Verslag aflevering 5

Win, win, win!

Robbieazerty

Dag 7 – Sendai
Blijkbaar verwachtte niemand echt dat Barbara zou afvallen en verschillende kandidaten balen ervan.

Dag 8 – Matsushima Islands
De kandidaten varen naar een prachtige locatie en moeten zich in drie duo’s verdelen. Erik stelt voor om drie man-vrouw duo’s te maken. Hij wordt met Kim op een klein eilandje afgezet. Arjen en Sanne stranden om een groot eiland en Frits en Hind staan op een strand. Op elke locatie zijn een paar onderdelen van een stenen tempeltje. De opdracht is een soort puzzel: de tempelonderdelen moeten naar een vierde schiereiland gebracht worden. Maar: een kandidaat mag niet 2 keer achter elkaar varen, noch 2 keer hetzelfde stuk varen. Aangezien er niemand op het schiereiland staat, moet daar eerst iemand afgezet worden, anders kan je er naartoe varen, maar kan je niet meer weg, omdat je maar één keer achter elkaar mag varen.
Arjen roept op om eerst deze puzzel op te lossen. Samen met Sanne lost hij alles visueel op en vertelt hij het plan aan de rest.


Het begint met Frits die met Hind naar het schiereiland roeit. Aangezien hij na zijn vorige actie niet meer vertrouwd wordt, laten ze hem op het schiereiland achter en moet Hind doorroeien naar het kleine eiland. Daar nemen Erik en Kim het over. Erik roeit naar het strand en Kim zou dan naar het grote eiland moeten roeien. Ze beseft echter dat dit erg zwaar zal worden en roeit daarom naar Frits, die het dan overneemt en naar het grote eiland verder roeit. Sanne vaart dan met een tempelstuk terug naar het schiereiland, maar dit betekent wel dat de twee meisjes, Sanne en Kim, het zwaarste tempelstuk met twee naar boven moeten dragen. Sanne bindt er een touw rond en probeert het met Kim naar boven te hijsen. Ze hebben echter weinig succes en Kim wil weg roeien zodat er iemand sterker kan komen. Ze verspillen veel tijd en Sanne wil toch dat het lukt. Uiteindelijk vertrekt Kim toch, Sanne achterlatend met het zware tempelstuk aan het touw. Ze laat het stuk in het water vallen en probeert het uit alle macht naar boven te trekken.

Erik vaart met het tweede tempelstuk naar Sanne en ze krijgen beide onderdelen op het schiereiland. Sanne roeit vervolgens naar Hind, die op haar beurt met het derde stuk naar Erik op het schiereiland roeit. Erik wil al verder varen, maar weet niet waarheen omdat er geen portofoon op het schiereiland ligt. Hind wil dat hij wacht en antwoordt pas als ze haar tempelstuk naar boven heeft gesjouwd. Daar wil ze het derde stuk plaatsen, maar ze weet niet hoe. Arjen en Frits schreeuwen de juiste positie door, maar ze plaatst hem ondersteboven. En terwijl Arjen met het vierde stuk naar het schiereiland roeit, tellen de seconden af en is de tijd om. Ze hebben drie onderdelen juist geplaatst en winnen daarom € 1.500. Er is nu € 9,800 in kas. Maar als ze alles goed hadden binnen de tijd, zouden ze € 5,000 hebben gewonnen.

De kandidaten reizen ’s avonds naar Yamagata en als ze daar aankomen krijgt Frits zijn bagage terug, die de andere kandidaten hem vorige keer hadden ontnomen om hem af te persen de vrijstelling af te staan.

Dag 9
De kandidaten rijden naar Zao Crator, één van de 76 vulkanen in Japan. Pieter-Jan verwelkomt de kandidaten en vertelt hen welke kant ze op moeten wandelen. Vrij snel zien ze een bordje met een Japanse letter dat ze even bekijken, maar Kim beweert dat er gewoon ‘Richting krater’ op staat. Ook het tweede bordje lopen ze achteloos voorbij, maar bij het derde krijgt Arjen het idee om de symbolen te onthouden. Ze verzinnen bij elk Japanse letter een soort symbooltje, zoals een acht met iets ernaast, een gewone acht, een zeilbootje, Sanne in een hamburger, een molentje en een bloemetje met een wafeltje erboven.

Eenmaal boven aangekomen zien ze een kist met vier slotjes erop en een zak met tal van bordjes met Japanse letters. Zij moeten nu de juiste letters op een rij zetten. Als ze de bordjes juist hebben, kunnen ze die omdraaien. Achter op de bordjes staan namelijk getallen, die de codes vormen om de sloten van de kist te openen. Ze komen er nu achter dat ze vanaf het vertrek bij Pieter-Jan drie kwartier hadden en ze maar één keer mogen proberen om de kist te openen. Ze proberen de Japanse letters te vinden. Frits twijfelt over de volgorde van de schildersezel en het molentje. Hind en Frits rennen terug de berg af om te checken of het juist is.

Terwijl Hind en Frits weg zijn, bedenkt Erik dat als er 4 sloten met 3 getallen zijn, er 12 cijfers in de code moeten staan als de bordjes omgedraaid zijn. Arjen draait ze om en ze komen erachter dat ze 13 cijfers hebben. Iets klopt dus niet. Ze twijfelen aan “het beest”. Sanne loopt terug om “het beest” te checken. Uiteindelijk denken ze alle bordjes juist te hebben, maar dan twijfelen Erik en Arjen aan de volgorde. Moeten de cijfers van links naar rechts gelezen worden, of van rechts naar links, omdat dat de volgorde is waarin ze de berg hebben beklommen. De meerderheid stemt om van links naar rechts te gaan. Frits probeert de sloten, maar hij plaatst de cijfers verkeerd. Erik betrapt hem erop en corrigeert hem. Twee slotjes vallen al open, terwijl Kim nog verwarring probeert te zaaien. De kist gaat open en ze winnen wederom € 1.500. Ze hebben € 11.300 in kas.

Na de opdracht vraagt Arjen in een restaurant aan een Japanse vrouw wat de tekens betekenen die ze hebben gezien. Het is iets met de zon, naar boven gaan, licht en een mooi uitzicht en dat aan het einde een beloning wacht.

Voor de laatste opdracht deze aflevering, gaan de kandidaten naar een bioscoop. Sanne, Kim en Arjen zijn de eersten om een ticket te halen en kunnen dus nog kiezen tussen Zaal 1 of Zaal 2. Omdat ze alledrie Zaal 2 kiezen, moeten Frits, Hind en Erik naar Zaal 1. Daar vindt elk groepje een karaoke machine, twee microfoons op een podium en een boek vol liedjes.

Plots zien ze een trailer die hen waarschuwt dat er al drie rode schermen zijn geweest en dat er nog één opdracht volgt en er dan weer iemand rood zal krijgen.
Ze moeten uit 60.000 nummers een lied zoeken en dat uitbeelden. Zaal 2 kan Zaal 1 op het grote scherm zien, maar niet horen en andersom. Per juist geraden lied verdienen ze 100 euro.
Hind, Erik en Frits, beginnen met Thriller van Michael Jackson, wat Arjen vrij snel raadt.
Arjen en Kim doen Vogue van Madonna en Hind roept meteen dat het Kylie Minogue is. Frits gaat daar meteen op in en vraagt naar de titel van het lied dat Kylie Minogue zingt. Erik heeft echter snel door dat het om Vogue gaat.

Frits, Hind en Erik doen vervolgens Think, wat Arjen raadt.
Kim, Arjen en Sanne staan daarna op het podium te twisten. Hind denkt Elvis Presley en Frits Jailhouse Rock. Het is echter weer Erik die het juiste antwoord geeft: Twist and Shout van The Beatles.
Erik zingt Jailhouse Rock terwijl Hind en Frits schreeuwend twee tralies vasthouden alsof ze in een gevangenis zitten. Het is erg onduidelijk en Zaal 2 heeft veel tijd nodig om het antwoord te vinden. Het is echter weer Arjen die het juiste antwoord geeft.
Zaal 2 beeldt daarna een trein uit. Erik, Hind en Frits raden niet dat het om Loco-Motion gaat.
Zaal 1 staat kung-fu te doen en Arjen raadt het meteen.

Arjen beeldt uit hoe hij een briefje uit een fles haalt en het leest. Frits geeft het goede antwoord, namelijk Message in a Bottle.
Zaal 1 doet YMCA en Kim en Arjen raden het tegelijkertijd.
Zaal 2 doet Titanic, maar Hind, Frits en Erik kunnen niet op de titel komen. Frits overloopt alle nummers van Celine Dion. Totdat Erik My Heart Will Go On raadt.
Zaal 1 beeldt Money, Money, Money uit en Arjen raadt het alweer.
Arjen staat vervolgens iets te doen wat de anderen denken dat surfen is. Frits somt alle Beach Boys titels op, maar Erik herkent een skate beweging en roept het goede antwoord: Skater boy.
Als Hind, Erik en Frits I am Sailing uitbeelden, blijft Hind gewoon leuk zingen, terwijl de mannen een zeilboot nadoen. Arjen denkt dat het Sail Away is en Sanne begint alle titels in het boek die iets met zeilen te maken hebben, op te noemen. Ze raden het niet. De groep heeft 16 liedjes goed geraden en wint bijgevolg € 1.600. De pot staat nu op € 12.900.

Na het maken van de test is het zoals vanouds weer tijd voor de eliminatie. Nadat Sanne een groen scherm krijgt, wordt Hinds naam ingetypt. Zij krijgt echter een rood scherm voorgeschoteld en ligt eruit…