Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol VIER 2019 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Heinz op 5-04-2019, 17:41:47

Titel: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 17:41:47
Molduel tussen de huidige hoofdverdachten van dit forum: Eva versus Kaat.

(https://i.imgur.com/FJwksfY.png) (https://i.imgur.com/bgZlRfD.png)

Eva: "Ik denk dat veel mensen mij onderschatten in het begin. Omdat ik soms wel eens stoten uithaal en dat dan goed verbloem wat ik eigenlijk allemaal doe. Maar dat ik uiteindelijk wel veel berekender ben dan dat ik overkom." Kaat: "Ik zou een goede Mol zijn omdat ik denk dat ik mensen echt kan meetrekken in een verhaal. En ik kan ook wel liegen, al zijn het om kleine dingen."

Eva: "[Ik zou geen goede Mol zijn] omdat ik er heel zenuwachtig over zou zijn. Omdat ik dat dan heel goed wil doen. En je krijgt weinig feedback. Dat is een heel eenzame rol." Kaat: "Ik zou geen goede Mol zijn omdat ik best een flapuit ben. En ik zeg niet dat ik schrik heb om mij per se te verspreken, maar misschien om handelingen te doen die bijvoorbeeld te hard opvallen omdat ik het dan zo goed wil doen om het te verpesten." (Bron: filmpjes op vier.be/demol)

1.1 Er is nog geen Mol gekozen

(https://i.imgur.com/6Hp0aGu.png)

Eva zegt dat Liesbeth haar moet duwen als ze niet durft te springen. Liesbeth moet springen en twijfelt. Eva: "Lies, niet meer twijfelen. Go." Liesbeth springt. Eva wordt niet gekozen om te jongleren.

(https://i.imgur.com/jIl65AH.png) (https://i.imgur.com/qQOoqbl.png)

Kaat motiveert Ingrid en de rest van de groep om te springen. Ze hoopt dat zij mag springen ("ik beloof denk ik echt dat ik spring") maar het wordt Ingrid die ondanks Kaats aanmoedigingen weigert. Kaat jongleert helemaal tot 500 euro. ("Ik kan dat wel een beetje, maar...")

1.2 De Mol wordt gekozen

(https://i.imgur.com/5Shlpcv.png)

Gilles: "Eva, in het dagelijks leven ben jij advocate."
Eva: "Ja."
Gilles: "Dat kan handig zijn als Mol hè?"
Eva: "Zeker, ja."
Gilles: "Helemaal op je gemak zit je niet hè?"
Eva: "Nee, ik ben wel een beetje zenuwachtig. Iedereen denk ik wel een beetje hier."
Gilles: "Kan jij goed liegen?"
Eva: "Ja. De waarheid verdraaien of niet alles zeggen dat is misschien ook liegen hè."

(https://i.imgur.com/v54wEoc.png)

Gilles: "Kaat, heb jij redenen om zenuwachtig te zijn nu?"
Kaat: "Momenteel heb ik geen redenen om zenuwachtig te zijn."
Gilles: "Dus je zit hier 100% op je gemak?"
Kaat: "Dat niet, maar ik heb geen reden om zenuwen te hebben."
Gilles: "Zou jij met je jeugdige enthousiasme de groep op een dwaalspoor kunnen brengen?"
Kaat: "Ik zou dat zeker kunnen proberen. Of dat zou lukken dat weet ik niet."
Gilles: "Zou je dan een goede Mol zijn?"
Kaat: "Ik heb gezegd dat ik mijn best ging doen als ik de Mol zou mogen zijn en dat zal ik dan ook zeker doen."

(https://i.imgur.com/eIXXmRn.png) (https://i.imgur.com/HyONjiW.png)

In de auto zegt Bruno dat hij denkt dat Eva de Mol is. Eva: "Dat denk ik niet dat jij dat denkt, als je dat nu zo zegt." Bas gaat erop door en Eva grapt dat Bas echt een inspecteur is. Bas: "Ik denk niks." Eva grapt dat ze Bas voortaan gaan mijden.

Joeri: "Ik vrees dat we met een verschrikkelijk goede Mol gaan zitten." Kaat lacht een stil en geniepig lachje.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 17:41:55
2.1 Cha ca

(https://i.imgur.com/YquZ4fC.png) (https://i.imgur.com/UR8cPzj.png)

Kaat en Bas koken als eerste duo. Kaat maakt een dipsaus die volgens haar keilekker is maar vergeet door te geven "dipsaus = klaar" waarna er nog een tweede dipsaus gemaakt wordt. De overdracht aan Bruno en Ingrid verloopt sowieso chaotisch. De overbodige producten die Kaat apart heeft gelegd worden later alsnog gebruikt.

Eva start bij toren 7 (verwijzing naar De Mol 7?) maar krijgt deze niet af. Ze hamert erop dat het laatste duo beter toren 7 dan 8 afmaakt omdat de laatste stap "kruiden" niet belangrijk is. Eva vindt de tweede dipsaus lekker terwijl alle andere proevers deze vies vinden. Eva zegt smijt de noedels maar in de pan, Liesbeth doet dit. Dit blijkt een van de gemaakte fouten te zijn waardoor de opdracht mislukt.

(https://i.imgur.com/oqphhwg.png)

Eva in de auto: "Zou er iemand nu weten: ik heb 'm? Dat kan toch niet?" "Zeker met die twist. Die is vanmorgen gebrieft: jij zorgt ervoor dat je dat en dat doet."

2.2 Geketende wandeltocht

Kaat plaatst zich als sterke vrouw in de sterke groep. Eva laat zich bij de zwakke groep indelen. Kaat wil in de sterke groep een uur voor de wandeltocht van 5 kilometer rekenen. De anderen willen wat meer tijd rekenen. Elke tien minuten gaat er 250 euro van 4000 euro af. Alleen als de zwakke groep niet langzamer is wordt er geld verdiend. Kaat trekt wat terug als ze vindt dat Martijn te hard loopt.

(https://i.imgur.com/WyY890O.png) (https://i.imgur.com/rF0Fv86.png)

Bij de aanwijzing over de zwakste schakel neemt Eva even de tijd voordat ze doorlopen. "Zijn we er zeker van?" (Mols als je bedenkt dat de zwakke groep niet te langzaam moet zijn.) Kaat merkt in de sterke groep bij de aanwijzing correct op dat de bol de zwakste schakel is. Beide groepen lopen bij de aanwijzing vlot door.

(https://i.imgur.com/doPEmXJ.png) (https://i.imgur.com/YYrDb0e.png)

Op de zeephelling voor extra geld lijkt het erop dat Eva Bruno naar beneden trekt. Axel merkt dit op in een biecht. Kaat lijkt Bas goed omhoog te duwen. De sterke groep stopt meteen na de eerste 200 euro wat een goede inschatting blijkt te zijn: ook de zwakke groep haalt de 200 euro (maar doet er wel langer over).

(https://i.imgur.com/bu6jJcG.png) (https://i.imgur.com/u5xj5og.png)

Bij de beitel en hamer zegt Eva dat dit niet belangrijk is en wil ze door. Bij de discussie zegt ze dat ze tijd verliezen. En: "Er is een schakel los waarschijnlijk, niet? (...) Misschien ergens achter of ergens cruciaal." Bruno vindt de zwakke schakel en slaat zo de ketting door waardoor ze zonder bol verder kunnen. Kaat zegt in de sterke groep de bol mee te willen nemen en dat ze zonder Joeri geen poging had gedaan de bol eraf te halen. Ze besluiten door te lopen met de bol.

(https://i.imgur.com/zexZPdW.png)

Bij het bamboedansen zegt Kaat eerst dat het al goed is als ze iets van geld halen. Daarna motiveert ze de groep zich te concentreren en zegt ze dat het elke keer een beetje beter gaat. Ze halen uiteindelijk 600 euro binnen maar dat wordt niet verdiend omdat de zwakke groep faalt.

(https://i.imgur.com/AEyclb9.png) (https://i.imgur.com/FtB2698.png)

Eva probeert voorafgaand aan de trappen het tempo van de zwakke groep te versnellen. (Onmols, tenzij ze de groep wil uitputten voordat ze aan de zware trappen beginnen.) Ook op de trappen wil Eva versnellen maar Ingrid en Elisabet kunnen een hoger tempo niet aan. Bij de finish wil Kaat het risico niet nemen dat ze als sterke groep te snel zijn. Eerder zei ze al dat ze de zwakke groep aan het overschatten waren. Kaat is er fel voorstander van om nog te blijven wachten tot de teller van 1500 euro naar 1250 euro is gegaan. Dit doen ze.

De zwakke groep is sneller. Er wordt 1250 + 200 (zeephelling) = 1450 euro verdiend.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 17:42:01
3.1 Roeien en overnachting met dier

(https://i.imgur.com/5fezwId.png) (https://i.imgur.com/cwgf5IX.png)

Op initiatief van Eva vormt ze een duo met Kaat. Weer op initiatief van Eva zetten ze als eerste duo meteen de Vietnamese roeister in. Ingrid en Axel volgen hun voorbeeld. Dit verlaagt per duo de inzet van 1000 naar 750 euro en zorgt ervoor dat de race om een bed op scherp wordt gezet, maar ook dat de kans dat de duo's binnen de twee uur binnenkomen groter wordt.

Eva en Kaat mogen als eerste een dier voor de nacht kiezen: zoogdier, geleedpotige of reptiel. Eva beslist dat het geleedpotige wordt. Kaat rent als eerste naar de bordjes:

Kaat: "Welk wil je, zoogdier, geleedpotige?"
Eva: "Ja!"
Kaat: "Of een reptiel?"/Kaat: "Een zoogdier."
Eva: "Nee, nee, geleedpotige."
Kaat: "Ja, OK."

Later in de boot:

Kaat: "Maar ik ben hiervoor ("geleedpotige") bang. Weet je wat dat is?"
Eva: "Een spin of zo?"
Kaat: "Een duizendpoot."
Eva: "Dat is toch niet vies?"
Kaat: "Als het een tarantula is, ik slaap niet met een tarantula die op mijn kop kan gaan zitten."
Eva: "Nee, ik ook niet."

(https://i.imgur.com/DvvPfn6.png)

Eva en Kaat pellen maar pinda's tot 100 euro om niet teveel tijd te verliezen. Ze komen als tweede en op tijd binnen, net als de andere duo's. Met hun overnachting met het dier is zo 1000 - 500 (twee keer roeister ingezet) + 100 = 600 euro te verdienen.

(https://i.imgur.com/D5z3YnZ.png) (https://i.imgur.com/4KZQb8N.png)

Omdat Eva en Kaat met het roeien als tweede geëindigd zijn, slapen ze op een matje. Eva merkt op dat het hard ligt, Kaat vindt het meevallen. Eva en Kaat kiezen voor een groot dier omdat ze dan na het uur het filmpje kunnen bekijken. Eva is ervan overtuigd dat dit over de konijnenleugens zal gaan. Kaat zegt dat ze na het filmpje dan wel op zou willen geven. Ze houden het na het filmpje nog een tijdje (al gillend) vol met de gevreesde tarantula maar geven het dan samen op. (Eva: "Doen doen we het of niet?" Kaat: "Ik wil niet alleen de knoop doorhakken.") De 600 euro gaat verloren.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 17:42:14
3.2 Vovinamkrijgers

(https://i.imgur.com/9oYVCDc.png) (https://i.imgur.com/ERC5EIP.png)

Na de eerste ronde (200 euro) besluit de groep unaniem te verdubbelen. Kaat slaat twee keer op de gong. Na de tweede ronde (400 euro) zegt Eva dat ze zou durven verdubbelen. Axel: "Ze stonden zo stevig op hun benen." Eva: "Dat is nu ook weer niet waar." Kaat is voor cashen. Kaat: "Als je niks casht is het weg. Kijk hoe hard ze aan het werken zijn." Eva switcht naar cashen. Axel, Elisabet en Martijn willen verdubbelen. Kaat slaat twee keer.

(https://i.imgur.com/aa3J0Vu.png) (https://i.imgur.com/xQEavQG.png)

Na de derde ronde (800 euro) waarin Bruno maar net op tijd terug was willen naast Kaat ook Elisabet en Ingrid cashen. Kaat: "Ik dubbel niet meer!" Maar Eva twijfelt nu. Axel: "Dat is dan sowieso vier tegen..." Eva: "Nee, ik wil misschien nog wel." Martijn twijfelt, Axel wil verdubbelen. Eva twijfelend: "Dan kunnen we ook keiveel geld kwijt zijn." Ingrid en Elisabet spreken zich fel uit voor cashen, Martijn volgt en ook (Kaat en) Eva sluiten zich hierbij aan. Kaat slaat één keer. De 800 euro is veiliggesteld.

Rondes vier en vijf slagen (nipt) ook en leveren samen 400 euro op (in plaats van de maximale 2400).

3.3 De leugen van Gilles

(https://i.imgur.com/x1Z09J3.png) (https://i.imgur.com/pGcCk5L.png)

Gilles heeft gezegd dat de kandidaat die de test dit keer het snelst invult daar de volgende aflevering zijn voordeel mee zou kunnen doen. Bij de eliminatie krijgt Eva meteen als eerste het rode scherm te zien. Maar weg van de groep feliciteert Gilles haar. Ze is niet de afvaller van vanavond. Het rode scherm was de leugen die Gilles aan het begin van de aflevering aankondigde.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 17:42:25
4.1 Verfbom

De groep is in de veronderstelling dat Eva de afvaller is. Gilles kondigt aan dat binnen een half uur een verfbom bij de afvaller ontploft. Als zij de bom kunnen ontmantelen mag de afvaller blijven en wordt er 3000 euro verdiend.

(https://i.imgur.com/z5iKfo8.png)

Elisabet, Martijn, Ingrid en Axel spreken zich uit tegen het terughalen van Eva. Kaat zou Eva wél terug willen halen. Kaat: "Ik heb altijd gezegd als ik iemand kon terughalen dat ik dat ging doen omdat ik dat zelf echt niet zou kunnen verkroppen dat dat niet zou gebeuren." Axel vraagt of Kaat ook iemand anders dan Eva zou terughalen. Kaat weet dat niet zeker. Ze wil Eva terughalen omdat ze net 24 uur met haar heeft doorgebracht. De groep laat de meerderheid bepalen. Kaat wil Eva terug en alleen Bas sluit zich bij Kaat aan.

(https://i.imgur.com/gmrI937.png) (https://i.imgur.com/p69fLQI.png)

Eva kiest er - gesterkt door de beslissing om haar niet terug te halen - voor om voor zichzelf te kiezen en te liegen over de konijnen. Ze belt door dat niet zij de afvaller is maar één van de kandidaten aan tafel. Eva belt twee verkeerde konijnen door en de groep volgt haar instructies waardoor de verfbom ontploft, de 3000 euro niet verdiend wordt, er zelfs 2x 1000 = 2000 euro uit de pot gaat en Eva twee pasvragen krijgt. Ook wordt er geen groepsvrijstelling verdiend en moet Ingrid naar huis.

(https://i.imgur.com/JD3x6us.png)

Op het moment dat Eva zich weer bij de groep voegt merkt Kaat beschuldigend op dat de konijnen die Eva doorgaf fout waren. (Dit kon Kaat niet zeker weten. Het gedeelte van de code "V" waar de meerderheid voor koos had mogelijk "M" moeten zijn.)

4.2 Visboerderij en silent disco

(https://i.imgur.com/Jdn085z.png)

Eva werkt samen met Axel. Ze staan per portofoon in contact met Bas en Martijn. Axel houdt Eva goed in de gaten die wat problemen met de porto lijkt te hebben. Eva geeft door dat een vis witte stipjes heeft, Axel vindt dat het blauwe stipjes zijn. Ze maken er lichtblauw van. Eva en Axel maken het spannend bij hun laatste vis. Eva zegt zeker te zijn van welke vis (welk bassin) ze moeten hebben maar Axel vertrouwt haar niet. Hierna twijfelt Eva weer. Uiteindelijk vangt ze de juiste: de vis die ze eerder aanwees. (Axel in een biecht: "Uiteindelijk wou ze me in de war brengen. Die vis, Axel, is niet juist. Hij zit in dat bassin. Dat was helemaal niet juist. Ik wist heel goed in welke bassins welke vissen zaten.") De duo's slagen erin om alle vissen te vangen en in dezelfde volgorde te leggen. Er wordt 2400 euro verdiend.

(https://i.imgur.com/fz2QMmJ.png)

Kaat speelt ondertussen drie opdrachten op een strandfeest. Bij het zoeken van de link tussen "My Heart Will Go On" en "Stayin' Alive" zegt ze meermaals tegen Bruno dat ze het laatste liedje aan reanimatie linkt. Dit blijkt het goede antwoord maar ze geven het niet in. (Ze geven geen enkel antwoord in.) Bij de tweede deelopdracht waarbij de dansers bij het juiste lied ingedeeld moeten worden moedigt Kaat een goede wissel door Elisabet aan. De deelopdracht slaagt. Ook de derde deelopdracht slaagt: Joeri, Elisabet en Kaat geven het juiste moment van de climax van het liedje aan waardoor Bruno op het juiste moment drukt. Kaat gaf het moment van de climax aan door in haar handen te klappen. Een mogelijke subtiele molactie van Kaat zou hier kunnen zijn dat ze eerder tijdens het liedje ook al zachtjes haar handen tegen elkaar tikte. Er wordt 2x 500 = 1000 euro verdiend.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 17:44:11
4.3 Escapeboot

Op het strand laat Gilles de Mol weten wat er te gebeuren staat en hoe dat te saboteren is. De Mol plaatst Bruno en Elisabet in de kajuit.

(https://i.imgur.com/8XImoXs.png)

Eva ziet de fles met opdrachtinformatie dobberen en leest de informatie voor. Op initiatief van Eva vormt zij een duo met Kaat (die een goede zwemmer is; ze geeft zelfs zwemles). Ze zwemmen naar de opdracht waarmee ze de sleutel van de kajuit vrij kunnen spelen. Kaat ontdekt het koordje onder de box en trekt eraan waardoor de rekensom met een vis erboven zichtbaar wordt.

(https://i.imgur.com/hoPbRCD.png) (https://i.imgur.com/bs5fbsO.png)

Eva: "Twee maal zestig..." Kaat: "Tien tot de derde is duizend. Twee keer duizend..." "Het eerste is twaalfduizend. 36 gedeeld door drie is twaalf. Vijf maal vijf is vijftien." Terwijl de anderen rondom de boot bezig zijn, blijven Eva en Kaat bij hun raadsel. Kaat vraagt zich af waarom de vis daar hangt. Eva besluit op de vis te drukken waardoor "How Much Is The Fish"(/"Wat Zullen We Drinken?") begint te spelen. Kaat: "Wat zullen we drinken? Zeven, het vraagteken is zeven." (Vanwege de tekst: "Wat zullen we drinken, zeven dagen lang.") (...) Kaat: "Of moet het zeven zijn in totaal? Dat kan toch niet." Ze krijgen het cijferslot niet open. Eva stelt voor om met de anderen te communiceren of terug te gaan. Ze roepen "How much is the fish" door. Eva: "Om die opdracht te weten moeten we wel naar hen." Kaat: "Oh my God, voor dat vraagteken. Zou dat?" Eva: "Ja, natuurlijk!"

(https://i.imgur.com/0VpQWDI.png)

In de kajuit komen Bruno en Elisabet er door de liedtekst weg te vegen achter dat het vraagteken voor de rekensom 28 is. (Verwijzing naar Eva's leeftijd?) Kaat zwemt terug naar de rekensom en Axel gaat met haar mee. Het lijkt erop dat het Kaat is die de uitkomst vindt: 118.528. Kaat speelt de sleutel vrij en zwemt ermee naar de boot.

Als alle raadsels zijn opgelost en dus de sleutel, de fakkel en de ontbrekende sporten van het laddertje zijn vrijgespeeld en er vuur is, zijn er nog zo'n zes a zeven minuten over om het laddertje naar beneden te laten vallen, de boot te betreden, Bruno en Elisabet te bevrijden en op de misthoorn te blazen.

Dit is wat we vervolgens zien gebeuren, met de nadruk op Eva en Kaat:


(https://i.imgur.com/foshA8J.png) (https://i.imgur.com/ZM4O6Uq.png)

Eva heeft hier een paar mogelijke molacties: lang doen over vuur pakken, het vuur uitmaken in plaats van het touwtje doorbranden en de fakkel op zo'n manier van Martijn overnemen dat ze er niet mee bij het touwtje kan. Kortom: vertragen.

(https://i.imgur.com/2C5amWO.png) (https://i.imgur.com/mu48E2x.png)

Kaat lijkt goed haar best te doen door het touwtje naar beneden te trekken en door met flinke krachtinspanning twee sporten in het laddertje te bevestigen. Maar een mogelijke molactie van Kaat is dat zij in het water valt na het bevestigen van de tweede sport.

Joeri slaagt er ondanks de ontbrekende sport in om met een zeer grote krachtinspanning de boot te bereiken en op tijd op de misthoorn te blazen. Er wordt 4500 euro verdiend.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lonneke*L op 5-04-2019, 18:46:53
Mooi gedaan, maar ze staan bij mij allebei laag op mijn verdachtenlijstje....(ondanks wat verdachte acties). Ik sluit ze niet 100% uit.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 5-04-2019, 18:56:08
Wat verdachte acties? Zij zijn veruit het meest verdacht (in alle opdrachten) waardoor ik haast begin te geloven dat wij hier twee mollen hebben. Prima overzicht van Heinz!
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: foxhunter op 5-04-2019, 19:02:48
Kaat Van Steen (22)

Studente kinesitherapie uit Zoersel

Heeft een vriend, geen kinderen

Hobby’s: dromenvangers en T-shirts maken

Goeie mol? “Ik kan mensen meetrekken in een verhaal en ik kan ook goed liegen.”

Slechte mol? “Ik ben best een flapuit en zou bepaalde dingen te opvallend doen.”

Eva Brijs (28)

Advocate uit Hoboken

Heeft een vriend, geen kinderen

Hobby’s: lopen, dansen en naar trash-tv kijken

Goeie mol? “Veel mensen zouden me onderschatten, terwijl ik meer berekend ben dan ik overkom.”

Slechte mol? “Ik zou heel zenuwachtig zijn en moeite hebben met de eenzaamheid van de rol.”
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lonneke*L op 5-04-2019, 20:11:36
Wat verdachte acties? Zij zijn veruit het meest verdacht (in alle opdrrachten) waardoor ik haast begin te geloven dat wij hier twee mollen hebben. Prima overzicht van Heinz!

Daar ben ik het niet mee eens, bij jou is dat zo en bij Heinz maar er zijn nog andere  mogelijkheden. Er zijn ook dingen die tegen hen als mol pleiten. Misschien brengt afl.5 wat verheldering😀........
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 5-04-2019, 22:58:08
Uiteraard zijn er nog andere potentiële mollen. Maar Kaat en Eva krijgen momenteel de meeste stemmen in de poll hier. Bovendien vind ik beide dames gewoon veel te leuk om de mogelijkheid van dit molduel voorbij te laten gaan. Hopelijk houdt het lang stand. ;D
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molest op 6-04-2019, 04:05:13
Mijn Mol zit er ook niet tussen, maar ik vind het wel een heel leuk overzicht, en ook voor mij handig om al die informatie zo nog eens bij elkaar te hebben. Lastige opgave lijkt me, als je zelf een voorkeur hebt, maar heel mooi gedaan!  ::ok::
Na de derde ronde (800 euro) waarin Bruno maar net op tijd terug was willen naast Kaat ook Elisabet en Ingrid cashen. Kaat: "Ik dubbel niet meer!" Maar Eva twijfelt nu. Axel: "Dat is dan sowieso vier tegen..." Eva: "Nee, ik wil misschien nog wel." Martijn twijfelt, Axel wil verdubbelen. Eva twijfelend: "Dan kunnen we ook keiveel geld kwijt zijn." Ingrid en Elisabet spreken zich fel uit voor cashen, Martijn volgt en ook (Kaat en) Eva sluiten zich erbij aan. Kaat slaat één keer. De 800 euro is veiliggesteld.
Deze bijvoorbeeld. Dat scheelt massa's terugkijken, alles wat hier eventueel mols of onmols is aan de beide dames zit er wel in. Topwerk, dit overzicht!
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Belgian Mol op 6-04-2019, 08:14:48
Weer zoals altijd een heel mooi overzicht, maar het is te vroeg. Er is nog altijd een reële kans dat het Bas of Axel is.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 6-04-2019, 08:48:59
Dat ontken ik ook niet hè. ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 6-04-2019, 10:20:55
Eva en Kaat hebben 2/3 van de stemmers hier, ze hebben de beste molkwaliteiten en staan het vaakst op de beste molpositie.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molest op 6-04-2019, 10:39:58
Eva en Kaat hebben 2/3 van de stemmers hier, ze hebben de beste molkwaliteiten en staan het vaakst op de beste molpositie.
Alleen maar goede kwaliteiten toch ook weer niet:
Kaat van Steen (22)
Slechte mol? “Ik ben best een flapuit en zou bepaalde dingen te opvallend doen.”
Eva Brijs (28)
Slechte mol? “Ik zou heel zenuwachtig zijn en moeite hebben met de eenzaamheid van de rol.”
Dat is ook wel het beeld wat ik van ze heb (vooral van Kaat). De Mol zei wel in zijn dagboek dat hij zich steeds meer op zijn gemak begon te voelen / er wat plezier in begon te krijgen o.i.d., bij Eva zou die uitspraak wel weer kunnen passen. Kaat is volgens mij voortdurend op haar gemak geweest. Zou ik alleen de keuze hebben uit deze twee, dan is het voor mij duidelijk Eva.
EDIT: Dat van die beste mol-posities begrijp ik eerlijk gezegd niet. Volgens mij hebben we nog maar weinig opdrachten gezien waarbij je kon gaan opdelen in goede en slechte mol-posities? Bij WIDM was dat wel vaak zo, maar hier toch veel minder?
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 6-04-2019, 11:05:54
Ik heb nooit beweerd dat ze enkel goede (mol)eigenschappen hebben maar ik vind Eva en Kaat het meest geschikt als mol (en Joeri maar die verdenk ik niet).
Bij de roeiopdracht en het terughalen van Eva spelen Eva en Kaat toch wel een cruciale rol die bepalend is voor het verdere verloop van de opdracht. En ook bij het koken, Kaat was als eerste en gaf cruciale info niet door, Eva als laatste en koos voor de verkeerde dipsaus en liet noedels in de pan gooien.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 6-04-2019, 11:17:34
Eva als laatste en koos voor de verkeerde dipsaus en liet noedels in de pan gooien.

Die verkeerde dipsaus werd als laatste door Joeri en Elisabet gekozen. Die noedels zou ik een prachtige molactie van Eva vinden. Omdat de hele groep het op scherm ziet en erom staat te lachen. En die gezichtsuitdrukking en uitspraak van Eva erbij is ook prachtig. "Jot, smijt dat er maar bij." ::rofl::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molest op 6-04-2019, 11:24:22
Kaat was als eerste en gaf cruciale info niet door, Eva als laatste en koos voor de verkeerde dipsaus en liet noedels in de pan gooien.
Kaat was samen met Bas als eerste, en m.i. was Bas degene die verantwoordelijk was voor het niet doorgeven van de dipsaus. Door Kaat heel snel in de rede te vallen zodra ze begon over wat ze al hadden klaargemaakt. En de laatste bij de kook-opdracht waren Joeri en Elisabet, niet Eva. Met de roeiopdracht en de verfbom ga ik met je mee, maar dat had niet zozeer met mol-positie te maken als meer met hoe je het spel speelt (en dat deden ze goed hoor, als een van hen de Mol is, valt niets op af te dingen.).
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 6-04-2019, 11:48:00
Inderdaad, Eva was als voorlaatste (correctie). Maar die noedels zou een goede molactie zijn.
Bas vond ik ook verdacht bij het koken en in mindere mate bij het terughalen van Eva maar in aflevering 3 was hij onmols.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molest op 6-04-2019, 12:12:40
Eva vindt de tweede dipsaus lekker terwijl alle andere proevers deze vies vinden.
Deze zou dan mislukt zijn, maar vind ik eigenlijk nog leuker. ::rofl::

Bas vond ik ook verdacht bij het koken en in mindere mate bij het terughalen van Eva maar in aflevering 3 was hij onmols.
Ben ik het absoluut niet mee eens, al kan ik me voorstellen dat als je hem oppervlakkig bekijkt (en dat doet iedereen natuurlijk als iemand je Mol niet is, no offence) je misschien al gauw tot die conclusie komt. Maar ik zal hier mijn mond over houden, want anders gaan we off-topic. :-X

Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 6-04-2019, 12:47:53
Het molduel is aangevuld tot en met aflevering 4. Zoals altijd wordt het uitgebreider dan ik van plan was dus neem er even de tijd voor zou ik zeggen. ;D

Verbeteringen zijn altijd zeer welkom.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 6-04-2019, 12:50:30
Bas kun je met zijn idee waardoor de steenopdracht slaagt en zijn gevechten toch moeilijk mols noemen. In ieder geval, hij heeft in aflevering 3 niets gedaan of proberen te doen waardoor er geen of minder geld in de pot komt.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: FS op 6-04-2019, 12:52:16
Bas kun je met zijn idee waardoor de steenopdracht slaagt en zijn gevechten toch moeilijk mols noemen. In ieder geval, hij heeft in aflevering 3 niets gedaan of proberen te doen waardoor er geen of minder geld in de pot komt.

Klopt en Joeri idem.
Denk dat we het juiste mol duel te pakken hebben hier  ::jaja::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 6-04-2019, 12:58:35
Het molduel is aangevuld tot en met aflevering 4. Zoals altijd wordt het uitgebreider dan ik van plan was dus neem er even de tijd voor zou ik zeggen. ;D

Verbeteringen zijn altijd zeer welkom.

Leuk weer Heinz! Top dat je er altijd zo veel werk in steekt en dat je met screenshots erbij komt ook.  ;D

En @newbie2: ik denk dat veel mensen hier inderdaad wel alle opties open houden voordat ze een definitieve keuze maken hoor! Doe ik zelf wel althans, ik houd het gedrag van alle kandidaten in de gaten. Ik ben zelf inmiddels ook al 3 keer van hoofdverdachte gewisseld maar ik kom op dit moment wel duidelijk op Eva uit. Maar dat hoeft natuurlijk niet per se te betekenen dat ik juist zit, ik houd mijn ogen nog even open. ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: joligmolletje op 6-04-2019, 13:37:42
Mooi duel Heinz! Kaat en Eva staan bij mij ook hoog op het verdachten lijstje dus mooi om ze zo eens naast elkaar te zien. Als ik je duel zo lees, valt Eva meer op als potentiële mol dan Kaat. Ja, Kaat staat vaak op belangrijke posities maar Eva molt veel subtieler (door kleine dingen fout te doen of verkeerd te sturen). Ik ben benieuwd of dit duel lang stand houdt!
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molest op 6-04-2019, 13:44:06
En @newbie2: ik denk dat veel mensen hier inderdaad wel alle opties open houden voordat ze een definitieve keuze maken hoor! Doe ik zelf wel althans, ik houd het gedrag van alle kandidaten in de gaten. Ik ben zelf inmiddels ook al 3 keer van hoofdverdachte gewisseld maar ik kom op dit moment wel duidelijk op Eva uit. Maar dat hoeft natuurlijk niet per se te betekenen dat ik juist zit, ik houd mijn ogen nog even open. ;)
Ik houd ook alle opties open, zeker voor ik een keuze maak, maar ik ken mijn beperkingen. Haha. En de duivel zit soms in de details, hè. Juist dat vind ik zo moeilijk en ook zo leuk aan het spel. Dus ja: ik houd zeker mijn ogen open voor iedereen en ik weet ook zeker dat bijna iedereen dat doet hier, maar ik kijk toch naar 3 of 4 mensen wat aandachtiger dan de rest. Dat bedoelde ik ermee te zeggen. Ik was gewoon onhandig in mijn woordkeuze "oppervlakkig", besef ik nu. Maar ik vind dat van mezelf ook m.b.t. Eva bv., terwijl ik haar best goed in de gaten houd. Sorry Luc, zo bedoelde ik het dus niet! ::hug:: Ik hoop niet dat je het zo hebt opgevat.

Laten we Bas maar even vergeten, als je het niet erg vindt. :) Is er al een idee van wat Eva geprobeerd heeft bij de boot-opdracht, trouwens? Want daar ben ik oprecht nieuwsgierig naar.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Mollenmania op 6-04-2019, 14:35:45
Goed opgemerkt Moedermol! Ik dacht daar ook aan tijdens de uitzending maar ben het weer vergeten.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 6-04-2019, 16:21:22
Goed punt! Ik voeg het toe.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Theoreticus op 6-04-2019, 22:18:07
Wat een mooi werk weer Heinz, zoals altijd ::ok::

Naast deze 2 heb ik zelf nog 1 vis in mijn twijfelton dus voor mij is het nog net even te vroeg voor een duel :D
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Tunneltelevisie op 7-04-2019, 00:01:13
Ik heb het al eerder genoemd maar ik vind het verdacht dat Kaat meteen  na de verfbom nogal uitviel tegen Eva: " jouw konijnen waren wel fout" met de nadruk op fout. Als kandidaat kan ze dat niet weten........

Scherp!  ::ok::

Voor nu verdenk ik Kaat net iets meer dan Eva, maar beide dames strijden bij mij om plek 1 en 2.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molest op 7-04-2019, 04:54:03
Ik heb het al eerder genoemd maar ik vind het verdacht dat Kaat meteen  na de verfbom nogal uitviel tegen Eva: " jouw konijnen waren wel fout" met de nadruk op fout. Als kandidaat kan ze dat niet weten........

Er was 2x een verkeerde code ingevoerd en de fout kan evengoed in m/v zitten. Kaat gaf de voorzet om voor V te kiezen......
Mooi gespot, dit. Kaat zeker verdacht hier. Eva had het als Mol ook gewoon kunnen ontkennen, en de groep nog meer in verwarring brengen. Maar dat deed ze niet, ze nam direct de schuld op zich.
Aan de andere kant ook wel logisch om de groep weer wat bij elkaar te willen brengen, als Mol die het spel net hard gespeeld heeft. En ontkennen was waarschijnlijk ook niet de beste strategie hier, dan had ze dat al heel goed moeten spelen want ze was zeker verdacht geraakt.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 7-04-2019, 11:01:30
Wat ik wel een minpuntje vind voor Kaat als mol is een klein montagedingetje dat me is opgevallen in aflevering 1 (ik heb begrepen dat De Mol niet zo hevig met de montage knoeit als WIDM maar volgens wieisdemol.be gebeurt dat bij De Mol ook wel).

32:45: 'Maar om nu de mol te kiezen, willen we hen aan een ultieme test onderwerpen en dat gebeurt natuurlijk hier...' (Kaat zien we weglopen uit de mobilhome terwijl deze zin wordt uitgesproken en vervolgens wordt haar gezicht in close up getoond nadat het woordje 'hier' is uitgesproken)
36:45: 'De kandidaat die het beste het hoofd koel kan houden krijgt straks de vraag om de mol te worden tijdens deze reis...' (We zien Kaat nadrukkelijk in beeld komen wanneer 'de mol te worden tijdens deze reis' wordt gezegd)
41:38: 'Een van hen zal het roer helemaal om moeten gooien en voortaan het spel moeten proberen te saboteren als de mol in plaats van het te winnen en zal dus straks het gebouw verlaten als de mol...' (We zien nadat dit zinnetje is uitgesproken Kaat naar Gilles toe lopen voor het gesprek met Gilles)
44:36: '...En voor het eerst kijkt de kersverse mol...' (Je ziet terwijl de woorden 'kersverse mol' worden uitgesproken alleen het lachende gezicht van Kaat in close up)

Ik vind het wel een beetje toevallig allemaal dat er zo veel beelden van Kaat getoond worden in aflevering 1 al op het moment dat de voice over over 'de mol' spreekt. Het gebeurt een beetje te vaak om afgeschreven te worden als 'toeval' naar mijn mening.. er zaten toen nog 9 andere kandidaten in het spel die ze ook hadden kunnen tonen op deze momenten, deze 9 kandidaten worden niet zo vaak in beeld gebracht terwijl over de mol gesproken wordt.. en naar mijn idee is dit geen hint naar dat ze de mol is.  :P

Ik denk verder wel dat ze het nog ver kan schoppen, overigens. Misschien dat de makers daarom in aflevering 1 al op een subtiele manier mensen de Kaat tunnel in wilden duwen?  ::zwaai::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 7-04-2019, 12:10:57
Interessante opsomming. Dat lijkt inderdaad wat teveel van het goede als Kaat de Mol is.

Ook Eva komt de eerste twee afleveringen meermaals verdacht/opmerkelijk in beeld. In het molduel heb ik de momenten gezet in de auto in aflevering 1 en aflevering 2 (wanneer ze over de briefing begint) maar er zijn in aflevering 2 ook nog de momenten dat Eva door Elisabet gewekt wordt en niet ziet dat zij het is (meer grappig dan verdacht), dat Eva in de auto schrikt van een toeterende auto en grapt dat ze een slecht geweten heeft, wat Elisabet verdacht noemt, en dat de kandidaten 's avonds door het tempelcomplex wandelen en Joeri aan Eva vraagt of ze (n)iemand vertrouwt.

Je zou kunnen zeggen dat het waarschijnlijker is dat ze de Mol de eerste afleveringen wat meer op de achtergrond houden. Maar ik heb niet paraat hoe dat met de vorige mollen zat.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 7-04-2019, 12:15:27
Interessante opsomming. Dat lijkt inderdaad wat teveel van het goede als Kaat de Mol is.

Ook Eva komt de eerste twee afleveringen meermaals verdacht/opmerkelijk in beeld. In het molduel heb ik de momenten gezet in de auto in aflevering 1 en aflevering 2 (wanneer ze over de briefing begint) maar er is in aflevering 1 ook nog het moment dat de kandidaten 's avonds door het tempelcomplex wandelen en Joeri aan Eva vraagt of ze (n)iemand vertrouwt, in aflevering 2 dat Eva door Elisabet gewekt wordt en niet ziet dat zij het is (meer grappig dan verdacht) en in de auto dat Eva schrikt van een toeterende auto en grapt dat ze een slecht geweten heeft, wat Elisabet verdacht noemt.

Je zou kunnen zeggen dat het waarschijnlijker is dat ze de Mol de eerste afleveringen wat meer op de achtergrond houden. Maar ik heb niet paraat hoe dat met de vorige mollen zat.

Ja dat is inderdaad ook opvallend. Zou de mol dan toch niet in dit molduel zitten?  ;D
Misschien moet ik toch eens een zijweggetje graven naar Joeri die ondanks dat hij de bootproef deed slagen toch zich zou kunnen ontpoppen tot een Jan 2.0 doordat hij mogelijk die kooi naar beneden heeft getrokken onder water.  ::) In de rest zie ik al helemaal geen mol.  :P
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 7-04-2019, 12:26:16
O ja, nogmaals: dat ik dit molduel gemaakt heb wil niet zeggen dat ik denk dat we de rest kunnen negeren. Het zou zomaar nog een van de anderen kunnen zijn. En ik verdenk Kaat ook helemaal niet. (Toch kon ik het maar beter op tijd maken want na aflevering 4 was het al een klus. Kan je nagaan als je er na aflevering 8 aan zou beginnen. En als er nu een van de twee naar huis moet heb ik in ieder geval al bijna de helft klaar voor een eventueel nieuw duel. ;))
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 7-04-2019, 15:20:30
Ik vond Kaat in afl. 2 verdachter dan Eva. In de geketende wandelproef wilde Kaat vlak voor de streep onnodig wachten waardoor er geld verloren ging en in de kookproef stond ze in de beginpositie (de ideale positie om ongemerkt te mollen) en gaf ze cruciale informatie niet door. Eva was die twee opdrachten meer op de achtergrond.

In de volgende afleveringen vind ik Eva iets verdachter dan Kaat. Bij het roeien stuurde Eva als eerste om de Viëtnamese roeister in te zetten, koos ze voor de geleedpotige en ging voor code rood (Kaat volgde haar snel). Eva wilde ook al na €400 cashen (Kaat ging ook daarin mee).

Bij de bom zat Eva in de beste molpositie en gaf ze 2 foute codes door. Kaat was natuurlijk ook verdacht door Eva te willen terughalen en de groep aanzetten om de (foute) codes in te geven.
Kaat was eerst verdacht in de silent disco waar ze het verband meermaals riep maar niet ingaf (de andere 2 opdrachten deed ze wel goed). Eva probeerde blijkbaar verwarring te zaaien of de verkeerde vis te kiezen wat mislukte (door Axel?). Bij de boot waren beiden even verdacht door tijd te rekken (bij de rekensom en met de fakkel of de sporten).

Erg moeilijk te kiezen tussen die twee (maar beiden zouden het molduel ruimschoots winnen van eender welke andere kandidaat) en ik verwacht ze ook beiden in de finale.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Hadewychisdemol op 7-04-2019, 15:33:59
Je zou kunnen zeggen dat het waarschijnlijker is dat ze de Mol de eerste afleveringen wat meer op de achtergrond houden. Maar ik heb niet paraat hoe dat met de vorige mollen zat.
Ik kan me in ieder geval nog goed herinneren dat Eline al vroeg in de schijnwerpers werd gezet. Bij de opsommingen van verdachte acties door medekandidaten in aflevering 1 (waar maar een paar mensen werden genoemd) was zij als eerste aan de beurt geloof ik, en een aantal van haar molacties in de eerste afleveringen werden ook als zodanig benoemd.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Hulpmol op 7-04-2019, 15:34:42
Het voelt nog een beetje vroeg voor een molduel, maar het sluit toch wel aan bij hoe ik het momenteel zie. Beiden hebben zo hun veel te duidelijke acties gehad en gevoelsmatig heb ik ook nog geen voorkeur echt tussen beide dames.

Ik heb mijn Mol liever niet als nepafvaller, maar mijn Mol zal ook niet roepen dat het reanimatie is en dan niet invullen.

Misschien dat er toch nog een 3e kandidaat komt na vanavond.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Nat007 op 7-04-2019, 15:41:42
Bas kun je met zijn idee waardoor de steenopdracht slaagt en zijn gevechten toch moeilijk mols noemen. In ieder geval, hij heeft in aflevering 3 niets gedaan of proberen te doen waardoor er geen of minder geld in de pot komt.

Mee eens. Ik heb tot en met afl 3 op Bas gezeten en wil graag dat hij de mol is, maar het valt gewoon niet te ontkennen dat hij zo goed als niets verkeerd deed in afl 3; hielp de steenopdracht oplossen met zijn aanwijzingen over de balletjes en stond zn mannetje bij de vechtopdracht. Maar misschien dat hij die aflevering een paar daagjes vrij had als mol? Maar ook zijn bijdrage aan de visopdracht in afl 4 leverde de volle mep op. Dat brengt twijfel bij Bas-verdenkers.

Kaat daarentegen zit vrijwel altijd in goede molposities, zorgde als enige bij de vis/strand opdrachten dat er geld verloren ging. Stookte samen met Bas de groep op bij der verfbom. Of ze is een fenomenale nepmol, of hopelijk een hele jonge spontane mol. (Ik hoop erop!). Eva structureel verdacht maar is mij te bedacht en gemaakt. Hopelijk een mollende kandidaat.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 7-04-2019, 15:51:50
Kaat komt inderdaad spontaan en ook fanatiek over. Maar dat vond ik ook van mol Jan vorig jaar. Bij Eva heb ik meer het gevoel dat ze acteert. Maar beiden zouden een prima mol zijn (wat ik al na afl. 1 vond).
Bas was ook één van mijn hoofdverdachten na afl. 2 maar nadien niet meer.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lo op 7-04-2019, 20:36:21
Ik had Kaat al uitgesloten dus ze zou wel een wensmol zijn. Ik vind Axel en Bruno ietsje spannender maar ze halen het niet bij de echte mol natuurlijk  ::) :P
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Convans op 7-04-2019, 22:32:54
Dit wordt een eenzaam duel  ::rofl::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Hulpmol op 7-04-2019, 22:34:19
Dit wordt een eenzaam duel  ::rofl::

Het was ook misschien een beetje te vroeg he. Het ruikt me ook te veel naar Stine en Simone. Ook al denk ik dat Kaat het is. ;D
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Convans op 7-04-2019, 22:38:24
Het was ook misschien een beetje te vroeg he. Het ruikt me ook te veel naar Stine en Simone. Ook al denk ik dat Kaat het is. ;D

Ik zie het gewoon echt niet meer bij de anderen. Ze hebben allen al meer dan een keer dingen gedaan die echt niet goed te praten vallen voor een mol. Kaat heeft het ongeluk dat er zoveel fanatieke kandidaten inzitten. Eva was eigenlijk de enige echte bliksemafleider. Misschien Axel nog, maar Joeri, Bruno, Elisabet en Bas kunnen toch echt niet meer
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 7-04-2019, 23:01:14
Dit wordt een eenzaam duel  ::rofl::

Het was ook misschien een beetje te vroeg he. Het ruikt me ook te veel naar Stine en Simone. Ook al denk ik dat Kaat het is. ;D

Ik snap het leedvermaak maar nogmaals: ik heb nooit beweerd dat dit de enige twee verdachten nog waren. Het was gewoon een kwestie van de twee hoofdverdachten van het forum (waaronder mijn Mol) tegenover elkaar zetten, twee leuke dames en er een beetje op tijd mee beginnen voor het geval ze er lang in zouden zitten. Anders was het een veel te grote klus geworden.

Maar ik zal me even gedeisd houden de komende week en eens rustig bezinnen wie dan wél de Mol is. ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Hulpmol op 7-04-2019, 23:04:00
Ik snap het leedvermaak maar nogmaals: ik heb nooit beweerd dat dit de enige twee verdachten nog waren. Het was gewoon een kwestie van de twee hoofdverdachten van het forum (waaronder mijn Mol) tegenover elkaar zetten, twee leuke dames en er een beetje op tijd mee beginnen voor het geval ze er lang in zouden zitten. Anders was het een veel te grote klus geworden.

Maar ik zal me even gedeisd houden de komende week en eens rustig bezinnen wie dan wél de Mol is. ;)

Oh, maar het is absoluut geen leedvermaak van mijn kant hoor. Absoluut niet.

Het waren ook mijn 2 grootste verdachten tot voor de aflevering, dus ik ga je zeker niet zeggen dat het een domme keuze is. Alleen is het na 3/8 afleveringen gewoon wat vroeg vind ik. Maar dat is een persoonlijke mening natuurlijk. ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Convans op 7-04-2019, 23:06:15
Geen leedvermaak hoor Heinz ;)

Altijd leuk toch als een grote verdachte van het forum eruit gaat. Dat stemt toch opnieuw tot alles herbekijken en herbronnen ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 7-04-2019, 23:07:31
 ::bravo::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Nat007 op 7-04-2019, 23:09:55
BOOM!! Spektakel weer  ::bravo::
Gelukkig zit (mol) Kaat er nog wel steeds in  ::jaja::

(Altijd super Heinz, je molduellen, hoop dat je er nog eentje maakt snel)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 8-04-2019, 01:02:55
Ik kreeg al een slecht voorgevoel toen ze niet aan die opdracht meedeed.  ::rofl::

Wel leuk dat het zo gaat! Dan is nu de grote vraag: is het dan Kaat of is dit een Stine vs Simone duel?  :P Ik ga ook maar even goed rondkijken voordat ik weer een keuze maak.

Eva zei dat ze voor 1 iemand is gegaan geloof ik. Maar wie dan? Kaat? Ze wilde wel 2 keer samen met Kaat een proef doen dus dan zal ze haar wel verdacht hebben...

Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: foxhunter op 8-04-2019, 01:08:57
Maar aan het gezicht van Kaat bij de executie kun je zien dat Kaat het ook niet is. Dat staat VOL ongeloof. Ze heeft alles op Eva gezet en is alleen door dank zij haar pasvragen.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: FS op 8-04-2019, 01:10:39
Maar aan het gezicht van Kaat bij de executie kun je zien dat Kaat het ook niet is. Dat staat VOL ongeloof. Ze heeft alles op Eva gezet en is alleen door dank zij haar pasvragen.

Als ze de mol is kan ze dat echt wel spelen hoor.

Maar ze hoeft het helemaal niet te faken want de mol wordt niet vooraf ingelicht wie de afvaller is dus verbazing kan oprecht zijn
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 8-04-2019, 01:14:30
Qua acties zou je zeggen dat Kaat de mol is omdat de andere kandidaten meer onmolse dingen hebben gedaan. Maar ik blijf toch sceptisch, met name vanwege de montage. Eva werd hier en daar ook verdacht neergezet en zij was ook de mol niet. Met Kaat gebeurt hetzelfde, ik benoemde eerder al hoe zij 4 keer vol in beeld kwam in aflevering 1 toen de voice over praatte over 'de mol'. Een beetje too much als ze echt de mol is misschien? In de afgelopen aflevering hoorden we Kaat zelfs zeggen dat ze alles op Eva in ging zetten bij de test. Eva gaat er vervolgens uit maar Kaat blijft. Nu lijkt Kaat daardoor verdacht. Zouden de makers dat vol in beeld brengen als ze de mol is? Zou Kaat dit überhaupt zeggen als ze de mol is? Amai, ik denk dat we hier waarschijnlijk toch echt met een Stine vs. Simone duel te maken hebben. ;) Al vind ik het op dit moment ook lastig om te geloven dat de mol dan een van de anderen is. Maar dat lijkt me vanwege deze gekke montagefoefjes toch waarschijnlijker.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Nat007 op 8-04-2019, 13:11:53
Qua acties zou je zeggen dat Kaat de mol is omdat de andere kandidaten meer onmolse dingen hebben gedaan. Maar ik blijf toch sceptisch, met name vanwege de montage. Eva werd hier en daar ook verdacht neergezet en zij was ook de mol niet. Met Kaat gebeurt hetzelfde, ik benoemde eerder al hoe zij 4 keer vol in beeld kwam in aflevering 1 toen de voice over praatte over 'de mol'. Een beetje too much als ze echt de mol is misschien? [..] Maar dat lijkt me vanwege deze gekke montagefoefjes toch waarschijnlijker.

Maar aan de andere kant; dit is niet de Nederlandse mol, waar de mol door de montage afzijdig (en daardoor opzichtig) wordt getoond. Bij de Vlamingen zijn voorgaande mollen ook geregeld gewoon met hun molacties getoond, of werd er op ze ingezoemd als de term 'mol' viel. Net als álle andere kandidaten :)

Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 8-04-2019, 16:19:59
Maar aan de andere kant; dit is niet de Nederlandse mol, waar de mol door de montage afzijdig (en daardoor opzichtig) wordt getoond. Bij de Vlamingen zijn voorgaande mollen ook geregeld gewoon met hun molacties getoond, of werd er op ze ingezoemd als de term 'mol' viel. Net als álle andere kandidaten :)

Ja maar wanneer ik zeg dat ze verdacht wordt neergezet door de montage doel ik niet op dat verdachte acties van haar getoond worden of op dat verdenkingen over haar gedrag worden uitgesproken.

Ik doel op de 4 keer in aflevering 1 al wanneer de voice over praat over 'de mol' en slechts Kaat op die momenten nadrukkelijk in beeld komt, terwijl dit bij de andere kandidaten niet wordt gedaan.

Ook doel ik op Kaat vol in beeld laten zeggen dat ze vol voor Eva gaat bij de test vlak voordat Eva afvalt. Een mol zou dit niet zeggen en als een mol dit al zou zeggen zou dit niet getoond worden in de uitzending want daardoor wordt Kaat juist verdacht.. want hoe zit zij dan nog in het spel als Eva dan niet de mol is? Dit doet me denken aan hoe de montage het deed lijken alsof Sarah op afvaller Sinan zat vlak voor de finale in WIDM 2019... de mol wordt nooit verdacht gemaakt aan de hand van testbiechten want daarbij kun je volledig scripten wat de mol zegt en dat kun je dus op zo'n manier doen dat de mol niet opvalt. Het lijkt mij dat dit een universeel geldende regel is voor molprogramma's ;).

Eva werd hier en daar ook verdacht neergezet op een soortgelijke manier en die was ook niet de mol.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lo op 8-04-2019, 16:30:53
ik zal me even gedeisd houden de komende week en eens rustig bezinnen wie dan wél de Mol is. ;)
Waarom?? Ik had al na 5 minuten een nieuwe mol  ;D ::rofl::

Maar serieus, Kaat??? Ik denk inderdaad een Stine-Simone duel hier. Kaat zou zo mooi zijn maar TE mooi om waar te zijn. Het is 'gewoon' Axel  ::regenboog:: :-X
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Nat007 op 8-04-2019, 16:43:31
Ik doel op de 4 keer in aflevering 1 al wanneer de voice over praat over 'de mol' en slechts Kaat op die momenten nadrukkelijk in beeld komt, terwijl dit bij de andere kandidaten niet wordt gedaan.

Ook doel ik op Kaat vol in beeld laten zeggen dat ze vol voor Eva gaat bij de test vlak voordat Eva afvalt. Een mol zou dit niet zeggen en als een mol dit al zou zeggen zou dit niet getoond worden in de uitzending want daardoor wordt Kaat juist verdacht.. want hoe zit zij dan nog in het spel als Eva dan niet de mol is? Dit doet me denken aan hoe de montage het deed lijken alsof Sarah op afvaller Sinan zat vlak voor de finale in WIDM 2019... de mol wordt nooit verdacht gemaakt aan de hand van testbiechten want daarbij kun je volledig scripten wat de mol zegt en dat kun je dus op zo'n manier doen dat de mol niet opvalt. Het lijkt mij dat dit een universeel geldende regel is voor molprogramma's ;).

Eva werd hier en daar ook verdacht neergezet op een soortgelijke manier en die was ook niet de mol.

Eerste is mij niet opgevallen, althans geen 4 keer vol in beeld, maar hooguit 1 of 2 keer, net als veel anderen die over de hele serie genomen in beeld worden gebracht als het woord 'mol'  valt. Bijvoorbeeld bij de bootopdracht, toen iedereen op het strand een briefing kreeg, kwam meen ik Eva of Axel in beeld toen het woord mol viel (moet het even nakijken maar het was niet Kaat).

En ik herinner me dat Dennis ook op mensen zat die er vervolgens uitgingen. Is al veel vaker gebeurd in dit programma. Maar ik ben het met je eens dat het wel opvallend was de afgelopen aflevering, om dat zo vol in beeld te brengen van Kaat. Maakte dat ik ook even twijfelde.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lo op 8-04-2019, 17:13:44
Eerste is mij niet opgevallen
Eerste viel mij nu juist wel op... maar het is Eva niet. Wellicht dan een andere bijbelse vertaling, gewoon de Judas van het stuk, Axel ???

Ik bid dat Heinz praktisch is en een duel maakt met Axel ;D. Maar ja, dat gaat om de poll, en die is nog niet restart, dus we weten het niet  ::). Patience ofwel geduld:):)!!
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 8-04-2019, 17:36:45
In Mol Kaat heb ik ook nooit geloofd Lo, dat heb ik altijd te mooi om waar te zijn gevonden. Voor Mol Axel loop ik nog niet echt warm maar dat vind ik nu wel het waarschijnlijkst. Misschien dat het duel Axel - Kaat er gaat komen. ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Convans op 8-04-2019, 17:44:47
In Mol Kaat heb ik ook nooit geloofd Lo, dat heb ik altijd te mooi om waar te zijn gevonden. Voor Mol Axel loop ik nog niet echt warm maar dat vind ik nu wel het waarschijnlijkst. Misschien dat het duel Axel - Kaat er gaat komen. ;)

Ben wel eens benieuwd naar de mogelijke acties van Axel dan. Erg veel doet hij niet  ::rofl::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lo op 8-04-2019, 17:51:28
Dat is nu eenmaal de Mol 2.0  ::) ::jaja:: ::regenboog::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: AnnabelN op 8-04-2019, 18:10:27
Acties kan ik nog wel bedenken, Axel molt wel. Wat ik moeilijker te geloven vind is dat de voltallige crew in aflevering 1 Axel zou kiezen boven wie er dan ook daarvóór eigenlijk favoriet was.

Ik hoop zo dat het gewoon toch Kaat is...  ::love::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 8-04-2019, 18:56:19
Acties kan ik nog wel bedenken, Axel molt wel. Wat ik moeilijker te geloven vind is dat de voltallige crew in aflevering 1 Axel zou kiezen boven wie er dan ook daarvóór eigenlijk favoriet was.

Precies!!!

Hoe denken de Axel verdenkers hierover?
Hebben de makers gelogen in dat interview waarin ze dit beweren, denken jullie?
Of vonden jullie Axel niet als slechtste of op z'n minst als een na slechts reageren in die kring op de vragen van Gilles?

De enige die naar mijn mening slechter reageerde was Martijn (die letterlijk zei dat hij liever de winnaar zou willen zijn dan de mol) maar het zou heel goed kunnen dat hij niet eens een misschien scherm heeft gekregen.

Voor de rest was echt niemand slechter dan de duidelijk zenuwachtige Axel die zijn zenuwachtigheid ondanks dat dit ervan afspatte ontkende. En die wordt dan unaniem uitgekozen door de makers (door minimaal 5 personen!) op basis van zijn reacties op de vragen terwijl er DRIE potentiële mollen waren?  ??? Ik citeer: 'We hadden allemaal dezelfde ideale mol gezien bij de reacties.' Axel? Yeah, right.  ???

Daar geloof ik niks van. Of de makers liegen of Axel is niet de mol.

Ik zie ook wel potentiële molacties bij Axel maar ik kan hem hierom gewoon echt niet als mol zien.
Als hij het blijkt te zijn, verliezen de makers naar mijn mening al hun geloofwaardigheid.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Theoreticus op 8-04-2019, 19:15:12
..Wat ik moeilijker te geloven vind is dat de voltallige crew in aflevering 1 Axel zou kiezen boven wie er dan ook daarvóór eigenlijk favoriet was.
..

Sterk punt.

De enige uitleg zou zijn dat de andere 2 nóg nerveuzer waren dan Axel ::rofl::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Tunneltelevisie op 8-04-2019, 19:18:12
Ben wel eens benieuwd naar de mogelijke acties van Axel dan. Erg veel doet hij niet  ::rofl::

Dat zou een beetje de Sinan-tactiek zijn inderdaad...
#Watgaataxeldoen
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lo op 8-04-2019, 19:19:22
Ja je hebt gelijk, ze hadden de poule wel erg klein gemaakt door slechts 3 vooraf te selecteren. Ik vond Axel er ook niet goed doorkomen, maar ja, een kans van 1 op 3, het kan toch maar zo. En Jon was ook geen sterke mol, dus Axel hoeft dat ook niet te zijn...
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: FS op 8-04-2019, 19:22:29
Ja je hebt gelijk, ze hadden de poule wel erg klein gemaakt door slechts 3 vooraf te selecteren. Ik vond Axel er ook niet goed doorkomen, maar ja, een kans van 1 op 3, het kan toch maar zo. En Jon was ook geen sterke mol, dus Axel hoeft dat ook niet te zijn...

Als de info over de hernia juist is lijkt Axel niet eens een optie. Veel te riskant zou ik als maker denken
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 8-04-2019, 19:26:09
Ja je hebt gelijk, ze hadden de poule wel erg klein gemaakt door slechts 3 vooraf te selecteren. Ik vond Axel er ook niet goed doorkomen, maar ja, een kans van 1 op 3, het kan toch maar zo. En Jon was ook geen sterke mol, dus Axel hoeft dat ook niet te zijn...

Ja maar de mol is unaniem door de makers gekozen op basis van de reacties van diegene in de kring.
Unaniem. Dat betekent dat de mol dus duidelijk beter reageerde dan de 2 andere potentiële mollen. De makers zeiden letterlijk dat ze iemand nog beter vonden liegen dan hun favoriet.. en Axel loog enorm slecht??? Ingrid moest er zelfs door lachen, maar blijkbaar zagen de makers op basis van zijn reactie een ideale mol in hem??? (Hun woorden zijn dat)
Wie reageert er duidelijk slechter dan Axel dan? In mijn ogen echt alleen maar Martijn en dan puur omdat hij zelf zei dat hij liever wint dan dat hij de mol is. Dus dan is er sowieso nog minstens een potentiële mol die beter dan Axel reageerde en kan hij het al niet zijn. En had Martijn überhaupt een misschien scherm gekregen?
Axel deed het echt, echt heel slecht. Er klopt niets van dat interview als hij de mol is.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Convans op 8-04-2019, 19:29:12
Ja maar de mol is unaniem door de makers gekozen op basis van de reacties van diegene in de kring.
Unaniem. Dat betekent dat de mol dus duidelijk beter reageerde dan de 2 andere potentiële mollen. De makers zeiden letterlijk dat ze iemand nog beter vonden liegen dan hun favoriet.. en Axel loog enorm slecht??? Ingrid moest er zelfs door lachen, maar blijkbaar zagen de makers op basis van zijn reactie een ideale mol in hem??? (Hun woorden zij dat)
Wie reageert er duidelijk slechter dan Axel dan? In mijn ogen echt alleen maar Martijn en dan puur omdat hij zelf zei dat hij liever wint dan dat hij de mol is. Dus dan is er sowieso nog minstens een potentiële mol die beter dan Axel reageerde en kan hij het al niet zijn. En had Martijn überhaupt een misschien scherm gekregen?
Axel deed het echt, echt heel slecht. Er klopt niets van dat interview als hij de mol is.

Hier wil ik wel even op reageren. Je weet natuurlijk niet op basis van welke criteria de makers de mol hebben gekozen. Je kan net overtuigend liegen door net te doen alsof je heel slecht liegt, reverse psychology. Dat maakt het ook boeiend. Je denkt dat je de mol kan vinden op basis van die gesprekken, maar eigenlijk kunnen we daar helemaal niets uithalen. Die eerste opdracht en de gedragingen tussen de opdrachten door zullen ook wel een rol hebben gespeeld.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: anoniem 30784 op 8-04-2019, 19:36:36
Hier wil ik wel even op reageren. Je weet natuurlijk niet op basis van welke criteria de makers de mol hebben gekozen. Je kan net overtuigend liegen door net te doen alsof je heel slecht liegt, reverse psychology. Dat maakt het ook boeiend. Je denkt dat je de mol kan vinden op basis van die gesprekken, maar eigenlijk kunnen we daar helemaal niets uithalen. Die eerste opdracht en de gedragingen tussen de opdrachten door zullen ook wel een rol hebben gespeeld.

Maar hoe weten de makers dan dat hij deed alsof hij zenuwachtig was, als dit al zo was?

Ik heb de indruk dat de makers de kandidaten niet meer gesproken hebben nadat Gilles vragen aan hen in die kring heeft gesteld, dus ze moeten Axel wel heel goed in kunnen schatten om te kunnen zien dat dit gespeeld is...
En de top 3 potentiële mollen was al gemaakt toen de kandidaten een voor een een gesprek met Gilles hadden dus van wat daar gezegd is heeft de keuze ook niet afgehangen denk ik.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Lo op 8-04-2019, 19:52:12
Als de info over de hernia juist is lijkt Axel niet eens een optie. Veel te riskant zou ik als maker denken
Ik vind wel, waarom hem dan uberhaupt laten meedoen? Als hij dan al kansloos was, ook in het liegen, dan waarom hem wel in de top-10 zetten?

Het is bij mij een kwestie van wegstrepen, en Kaat die nu enorm gepushd wordt, ik zie het niet in haar. Waarom liegen tegen Eva dat je haar pasvragen wel even overbrengt, en zodra Eva uit beeld is zeggen dat ze die lekker laat wegmaken? Dat is zo onmols, en zo kandidaats. Het is in het belang van de mol die pasvragen inderdaad over te brengen, nou kan het double cross zijn en ze een spelletje speelt, maar mij komt het echt puur kandidaats over, zoals ieders acties trouwens, behalve die van Axel.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Luc op 8-04-2019, 20:24:43
Je springt van de ene tunnel in de andere, Lo. Eigenhandig €700 in de pot brengen met een opdracht die gemakkelijk te mollen valt vind je dus niet kandidaats.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: foxhunter op 8-04-2019, 22:50:59
Volgens mij heet de mol Elisabet. Dus Kaat of Axel of Bruno in een duel, maakt mij niks meer uit. Ze is ook verreweg de intelligentste van het stel, die hou je niet voor de gek, die legt zo te zien bijna iedereen in de luren.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Nat007 op 8-04-2019, 23:50:05
[..] Kaat die nu enorm gepushd wordt, ik zie het niet in haar. Waarom liegen tegen Eva dat je haar pasvragen wel even overbrengt, en zodra Eva uit beeld is zeggen dat ze die lekker laat wegmaken? Dat is zo onmols, en zo kandidaats. Het is in het belang van de mol die pasvragen inderdaad over te brengen, nou kan het double cross zijn en ze een spelletje speelt, maar mij komt het echt puur kandidaats over, zoals ieders acties trouwens, behalve die van Axel.

Dat, of ze acteert gewoon goed en naturel  ;)  Jezelf als een fanatieke kandidaat voordoen is iets wat Axel ook vaak doet dus ik zie niet in waarom het bij de één iets anders zou moeten betekenen dan bij de ander; Axel vloekt wat af als er geld verloren gaat en pusht enorm om geld te winnen, ook deze keer in de jungle aflevering weer. Zou dan toch ook goed geacteerd kandidatengedrag zijn, mocht hij de mol zijn? Bovendien, hij verdient teveel geld :)


Volgens mij heet de mol Elisabet. Dus Kaat of Axel of Bruno in een duel, maakt mij niks meer uit. Ze is ook verreweg de intelligentste van het stel, die hou je niet voor de gek, die legt zo te zien bijna iedereen in de luren.

Elisabets reactie op Bas met z'n vrijstellingsgelieg was toch wel overtuigend dan? Waarom zou ze als mol niet gewoon meegaan in zijn voorstel een flinke detour te maken? En dan haar supergoede bijdrage in de kajuit van de boot? En bij de strandopdracht was zij degene die ineens, net voor de tijd om was, twee discogangers verwisselde en daarmee geeld binnenspeelde; dat had een mol toch nooit gedaan...
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: foxhunter op 9-04-2019, 00:22:13
Een flinke detour is vertraging en kans op mislukking.
En de rest heb ik al weerlegd. Dat ga ik niet nog een keer doen.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Nat007 op 9-04-2019, 01:19:08
Een flinke detour is vertraging en kans op mislukking.
En de rest heb ik al weerlegd. Dat ga ik niet nog een keer doen.

Mislukking was toch het doel van de mol bij zo'n opdracht met 4000 euries op het spel staande. Joe, ik las net je reactie in het Elisabet topic. We zullen het zien met Elisabet (maar het is Kaat  ;) )
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: foxhunter op 9-04-2019, 07:53:09
In de kajuit daar heb ik al over geschreven met plaatjes erbij.
Op het strand heb ik ook al iets over geschreven.
Maar wat je noemt Nat007 over meegaan in het voorstel van Bas, dan moet je bij Joeri zijn. Ik weet niet wie daar in een tunnel zit, ruimte zat daar lijkt me. (Net zoals bij de Elisabet tunnel trouwens).
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Tunnelgraver op 9-04-2019, 08:31:39
Hebben de makers gelogen in dat interview waarin ze dit beweren, denken jullie?

Ik ben wel benieuwd naar dat interview. Is het ergens na te lezen?
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Tunnelgraver op 9-04-2019, 08:37:51
Volgens mij heet de mol Elisabet. Dus Kaat of Axel of Bruno in een duel, maakt mij niks meer uit. Ze is ook verreweg de intelligentste van het stel, die hou je niet voor de gek, die legt zo te zien bijna iedereen in de luren.

Precies!
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 9-04-2019, 08:54:32
Ik ben wel benieuwd naar dat interview. Is het ergens na te lezen?

Ja, hier (https://www.wieisdemol.com/forum/be/2019/?topic=67366.msg2193782#msg2193782). Het betreffende stukje staat linksonder op pagina 18 van het blad, de derde scan.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Molzkovicz op 9-04-2019, 10:26:20
Voor de rest was echt niemand slechter dan de duidelijk zenuwachtige Axel die zijn zenuwachtigheid ondanks dat dit ervan afspatte ontkende. En die wordt dan unaniem uitgekozen door de makers (door minimaal 5 personen!) op basis van zijn reacties op de vragen terwijl er DRIE potentiële mollen waren?  ??? Ik citeer: 'We hadden allemaal dezelfde ideale mol gezien bij de reacties.' Axel? Yeah, right.  ???

Daar geloof ik niks van. Of de makers liegen of Axel is niet de mol.

Of Axel bij de roast al dan niet zenuwachtig was, blijft een interpretatie. De aanwas van forummers die hem toen nerveus vonden overkomen, is voor mij wel reden om te veronderstellen dat de beeldvorming bij het kiezen van de Mol navenant zal zijn en de ballotagecommissie dus niet unaniem voor Axel kan hebben gekozen.

Saskiaax95, ik ga kijken of het door jou elders geplante Joerizaadje bij mij wil ontkiemen.

On topic: een eventueel Molduel met Joeri over een tijdje zou wel bijzonder zijn, nadat bij aflevering 5 slechts twee mensen hem in de pool als Mol hebben aangemerkt.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: foxhunter op 9-04-2019, 10:30:37
Als een kandidaat op een "misschien" scherm als antwoord geeft: "Dat had ik wel verwacht"....
Dat is toch ijzersterk. Niet teveel aandacht meer aangeven en de selectie is klaar.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: D*N op 9-04-2019, 14:45:19
Eigenlijk was dit duel er net een aflevering te vroeg ;D. Nu hebben we écht twee hoofdverdachten nog: Kaat en Axel.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Amateur op 9-04-2019, 14:50:59
Eigenlijk was dit duel er net een aflevering te vroeg ;D. Nu hebben we écht twee hoofdverdachten nog: Kaat en Axel.

Tot hij of Kaat er de volgende aflevering uitvliegt! ;)
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: D*N op 9-04-2019, 15:02:02
Tot hij of Kaat er de volgende aflevering uitvliegt! ;)
Dan weten we de mol ::vergroot:: Denk ik ::hypocriet::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Belgian Mol op 9-04-2019, 18:22:20
Eigenlijk was dit duel er net een aflevering te vroeg ;D. Nu hebben we écht twee hoofdverdachten nog: Kaat en Axel.

Ik had Heinz op voorhand gewaarschuwd ;D.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 9-04-2019, 18:23:36
Klopt. Maar ik ben blij dat ik het nog net op tijd gemaakt heb. ;D
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Run op 9-04-2019, 20:22:13
Klopt. Maar ik ben blij dat ik het nog net op tijd gemaakt heb. ;D
Toch staat Heinz hoog in de poll ondanks zijn verkeerde verdenkingen tot nu toe. Hoe kan dat Heinz? ???
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Heinz op 9-04-2019, 20:28:19
Ik was niet de enige met een verkeerde Mol. En of je nou 1x Ingrid 2x Eva als Mol invult of 3x iemand anders die er uit is maakt niet uit.

Maar goed, dit topic kan wel dicht geloof ik. Grote kans dat ik weer met een nieuw duel ga komen en dan neem ik Kaats deel gewoon mee.
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: Theoreticus op 9-04-2019, 20:50:24
...Grote kans dat ik weer met een nieuw duel ga komen..

 ::ok::
Titel: Re: Molduel: Eva vs. Kaat
Bericht door: D*N op 9-04-2019, 23:40:41
Dan zal ik hem voor je sluiten ::ok::