Verslag aflevering 7

Van hier tot ...

Swifty
Dag 11: Arjen heeft als enige zijn scherm gevraagd, en dat was groen. Hij legt uit waarom hij zo zeker van zijn zaak was. Van Frits heeft hij voor een joker de info gekocht dat Frits op Kim stemt. Voor Arjen is Kim zeker niet de mol.
Ze gaan naar Tokio. Frits en Erik vinden dat de 1000 euro, waarmee ze het zien van hun scherm hadden afgekocht, zeker waard.

Dag 12: Erik krijgt een smsje: 'zoek iemand met een luisterend oor.' Met stemmen wordt voor Erik gekozen, en niet voor Arjen. De kandidaten moeten op een groot kruispunt midden op de weg met elkaar onderhandelen over de verdeling van vier koffers. Eén koffer bevat jokers, één een gouden vraagteken, één een diner met een andere kandidaat naar keuze, en de laatste koffer is leeg. Ieder kan een koffer claimen, maar krijgt die alleen als hij of zij de enige is die die koffer wil. Als 2 of meer spelers dezelfde koffer claimen, verdwijnt deze uit het spel. Erik hoort alle onderhandelingen en moet voorspellen wie welke koffer claimt. Als hij het juist heeft, wordt er 2000 euro verdient.
Sanne onderhandelt met Frits, zij zegt dat ze Kim de joker gunt, en dan zelf wel voor de lege koffer gaat. Frits wil het vraagteken. Kim en Arjen bespreken samen dat beter niemand die koffer kan claimen. Vervolgens onderhandelen Sanne en Kim. Sanne gunt Kim de jokers, maar wil dan wel delen. Arjen gunt Frits bij de onderhandeling het vraagteken, als hij dan de jokers kan krijgen. Dan gaat Arjen mollen bij de onderhandeling met Sanne, hij zegt dat Frits het diner wil. Sanne wil dan wel voor het vraagteken gaan. Kim vertrouwt na haar onderhandeling met Frits niemand meer, zij besluit voor de lege koffer te gaan, want die wil toch niemand.

De onderhandelingen zijn afgelopen en Pieter Jan vraagt aan Erik of hij alles goed heeft kunnen volgen. Erik zegt dat iemand duidelijk heeft lopen mollen. Hij denkt dat Sanne voor het diner gaat, maar Sanne blijkt het vraagteken te kiezen. Frits kiest ook het vraagteken. Dat is ook wat Erik denkt. Maar omdat nu 2 mensen deze koffer kiezen, wordt hij uit het spel genomen. Volgens Erik kiest Kim de koffer met jokers. Dat is mis, zij kiest de lege koffer. Arjen heeft niet de lege koffer, wat Erik dacht, maar hij kiest het diner. Erik heeft dus bijna niets goed, maar hij weet wel wie er heeft gemold, al zegt hij niet wie. Hij vraagt Kim mee.

Sanne vraagt Kim in een onderonsje om Arjen een beetje voor de gek te houden, om op Arjens vragen de antwoorden de info van Sanne te geven, en niet die van Kim zelf. Erik vraagt aan Arjen waarom hij Kim heeft gekozen, en niet Sanne. Volgens Arjen maakt dat niet veel uit. Wat de een weet, weet de ander ook.
Pieter Jan neemt Kim apart. Hij zegt wat zij al hoopte, niets is wat het lijkt. De koffer is niet echt leeg, ze kan een vrijstelling winnen. Ze moet kiezen met wie ze om die vrijstelling wil strijden. Kim kiest Arjen. Daarnaast moet ze nog iemand uitsluiten van de volgende opdracht, dat wordt Frits.

De volgende opdracht start. Erik en Sanne worden weggestuurd door Pieter Jan, en Frits krijgt dan te horen dat hij niet meedoet aan de opdracht.
Kim en Arjen moeten van Pieter Jan een vermomming kopen, een pet of een hoed. Erik en Sanne moeten binnen een half uur een route lopen naar het eindpunt, binnen een half uur. Ze verdienen 2000 euro voor de pot, als ze weten wie hun achtervolgers zijn.
Arjen en Kim moeten Erik en Sanne achtervolgen. Als ze binnen een minuut na Erik en Sanne op het eindpunt zijn, zonder dat ze herkend zijn, dan winnen zij een vrijstelling.

Al na twee minuten zijn Arjen en Kim de andere 2 kwijt. Een ramp vinden ze, een minuut of vijf rennen ze in het rond, en dan zien ze Erik en Sanne tot hun grote opluchting weer. Erik en Sanne discussiëren wat over de route en verliezen ook tijd door het steeds weer om zich heen speuren.
Vlak voor het einde moeten ze nog even snel vanaf een tempel door een steegje naar Pieter Jan. Ze zijn er net op tijd. Arjen en Kim zijn Erik en Sanne wel kwijtgeraakt na dat steegje. Pieter Jan vraagt aan Sanne en Erik wie de achtervolgens waren. Sanne gokt op Frits en Kim. Fout, dus dat betekent weer geen geld in de pot. Dan belt Pieter Jan met de achtervolgers. Ze moeten er binnen een minuut zijn, dan winnen ze de vrijstelling. Ze rennen naar de tempel, zoeken bij het steegje, maar zien Pieter Jan nergens. Ze zijn te laat, de vrijstelling is ook niet gewonnen.
Frits zit helemaal alleen af te wachten tot de andere kandidaten komen. Eerst komen Arjen en Kim bij hem. Zij vertellen hun kant van het verhaal. Kim vertelt niet dat zij heeft bepaald dat Frits niet mee mocht doen. Hij vond het uitgesloten zijn bepaald niet leuk. Als ook Erik en Sanne hun verhaal doen, krijgt Frits toch een behoorlijk goed beeld van de opdracht.

Arjen en Kim gaan samen dineren, de anderen kopen een maaltje in de supermarkt en eten thuis. Tijdens het diner vertelt Arjen aan Kim dat hij het liefst met haar en met de mol in de finale zit. Hij verdenkt Erik of Sanne, wil niet precies zeggen wie van de twee. Hij denkt wel dat Erik of Sanne niet langer meer Kim verdenkt. Frits nog wel, dus Frits zal afvallen. Dat betekent echter wel dat Arjen en Kim nog een concurrent erbij zullen hebben die dezelfde mol verdenkt als zij. Kim laat niet vol los over wat zij denkt.

Dag 13: Erik krijgt een telefoontje. Er moeten drie eenlingen worden gekozen die goed zijn in non-verbale communicatie. Ze kiezen hiervoor Kim, Sanne en Erik. Arjen en Frits gaan naar Pieter Jan. Bij hem staat een laptop. Ze zien het beeld van drie webcams die in de stad gericht staan op de drie andere kandidaten. Via die webcam proberen die kandidaten iets te vertellen.

Erik maakt de envelop open waar hij zijn boodschap in vindt. Hij moet 'SSE.NL' doorseinen. Hij vindt verder in die envelop nog een briefje van 1000 en een telefoon. Ook de enveloppen van Sanne en Kim bevatten een dergelijke inhoud. Zij moeten respectievelijk 'RTOTLI' en 'VANHIE' doorseinen. Kim gaat direct op zoek naar papier, net als Sanne. Erik maakt grote dozen plat en probeert de letters daarmee op straat te leggen. De dozen waaien echter weg, net als het papier van de dames. Kim koopt daarom tissuedozen. Sanne plakt de vellen papier aan elkaar om toch de letters neer te kunnen leggen.
Arjen begrijpt ineens de hele boodschap 'VANHIERTOTLISSE.NL'. Hij typt het in op de laptop en ziet het vervolg van de opdracht. Iedereen moet om 14 uur bij hen zijn. Er staan 3 telefoonnummers genoemd. Arjen en Frits gaan aan het bellen en krijgen al snel Kim en Sanne aan de lijn. Erik is nog druk met zijn letters, hij hoort zijn telefoon niet overgaan. Uiteindelijk merkt hij dat de telefoon trilt, volgens hem stond hij op stil alarm. De dames zijn al onderweg, Kim neemt een taxi, Sanne ziet dat en roept. Kim laat haar ook instappen. Frits denkt dat Erik liep te mollen, in de hoop dat hij zo nog verdachter wordt. Hij vraagt Arjen of Arjen Erik verdenkt. Arjen zegt van niet, want Barbara verdacht Erik en zij is naar huis.
Opeens verschijnt Pieter Jan op het grote scherm boven het plein. Hij meldt dat alledrie de kandidaten te laat zijn, de opdracht is alweer mislukt. Erik arriveert zes minuten te laat bij de beide mannen. Kim en Sanne komen even later ook aan. De mannen doen nog even alsof ze bijna op tijd zijn, om de dames het laatste stukje te laten rennen. Maar dan moeten ze toegeven dat ze allemaal te laat waren.
Het is tijd voor de test. Erik verdenkt Arjen en Kim van molgedrag bij de tweede opdracht, als zij zich hadden getoond was er mooi 2000 euro in de pot gekomen. Voor Sanne is het duidelijk. Haar mol dacht dat zij de lege koffer wou en switchte daarom op het laatste moment naar die koffer. Frits weet het niet meer, Arjen, Kim en Sanne doen alledrie rare dingen.

Pieter Jan toont als eerste Kim het scherm. Zij heeft groen. Dan Frits, ook hij heeft groen. Als derde mag Sanne, zij is ook door. En dan volgt Arjen. Zijn scherm kleurt rood. Hij is verbijsterd. Hij was erg overtuigd van zijn mol, heeft zelfs nog twee jokers over. Hij onderschat iemand duidelijk. De jokers krijgt Erik, maar hij moet beloven er een spel voor te bedenken om ze te verdelen onder alle kandidaten. Na het overhandigen van de pot vertrekt Arjen dan, totaal onverwacht voor hemzelf.