Archief molacties

WIDM 1: De molacties van Deborah

Deborah: "Tijdens het duiken (aflevering 1) kwam ik naar boven met het woordje 'op'. Dat leek me een moeilijk woord om een zin van te vormen." De kandidaten moesten bordjes met daarop een woord opduiken en hier later een correcte zin mee vormen. Dit lukte uiteindelijk wel, de zin werd 'duikers pakken de Mol op'.

Bij de quiz (aflevering 2) kreeg Deborah de volgende vraag: In welke sport betwisten de Nederlanders en de AustraliŽrs zich het meest? (Antwoord: hockey.)  Deborah: "Ik denk ja, hockey, ik zeg gewoon rugby, daar doen ze toch ook weleens aan..."
 
Willy: "Bij het raften (aflevering 2) viel Deborah met zoveel overtuiging uit de boot, ze liet zich echt vallen. Je kon je in dat ding zo schrap zetten dat het bijna onmogelijk was om er uit te vallen." Later in een aflevering uitgezonden voor de start van de vierde serie vertelt Deborah dat dit niet een bewuste molactie was; ze viel gewoon echt uit de boot.

Deborah: "Ik heb de hengel weggemaakt op het onbewoonde eiland (aflevering 3). Ik heb de hengel en de haken van tafel gepakt en ze een zwiep gegeven. Ik dacht o god, als ze me maar niet zien. Maar het was aardedonker, je zag geen hand voor ogen."
 
"Bij het eten proeven (aflevering 3) smaakte het hapje dat ik kreeg erg droog. Ik zei 'een beetje als kip'. 'Zoet, bah!' Ja, je moet wat als je niet wil dat zij het juiste raden en je niet weet wat je eet, moet je maar een smaak geven die er niet op lijkt. En het spugen in het zand was geen mooie actie van mezelf, maar om het aan te dikken heb ik dat gedaan."
 
"Ik ben heel langzaam begonnen in het doolhof (aflevering 4) en toen Warner zei 'ietsje sneller' begreep ik wel dat ik moest rennen maar ik ben gewoon maar ietsje sneller gaan lopen." Warner: "Ik snapte er geen moer van waarom ze niet hard liep, maar het punt is dat je jezelf op dat moment de schuld geeft van het mislukken van de opdracht." Warner had een scherm met een overzicht van het doolhof waar hij Deborah binnen de tijd doorheen moest loodsen zonder dat zij gepakt werd.

In de foto-opdracht (aflevering 4) moesten de kandidaten foto's maken van walvissen. Deborah: "Ik heb allemaal foute foto's gemaakt waar gewoon niets op staat."
 
"Toen ik [in de jagersopdracht (aflevering 5)] op het gegeven moment op het open veld kwam dacht ik nu kan ik doorrennen. Ik dacht 'o god ik ben er al bijna' en ik hoorde niemand komen. Maar godzijdank lag er iemand plat in het gras voor me en dat had ik niet gezien. Arnoud en Foke schreeuwden 'voor je, voor je', en ik keek om me heen van 'waar dan?', en in ene zag ik diegene liggen. En ja, toen ben ik gewoon rechtdoor gegaan met de wetenschap dan word je gewoon gepakt. En ik viel ook nog..."
 
Bij het dobbelen om de moeilijke/zeer moeilijke opdrachten (aflevering 5) werd het gooien met de dobbelsteen net zolang overgedaan tot deze op een 4, 5, of 6 terechtkwam zodat Deborah deze zeer moeilijke opdracht (het laten zetten van een tattoo) makkelijk kon weigeren zonder dat dit verdacht zou zijn.

Bij de liftopdracht (aflevering 6) houdt Deborah de boel op met steentjes in haar schoenen en door het bord met de locatie 'Byron Bay' te laten liggen in de camper. Verder helpt ze niet echt mee met het vinden van een lift en ligt ze liever te zonnen in het gras.
 
Deborah: "Het kanoŽn tijdens de triatlon (aflevering 6) was heel moeilijk. Op het gegeven moment, ik was het toen ook zat, zag ik een golf komen en ik denk nou weet je wat, als ik nu mijn peddel stil hou dan gooit die ons gewoon om. En dat is ook gebeurd. De golf heeft ons gepakt en omgegooid. Wat minder leuk was, was dat Wilmie bijna verzoop."

"Het surfen (aflevering 7) was best moeilijk maar ik ging op het gegeven moment best wel goed. Ik heb me dan maar gewoon laten vallen zodat ik net geen vijf seconden op de plank bleef staan en de opdracht mislukte."

>> Terug naar archief molacties. <<