Quotes

Aflevering 3

Maud
Pieter Jan opent aflevering 3:"Frits wist vorige week, ondanks zijn heldenrol in de spookstad de pot niet te spekken. En Tim incasserde een dreun: zijn vertrek kwam voor hem volledig onverwacht. De jokers zijn er weer in de tiende serie van wie is de mol?, en daar blijft het niet bij: Iconen keren terug..."

"Hij begon al vanaf seconde 1, dat we elkaar een hand gaven geloof ik al met schrijven in een zelf meegebracht boekje. Toen hadden we nog geen molboekjes en begon ie al zelf te schrijven." Arjen omschrijft het fanatisme van Tim.

Sanne`s berouw komt na de zonde: "Nu voel ik me echt heel erg schuldig, dat ik dat 2e ding niet heb gegeven aan hem."

"Ik dacht ik ga maar gewoon rijden. En dat ging eigenlijk wel heel goed. Ik deed wel de ruitenwisser aan, terwijl ik mijn richtingaanwijzer bedoelde, want dat zit ook oomgedraaid. Dat deed ik eigenlijk elke keer, maarja het regende een beetje dus dat viel ook niet op." Arjen kon maar niet wennen aan de Japanse auto.

Frits geeft walkie-talkie/molles: "Knop indrukken, wachten tot je een piepje hoort en dan pas gaan praten. En dan moet je je voordoen alsof je het totaal niet snapt. Als je buurvrouw dat dan ook nog doet, dan is dat toch heel makkelijk."
"Er waren ook stoplichten! Ik had dat pas door, na het eerste stoplicht waar ik doorheen was gereden." Gelukkig voor Kim vindt de opdracht niet plaats op de openbare weg.

Ook Hind had geluk dat ze op een verkeerspark waren: "Ik maakte wel een paar hele stomme fouten. Ik reed het spoor over zonder te stoppen. Maarja achteraf gezien is mij niet verteld dat ik moest stoppen in Japan voor een treinspoor. Wist ik veel."

"Hind`s rijvaardigheid schatte ik redelijk in. En toch komt ze eruit met acht bekeuringen. Het lijkt verdacht, en toch heb ik zoiets bij Hind: Ze kon er niks aan doen. Dat is Hind." Frits verdenkt Hind totaal niet.
Erik hoopt na het etentje te weten wie de mol is: " We komen bij een Japans stel, en omdat de mol zich zou openbaren, had ik het idee: Misschien gaan zij in het Japans ons precies vertellen wie de mol is."

Kim: "Wat is proost in het Japans?"
Angela: "Hatsie."

Kim: "hebben jullie een opdracht?"
Karel/Angela: "Ja, wij hebben een opdracht."
Sanne: "Wat is die opdracht?"
Karel/Angela: "Zitten en samen met jullie lunchen."
Dan komt Erik terug van 'het telefoontje'.
Angela: "En nu heeft Erik ook een opdracht."
Karel na veel gedraai van zijn kant: "Als je bedoelt wat ligt er onder die wijngebieden, daar begint PatagoniŽ."
Angela die gelijk al het juiste antwoord wist: "Daar heb je dan 10 minuten voor nodig. Ik heb toch 40 keer gezegd 'PatagoniŽ'. Ik ben heel goed in dat soort onzin."

Als iemand zegt dat ie niet goed tegen de drank kan, omdat hij (expres) het glaasje laat vallen, antwoord Arjen: "Ik kan best wel tegen drank, maar niet tegen kleine glaasjes."

Pieter Jan kondigt de excecutie aan: "Manuel is nog steeds ziek. Hij heeft inmiddels twee opdrachten gemist. Zijn achterstand is te groot geworden. Hij is helaas naar huis, en 1 van jullie gaat hem achterna."
"Nou kijk, voor de mol is het wel makkelijk, die legt natuurlijk een groen dingetje neer en dat scheelt 2000 voor de pot, maar van alle andere mensen is het gewoon pure liefde." Erik nadat Barbara een complete groene schijf heeft gekregen, zodat ze niet naar huis hoeft.

Arjen: "Ga je nu de rest van de reis drankjes voor ons halen?"
Barbara die zichtbaar opgelucht is: "Ja, en onderbroeken wassen."