Profiel Frits

Wie is Frits?

-ELISE-
Frits Huffnagel is VVD-politicus, TV-commentator en radio-presentator.

Frits begon in 1987 de studie politicologie aan de Vrije Universiteit met als afstudeerrichting politieke communicatie en informatie. Tijdens zijn studie werkte hij bij de jongerenafdeling van Veronica, waar hij rapportages maakte voor het radioprogramma: 'Club Veronica Trend'. Later werkte hij als redacteur voor Nieuwsradio Veronica. Ook liep hij stage bij de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD. In 1997 kreeg werd Frits bekend als panellid van het VARA programma ‘Het Lagerhuis’ en in 1998 werd hij lid van de Amsterdamse gemeenteraad voor de VVD.
In maart 2002 werd hij door de VVD-fractie verkozen tot fractievoorzitter en werd daarmee woordvoerder Openbare Orde en Veiligheid. Later werd Frits wethouder. 

Frits behoorde ook tot het VVD-campagneteam voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2003.
In het voorjaar van 2006 was Frits de campagneleider van Mark Rutte, tijdens de interne strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD.
Op 20 april 2006 werd Frits benoemd tot wethouder Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie in de gemeente Den Haag.

Bij de collegevorming in 2010, waarbij de VVD een zetel moest inleveren, viel Huffnagel buiten de boot. Op 1 mei 2011 maakte hij bekend dat hij per 18 mei 2011 opstapt als gemeenteraadslid om zich te concentreren op zijn eigen bedrijf. Sinds enige tijd is Frits te horen als presentator op radio en TV.

Bron: Naar www.wieisdemol.nl
Op deze pagina vind je:
::vergroot:: Quotes
::vergroot:: Stemgedrag

Quotes en opvallende uitspraken

-ELISE-
Aflevering 1

Frits beschrijft zichzelf: "Mijn karakter is dat van een echte kreeft. Kreeften zijn volgens mij altijd heel lief voor hun omgeving maar zijn ook van die krabbetjes dus als je erop gaat staan kan je een knauw krijgen."

Frits heeft zijn tactiek bepaald. "Ik heb inmiddels van verschillende kanten te horen gekregen, dat ik zwaar wordt verdacht. En dat lijkt me prima."
Aflevering 2

Frits begint de aflevering met een zelfbedachte conclusie. "Als het gaat om 'Wie is de Mol?' is er in ieder geval één ding duidelijk: William is knettergek."

"Eerst heb ik de eerste twee letters van het woord dat we moesten vormen goed gedaan. Maar daarna was het een ratjetoe." Is Frits aan het mollen…?

Maarten en Anne-Marie proberen het woord te raden en gokken op WIDM. Frits: "WIDM… Nou, dat stond er in ieder geval niet."

Wat koppel drie daar gedaan heeft weet ik niet, maar die rooksignalen waren voor ons onleesbaar," aldus Frits die samen met Anne-Marie met grote vragende gezichten in de verte staan te turen.

Frits geniet van het spel. "Het is heerlijk om verdacht te worden." En: "Ik heb het in de politiek bar mee gemaakt maar zoals bij Wie is de Mol? heb ik nog nooit meegemaakt."
Aflevering 3

”Ik heb de letters een beetje in elkaar gefriemeld”, zo legt Frits de chaos op zijn PimPamPet-bord uit.

Maarten schrijft op zijn bord ‘Schrijvers Q’. Frits: ”Hoe haal je het in je hoofd om de letter Q te kiezen bij de categorie schrijvers. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hoeveel schrijvers ken je met een Q?”

Frits: ”Dat zijn van die pakken die vrouwen heel mooi kunnen staan, maar dan moeten ze er wel de leeftijd voor hebben. En deze mevrouw was die leeftijd toch echt wel gepasseerd.”
Aflevering 4

‘Ik zat één keer op de stoel van Reagan en één keer op de stoel van Gorbatsjov, mooier kan niet’ Frits was duidelijk in zijn nopjes.

Frits: ‘Ik dacht dat het was gelukt de mol te misleiden, helaas is dat niet zo, en dus beginnen we helemaal opnieuw met 0 euro, alle moeite voor niets... BEDANKT!’

Aflevering 5


Frits tegen William: Ik krijg nog 5400 van je.
William: Waarom?
Frits: Omdat ik de andere helft aan Marit vraag.
William: Waarom?

De kandidaten geven antwoord op de vraag van welke film het western muziekje was. Frits daarbij; En de muziek is van Ennio Morricone, en daar wil ik graag bonuspunten voor.

Frits probeert Marit ervan te overtuigen om niet op hem te schieten: Nu hebben we Marit al leren kennen als een soort chinees, pacifistische studente op een brug, dus ik dacht: Die moet ik er toch wel van kunnen overtuigen dat ze niet op me moet schieten.

Frits: Het is weer duidelijk wie hier als enigste geld in de pot brengt
Tim: Frits is niet de mol!

Frits: Marit zei dat ze het kaartje boven had laten liggen. Hoe kun je nou zo onverstandig zijn om een vraag, welliswaar niet voor de aanstaande maar voor de volgende test te laten liggen op een dak van een Spaans echtpaar. On-voor-stelbaar

Aflevering 6

Frits: Dan ben ik er mooi ingetrapt. Ik dacht echt, hoe kun je nou zo blond zijn.

Frits: Wie was het?
Groep: AnneMarie
Frits: Rotmeid

Frits: Binnen de groep is het vertrouwen in mekaar niet zo groot dat iedereen mekaar het penningmeesterschap toevertrouwd. De kans dat William het zou worden NUL. Annemarie NUL. Liesbeth NUL. Dan hou je niet zoveel over.  Overigens is die rol van penningmeester niet zo’n leuke want Maarten en Marit vlogen eruit. Dus er rust een soort van Doem op.

Frits: Geen haast, want er is nog nooit een oorlog gewonnen met haast.

Frits: Verdomme er wordt gemold hier.   

Frits: hahah, volgens mij denken ze allemaal dat ik in oorlogsgebied ben geweest of zoiets, maar dat is natuurlijk niet het geval. Maar ja dat ga ik ze niet vertellen, ze denken allemaal dat ik een soort commando ben geweest.

Frits: Is dat een vis?
Frits even later: ojajaja

Frits: Liesbeth deed ook bij de visopdracht weer iets raars.

Frits na zijn rode scherm: Ja, jammer, het is ongelooflijk hoe close je wordt na 2 weken. Ik heb de test niet goed ingevuld, ik was niet scherp genoeg. Het verschil tussen een afscheid in de politiek en afscheid van de mol. Bij de politiek kun je nog terug.

Stemgedrag: Op wie stemde Frits

-ELISE-
Afl 1
Afl 2
Afl 3
Afl 4
Afl 5
Afl 5

Praat mee over Frits op ons forum!

-ELISE-