Quotes

Aflevering 5

Maud
Pieter Jan opent aflevering 5: "Eerst was er vertrouwen, aan elkaar geketend in de donkere bos, hielden de kandidaten zich aan de afpraak; Ze gaan voor het geld. Dan is er verraad. Frits pakt toch de vrijstelling, ondanks de afspraak, en benadeelt de groep voor 1600 euro. Bovendien kost het Barbara de kop. Ze krijgt een rood scherm en moet vertrekken. Het enige wat frits nu kan doen is afwachten hoe zoet de wraak van de groep zal zijn."

"Barbara was de eerste, en dan denk je toch degene die als eerste genoemd wordt, die krijgt groen. En Pats, daar stond een rood scherm." Erik is nog steeds een beetje verbaast.
Kim heeft gemengde gevoelens over het vertrek van Barbara: "Ik vind het echt erg balen, want Barbara was iemand die in het spel heel erg fanatiek was en ik ben dat ook, dus dan vind je in elkaar een soort maatje, maar ze is nu weg en dat is voor mij ook weer prettig, want ik kan weer iemand wegstrepen."

"De theorie van Arjen klopte eigenlijk wel. Frits had ook heel druk gerekend, maar Frits werd natuurlijk niet meer helemaal vertrouwd na zijn laatste actie in het bos. We volgen dus de theorie van Arjen." Erik heeft geen vertrouwen meer in zijn vriend.

Erik geeft Kim wat roeitips mee als hij haar afduwt: "Roei maar twee keer aan 1 kant, anders ga je steeds scheef, en dat scheelt tijd... (en vervolgt binnensmonds) en misschien heel veel geld."
"Frits glibbert as we speak van de rotsen af en ze hebben... nķ bootcontact." Arjen houdt iedereen op de hoogte van de vorderingen van de opdracht.

Frits heeft zijn kleren gevonden: "Mag ik deze tas ook meenemen jongens?"
Arjen: "En vergeet je toilettas niet."

"Frits hebben we even laten kruipen. Hij was helemaal ongeschoren en ongewassen. Hij voelde zich heel vervelend, want dat is hij niet gewend en zijn kleertjes was hij ook kwijt." Kim had toch wel een beetje medelijden met frits.
De groep vind een bordje en Kimvertaalt: "Daar staat gewoon; Richting krater."

Arjen resumeert de volgorde van de bordjes: "We hebben een achtje met een tekentje ernaast, een los achtje, een zeilbootje, een wafeltje met een bloemetje eronder, we hebben een draak, een hamburger met Sanne ertussen, Mondriaan, en molentje en een poppetje met een lang geslachtsdeel."

"Tijdens deze opdracht merkte ik dat er goed werd samengewerkt, en dat ook vooral de tijd werd genomen om naar elkaar te luisteren. En daardoor hebben wij een hoop centjes verdiend voor de pot." Er is nog hoop volgens Hind
Arjen tegen de tolk die helpt om de plaatjes te vertalen: "But that`s not the windmill, that`s the wafeltje with the bloemtje eronder." waarop de tolk een zeer verbaast gezicht trekt en zegt: "Huh?!?"

Pieter Jan Zit achter het loket: "Zaal 2 is uitverkocht."
Frits: "Ah, dat is jammer, maar ik vind zaal 1 ook best leuk."

Erik: "Het is heel stom, dat als je met de 'train' bezig gaat, dan rijdt die hele 'train' door je hoofd, en kom je nooit meer op Locomotion."

"We gaan overstag! Klaar om te wenden? Ree..." Frits leeft zich helemaal in bij het uitbeelden van 'i`m Sailing'.
"Ik heb schitterende dingen gezien, en de creativiteitsbokaal gaat naar Erik van der Hoff, voor het in zijn eentje uitbeelden van een zeilboot. Jullie lopen binnen deze aflevering kunnen we wel zeggen." Pieter jan is trots op de kandidaten.

Kim neemt afscheid van Hind: "Bedankt voor je mooie gezang."