Profiel Susan

Wie is... Susan?

Naam: Susan Visser
Geboortedatum: 15 oktober 1965
Woonplaats: Amsterdam
Beroep: Actrice
Omschrijving: Durft risico's te nemen
Susan Visser is een Nederlands actrice, onder andere bekend van haar rol als Anouk Verschuur in de komische dramaserie Gooische Vrouwen.

Visser kreeg begin jaren '90 nationale bekendheid door haar rol van Dirkje in de comedy-serie In de Vlaamsche pot. Ze speelde deze rol toen ze nog studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Later speelde ze rollen in series als All Stars, Baantjer, de Buurtsuper en Spangen. Ook speelde ze Ina in de film Polleke. In 2005 kreeg ze een hoofdrol in de televisieserie Gooische Vrouwen, op Talpa, waarvan eind 2009 het vijfde en laatste seizoen werd uitgezonden, en in spin-off bioscoopfilm van deze serie. Ook won het programma op 23 oktober 2009 de 44e Gouden Televizier-Ring.

Naast haar televisiewerk speelt Visser ook af en toe rollen in het theater (onder andere in Dat Smoel) en heeft zij een rol in de film Zwartboek. Visser speelt ook in de film Lover of Loser. Ze speelde ook nog een klein gastrolletje in de Net 5-Serie S1NGLE. Eind januari 2010 werd bekend dat ze de hoofdrol speelt in de Nederlandse film 'Richting West'. Vanaf maart 2011 was Visser te zien in de filmversie van Gooische Vrouwen en in februari 2012 ging de film 'Taped' in premičre, waarin Visser de hoofdrol speelt, samen met Barry Atsma.

Bron: wikipedia.nl

Stemgedrag: op wie stemde Susan?

Praat mee over Susan op ons forum!