ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Ga naar dé fansite van Angela Groothuizen

Nu op de chat
Realitynet, Tossbot
Nu online
460 gasten en 28 vaste bezoekers (Medic, Molcrazy, Niuno, TimvDons, VYB, ruben67, Lonneke*L, Mollenmania, gamehelp16, Amethyst, hulpdakdekker, PŚc, Bob De Mol, Newbie2, robertp, Whiskers, Leentje1979, SanderFMC, Tristan, pindaatje, Brtdm, AstridM, Naty, jovawi, m0lmuis, Miek1999, Orphen89, genksmurf)
RealityTV vandaag
Celebrity Big Brother US
Aflevering 8 - CBS 02:00
Activiteitenagenda
Doe nu mee!
Wie is de Mol? Pool
Doe nu mee!
Wie is de Mol Onderschriften spel
Schrijf je nu in!
Ranking the Forummers
Nu bezig!
RN-wedkantoor Olympische winterspelen
Vanaf 1 Maart
RN Songfestival: Inschrijven
Vanaf 1 Maart
Wie is de Mol Online 2018: Inschrijven
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight

Profiel Owen

Door: -ELISE-

punaise

Wie is... Owen?

punaise
Naam: Owen Schumacher
Geboortedatum: 21 maart 1967
Woonplaats: Amsterdam
Beroep: Acteur / schrijver / tv-maker
Omschrijving: Kan stunteliger overkomen dan hij is
De voorliefde van Owen Schumacher voor cabaret en toneel stamt al uit zijn jeugd. Echter werd hij zeventienjarige leeftijd niet toegelaten tot de Kleinkunstacademie. In plaats daarvan ging hij Rechten studeren. Hij rondde zijn studie na ruim vier jaar af in de twee richtingen Nederlands recht en Internationaal recht.

Tijdens zijn studie deed hij in 1986 met cabaretgroep 'De Rode Raaf' mee aan het Cameretten Festival, maar dat was geen groot succes. Na zijn afstuderen kwam hij in contact met Comedytrain. Hij ging hij ging parttime werken als jurist, zodat hij de overige tijd kon gebruiken om zich te storten op stand-up comedy. Vanaf 1991 is hij een vast onderdeel van het team van comedytrain en maakt onder andere tours langs comedyclubs in Engeland en de Verenigde Staten.

Door zijn werk als stand-up comedian kwam Owen Schumacher steeds meer in aanraking met radio- en televisieprogramma's. Hij schreef onder andere teksten voor de televisieprogramma's Glamourland, Dit was het nieuws en Kopspijkers en het radioprogramma Spijkers met koppen. Ook speelde hij speelde in Kopspijkers ook af en toe mee in het cabaret, waarbij hij bekende Nederlanders persifleerde zoals Frank de Grave, Gerrit Zalm en Jan Peter Balkenende. In 2004 verliet hij Kopspijkers samen met Paul Groot om een eigen satirisch programma Koefnoen te gaan maken. Vanaf 2009 is Schumacher jaarlijks te zien in het Sinterklaasjournaal als Piet. Vanaf februari 2004 stond hij zelf op het toneel samen met Paul Groot, Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman, in het door Paul Groot geschreven stuk Stessen. In 2010 speelde hij enkele rollen in Van Zon op Zaterdag. In 2012 heeft hij zijn eigen documentaireprogramma Nep!.

Bron: Wikipedia.nl
 

punaise

Stemgedrag: op wie stemde Owen?

punaise
 

punaise

Praat mee over Owen op ons forum!

punaise
 

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.199 seconden met 13 queries.