Archief molacties

WIDM 10: De molacties van Kim

Kim vooraf: "Ik ga het spel fanatiek spelen. Ik ben zelf ook fanatiek, dus dat past bij me."

Voor de opdracht met de brug, boot en helikopter (aflevering 1) staat Kim helemaal rechts in de rij zodat bij de verdeling van de groepen zeker is dat zij op de boot terechtkomt. Kim: "Ik wist wie er op die pijlers stonden. Op het gegeven moment zegt Hind 'Tim'. Een groter cadeautje kan je natuurlijk niet krijgen. Ik wist dat Frits er stond. Frits, Tim, dat lijkt wel op elkaar. Ik heb toen de knoop doorgehakt: we moeten voor Tim gaan en Hind ging daar helemaal in mee want die had Tim gehoord. Dus ik kon helemaal op haar spoor mee." Ook hield Kim zoveel mogelijk de kijker in haar handen.
 
Bij de opdracht met de voorwerpen (aflevering 1) koopt Kim een theepotje. Kim: "Ik had iets gekocht waarvan ik dacht een theepot, dat past wel bij mij maar ook wel bij Hind." Volgens Kim begon Erik opzettelijk 'in the open' te mollen en probeerde hij haar daarbij te betrekken. Kim: "Ja, kijk als je dat dan tegen mij zegt, en je biedt het als ware aan, ja dan zeg ik geen nee. En het is natuurlijk ook wel leuk om effe een beetje raar te doen, dat mensen ook denken Kim, dat theepotje? Het is ook wel leuk om heel even verdacht te zijn. Dus het was wel even spannend. Maar ja, mensen vertrouwen mij."

Reactie van Erik: "Nee, mensen vertrouwen jou helemaal niet. Vanaf dat moment zat ik op jou." Pieter Jan: "Kim heeft zich hier opgesteld als mollende kandidaat."
 
Ook bij de opdracht met de kokers (aflevering 2) maakt Kim goed gebruik van het volgens haar rare gedrag van 'hulpmol' Erik en van de Japanners die heel gebrekkig Engels spraken. Ook loopt Kim zogenaamd fanatiek zoekend kokers voorbij. Kim: "Die koker lag gewoon onder een teken, daar waren we al twee keer langsgelopen."

In Holland Village (aflevering 2) gaat Kim mee met de kandidaten die op de kaart geld gevonden denken te hebben terwijl ze weet dat dit niet klopt. Ook krijgt ze de portofoon in handen waarmee ze Hind wegdrukt en haar zo verdacht maakt, rekt ze tijd en houdt ze zelf geen contact.
 
Bij de autorijschool (aflevering 3) kiest Kim ervoor om met Sanne een duo te vormen. Kim: "Die kan helemaal geen kaart lezen want die is gewoon niet zo gestructureerd." Zelf benut Kim haar eigen verwarring met links en rechts door verkeerd te sturen en andere fouten te maken. Achteraf ging de aandacht naar Sanne die de schuld op zich nam en naar Hind die nog meer fouten maakte terwijl ze zei dat ze goed kon rijden.
 
Kim bedacht voor de lunch met Angela en Karel (aflevering 3) een speciale strategie: een zelfverzonnen opdracht goed proberen uit te voeren in de hoop dat zij zouden denken dat zij de Mol is (want juist de enige die haar best doet). Dit mislukte, want Frits werd gekozen.

Kim: "Het was een hele goede mollenatmosfeer op die school (aflevering 4), want je kunt natuurlijk een hoop dingen fout doen." Kim weet alle goede antwoorden en maakt fouten bij het dictee (waar ze Arjen achterlaat) en bij de stelling van Pythagoras door in plaats van het plusteken te gebruiken te vermenigvuldigen. Het geld dat ze hiervoor wel gewonnen had gaat zo weer verloren.
 
Bij het zandzakken sjouwen (aflevering 4) loopt Kim achterop zodat ze af en toe haar handen los kan doen om de boel te frustreren. Ze heeft pech dat ze de anderen ontmoeten op een punt van een hoog geldbedrag.
 
In het donkere bos (aflevering 4) is Frits eerst niet van plan om de vrijstelling te pakken. Om ervoor te zorgen dat zijn verdachte Kim de vrijstelling niet pakt, blijft hij roepen dat degene die dit doet de Mol is en zorgt hij ervoor dat Kim voor hem aan de beurt is. Kim: "Ik zou de vrijstelling niet gepakt hebben."

Bij de opdracht met de eilandjes (aflevering 5) begint Kim samen met Erik. Ze kiest ervoor om goed haar best te doen in de hoop de verdenking van Erik van haar af te schudden. Kim weet dat het plan van Arjen teveel tijd in beslag neemt en laat hem zijn gang gaan terwijl ze de communicatie in gang houdt, want tijdrovend. Om nog meer tijd te rekken doet ze alsof het roeien erg zwaar is.
 
Op weg naar de top bij de vulkaankrater (aflevering 5) probeert Kim de bordjes met tekens onopgemerkt voorbij te laten gaan door te blijven praten maar al snel merkt Frits de bordjes op. Kim: "Iedereen ging alles meteen onthouden. Ik dacht och wat zijn we met z'n allen weer goed bezig, wat vervelend! Soms heb je gewoon heel weinig mogelijkheid om te mollen."

Bij de karaoke (aflevering 5) bladert Kim snel door als ze makkelijke liedjes in het boek ziet staan, gaat ze door met hetzelfde uitbeelden als ze merkt dat het niet geraden wordt en maakt ze gebruik van de rare ideeŽn die Sanne oppert zoals bij het liedje van de Titanic 'op de grond gaan liggen als boot'.

Kim kiest bij het tempelcomplex (aflevering 6) voor het geld omdat ze toch wel wist dat of Arjen of Sanne voor de jokers zouden zwichten. Kim: "Het is natuurlijk heel grappig, een Mol die voor het geld kiest." Sanne kiest bovenaan voor de vijf jokers, en kon hier ook voor kiezen omdat ze wel verwachtte dat Mol Kim haar dit zou laten doen.
 
In de kano (aflevering 6) met Arjen (de enige kandidaat die Kim op dat moment niet verdenkt) peddelt Kim wat verkeerd en geeft ze een muntje verkeerd aan waardoor het in het water valt. Arjen: "Ik dacht echt dat het een per ongelukke handeling was."
   
Bij het onderhandelen (aflevering 7) kiest Kim voor de lege koffer zodat ze in het volgende spel de teams mag samenstellen. Ze kiest er dan voor om met Arjen in het team te komen dat het andere team ongemerkt moet achtervolgen (aflevering 7) om weer te kunnen mollen zonder verdacht te worden. Kim: "Wat natuurlijk een hele goede verdienste is van mij is dat we niet herkend zijn." 

Bij het webcamspel (aflevering 7) maakt Kim onduidelijke letters en koopt ze vooraf geen plakband zodat alles zou wegwaaien en komt ze net als de anderen te laat aan op het eindpunt.
 
Voor het spel in de waterbunker [aflevering 8] had Kim de vier verschillende puzzels uit haar hoofd geleerd zodat ze de vrijstelling had kunnen pakken wat geld kostte voor de pot. Maar aan het puzzelen is Kim nooit toegekomen; Sanne pakte al de vrijstelling.

>> Terug naar archief molacties. <<