Profiel Dio

Wie is Dio?

-ELISE-
Dio is een Nederlandse rapper die opgroeide als Diorno Braaf . In zijn jeugd had hij naar eigen zeggen veel houvast aan de muziek.

In 2004 begon Dio te rappen en samen met Darryl vormde hij de groep 'Dubbel D’.  Dio heeft met vele andere artiesten als The Opposites, Sef (van de Flinke Namen), Reverse en De Jeugd van Tegenwoordig samengewerkt. In 2007 breekt Dio door met het nummer: 'Dom, Lomp & Famous' samen met The Opposites en Willie Wartaal. Dio kwam in 2007 ook in de finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2008 maakt hij samen met The Partysquad, Sef, Sjaak & Reverse het nummer: 'Stuk'. Het nummer dient ook gelijk als titelsong voor de film 'Alibi'. In dat jaar komt ook een van Dio’s bekendste nummers uit: ‘Tijdmachine’. Met dit nummer wordt hij genomineerd voor de 3FM Awards en de State Awards.

Binnenkort verschijnt een nieuwe EP, gevolgd door een nieuw album waarop Dio het alter ego ‘Benjamin’ aanneemt.

Bron: Naar: www.wiesdemol.nl
Op deze pagina vind je:
::vergroot:: Quotes
::vergroot:: Stemgedrag

Quotes en opvallende uitspraken

-ELISE-
Aflevering 1

"We gingen naar een gletsjer. Leuk… NOT! Das helemaal niets voor mij, geef mij maar liever zon." Dio ziet de tweede opdracht van deze aflevering helemaal niet zitten.
Aflevering 2

Dio ontpopt zich steeds meer als de luilak van de groep. Terwijl de groep nog onderaan de trap staat, oppert hij: "Is er iemand die helemaal geen zin heeft om die trap op te gaan?" En in de biecht: "Het is voor mij no big deal. Ik hou toch al niet van trappen lopen."

Aan het begin van de tweede opdracht vraagt Art om twee vrijwilligers die niet in één van de gereedstaande Jeeps wil rijden. Het blijft even stil, maar dan steekt Dio zijn hand omhoog. "Ja… ik heb geen rijbewijs."

Tim wil dat Dio blijft dus probeert hem een tip te geven over Hadewych. "Op haar moet je niet gaan zitten." Dio: "Ik ga ook niet op haar zitten, maar misschien wel op haar stemmen."

Stemgedrag: Op wie stemde Dio

-ELISE-
Afl 1
Afl 2

Praat mee over Dio op ons forum!

-ELISE-