Artikel

AVRO toch met nieuwe serie Wie is de Mol?

Van: mediakrant.web-log.nl, 12 maart 2005
De AVRO bracht gisteren de één-na-laatste aflevering van Wie is de Mol?!, waarin de Mol, de winnaar en de verliezer bekend werden gemaakt.

Marc-Marie Huijbregts bleek al snel de winnaar te zijn, waarna het voor Lottie Hellingman al snel duidelijk was dat zij de verliezer moest zijn. Yvon Jaspers was in de vijfde serie van Wie is de Mol? namelijk de Mol.

Er keken 1.745.000 kijkers (madl: 23.6%) naar de finale en daarmee was de finale de best scorende aflevering van Wie is de Mol? tot nu toe. Volgende week zendt de AVRO de laatste aflevering uit van de vijfde serie, waarin alle kandidaten samen komen en terugblikken op hun avonturen in Australië en Bali. Ook is te zien hoe men had kunnen weten dat Yvon de Mol was, aan de hand van molacties en geheime molbiechten die gedurende de hele opnameperiode met de camera zijn vastgelegd.

De huidige serie zou in eerste instantie gepland zijn als de laatste Wie is de Mol?! bij de AVRO. Dat de vijfde 'Mol-serie' de best bekeken serie is tot nu toe, zou er tot geleid hebben dat de AVRO een nieuwe reeks van het programma heeft besteld bij productiemaatschappij IdtV.

Volgens de Telegraaf bestaan de deelnemers in de zesde serie wederom uit bekende Nederlanders, zoals in het huidige seizoen het geval is.

Overigens moet de AVRO wel op zoek naar een nieuwe presentatrice, aangezien ze het contract met Angela Groothuizen niet verlengen. Wellicht volgt het nieuwe AVRO-gezicht Tooske Breugem haar op als presentatrice van het populaire programma.