Verslag aflevering 10

De ontknoping

Robbieazerty

Vorige week bleek Frits Sissing niet de Mol te zijn, zoals Karel van de Graaf in aflevering 3 had voorspeld, maar de winnaar ven dit tiende seizoen! Maar wie is nou toch die Mol? Kim of Sanne?

De afvallers komen samen in Velsen en bespreken de reeks en hun verdachten. Loretta verdacht Manuel, maar dit kwam voornamelijk omdat zij enkel maar met Manuel had gezeten in die eerste aflevering. Zij zat met Manuel op de twee dichtstbijzijnde brugpijlers en daarna hadden ze beiden vetorecht. Loretta had nooit iemand anders bezig gezien.
Hind verklaart dat ze in het bos Frits voor liet gaan om hem te testen of hij de vrijstelling zou nemen of niet.
Tim zat op Barbara toen hij er uit lag. Arjen zat al die tijd op Erik, net als Barbara. Zij vloog er twee keer uit terwijl ze op Erik zat en toch bleef Arjen ook op Erik stemmen, omdat hij zelf steeds door ging.
De afvallers overlopen wie ze nu denken dat de Mol is. Barbara denkt Kim. Loretta denkt Sanne. Manuel denkt Frits. Hind twijfelt nog tussen Sanne en Kim. Frits komt de kamer binnen en verkondigt dat hij de winnaar is. Na de nodige felicitaties verzamelen de kandidaten zich in een ander zaaltje waar Sanne en Kim zich bij hen voegen en ze samen naar de ontknoping kijken.

We zien Kim en Sanne weer bij Pieter-Jan en Frits staan. Na zijn speech vraagt Pieter-Jan wie de Mol is. Eén van de twee dames steekt haar hand op en maakt zich bekend. “Ik ben de Mol.” verkondigt Kim. Kim Pieters is de Mol!
Sanne vraagt zich af hoe Frits kon winnen, omdat zij en Kim elkaar veel beter kenden, maar Frits zat reeds vanaf aflevering één op Kim en heeft veel info verzameld. Bovendien bleek het een foto finish te zijn in deze finale, want die draaide uit op een gelijkspel voor de eerste keer ooit in de geschiedenis van de Mol! De tijd was dus de doorslaggevende factor en Frits had de test 52 seconden sneller ingevuld dan Sanne.

Hoogtijd om te kijken wat Kim heeft uitgespookt als Mol.

Dag 1
Kim wist wie op welke pijler van de brug zou staan en toen Hind zei dat ze hoorde dat iemand Tim riep op die brug, ging Kim daar erg in mee. Ze wist dat het Frits was, maar door met Hind mee te gaan, liep het dus fout.

Bij het kopen van de persoonlijke items, kocht Kim een theepot omdat het bij meerdere mensen kon passen. Later in de opdracht stelde Erik voor om opzettelijk te mollen en Kim daarin te betrekken. Uiteraard ging Kim daar in mee en ze negeerde dat zij de theepot had gekocht en vervolgens zette ze haar foto bij het balletje van Barbara.
Vanaf dat moment zat Erik op Kim. Aangezien Sanne in aflevering 8 een vrijstelling had en Erik en Frits beiden op Kim zaten, viel Erik af omdat hij de test slechter had ingevuld.

Kim stelde zich dus op als een mollende kandidate.

Dag 2
Bij de tramopdracht zorgde Kim dat ze bij Erik in de groep zat omdat ze wist dat hij graag molde. Een voordeel was dat de meeste mensen geen Engels spraken en Kim koos er net die mensen uit die er uit zagen alsof ze totaal geen Engels zouden spreken.
Bovendien liep ze twee keer de koker voorbij. Ze deed alsof ze fanatiek speelde om als echte kandidaat over te komen bij Erik en Arjen. Hoewel zowel Arjen als Kim de koker niet zagen liggen, was dit in Eriks tunnelvisie vooral een teken dat Kim de Mol was en niet dat het Arjen zou kunnen zijn.

In Holland Village legde Pieter-Jan de opdracht uit waarin hij zei dat ze uiteindelijk het geld konden verdienen, dus één pot met geld. Toen de kandidaten op de kaart symbolen van een molentje etc. zagen, dachten ze dat daar telkens het geld lag en Kim ging hier in mee. Bovendien kreeg zij de portofoon in de handen en heeft ze constant Hind weggedrukt, waardoor iedereen Hind verdacht vond.
Kim was samen met Tim, die vrij snel werd uitgeschakeld, waarna Kim wat rondgelopen heeft en tijd kon rekken. We zien haar vlak bij een rode knop staan terwijl ze via de portofoon vraagt hoe zo’n knop eruit ziet en waar ze heen moet.

Manuel was vriendjes geworden met de Mol. Hij dacht dat Kim volledig te vertrouwen was. Helaas moest Manuel ziek naar huis, maar hij geloofde nog steeds niet dat Kim de Mol was en verdacht Erik of Frits.

Dag 4
Bij het autorijden zorgde Kim dat ze met Sanne in een duo was omdat zij nogal chaotisch is en geen kaart kan lezen. Bovendien heeft Kim vindt Kim links en rechts moeilijk, wat ze ook gebruikte. Ze maakte opzettelijk veel fouten, wat gemaskeerd werd door Hind, die ook veel fouten maakte. Daardoor kon Kim het makkelijk aan de groep verantwoorden. Bovendien nam Sanne de schuld op zich omdat zij er niet goed in is.

Bij het diner met Karel en Angela speelde Kim zo goed de fanatieke kandidaat in de hoop als Mol gekozen te worden door Angela en Karel. Zij kozen echter voor Frits Sissing, waar Kim stiekem ook wel blij voor was, omdat het wel heftig zou zijn als zij gekozen zou worden in het bijzijn van alle kandidaten.

Dag 5
In de school wist Kim alle goede antwoorden. Ze kende zo ook het dictee, waarbij ze het eerste woord al fout schreef. Hoewel Arjen schrijver is, begon hij toch op Kims dictee te kijken wat de goede spelling en dus de juiste letters zouden zijn. Kim ging verder, zodat ze nog meer fout kon gaan doen. Eén vraag deed ze juist, om nog wat geld te hebben, maar dat bij de Pythagoras vraag weer te verliezen. Ze bleef daar maar wachten tot de tijd om was.

Dag 6
Kim liep achterop met dragen, zodat ze af en toe niet veel meer kon tillen. Helaas kwamen de groepen elkaar bij een hoger bedrag tegen.

In het bos met de ketting gilde Frits dat degene die hem zou pakken, de Mol zou zijn. Vervolgens pakte hij hem zelf. Zijn oorspronkelijke bedoeling was niet om de vrijstelling te nemen, maar uiteindelijk besloot hij wel om er voor te gaan. Kim zou als Mol de vrijstelling nooit genomen hebben.
De rest van de groep was voornamelijk kwaad op Frits vanwege zijn speech eerder dat ze voor de pot moesten gaan.

Dag 8
Bij de eilandjes en tempelopdracht, deed Kim voor Erik alsof ze goed haar best deed. Ze liet Arjen het plan bedenken, wat veel tijd kostte. Ze bleef communicatie op gang houden wat tijd kostte. Aangezien iedereen riep hoe zwaar het roeien was, gebruikte ze dit ook om wat trager te roeien. Ze bleef ook klungelen met het hijsen van het zware tempelstuk.
Sanne was er van overtuigd dat het wel gelukt zou zijn als Kim de Mol niet was.

Dag 9
Bij de krater bleek Frits een molkwelling te zijn. Kim probeerde iedereen af te leiden zodat ze niet op de symbolen zouden letten, maar Frits en ook Arjen merkten de symbolen meteen op.

Bij de karaoke sloeg Kim meteen de bladzijde van het boek om als ze zag dat er een makkelijk nummer op stond. Bij Loco Motion bleef ze de hele tijd dezelfde beweging doen, wetende dat ze het toch niet zouden raden. Sanne deed rare voorstellen zoals bij de Titanic waar ze voorstelde dat Kim op de grond moest liggen als boot, wat Kim dus ook gewoon deed.

Bij de duizend treden-opdracht wist Kim dat Sanne of Arjen de jokers zouden kiezen en zij koos dus voor het geld en vond het grappig dat de Mol het geld koos. Sanne had op voorhand tegen Kim gezegd dat ze wou mollen om zichzelf verdacht te maken. Ook Arjen en Kim hadden beloofd elkaar verdacht te maken.

Dag 10
Bij de foto tentoonstelling waren de juiste foto’s degen die in het perspectief van de Mol genomen waren. Dat zou leiden naar de verrekijker die om haar gericht stond.

Dag 11
In de kano kon ze vanalles uithalen, omdat Arjen haar toch niet verdacht. Ze peddelde niet goed en gooide ook expres het muntje naast zijn hand in het water.

Dag 12
Tijdens de koffertjesopdracht had Kim snel door dat iedereen haar de jokers gunde, maar ze koos voor de lege koffer, wat Erik dus niet zou raden. Bovendien mocht zij met de lege koffer de teams samenstellen en plaatste ze zichzelf met Arjen in een team omdat hij haar toch niet verdacht. Ze zorgde bij de achtervolgingsopdracht ervoor dat Sanne en Erik hen niet zouden herkennen, waardoor de opdracht mislukte en er geen geld was.

Dag 13
Bij de webcamopdracht kocht ze geen plakband, waardoor alles wegwaaide, maar ook omdat de rest foute dingen deed, mislukte de opdracht.

Volgens Arjen was het diner met Kim één van de dieptepunten van de televisiegeschiedenis. Hij deelde alles met haar en had niet door dat zij de Mol was. Kim was oprecht ontroerd toen Arjen geëlimineerd werd.

Dag 14
Kim had vier puzzels uit haar hoofd geleerd, maar het liep niet goed in het doolhof, waardoor ze niet eens aan de puzzels toe kwam. Sanne gaf haar joker opzettelijk aan Kim, zodat niemand anders er iets aan zou hebben.

Dag 15
Kim liet zich door een ninja vangen in de hoop dat Frits haar zou bevrijden, wat hij echter niet deed.

Frits is dus de winnaar van 21.950 euro. De kandidaten toasten op zijn overwinning terwijl wij de verborgen aanwijzingen zien.
Kim doet verschillende uitspraken waarbij, als je de eerste drie letters van de woorden neemt, haar naam gevormd wordt, zoals:
Kennis Is Macht…
Kan Ik Mezelf…
Kijk Ik Mocht…
Kon Ik Makkelijk…
Kan Ik Met…
Knap Is Maar…

Dit is de tiende reeks en Kim is de tiende Mol. Daarom draagt ze gedurende de hele reeks een ketting met een kruisje. Een kruisje is het Japanse symbool voor 10. Bovendien kwam dit teken en het woord “plus” vaak voor in haar biechten.

Bij de autorijschoolopdracht had elke auto een andere kleur mollogo en de Mol zat in de groene (het officiële logo van de Mol is groen).

Als Pieter-Jan afscheid neemt, belooft hij volgend jaar terug te zijn met een nieuwe reeks!