Verslag aflevering 7

Tand om tand

De kandidaten bevinden zich in Léon te Nicaragua. Tijdens de vorige executie moesten slechts drie schermen getoond worden. Pepijn, Karin en Soundos kregen een groen scherm wat wil zeggen dat Art, Anna of Patrick een rood scherm gekregen zou hebben.

De volgende opdracht speelt zich onder water af. Er bevindt zich een labyrint in het water met blauwe en rode kokers. In de blauwe kokers zit geld, in de rode kokers zitten bommen. De kandidaten mogen een blik op de plattegrond van het labyrint werpen … voor 10 seconden lang! Op de plattegrond zien ze dat het labyrint gevormd wordt door een touw waarop zowel het geld als de bommen te vinden zijn. Wanneer de kandidaten een blauwe koker met geld gevonden hebben, moeten ze de koker nog in een mandje leggen.

Pepijn geeft zo een koker door aan Soundos die het kokertje in het water laat vallen: het geld is weg. De kandidaten zoeken naarstig verder. In de kolkende watermassa knalt Patrick tegen de knie van Anna die even moet bekomen. Karin denkt dat ze een koker met geld vasthad maar ze verloor de koker. Tijdens de laatste minuut spurt Pepijn met zijn laatste koker naar het mandje. Hij springt en haalt het … net niet. PJ rekent de laatste koker niet goed. Uiteindelijk zijn er 8,5 kokers binnen wat afgerond wordt op 9. De groep verdient €900 waardoor de groepspot op €16790 komt te staan.

Soundos begint naast Patrick ook Karin te verdenken.  De kandidaten kaarten tijdens het eten na over de opdracht. Zo deelt Patrick mee dat hij Karin niet veel heeft zien doen.

De kandidaten trekken naar de vulkaan Cerro Negro. Ze moeten een pad naar boven beklimmen. Onderweg zullen ze kisten tegenkomen. Sommige kisten zijn lichter, andere zijn zwaarder. Ze mogen zelf beslissen welke kist ze meenemen. Het gewicht van de kist representeert de waarde van het geld. Al snel hebben de kandidaten door dat het pad niet uit vlakke wegen bestaat maar moeilijk te bewandelen is. De eerste kist die ze tegenkomen bevat €2400. Dit is een hoop geld maar de kist is dan ook enorm zwaar. Pepijn probeert de kist op zijn hoofd te dragen. Dit lukt aanvankelijk goed tot de kist van zijn hoofd valt. Vervolgens proberen de kandidaten de kist als een begrafeniskist op hun schouders te dragen en simultaan dezelfde voet vooruit te zetten. De tweede kist bevat €1600. Ondanks het lagere bedrag is de kist vrij zwaar. De kandidaten proberen de kist naar boven te trekken. Karin heeft last van hoogtevrees en wil zich op haar voeten concentreren en met niemand praten. Soundos is ook angstig maar herpakt zich en wil deze opdracht tot een goed einde brengen na haar cowboy-fiasco.

Wanneer de kandidaten de krater kunnen zien, staan ze verbijsterd te kijken hoe mooi deze is. Ondertussen dragen ze een kist van €1200. Ze komen een kist tegen met €600. Patrick en Art willen de kleinere kist maar de rest wil de kist van €1200 behouden omdat de kisten qua gewicht bijna hetzelfde zijn. Uiteindelijk gaan ze verder met de kist van €1200.

Aan de finish aangekomen, vernemen ze dat de €1200 nog niet van hen is. Aan de andere kant van de berg zien ze een zwarte piste. Ze hebben 7 minuten de tijd om van de piste te lopen en het geld in een kist onderaan te deponeren. Elke kandidaat heeft €200 op zak en spurt naar beneden. Iedereen behalve Soundos geraakt op tijd bij de kist. Er wordt dus €1000 verdiend voor de pot die nu op €17790 staat.

Voor de volgende opdracht krijgen alle kandidaten van PJ een joker. Die joker kunnen ze houden of ze kunnen ermee spelen. Anna speelt niet, de rest wel. Terwijl Karin zich voor PJ zet, plaatst de rest zich naast PJ. Zij zien wat PJ doet en mogen niets meer zeggen maar kunnen wel signalen geven. Elke kandidaat heeft 3 kansen. PJ houdt 0, 1 of 3 jokers vast. De eerste beurt gaat Karin meteen voor de jokers die PJ mogelijk vast heeft. Ze wint 3 jokers! Ze dacht namelijk dat niemand zou verwachten dat PJ meteen 3 jokers vast zou houden.

Dan is het de beurt aan Art. Hij weigert de eerste kans (0 jokers) en de tweede kans (1 joker) waardoor hij automatisch voor de derde kans (3 jokers) kiest. Patrick gaat meteen voor zijn eerste kans en verdient 3 jokers. Soundos weigert de eerste kans (0 jokers) maar verdient 3 jokers door op de tweede kans in te gaan. Pepijn weigert de eerste kans (1 joker) maar helaas ook de tweede (3 jokers) waardoor hij met de derde kans 0 jokers verdient. De anderen gaven elkaar tijdens de opdracht signalen maar niemand hielp Pepijn. Pepijn gaat met een grote achterstand de test in.

De test. Pepijn gaat voor Karin, Karin voor Pepijn, Soundos voor Patrick, Anna voor Art, Art voor Anna en Patrick voor Karin. PJ wil meteen kijken of Pepijn een groen scherm krijgt nu hij met een enorme jokerachterstand zit. Hij typt zijn naam in … ROOD. Pepijn moet het spel helaas verlaten. De groep is nu gehalveerd: 4 kandidaten en 1 mol.