Archief molacties

WIDM 12: De molacties van Anne-Marie

Anne-Marie tegen Liesbeth: "Als ik de Mol niet was dan was jij het. Ik dacht soms ook dat jij de Mol was. Jij hebt een soort mysterieus hoofd, wat ik probeerde te verbloemen natuurlijk heel vaak, door maar te gillen en een beetje gezellig te doen."

De eerste molactie van Anne-Marie is een geregisseerde: bij de dropping (aflevering 1) op de IJslandse vlakte zet ze de aftellende klok in het vliegtuigwrak een uur verder, zodat er in plaats van drie uur maar twee uur de tijd is om met z’n allen bij het vliegtuig te komen. William laat Anne-Marie nog even schrikken door te zeggen dat hij haar "iets heeft zien doen bij een paal".

Anne-Marie: "Bij de gletsjer (aflevering 1) wist ik natuurlijk precies waar het geld lag, waar de min-bedragen lagen, waar de vrijstellingen lagen, en waar de lege kokers lagen. Maar goed, dat is natuurlijk helemaal niet te doen met zo'n groep die geen kompas kan aflezen. Ik denk ik teken gewoon een kaart, zag er fantastisch uit vond ik zelf. OK, ik had het lijntje wat meer naar links kunnen doen, ik had het andere lijntje wat meer naar rechts..." Liesbeth kan de kokers met de kaart van Anne-Marie niet vinden. Uitslag van de gehele opdracht: -500 euro. 

Art: "Maar waarom ging je niet voor de vrijstellingen?" Anne-Marie: "Ik werd wel naar de vrijstellingen toegestuurd door Frits. En ik zag die vrijstellingen liggen en ik dacht dat is niet slim. Punt één is het verdacht als ik iets met vrijstellingen te maken heb, en ten tweede is het natuurlijk veel leuker om in de groep te zitten die die vrijstelling kan teniet doen." Anne-Marie wist dat Frits na haar de vrijstellingen wel zou vinden.
 
Op de brug (aflevering 1) weet Anne-Marie zich in de groep te manoeuvreren die de vrijstelling van Frits af moet zien te pakken. Anne-Marie: "Op de brug was het natuurlijk één grote hel met wind, met stro wat om je oren vloog, en met brillen. Ik denk ik ga in ieder geval in het team zitten waartegen Frits moet. Daar valt het meeste geld te verdienen, dus ook niet te verdienen. Ook zag ik er heel erg fanatiek uit op het laatst, dat is dan toch die adrenaline die opkomt, maar ik kan natuurlijk helemaal niet raak schieten op die man. Ik liet me net een beetje te veel zien waardoor hij allemaal mooie oranje verfspatten op mijn leren jasje poneerde." Er gaat geen 1500 euro in de pot en Frits behoudt zijn vrijstelling. Ook blijkt uit een biecht van Frits dat Anne-Marie zich bij hem flink verdacht heeft gemaakt.
 
Bij de opdracht met de trap (aflevering 2) blijkt dat Anne-Marie al behoorlijk verdacht wordt door verschillende kandidaten. Als William voorstelt om na vraag 1 de verdachtste kandidaat achter te laten, stemmen Hadewych en Marit voor haar. Anne-Marie: "Jullie gingen mij ineens verdenken wat ik natuurlijk doodeng vond. Ik denk ja, ik kan niet meer doen dan gewoon goede antwoorden geven, want dan ben ik het minst verdacht. Gaat Maarten lopen kloten met achter die komma (hij wist zijn Olympische zwemtijd niet volledig) dat je denkt what ? Jullie hebben het weer laten gebeuren. Geen geld. Ik vind het zelf ook gênant. Ik vind het ook zielig voor de winnaar. Ik had je echt dat geld gegund." Naast het geven van goede antwoorden probeert Anne-Marie in een som nog wel 'min' en 'keer' om te draaien. Frits: "Die hadden we door."
 
Bij het schrijven van letters met de jeeps (aflevering 2) probeert Anne-Marie als ze achter het stuur zit de onleesbaarheid van de letters te bevorderen. Dio kiest Anne-Marie uit om samen met Maarten de letters te ontcijferen. Ze weet dat het onleesbare woord 'VIKING' moet zijn en gebruikt die voorkennis om als goede kandidaat over te komen. Anne-Marie: "Ik dacht weer van ik hou me koel. geen gemol. of toch wel? Hee ik zag een V, ik zag een I, ik zag een N. Maar op 'VIKING' kwam ik effe niet." Ze laat Maarten als antwoord 'WIDM' geven. Anne-Marie: "Mollie? That's me..."

Art: "Hier speelde je wel hoog spel. Je noemt een V, je noemt een N..." Anne-Marie: "Maarten is van de cijfers. Ik dacht nou dan kan ik in ieder geval mijn best doen met een V. Ik dacht daar komt ie never nooit niet op."
 
De Mol weet bij de opdracht met de rooksignalen (aflevering 2) dat Maarten voorspeld heeft dat deze niet zal slagen. Om de 3000 euro niet te verdienen zou de opdracht nu juist wel moeten slagen. Maar omdat Dio en Tim zo'n potje van de rooksignalen maakten zou het te veel zijn opgevallen als Anne-Marie er de goede code uit had kunnen halen. (Bron: wieisdemol.nl.)
 
In de riverjet (aflevering 3) kan Anne-Marie zogenaamd Williams bord met daarop 'ACTEURS C' niet lezen. Anne-Marie: "Ja, ik had mijn bril niet op, ik kon het gewoon niet lezen... William, acteur met een C? Het waren blokletters. Heel goed gedaan William, die letters op elkaar. Dat kon ik tegen je gebruiken. Ze zaten te dicht op elkaar. Dan wordt het een brei. Voor mij als slechtziende. Mol..."

Bij het jokerspel (aflevering 3) kiest de Mol voor een joker in plaats van de envelop waarvan ze weet dat er geld in zit. Bij de opdracht met de toren (aflevering 3) wilde de Mol twijfelen aan de boodschap "kom niet naar boven" die van de toren kwam, maar die taak werd al door Tim vervuld. (Bron: wieisdemol.nl.)
 
Anne-Marie voorafgaand aan de opdracht bij het munitiedepot (aflevering 4): "Ik ben een Mol met een missie. Ik wil die pot spekken. Ook al lijkt het kandidatengedrag. Morgen hebben wij die onderhandeling in dat Höfdi-huis en dan is natuurlijk niks zo lekker als de groep zo blij is met een hoogbedrag in de pot en dat ik die dan kan leegtrekken." Achterop bij Marit op de tandem probeert Anne-Marie alles juist goed te doen. Marit: "Ik had de Mol achterop. Ik dacht alles wat Anne-Marie zegt doe ik niet." Anne-Marie:"Ik vond het zo heerlijk dat Marit hier aan het mollen was, dat ik denk nu kan ik nog extra die kandidaat spelen." Ondanks de verkeerde beslissingen van Marit slaagt de opdracht en wordt er 2500 euro verdiend. Anne-Marie: "Het gaat eruit. Morgen."
 
Bij het snorkelen (aflevering 4) maakt Anne-Marie fouten in het herkennen van de ouders van de kandidaten en laat ze de antwoorden door Hadewych opnoemen. Anne-Marie: "Ik wist hoe knap de moeder van William Spaaij was, en ik wist hoe guitig de vader van Tim met zijn snor op de woonwagen zat. Alleen zag ik het nu effe niet. Ja, het leek net als of die man (de vader van Liesbeth) wat kleiner is, ik denk ik gooi de lengte van Tim er maar in, dan hebben we die in ieder geval vastgesteld. Ik wist dat Marit ons zou horen zodra wij aan wal kwamen. Dus ik denk ik laat Hadewych lekker het woord doen. De fouten die we hebben gemaakt, en ik wist dat we die hadden gemaakt, komen zo op haar bord terecht." (Bron: extra filmpje op wieisdemol.nl.)
 
Anne-Marie kon de onderhandelingen van de anderen in het Höfdi-huis (aflevering 4) afluisteren. Ze wilde dat de meerderheid groen zou stemmen zodat al het geld uit de pot zou gaan (en de executie niet door zou gaan). Anne-Marie: "Toen ik Hadewych als eerste tegenover me kreeg en ik voelde zij zit goed, dacht ik die ga ik doordrammen bij Tim. En Tim en ik hebben een hand geschud, en ik denk nou dat zit goed. Ik heb er drie. Ik wist: Frits jongen, dat maakt jou niet uit, jij gaat gewoon rood stemmen, maakt niet uit of we met zijn allen doorgaan. En ik wist uit het gesprek met Hadewych dat Liesbeth en Tim ook groen hadden gestemd, maar met Liesbeth dacht ik dat zou nog wel eens om kunnen gaan keren want zij denkt dan weer door." Uiteindelijk stemden Anne-Marie, Hadewych en Tim groen, en Liesbeth en Frits rood. Anne-Marie had geluk dat Tim "iets raars wilde creëren" en tegen zijn afspraak met Frits in groen stemde, want anders had de meerderheid rood gestemd.
 
Anne-Marie: "Ik ben zo blij dat ik me in ieder geval aan mijn woord heb kunnen houden! Ik heb gezegd: ja, een groen scherm. We gaan allemaal door, we hebben geld: win-winsituatie. Jullie zijn toch zelf ook slim genoeg om te weten dat er een Mol in zit die net iets anders doet dan je verwacht?" Hadewych: "Ik was er van overtuigd - maar dat is super dom - ik dacht iedereen gunt het elkaar want we hebben het in IJsland zo heftig gehad. En iedereen gunt het William en Marit en we gaan het gewoon allemaal doen. Ook de Mol. En zo ver was ik dus heen..." Anne-Marie: "Godzijdank hebben jullie ontzettend on-unaniem gestemd. Waardoor ik nu weer - likkebaardend - naar Spanje ga."

In het vliegtuig (aflevering 5) geeft Anne-Marie eerst een fout antwoord op haar vraag, maar William weet het goede.
 
Voorafgaand aan de opdracht in het westerndorpje (aflevering 5) moeten de kandidaten in een rij staan om de antwoorden op hun  vliegtuigvragen te geven. Anne-Marie: "Ik denk nou mij treft geen blaam, mijn antwoord is goed. Ik ga keurig aan het eind staan, hè, een beetje overleggen. Dan is het in ieder geval, als er dan iets weg is, dan heb ik nog 50 euro. Dat het honderd is geworden, het zij zo. Maar jullie hebben het zelf verkloot. Nou, van harte gefeliciteerd met die honderd euro." Bij de duels in het  westerndorpje zorgde Anne-Marie dat de ander won zodat het door haar gepakte geld niet in de pot kwam. (Bron: extra filmpje en informatie op wieisdemol.nl.)
 
Tim dreef de Mol tijdens de speurtocht (aflevering 5) rechtstreeks naar het adres waar Art zat. Als de Mol een andere straat in zou zijn gelopen zou dat teveel zijn opgevallen. (Bron: wieisdemol.nl.)

Een paar dagen voor vertrek krijgt Anne-Marie les in boogschieten (aflevering 6). Anne-Marie: "Over hoe het wel moet, zodat ik strak beter weet hoe het niet moet." Hadewych weet de hooibaal met de vrijstelling met een brandende pijl te raken maar Anne-Marie claimt dat het haar pijl was. "Ik maak er gewoon mijn lucky shot van. En ik neem alle roem op me, en alle eer, en al 2500 euri." Art: "Voor velen was dit het definitieve bewijs: Anne-Marie is niet de Mol."
 
Bij de verlaten mijn (aflevering 6) was het Anne-Marie's tactiek om als laatste te gaan en "niet haar best te doen". Anne-Marie: "Gisteravond, lekker donker, een verlaten terrein. Waar het slim zou zijn om als een van de laatsten het terrein te gaan verkennen, en ik kon eigenlijk alles verpesten wat daarvoor al was gebeurd. Nou, en wat wil het toeval? Liesbeth en Tim hadden al tijdens de eerste gang een fout gemaakt. Nou moet ik zeggen dat Liesbeth wel de meest verdachte was, maar mensen ga even na: ik heb niks aangesloten. Ik heb een aggregaat aangekregen, maar verder heb ik totaal geen moeite gedaan om geld in de pot te krijgen. Soms word je overschaduwd door nepmollen."
 
De Mol zorgde er bij de laatste ronde van de vispuzzels (aflevering 6) voor, dat er een poging werd gewaagd om de 2000 euro binnen te halen. Alleen zo kon het geld namelijk verloren gaan. Een minuut is niet lang, dus de kans op een mislukking groot. Daarbij werd ze geholpen door Tim en William, die elk een andere oplossing voorstelden. (De puzzel slaagde maar net.) (Bron: wieisdemol.nl.)

Bij het sjouwen van de stier (aflevering 7) schrijft Anne-Marie de kop van de stier vol, in de wetenschap dat er een puzzelstuk overheen geplaatst zal worden dat de woorden onleesbaar maakt. Bovenaan gooit Anne-Marie zonder dat de anderen het zien, maar voor het oog van de camera, een krijtje weg.
 
De Mol moest voorspellen wie van de kandidaten de opdracht met de drie bruggen (aflevering 7) wel en wie de opdracht niet zou doen. Anne-Marie maakte goede voorspellingen voor Liesbeth (wel), Tim (wel) en haarzelf (wel) en verkeerde voor Hadewych en William die ook allebei de opdracht uitvoerden. Uitslag van de gehele opdracht: -500 euro. 
 
De Mol zorgde er bij de opdracht met de schilderijen (aflevering 7) voor dat de naam Marie-Thérèse Walter niet viel. Dat was het antwoord op één van de vragen in het het vliegtuig van IJsland naar Spanje en dat antwoord had nu alsnog 1000 euro kunnen opleveren. (Bron: wieisdemol.nl)

Anne-Marie wijst Hadewych aan als degene die goed kan  leren en observeren. Anne-Marie: "Dan wordt het mijn taak om zo opvallend mogelijk over dat plein [aflevering 8] te gaan lopen. Nou wat schetst mijn verbazing weer: Tim Kamps die in een jurk wil gaan staan, midden op dat plein. Ja sorry hoor, maar hoe dom kan je nou zijn?!" Na Tim worden ook Anne-Marie en Liesbeth door Hadewych herkend.
 
Anne-Marie gaat als laatste het labyrint [aflevering 8] in. Toevallig is voor haar de envelop met het hoogste geldbedrag erin overgebleven. Anne-Marie: "Het enige wat ik nu nog kan doen is me gewoon laten pakken door de man met de witte zakdoek op zijn hoofd. Toen ik die envelop in mijn zak had dacht ik ik moet gewoon panikeren, ik moet gewoon bang zijn voor die man en ik laat me lekker pakken."

Bij de laatste opdracht, de ontvoering van Liesbeth (aflevering 9), weet Anne-Marie precies waar ze haar moeten vinden. Anne-Marie: "Ik wil wel dat deze opdracht lukt. Al is het te laat, maar ik wil wel dat we haar gaan vinden in die brug." (Bron: extra filmpje op wieisdemol.nl.)

>> Terug naar archief molacties. <<