Aflevering 4

Daisy
“Het was een soort Lingo from Hell.” Patrick geeft een korte maar krachtige omschrijving van de eerste opdracht.

De witte bus gaat niet zo snel. Art: “Hebben we het woord al? Nee natuurlijk niet!”

“Ik wist dat de Mol niet bij mij in de bus zat, dus mijn tactiek was een beetje, gaan met die banaan. Gelukkig hadden we dat allemaal wel.” Jan wil winnen.

En ook Anna ziet het zitten. “We dachten, Patrick rijdt ‘m naar huis. Ik zag me mezelf al helemaal staan op zo’n podium met champagne, zoals in de Formule 1.”
“Ik was er klaar voor … maar zover zijn jullie niet gekomen.” Een teleurgestelde Pieter-Jan heeft de kandidaten niet kunnen afvlaggen.

Miryanna neemt het zichzelf kwalijk dat ze hebben verloren.  “Een malfunction van de motor en een malfunction of me.”

Art snapt wel waarom ze bij een kerk staan. “Tja, Karin de Groot, KRO, kerk, dat is een logische combinatie.”

“Er was een soort oogcontact waarin we een verbond sloten, om elkaar de waarheid te vertellen.” Het mollenboekje van Pepijn is verboden terrein voor Patrick.

Soundos vreest het spel met de molboekjes. “Ik weet van heel veel mensen dat zij niet alles in hun mollenboekje schrijven. Maar ik ben één van die beetje domme mensen die dat dus wel gedaan heeft.”
“We moesten een afstand gaan afleggen van 666 meter. Het getal van de duivel. Dat was dus niet heel veelbelovend, sterker nog, dat was vrij onheilspellend.” Art vreest de laatste opdracht.

Pepijn besluit de groep te testen. “Het was op zich wel heel spannend, het gaf toch wel een extra kick. Daar even hangen, even naar beneden kijken. Om vervolgens weer mezelf zo dramatisch mogelijk op het andere kabeltje te hijsen.”

Karin heeft zo haar mening over Patrick: “Patrick overschat zichzelf altijd een beetje.“
En Jan vult aan: “Patrick is heel erg enthousiast in alle opdrachten, smijt zichzelf erin, maar slaagt niet altijd even goed.”
Uiteindelijk concludeert Patrick hetzelfde: “Aflevering 4 is niet echt mijn aflevering. Te gekke dingen gaan, maar het is allemaal mislukt.”

“Zijn jullie er nog?”
Anna heeft het wel naar haar zin op grote hoogte.
Karin: “Ik ga het niet lang meer redden.”
Patrick: “Als je het niet red, zeg ik mijn abonnement van de Mikro Gids op.”
Karin: “Zeg je het op of neem je het?”

“Karin heeft het fantastisch gedaan. Ze heeft zichzelf overwonnen, volgens mij haar hele familie overwonnen, deze hele kandidatengroep overwonnen. Het is werkelijk waar ongelooflijk hoe Karin over dit koord is gegaan.”
Art is onder de indruk.

Ook Karin zelf kan het nog niet geloven. “Ik ben zo’n angsthaas en dan ga ik gewoon op een kabel over een ravijn heen! Ik kan nu gewoon dood, ik heb nu gewoon zoveel overwonnen.”

“Het is niet erg Soundos! Nou ja, voor het geld is het erg.” Patrick hinkt op twee gedachten nadat de opdracht is mislukt.

“Ik dacht het al. In een goede moltraditie dacht ik het al.” Miryanna zag haar exit al aankomen.