Column

Een 'steek' voor Chris

Hitte, kou, de kandidaten hebben het maar zwaar. Terwijl Liz en Roderick genieten van een Argentijnse steak in het warme Buenos Aires, wordt de rest bij temperaturen van rond het vriespunt in een tentje op de Argentijnse heide gedropt. Ik heb met ze te doen. Hier is het nu net zó koud en dat is zeker geen pretje.

Maar goed, genoeg gezeurd over het weer, dat doen we namelijk al genoeg. Wie is de mol is weer begonnen en daarover schrijven is al leuk zat. We zijn nu 2 afleveringen onderweg en ik heb nog geen idee wie de mol is. Ja, tuurlijk heb ik zo mijn verdachten. Milouska, Richard, Toine, Frédérique, Peggy, ze doen allemaal raar. Maar net als ik denk, hé, ik kan iemand afstrepen, valt die gene weer af. Daarom is het jammer dat Chris eruit ligt, want die was het zeker niet. Maar goed, dat hoort bij het spel.

Dit jaar houd ik mij niet zo bezig met hints en theorien. Vorig jaar waren ze er amper, het kost veel tijd en die heb ik dit jaar helaas niet. Daarnaast, als ik eenmaal een theorie volg, klopt die toch nooit. En dan ga weer gigantisch onderuit en moet ik in de voorlaatste aflevering bekennen dat ik fout zat. Nico, George, Yvon, het zegt genoeg lijkt me. Dit jaar kijk ik lekker relaxt de afleveringen, beoordeel ik de kandidaten op of ze meewerken en rare dingen doen en dan zie ik wel of ik de juiste eruit pik.

Maar toch is er iets van afgelopen vrijdag bij mij blijven hangen. Het betreft een uitspraak van Toine in de laatste afvalronde. “Er gebeurd zo weinig, dat ik haast zou denken dat de mol in de andere groep zit.” De andere groep is Liz en Roderick. Maar Toine, denk eens na: kan dat niet de bedoeling van de mol zijn? Er zijn volgens mij nog nooit zoveel opdrachten geslaagd in de éérste afleveringen. Dat zou toch een ultieme mollenstreek zijn? Nergens saboteren, zodat je de kandidaten op het verkeerde been zet en die gaan Liz en Roderick verdenken. Vervolgens komen zij terug in het spel en gaat alles fout. Dat zou ik pas een ultieme streek van de mol vinden, een steek van de mol naar de andere kandidaten. Ik zou het geen verkeerde gedachte van de mol vinden.

Maar nog even terug naar Toine van Peperstraten. Wat een heerlijke man is dat toch. Lekker stoken, mysterieus doen, 2 jokers aanbieden en er vervolgens maar 1 geven en een ander genadeloos de deur wijzen, die er vervolgens nog uit vliegt ook. Van mij mag Toine nog wel even blijven. Of de kandidaten daar zo blij mee zijn is de vraag. Toine is een stoker, een matenaaier al zegt ie het zelf. Lekker steken uitdelen, met name aan Chris. En nu ligt Chris eruit. Jammer jongen, but that’s the game. Had nu maar voor de Argentijnse steak gekozen, dan had je én niet in de kou gezeten én zat je nog in het spel.

Plus misschien wel het feit dat ie dan had geweten dat Liz de mol waarschijnlijk niet is. Want als mol wil je toch overzicht bewaren over het grootste gedeelte van de groep. Combineer dit met hetgene wat ik hierboven heb uitgeschreven en je hebt een theorie. Maar bedenk je wel: theorien zijn bij mij niet veilig. Want ik verander in het begin bijna elke week van mening. Eigenlijk is alles nog mogelijk. Laat dát dan maar de theorie zijn waar ik me dit jaar aan vast houdt; dan ga ik in ieder geval niet onderuit.
Wil je reageren op deze column? Dat kan op het forum!