Artikel

AVRO brengt de finale van Wie is...De Mol?!

Van: mediakrant.web-log.nl, 7 maart 2005
Marc-Marie Huijbregts, Yvon Jaspers en Lottie Hellingman zijn de drie laatste kandidaten van het AVRO-programma Wie is de Mol?, gepresenteerd door Angela Groothuizen.

Twee van hen strijden om de eer en de bijbehorende prijzenpot, waarin op dit moment negentienduizend euro zit. Wie dat wordt, is vrijdagavond 11 maart aanstaande bij de AVRO om 20.25 uur op Nederland 2 te zien.

De vijfde reeks van Wie is de Mol? werd opgenomen in Australië en Bali. Het is de eerste keer dat bekende Nederlanders dit spel speelden, maar ook de afvalrace in deze serie was grillig. De eerste die afviel was tv-presentator Gijs Staverman, maar hij kwam in de derde aflevering weer terug omdat hij door de andere kandidaten werd geraden toen hij tijdens een mol-opdracht in een grote ‘Mystery Box’ zat verscholen. Diezelfde aflevering ging Roeland Fernhout doodziek naar huis omdat hij onmogelijk verder kon spelen. Daarna was Yvonne van den Hurk aan de beurt, gevolgd door ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’-actrice Victoria Koblenko. In de zesde aflevering viel Gijs Staverman nóg een keer af, deze keer tegelijk met zanger/acteur Jim de Groot. De afgelopen twee weken moesten achtereenvolgens radio-dj Sander de Heer en zijn collega Isabelle Brinkman naar huis, waardoor de finale wordt gespeeld door een cabaretier, een tv-presentatrice en een actrice.

Aanstaande vrijdag is de ontknoping en wordt bekend gemaakt wie van deze drie de Mol is. De tiende – en laatste – aflevering op vrijdag 18 maart is een speciale bijeenkomst, waarin alle kandidaten samen terugblikken op hun avonturen in Australië en Bali. Dan is ook te zien hoe de kandidaten én de televisiekijkers hádden kunnen weten wie de mol is, aan de hand van molacties en geheime molbiechten die gedurende de hele opnameperiode met de camera zijn vastgelegd.

De vijfde serie Wie is de Mol? werd tot nu toe wekelijks door gemiddeld 1,5 miljoen kijkers gevolgd. Ook de website www.wieisdemol.nl was een succes met ruim 1 miljoen bezoekers per week. Het forum op deze site, waar vaste bezoekers hun theorieën met elkaar delen, telt momenteel 2500 geregistreerde bezoekers.