Profiel Maarten

Wie is Maarten?

-ELISE-
Maarten van der Weijden (1981) is Olympisch zwemkampioen.

Maarten was in zijn jeugd al een talentvol zwemmer, maar begin 2001 kreeg hij te horen dat hij acute lymfatische leukemie had. Hij verbleef een half jaar in het ziekenhuis en onderging vier chemokuren en een stamceltransplantatie. Na vier jaar is Maarten volledig genezen verklaard.

Maarten pakte het zwemmen weer op en werd Nederlands kampioen op de 800 meter vrije slag. Op de Europese Kampioenschappen behaalde hij voor het eerst een medaille bij een titeltoernooi: zilver op de 10 km. IN datzelfde jaar sloot Maarten succesvol zijn wiskundestudie af met een bachelor diploma. Het hoogtepunt van de sportcarričre van Maarten was op 21 augustus 2008 toen hij Goud won op de Olympische Spelen in Peking op de 10 km openwater zwemmen. Aan het einde van dat jaar werd hij gekozen tot sportman van het jaar en tijdens dat gala en maakte Maarten bekend te stoppen met zwemmen.
 
Maarten bracht eind augustus 2009 een autobiografie uit, getiteld ‘BETER’. Het boek belandde vrijwel direct in de Boeken top tien. Tegenwoordig is hij finance business partner bij Unilever.

Bron: Naar www.wieisdemol.nl

Op deze pagina vind je:
::vergroot:: Quotes
::vergroot:: Stemgedrag

Quotes en opvallende uitspraken

-ELISE-
Aflevering 2

Maarten staat zich te vervelen op de trap. "Hoe vinden jullie het uitzicht?" 

Stemgedrag: Op wie stemde Maarten

-ELISE-
Afl 1
Afl 2
Afl 3

Praat mee over Maarten op ons forum!

-ELISE-