Interviews met de kandidaten

 

Wil je reageren op een interview of heb je zelf een interview gevonden van één van de kandidaten van dit seizoen?
Kijk dan even in dit topic en laat een reactie achter.

Miljuschka doet molboekje open over WIDM-avontuur

RTL Boulevard
Miljuschka Witzenhausen (34) weet vriend en vijand te verbazen tijdens haar deelname aan' Wie is de Mol?'. Niet alleen heeft ze het weten te schoppen tot de halve finale, maar ook zorgt ze ervoor dat een groot deel van de kijkers in een tunnelvisie zit. Op haar Instagram deelt ze een kijkje achter de schermen.

Eén van haar volgers is benieuwd naar hoe de presentatrice haar deelname verborgen wist te houden. Miljuschka legt uit dat ze vertelde dat ze naar Zuid-Korea ging. "Om een lesprogramma te ontwikkelen op gebied van eten voor de ambassade."

Ook vertelt ze dat de opdracht bij de pokertafel ‘by far’ haar favoriete opdracht tot nu toe is. Veel kijkers waren ook verbaasd waarom haar medekandidaten haar alleen als Mil aanspreken en niet met haar volledige naam. De reden hiervoor is simpel: “Omdat het een onmogelijke naam is. Wordt bijna nooit goed uitgesproken.” Daarnaast geeft ze antwoord op een andere prangende vraag, namelijk hoeveel ze woog tijdens de opnames. "82 kg", vertelt ze. En haar favoriete medekandidaat is niemand minder dan Nathan Rutjes.

Miljuschka wist tijdens de laatste aflevering van het populaire programma een groene vrijstelling te scoren en is daardoor verzekerd van een plekje in de halve finale van komende zaterdag.

Bron: RTL Boulevard, 2 maart 2020

Wie Is De Mol-deelnemer Claes: 'Ik heb mij 13 jaar verscholen achter mijn werk'

NPO Radio 1
Modeontwerper Claes Iversen kreeg in aflevering 6 van Wie Is De Mol? een rood scherm en moest naar huis. Zijn deelname zorgde ervoor dat hij zich meer als persoon heeft kunnen laten zien, zo vertelt hij in Humberto.

De opnames van Wie is de Mol? waren voor Claes veel meer dan alleen de deelname aan een tv-programma. Het werd ook een persoonlijke zoektocht. “Ik heb altijd gezegd dat interviews over mijn werk moesten gaan. Maar nu ging het een keer over mijzelf. En toen ontdekte ik: ik ben helemaal niet zo’n introvert persoon. Dus waarom zou ik niet aan meerdere mensen laten zien wie ik ben? Ik heb mij dertien jaar lang achter mijn werk verscholen…”

En dat levert een ander imago op, merkt Claes. “Door het programma hebben mensen ook het idee gekregen dat ik toegankelijk ben, denk ik. Dat ik niet een of andere rare arrogante mode-ontwerper ben.”

Opnameperiode
Het twintigste seizoen van het populaire programma speelt zich af in China. Maar dat mochten zelfs zijn medewerkers niet weten, vertelt Claes. “Ik heb wel gezegd tegen iedereen dat ik naar Azië ging, voor een soort inspiratiereis. En dat ik een boek ging schrijven en daarvoor was uitgenodigd in het buitenland.”

Tijdens de reis haalde de mode-ontwerper ook inspiratie uit het land. “Ik was er voor het programma, maar er waren wel momenten tussendoor waar ik wél mijn telefoon mocht hebben. De foto’s die daarmee gemaakt heb, komen terug in een aantal schilderijen dat ik gemaakt heb.”

Verbeelding van een transformatie
En die inspiratie is “voor een paar procent” terechtgekomen in zijn nieuwste collectie ‘Transformers’. “Ik heb vijf iconische kledingstukken gepakt: het sweatshirt, het overhemd, de trenchcoat, het pak en de little black dress. Die items maken een transformatie door, waardoor je je afvraagt: wat is dit?! Het is een verbeelding van een periode die ik heb doorgemaakt.”

Bron incl. gehele interview: NPO Radio 1, 21 februari 2020

Miljuschka Witzenhausen kende Wie is de Mol? niet voor deelname

Nu.nl
Miljuschka Witzenhausen heeft de uitnodiging om deel te nemen aan Wie is de Mol? meerdere malen afgeslagen, omdat ze het tv-programma niet kende. Dat zegt de presentatrice in een interview in Grazia.

"Toen mijn vriend dat hoorde zei hij: 'Wat heb je nou gedaan?! Dat is mijn favoriete programma, dat mag je echt niet laten lopen!' Dus ik zei nog: 'O, sorry.' Maar aan de hand daarvan heb ik dit seizoen dus - gelukkig - wél ja gezegd."

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd afgelopen zaterdag door AVROTROS uitgezonden en Witzenhausen is nog in de race. Door de geheimhoudingsplicht mag ze echter aan niemand vertellen hoe ver ze in het programma is gekomen, behalve aan haar vriend.

"Dat was heel fijn, dat je het er thuis over kunt hebben. Tot op bepaalde hoogte dan, want je kunt je totaal niet voorstellen wat het programma met je doet als je er niet bij bent geweest, of als je niet zelf hebt meegedaan. Dus je kunt wel een vriend hebben die helemaal fan is van het programma, maar alles proberen uit te leggen is bijna onmogelijk."

'Ik heb hell of a year gehad'
In de zomer van 2019 gaf Witzenhausen aan het wat rustiger aan te doen. In gesprek met Grazia laat ze weten dat dit geen dekmantel was om de opnames voor Wie is de Mol? te kunnen voltooien.

"Toen waren de opnames ook al voorbij, dus dat stond daar helemaal los van. Ik heb gewoon a hell of a year gehad, omdat ik een huis heb gekocht dat we totaal aan het verbouwen zijn en dat is zó pittig geweest. We hebben een jaar lang geen 'thuis' gehad, alles wat mis kon gaan, ging mis. We zijn opgelicht door een aannemer, noem maar op. We hebben heel lang in hotels geslapen en bij vrienden thuis. Met het tempo waarin ik normaal werk, is dat vrij heftig."

Bron: Nu.nl, 15 januari 2020

WIDM-deelneemster Jaike kon de eerste nacht niet slapen: 'Heel pittig was het’

AD.nl
Jaike Belfor ziet het meedoen aan Wie is de Mol?, dat vanavond weer van start gaat op NPO 1, deels als een psychologisch experiment. ‘Ik probeer mijn angst te overwinnen’, aldus de actrice en vechtsporter die bij menig Molloot nú al hoog op het verdachtenlijstje staat.

Het moment van bekendmaking is alweer enkele weken geleden, maar Jaike Belfor (42) kan het nog steeds wel van de daken schreeuwen: ‘Ja, ik doe mee aan Wie is de Mol?!’ ,,Ik ging half dood van de spanning. Ook omdat sommige mensen in mijn omgeving een vermoeden hadden.’’

Haar dekmantel: het opnemen van een documentaire over vechtsporten waar De Mol zich dit (20ste) seizoen afspeelt. China om precies te zijn. ,,Al hoorde ik serieus ook: Jammer dat je meedoet, ik had die docu wel willen zien!’’

Vechtsport
Belfor is vechtsporter en speelde rollen in series als Celblok H en films als Bro’s Before Ho’s, maar bij het grote publiek werd ze ook bekend van haar uitbundige deelname aan De slimste mens in 2018 waar ze bij het winnen van een dagfinale uit enthousiasme de hele boel bij elkaar brulde.

Terugkijkend op dat bewuste moment in de populaire quiz: ,,Die dagfinale kon me eerst niet zo boeien. Ik had het al ver geschopt en wilde niet alsnog afgaan. Laat mij maar verliezen, dacht ik zelfs. Maar mijn opponent deed zo arrogant, dat er een switch in mijn hoofd plaatsvond. Toen dacht ik: Ja, ik ben bang, maar jij gaat echt niet van me winnen!’’ De reactie, een dag later? ,,Ik werd geknuffeld door omaatjes in de tram. Serieus! Mensen vinden mij liever dan ik dacht.’’

Brutaaltje?
Belfor het brutaaltje? Toch niet, zo beweert ze stellig. ,,De grap is dat ik eigenlijk erg verlegen ben. Tot mijn 15de woonde ik in Suriname, in een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-cultuur. En ik ben opgevoed door de kerk. Ik voelde veel schroom. In dat licht was ik een wat ‘vreemd’ kind. Ik was druk, klom in bomen, maar was ook geen dommerik. Ik heb me heel lang laten leiden door de deksel op de pan, snap je?’’

De dood van haar moeder zette een voorzichtig keerpunt in gang. ,,Ik merkte dat ik mezelf vastzette, niet echt mezelf durfde te zijn. En dan was ik al 30 hè?! En nog steeds. Ik doe nu de muzikale theatervoorstelling Back to Oz (een eigentijdse versie van The Wizard of Oz, red.) waarin ik de Leeuw speel. Die is stoer, maar eigenlijk heel bang. Daarin zie ik een parallel met mezelf.’’

Angst overwinnen
,,Ik probeer mijn angst te overwinnen’’, vervolgt Belfor. ,,Wat me eng lijkt, doe ik juist. Een MMA-vechtpartij (Mixed Martial Arts, red.), De slimste mens, sidekick zijn van Roelof de Vries op NPO Radio 1, Wie is de Mol? en de wens om later dit jaar mee te doen aan het EK gewichtheffen. Het kost wel veel mentale kracht. Dat meer mezelf worden, het is nog altijd work in progress.’’

Meedoen aan De Mol was óók spannend, omdat ze de kijkcijferknaller van AvroTros nooit eerder volgde. ,,Ik keek ter voorbereiding het seizoen met Thomas Cammaert en daar werd ik helemaal kriegelig van. Hij was de Mol, dat zag ik metéén. Kom op! Zelf meedoen is heel andere koek. Heel pittig vond ik dat, me bewegen in een groep van mensen die ik niet ken. Ik kon er de eerste nacht niet van slapen. Het was een schitterend avontuur, maar ik denk dat ik het een beetje heb onderschat.’’

Stoer, no-nonsense én aaibaar. Jaike Belfors onvoorspelbare karakter maakt haar nog vóór aflevering 1 bij veel Molloten verdacht. Heerlijk vindt ze het. ,,Ik ben actrice hè?! Ik vind het heerlijk als mensen mij onderschatten. Daar ga ik geweldig op!’’

Bron: AD.nl, 11 januari 2020

Wie is de Mol? was bucketlistdingetje voor Rob Dekay

Metronieuws.nl
Singer-songwriter Rob Dekay maakt in januari zijn opwachting in het nieuwe seizoen van Wie is De Mol?. Op vragen over zijn deelname kan hij niet ingaan. „Je kan het proberen, ik ben goed afgericht."

Zaterdag 11 januari start NPO 1 met alweer het twintigste seizoen van de kijkcijferhit Wie Is De Mol?, dat zich dit jaar in de Chinese provincie Henan afspeelt. Naast oud-voetballer Nathan Rutjes, presentatrices Anita Witzier, Miljuschka Witzenhausen en Leonie ter Braak, actrices Tina de Bruin en Jaike Belfor, cabaretier Johan Goossens, modeontwerper Claes Iversen en acteur Buddy Vedder doet ook zanger Rob Dekay uit Deventer mee.

BUCKETLIST
Bij het grote publiek is Dekay nog geen bekende naam, al zong hij in 2017 wel de titelsong voor de film Weg Van Jou en afgelopen zomer verzorgde hij het voorprogramma van Groots Met Een Zachte G, de reeks stadionconcerten van Dekays platenbaas Guus Meeuwis. Zijn nieuwe single heet Laat Los, die hij schreef met Ilse DeLange en Daniël Lohues.

Dekay kan moeilijk onder woorden brengen hoe blij hij was toen hij gebeld werd met de vraag of hij aan Wie Is De Mol? wilde meedoen. „Op een schaal van één tot tien? Toch zeker wel veertien, of zo! Absoluut. Je moet begrijpen dat dit voor mij iets is dat bovenaan mijn bucketlist stond. Dat heb ik altijd gezegd.”

Hoewel hij het nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat het zijn droom was om aan het programma mee te doen, had hij nooit verwacht dat ze hem ook daadwerkelijk zouden benaderen. „Het is zo moeilijk uit te leggen als iets je favoriete ding is en je wordt gevraagd om mee te doen”, zegt hij trots. „Het komt het dichtste in de buurt bij een soort spionnenavontuur en dat je, zonder dat het oorlog wordt, in zo’n sfeer kan terechtkomen. Ik kijk het al jaren. Ik vind het spannend en heel interessant.”

De vraag waarom hij denkt dat juist hij is uitgekozen om mee te doen aan Wie Is De Mol? kan Dekay niet direct beantwoorden, behalve dat er gesprekken aan zijn deelname zijn voorafgaan. „Ik kan er niet heel veel over zeggen. Dat is ook de kracht van de hele productie. Voor mij nog honderd anderen die graag willen. Het is een soort sollicitatiegesprek, net als bij de Albert Heijn. Zij zien een bepaalde groepsdynamiek voor zich.” Dekay weet maar al te goed dat het best een boost aan je carrière kan geven als je elke week in een goed bekeken show als Wie Is De Mol? te zien bent en heeft daar met het uitbrengen van zijn nieuwe album rekening mee gehouden. „Je denkt er wel over na dat heel veel extra mensen gaan checken wat je doet en wie je bent.”

DAGBOEK
De zanger omschrijft zijn single Laat Los als een van zijn meer emotionele nummers. „Om te maken is het best wel makkelijk. Het voelt als een bladzijde uit je dagboek. Aan de andere kant, aan hoeveel mensen wil je je dagboek laten lezen? Maar het is niet per se moeilijker. Je gaat door verschillende emoties heen in je leven en daar hoort deze bij.” Het liedje kreeg vorm toen hij op bezoek was bij Daniël Lohues. „Soms maak je een leuk liedje dat heel vrolijk is en dan is het lekker om als dat af is iets compleet anders te doen. Alsof je na het kijken van een actiefilm gaat voor een romantische comedy. Het concept was er al op gitaar en de richting ook. Toen ik Laat Los liet horen aan Ilse en Daniël zeiden ze: ‘Dit is prachtig! Zullen we hierop verder borduren?’ Dat hebben we gedaan en dit is het eindresultaat.”

De ballad Laat Los bevat een strijkarrangement van Frank van Essen, die eerder werkte met Martin Garrix en Matt Simons. „Ik vind het niet erg als Nederland mij zo leert kennen”, zegt Dekay over het nummer dat een relatiebreuk beschrijft. De reis naar China voor Wie is De Mol? inspireerde hem om een ander liedje op te schrijven. „Dat heb ik met elke reis. Soms ook wel eens met een treinreis naar Limburg. Ik heb dat sowieso wel. Reizen is goed voor elke persoon.” Zijn album staat gepland voor begin april.

Dekay realiseert zich dat liedjes met een banjo, zoals hij ze maakt, best smaakgevoelig zijn. „In mijn beleving is een productie zonder banjo een mislukte productie. Dat zul je ook heel erg terughoren. Dus als je dat leuk vindt, is dit de plaat voor jou. En als je het niet leuk vindt, moet je het gewoon proberen en dan hoor ik wel of het niet de plaat voor jou is.”

De clubtour van Rob Dekay start op 23 april in De Helling, Utrecht. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Bron: Metronieuws.nl, 5 december 2019

Gijs belt met Nathan Rutjes over Wie is de Mol?

NPO Radio 2
Bron: NPO Radio 2, 27 november 2019

Claes Iversen eerste kandidaat 'WIDM' 2020: 'Ik had het nog nooit gezien'

Linda.nl
Modeontwerper Claes Iversen doet mee aan ‘Wie Is De Mol?’ 2020. Dat hebben wij exclusief bekend mogen maken. Wij bellen de allereerste kandidaat op.

De ontwerper, die regelmatig koningin Máxima kleedt en een T-shirt voor de LINDA.foundation heeft ontworpen, moest de hele boel bij elkaar liegen.

Je doet mee aan ‘Wie Is De Mol?’2020!
“Ja, fantastisch! Echt een eer. Er zijn zoveel mensen die daaraan mee willen doen.”

Moest je nadenken over het aanbod?
“Nou, ik moet eerlijk toegeven dat ik het programma nog nooit had gezien toen ik gevraagd werd. Het vorige seizoen was op tv toen ik hét telefoontje kreeg. Ik ben snel terug gaan kijken, en al na twintig minuten wist ik: hier kan ik echt geen nee tegen zeggen. Het was duidelijk dat ik hieraan mee móest doen.”

Hoe kijk je terug op jouw deelname?
“Het was onwerkelijk. Je gaat in het geheim weg, en je hele omgeving mag niks weten. Je zit echt in een andere wereld.”

Hoe ging je daarmee om?
“Ik heb allemaal scenario’s opgeschreven. Iedere deelnemer mag een vertrouwenspersoon hebben, dus ik kon gelukkig overleggen. Meestal ga ik één, maximaal twee weken op vakantie, dus het was lastig om iets geloofwaardigs te bedenken. Uiteindelijk heb ik verzonnen dat ik op inspiratiereis ging om een boek te schrijven. Ik deed er heel vaag over. Ik zei dat ik niet mocht praten over dat boek. Zo’n gesprek kapte ik altijd zo snel mogelijk af.”

En dan komen al je vrienden en familie er vandaag achter dat je al die tijd gelogen hebt.
“Ja, mijn telefoon is echt geëxplodeerd. Iedereen is ontzettend verbaasd, niemand had het verwacht. Ze kwamen er ook allemaal pas vandaag achter, ik mocht het niet al iets eerder vertellen. De laatste tijd dacht ik alleen maar: laat het maar dinsdag zijn, dan kan ik het eindelijk vertellen. Maar tegelijkertijd is het ook wel kicken hoor. Die reacties nu maken het ook wel weer heel leuk.”

Wat was het hoogtepunt van jouw deelname?
“Het was enorm bijzonder om in een groep mensen neergezet te worden waarin niemand elkaar kent. Je moet elkaar leren kennen, terwijl je ook tegenstanders bent.”

Enne, de locatie, was dat ook een hoogtepunt?
“Afreizen naar een ander land met een andere cultuur is altijd ontzettend bijzonder.”

Kunnen we daaruit opmaken dat jullie inderdaad, zoals wij al voorspelden, naar China zijn afgereisd?
“Ik hoop dat ik dat mag bevestigen, maar ja, dat klopt.”

Het twintigste seizoen van Wie Is De Mol? gaat 11 januari van start.

Bron: Linda.nl, 26 november 2019