Quotes aflevering 9

 

Pieter-Jan aan het begin van de aflevering: "Kim, Frits en Sanne zijn de taaie overlevers in de tiende serie Wie is de Mol?. Zij zijn de finalisten, onder hen is de Mol. Dat is zeker. Maar zelfs die weet niet hoe het hier in Tokio gaat aflopen. Wie zal de verliezer zijn? En wie de winnaar, die de Mol ontmaskert. Zelfs voor de Mol een grote vraag."

"Bij de laatste executie kreeg Erik het rode scherm en moest ons verlaten. En ik moet eerlijk zeggen, tegen mijn verwachting in, raakte ik daar toch licht geëmotioneerd van," aldus Frits die Erik die dag ervoor zag vertrekken.

Frits over zijn samenspel met Erik: "Ik dacht dat hij niet de Mol was, maar als ik het hem recht op de man af vroeg, kreeg ik elke keer weer zo'n vuile glimlach van hem."
Frits ondervraagt Sanne: "Vind je het leuk om kandidaat te zijn?"
Sanne antwoordt braaf: "Ja. Lekker rustig."

"Mijn tactiek was: ik moet die twee dames uit elkaar zien te halen. Want ja, dat is toch wel een koppeltje." Frits is bang voor de dames.

Volgens Frits is de naam van 'zo'n typisch Japans boekje' een Tanga. Sanne: "Ik heb geen idee, maar ik dacht dat een Tange een soort string was. Maargoed, ik wist ook niet hoe het anders heette."

Op het strand zijn ze inmiddels aangekomen bij de naam van Kim: "Aaah, het is nu ook heel triest dat we mijn naam uit gaan vegen."
Sanne, door de portofoon: "Ja maar de 'M' van Mol blijft staan bij jouw naam. Dat is toch wel apart."

Kim tijdens de interviews tegen Sanne: "Je vindt het niet zwaar om de Mol te spelen?"

Kim vraagt Sanne naar haar weet over de pot in het spel en of ze die wel bijhoudt. "Ik ben er nooit van uitgegaan dat ik het geld kon krijgen, dus het is nu pas dat ik misschien een hele kleine kans maak om het geld te krijgen dus nu zou ik het wel heel leuk vinden ja."

Frits meent het gedrag van Kim te herkennen als typisch mollengedrag. "Berekenend bezig zijn en niet je emoties op zo'n moment laten spreken."

Kim ergert zich aan de keuze om Sanne naar Pieter-Jan te sturen. "Er is eigenlijk geen één vraag die Sanne Vogel heeft beantwoord. Terwijl ze daar wel stond als de slimste."

"Ik was gewoon heel bang en dacht, we maken gewoon geen schijn van kans!" Aldus een bange Sanne die zichzelf al ontvoerd zag worden door een stel Ninja's.
Sanne is woest als het geld gejat blijkt. "Het is eruit. Dat is toch niet eerlijk!"

Sanne is raakgeschoten. Door de portofoon: "Ik ben dood"!
Frits: "Hoe kan jij nou dood zijn?"

Sanne is nog steeds boos dat ze neergeknalt is. "Frits, als jij toch de Mol blijkt te zijn.. ooooh.. dan ga jij ninja-nachtdromen hebben. Dat wil je niet weten."

Pieter-Jan: "Frits. Je hebt het spel trefzeker gespeeld. Vanaf het begin. Je hebt zelfs de groepsstrategie bepaald. En je hebt een pact gesloten met Erik, dat vruchtbaar bleek. Maar sinds Erik moest vertrekken, sta je alleen. Jullie hebben veel informatie gedeeld. Maar de vraag is natuurlijk, of die informatie wel klopt. Erik zn vertrek was niet voor niets. Frits. Deze dag in Tokio ga jij van je leven niet vergeten. Jij bent namelijk de winnaar, van de pot van 22.000 euro."