Profiel Aaf

Wie is... Aaf?

Naam: Aaf Brandt Corstius
Geboortedatum: 3 maart 1975
Woonplaats: Amsterdam
Beroep: Columnist
Omschrijving: Praktisch ingesteld
Aaf Brandt Corstius behaalde haar gymnasiumdiploma aan het Vossius Gymnasium te Amsterdam en studeerde daarna vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna volgde ze korte tijd de Pabo.

Tijdens haar studie was ze leerling-redacteur bij Folia, het weekblad van de UvA, waarvoor ze de column ABC en een eetrubriek schreef. Ze werkte als redacteur bij diverse uitgeverijen. Brandt Corstius vertaalde drie boeken uit het Engels, schreef twee restaurantgidsen en is actief voor onder andere Elegance, Elle, Cosmopolitan en Glamour. Op 3 maart 2006 verscheen in Folia haar afscheidscolumn. Vanaf 15 maart 2006 schreef ze dagelijks een column - Aaf - in nrc.next. In november 2006 verscheen haar debuut Het jaar dat ik dertig werd.

Sinds 2007 is ze een regelmatige tafeldame in het tv-programma De Wereld Draait Door. In februari 2010 maakte ze bekend nrc.next te verlaten en per 29 maart 2010 columniste te worden bij de Volkskrant, die vanaf diezelfde dag op het tabloid-formaat verscheen.

Bron: wikipedia.nl

Stemgedrag: op wie stemde Aaf?

Praat mee over Aaf op ons forum!