn wordt, wat voorspelbaar was, naar het raadsel, 'gestuurd'. Hij kan, als mol, het zekere voor het onzekere nemen en - zonder al te veel kleerscheuren (zie de fora) - 'slechts' twee punten vermorsen.
- Bruno wordt zowiezo als tekenaar naar voor geschoven en kan deze opdracht enkel saboteren door geen 'teken-tips' te geven. Als zijn ploegmaat deze wel geeft moet hij tekenen.
- Inge kan enkel saboteren door geen tips te geven.

De mol kan ook hopen op een fout van Stijn en zich bij de schutters indelen. Daar kan hij dan best saboteren door te zorgen dat de schoten gespreid worden over het uur en dat er zoveel mogelijk geschoten wordt.
Als zijn twee teamgenoten dit zelf 'goed' doen, kan dit zelfs zeer weinig of geen actie betekenen.

De slaapproef kan enkel gesaboteerd worden door zelf wakker te blijven, maar aangezien de twee anderen samen dan toch een half uur kunnen halen is deze opdracht eigenlijk het best te saboteren via de 'schutters'.

Deze proef heeft zowiezo veel kans op mislukken zelfs al doet de mol niks of bijna niks en is dus ideaal om via montage verdachten te 'creëren'.

Puntenverdeling2:
Ik heb ook al geprobeerd om de punten op andere manier te verdelen om te zien wat dat zou geven maar deze manier lijkt mij het meeste kansen te geven op mislukken, zelfs zonder sabotage.
Mogelijk alternatief waar niet voor gekozen werd:
- Zet de mol niet in slaap- en raadselproef en geef er toch veel punten aan. Als één van beide dan mislukt heb je een zeer verdachtmakend effect voor de 'ongelukkige'.
Maar dat heeft WV dan niet in de hand en bovendien verhoogt de kans om de 26 punten te halen zonder de slaapproef, zodat dan de schutterproef zou 'moeten' gesaboteerd worden.

Conclusie:
- Ik neem aan dat de puntenverdeling niet door de mol maar door WV is gebeurd. Dat zorgt er bovendien voor dat ze alle tien 'koetjes-en-kalfjes' vragen kregen en dus antwoorden konden geven waar niets uit te 'liplezen' viel.
(Zelfs als de mol het wel zelf moest doen is deze puntenverdeling nog voor de hand liggend.)
- Dit is een ideale proef voor de eerste uitzending. WV bepaalt de punten en dus strategie van de mol.
- De mol heeft veel kans dat hij niks of zeer weinig moet doen.
- Indien Stijn de Mol is kan hij de opdracht doen mislukken terwijl iedereen er op kijkt, quasi zonder verdacht te zijn. Het zou wel eens de nieuwe strategie van WV kunnen zijn :)
- Verder hangt het echt af van WV in hoeverre ze deze proef echt gesaboteerd willen hebben of dat gewoon zo willen doen lijken.

Indien:
Mol is Stijn: gedurfd en zonder al te veel risico.
Mol is Bruno: als tekenaar niet saboteerbaar indien Inge goed meewerkt en dus camouflage voor Bruno.
Een tekenopdracht voor een striptekenaar... een maat voor niks.
Mol is Inge: WV-camouflage onder de vleugels van de striptekenaar.
Mol Marc-Corry-Sandra: Middenmoot met mogelijkheden. WV speelt op zeker.
Mol in slaapproef: Mijns insziens weinig waarschijnlijk. Mol kan zich dan zowel buitenspel zetten door zich nul punten te geven.

Misschien had u er wat aan.
Graag reacties natuurlijk...

Tizik
[/color]







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Tommytim op 22-01-2003, 23:12:01
Ik wil er graag even op wijzen hoe verstandig de puntenverdeling wel was. WV kon op voorhand niet zeker weten of de kandidaten voor de meest evidente wissel zouden gaan (6-0). Ze zullen dus net als mij wel eens meer mogelijkheden geprobeert hebben.
Dan blijkt dat de verstandigste keuze een ander wissel was: 6-1.
Die wissel gaf namelijk winst bij het winnen van:
1) tekenen + behendigheid (9+19)
2) behendigheid + slaap (19+15)
3) bij alle combinaties met minstens 3 gelukte opdrachten.

De wissel 1-6 zou echter nooit gebeurd zijn. De mol was zo slim geweest Bruno 1 punt te geven en wie zou nu een tekenaar bij de tekenproef weghalen?

Proficiat voor de mol en voor wv.

Wie is dan de mol? een schraplijstje:
1) De mol zou nooit bij de eerste 3 in opdracht 1 zitten want mensen houden vast aan hun eerste indruk dus daar kan je best niet bij zijn. -> exit inge, sandra en nicole

2) De slaapopdracht is een slechte plaats om te saboteren, trouwens iedereen heeft geslapen en wv liegt niet over zo'n dingen.
-> exit shadia, walter en weer nicole

3) Marc zou corry nooit over de muur geholpen/gedwongen hebben als hij de mol was. ->exit marc

Resten: stijn, corry en bruno
Tja, dan ga ik voor bruno, al was die hoogtevrees misschien echt. Woenstijnvis heeft eigenlijk al altijd mensen gekozen die in zeker zin een molprofiel hebben.

Succes nog met het zoeken allemaal en dit zijn natuurlijk ook maar gokjes hoor.








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: bertha531 op 23-01-2003, 02:06:48
* Ik ben misschien naiëf, maar ik geloof nog altijd dat Woestijnvis het beste met z'n kijkers voorheeft en ga er dus vanuit dat er NIET geknoeid is met de testresultaten en bijbehorende analyze van de slaapproef

Ik ook! En dat is niet eens naïef. Over de eerste 2 series vd BE-mol kan ik niets zeggen, want die heb ik niet gezien, maar ieder Nl-seizoen hebben we hier wel een discussie gehad en tot nu toe bleek het "ergste" geval van interventie door de crew: Het opnieuw gooien vd dobbelsteen met Deborah in NL-1. Waarschijnlijk zal ook deze serie blijken dat er niet geknoeid is met gegevens. :)

Bertha: Waarom zou de mol niet kunnen zitten in het team van de hindernissen? Het is namelijk tamelijk makkelijk om iemand uit z'n slaap te krijgen als je aan het schieten bent?

Zou idd ook kunnen, ik denk dat je dan doelt op Corry want die deed er vrij lang over(afgaande op wat de regie ons liet zien), maar ook omdat ze 10 punten heeft valt ze erg op. Zou wel een erg lompe mol-actie zijn als zij de mol blijkt te zijn. Marc zou dan een goeie zijn, aangezien hij koste wat kost Corry nog over de muur sleept om te zorgen dat zij ook even flink "lawaai" maakt. Maar (wederom maar even afgaande op wat de regie ons liet zien=niet echt betrouwbaar) hij schoot zelf die kleiduiven toch vrij rap neer...

de switch (Christophe<->Shadia) die ze doorgevoerd hebben, was niet doordacht. Want het was duidelijk precies wat de mol wou, nl. dat alles afhing van de cruciale slaapproef.
Niet doordacht mischien, maar wel volkomen logisch. Voordat ik erop kwam om alle punten eens na te rekenen had ik de aflevering al 3x gezien was ik al een halve week verder. De kandidaten moesten terplekke beslissen. Dat Inge en Bruno er goed aan deden zich als mol te gedragen is natuurlijk uit de lucht gegrepen; zij hadden totaal niet het overzicht dat wij hadden en wisten niet dat hun opdracht niet doorslaggevend zou zijn.

Citaat
Stijn-de-mol heeft zichzelf maar 2 punten gegeven, wat heel onmols lijkt. Maar die 2 punten zijn wel cruciaal: Door die te verknoeien moest niet alleen de slaapproef lukken, maar ook de schietproef. Het was heel goed ingeschat van hem dat wel één van de twee niet ging lukken.

Wat je zegt klopt, maar als dit als mol-actie zou aangevoerd worden zou ik het een zeer zwakke vinden. Want ook al saboteer je die "cruciale" punten, je hebt de rest van de opdrachten totaal niet meer in de hand. Die worden uitgevoerd door kandidaten die allemaal van plan zijn de opdracht te halen. Als je het zo bekijkt blijkt dat ook, want de slaap opdracht is op een haar na niet gehaald. Voor hetzelfde geldt zouden Nicole en/of Walter (goedwillend als ze zijn) er een paar minuutjes erbij geslapen hebben.
Dit geldt ook voor Inge en Bruno, als zij de mol zouden zijn geven ze het wel of niet slagen van de opdracht volledig uit handen. De mol wil imo controle hebben...

Dat de mol zich zou bevinden in de hindernissen-groep zou ik veel beter begrijpen.










Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: bertha531 op 23-01-2003, 02:17:31
Hypothese:
De mol zet de slapers in de hoogste puntenposities en de schutters in de op een na hoogste puntenpositie m.u.v. haar/hemzelf. In dat geval is Corry de mol. Ze heeft dan namelijk de kans twee opdrachten tegelijk te laten mislukken waardoor maar liefst 40 punten verloren worden.
Deze redenering snap ik niet. :) Corry speelt zich teveel in de kijker en 40 punten saboteren is onnodig, 21 is voldoende.

ten 1e : niet echt slimme kandi's dat er geen een op het idee is gekomen de behendigheidsproef te laten voor wat ie is. Een beetje rekenaar had toch kunnen berekenen dat het niets uitmaakte of het gehaald werd of niet en dat de slapers gebaat zouden zijn met stilte.
Ook hier: tuurlijk hadden zij beter de opdracht over kunnen slaan. Maar toch vind ik het vrij logisch dat de kandidaten proberen de opdracht te halen. De hele serie bestaat uit het doen van opdrachten en dan op het 'moment supreme' eerst even goed gaan rekenen en dan concluderen: "Het is beter deze niet te doen..."? (En mischien is er nog een mol die erg actief meedoet met de opdracht...)

Nog wat hersenspinsels van mij:

truste, :)

Gr. B.  







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Gotcha op 23-01-2003, 04:06:55
...Dat is precies wat ik ervan denk: Stijn is de mol en het is heel subtiel om "slechts" twee puntjes te verknoeien. Maar bij narekenen merkt men dat die twee puntjes wel cruciaal zijn.

LaCanta
Ik dacht dat uit alle andere berichten toch duidelijk blijkt dat zijn opdracht totaal geen invloed heeft op het slagen van de proef. Enkel de slaapopdracht is van belang.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Gotcha op 23-01-2003, 04:08:40

Inge bracht wel de meeste info over de kandi's aan, terwijl Bruno gewoon tekende. Ik had de indruk dat Bruno niet al te veel achtergrond had over de bezigheden van z'n medemollers.
Bruno nam dus een typische mol-houding gedurende beginperiode van een reeks aan : Niet opvallend saboteren, maar ook niet actief meewerken indien dit onopvallend blijft voor de groep. Maw. hij dacht : Inge, zorg maar dat jer er alleen uitkomt.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rose op 23-01-2003, 08:18:46
Niet doordacht mischien, maar wel volkomen logisch. Voordat ik erop kwam om alle punten eens na te rekenen had ik de aflevering al 3x gezien was ik al een halve week verder. De kandidaten moesten terplekke beslissen.
Maar ik heb de kandidaten wel horen discussieren over de punten, ze realiseerden zich terdege dat de slaapopdracht alleen al 21 punten opleverde...
Ik denk alleen niet dat ze zich al gelijk realiseerden dat het schieten invloed had op de slapers...
En de beslissing om een opdracht niet te doen komt niet zo gauw in je op lijkt me.

Dat Inge en Bruno er goed aan deden zich als mol te gedragen is natuurlijk uit de lucht gegrepen; zij hadden totaal niet het overzicht dat wij hadden en wisten niet dat hun opdracht niet doorslaggevend zou zijn.
Waarschijnlijk toch wel en zeker als je de mol bent (want die wist al vantevoren welke puntenverdeling er zou zijn)!









Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 23-01-2003, 08:42:09
Ik dacht dat uit alle andere berichten toch duidelijk blijkt dat zijn opdracht totaal geen invloed heeft op het slagen van de proef. Enkel de slaapopdracht is van belang.
De slaapopdracht moest inderdaad sowieso lukken, maar die 2 puntjes zijn cruciaal omdat door het verknoeien ervan ook de schietproef moest lukken, wat het slapen dan weer veel moeilijker maakt ...
(de puntenverdeling zit inderdaad knap in elkaar)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 23-01-2003, 09:12:51
Niet doordacht mischien, maar wel volkomen logisch. Voordat ik erop kwam om alle punten eens na te rekenen had ik de aflevering al 3x gezien was ik al een halve week verder. De kandidaten moesten terplekke beslissen. Dat Inge en Bruno er goed aan deden zich als mol te gedragen is natuurlijk uit de lucht gegrepen; zij hadden totaal niet het overzicht dat wij hadden en wisten niet dat hun opdracht niet doorslaggevend zou zijn.
Dat was het eerste wat ik deed, die puntenverdeling analyseren. Want uiteindelijk is dergelijke 'objectieve' informatie veel belangrijker dan al hetgeen door woestijnvis speciaal uitgekozen werd om ons te misleiden.
Maar het klopt wel dat die puntenverdeling ter plekke analyseren iets anders is dat achteraf in uwen zetel. Maar toch had het gekund (uiteindelijk is dit niet de eerste reeks van de mol). Bruno en Inge hadden misschien niet het overzicht dat wij hebben, maar de spelregels waren wel al volledig uitgelegd. Dus konden ze het wel weten.

Wat je zegt klopt, maar als dit als mol-actie zou aangevoerd worden zou ik het een zeer zwakke vinden. Want ook al saboteer je die "cruciale" punten, je hebt de rest van de opdrachten totaal niet meer in de hand. Die worden uitgevoerd door kandidaten die allemaal van plan zijn de opdracht te halen. Als je het zo bekijkt blijkt dat ook, want de slaap opdracht is op een haar na niet gehaald. Voor hetzelfde geldt zouden Nicole en/of Walter (goedwillend als ze zijn) er een paar minuutjes erbij geslapen hebben.
Dit geldt ook voor Inge en Bruno, als zij de mol zouden zijn geven ze het wel of niet slagen van de opdracht volledig uit handen. De mol wil imo controle hebben...

Dat de mol zich zou bevinden in de hindernissen-groep zou ik veel beter begrijpen.
Ik vind het een subtiele mol actie van Stijn-de-mol. De mol moet opdrachten saboteren, maar daarvoor niet ten alle prijze elke opdracht doen mislukken. Als een opdracht een spannende en geslaagde afloop kent, is woestijnvis ook tevreden. En uiteindelijk heeft de mol zelfs in de schietproef niet alles in handen: want als bvb. Marc de mol is maar niet over de muur was geraakt of 40 minuten zou mis geschoten hebben, dan had hij zichzelf veel te verdacht gemaakt. Conclusie: de mol kon op geen enkele manier 100% controle hebben over de opdracht (gelukkig maar). Zodoende vind ik mijn hypothese over Stijn-de-mol nog de beste omdat het de meest subtiele is en hij daardoor lekker onverdacht kan blijven (zie polls).

LaCanta








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 23-01-2003, 09:18:39
Ook hier: tuurlijk hadden zij beter de opdracht over kunnen slaan. Maar toch vind ik het vrij logisch dat de kandidaten proberen de opdracht te halen.
Kunnen de mensen hier niet deftig rekenen? De schietproef moest WEL lukken (want 4 punten voor het tekenen + 21 voor het slapen is slechts 25, "toevallig" eentje te weinig).







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: baseboy op 23-01-2003, 10:28:17
Het lijkt me meer en meer dat het al dan niet slagen van Stijn in de denkproef bepalend was voor het verdere verloop van de ganse opdracht.

Als Stijn de opdracht zou halen, zouden  de vier punten van de tekenproef plotseling cruciaal worden, want dit zou betekenen dat bij verlies van de tekenproef de andere twee proeven moesten slagen. In de optiek dat de Mol in de tekenproef zit geeft dit dan weer perspectieven > de Mol kan deze opdracht doen mislukken zodat het slagen van de ganse proef serieus op de helling komt.
Het zou al te verdacht zijn moest Bruno de Mol zijn en dan de tekenopdracht doet mislukken.
Ik blijf dus bij Inge ; bij winst van Stijn had ze relatief makkelijk de opdracht kunnen doen mislukken denk ik.

MAAR , Stijn slaagde niet in de denkproef wat betekende dat de tekenopdracht eigenlijk van geen belang was.
In die gedachtengang blijf ik bij mijn theorie eerder gepost onder dit topic.

Ik geloof (voorlopig) niet in het feit dat Stijn de Mol is afgaande op deze proef.
Idd ; het lijken slechts 2 puntjes die hij verloren heeft maar wel 2 heel belangrijke, maar dan nog : de sabotagemogelijkheden zijn verder heel beperkt. Toegegeven , in de optiek dat Inge de Mol is zou zij qua sabotagemogelijkheden even beperkt zijn als Stijn.
Hoedanook , Stijn heeft nog altijd de proef verloren !
In mijn ogen komt dit als Mol verdachter over dan een Mol die zich voor 100% inzet voor een proef.

Maar hey ; t'is ook maar een denkpiste he > lemme know what you think...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 23-01-2003, 10:52:50
Toegegeven , in de optiek dat Inge de Mol is zou zij qua sabotagemogelijkheden even beperkt zijn als Stijn.
Hoedanook , Stijn heeft nog altijd de proef verloren !
In mijn ogen komt dit als Mol verdachter over dan een Mol die zich voor 100% inzet voor een proef.
De sabotage mogelijkheden van Inge waren niet alleen even beperkt als die van Stijn, nee ze waren veel beperkter: want Bruno kon de tekenopdracht waarschijnlijk wel op zijn eentje volbrengen. Het was wel Inge die al de informatie aanbracht om te tekenen, maar niemand zegt dat Bruno die ook niet wist. En als je meedoet aan de mol moet je dat normaal gezien wel weten na één dag, anders kun je evengoed direct naar huis gaan. Het is zeker juist dat Stijn zich veel verdachter gemaakt heeft dan Inge, maar volgens mij is dat vnl een argument dat Stijn de mol is en niet omgekeerd.

LaCanta.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: baseboy op 23-01-2003, 11:01:56
Bruno kon de tekenopdracht waarschijnlijk wel op zijn eentje volbrengen. Het was wel Inge die al de informatie aanbracht om te tekenen, maar niemand zegt dat Bruno die ook niet wist. En als je meedoet aan de mol moet je dat normaal gezien wel weten na één dag, anders kun je evengoed direct naar huis gaan.

Ben ik nog niet zo zeker van; stel dat Stijn de denkproef gewonnen had, dan had Inge dus moeten proberen te saboteren in de tekenproef.
Het is best mogelijk dat Bruno de proef misschien alleen had kunnen doen slagen...Inge blijft nog altijd de proef meespelen en zou de tips dan kunnen sturen in een verkeerde of minder evidente richting. Ook al weet Bruno alles, zal hij dan ingaan tegen de zelfzekere Inge ?( cfr. eerste proef in Venetië : Inge tegen Bruno " Allez Bruno, alst ni gaat komt ge maar terug hé "  Bruno : "(Woef woef), eeeuh...jap )







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 23-01-2003, 11:51:10
Ben ik nog niet zo zeker van; stel dat Stijn de denkproef gewonnen had, dan had Inge dus moeten proberen te saboteren in de tekenproef.
Het is best mogelijk dat Bruno de proef misschien alleen had kunnen doen slagen...Inge blijft nog altijd de proef meespelen en zou de tips dan kunnen sturen in een verkeerde of minder evidente richting. Ook al weet Bruno alles, zal hij dan ingaan tegen de zelfzekere Inge ?( cfr. eerste proef in Venetië : Inge tegen Bruno " Allez Bruno, alst ni gaat komt ge maar terug hé "  Bruno : "(Woef woef), eeeuh...jap )
Ok, kan wel. Maar Inge zou zich dan wel heel verdacht maken door zelfzeker foutieve informatie te geven aan Bruno. Dus kan ze daar zeker niet in overdrijven. Persoonlijk blijf ik ervan overtuigd dat de mol zichzelf in een proef met betere sabotage mogelijkheden moet geplaatst hebben.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: baseboy op 23-01-2003, 12:00:16
Persoonlijk blijf ik ervan overtuigd dat de mol zichzelf in een proef met betere sabotage mogelijkheden moet geplaatst hebben.

Maar in jouw gedachtengang is Stijn de Mol : waar liggen die sabotagemogelijkheden dan ???

En tja ; je hebt natuurlijk ook gelijk...voor elke theorie valt er wel een tegentheorie te bedenken. Maar hey , dat maakt het spel net zo leuk..........blijven brouwen in die hersenen : -)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: LaCanta op 23-01-2003, 12:04:06
Maar in jouw gedachtengang is Stijn de Mol : waar liggen die sabotagemogelijkheden dan ???
Gewoon het raadsel niet oplossen. Dat is minder verdacht dan Inge die actief Bruno zou misleiden. En het lijkt onschuldig omdat het ocharme om slechts 2 puntjes gaat.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: tureluurs op 23-01-2003, 14:07:59
btw: het was nicole dacht ik die oordopjes in had, want shadia sliep met haar kussen op haar hoofd

Nee, ik heb nogmaals gekeken, Shadia heeft oordopjes in.
Voor ze gaan slapen vraagt Nicole : wat is dat, en Shadia zegt : slaapliedjes.
Of ze nu een bandje met slaapliedjes hardop aanzet (maar waarom doet ze dan oordopjes in!) of doelt op haar oordopjes waarmee ze slaapliedjes gaat luisteren is me niet duidelijk.
Het kan dus heel onschuldig de reden zijn waarom ze langer heeft kunnen slapen dan de anderen.
Het kan ook zijn dat ze naar muziek heeft liggen luisteren die de hersengolven beinvloeden zodat ze heel onschuldig lijkt voor de rest.
Als ze wakker worden zie je nog steeds duidelijk oordopjes bij Shadia.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Great-Dutchman op 23-01-2003, 14:54:38
Ik weet niet of dit al eens genoemd is, maar hoeveel sliep Shadia nu eigenlijk?
Precies 25 minuten lijkt me een beetje onwaarschijnlijk; heeft ze echt 25 min geslapen, of maakt woestijnvis dit ervan, om te laten zien dat ze veel geslapen heeft?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 23-01-2003, 20:49:09
Onderwerp: Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.

Deze opdracht heeft op de officiële site de prachtige naam "In de hand van de mol" meegekregen.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: baseboy op 24-01-2003, 12:29:16
Onderwerp: Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.

Deze opdracht heeft op de officiële site de prachtige naam "In de hand van de mol" meegekregen.

Idd. en na het spelen van de proef zegt Michiel : ".....er is niets gewonnen, de Mol heeft dus zijn punten goed ingezet..."
Dit sterkt mijn vermoeden dat de Mol het spel hier tactisch gespeeld heeft, eerder dan actief te saboteren, wat dan weer mijn vermoeden sterkt dat de Mol zich bevindt onder de denkproef of de tekenproef...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rose op 24-01-2003, 12:51:42
Nee, ik heb nogmaals gekeken, Shadia heeft oordopjes in.
Voor ze gaan slapen vraagt Nicole : wat is dat, en Shadia zegt : slaapliedjes.
Of ze nu een bandje met slaapliedjes hardop aanzet (maar waarom doet ze dan oordopjes in!) of doelt op haar oordopjes waarmee ze slaapliedjes gaat luisteren is me niet duidelijk.

Volgens mij kijkt Shadia alleen maar wat voor een CD daar ligt... Het feit dat ze inderdaad oordopjes in heeft (geen discman o.i.d.) verklaart wel gelijk waarom zij zoveel langer heeft geslapen dan de anderen.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: mollemans op 24-01-2003, 13:26:24
Dus besefte Shadia dat de schoten pal naast het kot zouden zijn waar zij sliepen en wist ze dat de anderen waarschijnlijk niet veel zouden slapen.

Of is shadia het lawaai in Borgerhout gewend en weet ze niet in slaap te geraken zonder die dopjes.

Ik word niet veel wijzer van de dopjes; maar het blijft raar dat de slaaptest zo is afgelopen.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: bertha531 op 24-01-2003, 15:04:51
Kunnen de mensen hier niet deftig rekenen? De schietproef moest WEL lukken (want 4 punten voor het tekenen + 21 voor het slapen is slechts 25, "toevallig" eentje te weinig).
Ja, tuurlijk, heb je gelijk in. :)

Onderwerp: Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.

Deze opdracht heeft op de officiële site de prachtige naam "In de hand van de mol" meegekregen.

Ik heb nog idd nog op de site gekeken hoe deze opdracht wel niet heette, maar ik vond die naam niet duidelijk genoeg om als topictitel te gebruiken. :)
(Maar het moet dan nog altijd zijn: "In de handen van de bedenkers van deze opdracht.")

Idd. en na het spelen van de proef zegt Michiel : ".....er is niets gewonnen, de Mol heeft dus zijn punten goed ingezet..."
Dit sterkt mijn vermoeden dat de Mol het spel hier tactisch gespeeld heeft, eerder dan actief te saboteren, wat dan weer mijn vermoeden sterkt dat de Mol zich bevindt onder de denkproef of de tekenproef...

Dat de punten perfect verdeeld zijn staat als een paal boven water. Dat moest ook wel want de bedenkers hebben daar lang over kunnen nadenken hoe dat het beste kon. Maar dat betekent nog niet imo dat de mol achterover in een leunstoel mag/is gaan zitten...


Ik blijf er overigens bij dat ik Stijn(of Bruno en Inge) niet verdacht uit deze opdracht vind komen:

*Omdat hij dus het wel of niet slagen van de opdracht helemaal uit handen geeft, (zie eerdere posts)
*Vanwege de specifieke 21 punten toegekend aan de slaapopdracht. Ware Stijn de mol en stond het dus al vast dat hij dat raadsel niet zou oplossen was het niet persé nodig om die slaapopdracht 21 punten toe te kennen. Het is nu net alsof de bedenkers van de opdracht rekening gehouden hebben met de kans dat het raadsel opgelost zou worden, immers 2+4+19=25, want dan nog blijft die slaapopdracht cruciaal. Daarom blijf ik vermoeden dat de mol direct of indirect met de slaapopdracht betrokken moest zijn. Dat vermoeden wordt bij mij versterkt omdat uiteindelijk ook blijkt dat de slaapopdracht niet gehaald werd.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: highwaykind op 24-01-2003, 15:25:34
Zeg.. die 25 komt wel erg veel voor he ?

Quote :
Kunnen de mensen hier niet deftig rekenen? De schietproef moest WEL lukken (want 4 punten voor het tekenen + 21 voor het slapen is slechts 25, "toevallig" eentje te weinig).

en de 25! minuten die Shadia geslapen zou hebben ( misschien slaapt ze altijd met oordopjes in ? )








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rose op 24-01-2003, 15:51:58
Ja en wie is er 25 jaar?

Shadia...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: highwaykind op 24-01-2003, 15:55:49
! Hé Rose.. ja .. zouden ze het dan zo duidelijk maken ? En het openen van de kokers ( ander topic, sorry :))... Hm.. beetje verdacht is het wel ..







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Jayne op 24-01-2003, 16:00:25
Allemaal interessante theorieën... Ik weet alleen niet welke ik moet volgen.  :P
Een paar dingen:

Wiens idee was heb om alvast te gaan schieten voordat Corry over de klimmuur was? Gelijk al tijdens de uitzending vond ik dat een vreemde beslissing.
a) Je houdt er de slapers mee wakker (ze wisten dat ze daar lagen), en
b) je hebt er niks aan als Corry niet alsnog over die muur klimt en niet ook haar 'duif' schiet.
In het licht daarvan vind ik Sandra en vooral Marc best verdacht in deze opdracht. Het helpen van Corry daarna hoeft dan ook niet zo heel erg onmols te zijn als het lijkt, omdat ze dan daarna nog even wat herrie kon gaan maken bij het schieten (zoals iemand hiervoor al opmerkte).

Verder blijf ik ook geïntrigeerd door die puntenverdeling. Het was min of meer te verwachten dat Shadia zou ruilen met degene die 0 punten had. Maar waarom dan Christophe 0 punten geven? Had hij gezegd dat hij erg moe was of zo? Ik kan me alleen herinneren dat Walter zei dat hij 's middags goed kon slapen, dus had ik het logischer gevonden als hij de 0 punten had gekregen, zodat een potentiele langslaper geruild zou worden met de fit-ogende Shadia. De Mol kon natuurlijk ook niet weten dat Shadia uiteindelijk in haar eentje bijna nog alle punten bij elkaar zou slapen. Tenzij... Shadia de Mol is en er inderdaad gemanipuleerd is met de tijd dat ze geslapen heeft.
Maar toch: het lijkt mij veel te gevaarlijk voor de Mol om zich in te delen bij de slapers en er vanuit te gaan dat de andere 2 niet een half uur  bijelkaar slapen. Als die anderen van de behendigheidsproef niet te lang zouden staan schieten, was het misschien niet eens zo moeilijk geweest om te slapen. Dat heeft de Mol dan zelf niet in de hand.

Eén ding is w.m.b. zeker: Als Bruno de Mol is, dan viel deze opdracht voor hem niet te saboteren. Tenminste niet zo het niet opviel. Inge maakte zich hierbij ook niet erg verdacht.

Stijn blijft wel een mogelijkheid, en als dat zo is dan moet ik hem en de mensen van WV wel een compliment geven voor de doordachte puntenverdeling. ;)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Robbieazerty op 24-01-2003, 16:15:22
Dus besefte Shadia dat de schoten pal naast het kot zouden zijn waar zij sliepen en wist ze dat de anderen waarschijnlijk niet veel zouden slapen.
Het is volgens mij voor iedereen overduidelijk geweest dat er vlak naast de slapers geschoten zou worden. Ze staan duidelijk op een terrein waar ze aan kleiduifschieten doen. Die klimmuur is daar zomaar heen gezet en staat daar anders niet. En ook dat lokaal waar de slapers lagen was gewoon zo'n prefab-gebouwtje dat snel ingericht werd als slaapkamer. Dat behangpapier zijn gordijnen, kijk maar eens naar de onderkant. (je ziet trouwens ook Walter's koker naast zijn bed liggen, dus hij past er goed op)
Ze wisten allemaal dus wel dat ze op een schietterrein waren.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 24-01-2003, 16:35:11
Theorietje

Stel ik ben mol en ik moet slapen, wat doe ik dan. Ik neem een lekkere chloraldurat, duurt een half uurtje voor die werkt en wacht totdat de andere twee in slaap zijn. Dan knip ik voorzichtig hun draadjes door en ga slapen. Walter denkt dat ie geslapen heeft (dat heeft ie ook), maar het is niet gemeten. Vervolgens denkt ie: heb ik echt maar twee minuten geslapen? Nou ja, in mijn slaap kan ik geen minuten tellen dus het zal wel.

Graag reacties, weerleggingen enz.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Fraesy op 24-01-2003, 16:39:54
sorry als ik een domme/reeds veel gestelde vraag stel, maar waarom werden er aan niemand 9 punten toegekend en springt met van 8 naar 10?  ???

Wanneer de 3 hoogste punten worden toegekend (10+8+7=25)aan 1 proef,en deze slaagt men nog altijd punten moet scoren op een andere proef om de 26 te halen.

Ook lijken mij de getallen 7,8,10 de belangrijkste sabotage getallen uit de rij.1+2+3+4+5+6=21 men heeft hoe dan ook 1 van deze 3 nodig.

De verklaring van het getal 9 ligt ongetwijfeld in statistische berekeningen  :-\







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Compuart op 24-01-2003, 16:45:48
Stel ik ben mol en ik moet slapen, wat doe ik dan. Ik neem een lekkere chloraldurat, duurt een half uurtje voor die werkt en wacht totdat de andere twee in slaap zijn. Dan knip ik voorzichtig hun draadjes door en ga slapen.
Haha, dat zou dan de beste sabotage actie ooit zijn. Het is trouwens wel lastig voor de mol om te bepalen wanneer hij/zij het bed kan verlaten, omdat hij/zij zich er van moet verzekeren dat de andere kandi's beide zo diep slapen dat ze de actie niet opmerken...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Jayne op 24-01-2003, 16:54:57
Wanneer de 3 hoogste punten worden toegekend (10+8+7=25)aan 1 proef,en deze slaagt men nog altijd punten moet scoren op een andere proef om de 26 te halen.
Hmmm, dit is mij toch een iets té gemakkelijke verklaring voor het ontbreken van de 9 punten. Net zo makkelijk had men kunnen zeggen dat er tenminste 27 punten behaald moesten worden, als men ervoor wilde zorgen dat er sowieso 2 opdrachten moesten slagen om het geld binnen te halen.

Hoe langer ik er oven nadenk, hoe vreemder ik het vind dat nu juist die 9 punten ontbraken....







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 24-01-2003, 16:58:17
Haha, dat zou dan de beste sabotage actie ooit zijn. Het is trouwens wel lastig voor de mol om te bepalen wanneer hij/zij het bed kan verlaten, omdat hij/zij zich er van moet verzekeren dat de andere kandi's beide zo diep slapen dat ze de actie niet opmerken...

Dat is zeer waar, de mol lijkt hulp nodig te hebben van Woestijnvis, maar ik kan me eenvoudigweg niet voorstellen dat Walter maar twee minuten heeft geslapen. Er moet dus wel een logische verklaring voor zijn.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Jayne op 24-01-2003, 17:09:16
ik kan me eenvoudigweg niet voorstellen dat Walter maar twee minuten heeft geslapen.
Ik heb er zelf meer moeite mee te geloven dat Shadia werkelijk 25 minuten geslapen heeft, maar misschien komt dat omdat ik zelf overdag niet kan slapen (en zeker niet met lawaai om me heen!). :P

Maar wel opvallend dat hij zelf dacht dat het veel langer was. Meestal hoor je het toch andersom: mensen die zeggen 'maar 5 minuutjes' geslapen te hebben, terwijl het in werkelijkheid een half uur was, of iets dergelijks. M.a.w.: als je echt geslapen heb, denk je zelf meestal dat het korter was dan het werkelijk was.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rose op 24-01-2003, 18:05:14
Het is trouwens wel lastig voor de mol om te bepalen wanneer hij/zij het bed kan verlaten, omdat hij/zij zich er van moet verzekeren dat de andere kandi's beide zo diep slapen dat ze de actie niet opmerken...

Tenzij hij/zij hulp kreeg van de slaapmeters natuurlijk...

Meestal hoor je het toch andersom: mensen die zeggen 'maar 5 minuutjes' geslapen te hebben, terwijl het in werkelijkheid een half uur was, of iets dergelijks. M.a.w.: als je echt geslapen heb, denk je zelf meestal dat het korter was dan het werkelijk was.

Was dat niet juist de reactie van Shadia?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: mollemans op 24-01-2003, 18:06:55
Shadia kan zelf draden doorknippen denk ik dan, ligt strategisch n het midden. Niet dat ik in de thoerie van het knippen geloof







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rose op 24-01-2003, 18:08:10
Shadia kan zelf draden doorknippen denk ik dan, ligt strategisch n het midden. Niet dat ik in de thoerie van het knippen geloof

Bovendien op het moment dat een van de twee onverhoopt wakker wordt is het spel uit...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Doris op 24-01-2003, 19:36:42
Maar wel opvallend dat hij zelf dacht dat het veel langer was. Meestal hoor je het toch andersom: mensen die zeggen 'maar 5 minuutjes' geslapen te hebben, terwijl het in werkelijkheid een half uur was, of iets dergelijks. M.a.w.: als je echt geslapen heb, denk je zelf meestal dat het korter was dan het werkelijk was.
maar niet altijd, ik denk nl. altijd dat ik uren geslapen heb terwijl ik maar 10 minuten sliep ofzo, en dat is met name als ik overdag slaap. in dat opzicht kan walters reactie dus best echt zijn, hij kan in principe best gedacht hebben dat hij lang geslapen heeft. wat mij aan zijn uitspraak doet twijfelen, is dat je zelf zonder veel besef van tijd wel door hebt of je een half uur of een uur wakker gelegen hebt, tenzij hij natuurlijk niet in een slaap was die geregisteerd werd door de sensoren maar wel in een slaap die licht was...







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Han13 op 24-01-2003, 19:38:10
Bovendien op het moment dat een van de twee onverhoopt wakker wordt is het spel uit...

Ennnnnn de kandi's zouden 't zelf heus wel opmerken dat hun draden doorgeknipt zijn op 't moment dat ze wakker worden en de sensoren van hun lichaam af mogen.

Ik vind deze theorie eerlijk gezegd erg onrealistisch. De mol kan nooit met zekerheid weten dat de anderen zo diep slapen dat hij/zij rond kan gaan sluipen met 'n schaar (zie je 't al voor je?  :-\ ). D'r is gewoon 'n te groot risico dat hij/zij betrapt zou worden en geloof me dat enorme risico zullen de makers nooit willen lopen.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Doris op 24-01-2003, 19:40:19
op zich zou de mol het wel zeker kunnen weten, als er tenminste contact is met iemand van de crew die de slaaptoestand van de andere 2 in de gaten houdt. maar dan nóg is het idd een veel te groot risico.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 24-01-2003, 20:07:33
De draden lopen van het bed naar een belendende ruimte, dit keer niet uitmondend in een toiletpot maar in een hersengolfmeter. Ze kan, terwijl de anderen sliepen, in die ruimte de stekker van de anderen er hebben uitgetrokken. Misschien heeft Woestijnvis het wel zo georganiseerd dat de snoeren van beide kandidaten langs haar bed liepen, dan hoeft zij het bed niet eens te verlaten.

De slaapperiode is maar een uur. Je herinnert je doorgaans altijd wel de wakkere periode. Als je dus zoals de uitslag beweert, maar twee minuten geslapen hebt, zul je je dus een ongeveer 58 minuten durende periode van wakker liggen moeten herinneren. Maar Walter denkt dat ie de hele periode geslapen heeft. Er over liegen is zinloos, want dat is een leugen die altijd uitkomt. De enig logische conclusie is dus m.i. dat de mol Walter en Nicole al vrij vroeg in "flatliners" veranderd heeft en daarna van een welverdiende rust is gaan genieten (van al dat reken- en sabotagewerk wordt een mens tenslotte best een beetje moe)!







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Doris op 24-01-2003, 20:28:28
het is idd raar om te zeggen dat je maar 2 minuten geslapen hebt als je er 25 geslapen hebt, dit vind ik eerlijk gezegd verdachter dan een walter die zegt heel erg lang geslapen te hebben en uiteindelijk maar 2 minuten geslapen heeft.
als shadia de mol is, probeerde ze op die manier misschien onmols over te komen op de andere kandi's?







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Tweety op 24-01-2003, 21:57:20
Jongens, dat hele gedoe met die draden gaat wel erg (te) ver hoor. Doorknippen, via het middelste bed laten lopen. Dan kan WV die dingen net zo goed meteen in de toiletpot hangen, en zelf een uitslag verzinnen..... ::)







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kenner op 24-01-2003, 22:07:27
Ik geloof anders best in dat doorknippen  :-[







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Lowprofile op 24-01-2003, 23:44:54
Ik ben het eens met Tweety.
Ik geloof niet in knip- en andere truken met die slaapopdracht.
Nadat Michiel het resultaat van iedere slaap-kandidaat heeft gegeven, zien wij niets meer, maar ik kan met voorstellen dat de kandidaten zelf heel wat vragen hadden en die ook gesteld hebben. Het gaat hier om winnen of verliezen van een opdracht en dus geld.

In de colofoon van de eerste aflevering staat er trouwens een medewerker van een slaapcentrum van een ziekenhuis vermeld.
WV gaat zeker niet knoeien met een opdracht in de eerste aflevering en hun uitleg naar de Kandi's toe moet sluitend zijn en dat was het waarschijnlijk ook.

Als De Mol draadjes begint af te trekken of te knippen zie je dat onmiddellijk op de resultaten. Het is dus niet zo dat je een draad knipt en dat je dan een waakfase krijgt. Je krijgt gewoon geenresultaat.








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: bertha531 op 25-01-2003, 01:29:38
Wauw, ik wil eik wel geloven in die doorknip theorie. (Het moet gewoon ;))

Er zijn zoveel dingen vaag rond die hele slaapproef, dat de mol daar wel iets moet hebben gedaan.
Overigens zal ik zeker nog even luisteren naar de woorden van Michiel, want ik meen me heel erg vaag te herinneren dat Michiel zijn woorden goed formuleerde, nl. zoiets van "De gegevens zijn geanalyseerd en er zijn zoveel minuten geregistreerd". Volgens mij heeft ie nooit gezegd; zoveel minuten heeft die kandidaat echt geslapen. Maar ik moet de video er op naslaan.

Gewoon doorknippen naast hun oren, dat lukt natuurlijk nooit, als er 1 net wakker wordt:"Allee meiske, waar zeit gij mee bezich?"
Mischien werd hun een wc aangewezen (dat zou toch moeten voor het geval dat) en dat die kabels daar ongeveer langs liepen, en Shaida moest net nodig?
Maar het blijft knap dat ze precies 25 minuten bijelkaar slaapt en niet 5 meer. (Ohja, dat ging via die stroomstootjes! ;))

Gr. B.









Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Teddybear op 25-01-2003, 04:18:50
Beste vienden,

geloof me nu maar dat die slaapproef volledig correct verlopen is.
Ga daar verder maar van uit.
Shadia heeft daadwerkelijk  25' geslapen, Walter 2' en Nicole 30".
Er is niet gepoterd met de meters, overigens onder toezicht van Het Slaapcentrum (zie aftiteling, maar moet ik nu echt alles herhalen ?).
De slaapproef was wel degelijk belangrijk (kijk maar naar de punten) maar Woestijnvis heeft de echte waarden doorgegeven. Op zich is dit trouwens een echt zware tip.
Geloof me of niet (datzou ik nog grappig vinden, maar het is echt wel zo. Zij die mijn kennen, geloven mij.
En anders, have fun.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 25-01-2003, 16:53:52
Beste Teddybear.

Bach is een ongelooflijke knoeier! Alleen zijn Air in G-string kan er mee door.


Uw geruststelling ("geloof mij maar") is uiteraard een anachronisme in een spel als wie is.. de mol? Geloven...? Op Uw mooie blauwe ogen zeker? Argumenten wil ik horen. Objectief en betrouwbaar, zoals eens de nobele leuze van deze website was.








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Teddybear op 25-01-2003, 18:33:34
Beste componist. U of uw voorvader zijn alleen maar populair geworden in Italië omdat uw naam een leuk achrosticon was (Victor Emmanuel, Rei d' Italia).
Maar wat veel vreemder is : Hoe kent u de kleur van mijn ogen ?
Bent u dus wel wie u bent, of ingehuurd door de Woestijnvissers om hier ijzersterke argumenten in twijfel te trekken ? Ik zou zelfs meer zeggen : zand in onze (mooie blauwe) ogen te strooien.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 25-01-2003, 18:42:20
Beste componist. U of uw voorvader zijn ......... populair ..... in Italië. Rei d' Italia).
Maar wat veel vreemder is : ..... de kleur van mijn ogen ?
......... wie u bent........ijzersterke argumenten. Ik zou zelfs meer zeggen .........mooie blauwe ogen

Op het risico af off-topic te geraken!
Mijn dank voor U vriendelijke woorden. Doch ik ben tenminste wie ik voorgeef te zijn, terwijl ik meen te weten dat U zich verschuilt achter de pasfoto van TIJGETJE!!







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Jayne op 25-01-2003, 19:01:11
Ik moet zeggen dat toen ik zat te kijken en er verteld werd hoe lang de kandidaten geslapen hadden, ik gelijk dacht dat er misschien gerommeld was met de 25 minuten van Shadia om haar onmols te laten overkomen. Maar hoe langer ik daar over nadenk, hoe onwaarschijnlijker ik dat vind. De Mol moet namelijk zelf zorgen dat hij/of zij niet verdacht wordt en niet WV. Bovendien had Shadia een goed excuus om te kunnen zeggen dat ze niet kon slapen: er werd geschoten naast haar hoofd én ze had zich ook nog eens in eerste instantie niet voor deze proef opgegeven.

Walter komt ongeloofwaardig over als hij zegt constant geslapen te hebben en het blijken maar 2 minuten te zijn, maar voor hem geldt hetzelfde als voor Shadia: hij hoefde er eigenlijk niet om te liegen dat hij niet geslapen had. Hij had een goed excuus.

Nee, het blijft vreemd, maar toch denk ik niet dat er mee gerommeld is. Ik zou het ook niet leuk vinden als het wel zo was eigenlijk. Ben er steeds meer van overtuigd dat er te weinig molkansen waren bij het slapen en in doorgeknipte draadjes o.i.d. geloof ik al helemaal niet.

Misschien dat Corry bij deze opdracht wel het meest verdacht is. Eerst dacht ik dat het veel te opvallend was dat ze als mol niet over die muur heen kon komen, maar het kan ook een heel slim plan zijn geweest. Wat als zij nu degene is geweest die tegen Marc en Sandra heeft gezegd dat ze maar vast moesten gaan schieten? Zo kon ze ervoor zorgen dat er alvast even veel lawaai werd gemaakt. Daarna kon ze met een gerust hart over de muur klimmen, om zelf nog even wat herrie te maken. Alleen klopt dit weer niet met de mededeling dat het Marc was die op het idee kwam om haar over die muur te trekken....







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Kukai op 25-01-2003, 19:15:40
Maar hoe langer ik daar over nadenk, hoe onwaarschijnlijker ik dat vind. De Mol moet namelijk zelf zorgen dat hij/of zij niet verdacht wordt en niet WV.

Nee, het blijft vreemd, maar toch denk ik niet dat er mee gerommeld is. Ik zou het ook niet leuk vinden als het wel zo was eigenlijk.

Ten slotte is eerlijkheid niets anders dan de kunst om eerlijk te schijnen.  
 








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Gotcha op 25-01-2003, 19:23:41
...Misschien dat Corry bij deze opdracht wel het meest verdacht is. Eerst dacht ik dat het veel te opvallend was dat ze als mol niet over die muur heen kon komen, maar het kan ook een heel slim plan zijn geweest. Wat als zij nu degene is geweest die tegen Marc en Sandra heeft gezegd dat ze maar vast moesten gaan schieten? Zo kon ze ervoor zorgen dat er alvast even veel lawaai werd gemaakt. Daarna kon ze met een gerust hart over de muur klimmen, om zelf nog even wat herrie te maken. Alleen klopt dit weer niet met de mededeling dat het Marc was die op het idee kwam om haar over die muur te trekken....
Stel dat Marc op het idee kwam alvast wat te gaan schieten, wat niet is bewezen, en dat hij vervolgens Corry over de muur hielp zodat die ook nog wat kon gaan schieten, wat wel is bewezen.
Verdacht.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Jayne op 25-01-2003, 19:59:50
Stel dat Marc op het idee kwam alvast wat te gaan schieten, wat niet is bewezen, en dat hij vervolgens Corry over de muur hielp zodat die ook nog wat kon gaan schieten, wat wel is bewezen.
Verdacht.
Ja, dat kan inderdaad net zo goed. Marc is dan ook bij mij zeker nog niet boven alle verdenking verheven (zoal dat al kan bij De Mol :P).







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Xandragon op 25-01-2003, 20:03:15
Het is niet énkel de Mol die wilt dat een proef mislukt. Maar de makers van De mol spelen het spel wél eerlijk. Als zij echt willen dan zeggen zij dat Shadia maar 15 minuten geslapen heeft. Als ze echt willen dan knippen ze zelf de draden door. Saboteren door de Mol is ervoor zorgen dat de proef niet gelukt, niet dat de Mol de boel moet afbreken... Van knippen is géén sprake volgens mij.







Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Fraesy op 25-01-2003, 20:53:53
Hmmm, dit is mij toch een iets té gemakkelijke verklaring voor het ontbreken van de 9 punten. Net zo makkelijk had men kunnen zeggen dat er tenminste 27 punten behaald moesten worden, als men ervoor wilde zorgen dat er sowieso 2 opdrachten moesten slagen om het geld binnen te halen.

Hoe langer ik er oven nadenk, hoe vreemder ik het vind dat nu juist die 9 punten ontbraken....

Wanneer de 3 hoogste punten worden toegekend (10+8+7=25)aan 1 proef,en deze slaagt men nog altijd punten moet scoren op een andere proef om de 26 te halen.

Ook bij het slagen van de raadsel en tekenproef moet er nog een 3e proef gehaald worden.

Succesvolle combinaties bij het slagen van
enkel raadselproef: 0
enkel teken&raadselproef: 0
enkel teken&raadsel&hindernis
of teken&raadsel&slaap
: Alle
enkel teken&raadsel&slaap&hindernis :Alle

enkel Slaap&Hindernis : Dit is enkel onsuccesvol wanneer er in deze proeven geen 7,8 en 10 zit. (1+2+3+4+5+6=25)
Dwz wil men zoveel mogelijk succesvolle slaap&hindernis combinaties saboteren men het beste een 7,8 of 10 kan nemen.

enkel Hindernis&Raadsel  of Slaap&Raadsel

Raadsel: 10ptn   Hindernis: 16(26) Heeft men ALTIJD een 7 of 8 NODIG*
Raadsel: 8   Hindernis: 18                *(7 of 10)   
Raadsel: 7   Hindernis: 19                *(8 of 10)
Raadsel: 6   Hindernis: 20                *(Comb7,8,10)          
Raadsel: 5   Hindernis: 21                *(Comb7,8,10)
Raadsel: 4   Hindernis: 22                *(Comb7,8,10)
Raadsel: 3   Hindernis: 23                *(Comb7,8,10)
Raadsel: 2   Hindernis: 24                *(Comb7,8,10)
Raadsel: 1   Hindernis: 25            *(7,8en 10)

Corry,Walter,Nicole hebben dus de beste sabotagepunten?


Walter wordt gevonden in opdracht 1 onmols!
Corry zit in opdracht één in een boot... hmmm weinig actief
Nicole kan eig. overal en altijd actief mollen
- heeft de touwtjes in handen in opdracht 1
Voor de rest ga ik absoluut voor de "Sherry"theorie bij de slaapproef
En nog een dozijn andere redenen wijzen eig. recht naar Nicole

lol en na al dat gezoek heb ik NOG altijd geen verklaring voor "The Missing 9" ;D








Titel: Re:Analyse opdracht 2 afl.1 : puzzel, hindernis enz.
Bericht door: Rocky op 25-01-2003, 21:25:00
Zeg trouwens, ik ben niet iemand die moeilijk slaapt, maar ik zou niet kunnen slapen in de setting, zoals bij die slaapproef, met al die draadjes. Ik vind het ook vreemd als er dergelijke slaapproeven met zgn. 'slapelozen' worden genomen in klinieken e.d. op die manier. Dus vind ik het niet zo heel vreemd dat Nicole en Walter zo weinig slapen en dan zo midden op de dag en met dat schieten naast je kamer!! En ik denk dat de schutters wel degelijk wisten, dat zij vlak naast de slapers moesten schieten. Maar die opdracht moest ook gehaald worden!!!