Aflevering 1

Daisy
Voor wie het spel nog niet kent, legt Pieter-Jan het nog één keer uit: “Wie is de mol 2011. Er zijn opdrachten; de kandidaten voeren die uit. Doen ze dat goed, dan komt er geld in de pot. Mislukt de opdracht, dan kan dat twee oorzaken hebben. Óf een stommiteit van de kandidaten zelf, óf de Mol heeft de opdracht met succes gesaboteerd. De jacht is geopend.”

“Je zit binnen één seconde in een film, waarin je niet weet wat er gaat gebeuren.” Pepijn omschrijft het gevoel van zijn eerste moment in het spel.

Pepijn voelt de geit tegen zich aan plassen en begint te schreeuwen: “Wat een gezeik! Jij bent de mol! Jij bent de mol! Eerste molactie, ondergezeken door een geit. En we zijn pas op dag één.”

“Ik denk dat de mol goed moet zijn in eerlijk, en dat eerlijk zijn moet dan gewoon niet waar zijn.” Anna heeft zo haar eigen strategie om de mol te vangen.
Soundos is mega enthousiast over haal deelname: “Ik stapte de bus in en ineens was ik in het programma waar ik altijd naar kijk!”

“Toen ik in de bus de envelop openmaakte, vond ik de opdrachten verbazingwekkend makkelijk.” Miryanna vertrouwt het zaakje niet.

Soundos waant zich nog steeds in een sprookje: ”En toen hoorde we een auto aan komen rijden … en het was gewoon Pieter-Jan!”

“Ja Pieter-Jan, helemaal te gek. Je denk dat wordt gezellig, even handen schudden … maar nee, niks van dat.” Horace ziet in dat het spel nu echt begonnen is.

Ondertussen gaat Soundos nog even verder met dromen. “Het was zo onwerkelijk, ik kreeg gewoon vlinders in m’n buik. Net als toen ik nog een klein kind was en dat ik Sinterklaas zag!”
“Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan. We zitten in één van de vuilste spelletjes van de Nederlandse televisie!” Patrick ziet in dat hij iets gemist heeft.

Jan over de tweede opdracht: “Gelukkig was daar Horace, die in een vlaag van verstandsverbijstering ineens héél helder was en zei ‘We moeten het zo en zo doen.’”
Horace: “Het was gewoon echt een goed systeem. Ik was zelf ook verbaasd. Ik stond echt naar mezelf te kijken van; zo, dat doe je vrij snel!”

“Toen hij (Patrick) zijn versie van het idee probeerde uit te leggen was het héél erg raar wat ie zei. Toen dacht ik: ‘Ok, je bent nu de boel aan het sabotteren, Molletje Patrick!’ Maar dat was niet zo, want wat ie zei, was eigenlijk heel slim.” Horace ziet de aanvulling van Patrick op zijn idee wel zitten.

Art: “Dit gaat gewoon werken.”
Soundos: “Ik hoop het. Als het aan iemand ligt, is het aan jou, omdat je dan de Mol bent.”
Art: “Wat is dit nou?!”
“Vuurwerk horen ik jullie zeggen? Ja, vuurwerk.” Horace voorziet de reactie van de kijkers thuis op de tweede opdracht.

Hanna concludeert dat de ontvangers niet alle goede letters hebben ontcijfert.  “Toen we dus alle letters hadden verzameld, hadden we een soort onuitspreekbaar raar Russisch-Tsjechisch spreekwoord hadden staan.”

“Wie wil er eerst?Toen dacht ik: ‘First pick’, dat wil ik zijn!” Anna is helder waarom zij als eerste de vrijstellingswandeling wil maken.

Hanna: “En toen kwam ze (Anna) terug, op een soort balkon, we noemden het allemaal het Evita balkon, omdat ze daar als een soort Evita Perron haar speech ging afleggen."
Jan ziet kans om meer jokers te halen: “Ik liep nog langs een ander mandje en daar zaten vijf jokers in. Toen voelde ik me natuurlijk wel een beetje dom, maar ik had gelukkig al snel een Willy Wortel lampje.”

“Ik vind het natuurlijk helemaal te gek dat Art mij die jokers heeft gegeven. Maar ik zag al dat geld liggen en dacht ‘Stelletje egoïstische rotzakken!’” Patrick ziet in dat er veel geld verspilt is.

Karin had het liever ook anders gezien: “Ik voel geen enkele blijdschap dat ik 3000 euro heb binnengesleept. Dat doet me eerlijk gezegd helemaal niks, als ik vanavond op het vliegtuig naar huis moet.”

“Je hoort heel vaak dat mensen zeggen, iedereen kan de Mol zijn. Nou ik heb gewoon het gevoel dat er helemaal geen Mol is. Omdat iedereen zo oprecht is en fanatiek, waardoor ik van iedereen denk, jij kan het gewoon niet zijn. Eigenlijk heb ik iedereen weggestreept en bleef Pepijn toen over.” Hanna heeft zo haar eigen manier om de Mol te vangen.